Tupuri

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tupuri on Salon kaupunginosa, joka käsittää Tupurinmäen alueen. Tupurissa on noin 4 000 asukasta, mutta asukasluku kasvaa alueen laajentuessa. Alue rajoittuu Tupurinahteeseen, Anjalan kaupunginosaan kulkien puistojen keskellä ja Greulantien kautta peltojen kautta takaisin Tupurinahteeseen[1]. Tupurissa sijaitsee myös radiomasto, jonka kautta lähetetään paikallisradiot Auran Aallot Salo 93,5 ja Helmiradio Salo 88,2.

Palvelut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tupurissa sijaitsee koulu, jossa on yli 400 oppilasta, kaksi päiväkotia, ABC-kylmäasema ja S-market. Tupurissa on myös laaja pururata, jossa on talvella latu. Tupurissa on monia puistoja.

Historiaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tupuriin alettiin rakentaa asuntoja vuonna 1989. Tupurissa sijaitsee pääasiassa omakotitaloja, joita alueella on runsaasti. Tupurin alaosassa sijaitsee kuitenkin kaksi kerrostaloa ja ylhäällä paljon rivitaloja. Tupurilaiset talot ovat melko uusia ja alue on kasvamassa, vaikkakin kasvua rajoittaa hieman moottoritien ja kaupungin ulkoilualueiden läheisyys.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Salon kaupungin kartta, johon on merkitty kaupunginosien rajat ja numerot; lisäksi erillinen luettelo kaupunginosien nimistä.
Tämä Suomeen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.