Mario Party 6

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Mario Party 6
Mp6.jpg
Kehittäjä Hudson Soft
Julkaisija Nintendo
Pelisarja Mario Party
Julkaistu Japanin lippu 18. marraskuuta 2004
Yhdysvaltain lippu 6. joulukuuta 2004
Euroopan unionin lippu 18. maaliskuuta 2005
Australian lippu 15. syyskuuta 2005
Lajityyppi Partypeli
Pelimuoto Yksinpeli, moninpeli
Ikäluokitus CERO: A (All ages) (d)
ESRB: Everyone
PEGI 3
Alusta Nintendo GameCube
Jakelumuoto Optinen 8cm levy (GameCube)
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Mario Party 6 on Hudson Softin kehittämä ja Nintendon marraskuussa 2004 julkaisema Mario Party -pelisarjan kuudes osa ja samalla kolmas Nintendo GameCubelle kehitetty Mario Party. Mario Party 6 on ensimmäinen Mario Party -peli, jossa käytetään pelin mukana tulevaa mikrofonia.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mario Party 6:n perusidea on sama kuin edeltäjässä: pelaaja ja kolme muuta hahmoa yrittävät kerätä vuoroillansa mahdollisimman paljon kolikoita ja tähtiä pelilaudoilta ja jokaisen vuoron jälkeen tulevista minipeleistä. Tämä on ensimmäinen peli, jossa pelaaja voi ottaa bonus tähden pois ja korvata sen orb-tähdellä, joka annetaan eniten orbeja käyttäneelle pelaajalle. Moninpelilaudoilla aurinko aika-ajoin laskee tai nousee (joka kolmannella vuorolla) tuottaen erilaisia vaikutuksia. Muutos sisältää ruutujen liikkumisen, erilaisten hahmojen ilmestymisen ja minipelien vaihdon. Tämä heijastuu kahteen uuteen hahmoon, Brightoniin ja Twilaan.

Kaikki edeltäjästä tutut pelattavat hahmot ovat pelattavina myös tässäkin pelissä ja ne ovat seuraavat hahmot: Mario, Luigi, Prinsessa Peach, Prinsessa Daisy, Yoshi, Wario, Waluigi, Toad, Koopa Kid ja Boo. Tässä pelissä uutena tulokkaana on Toadette.

Brighton ja Twila, Aurinko ja Kuu, jotka ovat Mario Partyn maailman yllä, riitelevät siitä, kuka on koko porukan suosituin hahmo. Mario päättää, että hän ja hänen toverinsa keräävät mahdollisimman paljon tähtiä jotta tämä riita saadaan loppumaan.

Orbit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Orbit ovat erikoisavusteita joita hahmot voivat kerätä pelilaudalta tai ostaa niitä kolikoilla Orb Hutista (Orb-teltasta). Niitä voi käyttää kaikenlaisiin tarkoituksiin, kuten kilpailijoiden kolikoiden ryöstämiseen ja heidän edistymisen vaikeuttamiseen. Toisin kuin Mario Party 5:ssä, pelaajan ei tarvitse tuhlata kolikoita orbien saamiseen. Orbien käyttö riippuu orbin tyypistä, joita ovat Self, Space, Roadblock ja Special.

Solo-moodi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Solo-moodi on tila, jossa pelaaja lähtee special single-row -laudalle ruutujen määrällä keräämään minipelejä. Pelaaja voi myös valita tiimikaverin 2 vs. 2 -tyyppisiin minipeleihin. Pelaaja pelaa minipelejä punaisen, vihreän ja sinisen Koopa Kidin kanssa. Solossa nopalla voi heittää ainoastaan 1-6 summan verran. Pelilaudan lopussa on yksinomainen minipeli ruutu, jossa pelaaja saa harvinaisen minipelin jota pelaajan ei välttämättä tarvitse pelata. Jos pelaaja menee harvinaisen peliruudun ohi, pelaajat putoavat pois pelilaudalta ja menettävät kaikki saamansa minipelit. Voittaakseen pelaajan täytyy päästä siihen minipeliruutuun tai lopettaa (saamatta harvinaista minipeliä).

Minipelit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mario Party 6 sisältää yhteensä yli 80 minipeliä. Edeltäjän minipelit eivät palaa tähän peliin. Peli sisältää monenlaisia minipelejä; A- näppäimen rämpyttelyä tarvivista peleistä ihan analogisauvaan ja A-näppäimeen perustuviin peleihin. Mikrofonipeleissä pelaajan täytyy sanoa erilaisia sanoja mikrofoniin tehdäkseen erilaisia toimintoja. Harvinaiset pelit on useimmiten saatavilla Solon lopussa olevasta ruudusta, mutta yhden voi ostaa Star Bankista. Minipelit ovat luokiteltu seuraaviin luokkiin: neljän pelaajan peli, 1 vs. 3, 2 vs. 2, Battle, Duel, DK, Bowser, Mic ja Rare.

Vastaanotto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Peli sai tuttuun tapaan kriitikoilta paljon sekä positiivisia että negatiivisia kehuja. GameSpot antoi arvosanaksi 6.9/10 ja kehui pelin olevan hyvä perheen ja muiden ihmisten kanssa pelaamiseen, mutta se sai hieman negatiivisia kommentteja siitä, kun se sisältää saman idean kuin edeltäjänsä. IGN antoi arvosanaksi 7/10 ja kritisoi pelin ideaa, joka on otettu aiemmista Mario Partyista, ja pelissä mukana tulevaa mikrofonia. 1UP antoi arvosanaksi C+:n vanhoja pelejä muistuttamisesta ja muista tekijöistä.