Vasen Kaista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Vasen Kaista
Lyhenne VK
Lehtityyppi verkkolehti
Kustantaja Pirkanmaan Vasemmistoliitto Tampereen Järjestöyhdistys ry
Perustettu 2013
Päätoimittaja Sinikka Torkkola
Sitoutuneisuus Pirkanmaan Vasemmistoliitto
Kotikunta Tampere
Kotimaa Suomi
Aiheesta muualla
Kotisivu

Vasen Kaista, lyh. VK on pirkanmaalainen vasemmistolainen verkkolehti, joka toimii uutiskanavana ja yhteiskunnallisen keskustelun foorumina Pirkanmaan vasemmistolle. Vasemmistolaisia arvoja tunnustava lehti toimitetaan vapaaehtoistyönä. Vasen Kaista on jäsenenä Kultti ry:ssä. Vuonna 2023 kaistalle oli kertynyt istuntoja 118 868 ja sivulatauksia oli 165 530.[1][2]

Lehden perustamisen tavoitteena oli kasvattaa Pirkanmaan näkyvyyttä mediajulkisuudessa ja herättää julkista keskustelua vasemmistolle tärkeistä poliittisista kysymyksistä. Lehti julkaisee artikkeleita, jotka käsittelevät paikallisia uutisia, kotimaan tapahtumia sekä maailmanlaajuisia kysymyksiä. Se raportoi myös kaupunginvaltuuston ja hyvinvointialueen kokouksista. Vasen Kaista myös mahdollistaa laajan osallistumisen ja keskustelun sosiaalisen median kautta.

Historia ja tausta

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vasen Kaista perustettiin vuonna loppuvuodesta 2013. Vuonna 2015 se oli julkaissut yli 540 artikkelia, joiden tekemiseen on osallistunut yli 140 toimittajaa ja kuvaajaa.[3] Lehteen ovat kirjoittaneet muun muassa Anna Kontula, Minna Minkkinen sekä Ulla-Leena Alppi.