Jax

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Jackson ”Jax” Briggs on fiktiivinen hahmo Mortal Kombat -videopeleissä. Hänen ääninäyttelijänään toimii Marz Timms.

Taustaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jax on Yhdysvaltain erikoisjoukkojen majuri ja Sonya Bladen esimies. Hän on lihaksikas ja syntyperältään afrikkalais-amerikkalainen. Jaxilla on vihreät armeijahousut, saappaat, rintapanssari ja hansikkaat.

Peleissä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuoden 2011 Mortal Kombat -pelissä Sonya pelastaa Jaxin Shang Tsungin vankilasta. Myöhemmin Jax pelastaa Raidenin avulla Sonyan maksaen tälle velkansa. Jax menettää kätensä taistelussa Ermacia vastaan, mutta saa myöhemmin tilalle kyberneettiset robottikädet. Jax saa surmansa taistelussa Sindeliä vastaan, mutta Quan Chi herättää hänet henkiin ja myöhemmin langennut Jax taistelee Raidenia vastaan Netherrealmissa häviten taistelun.

Mortal Kombat X -pelissä Jax on yhä Quan Chin orjana taistellen entisiä ystäviään vastaan. Raiden onnistuu kuitenkin palauttamaan Jaxin takaisin hyväksi Quan Chin loitsun avulla. Tämän jälkeen Jax vetäytyy erikoisjoukoista ja ryhtyy maanviljelijäksi. Hän saa tyttären Jacquin Vera-nimisen naisen kanssa. Jax vastusti Jacquin liittymistä erikoisjoukkoihin, mutta joutui antamaan periksi. Jax myöhemmin avusti Sareenaa ja Kenshiä Quan Chin vangitsemisessa ja toi lopulta itse Quan Chin Earthrealmiin kukistaen tämän palvelijat. Jaxin kohtalo jäi tämän jälkeen tuntemattomaksi.

Mortal Kombat 11-pelissä paljastetaan, että Veran kuolemasta masentunut Jax alkoholisoitui ja vetäytyi asuntoonsa katkaisten yhteyden Jacquihin. Myöhemmin Kronika ilmestyi Jaxille ja tarjoutui luomaan tälle uuden aikakauden, jossa Jacqui ei liity erikoisjoukkoihin ja hän itse saa lapsenlapsia ja paremman elämän vastineeksi Kronikan auttamisesta. Jax avusti Cetrionia Shang Tsungin saarella hankkimaan Sielujen kruunun ja taisteli Kronikan toisesta aikajanasta tuomaa nuorempaa itseään vastaan. Myöhemmin Jax taisteli Raidenia vastaan Netherrealmissa ja hävittyään taistelun Jax tajusi virheensä pyytäen anteeksi Jacquilta ja liittyi Raidenin joukkoihin Kronikaa vastaan.

Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.