Kabal

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Kabal on fiktiivinen hahmo Mortal Kombat -pelisarjassa. Hänen ääninäyttelijänään toimivat Kevin Michael Richardson ja David Lodge.

Taustaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kabal esiintyi ensimmäisen kerran Mortal Kombat 3-pelissä Black Dragon -ryhmän jäsenenä, joka oli selviytynyt Shao Kahnin teloitusjoukoista.

Vuoden 2011 Mortal Kombat-pelissä Kabal oli entinen Black Dragon ryhmän jäsen, joka työskenteli poliisivoimissa Strykerin aisaparina. Taistelussa Kintaroa vastaan Kabal paloi pahasti, mutta Kano pelasti hänet asentamalla Kabaliin hengityslaitteen, joka piti Kabalia hengissä, koska hänen keuhkonsa olivat tuhoutuneet korjauskelvottomiksi. Kabal järkyttyy tästä ja pakottaa Kanon viemään tämän Shao Kahnin luo. Kabal joutuu taistelemaan Noobia ja Mileenaa vastaan voittaen heidät ja hyppää viime hetkellä Earthrealmiin vievään portaaliin. Tämän jälkeen Kabal taistelee vielä Cyber Sub-Zeroa ja Sheevaa vastaan voitokkaasti ja liittyy Earthrealmin puolustajiin. Myöhemmin Kabal saa surmansa taistelussa Sindeliä vastaan, mutta Quan Chi herätti Kabalin henkiin ja myöhemmin langennut Kabal taistelee Raidenia vastaan Netherrealmissa.

Mortal Kombat X-pelissä Kabal nähtiin Netherrealmin joukoissa hyökkäämässä Earthrealmiin. Kabal taisteli Raidenia vastaan Jinsei-kammion ulkopuolella ja vahingoitti tätä koukuillaan, mutta Raiden kukisti Kabalin salaman avulla. Myöhemmin Kabal nähtiin muiden langenneiden Earthrealmin entisten puolustajien seurassa Quan Chin linnoituksessa. Kabal taisteli Kenshiä vastaan, mutta hän oletettavasti hävisi taistelun.

Mortal Kombat 11-pelissä langenneet Kabal ja Jade nähtiin Netherrealmin linnoituksessa kumartamassa Shinnokin yhä elävälle päälle. Kabal taisteli Cassieta vastaan, mutta hänet kukistettiin. Myöhemmin Kronikan luoma aikamyrsky toi menneisyyden Kabalin nykyaikaan ja menneisyyden Kabal liittyi uudelleen Black Dragon klaaniin Kanon puolelle ja osallistui hyökkäykseen Erikoisjoukkojen tukikohtaan. Myöhemmin Black Dragonin taisteluareenalla menneisyyden Kabal taisteli menneisyyden Sonyaa vastaan Kanon valehdeltua hänelle Sonyan aiheuttaneen hänen tulevalle itselleen vammat, jotka Kintaro aiheutti. Kabal kuitenkin hävisi taistelun Sonyalle. Myöhemmin langennut Kabal taisteli Jaxia ja Jacquita vastaan Shang Tsungin saarella, mutta hävisi taistelun. Molempien Kabalien kohtalo jäi tuntemattomaksi Kronikan kukistumisen jälkeen.