Kano (Mortal Kombat)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Kano on fiktiivinen hahmo pelisarjassa Mortal Kombat. Hänen ääninäyttelijänä toimii Michael McConnohie.

Taustaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kano on entinen Black Dragon rikoskartellin johtaja ja Shao Kahnin joukkojen kenraali. Kanolla on kyberneettisen silmänsä ympärillä metallilevy, joka peittää osan hänen kasvoistaan ja hän pystyy ampumaan punaisen lasersäteen silmästään. Kano on Sonya Bladen ja Jaxin arkkivihollinen.

Peleissä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kano esiintyi ensimmäisen kerran alkuperäisessä Mortal Kombat-pelissä, jossa hän osallistui Mortal Kombat-turnaukseen aikeenaan varastaa rikkaudet Shang Tsungin temppelistä. Myöhemmin Kano joutui vangiksi mutta hän onnistui vakuuttamaan Shao Kahnin säästämään hänen henkensä vastineeksi aseiden toimituksesta tämän armeijalle. Mortal Kombat: Special Forces-pelissä Kano vapautti Black Dragon-ryhmän jäseniä vankilasta ja myöhemmin Kano kohtasi Jaxin Outworldissa löydettyään myyttisen artifaktin. Jax kukisti Kanon taistelussa ja toi hänet Earthrealmiin tuomittavaksi. Myöhemmin Sonya heitti Kanon alas katolta, mutta Motaro löysi Kanon ja paransi tämän vammat vangiten tämän. Kano vapautui Sheevan tapettua Motaron ja Kano paljasti Shao Kahnille Sheevan suunnitelman tappaa hänet ja Kanosta tehtiin Shao Kahnin joukkojen kenraali. Myöhemmin Li Mei yritti tappaa Kanon, mutta Quan Chi esti sen. Myöhemmin Kano joutui taistelemaan Mavadoa vastaan, joka voitti Kanon ja vangitsi hänet Red Dragonin päämajaan. Mortal Kombat: Armageddonissa Taven löysi vangitun Kanon Red Dragonin vankilasta ja vapautti hänet. Kano kertoi Red Dragonin tehneen hänellä kokeita aikeenaan luoda ihminen-lohikäärme hybridin ja asentaneensa häneen jotakin uutta. Myöhemmin Kano osallistui Armageddonin taisteluun, jossa hän löi Strykerin maahan ja puukotti Bo' Rai Choa ennen kuin Shao Kahn löi hänet alas Argusin pyramidin huipulta. Kano sai myöhemmin taistelussa surmansa. Kanon vaihtoehtoisessa Armageddonin lopetuksessa hän kukisti Blazen ja muuttui tämän voimien ja Red Dragonin tekemien kokeiden seurauksena black dragon-human hybridiksi.

Mortal Kombat vs. DC Universe-pelissä Sonya yritti jäljittää Kanoa uskoen tämän olevan osallisena mystisiin katoamisiin, mutta ei saanut häntä kiinni. Myöhemmin Kano yritti varastaa jalokiven, jonka Kissanainen ehti varastaa ennen häntä. Myöhemmin Kano taisteli The Flashia vastaan, mutta Flash kukisti Kanon taistelussa melkein tappaen hänet, mutta Batman esti sen. Myöhemmin Kano joutui vastahakoisesti liittoutumaan Sonyan kanssa Raidenin määräyksestä ja Kano ja Sonya matkasivat hautausmaalle, jossa he kohtasivat Deathstroken ja Jokerin ja Kano taisteli Deathstrokea vastaan voitokkaasti Sonyan taistellessa Jokeria vastaan. Heidän siirryttyä yllättäen Oan Senateen, Kano taisteli Jokeria vastaan, mutta Jokeri kukisti Kanon taistelussa nöyryyttäen häntä. Myöhemmin heidän palattua Raidenin temppelille raportoimaan tapahtumista, Kano joutuu yllättäen raivotilaan Shang Tsungin pilkattua tätä tämän häviöstä pellelle, jolloin Kano hyökkää Shang Tsungin kimppuun, mutta Shang Tsung kukistaa Kanon taistelussa melkein tappaen tämän, mutta Sonya estää sen. Myöhemmin Kano oli läsnä Outworldissa lopputaistelussa DC Universen hahmoja vastaan taistellen uudelleen Jokeria vastaan menettäen tajuntansa. Myöhemmin havahduttuaan Kano todisti, kuinka Raiden ja Teräsmies kukistivat Dark Kahnin palauttaen maailmat ennalleen.

Vuoden 2011 Mortal Kombat-pelissä Kano taistelee Johnny Cagea, Sonya Bladea ja Smokea vastaan, mutta häviää heille. Myöhemmin Kintaron tulisuihkun osuttua Kabaliin ja poltettua tämän keuhkot Kano pelasti Kabalin asentamalla häneen hengityslaitteen, joka piti Kabalin hengissä. Kano joutui taistelemaan Kabalia vastaan ja hävisi tälle. Cyber Sub-Zero jäädytti Kanon taistellessaan Goroa ja Kintaroa vastaan. Kanon kohtalo jäi epäselväksi pelin lopussa, mutta hänen uskotaan selviytyneen hengissä.

Mortal Kombat X-pelissä selviää, että Kano aiheutti syvän haavan Sub-Zeron silmän kohdalle yrittäessään varastaa Kamidogun tikarin Red Dragonin temppelistä. Kano myöhemmin ryhmänsä kanssa avustivat Kotal Kahnia taistelussa Shokaneita vastaan Kanon tuhotessa armeijan Shokaneita ydinpommin avulla. Kotalin kieltäydyttyä maksamasta Kanolle, Kano yritti ottaa Portaalikiven maksuksi, mutta Kotal otti kiven väkisin takaisin ja vangitsi Kanon tyrmään. Myöhemmin Kano onnistui varastamaan Shinnokin amuletin temppelistä ja toimitti sen Mileenalle, joka maksoi Kanolle Kotal Kahnin tappamisesta. Kotal onnistui kuitenkin torjumaan Kanon murhayrityksen ja Tanyan avulla Kano pääsi pakenemaan. Kano myöhemmin soluttautui erikoisjoukkojen pakolaisleirille ja taistelee Sonyaa vastaan, mutta häviää. Sonya melkein kuristi Kanon hengiltä, mutta säästi tämän hengen Kanon kerrottua hänelle Shinnokin amuletin olinpaikan. Kano vangittiin tämän jälkeen.

Mortal Kombat 11-pelissä Kronika tuo aikamyrskyn avulla nuoremman Kanon nykyaikaan. Kano onnistuu pakenemaan portaalin kautta D'Vorahin pesään. Myöhemmin Geras vie Kanon robottitehtaaseen ja Kano skannaa kyberneettisen silmänsä avulla Sektorin ja sanoo, ettei hänen korjaamisensa tule olemaan helppoa. Keskustellessaan Erron Blackin kanssa tulevasta työstä Kano kohtaa tulevaisuuden itsensä joka neuvoo häntä hyväksymään Kronikan tarjouksen, jonka jälkeen Black Dragon järjestö tulee kukoistamaan. Molemmat Kanot hyökkäävät erikoisjoukkojen tukikohtaan ja onnistuvat vangitsemaan nuoremmat Johnny Cagen ja Sonyan. Taisteluklubilla molemmat Kanot seuraavat Sonyan taistelua nuorempaa Kabalia vastaan vanhemman Kanon valehdeltua Kabalille Sonyan aiheuttaneen hänelle vammat, jotka todellisuudessa Kintaro aiheutti. Cassien hyökättyä paikalle yrittäessään pelastaa äitinsä vanhempi Kano ampuu Cassieta kohti minigunilla. Sonya onnistuu kukistamaan taistelussa molemmat Kanot ja on tappamaisillaan nuoremman Kanon, mutta vanhempi Kano uhkaa tappaa nuoremman Johnnyn jolloin Cassieta ei koskaan synny, jos Sonya ei peräänny. Sonya kiittää Kanoa sääntöjen muistuttamisesta ja ampuu nuorempaa Kanoa päähän tappaen hänet, jolloin vanhempi Kano lakkaa olemasta ja katoaa.