Luettelo digimoneista A–C

Kohteesta Wikipedia
(Ohjattu sivulta Calumon)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo digimoneista A–C. Luettelo ei ole täydellinen.

Sisällysluettelo

A[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aegiochusmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aegiochusmon on Ultimate-tason jumaldigimon. Aegiochusmonilla on ihmisen vartalo, vuohen jalat ja sarvet, punaiset lihaksikkaat kädet ja pitkä valkoinen tukka. Aegiochusmon voi kehittyä Aegiomonista. Aegiochusmonin hyökkäyksiä ovat Bolt Break Knockdown, Lightning Pile ja Charging Strike. Aegiochusmonista on olemassa myös sininen, vihreä, musta ja Holy-versio, joista viimeksi mainittu voi kehittyä Jupitermoniksi. Aegiochusmon on esiintynyt pelissä Digimon Crusader. Aegiochusmonin nimi tulee Jove Aegiochusista.

Aegiomon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aegiomon on Champion-tason jumaldigimon. Aegiomon muistuttaa ihmistä, jolla on vuohen jalat, mustat sarvet päässään, punainen kaulaliina, pieni repeytynyt musta vaatetus ja valkoiset hanskat. Aegiomonilla on Syrinx-niminen huilu vyötäisillään. Aegiomonin hyökkäyksiä ovat Attract Echo, Iron Trust ja Stun Beat Blow. Aegiomon voi kehittyä Aegiochusmoniksi. Aegiomon on esiintynyt videopelissä Digimon Crusader.

Aegisdramon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aegisdramon on Mega-tason kyborgidigimon. Aegisdramon muistuttaa kyberneettistä lohikäärmettä, jolla on kyberneettiset kädet ja siivet. Aegisdramonin hyökkäyksiä ovat Shine Breaker ja Tera Hydro Breath. Aegisdramon on esiintynyt Digimon Story: Lost Evolution ja Digimon All-Star Rumble -peleissä. Aegisdramonin nimi tulee sanoista Aegis ja Dramon.

AeroVeedramon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

AeroVeedramon on Ultimate-tason lohikäärmedigimon. AeroVeedramon muistuttaa isokokoista Veedramonia, jolla on punaiset siivet. AeroVeedramonin hyökkäyksiä ovat V-Wing Blade, Dragon Impulse, V-Breath Arrow, Magnum Crasher, Wind Guardian ja Twister Saber. AeroVeedramon on esiintynyt mangassa Digimon Adventure V-Tamer 01 Taichin Veedramon Zeromarun Ultimate-muotona sekä peleissä Digimon Adventure: Anode/Cathode Tamer, Digimon Adventure 02: Tag Tamers, Digimon Tamers: Brave Tamer, Digital Monster D-Project, Digimon World 2, Digimon World: Next Order, Digimon World Dawn and Dusk, Digimon Story: Lost Evolution, Digimon Story: Cyber Sleuth ja Digimon Story: Cyber Sleuth - Hacker's Memory. AeroVeedramon voi kehittyä UlforceVeedramoniksi.

Agumon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Agumon (jap. アグモン) on Digimon-hahmo. Agumon on Digimon Adventuressa Taichi Yagamin kumppani. Agumon on Rookie-tason digimon, joka on kehittynyt Koromonista ja kehittyy Greymoniksi. Agumonin hyökkäyksiä ovat Baby Flame (Pieni liekki), Pepper Breath, Spit Fire tai Claw Attack. Agumon on pieni ja keltainen, dinosauruksen näköinen matelijadigimon. Se on sarjan tunnetuimpia hahmoja. Jaksosta 27 eteenpäin Agumonin suomenkielisenä äänenä oli Antti Pääkkönen. Agumon voi muotoharpata suoraan Mega-tason WarGreymoniksi asti. Tähän pystyy myös Gabumon. Agumonin nimi tulee japanin sanasta agurabana, joka tarkoittaa isoa, litteää kuonoa.

Digimon Tamersissa Agumon nähtiin Takaton unessa. Digimon Frontierissa Agumoneja nähtiin Autumn Leaf Fairilla. Digimon Data Squadissa Agumon nähdään Marcus Damonin digimonkumppanina. Tässä sarjassa Agumonin vaihtoehtoiset kehitysmuodot ovat GeoGreymon, RizeGreymon ja ShineGreymon. Agumon voi myös muuntautua Burst Modeen, jossa Agumon saa punaiset lohikäärmemäiset siivet ja pyrstön ja käsiinsä punaiset suojukset. Agumoneja nähtiin muös takaumassa, jossa Kuratan ryhmä tuhosi digimoneja. Digimon Fusionissa Agumoneja nähtiin Mikeyn unessa. Myöhemmin Mikey käytti Agumonin Digimemories-korttia, jossa kolme Agumonia käyttivät Triple Baby Flame-hyökkäystään taistelussa AncientVolcamonia vastaan. Myöhemmin kolme Agumonia yhdistyivät Shoutmonin kanssa Shoutmon X7 Superior Modeen lopputaistelussa MegaDarknessBagramonia vastaan. Digimon Fusionin kolmannella kadella mystinen kellokauppias kutsui Agumonin ja Taichin avuksi taistelussa Quartzmonia vastaan. Agumon teki myös vierailevan esiintymisen animesarjassa Digimon Universe: Appli Monsters ja esiintyi myös Digimon Adventure V-Tamer 01 -mangassa. Agumonin X-Antibodymuoto Agumon X esiintyi Digimon D-Cyber -mangassa ja Digimon Battle -pelissä.

Fresh In-Training Rookie Champion Ultimate Mega DNA-Mega
Botamon Koromon Agumon Greymon MetalGreymon
(SkullGreymon)
WarGreymon Omnimon

Agumon Expert[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Agumon Expert on Rookie-tason digimon, joka muistuttaa yliopistosta valmistunutta Agumonia, jolla on valkoinen tohtorimainen takki, jossa on pinssi ja ylioppilashattu päässään ja kädessään karttakeppiä muistuttava sauva. Agumon Expertin hyökkäyksiä ovat Baby Flame, Professor's Hat, Professor's Rod ja Sharp Claw. Agumon Expert on esiintynyt Digimon Twin L & R ja Digivice iC 20X-peleissä. Agumon Expertistä on olemassa myös sininen viruspohjainen versio Fake Agumon Expert, jolla on musta tohtorinkaapu ja musta ylioppilaslakki ja vaaleanpunainen lepakkoa muistuttava sauva kädessään. Fake Agumon Expertin hyökkäyksiä ovat Imitation Professor's Hat ja Imitation Professor's Rod. Fake Agumon Expert on esiintynyt Digimon Story: Cyber Sleuth-pelissä.

Agunimon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Agunimon (jap. Agnimon) on Hybrid-tason velhodigimon. Agunimon voi syntyä kenestä tahansa Tulen ihmishengen avulla. Agunimonilla on pitkä keltainen tukka, punainen haarniska ja Tulen hengen tunnus vyössään ja naamiossaan. Agunimonin hyökkäyksiä ovat Pyro Punch, Pyro Darts ja Pyro Tornado. Agunimon voi myös tehdä Cross Fire yhteishyökkäyksen Shutumonin kanssa ja Shining Burn Slash hyökkäyksen Lobomonin kanssa. Agunimon esiintyi Digimon Frontierissa, kun Takuya sai haltuunsa AncientGreymonin Tulen ihmishengen ja muuttui sen avulla Agunimoniksi. Digimon Fusionissa Agunimoneja nähtiin Mikeyn unessa. Digimon Xros Wars-mangassa Agunimon nähtiin Colosseum Zonen asukkaana. Agunimonin nimi tulee Agnista.

Airdramon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Airdramon on Champion-tason lohikäärmedigimon, jolla on punertavat siivet, sininen vartalo ja keltainen harja pyrstössä ja kaulassa. Airdramonin hyökkäyksiä ovat Spinning Needle, Tornado ja Wing Cutter. Sarjassa Digimon Zero Two lukemattomia Airdramoneja oli digimonkeisarin pahan renkaan vaikutuksen alaisena. Myöhemmin digimonkeisari käytti Airdramonin siipiä osana Kimeramonia. Airdramon ilmestyi myös Pimeyden Merellä ja hyökkäsi Hikarin kimppuun mutta Angewomon tuhosi Airdramonin. Airdramon nähtiin myös amerikkalaisen Valitun lapsen digimonkumppanina ja lopputaistelussa BelialVamdemonia vastaan. Digimon Tamersissa Airdramon nähtiin repeämässä taivaalla Vikaralamonin hyökättyä kaupunkiin.

Digimon Frontierissa viisi Airdramonia toimivat Zanbamonin joukoissa yrittäessään puolustaa Autumn Leaf Fairia Dynasmonilta ja Crusadermonilta. Dynasmon tuhosi helposti kolme heistä ja Crusadermon yritti tuhota loput kaksi mutta EmperorGreymon ja MagnaGarurumon estivät sen. Mitä Airdramoneille tapahtui on tuntematonta. Digimon Data Squadissa kolme Airdramonia lensivät Marcuksen ja Agumonin yli heidän ollessa etsimässä Torsteinia ja Gaomonia.

Akatorimon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Akatorimon on Champion-tason lintudigimon. Akatorimon muistuttaa Kokatorimonia, mutta sillä on lyhyemmät jalat. Akatorimonin hyökkäyksiä ovat Scar-Red Eye ja Akatori Kick. Akatorimon on esiintynyt Digimon World, Digimon World 2, Digimon World DS, Digimon World Dawn and Dusk ja Digimon World Championship-peleissä.

Aldamon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aldamon on Hybrid-tason velhodigimon. Aldamon syntyy kun molemmat Tulen henget yhdistetään keskenään. Aldamon muistuttaa Agunimonin ja BurningGreymonin risteytystä. Aldamonin hyökkäyksiä ovat Solar Wind Destroyer ja Atomic Inferno. Digimon Frontierissa Takuya muuntautui Aldamoniksi ja tuhosi BlackSeraphimonin ja Mercurymonin. Aldamonin nimi tulee Ardhanarista.

Allomon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Allomon on Armor-tason dinosaurusdigimon. Allomon syntyy Hawkmonista Rohkeuden Digieggin avulla. Allomon muistuttaa sinistä allosaurusta, jolla on punaiset raidat. Allomonin hyökkäyksiä ovat Dino Burst ja Dynamite Head. Digimon Tamersissa Allomon taistelee Renamonia vastaan ja on voitolla kunnes Guilmon ja Terriermon tulevat väliin, minkä jälkeen Rika jäädyttää Allomonin SnowAgumonin DigiModify-kortilla ja Renamon tuhoaa Allomonin Koyosetsu-hyökkäyksellään ja lataa tämän datan itseensä. Digimon Fusionissa Allomon esiintyi Noborun digimonkumppanina.

Alphamon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alphamon on Mega-tason ritaridigimon ja yksi Royal Knightseista. Alphamonilla on musta digikromattu haarniska joka on hyvin kestävä. Alphamonilla on myös sininen viitta selässään. Alphamonin hyökkäyksiä ovat Seiken Gradalpha ja Digitalize of Soul. Alphamonilla on myös Ouryuken-muoto, jossa Alphamon DNA-Digivoituu Owryumonin kanssa, saaden siivet ja Ouryuken nimisen miekan. Tällä Alphamonin muodolla on Kyūkyokusenjin Ouryūken -niminen hyökkäys. Elokuvassa Digital Monster X-Evolution DoruGreymon kehittyy Alphamoniksi Omnimonin hyökättyä hänen kimppuunsa. Alphamon kertoo Omnimonille ettei voi antaa Yggdrasilille anteeksi tämän tekoja ja saa Omnimonin vakuutettua, että heidän tulee molempien kohdata Yggdrasil. Alphamon onnistuu tuhoamaan DexDorugoramonin matkan aikana kehityttyään Ouryukeen-muotoonsa. Kohdattuaan Yggdrasilin, Dexmon hyökkää heidän kimppuunsa. Alphamon taistelee Dexmonia vastaan mutta tuntee saman tuskan kuin Dexmon aina vahingoittaessaan häntä. Tällöin Alphamon tajuaa, että Dexmon on hänen "toinen puoliskonsa" jonka Yggdrasil loi Dorugamonin datasta. Alphamon tarttuu Dexmoniin ja lävistää sekä itsensä että Dexmonin miekallaan. Ennen kuolemaansa Alphamon antaa X-Antibodynsä Omnimonille, joka muuntautuu X-muotoonsa. Alphamon yhdistyy Dexmonin kanssa ja taantuu takaisin Dorumoniksi. Tämän jälkeen Omnimon tuhoaa Yggdrasilin All Delete -hyökkäyksellään, mikä luo Digimaailman uudelleen.

Digimon Data Squadissa Alphamon ja Examon ovat ainoat Royal Knightsit, jotka eivät esiinny sarjassa vaikka Alphamon tekee pienen cameo-roolin sarjan toisessa jaksossa.

Digimon Adventure tri. -elokuvasarjan ensimmäisessä osassa, Reunion, Alphamon esiintyy Yggdrasilin palvelijana ja hän kykenee siinä siirtymään Ouryuken-muotoon ilman DNA-digivoitumista. Hänet nähtiin ensin elokuvan alussa, kun hän kukisti Daisuke Motomiyan, Miyako Inouen, Iori Hidan ja Ken Ichijoujin. Myöhemmin hän raahasi kädellään ensin yhden ihmisten maailmaan ilmestyneistä tartutetuista Kuwagamoneista takaisin Digimaailmaan. Sitten hän saapui etsimään Meicoomonia, josta oli tullut Meiko Mochizukin digimonkumppani. Omnimon ajoi hänet kuitenkin tiehensä. Alphamon teki lyhyen paluun kolmannen osan, Confessionin, lopussa, kun Valitut lapset näkivät hänet Digimaailmassa taistelemassa Jesmonia vastaan. Viidennessä osassa, Coexistence, hän paljastui Yggdrasilin palvelijaksi ja yritti estää Jesmonia tuhoamasta Raguelmonia. Alphamonia ei tämän jälkeen enää nähty, mutta kuudennessa osassa, Future, paljastettiin, että Alphamon oli hyökännyt Daisuken ja muiden kimppuun, koska nämä olivat saaneet tietää Yggdrasilin aikeista.

Rookie Champion Ultimate Mega DNA-Mega
Dorumon Dorugamon DoruGreymon Alphamon Alphamon Ouryuken

AncientBeetlemon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

AncientBeetlemon on Mega-tason myyttinen hyönteisdigimon ja yksi Kymmenestä Legendaarisesta Soturista. AncientBeetlemon muistuttaa ulkonäöltään japanilaisen Dynastinaen ja tamminkaisen risteytystä. AncientBeetlemonin hyökkäyksiä ovat Calamity Thunder ja Tera Blaster. Digimon Frontierissa AncientBeetlemon oli yksi niistä digimoneista, jotka menneisyydessä taistelivat Lucemonia vastaan. AncientBeetlemon oli myöhemmin antanut Ukkosen ihmis- ja petohenget Ophanimonille. Lopputaistelussa Lucemon Larvaa vastaan Susanoomon jakautui 10 Legendaariseksi Soturiksi ja AncientBeetlemon antoi iskunsa Lucemoniin, joka tuhoutui lopullisesti. AncientBeetlemon voi kehittyä sinisestä AtlurKabuterimonista.

AncientGarurumon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

AncientGarurumon on Mega-tason myyttinen eläindigimon ja yksi Kymmenestä Legendaarisesta Soturista. AncientGarurumon muistuttaa kyborgimaista ja ihmismäistä BeoWolfmonia, jolla on valkoinen panssarointi ja isot kirveitä muistuttavat miekat käsissään. AncientGarurumonin hyökkäyksiä ovat Sharpness Claymore ja Absolute Zero. Digimon Frontierissa AncientGarurumon oli yksi niistä digimoneista, jotka menneisyydessä taistelivat Lucemonia vastaan. AncientGarurumon oli myöhemmin antanut Valon ihmis- ja petohenget Seraphimonille. Lopputaistelussa Lucemon Larvaa vastaan Susanoomon jakautui 10 Legendaariseksi Soturiksi ja AncientGarurumon antoi iskunsa Lucemoniin, joka tuhoutui lopullisesti. Elokuvassa Digimon Frontier: Island of Lost Digimon AncientGarurumon ilmestyi yhdessä AncientGreymonin kanssa ja tuhosi Ornismonin.

AncientGreymon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

AncientGreymon on Mega-tason lohikäärmedigimon ja yksi Kymmenestä Legendaarisesta Soturista. AncientGreymon muistuttaa lohikäärmettä jolla on punainen panssarointi ja liekehtivät siivet. AncientGreymonin hyökkäyksiä ovat Gaia Tornado ja Omega Burst. Digimon Frontierissa AncientGreymon oli yksi niistä digimoneista, jotka menneisyydessä taistelivat Lucemonia vastaan. AncientGreymon oli myöhemmin antanut Tulen ihmis- ja petohenget Ophanimonille. Lopputaistelussa Lucemon Larvaa vastaan Susanoomon jakautui 10 Legendaariseksi Soturiksi ja AncientGreymon antoi iskunsa Lucemoniin, joka tuhoutui lopullisesti. Elokuvassa Digimon Frontier: Island of Lost Digimon AncientGreymon ilmestyi yhdessä AncientGarurumonin kanssa ja tuhosi Ornismonin.

AncientKazemon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

AncientKazemon on Mega-tason muinainen ihmislintudigimon ja yksi Kymmenestä Legendaarisesta Soturista. AncientKazemon muistuttaa ihmisen ja linnun risteytystä, jolla on kultaiset siivet ja sateenkaarenvärinen vaatetus ja miekka kädessään. AncientKazemonin hyökkäyksiä ovat Storm Gazer ja Rainbow Symphony. Digimon Frontierissa AncientKazemon oli yksi niistä digimoneista, jotka menneisyydessä taistelivat Lucemonia vastaan. AncientKazemon oli myöhemmin antanut Tuulen ihmis- ja petohenget Seraphimonille. Lopputaistelussa Lucemon Larvaa vastaan Susanoomon jakautui 10 Legendaariseksi Soturiksi ja AncientKazemon antoi iskunsa Lucemoniin, joka tuhoutui lopullisesti.

AncientMegatheriummon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

AncientMegatheriummon on Mega-tason muinainen petodigimon ja yksi Kymmenestä Legendaarisesta Soturista. AncientMegatheriummon muistuttaa valtavaa Pelorovista, jolla on pitkä valkoinen turkki. AncientMegatheriummonin hyökkäyksiä ovat Freezing Blizzard ja Great Snowplow. Digimon Frontierissa AncientMegatheriummon oli yksi niistä digimoneista, jotka menneisyydessä taistelivat Lucemonia vastaan. AncientMegatheriummon oli myöhemmin antanut Jään ihmis- ja petohenget Ophanimonille. Lopputaistelussa Lucemon Larvaa vastaan Susanoomon jakautui 10 Legendaariseksi Soturiksi ja AncientMegatheriummon antoi iskunsa Lucemoniin, joka tuhoutui lopullisesti.

AncientMermaimon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

AncientMermaimon on Mega-tason muinainen ihmisvesipetodigimon ja yksi 10 Legendaarisesta Soturista. AncientMermaimon muistuttaa sinistä merenneidon ja ihmisen risteytystä, jolla on siivet, pitkät valkoiset hiukset ja kultainen kolmikärki käsissään. AncientMermaimonin hyökkäyksiä ovat Great Maelstrom ja Crystal Billow. Digimon Frontierissa AncientMermaimon oli yksi niistä digimoneista, jotka menneisyydessä taistelivat Lucemonia vastaan. AncientMermaimon oli myöhemmin antanut Veden ihmis- ja petohenget Cherubimonille. Lopputaistelussa Lucemon Larvaa vastaan Susanoomon jakautui 10 Legendaariseksi Soturiksi ja AncientMermaimon antoi iskunsa Lucemoniin, joka tuhoutui lopullisesti. AncientMermaimon voi kehittyä Mermaimonista.

AncientSphinxmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

AncientSphinxmon on Mega-tason myyttinen petodigimon ja yksi Kymmenestä Legendaarisesta Soturista. AncientSphinxmon muistuttaa mustaa Sfinksiä, jolla on kultaiset siivet. AncientSphinxmonin hyökkäyksiä ovat Dark Blast ja Necro Eclipse. Digimon Frontierissa AncientSphinxmon oli yksi niistä digimoneista, jotka menneisyydessä taistelivat Lucemonia vastaan. AncientSphinxmon oli myöhemmin antanut Pimeyden ihmis- ja petohenget Cherubimonille. Lopputaistelussa Lucemon Larvaa vastaan Susanoomon jakautui 10 Legendaariseksi Soturiksi ja AncientSphinxmon antoi iskunsa Lucemoniin, joka tuhoutui lopullisesti. AncientShinxmon myöhemmin viestitti Koujille että tämän veli Koichi on yhä elossa. AncientSphinxmon voi kehittyä Cerberumonista.

AncientTroiamon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

AncientTroiamon on Mega-tason muinainen kasvidigimon ja yksi Kymmenestä Legendaarisesta Soturista. AncientTroiamon muistuttaa Troijan hevosta, jolla on tykit rinnassaan, suussaan ja sivuillaan. AncientTroiamonin hyökkäyksiä ovat Epeius Gimmick ja Suprise Cannon. Digimon Frontierissa AncientTroiamon oli yksi niistä digimoneista, jotka menneisyydessä taistelivat Lucemonia vastaan. AncientTroiamon oli myöhemmin antanut Puun ihmis- ja petohenget Cherubimonille. Lopputaistelussa Lucemon Larvaa vastaan Susanoomon jakautui 10 Legendaariseksi Soturiksi ja AncientTroiamon antoi iskunsa Lucemoniin, joka tuhoutui lopullisesti. AncientTroiamon kehittyy Pinomonista ja voi kehittyä Apocalymoniksi Digimon Masters-pelissä.

AncientVolcamon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

AncientVolcamon on Mega-tason mineraalidigimon ja yksi Kymmenestä Legendaarisesta Soturista. AncientVolcamon muistuttaa lihaksikasta ihmistä, joka kantaa tulivuorta selässään. AncientVolcamonin hyökkäyksiä ovat Atomic Bomber, Super Nova/Lava Lance ja Big Bang Boom ja Fused-muodossa Maximum Big-Bang. Digimon Frontierissa AncientVolcamon oli yksi niistä digimoneista, jotka menneisyydessä taistelivat Lucemonia vastaan. AncientVolcamon oli myöhemmin antanut Maan ihmis- ja petohenget Cherubimonille. Lopputaistelussa Lucemon Larvaa vastaan Susanoomon jakautui 10 Legendaariseksi Soturiksi ja AncientVolcamon antoi iskunsa Lucemoniin, joka tuhoutui lopullisesti. AncientVolcamon esiintyi Digimon Fusionissa Magma Zonen johtajana ja lasten vihollisena orjuuttaen alueen asukkaat. Lasten onnistuttua vapauttamaan alueen digimonit AncientVolcamon hyökkää lasten kimppuun mutta Shoutmon X4 onnistuu kukistamaan AncientVolcamonin. Myöhemmin lasten saatua alueen Code Crownin haltuunsa AncientVolcamon yhdistyy Meramonien kanssa AncientVolcamon Fused-muotoon. Lapset kuitenkin voittavat hänet helposti. AncientVolcamon myöhemmin syntyy uudelleen ja muuttuu hyväksi. AncientVolcamonin nimi tulee sanoista Ancient ja Volcamon.

AncientWisemon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

AncientWisemon on Mega-tason muinainen mutanttidigimon ja yksi Kymmenestä Legendaarisesta Soturista. AncientWisemon muistuttaa Zhuge Liang-olentoa, jolla on valtava vihreä kaapumainen vaatetus, valtava peili rinnassaan ja vihreä hattu, jossa on harmaat ulokkeet, joiden päissä ovat kuuta ja aurinkoa muistuttavat koristeet. AncientWisemonin hyökkäyksiä ovat Laplace no Mia ja Elder Sign. Digimon Frontierissa AncientWisemon oli yksi niistä digimoneista, jotka menneisyydessä taistelivat Lucemonia vastaan. AncientWisemon oli myöhemmin antanut Teräksen ihmis- ja petohenget Cherubimonille. Lopputaistelussa Lucemon Larvaa vastaan Susanoomon jakautui 10 Legendaariseksi Soturiksi ja AncientWisemon antoi iskunsa Lucemoniin, joka tuhoutui lopullisesti. AncientWisemon voi kehittyä Wisemonista.

Andromon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Andromon on Ultimate-tason androididigimon. Andromonin nimi tulee sanasta androidi, mikä tarkoittaa koneihmistä. Andromonin hyökkäyksiä ovat Spiral Sword ja Gattling Missiles. Andromon voi kehittyä HiAndromoniksi. Digimon Adventuressa Andromon oli ensimmäinen Valittujen lasten kohtaama Ultimate-tason digimon, joka oli Devimonin musta rattaan vaikutuksen alaisena. Andromon voitti helposti taistelussa Greymonin ja Garurumonin, mutta lopulta Kabuterimon sai vapautettua Andromonin pahasta renkaasta. Seuraavan kerran Andromon nähtiin Mugendramonin hallitsemassa kaupungissa. Andromon auttaa Valittuja lapsia voittamaan Mugendramonin ja Piamonin. Lasten tuhottua Apocalymonin Digimaailmaan tuli rauha, ja Andromon otti valituista lapsista kuvan muistoksi ennen heidän paluutaan oikeaan maailmaan.

Sarjassa Digimon Zero Two Andromon oli Digimonkeisarin apulainen: hän oli mustan renkaan vaikutuksen alaisena. Andromon taisteli Daisukea ja Pegasmonia vastaan, kunnes Hikari onnistui vapauttamaan Andromonin renkaan vaikutuksesta, minkä jälkeen Andromon tuhosi Pimeän Tornin Gattling Missiles -hyökkäyksellä.

Digimon Tamersissa Andromon nähtiin yhdessä jaksossa, jossa hän hävittyään taistelun dedigivoitui Guardromoniksi. Myöhemmin Guardromonista tuli Kazun digimonkumppani.

Elokuvassa Digital Monster X-Evolution Andromon esiintyy Yggdrasilin kätyrinä. Hän saa surmansa WarGreymon X:n Dramon Killer -iskusta. Digimon Next -mangassa Andromon nähdään Light Cityssä. Chaosdramon tuhoaa Andromonin tämän asetettua viruksen, joka muuttaa koneita NEO:n osiksi.

Digimon Fusionissa useita Andromoneja nähtiin Splashmonin armeijassa Cyber Landilla.

Fresh In-Training Rookie Champion Ultimate Mega
MetalKoromon Kapurimon Hagurumon Guardromon Andromon HiAndromon

Angemon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Angemon on Champion-tason digimon ja kehittyy Digimon Adventuressa Patamonista tarpeen tullen Takerun digivicen avulla. Takerun Toivon Tunnus saa Angemonin muuttumaan HolyAngemoniksi. Angemon voi myös DNA-digivoitua Ankylomonin kanssa Shakkoumoniksi. Angemon on kuusisiipinen, miespuolinen enkelidigimon. Sillä on valko-siniset vaatteet, pitkät, kullanruskeat hiukset ja kypärä päässä. Mukanaan sillä on kultainen sauva. Sen naispuolinen vastine on Tailmonin Ultimate-muoto Angewomon, johon Angemon on rakastunut. Angemonin hyökkäyksiä ovat Heaven's Knuckle, Holy Rod ja God Typhoon.

Digimon Adventuressa Patamon kehittyi Angemoniksi ja tuhosi Devimonin Heaven's Knucle hyökkäyksellään tuhoutuen samalla itse. Angemonin sulat kuitenkin yhdistyivät Digiegg-munaksi ja myöhemmin muna kuoriutui Poyomoniksi. Angemon on Adventuressa hyvin voimakas Champion-tason Digimoniksi; hän oli ainoa joka pystyi edes haavoittamaan Vandemonia ennen kuin Tailmon kehittyi Angewomoniksi ja pärjäsi taistelussa myös jonkin aikaa Piamonillekin.

Digimon Frontierissa Angemon oli yksi Ophanimonin palvelijoita. Juuri Angemon kutsui lapset Digimaailmaan Ophanimonin pyynnöstä. Digimaailmaan kutsutuista lapsista Katsuharu, Teppei, Chiaki, ja Teruo kieltäytyivät palaamasta takaisin omaan maailmaansa kun heitä ei valittu ja Angemon sai tehtäväksi tarkkailla heitä. Angemon asettui heidän kanssa Steel Towniin, jossa Angemon joutui taistelemaan Sagittarimonia vastaan. Angemon pelasti valitut lapset, jotka yllättyivät nähdessään muita lapsia Digimaailmassa. Angemon selitti valituille lapsille muiden lasten taustat. Sagittarimonin hyökättyä Centarumon-armeijansa kanssa Angemon taisteli Sagittarimonia ja tämän armeijaa vastaan. Valitut lapset onnistuivat kukistamaan Centarumonit ja Angemon sai kukistettua Sagittarimonin. Muut lapset päättivät tämän jälkeen uskoa valittujen lasten puheita ja päättivät lähteä omaan maailmaansa. Tämän jälkeen Dynasmon ja Crusadermon hyökkäsivät lasten kimppuun ja Dynasmon tuhosi Angemonin ja latasi tämän Fractal Coden.

Digimon Fusionissa menneisyydessä Angemon koulutti nuorta Baalmonia Sand Zonella tulemaan Valon Soturiksi huolimatta siitä että alueen kuningatar torjui hänet jatkuvasti. Eräänä päivänä Baalmonin korruptio sai hänet tappamaan Angemonin itsepuolustukseksi. Myöhemmin Angemoneja nähtiin Mikeyn unessa ja Sky Zonen asukkaina. Digimon Fusionin kolmannella kaudella Mystinen kellokauppias kutsui Angemonin avuksi taistelussa Quartzmonia vastaan. Angemon esiintyy myös Digimon Adventure V-Tamer 01- ja Digimon Next -mangassa.

Angemonin nimi tulee englannin sanasta angel eli enkeli.

Fresh In-Training Rookie Champion Ultimate Mega
Poyomon Tokomon Patamon Angemon HolyAngemon Seraphimon
Armor DNA-Ultimate
Pegasmon Shakkoumon

Angewomon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Angewomon on Ultimate-tason enkelidigimon. Angewomon kehittyy tarpeen tullen Tailmonista Valon Tunnuksen avulla, ja on Hikari Yagamin kumppani sarjassa Digimon Adventure. Angewomonin päähyökkäys on Holy Arrow (Pyhä nuoli). Angewomonilla on vaaleat, pitkät hiukset, siivekäs kypärä silmillä, vaaleanpunainen, pitkä nauha käsivarsien ympärillä ja pään yllä, valkoinen hansikas vasemmassa kädessä, valkoinen puku, joka peittää myös vasemman jalan sekä kengät, joista oikeanpuoleinen on höyhenten peittämä. Angewomonin hansikkaan siipikoristeista muodostuu jousipyssy, kun hän ampuu nuolensa. Angewomon on tuhonnut Digimon Adventure-sarjassa kaksi pahaa Digimonia, Vamdemonin sekä LadyDevimonin. Angewomonin miespuolinen vastine on Angemon. Angewomon voi (ainakin Digimon-elokuvan mukaan) digivoitua Holydramoniksi tai Ophanimoniksi.

Digimon Frontierissa Angewomonin kuva nähtiin teltan ulkopuolella Autumn Leaf Fairilla. Digimon Data Squadissa Angewomon nähtiin lasituubissa huoneessa, jossa Thomas Norsteinin sisko oli. Digimon Fusionissa Bagramonin korruptio oli muuttanut Angewomonin LadyDevimoniksi. Myöhemmin Digimon Fusionin kolmannella kaudella mystinen kellokauppias kutsui Angewomonin avuksi taistelussa Quartzmonia vastaan. Angewomon esiintyy myös Digimon Adventure V-Tamer 01- ja Digimon Next-mangasarjoissa.

Angewomonin nimi tulee englannin sanoista angel, enkeli ja woman, nainen.

Hyökkäykset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Celestial Arrow (Holy Arrow): Muodostaa nuolen ja iskee sillä vihollistaan.
 • Heaven's Charm (Grand Cross): Luo ristin muotoisen valon, jota voidaan käyttää hyökkäykseen tai puolustautumiseen.
 • Heaven's Charge (Saint Air): Luo renkaan muotoisen energiavoiman, joka voi halvaannuttaa vastustajan ja parantaa liittolaiset, jotka sitten voivat lainata energiaansa hänelle.
 • Divine Kick (Heaven's Kick): Hyppää ja potkaisee vihollistaan äärimmäisellä tarkkuudella ja ketteryydellä.
 • Heel of Justice (Holy Heel): Lataa kaiken energiansa jalkoihinsa ja työntää itsensä äärimmäisellä tarkkuudella, ketteryydellä, tasapainolla, keskittymisellä ja voimalla päin vihollistaan ja yleensä tyrmää tämän.
Fresh In-Training Rookie Champion Ultimate Mega DNA-Mega
YukimiBotamon Nyaromon Plotmon Tailmon Angewomon Ophanimon
(Holydramon)
Ordinemon
Armor DNA-Ultimate
Nefertimon Silphymon

Ankylomon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ankylomon on Champion-tason digimon ja kehittyy sarjassa Digimon Zero Two Armadimonista tarpeen tullen Iorin digivicen avulla. Ankylomon voi DNA-digivoitua Angemonin kanssa Shakkoumoniksi. Ankylomon on ankylosauruksen näköinen dinosaurusdigimon. Sen ase on Tail Hammer (Häntävasara). Digimon Tamersissa Ankylomonin kortti nähtiin Takaton Digimodify-korttien joukossa.

Ankylomonin nimi tulee ankylosauruksesta, joka tarkoittaa kreikaksi yhteensulautunutta liskoa.

Hyökkäykset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Tail Hammer: Iskee vastustajaansa häntänsä päässä olevalla rautapallolla.
 • Megaton Press: Hyppää ja laskeutuu vastustajansa päällä koko painollaan.
 • Armor Stampede
 • Rhythmical Knock
Fresh In-Training Rookie Champion DNA-Ultimate DNA-Mega
Tsubumon Upamon Armadimon Ankylomon Shakkoumon Vikemon
Armor 1 Armor 2
Digmon Submarimon

Anubismon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Anubismon on Mega-tason digimon, joka muistuttaa siivekästä Anubis-jumalaa egyptiläisessä muinaisuskonnossa. Anubismon on Dark Arean vartija, joka valvoo Dark Areaan joutuneita digimoneja. Jos digimon on ollut hyvä eläessään, Anubismon palauttaa hänet Digimaailmaan digimunana. Jos digimon on ollut paha, Anubismon lähettää hänet Dark Areaan tuomittavaksi. Anubismonin hyökkäyksiä ovat Amemit ja Pyramid Power. Anubismon esiintyi Digimon Fusionissa Gravimonin luutnanttina. Anubismonin alempi muoto on Cerberumon, joka vartioi Dark Arean porttia.

Apemon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Apemon (jap. Hanumon) on Champion-tason eläindigimon. Apemon muistuttaa ihmisapinaa, jolla on kellertävä karvoitus, iso luuta muistuttava nuija selässään ja Pyhä Sormus vasemman käden sormessaan. Apemonin hyökkäyksiä ovat Mega Bone Stick ja Metallic Fur. Sarjassa Digimon Zero Two Apemon ilmestyy ihmisten maailmaan BlackWarGreymonin kanssa. Apemon aiheuttaa ongelmia kunnes Stingmon onnistuu kukistamaan hänet ja palauttamaan Digimaailmaan. Toinen Apemon nähdään kiinalaislapsen digimonkumppanina ja lopputaistelussa BelialVamdemonia vastaan. Digimon Tamersissa Apemon oli yksi niistä digimoneista, jotka halusivat Rikan kouluttajakseen. Apemonin kuva nähtiin myös Henryn tietokoneessa. Digimon Data Squadissa SaberLeomon kertoi Gotsumonille Apemonin olleen yksi Kuratan ryhmän uhreista. Elokuvassa Digital Monster X-Evolution Apemon nähtiin WarGreymon X:n järjestämässä tapaamisessa. Omnimon tuhosi Apemonin hyökätessään tapaamiseen. Toinen Apemon nähtiin Silphymonin kapinallisryhmässä. Digimon Fusionissa Apemoneja nähtiin MadLeomonin armeijassa. MadLeomon absorboi heidät itseensä muuttuakseen Final Modeen. Lapset kuitenkin tuhosivat hänet. Apemon kehittyy Shamanmonista ja voi kehittyä Gokuwmoniksi. Apemonin nimi tulee sanasta ape mikä tarkoittaa apinaa.

Apocalymon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Apocalymon (jap. アポカリモン, Apokarimon) on hahmo Digimon Adventuressa ja toimii kyseisen sarjan ajan kaiken pahuuden taustavaikuttajana. Ulkomuodoltaan se muistuttaa valtavaa, viisikulmioista koostuvaa laatikkomaista rakennelmaa, jolla on monta pitkää lonkeroa, joiden päissä on isot, kysimäiset pihdit. Suuren "laatikon" huipulla on Apoclaymonin ruumis. Vaikka se muistuttaa Digimonia, ei ole varmaa, onko se sellainen. Apocalymon on saanut nimensä apokalypsista (engl. apocalypse), joka tarkoittaa raamatullista maailmanloppua.

Apocalymon animessa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vaikka Apocalymon oli koko sarjan ajan toiminut kaiken pahan alkulähteenä ja taustavaikuttajana, se ei esiintynyt ennen sarjan loppua, jolloin Valitut lapset olivat voittaneet viimeisen alaisensa ja Pimeyden valtiaan, Piamonin. Paljastui, että Apocalymon oli luonut kaikki lasten kohtaamat pahat Digimonit, joihin lukeutuivat Pimeyden valtiaiden lisäksi myös Devimon, Etemon ja Vamdemon. Hänen olemuksensa oli järkyttänyt myös maailmankaikkeuden tasapainoa ja siten aiheuttanut sen, että todellisen maailman ja Digimaailman aika kulkivat eri tahtiin. Apocalymon oli muodostunut evoluution tieltä väistyneiden digimonien surusta ja katkeruudesta. Tämän takia se puhui itsestään aina monikkomuodossa, puhuen kaikkien sisältämiensä lukemattomien kadonneiden digimonien datan puolesta. Koska Apocalymon oli luonut muut pahat digimonit ja antanut niille niiden voimat, se saattoi halutessaan käyttää niiden hyökkäyksiä. Se pakotti lasten digimonit takaisin Rookie-tasolle ja tuhosi lasten tunnukset, niin etteivät heidän Digimoninsa voineet kehittyä. Lapset eivät kuitenkaan luovuttaneet, ja pian he löysivät tunnuksensa sydämistään, missä ne olivat koko ajan oikeasti olleet. Alkoi viimeinen taistelu lasten ja Apocalymonin välillä, jossa lapset tuhosivat Apocalymonin lonkerot ja ruumiin. Apocalymon ei kuitenkaan luovuttanut, vaan käytti viimeistä ja voimakkainta itsemurhahyökkäystään, Grand Big Bangia, jolla se aikoi tuhota mukanaan Digimaailman ja todellisen maailman. Valittujen lasten Digivicet kuitenkin sulkivat ja mitätöivät hyökkäyksen, jolloin Digimaailma säilyi vahingoittumattomana. Lisäksi Apocalymonin tuhon takia molempien maailmojen ajankulku palautui samantahtiseksi.

Apocalymon esiintyy myös elokuvassa Digimon Tamers: Battle of Adventurers, jossa se yritti päästä ihmisten maailmaan. Apocalymon kohtasi Omnimonin ja taisteli häntä vastaan. Apocalymon muuntautui Mephistomoniksi ja siirtyi ihmisten maailmaan ottaen ihmisen hahmon, valmistellen salaa suunnitelmaansa tuhota ihmisten maailma rakentamalla digitaalisia lemmikkejä, jotka lähettivät signaalin Mephistomonin joukoille siirtyä ihmisten maailmaan. Kesyttäjät ja Seasarmon onnistuivat kuitenkin kukistamaan Mephistomonin ja tuhoamaan sen istuttaman viruksen. Mephistomon ei kuitenkaan tuhoutunut, vaan muuntautui Gulfmoniksi, voimakkaampaan muotoonsa. Calumon sai lasten Digimonit kehittymään Ultimate-muotoihinsa, jolloin ne kykenivät tuhoamaan Gulfmonin Trinity Burst -yhteishyökkäyksellään.

Digimon Adventure tri. -elokuvasarjassa paljastui, että Apocalymonin jäänteistä oli syntynyt digimon nimeltä Meicoomon, jota Hackmon kutsui nimellä "Libra" ja jossa eli nyt koko Digimaailman pimeä puoli. Meiko Mochizukista tuli Valittu lapsi ja Meicoomonin kumppani, jotta Meikon läsnäolo estäisi Meicoomonia menettämästä hallintaansa ja hyökkäämästä kaiken ympärillään olevan kimppuun. Kolme vuotta BelialVamdemonin tuhoutumisen jälkeen, Yggdrasil aloitti palvelijoidensa, Alphamonin ja "Pimeän Gennain", sekä manipuloimansa Maki Himekawan avustuksella käyttää Meicoomonia levittämään tartuntaa, joka villiinnyttäisi digimonit ja niin aiheuttaisi niin vakavia vääristymiä ja sähköhäiriöitä, että Digimaailma täytyi "uudelleenkäynnistää". Mutta koska Meicoomon ja Apocalymonin voimien olemus hänessä säilyivät muuttumattomina siitäkin huolimatta, Homeostasis, Hackmon ja Japanin hallitus päättivät, että "Libra" oli tuhottava lopullisesti. Koska tämä epäonnistui ja Meicoomonin Mega-muoto Raguelmon yhdistyi Ophanimon Falldown Moden kanssa Ordinemoniksi, Homeostasis ja Hackmon aikoivat uudelleenkäynnistää kaiken todellisen maailman digiteknologian. Valitut lapset estivät sen vapauttamalla kaikkien digimonien muistot ennen edellistä uudelleenkäynnistystä sisältävän datan ja tuhoamalla Ordinemonin. Apocalymonin dataa sisältävän mustan kuutio kuitenkin selvisi Ordinemonin tuhosta ja Pimeä Gennai poimi sen talteen ennen kuin poistui paikalta, miettien yrittäisikö uudestaan Daemonin tai Diaboromonin avustuksella.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Tietoja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Laji: Tunnistamaton Digimon
 • Tyyppi: Virus
 • Koko: 50 G
 • Taso: Champion
 • Tekniikat:
Darkness Zone: Hajottaa vastustajansa dataksi.
Death Evolution (Reverse Digivolution): Tarttuu toisiin Digimoneihin lonkeroillaan ja pakottaa ne palaamaan alemmalle asteelle.
Grand Big Bang (Total Annihilation): Viimeinen vaihtoehto. Äärimmäinen itsemurhahyökkäys, jossa Apocalymon räjäyttää itsensä ja voi samalla tuhota kokonaisia maailmoja.
 • Kopioidut tekniikat:
MetalSeadramonin Ultimate Stream (MetalSeadramon's River of Power): Muuttaa lonkeronsa MetalSeadramonin pääksi ja laukaisee voimakkaan lasersäteen sen nenätykistä.
Vamdemonin Bloody Stream (Myotismon's Crimson Lightning): Muuttaa lonkeronsa Vandemonin torsoksi, joka luo punaisen energianuoran ja käyttää sitä piiskan tavoin.
Mugendramonin Mugen Cannon (Machinedramon's Giga Cannon): Muuttaa lonkeronsa Mugendramonin torsoksi ja ampuu voimakkaita energia-ammuksia sen tykeistä.
Devimonin Death Claw (Devimon's Death Claw (The Touch of Evil)): Vapauttaa lonkerostaan Devimonin käsiä, joilla se voi tarttua ja tuhota esineitä.
Nanomonin Plug Bomb (Datamon's Virus Grenades): Ampuu laserkranaatteja eri puolilta ruumistaan.

Muodot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ultimate Mega
Mephistomon Gulfmon
(Apocalymon)

Apollomon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Apollomon on Mega-tason jumaladigimon ja yksi Olympos XII:n jäsenistä. Apollomon pystyy käyttämään auringon energiaa hyväkseen ja käyttää sitä vihollisiaan vastaan. Apollomon muistuttaa ihmistä joka on keltaisten palavien säteiden peitossa ja hänellä on leijonamaiset jalat, pää, rintapanssari ja kynnet käsissään ja pitkät keltaiset hiukset. Apollomonin hyökkäyksiä ovat Sol Blaster, Phoebus Flow ja Arrow of Apollo ja Whispered muodossa Arrow of Whispered ja Sun of Lamentation. Apollomon esiintyy ensimmäisen kerran Digimon Fusionissa yhtenä Pimeyden Kenraaleista. Apollomon lähetti Marsmonin ja Sethmonin testaamaan lasten kykyjä. Apollomon tarjoutuu avustamaan lapsia Bagramonin kukistamisessa mutta samalla Bagramonin Apollomoniin asettama virus ottaa Apollomonin haltuunsa muuttaen hänet pahaan Whispered-muotoonsa. Apollomon Whispered tuhoaa Marsmonin ja hyökkää lasten kimppuun lähettäen heidät Hell Field nimiseen paikkaan. Apollomon Whispered yhdistyi Axemonin kanssa Darkness Modeen. Apollomon hetkellisesti irrottautuu Whispered-muodostaan ja pyytää Mikeyta tuhoamaan hänet jotta he voittaisivat. Mikey toteuttaa Apollomonin pyynnön antamalla Shoutmon X7:n iskeä Apollomonia kuolettavasti, jolloin sekä virus että Apollomon tuhoutuivat. Myöhemmin AxeKnightmon käytti Apollomonin ruumista osana GrandGeneramonia. Apollomonin Whispered-muoto palasi Prison Landilla ja taistelun aikana Apollomon vapautui pahasta muodostaan ja tuhosi lopullisesti Whispered-muotonsa Phoebus Flow hyökkäyksellään ja lähetti Mikeyn yhdessä Olegmonin kanssa pois Prison Landilta uhraten samalla itsensä muiden Pimeyden Kenraalien hyökättyä Apollomonin kimppuun. Apollomon myöhemmin syntyi uudelleen ja yhdistyi Shoutmonin kanssa X7F Superior Modeen ja tuhosi MegaDarknessBagramonin. Apollomon on myös esiintynyt peleissä Digimon World Dawn/Dusk ja Digimon World Championship. Apollomonin nimi tulee roomalaisessa mytologiassa esiintyvästä Apollosta.

Fresh In-Training Rookie Champion Ultimate Mega
Punimon Sunmon Coronamon Firamon Flaremon Apollomon

Aquilamon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aquilamon on Champion-tason digimon ja kehittyy sarjassa Digimon Zero Two Hawkmonista tarpeen tullen Miyakon digivicen avulla. Aquilamon voi DNA-digivoitua Tailmonin kanssa Silphymoniksi. Aquilamon on iso, punainen lintudigimon, jolla on kaksi sarvea päässä. Aquilamonin hyökkäyksiä ovat Glide Horn (Liukusarvi), Blast Laser, Wave Laser ja Wind Breath sekä Super Digica Taisenissa Storm Bomber. Digimon Tamersissa Aquilamon oli yksi niistä digimoneista, jotka halusivat Rikan kesyttäjäkseen. Digimon Frontierissa Aquilamon oli yksi niistä digimoneista, jotka menneisyydessä vangitsivat IceDevimonin. Digimon Data Squadissa pahojen tunteiden valtaan joutunut Piyomon kehittyi Aquilamoniksi ja pakeni Merukimonia ihmisten maailmaan aiheuttaen hämminkiä. Aquilamon kukisti taistelussa Gaogamonin ja Sunflowmonin ja kehittyi Garudamoniksi kohdattuaan GeoGreymonin. Digimon Fusionin kolmannella kaudella mystinen kellokauppias kutsui Aquilamonin avuksi taistelussa Quartzmonia vastaan.

Aquilamonin nimi tulee latinan sanasta aquila eli kotka.

Fresh In-Training Rookie Champion DNA-Ultimate DNA-Mega
Pururumon Poromon Hawkmon Aquilamon Silphymon Valkyrimon
Armor 1 Armor 2
Holsmon Shurimon

Arbormon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Arbormon on Hybrid-tason kyborgidigimon. Arbormon voi syntyä kenestä tahansa Puun hengen avulla. Arbormon muistuttaa valkopanssaroitua kyborgia. Arbormonin hyökkäyksiä ovat Roundhouse Punt ja Blockade Seed. Digimon Frontierissa Arbormon nähtiin Cherubimonin palvelijana. Arbomon pystyi muuntautumaan Petaldramoniksi Puun petohengen avulla. Duskmon lopulta tuhosi Arbormonin ja latasi tämän henget ja fraktaalikoodin itseensä.

Archelomon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Archelomon on Armor-tason eläindigimon. Archelomon syntyy Wormmonista Luotettavuuden Digieggin avulla. Archelomon muistuttaa merikilpikonnaa, jolla on veitsiä muistuttavat eturaajat, piikkejä selkäkuoressaan ja lintumainen pää. Archelomonin hyökkäyksiä ovat Ocean Storm ja Fin Cutters. Archelomon esiintyi Digimon Tamers: Battle of Adventurers elokuvassa, jossa Archelomon hyökkäsi laboratorion uima-altaassa Takaton ja hänen serkkunsa kimppuun, mutta Growlmon tuhosi Archelomonin. Toinen Archelomon nähtiin repeämässä Digimaailman ja ihmisten maailman välillä, mutta Omnimon tuhosi hänet. Digimon Fusionissa Archelomon nähtiin Island Zonen asukkaana ja Jijimonin vanhana ystävänä. Archelomon oli aikeissa kertoa Code Crownin sijainnin lapsille, mutta Neptunemon vangitsi hänet. Archelomon vahingossa paljastaa Code Crownin sijainnin Neptunemonille, joka uhkaa tappaa Archelomonin jolleivat lapset hanki Code Crownia hänelle, mutta lapset pelastivat Archelomonin.

Archnemon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Archnemon (engl. Arukenimon) on fiktiivinen hahmo sarjassa Digimon Zero Two. Archnemon ja kumppaninsa Mummymon luotiin alun perin Yukio Oikawan DNAsta, ja he ovat myös Oikawan apulaisia. Arukenimonilla sekä Mummymonilla on myös ihmismuodot, ja ihmismuodossaan Archnemon onnistuu tekemään Pimeistä Torneista digimoneja hiuksiensa avulla (niistä tunnetuin on BlackWarGreymon, joka ei kuitenkaan tottele Archnemonia). Tarpeen tulleen Archnemon muuntautuu digimon-muotoonsa, missä se on paljon tehokkaampi. Archnemon on Ultimate-tasolla.

Archnemon on hämähäkkien kuningatar, joka on muuten punainen, mutta sillä on valkoiset kädet ja hiukset. Sen hyökkäyksistä tunnetuimmat ovat Spider Thread sekä Acid Mist. Korttipelissä hänellä on myös Predation Spider niminen hyökkäys. Spirit Needle-hyökkäyksellään Archnemon pystyy muuttamaan hiuksillaan Pimeät Tornit digimoneiksi.

Archnemon kuului pahoihin digimoneihin ja oli yksi päävihollisista. Daisuke, Ken ja muut valitut taistelivat Archnemonia vastaan. Archnemon yhdessä Mummymonin ja Oikawan kanssa kidnappasivat lapsia ja istuttivat heihin Pimeyden Siemenen. Archnemon on vaihtelevan voimakas Ultimate-tason digimon, sillä paikoitellen Archnemon voitti helposti lasten Ultimate-tason digimonit, mutta välillä lasten digimonit voittivat hänet taisteluissa jopa Champion-muodoissaan. BelialVamdemon tuhosi Archnemonin kiduttaessaan tätä. Digimon-keisari alias Ken Ichijoji oli alun perin Oikawan ja Archnemonin vaikutuksen alaisena. Archnemon esiintyi 24 jaksossa, mikä on yksi pisimmistä esiintymisistä vihollisdigimonilta sarjassa. Digimon Frontierissa Archnemoneja ihmishahmossaan nähdään yhdessä Mummymonien kanssa Ennustajakylässä ja Autumn Leaf Fairilla.

Archne tarkoittaa kreikkalaisessa mytologiassa esiintyvää hahmoa Arachnea, joka on naisen ja hämähäkin risteytys. Archnemon kehittyy Dokugumonista ja voi kehittyä pidemmälle Parasimoniksi.

Argomon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Argomon on Ultimate-tason mutanttidigimon. Argomon muistuttaa ihmismäistä olentoa, jolla on vihreät käärmemäiset lonkerot selässään, silmät jaloissaan ja rinnassaan, punaiset kynnet jaloissaan ja valkoiset kädet ja musta naamio kasvoillaan. Argomonin hyökkäyksiä ovat Elimination Line, Imprisonment ja Worm Phase. Argomonista on olemassa myös samanniminen mega-muoto, joka muistuttaa kyborgimaista Argomonia. Tämän Argomonin hyökkäyksiä ovat Distortion Line, Brute Force ja Judecca Cannon. Argomon esiintyi elokuvassa Digimon Savers the Movie: Ultimate Power! Activate Burst Mode!! lasten päävihollisena. Argomon nukutti lapset ja muuntautui mega-muotoonsa kukistaen Agumonin helposti taistelussa. Agumon muuntautui ShineGreymoniksi mutta Argomon tuhosi ShineGreymonin miekan. ShineGreymon muuntautui Burst Modeen ja tuhosi Argomonin iskemällä häntä rintaan miekallaan.

Arkadimon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Arkadimon on petodigimon, joka eroaa muista digimoneista että sillä on sama nimi kaikilla sen muodoilla Fresh-tasosta Mega-tasolle. Arkadimon on myös yksi harvoista digimoneista, joilla on Super Ultimate -muoto. Arkadimonin hyökkäyksiä eri muodoissa ovat Data Drain/Absorption (fresh/in traning-muodossa), Soul Absorption ja Erase Sicle (Rookie-muodossa), Prison Wrist ja Snatch Whip (Champion-muodossa), Dot Matrix ja Freeze Tentacle (Ultimate-muodossa), Dot Matrix ja Exile Spear (Mega-muodossa) ja God Matrix ja Dystopia Lances (Ultra-muodossa). Arkadimonin Ultimate-muoto esiintyi Digimon Fusionissa kun Laylamon lähetti hänet lasten kimppuun. Arkadimon vangitsi lapset aika-avaruusjatkumoon mutta Wisemonin ja Darkdramonin avulla Shoutmon X5 onnistui tuhoamaan hänet. Arkadimonin muut muodot ovat esiintyneet Digimon Adventure V-Tamer 01 -mangassa. Arkadimonin mega-muoto esiintyi Digimon Xros Wars-mangassa puolustamassa Bagramonin linnaa Jupiter Zonella, mutta UlforceVeedramon tuhosi Arkadimonin. Arkadimonin nimi tulee kreikkalaisesta Arkadian kaupungista.

Armadimon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Armadimon (engl. Armadillomon, tätä nimeä käytettiin myös suomenkielisessä jälkiäänityksessä) on Digimon-hahmo. Sarjassa Digimon Zero Two se on Iori Hidan kumppani. Armadimon on Rookie-tason digimon. Se on kehittynyt Upamonista ja kehittyy digivoitumalla Ankylomoniksi. Digi-Eggien avulla siitä voi tulla myös Digmon ja Submarimon. Armadimonin aseen nimi on yleensä Diamond Shell (Timanttikilpi). Armadimon on vyötiäisen näköinen nisäkäsdigimon.

Digimon Frontierissa Kumamon onnistui palauttamaan korruptoituneet Chamelemonit takaisin Armadimoneiksi. Myöhemmin Armadimoneja nähtiin Autumn Leaf Fairilla.

Armadimonin nimi tulee englannin sanasta armadillo eli vyötiäinen.

Hyökkäykset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Diamond Shell (Rolling Stone): Käpertyy palloksi ja pyörii päin vastustajaansa.
 • Scratch Beat (Diamond Slamming/Diamond Slamming Attack/Claw Chopping): Iskee vastustajaansa toistuvasti kynsillään.
 • Rigid Block
Fresh In-Training Rookie Champion DNA-Ultimate DNA-Mega
Tsubumon Upamon Armadimon Ankylomon Shakkoumon Vikemon
Armor 1 Armor 2
Digmon Submarimon

Armageddemon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Armageddemon on tunnistamaton Digimon, jonka nimi tulee sanasta Armageddon, paikka, jossa viimeinen taistelu hyvän ja pahan välillä käydään, joka on ennustettu Raamatussa. Armageddemon on Mega-tason Digimon, joka muistuttaa hyönteistä ja dinosaurusta. Armageddemonilla on kuusi jalkaa, ohjukset selässään, ja pää ja häntä, niin kuin dinosauruksella. Vaikka Armageddemon on kehittynyt Mega-tason digimonista Diaboromonista, Armageddemon on silti sama Mega-tason digimon, vaikkakin huomattavasti voimakkaampi. Armageddemon esiintyi elokuvassa Digimon Adventure 02: Revenge of Diaboromon, jossa Armageddemon syntyi kun miljoonat Kuramonit yhdistyivät valtavaksi digimunaksi, joka kuoriutui Armageddemoniksi. Armageddemon voitti helposti Omnimonin taistelussa, mutta Omnimon antoi voimansa Imperialdramonille, joka kehittyi Paladin Mode -muotoonsa, ja tuhosi Armageddemonin Omni Sword -hyökkäyksellään.

Armageddemon esiintyi pääroistona myös elokuvassa Digimon Savers 3D: The Digital World in Imminent Danger!. Elokuvassa Armageddemon absorboi Digimaailman dataa mustaan aukkoon, mutta Calumon, GeoGreymon ja Gaogamon onnistuivat tuhoamaan hänet.

Muodot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Fresh In-Training Rookie Champion Ultimate Mega
Kuramon Tsumemon Keramon Chrysalimon Infermon Diaboromon
Armageddemon

Hyökkäykset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Destiny Destroyer (Ultimate Flare): Ampuu suustaan voimakkaan energia-aallon vastustajaa kohti.
 • Full Scale Attack (Black Rain): Ampuu selästään ohjuksia taivaalle, jotka putoavat vastustajaa kohti sateen lailla.

Armamon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Armamon on Mega-tason asedigimon. Armamon muistuttaa lentävää olentoa, jolla on sinertävä haarniska ja iso miekka kädessään. Armamon on esiintynyt Digimon Story: Super Xros Wars Blue and Red-pelissä. Armamon voi yhdistyä Barbamonin kanssa OmegaArmamon Burst Modeen.

Armormon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Armormon (jap. Assaultmon) on Ultimate-tason kyborgidigimon. Armormon muistuttaa konemaista kentauria, jolla on käsissään Gattling-konekiväärit. Armormonin hyökkäyksiä ovat Justice Strike ja Suprise Attack. Armormon on esiintynyt Digimon World 3 pelissä. Armormon voi kehittyä Monmonista.

Arresterdramon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Arresterdramon on Gumdramonin kehittyneempi muoto. Arresterdramon muistuttaa violettia ihmismäistä lohikäärmettä, jolla on mustat housut, keltaiset kengät ja housut ja punainen kuminen rintapanssari ja ankkurin muotoinen häntä. Arresterdramonin hyökkäyksiä ovat Mach Flicker, Flog Shot, Spin Caliper, Spiral Shredder, Prism Gallet ja Eraser Flog Shot. Digimon Fusionin kolmannella kaudella Gumdramon pystyi kehittymään Arresterdramoniksi ja yhdistymään muiden digimonien kanssa hybridimuotoihin. Arrestardramon voi kehittyä Superior Modeen. Arresterdramon Superior Mode onnistui Brave Snatcherin avulla tuhoamaan Quartzmonin.

Aruraumon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aruraumon on Rookie-tason kasvidigimon. Aruraumon muistuttaa Palmonia, jolla on violetin värinen kukka päässään. Aruraumonin hyökkäyksiä ovat Nemesis Ivy, Gloomy Dust ja Hungry Hand. Aruraumon on esiintynyt Digimon World, Digimon World 2, Digimon World 3, Digimon World: Next Order, Digimon World Dawn and Dusk, Digimon World DS ja Digimon World Championship-peleissä.

Astamon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Astamon on Ultimate-tason demonidigimon. Astamon on Dark Arean prinssi ja hänen voimansa vastaavat mega-tason digimonia. Astamon kantaa kädessään Oro Salmón nimistä konepistoolia. Astamon osoittaa julmuutta vihollisilleen ja uskollisuutta ystävilleen. Astamonin hyökkäyksiä ovat Hellfire ja Maverick. Astamon esiintyi Digimon Fusionin kolmannella kaudella. Astamon voi kehittyä Psychemonista tai Porcupamonista ja voi kehittyä Belphemoniksi.

Asuramon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Asuramon on Ultimate-tason velhodigimon. Asuramon muistuttaa monikätistä mustaa lihaksikasta ihmistä, jolla on kolmet kasvot, joista yksi edustaa vihaa, yksi armoa ja yksi siunausta, oranssi liekehtivä tukka, punainen kangas vyötäisillään ja keltaiset ranne- ja jalkarenkaat. Asuramon kehittyy Musyamonista ja voi kehittyä Zanbamoniksi. Asuramonin hyökkäyksiä ovat Asura God-fist, Multiple Faces, Asura Sweltering Fist ja Asura Exploding Fist. Digimon Frontierissa Asuramon nähtiin Sakkakumonin Flame Arealla. Asuramon kertoi Tommylle haluavansa auttaa häntä löytämään muut lapset. Asuramonin yliystävällisyys epäilytti Tommya ja myöhemmin paljastui että Asuramon oli hyökännyt Tommyn kimppuun aiemmin. Tommy muuntautui Kumamoniksi, mutta ei pärjännyt Asuramonille. Tommyn tajuttua vejensä opettaman tosiystävyyden hän muuntautui Korikakumoniksi ja kukisti Asuramonin ja latasi tämän Fractal Coden digiviceensa. Digimon Fusionissa Asuramon nähtiin Warrior Zonella. Lapset onnistuivat kuitenkin kukistamaan hänet. Asuramonin nimi tulee Asurasta.

Atamadekachimon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Atamadekachimon on Champion-tason digimon, joka muistuttaa pientä dinosaurusta. Atamadekachimonin hyökkäys on Head Crush. Atamadekachimon on esiintynyt Digimon Pocket Wars-kännykkäpelissä. Atamadekachimon voi kehittyä Minidekachimonista, joka on Atamadekachimonin suussa oleva pieni digimon.

AtlurBallistamon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

AtlurBallistamon on Ballistamonin kehittyneempi muoto. AtlurBallistamon muistuttaa Ballistamonia, jolla on sähkömagneettinen suojus ja paksu metallinen panssarointi. AtlurBallistamonin hyökkäyksiä ovat Plasma Crack ja Rocket Bunker. AtlurBallistamon on esiintynyt Digimon Xros Wars-mangassa.

AtlurKabuterimon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

AtlurKabuterimon on Koushiro Izumin kumppani ja se on kehittynyt Kabuterimonista. AtlurKabuterimon on Ultimate-muodon digimon ja se kehittyi Koushiron Tiedon Tunnuksen avulla. AtlurKabuterimon poikkeaa Kabuterimonista, joka puolestaan muistuttaa ylikasvanutta kovakuoriaista siitä, että sillä on sarvi ja punainen kuori, sillä Kabuterimonilla kuori on sininen. AtlurKabuterimonista on myös olemassa sininen versio.

Ensimmäisen kerran AtlurKabuterimon nähtiin jaksossa 24 AtlerGabterimon, missä tämä tuhosi Vademonin. Toisen kerran AtlurKabuterimon nähtiin jaksossa 28 Äkkiä takaisin Japaniin, missä AtlurKabuterimon tuhosi kaksi Devidramonia. AtlurKabuterimonin hyökkäys on nimeltään Horn Blaster (suomenkielisenä Tapposarvi). AtlurKabuterimoninin toinen nimi on MegaKabuterimon, jota on käytetty lähinnä englanninkielisissä tuotoksissa.

Digimon Frontierissa AtlurKabuterimoneja nähtiin Trailmonien kilpailussa. Digimon Fusionissa sinisiä ja punaisia AtlurKabuterimoneja nähtiin Jungle Zonen asukkaina. Sininen AtlurKabuterimon voi kehittyä AncientBeetlemoniksi.

Muodot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Fresh In-Training Rookie Champion Ultimate Mega
Pabumon Motimon Tentomon Kabuterimon AtlurKabuterimon HerculesKabuterimon

Aurumon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aurumon (Jap. Owlmon) on Armor-tason lintudigimon. Aurumon syntyy Wormmonista Rakkauden Digi-Eggin avulla. Aurumon muistuttaa pöllöä, jolla on lasit silmillä ja Rakkauden Tunnus otsassaan. Aurumonin hyökkäyksiä ovat Midnight Sniper, Infrared Ray ja Infrared Eye. Aurumon on esiintynyt Digimon World Dawn and Dusk pelissä.

AvengeKidmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

AvengeKidmon on Mega-tason demonidigimon. AvengeKidmon muistuttaa ihmistä, jolla on musta haarniska, viitta, punaiset ristikuviot jaloissaan ja valopallot käsissään. AvengeKidmonin hyökkäyksiä ovat Misery Bullet Rain ja Destruction Trigger. AvengeKidmon on esiintynyt Digimon Crusader -pelissä. AvengeKidmonin nimi tulee Avengesta ja Billy the Kidistä.

Axemon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Axemon on Champion-tason demonipetodigimon. Axemon muistuttaa mustaa ja kullanväristä olentoa, joka toimii usein yhteistyössä SkullKnightmonin kanssa. Axemonin hyökkäyksiä ovat Air Slicer, Aqua Rage ja Aqua Regia. Axemon voi yhdistyä SkullKnightmonin kanssa AxeKnightmoniksi. Axemon esiintyi Digimon Fusionissa, kun Nene jakoi AxeKnightmonin Axemoniksi ja SkullKnightmoniksi ja yhdisti Axemonin uudelleen SkullKnightmonin kanssa Mighty Axe Modeen. Myöhemmin Ewan Amano yhdisti Axemonin Tuwarmonin kanssa Ruthless Tuwarmoniksi. Apollomon, joka oli Whispered ohjelman vaikutuksen alaisena puolestaan yhdistyi Axemonin kanssa Darkness Modeen.

AxeKnightmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

AxeKnightmon (Jap. DarkKnightmon) on Ultimate-tason ritaridigimon. AxeKnightmon syntyy kun SkullKnightmon ja Axemon yhdistyvät keskenään. AxeKnightmon muistuttaa mustaa ritaria, jolla on punainen kaksoiskeihäs kädessään, musta ja sininen viitta ja C-kirjaimen muitoinen kilpi. AxeKnightmonin hyökkäyksiä ovat mm Twin Spear, Shoulder Blade, Undead Soldier, Treason Vortex ja Choujigen Axe ja MusoKnightmon-muodossa Gōradarai Gun, Wave of Destruction ja Majūryoku Jubakujin. Mangassa AxeKnightmon pystyi yhdistymään myös Blastmonin, Duskmonin, Gulfmonin ja Laylamonin kanssa hybridimuotoon. AxeKnightmon esiintyi Digimon Fusionissa Bagra-armeijan kätyrinä ja Bagramonin veljenä. AxeKnightmon oli alun perin Nenen Midnight-nimisen armeijan johtava digimon, kunnes hän petti hänet ja siirtyi veljensä armeijaan. AxeKnightmon sai haltuunsa Darkness Loaderin, jolla hän yhdisti SkullGreymonin ja SkullSatamonin itseensä muuntautuen SuperAxeKnightmoniksi. Myöhemmin Yuu Amano yhdisti Tuwarmonin AxeKnightmonin kanssa MusoKnightmoniksi. Lasten tuhottua kaikki seitsemän Pimeyden Kenraalia, AxeKnightmon loi heidän ruumiinsa uudelleen Darkness Stonen avulla ja yhdisti heidät keskenään GrandGeneramoniksi. Lasten tuhottua GrandGeneramonin AxeKnightmon paljasti lapsille suunnitelmansa saada Bagramonin voimat itselleen, jolloin AxeKnightmon lävisti Bagramonin iskullaan ja latasi hänet itseensä muuntautuen AxeKnightmon Darkness Modeen. Bagramon onnistui kuitenkin metafyysisesti tuhoamaan AxeKnightmonin ja otti hänen kehonsa haltuunsa muuntautuen MegaDarknessBagramoniksi. Lasten tuhottua MegaDarknessBagramonin AxeKnightmonin ruumis tuhoutui myös lopullisesti. Digimon Fusionin kolmannella kaudella vanha kellokauppias, joka paljastuu Bagramonin reinkarnaatioksi tekee lyhyen viittauksen AxeKnightmoniin mainiten että kun hän kohtaa "veljensä" niin muiden pitää olla varuillaan.

B[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Babamon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Babamon on Mega-tason digimon, joka muistuttaa vanhaa naista, jolla on harmaa nutturatukka, vihreä vaatetus, ruskeat kengät, vaaleanpunainen koru kaulassa ja luuta kädessä. Babamonin uskotaan olleen Rosemon, joka joutui ikääntymiskirouksen uhriksi. Babamonin hyökkäyksiä ovat Empress Haze, Dark Broom ja Tri Banish. Digimon Tamersissa Rika, Kazu ja Kenta löysivät talon, jossa Babamon asui yhdessä puolisonsa Jijimonin kanssa. Babamon ja Jijimon tarjosivat lapsille illallisen vieraanvaraisuutena. Kazun ja Kentain pyydettyä heitä digimonkumppaneikseen he hämmentyivät ja alkoivat kamppailla keskenään kunnes Renamon lopetti tappelun. Babamon nähtiin myöhemmin taistelussa D-Reaperiä vastaan. Digimon Frontierissa Babamoneja nähtiin Ennustajakylässä ja Autumn Leaf Fairilla. Digimon Fusionissa Babamon nähtiin Shinobi Zonen prinsessana, jonka Musyamon kidnappasi. Lapset onnistuvat kuitenkin vapauttamaan hänet. Babamonin nimi tulee sanasta Baba, mikä tarkoittaa "vanhaa naista".

Babydmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Babydmon on In-Traning-tason minilohikäärmedigimon. Babydmon muistuttaa pientä vihreää lohikäärmemäistä olentoa, jolla on pienet punaiset luita muistuttavat sarvet päässään ja pieni pyrstö. Babydmonin hyökkäys on Hot Steam. Babydmon on esiintynyt Digimon World Championship ja Digimon Battle-peleissä. Babydmon kehittyy Petitmonista ja voi kehittyä Dracomoniksi.

Bacchusmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Bacchusmon on Mega-tason jumaladigimon ja yksi Olympos XII:n jäsenistä. Bacchusmon muistuttaa punertavaa käärmemäistä olentoa, jolla on sinertävä viitta ja vihreät hanskat. Bacchusmonin hyökkäys on "Cook of the Hell". Bacchusmonista on olemassa myös voimakkaampi Desui Mode. Bacchusmon on esiintynyt Digimon Collectors ja Digimon Crusader -peleissä. Bacchusmonin nimi tulee roomalaisesta Bacchus-jumalasta.

Bagramon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Bagramon (Amerikan englanninkielisessä versiossa Lord Bagra) on Mega-tason demonilordidigimon, joka esiintyy kuudennen Digimon-animesarjan, Digimon Fusion, kahden ensimmäisen kauden päävastustajana. Bagramon muistuttaa valkohiuksista parrakasta mieshahmoa, jolla on rubiinimaiset silmät, mustat siivet ja iso luurankomainen käsi ja jalka, punaiset sarvet päässään ja valkoinen haarniska viittoineen keltaisella rintasuojuksella varustettuna. Bagramonin naamasta puolet on puisen naamion peitossa. Bagramonin hyökkäyksiä ovat "Astral Snatcher", "Invisible Snake-eyes", "Scarlet Blood Wine", "Choujigen Storm" ja "Kyoku Invisible Snake-eye" ja MegaDarknessBagramon -muodossa "God of Death Snatcher" ja "Eternal Darkmare". Ennen sarjan tapahtumia Digimemories digimonit taistelivat Bagramonia ja hänen armeijaansa vastaan kärsien tappion. He lukitsivat voimansa ja ruumiinsa DigiMemories-muistitikkuihin jotka piilotettiin ympäri Digimaailmaa. Bagramon komentaa Bagra-armeijaa (Bagra Army) Tactimon, Blastmon ja Laylamon uskollisimpina upseereinaan. Bagramonin tavoitteena on kerätä kaikki 108 Code Crownia ja muokata niiden avulla Digimaailma uudeksi valtakunnakseen. Juuri Bagramon antoi Christopherille tämän Fusion Loaderinsa aikeenaan saada hänet puolelleen. Bagramon määräsi Tactimonin, Blastmonin ja Laylamonin tuhoamaan Mikeyn ja tämän joukot etteivät he olisi uhkana hänelle.

Lasten kukistettua Bagramonin joukkoja yksi kerrallaan Bagramon paljasti itsensä lapsille Miekkaalueella varastaen heidän keräämänsä koodikruunut lähettäen Mikeyn ihmisten maailmaan Tactimonin kanssa ja käytti koodikruunujen voimaa jakaakseen Digimaailman seitsemään alueeseen asettaen seitsemän Pimeyden Kenraalia hallitsemaan niitä. Mikeyn palattua Digimaailmaan hän yhdisti joukkonsa ystäviensä kanssa kukistaen Pimeyden Kenraalit yksi kerrallaan ja kohtasivat Bagramonin tämän linnassa. Bagramon paljasti lapsille suunnitelmansa tuhota ihmisten maailma päivänä nimeltä D5 (Day of Dimension Delete and Deadly Destruction), kun Pimeyden Kenraalit olivat keränneet tarpeeksi negatiivista energiaa koodikruunuista. Vaikka Bagramonin suunnitelma aluksi onnistui, lasten tuhottua GrandGeneramonin, Bagramonin veli AxeKnightmon petti hänet lävistämällä tämän iskullaan ja latasi hänet itseensä muuttuen Darkest AxeKnightmoniksi. Bagramon kuitenkin oli voimakkaampi kuin AxeKnightmon tuhoten hänet metafyysisesti muuntautuen MegaDarknessBagramoniksi (jap. DarknessBagramon). MegaDarknessBagramon tappoi Shoutmonin ja lähetti lapset toiseen ulottovuuteen hyökäten ihmisten maailmaan joukkojensa kanssa. Lapset onnistuivat palaamaan ihmisten maailmaan ja tuhosivat MegaDarknessBagramonin joukot. MegaDarknessBagramon oli voitolla lapsia vastaan kunnes Shoutmon syntyi uudelleen ja yhdistyi kaikkien maailman digimonien kanssa Shoutmon X7F Superior Modeen. MegaDarknessBagramon hajotti maan ympäriltään ja latasi sen datan itseensä kasvaen kooltaan jättimäiseksi. Tästä huolimatta Shoutmon X7F Superior Mode tuhosi MegaDarknessBagramonin yhdellä iskulla pelastaen sekä Digimaailman ja ihmisten maailman. Myöhemmin Digimon Fusionin kolmannella kaudella paljastui että lasten päävastustaja Quartzmon oli syntynyt MegaDarknessBagramonin datasta. Vielä myöhemmin paljastui että lasten tapaama mystinen kellokauppias oli todellisuudessa Bagramonin reinkarnaatio. Bagramonin nimi tulee Gabriel-nimisestä demonista.

Baihumon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Baihumon on Mega-tason jumaladigimon. Se on läntisen alueen vartija ja suuren valkoisen tiikerin näköinen, jolla on sinisiä raitoja kaikkialla ympäri kehoansa. Lisäksi sillä on kasvoillaan valtava sininen naamio, joiden kulmissa on pitkät terät, jotka muistuttavat sapelihampaita ja lisäksi vielä Baihumonilla on punaiset silmät. Baihumon nähdään ensimmäistä kertaa Digimon Tamersissa, jolloin Ryo Akiyama ja tämän kumppani, Cyberdramon, olivat tulleet haastamaan Baihumonin. Baihumon ei kuitenkaan voinut taistella heitä vastaan, koska koko Digimaailma oli vaarassa pyyhkiytyä pois D-Reaper -nimisen viruksenpoisto-ohjelman mukana. Calumonin luovutettua kaiken energiansa ja voimansa Digimaailman digimoneille, Baihumon ja kaikki muut kolme jumaladigimonia kutsuivat jokaisen mega-tason digimonin luokseen ja yrittivät ankarasti taistella D-Reaperia vastaan. Vuoden kuluttua D-Reaper saatiin oikeasta maailmasta käsin tuhotuksi ja sekä oikea maailma että Digimaailma olivat turvassa. Elokuvasarjan Digimon Adventure tri. takaumakohtauksissa Baihumon oli Daigo Nishijiman digimonkumppanin Bearmonin Mega-muoto, joka muiden ennen Taichi Yagamin ja muiden aikaa toimineiden Valittujen lasten kumppanidigimonien ohella taisteli Pimeyden valtiaita vastaan ennen tulemistaan yhdeksi Digimaailman neljästä vartijasta.

Bakemon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Bakemon on Champion-tason kummitusdigimon. Bakemonin aseena ovat Paholaisen Kädet (Hell's Hand) eli Bakemon iskee tai pelottelee vastustajaansa sinertävällä kädellään. Muita Bakemonin hyökkäyksiä ovat Death Charm, Ghost Chop ja Poison Breath. Bakemon esiintyi ensimmäisen kerran Digimon Adventuren jaksossa 11, jossa Sora ja Jou Kido löysivät erikoisen kirkon, joka myöhemmin paljastui kummitustaloksi. Bakemonien paljastettua olomuotonsa he vangitsivat Soran ja Joun ja aikoivat syödä heidät seremoniansa aikana. Bakemonit yhdistyivät isoksi Bakemoniksi, jota he kutsuivat "johtajaksi". Birdramon ja Ikkakumon onnistuivat kuitenkin tuhoamaan Bakemonin. Myöhemmin ihmisten maailmaan ilmestyi lukemattomia Bakemoneja Vamdemonin kanssa. Bakemonit eivät olleet normaalimuodossaan kovin voimakkaita Champion-tason digimoneja, sillä valittujen lasten digimonit onnistuivat kukistamaan ison joukon Bakemoneja jopa Rookie-muodoissaan.

Sarjassa Digimon Zero Two Digimonkeisari komensi viittä Bakemonia, jotka olivat naamioituneet lapsiksi. Digimonkeisari pakotti Daisuken valitsemaan, kenet hän pelastaa ennen kuin Deltamon tuhoaa heidät. Oikeiden lasten saavuttua paikalle Bakemonit paljastuivat huijareiksi. Pegasmon onnistui vapauttamaan Bakemonit pimeistä renkaista samalla, kun Nefertimon ja Holsmon tuhosivat Pimeän Tornin. Myöhemmin Bakemoneja oli Digimonkeisarin tukikohdassa. Osan heistä tuhosi Kimeramon. Myöhemmin Bakemoneja ilmestyi ihmisten maailmaan Yamaton konserttiin ja New Yorkiin. Digimon Frontierissa Bakemoneja esiintyy Ennustajakylässä ja Autumn Leaf Fairilla. Digimon Fusionin kolmannella kaudella Bakemon oli yksi Ren Tobarin nappaamista digimoneista. Bakemon kehittyy Tsukaimonista ja voi kehittyä Phantomoniksi. Bakemonin vaihtoehtoinen muoto on Soulmon. Digimon Adventure tri. -elokuvasarjan viidennessä osassa Coexistence nähtiin Meicoomonin levittämälle tartunnalle altistuneina useita Bakemoneja nähtiin lentämässä vääristymien läpi todelliseen maailmaan.

Bakomon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Bakomon on Rookie-tason mutanttidigimon, joka muistuttaa pahvilaatikoista kasattua olentoa, jolla on teippirulla toisessa kädessään. Bakomonin hyökkäyksiä ovat Gum Roll ja Transdelivery. Digimon Fusionissa Bakomoneja nähtiin Digimon Landin puistossa.

Bakumon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Bakumon (engl. Tapirmon) on Rookie-tason eläindigimon. Bakumon muistuttaa malaijantapiiria, jolla on Pyhä Sormus vasemmassa etujalassaan ja harmaat savumaiset takajalat. Bakumonin hyökkäyksiä ovat Nightmare Syndrome ja Virus Delete. Bakumon voi myös tehdä Double Nightmare Syndrome yhteishyökkäyksen Digitamamonin kanssa. Sarjassa Digimon Zero Two Bakumon nähtiin Digitamamonin kiinalaisravintolassa. Digimon Tamersissa Bakumon oli yksi niistä digimoneista, jotka halusivat Rikan kouluttajakseen. Digimon Frontierissa Bakumoneja nähtiin Autumn Leaf Fairilla ja Ennustajakylässä. Myöhemmin Cherubimonin korruptoima Bakumon hyökkäsi lasten kimppuun TV Forestilla ja sai Tommyn näkemään painajaisia, mikä sai Tommyn hyökkäämään lasten kimppuun. Takuya sai myöhemmin tietää asiasta ja muuttui Agunimoniksi ja kukisti Bakumon muuttaen hänet takaisin hyväksi. Bakumon myöhemmin pyysi anteeksi lapsilta ja palkitsi heidät hyvillä unilla. Digimon Data Squadissa Bakumon pakeni Kuratan ryhmää, jotka tuhosivat digimoneja. Digimon Fusionissa Bakumon nähtiin Sky Zonen asukkaana. Elokuvasarjassa Digimon Adventure tri. esiintynyt Bakumon oli alun perin vuosia sitten Maki Himekawan digimonkumppani, jonka Ultimate-muoto Megadramon uhrasi itsensä käyttääkseen LoaderLiomonista, Orochimonista, Triceramonista ja Hippogriffomonista digivoituneiden Baihumonin, Ebonwumonin, Qinglongmonin ja Zhuqiaomonin voimia Pimeyden valtiaiden voittamiseksi. Bakumonin kuolema oli Himekawalle niin kova trauma, että hän päätti etsiä keinoa "uudelleenkäynnistää" Digimaailman ja palauttaa sen aikaan ennen Bakumonin kuolemaa. Yggdrasilia palveleva "Pimeä Gennai" lupasi auttaa tätä saamaan haluamansa. Mutta kun uudelleenkäynnistys oli toteutunut, Bakumon ei muistanut Himekawaa, joka ei tiennyt Yggdrasilin tahtoneen vain eristää digimonit ja ihmiset toisistaan lopullisesti.

Ballistamon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ballistamon on champion-tason konedigimon. Ballistamon muistuttaa konemaista robottia, jonka rinnassa on paikka tavaroiden kuljetukseen. Ballistamonin hyökkäyksiä ovat Horn Breaker, Heavy Speaker, Arm Bunker ja Doomsday Woofer. Ballistamon kykenee muuntautumaan DarkVolumoniksi ja kehittymään AtlurBallistamoniksi. Ballistamon voi myös yhdistyä Shoutmonin kanssa Shoutmon X2-muotoon ja Bastemonin kanssa BalliBastemoniksi. Digimon Fusionissa Ballistamon oli ennen DarkVolumon, joka oli Olegmonin miehistön jäsen. Jouduttuaan epäonnistuneen voimakokeilun seurauksena Hymyjen kylään muistinsa menettäneenä, Shoutmon uudelleenohjelmoi DarkVolumonin Ballistamoniksi. Ballistamon myöhemmin liittyi Shoutmonin kanssa Mikeyn armeijaan. Kun lapset kohtasivat Olegmonin, tämä hypnotisoi Ballistamonin ja palautti hänet DarkVolumoniksi, mutta DarkVolumon kääntyi Olegmonia vastaan ja tuhosi hänet, minkä jälkeen hän palautui Ballistamoniksi.

BanchoGolemon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

BanchoGolemon on Mega-tason mineraalidigimon. BanchoGolemon muistuttaa lihaksikasta kivestä koostuvaa ihmistä, jolla on sininen viitta. BanchoGolemon kouluttaa eristettyjä digimoneja Tiedostosaaren vuorten syvyyksissä. BanchoGolemon on esiintynyt Digimon-korttipelissä.

BanchoLeomon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

BanchoLeomon on Mega-tason eläindigimon. Bancholeomon muistuttaa osittain Leomonia, mutta hänellä on yllään violetti takki, miekka vyötäisillään ja vaaleat hiukset. BanchoLeomon voi kehittyä Burst Modeen voimakkaimpaan mega-muotoonsa. BanchoLeomonin hyökkäyksiä ovat Lion King Slash, Flash Bantyo Punch, Otokogi ja Otokodama ja Burst Modessa Burning Bancho Punch. BanchoLeomon esiintyi Digimon Data Squadissa Spencer Damonin digimonkumppanina. BanchoLeomon ystävystyi Spencer Damonin kanssa pienen kahakan jälkeen ja taisteli Craniamonia vastaan Burst Modessa. Myöhemmin Yggdrasilin vangittua Spencerin ja määrättyä hänet teloitettavaksi BanchoLeomon yritti estää hänen teloituksen ja koskettaessaan häntä Spencerin sielu siirtyi BanchoLeomoniin Yggdrasilin otettua Spencerin ruumiin haltuunsa. BanchoLeomon ilmestyy myöhemmin lapsille auttaen heitä tuhoamaan Gizumonit ja kouluttaen heitä. BanchoLeomon myöhemmin näytti lapsille tien Pyhään Kaupunkiin heidän kukistettua BioThunderbirmonin, BioQuetzalmonin ja BioStegomonin. BanchoLeomon ilmestyi myöhemmin ihmisten maailmaan ohjeistaen Marcusia kehittämään ShineGreymonin Burst Modeen. BanchoLeomon ilmestyi Yggdrasilin linnaan ja kertoi Marcusille tarinan yhteydestään Spencer Damoniin. BanchoLeomon nappasi Spencer Damonin syleilyynsä ja pyysi ShineGreymonia tuhoamaan heidät molemmat jotta Spencerin sielu vapautuisi. Näin tapahtui ja BanchoLeomon kuoli sankarikuoleman. Digimon Xros Wars-mangassa BanchoLeomon nähtiin Study Zonen asukkaana. BanchoLeomonin nimi tulee sanoista Banchō ja Lion.

BanchoLilimon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

BanchoLilimon on Mega-tason keijudigimon. BanchoLilimon muistuttaa naista, jolla on musta nahkainen hame ja mustat saappaat, mustaa ruusua muistuttavat hiukset ja mustat hansikkaat, valkoiset rintsikat, punainen kaapu, violetit siivet ja piikikäs Togemonin kasvot omaava vihreä jojo kädessään. BanchoLilimonin hyökkäyksiä ovat Absolute Territory, Twin Petal ja Nightmare Assemble. BanchoLilimon on esiintynyt Digimon Collectors-pelissä.

BanchoMamemon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

BanchoMamemon on Mega-tason mutanttidigimon. BanchoMamemon muistuttaa konemaista Mamemonia, jolla on musta viitta, sininen hattu ja kultaiset mailat käsissään, joiden alaosa muistuttaa punaista nyrkkirautaa ja joiden yläosassa on kultainen Mamemonin kuva. BanchoMamemonin hyökkäyksiä ovat Golden Rush, Striking Man's Soul ja Senbon Dokkān. BanchoMamemon on esiintynyt Digimon Heroes!-pelissä.

BanchoStingmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

BanchoStingmon on Mega-tason hyönteisdigimon. BanchoStingmon muistuttaa punaista Stingmonia, jolla on mustat housut, violetti takki ja valkoiset pistimet käsissään. BanchoStingmonin hyökkäyksiä ovat Bloody Finish ja Depth Charge Sky. BanchoStingmon on esiintynyt Digimon-korttipelissä.

BaoHuckmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

BaoHuckmon on Champion-tason lohikäärmedigimon. BaoHuckmon muistuttaa kyborgimaista Hackmonia, jolla on punainen viitta selässään. BaoHuckmonin hyökkäyksiä ovat Fif Cross ja Teen Blade. BaoHuckmon on esiintynyt Digimon Story: Cyber Sleuth - Hacker's Memory ja Digimon Collectors-peleissä. BaoHuckmon voi kehittyä SaviorHuckmoniksi.

Barbamon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Barbamon on Mega-tason digimon, joka esiintyy Digimon Next-mangassa ja Digimon World Data Squad, Digimon World: Next Order, Digimon World DS, Digimon Story: Lost Evolution, Digimon Story: Super Xros Wars, Digimon Story: Cyber Sleuth ja Digimon Story: Cyber Sleuth - Hacker's Memory-peleissä. Barbamonin nimi tulee Barbatos demonista. Barbamon muistuttaa parrakasta vanhaa miestä, joka kantaa Death Lure-nimistä sauvaa kädessään. Barbamon on yksi Seitsemästä Suuresta Demonilordista ja edustaa ahneuden syntiä ja Saturnusta. Barbamon oleilee Dark Arean sydämessä, josta käsin se manipuloi langenneita enkelidigimoneja sanoinkuvaamattomaan pahuuteen. Barbamonilla on pakkomielle Verkkomeren aarteisiin, ja se voi julman persoonallisuutensa ja ahneutensa takia surmata aarteen takia kenet tahansa. Barbamon on kaikkein ovelin Demonilordeista ja voi manipuloida Ghoulmonin avulla vaikka Mega-tason digimoneja lankeamaan pahaksi. Barbamon voi yhdistyä Armamonin kanssa OmegaArmamon Burst Modeen.

Hyökkäykset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Death Lure: Sauvansa avulla Barbamon houkuttelee digimoneja vääjäämättömään hornaneloon ja muuttaa heidät pahoiksi.
 • Pandemonium Lost: Vapauttaa kaiken Dark Arean pahuuden energian yhteen jättiräjähdykseen, joka tuhoaa kaiken jälkiä jättämättä. (Tämä isku on paljon voimakkaampi kuin BelialVamdemonin "Screaming Darkness", joka on vain murto-osa tämän iskun tuhosta).
 • Dark Inferno: Polttaa vastustajansa pimeällä tulella.
 • Greedy Wand: Iskee vihollistaan sauvallaan.

Baromon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Baromon on Armor-tason digimon, joka syntyy Patamonista Rohkeuden Digi-Eggin avulla. Baromon muistuttaa ihmistä, jolla on punainen viitta, ruskeat kengät ja hanskat, vihreä vaatetus ja kiinalaisen naamarin näköinen pää. Baromonin hyökkäyksiä ovat Meteor Dance, Scarlet Hair, Pyrokinesis ja Storming Knives. Baromon esiintyi ensimmäisen kerran elokuvassa Digimon Tamers: Battle of Adventurers jossa hän toimi Mephistomonin kätyrinä. Baromon yhdessä Sepikmonin, Pipismonin ja Ponchomonin kanssa pitivät Minamia panttivankina yrittäen saada hänen isänsä paljastamaan heille V-Pet -ohjelman puhdistajan. Seasarmonin ja Growlmonin saavuttua paikalle Baromon pidätteli heitä kunnes Growlmon sokaisi hänet ja tuhosi hänet Dragon Slash hyökkäyksellään.

Digimon Frontierissa Baromon ilmestyi lapsille heidän kukistettua Cherubimonin ja varoitti heitä Lucemonin tulosta. Lasten oltua epäuskoisia häntä kohtaan, Baromon joutui tukkimaan heidän tiensä Meteor Dance -hyökkäyksellään saadakseen heidät kuuntelemaan häntä. Lasten yritettyä hyökätä hänen kimppuunsa Baromon paljasti henkilöllisyytensä ja vei lapset maanalaiseen luolaan minne Digimaailman historia oli kirjoitettu. Baromon paljasti lapsille Lucemonin korruptoineen Cherubimonin aikeenaan luoda itsensä uudelleen. Kun Lucemonin palvelijat Dynasmon ja Crusadermon hyökkäsivät heidän kimppuunsa lapset eivät pärjänneet heille. Baromon puolusti lapsia mutta tuhoutui Dynasmonin ja Crusadermonin yhdistettyä iskunsa häntä kohti.

Digimon Data Squadissa Baromon nähtiin Holy Capitalin pormestarina. Baromon toivotti lapset tervetulleiksi mutta myöhemmin vangitsi heidät areenalle uskoen heidän aikeensa olleen samat kuin Kuratalla. Baromon lähetti Cerberumonin lasten kimppuun mutta säästi heidät huomattuaan Marcuksen yhteyden Spencer Damoniin. Ninjamonin vakoiltua Kuratan ryhmän aikeet Baromon laati suunnitelman heitä vastaan. Gizumonien hyökättyä Holy Capitaliin, Baromon sai tuhottua yhden heistä. Kun Holy Capital materialisoitui ihmisten maailmaan, Gizumon-XT tuhosi Baromonin.

Bastemon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Bastemon (engl. Beastmon) on Ultimate-tason eläindigimon. Bastemon muistuttaa naista, jolla on pitkät punaiset kynnet ja pitkä punainen tukka, kaksi häntää, joissa on rannerenkaita muistuttavat korut, pitkät korvat ja pantterikuvioiset housut. Bastemonin hyökkäyksiä ovat Witch Warp ja Vampire Dance ja BalliBastemon-muodossa Belly Balli Dance, Cat Speaker, Sonic Dancing ja Ultimate Speaker. Bastemon voi kehittyä Mikemonista. Bastemon esiintyi Digimon Fusionissa Lake Zonen prinsessana ja Bastia Castlen asukkaana. Bastemon liittyi myöhemmin Mikeyn Fusion Fighters -tiimin jäseneksi. Bastemon voi yhdistyä Ballistamonin kanssa BalliBastemoniksi tai Cutemonin, Dondokomonin, Knightmonin, PawnChessmonin, Chibitortomonin, ja Jijimonin kanssa Gratest Cutemon muotoon. Bastemonin japaninkielinen nimi tulee sanasta Bastet ja englanninkielinen nimi sanasta Beast eli peto.

Batterymon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Batterymon on paristoa muistuttava digimon, joka esiintyy Digimon Xros Loader-pelissä. Batterymon ilmestyy aina kun pelin paristo on loppumassa.

Bearmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Bearmon on Rookie-tason eläindigimon. Bearmon muistuttaa mustaa karhua, jolla on sininen lippalakki, sininen vyö ja siniset nauhat käsissään. Bearmonin hyökkäyksiä ovat Karate Fist ja Bear Roll. Elokuvassa Digimon Frontier: Island of Lost Digimon Bearmon nähtiin Grizzlymonin nuorempana veljenä tämän armeijassa ja Kotemonin hyvänä ystävänä. Ornismonin tuhottua Kotemonin, Bearmonin itku ja Kotemonin rukokset kutsuivat AncientGreymonin ja AncientGarurumonin paikalle, jotka tuhosivat Ornismonin. Bearmon myöhemmin hyvästeli lapset ja kohtasi uudelleensyntyneen Kotemonin. Digimon Fusionissa Bearmoneja nähtiin Magma Zonen asukkaina. Bearmon voi kehittyä Grizzlymoniksi. Elokuvasarjassa Digimon Adventure tri. Bearmon oli vuosia sitten Daigo Nishijiman digimonkumppani, jonka Ultimate-muoto LoaderLiomon taisteli Orochimonin, Triceramonin, Hippogriffomonin ja Megadramonin ohella kauan sitten Pimeyden valtiaita vastaan. Lopulta hän digivoitui Baihumoniksi ja antoi Ebonwumonin, Qinglongmonin sekä Zhuqiaomonin avulla Megadramonille voimaa Pimeyden valtiaden voittamiseksi, vaikka Megadramon ei enää syntynyt uudelleen. Baihumon ja kolme muuta pysyivät Mega-muodoissaan ja ryhtyivät Digimaailman neljäksi vartijaksi, Baihumonin vartioidessa Digimaailman läntistä osaa.

Beelzemon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Beelzemon (jap. ベルゼブモン, Beelzebumon) on mega-tason demonilordidigimon, jonka nimi ja ulkonäkö on johdettu mytologisesta hahmosta nimeltä Beelzebub. Beelzemon on yksi Seitsemästä Suuresta Demonilordista. Beelzemon edustaa ylensyönnin syntiä ja planeetta Venusta. Sillä on voima komentaa monia demonidigimoneja, mutta se pitää enemmän yksinolosta. Beelzemonin voimilla voisi johtaa painajaissotureiden armeijaa, vaikkei se olekaan vahvin demonilordeista. Sen lempiase on sen haulikko, Berenjena (espanjaksi munakoiso) ja se ajaa riivatulla jättimäisellä moottoripyörällä, Behemothilla. Vaikka se on persoonallisuudeltaan julma ja säälimätön, sillä on silti suurehko käsitys kunniasta, eikä se siksi yleensä hyökkää heikkojen kimppuun. Beelzemonin arkkivihollisena pidetään Gallantmonia, jolle se hävisi Digimon Tamersissa.

Digimon Tamersissa Impmon kehittyy Beelzemoniksi saatuaan voiman Zhuqiaomonilta. Beelzemon saa tehtäväkseen tuhota lapset ja hän tappaa Leomonin taistelussa lapsia vastaan. Gallantmon onnistuu kukistamaan Beelzemonin, joka tajuaa virheensä. Myöhemmin ihmisten maailmassa Beelzemon kehittyy Blast Modeen ja auttaa lapsia kukistamaan D-Reaperin agentteja. Yrittäessään pelastaa Jeniä, D-Reaper iskee Beelzemonia kuolettavasti mutta Gallantmon pelastaa hänet. Beelzemon esiintyi myös elokuvassa Digimon Tamers: Runaway Locomon.

Digimon Fusionissa Laylamonin tappama Baalmon syntyy uudelleen Beelzemonina joka auttaa Shoutmonia tuhoamaan HiMugendramonin. Beelzemon liittyi Xros Heartiin ja auttaa lapsia taistelussa pahoja digimoneja vastaan. Beelzemon uhrasi henkensä tuhotakseen Laylamonin ja pelastaakseen Mervamonin ja Cutemonin. Myöhemmin Beelzemon syntyi uudelleen ja yhdistyi Shoutmonin kanssa Shoutmon X7F Superior Modeen ja tuhosi MegaDarknessBagramonin. Digimon Fusionin kolmannella kaudella Mystinen kellokauppias kutsui Beelzemonin moottoripyörineen avuksi taistelussa Quartzmonia vastaan.

Beetlemon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Beetlemon jap. Blitzmon on Hybrid-tason androididigimon. Beetlemon voi syntyä kenestä tahansa Ukkosen hengen avulla. Beetlemon muistuttaa androidia, jolla on sinertävä keltakoristeltu haarniska. Beetlemonin hyökkäyksiä ovat Thor Hammer, Mjöllnir Thunder, Lightning Bomber ja Lightning Blitz. Digimon Frontierissa J.P. Shibayama pystyi muuntautumaan Beetlemoniksi Ukkosen hengen avulla. Digimon Fusionin kolmannella kaudella mystinen kellokauppias kutsui Beetlemonin avuksi taistelussa Quartzmonia vastaan.

BelleStarmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

BelleStarmon on mega-tason demonilordidigimon, jonka nimi tulee Belle Starrista. BelleStarmon on naispuolinen versio Beelzemonista. BelleStarmonilla on samanlainen sininen naamio kuin Beelzemonilla, mustat housut ja vaatteet, mustat siivet ja pitkä vaalea tukka sekä aseet käsissään. BelleStarmonin hyökkäyksiä ovat Fly Bullet ja Rizoma de Loto. BelleStarmon on esiintynyt Digimon-korttipelissä.

Belphemon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Belphemon on Digimon Data Squadissa esiintyvä Mega-tason digimon. Belphemon on myös yksi Seitsemästä Suuresta Demonilordista ja edustaa laiskuuden syntiä ja Mars-planeettaa. Belphemonin nimi tulee Belphegor-nimisestä demonista. Ennen Saversin tapahtumia Akihiro Kurata löysi muinaisesta digimontemppelistä Belphemonin digimunan ja vei sen ihmisten maailmaan. Munan kuoriuduttua Belphemon muuntautui Sleep Modeen, lievempään mega-muotoonsa. Kurata halusi valloittaa Digimaailman ja ihmisten maailman ja aloitti kampanjan kerätäkseen energiaa herättämään Belphemonin täyteen voimaansa. Kurata kehitti Thomas Norsteinin avulla hallintalaitteen, jolla hän uskoi hallitsevansa Belphemonia. Belphemonin hyökättyä Thomas petti Kuratan ja tuhosi Belphemonin hallintalaitteen. Kurata muutti itsensä dataksi ja yhdistyi Belphemonin kanssa jolloin Belphemon muuntautui Rage Modeen, voimakkaimpaan Mega-muotoonsa. Thomas liittoutui DATSin kanssa ja taisteli heidän kanssaan Belphemonia vastaan. Belphemon voitti helposti taistelussa MirageGaogamonin, Rosemonin, Crowmonin ja Ravemonin. Kurata menetti hallintansa Belphemonista, jonka päämääränä oli kaiken tuhoaminen. Agumonin digivoiduttua ShineGreymoniksi, Kuratan kasvot ilmestyivät Belphemonin rintaan ja alkoivat ammentaa sähköisyyttä kaupungista, mikä voimisti Belphemonia entisestään ja antoivat hänelle voimia repiä repeämiä Digimaailman ja ihmisten maailman välille aikeenaan saada maailmat törmäämään toisiinsa. Belphemon voitti RookChessmonin ja BishopChessmonin helposti taistelussa, mutta ShineGreymonin kehityttyä Burst Modeen, hän onnistui tuhoamaan Belphemonin ja pelasti Kuratan hengen. Kurata kuitenkin kuoli yritettyään suurentaa pommilla halkeamaa Digimaailman ja ihmisten maailman välillä.

BeoWolfmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

BeoWolfmon on Hybrid-tason Hybrididigimon. BeoWolfmon syntyy kun molemmat Valon henget yhdistetään. BeoWolfmon muistuttaa Lobomonin ja KendoGarurumonin risteytystä. BeoWolfmonin hyökkäyksiä ovat Frozen Hunter, Cleansing Light ja Beo Saber. Digimon Frontierissa Koji pystyi muuntautumaan BeoWolfmoniksi yhdistämällä molemmat Valon henget. Digimon Fusionissa BeoWolfmoneja nähtiin harjoittelemassa Sword Zonella. BeoWolfmonit myöhemmin todistivat Bagra Armyn hyökkäystä alueelle ja Grademonin kukistumisen lasten toimesta.

Betamon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Betamon on Rookie-tason sammakkodigimon, jolla on neljä jalkaa ja iso punainen harjanne otsassaan. Betamonin aseena on Electric Shot, jossa Betamon laukaisee sarvestaan miljoonan voltin sähkösykäyksen. Muita Betamonin hyökkäyksiä ovat Fin Cutter ja Water Tower. Digimon Adventuressa Betamon nähtiin asiakkaana Digitamamonin ravintolassa. Sarjassa Digimon Zero Two Betamon esiintyi amerikkalaisen Valitun Lapsen Michaelin digimonkumppanina. Betamon kehittyi Seadramoniksi ja voitti taistelussa Gorillamonin. Betamon oli myös läsnä taistelussa Treemonia ja BelialVamdemonia vastaan. Digimon Frontierissa Betamoneja nähtiin Autumn Leaf Fairilla. Digimon Fusionissa Betamon keskusteli Crabmonin kanssa vesiputouksen lähellä Dragon Landilla. Betamon oli myös yksi niistä digimoneista, jotka yhdistyivät Shoutmonin kanssa Shoutmon X7 Superior Modeen lopputaistelussa MegaDarknessBagramonia vastaan.

Fresh In-Training Rookie Champion Ultimate Mega
Pichimon Pukamon Betamon Seadramon MegaSeadramon MetalSeadramon

Betsumon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Betsumon on ultimate-tason nukkedigimon, joka muistuttaa Tailmonia. Betsumonin päähyökkäyksiä ovat Cold Gag ja Tsukkomi Punch. Betsumon voi myös naamioitua muiksi digimoneiksi ja kopioida heidän hyökkäyksiä. Betsumon esiintyi Digimon Fusionin kolmannella kaudella. Betsumonin nimi tulee sanasta Tailmon-Betsu.

BigMamemon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

BigMamemon on Ultimate-tason mutanttidigimon. BigMamemon nimensä perusteella muistuttaa isokokoista Mamemonia, jonka kenkien pohjissa ovat tekstit Big ja Mame. BigMamemonin hyökkäyksiä ovat Big Smiley Bomber ja Buster Dive. Sarjassa Digimon Zero Two BigMamemon ilmestyi ihmisten maailmaan yhdessä Mamemonin ja MetalMamemonin kanssa pitäen ranskalaista valittua lasta Catherinea ja Floramonia vankina. Greymon ja Angemon vapauttivat Catherinen ja Floramonin samalla kun Giromon ilmestyi auttamaan Mamemoneja. MetalGreymon, HolyAngemon ja Kiwimon onnistuivat kukistamaan Mamemonit ja Giromonin ja lähettivät heidät takaisin Digimaailmaan. Digimon Fusionin ensimmäisellä kaudella BigMamemon nähtiin Sand Zonella vierien käytävää pitkin lapsia kohti ison kiven tavoin. Shoutmon teki seinään reiän, johon lapset suojautuivat. Tämän jälkeen Blastmon tuhosi BigMamemonin tämän vieriessä häntä kohti. Sarjan kolmannella kaudella BigMamemon oli yksi Ren Tobarin nappaamista digimoneista.

Birdramon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Birdramon (jap. バ-ドラモン) on Digimon-hahmo. Se on Champion-tasolla ja kehittyy Digimon Adventuressa Piyomonista tarpeen tullen Soran digivicen avulla. Soran Rakkauden Tunnus saa Birdramonin muuttumaan Garudamoniksi. Birdramon on liekehtivä feenikslinnun näköinen lintudigimon. Vain hyväsydämiset ihmiset voivat koskettaa sitä palamatta sen liekeissä. Birdramonin hyökkäys on Meteor Wing (Meteorisiipi). Birdramon esiintyy myös Digimon Adventure V-Tamer 01-, Digimon Next- ja Digimon Xros Wars-mangassa.

Birdramonin nimi tulee englannin sanoista birdlintu’ ja dragonlohikäärme’.

Fresh In-Training Rookie Champion Ultimate Mega
Nyokimon Pyocomon Piyomon Birdramon Garudamon Hououmon

BishopChessmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

BishopChessmon on valkoisen KnightChessmonin ultimate-muoto. BishopChessmon muistuttaa shakin lähettiä, jolla on violetti viitta ja sauva kädessään. BishopChessmonin hyökkäyksiä ovat Bishop Laser, Bishop Cross ja Magical Stick. Digimon Data Squadissa valkoinen KnightChessmon kehittyi BishopChessmoniksi taistelussa Belphemonia ja Gallantmonia vastaan. Digimon Fusionissa musta BishopChessmon vartioi Bagra Castlea. BishopChessmon voi kehittyä KingChessmoniksi.

BlackAgumon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

BlackAgumon on Agumon-digimonin musta virustyyppinen muoto. BlackAgumon voi kehittyä BlackGreymoniksi tai DarkTyrannomoniksi. BlackAgumon esiintyy peleissä Digimon World 2003, Digimon Battle Spirit, Digimon Rumble Arena 2, Digimon World DS ja Digimon World Dawn/Dusk.

BlackGabumon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

BlackGabumon on Gabumonin musta, virustyyppinen muoto. BlackGabumon on esiintynyt Digimon World: Next Order, Digimon Rumble Arena 2, Digimon World Data Squad, Digimon Story: Cyber Sleuth, Digimon Story: Cyber Sleuth - Hacker's Memory ja Digimon Links-peleissä. BlackGabumon voi kehittyä BlackGarurumoniksi.

BlackGaogamon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

BlackGaogamon on Gaogamonin musta, virustyyppinen muoto. BlackGaogamonin hyökkäys on Dash Double Claw. BlackGaoGamon on esiintynyt Digimon Next-mangassa.

BlackGargomon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

BlackGargomon on Gargomonin musta, virustyyppinen muoto. BlackGargomon on esiintynyt Digimon-korttipelissä.

BlackGarurumon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

BlackGarurumon on Garurumonin musta, virustyyppinen muoto. Digimon Data Squadissa ihmisten maailmaan ilmestynyt villiintynyt Elecmon kehittyi BlackGarurumoniksi aiheuttaen hämminkiä. GeoGreymon onnistui kukistamaan BlackGarurumonin palauttaen hänet takaisin Digiegg-munaksi. BlackGarurumon voi kehittyä BlackWereGarurumoniksi.

BlackGreymon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

BlackGreymon on Greymonin paha virustyyppinen muoto, joka on väriltään sininen, jolla on mustat raidat. BlackGreymon on esiintynyt peleissä Digimon World Data Squad, Digital Monster D-Project, Digimon Rumble Arena 2, Digimon Story: Cyber Sleuth, Digimon Story: Cyber Sleuth - Hacker's Memory ja Digimon World: Next Order. BlackGreymon voi kehittyä virustyypin MetalGreymoniksi.

BlackGrowlmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

BlackGrowlmon on Growlmonin musta, virustyyppinen muoto. BlackGrowlmon on esiintynyt Digimon Rumble Arena 2 ja Digimon World Data Squad-peleissä.

BlackGuilmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

BlackGuilmon on Guilmonin musta, virustyyppinen muoto. BlackGuilmon on esiintynyt Digimon Rumble Arena 2-pelissä.

BlackImperialdramon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

BlackImperialdramon on Imperialdramonin musta, virustyyppinen muoto. BlackImperialdramon on esiintynyt Digimon World 3, Digimon World DS ja Digimon World Dawn and Dusk-peleissä.

BlackKingNumemon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

BlackKingNumemon on Ultimate-tason limadigimon. BlackKingNumemon muistuttaa mustaa Numemonia, jolla on viikset ja musta kruunu takanaan. BlackKingNumemonin hyökkäyksiä ovat Dark Pupil ja Poison Muchus. BlackKingNumemon on esiintynyt Digimon World 3, Digimon Story: Cyber Sleuth ja Digimon Story: Cyber Sleuth - Hacker's Memory-peleissä.

BlackMachGaogamon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

BlackMachGaogamon on MachGaogamonin musta, virustyyppinen muoto. BlackMachGaogamon on esiintynyt Digimon Heroes!-pelissä.

BlackMegaGargomon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

BlackMegaGargomon on MegaGargomonin musta, virustyyppinen muoto. BlackMegaGargomon on esiintynyt Digimon World 3, Digital Monster D-Project, Digimon World DS, Digimon World Dawn and Dusk, Digimon Battle ja Digimon Masters-peleissä. BlackMegaGargomon voi kehittyä BlackRapidmonista.

BlackMetalGarurumon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

BlackMetalGarurumon on MetalGarurumonin musta, virustyyppinen muoto. BlackMetalGarurumon on esiintynyt Digimon World Data Squad, Digimon Rumble Arena 2, Digimon World: Next Order, Digimon Story Cyber Sleuth ja Digimon World Championship-pelessä.

BlackRapidmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

BlackRapidmon on Rapidmonin musta, virustyyppinen muoto. BlackRapidmon on esiintynyt Digital Monster D-Project, Digimon World DS, Digimon World Dawn and Dusk ja Digimon World Championship-peleissä. BlackRapidmon voi kehittyä BlackMegaGargomoniksi.

BlackSeraphimon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

BlackSeraphimon on Seraphimonin paha virustyyppinen muoto. BlackSeraphimon muistuttaa Mercurymonin ja Seraphimonin risteytystä, jolla on violetit siivet. BlackSeraphimonin hyökkäyksiä ovat Seven Hells, Testament ja Shadow Shockwave. Digimon Frontierissa Mercurymon muuntautui Seraphimonin fraktaalikoodin avulla BlackSeraphimoniksi Sakkakumonin Light Arealla ja taisteli Agunimonia ja BurningGreymonia vastaan, mutta Takuya muuntautui Aldamoniksi ja kukisti BlackSeraphimonin ja skannasi tämän fraktaalikoodin palauttaen hänet Mercurymoniksi. Pelissä Digimon World 2003 nähtiin erilainen BlackSeraphimon, joka muistutti mustahaarniskaista Seraphimonia, jolla oli punaiset siivet.

BlackTailmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

BlackTailmon (engl. BlackGatomon) on Tailmonin musta, virustyyppinen muoto. BlackTailmon on esiintynyt Digimon World Data Squad ja Digimon Masters-peleissä. BlackTailmon voi kehittyä LadyDevimoniksi.

Fresh In-Training Rookie Champion Ultimate Mega
YukimiBotamon Nyaromon Plotmon BlackTailmon LadyDevimon Laylamon

BlackToyAgumon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

BlackToyAgumon on ToyAgumonin musta, virustyyppinen muoto. Digimon Frontierissa Cherubimon oli korruptoinut ToyAgumonit BlackToyAgumoneiksi. Yksi BlackToyAgumon muutti viruksella Monzaemonin WaruMonzaemoniksi, joka sieppasi Tommyn. Agunimon ja Lobomon onnistuivat kukistamaan BlackToyAgumonit ja palauttamaan heidät takaisin ToyAgumoneiksi.

BlackWarGreymon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

BlackWarGreymon on Mega-tason digimon, joka esiintyi animesarjassa Digimon Zero Two. Se oli aluksi paha digimon, toimien jonkin aikaa antisankarina, mutta siirtyi lopulta hyvien puolelle. Sarjassa BlackWarGreymon ei ole oikea Digimon, vaan Pimeistä Torneista luotu ei-elävä digimon. BlackWarGreymon on aivan WarGreymonin, Agumonin Mega-muodon näköinen, mutta sillä on musta panssari. Se käyttää samanlaista Dramon Killer -tekniikkaa aseenaan kuin WarGreymon (siis käsiään ja kynsiään).

Archnemon loi BlackWarGreymonin yhdistämällä sata Pimeää Tornia yhdeksi Digimoniksi, jonka ei alun perin pitänyt olla elävä. BlackWarGreymonille kuitenkin muodostui sadan Pimeän Tornin myötä oma tietoisuus eikä hän suostunut tottelemaan itseään heikompia. Hän yrittää selvittää, mistä hänen sisällään olevan tyhjyyden tunne johtuu. Se puhui Taichin Agumonin kanssa, mutta se vaistosi suurta kipua, lähti ja löysi Valitut lapset, jotka yrittivät suojata Pyhää kiveä Archnemonilta, Mummymonilta sekä Pimeistä Torneista luodulta Knightmonilta. BlackWarGreymon tuhosi Knightmonin ja Pyhän Kiven ja päätti, että hänen kohtalonsa olisi tuhota kaikki Pyhät kivet, uskoen, että saisi siten kärsimyksensä päätökseen. Pyhien Kivien tuho tarkoittaisi kuitenkin myös sekä Digimaailman että oikean maailman tuhoa.

Tuhottuaan toisen kiven BlackWarGreymon siirtyi vääristymän vaikutuksesta Kiotoon muutaman muunkin Digimonin kanssa, jossa Kyo oli luokkaretkellä. Se palasi pian takaisin Digimaailmaan. Tuhottuaan kolmannen kiven BlackWarGreymon näki Qinglongmonin ja päätti tuhota loput kivet löytääkseen ja tuhotakseen vertaisekseen vastustajaksi kokemansa Digimonin. Vaikka Valitut lapset yrittivät estää häntä tuhoamasta kiviä, hän tuhosi niitä, kunnes vain yksi oli jäljellä. Viimeisen kiven luona BlackWarGreymon taisteli ja voitti Valittujen Lasten DNA-digivoituneet Digimonit, joskin vahingoittuen itsekin. Silloin Qinglongmon ilmestyi ja BlackWarGreymon halusi taistella tätä vertaisenaan vastustajanaan pitämää Mega-tasoista Digimonia vastaan, mutta Qinglongmon paljasti BlackWarGreymonille tämän alkuperän ja sanoi tälle, että kaikella maailmassa on merkityksensä. BlackWarGreymon lähti etsimään omaa merkitystään.

27. joulukuuta 2002 BlackWarGreymon saapui oikeaan maailmaan löytääkseen ja tuhotakseen Yukio Oikawan, Archnemonin ja Mummymonin johtajan, joka oli sekoittanut Digimaailman ja oikean maailman välisen tasapainon. Ennen kuin hän saattoi tappaa Oikawan, WarGreymon saapui paikalle ja taisteli häntä vastaan. Taistelu oli tasaväkinen, kunnes Imperialdramon liittyi mukaan kuvioihin. Taistelun jälkeen Wormmon, Agumon ja V-mon puhuivat BlackWarGreymonille ja saivat hänet hylkäämään ajatuksen Oikawan tappamisesta ja opettivat häntä nauttimaan elämästä.

BlackWarGreymon nähtiin taas, kun Iorin isoisä yritti saada Oikawan luopumaan suunnitelmastaan. BelialVandemon otti Oikawan valtaansa, käytti yhden Pimeän kukan voimaa ja laukaisi säteen pimeää energiaa, aikoen tappaa Iorin isoisän. BlackWarGreymon meni tielle ja otti itse iskun vastaan, haavoittuen samalla kuolettavasti. Oikawa lähti, ja BlackWarGreymon tajusi BelialVandemonin ohjaavan Oikawaa kuin nukkea. Viimeisillä voimillaan BlackWarGreymon sulki kaupungissa olleen digiportin ruumiillaan estääkseen BelialVandemonia pääsemästä Digimaailmaan. Samalla hän tajusi pitkään etsimänsä tarkoituksen elämälleen, ja teki sankarikuoleman.

BlackWarGreymonista on olemassa myös X-Antibodyversio BlackWarGreymon X, joka esiintyi Digimon World 4-pelissä ja harmaan ja hopeanvärinen versio ChaosBlackWarGreymon, joka esiintyi Digimon World 2-pelissä.

Hyökkäykset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Terra Destroyer (Gaia Force): BlackWarGreymon kerää negatiivista energiaa ympäriltään ja muodostaa massiivisen, punaisen, pimeyttä täynnä olevan pallon ja heittää sen päin vastustajaansa (muistuttaa WarGreymonin Gaia Forcea).
 • Dragon Crusher (Dramon Killer): BlackWarGreymon käyttää dramon-tuhoojia (hyökkäys on melkein sama kuin WarGreymonin Dramon Killeria).
 • Black Tornado: BlackWarGreymon pyörii hyvin nopeasti muodostaen pyörremyrskyn ja suuntaa sen vastustajaansa kohti (ajaa saman asian kuin WarGreymonin Great Tornado).
 • Ultra Tornado (Black Strom Tornado): BlackWarGreymon pyörii kovaa muodostaen yhden suuren ja kaksi pientä pyörremyrskyä, jotka se lähettää vastustajaansa päin.
 • War Blaster: Luo käsillään vihreitä datapalloja ja laukoo ne vastustajaa kohti.
 • Mega Destroyer: Syöksyy päin vastustajaansa.

Hyökkäykset X-muodossa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Dark Gaia Force
 • Hades Force

Muodot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Fresh In-Training Rookie Champion Ultimate Mega DNA-Mega
Botamon Koromon BlackAgumon BlackGreymon/

Darktyrannomon

SkullGreymon / MetalGreymon (virus) BlackWarGreymon Omnimon Zwart

BlackWarGrowlmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

BlackWarGrowlmon on WarGrowlmonin musta, virustyyppinen muoto. BlackWarGrowlmon on esiintynyt Digimon World 3, Digimon World: Next Order, Digimon World DS, Digimon World Dawn and Dusk ja Digital Monsters: D-Project-peleissä. BlackWarGrowlmon voi kehittyä ChaosGallantmoniksi.

BlackWereGarurumon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

BlackWereGarurumon on Ultimate-tason eläindigimon. BlackWereGarurumon muistuttaa WereGarurumonia, mutta on väriltään musta ja hänellä on vihreät housut. BlackWereGarurumonin hyökkäyksiä ovat Shadow Claw, Full Moon Kick, Baldy Blow ja Garuru Kick. Digimon Frontierissa BlackWereGarurumon nähtiin kilpailijana Trailmonien kilpailussa yhdessä apulaisensa Doggymonin kanssa. BlackWereGarurumon on luonteeltaan kova ja ilkeä ja tekee mitä tahansa voittaakseen kilpailun. BlackWereGarurumon yritti sabotoida Takuyaa ja hänen Trailmonia, mutta Takuya muuntautui BurningGreymoniksi ja iski BlackWereGarurumonin Trailmonin ulos radalta, mikä johti BlackWereGarurumonin häviöön. Myöhemmin BlackWereGarurumon ja Doggymon evakuoitiin Autumn Leaf Fairilta yhdessä muiden digimonien kanssa Dynasmonin ja Crusadermonin hyökättyä alueelle. BlackWereGarurumon voi kehittyä BlackMetalGarurumoniksi.

BladeKuwagamon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

BladeKuwagamon on Champion-tason konedigimon, joka muistuttaa lentävää hyönteismäistä miekkaa. BladeKuwagamonin hyökkäyksiä ovat Spark Blade ja Air Knife. BladeKuwagamon on esiintynyt Digimon Next-mangassa.

Blastmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Blastmon on mega-tason mineraalidigimon, jonka nimi tulee sanasta Blast. Blastmon muistuttaa kristallisoitua olentoa, jolla on mustanpunainen viitta, isot metalliset hanskat, joissa on erivärisiä kristalleja ja saappaat sekä häntä, jossa on kristallipallo. Blastmonin hyökkäyksiä ovat mm Diamond Machine Gun, Diamond Hedgehog, Crystal Breath, Atomic Super-Sized Punch ja Kenran Crystal Volcano. Blastmon esiintyi Digimon Fusionissa Bagra-armeijan jäsenenä yhtenä Kolmesta Upseerista. Blastmon on voimakkain Kolmesta Upseerista ja rauhallisin. Blastmon esittäytyi lapsille heidän paetessa SkullScorpionmoneja. Blastmon kukistaa helposti Christopher Aonuman ja Nene Amandon digimonit taistelussa. Myöhemmin Blastmon taistelee Christopheria vastaan Disc Zonella. Blastmon on voitolla DeckerGreymonia vastaan, kunnes Mikey saapuu paikalle Shoutmon X4K:n kanssa. Blastmon kutsuu Bulbmonin avukseen, mutta lapset kukistavat hänet. Blastmon yrittää tuhota lapset Warrior Zonella, mutta Shoutmon X5B onnistuu tuhoamaan Blastmonin lähes kokonaan jättäen vain pään jäljelle. Myöhemmin Blastmon yhdistyi Laylamonin ja Vilemonien kanssa jolloin Laylamon käytti Blastmonin päätä ruoskassaan. Myöhemmin Apollomon Whispered yhdisti Laylamonin Blastmonin kanssa Evilbeast Laylamon muotoon Blastmonin ollessa Laylamonin vyötärönä. Shoutmon X7 ja Beelzemon onnistuvat tuhoamaan Laylamonin, jolloin Blastmonkin tuhoutui lopullisesti.

BlitzGreymon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

BlitzGreymon on Mega-tason kyborgidigimon. BlitzGreymon muistuttaa ihmismäistä WarGrowlmonia, jolla on käsissään kolmoistykit. BlitzGreymon on esiintynyt Digimon-korttipelissä.

Blizzarmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Blizzarmon (eng. Korikakumon) on Ultimate-tason petodigimon. Blizzarmon voi syntyä kenestä tahansa Jään petohengen avulla. Blizzarmon muistuttaa jetiä, jolla on intiaanipäähineen sulkia muistuttavat hiukset ja Eji ja Oji nimiset Tomahawk-kirveet käsissään. Blizzarmonin hyökkäyksiä ovat Avalance Axes ja Frozen Arrowheads. Blizzarmon voi myös tehdä Plasma Double Tomahawk nimisen yhteishyökkäyksen Beetlemonin kanssa. Digimon Frontierissa Tommy pystyi muuntautumaan Blizzarmoniksi Jään petohengen avulla.

Blossomon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Blossomon on Ultimate-tason kasvidigimon, jonka pää ja kukat lonkeroissaan muistuttavat auringonkukkaa. Blossomon voi myös kietoutua köynnöksillään vastustajiensa ympärille. Digimon Adventuressa Blossomon nähtiin lyhyen aikaa Pinomonin asunnossa. Mushroomon kertoi Pinomonille Takerun olinpaikan, mutta kun Pinomon ei löytänyt Takerua, hän luuli heidän valehtelevan hänelle jolloin Pinomon ampui heidät. Sarjassa Digimon Zero Two Pimeistä Torneista luotu Blossomon hyökkäsi Hikarin, Kenin ja Miyakon kimppuun heidän ollessa jumissa vääristymässä. Blossomon voitti taistelussa helposti Aquilamonin ja Stingmonin, mutta kun Tailmon ja Aquilamon DNA-Digivoituivat Silphymoniksi, tämä tuhosi Blossomonin Top Gun -hyökkäyksellään. Digimon Data Squadissa Gotsumon lähetti Blossomonin DATSin kimppuun estääkseen heitä toimittamasta parannuskeinoa virukseen. Blossomon taisteli RizeGreymonia ja MachGaogamonia vastaan, mutta RizeGreymon onnistuu tuhoamaan hänet. Elokuvassa Digital Monster X-Evolution Blossomon oli yksi Yggdrasilin kannattajista ja Tokomonin huolehtija. Hän inhosi X-tyypin digimoneja heidän taistelusta Royal Knightseja vastaan, koska se vaaransi lapsia. Hän oli läsnä WarGreymon X:n järjestämässä tapaamisessa jossa keskusteltiin mitä tehdä Yggdrasilille. Omnimon kuitenkin hyökkäsi tapaamiseen ja tappoi Blossomonin. Digimon Fusionissa Blossomoneja nähtiin Zamielmonin joukoissa Honey Landilla. Christopher Aonuma onnistui tuhoamaan osan heistä. Digimon Fusionin kolmannella kaudella esiintyi erilainen Blossomon, jolla oli vaaleanpunaiset kukat. Blossomon yritti vangita Miho Sudoun, mutta XrosUpArresterdramon ja OmniShoutmon onnistuivat kukistamaan hänet. Myöhemmin Tagiru käytti Blossomonia hillitäkseen RookChessmonia.

Hyökkäykset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Spiral Flower: Heittää lonkeroiden päissä olevat purevat kukat vastustajaa kohti heittotähden lailla.
 • Polinosis Shower: Heittää myrkyllistä siitepölyä vastustajaa kohti.
 • Thorn Whip: Heikompi versio Rosemonin hyökkäyksestä.
 • Flower Poison Bite: Puree vastustajaansa lonkeroissaan olevilla kukilla.
 • Poison Dream: Vapauttaa myrkkykaasua vastustajaa kohti.

BlueMeramon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

BlueMeramon on Ultimate-tason liekkidigimon. BlueMeramon muistuttaa Meramonia, mutta on väriltään sininen ja ampuu jäähyökkäyksiä tulihyökkäysten sijaan. BlueMeramonin hyökkäyksiä ovat Ice Phantom, Cold Flame, Vision Bind, Ice Bomb ja Frost Knucle. BlueMeramon nähtiin Digimon Tamers: Battle of Adventurers elokuvassa, jossa BlueMeramon taisteli Rikaa ja Renamonia vastaan, mutta Renamonin kehityttyä Kyubimoniksi hän onnistui tuhoamaan BlueMeramonin. Digimon Fusionissa BlueMeramon nähtiin Magma Zonella SkullMeramonin kätyrinä. Dorulumon oli menneisyydessä pelastanut BlueMeramonin hengen heidän valloittaessaan Magma Zonea. Tactimonin määrättyä Mikeyn ja Dorulumonin teloitettavaksi, BlueMeramon pelastaa heidät Christopherin aiheuttaman hämmennyksen seurauksena. BlueMeramon selittää Mikeylle hänen ja Dorulumonin menneisyyden. BlueMeramon uhrautuu ottaen vastaan SkullMeramonin kuolettavan iskun, joka olisi tappanut Dorulumonin. Viimeisiksi sanoikseen BlueMeramon sanoo Dorulumonille maksaneensa velkansa hänelle.

Boarmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Boarmon on Armor-tason eläindigimon. Boarmon syntyy Armadillomonista Rohkeuden Digieggin avulla. Boarmon muistuttaa villisikaa, joka on väriltään oranssi ja hänellä on punainen harja ja punaraidalliset pitkät torahampaat. Boarmonin hyökkäyksiä ovat Nose Blaster ja Slamming Attack. Boarmon nähtiin Grizzlymonin joukoissa elokuvassa Digimon Frontier: Island of Lost Digimon. Digimon Data Squadissa lauma Boarmoneja toimivat SaberLeomonin ja Gotsumonin ja Merukimonin palvelijoina ja hyökkäsivät ihmisten maailmaan. RizeGreymon, MachGaogamon, Lilamon, KnightChessmon ja Peckmon taistelivat Boarmoneja vastaan kunnes Kurata aktivoi portaalin, joka imaisi Boarmonit takaisin Digimaailmaan.

Bokomon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Bokomon on rookie-tason mutanttidigimon. Bokomon muistuttaa valkoista olentoa, jolla on vaaleanpunainen haramaki-vaatetus vatsansa ympärillä. Bokomonin hyökkäyksiä ovat Wild Escape Dash ja Book of Knowledge. Digimon Frontierissa Bokomon nähtiin Liekkikylän asukkaana. Bokomon toimi yhdessä Neemonin kanssa lasten neuvonantajana kertoen lapsille Digimaailmasta. Bokomon kantoi myös vihreää kirjaa käsissään.

Boltboutamon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Boltboutamon on Mega-tason demonilordidigimon. Boltboutamon syntyy kun Piamon ja Vamdemon DNA-digivoituvat keskenään. Boltboutamon muistuttaa olentoa, jolla on merirosvomainen asu, demoniset siivet ja demoniset kädet ja pyrstö. Boltboutamonin hyökkäyksiä ovat Palaces' Waltz ja Quartzione. Boltboutamon on esiintynyt Digimon World Next Order-pelin kansainvälisessä versiossa.

Boltmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Boltmon on mega-tason androididigimon ja SkullMeramonin mega-muoto. Boltmon muistuttaa osittain Frankesteinin hirviötä, jolla on kirves selässään. Boltmonin hyökkäyksiä ovat Tomahawk Crunch, Tomahawk Knucle ja Battle Tomahawk. Boltmon on esiintynyt mm. peleissä Digimon Adventure 02: Armor Evolution to the Unknown, Digimon Adventure 02: Tag Tamers, Digimon Adventure V-Tamer 01, Digimon World Dawn and Dusk ja Digimon All-Star Rumble. Digimon Tamersissa Boltmon oli yksi digimoneista, joka ilmestyi auttamaan taistelussa D-Reaperia vastaan. Digimon Fusionissa Dorulumon taisteli Boltmoneja vastaan kun hän oli Bagra-armeijan jäsenenä. Boltmonin nimi tulee sanasta Bolt.

BomberNanimon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

BomberNanimon on Champion-tason digimon, joka muistuttaa Nanimonia, mutta on väriltään harmaa ja sillä on nyrkkeilyhanskat ja punaiset kengät ja aurinkolasit. BomberNanimonin hyökkäyksiä ovat Free Throw Bomb ja Explosive OYAJI Punch. Digimon Data Squadissa jaksossa 7 BomberNanimon ilmestyi ihmisten maailmaan aiheuttaen hämminkiä. Gaomon muuttui Gaogamoniksi ja tuhosi BomberNanimonin tämän omilla pommeilla. Englanninkielisessä versiossa BomberNanimonin tilalla oli Citramon, joka muistutti oranssinväristä Nanimonia. Citramonin hyökkäys oli Fruit Punch Nova.

Bombmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Bombmon on In-Training -tason digimon, joka muistuttaa sinistä kirsikkapommia. Bombmonin hyökkäyksiä ovat Bomberhead ja Fireworks Revolution. Bombmoneja nähtiin Digimon Fusionissa Christopherin Blue Flare armeijassa Dragon Landilla.

Bommon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Bommon on Fresh-tason limadigimon. Bommon muistuttaa mustaa pommia, jolla on kolme silmää, korvat ja kipinöivä sytytyslanka. Bommon voi pelotella vastustajaansa Crack-Crack-Crackle-hyökkäyksellään. Bommon on esiintynyt Digimon Next-mangassa. Bommon voi kehittyä Missimoniksi.

Boogiemon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Boogiemon on Champion-tason demonidigimon. Boogiemon muistuttaa punaista pirua, jolla on musta hiilihanko kädessään. Boogiemonin hyökkäyksiä ovat Death Crush ja Ruby Eye. Boogiemon voi kehittyä Phelesmoniksi. Boogiemon on esiintynyt Digimon-korttipelissä. Boogiemonin nimi tulee Boogeymanista eli möröstä.

Botamon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Botamon (jap. ボタモン) on Digimon-hahmo. Se on pieni, musta vauvadigimon, joka kasvaessaan kehittyy Koromoniksi. Botamon muistuttaa hieman nallenpäätä, ja sillä on pyöreät, keltaiset silmät. Se kuuluu limadigimoneihin. Sen valkoinen muunnos on nimeltään YukimiBotamon. Digimon Adventureissa Botamon nähtiin takaumassa jossa Valittujen lasten digimonit kuoriutuivat. Botamoneja nähtiin myös Aikojen Alun kaupungissa. Sarjassa Digimon Zero Two Botamoneja nähtiin Elecmonin kanssa metsässä, jonka ohi BlackWarGreymon kulki. Digimon Frontierissa Botamoneja nähtiin Aikojen Alun kaupungissa. Digimon Data Squadissa Agumon leikki Botamonin kanssa, joka äänteli kissan lailla. Botamon teki vierailevan esiintymisen animesarjassa Digimon Universe: Appli Monsters, jossa sen kuva nähtiin Asutoran kannettavassa tietokoneessa.

Botamonin nimi tulee japanin sanasta bota, joka tarkoittaa hiilenlouhinnassa esiin kaivettua kiveä.

Fresh In-Training Rookie Champion Ultimate Mega DNA-Mega
Botamon Koromon Agumon Greymon MetalGreymon
(SkullGreymon)
WarGreymon Omnimon

Brachiomon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Brachiomon on Ultimate-tason dinosaurusdigimon, joka muistuttaa oranssia Brachiosaurusta. Brachiomonin hyökkäyksiä ovat Brachio Bubble ja Hammer Head. Digimon Fusionissa Brachiomoneja nähtiin Dorbickmonin armeijassa Dragon Landilla.

Breakdramon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Breakdramon on Mega-tason konedigimon. Breakdramonilla on poria selässään, käsissään ja naamassaan. Breakdramonin hyökkäyksiä ovat Gravity Press, Infinity Boring ja Destroyed Rush. Breakdramonista on olemassa myös isokokoisempi GigaBreakdramon-muoto. Breakdramon esiintyi Digimon Fusionissa, kun Matadormon lähetti Breakdramonin lasten kimppuun. Breakdramon melkein tappoi Shoutmon X5:n, mutta lapset onnistuivat kuitenkin kukistamaan hänet. Digimon Fusionin kolmannella kaudella GigaBreakdramon ilmestyi ihmisten maailmaan ja aiheutti ongelma, kunnes Shoutmon ja Pinomon onnistuivat kukistamaan hänet. Breakdramonin nimi tulee sanoista Break ja Dramon. Breakdramon voi kehittyä Groundramonista.

Muodot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Fresh In-Training Rookie Champion Ultimate Mega
Petitmon Babydmon Dracomon Coredramon Wingdramon
Groundramon
Breakdramon
Slayerdramon

Brimpmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Brimpmon on Champion-tason konedigimon, joka muistuttaa konemaista ilmalaivaa. Brimpmonin hyökkäyksiä ovat Zeppelin Explosion ja Helium Bomb. Brimpmon on esiintynyt Digimon-korttipelissä.

BryweLudramon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

BryweLudramon on Mega-tason Armordigimon. BryweLudramon muistuttaa punaista konemaista lohikäärmettä, jolla on siniset liekit siivissään. BryweLudramonin toinen silmä on väriltään vihreä ja toinen on sininen. BryweLudramon on esiintynyt V-Jump-mangassa ja Digimon Reference Book-kirjassa. BryweLudramon voi kehittyä RaijiLudomonista.

Muodot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Fresh In-Training Rookie Champion Ultimate Mega
Cotsucomon Kakkinmon Ludomon TiaLudomon RaijiLudomon BryweLudramon

Budmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Budmon on In-Traning-tason kasvidigimon. Budmon muistuttaa vihreää olentoa, jolla on lehteä muistuttava häntä ja useita vaaleanpunaisia piikkejä ympärillään joista kolme isoa piikkiä päässään. Budmonin hyökkäys on Poison Thorns. Digimon Data Squadissa Budmonin digimuna ilmestyi ihmisten maailmaan Yoshin pianonsoiton aikana, jonka jälkeen muna kuoriutui Budmoniksi. Budmon voi kehittyä Lalamoniksi.

Bulbmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Bulbmon on Ultimate-tason konedigimon. Bulbmon muistuttaa moniraajaista kullanväristä kuutiopalloa. Bulbmonin hyökkäyksiä ovat Mad Pump ja Octagon Attack. Bulbmon on esiintynyt peleissä Digimon World 2003 ja Digimon World Data Squad sekä Digimon Fusionissa Mikeyn unessa sekä Blastmonin armeijassa Disc Zonella. Shoutmon X4 tuhosi Bulbmonin Greymonin avulla. Bulbmoneja nähtiin myös MegaDarknessBagramonin armeijassa, jotka hyökkäsivät ihmisten maailmaan. Bulbmon voi kehittyä Kenkimonista.

Bulcomon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Bulcomon on Rookie-tason dinosaurusdigimon. Bulcomon muistuttaa pientä sinistä kristallisoitua lohikäärmettä. Bulcomonin hyökkäyksiä ovat Power Edge Ice Arrow ja Ice Seal Battering. Bulcomon on esiintynyt Digimon Encounters-pelissä. Bulcomon voi kehittyä Paledramoniksi.

Bullmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Bullmon on Armor-tason eläindigimon. Bullmon syntyy Wormmonista Toivon Digi-Eggin avulla. Bullmon muistuttaa härkää, jolla on punainen viitta ja sininen pääsuojus ja rintapanssari. Bullmonin hyökkäyksiä ovat Matador Dash ja Tail Whip. Bullmon nähtiin elokuvassa Digimon Frontier: Island of Lost Digimon Grizzlymonin armeijassa. Digimon Fusionissa Bullmoneja nähtiin Apollomonin armeijassa.

Buraimon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Buraimon on Champion-tason ihmislintudigimon. Buraimon muistuttaa ihmismäistä lintua, jolla on keltaiset siivet, punainen aasialainen asuste, vietnamilainen hattu ja miekat käsissään. Buraimonin hyökkäys on Swallow Duet Reverse. Buraimon on esiintynyt Digimon Story: Lost Evolution-pelissä. Buraimon kehittyy Hyokomonista ja voi kehittyä Butenmoniksi.

Burgermon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Burgermon (jap. Burgamon) on Rookie-tason ruokadigimon. Burgermon muistuttaa kellertävää olentoa, jolla on ruskea hampurilaista muistuttava hattu. Burgermonin hyökkäyksiä ovat Delicious Patty ja Green Pickles. Burgermon on kehittynyt TorikaraBallmonista. Burgermonista on olemassa samanniminen champion-muoto, joka muistuttaa ihmismäistä Burgermonia, jolla on sipulia muistuttavat hiukset ja jonka hyökkäyksiä ovat Spicy Onion ja Delicious Patty. Burgermonista on olemassa myös vaaleanpunaisen värinen EbiBurgamon-muoto, jonka hyökkäyksiä ovat Fresh Shrimp ja Hot Cutlet. EbiBurgamon nähtiin Digimon Frontierissa Trailmonien kilpailussa Piddomonin vieressä julistamassa voittajan palkinnon olevan matka kotikyläänsä. Myöhemmin Burgermoneja nähtiin Hamburger Villagen asukkaina. Kun kaikki Digimaailman kolme kuuta Red Moon, Yellow Moon ja Blue Moon olivat linjassa, Petaldramon säännöllisesti pakotti Burgermonit valmistamaan hänelle hampurilaisia. Lapset päättivät auttaa Burgermoneja hampurilaisten valmistuksessa. Chamelemonien saavuttua kylään he hyväksyvät Tommyn valmistamat hampurilaiset mutta samalla vangitsevat Tommyn. TorikaraBallmonien avulla lapset kukistivat Chamelemonit ja vapauttivat Petaldramonin vangitsevat Burgermonit. Myöhemmin Burgermoneja nähtiin Moon Basella. Burgermonit auttoivat lapsia rakentamaan raketin jolla lapset pystyivät pakenemaan. Burgermonit tuhoutuivat kun Lucemon Chaos Mode tuhosi kaikki kolme kuuta.

BurningGreymon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

BurningGreymon (jap. Vritramon) on Hybrid-tason lohikäärmedigimon. BurningGreymon voi syntyä kenestä tahansa Tulen petohengen avulla. BurningGreymon muistuttaa lohikäärmemäistä ihmistä jolla on oranssit siivet, punainen haarniska ja kultaiset olkasuojukset. BurningGreymonin hyökkäyksiä ovat Pyro Barrage ja Wildfire Tsunami. Digimon Frontierissa Takuya pystyi muuntautumaan BurningGreymoniksi löydettyään Tulen petohenkensä Shamanmonilta ja kukisti Gigasmonin taistelussa.

Burpmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Burpmon on vaaleanpunainen sianpäätä muistuttava digimon, joka esiintyy Digimon Twin L & R-pelissä. Pelissä mikä tahansa digimon voi muuttua Burpmoniksi, jos sen paino nousee yli 80G. Burpmon nimensä mukaisesti jatkuvasti röyhtäilee eikä mikään ruoka tyydytä sen nälkää. Burpmon voi myös muuttaa lähellään olevat digimonit Burpmoneiksi. Burpmonin nimi tulee röyhtäyksestä.

BushiAgumon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

BushiAgumon on Rookie-tason dinosaurusdigimon. BushiAgumon muistuttaa Agumonia, jolla on poninhännälle sidotut ruskeat hiukset, musta kimono, harmaat hakama-housut, violettia köyttä muistuttava vyö ja katana kädessään. BushiAgumonin hyökkäyksiä ovat Super Low Speed Straight Cut ja Super High Speed Straight Cut. BushiAgumon on esiintynyt Digimon Pocket Wars-kännykkäpelissä.

Butenmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Butenmon on Ultimate-tason Jumaldigimon. Butenmon muistuttaa samuraityylistä soturia, jolla on punainen haarniska ja iso miekka. Butenmonin hyökkäyksiä ovat Dance of the Sun ja Dawn Light Flash. Butenmon on esiintynyt Digimon Story: Lost Evolution-pelissä. Butenmon kehittyy Buraimonista ja voi kehittyä Chronomon Holy Modeen.

Butterflymon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Butterflymon on Armor-tason hyönteisdigimon. Butterflymon syntyy Tailmonista Tiedon Digieggin avulla. Butterflymon muistuttaa keltaista perhosta, jolla on Tiedon Tunnukset siivissään. Butterflymonin hyökkäyksiä ovat Sweet Honey Straw ja Sweet Pheromone. Butterflymon on esiintynyt Digimon Adventure 02: Armor Evolution to the Unknown mangassa.

C[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Callismon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Callismon on Mega-tason synteettinen petodigimon. Callismon muistuttaa Grizzlymonia, jolla on oikeassa kädessään kolmepiippuinen ase. Callismonin hyökkäyksiä ovat Deep Forest ja Rodeo Bullet. Callismon on esiintynyt Digimon Adventure V-Tamer 01-mangassa. Callismonin nimi tulee Callistosta.

Calmaramon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Calmaramon on Hybrid-tason merieläindigimon. Calmaramon voi syntyä Ranamonista Veden petohengen avulla. Calmaramon muistuttaa mustekalan ja ihmisen risteytystä. Calmaramonin hyökkäyksiä ovat Titanic Tempest ja Acid Ink. Digimon Frontierissa Ranamon muuttui Calmaramoniksi löydettyään Veden petohenkensä. Shutumon onnistui kukistamaan Calmaramonin Sakkakumonin Vesialueella.

Calumon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Calumon on Digimon Tamersissa esiintyvä pieni valkoinen In-Traning tason digimon, joka päätyy oikeaan maailmaan. Calumonilla on pitkät siipiä muistuttavat korvat, vihreät silmät ja otsassaan Zero Unit-niminen punainen kristalli.

Ensimmäisessä jaksossa Calumon seuraa erästä toista digimonia. Kun Calumon päätyy oikeaan maailmaan hän ei tiedä mistään mitään, hän vain kyselee itseltään sitä, mitä ei tiedä. Jaksossa 5 Calumon tapaa Takaton ja Guilmonin. Calumon oli silloin ujo ja ujosteli Takatoa. Myöhemmin selviää, että Calumon on Digievoluution avain, jota Jumaldigimonit kutsuivat Digihaamuksi. Devoiksi kutsutut digimonit kidnappaavat Calumonin, jolloin Takato ja muut lähtevät Digimaailmaan pelastamaan tämän. Myöhemmin selviää, että Devojen lähettäjä, Jumaldigimon nimeltä Zhuqiaomon, oli määrännyt Calumonin haettavaksi takaisin uskoen, että pidemmälle digivoituminen oli ainoa keino pelastua "todelliselta viholliselta" (D-Reaperiltä). Calumon oli alun perin muuttunut digimoniksi DigiGnomejen avulla, jotka toteuttivat Azulongmonin toiveen Digihaamun piilottamisesta. Calumon itse kuitenkin uskoi näistä puheista huolimatta olleensa digimon koko ajan.

Calumonilla ei ole kuin yksi voima, ja se on Shining Evolution, jolla se antaa ympärillään oleville digimoneille kyvyn digivoitua jopa Mega-tasolle asti. Pelissä Digimon World Dawn and Dusk Calumonilla on Culumon Prayer niminen hyökkäys, joka palauttaa pelaajan voimat ja kestokyvyn.

Calumon esiintyi myös elokuvassa Digimon Savers 3D: The Digital World in Imminent Danger!, jossa Calumon sulki voimillaan Armageddemonin luoman mustan aukon.

Candlemon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Candlemon on rookie-tason digimon, joka muistuttaa kynttilää kultaisella jalustalla. Candlemonin liekki muistuttaa DemiMeramonia. Candlemonin hyökkäyksiä ovat Bonfire ja Melt Wax. Candlemon voi kehittyä Wizardmoniksi. Digimon Frontierissa Candlemoneja nähtiin Autumn Leaf Fairilla ja Candlemonien kylässä. Candlemonit testaavat lapsia ja yksi Candlemoneista kehittyy Wizardmoniksi, mutta Agunimon ja Kumamon kukistavat hänet. Digimon Fusionissa Candlemon oli yksi Airu Suzakin nappaamista digimoneista. Digimon Xros Wars-mangassa Candlemoneja nähtiin Weddinmonin armeijassa. Weddinmon myöhemmin yhdisti Candlemonit itseensä muuntautuen Reverse Weddinmon-muotoon. Candlemonin nimi tulee sanasta Candle eli kynttilä.

CannonBeemon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

CannonBeemon on Ultimate-tason kyborgidigimon. CannonBeemon muistuttaa mehiläismäistä olentoa, jolla on valtavat hunajakennoa muistuttavat tykit selässään. CannonBeemon omaa myös X-Antibodyn. CannonBeemonin hyökkäyksiä ovat Nitro Stinger ja Sky Rocket. CannonBeemon on esiintynyt Digimon Next-mangassa ja Digimon Battle, Digimon Masters, Digimon Story: Cyber Sleuth ja Digimon Story: Cyber Sleuth - Hacker's Memory-peleissä. CanonBeemon kehittyy Waspmonista ja voi kehittyä TigerVespamoniksi. CannonBeemonista on olemassa myös Aircraft Carrier-muoto, jossa CannonBeemon pystyy ampumaan BladeKuwagamoneja katapultistaan.

Cannondramon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Cannondramon on Mega-tason kyborgidigimon. Cannondramon muistuttaa diplodochusta, jolla on kypärä päässään ja tykit selässään ja rinnassaan. Cannondramonin hyökkäyksiä ovat Dynamo Cannon ja Grenade Storm. Cannondramon on esiintynyt Digimon World 3, Digimon World DS ja Digimon World Dawn and Dusk-peleissä.

CaptainHookmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

CaptainHookmon on ultimate-tason merimiesdigimon, jonka nimi tulee Kapteeni Koukusta. CaptainHookmon muistuttaa merirosvokapteenia, jolla on musta vaatetus, valtava Rage Giga Anchor niminen koukku kädessään ja revolveria muistuttava jalka. CaptainHookmonin hyökkäyksiä ovat Rage Giga Anchor, Pirate's Punisher ja Leg Revolver. CaptainHookmon on esiintynyt Digimon korttipelissä. CaptainHookmon voi kehittyä Hookmonista.

Cardmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Cardmon on pieni palloa muistuttava digimon jolla on mustat silmät. Cardmon on väriltään joko keltainen tai sininen ja sillä on yksi, kaksi, kolme tai neljä pelikorttia ympärillään. Cardmon esiintyy Digimon World 3-pelissä.

CatchMamemon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

CatchMamemon on Ultimate-tason mutanttidigimon. CatchMamemon muistuttaa Mamemonia, jolla on pitkäkätinen lentävä ufomainen alusta, jota se ohjaa. CatchMamemonin hyökkäyksiä ovat Magic Arm ja Miracle Bomb. CatchMamemon on esiintynyt Digimon Story: Cyber Sleuth ja Digimon Story: Cyber Sleuth - Hacker's Memory-peleissä.

Centarumon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Centarumon (jap. ケンタルモン Centalmon, joissain versioissa Kentarumon) on Digimon-hahmo. Centarumon on Champion-tason eläindigimon, joka muistuttaa kentauria. Centarumon kantaa päässään kypärää josta näkyy vain toinen hänen silmistään. Centarumonin hyökkäyksiä ovat Solar Ray ja Jet Gallop. Digimon Adventuren Centarumon vartioi muinaista temppeliä, joka rakennettiin ensimmäisten valittujen lasten kunniaksi. Centarumon joutui kuitenkin Devimonin mustan rattaan vaikutuksen alaiseksi ja muuttui pahaksi. Kabuterimon ja Togemon onnistuivat vapauttamaan Centarumonin rattaan vaikutuksesta. Centarumon kertoi Koshirolle ja Mimille digivicen tarkoituksen ja historian kunnes Devimonin vallassa ollut Leomon hyökkäsi heidän kimppuunsa. Centarumon ei pärjännyt Leomonille kunnes Koshiron ja Mimin digivicet alkoivat hehkua mikä pelotti Leomonin pois. Myöhemmin Centarumon löytää muinaisen Tuliseinämän ja kertoo tästä Gennaille ennen Apocalymonin saapumista. Lasten tuhottua Apocalymonin Centarumon osallistui yhteisvalokuvaan lasten kanssa. Sarjassa Digimon Zero Two Centarumon nähdään amerikkalaistytön digimonkumppanina. Centarumon auttoi lapsia kukistamaan Treemonin. Centarumon nähdään myös lopputaistelussa BelialVamdemonia vastaan. Digimon Frontierissa Centarumoneja nähdään Sagittarimonin armeijassa. Centarumonit pakenivat Angemonin lähetettyä Sagittarimonin pois. Digimon Data Squadissa Centarumon nähtiin puolustustehtävissä Holy Capitalissa. Digimon Fusionissa Centarumoneja nähtiin Gravimonin armeijassa.

Cerberumon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Cerberumon on Ultimate-tason eläindigimon, jonka nimi tulee Kerberuksesta. Cerberumon muistuttaa kolmipäistä mustaa koiraa, jolla on jaloissaan pitkät digikromatut metallikynnet normaalien kynsien lisäksi. Cerberumonin hyökkäyksiä ovat Portal of Darkness, Emerald Blaze ja Styx Killer. Cerberumon on Dark Arean portinvahti, joka estää pahoja digimoneja karkaamasta Dark Areasta. Cerberumonilla on myös kestävä panssarikilpi, jolla on kyky korjata itsensä haavoituttuaan. Cerberumon pystyy myös aistimaan häntä kohti tulevat hyökkäykset. Cerberumon kehittyy Dobermonista tai Seasarmonista ja voi kehittyä Anubismoniksi tai AncientSphinxmoniksi. Cerberumon voi myös muuntautua Werewolf Modeen, jossa hän muuttuu ihmismäiseksi ja saa käsiinsä Cerberumonin päätä muistuttavat tykit. Tässä muodossa Cerberumonin hyökkäys on Hellfire. Cerberumon Werewolf Mode voi kehittyä Plutomoniksi. Digimon Frontierissa Cerberumon oli ensimmäinen lasten kohtaama Cherubimonin vallassa ollut digimon. Cerberumon hyökkäsi Flame Terminaalille ja absorboi itseensä Tulikaupungin fraktaalikoodin etsiessään Henkiä. Cerberumon hyökkäsi Bokomonin ja Neemonin kimppuun, jotka pakenivat lapsia kohti. Takuyan yrittäessä huijata Cerberumonin poispäin, hän löysi Tulen ihmishengen ja muuntautui Agunimoniksi ja taisteli Cerberumonia vastaan. Cerberumon käytti Portal of Darkness hyökkäystään edukseen kunnes Agunimon onnistui kukistamaan hänet ja muutti takaisin digimunaksi. Takuya vapautti digivicellaan fraktaalikoodin, joka palautti kylän ja lähialueen normaaliksi.

Digimon Data Squadissa lasten jouduttua Holy Capitalin areenalle sidottuina paaluihin, Baromon lähetti Cerberumonin heidän kimppuunsa. Kamemon vapautti heidät ja digimoninsa hyökkäämään Cerberumonin kimppuun. Cerberumon väisti Marcuksen nyrkiniskun ja juoksi Yoshia kohti, joka hyökkäsi Cerberumonin kimppuun härkätaistelutyylillä, mikä antoi Marcukselle tilaisuuden iskeä Cerberumonia nyrkillään. Kun Marcus aikoi kehittää Agumonin Cerberumonia vastaan, Baromon säästi heidät huomattuaan Marcuksen yhteyden Spencer Damoniin.

Digimon Fusionin toisella kaudella lauma Cerberumoneja palveli Gravimonin armeijassa. Myöhemmin kolmannella kaudella Cerberumon oli yksi Ryoma Mogamin nappaamista digimoneista.

Ceresmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ceresmon on mega-tason jumaldigimon ja yksi Olympos XII:n jäsenistä. Ceresmon muistuttaa valtavaa lintua, joka kantaa selässään metsää, joka sisältää Digimaailman makeimpia hedelmiä. Ihmismuodossaan Ceresmon muistuttaa naishahmoa, jolla on kruunu päässään ja käsissä ja jaloissa juurimaiset ulokkeet. Ceresmonin hyökkäyksiä ovat "Fruit Flechette" ja "Famēs". Ceresmon on esiintynyt Digimon Crusader ja Digimon Collectors -peleissä. Ceresmonin nimi tulee roomalaisesta Ceres-jumalasta.

Chamelemon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Chamelemon on Armor-tason matelijadigimon. Chamelemon syntyy Armadillomonista Lempeyden Digieggin avulla. Chamelemon muistuttaa vihreää kameleonttia jolla on punaiset raidat ja kypärää muistuttava tummanvihreä pääsuojus. Chamelemonin hyökkäyksiä ovat Tongue Lashing ja Wide Eyes. Digimon Frontierissa Chamelemoneja nähtiin Petaldramonin palvelijoina tämän piilopaikassa. Chamelemonit hyökkäävät Burgermonien kylään ja pakottavat Burgermonit tekemään hampurilaisia Petaldramonille. Myöhemmin Chamelemonit vangitsevat Tommyn ja taistelevat lapsia vastaan. Fairymon, Beetlemon ja Kumamon kukistavat Chamelemonit TorikaraBallmonin avulla. Digimon Fusionin kolmannella kaudella Chamelemon on yksi digimoneista, jotka Ren Tobari kukistaa DigiQuartzissa.

Chaosdramon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Chaosdramon on mega-tason konedigimon. Chaosdramon muistuttaa Mugendramonia, mutta on väriltään punainen ja sillä on lohikäärmemäinen pää. Chaosdramonin hyökkäyksiä ovat Hyper Cannon, Destroyed Hook ja Chaos Crusher. Chaosdramon esiintyi lyhyen aikaa Digimon Fusionin jaksossa 30 Digimon Data Collectionissa. Chaosdramon on esiintynyt myös Digimon Next -mangassa ja Digimon Masters -pelissä.

ChaosGallantmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

ChaosGallantmon on Gallantmonin musta, virustyyppinen muoto, jolla on tummansininen viitta. ChaosGallantmonin hyökkäyksiä ovat Damaging Pierce, Judecca Prison, Chaos Shot ja Cruel Balmung. ChaosGallantmon on esiintynyt Digimon World Dawn and Dusk, Digital Monsters: D-Project, Digimon Rumble Arena 2 ja Digimon World DS-peleissä. ChaosGallantmon voi muuntautua Gallantmon Chaos Modeen tai ChaosGallantmon C-muotoon, mikä muistuttaa jäänväristä ChaosGallantmonia. ChaosGallantmon voi kehittyä BlackWarGrowlmonista.

ChaosGrimmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

ChaosGrimmon on Ultimate-tason digimon, joka esiintyy pelissä Digimon World Dawn and Dusk. ChaosGrimmon voi syntyä kun Grimmon yhdistyy Chrono Coren kanssa. ChaosGrimmonin hyökkäyksiä ovat Chrono Destruction, Multi Gatling, Call Rainer, Call Machines, Chaos Slash ja AT Change. ChaosGrimmon voi kehittyä ExoGrimmoniksi.

Chaos Lord[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Chaos Lord on Mega-tason virustyypin digimon, joka esiintyy Digimon World 2-pelissä. Chaos Lord muistuttaa konemaista dinosaurusta, jolla on punainen ja musta panssarointi. Chaos Lordin hyökkäyksiä ovat Chaos Cannon ja Pulse Blast. Pelissä Akira taisteli Chaos Lordia vastaan onnistuen voittamaan tämän, mutta Crimson yhdisti Chaos Lordin ja kaaoskenraalit itseensä muuntautuen NeoCrimsoniksi.

Chaosmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Chaosmon on Mega-tason uniikki digimon. Chaosmon syntyy kun BanchoLeomon ja Darkdramon DNA-Digivoituvat keskenään. Chaosmonin kädet muistuttavat BanchoLeomonin ja Darkdramonin päitä. Chaosmonin hyökkäyksiä ovat Bantyo Blade, Dark Prominence ja End of Paradox. Chaosmon on esiintynyt Digimon World Data Squad ja Digimon World Dawn and Dusk-peleissä. Chaosmonista on olemassa myös Valdur Arm-muoto, joka syntyy kun Valdurmon ja BanchoLeomon DNA-Digivoituvat keskenään. Tämän Chaosmonin muodon hyökkäyksiä ovat Tyrant Bisection Sword ja Aurora Blaster.

ChaosPiamon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

ChaosPiamon on Mega-tason digimon, joka muistuttaa Piamonia, mutta on väriltään musta ja sillä on valkoiset housut ja saappaat ja punaiset nauhat selässään. ChaosPiamonin hyökkäyksiä ovat Trump Sword ja Mask's Square. ChaosPiamon on esiintynyt Digimon World 2 ja Digimon Masters-peleissä.

Chapmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Chapmon on In-Traning-tason minidigimon, joka muistuttaa vihreää ankanpoikasta, jolla on lehteä muistuttava uloke päässään. Chapmonin hyökkäys on Foam Shower. Chapmon on esiintynyt Digimon Reference Book-kirjassa.

Cherubimon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Cherubimon on Mega-tason enkelityypin digimon joka muistuttaa etäisesti jänistä jolla on hovinarrin kaulus. Cherubimonilla on sekä hyvä että paha muoto; hyvässä muodossa se on kauttaaltaan vaaleanpunainen/valkoinen ja sillä on molemmissa korvissaan kultainen Pyhä rengas, joka symboloi sen pyhyyttä. Pahassa muodossa Cherubimon on kauttaaltaan violetti/sininen/turkoosin värinen ja sen korvat ovat repaleiset.

Cherubimonin nimi tulee kerubista, jolla nimitetään kristillisessä mytologiassa esiintyvää taivaan toiseksi korkeinta enkeliryhmää.

Cherubimon esiintyi ensi kertaa Digimon-elokuvassa, joka oli osa Suomessa julkaistua yhtenäistä Digimon-elokuvaa. Elokuvassa Cherubimon kehittyy amerikkalaisen Willis-pojan viruksen saastuttamasta digimonkumppanin Ultimate-muodosta Antylamonista (jota nimitetään koko elokuvan ajan Kokomoniksi). Cherubimon omaa kyvyn korjata nopeasti saamiaan haavoja ja jopa menettämiään raajoja sekä kykenee kääntämään ajan kulun toiseen suuntaan paikallisesti. Cherubimonin uhatessa syödä muiden valittujen digimonit, Angemon ja Angewomon saapuvat paikalle auttamaan ja kehittyvät Mega-muotoihinsa Seraphimoniksi ja Magnadramoniksi jotta Daisuke ja Willis saisivat Ihmeiden ja Kohtalon Digi-Eggit käyttöönsä. Digi-Eggien avulla kehittyneet Magnamon ja Rapidmon joutuvat Cherubimonin nielemäksi ja tuhoavat sitä kautta sen sisällä olevan viruksen. Cherubimon puhdistuu viruksesta, mutta kuolee.

Seuraavan kerran Cherubimon esiintyi Digimon Frontierissa yhtenä kolmesta suuresta enkelistä. Kun 10 Legendaarista soturia olivat vanginneet Lucemonin, Cherubimon, Ophanimon ja Seraphimon saivat tehtäväkseen hallita Digimaailmaa. Cherubimon jäi vastaamaan viiden edesmenneen Legendaarisen soturin hengestä: pimeyden, teräksen, maan, veden ja puun. Kokiessaan jäävänsä Seraphimonin ja Ophanimonin pettämäksi, Cherubimon jäi vähitellen entistä pahemmin Lucemonin vaikutusvallan alaiseksi ja lopulta muuttui pahaan muotoonsa. Cherubimon aloitti Seraphimonin ja Ophanimonin yllätykseksi sodan näitä vastaan, joka päättyi Seraphimonin nukuttamiseksi horrokseen ja Ophanimonin vangitsemiseen. Cherubimon sai näin koko Digimaailman hallintaansa ja alkoi kerätä koko Digimaailman dataa vapauttaakseen Lucemonin. Onnistuakseen tavoitteessaan hän asetti omistamansa henget neljään digimoniin sekä Kouichi Kimuraan ja teki näistä palvelijoitaan, kunnes Ophanimonin kutsumat lapset kukistivat nämä ja puhdistivat Kouichin Cherubimonin vaikutuksen alaisuudesta. Lasten matkattua Ophanimonin linnaan vapauttamaan tätä, Cherubimon sai heidät kiinni ja onnistui väliaikaisesti varastamaan näiden digivicetkin. Vapautunut Ophanimon palautti kuitenkin digivicet lapsille ja uhrasi itsensä jotta Takuya ja Kouji onnistuisivat kehittymään EmperorGreymoniksi ja MagnaGarurumoniksi. EmperorGreymon onnistui lopulta tuhoamaan Cherubimonin iskettyään miekkansa tämän otsaan, jonne Cherubimonin voimat olivat pääosin keskittyneet. Cherubimon puhdistettiin Lucemonin kirouksesta, mutta tämä kuitenkin menehtyi vammoihinsa, pyytäen ennen kuolemaansa anteeksi tekojaan Ophanimonilta ja Seraphimonilta. Myöhemmin Cherubimon syntyi uudestaan Lopmonina digimunasta Ophanimoonilla jonne kaikki Aikojen alun kaupungista evakuoidut digimunat oli viety, onnistuen auttamaan hieman lapsia taistelussa vapautunutta Lucemonia vastaan.

Fresh In-Training Rookie Champion Ultimate Mega
Conomon Kokomon Lopmon Wendigomon/Turuiemon Antylamon Cherubimon

Hyökkäykset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Heaven's Judgement: Kutsuu ukkospilven, joka ampuu useita salamoita vastustajaa kohti.
 • Lightning Spear: Luo ukonvasaman, jonka heittää vihollista kohti.
 • Lightning Blast: Ampuu energiapurkauksen suustaan.
 • Terminal Judgement: Voimakkaampi versio Heavens Judgement iskusta.

Chibickmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Chibickmon on Fresh-tason limadigimon. Chibickmon muistuttaa pienikokoista valkoista Pickmonia. Chibickmonin hyökkäyksiä ovat Chinchikurinrin ja Petit Sugar Plum. Digimon Fusionissa Chibickmoneja nähtiin yhdessä Starmonien ja Pickmonien kanssa. Valkoinen Pickmon voi myös ampua Chibickmoneja suustaan parvena. Myöhemmin Chibickmonit liittyivät Starmonin ja Pickmonien kanssa Mikeyn armeijaan. Chibickmon voi kehittyä Pickmoniksi.

Chibimon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Chibimon (engl. DemiVeemon) on Digimon-hahmo. Se on kehittynyt Chicomonista ja kehittyy V-moniksi. Chibimonin aseen nimi on Pop Attack (Poksahdushyökkäys). Chibimon on kirkkaansininen digimon,jolla on punaiset silmät ja pieni häntä. Chibimon nähtiin Daisuken pojan digimonkumppanina Digimon Zero Twon epilogissa. Digimon Frontierissa Chibimoneja nähtiin Autumn Leaf Fairilla.

Chibimonin nimi tulee japanin kielen sanasta chibi,joka tarkoittaa pientä.

Fresh In-Training Rookie Champion DNA-Ultimate DNA-Mega
Chicomon Chibimon V-mon XV-mon Paildramon Imperialdramon
Armor 1 Armor 2 Armor 3
Fladramon Lightdramon Magnamon

Chibitortomon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Chibitortomon on rookie-tason eläindigimon. Chibitortomon muistuttaa pienikokoista Kamemonia, jolla on sininen kypärä päässään. Chibitortomonin hyökkäyksiä ovat Pointer Arrow, Torto Tacle ja Koura Guard. Digimon Fusionissa Chibitortomon nähtiin Island Zonen asukkaana. Chibitortomon liittyi Mikeyn ryhmään Neptunemonin kukistuttua. Lake Zonella Chibitortomon pelasti Mikeyn hukkumiselta. Sand Zonella Chibitortomon taisteli HiMugendramonia vastaan. Chibitortomon voi yhdistyä Jijimonin ja Golemonin kanssa GolemJijiKamemoniksi tai Cutemonin, Dondokomonin, Knightmonin, PawnChessmonin, Bastemonin ja Jijimonin kanssa Greatest Cutemoniksi.

Chicchimon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Chicchimon on In-Traning-tason digimon, joka muistuttaa pientä keltaista linnunpoikasta, jolla on punaiset kulmakarvat ja pitkä punainen hius päässään. Chicchimon on esiintynyt Digimon World Dawn and Dusk ja Digimon Story: Lost Evolution-peleissä. Chicchimon voi kehittyä Hyokomoniksi.

Chicomon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Chicomon (engl. Chibomon) on Digimon-hahmo ja V-monin Fresh-muoto. Se kehittyy Chibimoniksi. Chicomonin aseen nimi on Bubble Blow (Kuplapuhallus). Chicomon on sininen pallon näköinen vauvadigimon,jolla on vaaleanpunaiset silmät. Chicomon nähtiin sarjassa Digimon Zero Two, kun Paildramon menetti niin paljon energiaa, ettei V-mon kyennyt pitämään rookie-muotoaan dedigivoituessaan. Digimon Frontierissa Chicomoneja nähtiin Aikojen Alun kaupungissa ja Yellow Moonilla.

Chicomonin nimi tulee espanjan kielen sanasta chico, joka tarkoittaa poikaa.

Fresh In-Training Rookie Champion DNA-Ultimate DNA-Mega
Chicomon Chibimon V-mon XV-mon Paildramon Imperialdramon
Armor 1 Armor 2 Armor 3
Fladramon Lightdramon Magnamon

Chikurimon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Chikurimon on rookie-tason miinadigimon, joka muistuttaa merimiinaa. Chikurimon voi räjäyttää itsensä vastustajan lähellä Final Chikurimon hyökkäyksellään. Toinen Chikurimonin hyökkäys on Kompeitō Hammer. Chikurimoneja nähtiin Digimon Fusionissa MadLeomonin armeijassa. MadLeomon yhdisti osan Chikurimoneista itseensä muuntautuen Armed Modeen. Digimon Xros Wars-mangassa Chikurimoneja nähtiin Snow Zonella Zanbamonin armeijassa.

Chirinmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Chirinmon on Ultimate-tason petodigimon. Chirinmon muistuttaa kettua, jolla on siivet, vihreä pääsuojus, jossa on punainen salamaa muistuttava uloke ja pitkä kellertävä häntä. Chirinmonin hyökkäyksiä ovat Wind Cutter Sword, Knowledge of Swift ja Wave of Reformation. Digimon Data Squadissa Kudamon kehittyi Chirinmoniksi taistelussa Kuratan ryhmää vastaan. Chirinmon voi kehittyä Kentaurosmoniksi.

Cho Hakkaimon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Cho Hakkaimon on Ultimate-tason nukkedigimon. Cho Hakkaimon muistuttaa naista, joka on pukeutunut sika-asuun ja kantaa kädessään Roketto Dīng​pá nimistä piikikästä vasaraa. Cho Hakkaimonin hyökkäyksiä ovat Hard-swung Homerun, Dadada Minchi ja Roast of the Pig. Cho Hakkaimon voi kehittyä Opossumonista. Cho Hakkaimon esiintyi Digimon Fusionin kolmannella kaudella. Cho Hakkaimonin nimi tulee Cho Hakkaista.

Chronomon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Chronomon on Mega-tason legendaarinen lintudigimon. Chronomon muistuttaa lintua, jolla on valkoinen paperihaarniskaa muistuttava asu ja sinipunaraidalliset housut. Chronomon voi muuntautua Ultra-tasolleen Holy Modeen tai pahaan Destroy-Modeen. Chronomonin hyökkäyksiä ovat Holy Flare ja Chronos Chop ja Destroy-Modessa Dread Night, Dark Vanish, Cool Avenger, Pray of God, Power Sink, Wind Blade, Ghoul Bind, Poison Hole, Finger Bomb ja Corona. Chronomon Holy Mode on esiintynyt Digimon World DS, Digimon World Dawn and Dusk, Digimon Story: Lost Evolution-peleissä ja Digimon Story: Super Xros Wars Red and Blue-peleissä. Chronomon Destroy-Mode on esiintynyt Digimon World DS ja Digimon World Dawn and Dusk-peleissä. Chronomon Holy Mode voi kehittyä Butenmonista.

Fresh In-Training Rookie Champion Ultimate Mega
Botamon Chicchimon Hyokomon Buraimon Butenmon Chronomon

Chrysalimon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Chrysalimon (kutsuttu joskus myös nimellä Kurisarimon) on Diaboromonin Champion-muoto. Chrysalimon muistuttaa violetinsinistä lentävää olentoa, jolla on kynsimäiset lonkerot ja punainen piikki otsassaan. Chrysalimonit liikkuvat yleensä suurissa laumoissa ja voivat pitää puoliaan jopa mega-tason digimoneja vastaan. Chrysalimonin hyökkäyksiä ovat Data Crusher, Unconnect Buster ja Internet Surge. Digimon Tamersissa Beelzemon kohtasi lauman Crysalimoneja ja taisteli heidän kanssaan. Beelzemon tuhosi heistä lähes kaikki, kunnes Calumonin voima sai jäljellä olevat Chrysalimonit kehittymään Infermoniksi. Beelzemon kuitenkin tuhosi Infermonin helposti ja latasi hänen datan itseensä. Myöhemmin toinen lauma Crysalimoneja hyökkäsivät Beelzemonin kimppuun dedigivoiden hänet Impmoniksi. Rika ja Renamon kuitenkin pelastivat Impmonin Chrysalimoneilta. Myöhemmin Calumonin voima sai Chrysalimonit muuttumaan kolmeksi Diaboromoniksi. Digimon Data Squadissa isokokoinen Keramon kehittyi Chrysalimoniksi joka taisteli Gaogamonia vastaan kunnes GeoGreymon tuhosi sen.

Chuumon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Chuumon on Rookie-tason eläindigimon, joka muistuttaa vaaleanpunaista rottaa. Chuumonin hyökkäyksiä ovat Cheese Bomb, Tell a Lie ja Whisper Voice. Chuumon kulkee lähes aina yhdessä Sukamonin kanssa. Digimon Adventuressa Chuumon jäi yksin kun Sukamon menehtyi Spiraalivuoren syntyessä. Kun Piamon yritti tappaa Mimin, Chuumon uhrasi henkensä pelastaakseen Mimin. Sekä Chuumon että Sukamon syntyivät uudelleen Aikojen alun kaupungissa, kun Pimeyden Valtiaat ja Apocalymon tuhottiin. Sarjassa Digimon Zero Two sama Chuumon nähdään yhdessä Sukamonin kanssa. Myöhemmin Chuumon ilmestyi yhdessä Sukamonin kanssa New Yorkiin. Digimon Frontierissa Chuumoneja nähtiin KaratsukiNumemonin vuorella, Ennustajakylässä ja Autumn Leaf Fairilla. Digimon Data Squadissa Chuumoneja nähtiin Holy Capitalissa. Digimon Fusionissa Chuumon nähdään Magma Zonen asukkaana orjana Bagra-armeijalle. Lapset ja Shoutmon kuitenkin vapauttavat hänet. Digimon Adventure tri. -elokuvasarjan kuudennessa osassa Future Chuumon oli yksi digimoneista, joiden muistot onnistuttiin palauttamaan Meicoomonin sisälle jääneen varmuuskopiodatan avulla.

ClavisAngemon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

ClavisAngemon on Mega-tason enkelidigimon, joka omaa X-Antibodyn. ClavisAngemon muistuttaa enkeliä, jolla on valkoinen haarniska, valkoiset siivet ja kultaista avainta muistuttava käsi. ClavisAngemonin hyökkäyksiä ovat The Key, Zenith Gate ja Heaven's Arrow. ClavisAngemon on esiintynyt Digimon World 4 ja Digimon World DS-peleissä.

ClearAgumon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

ClearAgumon on Rookie-tason nukkedigimon, joka muistuttaa läpinäkyvää ToyAgumonia. ClearAgumonin hyökkäyksiä ovat Dream Missile, Precious Flame, Wonder Light ja Mullion Punch. ClearAgumon on esiintynyt Digimon World-trilogiassa ja Digimon World: Next Order ja Digimon World Data Squad-peleissä.

Clockmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Clockmon on Champion-tason konedigimon. Clockmon muistuttaa yksisilmäistä herätyskelloa, jonka päällä on harmaata nuijaa kantava humanoidimainen olento, jolla on punainen kaapu ja punaiset hanskat. Clockmonin hyökkäyksiä ovat Chrono Breaker, Time Buster ja Ear Bursting. Digimon Tamersissa Clockmon nähtiin yhdessä Hagurumonin kanssa Digimaailmassa pilvimäisessä paikassa, jossa oli useita kelloja. Clockmon varoitti Rikaa käynnistämästä jumiutunutta käkikelloa, mutta Rika ei kuunnellut häntä ja käynnisti kellon, mikä vapautti Megadramonin vankilastaan. Cyberdramonin kukistettua Megadramonin Clockmon ja Hagurumon kiittivät Ryoa. Myöhemmin kun Calumon vapautti voimansa tämä voima vaikutti myös Clockmoniin.

Digimon Fusionin kolmannella kaudella nähtiin erilainen Clockmon, joka toimi mystisen kellokauppiaan kumppanina. Clockmonilla oli kyky manipuloida aikaa ja paikkaa. Lopputaistelussa Quartzmonia vastaan Clockmon kutsui lasten avuksi muita valittuja lapsia eri maailmoista. Clockmon voi kehittyä Solarmonista.

Coelamon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Coelamon on champion-tason merieläindigimon. Coelamon muistuttaa muinaista kalaa, jolla on metallinen ulkokuori. Coelamonin hyökkäyksiä ovat Fossil Bite, Ancient Bite, Iron Scale ja Kamitsuki. Sarjassa Digimon Zero Two Crabmon kehittyi Coelamoniksi taistelussa Scorpiomonia vastaan. Digimon Fusionissa Coelamon nähdään MadLeomonin armeijassa. Coelamon hyökkää Angien ja Cutemonin kimppuun, mutta Dorulumon tuhoaa Coelamonin pelastaen heidät.

Commandramon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commandramon on Rookie-tason kyborgidigimon. Commandramon muistuttaa pientä sinertävää lohikäärmettä, jolla on armeijamainen asuste, kypärä ja M16 konekivääri käsissään. Commandramonin hyökkäyksiä ovat M16 Assassin ja DCD Bomb. Commandramon on esiintynyt Digimon Next-mangassa ja Digimon Masters-pelissä. Commandramon voi kehittyä Sealsdramoniksi. Commandramonin nimi tulee kommandosta.

Conomon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Conomon (jap. Cocomon) on Fresh-tason limadigimon. Conomon muistuttaa Zerimonia, mutta on väriltään ruskea ja sillä on kolme sarvea otsassaan. Conomonin hyökkäys on Acid Bubbles. Digimon Frontierissa Conomoneja nähtiin Digimonien koulun oppilaina ja Aikojen Alun kaupungissa vastustamassa Dynasmonia ja Crusadermonia. Conomon voi kehittyä Kokomoniksi.

Coredramon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Coredramon on Champion-tason lohikäärmedigimon. Coredramon muistuttaa keskikokoista lohikäärmettä ja on väriltään joko sininen tai vihreä. Sinisen Coredramonin hyökkäyksiä ovat Blue Flare Breath, Strike Bomber ja G Shurunen ja vihreän Coredramonin hyökkäyksiä ovat Green Flare Breath, Strike Bomber ja G Shurunen. Sininen ja vihreä Coredramon ovat esiintyneet Digimon World Championship, Digimon Battle, Digimon Masters ja Digimon Story: Cyber Sleuth - Hacker's Memory-peleissä. Coredramon kehittyy Dracomonista ja sininen Coredramon voi kehittyä Wingdramoniksi ja vihreä Coredramon voi kehittyä Groundramoniksi.

Coronamon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Coronamon on Rookie-tason petodigimon. Coronamon muistuttaa punaista leijonamaista olentoa, jolla on liekehtivä häntä ja aurinkoa muistuttava otsapanta ja rannekorut ja leijonanharja rinnassaan ja keltaiset kynnet. Coronamonin hyökkäyksiä ovat Corona Knucle, Corona Flame ja Petit Prominence. Digimon Fusionissa Coronamon nähtiin Sweet Zonen asukkaana ja Spadamonin ystävänä. Coronamon oli muiden alueen asukkaiden tapaan joutunut Bagra Armyn orjuuttamaksi ja pakotettu kokkaamaan ruokia Matadormonille. Nene Amado onnistui vapauttamaan Coronamonin ja lasten tuhottua GigaWaruMonzaemonin Coronamon kertoi missä Cutemonin vanhempia pidetään vankeina. Lasten kukistettua Matadormonin Coronamon kiitti lapsia ennen heidän lähtöään. Myöhemmin Coronamon nähtiin yhdessä Spadamonin ja Lunamonin kanssa Olegmonin aluksella. Olegmonin kukistuttua kolmikko otti laivan käyttöönsä auttaakseen Gold Landin asukkaita. Coronamon oli yksi niistä digimoneista, jotka yhdistyivät Shoutmonin kanssa Shoutmon X7 Superior Modeen lopputaistelussa MegaDarknessBagramonia vastaan. Coronamon kehittyy Sunmonista ja voi kehittyä Firamoniksi.

Cotsucomon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Cotsucomon on Fresh-tason Armordigimon. Cotsucomon muistuttaa keltaista olentoa, jolla on ruskea sotilaskypärä päässään. Cotsucomon on esiintynyt Digimon Reference Book-kirjassa. Cotsucomon voi kehittyä Kakkinmoniksi.

Crabmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Crabmon (jap. Ganimon) on rookie-tason merieläindigimon, joka muistuttaa sinertävänpunaista kivirapua. Crabmonin hyökkäyksiä ovat Scissors Attack ja Hard Shell Crab. Sarjassa Digimon Zero Two Crabmon nähtiin Australialaisen valitun lapsen Derekin digimonkumppanina. Crabmon avusti lapsia taistelussa Gesomonia, Shellmonia, Ebidramonia ja Scorpiomonia vastaan. Digimon Tamersissa Crabmon oli yksi IceDevimonin uhreista. Crabmonin kuva nähtiin myös Henryn tietokoneessa. Digimon Frontierissa ruskea Crabmon nipisti Junpeita Toucanmonien saaren rannalla. Digimon Fusionissa Crabmon jutteli Betamonin kanssa Dragon Landin vesiputouksen lähellä ja järkyttyi huomattuaan Neneen, joka oli naamioitunut lohikäärmedigimoniksi. Crabmon voi kehittyä Coelamoniksi.

Craniamon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Craniamon on Digimon-hahmo. Craniamon on Mega-tason ritaridigimon ja yksi Royal Knightseista. Craniamon on Yggdrasilin uskollisin kannattaja ja tottelee jokaista määräystä empimättä. Craniamonin haarniska on digikromattua metallia ja hyvin kestävä. Craniamon kantaa myös Omni Shield -nimistä kilpeä. Craniamonin hyökkäyksiä ovat Shock Ringer ja God Breath. Digimon Data Squadissa Craniamon esiintyy Yggdrasilin kätyrinä. Ennen sarjan tapahtumia BanchoLeomon ja Spencer Damon voittivat Craniamonin taistelussa kohdatakseen Yggdrasilin. Paljon myöhemmin lasten kukistettua Belphemonin ja Kuratan, Craniamon kuuntelee Yggdrasilin puhetta ihmiskunnan tuhoamisesta ja tarjoutuu toteuttamaan suunnitelman. Craniamon oli ensimmäinen Royal Knightseista joka taisteli DATSia vastaan. Craniamon oli voitolla kunnes Marcus kehitti ShineGreymonin Burst Modeen joka onnistui pitämään puoliaan Craniamonia vastaan kunnes Gallantmon saapui paikalle muiden Royal Knightsien kanssa ja kukisti ShineGreymonin yhdellä iskulla. Yggdrasil saapui paikalle ja käski heidät tuhoamaan DATSin mutta Kentaurosmon pelasti lapset ja vei heidät ihmisten maailmaan. Myöhemmin Craniamon taisteli uudelleen DATSia vastaan Yggdrasililta saadun päivitetyn Omni Shieldin kanssa. Kuitenkin kaikkien lasten digimonien kehityttyä Burst Modeen ja suunnattua iskunsa kilpeen he onnistuivat tuhoamaan sen jolloin Craniamon vakuuttui ettei Yggdrasilin valta ole täydellinen. Craniamon salli DATSin kohdata Yggdrasilin ja itse suuntasi Fuji vuorelle korvatakseen BanchoLeomonin, joka piti Digimaailman ja ihmisten maailman erillään. Craniamon kamppaili tehtävän kanssa kunnes muut Royal Knightsit saapuivat auttamaan häntä. Myöhemmin lasten tuhottua Yggdrasilin, Craniamon palasi muiden Royal Knightsien kanssa Digimaailmaan.

Crescemon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Crescemon on Ultimate-tason ihmisdemonidigimon. Crescemon muistuttaa myyttistä kuujänistä, jolla on puolikuun näköinen kirves ja kilpi kädessään. Crescemonin hyökkäyksiä ovat Lunatic Dance, Ice Archery ja Dark Archery. Crescemon on esiintynyt Digimon World Dawn and Dusk, Digimon Story: Lost Evolution, Digimon Story: Cyber Sleuth - Hacker's Memory ja Digimon World Championship-peleissä. Crescemon kehittyy Lekismonista ja voi kehittyä Dianamoniksi. Crescemonin nimi tulee puolikuusta.

CresGarurumon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

CresGarurumon on Mega-tason ritaripetodigimon. CresGarurumon muistuttaa ritarin näköistä Garurumonia, jolla on kultainen haarniska, sininen viitta ja keihäskirves kädessään. CresGarurumon on esiintynyt Digimon-korttipelissä.

Crusadermon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Crusadermon (jap. LordKnightmon) on Mega-tason soturidigimon ja yksi Royal Knightseista. Crusadermonilla on vaaleanpunainen haarniska ja kullanvärinen kilpi oikeassa kädessään. Crusadermon kehittyy Knightmonista ja komentaa itse Knightmoneja alaisuudessaan. Crusadermonin hyökkäyksiä ovat Spiral Slice, Fist of Athena, Laser Lattice ja Scarlet Tempest. Digimon Frontierissa Crusadermon oli Lucemonin palvelija. Lasten kukistettua Cherubimonin, Crusadermon ja Dynasmon alkoivat keräämään fraktaalikoodeja elvyttääkseen Lucemonin. Crusadermon helposti kukisti taistelussa MagnaGarurumonin ja lapset. Onnistuttuaan elvyttämään Lucemonin Crusadermon pyysi Lucemonilta avainta ihmisten maailmaan mistä Lucemon kieltäytyi. Lucemon lähetti Crusadermonin ja Dynasmonin hoitelemaan lapset mutta lopputaistelun aikana lapset onnistuivat kukistamaan heidät. Lucemon petti heidät ja latasi heidän datansa itseensä kehittyäkseen Chaos Modeen. Crusadermon tekee cameo-roolin elokuvassa Digital Monster X-Evolution.

Digimon Data Squadissa Crusadermon hyökkää ihmisten maailmaan Yggdrasilin käskystä lukemattomien Knightmonien kanssa. Crusadermon taisteli MirageGaogamonia ja Shawjamonia vastaan ja voitti heidät mutta Thomas kehitti MirageGaogamonin Burst Modeen jonka jälkeen hän onnistui tuhoamaan Crusadermonin, joka muuttui digiegg-munaksi ja siirtyi takaisin Digimaailmaan. Crusadermon esiintyy myös Digimon Fusionissa.

Crowmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Crowmon (jap. Yatakaramon) on Peckmonin Ultimate-muoto. Crowmon muistuttaa varista, jolla on mustat ja violetit sulat, punaiset kynnet ja kullanvärinen Dokkosho molemmissa siivissään. Crowmonin hyökkäyksiä ovat Savage Emperor, Black Feather, Fire Jewels, Flaming Claw, Dokkosho ja Sun Bird. Digimon Data Squadissa Peckmon kehittyi Crowmoniksi ja tuhosi Gizumon XT:n, joka oli kuolettavasti haavoittanut Merukimonia. Crowmon voi kehittyä Ravemoniksi.

CrysPaledramon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

CrysPaledramon on Paledramonin Ultimate-muoto, joka muistuttaa sinistä kristallisoitua ihmismäistä olentoa. CrysPaledramonin hyökkäyksiä ovat Ice Sword Floating Cannon ja Paradise Frozen Soil. CrysPaledramon on esiintynyt Digimon Encounters-pelissä.

Cutemon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Cutemon on keijudigimon, joka muistuttaa vaaleanpunaista jänismäistä olentoa, jolla on valkoiset korvalappustereot ja pitkä vaaleanpunainen huivi kaulassaan ja punaiset kengät. Cutemonin hyökkäyksiä ovat Healing Glow, Supersonic Wave ja Ultrasonic Song. Cutemon voi yhdistyä Shoutmonin kanssa CuteShoutmon-muotoon tai Dondokomonin, Knightmonin, PawnChessmonin, Bastemonin, Chibitortomonin ja Jijimonin kanssa Greatest Cutemon-muotoon. Cutemonin nimi tulee sanasta cute, mikä tarkoittaa söpöä tai somaa. Digimon Fusionissa Cutemon nähtiin Cutemonien kylässä vanhempiensa kanssa. Cutemon joutui pakenemaan kylästään Bagra Armyn hyökättyä kylään. Cutemon joutui kolmen Goblimonin vangiksi, mutta Dorulumon pelasti hänet. Dorulumon ryhtyi myöhemmin Cutemonin suojelijaksi. Cutemon oli läsnä kun lapset torjuivat MadLeomonin hyökkäyksen Valojen kylään. Cutemon nähtiin myöhemmin Island Zonella ja Magna Zonella. Cutemon liittyi myöhemmin Mikeyn armeijaan yhdessä Dorulumonin kanssa. Cutemon onnistui vapauttamaan vangitut vanhempansa Sweet Zonella. Cutemon hyvästeli vanhempansa ennen kuin lähti Mikeyn mukaan. Digimon Fusionin kolmannella kaudella Airu Suzaki yritti napata Cutemonin, mutta Ewan esti sen.

Cyberdramon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Cyberdramon on Ultimate-tason kyborgidigimon, joka toimi Digimon Tamersissa Ryo Akiyaman digimonkumppanina. Cyberdramon muistuttaa soturia, jolla on neljä punaista siipeä ja vahva musta panssari. Cyberdramonin hyökkäyksiä ovat Erase Claw ja Cyber Nail ja MetalGreymon Cyberdramon-muodossa Cyber Crusher. Cyberdramon on innokas taistelemaan vahvoja virus-tyypin digimoneja vastaan, jolloin Ryon on välillä pidettävä Cyberdramon aisoissa. Cyberdramon onnistui kukistamaan Megadramonin ja Majiramonin taisteluissa. Myöhemmin Ryo ja Cyberdramon kohtasivat Ebonwumonin ja Baihumonin, jotka taistelivat D-Reaperiä vastaan. Cyberdramon voi Ryon avulla kehittyä Justimoniksi, joka auttoi lapsia taistelussa D-Reaperiä vastaan. Cyberdramon esiintyi myös elokuvassa Digimon Tamers: Runaway Locomon, jossa hän oli läsnä Rikan syntymäpäiväjuhlissa. Cyberdramon esiintyy myös Digimon Fusionissa yhtenä Christopher Aonuman digimoneista armeijassa Blue Flare. Cyberdramon voi yhdistyä Dracomonin kanssa CyberDracomoniksi tai MetalGreymonin kanssa MetalGreymon Cyberdramon-hybridimuotoon.

Fresh In-Traning Rookie Champion Ultimate Mega
Ketomon Hopmon Monodramon Strikedramon Cyberdramon Justimon

Cyclonemon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Cyclonemon (jap. サイクロモン, Cyclomon) on Champion-tason lohikäärmedigimon. Cyclonemon muistuttaa keltaista Gigan-olentoa. Cyclonemonin hyökkäyksiä ovat Hyper Heat ja Strenght Arm. Cyclonemon on esiintynyt Digimon Adventure V-Tamer 01 -mangassa ja peleissä Digimon World 2, Digimon World 2003, Digimon All-Star Rumble, Digimon Story: Cyber Sleuth ja Digimon Story: Cyber Sleuth - Hacker's Memory. Cyclonemonin alkuperäinen nimi tulee kykloopista ja englanninkielisen version nimi syklonista.