Myra Hindley

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Esther Myra Hindley (23. heinäkuuta 194215. marraskuuta 2002) oli englantilainen sarjamurhaaja. Hän syntyi Crumpsallissa, Manchesterissa. Myran kasvatti hänen isoäitinsä Ellen Maybury, sillä alkoholisti-isä Bob Hindleyn epäiltiin hakanneen niin lapsiaan kuin vaimoaan Nellietäkin.

Lapsuus ja nuoruus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hindleyn "pahamaisuuden" uskotaan alkaneen hänet lähdettyä asumaan isoäidilleen kun Hindleyn pikkusisko syntyi. Hindley piti tätä hylkäämisenä sillä ennen pikkusiskonsa syntymää hän oli ollut perheensä huomion keskipiste.

Myra lopetti koulun vuonna 1957 mennessään töihin Millwardsille. Millwardsissa Myra tapasi Ian Bradyn. Heidän suhteensa alkoi vuonna 1961 firman juhlissa vasta vuoden sen jälkeen kun Myra oli iskenyt silmänsä Ianiin. Brady rohkaisi Myraa tulemaan kumppanikseen pankkiryöstöihin. Brady pyysi Myraa myös liittymään ampumakerhoon ja hankkiman luvallisen aseen, sillä rikollisen taustansa takia Brady ei itse pystynyt hankkimaan lupaa aseeseen.

Murhasarja alkaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 1963 pari teki ensimmäisen murhansa. Myra houkutteli 16-vuotiaan Pauline Readen autoonsa, minkä jälkeen he ajoivat Saddleworth Mooriin (siitä lempinimi Moors Murderess (suom. nummimurhaajatar), missä Brady raiskasi Paulinen ja murskasi tytön kallon. Seuraava uhri oli 12-vuotias John Kilbride, jonka Myra jälleen houkutteli autoonsa ja ajoi Bradyn luokse Saddleworth Mooriin, missä Brady kuristi pojan kuoliaaksi.

Vuonna 1963 kaksikko tappoi kolmannen uhrinsa, 12-vuotiaan Keith Bennettin. Myra katseli vierestä, kun Brady kuristi pojan vyöllä ja hautasi tämän sen jälkeen. Ruumista ei ole vielä löydetty. Neljäs uhri oli 10-vuotias Lesley Ann Downey, jonka he olivat houkutelleet avukseen kantamaan muuttolaatikoita Bradyn ja Hindleyn asuntoon. Asuntoon päästyään Brady raahasi tytön makuuhuoneeseen, jossa hän raiskasi ja kidutti tyttöä ennen kuin kuristi hänet. Hindley nauhoitti kaiken ääninauhalle ja Brady otti yhdeksän valokuvaa lapsesta. Äänitteen taustalla kuului Little drummer boy -laulu. Seuraavana aamuna pariskunta ajoi tytön ruumiin Saddleworth Mooriin, jonne he myös sen hautasivat.

Vuonna 1965 pariskunta murhasi viimeisen uhrinsa. Uhri oli 17-vuotias Edward Evans. Pariskunta oli houkutellut hänet heidän taloonsa, jossa Myran 18-vuotias siskonmies David Smith oli vierailulla. Brady murskasi Edwardin kallon kirveellä ja pyysi Davidia auttamaan ruumiin kannossa yläkertaan häpäisyä varten, mutta Smith juoksi kotiin ja otti yhteyden poliisiin. Kaikki uhrit siepattiin aivan parisunnan asuinpaikan lähipiiristä Manchesterista.

Kiinnijääminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kun poliisit saivat tietää Hindleyn ja Bradyn murhanneen Evansin, heillä ei ollut mitään tietoa neljästä ensimmäisestä murhasta. Vasta joidenkin tutkimusten jälkeen poliisit löysivät kaksi todisteita murhista täynnä olevaa isoa laukkua Manchesterin metroasemalta. Laukuista löytyi muun muassa valokuvia uhreista, äänitteitä, videoita, ynnä muuta. Laukut sisälsivät myös kuvia pelkästä pariskunnasta nummella. Myöhemmin paljastui että kuvat oli uhrien hautauspaikoista ennen ja jälkeen hautaamisten. Ääninauha, jossa Myra kidutti ja lopuksi tappoi Downeyn, on nyt salaisessa holvissa, sillä sen sisältämää materiaalia pidetään liian järkyttävänä kenelle tahansa.

Hindley tuomittiin kahden ihmisen murhasta kahteen elinkautiseen sekä seitsemän vuoden vankeuteen avunannosta yhteen murhaan. Aluksi hän kielsi kaikki murhat ja syytti sekä Bradya että Smithiä manipuloinnista. Bradyn myönnettyä loputkin murhat Hindley paljasti kaiken.

Kuolema[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hindley siirrettiin vankilasta kolme päivää ennen kuolemaansa West Suffolkin sairaalaan, jossa hän kuoli 60-vuotiaana 15. marraskuuta 2002 sydänsairauden aiheuttamaan keuhkokuumeeseen. Hindley polttohaudattiin Cambridgen krematoriossa ja hänen tuhkansa siroteltiin Stalybridgen luonnonpuistoon lähelle Manchesteria.

Ian Brady kuoli toukokuussa 2017.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]