Wikipedia:Flow

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tällä sivulla ei valitettavasti ole vielä suomenkielisiä ohjeita.

Flow’n tilaaminen keskustelusivulle[muokkaa wikitekstiä]

Flow’n voi tilata sivukohtaisesti projektisivuille, mutta tilaaminen vaatii aina yhteisön hyväksynnän. Flow'n käyttöönottamisesta projektisivulla pitää ensin keskustella kahvihuoneessa tai kyseisen projektin keskustelusivulla. Kun yhteisön hyväksyntä Flow’n käyttöönotolle on saatu, lisäosan voi tilata käyttäjä Trizek (WMF):n keskustelusivulla. Liitä viestiin linkki sivulle, jolle Flow tilataan, ja linkki keskusteluun, jossa yhteisö on hyväksynyt Flow’n tilaamisen kyseiselle sivulle.

Tarvittaessa Flow’n voi myös poistaa käytöstä ja sivun palauttaa normaaliksi sivuksi. Tässäkin tapauksessa jätä pyyntö käyttäjä Trizek (WMF):n keskustelusivulle.

Esimerkkejä käytöstä[muokkaa wikitekstiä]

Flow on käytössä suomenkielisessä Wikipediassa esimerkiksi väärinkäyttösuodattimen virheiden ilmoitussivulla.

UKK: Design[muokkaa wikitekstiä]

Tämä on kirjoitettu Flow'n suunnittelun näkökulmasta.

Miksi Flow'ssa on niin paljon tyhjää tilaa?[muokkaa wikitekstiä]

Tyhjää tilaa käytetään silmien lepuuttamiseen. Tyhjä tila auttaa keskittymään sisältöön ja helpottaa asioiden ymmärtämistä.[1]

Tyhjä tila myös auttaa jäsentämään tekstiseinää, viestii sisällön suhteista ja lisää luettavuutta.

On kuitenkin olemassa paljon eri mieltymyksiä tekstin esittämistiheyden suhteen, ja kokeneet mediawikin käyttäjät yleensä suosivat tiivistä esitystapaa. Tekstin ilmavampi esitystapa voi tehdä keskustelusta helpommin lähestyttävän uusille käyttäjille, mikä on myös yksi Flow'n tavotteista. Tulevaisuudessa esitystapa on mahdollisesti muutettavissa omista asetuksista.

Miksi keskusteluiden sisentämistä on rajoitettu?[muokkaa wikitekstiä]

Yksi syy on kasvava mobiilikäytön määrä, ja Flow'ta onkin rakennettu tulevaisuutta silmällä pitäen. Mitä enemmän keskustelussa on sisennyksiä, sitä huonommin keskustelu näkyy mobiililaitteen ruudulla.

Haarautuvat keskustelut myös eksyvät usein sivupoluille ja niiden seuraaminen on vaikeaa. Flow rohkaiseekin ihmisiä aloittamaan uuden aiheen sen sijaan että he puhuisivat ohi aiheen. Tarkoituksena on, että keskustelu keskittyisi enemmän aiheeseen kuin yksittäisiin viesteihin. Käyttäjät voivat toki yhä aloittaa erillisen keskustelun niin halutessaan.

Viitteet[muokkaa wikitekstiä]

  1. UI Design Newsletter – December, 2005, Human Factors International