Pirkko Ruohonen-Lerner

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Pirkko Ruohonen-Lerner elokuussa 2011.

Pirkko Anneli Ruohonen-Lerner (s. 6. helmikuuta 1957 Hyvinkää) on suomalainen poliitikko ja perussuomalaisten kansanedustaja. Ensimmäisen kerran hänet valittiin kansanedustajaksi vuonna 2007. Eduskuntavaalien 2011 jälkeen hän on toiminut muun muassa perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtajana kolme vuotta, eduskunnan pankkivaltuuston varapuheenjohtajana sekä tarkastusvaliokunnan jäsenenä. Eduskunnassa Ruohonen-Lerner on mm. perustuslakivaliokunnan ja suuren valiokunnan varajäsen.

Valtiollisissa luottamustehtävissä Ruohonen-Lerner toimii valtiontalouden tarkastusviraston neuvottelukunnassa. Hän on kuulunut myös useisiin työryhmiin kuten oikeusministeriön vuonna 2008 asettamaan vaali- ja puoluerahoitusta selvittävään niin kutsuttuun Tarastin toimikuntaan, perustuslain tarkistamiskomiteaan vuosina 2008 - 2010 ja kansalaisaloitetyöryhmään vuosina 2010 - 2011.

Vaalikaudella 2007 – 2011 Ruohonen-Lerner oli eduskunnan hallintovaliokunnan ja lakivaliokunnan jäsen sekä kansliatoimikunnan varajäsen. [1]

Ruohonen-Lerner oli ehdolla vuoden 2014 europarlamenttivaaleissa sijoittuen puolueensa 1. varasijalle 20 897 äänellä. [2]

Kuntapolitiikassa Ruohonen-Lerner on ollut mukana vuodesta 1984 lähtien. Porvoon kaupunginvaltuustoon hänet valittiin ensimmäisen kerran 1996. Hän on toiminut sosiaali- ja terveyslautakunnassa, tarkastuslautakunnassa sekä kaupunginhallituksessa.

Ennen kansanedustajaksi valintaansa Ruohonen-Lerner työskenteli muun muassa toimittajana, asuntosihteerinä, apulaiskaupunginkamreerina, tilitoimistoyrittäjänä sekä verohallinnon tehtävissä. Koulutukseltaan Ruohonen-Lerner on varanotaari ja ylioppilasmerkonomi. Lisäksi hän on opiskellut muun muassa tietokirjoittamista ja journalistiikkaa.

Ruohonen-Lernerin perheeseen kuuluvat aviopuoliso ja kaksi lasta.lähde?

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]