Wikipedia:Väärinkäyttösuodatin/Virheet

Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tietoa tästä palstasta

Väärinkäyttösuodattimen virheet

Mikäli sait rakentavaa muutosta tehdessäsi ilmoituksen, että väärinkäyttösuodatin on estänyt toiminnon, on kyseessä virhe suodattimen säännöllisessä lausekkeessa. Näiden virheiden korjaamiseksi olisi hyvä, että kertoisit mitä yritit tehdä ja missä.


Tätä edeltävät keskustelut on arkistoitu sivulle Wikipedia:Väärinkäyttösuodatin/Virheet/Historia aikaleimalla 2016-03-25.

By clicking "Lisää aihe", you agree to our Terms of Use and agree to irrevocably release your text under the CC BY-SA 3.0 License and GFDL
91.152.53.65 (keskustelumuokkaukset)

Ei tosiaan toiminut toi ikä systeemi kun alunperin kopioin koodin elävältä henkilöltä. Nyt valittaa kun yritän vaihtaa sitä oikeaan koodiin. Väärällä koodilla antoi iäksi 123 vuotta, eikä näyttänyt kuolin aikaa laisinkaan.

Zache (keskustelumuokkaukset)

se väärinkäyttösuodatin reagoi siihen, että sinulta puuttui aaltosulje "Kuolinaika ja ikä" -mallineen lopusta joka tarkoitti sitä, että koko tietolaatikosta puuttui yksi mallineen lopettava aaltosuljepari eikä tietolaatikkoa ikinä lopetettu ja tietolaatikko hajosi. Kopioin sivun esimerkiksi testisivulle josta näet miltä sivu näytti kun yritit tallentaa sen:

- https://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Merkityt_versiot_-kokeilu/Testisivu_1&oldid=15989079

Zache (keskustelumuokkaukset)

Noista eilen 16.30 tehdyistä muokkauksista jotka suodatin esti, niin se oli (ohjelmointi)virhe jossain muualla kuin itse suodatinsäännössä. Eli sääntö laukesi tuntemattomasta syystä ja logiin ei ollut kirjautunut kuin osa suodattimen käyttämistä muuttujista. Tuo logiin kirjautuneiden muuttujien puuttuminen ei ole erityisen harvinaista, mutta suodattimen ei olisi pitänyt laueta niiden muuttujien perusteella jotka kirjautuivat eikä se myöskään laukea kun suodatinta testaa yritettyyn muutokseen.

Periaatteessa pystyn päättelemään mitä tietoja on jäänyt tulematta väärinkäyttösuodattimelle jotta suodatin laukeaisi, mutta koska en näe sitä mistään ja noin ei pitäisi käydä, niin teen asiasta tiketin.

Zache (keskustelumuokkaukset)

Itseasiassa se selvisi miksi suodatin laukesi. Eli kyseessä oli taas rikkinäinen wikikoodi joka rikkoi tieolaatikon: Täsmällisesti teksti "[[Nürnberg]" josta puuttui yksi lopettava kulmasulje. Ehkä tähän voisi pistää ennen muokkauksen kieltoa ilmoituksen joka neuvoo tarkistamaan muokkauksen esikatselulla ja sitten vasta tallentamaan sen.

Vastaa aiheeseen "Alfred Rosenberg"
85.76.54.184 (keskustelumuokkaukset)

Wikipedia ei antanut laittaa uutta artikkeliani Suomi-Tuben (Suomen kansallisuuden omistavat YouTube vlogajien YouTube yhteisö) tärkeästä henkilöstä "Papananaamasta.

MiPe (keskustelumuokkaukset)

Väärinkäyttösuodatin toimi kuten sen on suunniteltukin toimivan. Ei virhettä.

91.152.53.65 (keskustelumuokkaukset)

Tuli tossa laitettua liikaa tietoa saaristotaisteluun, joka ei kuulu siihen. Asiasta on erikseen tuo taistelu sillanpääasemassa kohta.

Zache (keskustelumuokkaukset)

Tein sen muutoksen joka oli jäänyt suodattimeen. Katsotko, että menikö se oikein. Mietin vielä myöhemmin sitä mitä suodattimelle pitäisi tehdä.

Vastaa aiheeseen "Viipurinlahden taistelu 1940"
137.163.19.9 (keskustelumuokkaukset)

Yritin tehdä pieniä lisäyksiä Don Rosan sarjakuvatarinoita koskeviin artikkeleihin. Muokkaukset artikkeleissa Kirje kotoa ja Temppeliherrojen kätketty kruunu onnistuivat ihan normaalisti, mutta suodatin estää jostain syystä muokkaamasta artikkelia Musta Ritari slurppaa jälleen. Virheilmoituksena on "Osiotarkistus 2".

Muokkausyhteenvedon lisääminen/käyttäminen ei auta. Mikähän tuossa nyt mättää?

Zache (keskustelumuokkaukset)

Siinä on typo kiellettyjen sanojen tunnistuksessa. Täsmällisesti säännössä luki "kull" "kullin" sijaan jolloin se osuin kullankaivajaan. Alla se tekstinpätkä jota yritit lisätä. Korjasin kommenttisi ja poistin samalla tästä välistä sen korjauspyynnön.

"Tarinan kuvituksesta on joissain yhteyksissä (kuten kirjassa Pako Kielletystä laaksosta ja muita Don Rosan parhaita) julkaistu vaihtoehtoinen versio, jossa Roopen keräämä taulusarja on itse asiassa kopioita Carl Barksin vanhoilla päivillään tekemistä öljymaalauksista, jotka esittävät nuorta Roopea kullankaivajana Klondikessa."

Zache (keskustelumuokkaukset)

Sopiiko muuten kysyä mistä muokkaat? Lähinnä kysyn siksi, että mietin onko tarvetta pitää 137.163.19.0/24 ip-blokkia tiukemmalla suodatuksella vai ei. Osa Helsingin kaupungin IP-blokeista on selkeästi lukio/yläaste/peruskouluja, mutta tästä en ole varma.

137.163.19.9 (keskustelumuokkaukset)

Muokkaan helsinkiläisessä kirjastossa. Läheskään kaikki tämän IP:n muokkaukset eivät kyllä ole minun.

137.163.19.9 (keskustelumuokkaukset)

Itse muuten ajattelin ensin, että se olisi tarttunut sanaan "kuvituksesta", jossa esiintyy "-vitu-", mutta sanan poistaminen ei auttanut. Ongelmana olikin eri kirosana.

Vastaa aiheeseen "Don Rosan sarjakuvat"
93.106.244.69 (keskustelumuokkaukset)

Hohhoijaa. Olisi ollut kiva palauttaa sotkettu artikkeli Jamppa, mutta ei sitten. -~~~~

Zache (keskustelumuokkaukset)

Korjasin suodattimen ehtoa, en ollut ajatellut että joku yrittää kumota muokkausta jossa on suurin piirtein sama sisältö kuin jäljellä olleessa sivussa.

Vastaa aiheeseen "Jamppa"
188.238.11.118 (keskustelumuokkaukset)

MTV MAX HD on 14. maaliskuuta 2012 aloitettu.

Vastaa aiheeseen "MTV Max HD"
91.152.53.65 (keskustelumuokkaukset)

Tosiaan vaalien päivämäärä on jo lyöty lukkoon. Tulin virheellisesti kirjoittaneeksi, että sitä vielä mietitään. Copypastemoka toisesta aiheesta.

Zache (keskustelumuokkaukset)

Ilmiesesti näin yritit muokata: https://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Maakuntavaalit_2018&action=historysubmit&type=revision&diff=15973411&oldid=15973125

Vastaa aiheeseen "Maakuntavaalit"
91.152.53.65 (keskustelumuokkaukset)

Yritän jatkaa tuota aikaisemmin aloittamaan "Hävittäjä-ässät"-artikkelin listausta, mutta wp herjaa, ettei sitä saa tehdä. Lyhyet muokkaukset kyllä toimii, mutta nimilista ei.

91.152.53.65 (keskustelumuokkaukset)

Herjaa kielenkäytöstä, vaikka muokkauksessa on vain nimiä ja pudotusten määrät. Tiedä sitten jos Ranskalaiset nimet on rumaa kielenkäyttöä.

Zache (keskustelumuokkaukset)

Moi, pikaisena vinkkinä, niin olisit todennäköisesti päässyt tuossa pitkässäkin muokkauksessa ohi väärinkäyttösuodattimessa täyttämällä yhteenvedon. Lisäksi väärinkäyttösuodattimesta pääsää käytännössä kokonaan ohi jos muokkaa tunnuksella ja on tehnyt noin 20-30 muokkausta.

Sitten itse muokkaukseen. Kopioin muokkauksen sisällön artikkeliin. (diffi) ja katson vähän myöhemmin vielä mikä muokkauksessa varsinaisesti laukaisi väärinkäyttösuodattimen.

91.152.53.65 (keskustelumuokkaukset)

No oon kyllä aika reippaasti tehnyt muokkauksia jo tällä IP:llä, ettei se voi olla se syy.

Jmk (keskustelumuokkaukset)

"jos muokkaa TUNNUKSELLA ja on tehnyt noin 20-30 muokkausta."

Vastaa aiheeseen "Hävittäjä-ässä"
188.67.107.145 (keskustelumuokkaukset)

Yritin luoda artikkeliin Duuri samanlisen taulukon kuin on artikkelissa Molli, mutta väärinkäyttösuodatin esti sen. Voitteko valaista vähän, mikä muokkauksessani torppasi kyseisen muokkauksen?--~~~~

188.67.107.145 (keskustelumuokkaukset)

Olisi myös ystävällistä, jos joku muu lisäisi sen, koska minulla meni aikaa, kun sitä rakensin.

Zache (keskustelumuokkaukset)

Pahoittelen viivettä vastauksessa. Tuossa oli kaksi eri asiaa johon suodattimet reagoi, ensimmäinen oli " <b>ES-</b>duuri", jossa tarkistus yritti reagoida siihen, että IP-muokkaaja lisää ES-jonne/ES-pärisee yms. tyyppisiä tekstejä. Toinen mihin suodatin reagoi oli " a b c d f g " tyyppiset tekstit ja tarkistuksen tarkoitus oli estää suodattimien kiertäminen kirjoittamalla kirjainten väliin välilyöntejä (esim: " k a k k a").

Tarkistukset itsessään tekivät sen mitä niiden oli tarkoitettukin tekevän, koska tuon tyyppistä sotkemista tulee aika paljon. Suodattimet kuitenkin toimivat sen osalta väärin, että tarkoitus oli myös se, että ne päästäisivät muokkaukset läpi jos yhteenveto on asetettuna ja tämä puuttui näistä. Korjaan suodattimia tältä osin.

Vastaa aiheeseen "Taulukon luominen artikkeliin duuri on estetty"
Yhteenveto käyttäjältä Pxos

Asia on jätetty sillensä.

83.145.226.144 (keskustelumuokkaukset)

olin päivittämässä riihimäen cocksi sivuja mutta ei antanut miksi