Odense BK

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Odense BK
Odense Boldklub.svg
Koko nimi Odense Boldklub
Perustettu 1887
Kaupunki Tanska Odense, Tanska
Kotiareena EWII Park
– kapasiteetti 15,761
Sarja Superliiga
Puheenjohtaja Tanska Niels Thorborg
Päävalmentaja Tanska Kent Nielsen
Kotipeliasu
Vieraspeliasu

Odense Boldklub, lyhyemmin Odense BK tai OB, on tanskalainen jalkapalloseura Odensen kaupungista, Fynin saarelta. OB on voittanut Tanskan-mestaruuden kolmesti ja cupin neljästi. Kansainvälisesti OB on menestynyt pelaamalla UEFA Intertoto Cupin finaalikierroksilla 2006. OB:n päävalmentajana on toiminut vuodesta 2005 lähtien skotlantilainen Bruce Rioch.

OB:n seurahistoria on pitkä ja värikäs sisältäen vaikeita aikoja ja huippukausia. Kaudella 1994–1995 OB eteni UEFA Cupiin ensimmäistä kertaa seuran historiassa. OB teki mahdottomasta mahdollista neljännesvälierissä voittamalla Real Madridin yhteismaalein 4–3. Ensimmäinen osaottelu päättyi Real Madridin 2–3-voittoon, mutta toisessa ottelussa Ulrik Pedersen ja Morten Bisgaard tekivät OB:lle kaksi maalia ja Lars Høgh piti maalinsa puhtaana ja OB eteni puolivälieriin. Siellä tie nousi kuitenkin pystyyn italialaisen Parman voitettua 1–0.

Viime kausina OB on vakiinnuttanut paikkansa Tanskan Superliigan puolivälin paremmalla puolella. 2005–2006 OB sijoittui kolmanneksi. Huhtikuussa 2007 Odense BK kaatoi Tanskan cupin loppuottelussa FC Kööpenhaminan maalein 1–2.

Saavutuksia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kuuluisia entisiä pelaajia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Entisiä valmentajia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]