Wikipedia:Väärinkäyttösuodatin/Virheet

Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tietoa tästä palstasta

Väärinkäyttösuodattimen virheet

Mikäli sait rakentavaa muutosta tehdessäsi ilmoituksen, että väärinkäyttösuodatin on estänyt toiminnon, on kyseessä virhe suodattimen säännöllisessä lausekkeessa. Näiden virheiden korjaamiseksi olisi hyvä, että kertoisit mitä yritit tehdä ja missä.


Tätä edeltävät keskustelut on arkistoitu sivulle Wikipedia:Väärinkäyttösuodatin/Virheet/Historia aikaleimalla 2016-03-25.

By clicking "Lisää aihe", you agree to our Terms of Use and agree to irrevocably release your text under the CC BY-SA 3.0 License and GFDL
91.152.53.65 (keskustelumuokkaukset)

Yritän jatkaa tuota aikaisemmin aloittamaan "Hävittäjä-ässät"-artikkelin listausta, mutta wp herjaa, ettei sitä saa tehdä. Lyhyet muokkaukset kyllä toimii, mutta nimilista ei.

91.152.53.65 (keskustelumuokkaukset)

Herjaa kielenkäytöstä, vaikka muokkauksessa on vain nimiä ja pudotusten määrät. Tiedä sitten jos Ranskalaiset nimet on rumaa kielenkäyttöä.

Zache (keskustelumuokkaukset)

Moi, pikaisena vinkkinä, niin olisit todennäköisesti päässyt tuossa pitkässäkin muokkauksessa ohi väärinkäyttösuodattimessa täyttämällä yhteenvedon. Lisäksi väärinkäyttösuodattimesta pääsää käytännössä kokonaan ohi jos muokkaa tunnuksella ja on tehnyt noin 20-30 muokkausta.

Sitten itse muokkaukseen. Kopioin muokkauksen sisällön artikkeliin. (diffi) ja katson vähän myöhemmin vielä mikä muokkauksessa varsinaisesti laukaisi väärinkäyttösuodattimen.

91.152.53.65 (keskustelumuokkaukset)

No oon kyllä aika reippaasti tehnyt muokkauksia jo tällä IP:llä, ettei se voi olla se syy.

Jmk (keskustelumuokkaukset)

"jos muokkaa TUNNUKSELLA ja on tehnyt noin 20-30 muokkausta."

Vastaa aiheeseen "Hävittäjä-ässä"
188.67.107.145 (keskustelumuokkaukset)

Yritin luoda artikkeliin Duuri samanlisen taulukon kuin on artikkelissa Molli, mutta väärinkäyttösuodatin esti sen. Voitteko valaista vähän, mikä muokkauksessani torppasi kyseisen muokkauksen?--~~~~

188.67.107.145 (keskustelumuokkaukset)

Olisi myös ystävällistä, jos joku muu lisäisi sen, koska minulla meni aikaa, kun sitä rakensin.

Zache (keskustelumuokkaukset)

Pahoittelen viivettä vastauksessa. Tuossa oli kaksi eri asiaa johon suodattimet reagoi, ensimmäinen oli " <b>ES-</b>duuri", jossa tarkistus yritti reagoida siihen, että IP-muokkaaja lisää ES-jonne/ES-pärisee yms. tyyppisiä tekstejä. Toinen mihin suodatin reagoi oli " a b c d f g " tyyppiset tekstit ja tarkistuksen tarkoitus oli estää suodattimien kiertäminen kirjoittamalla kirjainten väliin välilyöntejä (esim: " k a k k a").

Tarkistukset itsessään tekivät sen mitä niiden oli tarkoitettukin tekevän, koska tuon tyyppistä sotkemista tulee aika paljon. Suodattimet kuitenkin toimivat sen osalta väärin, että tarkoitus oli myös se, että ne päästäisivät muokkaukset läpi jos yhteenveto on asetettuna ja tämä puuttui näistä. Korjaan suodattimia tältä osin.

Vastaa aiheeseen "Taulukon luominen artikkeliin duuri on estetty"
Yhteenveto käyttäjältä Pxos

Asia on jätetty sillensä.

83.145.226.144 (keskustelumuokkaukset)

olin päivittämässä riihimäen cocksi sivuja mutta ei antanut miksi

Alatyylinen kielenkäyttö -automaattitunnustus

3
Yhteenveto käyttäjältä Pxos

Ylläpitäjä on ratkaissut esitetyn ongelman.

88195189203P (keskustelumuokkaukset)

Terve. Yritin luoda ensin IP:llä ja sitten tunnuksilla uutta sivua lyydiläisestä kirjailijasta, Miikul Pahomovista. Automaattiunnistus väittää, että seuraava teksti sisältäisi alatyyliä:

"Miikul Pahomov on lyydiläinen kirjailija, runoilija, kääntäjä ja kieliaktivisti. Hän on kirjoittanut ensimmäisen lyydinkielisen kaunokirjallisen teoksen, ollut mukana tekemässä ensimmäistä lyydinkielistä aapista sekä kirjoittanut ensimmäisen lyydinkielisen hengellisen kirjan. Näillä teoksilla hän on pyrkinyt luomaan yhtenäisen lyydin kirjakielen. Lisäksi Pahomov on kirjoittanut lukuisia etnografisia artikkeleita lyydiläisistä, heidän historiastaan, lyydiläisten elämästä ja lyydin kielestä."

Mistä on kyse?

Zache (keskustelumuokkaukset)

Kyseessä oli rikkinäinen suodatinsääntö joka onnistui osumaan seuraavasti sanaan "Pahomov". Korjaampi suodatinta ja kiitos ilmoituksesta.

88195189203P (keskustelumuokkaukset)

Olipa nopea vastaus, suuret kiitokset. Jatkan työskentelyä nyt muualla, mutta yritän vielä tänään saada tuota sivua muokkailtua.

Yhteenveto käyttäjältä Pxos

Ylläpitäjä on ratkaissut esitetyn ongelman.

176.93.10.149 (keskustelumuokkaukset)

Minullakin herjasi Hanko-vandaalista. Olin lisäämässä Amitabh Bachchanista kertovaan artikkeliin sekä Panaman paperit että lempinimen Big B. Kun ne lisäsi erikseen, suodatin ei hälyttänyt. Hankovandaalin googlettamalla tulee tunnus Big Smoke. Johtuisikohan siitä?

Jmk (keskustelumuokkaukset)

Suodattimessa on melkoinen regexp-häkkyrä, joka tarttui tiettyihin tavallisiin merkkijonoihin turhankin hanakasti. Siivosin hiukan.

Yhteenveto käyttäjältä Olimar

Ongelma ratkaistu.

84.249.169.81 (keskustelumuokkaukset)

Yritin muuttaa ROMU-sivun ohjaukseksi sivuun Wreckfest ja perustelin muutosta yhteenvetokentässä seuraavanlaisesti: "yksivirkkeinen artikkeli ohjaukseksi - kyseessä pelimoottori, joka on varta vasten kehitetty Wreckfest-pelille, joka on tiettävästi tällä hetkellä ainoa pelimoottoria käyttävä peli"

Mutta väärinkäyttösuodatin esti muokkauksen ja huomautti:

"Muokkauksesi aktivoi automaattisen suodattimen, jonka kuvauksena on ”Pitkiä artikkeleita ei pitäisi keskustelematta muuttaa uudelleenohjaukseksi”. Jos muokkauksesi on mielestäsi asiallinen, kerro yhteenvetokentässä mitä muokkauksesi koskee ja napsauta Tallenna-painiketta uudelleen. Mikäli suodatin esti muokkauksesi virheellisesti, niin pyydämme sinua raportoimaan virheestä."

Yhteenveto oli siis täytetty jo ennen ylläolevaa huomautusta. Klikkasin uusiksi Tallenna-painiketta ja muokkaukseni estettiin jälleen. Tällä kertaa tuli eri viesti:

"Tämä toiminto on automaattisesti tunnistettu haitalliseksi ja siksi sen suorittamista ei ole sallittu. Jos olet sitä mieltä, että toimenpiteesi on asiallinen, ota yhteyttä ylläpitäjään ja kerro, mitä yritit tehdä. Voit myös raportoida virheestä. Laukaisemasi väärinkäyttösuodattimen säännön lyhyt kuvaus on: Pitkiä artikkeleita ei pitäisi keskustelematta muuttaa uudelleenohjaukseksi"

~~~~

Olimar (keskustelumuokkaukset)

Tein sivusta täsmennyssivun.

91.152.116.211 (keskustelumuokkaukset)

Kirjoitin duunipaikkani (Hatanpään lukio) ikivanhan Wikipedia-artikkelin töissä uusiksi. Töissä en kyennyt sitä päivittämään, koska joku on vandalisoinut Wikipedia-artikkeleita Tampereen lukioiden opetusverkon ip-osoitteesta, joten yritin päivittää artikkelia nyt kotona. Päivitys ei kuitenkaan onnistunut, sillä Wikipedia herjaa seuraavaa: " Laukaisemasi väärinkäyttösuodattimen säännön lyhyt kuvaus on: Hymiöt ja huumorikieli".

Hymiöitä tekstistä ei kuitenkaan löydy, enkä myöskään huumorikieltä tekstistä tunnista. Mikä voisi aiheuttaa tuon suodattimen väärän hälytyksen?

Zache (keskustelumuokkaukset)

Kuittaan, että huomasin viestin. Tutkin asiaa tarkemmin huomenna ja saat vastauksen silloin. Pystyt muuten kiertämään väärinkäyttösuodattimen sillä, että muokkaat tunnuksella sillä se yleensä ohittaa sellaiset muokkaajat joilla on edes hiukan muokkaushistoriaa takana.

Vastaa aiheeseen "Artikkelin uudelleenkirjoitus"
Yhteenveto käyttäjältä Pxos

Ylläpitäjä on ratkaissut esitetyn ongelman.

84.248.188.30 (keskustelumuokkaukset)

Hokasin jälkikäteen, että muokkaukseni (https://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Keskustelu_k%C3%A4ytt%C3%A4j%C3%A4st%C3%A4:Myllhei66&curid=1016794&diff=15689601&oldid=15689449) oli tarpeeton, mutta en saa sitä kumottua. Joku paremmilla oikeuksilla varustettu rekisteröitynyt käyttäjä voi kumota (ei tarvii ehdottaa minulle tunnuksen luomista...)

84.248.188.30 (keskustelumuokkaukset)

Kiitos Zache! :)

Pxos (keskustelumuokkaukset)

Ylläpitäjä Zache siis kumosi kyseisen muokkauksen, joten asia on ratkaistu. Toimenpiteen estänyt väärinkäyttösuodatin oli nro 1, jonka kuvaus on "Uusien käyttäjien ei pitäisi tyhjentää sivuja".

Suodatin estää uusilta käyttäjiltä sivujen tyhjentämisen, koska melkein aina sivujen tyhjentäminen on haitallinen muokkaus. Luullakseni suodattimen asetuksia ei tarvitse muuttaa tämänkaltaisten yksittäisten erikoistapausten vuoksi.

Kakkaiowfhsen (keskustelumuokkaukset)

yritin muokata sivua asiallisesti, mutta se sanoo ,että se ei ole järkevä.

Harriv (keskustelumuokkaukset)

Yritit poistaa kokonaisen kappaleen tunnuksesi ensimmäisenä muokkauksena, suodatin toimi oikein.

Yhteenveto käyttäjältä Pxos

Asian käsittely on päättynyt.

LCHawk (keskustelumuokkaukset)

Poistaessani artikkelia Pilke tiedepäiväkoti Oivallus , tuli väärinkäytössuodatin, joka sanoi, että olen kokeilemassa Wikipediaa. Miksi ihmeessä?

Zache (keskustelumuokkaukset)

siinä oli muokkausnapeista tullut wikikoodi "'''Lihavoitu teksti'''" eli tuo väärinkäyttösuodatin varoittaa kaikille jos artikkeliin on jäänyt vakiomuotoisia wikieditorin napeista tulleita tekstejä.

Pxos (keskustelumuokkaukset)

Siinä tekstin seassa on '''Lihavoitu teksti''', joka laukaisee suodattimen nro 4.

Zache (keskustelumuokkaukset)

https://fi.wikipedia.org/wiki/Toiminnot:V%C3%A4%C3%A4rink%C3%A4ytt%C3%B6suodatin/4

LCHawk (keskustelumuokkaukset)

OK. Kiitos. Eikö tuohon kannattaisi virittää toiminto, joka estäisi tuon laukeamisen, jos on tietty määrä muokkauksia takana?

Pxos (keskustelumuokkaukset)

No ei, koska virhehän se on aina riippumatta siitä, kuka sen tekee.

Zache (keskustelumuokkaukset)

kai se ajatus on siinä, että jos siitä ilmoittaa, niin ehkä joku huomaa poistaa sen turhan wikikoodin artikkelista.

LCHawk (keskustelumuokkaukset)

Pitäisikö sitten ilmoituksen sisältöä muuttaa siihen suuntaan, että ilmoittaisi tyyliin "sinulla on turhaa Wikikoodia artikkelissa" tms.? Nyt lähinnä hämmästyin siitä, että mistä moinen ja en edes ryhtynyt etsimään mitään virhettä.

Zache (keskustelumuokkaukset)

muutin viestitekstiä. Se muuten löytyy sivulta Järjestelmäviesti:Abusefilter-warning-testeditwarn .

Pxos (keskustelumuokkaukset)

No nyt siitä tuli huono, koska sitä käyttävät monet muutkin väärinkäyttösuodattimet, jotka eivät tosiaan tartu nappulateksteihin. Sivulla "väärinkäyttösuodatin" on taulukko, josta näkee, mitkä suodattimet käyttävät kyseistä viestiä. Zachen muutos pitäisi kumota tai kirjoittaa uudestaan. Viestin on tarkoitus olla yleinen eikä yksityiskohtainen. Jos halutaan parempi viesti, pitää kirjoittaa suodatinkohtainen viesti.

Zache (keskustelumuokkaukset)

Muutin ne kolme muuta (32, 34, 37) jotka käyti Abusefilter-warning-testeditwarn :a käyttämään yleisluontoista Abusefilter-warning :a. Jos joku haluaa säätää noiden kanssa noin syvällisemmin. Itse en taida vaivautua. Jos muutos oli huono, niin saa kumota.