Outi Mäkelä

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Outi Mäkelä
Syntynyt 16. elokuuta 1974 (ikä 40)
Nurmijärvi
Puolue Kokoomus
Asema Kansanedustaja 2007–
Vaalipiiri Uudenmaan vaalipiiri

Outi Maarit Mäkelä (s. 16. elokuuta 1974 Nurmijärvellä) on nurmijärveläinen toisen kauden kansanedustaja. Mäkelä on toiminut Nurmijärven kunnanhallituksen puheenjohtajana vuodesta 2005. Mäkelä on myös kolmannen kauden kunnanvaltuutettu ja edustaa Kansallista Kokoomusta. Hän sai vuoden 2004 kunnallisvaaleissa Matti Vanhasen jälkeen eniten ääniä Nurmijärvellä. Vuoden 2008 kunnallisvaaleissa Mäkelän henkilökohtainen äänimäärä (1 133) oli Nurmijärven suurin, ennen muun muassa pääministeri Vanhasta (630 ääntä). Mäkelä valittiin jatkamaan kunnanhallituksen puheenjohtajana myös valtuustokaudeksi 2009–2012.

Työ[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Outi Mäkelä on koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri. Hän on työskennellyt opintojensa jälkeen LTT-Tutkimus Oy:ssä tutkijana, Sitrassa projektipäällikkönä ja Net Effect Oy:ssä projektijohtajana. Hän on myös vetänyt neljän taideyliopiston (Kuvataideakatemia, Sibelius-Akatemia, Taideteollinen korkeakoulu ja Teatterikorkeakoulu) yhteistä Laatu-hanketta, jossa rakennettiin näille yliopistoille laadunvarmistusjärjestelmiä.

Harrastukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mäkelän harrastuksia ovat partio Rajamäen Metsänkävijät -lippukunnassa, kulttuuri ja liikunta. Viime aikoina hän on innostunut pitkänmatkan juoksusta ja vuoden 2006 kesällä hän juoksi neljännen maratoninsa.

Politiikka[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Outi Mäkelä valittiin Uudenmaan vaalipiiristä vuoden 2007 eduskuntavaaleissa kansanedustajaksi 5 808 äänellä. Vuoden 2003 vaaleissa hänet oli valittu 3 847 äänellä kokoomuksen kolmanneksi varaedustajaksi Uudellamaalla.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]