Jack Unterweger

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Johann "Jack" Unterweger (16. elokuuta 195029. kesäkuuta 1994) oli itävaltalainen sarjamurhaaja ja kirjailija.

Unterweger syntyi Steiermarkissa. Hänen äitinsä oli wieniläinen prostituoitu ja isä yhdysvaltalainen sotilas. Unterwegerin kasvatti köyhyydessä hänen alkoholisoitunut isoisänsä.

Unterweger oli nuoruudessaan useasti vankilassa. Vuonna 1974 hän kuristi 18-vuotiaan saksalaisen Margaret Schäferin kuoliaaksi ja sai elinkautisen. Hän alkoi vankeusaikanaan kirjoittaa novelleja, runoja ja näytelmiä. Lisäksi häneltä ilmestyi omaelämäkerrallinen Fegefeuer – eine Reise ins Zuchthaus, joka oli menestys niin kriitikoiden kuin yleisönkin keskuudessa. Unterweger vapautettiin vankilasta kuudentoista vankeusvuoden jälkeen.

Unterweger ryhtyi vapautumisensa jälkeen uudelleen murhaajaksi. Hän lähti Los Angelesiin kirjoittaessaan paikallisesta rikollisuudesta itävaltalaiseen lehteen. Hän surmasi prostituoituja sekä Pohjois-Amerikassa että Euroopassa. Poliisia pakoillessaan hän pyrki vakuuttamaan Itävallan tiedotusvälineitä viattomuudestaan. FBI pidätti hänet lopulta Miamissa 27. helmikuuta 1992.

Unterweger palautettiin Itävaltaan, jossa häntä odottivat syytteet yhdestätoista murhasta. Näistä hänet saatettiin varmuudella todistaa syylliseksi yhdeksään. Unterweger tuomittiin 29. kesäkuuta 1994 jälleen elinkautiseen. Hän hirttäytyi sellissään samana päivänä.

Tämä henkilöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.