Wikipedia:Väärinkäyttösuodatin/Virheet

Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tietoa tästä palstasta

Väärinkäyttösuodattimen virheet

Mikäli sait rakentavaa muutosta tehdessäsi ilmoituksen, että väärinkäyttösuodatin on estänyt toiminnon, on kyseessä virhe suodattimen säännöllisessä lausekkeessa. Näiden virheiden korjaamiseksi olisi hyvä, että kertoisit mitä yritit tehdä ja missä.


Tätä edeltävät keskustelut on arkistoitu sivulle Wikipedia:Väärinkäyttösuodatin/Virheet/Historia aikaleimalla 2016-03-25.

By clicking "Lisää aihe", you agree to our Terms of Use and agree to irrevocably release your text under the CC BY-SA 3.0 License and GFDL
83.145.204.169 (keskustelumuokkaukset)

Yritin päivittää Omakotiliiton sivua.. Miten saan tallennettua muokkaukset?

Vastaa aiheeseen "Omakotiliitto virhe "toistuvat merkit""
Rap Studio Levitating Lions (keskustelumuokkaukset)

Wikipediaa varten tehty lähdepankki.

Palauttakaa alkuperäinen Riku "Leija" Matela sivu, mistä maksettiin Wikipedialle. Matelan takana on levytysyhtiö. Rikun koodarit ja työntekijät tekivät töitä neljä vuorokautta tämän artikkelin eteen, että nyt tämä nostetaan perjantai illan kunniaksi ja täällä joku suomalaisjuntti päättää poistaa koko vitun artikkelin.

Tämän sivun eteen perustettiin kaksi yritystä, lavastettiin kaksi kuolemaa, muokattiin Matelasta lippulaiva-artisti ja heitettiin Wikileaksin kanssa kättäpäälle. Wikipedialle maksettiin tästä artikkelista ja täällä joku suomalaistollo poistaa koko sivun.

Hoitakaa asia.

- BOB

Zache (keskustelumuokkaukset)

Artikkeli poistettiin käytäntöjen mukaan, koska siinä ei ollut riippumattomia lähteitä jotka olisivat varmistaneen artikkelista kertovan asian olemassaolon. Lisäksi sen perusteella mitä katsoin, niin se sisälsi lähteettömiä poleemisia väitteitä ja artikkeli olisi poistettu myöskin Wikipedia:Artikkelit elävistä henkilöistä -käytännön mukaan.

Mitä tulee siihen, että olette maksaneet jollekulle, niin varmaan kannattaa olla siihen tahoon yhteydessä jolle olette jotain maksaneet.

Vastaa aiheeseen "Riku "Leija" Matela"
Lahtaaja (keskustelumuokkaukset)

Lisäsin hopealle ja pronssille sijoittuneet sekä vaihdoin lähteet uutisista järjestäjien omille sivuille. Nyt ei anna tallentaa. Ongelmana "Osiotarkistus". Mitä tämä käytännössä tarkoittaa?

Zache (keskustelumuokkaukset)

Osiotarkistuksen pitäisi tarkistaa jos artikkelissa tapahtuu useita erityyppisiä epäilyttäviä asioita eri osissa artikkelissa. Esimerkiksi jos artikkeliin lisätään kirosanoja JA samassa muokkauksessa poistetaan lähteet-osio, niin se estää muokkauksen.

En osaa sanoa miksi miksi se tässä tapauksessa esti muokkauksen, koska logiin ei ollut jäänyt tarvittavia tietoja. Joka tapauksessa poimin muokkauksen logista ja kopioin sen artikkeliin.

82.181.127.232 (keskustelumuokkaukset)

Hei Ei Oie 13,9,2017b

82.181.127.232 (keskustelumuokkaukset)

01710 Vantaa Ei Oie Oli

T-NIKOLA

82.181.127.232 (keskustelumuokkaukset)

OK

Vastaa aiheeseen "Rap SM"
Veijo Porkola (keskustelumuokkaukset)

Korjasin sivun tekstiä ja poistin tekstiä ja tein siitä muiden neuvojen mukaisesti enemmän tietokirjamaiseksi ja lisäsin lähteet. Tallennuksessa tuli ilmoitus väärinkäyttösuodattimen virheestä.

Zache (keskustelumuokkaukset)

Siirsin sivun muokattavaksi sinun käyttäjäsivusi alle Käyttäjä:Veijo Porkola/hiekkalaatikko . Luulisin kuitenkin, että sivun nykyisen sisällön perusteella, että se ei säilyisi merkittävyysarvioinnissa ainakaan muusikkona, koska rajana ollaan pidetty pitkäsoiton julkaisijan kautta levyttäneitä artisteja tai yhtyeitä (ks. Wikipedia:Bändiopas) ja muutenkin artikkelissa pitäisi olla lähteet merkittynä.

82.181.127.232 (keskustelumuokkaukset)

Hei

Ei Oie

Vastaa aiheeseen "Veijo Porkola"
Jeanfeller (keskustelumuokkaukset)

tein sivun jean feller mutta wiki ei anna julkaista ilmoitti että liian monta merkkiä...tumpelo kun olen en ymmärrä mistä merkeistä on kyse...neuvoja? kiitos:)

t:jfeller

Outilein (keskustelumuokkaukset)

Kyseisen väärinkäyttösuodattimen on tarkoitus estää uusia käyttäjiä luomasta artikkeleita itsestään ja se tutkii, paljonko yhtäläisyyksiä käyttäjänimessä ja artikkelin nimessä on.

Pxos (keskustelumuokkaukset)

Outilein vastaus on väärä. Tuo suodatin ei estä yhtään mitään vaan ainoastaan merkkaa asioita. Käyttäjä on tarttunut johonkin toiseen suodattimeen, joka siis kuvauksen mukaan on ilmoittanut liian monesta merkistä. Lokista näkee oikeat vastaukset, jos vastata haluaa. Lisäys: Kyseessä on suodatin nro 132, jonka tarkoituksena on hankaloittaa artikkelien tekemistä. Suodatin nro 82 tekee vain lokimerkinnän.

Outilein (keskustelumuokkaukset)

Aa, no sitten se on varmaan se suodatin, jonka sisältöä en näe. Pahoittelen väärästä tiedosta.

Jeanfeller (keskustelumuokkaukset)

kiitos kaikille vastauksista...ehkä opin aikaa myöden :)

kiittäen

jf

109.240.121.85 (keskustelumuokkaukset)

kertokaa nyt että mikä vittu on vialla kun en saa poistettua yhdys sana virhettä artikkelissa pommikone?*** Ensimmäisen maailman sodan***. Tuossa on kirjoitusvirhe. Sen kuuluu olla Ensimmäisen maailmansodan. Virhe on kuvatekstissä.

Jukka Kolppanen (keskustelumuokkaukset)

Muokkausyhteenvedon olisi syytä olla kunnossa, yritäpäs uudelleen vaikka yhteenvedolla "kirjoitusvirhe" tms.

87.100.217.51 (keskustelumuokkaukset)

/* Mykeneläisen kulttuurin tuho, pimeän kauden alku */ Muokkaus on asiallinen! Tekstin siirtoa toiseen artikkeliin. Poistettu teksti on joka tapauksessa artikkelissa Mykeneläisen kulttuurin tuho

Zache (keskustelumuokkaukset)

Hei, kiitos ilmoituksesta. Tein yrittämäsi muutoksen artikkeliin. Tuosta miksi väärinkäyttösuodatin laukesi virheellisesti, niin on hyvin vaikea ohjelmallisesti tunnistaa sitä milloin joku asiallisesti poistaa artikkelista suuren määrän tekstiä ja milloin ei joten suodattimet perustuvat tuossa tapauksessa siihen, että katsotaan onko käyttäjällä ennestään muokkauksia joita IP-muokkaajalla ei ole JA sitä onko wikikoodissa virheitä joita tuossa oli myös liittyen keskeneräiseen tekstin siirtoon.

Käytännössä helppoja tapoja kiertää suodatin tuollaisissa tapauksissa on luoda tunnus ja muokata sillä. Käytännössä suodattimet reagoivat ainoastaan IP-muokkaajien ja aisan tuoreiden tunnusten muokkauksiin. Aivan tuore tarkoittaa tässä tunnusta jonka ikä on alle tunnin tai sillä on noin alle 10 muokkausta tai sitten pyytää jotakuta muuta tekemään tuon kaltaiset muutokset esim tällä sivulla.

109.240.121.85 (keskustelumuokkaukset)

tuotaa....tämä menee ylihuomiseen.

Vastaa aiheeseen "Kreikan pimeät vuosisadat"
NesteCorp (keskustelumuokkaukset)

Julkaisua ei jostain syystä hyväksytä. Sivulta yritettiin poistaa vanhentunutta tietoa yrityksestä. Monessa kohtaa esimerkiksi jo lakkautettuja toimialoja, myös yhtiön nimi oli virheellisesti kirjoitettu Neste Oil. Tekstiin lisättiin tietoa uusiutuvista polttoaineesta sekä tehtiin uusi alaotsikko Neste Rallysta.

Zache (keskustelumuokkaukset)

Kopioin väärinkäyttösuodattimeen takertuneen version artikkeliin ja oikeastaan siinä ei tainnut olla mitään muuta kuin, että tuore käyttäjä yritti poistaa suuren määrän tekstiä ja rekisteröityneet käyttäjätunnukset pääsevät noista suodattimista ohi automaattisesti kun muokkauksia on jonkun verran tehtynä.

Muutamia huomioita itse muokkauksista. Wikipediaa ei voi käyttää lähteenä itselleen joten niille lähteille pitäisi etsiä korvaavat lähteet. Toinen on, että jos käytät Nesteen tiedotusmateriaalia lähteenä, niin niitä voi käyttää pelkästään neutraalien faktaluonteisten asioiden lähteistämiseen, mutta ei mihinkään mikä vaatii tulkintaa. Esimerkiksi niillä ei voi lähteistää mitään jossa kerrotaan jonkin olevan suurin, paras jne. En sen kummemmin katsonut, että oliko tuon tyyppisiä asioita lähteistetty niillä, mutta mainitsin asian, koska se on hyvä tiedostaa.

Vastaa aiheeseen "Neste sivujen muokkaus"
Australian Labradoodle tietoa (keskustelumuokkaukset)

Hei yritin korjata artikkelia "Labradoodle" , mutta tulee esille vain virheilmoitus?

Labradoodleja ei kuitenkaan pidä sekoittaa Australian labradoodleihin jotka ovat eri asia, ja joiden jalostus- ja kasvatustyö on rotujärjestöjen MDBA:n ja ALAEU:n valvomaa. 

Zache (keskustelumuokkaukset)

Tutkin syytä, mutta kopioin nyt näin aluksi muokkauksesi sisällön artikkeliin jotta voit jatkaa muokkaamista.

Vastaa aiheeseen "Labradoodle"
84.251.202.226 (keskustelumuokkaukset)

Hei

Yritin täydentää artikkelia, mutta sain virheilmoituksen "Toistuvat merkit 4". Ensimmäinen lisäys onnistui, mutta artikkeli jäi nyt vaillinaiseksi ja muun muassa lähdeviitteitä jäi puuttumaan.

Vastaa aiheeseen "Jori Sjöroos"
109.240.39.230 (keskustelumuokkaukset)

Silver oli televisiokanava joka loppu 15.7.15.

Vastaa aiheeseen "Silver on lopettanut lähetykset 15.7.2015."