Wikipedia:Väärinkäyttösuodatin/Virheet

Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tietoa tästä palstasta

Väärinkäyttösuodattimen virheet

Mikäli tehdessäsi rakentavaa muutosta sait ilmoituksen, että väärinkäyttösuodatin on estänyt toiminnon, on kyseessä virhe suodattimen säännöllisessä lausekkeessa. Näiden virheiden korjaamiseksi olisi hyvä, että kertoisit mitä yritit tehdä ja missä.


Tätä edeltävät keskustelut on arkistoitu sivulle Wikipedia:Väärinkäyttösuodatin/Virheet/Historia aikaleimalla 2016-03-25.

37.33.196.78 (keskustelumuokkaukset)

Nyt tämä "Hymiöt ja huumorikieli" -väärinkäyttösuodatin alkaa mennä aivan liian pitkälle IP-muokkaajien holhoamisessa. {{ping|Zache}} Tuota suodatinta on aivan pakko muuttaa niin, että se sallii IP-muokkaajien lisätä sanoja Es-duuri ja es-molli, missä tahansa taivutusmuodossa. Ei voi olla niin, että musiikkiin perehtynyt IP-muokkaaja ei saa tallennettua muokkaustaan sen takia, koska jotkut koululaiset käyttävät väärin sen määrätyn sävelen nimeä. Ensisijaisesti "es" on sävelen nimi (alennettu E).

Zache (keskustelumuokkaukset)

Mjoh, katson mitä tuolle voisi tehdä. Noin tilastollisesti muuten suodattimen osumatarkkuus on noin yli 95% eli kun selasin logeja niin sivulla jossa on 50 suodattimeen osunutta muokkausta oli yksi tai kaksi virheellistä osumaa. Ensimmäiset ES-jonnet tuli neljännellä sivulla.

Mutta joo, muistaakseni silloin kun tein suodattimen niin tavoite oli, että virheellisten määrä olisi 1%, niin tuo nykyinen 2-5% on tarpeettoman korkea, niin sitä voisi taas säätää. Todennäköisesti virheellisten osuus on kasvanut siksi, että nykyään sotkemista on vähemmän.

Vastaa aiheeseen ”es-molli”

Väärinkäyttösuodatin ei anna tehdä yksinkertaista ohjausta oikealle sivulle

3
85.76.129.78 (keskustelumuokkaukset)

Halusin luoda puuttuvat sivut "Pieni Suunnikaslihas" ja "Iso Suunnikaslihas" vain linkkaamaan sivulle "Suunnikaslihas", koska molemmat viittaavat siihen samaan lihakseen.

Apinasuodatin piti tätä vihamielisenä tekona, eikä antanut julkaista niin lyhyttä sivua.

Anr (keskustelumuokkaukset)
Luurankosoturi (keskustelumuokkaukset)

Ongelma tuossa oli se, ettet tehnyt sitä oikeaoppisesti. Sinä siis vain linkkasit tuohon sivuun, kun sinun olisi pitänyt tehdä ohjaus.

Vastaa aiheeseen ”Väärinkäyttösuodatin ei anna tehdä yksinkertaista ohjausta oikealle sivulle”
SEK86 (keskustelumuokkaukset)

Artikkeliin lisätty lähdeviitattua, tarkennettua tietoa elokuvasta ja sen levityksestä. Artikkelin sävyä korjattu neutraalimpaan sävyyn.

Wikipedia herjaa yrittäessä julkaista: "Muokkauksesi aktivoi automaattisen suodattimen, jonka kuvauksena on ”Sotkeminen”. Jos muokkauksesi on mielestäsi asiallinen, kerro yhteenvetokentässä, mitä muokkauksesi koskee ja napsauta Tallenna-painiketta uudelleen. Mikäli suodatin esti muokkauksesi virheellisesti, pyydämme sinua raportoimaan virheestä."

Muokkaus on mielestäni asiallinen, eikä väärinkäyttöä ole tapahtunut...

Luurankosoturi (keskustelumuokkaukset)

Ainakin olet jotenkin lihavoinut refeistä kirjaimet (koodi jonka välissä on lähde). Lisäksi olet laittanut nowikejä (koodi, joka estää sen välissä olevaa koodia toimimasta) lähdeviitteisiin. Noita nowikijuttuja on tullut vastaan aiemminkin, muttei tuota boldausta. Ensiksi kertoisitko käytitkö visuaalista muokkainta vai wikitekstin muokkaustilaa vai molempia eli kun aloit muokkaamaan, niin painoito Muokkaa- vai Muokkaa wikitekstiä -nappia ja vaihdoitko muokkaustilaa muokkausnäkymän oikeassa yläkulmassa olevasta kynästä? Toiseksi kertoisitko miten lisäsit lähteet?

Anr (keskustelumuokkaukset)

Väärinkäyttösuodattimen laukeaminen tuskin johtuu nowikeistä yms. Tuore tunnus ja iso muutos niin joku siellä tuon suodattimen laukaisee. Jos ei muuten tule läpi niin sen muokkauksen voi poimia suodattimen lokista ja tallentaa (minä tai joku muu). Toki siinä näytti olevan paljon korjattavaa, mutta se on sitten sen ajan ongelma.

Vilkaisin tuota suodatinta ja poistin sieltä yhden kohdan, nyt pitäisi mennä läpi.

Vastaa aiheeseen ”Free Skate”
130.232.224.151 (keskustelumuokkaukset)

Aioin siis kommentoida tuota etusivua, että se 15 lienee aika virallinen luku, mutta en tiedä miksi ei saa kommentoida..

Vastaa aiheeseen ”Mikä nyt on?”
77.223.42.101 (keskustelumuokkaukset)

Yritin lisätä artistin diskografiaan levyjä

Luurankosoturi (keskustelumuokkaukset)

Etkä yrittänyt, vaan muuttaa sivua uudelleenohjaukseksi.

Kyykaarme (keskustelumuokkaukset)

Siellä näkyy, että yrität laittaa artikkeliin kahta levyä listalle, mutta jostain syystä laitat samalla artikkelin alkuun ohjaus-koodin, joten suodatin estää muokkauksen kokonaan.

Luurankosoturi (keskustelumuokkaukset)

Aaa. Eli siis yrititkin.

Anr (keskustelumuokkaukset)

Todennäköisimmin vahinko.

Vastaa aiheeseen ”Martin Mendez”
86.114.239.206 (keskustelumuokkaukset)

Eikä se salli sitä

Vastaa aiheeseen ”Yritin lisätä tietoa rekistä”
82.128.143.109 (keskustelumuokkaukset)

Yritin lisätä Raiskaus maittain-toiveet, eikä siinä ole mitään alatyylistä tai haitallista.

MAQuire (keskustelumuokkaukset)

Eiköhän näissä ole jo tarpeeksi näitä juttuja maittain, osavaltioittain ja kaupungeittain.

Vastaa aiheeseen ”Raiskaus maittain”
82.128.132.215 (keskustelumuokkaukset)

Yritin lisätä tuon toiveen, eikä siinä ole mitään alatyylistä.

Anr (keskustelumuokkaukset)

Lisäsin tuon. Syynä oli varmaankin sana ”Persecution”.

Vastaa aiheeseen ”Kristittyjen vainot Pohjois-Koreassa”
131.228.2.15 (keskustelumuokkaukset)

Väärinkäyttösuodattimet estivät jo toisen asiallisen muokkauksen tänään.... eli miksi Wikipediassa pitää olla toimintaa estäviä mielivaltaisia suodattimia, jotka eivät edes toimi. Nyt esteenä:

Tämä toiminto on automaattisesti tunnistettu haitalliseksi ja siksi sen suorittamista ei ole sallittu. Jos olet sitä mieltä, että toimenpiteesi on asiallinen, ota yhteyttä ylläpitäjään ja kerro, mitä yritit tehdä. Voit myös raportoida virheestä. Laukaisemasi väärinkäyttösuodattimen säännön lyhyt kuvaus on: Alatyylinen kielenkäyttö ei sovi projekti-, käyttäjä- tai keskustelusivuille

131.228.2.16 (keskustelumuokkaukset)

Mikä vastuu on väärinkäyttösuodattimen tekijällä? eli jos virheitään ei korjaa ja toimintaa ylläpidä niin eikö silloin suodatin pitäisi poistaa käytöstä? Toisaalta perusteettomat viittaukset asiattomuuksiin pitäisi myös käsitellä.--~~~~

Vastaa aiheeseen ”Malline:Parthian-luokan sukellusveneet”
131.228.2.15 (keskustelumuokkaukset)

Suojausten lauetessa annetut ohjeet on syytä tarkastaa eli yhteenvedon lisääminen ei todellakaan auta asian etenemistä mitenkään....


Jos artikkelissa on yhdistämiseen kehottava malline ja se toteutetaan asiallisesti. Seuraavaksi artikkelin nimen ollessa eri kuin yhdistetyn niin luonnollinen kohtalo artikkelilla on ohjaus minkä toteutin. Väärinkäyttösuodatin esti toimet kuitenkin asiattomin kommentein ja toteuttamiskelvottomin ohjein eli eikö tuollainen ole verrattavissa sensuuriin ja toimintaa estäviin (rasistisiin) toimiin....

Anr (keskustelumuokkaukset)

Muutin sivun nyt ohjaukseksi.

Vastaa aiheeseen ”HMS Triton (15T)”