Mario Party 4

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Mario Party 4
Kehittäjä Hudson Soft
Julkaisija Nintendo
Pelisarja Mario Party
Julkaistu Yhdysvallat 21. lokakuuta 2002
Japani 8. marraskuuta 2002
Euroopan unionin lippu 29. marraskuuta 2002
Lajityyppi partypeli
Pelimuoto yksinpeli, moninpeli
Ikäluokitus ESRB: Kaikenikäisille
PEGI 3
Alusta Nintendo GameCube
Jakelumuoto Nintendo GameCuben optinen 8cm levy
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Mario Party 4 on Hudson Softin kehittämä ja Nintendon lokakuussa 2002 julkaisema Mario Party -partypelin neljäs osa.[1] Peli on ensimmäinen Nintendo GameCubelle julkaistu Mario Party.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Peli alkaa pelaajien vuorojärjestyksen arvonnasta. Jokaiselle pelaajalle jaetaan kymmenen kolikkoa, joita käytetään tavaroiden ja tähtien ostamiseen sekä muihin ominaisuuksiin. Seuraavaksi aloitetaan peli, jolloin ensimmäinen pelaaja heittä noppaa (numeroitu 1–10) ja liikkuu. Se mihin ruutuun pelaaja päätyy, määrää mitä tapahtuu. Kaikkien pelaajien päätettyä vuoronsa, alkaa minipeli. Pelin tyyppi määräytyy sen mukaan, minkä värisiin ruutuihin pelaajat ovat pysähtyneet (sinisiin vai punaisiin, vihreä ruutu voi olla punainen tai sininen). Jos kaikki ovat pysähtyneet samanvärisiin ruutuihin alkaa nelinpeli. Jos kaksi on pysähtynyt siniseen ja kaksi punaiseen, alkaa tiimipeli. Jos taas kaikki muut paitsi yksi ovat samanvärisissä ruuduissa, alkaa yksi vastaan kolme -peli. Näin pelataan koko pelin ajan. Kun viimeiset viisi vuoroa alkavat, arvotaan joku tapahtuma (esimerkiksi ilmaiset tähdet loppupelin ajaksi) ja pelataan lottoa lottokuponkien hankkineiden pelaajien kesken. Pelissä voittaja on se jolla on eniten tähtiä, jotka on sijoitettu laudalle. Jos kahdella pelaajalla on saman verran tähtiä, on voittaja se jolla on eniten rahaa.

Tarina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Toad, Shy Guy, Goomba, Koopa Troopa ja Boo kutsuvat Marion ja kumppanit mukaan juhlimaan Party Cubelle. He ovat jokainen tehneet sinne mieleisensä laudan, ja kaikki on kutsuttu pelaamaan.

Hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelissä on kahdeksan pelattavaa hahmoa: Mario, Luigi, Prinsessa Peach, Yoshi, Wario, Waluigi, Donkey Kong ja Prinsessa Daisy. Hahmoilla ei ole mitään erikoiskykyjä, eikä hahmon valinta vaikuta pelattavuuteen, mutta tietokoneen ohjaamat hahmot ovat erikoistuneet joidenkin tavaroiden käyttöön, eli käyttävät enemmän jotain tiettyä tavaraa. Lisäksi jokaisella laudalla on oma isäntä: Toad, Shy Guy, Goomba, Koopa Troopa, Boo (sekä Mini Bowser + Bowser).

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.