Luettelo maista inflaatioasteen mukaan

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo maista ja alueista inflaatioasteen mukaan. Inflaatioaste perustuu kuluttajahintaindeksiin. Inflaatioaste tarkoittaa kuluttajahintojen muutosta edellisvuodesta. Se ilmoitetaan prosentteina.

Luettelo perustuu Maailmanpankin tietoihin.[1]

Luettelo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valtio Inflatioaste (%) 2013 Inflatioaste (%) 2014 Inflatioaste (%) 2015 Inflatioaste (%) 2016
 Etelä-Sudan −0,04 % +3,26 % +50,15 % +380,77 %
 Venezuela +40,64 % +62,70 % +109,70 % +254,60 %
 Suriname +1,92 % +3,39 % +6,89 % +55,48 %
 Argentiina +10,62 % +14,56 % +26,50 % +42,83 %
 Angola +8,78 % +7,28 % +10,28 % +34,74 %
 Jemen +10,97 % +8,11 % +24,33 % +31,47 %
 Malawi +27,28 % +23,79 % +21,87 % +21,76 %
 Sambia +6,98 % +7,81 % +10,10 % +20,70 %
 Sudan +29,96 % +36,91 % +16,91 % +20,00 %
 Mosambik +4,26 % +2,56 % +3,55 % +19,85 %
 Ghana +11,61 % +15,49 % +17,15 % +17,47 %
 Nigeria +8,48 % +8,06 % +9,02 % +15,70 %
 Ukraina −0,28 % +12,90 % +48,72 % +13,90 %
 Haiti +8,85 % +4,57 % +9,02 % +13,83 %
 Egypti +9,42 % +10,15 % +10,36 % +13,82 %
 Valko-Venäjä +18,31 % +18,12 % +13,53 % +11,84 %
 Kazakstan +5,84 % +6,72 % +6,65 % +11,61 %
   Nepal +9,04 % +8,37 % +7,87 % +9,92 %
 Uruguay +8,58 % +8,88 % +8,67 % +9,64 %
 Madagaskar +5,83 % +6,08 % +7,40 % +9,20 %
 Brasilia +6,20 % +6,33 % +9,03 % +8,74 %
 Iran +39,27 % +17,24 % +13,71 % +8,57 %
 Kreikka +11,89 % +9,71 % +8,15 % +8,13 %
 Swazimaa +5,62 % +5,69 % +4,95 % +7,85 %
 Turkki +7,49 % +8,86 % +7,67 % +7,78 %
 Kolumbia +2,02 % +2,88 % +5,01 % +7,52 %
 Gambia +5,70 % +5,95 % +6,81 % +7,44 %
 Etiopia +8,08 % +7,39 % +10,13 % +7,27 %
 Sierra Leone +10,27 % +7,33 % +8,01 % +7,10 %
 Venäjä +6,76 % +7,83 % +15,52 % +7,05 %
 Myanmar +5,52 % +5,47 % +10,80 % +7,02 %
 Namibia +5,60 % +5,35 % +3,41 % +6,80 %
 Lesotho +4,93 % +5,34 % +3,18 % +6,61 %
 Moldova +4,64 % +5,09 % +9,68 % +6,40 %
 Etelä-Afrikka +5,75 % +6,07 % +4,59 % +6,33 %
 Liberia +7,58 % +9,83 % +7,78 % +6,30 %
 Kenia +5,72 % +6,88 % +6,58 % +6,30 %
 Tadžikistan +5,01 % +6,10 % +5,72 % +6,01 %
 Algeria +3,25 % +2,92 % +4,79 % +5,92 %
 Ruanda +4,24 % +1,78 % +2,52 % +5,73 %
 Uganda +5,46 % +4,29 % +5,23 % +5,62 %
 Burundi +7,95 % +4,38 % +5,55 % +5,54 %
 Bangladesh +7,53 % +7,00 % +6,19 % +5,51 %
 São Tomé ja Príncipe +8,11 % +7,00 % +5,25 % +5,43 %
 Tansania +7,87 % +6,13 % +5,59 % +5,20 %
 Intia +10,91 % +6,65 % +4,91 % +4,94 %
 Guatemala +4,34 % +3,42 % +2,39 % +4,45 %
 Azerbaidžan +2,38 % +1,39 % +4,17 % +4,18 %
 Paraguay +2,68 % +5,03 % +3,13 % +4,09 %
 Fidži +2,91 % +0,54 % +1,37 % +3,87 %
 Tšad +0,15 % +1,68 % +3,67 % +3,80 %
 Chile +1,79 % +4,40 % +4,35 % +3,79 %
 Botswana +5,88 % +4,40 % +3,06 % +3,77 %
 Pakistan +7,69 % +7,19 % +2,54 % +3,75 %
 Sri Lanka +6,91 % +3,28 % +0,92 % +3,73 %
 Tunisia +5,80 % +4,94 % +4,86 % +3,71 %
 Bolivia +5,72 % +5,78 % +4,06 % +3,63 %
 Peru +2,82 % +3,22 % +3,56 % +3,60 %
 Norja +2,13 % +2,03 % +2,17 % +3,55 %
 Indonesia +6,41 % +6,40 % +6,36 % +3,53 %
 Saudi-Arabia +3,51 % +2,67 % +2,19 % +3,52 %
 Nicaragua +7,14 % +6,04 % +4,00 % +3,52 %
 Bahrain +3,31 % +2,65 % +1,84 % +3,50 %
 Yhdistyneet arabiemiirikunnat +1,10 % +2,35 % +3,11 % +3,40 %
 Keski-Afrikan tasavalta +1,50 % +25,28 % +37,14 % +3,30 %
 Bhutan +7,01 % +8,21 % +4,52 % +3,29 %
 Kuwait +2,70 % +2,91 % +3,27 % +3,20 %
 Päiväntasaajan Guinea +2,95 % +4,31 % +1,67 % +3,12 %
 Kambodža +2,94 % +3,86 % +1,22 % +3,02 %
 Qatar +3,13 % +3,08 % +1,88 % +2,88 %
 Meksiko +3,81 % +4,02 % +2,72 % +2,82 %
 Vietnam +6,59 % +4,09 % +0,88 % +2,78 %
 Honduras +5,16 % +6,13 % +3,26 % +2,73 %
 Irak +1,88 % +2,24 % +1,39 % +2,44 %
 Hongkong +4,35 % +4,49 % +2,97 % +2,39 %
 Macao +5,51 % +6,04 % +4,56 % +2,37 %
 Jamaika +9,34 % +8,29 % +2,68 % +2,35 %
 Afganistan +7,65 % +4,60 % −1,53 % +2,17 %
 Georgia −0,51 % +3,07 % +4,00 % +2,13 %
 Malesia +2,10 % +3,18 % +2,08 % +2,13 %
 Kiina +2,63 % +2,00 % +1,44 % +2,00 %
 Belgia +1,11 % +0,34 % +0,56 % +1,98 %
 Oman +1,25 % +1,01 % +0,07 % +1,97 %
 Filippiinit +3,00 % +4,10 % +1,43 % +1,77 %
 Ecuador +2,74 % +3,57 % +3,97 % +1,72 %
 Islanti +3,89 % +2,04 % +1,63 % +1,70 %
 Montenegro +2,09 % −0,75 % +1,20 % +1,70 %
 Guinea-Bissau +1,21 % −1,51 % +1,41 % +1,69 %
 Marokko +1,89 % +0,44 % +1,56 % +1,64 %
 Dominikaaninen tasavalta +4,83 % +3,00 % +0,84 % +1,61 %
 Kongon demokraattinen tasavalta +1,63 % +2,02 % (ei tietoa) +1,60 %
 Laos +6,37 % +4,36 % +1,28 % +1,51 %
 Kanada +0,94 % +1,91 % +1,13 % +1,43 %
 Burkina Faso +0,53 % −0,26 % +0,96 % +1,39 %
 Albania +1,94 % +1,63 % +1,91 % +1,28 %
 Australia +2,45 % +2,49 % +1,51 % +1,28 %
 Yhdysvallat +1,47 % +1,62 % +0,12 % +1,26 %
 Serbia +7,69 % +2,08 % +1,39 % +1,12 %
 Gabon +0,48 % +4,66 % +0,61 % +1,11 %
 Mauritius +3,54 % +3,22 % +1,29 % +1,02 %
 Ruotsi −0,04 % −0,18 % −0,05 % +0,98 %
 Etelä-Korea +1,30 % +1,28 % +0,71 % +0,97 %
 Liettua +1,05 % +0,10 % −0,88 % +0,91 %
 Belize +0,51 % +1,20 % −0,89 % +0,90 %
 Itävalta +2,00 % +1,61 % +0,90 % +0,86 %
 Togo +1,77 % +0,19 % +1,79 % +0,85 %
 Senegal +0,70 % −1,08 % +0,15 % +0,84 %
 Panama +4,03 % +2,64 % +0,13 % +0,75 %
 Norsunluurannikko +2,58 % +0,45 % +1,24 % +0,73 %
 Britannia +2,56 % +1,46 % +0,05 % +0,64 %
 Tšekki +1,44 % +0,34 % +0,35 % +0,64 %
 Portugali +0,27 % −0,28 % +0,49 % +0,61 %
 Slovenia +0,79 % +0,45 % (ei tietoa) +0,60 %
 Malta +1,38 % +0,31 % +1,10 % +0,58 %
 Mongolia +8,61 % +13,03 % +5,78 % +0,55 %
 Uusi-Seelanti +1,30 % +0,91 % +0,33 % +0,54 %
 Malediivit +3,81 % +2,14 % +0,95 % +0,50 %
 Saksa +1,51 % +0,91 % +0,23 % +0,48 %
 Kirgisia +6,61 % +7,53 % +6,50 % +0,42 %
 Unkari +1,72 % −0,22 % −0,07 % +0,40 %
 Suomi +1,48 % +1,04 % −0,21 % +0,36 %
 Alankomaat +2,51 % +0,98 % +0,60 % +0,32 %
 Luxemburg +1,73 % +0,63 % +0,48 % +0,30 %
 Tanska +0,79 % +0,56 % +0,45 % +0,25 %
 Thaimaa +2,18 % +1,89 % −0,90 % +0,19 %
 Ranska +0,86 % +0,51 % +0,04 % +0,18 %
 Viro +2,79 % −0,15 % −0,46 % +0,15 %
 Latvia 0,00 % +0,63 % +0,18 % +0,12 %
 Irlanti +0,50 % +0,20 % −0,30 % 0,00 %
 Costa Rica +5,22 % +4,52 % +0,80 % 0,00 %
 Slovenia +1,76 % +0,20 % −0,52 % +0,06 %
 Japani +0,35 % −2,76 % +0,79 % −0,12 %
 Italia +1,22 % −0,24 % −0,04 % −0,12 %
 Espanja +1,41 % −0,15 % −0,50 % −0,20 %
 Pohjois-Makedonia +2,78 % −0,28 % −0,30 % −0,24 %
 Mali −0,61 % +0,90 % +1,44 % −0,31 %
 Bahama +0,35 % +1,50 % +1,87 % −0,35 %
 Sveitsi −0,22 % −0,01 % −1,14 % −0,44 %
 Singapore +2,38 % +1,01 % −0,50 % −0,50 %
 Slovakia +1,40 % −0,08 % −0,33 % −0,52 %
 Israel +1,53 % +0,48 % −0,63 % −0,55 %
 Puola +1,03 % +0,11 % −0,99 % −0,61 %
 Brunei +0,38 % −0,19 % −0,42 % −0,73 %
 Jordania +4,82 % +2,89 % −0,87 % −0,79 %
 Bulgaria +0,89 % −1,42 % +0,11 % −0,80 %
 Libanon +5,54 % +0,75 % −3,75 % −0,82 %
 Kreikka −0,92 % −1,31 % −1,74 % −0,83 %
 Benin +0,97 % −1,09 % +0,32 % −0,93 %
 Seychellit +3,34 % +1,39 % +4,04 % −1,02 %
 Kroatia +2,22 % −0,22 % −0,46 % −1,13 %
 Itä-Timor +11,16 % +0,44 % +0,63 % −1,21 %
 Armenia +5,79 % +2,98 % +3,73 % −1,27 %
 Kypros −0,40 % −1,36 % −2,10 % −1,43 %
 Romania +3,99 % +1,07 % −0,59 % −1,54 %
 Zimbabwe +1,63 % −0,22 % −2,42 % −1,56 %

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Inflation, consumer prices (annual %) (International Monetary Fund, International Financial Statistics and data files.) The World Bank. Viitattu 22.2.2018.
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: de:Liste der Länder nach Inflationsrate