Wikipedia:Wikirakkaus

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
n · k · m

Wikirakkaus (engl. WikiLove) tarkoittaa Wikipediassa käyttäjien välistä yhteisymmärrystä ja yhteenkuuluvuuden tunnetta. Hyvin eritaustaiset ihmiset työskentelevät täällä yhdessä, mikä johtaa helposti ristiriitoihin. Me kaikki olemme täällä kuitenkin yhdestä ja samasta syystä: rakastamme tietämyksemme keräämistä, järjestämistä ja esille saattamista tietosanakirjaan, jollaista maailma ei ennen ole nähnyt. Wikipedia ei ole vain uusi keskustelualue muiden joukossa – se on projekti, jonka tarkoituksena on tallentaa kollektiivinen tietämyksemme.

Jos pidämme mielessä tämän yhteisen tavoitteen, tämän rakkauden tietoon, jos keskitymme neutraalin näkökulman saavuttamiseen vaikeinakin hetkinä, jos yritämme todella ymmärtää mitä vastapuolellamme on sanottavana, silloin voimme saavuttaa Wikirakkauden. Jos epäonnistumme siinä, Wikipedia kärsii. Jatkuvat riitelyt ajavat kirjoittajia pois, puolueelliset artikkelit ajavat kirjoittajia pois ja molemmat vahingoittavat mainettamme ajan myötä.

Wikirakkauden saavuttamiseen ei ole oikotietä, mutta joitakin avainasioita on olemassa:

Noudata näitä ohjeita ja juo esimerkiksi kuppi rauhoittavaa teetä päivässä! Voit lisätä tällaisen koodin "{{Käyttäjä Wikirakkaus}}" käyttäjäsivullesi, jos kannatat wikirakkautta.