Keskustelu mallineesta:UEFA:n maajoukkueet

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Miesten maajoukkueet

[muokkaa wikitekstiä]

Onko naisten osallistuminen UEFA:n kilpailuihin (pl. naisten erilliset) kielletty? Jos ei ole, nimi lienee virheellinen. -Les 9. kesäkuuta 2006 kello 14.15 (UTC)

En tiedä vastausta kysymykseesi, mutta mallineen nimi ei ole virheellinen. Mallineen avulla on tarkoitus helpottaa navigointia eri maajoukkueiden välillä. Koska tarkoituksena on laatia erilliset artikkelit miesten ja naisten maajoukkueista, on mallineellakin oltava selkeästi erottuva nimi. --Lendu 9. kesäkuuta 2006 kello 14.29 (UTC)
Kysehän on siitä, että on yleinen maajoukkue, nuorten maajoukkueet, ja naisten maajoukkueet. Mitään miesten maajoukkuetta ei tietääkseni ole olemassa, ja nimi on virheellinen niin kauan kuin naisten osallistumista ei ole kielletty (kuten naisten kilpailuissa miesten). -Les 9. kesäkuuta 2006 kello 15.19 (UTC)
Kyllähän maajoukkueet voivat olla "miesten maajoukkueita" sillä perusteella, että niissä on vain miehiä. Naisten osallistumisen kieltoa ei välttämättä tarvita. Ilmaisu on joka tapauksessa yleisesti käytetty, eikä sille ole oikein vaihtoehtoa. Pelkkä "UEFA:n maajoukkueet" olisi sukupuolinäkökulmasta POV. --ML 9. kesäkuuta 2006 kello 15.23 (UTC)
Miten yleinen sarja voi olla POV, jos se kerran on avoin kaikille tarpeeksi kyvykkäille (myös nuorille ja naisille)? Normaalisti toisekseen mitään miesten maajoukkuetta ei käytetä, vaan puhutaan vain maajoukkueista (ks. UEFA.com [1]). En tietenkään kiistä etteikö naisten osallistuminen UEFA:n alaisissa kilpailuissa olisi harvinaista ellei peräti ennenkuulumatonta, mutta nykyisellään nimi on harhaanjohtava ehdottaessaan erillisen miesten sarjan olemassaoloa. -Les 9. kesäkuuta 2006 kello 15.47 (UTC)

Pitäisi kai ennemmin olla Saksan demokraattisen tasavallan jalkapallomaajoukkue, lyhennettä voinee käyttää tekstissä, mutta otsikossa mieluummin ei. Itä-Saksa tosiaan on vähemmän tarkka nimitys, eikä sitä mielellään tässäkään yhteydessä kuitenkaan. -Les 18. tammikuuta 2007 kello 08.46 (UTC)

Jep, koko virallinen nimi olisi tietenkin paras vaihtoehto. --Taulapaa 18. tammikuuta 2007 kello 08.49 (UTC)

Minkä takia Böömi ja Böömi-Määri mainitaan entisinä UEFA:n maajoukkueina, vaikka UEFA perustettiin oman artikkelinsa mukaan vasta 1954, jolloin Böömi ja Böömi-Määri olivat jo historiaa? --Otrfan 25. syyskuuta 2008 kello 15.16 (EEST)[vastaa]