Päätös (Euroopan unioni)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Osa artikkelisarjaa
Euroopan unionin politiikka
Euroopan lippu

Päätös on Euroopan unionin säädös, joka sitoo vain niitä, joille se on osoitettu (esimerkiksi yksittäinen EU-maa tai yritys), ja niitä sovelletaan sellaisinaan.[1][2] Euroopan unionin neuvosto voi siirtää päätösvallan Euroopan komissiolle.[2]

Päätösten yleisiä käyttötarkoituksia ovat komission päätökset yritysten sulautumisista ja päivittäisistä maatalousasioista (esim. vihannesten vakiohintojen asettaminen).lähde?

Päätöksen kohteena olevilla tahoilla on oikeus riitauttaa päätös, mutta heidän on tehtävä se kuuden viikon kuluessa.lähde?

  1. Asetukset, direktiivit ja muut säädökset european-union.europa.eu. Euroopan unioni. ”Päätökset sitovat niitä, joille ne on osoitettu (esimerkiksi yksittäinen EU-maa tai yritys), ja niitä sovelletaan sellaisinaan. Komissio on tehnyt esimerkiksi päätöksen EU:n osallistumisesta järjestöyhteistyöhön terrorismin torjunnan alalla. Päätös koskee vain siinä mainittuja organisaatioita.” Viitattu 26.3.2022.
  2. a b Craig Paul & Gráinne de Búrca: EU Law, Text, Cases and Materials, s. 86. Oxford, New York: Oxford University Press, 2007. ISBN 978-0-19-927389-8. Teoksen verkkoversio.

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Tämä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.