Sipoonkorpi

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Sipoonkorven metsikköä

Sipoonkorven (ruots. Sibbo storskog) metsäalue sijaitsee Sipoon, Vantaan ja Helsingin kuntien alueilla, Porvoonväylän pohjoispuolella. Metsän 5 400 hehtaarin alueesta 1 267 hehtaaria kuuluu Natura 2000-suojelualueisiin[1] ja 2 300 hehtaaria Sipoonkorven kansallispuistoon. Alueen metsät ovat pääosin kuusikoita, mutta monin paikoin esiintyy myös lehtoja ja kalliomänniköitä.

Alueella on kallioiden lomassa lukuisia erilaisia suotyyppejä, kuten luonnontilaista isovarpurämettä, neva-, ruoho- ja saniaiskorpea, luhtaista sarakorpea, lyhytkorsinevaa sekä suojuottia (kapeaa sammalta kasvava suo). Flatbergetin kalliometsä on rauhoitettu. Eteläosassa sijaitsevan Gumböle träskin ympärillä on rämekasvillisuutta ja luonnontilaisena säilynyt rantametsä. Metsäalueilla esiintyy varsin runsaasti haukkoja (nuoli-, hiiri- ja varpushaukka), pöllöjä (huuhkaja, lehtopöllö) ja tikkoja (harmaapää- ja pohjantikka).

Sipoonkorven koillisosassa, natura-alueeseen kuuluvissa Hindsbyn metsissä, sijaitsee Byabäckenin purolaakso perinnemaisemineen ja lehtoineen. Monet Sipoonkorven kallioylängöt ovat valtakunnallisestikin arvokkaita kohteita. Maisemallisesti Sipoonkorpea verrataan usein Nuuksion kansallispuistoon.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Sipoonkorpi Östersundom 2011. Helsingin kaupunki. Viitattu 1.12.2013.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä Suomeen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.