Reiko

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Reiko on fiktiivinen hahmo Mortal Kombat -pelisarjassa. Hahmo esiintyi ensimmäisen kerran Mortal Kombat 4-pelissä. Reiko on esiintynyt myös Mortal Kombat: Gold ja Mortal Kombat: Armageddon-peleissä ja Mortal Kombat X-pelin sarjakuvaversiossa.

Taustaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Reiko on Outworldilainen mies, joka ulkonäöltään muistuttaa paljon Shao Kahnia. Reiko on toiminut sekä Shao Kahnin ja Shinnokin palvelijana ja kenraalina. Reikolla on suuri halu tulla Outworldin hallitsijaksi. Mortal Kombat: Armageddon-pelissä Taven kohtasi Reikon Shao Kahnin linnoituksessa. Reiko yritti saada Tavenin littymään Shao Kahnin joukkoihin mutta Taven kieltäytyi ja kukisti Reikon taistelussa. Myöhemmin Reiko liittyi Armageddonin taisteluun, jossa hän sai surmansa todennäköisesti Shao Kahnin vasaraniskusta. Reikon vaihtoehtoisessa Armageddonin lopetuksessa hän kukisti Blazen ja uusilla voimillaan kukisti Shao Kahnin ja julistautui Outworldin hallitsijaksi.

Reiko mainittiin lyhyesti vuoden 2011 Mortal Kombat-pelissä, jossa hän taisteli Kenshiä vastaan, mutta ottelun voittaja ei ole tiedossa. Mortal Kombat X-peliin perustuvassa sarjakuvassa paljastuu, että Reiko oli kuullut muinaisen ennustuksen, joka lupasi Reikon veren pian hallitsevan tämän vallatessa pientä kuningaskuntaa Shao Kahnille. Reiko oli liittynyt Shao Kahnin joukkoihin toimien kenraalina ollen mukana D'Vorahin kotisaaren valtauksessa. Reiko oli myös toiminut yhdessä Kotal Kahnin kanssa oppien tämän rodun kyvystä vahvistua auringonvalon avulla. Reiko oli myöhemmin todistanut Shao Kahnin kukistumisen ja kuuli Quan Chin ja Shinnokin keskustelun Outworldin ja Earthrealmin valloittamiseksi. Reiko tajuttuaan että Shinnok haluaa itselleen vain orjia eikä kenraaleita oli raivostunut ja uskoen häntä koskevan ennustuksen olleen valetta Reiko yritti itsemurhaa, mutta Havik oli estänyt tämän ja kertonut Reikolle tietäneensä tätä koskevasta ennustuksesta. Reiko oli myöhemmin avustanut Havikia tämän suunnitelmissa Havikin annettua Reikolle voimia kirottujen Kamidogu-tikarien avulla. Reiko oli myöhemmin toiminut Mileenan neuvonantajana tämän tultua Outworldin hallitsijaksi suunnitellen salaa hänen syrjäyttämistään. Reiko oli myös saanut Skarletin liittymään Havikin puolelle. Reiko myöhemmin avusti Goroa Kotal Kahnin Osh-Tekk rodun hävittämisessä melkein sukupuuttoon Rainin pimentäessä auringon voimiensa avulla. Reiko oli myöhemmin keskustellut Mileenan kanssa väittäen Goron pettävän hänet ajan tultua oikeaksi. Kotalin kukistettua Goron taistelussa Reiko pakeni yhdessä Mileenan kanssa. Reiko myöhemmin oli taistellut Jaxia vastaan ja pakottanut tämän antamaan hänelle Earthrealmin Kamidogu-tikarin, jonka Reiko toimitti Havikille. Myöhemmin Shang Tsungin saarella Reiko taisteli Kotalia ja Johnny Cagea ja Sonya Bladea vastaan ja repi D'Vorahin kahtia silminnähden tappaen tämän. Myöhemmin Kotal Kahn, Mileena ja Ermac olivat silminnähden tappaneet Reikon taistelussa, mutta Havik pelasti hänet ja Reiko vangitsi Johnny Cagen, Sonya Bladen, Kotalin, Mileenan ja Ermacin täyttäen Havikin hänelle määräämän tehtävän. Havik suoritti rituaalin, jossa hän juotti Reikolle maljan, jossa oli vangittujen taistelijoiden verta ja pisti Reikoa kuudella Kamidogu-tikarilla muuttaen Reikon Verijumalaksi toteuttaen Reikoa koskevan ennustuksen. Reiko tämän jälkeen tuhosi uusilla voimillaan Kotal Kahnin joukot, jossa oli mukana Tarkataneja ja Shokaneita. Myöhemmin Havik paljasti Reikolle käyttäneensä häntä hyväksi alusta saakka paljastaen jumaluudella olevan hintansa ja ennustuksen olleen vain illuusio. Reikon tuntiessa valtavaa tuskaa Havik onnistui tappamaan Reikon kiduttaen tätä ja murskaamalla tämän pään. Myöhemmin selvisi, että Reikon kuoleman avulla Havik onnistui tuomaan Shinnokin amuletin takaisin pimeästä ulottovuudesta.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.