Luettelo sarjamurhaajista

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä on luettelo tunnetuista sarjamurhaajista syntymävuoden mukaan.

Nimi Syntyi/Kuoli Tiedot
* Gilles de Rais 14041440 ainakin kymmeniä lapsia raiskannut ja murhannut aristokraatti.
* Erzsébet Báthory 15601614 unkarilainen seksuaalisarjamurhaaja, vältti teloituksen aatelisarvonsa ansiosta.
* Hélène Jegado 18031852 palvelijatar, myrkytti Ranskassa arsenikilla yli 20 ihmistä, tuomittiin giljotiiniin.
* Maria Swanenburg 18391915 myrkytti Alankomaissa ihmisiä arsenikillä.
* Juhani Aataminpoika 18261854 tappoi 12 ihmistä Suomessa
* H. H. Holmes 1860-1896 murhasi hotellissaan varmuudella kymmeniä, mahdollisesti jopa satoja ihmisiä[1]
* Karl Grossman 18631922 murhasi nuoria naisia Saksassa.
* Joseph Vacher 18691898 surmasi yksitoista ihmistä Ranskassa, teloitettiin giljotiinilla.
* Henri Désiré Landru 18691922 tappoi yksitoista, tuomittiin kuolemaan.
* Karl Denke 18701924 kannibaalisarjamurhaaja, hirttäytyi sellissä.
* Fritz Haarmann 18791925 murhasi ainakin 24 poikaa, teloitettiin.
* Peter Kürten 18831932 murhasi Düsseldorfissa.
* Carl Panzram 1891-1930 surmasi 22 ihmistä, jotkut olivat nuoria poikia. Hirtettiin.
* Marcel Petiot 18971946 ranskalainen tohtori, jonka kotoa löytyi sodan jälkeen 26 ruumista.
* Bruno Lüdke 19091944 murhasi ainakin 51 uhria 15 vuoden aikavälillä.
* William Heirens s. 1928 murhasi kaksi naista ja 6-vuotiaan tytön. Sai julkisuudessa kutsumanimen "Huulipunamurhaaja".
* Daniel Barbosa 1930-1994 uskotaan murhanneen 72 tyttöä.
* Joachim Kroll 19331991 murhasi ainakin 13.
* Donald Gaskins 1933-1991 uhrien määräksi arvioidaan yli 200. Teloitettiin.
* Juan Corona s. 1934 Yhdysvalloissa 25 miestä murhannut meksikolainen.
* Fritz Honka 19351998 murhasi ainakin neljä prostituoitua ja säilytti ruumiit.
* Andrei Tšikatilo 19361994 surmasi 52 ihmistä.
* Marianne Nölle s. 1938 sairaanhoitaja, joka tuomittiin seitsemästä murhasta.
* Jerry Brudos 19392006
* Peter Woodcock s. 1939 murhasi kolme itseään nuorempaa henkilöä Torontossa 19561957.
* Clifford Olson s. 1940 tappoi 11 lasta ja nuorta Kanadassa.
* John Wayne Gacy 19421994 "Tappajaklovni". Raiskasi ja murhasi 33 nuorta miestä. Teloitus myrkkyruiskeella.
* Myra Hindley 19422002
* Ismo Junni 1943-1995 tappoi vaimonsa ja murhasi neljä miestä polttamalla.
* Ivan Milat s. 1944 murhasi liftareita Australiassa, sai elinkautisen.
* Dennis Nilsen s. 1945 tappoi 15 tai 16 Lontoossa.
* Ion Rîmaru 19461971 murhasi Romaniassa.
* Jürgen Bartsch 19461976 murhasi Saksassa lapsia, sai elinkautisen.
* Harold Shipman 19462004 brittiläinen yleislääkäri, jonka epäillään murhanneen satoja potilaitaan. Hirttäytyi sellissään.
* Robert Black s. 1947 skotlantilainen pedofiilisarjamurhaaja.
* Pedro López s. 1948 syytettiin yli 300 uhrin murhista Etelä-Amerikassa.
* Ahmad Suradji 19492008 tappoi 42 nuorta tyttöä ja naista Sumatralla, teloitettiin.
* Jack Unterweger 19501994 itävaltalainen kirjoittaja, murhasi useita prostituoituja. Sai elinkautisen, mutta hirttäytyi sellissään.
* Donato Bilancia s. 1951 italialainen.
* Michael Lupo 19531995 surmasi neljä homomiestä, kuoli AIDSiin vankilassa
* Colin Ireland s. 1954 murhasi vuoden 1993 aikana Englannissa viisi miestä, joihin oli tutustunut homobaarissa. Sai elinkautisen.
* Aileen Wuornos 19562002 suomalaissukuinen, surmasi seitsemän miestä
* Marc Dutroux s. 1956 pedofiili-murhaaja, kidutti ja surmasi lapsia ja nuoria Belgiassa, tuomittiin elinkautiseen.
* Luis Garavito s. 1957 Kolumbiassa ja Ecuadorissa yli sata poikaa raiskannut ja murhannut mies, vankilassa.
* Mataviejitas s. 1957 meksikolaisen sarjamurhaajan käyttämä nimi.
* Ipswichin sarjamurhaaja Steven Wright s. 1958[2] surmasi viisi prostituoitua vuonna 2006.
* Jeffrey Dahmer 1960-1994 yhdysvaltalainen sarjamurhaaja ja kannibaali, murhasi 17 miestä.
* John Muhammad 1960-2009 Beltwayn ampumistapaukset. Ampui kymmenen satunnaista uhria, teloitettiin.
* Lucia de Berk s. 1961 hollantilainen sarjamurhaaja, tappoi ainakin 7.
* Tsutomu Miyazaki 19622008 japanilainen nekrofiili, teloitettiin.
* Moses Sithole s. 1964 raiskaaja-murhaaja Etelä-Afrikassa, sai 2 410 vuotta vankeutta.
* Paul Bernardo s. 1964 Elinkautinen ilman mahdollisuutta armahdukseen. Vaimo Karla Homolka sai 12 vuotta, vapautettu.
* Yang Xinhai 19652004 tunnusti 65 murhaa vuosina 19992003, teloitettiin Kiinassa.
* Leszek Pękalski s. 1966 tappoi ainakin 17 ihmistä Puolassa.
* Beverley Allitt s. 1968 englantilainen sairaanhoitaja, murhasi neljä lasta.
* Luigi Chiatti s. 1968 sai 30 vuoden vankeustuomion.
* Yoo Young-Chul s. 1970 eteläkorealainen kannibaali, tuomittu kuolemaan.
* Mohammed Bijeh 19752005 raiskasi ja tappoi ainakin 16 poikaa, teloitettiin.
* Kaspars Petrovs s. 1978 murhasi Latviassa 13 naista, sai elinkautisen.
* Ramadan Abdel Rehim "al-Tourbini" Mansour s. noin 1980) raiskasi ja murhasi seitsemässä vuodessa vähintään 30 lasta, sai kuolemantuomion 2007.[3]
* Lee Boyd Malvo s. 1985 John Muhammadin rikoskumppani. Elinkautinen ilman mahdollisuutta armahdukseen.


Sarjamurhaajat joiden syntymävuosi tai oikea henkilöllisyys ei ole tiedossa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]