Ero sivun ”Simpsonit (2. tuotantokausi)” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Rivi 88: Rivi 88:
Lisan kertoma runomittainen kauhutarina. Lisa lukee Bartille [[Edgar Allan Poe]]n kirjoittaman runokertomuksen ''[[Korppi (runo)|Korppi]]''. Tarinassa Bart on korppi, Homer miespäähenkilö, Maggie ja Lisa [[serafi|serafeja]] ja Marge on maalauksen Lenore. Kertojana toimii jakson vieraileva tähti [[James Earl Jones]].
Lisan kertoma runomittainen kauhutarina. Lisa lukee Bartille [[Edgar Allan Poe]]n kirjoittaman runokertomuksen ''[[Korppi (runo)|Korppi]]''. Tarinassa Bart on korppi, Homer miespäähenkilö, Maggie ja Lisa [[serafi|serafeja]] ja Marge on maalauksen Lenore. Kertojana toimii jakson vieraileva tähti [[James Earl Jones]].


Tarina kertoo, kuten oikea runokin, rakkaansa Lenoren menettäneestä miehestä joka kuulee koputuksia ovelta ja ikkunan takaa, josta sisään lennähtää korppi, joka tulee häiritsemään miehen elämää. Mies (Homer) yrittää jahdata korppia (Bart) joka ajaa hänet hulluksi.
Tarina kertoo, kuten oikea runokin, rakkaansa Lenoren menettäneestä miehestä joka kuulee koputuksia ovelta ja ikkunan takaa, josta sisään lennähtää korppi, joka tulee häiritsemään miehen elämää. Mies (Homer) yrittää jahdata korppia (Bart) joka ajaa hänet hulluksi. Korppi laskeutuu rintakuvan päälle ja alkaa hokea: "Ei enää koskaan" (engl. "Nevermore").


'''Epilogi'''
'''Epilogi'''

Versio 27. lokakuuta 2009 kello 07.57

Simpsoneiden 2. tuotantokausi
Simpsoneiden 2. tuotantokauden kansi
Maa Yhdysvallat
Esittäminen
Verkko Yhdysvallat FOX
Suomi MTV3 ja Sub
Julkaisupäivä 6. elokuuta 2002
Ensimmäinen esitys 11. lokakuuta 1990
Viimeinen esitys 11. heinäkuuta 1991
Esitysten määrä 22

Simpsoneiden 2. tuotantokausi käynnistyi Yhdysvalloissa 11. lokakuuta 1990 jaksolla Bart Gets an F, jonka nimisuomennos on Ihme. Kyseisen jakson ensiesitys sai enemmän katsojia ruudun ääreen kuin mikään muu jakso. Myöhemmin ennätys meni kuitenkin rikki. 2. kausi käsittää 22 jaksoa. Suomessa 2. kausi käynnistyi 9. joulukuuta 1991. Tämä kausi nähtiin ensimmäisen kerran tuotantokoodin loppuosan numeroiden mukaisessa järjestyksessä, vaikka Yhdysvalloissa jaksojen järjestystä verrattuna tuotantokoodiin oltiin sekoitettu, eli Suomessa jaksot nähtiin eri järjestyksessä.

2. kausi julkaistiin DVD:llä Euroopassa ja Australiassa 8. heinäkuuta ja Yhdysvalloissa 6. elokuuta 2002.

Jaksoluettelo

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Ihme (Bart Gets an F)

Jakson tiedot
Jaksonumero 14
Tuotantokoodi 7F03
Ensiesitys Yhdysvalloissa 11. lokakuuta 1990
Ensiesitys Suomessa 9. joulukuuta 1991

Bart reputtaa kokeita toistensa jälkeen ja saa opettajan huolestumaan. Opettaja sanoo Bartille, että seuraava ala-arvoinen kokeesta tarkoittaa 4. luokan käymistä uudestaan. Bartkin huolestuu ja päättää lukea, vaikka aikaa onkin vähän. Hän ei ehdi kerrata kunnolla ja viimeisenä iltana ennen koetta rukoilee, että saisi yhden lisälukupäivän. Bartin toive toteutuu: yöllä sataa lunta ja Springfieldin koulut ovat aamulla kiinni. Hän pänttää, mutta saa silti liian vähän pisteitä seuraavassa kokeessa. Bart purskahtaa itkuun, mutta saa opettajan tuntemaan, että hän osaa soveltaa tietoa. Hän saa siitä yhden lisäpisteen ja pääsee niukin naukin kokeesta läpi.

Kaljulääke (Simpson and Delilah)

Jakson tiedot
Jaksonumero 15
Tuotantokoodi 7F02
Ensiesitys Yhdysvalloissa 18. lokakuuta 1990
Ensiesitys Suomessa 2. joulukuuta 1991

Simpsoneiden perhe (myös Patty ja Selma) katsovat televisiosta koululaisten tietokilpailua. Ohjelman mainoskatkolla televisiossa esitellään Dimoxinilin kaljulääkettä, joka palauttaa kaljulle hiukset. Homer innostuu mainoksesta ja lähtee saman tien ostoskeskukseen ostamaan tuotetta. Kauppias pyytää Dimoxinilin tuotepaketista 1000 dollaria, mutta Homer valittaa: "Ei minulla ole varaa tähän!" Kauppias ei anna armoa, joten Homer lähtee itkien kotiinsa.

Seuraavana päivänä Homer lähtee töihin ja keskustelee Lennyn ja Carlin kanssa eilisestä. Lenny ehdottaa, että Homer voisi ostaa kaljulääkkeen sairausvakuutuksella. Niinpä Homer koettaa uudelleen, mutta kauppias esittää ettei se sovi. Hän kuitenkin laittaa peittävää musiikkia ja kuiskaa Homerin korvaan haluavansa tavata tämän kujalla illalla. Kauppias antaa paketin tälle vakuutustietoja vastaan.

Homerin pitkällisten kokeilujen jälkeen hiukset kasvoivat. Tukkansa avulla Homer sai jopa ylennyksen ydinvoimalassa. Hän sai omituisesti puhuvan, homoseksuaalisen miesihteerin, Karlin. Asiat eivät suju oikein hyvin, sillä kokouksissa Homer yleensä vain mokailee. Waylon Smithers murtautuu voimalan toimistotiloihin, koska hän on kateellinen Homerille, ja saa selville Homerin petoksen. Smithers yrittää erottaa Homerin, mutta Karl ottaa kaiken vastuun ja hänet erotetaan. Johtaja Burns antaa Homerille viimeisen tilaisuuden. Hän joutuu pitämään puheen, mutta hänen tylsät parannusehdotuksensa kuitenkin karkottavat työntekijät pois salista. Homer kutsutaan Burnsin toimistoon. Burns paljastaa että kaljuuntumisesta oli hänelle nuorempana vaivaa, ja alentaa Homerin vanhaan työpaikkaansa sektori G7:lle potkujen sijasta.

Kauhujuttu (Treehouse of Horror)

Jakson tiedot
Jaksonumero 16
Tuotantokoodi 7F04
Ensiesitys Yhdysvalloissa 25. lokakuuta 1990
Ensiesitys Suomessa 16. joulukuuta 1991

Prologi

Bart ja Lisa istuvat puumajassa Halloween-yönä kertoen toisilleen kauhutarinoita. Homer hiippailee näiden tietämättä puun luokse ja kiipeää oksalle istumaan ja kuuntelemaan lasten tarinoita.

Painajaistalo (Bad Dream House)

Painajaistalo on jakson ensimmäinen osa, jonka Bart kertoo Lisan tylsän kertomuksen jälkeen.

Simpsonit ovat juuri muuttaneet hienoon vanhan ajan kartanoon kaupungin laitamille. Talossa alkaa tapahtua outoja asioita. Kirja lentää Lisan takaraivoon, ja pahaenteinen ääni talossa käskee "Häipykää matkoihinne". Keittiössä seinät vuotavat verta ja seinästä löytyy aukko toiseen ulottuvuuteen. Samalla talon pahat voimat ovat nostaneet Bartin ja Simpsoneiden tavaroita ilmaan ja saaneet lampun kuristamaan Bartia sähköjohdolla. Simpsonit aikovat lähteä, mutta Homer saa kaikki pysymään talossa vielä yhden yön. Yöllä talon voimat houkuttelevat kaikki perheenjäsenet Margea lukuun ottamatta yrittämään tappamaan toisiaan. Talo yrittää pelotella heitä Margen saatua perheen muut jäsenet kuriin. Simpsonit yrittävät päästä talon kanssa sopuun, ja talo pyytää heitä poistumaan, jotta hän voisi miettiä asiaan. Lopulta talo päättää mieluummin tuhota itsensä kuin elää Simpsonien kanssa.

Nälkäiset ovat kirottuja (Hungry are the Damned)

Jakson toinen osa, myös Bartin kertoma tarina.

Simpsonit viettävät iltapäivää takapihallaan. Homer ruiskuttaa grilliinsä todella suuren yliannoksen sytytysnestettä, ja tuikkaa grilliin tulitikun. Syttyvästä grillistä nousee tuhansien kilometrien päähän näkyvä ydinräjähdystä muistuttava liekkipilari. Kenties juuri se houkutteli avaruushirviöt Kangin ja Kodosin saapumaan lentävällä lautasellaan Simpsoneiden pihalle ja kidnappaamaan heidät vetosäteellään – Homerin nostaminen alukseen vaatii tosin kaksi vetosädettä. Kang ja Kodos kertovat pelokkaille Simpsoneille tulevansa rauhassa ja kutsuvansa Simpsonit paratiisinomaiselle planeetalle nimeltä Rigel 4. Matkalla heitä ylensyötetään, ja Lisa alkaa epäillä olentojen aikomuksia. Lisa vakoilee heidän kokkiaan, ja hänen poistuessaan Lisa löytää kummallisen ja pahaenteisen keittokirjan, jonka nimi on "Ihmisruokaa". Lisa tuo petoksen esille, jonka jälkeen Kang ja Lisa vuorotellen puhaltavat avaruuspölyä kirjan otsikon päältä, ja todellinen otsikko paljastuu kirjain kirjaimelta:

  • Ihmisruokaa (How to cook humans)
  • Ihmisten ruokaa (How to cook for humans)
  • Ihmisten makuista ruokaa (How to cook forty humans)
  • Ihmisten hyvänmakuista ruokaa (How to cook for forty humans)

Simpsonit pyytävät vääräksi osoittautuneen epäilyksensä loukkaamia Kangia ja Kodosia palauttamaan heidät takaisin Maahan. Kang ja Kodos kunnioittavat Simpsoneiden pyyntöä ja palauttavat heidät takaisin kotipihalleen.

Korppi (The Raven)

Lisan kertoma runomittainen kauhutarina. Lisa lukee Bartille Edgar Allan Poen kirjoittaman runokertomuksen Korppi. Tarinassa Bart on korppi, Homer miespäähenkilö, Maggie ja Lisa serafeja ja Marge on maalauksen Lenore. Kertojana toimii jakson vieraileva tähti James Earl Jones.

Tarina kertoo, kuten oikea runokin, rakkaansa Lenoren menettäneestä miehestä joka kuulee koputuksia ovelta ja ikkunan takaa, josta sisään lennähtää korppi, joka tulee häiritsemään miehen elämää. Mies (Homer) yrittää jahdata korppia (Bart) joka ajaa hänet hulluksi. Korppi laskeutuu rintakuvan päälle ja alkaa hokea: "Ei enää koskaan" (engl. "Nevermore").

Epilogi

Tarinat kerrottuaan Bart ja Lisa menevät pelotta nukkumaan, kun taas pelosta tärisevä Homer istuu ulkona uskaltamatta mennä nukkumaan, tai sammuttaa sängyssä valoja. Silloin Homer näkee ikkunasta juuri viimeiseksi kerrotun tarinan korpin, jolla on Bartin pää.

Kolmisilmäinen kala (Two Cars in Every Garage and Three Eyes on Every Fish)

Jakson tiedot
Jaksonumero 17
Tuotantokoodi 7F01
Ensiesitys Yhdysvalloissa 1. marraskuuta 1990
Ensiesitys Suomessa 25. marraskuuta 1991

Bart ja Lisa ovat kalassa. Sattumalta Dave Shutton -niminen toimittaja tulee seuraamaan heidän kalastustaan. Bart onnistuu nappaamaan kalan ja Dave huomaa, että kala on kolmisilmäinen. Hän epäilee läheistä ydinvoimalaa syypääksi. Tästä syntyy valtava uutispommi, minkä takia osavaltion kuvernööri päättää lähettää tutkintaryhmän ydinvoimalaan. Ydinvoimalassa huomataan suuria ongelmia, kuten valtava säteily, jäähdytyspiipun repeämiä (joita oli korjattu purukumilla), plutoniumin käyttöä paperipainona, kymmeniä vuotoja sekä plutoniumilla täytetty huone. Burns yrittää lahjoa tarkastajat, mutta he eivät ota lahjuksia vastaan. Ydinvoimalassa oli kaikkiaan 342 rikettä. Burns joutuu joko luopumaan voimalasta tai maksamaan 56 miljoonan dollarin korvaukset. Burns alkaa murtuneena juoda väkevää alkoholia. Hän ei kuitenkaan halua jäädä paikalleen, vaan asettuu kuvernööri-ehdokkaaksi. Simpsoneiden perhe asettuu Burnsin kannattajaksi, vaikka Marge on tiukasti Mary Baileyn puolella. Burns alkaa tehdä vaalikampanjaa, ja yllättäen se osoittautuu menestykseksi. Burns haluaa vaalien aattona tulla illastamaan Simpsoneille. Vaikkakin Marge on vielä Baileyn puolella, Homer onnistuu suostuttelemaan Margen pitämään lähetyksen heidän kotonaan. Lisakaan ei kuitenkaan pidä lähetyksen pidosta. Lähetys ei mene kuitenkaan hyvin ja ensimmäisenä eläimet hyppäävät Burnsin päälle, mutta Burns osaa pitää itsensä tyytyväisenä. Burns saa tilanneraportin, jonka mukaan hän on 1% johdossa. Seuraavaksi Bart lausuu ruman ruokarukouksen, mutta Burns pelastaa tilanteen. Sen jälkeen hänen täytyy syödä salaattia, jota inhoaa. Marge kuitenkin tuhoaa lopullisesti kampanjan tuomalla pöytään kolmisilmäisen kalan. Burns sylkäisee suussaan olevan kalan palasen ja hänen kampanjansa tuhoutuu. Burnsin raivonpuuska saa Simpsonien kodin sekaisin. Hän tuhoaa Smithersin kanssa useita esineitä ja lähtee pois Smithersin kanssa. Homer on pettynyt kampanjasta, mutta Marge piristää häntä.

Tanssiva maskotti (Dancin' Homer)

Jakson tiedot
Jaksonumero 18
Tuotantokoodi 7F05
Ensiesitys Yhdysvalloissa 8. marraskuuta 1990
Ensiesitys Suomessa 23. joulukuuta 1991

Homer kannustaa paikallisen baseballjoukkueen voittoon ja pääsee näin joukkueen maskotiksi. Uraputki jatkuu pääkaupungin joukkueen maskottina. Tom Poston vierailevana tähtenä. HUOM: Tony Bennett laulaa "Capital City Songin".

Naapurukset (Dead Putting Society)

Jakson tiedot
Jaksonumero 19
Tuotantokoodi 7F08
Ensiesitys Yhdysvalloissa 15. marraskuuta 1991
Ensiesitys Suomessa 13. tammikuuta 1992

Simpsonien perheen naapuri Ned Flanders kutsuu Homerin oluelle ja voileivälle omaan kotiinsa. Homer suuttuu Nedille huomatessaan Nedillä ja hänen perheellään olevan valtavasti asioita, joita Simpsoneilla ei ole. Flanders vaatii Homeria lähtemään. Seuraavana yönä Homer miettii Flandersia. Keskustellessaan Margen kanssa Margen mielestä Nedkään ei ole paras mahdollinen naapuri. Homer miettii yhä asioita, jopa niin paljon että lähtee kävelylle. Samaan aikaan Nedin aviovaimo Maude sanoo, ettei Nedin pitäisi puhua hänelle vaan Homerille. Ned kirjoittaa lapun Homerille täynnä hauskoja asioita, joita Simpsonien perhe nauraa yhdessä aamiaisella seuraavana aamuna.

Homer vie Bartin pelaamaan minigolfia epätietoisena siitä että Ned ja hänen poikansa Todd ovat siellä myös. Kummankin peli menee hyvin, ja pelien jälkeen sekä Bart että Todd päättävät liittyä samoilla radoilla järjestettävään minigolfturnajaisiin. Homer yrittää saada Bartia harjoittelemaan käskemällä tätä tuijottamaan vihaisesti joka päivä 15 minuutin ajan Toddin kuvaa seinällään. Lisa puolestaan tarjoaa hieman pätevämpää apua. Samaan aikaan Homer ja Ned lyövät vedon, jossa häviäjän pojan isä joutuu ajamaan naapurin nurmikon vaimon hienoimmissa vaatteissa.

Turnajaispäivänä sekä Bart että Todd pelaavat loistavasti ja joutuvat lopuksi vastakkain loppuotteluun. Loppua kohti molemmat pojat kuitenkin hermostuvat nolon häviön pelossa ja lopuksi päättävät yhdessä ottaa reilun tasapelin. Loppujen lopuksi sekä Homer että Ned joutuivat kumpikin ajamaan toistensa nurmikot - vaimojensa hienoimmissa vaatteissa.

Kadun kasvatti (Bart vs. Thanksgiving)

Jakson tiedot
Jaksonumero 20
Tuotantokoodi 7F07
Ensiesitys Yhdysvalloissa 22. marraskuuta 1990
Ensiesitys Suomessa 6. tammikuuta 1992

Bart polttaa vahingossa Lisan tekemän koristeen juhlaillallisella ja kieltäytyy pyytämästä anteeksi. Sen jälkeen hän karkaa kotoa.

Huimapää rullalaudalla (Bart the Daredevil)

Jakson tiedot
Jaksonumero 21
Tuotantokoodi 7F06
Ensiesitys Yhdysvalloissa 6. joulukuuta 1990
Ensiesitys Suomessa 30. joulukuuta 1991

Homer ja Bart näkevät televisiossa mainoksen monsteriautoshowsta, joka järjestetään Springfieldin areenalla tulevana sunnuntaina. Lisa kuitenkin muistuttaa, että hänen musiikkiryhmänsä esitys on myös samana sunnuntaina ja että hän soittaa siellä elämänsä ensimmäisen soolon. Marge ehdottaa pettyneille Homerille ja Bartille että hehän voisivat ensin mennä katsomaan Lisan esitystä, sitten autoshowta, mihin he suostuvat.

Sunnuntaina perhe toteuttaa suunnitelmansa, vaikka aikataulu onkin aika tiukka ja heidän saapuessaan stadionin pysäköintialueelle yhtäkään paikkaa ei ole vapaana. Homer ajaa vahingossa itse areenalle, jossa jättirobotti hyökkää Simpsonien auton kimppuun. Auto ei kuitenkaan tuhoudu täysin, ja kiitokseksi autonsa puoliromuttamisesta perhe saa katsomosta kunniavieraspaikat samppanjan kera. Rallin loppupuolella areenalle saapuu yllätysvieras, "Kapteeni" Lance Murdoch. Murdoch esittää vaarallisimman stunttinsa, jossa hän ajaa moottoripyörällä rampille ja hyppää ensimmäiseltä rampilta altaan yli toiselle rampille. Allas on täytetty hailla, piraijoilla, alligaattoreilla, sähköankeriailla ja leijonalla. Murdochin hypätessä kaikki, Bartia lukuun ottamatta, kääntävät katseensa pois. Murdochin temppu epäonnistuu ja hän juuri ja juuri putoaa altaaseen ja hänet viedään sairaalaan. Shown jälkeen Bart sanoo löytäneensä kutsumuksensa: hän haluaa tehdä samaa kuin Lance Murdoch.

Bart harjoittelee huimapäänä olemista ensimmäisellä tempullaan, joka epäonnistuu pahasti. Sairaalassa Bart kertoo Dr. Hibbertille haluavansa huimapääksi. Dr. Hibbert kierrättää Bartia ympäri sairaalaa näyttäen lapsia, jotka olivat myös saaneet Bartin tapaan huonoja vaikutteita ja joille oli käynyt erittäin kehnosti. Siitä huolimatta Bart jatkaa harjoittelua, tosin vähän varovaisemmin, hyppien pienien uima-altaiden, eläinten ja riippumatossa makaavan isänsä yli. Lopulta Bart uskoo voivansa hypätä jopa Springfieldin Rotkon, luokkaretkikohteen, yli. Ennen stunttia Bart menee käymään sairaalassa uudelleen ja näkee siellä paljon vakavia vammoja saaneen Lance Murdochin.

Bart kertoo tälle tempustaan ja Murdochin mielestä se kannattaa, niin kuin myös se että Bartin pitäisi uhmata Homeria käskyä olla hyppäämättä rotkon yli. Homer yrittääkin puhua Bartille ennen hyppyä, mutta Bart ei välitä ja saapuu hyppypaikalle suuren ihailijajoukon saattelemana. Juuri ennen Bartin hyppyä Homer saapuu paikalle ja keskeyttää Bartin hypyn. Homer päättää hypätä itse näytteekseen Bartille, miltä tuntuu kun joku perheenjäsen panee henkensä alttiiksi. Bart kuitenkin selittää, ettei hän todellakaan halua nähdä isäänsä loukkaantuneena. Sillä välin rullalauta on lähtenyt vierimään alas, Homer kyydissään. Homer joutuu yrittämään hyppyä, joka juuri ja juuri jää onnistumatta. Homer nostetaan ylös helikopterilla ambulanssiin. Ambulanssin lähtiessä se törmää puuhuun ja törmäyksen voimasta paareilla makaava Homer tipahtaa uudestaan alas rotkoon. Tästä on tullut yksi "clip show" -jaksoissa (kokoelmajaksoissa) eniten käytetyistä kohtauksista.

Väkivaltaviihde (Itchy & Scratchy & Marge)

Jakson tiedot
Jaksonumero 22
Tuotantokoodi 7F09
Ensiesitys Yhdysvalloissa 20. joulukuuta 1990
Ensiesitys Suomessa 30. joulukuuta 1991

Jakson alussa lapset Bart, Lisa ja Maggie ovat katsomassa Tikkua ja Takkua olohuoneen televisiosta. Marge tarvitsee uuden maustehyllyn, ja Homer lupautuu tekaisemaan sellaisen itse. Kellarissa hyllyä nikkaroidessaan Maggie yllättää Homerin portaikon takaa ja iskee Homeria nuijalla päähän.

Homerin pää kipsataan, ja Marge alkaa etsiä syytä Maggien käytökseen. Marge näkee televisiossa, miten Tikku-hiiri hakkaa Takku-kissaa veitsellä. Yhtäkkiä Maggie ottaa kynän käteen ja lähestyy Homeria murhanhimoisena. Marge nappaa Maggien syliinsä ja tajuaa, että televisio-ohjelma on saanut Maggien käyttäytymään niin. Niinpä Marge kirjoittaa valituskirjeen ohjelman tekijöille. Aluksi tekijät viittaavat valituksille kintaalla, mutta Marge tekee asiasta protestin ja järjestää mielenosoituksen yhtiön pihalle. Pian valituskirjeitä tunkee ohjelman studiolle rekkalastittain, ja tekijät joutuvat taipumaan ja muuttamaan ohjelman tyyliä. Ohjelmasta tulee kiltti ja opettavainen, joka mm. sisältää kohtauksia, jossa Tikku antaa Takulle limonaatia ja Takku kiittää. Lapsien kiinnostus Tikkua ja Takkua kohtaan lopahtaa.

Myöhemmin erään päivän aamuna Simpsoneiden ovikello soi ja Marge menee avaamaan. Kaikki Margen mielenosoittajakaverit ovat tulleet hakemaan Margea mukaan protestiin, jonka tarkoituksena on estää Michelangelon Daavidin asettamista julkisesti näkyville Springfieldin museoon Daavid-kiertueen ajaksi. Kaikkien mielenosoittajien mielestä patsas esittää ihmisruumiin pahoja osia. Marge onkin yllättäen toista mieltä, ja sanoo että patsas on suurta taidetta ja jokaisen pitäisi nähdä se. Niinpä, ilman Margen tukea, Margen väkivallattomuusjärjestö kaatuu ja väkivaltaiset ohjelmat palaavat ruutuun Hassu-klovnin ohjelmaan.

Miljoona (Bart Gets Hit by a Car)

Jakson tiedot
Jaksonumero 23
Tuotantokoodi 7F10
Ensiesitys Yhdysvalloissa 10. tammikuuta 1991
Ensiesitys Suomessa 27. tammikuuta 1992

Johtaja Burns ajaa autolla Bartin päälle ja suostuu maksamaan vain 100 dollaria korvauksia, kun taas Homer ja Bart vaativat miljoonaa dollaria. Alkaa oikeudenkäynti, joka on jo kääntymässä Simpsonien voitoksi, kunnes Burns kutsuu Simpsonien perheen kotiinsa illalliselle. Burns salakuuntelee perheen keskustelua, josta käy ilmi, että Bart on teeskennellyt lähes kaikki "kipunsa", ja se, että Marge haluaisi kertoa totuuden. Lopulta Burns kutsuu oikeudenkäynnissä Margen todistajaksi, ja Simpsonin perhe ei saa mitään.

  • Lionel Hutzin ja tohtori Nick Rivieran ensiesiintymiset.

Ennen kuolemaa (One Fish, Two Fish, Blowfish, Blue Fish)

Jakson tiedot
Jaksonumero 24
Tuotantokoodi 7F11
Ensiesitys Yhdysvalloissa 24. tammikuuta 1991
Ensiesitys Suomessa 3. helmikuuta 1992

Homer saa myrkytyksen sushiravintolan pallokalasta ja saa yhden päivän elinaikaa.

Kultainen nuoruus (The Way We Was)

Jakson tiedot
Jaksonumero 25
Tuotantokoodi 7F12
Ensiesitys Yhdysvalloissa 31. tammikuuta 1991
Ensiesitys Suomessa 4. toukokuuta 1992

Television hajottua Homer kertoo kuinka hän ja Marge ensimmäisen kerran tapasivat vuonna 1974. HUOM: Tutustumme McBainiin.

Pelastakaa sielunne (Homer vs. Lisa and the Eighth Commandment)

Jakson tiedot
Jaksonumero 26
Tuotantokoodi 7F13
Ensiesitys Yhdysvalloissa 7. helmikuuta 1991
Ensiesitys Suomessa 11. toukokuuta 1992

Homer tapaa miehen, joka tarjoaa laitonta kaapeli-TV-liitäntää vain 50 dollarilla. Homer päättää ostaa kaapelin, ja koko perhe on melko innoissaan. Marge, kuten aina, epäröi hieman laittoman kaapelin ottamista, mutta miehen jättämä lehtinen ja ohjelmatarjonta saa hänet hyväksymään asian.

Pyhäkoulussa Bartille ja Lisalle opetetaan helvetistä. Kun Martin kysyy että miten helvetiltä välttyy, opettaja vastaa: "Noudattamalla kymmentä käskyä." Kahdeksas käsky kuuluu: Älä varasta. Lisa alkaa hänkin epäröidä ja tuntea pahaa oloa, sillä näkee laittoman kaapeli-tv:n katselun varastamiseksi.

Lisa kysyy pastori Lovejoylta neuvoa. Pastori neuvoo Lisan näyttämään esimerkkiä muille ja olla katsomatta laitonta televisiota, toivoen muiden Simpsoneiden seuraavan perässä.

Kunnon mies (Principal Charming)

Jakson tiedot
Jaksonumero 27
Tuotantokoodi 7F15
Ensiesitys Yhdysvalloissa 14. helmikuuta 1991
Ensiesitys Suomessa 17. helmikuuta 1992

Homer yrittää järjestää treffejä rehtori Skinnerille ja Selmalle, mutta Skinner iskee silmänsä Pattyyn. Bart sai rangaistuksen kun hän kärytti ruohoon oman nimensä.

Velipuoli (Oh Brother, Where Art Thou?)

Jakson tiedot
Jaksonumero 28
Tuotantokoodi 7F16
Ensiesitys Yhdysvalloissa 21. helmikuuta 1991
Ensiesitys Suomessa 24. helmikuuta 1992

Isoisä paljastaa että Homerilla on velipuoli. Velipuoli Herbert Powell osoittautuu rikkaaksi autotehtailijaksi ja hän pyytää Homeria suunnittelemaan yhtiölle uuden perusamerikkalaisille suunnatun automallin. Danny DeVito vierailee tässä jaksossa, Herb Powellina.

Riivatun rakki (Bart's Dog Gets an F)

Jakson tiedot
Jaksonumero 29
Tuotantokoodi 7F14
Ensiesitys Yhdysvalloissa 7. maaliskuuta 1991
Ensiesitys Suomessa 10. helmikuuta 1992

Pukin Pikku Apuri tuhoaa Homerin kalliit lenkkarit ja Bouvierin perheen perinnetilkkutäkin, jolloin se passitetaan koirakouluun.

Isoisän perintö (Old Money)

Jakson tiedot
Jaksonumero 30
Tuotantokoodi 7F17
Ensiesitys Yhdysvalloissa 28. maaliskuuta 1991
Ensiesitys Suomessa 2. maaliskuuta 1992

Isoisä perii suuren rahasumman ja päättää antaa sen sitä eniten tarvitseville.