Käyttäjä:Kulttuurinavigaattori

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä käyttäjä osallistuu GLAM-projekteihin.
Tällä käyttäjällä on seulojan oikeudet suomenkielisessä Wikipediassa. (katso käyttäjän oikeudet)
Tämä käyttäjä on perehtynyt kulttuuriin.
Tämä käyttäjä on perehtynyt taiteeseen.


Tämä käyttäjä on ollut Wikipediassa
18 vuoden, 3 kuukauden ja 24 päivän ajan.

Ele polghe Kiria quin Sica, waicka henes on wehe wica.

Älä polje kirjaa kuin sika, vaikka siinä on jokunen vika.

Mikael Agricola

Puhumassa Wikimédiens du Béninin tilaisuudessa Abomey Calavissa Beninin yliopistossa valokuvauskilpailuista ja valokuvista. Lokakuu 2019.

Muokkasin ensimmäisen Wikipedia-artikkelin joulukuussa 2005 aiheesta Digitaalinen piirtäminen ja maalaaminen. Olen kulttuurinavigaattori, ja alun perin ajatus oli muokata kulttuuria ja taidetta koskevia aiheita. Aihepiirini on kuitenkin laajentunut ja voisin pitää mottonani Wikipediassa: "Mikään inhimillinen ei ole vierasta". Olen myös valokuvannut ja tehnyt Wikidataa.

Innostuin luettelemaan ja kuvaamaan julkista taidetta, ja siitä syntyi projekti, jonka tavoitteena on luetella kaikki Suomen julkiset taideteokset ja muistomerkit Wikipediaan.

Tulin valituksi Wikimedia Suomen hallitukseen vuonna 2015. Seuraavana vuonna minut valittiin yhdistyksen puheenjohtajaksi, ja toimin tässä vapaaehtoisessa luottamustehtävässä kolme vuotta. Minut valittiin jälleen Wikimedia Suomen hallitukseen ja sen varapuheenjohtajaksi vuoden 2023 alusta.

Olen osallistunut erilaisten muokkaustapahtumien vetämiseen Suomessa ja ulkomailla. Wikimedistien tapaamisissa olen ollut mukana Virossa, Armeniassa, Ukrainassa, Serbiassa, Pohjois-Makedoniassa, Georgiassa, Marokkossa, Ruotsissa, Saksassa, Brysselissä ja Beninissä. Wikimania tapahtumaan osallistuin Kapkaupungissa 2018 ja 2019 Tukholmassa.

Olen ollut kaksi kertaa stipendiaattina Villa Karossa, Beninissä (joulukuusta 2017 tammikuuhun 2018 ja lokakuusta joulukuuhun 2019). Päätavoitteeni oli edistää Wikipedian ja Wikimedian tuntemusta ja käyttöä. Lisäksi olin vuosina 2021-2022 kolme kuukautta Beninissä kenttätöissä alueen historiaa koskevissa tutkimuksissa. Tässä Afrikka-sivuni, johon olen koonnut aihetta koskevia töitäni.

Joulukuussa 2019 minulle myönnettiin Wikimedia Suomen kunniakirja "ansiokkaasta työstä Wikipedian ja Wikimedian hyväksi ja kolmevuotisesta puhenjohtajuudesta yhdistyksessä".

Pieni Wikisanakirja englanti - suomi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kirjoitin pienen englanti-suomi sanakirjan. Se koostuu kansainvälisessä Wikimedialiikkeessä yleisesti käytetyistä sanoista, niiden suomenkielisistä vastineista ja selityksistä. Voit myös muokata sanakirjaa tai tehdä lisäysehdotuksia.

Esitelmiä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kaikki pitämäni esitelmät on lisensoitu CC BY 4.0. lisenssillä joten ne ovat vapaasti käytettävissä.

All my presentations are licensed with CC BY 4.0. so they are free to use!

Blogikirjoituksia ja artikkeleita[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kirjoitin ensimmäiset kirjoitukseni Wikimedia Suomi blogiin elokussa 2015 suomalaisugrilaisten wikipedistien tapaamisesta Virossa. Kirjoituksissani olen raportoinut erilaisista Wikimediatapahtumista ja niissä esille tulleista Wikipediaa tai Wikimediaa koskevista aiheista. Olen myös kirjoittanut ajankohtaisista aiheista ja kysymyksistä, kuten EU:n tekijänoikeusdirektiivin säätämisen vaiheista. Kirjoitin vuosina 2015-2023 yhteensä 50 blogikirjoitusta (joista jotkut yhdessä kirjoitettuja).

Lisäksi muissa medioissa Wikiaiheisia kirjoituksia:

Kokemuksia Wikisatasesta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä käyttäjä osallistui #100wikidays-haasteeseen.

Joulun seutu 2018 oli tylsää aikaa, joten rupesin kirjoittamaan ns. Wikisatasta, eli tavoitteena oli kirjoittaa joka päivä uusi Wikipedia-artikkeli sadan päivän ajan. Sata Wikipäivääni alkoi 25.12. ja päättyi 3.4.2019. Kokemukseni olivat hyvin positiivisia, suosittelen kaikille osallistumista. Oli raskasta keskittyä joka päivä uuteen aiheeseen, mutta opin myös paljon aiheisiin liittyviä sisältöjä ja uusia asioita Wikipediasta. Se oli avartava kokemus!

Tässä luettelo artikkeleista kirjoittamisjärjestyksessä.

Viimeiset muokkaukset ja artikkelit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valokuviani eri puolilta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tunnustuksia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viikon 10 kilpailu vuonna 2021: Naiset ja muunsukupuolisetPronssimitali Punaisten linkkien naiset -kirjoituskilpailussa vuonna 2021.

Virtuaalinen Marskin ryyppy Päämajapatsaan pystyttämisestä suomenkieliseen Wikiperiaan. --Klassikkomies 13. huhtikuuta 2008 kello 18.27 (UTC) (Palkinnot)
Palkinto: Muun muassa vaikutukseltaan kauaskantoisesta teostietojen merkintätavan vakiinnuttamisesta ja muusta asiantuntijatyöstä Wikipediassa. --Thi 19. maaliskuuta 2009 kello 18.37 (EET)
{{{1}}}

Huhtikuu
2014

Onnea!
Sinut
on valittu Kuukauden Wikipedistiksi.

Perustelut: Kulttuurinavigaattori on ansiokkaasti ollut linjaamassa ja neuvomassa visuaalisen aineiston tekijänoikeusasioita ja hyviä käytäntöjä fiwikissä. Neuvot esimerkiksi tekijänoikeudenalaisten valokuvien siteerauskäytännöstä ovat vaikuttaneet myös muualla käytäntöjä parempaan ohjaavasti (esim. useat FOP, Freedom of Panorama -tapaukset Commonsissa, FOP, (englanniksi)). --Paju (keskustelu) 6. toukokuuta 2014 kello 02.35 (EEST)

Palkinto:
erään hankalan taiteilijanimen ongelman selvittämisestä. --Höyhens (keskustelu) 22. tammikuuta 2015 kello 13.27 (EET)
Palkinto:
Täten julistetaan Kulttuurinavigaattori suomenkielisen Wikipedian työn sankariksi stahanovilaisesta 15 000 muokkauksen ylittämisestä. --Geohakkeri (keskustelu) 15.5.2015
Palkinto:
Kiitos Wikimedia Suomen auttamisesta Helsingin Kirjamessuilla 2016!
Papukaijamerkki:
Useista uusista ja hyvistä aloittamistasi artikkeleista! –Sullay (Keskustelkaamme siitä) 19. helmikuuta 2019 kello 00.32 (EET)
Palkinto:
Ajankohtaisen ja ansiokkaan artikkelin infodemia luomisesta ja muusta koronaviruspandemiaan liittyvästä työstä Wikipediassa. --Smaug the Golden (keskustelu - muokkaukset - lokit)
Palkinto:
Täten julistetaan Kulttuurinavigaattori suomenkielisen Wikipedian kaksin­kertaiseksi työn sankariksi 30 000 muokkauksen ylittämisestä.--MAQuire (keskustelu) 2. elokuuta 2020 kello 00.40 (EEST)
Palkinto:
Ahkerasta seulonnasta vuonna 2020. Kulttuuri­navigaattori on vuoden aikana arvioinut yli 1 200 odottavaa muutosta.
--Lentokonefani
6. tammikuuta 2021