Donato Bilancia

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Donato Bilancia (s. 10. heinäkuuta 1951 Potenza) on italialainen sarjamurhaaja, joka tappoi seitsemäntoista ihmistä Liguriassa vuosina 1997–1998. 12. huhtikuuta 2000 hänet tuomittiin seitsemääntoista elinkautiseen murhista ja neljääntoista lisävankeusvuoteen Lorena Castron murhan yrityksestä.

Potenzassa syntynyt Bilancia muutti perheineen Genovaan vuonna 1956. Hänellä oli ongelmallinen nuoruus, ja hän teki varkauksia ja murtoja rahaa saadakseen. Vuonna 1982 hänen veljensä tappoi vauvansa ja itsensä. Tapahtunut järkytti Bilanciaa syvästi. Vuonna 1990 hän joutui koomaan auto-onnettomuuden seurauksena. Hän kärsi myös peliriippuvuudesta.

Bilancia tappoi aluksi muita pelureita, joiden huijaamaksi koki joutuneensa. Hän alkoi pian tappaa myös muita, muun muassa prostituoituja. Bilancia pidätettiin lopulta 6. toukokuuta 1998. Hän tunnusti murhat, myös ensimmäisen uhrinsa Giorgio Centanaron murhan (16. lokakuuta 1997), joka oli alkujaan mennyt läpi luonnollisena kuolemana. Bilancia kertoi tappaneensa ihmisiä täysin itsenäisesti ja oma-aloitteisesti, mutta ei osannut antaa selitystä teoilleen.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä henkilöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.