Wikipedia:Väärinkäyttösuodatin/Virheet

Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tietoa tästä palstasta

Väärinkäyttösuodattimen virheet

Mikäli sait rakentavaa muutosta tehdessäsi ilmoituksen, että väärinkäyttösuodatin on estänyt toiminnon, on kyseessä virhe suodattimen säännöllisessä lausekkeessa. Näiden virheiden korjaamiseksi olisi hyvä, että kertoisit mitä yritit tehdä ja missä.


Tätä edeltävät keskustelut on arkistoitu sivulle Wikipedia:Väärinkäyttösuodatin/Virheet/Historia aikaleimalla 2016-03-25.

By clicking "Lisää aihe", you agree to our Terms of Use and agree to irrevocably release your text under the CC BY-SA 3.0 License and GFDL
84.249.169.81 (keskustelumuokkaukset)

Yritin muuttaa ROMU-sivun ohjaukseksi sivuun Wreckfest ja perustelin muutosta yhteenvetokentässä seuraavanlaisesti: "yksivirkkeinen artikkeli ohjaukseksi - kyseessä pelimoottori, joka on varta vasten kehitetty Wreckfest-pelille, joka on tiettävästi tällä hetkellä ainoa pelimoottoria käyttävä peli"

Mutta väärinkäyttösuodatin esti muokkauksen ja huomautti:

"Muokkauksesi aktivoi automaattisen suodattimen, jonka kuvauksena on ”Pitkiä artikkeleita ei pitäisi keskustelematta muuttaa uudelleenohjaukseksi”. Jos muokkauksesi on mielestäsi asiallinen, kerro yhteenvetokentässä mitä muokkauksesi koskee ja napsauta Tallenna-painiketta uudelleen. Mikäli suodatin esti muokkauksesi virheellisesti, niin pyydämme sinua raportoimaan virheestä."

Yhteenveto oli siis täytetty jo ennen ylläolevaa huomautusta. Klikkasin uusiksi Tallenna-painiketta ja muokkaukseni estettiin jälleen. Tällä kertaa tuli eri viesti:

"Tämä toiminto on automaattisesti tunnistettu haitalliseksi ja siksi sen suorittamista ei ole sallittu. Jos olet sitä mieltä, että toimenpiteesi on asiallinen, ota yhteyttä ylläpitäjään ja kerro, mitä yritit tehdä. Voit myös raportoida virheestä. Laukaisemasi väärinkäyttösuodattimen säännön lyhyt kuvaus on: Pitkiä artikkeleita ei pitäisi keskustelematta muuttaa uudelleenohjaukseksi"

~~~~

Olimar (keskustelumuokkaukset)

Tein sivusta täsmennyssivun.

Vastaa aiheeseen "Lyhyt artikkeli ohjaukseksi"
Yhteenveto käyttäjältä Pxos

Ylläpitäjä on ratkaissut esitetyn ongelman.

84.248.188.30 (keskustelumuokkaukset)

Hokasin jälkikäteen, että muokkaukseni (https://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Keskustelu_k%C3%A4ytt%C3%A4j%C3%A4st%C3%A4:Myllhei66&curid=1016794&diff=15689601&oldid=15689449) oli tarpeeton, mutta en saa sitä kumottua. Joku paremmilla oikeuksilla varustettu rekisteröitynyt käyttäjä voi kumota (ei tarvii ehdottaa minulle tunnuksen luomista...)

84.248.188.30 (keskustelumuokkaukset)

Kiitos Zache! :)

Pxos (keskustelumuokkaukset)

Ylläpitäjä Zache siis kumosi kyseisen muokkauksen, joten asia on ratkaistu. Toimenpiteen estänyt väärinkäyttösuodatin oli nro 1, jonka kuvaus on "Uusien käyttäjien ei pitäisi tyhjentää sivuja".

Suodatin estää uusilta käyttäjiltä sivujen tyhjentämisen, koska melkein aina sivujen tyhjentäminen on haitallinen muokkaus. Luullakseni suodattimen asetuksia ei tarvitse muuttaa tämänkaltaisten yksittäisten erikoistapausten vuoksi.

176.93.10.149 (keskustelumuokkaukset)

Minullakin herjasi Hanko-vandaalista. Olin lisäämässä Amitabh Bachchanista kertovaan artikkeliin sekä Panaman paperit että lempinimen Big B. Kun ne lisäsi erikseen, suodatin ei hälyttänyt. Hankovandaalin googlettamalla tulee tunnus Big Smoke. Johtuisikohan siitä?

Jmk (keskustelumuokkaukset)

Suodattimessa on melkoinen regexp-häkkyrä, joka tarttui tiettyihin tavallisiin merkkijonoihin turhankin hanakasti. Siivosin hiukan.

Vastaa aiheeseen "Hanko-vandaali 2"
Kakkaiowfhsen (keskustelumuokkaukset)

yritin muokata sivua asiallisesti, mutta se sanoo ,että se ei ole järkevä.

Harriv (keskustelumuokkaukset)

Yritit poistaa kokonaisen kappaleen tunnuksesi ensimmäisenä muokkauksena, suodatin toimi oikein.

Yhteenveto käyttäjältä Pxos

Asian käsittely on päättynyt.

LCHawk (keskustelumuokkaukset)

Poistaessani artikkelia Pilke tiedepäiväkoti Oivallus , tuli väärinkäytössuodatin, joka sanoi, että olen kokeilemassa Wikipediaa. Miksi ihmeessä?

Zache (keskustelumuokkaukset)

siinä oli muokkausnapeista tullut wikikoodi "'''Lihavoitu teksti'''" eli tuo väärinkäyttösuodatin varoittaa kaikille jos artikkeliin on jäänyt vakiomuotoisia wikieditorin napeista tulleita tekstejä.

Pxos (keskustelumuokkaukset)

Siinä tekstin seassa on '''Lihavoitu teksti''', joka laukaisee suodattimen nro 4.

Zache (keskustelumuokkaukset)

https://fi.wikipedia.org/wiki/Toiminnot:V%C3%A4%C3%A4rink%C3%A4ytt%C3%B6suodatin/4

LCHawk (keskustelumuokkaukset)

OK. Kiitos. Eikö tuohon kannattaisi virittää toiminto, joka estäisi tuon laukeamisen, jos on tietty määrä muokkauksia takana?

Pxos (keskustelumuokkaukset)

No ei, koska virhehän se on aina riippumatta siitä, kuka sen tekee.

Zache (keskustelumuokkaukset)

kai se ajatus on siinä, että jos siitä ilmoittaa, niin ehkä joku huomaa poistaa sen turhan wikikoodin artikkelista.

LCHawk (keskustelumuokkaukset)

Pitäisikö sitten ilmoituksen sisältöä muuttaa siihen suuntaan, että ilmoittaisi tyyliin "sinulla on turhaa Wikikoodia artikkelissa" tms.? Nyt lähinnä hämmästyin siitä, että mistä moinen ja en edes ryhtynyt etsimään mitään virhettä.

Zache (keskustelumuokkaukset)

muutin viestitekstiä. Se muuten löytyy sivulta Järjestelmäviesti:Abusefilter-warning-testeditwarn .

Pxos (keskustelumuokkaukset)

No nyt siitä tuli huono, koska sitä käyttävät monet muutkin väärinkäyttösuodattimet, jotka eivät tosiaan tartu nappulateksteihin. Sivulla "väärinkäyttösuodatin" on taulukko, josta näkee, mitkä suodattimet käyttävät kyseistä viestiä. Zachen muutos pitäisi kumota tai kirjoittaa uudestaan. Viestin on tarkoitus olla yleinen eikä yksityiskohtainen. Jos halutaan parempi viesti, pitää kirjoittaa suodatinkohtainen viesti.

Zache (keskustelumuokkaukset)

Muutin ne kolme muuta (32, 34, 37) jotka käyti Abusefilter-warning-testeditwarn :a käyttämään yleisluontoista Abusefilter-warning :a. Jos joku haluaa säätää noiden kanssa noin syvällisemmin. Itse en taida vaivautua. Jos muutos oli huono, niin saa kumota.

Yhteenveto käyttäjältä Pxos

Ylläpitäjä on ratkaissut esitetyn ongelman.

84.248.188.30 (keskustelumuokkaukset)

Yritin lisätä pikapoistomallinetta koodilla "Pikapoisto|En näe syytä säilyttää tällaista käyttäjäsivua|Y1" (aaltosulkeet poistettu), mutta suodatin esti.... --~~~~

84.248.188.30 (keskustelumuokkaukset)

Jaa tässä tarvitsekaan allekirjoittaa itse "vanhaan tapaan".

Zache (keskustelumuokkaukset)

Poistin sivun. Väärinkäyttösuodatin esti muokkauksen siksi, että 9 kertaa kymmenestä IP-muokkaajien toisten käyttäjien käyttäjäsivulle tekemistä muokkauksista on ollut häiriköintiä. Raja menee siinä, että kun on tunnus ja sillä on muokannut hetken aikaa niin voi muokata toisten käyttäjäsivujakin.

Yhteenveto käyttäjältä Pxos

Ongelma on ratkaistu kysyjää tyydyttävästi.

Spacedout apollo (keskustelumuokkaukset)

Onko tietoa, miksi sivusto valittaa muokkaukseni jälkeen Hanko-vandaalia ja ei anna tallentaa muokkauksia? Olen luonut sisältöä Panaman paperit -artikkeliin onnistuneesti useaan otteeseen, mutta nyt kun yritin lisätä sisältöä artikkeliin sivusto heittää virheilmoituksen, sanoen "säännön lyhyt kuvaus on: Hanko-vandaali".

Loin nyt nimimerkin ja yritin tehdä samoja muutoksia samaan artikkeliin, mutta silti sivusto heittää saman virheilmoituksen. Miten pääsen muokkaamaan artikkelia?

EDIT: Kyseessä siis tämä virheilmoitus:

https://fi.wikipedia.org/wiki/J%C3%A4rjestelm%C3%A4viesti:Abusefilter-disallowed

Pxos (keskustelumuokkaukset)

Kiitos ilmoituksesta. Kyseessä on väärinkäyttösuodatin nro 105, joka on niin monimutkainen, että en osaa itse korjata varsinaista virhettä. Muutin kuitenkin suodattimen toimintaa sellaiseksi, että se sallii muokkaukset rekisteröityneen tunnuksen (eli "nimimerkin") tekeminä. Tästä lähtien sinun pitäisi pystyä muokkaamaan artikkelia, kun olet kirjautunut sisään luomallasi tunnuksella.

Zache voisi katsoa, mitä suodattimen säännöissä pitää korjata.

Lisäys: Valitettavasti huomasin tunnuksesi lokeista, että tuo muokkauksesi tarttuu myös suodattimiin nro 87 ja 98, joiden tarkoituksena on yhtä lailla torjua vandalismia ja sotkuja. Ilmeisesti muokkaus sisältää jotain sellaista, joka laukaisee sprinklerijärjestelmän virheellisesti. Katson, mitä voin tehdä.

Spacedout apollo (keskustelumuokkaukset)

Kiitos avusta. Nyt ei enää tule tuota "Hanko-vandaali" -ilmoitusta, mutta sen sijaan tulee seuraava ilmoitus, Sivuja ei pitäisi sotkea:

"Tämä toiminto on automaattisesti tunnistettu haitalliseksi ja siksi sen suorittamista ei ole sallittu. Jos olet sitä mieltä, että toimenpiteesi on asiallinen, ota yhteyttä ylläpitäjään ja kerro, mitä yritit tehdä. Voit myös raportoida virheestä. Laukaisemasi väärinkäyttösuodattimen säännön lyhyt kuvaus on: Sivuja ei pitäisi sotkea"

Olen lisäämässä normaalisti muutamaa kappaletta uutta tekstiä ja lähteitä. En ole sotkemassa artikkelia millään tapaa.

Voiko johtua siitä, että olen ilman tunnusta luonut ja tehnyt artikkeliin niin paljon sisältöjä ja muutoksia lyhyen ajan sisällä, että järjestelmä tunnistaa minut "sotkijana"?

Lisäys: Hmm, asia selvä. Olisi mukavaa, jos pääsisin muokkaamaan artikkelia! Tosiaankin en mitään sotkua ole tekemässä (tai ole tehnyt).

Pxos (keskustelumuokkaukset)

Tuo uusi stop-merkki tuli suodattimesta nro 87, joka on nyt poistettu käytöstä, joten se ei enää estä muokkaamista. Suodatin nro 98 sen sijaan ei ole tarkoitettu estämään tallentamista vaan se ainoastaan kirjaa havaitsemansa muutokset lokiin. Valitettavasti en osaa sanoa, mikä konepellin alla on vialla, koska en ymmärrä suodattimien käyttämää monimutkaista koodia, mutta osaan vedellä töpseleitä seinästä kyllä, joten toivotaan, että kolmas kerta onnistuu.

Suodattimet on laatinut ylläpitäjä Zache, joka osaa korjata ongelman, mutta hän on valitettavasti nykyään kovin kiireinen eikä ehdi juuri täällä käydä. Toivotaan, että kirveellä tehty hampaan poistaminen auttoi ensi alkuun akuutissa tilanteessa.

Spacedout apollo (keskustelumuokkaukset)

Kiitoksia! Nyt muokkaukset meni läpi. Toivotaan, että suodattimet saadaan kuntoon tulevaisuudessa.

Kiitoksia nopeasta avusta.

83.145.226.144 (keskustelumuokkaukset)

olin päivittämässä riihimäen cocksi sivuja mutta ei antanut miksi

Vastaa aiheeseen "Riihimäen Cocks"
Ei vanhempia aiheita