Mario Party 8

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Mario Party 8
Kehittäjä Hudson Soft
Julkaisija Nintendo
Jakelija Nintendo eShop
Pelisarja Mario Party
Julkaistu

Yhdysvallat 29. toukokuuta 2007

Japani 26. heinäkuuta 2007

Euroopan unionin lippu 21. kesäkuuta 2007

Australia 19. heinäkuuta 2007
Lajityyppi Partypeli
Pelimuoto Yksinpeli, Moninpeli
Ikäluokitus CERO: A (kaikenikäisille)
ESRB: Kaikenikäisille
PEGI 3
USK 6
Alusta Wii
Jakelumuoto Wiin 12cm Optinen levy
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Mario Party 8 on Nintendon Mario Party -partypelisarjanselvennä osa joka julkaistiin vuonna 2007 Wiille. Mario Party 8:n on kehittänyt Hudson Soft ja julkaissut Nintendo. Mario Party 8 on ensimmäinen Wiille kehitetty Mario Party -peli.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mario Party 8:ssa pelaaja etenee samalla tavalla kuin pelisarjan edeltävässä osassa. Kun pelilaudalla aloitetaan seikkailu, pelaajat heittävät noppaa, ja sen heittämisen myötä katsotaan hahmojen vuorojärjestys. Tämän jälkeen alkaa varsinainen pelaaminen. Pelaaja kohtaa pelilaudalla erilaisia ruutuja, joista sinisissä ruuduissa pelaaja saa 3 kolikkoa lisää, kun taas punaisissa ruuduissa pelaaja menettää 3 kolikkoa.

Pelilaudat sisältävät tuttuun tapaan DK-ruutuja jotka hyödyttävät pelaajaa, esimerkiksi Goomban Aarresaarella pelaaja voi saada DK-ruudussa kolikoita ravistelemalla Donkey Kongin antamaa tynnyriä vuorotellen ylös ja alas. Kun kuka tahansa hahmo on joutunut DK-ruutuun, kyseiset ruudut vaihtuvat Bowser-ruuduiksi, jotka vaikeuttavat pelaajan etenemistä. Esimerkiksi Donkey Kongin puunlatvatemppelissä Bowser-ruutuun joutuessa Bowser siirtää tähden toiseen paikkaan. Pelaaja voi tässäkin pelissä haastaa kilpailijat pelaamaan minipelejä edeltäjästä tutuissa VS-ruuduissa. Hahmo, joka voittaa haastetun minipelin heittää pelin jälkeen tikkaa onnenpyörään, jonka avulla selvitetään saatavien kolikkojen määrä, jolloin hävinnyt hahmo joutuu antamaan voittajalle määrätyn summan verran kolikoita. Peli sisältää myös keltaisen Lucky Spacen (Onnen ruudun), joka siirtää hahmon pelilaudan ulkopuoliselle alueelle, josta tämä saa kolikoita ja ilmaisen tähden. Tämän pelin yksinpeli-tila sisältää myös !-merkillä varustetun haasteruudun, jossa hahmo voi tienata kolikoita voittamalla arvotun minipelin. Saatavien kolikoiden määrä saadaan selville onnenpyörän avulla. Tämä peli sisältää myös kolikkolaatikko-ruudun, josta hahmo saa aina kolikoita ohittaessaan kyseisen ruudun.

Peli sisältää edeltäjiensä tapaan Battle moodin, jossa pelaaja voi valita missä muodossa hän haluaa pelata jollain pelilaudalla. Vaihtoehtoina ovat kaikki-vastaan-kaikki Battle Royale, kaksi-vastaan-kaksi Tag Battle, ja kaksintaisteluna käytävä Duel Battle. Valittuaan moodin pelaaja voi valita, kuinka monen erän pituisen kilpailun hän haluaa pelata. Kun koko ottelu on pelattu, mikäli pelaaja on valinnut käyttää "bonus stars on"-muotoa, valitulla pelilaudalla arvotaan Bonus-tähdet.(Bonus-tähtiä ei voida antaa Duel Battle moodissa). Arvottavat tähdet ovat Minipeli-tähti, joka annetaan eniten minipelejä voittaneelle hahmolle, eniten karkkeja käyttäneelle pelaajalle annettava Karkki-tähti, Vihreä-tähti, joka annetaan hahmolle joka on joutunut useimmin ?-ruutuihin, eniten ruutuja edenneelle pelaajalle annettava Juoksu-tähti, Ostos-tähti joka annetaan hahmolle joka on tuhlannut eniten rahaa kaupoissa myytäviin avusteisiin, sekä Punainen tähti, joka annetaan pelaajalle joka on useimmin joutunut punaiseen ruutuun. Mario Party 8:ssa pelaaja voi avata "Fun Bazaar"-teltassa taustamusiikkeja, hahmojen äänitehosteita, minipelejä, ja muuta mukavaa "Carnival Card"-korteilla, joita pelaaja saa aina kun hän on pelannut joko yhden Party Modessa käydyn ottelun, tai läpäissyt jollain hahmolla Story Moden läpi.

Mario Party 8:ssa pelaaja etenee heittämällä noppaa.

Peliin on luotu yhteensä 6 erilaista pelilautaa ja ne ovat seuraavanlaiset:

  • DK:n Puunlatvatemppeli - Pelaaja syöksyy syvälle viidakkoon, josta löytyy Donkey Kongin temppeli, jossa pelaajan täytyy vältellä muun muassa ?-ruutuja, jotka aiheuttavat pelaajien litistymisen apinoiden heittämien tynnyrien toimesta. Tällä laudalla pelaaja voi ostaa tähden maksamalla aina jokaisesta tähdestä 20 kolikkoa.
  • Goomban Aarrereitti - Pelaaja rantautuu tälle keskellä trooppista maisemaa sijaitsevalle pelilaudalle, jossa sijaitsee tulivuori ja sen juurella asusteleva Goomba-kapteeni merirosvoGoomba- apureidensa kanssa. Tällä pelilaudalla pelaaja voi ostaa tähden maksamalla Goomba-kapteenille 50 kolikkoa, ja jos pelaajalla ei ole tarpeeksi kolikoita tähteen, Goombamerirosvot ampuvat pelaajan kanuunalla takaisin pelilaudan alkupäähän.
  • Shy Guyn Pikajuna - Pelaaja hyppää tämän nopeaa vauhtia kiitävän pikajunan kyytiin, jossa hahmot kohtaavat mm.?-ruudun, jossa kokkaava Shy Guy ampuu pelaajan tuuletuskanavasta vaunun katolle. Tällä pelilaudalla pelaaja voi saada tähden ostamalla sen junassa matkustavalta Koopa Troopalta 50 kolikolla.
  • King Boon Kummituskätkö - Pelaaja astuu tähän King Boon pelottavaan ja aavemaiseen taloon, joka sisältää kartoissa näkymättömiä reittejä. Nämä reitit tulevat näkyviin, kun vähintään yksi pelaajista on käynyt alueella. Pelaaja voi saada tähden ostamalla sen King Boolta 10 kolikolla.
  • Koopan Hotellikisa - Pelaaja joutuu keskelle kaupunkia, joka sisältää paljon Hotelleja. Hahmojen on tarkoitus kasvattaa omistamien hotellien kokoa antamalla kolikoita hotelleille, pelaaja saa aina yhden tähden kun hän on antanut tietyn määrän kolikoita hotellin henkilökunnalle. Jos vastustajapelaaja antaa enemmän kolikoita saman hotellin henkilökunnalle, pelaaja joutuu antamaan yhden tähden vastustajahahmolle joka samalla saa hotellin omakseen. Hotellin voi kuitenkin vallata takaisin omaksi antamalla itse vastustajaa enemmän kolikoita.
  • Bowserin Kiertorata (Avattava) - Tervetuloa Bowserin Kiertoradalle! Tätä pelilautaa pelaaja voi pelata vapaasti sitten kun hän on suorittanut kaikki tehtävät. Tällä pelilaudalla pelaaja voi ryöstää kilpailijoiltansa tähtiä Bullet Candyllä ja Bowser Candyllä.

Pelissä pelattavina hahmoina ovat Mario, Luigi, Prinsessa Peach, Prinsessa Daisy, Toad, Toadette, Yoshi, Wario, Waluigi, Birdo, Boo ja Dry Bones. Uusina tulokkaina tässä pelissä ovat avattavana olevat Hammer Bro ja Blooper.

Vastaanotto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Peli sai paljon positiivisia vastaanottoja joka näkyy selkeästi seuraavassa arvostelijoiden listassa

Myynti[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pohjois-Amerikan julkaisupäivän jälkeen peliä myytiin Yhdysvalloissa yhteensä 314 000 kappaletta kolmessa päivässä, joka teki siitä kuukauden parhaiten myydyn TV-konsolipelin. Toukokuussa 2010 peliä oltiin myyty yhteensä 7.6 miljoonaa kappaletta, joka teki siitä 10:ksi parhaiten myydyn Wii-pelin.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]