IF Elfsborg

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Elfsborg
Koko nimi Idrottsföreningen Elfsborg
Perustettu 1904
Kaupunki Ruotsi Borås, Ruotsi
Kenttä Borås Arena
– kapasiteetti 17 000
Sarja Allsvenskan
Puheenjohtaja Ruotsi Bosse Johansson
Päävalmentaja Ruotsi Jimmy Thelin
}}
Kotipeliasu
}}
Vieraspeliasu

Idrottsföreningen Elfsborg on urheiluseura Ruotsin Boråsista. Sillä on toimintaa jalkapallossa, keilailussa, hiihdossa ja hiihtosuunnistuksessa. Seura on perustettu vuonna 1904.

Jalkapallo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

IF Elfsborgin miesten jalkapallon edustusjoukkue pelaa Ruotsin korkeimmalla sarjatasolla Allsvenskanissa.

Historiaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

1930-luvun loppuvuosina Elfsborg lukeutui Ruotsin parhaisiin seuroihin ja joukkue voittikin Ruotsin mestaruuden vuosina 1936, 1939 ja 1940. Aikakauden suuri tähti oli hyökkääjä Sven Jonasson, joka pelasi joukkueessa vuosina 1927—1946 410 ottelua ja teki 252 maalia. Neljännen Ruotsin mestaruutensa joukkue voitti vuonna 1961. 1980-luvulta lähtien joukkue on pariin otteeseen joutunut hakemaan vauhtia Superettanin puolelta. Kaudeksi 1997 joukkue nousi takaisin Allsvenskaniin ja on säilynyt sarjassa sen jälkeen. Tuolloin joukkueessa oli useita myöhemmin A-maajoukkueessa esiintyneitä pelaajia kuten Anders Svensson, Tobias Linderoth ja Fredrik Berglund. Vuonna 2001 joukkue voitti historiansa ensimmäisen Ruotsin Cupin kukistettuaan loppuottelussa AIK:n. Toinen cup-voito tuli kaksi vuotta myöhemmin. Kaikkiaan joukkue on historiansa aikana pelannut Allsvenskanissa 62 kautta. Kaudella 2006 IF Elfsborg voitti Magnus Haglundin valmennuksessa seuran historian viidennen Ruotsin mestaruuden. Edellisestä oli kulunut jo 45 vuotta.

Saavutuksia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ennätyksiä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Entisiä päävalmentajia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Muut lajit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

IF Elfsborgin hiihtojaosto on nimeltään IF Elfsborg Skidor, hiihtosuunnistusjaosto IF Elfsborg Skidorientering ja keilailujaosto IF Elfsborg Bowling.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta IF Elfsborg.