Ruotsin jalkapallomaajoukkue

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Ruotsi
Ruotsi
Lempinimi Blågult (suom. Sinikeltainen)
Liitto Svenska Fotbollförbundet (SvFF)
Maanosaliitto UEFA (Eurooppa)
Kenttä Friends Arena
Valmentaja Erik Hamrén
Kapteeni Zlatan Ibrahimović
Eniten otteluita Anders Svensson (148)
Eniten maaleja Zlatan Ibrahimović (51)
FIFA-ranking 45. (maaliskuu 2015)
Joukkueen värit
Joukkueen värit
Joukkueen värit
Joukkueen värit
Joukkueen värit
Kotipeliasu
Joukkueen värit
Joukkueen värit
Joukkueen värit
Joukkueen värit
Joukkueen värit
Vieraspeliasu
Ensimmäinen ottelu
Flag of Sweden.svg Ruotsi 11 - 3 Flag of Norway.svg Norja
(Göteborg, Ruotsi; 12. heinäkuuta 1908)
Suurinumeroisin voitto
Flag of Sweden.svg Ruotsi 12 - 0 Flag of Latvia.svg Latvia
(Tukholma, Ruotsi; 29. toukokuuta 1927)
Flag of Sweden.svg Ruotsi 12 - 0 Flag of South Korea.svg Etelä-Korea
(Lontoo, Englanti; 5. elokuuta 1948)
Suurinumeroisin tappio
Englannin amatöörijoukkue 12 - 1 Flag of Sweden.svg Ruotsi
(Lontoo, Englanti; 20. lokakuuta 1908)
MM-kilpailut
Esiintymiset 11 (ensimmäiset 1934)
Paras sijoitus Hopeaa 1958
EM-kilpailut
Esiintymiset 5 (ensimmäiset 1992)
Paras sijoitus Välierissä 1992
Mitalit
Maa: Ruotsin lippu Ruotsi
Miesten jalkapallo
MM-kilpailut
Hopeaa Hopeaa Ruotsi 1958
Pronssia Pronssia Yhdysvallat 1994
Pronssia Pronssia Brasilia 1950
EM-kilpailut
   Välierissä Ruotsi 1992


Olympiarenkaat Olympialaiset
Kultaa Kultaa Lontoo 1948
Pronssia Pronssia Helsinki 1952
Pronssia Pronssia Pariisi 1924

Ruotsin jalkapallomaajoukkue edustaa Ruotsia kansainvälisissä miesten jalkapallon maajoukkuekilpailuissa. Joukkue toimii Ruotsin jalkapalloliiton alaisuudessa. Historiallisesti katsoen Ruotsi lukeutuu maailman vahvimpien jalkapallomaiden joukkoon. 1948 Lontoon olympialaisista se voitti olympiakultaa ja on selviytynyt MM-kisojen lopputurnaukseen peräti 11 kertaa ja saavuttanut kolme mitalisijaa. EM-lopputurnauksessa Ruotsi on pelannut neljästi.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ruotsi on perinteisesti ollut vahva joukkue kansainvälisessä jalkapallossa, osallistuen yksitoista kertaa maailmanmestaruuskilpailuihin ja voittamalla kolme mitalia olympialaisissa. Ruotsin joukkue voitti hopeaa vuoden 1958 maailmanmestaruuskilpailuissa, joissa se oli isäntäjoukkueena ja voittamalla Brasilian 5–2 finaalissa. Ruotsi on myös sijoittunut kolmannelle sijalle vuosina 1950 ja 1994. Vuonna 1938 joukkue sijoittui neljänneksi.

Varhainen historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ruotsi pelasi ensimmäisen kansainvälisen ottelunsa Norjaa vastaan 12. heinäkuuta 1908, ja voitti sen 11–3. Muut pelit vuonna 1908 olivat Englantia, Iso-Britanniaa, Alankomaita (kahdesti), ja Belgiaa vastaan. Ruotsi hävisi kaikki viisi ottelua.

Samana vuonna Ruotsi kilpaili vuoden 1908 kesäolympialaisissa ensimmäistä kertaa. Ruotsi kuitenkin hävisi ottelun olympialaisissa Iso-Britanniaa vastaan 1–12 ja se on suurin häviö Ruotsin maajoukkueen historiassa.

Vuonna 1916 Ruotsi voitti Tanskan ensimmäistä kertaa.

Ruotsi osallistui myös olympialsisiin vuosina 1912 (isäntämaana), 1920 ja 1924, jolloin Ruotsi voitti pronssia ja ensimmäisen mitalinsa.

Maailmanmestaruuskilpailut 1938[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuoden 1938 maailmanmestaruuskilpailut olivat Ruotsille toiset. Ensimmäisessä ottelussa Ruotsin piti pelata Itävaltaa vastaan, mutta Saksan miehittäessä Itävallan, Itävalta ei voinut osallistua turnaukseen. Sen sijaan, Ruotsi sai puolivälierissä vastaansa Kuuban. Ruotsi voitti Kuuba lukemin 8–0. Välierissä Ruotsi sai vastaansa Unkarin, jolle se hävisi lukemin 1–5. Ruotsin seuraava ottelu oli pronssiottelu, jossa vastaan asettui Brasilia. Ruotsi hävisi ottelun 2–4, ja sijoittui täten turnauksessa neljännelle sijalle.

Kesäolympialaiset 1948[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ensimmäisessä ottelussa pelasi Itävaltaa vastaan. Itävallan joukkue oli pätevä ilman ammattipelaajia, mikä oli yllätys, sillä Itävallan liigassa oli monia ammattipelaajia jotka saivat pelata turnauksessa. Ottelu pelattiin White Hart Lanella Lontoossa ja Ruotsi voitti sen 3–0. Toisessa ottelussa, Ruotsi pelasi Koreaa vastaan ja voitti sen 12–0, ollessaan yksi suurimpia voittoja Ruotsin jalkapallohistoriassa. Välierissä Ruotsi kohtasi Tanskan, voittamalla heidät 4–2.

Maailmanmestaruuskilpailut 1950[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sverige1950.JPG

Maailmanmestaruuskilpailuissa 1950, Ruotsin jalkapalloliitto ei sallinut ammattilaisten jalkapalloilijoiden pelata turnauksessa. Tämän vuoksi Ruotsi joutui peluuttamaan amatööripelaajia turnauksen aikana.

Turnauksessa yhtenä kuudesta Euroopan joukkueista, Ruotsi pelasi samassa lohkossa Italian ja Paraguayn. Intia vetäytyi lohkosta pois ennen turnausta.

Ensimmäisessä ottelussa, Ruotsi voitti Italian 3–2. Toinen ottelu päättyi 2–2 tasapeliin Paraguayn kanssa. Eniten pisteitä saaneena lohkossa, Ruotsi eteni seuraavalle kierrokselle.

Jatkopeleissä toisella kierroksella tuli ensimmäiseksi vastustajaksi kisaisäntä Brasilia. Se pelattiin Maracanãlla yleisömäärn ollessa 138 000, joka oli ennätys Ruotsin maajoukkueen otteluissa tähän mennessä. Ottelu päättyi Brasilian 7–1 voittoon ja ottelun jälkeen on huhuttu, että lähes kaikki brasiliaiset katsojat hyvästelivät ruotsalaiset heidän huiveillaan.

Seuraavassa ottelussa vastaan asettui Uruguayn, jota vastaan Ruotsi pelasi ensimmäistä kertaa historiassa. Ottelu pelattiin São Paulossa, jonka Uurguay voitti luvuin 3–2. Tämä tarkoitti, että Ruotsi ei päässyt loppuotteluun.

Pronssiottelu pelattiin São Paulossa ja Ruotsi sai vastaansa Espanjan. Ruots voitti ottelun 3–1 Stig Sundqvistin (15'), Bror Mellbergin (34') ja Karl-Erik Palmérin (79') tekemillä maaleilla. Ruotsi sijoittui turnauksessa kolmanneksi ja voitti ensimmäisen maaimanmestaruuskilpailuiden mitalin. Ruotsin ollessa paras Euroopan joukkueista, se sai kutsumanimekseen "epäviralliset Euroopan mestarit".

Kesäolympialaissa vuonna 1952 Helsingissä, Ruotsi jatkoi vahvoja otteitaan ja voitti olympiapronssia. Seuraavana vuonna, jalkapalloliitto ei antanut ammattilaisten palata joukkueessa ja tämän vuoksi Ruotsi ei osallistunut vuoden 1954 maailmanmestaruuskilpailuihin.

Maailmanmestaruuskilpailut 1958[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ruotsi voitti hopeaa maailmanmestaruuskilpailuissa 1958.

Vuonna 1956 Ruotsin jalkapalloliitto päätti sallia ammattilaispelaajien pelaamisen maajoukkueessa, jota Ruotsin jalkapallokannattajat toivoivat. Maailmanmestaruuskilpailuissa 1958, Ruotsin ollessa isäntämaana, samassa lohkossa pelasivat Meksiko, Unkari ja Wales.

Ensimmäisessä ottelussa, vastaan asettui Meksiko. Ottelu pelattiin Råsunda Stadiumilla, Solnassa. Ottelua oli seuraamassa 32 000 katsojaa. Ruotsi voitti ottelun lukein 3–0, ottaen samalla johtoaseman lohkossa. Seuraava ottelu oli Unkaria vastaan, joka oli sijoittunut vuoden 1954 maailmanmestaruuskilpailuissa toiseksi ja myöskin voitti vuoden 1952 olympialaiset. Ottelu päättyi Ruotsin 2–1 voittoon, jossa molemmat maalit teki Kurt Hamrin. Seuraava ottelu Walesia vastaan päättyi 0–0 tasapeliin.

Pelatessaan aina puolivälierissä, myös tämä ottelu pelattiin Råsundan stadionilla neljännen kerran maailmanmestaruuskilpailuissa. Vastassa oli Neuvostoliitto, jonka Ruotsi voitti lukemin 2–0.

Välierät pelattiin Ullevissa, Göteborgissa. Se oli myöskin ainoa ottelu, jolloin Ruotsi ei pelannut turnauksen aikana Råsundassa. Yleisöä oli noin 50 000 henkilöä, ja se oli yksi Ruotsin katsotuimpia otteluita turnauksessa. Länsi-Saksa johti ottelua aluksi 1–0, kun Erich Juskowiak teki ottelun avausmaalin 59. peliminuutilla. Ruotsi voitti ottelun lopulta lukemin 3–1.

Finaali pelattiin Råsundalla isäntämaa Ruotsin ja vuoden 1950 maailmanmestaruuskilpailuissa toiseksi sijoittuneen Brasilian välillä. Yhteensä otelua oli seuraamassa noin 52 000 henkilöä. Brasilia voitti maailmanmestaruuskilpailut ensimmäistä kertaa voittamalla Ruotsin finaalissa lukemin 5–2. Ruotsi sai turnauksesta hopeaa ja se oli tähän mennessä Ruotsin paras sijoitus maailmanmestaruuskilpailuissa.

1960–luku[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Onnistuneiden vuoden 1958 maailmanmestaruuskilpailuiden jälkeen, Ruotsin onni pienentyi. Karsinnoissa vuoden 1962 maailmanmestaruuskilpailuihin, Ruotsi voitti lohkon vaikuttavalla tavalla (tehdessään 10 maalia ja päästäessään vain 3 maalia). Ruotsilla oli vielä mahdollisuus voittaa oman lohkon play-off ottelussa Sveitsi ja päästä loppuotteluihin karsinnoissa. Ottelu pelatiin Länsi-Berliinissä, ja Sveitsi voitti ottelun lopulta lukemin 2–1.

Ruotsi ei edennyt vuoden 1964 Euroopan-mestaruuskilpailuihin. Karsinnat alkoivat Norjaa vastaan, jolloin Ruotsi voitti ensimmäisen osaottelun ja toinen osaottelu päättyi tasatulokseen. Toisella kierroksella vastaan asettui Jugoslavia, jossa ensimmäinen osaottelu päättyi tasapeliin ja toinen osaottelu Ruotsin 2–3 voittoon. Puolivälierissä, Ruotsi pelasi hallitsevaa mestaria Neuvostoliittoa vastaan. Ensimmäinen osaottelu päättyi tasapeliin ja toinen osaottelu Neuvostoliiton voittoon. Ruotsi ei näin ollen selviytynyt lopputurnaukseen.

Karsinnoissa maailmanmestaruuskilpailuihin vuonna 1966, Ruotsi pelasi lohkossa 2. Ruotsi aloitti karsinnat tasapelillä Länsi-Saksaa vastaan ja sen jälkeen 3–0 voitolla Kyprosta vastaan. Vain lohkon voittaja selviytyi lopputurnaukseen ja Ruotsi mahdollisuutensa häviämällä viimeisessä pelissä Länsi-Saksalle.

Ruotsi pelasi karsinnoissa Euroopan-mestaruuskilpailuihin 1968, jolloin joukkue sijoittui kolmannelle sijalle ja ei näin päässyt lopputurnaukseen.

Ruotsin suurin menestys 1960-luvulla oli pääsy maailmanmestaruuskilpailuihin vuonna 1970, jolloin se kukisti karsinnoissa Norjan ja Ranskan. Ruotsi sijoittui lohkossa kolmanneksi ja ei näin ollen pääsyt jatkopeleihin mukaan. Lohkon voitti Italia, joka voitti myös samassa turnauksessa hopeaa.

Sijoitukset arvokilpailuissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Maailmanmestaruuskilpailut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ruotsi pelaamassa Saksaa vastaan maailmanmestaruuskilpailuissa 2006.
Maailmanmestaruuskilpailut Maailmanmestaruuskilpailuiden karsinnat
Vuosi Kierros Sija O V T* H TM PM O V T H TM PM
Ranska 1930 Ei osallistunut Ei valittu
Italia 1934 Puolivälierät 8. 2 1 0 1 4 4 2 2 0 0 8 2
Ranska 1938 Neljäs sija 4. 3 1 0 2 11 9 3 2 0 1 11 7
Brasilia 1950 Pronssia 3. 5 2 1 2 11 15 2 2 0 0 6 2
Sveitsi 1954 Ei selviytynyt karsinnoista 4 1 1 2 9 8
Ruotsi 1958 Hopeaa 2. 6 4 1 1 12 7 Valittu isäntämaaksi
Chile 1962 Ei selviytynyt karsinnoista 5 3 0 2 11 5
Englanti 1966 4 2 1 1 10 3
Meksiko 1970 Lohkovaihe 9. 3 1 1 1 2 2 4 3 0 1 12 5
Länsi-Saksa 1974 2. kierros 5. 6 2 2 2 7 6 7 4 2 1 17 9
Argentiina 1978 Lohkovaihe 13. 3 0 1 2 1 3 4 3 0 1 7 4
Espanja 1982 Ei selviytynyt karsinnoista 8 3 2 3 7 8
Meksiko 1986 8 4 1 3 14 9
Italia 1990 Lohkovaihe 21. 3 0 0 3 3 6 6 4 2 0 9 3
Yhdysvallat 1994 Pronssia 3. 7 3 3 1 15 8 10 6 3 1 19 8
Ranska 1998 Ei selviytynyt karsinnoista 10 7 0 3 16 9
Etelä-Korea Japani 2002 Neljännesvälierät 13. 4 1 2 1 5 5 10 8 2 0 20 3
Saksa 2006 Neljännesvälierät 14. 4 1 2 1 3 4 10 8 0 2 30 4
Etelä-Afrikka 2010 Ei selviytynyt karsinnoista 10 5 3 2 13 5
Brasilia 2014 12 6 2 4 21 18
Venäjä 2018 Päätetään myöhemmin
Qatar 2022
Yhteensä 11/20 46 16 13 17 74 69 119 73 19 27 240 112
*Tasapelit ratkaistiin rangaistuspotkukilpailulla.
**Kultainen taustaväri tarkoittaa joukkueen voittaneen kyseisen turnauksen.
***Punainen taustaväri tarkoittaa joukkueen olleen isäntämaana kyseisessä turnauksessa.

Euroopan-mestaruuskilpailut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Euroopan-mestaruuskilpailut Euroopan-mestaruuskilpailuiden karsinnat
Vuosi Kierros Sija O V T* H TM PM O V T H TM PM
Ranska 1960 Ei osallistunut Ei osallistunut
Espanja 1964 Ei selviytynyt karsinnoista 6 2 3 1 8 7
Italia 1968 6 2 1 3 9 12
Belgia 1972 6 2 2 2 3 5
Jugoslavia 1976 6 3 0 3 8 9
Italia 1980 6 1 2 3 9 13
Ranska 1984 8 5 1 2 14 5
Länsi-Saksa 1988 8 4 2 2 12 5
Ruotsi 1992 Neljäs sija 4. 4 2 1 1 6 5 Qualified as hosts
Englanti 1996 Ei selviytynyt karsinnoista 8 2 3 3 9 10
Belgia Alankomaat 2000 Lohkovaihe 14. 3 0 1 2 2 4 8 7 1 0 10 1
Portugali 2004 Puolivälierät 7. 4 1 3 0 8 3 8 5 2 1 19 3
Itävalta Sveitsi 2008 Lohkovaihe 10. 3 1 0 2 3 4 12 8 2 2 23 9
Puola Ukraina 2012 Lohkovaihe 11. 3 1 0 2 5 5 10 8 0 2 31 11
Ranska 2016 Päätetään myöhemmin 5 2 3 0 7 3
Euroopan unioni 2020
Yhteensä 5/14 17 5 5 7 24 21 97 51 22 24 162 96
*Tasapelit ratkaistiin rangaistuspotkukilpailulla.
**Kultainen taustaväri tarkoittaa joukkueen voittaneen kyseisen turnauksen.
***Punainen taustaväri tarkoittaa joukkueen olleen isäntämaana kyseisessä turnauksessa.

Olympialaiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

|}

Päävalmentajat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelaajat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nykyinen joukkue[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Seuraavat pelaajat on kutsuttu ystävyysotteluuihin Suomea vastaan 19. tammikuuta 2015, ja vastustajaa vastaan jota ei vielä tiedetä.
Ottelut ja maalit on päivitetty 18. marraskuuta 2014 Ranskaa vastaan pelatun ottelun jälkeen.

# Paikka Pelaaja Syntymäaika Maaottelut Maalit Seura
M Oscar Jansson 23. joulukuuta 1990 (ikä 24) 1 0 Ruotsin lippu Örebro SK
M Karl-Johan Johnsson 28. tammikuuta 1990 (ikä 25) 1 0 Tanskan lippu Randers
M Robin Olsen 8. tammikuuta 1990 (ikä 25) 0 0 Ruotsin lippu Malmö FF
P Emil Krafth 2. elokuuta 1994 (ikä 20) 3 0 Ruotsin lippu Helsingborgs IF
P Alexander Miloševic 30. tammikuuta 1992 (ikä 23) 2 0 Ruotsin lippu AIK
P Erik Johansson 30. joulukuuta 1988 (ikä 26) 1 0 Ruotsin lippu Malmö FF
P Johan Larsson 5. toukokuuta 1990 (ikä 25) 1 0 Ruotsin lippu IF Elfsborg
P Ludwig Augustinsson 21. huhtikuuta 1994 (ikä 21) 0 0 Ruotsin lippu IFK Göteborg
P Filip Helander 22. huhtikuuta 1993 (ikä 22) 0 0 Ruotsin lippu Malmö FF
P Sebastian Holmén 29. huhtikuuta 1992 (ikä 23) 0 0 Ruotsin lippu IF Elfsborg
P Anton Tinnerholm 26. helmikuuta 1991 (ikä 24) 0 0 Ruotsin lippu Malmö FF
KK Alexander Kacaniklic 13. elokuuta 1991 (ikä 23) 19 3 Tanskan lippu Kööpenhamina
KK Nabil Bahoui 5. helmikuuta 1991 (ikä 24) 6 0 Ruotsin lippu AIK
KK Emil Forsberg 23. lokakuuta 1991 (ikä 23) 5 0 Ruotsin lippu Malmö FF
KK Jakob Johansson 21. kesäkuuta 1990 (ikä 25) 3 0 Ruotsin lippu IFK Göteborg
KK Oscar Lewicki 14. heinäkuuta 1992 (ikä 22) 2 0 Ruotsin lippu Malmö FF
KK Simon Gustafson 11. tammikuuta 1995 (ikä 20) 0 0 Ruotsin lippu BK Häcken
KK Kristoffer Olsson 30. kesäkuuta 1995 (ikä 19) 0 0 Tanskan lippu Midtjylland
KK Marcus Rohdén 11. toukokuuta 1991 (ikä 24) 0 0 Ruotsin lippu IF Elfsborg
H Johan Elmander 27. toukokuuta 1981 (ikä 34) 82 20 Tanskan lippu Brøndby
H Isaac Kiese Thelin 24. kesäkuuta 1992 (ikä 23) 2 0 Ruotsin lippu Malmö FF
H Magnus Eriksson 8. huhtikuuta 1990 (ikä 25) 1 0 Ruotsin lippu Malmö FF
H Mikael Ishak 31. maaliskuuta 1993 (ikä 22) 0 0 Tanskan lippu Randers

Kutsutut pelaajat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Muut viimeisten 12 kuukauden aikana pelattuihin maaotteluihin nimetyt maajoukkueuraansa jatkavat pelaajat:

Paikka Pelaaja Syntymäaika Maaottelut Maalit Seura Viimeisin maaottelukutsu
M Andreas Isaksson 3. lokakuuta 1981 (ikä 33) 118 0 Turkin lippu Kasimpasa Flag of France.svg Ranska, 18. marraskuuta 2014
M Johan Dahlin 8. syyskuuta 1986 (ikä 28) 4 0 Turkin lippu Gençlerbirligi Flag of France.svg Ranska, 18. marraskuuta 2014
M Kristoffer Nordfeldt 23. kesäkuuta 1989 (ikä 26) 4 0 Alankomaiden lippu Heerenveen Flag of France.svg Ranska, 18. marraskuuta 2014
M Pär Hansson 22. kesäkuuta 1986 (ikä 29) 6 0 Ruotsin lippu Helsingborgs IF Flag of Iceland.svg Islanti, 21. tammikuuta 2014
M David Mitov Nilsson 12. tammikuuta 1991 (ikä 24) 1 0 Ruotsin lippu IFK Norrköping Flag of Iceland.svg Islanti, 21. tammikuuta 2014
P Emil Salomonsson 28. huhtikuuta 1989 (ikä 26) 3 0 Ruotsin lippu IFK Göteborg Flag of Finland.svg Suomi, 19. tammikuuta 2015 (alustava)
P Pa Konate 25. huhtikuuta 1994 (ikä 21) 0 0 Ruotsin lippu Malmö FF Flag of Finland.svg Suomi, 19. tammikuuta 2015 (alustava)
P Mikael Lustig Loukkaantunut 13. joulukuuta 1986 (ikä 28) 44 2 Skotlannin lippu Celtic Flag of France.svg Ranska, 18. marraskuuta 2014
P Andreas Granqvist 16. huhtikuuta 1985 (ikä 30) 40 2 Venäjän lippu Krasnodar Flag of France.svg Ranska, 18. marraskuuta 2014
P Martin Olsson 17. toukokuuta 1988 (ikä 27) 26 5 Englannin lippu Norwich City Flag of France.svg Ranska, 18. marraskuuta 2014
P Mikael Antonsson 31. toukokuuta 1981 (ikä 34) 23 0 Tanskan lippu Kööpenhamina Flag of France.svg Ranska, 18. marraskuuta 2014
P Oscar Wendt 24. lokakuuta 1985 (ikä 29) 23 0 Saksan lippu Borussia Mönchengladbach Flag of France.svg Ranska, 18. marraskuuta 2014
P Pierre Bengtsson 12. huhtikuuta 1988 (ikä 27) 16 0 Tanskan lippu Kööpenhamina Flag of France.svg Ranska, 18. marraskuuta 2014
P Pontus Jansson 13. helmikuuta 1991 (ikä 24) 7 0 Italian lippu Torino Flag of France.svg Ranska, 18. marraskuuta 2014
P Jonas Olsson Loukkaantunut 10. maaliskuuta 1983 (ikä 32) 24 1 Englannin lippu West Bromwich Albion Flag of Liechtenstein.svg Liechtenstein, 12. lokakuuta 2014
P Per Nilsson 15. syyskuuta 1982 (ikä 32) 16 0 Tanskan lippu Kööpenhamina Flag of Austria.svg Itävalta, 8. syyskuuta 2014
P Mattias Johansson 16. helmikuuta 1992 (ikä 23) 3 0 Alankomaiden lippu AZ Flag of Austria.svg Itävalta, 8. syyskuuta 2014
P Rasmus Bengtsson 26. kesäkuuta 1986 (ikä 29) 4 0 Alankomaiden lippu Twente Flag of Belgium (civil).svg Belgia, 1. kesäkuuta 2014
P Joel Ekstrand 4. helmikuuta 1989 (ikä 26) 2 0 Englannin lippu Watford Flag of Turkey.svg Turkki, 5. maaliskuuta 2014
P Niklas Backman 13. marraskuuta 1988 (ikä 26) 6 0 Kiinan lippu Dalian Aerbin Flag of Iceland.svg Islanti, 21. tammikuuta 2014
P Erdin Demir 27. maaliskuuta 1990 (ikä 25) 6 0 Norjan lippu SK Brann Flag of Iceland.svg Islanti, 21. tammikuuta 2014
P Per Karlsson 2. tammikuuta 1986 (ikä 29) 1 0 Ruotsin lippu AIK Flag of Iceland.svg Islanti, 21. tammikuuta 2014
P Miiko Albornoz CHI 30. marraskuuta 1986 (ikä 28) 0 0 Saksan lippu Hannover 96 Flag of Iceland.svg Islanti, 21. tammikuuta 2014
KK Nicklas Bärkroth 19. tammikuuta 1992 (ikä 23) 0 0 Ruotsin lippu IF Brommapojkarna Flag of Finland.svg Suomi, 19. tammikuuta 2014 (alustava)
KK Kim Källström 24. elokuuta 1982 (ikä 32) 116 16 Venäjän lippu Spartak Moskova Flag of France.svg Ranska, 18. marraskuuta 2014
KK Sebastian Larsson 6. kesäkuuta 1985 (ikä 30) 70 6 Englannin lippu Sunderland Flag of France.svg Ranska, 18. marraskuuta 2014
KK Pontus Wernbloom 25. kesäkuuta 1986 (ikä 29) 43 2 Venäjän lippu TsSKA Moskova Flag of France.svg Ranska, 18. marraskuuta 2014
KK Jimmy Durmaz Loukkaantunut 22. maaliskuuta 1989 (ikä 26) 23 2 Kreikan lippu Olympiakos Flag of France.svg Ranska, 18. marraskuuta 2014
KK Albin Ekdal 28. heinäkuuta 1989 (ikä 25) 13 0 Italian lippu Cagliari Flag of France.svg Ranska, 18. marraskuuta 2014
KK Erkan Zengin 5. elokuuta 1985 (ikä 29) 11 2 Turkin lippu Eskisehirspor Flag of France.svg Ranska, 18. marraskuuta 2014
KK Niklas Hult 13. helmikuuta 1990 (ikä 25) 4 0 Ranskan lippu Nice Flag of Liechtenstein.svg Liechtenstein, 12. lokakuuta 2014
KK Rasmus Elm Loukkaantunut 17. maaliskuuta 1988 (ikä 27) 39 4 Venäjän lippu TsSKA Moskova Flag of Belgium (civil).svg Belgia, 1. kesäkuuta 2014
KK Oscar Hiljemark Loukkaantunut 28. kesäkuuta 1992 (ikä 23) 6 1 Alankomaiden lippu PSV Flag of Belgium (civil).svg Belgia, 1. kesäkuuta 2014
KK Sebastian Eriksson Loukkaantunut 31. tammikuuta 1989 (ikä 26) 5 0 Italian lippu Cagliari Flag of Belgium (civil).svg Belgia, 1. kesäkuuta 2014
KK Simon Thern 18. syyskuuta 1992 (ikä 22) 2 1 Ruotsin lippu Malmö FF Flag of Iceland.svg Islanti, 21. tammikuuta 2014
KK Andreas Blomqvist 5. toukokuuta 1992 (ikä 23) 2 0 Ruotsin lippu Mjällby AIF Flag of Iceland.svg Islanti, 21. tammikuuta 2014
H Gustav Engvall 29. huhtikuuta 1996 (ikä 19) 0 0 Ruotsin lippu IFK Göteborg Flag of Finland.svg Suomi, 19. tammikuuta 2014 (alustava)
H Zlatan Ibrahimovic (Kapteeni) 3. lokakuuta 1981 (ikä 33) 101 51 Ranskan lippu Paris Saint-Germain Flag of France.svg Ranska, 18. marraskuuta 2014
H Marcus Berg 17. elokuuta 1986 (ikä 28) 26 6 Kreikan lippu Panathinaikos Flag of France.svg Ranska, 18. marraskuuta 2014
H Branimir Hrgota 12. tammikuuta 1993 (ikä 22) 3 0 Saksan lippu Borussia Mönchengladbach Flag of France.svg Ranska, 18. marraskuuta 2014
H John Guidetti 15. huhtikuuta 1992 (ikä 23) 2 0 Skotlannin lippu Celtic Flag of France.svg Ranska, 18. marraskuuta 2014
H Ola Toivonen 3. heinäkuuta 1986 (ikä 28) 40 8 Ranskan lippu Rennes Flag of Liechtenstein.svg Liechtenstein, 12. lokakuuta 2014
H Tobias Hysén 9. maaliskuuta 1982 (ikä 33) 34 10 Kiinan lippu Shanghai Dongya Flag of Austria.svg Itävalta, 8. syyskuuta 2014
H Muamer Tankovic 22. helmikuuta 1995 (ikä 20) 1 0 Alankomaiden lippu AZ Flag of Turkey.svg Turkki, 5. maaliskuuta 2014
H Guillermo Molins Loukkaantunut 26. syyskuuta 1988 (ikä 26) 6 1 Ruotsin lippu Malmö FF Flag of Iceland.svg Islanti, 21. tammikuuta 2014
H Erton Fejzullahu ALB 9. huhtikuuta 1988 (ikä 27) 5 3 Kiinan lippu Beijing Guoan Flag of Iceland.svg Islanti, 21. tammikuuta 2014
H Robin Quaison 9. lokakuuta 1993 (ikä 21) 4 2 Italian lippu Palermo Flag of Iceland.svg Islanti, 21. tammikuuta 2014
H Christoffer Nyman 5. lokakuuta 1992 (ikä 22) 2 0 Ruotsin lippu IFK Norrköping Flag of Iceland.svg Islanti, 21. tammikuuta 2014
H Imad Khalili 3. huhtikuuta 1987 (ikä 28) 0 0 Kiinan lippu Shanghai Dongya Flag of Iceland.svg Islanti, 21. tammikuuta 2014

Huomautukset

  • Loukkaantunut — Pelaaja on loukkaantunut.
  • ERO — Pelaaja on erotettu kokoonpanosta.
  • ALB — Pelaaja edustaa Albaniaa kansainvälisellä tasolla.
  • CHI — Pelaaja edustaa Chileä kansainvälisellä tasolla.

Maineikkaita entisiä pelaajia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

   

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]