Mario Party 2

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Mario Party 2
Kehittäjä Hudson Soft
Julkaisija Nintendo
Jakelija Nintendo eShop ja Nintendo Switch Online
Ohjaaja Kenji Kikuchi
Tuottaja Shinji Hatano
Shinichi Nakamoto
Säveltäjä Hironao Yamamoto
Shohei Bando
Kazuhiko Sawaguchi
Pelisarja Mario Party
Pelimoottori Mario Party
Julkaistu Nintendo 64
JP 17. joulukuuta 1999
NA 24. tammikuuta 2000
AU 12. lokakuuta 2000
EU 6. marraskuuta 2000
Virtual Console
JP 2. marraskuuta 2010
NA 20. joulukuuta 2010
EU 24. joulukuuta 2010
Lajityyppi party
Pelimuoto yksinpeli, moninpeli
Ikäluokitus ACB: G
ESRB: E
Alusta Nintendo 64, Virtual Console
Jakelumuoto pelimoduuli
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Mario Party 2 on Hudson Softin kehittämä ja Nintendon joulukuussa 1999 Nintendo 64:lle julkaisema Mario Party -pelisarjan toinen peli. Peli julkaistiin myös Wiin Virtual Console -ohjelman lataamoon vuonna 2010.[1]

Pelattavat hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mario Party 2 sisältää samat pelattavat hahmot kuin ensimmäisessä Mario Partyssa: Mario, Luigi, Peach, Yoshi, Wario ja Donkey Kong. Hahmot pukeutuvat jokaisella pelilaudalla pelilaudan teeman mukaan.

Minipelit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mario Party 2 sisältää yhteensä 65 minipeliä. Ne ovat luokiteltu neljään eri luokkaan: nelinpeli, 1 vs. 3, 2 vs. 2 ja Battle. Minipelin tyyppi valitaan sen mukaan minkälaisiin ruutuihin hahmot päätyvät: Jos kaikki neljä hahmoa seisovat samanlaisissa ruuduissa, (joko sininen tai punainen), alkaa nelinpeli. Jos kaksi hahmoa seisovat sinisessä ruudussa ja toiset kaksi hahmoa punaisessa ruudussa, alkaa 2 vs. 2 -peli. Jos yksi pelaaja seisoo sinisessä ruudussa ja loput punaisissa ruuduissa tai toisinpäin, alkaa 1 vs. 3 -peli. Jos hahmo päätyy Battle-ruutuun, alkaa kaksintaistelu. Jokaisella minipelillä on omat tavoitteensa. Esimerkiksi ”Mecha Marathon” -pelin tavoitteena on saada lelu lentämään mahdollisimman pitkälle.

Avuste-esineet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelaaja voi saada tässä pelissä avusteita kolmella eri tavalla: ostamalla, voittamalla tai varastamalla. Avuste-esineisiin kuuluvat muun muassa sienet, luurankoavaimet ja aarrearkut. Punainen sieni antaa pelaajan heittää noppaa kahdesti peräkkäin ja liikkua noppien summan verran. Jos hahmo saa molemmilla heitoilla saman numeron, hän saa palkkioksi kymmenen kolikkoa. Pelaajan käyttäessään kultaista sientä pelaaja saa palkinnoksi 20 kolikkoa, jos pelaaja heittää kolmella heitolla samat numerot.

Pelilaudoille on tullut uudenlaisia rakennuksia: avustekauppa ja Koopa-pankki, Avustekaupan myötä peliin tuli lukuisia avusteita, joita ovat muun muassa punainen ja kultainen sieni. Kaikkien lautojen nimet päättyvät land-nimellä kuten Western Land ja Mystery Land. Toisin kuin edeltäjässä, voittaja julistetaan kohtauksen aikana jossa voittaja päihittää Bowserin. Baby Bowser näyttäytyy pelissä ja tekee jekkuja: ryöstää jokaiselta tähdelliseen ruutuun joutuvalta pelaajalta viisi kolikkoa. Joillakin kerroilla hän antaa palkkioksi viisi kolikkoa. Boo ottaa pelissä, edeltäjän tapaan, pelaajilta kolikoita tai tähtiä. Tällä kertaa hän voi ryöstää kaksi kertaa enemmän kolikoita. Ensimmäisessä pelissä kaikki kahdeksan pelilautaa sisälsivät Koopan antamat kymmenen kolikkoa kaikille pelaajille (viidennen erän jälkeen pelaajille annettaan 20 kolikkoa), mutta Mario Party 2:ssa kyseinen ominaisuus on poistettu.

Mario Party 2 sisältää myös uusia ruutuja: edeltäjästä tutut yhden pelaajan minipeli -ruutujen ja sieniruutujen tilalla on battle-, avuste- ja pankkiruudut. Avusteruudut aktivoivat minipelin erikoisuuden laudalle, joka antaa tilaisuuden saada avuste. Battle-ruutuun joutuessa pääsee pelaamaan Battle-minipelejä, joissa hahmoilta arvotaan tietty määrä kolikoita (yleensä 40). Voittaja saa suuren osan kolikoista. Pankkiruutu antaa siihen joutuvalle pelaajalle muiden pelaajien kolikot, sillä yksi pelaaja joutuu aina antamaan viisi kolikkoa, (1–4 kolikkoa jos heillä on vähemmän kuin viisi kolikkoa), ohittaessaan ruudun.

Mario Party 2:ssa on 43 uutta minipeliä ja loput minipelit on otettu edeltäjästä. Tässä pelissä on myös kolme uutta minipelityyppiä: battle-, avuste- ja kaksintaisteluminipelit. Toisin kuin edeltäjässä, pelaajat eivät menetä kolikoita hävitessään minipelin. Peli sisältää samat valittavat erämäärät kuin Mario Party (20, 25 ja 50 erää).

Vastaanotto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

GameSpot antoi pelille arvosanaksi 7.8/10. GameSpotin mielestä peli muistuttaa liikaa edeltäjää ja minipelit ovat tässä pelissä ärsyttävämpiä kuin edeltäjässä.[2] IGN antoi arvosanaksi 7.9/10, koska pelissä ei ollut tarpeeksi uusia ominaisuuksia edeltäjäänsä verrattuna.[3]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]