Wikipedia:Loukkaava sisältö

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
n · k · m

Muita käyttäjiä mahdollisesti loukkaavan kielen tai kuvien käyttö on sallittua vain silloin, kun se on selvästi tarpeen tarkkuuden tai asiaankuuluvuuden vuoksi. Wikipedia ei kuitenkaan ole vastuussa sisältönsä mahdollisesti aiheuttamasta mielipahasta lukijalleen.

Artikkeleissa[muokkaa wikitekstiä]

Wikipediassa on esimerkiksi artikkeli vittu, jossa kyseistä sanaa voi käyttää vapaasti ilman peiteltyjä muotoja kuten v*ttu tai v-sana. Muissa yhteyksissä kirosanojen käyttö artikkelissa sen sijaan ei ole soveliasta, kuten esimerkiksi henkilöartikkelin elämäkerrassa henkilön lapsuuden kuvailemisessa. Tämänkaltainen loukkaava kielenkäyttö olisi muutenkin neutraalin näkökulman vastaista.

Keskusteluissa[muokkaa wikitekstiä]

Keskustelusivuilla tulisi käyttää asiallista kieltä ja muutenkin käyttäytyä muita käyttäjiä kunnioittavalla tavalla. Kommentit, jotka ovat henkilökohtaisia hyökkäyksiä muita käyttäjiä kohtaan voidaan poistaa välittömästi. Pelkkä alatyylinen teksti ei kuitenkaan ole hyväksyttävä syy muokata muiden ihmisten puheenvuoroja tai niistä otettuja lainauksia.

Muita käyttäjiä loukkaavien kuvien tallentamista tulisi välttää – mutta ei tarkkuuden kustannuksella. Erityisesti kuvien, joiden hallussapito on laitonta, tallentaminen on kielletty.

Artikkeleihin loukkaavia kuvia voi sijoittaa silloin kun se on asiaankuuluvaa. Jos kuva on erityisen loukkaava eikä sen olemassaoloa pysty ennalta esimerkiksi artikkelin otsikosta aavistamaan, on usein suositeltavampaa sijoittaa artikkeliin linkki ([[:Kuva:Tiedosto.png]]) kuvaan.