Ero sivun ”Saksan Grand Prix 2009” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
298 merkkiä lisätty ,  11 vuotta sitten
→‎Kilpailu: lisää RK:sta ja AS:sta
p (→‎Kilpailu: typoja)
(→‎Kilpailu: lisää RK:sta ja AS:sta)
Toisesta ruudusta lähtenyt Rubens Barrichello pääsi lähtösuoran kiihdytyksessä paalupaikkamies Mark Webberin rinnalle. Webber teki kuitenkin yllättävän sivuttaisliikkeen osuen lievästi Barrichellon auton kylkeen. Molemmat pystyivät jatkamaan kisaa ilman vaurioita, mutta Webber sai liikkeestään varikonläpiajorangaistuksen. Vielä paremman lähdön sai viidennestä ruudusta startannut Lewis Hamilton, joka ensimmäisessä jarrutuksessa oli jo taistelemassa kärkipaikasta. Hänkin osui kevyesti Webberiin hajottaen autostaan renkaan, minkä vuoksi Hamilton joutui tulemaan varikolle renkaanvaihtoon heti ensimmäisellä kierroksella samalla häviten kierroksen kärkimiehille. Joukon hännille putosi myös [[Toyota F1|Toyotan]] [[Jarno Trulli]], joka kävi vaihdattamassa autonsa etusiiven osuttuaan [[Kazuki Nakajima]]n kanssa.
 
Force Indian Adrian Sutil oli ajamassa erinomaista kisaa ja meni varikolle sijalta kaksi. Varikolta palattuaan Sutil ajautui ensimmäisessä jarrutuksessa kylmillä renkailla kohti ulkokaarretta, jossa samaan aikaan oli Kimi Räikkönen. Autot osuivat toisiinsa ja Sutil menetti etusiiven. Räikkösen autosta irtosi ilmanohjaimia, mutta hän pystyi jatkamaan kisaa ilman varikkopysähdystä. Räikkönen oli jo kisan alkupuolelta saakka kärsinyt moottoriongelmasta, mikä pakotti Ferraria pudottamaan moottorin kierroksia. Lopulta Räikkönen keskeytti moottorin savuttaessa. Kisatuomaristo ilmoitti tutkivansa myös Räikkösen ja Sutilin osumaa, mutta päätöstä ei tullut ennen Räikkösen keskeytystä. Kilpailun jälkeen tuomaristo päätti olla jakamatta rangaistuksia, ja myös molemmat kuljettajat pitivät tilannetta kilpailutilanteena syyttämättä kumpaakaan.
 
Barrichello menetti palkintopallisijoituksen varikolla sattuneessa tankkausongelmassa. Autoon ei saatu tankattua suunniteltua määrää polttoainetta, minkä vuoksi varikkostrategiaa jouduttiin muuttamaan. Kilpailun lopussa Alonso oli radan nopein, ja ajoi myös koko kilpailun nopeimman kierrosajan kierroksella 49.
9 040

muokkausta

Navigointivalikko