Miapetra Kumpula-Natri

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Miapetra Kumpula-Natri
Miapetra Kumpula-Natri
Miapetra Kumpula-Natri
Syntynyt 19. toukokuuta 1972 (ikä 41)
Vaasa
Puolue Suomen sosialidemokraattinen puolue
Asema kansanedustaja, kaupunginvaltuutettu.
Vaalipiiri Vaasa
Kotipaikka Vaasa
Kotisivu www.miapetra.fi

Miapetra Susanna Kumpula-Natri (s. 19. toukokuuta 1972 Vaasa) on suomalainen sosialidemokraattinen poliitikko.

Yleistä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kumpula-Natri on toiminut Suomen sosialidemokraattisen puolueen kansanedustajana vuodesta 2003 lähtien. Vuoden 2003 vaaleissa Kumpula-Natri sai 6245 ääntä. Hänet valittiin uudelleen eduskuntaan vuoden 2007 eduskuntavaaleissa 7285 äänellä. Kolmannelle kaudelle hänet valittiin vuoden 2011 eduskuntavaaleissa 7324 äänellä. Eduskunnassa Kumpula-Natri toimii suuren valiokunnan puheenjohtajana.

Miapetra Kumpula-Natri on koulutukseltaan sähköinsinööri ja lisäksi hänellä on kauppatieteiden opintoja. Ennen kansanedustajauraansa Kumpula-Natri on toiminut muun muassa Paavo Lipposen erityisavustajana, tarkemmin eduskuntasihteerinä.

Kumpula-Natri on ollut Vaasan kaupunginvaltuustossa vuodesta 1997 lähtien ja sen ensimmäisenä varapuheenjohtajana vuodesta 2005 vuoteen 2008. Kumpula-Natri on naimisissa Pasi Natrin kanssa. Pasi Natri toimi Fennovoiman yhteiskuntasuhteista vastaavana johtajana. Sittemmin Pasi Natri on toiminut ylimmän johdon suorahakuihin erikoistuneen MPS Executive Search –yksikön johtajana. Heillä on kaksi yhteistä lasta, vuonna 2006 syntynyt tytär ja vuonna 2008 syntynyt poika.

Muita luottamustoimia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kumpula-Natri on Eurooppalainen Suomi ry:n puheenjohtaja. Lisäksi hän on työskennellyt yhdistyksessä tiedottajana ja vt. toiminnanjohtajana vuosina 1997–2000. Kumpula-Natri on myös toiminut puolueiden kansainvälisen demokratiayhteistyö Demo ry:n puheenjohtajana vuoden 2009.

Pohjanmaan maakuntaliiton valtuuston puheenjohtajana Kumpula-Natri on toiminut vuodesta 2005 lähtien.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]