Wikipedia:Ohjaus

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
n · k · m

Ohjaus (josta käytetään myös nimitystä uudelleenohjaus) on Wikipediassa sivu, joka ohjaa toiselle sivulle. Sen tarkoituksena on helpottaa sisällön löytämistä Wikipediasta. Ohjaussivulla ei ole ohjauksen lisäksi muuta sisältöä, paitsi tarvittaessa mahdollinen luokka. Ohjausta voi verrata perinteisen tietosanakirjan hakusanaan, joka ohjaa lukijan samaan sisältöön toisaalla tietosanakirjassa sen sijaan, että sama sisältö lukisi kahdessa kohdassa kirjaa.

Ohjaussivu luodaan kirjoittamalla sivun sisällöksi

#OHJAUS [[Varsinaisen sivun nimi]]

#OHJAUS-komennon tavoin toimii myös komento #REDIRECT, mutta sitä ei enää suositeta käytettäväksi yhtenäisyyden ja suomenkielisyyden vuoksi. Komennot toimivat myös pienaakkosin kirjoitettuna: #ohjaus ja #redirect.

Mikäli ohjaus viittaa toiselle ohjaussivulle, käyttäjä ei ohjaudu suoraan varsinaiselle sivulle. Tällaisia kaksinkertaisia ohjauksia on syytä välttää. Voit selvittää sivuun johtavat kaksoisohjaukset Tänne viittaavat sivut -toiminnon avulla, joka löytyy Työkalut-valikosta. Wikipedian kaikki kaksoisohjaukset on lueteltu automaattisesti sivulla Toiminnot:Kaksinkertaiset ohjaukset.

Kun siirrät sivun uudelle nimelle, vanhannimisestä sivusta tulee automaattisesti ohjaussivu, joka osoittaa uudelle sivulle.

Katso myös[muokkaa wikitekstiä]