Liikehäiriösairauksien liitto

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Parkinsonliitto)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Liikehäiriösairauksien liitto ry (ent. Parkinsonliitto ry) on valtakunnallinen liikehäiriösairauksia sairastavien ja heidän läheistensä etujärjestö. Liitto tekee työtä Parkinsonin tautia, dystoniaa, essentiaalista vapinaa, Huntingtonin tautia ja muita harvinaisia liikehäiriösairauksia sairastavien ja heidän läheistensä hyvän elämän edellytysten turvaamiseksi. Liitto tarjoaa sairastuneille ja heidän läheisilleen tietoa, neuvontaa, edunvalvontaa ja sopeutumista tukevaa toimintaa. Lisäksi liitto tukee ja kouluttaa eri ryhmissä toimivia vapaaehtoisia.

Liikehäiriösairauksien liitto on 20 Parkinson-yhdistyksen sekä valtakunnallisten Suomen Dystonia-, Suomen Huntington- ja Essentiaalinen vapina -yhdistyksien kattojärjestö. Yhdistyksissä toimii lähes 100 kerhoa tai vertaistukiryhmää. Henkilöjäseniä yhdistyksissä on noin 7500.

Liikehäiriösairauksien liitto on Sosten jäsenjärjestö.

Liiton keskustoimisto sijaitsee Turussa, ja lisäksi sillä on aluetoimistot Helsingissä, Kuopiossa, Oulussa ja Tampereella.


Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kirjallisuutta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Montonen, Timo: Kirjallisuutta Parkinsonin taudin valossa ja varjossa. Norderstedt: BoD - Books on Demand, 2022. ISBN 978-952-80-6725-2