Vuohensaari

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Vuohensaari
Vuohensaari.jpg

Vuohensaari pengertien alusta kuvattuna

Sijainti
Korkein kohta
1 mView and modify data on Wikidata
Väestö
Asukasluku

Vuohensaari on Salon edustalla oleva saari, joka on liitetty mantereeseen sillalla.[1] Vuohensaari on yksi Salon kaupunginosista.

Vuohensaaressa kasvaa mänty-kuusimetsää, ja siellä sijaitsevat Salon kaupungin leirintäalue ja uimaranta. Siellä toimii myös kesäteatteri. Vuohensaaressa järjestettiin monena vuonna elokuussa Vuohisrock-tapahtuma, mutta se loppui ja tilalle tuli Vrock-tapahtuma, joka järjestetään Karjaskylässä. Saarella on vanha tanssilava. Linnusto on monimuotoinen, pikkulinnuista kyhmyjoutseniin asti.

Historiaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuohensaari kuului alun perin Halikkoon. Viurilan kartano lahjoitti saaren Salon kauppalalle vuonna 1933. Vuohensaari oli suosittu ulkoilualue sotien jälkeen, jolloin sinne päästin laivakuljetuksella, kun siltaa ei vielä ollut. Laivaliikenne loppui vuonna 1961, jolloin viimeinen vuoro oli elokuun viimeisenä sunnuntaina, ja kun pengertie avattiin, päästiin saarelle helpommin.[2]

Kirjallisuus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Markku Axelsson: Vuohensaaren Villa Nordbacka : Huvilaelämää sata vuotta sitten

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Salon kaupungin kartta, johon on merkitty kaupunginosien rajat ja numerot; lisäksi erillinen luettelo kaupunginosien nimistä.
  2. Lauri Hollmen: Kadonnutta Saloa : talojen tarinoita ISBN 952-91-8529-4 sivu 16

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]