Shujinko

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Shujinko
Esiintynyt MK: Deception
MK: Unchained
MK: Armageddon
Henkilötiedot
Kotimaa Earthrealm
Laji Ihminen
Taistelulajit Mantis (MK:D, MK:A)
Shaolin Fist (MK:D)
Aseet Dan Tien Dao (MK:D, MK:A)
Liittoumat ei ole

Shujinko on kuvitteellinen henkilö Mortal Kombat -tappelupelisarjassa. Hänet tavattiin ensimmäisen kerran Mortal Kombat: Deception -pelissä.

Shujinkon elämäkerta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Shujinko on kotoisin Earthrealmista ja ollessaan nuori, hän harjoitteli taistelulajeja mestari Bo' Rai Chon johdolla. Tämä loppui, kun Shujinko tapasi Damashin, jumalten vanhimpien lähettilään. Hän käski Shujinkoa etsimään kamidoguja, jotka olivat piilotettuina jokaiseen Mortal Kombatin maailmoista (Earthrealm, Outworld, Netherealm, Seido, Chaosrealm ja Edenia), ja kerätä ne eräälle alttarille. Palkkioksi tästä, Damashi antoi Shujinkolle kyvyn omaksua eri taistelulajeja ja erikoishyökkäyksiä toisilta taistelijoilta.

Shujinko suoritti tehtäväänsä yli 40 vuoden ajan. Tänä aikana häneltä jäi muun muassa näkemättä Shao Kahnin hyökkäys Earthrealmiin ja Deadly Alliancen syntyminen, kuullen niistä tai sotkeutuen asioihin vain hyvin vähän. Tehtävänsä johdosta hän myös jäi ulos ensimmäisestä Mortal Kombat-turnauksesta, vaikkakin hän voitti Shang Tsungin kertaalleen matkallaan. Kun Shujinko sai viimein tehtävänsä valmiiksi, Damashi paljasti, että olikin lohikäärmekuningas Onaga ja oli huijannut häntä kuoleman takaa. Shujinkon keräämät kamidogut herättivät hänet henkiin.

Onaga oli aiemmin ollut Outworldin keisari ja halusi tämän viran takaisin. Hänellä oli Shujinkon ansiosta hallussaan kaikki kamidogut, mutta hän halusi vielä Shinnokin amuletin, joka oli Quan Chin hallussa. Tuhottuaan Deadly Alliancen ja Raidenin, Onaga sai amuletin. Shujinko tunsi syyllisyyttä ja päätti tuhota Onagan, vaikka se vaatisi hänen henkensä. Loppujen lopuksi Scorpionin ja Nightwolfin avulla Shujinko voitti Onagan, vaikkei tosin lopullisesti Onagan sielun siirtyessä Netherealmiin.

Mortal Kombat: Armageddonissa Taven löytää Shujinkon vangittuna Shao Kahnin linnoituksen vankityrmään. Vapautettuaan hänet, Shujinko kertoi, että oli tahallaan joutunut vangituksi päästäkseen lähemmäksi vihollisiaan. Hän katosi pian Tavenin luota toteuttamaan tehtäväänsä. Myöhemmin Shujinko osallistui Armageddonin taisteluun taistellen Kobraa vastaan. Shujinko melkein onnistui pääsemään Argusin pyramidin huipulle, mutta Shang Tsung löi hänet alas. Shujinko sai myöhemmin taistelussa surmansa.

Shujinkon vaihtoehtoisessa loppuratkaisussa hän voittaa Blazen saaden kyvyn imeä taistelijoiden voimat jokaisessa taistelussa. Hän sekoaa voimansa kanssa ja tuhoaa kaikki muut taistelijat. Tämän jälkeen hän haastaa jumalten vanhimmat maailmojen hallinnasta.

Shujinko esiintyi Mortal Kombat X-peliin perustuvassa sarjakuvassa, jossa Raiden antoi Shujinkolle tehtäväksi vartioida Chaosrealmin Kamidogu-tikaria Kangin temppelissä. Myöhemmin Havik otti Shujinkon mielen hallintaansa ja Scorpionin saavuttua paikalle Takedan kanssa Shujinko kieltäytyi luovuttamasta tikaria hänelle ja esitteli hänelle Havikin, joka halusi puhua yksin Scorpionin kanssa. Shujinko paljasti Takedalle Kenshin käyneen hänen luonaan sen jälkeen kun hän jätti Takedan Scorpionin koulutettavaksi ja kertoi Takedalle Daegonista ja Kenshin sodasta Red Dragon-klaania vastaan. Shujinko piti Takedaa vankina, kunnes Havik tappoi Scorpionin, jonka jälkeen Havik käski Shujinkon vapauttaa Takedan ja päästää hänet lähtemään temppelistä vahingoittumattomana. Myöhemmin Havikin kuoltua Shujinko vapautui tämän loitsun vaikutuksesta.

Taidot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Erikoisliikkeet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Throw Spear: Shujinko lähettää kädestään köyden, jonka päähän on sidottu kunai. Se tarttuu vastustajan rintaan ja Shujinko kykenee vetämään hänet puoleensa. Shujinko oppi tämän liikkeen Scorpionilta ja imitoi häntä huutaen "Get over here!" tehdessään tämän liikkeen. (MK:D, MK:A)
  • Icy Breeze: Shujinko lähettää jääpallon vastustajaa päin jäädyttäen tämän. Hän oppi tämän liikkeen Sub-Zerolta. (MK:D, MK:A)
  • Flaming Fist: Shujinko lyö tulisella nyrkillä vihollisen maahan. Hän oppi tämän liikkeen Kobralta. (MK:D, MK:A)
  • Flip Scissor Kick: Shujinko tekee voltin taaksepäin potkaisten vastustajaansa. Hän oppi tämän liikkeen Bo' Rai Cholta ja opetti myöhemmin Li Meille. (MK:D, MK:A)
  • Flying Jinko: Tämä liike on variaatio Raidenin Flying Thunder God -iskusta, missä hän lentää vihollista kohti työntäen tätä seinää vasten. (MK:D, MK:A)
  • Bike Kicks: Shujinko lentää vastustajaa päin potkien useita kertoja vastustajaa. Hän oppi tämän liikkeen Liu Kangin hengeltä. (MK:D, MK:A)
  • Sliding Foot Grab: Shujinko liukuu pää edellä vastustajaansa kohti. Mikäli hän tulee tarpeeksi lähelle, Shujinko ottaa hänen nilkoistaan kiinni ja potkaisee jaloillaan tämän naamaa. Shujinko oppi tämän liikkeen Sindeliltä. (MK:D, MK:A)
  • Telekinetic Slam: Käyttäen telekineettisiä voimiaan, jotka Ermac hänelle opetti, Shujinko nostaa vihollisen ylös ja paiskaa maahan. (MK:D, MK:A)

Lopetusliikkeet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Dual Sword Decap: Shujinko leikkaa vastustajan pään irti käyttäen kahta miekkaa. Vastustajan pään lentäessä irti, hän lyö miekkansa vastustajan hartioihin, ja vastustaja kaatuu maahan. (MK:D)
  • Dismemberment: Shujinko ottaa esille molemmat miekkansa, ja tekee niillä useita viiltoja ympäri vastustajaa. Sitten hän potkaisee vastustajaa rintaan. Vastustajan ruumiinkappaleet lentävät ympäriinsä. (MK:D)
Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.