Wikipedia:Väärinkäyttösuodatin/Virheet

Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tietoa tästä palstasta

Väärinkäyttösuodattimen virheet

Mikäli sait rakentavaa muutosta tehdessäsi ilmoituksen, että väärinkäyttösuodatin on estänyt toiminnon, on kyseessä virhe suodattimen säännöllisessä lausekkeessa. Näiden virheiden korjaamiseksi olisi hyvä, että kertoisit mitä yritit tehdä ja missä.


Tätä edeltävät keskustelut on arkistoitu sivulle Wikipedia:Väärinkäyttösuodatin/Virheet/Historia aikaleimalla 2016-03-25.

Lissu2019 (keskustelumuokkaukset)

Tein lisäyksiä diskografiaan. ja jaottelin erikseen singlet,ep:t ja albumit.


Zache (keskustelumuokkaukset)

Suodatin laukesin, koska muokkauksessa meni otsikoita rikki ja luullakseni olisi huomannut syyn esikatselussa. Kopioin joka tapauksessa tuon muokkauksesi väärinkäyttösuodattimesta artikkeliin ja korjasin virheellisen otsikon. Muutin myös tuota suodatinta sellaiseksi ettei se laukea ihan yhtä helposti enää jatkossa.

Vastaa aiheeseen ”sivun päivittäminen”
Iitu75 (keskustelumuokkaukset)

Sain uutta tietoa ajankohdasta ja lisäsin oikean ajankohdan. Lisäksi katkaisi pitkän lauseen ja tein siitä kaksi luettavampaa.

Zache (keskustelumuokkaukset)

kopioin sen artikkeliin ja lisäsin muutaman täydennetyn lähdeviitteen.Vinkkinä muuten, niin luulisin muokkaamisen olevan helpompaa visuaalisella muokkaimella (se "muokkaa" -linkki sivun yläreunassa "muokkaa wikitekstinä" -linkin sijaan)

Iitu75 (keskustelumuokkaukset)

Kiitos! Ikävä kyllä Kyykäärme ehti poistaa sivun ennen kuin ehdin vastata hänelle ja lisätä luotettavia lähteitä...


Vastaa aiheeseen ”Sivun päivittäminen”
2001:14BB:40:E5EE:62FA:34B3:5074:5492 (keskustelumuokkaukset)

Vulkaaniset mutalammikot : Yritin ottaa pois ennenaikaista pikapoistoluokkaa, mutta Väkä esti. Mistä jäi kiinni? Kun yhteenvedonkin kirjoitin.

Zache (keskustelumuokkaukset)

Yritit poistaa kaikki luokat ja väärinkäyttösuodatin esti muokkauksen siksi. Muutenkin jatkot artikkelin kehittämisestä artikkelin keskustelusivulle.

Vastaa aiheeseen ”Mistä kiikastaa?”
188.238.36.245 (keskustelumuokkaukset)

Hei, Yritin poistaa vanhentuneen taulukon sivulta:Google Street View, koska sivusto ehdotti sitä:

Tätä artikkelia tai sen osaa on pyydetty päivitettäväksi, koska sen sisältö on osin vanhentunut.Voit auttaa Wikipediaa parantamalla artikkelia. Lisää tietoa saattaa olla keskustelusivulla.Tarkennus: Useimmat palvelussa olevat maat kuvattu nykyään kattavasti, joten kaupunkilistat voisi poistaa ja ottaa mallia sivulta en:Google Street View#Coverage.
188.238.36.245 (keskustelumuokkaukset)
Zache (keskustelumuokkaukset)

Poistin sen. Väärinkäyttösuodatin estää sisäänkirjautumattomilta käyttäjiltä suurien tekstimäärien poistamisen, koska yleensä se on jonkintyyppisen sotkemisen osa.

Zache (keskustelumuokkaukset)

Minusta ei kannata tehdä luetteloa vaan ottaa enwikistä se kartta joka näyttää tilanteen, etsiä lähde tiedoille ja kirjoittaa muutamilla lauseilla leipätekstinä auki se millainen kartoitustilanne on.

Vastaa aiheeseen ”sivun päivittäminen”
Tinyemma... (keskustelumuokkaukset)

Koitin julkaista lisätietoa demoneista (koulutehtävä), mutta sain virheilmoituksen siitä, että kielenkäyttöni on alatyylistä. Mitä voisin tehdä tilanteen korjaamiseksi?

Zache (keskustelumuokkaukset)

Muokkausyhteenvedon täyttäminen päästää useimmista suodattimista ohi ja lopuistakin pääsee ohi siinä vaiheessa kun tunnuksella on 3-10 muokkausta tehtynä. Eli se auttaa kun tekee muutaman muokkauksen.

Tuosta muokkauksesta itsestään, niin muutamia huomioita. Wikipediaa ei voi käyttää lähteenä itselleen ja jos merkkaat lähteitä, niin pistä ne lähdeviitteiksi. (esimerkki miten viitteen voi lisätä: https://www.youtube.com/watch?v=O9qZCb_Ikho )

Zache (keskustelumuokkaukset)

Ja kopioin muokkauksesi väärinkäyttösuodattimesta artikkeliin.

Vastaa aiheeseen ”Hmm”
Vastaa aiheeseen ”kissa jere”
Rutker72 (keskustelumuokkaukset)

Yritin muuttaa Valkoselkätikan uhanalaisuusluokituksen oikeaksi. Se on nyt virheellisesti "Elinvoimainen" vaikka se on virallisesti "Erittäin uhanalainen"

MiPe (keskustelumuokkaukset)

Wikipediassa käytetään IUCN:n uhanalaisuusluokitusta, jonka mukaan laji on elinvoimainen. Suomen tilanne mainitaan tekstissä

Rutker72 (keskustelumuokkaukset)

Ok. Niinpä onkin. Kiitos vastauksesta.

Vastaa aiheeseen ”Valkoselkätikan uhanalaisuusluokitus”
85.76.103.72 (keskustelumuokkaukset)

Lisäsin huomattavan määrän tekstiä, korjasin tietoja ja lisäsin kuvia. Kaikki asiallista. Ei silti anna mennä läpi.

85.76.103.72 (keskustelumuokkaukset)

"Alatyylinen kielenkäyttö" Oikeasti, nyt korjatkaa tämä

Ejs-80 (keskustelumuokkaukset)
Zache (keskustelumuokkaukset)

IP oli kyllä oikeassa eikä suodattimen olisi pitänyt osua sanoihin "Vitus Ionassen Bering" ja korjasin suodattimen tuolta osin.

Tämän kommentin on piilottanut käyttäjä 6u1n2m1q5 (historia)
109.204.138.142 (keskustelumuokkaukset)

Hei! BDO Internaltional -sivu täytyisi ohjata BDO Global -sivulle (suomenkielinen), mutta en voi tehdä sitä. Voiko asialle tehdä jotain?

Vastaa aiheeseen ”Jokin meni pieleen”
JuliaIvaneva (keskustelumuokkaukset)

Koitin lisätä "Vuosi 1969" artikkeliin kesäkuulle maininnan Stonewallin mellakoista, jotka toimivat homojen, lesbojen ja transihmisten oikeuksia puolustavan liikkeen käynnistäjinä Yhdysvalloissa ja muualla maailmassa. Suodatin tulkitsti alatyyliseksi kielenkäytöksi.

Zache (keskustelumuokkaukset)

Kiitos ilmoituksesta ja lisäsin tekstin vuoteen 1969. Periaatteessa suodatin toimi tuossa oikein, koska se yrittää huomauttaa jos sisäänkirjautumaton tunnus TAI tunnus jolla ei ole kuin muutama muokkaus yrittää lisätä alatyylisiä sanoja artikkeleihin. Tässä tapauksessa oli "homo", joka merkitty epäilyttäväksi sanaksi, koska pääosin koululaiset lisäilevät sanaa vähän sinne sun tänne. (ei välttämättä ihmisiin vaan tyylillä perunat ja porkkana ovat homoja jne.)


Tuossa suodattimessa on jonkin verran kontekstitietoisuutta eli alatyylisiä sanoja voi käyttää artikkeleissa joissa sanoja on käytetty entuudestaan jolloin esimerkiksi seksuaalivähemmistöistä kertovissa artikkeleissa voi käyttää sanaa homo ilman, että suodatin laukeaa. Tarkoitus olisi lisätä tuohon taustalle koneoppimista jolloin se oikeasti ymmärtäisi sen, että onko käyttäjä lisännyt oikean lauseen vai pelkkiä yksittäisiä sanoja, mutta tämä on vielä työnalla.

Vastaa aiheeseen ”Vuosi 1969”
Jonmake (keskustelumuokkaukset)

Täällä Jonmake. Yritin päivittää työpaikkani uuden logon, mutta se ei jostain syystä onnistu. Miten tämä onnistuu?

Vastaa aiheeseen ”Päivitys”