Mario Party 2

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Mario Party 2
Mp2.jpg
Kehittäjä Hudson Soft
Julkaisija Nintendo
Jakelija Nintendo eShop
Ohjaaja Kenji Kikuchi
Tuottaja Shinji Hatano
Shinichi Nakamoto
Säveltäjä Hironao Yamamoto
Shohei Bando
Kazuhiko Sawaguchi
Pelisarja Mario Party
Pelimoottori Mario Party
Julkaistu Nintendo 64
JP 17. joulukuuta 1999
NA 24. tammikuuta 2000
AU 12. lokakuuta 2000
EU 6. marraskuuta 2000
Virtual Console
JP 2. marraskuuta 2010
NA 20. joulukuuta 2010
EU 24. joulukuuta 2010
Lajityyppi party
Pelimuoto yksinpeli, moninpeli
Ikäluokitus ACB: G
ESRB: E
Alusta Nintendo 64, Virtual Console
Jakelumuoto pelimoduuli
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Mario Party 2 on Hudson Softin kehittämä ja Nintendon joulukuussa 1999 Nintendo 64:lle julkaisema Mario Party -pelisarjan toinen peli. Peli julkaistiin myös Wiin Virtual Console -ohjelman lataamoon vuonna 2010.[1]

Pelattavat hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mario Party 2 sisältää kaikki samat pelaajat kuin edeltäjässä ja ne ovat: Mario, Luigi, Prinsessa Peach, Yoshi, Wario ja Donkey Kong. Tällä kertaa kaikissa hahmoissa on se ero että he pukeutuvat jokaisella pelilaudalla pelilaudan teeman mukaan.

Minipelit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mario Party 2 sisältää yhteensä 65 erilaista minipeliä. Ne ovat luokiteltu neljään eri luokkaan: nelinpeli, 1 vs. 3, 2 vs. 2 ja Battle. Minipelin tyyppi valitaan sen mukaan, minkälaisissa ruuduissa hahmot ovat. Jos kaikki neljä hahmoa seisoo samanlaisissa ruuduissa, (joko sininen tai punainen), alkaa nelinpeli. Jos kaksi hahmoa seisoo sinisessä ruudussa ja toiset kaksi hahmoa punaisessa ruudussa, alkaa 2 vs. 2 -peli. Jos yksi pelaaja seisoo sinisessä ruudussa ja loput punaisessa ruudussa tai toisinpäin, alkaa 1 vs. 3 -peli. Jos hahmo päätyy Battle-ruutuun, alkaa kaksintaistelu. Jokaisella minipelillä on omat tavoitteensa. Kuten ”Mecha Marathon” -pelin tavoitteena on saada työnnetyä lelu mahdollisimman pitkälle.

Avusteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hahmo voi saada tässä pelissä avusteita kolmella eri tavalla; ostamalla, voittamalla tai varastamalla niitä. Avusteisiin kuuluu sienet, luurankoavaimet, aarrearkut ja paljon muita esineitä. Punainen sieni antaa pelaajan heittää noppaa kahdesti peräkkäin ja liikkua nopista saadun summan verran. Jos hahmo saa molemmilla heitoilla saman numeron, hän saa palkkioksi kymmenen kolikkoa. Kun taas saamalla kolmella heitolla saa samat numerot (kun käyttää kultaista sientä), pelaaja saa palkkioksi 20 kolikkoa.

Pelilaudoille on tullut uudenlaisia rakennuksia: avustekauppa ja Koopa-pankki, minkä myötä peliin tuli lukuisia avusteita, joita ovat muun muassa punainen ja kultainen sieni. Kaikkien lautojen nimet päättyvät ”land”-nimellä kuten ”Western Land” sekä ”Mystery Land” ja toisin kuin edeltäjässä, voittaja julistetaan kohtauksen aikana jossa voittaja päihittää Bowserin. Myös Baby Bowser näyttäytyy tässä pelissä ja tekee avaruudessa jekkuja; hän ryöstää jokaiselta tähdelliseen ruutuun joutuvalta pelaajalta viisi kolikkoa, mutta joillakin kertoilla hän antaa palkkioksi viisi kolikkoa. Boo voi tässäkin pelissä edeltäjän tapaan ottaa pelaajilta kolikoita ja tähtiä, mutta tällä kertaa hän voi ryöstää kaksi kertaa enemmän kolikoita. Ensimmäisessä pelissä kaikki kahdeksan pelilautaa sisälsivät sen, että Koopa antoi aina yhden erän jälkeen kymmenen kolikkoa kaikille pelaajille (paitsi viidennen erän jälkeen, jolloin hän antoi 20 kolikkoa), mutta tässä pelissä kyseinen ominaisuus on otettu pois.

Mario Party 2 sisältää myös muutamia uusia ruutuja, edeltäjästä tuttujen ”yhden pelaajan minipeli”- ja ”sieniruutujen” tilalle on tullut ”battle”-, ”avuste”- ja ”pankkiruudut”. Avusteruudut aktivoivat minipelin erikoisuuden laudalle, joka antaa tilaisuuden saada avuste. Battle-ruutuun joutuessa pääsee pelaamaan Battle-minipelejä, jossa hahmoilta otetaan arvottu määrä kolikoita ja voittaja saa suuren osan arvotusta palkinnosta. Pankkiruutu antaa siihen joutuvalle pelaajalle muilta pelaajilta otettuja kolikoita ja yksi pelaaja joutuu aina antamaan viisi kolikkoa (1–4 kolikkoa jos heillä on vähemmän kuin viisi kolikkoa) ohittaessaan ruudun.

Mario Party 2:een on kehitetty 43 täysin uutta minipeliä ja loput minipelit on otettu edeltäjästä. Tässä pelissä on myös kolme uutta minipelityyppiä: Battle-, avuste- ja kaksintaisteluminipelit. Toisin kuin edeltäjässä, pelaajat eivät menetä kolikoita hävitessään minipelin. Peli sisältää samat valittavat erämäärät kuin Mario Party (20, 25 ja 50 erää).

Vastaanotto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

GameSpot antoi pelille arvosanaksi 7.8/10 siksi, koska sen mielestä peli muistuttaa liikaa edeltäjää ja sen mielestä minipelit ovat tässä pelissä ärsyttävämpiä kuin edeltäjässä.[2] IGN antoi arvosanaksi 7.9/10 koska siinä ei ollut myös sen mielestä tarpeeksi uutta edeltäjään verrattuna.[3]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]