Luettelo digimoneista S–T

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Terriermon)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo digimoneista S–T. Luettelo ei ole täydellinen.

S[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Saberdramon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Saberdramon on Champion-tason lintudigimon. Saberdramon muistuttaa Birdramonia, mutta on väriltään musta. Saberdramonin hyökkäyksiä ovat Black Saber, Mach Shadow ja Night Roar. Saberdramon on esiintynyt mm. useissa Digimon World -videopeleissä sekä mm. peleissä Digimon World Dawn and Dusk, Digimon World Championship ja Digimon Masters.

SaberLeomon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

SaberLeomon on Leomonin Mega-muoto. SaberLeomon muistuttaa keltaista leijonaa, jolla on punaiset raidat, valtavat kulmahampaat ja terävät mustat kynnet. SaberLeomonin hyökkäyksiä ovat Nail Crusher ja Infinity Arrow. SaberLeomon nähtiin ensimmäisen kerran Digimon Adventuressa, kun Mimi ja Jou Kido pakenivat Pinomonilta ja MetalEtemonilta. Joun ja Mimin kohdattua hänet, SaberLeomon muuntautui takaisin Leomoniksi ja kertoi heille saaneensa energiasuihkun Taichin digivicesta. Tämän ansiosta Leomon pystyi kehittymään Mega-muotoonsa ja pitämään puoliaan Pimeyden Valtiaita vastaan. Myöhemmin MetalEtemon löysi heidät ja haastoi heidät taisteluun. Leomon kehittyi SaberLeomoniksi, muttei pystynyt vahingoittamaan MetalEtemonia. Kun MetalEtemon yritti tappaa Mimin Dark Spirit DX -hyökkäyksellään, SaberLeomon otti vastaan iskun pelastaen Mimin. Zudomonin murrettua MetalEtemonin panssarin vasarallaan, SaberLeomon tuhosi viimeisillä voimillaan MetalEtemonin. SaberLeomon dedigivoitui Leomoniksi ja kuoli hetken kuluttua vammoihinsa.

Digimon Data Squadissa SaberLeomon esiintyy yhtenä pahoista digimoneista. SaberLeomon hyökkäsi armeijansa kanssa ihmisten maailmaan koska piti ihmisiä uhkana. SaberLeomonin taistellessa DATSia vastaan, Gizumon heikensi häntä laserillaan saaden SaberLeomonin sekavaksi, jolloin Marcus Damon mursi toisen SaberLeomonin pitkistä kulmahampaista nyrkiniskullaan. Tämän jälkeen RizeGreymon tuhosi SaberLeomonin iskullaan. SaberLeomon muuttui digimunaksi, joka hajosi dataksi.

Sagittarimon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sagittarimon on Armor-tason myyttinen eläindigimon. Sagittarimon voi syntyä V-monista Toivon Digi-Eggin avulla. Sagittarimon muistuttaa mustaa kentauria, jolla on punainen jousi. Sagittarimonin hyökkäyksiä ovat Judgement Arrow ja Meteor Gallop. Sagittarimon esiintyi Digimon Adventure 02: Armor Evolution to the Unknown kuunnelma CD-llä. Digimon Frontierissa Sagittarimon nähtiin kätyrinä, joka aiheutti ongelmia Steel Townissa. Sagittarimon hyökkää Kentarumon-armeijansa kanssa lasten kimppuun. Lapset kuitenkin kukistavat Kentarumonit ja Angemon ajaa Sagittarimonin pois. Digimon Fusionissa Sagittarimoneja nähtiin Gravimonin armeijassa Canyon Landilla. Shoutmon X7 tuhosi osan heistä, kunnes Gravimon yhdisti loput Sagittarimonit itseensä muuntautuessaan Darkness Modeensa. Sagittarimonin nimi tulee jousimiehestä.

Sagomon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sagomon on Ultimate-tason demonidigimon. Sagomonilla on "Kouyouhoujou" -niminen sauva kädessään, jonka kärki muistuttaa revolverin lipasta ja alaosa kuunsirppiä. Sagomonin hyökkäyksiä ovat Kouyouhoujou: Whirlpool Formation, Kouyouhoujou: Waterfall Formation ja Crescent Moon Slash. Sagomon esiintyi Digimon Fusionin kolmannella kaudella vangiten masentuneita ja itsetuhoisia lapsia. OmniShoutmon ja Arresterdramon onnistuivat kukistamaan hänet. Myöhemmin Tagiru käytti Sagomonia yhdistämällä hänet Arresterdramonin kanssa kukistaakseen Blossomonin ja Ballistamonin kanssa kukistaakseen Volcdramonin. Sagomon esiintyi myös Digimon Heroes! -pelissä. Sagomonin nimi tulee Sha Gojōsta.

Sakkakumon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sakkakumon (jap. Sephirothmon) on Hybrid-tason mutanttidigimon. Sakkakumonilla on kymmenen vihreää sphereä, joissa kahdeksassa on silmä, yhdessä suu ja keskimmäisessä valon tunnus. Sakkakumon pystyy imemään itseensä muiden digimonien hyökkäyksiä Rumble Blend liikkeellään ja ampumaan ne takaisin voimakkaampina. Sakkakumon voi syntyä Mercurymonista Teräksen petohengen avulla. Sakkakumonin englanninkielinen nimi tulee Sakkakusta mikä tarkoittaa hallusinaatiota ja japaninkielinen nimi juutalaisessa mystiikassa esiintyvästä Sefirotista eli Kabbalan elämän puusta. Sakkakumon esiintyi Digimon Frontierissa lasten vastustajana. Lapset onnistuivat kukistamaan Sakkakumonin keskittämällä hyökkäyksensä Sakkakumonin keskimmäiseen sphereen jolloin Sakkakumon tuhoutui.

Digimon Fusionin kolmannella kaudella Sakkakumon esiintyi karnevaaleissa ja yritti napata lapsia sisälleen, mutta Bakomonin avustuksella Arresterdramon kukisti Sakkakumonin ja vapautti vangitut lapset. Digimon Xros Wars -mangassa useita Sakkakumoneja nähtiin Jupiter Zonella puolustamassa Bagramonin linnaa.

Vuoden 2020 Digimon Adventure -sarjassa Sakkakumon on Millenniummonin palvelija, joka vangitsee uhreja sisäänsä ja uuvuttaa nämä pakottamalla taisteluihin kopioilla vankiensa vanhoista vihollisista, jotta nämä tuhoutuisivat ja jotta heidän datansa voitaisiin lähettää Millenniummonille. Taichi, Agumon, Yamato, Gabumon, Koushiro, Tentomon, Takeru ja Patamon joutuvat yhden Sakkakumonin kuulan (numeron 6) vangeiksi. Sakkakumon taistelee sillä välin muita Valittuja vastaan käyttämällä vangtsemiensa digimonien tekniikoita. Lopulta HolyAngemon vapauttaa itsensä ja muut vangitut Valitut ja kumppanidigimonit sekä tuhoaa kuulan numero 6. Muut kuulat luovat kuitenkin numeron 6 uudelleen, minkä jälkeen Vademonit kehoittivat Sakkakumonia olemaan varovaisempi jatkossa Valittujen kanssa, kun hän kohtaa heidät uudelleen. Myöhemmin Sakkakumonin keräämää Agumonin ja tämän kohtaamien vihollisten kopioitua dataa käytetään luomaan Mugendramon, jonka tarkoitus oli pudottaa taivaalta Pilvimantereen pimeyden miasma sekä kerätä loputkin digimonkumppaneiden omasta datasta Millenniummonin henkiinherättämiseksi. Lopulta miamasta ja Mugdendramonin jäänteistä syntyneiden ukkospilvien lyömät mustat salamat kehittivät Sakkakumonin valkoiseksi ja epämuodostuneeksi Kimeramoniksi, joka yhdistyi vähitellen FAGA:n ja Moon=Millenniummonin hengen kanssa Millenniummoniksi.

Sakumon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sakumon on Fresh-tason asedigimon. Sakumon muistuttaa kullanväristä olentoa, jolla on kultaista miekkaa muistuttava sarvi päässään. Sakumonin hyökkäys on Sakkuri. Sakumon on esiintynyt Digimon Pendulum Ver.20th -pelissä, V Jump -mangassa ja Digimon Reference Book -kirjassa. Sakumon voi kehittyä Sakuttomoniksi.

Sakuttomon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sakuttomon on In-Traning-tason asedigimon. Sakuttomon mistuttaa kullanväristä olentoa, jolla on kaksi kultaista miekkaa sivuillaan. Sakuttomonin hyökkäys on Sakusaku. Sakuttomon on esiintynyt Digimon Pendulum Ver.20th -pelissä, V Jump -mangassa ja Digimon Reference Book -kirjassa. Sakuttomon voi kehittyä Zubamoniksi.

Sakuyamon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sakuyamon on Renamonin Mega-muoto. Sakuyamon muistuttaa ihmistä, jolla on musta ja kellertävä vaatetus, sinertävät saappaat ja hanskat ja Kongou Shakujou -niminen sauva kädessään. Sakuyamonin hyökkäyksiä ovat Spirit Strike, Diamond Realm Mandara, Twin Blades of Beauty and of Truth, Crystal Sphere, Amethyst Wind, Purifying Flame Fox Dance, Thunder Attack Kick, Fox Card ja Flamong Fox ja Maid Modessa Izuna ja Kongoukai Mandara. Digimon Tamersissa Rika ja Renamon muuntautuivat Sakuyamoniksi pelastaakseen Calumonin D-Reaperilta. Myöhemmin Sakuyamon antoi voimansa Justimonille taistelussa D-Reaperin agenttia vastaan. Sakuyamon myöhemmin taisteli Parasimoneja vastaan elokuvassa Digimon Tamers: Runaway Locomon. Digimon Fusionissa mystinen kellokauppias kutsui Sakuyamonin avuksi taistelussa Quartzmonia vastaan. Sakuyamonin vaihtoehtoinen muoto on Kuzuhamon. Sakuyamon pystyy myös muuntautumaan Maid Modeen. Sakuyamonista on myös X-Antibodymuoto Sakuyamon X, joka esiintyi Digimon Chronicle X -mangassa.

Salamandamon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Salamandamon on Armor-tason matelijadigimon. Salamandamon voi syntyä Tentomonista tai Chuumonista Rohkeuden Digieggin avulla. Salamandamon muistuttaa punaista liekehtivää salamanteria. Salamandamonin hyökkäyksiä ovat Heat Breath ja Backdraft. Salamandamoneja esiintyi Digimon Fusionin toisella kaudella Dorbickmonin armeijassa. Vuoden 2020 Digimon Adventure -sarjassa Salamandamon nähtiin Mephistomonin kätyrinä.

Samudramon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Samudramon (jap. Gaioumon) on Mega-tason lohikäärmedigimon, joka muistuttaa samuraityylistä mustaa WarGreymonia. Samudramonin hyökkäyksiä ovat Cross Slicer, Gaia Reactor ja Rinkageki. Samudramon kantaa myös X-Antibodya. Samudramon nähtiin Digimon Fusionissa Warrior Zonella Musyamonin ja Shurimonin joukoissa. Lapset onnistuivat kukistamaan hänet Monita Castlessa. Samudramon nähtiin myös Digimon D-Cyber -mangassa, jossa DexDorugoramon kukisti hänet.

SandYanmamon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

SandYanmamon on Champion-tason hyönteisdigimon. SandYanmamon muistuttaa Yanmamonia, mutta on väriltään harmaa ja elää aavikolla. SandYanmamonin hyökkäyksiä ovat Desert Storm, Flying Break, Desert Wind, Flyin' Break ja Bottom Cutter. SandYanmamon on esiintynyt Digimon World -trilogiassa ja Digimon World Dawn and Dusk -pelissä. Vuoden 2020 Digimon Adventure -sarjassa kolme SandYanmamonia yhdessä SkullScorpionmonin kanssa hyökkäsivät lasten kimppuun Kyaromonien kylän lähistöllä. Myöhemmin Birdramon, Ikkakumon ja Garurumon onnistuivat tuhoamaan SandYanmamonit.

Sangloupmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sangloupmon on demonipeto-tyyppinen Digimon Digimon-sarjoista. Sangloupmon on muinainen digimon, jonka on sanottu olleen olemassa Digimaailman alusta asti. Sangloupmon on esiintynyt useissa Digimon World ja Digimon Story -pelisarjoissa sekä D-Accelilla. Sangloupmon kantaa myös X-Antibodya. Sangloupmon muistuttaa sinertävää sutta, jolla on terävät kynnet ja hampaat ja siipiä muistuttavat punaiset kuviot hännässä ja takaselässä ja violetit siipikuviot etuharjan tienoilla. Sangloupmonin purema aiheuttaa välittömän kuoleman verenhukkaan. Sangloupmonin nimi tulee ranskan sanoista sang, veri, ja loup, susi. Sangloupmonin ulkonäkö pohjautuu osittain ihmissuteen.

Sangloupmon kykenee hajottamaan kehonsa pieniksi datapaketeiksi, ja siirtymään näin suuria etäisyyksien välejä silkalla tahdonvoimalla.

Kehitys[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Seichouki (Child/Rookie) - Dracmon
 • Seijukuki (Adult/Champion) - Sangloupmon
 • Kanzentai (Perfect/Ultimate) - Matadormon
 • Kyukyokutai (Ultimate/Mega) - GranDracmon

Hyökkäykset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Sticker Blade: Iskee tuhansilla pienillä terillä seivästäen vastustajansa.
 • Black Mind: Hajottaa oman datansa sulautuakseen vastustajansa varjoksi.
 • Drain Slash: Viiltää vastustajaa pimeyden iskulla.

Sangomon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sangomon on Rookie-tason nilviäisdigimon. Sangomon muistuttaa sinistä olentoa, jolla on pitkät putkimaiset kädet, häntä ja punaiset koralleja muistuttavat hiukset ja päälaki. Sangomonin hyökkäyksiä ovat Refuge Mist ja Coral Pressure. Sangomon on esiintynyt Digimon Reference Book -kirjassa. Vuoden 2020 Digimon Adventure -sarjassa Sangomoneja nähtiin asukkaina MarineAngemonin hallitsemassa merenalaisessa kaupungissa.

SantaAgumon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

SantaAgumon on Rookie-tason digimon, joka muistuttaa Agumonia, jolla on tonttulakki päässä. SantaAgumon on esiintynyt Digimon Pocket Wars -kännykkäpelissä.

Sanzomon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sanzomon on Ultimate-tason munkkidigimon. Sanzomon muistuttaa naista, jolla on valkoinen ja keltainen kaapu, punainen huivi, keltainen hiippa ja punaiset helmet. Sanzomonin hyökkäyksiä ovat Tu Tze-chun Sutra, Butterfly's Dream Sutra ja Endlessly Barraging Heart Sutra. Sanzomon esiintyi Digimon Fusionin kolmannella kaudella Gokuwmonin mestarina ja Shoutmonin ystävänä. Sanzomon vangitsi Gumdramonin toiseen ulottovuuteen rangaistukseksi tämän aiheuttamista ongelmista digimaailmassa ja asetti Kinkojin Gumdramonin häntään vapautettuaan hänet. Sanzomon esiintyi myös Digimon Heroes! -pelissä. Sanzomonin nimi tulee Sanzosta. Pelissä Sanzomon voi kehittyä Shakamoniksi.

SaviorHuckmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

SaviorHuckmon on Ultimate-tason ihmislohikäärmedigimon. SaviorHuckmon muistuttaa ritarimaista BaoHuckmonia, jolla on valkoinen haarniska ja iso punainen viitta. SaviorHuckmonin hyökkäyksiä ovat Rage Streit, Meteor Flame ja Trident Saber. SaviorHuckmon on esiintynyt Digimon Story: Cyber Sleuth - Hacker's Memory -pelissä. SaviorHuckmon voi kehittyä Jesmoniksi.

Scorpiomon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Scorpiomon (suomenkielisessä versiossa Ancrustamon ja Japanissa Anomalocarimon) on Ultimate-tason merieläindigimon, joka muistuttaa sukupuuttoon kuollutta Anomalocaris-lahkon äyriäistä. Scorpiomonin hyökkäyksiä ovat Tail Blade, Twin Sword ja Scorpion Sword. Digimon Adventuressa Scorpiomon toimi MetalSeadramonin kätyrinä. Scorpiomon hyökkäsi lasten kimppuun ja yritti haudata heidät hiekkaan Scorpion Storm hyökkäyksellään. MetalSeadramon palkitsi Scorpiomonin luultuaan tämän onnistuneen, mutta huomattuaan kahden lapsista paenneen hän määräsi Scorpiomonin etsimään heidät. Scorpiomon sai heidät kiinni ja taisteli heitä vastaan mutta Zudomon ja Lilimon löivät hänet maahan ja pelastivat muut lapset. MetalSeadramonin saatua tietää tästä hän heitti Scorpiomonin ilmaan ja tuhosi hänet. Digimon Zero Two -sarjassa Scorpiomon ilmestyi ihmisten maailmaan Australiaan lähelle suurta koralliriuttaa. Zudomon, Submarimon ja Coelamon onnistuivat kukistamaan Scorpiomonin ja palauttivat hänet digimaailmaan. Elokuvassa Digimon Tamers: Battle of Adventurers Mephistomon lähetti Scorpiomonin nappaamaan Minamin. Guilmon onnistui tuhoamaan Scorpiomonin Takaton käytettyä Aero Wing Modify korttia. Scorpiomon esiintyy myös Digimon Fusionin toisella kaudella Olegmonin kätyreinä. Digimon Adventure tri. -elokuvasarjan viidenneessä osassa Coexistence todelliseen maailmaan ilmestyy Scorpiomoneja, jotka ovat monien muiden Digimaailmasta tulleiden digimonien tavoin altistuneet Meicoomonin levittämälle tartunnalle. Vuoden 2020 Digimon Adventure -sarjassa Scorpiomon hyökkäsi MarineAngemonin hallitsemaan merenalaiseen kaupunkiin. Aluksi Scorpiomon oli voimakas vastustaja, mutta Hikarin saatua oma Digivice, Tailmonista tuli hetkellisesti voimakkaampi ja hän onnistui murtamaan Scorpiomonin kuoren. Tämän jälkeen MetalGreymon, Pegasumon ja Birdramon keskittivät hyökkäyksensä halkeamaan ja tuhosivat Scorpiomonin. Scorpiomonista on myös X-Antibodymuoto Scorpiomon X, joka on väriltään kirjavampi.

ScudMissimon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

ScudMissimon on Rookie-tason digimon, joka muistuttaa ohjusta. ScudMissimon voi Missimonin tavoin iskeytyä vastustajaan ohjuksen tavoin. Digimon Xros Wars -mangassa useita ScudMissimoneja nähtiin MachLeomonin armeijassa. MachLeomon pystyi myös Mush-Upped muodossaan ampumaan ScudMissimoneja vastustajiaan kohti.

Seadramon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Seadramon on Champion-tason meridigimon, joka muistuttaa sinistä lohikäärmeliskoa, jolla on keltainen pääsuoja. Digimon Adventuressa Seadramon nähtiin kun valitut lapset viettivät ensimmäistä yötään digimaailmassa. Taichin ja Agumonin tehtyä nuotion he vahingossa laittoivat Seadramonin lehden näköisen pyrstön nuotioon, jolloin Seadramon ilmestyi ja alkoi vihaisena hyökätä lasten kimppuun. Seadramon nappasi Yamaton mutta Gabumon kehittyi Garurumoniksi ja pelasti Yamaton ja kukisti taistelussa Seadramonin ja ajoi hänet pois. Toinen Seadramon nähtiin myöhemmin hetken aikaa ihmisten maailmassa. Myöhemmin lasten kukistettua Apocalymonin he vierailevat samassa paikassa jossa kohtasivat Seadramonin ja Taichi ja Agumon keskustelevat keskenään tapahtuneesta. Sarjassa Digimon Zero Two Seadramon esiintyy jaksossa "Shurimon soturi" jossa Betamon kehittyy Seadramoniksi ja kukistaa taistelussa Gorillamonin. Myöhemmin Seadramon taisteli Treemonia vastaan ihmisten maailmassa ja kukisti hänet ExVeemonin ja Lilimonin avustuksella. Seadramon nähdään myös lopputaistelussa BelialVamdemonia vastaan. Digimon Tamersissa Seadramon nähdään hetken aikaa repeämässä taivaalla Vikaralamonin hyökättyä Shinjukun kaupunkiin. Digimon Fusionissa Seadramoneja nähtiin Neptunemonin armeijassa. Digimon Adventure tri. -elokuvasarjan kuudennessa osassa Future Ordinemonin siivistä irronneista sulista syntyi monien muiden digimonien tavoin myös pahoja Seadramoneja. Vuoden 2020 Digimon Adventure -sarjassa Seadramon tuhosi Ebidramonin taistelussa ja kehittyi tämän datan avulla WaruSeadramoniksi. Myöhemmin kaksi muuta Seadramonia saapuivat avustamaan WaruSeadramonia ja MegaSeadramonia taistelussa lapsia vastaan. Myöhemmin Koushiron ryhmän palattua digimaailmaan he auttoivat kukistamaan Seadramonit, MegaSeadramonin ja WaruSeadramonin. Seadramon voi kehittyä MegaSeadramoniksi. Seadramonista on myös X-Antibodymuoto Seadramon X, joka esiintyi Digimon World Re:Digitize: Decode -pelissä.

Hyökkäykset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Ice Blast/Water Breath: Ampuu jääkylmää vettä vastustajaa kohti joka jäädyttää vastustajan hetkessä.
 • Ice Winder/Ice Arrow: Ampuu jäisiä nuolia vastustajaa kohti.
 • Squeeze: Kietoutuu vastustajansa ympärille.
 • Water Wave: Luo tsunamin vastustajaa kohti.
 • Mind Freezer:

Muodot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Fresh In-Training Rookie Champion Ultimate Mega
Botamon Koromon Betamon Seadramon MegaSeadramon MetalSeadramon

Seahomon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Seahomon on Armor-tason merieläindigimon. Seahomon voi syntyä Armadillomonista Valon Digieggin avulla. Seahomon muistuttaa merihevosta, jolla on sininen töyhtö ja sininen vaatetus. Seahomonin hyökkäyksiä ovat Prism Rainbow ja Dragon Noise. Digimon Fusionissa Seahomon nähtiin Disc Zonen asukkaana. Mikey evakuoi Seahomonin muiden asukkaiden kanssa Warrior Zonelle Disc Zonen tuhouduttua. Vuoden 2020 Digimon Adventure -sarjassa useita Seahomoneja nähtiin asukkaina MarineAngemonin hallitsemassa merenalaisessa kaupungissa.

Sealsdramon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sealsdramon on Champion-tason kyborgidigimon. Sealsdramon muistuttaa kyborgimaista lohikäärmettä, jolla on siniharmaa panssarointi ja puukko kädessään. Sealsdramonin hyökkäyksiä ovat Death Behind ja Scouter Monoeye. Digimon Fusionissa Sealsdramoneja nähtiin Forest Zonella, Splashmonin armeijassa ja MegaDarknessBagramonin hyökkäysjoukoissa. Digimon Next -mangassa Sealsdramoneja nähtiin Barbamonin hyökkäysjoukoissa. Yksi Sealsdramon kukisti Agumonin taistelussa ja haavoitti Piccolomonia vieden tämän DigiMemoryn. Sealsdramon kehittyy Commandramonista ja voi kehittyä Tankdramoniksi. Sealsdramonin nimi tulee Navy Seal-joukoista.

Searchmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Searchmon on Armor-tason hyönteisdigimon. Seachmon voi syntyä Wormmonista Tiedon Digi-Eggin avulla. Searchmon muistuttaa harmaata konemaista kovakuoriaista, jolla on Tiedon Tunnus selässään olevassa tutkamaisessa lautasessa. Searchmonin hyökkäys on Jamming Hertz. Digimon Fusionissa Searchmon nähtiin Disc Zonen asukkaana. Mikey evakuoi Searchmonin muiden asukkaiden kanssa Warrior Zonelle Disc Zonen tuhouduttua. Vuoden 2020 Digimon Adventure -sarjassa Searchmon nähtiin Chuumonin seuraavana kehitysmuotona. Searchmon seurasi myöhemmin isäntäänsä Garbagemonia puulle, jossa oli kaikki Digimaailmaa koskeva tieto, kun Wisemon kutsui heidät sinne.

Seasarmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Seasarmon on Champion-tason eläindigimon. Seasarmon muistuttaa koiraa, jolla on pitkä hevosenharjamainen häntä, sarvi otsassaan ja useita sarvista koostuva kauluri ja pitkät violetit kynnet ja keltaiset suojukset jaloissa. Seasarmonin hyökkäyksiä ovat Sekkantou ja Tee Dia. Seasarmon esiintyi Digimon Tamers: Battle of Adventurers-elokuvassa. Seasarmon ilmestyi tietokoneesta ja tuhosi Divermonin suojellaakseen Minamia, mutta ei pystynyt estämään Mantaraymonia vangitsemasta Minamia. Seasarmon lähti Guilmonin ja Takaton kanssa pelastamaan Minamia VP-laboratorioon. Seasarmon tuhosi Depthmonin ja onnistui pelastamaan Minamin ja tämän isän. Seasarmon pidätteli Baromonia ja muita hänen apulaisiaan antaakseen Growlmonille aikaa tuhota heidät. Mephistomon vahingoitti Seasarmonia hyökkäyksellään mikä sai hänet taantumaan Labramoniksi. Labramon kuoli vammoihinsa suojattuaan Minamia hyökkäykseltä.

Digimon Chronicle X -mangassa esiintyi Seasarmonin X-Antibodymuoto Seasarmon X. Seasarmon X yhdessä Justimon X:än kanssa kukistivat pahan Mephistomonin.

Muodot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Fresh In-Training Rookie Champion Ultimate Mega
Paomon Xiaomon Labramon Seasarmon Cerberumon Anubismon

Sepikmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sepikmon on Armor-tason velhodigimon. Sepikmon voi syntyä Armadillomonista Ystävyyden Digieggin avulla. Sepikmon muistuttaa apinaa, jolla on vihreät housut ja hiukset, heimonaamio päässään ja Spirit Boomerang -niminen bumerangi kädessään. Sepikmonin hyökkäyksiä ovat Spirit Boomerang ja Charming Dancing. Elokuvassa Digimon Tamers: Battle of Adventurers Sepikmon oli yksi digimoneista, jotka hyökkäsivät VP-laboratorioon ja vangitsivat Ryuuji Tamashiron ja Takehito Ueharan. Growlmon onnistui tuhoamaan Sepikmonin taistelussa. Digimon Frontierissa Sepikmon nähtiin ennustajana ennustajakylässä. Sepikmoneja nähtiin myös Autumn Leaf Fairilla. Toinen Sepikmon nähtiin Continent of Darkness alueella. Digimon Data Squadissa Sepikmon nähtiin rummunsoittajana Holy Capitalin areenalla ja Baromonin avustajana.

Seraphimon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Seraphimon

Seraphimon on hahmo Digimon-sarjasta ja Patamonin Mega-muoto. Seraphimon muistuttaa enkeliä, jolla on kymmenen kultaista siipeä ja haarniska. Sen etualareunasta roikkuu kangas, jossa on japaninkielistä kirjoitusta. Seraphimon esiintyi ensimmäisen kerran Digimon-elokuvassa, ja siinäkin vain noin puolen minuutin ajan. Angemon ja Angewomon digivoituivat Mega-muotoihinsa auttaakseen Valittuja lapsia saamaan kultaiset Digi-Eggit, Kohtalon ja Ihmeiden Digi-Eggit pahalta Cherubimonilta. Angemon digivoitui Seraphimoniksi, ja Angewomon Holydramoniksi. Kultaisten Digi-Eggien avulla V-mon ja Terriermon haarniskoituvat Magnamoniksi ja Rapidmoniksi. Angemon suoritti "muotoharppauksen", eli digivoitui Seraphimoniksi Angemonin hahmosta, hypäten Ultimate-muotonsa, HolyAngemonin ohitse. Digimon Adventure tri. -elokuvasarjan neljännessä osassa, Loss, Digimaailman "uudelleenkäynnistyksessä" muistonsa menettänyt Patamon oppi digivoitumaan Takerun avulla Seraphimoniksi, auttaakseen Hououmonia ja HerculesKabuterimonia tuhoamaan Mugendramonin.

Seraphimon esiintyy pidemmän aikaa Digimon Frontierissa. Kun 10 Legendaarista Soturia olivat kukistaneet Lucemonin, Seraphimon, Ophanimon ja Cherubimon saivat tehtäväkseen suojella Digimaailmaa pahuudelta. Seraphimonille annettiin Tuulen ja Valon henget. Cherubimon alkoi kuitenkin epäillä Seraphimonin ja Ophanimonin olevan puolueellisia Ihmisdigimonien kanssa ja juonittelivat häntä vastaan. Lucemonin korruption myötä Cherubimon kääntyi heitä vastaan ja vangitsi heidät joukkojensa avulla sulkien Seraphimonin tämän linnaan. Valitut lapset onnistuivat vapauttamaan Seraphimonin mutta Mercurymon surmasi Seraphimonin ohjaamalla tämän oman hyökkäyksen takaisin häneen itseensä ja Seraphimon muuntautui digimunaksi, jonka lapset onnistuivat pelastamaan paetessaan. Myöhemmin lasten kukistettua Cherubimonin, hän näki Seraphimonin hengen ennen kuolemaansa.

Vuoden 2020 Digimon Adventure -sarjassa Seraphimon oli yksi seitsemästä pyhästä digimonista, jotka kauan sitten johtivat valon digimoneja taisteluun pimeyden digimoneja vastaan. Seraphimon ja Ophanimon olivat yhdessä kuuden soturidigimonin kanssa voittaneet Millenniummonin, mutta soturidigimonit muuttuivat jälkeenpäin digimuniksi, kun taas Seraphimon ja Ophaminon jäivät pimeyden digimonien vangiksi, jotka yrittivät korruptoida Seraphimonista BlackSeraphimonin. Välttyäkseen tältä kohtalolta, Seraphimon oli palautunut Champion-muotoonsa Angemoniksi. Taichin ja Yamaton taistellessa Velgemonia vastaan, Angemon pääsi pakoon ja auttoi MetalGreymonia ja WereGarurumonia tuhoamaan Velgemonin. Hän muuttui digimunaksi, kuoriutui Poyomonina ja kehittyi pikaisesti Patamoniksi, jolloin hänestä tuli Takerun digimonkumppani.

Digimon Adventure V-Tamer 01 -mangassa HolyAngemon kehittyi Seraphimoniksi ja taisteli Arkadimonia vastaan, mutta Arkadimon onnistui kukistamaan Seraphimonin ja latasi osan tämän dataa itseensä.

Seraphimonin nimi tulee sanasta serafi (engl. seraph), joka tarkoittaa enkelin arvoastetta. Seraphimonin paha, virustyyppinen muoto on BlackSeraphimon.

Hyökkäykset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Strike of the Seven Stars (Seven Heavens): Seraphimon laukaisee seitsemän isoa palloa pyhää energiaa tuhotakseen kaiken pahan.
 • Testament: Seraphimon luo ison pallon erittäin voimakasta valoa.
 • Excalibur: Seraphimon hyökkää energiamiekka Excaliburilla, joka muodostuu hänen haarniskansa oikeassa kyynärvarressa.
 • Hallowed Ascension (Hallowed Knuckle): Seraphimon kutsuu valtavia salamia.
 • Birth of Armor

Muodot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Fresh In-Training Rookie Champion Ultimate Mega
Poyomon Tokomon Patamon Angemon HolyAngemon Seraphimon
Armor DNA-Ultimate
Pegasmon Shakkoumon

Sethmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sethmon on Armor-tason eläindigimon. Sethmon syntyy V-monista Rakkauden Digieggin avulla. Sethmon muistuttaa eläintä, jolla on punainen raidallinen vartalo ja jalat, vihreä häntä, siniset syöksyhampaat ja alavatsa ja harmaanvalkoinen pääsuojus, jossa on siipiä muistuttavat korvat. Sethmonin hyökkäyksiä ovat Heat Storm ja Tusk Buster ja Wild Modessa Grand Heat Storm. Sethmon esiintyi Digimon Fusionin toisella kaudella Apollomonin armeijassa. Apollomon yhdisti Sethmonin Grizzlymonien ja Dobermonien kanssa Sethmon Wild Modeen testatakseen lapsia. Sethmonin nimi tulee Sethistä.

Shademon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Shademon on Champion-tason digimon, joka muistuttaa monisilmäistä mustaa varjoa. Shademonin hyökkäyksiä ovat Free Death Fall ja Kill Me. Shademon on esiintynyt Digimon Xros Wars -mangassa. Shademon kykeni yhdistymään Nene Amanon kanssa hybridimuotoon. Shademon voi kehittyä Luminamoniksi.

Shadramon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Shadramon on Armor-tason hyönteisdigimon. Shadramon syntyy Wormmonista Rohkeuden Digieggin avulla. Shadramon muistuttaa perhosmaista Fladramonia. Shadramonin hyökkäyksiä ovat Flare Buster, Psychic Wave ja Indent Screw. Shadramon on esiintynyt Digimon World Dawn and Dusk, Digimon Story: Lost Evolution, Digimon Digital Card Battle ja Digimon World 2003 -peleissä.

Shakamon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Shakamon on Mega-tason Tathāgata-digimon. Shakamon muistuttaa kullanväristä naisbuddhaa, jolla on 16 Digicorea ympärillään, pitkät harmaat hiukset ja kullanvärinen vaatetus. Shakamonin hyökkäyksiä ovat Satori Henro Shou (eng. "Pilgrimage of Enlightenment Palm"), Reikou Kumo-no-Ito (eng. "Light of the Spider's Thread") ja Taijou Shingon (eng. "Mantra of Neglect"). Shakamonin sanotaan olevan Yggdrasilia lähimpänä oleva Digimon, joka on suojellut itäisintä digimaailman osaa aikojen alusta asti. Shakamon on esiintynyt Digimon Heroes! -pelissä. Shakamonin nimi tulee Shaka Nyoraista. Pelissä Sanzomon voi kehittyä Shakamoniksi.

Shakkoumon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Shakkoumon on Ultimate-tason Digimon-hahmo. Shakkoumon syntyi kun Angemon ja Ankylomon DNA-Digivoituivat keskenään. Shakkoumon muistuttaa myyttistä konemaista olentoa, jolla on siivet selässään ja risti hatussaan. Shakkoumon taisteli Digimon Zero Two -sarjassa BlackWarGreymonia vastaan ja onnistui kukistamaan hänet muiden avustuksella. Myöhemmin Shakkoumon tuhosi MarineDevimonin ja taisteli Daemonia, tämän kätyreitä ja BelialVamdemonia vastaan. Digimon Fusionissa Shakkoumon esiintyi Heavens Zonen asukkaana. Lucemon valehteli lapsille Shakkoumonin olevan Bagra-armeijan vakooja ja Shoutmon hyökkäsi hänen kimppuunsa. Myöhemmin Shakkoumon auttoi lapsia taistelussa Lucemonia vastaan ja voitettua hänet Shakkoumon lähetti lapset Sky Templelle pysäyttämään Neneen. Shakkoumonin nimi tulee Shakōkidogūsta.

Fresh In-Training Rookie Champion Ultimate Mega
Poyomon Tokomon Patamon Angemon HolyAngemon Seraphimon
Armor DNA-Ultimate
Pegasmon Shakkoumon

Hyökkäykset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Justice Beam (Aramitama): Ampuu silmistään oranssinpunaisia säteitä.
 • Kachina Bomb (Nigimitama): Ampuu vyötäröstään avautuvasta reiästä räjähtäviä teriä. (Voi myös imeä vastustajien iskujen voiman itseensä)
 • Heaven's Ray: Absorboi dataa lähellä olevista tietokoneista ja laitteista ja käyttää sitä ampuakseen säteen rinnastaan.

Shamanmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Shamanmon on Rookie-tason örkkidigimon. Shamanmon muistuttaa Goblimonia, mutta on väriltään tummanvihreä. Shamanmon kantaa myös nuijaa kädessään. Shamanmonin hyökkäyksiä ovat Mad Twist ja Dancing Bone. Digimon Frontierissa Shamanmon nähtiin ennustajana Ennustajakylässä. Lapset yrittivät kysyä häneltä Petohengistä, mutta Grumblemon keskeytti heidät. Shamanmon muuntautui Tulen petohengen avulla BurningGreymoniksi ja tuhosi Golemonin ja ajoi Grumblemonin pois, mutta ei pystynyt hallitsemaan voimiaan ja hyökkäsi lasten kimppuun. Takuya onnistui kukistamaan BurningGreymonin ja palautti Shamanmonin ennalleen viemällä Tulen petohengen hänestä itselleen. Toinen Shamanmon nähtiin Autumn Leaf Fairilla. Digimon Data Squadissa Shamanmoneja nähtiin epilogissa yhdessä Goblimonien kanssa. Shamanmon voi kehittyä Apemoniksi. Shamanmonin nimi tulee shamaanista.

Shawjamon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Shawjamon on Ultimate-tason demonidigimon. Shawjamon muistuttaa ihmistä, jolla on siniset hiukset, punainen viitta, valkoinen vaatetus ja Kouyoujou-niminen sauva kädessään. Shawjamonin hyökkäyksiä ovat Kouyoujou: Whirlpool Formation, Hydro Descent ja Crescent Moon Slash. Digimon Data Squadissa Gwappamon kehittyi Shawjamoniksi ja taisteli Knightmoneja vastaan mutta Crusadermon kukisti hänet. Shawjamon voi kehittyä JumboGamemoniksi.

Sheepmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sheepmon on Armor-tason eläindigimon. Sheepmon voi syntyä Armadillomonista Toivon Digieggin avulla. Sheepmon muistuttaa vaaleanpunaista lammasta, jolla on pitkät tummanpunaiset sarvet ja Wool Ball Booster ohjukset selässään. Sheepmonin hyökkäyksiä ovat Wool Granade ja Silence of Rams. Sheepmon on esiintynyt Digimon-korttipelissä ja Digimon Life, Digimon Collectors, Digimon World Re:Digitize Decode, Digimon Story: Cyber Sleuth, Digimon Story: Cyber Sleuth - Hacker's Memory, Digimon World -next 0rder- ja Digimon Xros Arena -peleissä.

Shellmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Shellmon on Champion-tason merieläindigimon. Shellmon muistuttaa vaaleanpunaista olentoa, jolla on vihreät hiukset ja musta silmälappu ja joka asuu isossa kotilossa. Shellmonin hyökkäyksiä ovat Aqua Blaster ja Slamming Attack. Digimon Adventuressa Shellmon nähtiin hiekkarannalla, jossa oli puhelinkoppeja. Shellmon nappasi Taichin, mutta Agumon kehittyi Greymoniksi ja kukisti Shellmonin pelastaen Taichin. Myöhemmin sama Shellmon ilmestyi lasten palattua Digimaailmaan, mutta Piyomon ja Tentomon saivat Shellmonin pakenemaan. Sarjassa Digimon Zero Two Pahan Renkaan vallassa ollut Shellmon hyökkäsi lasten kimppuun jäisellä alueella, mutta Digmon vapautti hänet pahasta renkaasta. Myöhemmin Shellmon ilmestyi ihmisten maailmaan Australiaan ja jahtasi australialaista valittua lasta yhdessä Ebidramonin ja Gesomonin kanssa. Ikkakumon, Crabmon ja Armadillomon onnistuivat ajamaan heidät pois. Myöhemmin Zudomonin, Submarimonin ja Coelamonin kukistettua Scorpiomonin lapset onnistuivat lähettämään Shellmonin ja muut digimonit takaisin digimaailmaan. Shellmonin vaihtoehtoinen muoto on MoriShellmon.

ShimaUnimon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

ShimaUnimon on Champion-tason eläindigimon, ShimaUnimon muistuttaa seepramaista Unimonia. ShimaUnimonin hyökkäyksiä ovat Luster Shot ja Wild Thunder. ShimaUnimon esiintyi Digimon Fusionin kolmannella kaudella Ken-nimisen pojan digimonkumppanina. Vuoden 2020 Digimon Adventure -sarjassa ShimaUnimon nähtiin takaumakohtauksissa yhtenä Machmonin entisistä vastustajista Grand Prix -radalla.

ShineGreymon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

ShineGreymon on GeoGreymonin Mega-muoto. ShineGreymon muistuttaa ihmismäistä lohikäärmettä, joka on väriltään valkoinen ja sillä on punaiset siivet. ShineGreymonin hyökkäyksiä ovat Glorious Burst, Shining Blast, GeoGrey Sword, Shine Hammer, Sparkle Shoot ja Corona Hammer ja Burst Modessa Corona Blaze Sword, Final Shining Burst ja Torrid White. Digimon Data Squadissa RizeGreymon kehittyi ShineGreymoniksi taistelussa BioDarkdramonia vastaan ja kukisti hänet. ShineGreymon myöhemmin kukisti Belphemonin. Digimon Fusionin kolmannella kaudella mystinen kellokauppias kutsui ShineGreymonin avustamaan taistelussa Quartzmonia vastaan. ShineGreymon voi kehittyä Burst Modeen tai pahaan Ruin Modeen.

Shivamon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Shivamon on Mega-tason hyönteisdigimon. Shivamon muistuttaa jooga-asennossa punaisessa kukkamaisessa tuolissa istuvaa sinistä moniraajaista hyönteistä. Shivamonin hyökkäyksiä ovat Kūṭastha Kiraṇa, Kamala Karma ja Samādhi Śānti. Shivamon on esiintynyt Vital Bracelet Digital Monster -pelissä. Shivamonin nimi tulee hindulaisesta Shiva-jumalasta.

ShogunGekomon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

ShogunGekomon (jap. TomosamaGekomon) on Ultimate-tason sammakkodigimon, joka on väriltään punainen ja sillä on kaksi valtavaa torvea olkapäissään, vihreä lehtikauluri kaulassaan ja violetti tukka otsassaan. ShogunGekomonilla on myös viikset ja kaksi laastaria navassaan. ShogunGekomonin hyökkäyksiä ovat Musical Fist, Horn Howling ja Frog Kick. Digimon Adventuressa Taichi ja Joe löysivät nukkuvan ShogunGekomonin tämän linnasta. Gekomonit kertoivat heille että ShogunGekomon oli vaipunut syvään uneen hävittyään karaokekilpailun ja että ainoastaan Mimin ääni voi herättää hänet. Mimin herätettyä ShogunGekomonin tämä ärtyi ja hyökkäsi lasten kimppuun. Togemon pelasti Mimin samalla, kun MetalGreymon onnistui kukistamaan ShogunGekomonin ja hautaamaan kivikasan alle jolloin ShogunGekomon nukahti taas. Sarjassa Digimon Zero Two samainen ShogunGekomon piileskeli joukkoineen digimonkeisarin valtaaman kylän alla. Ninjamon livautti pahan spiraalin ShogunGekomoniin jolloin hän alkoi tuhota kylää. Pegasmon ja Nefertimon huijasivat ShogunGekomonin tuhoamaan pimeän tornin ja Lightdramon ja Digmon tainnuttivat ShogunGekomonin ja tuhosivat pahan spiraalin. Myöhemmin eri ShogunGekomon ilmestyi New Yorkiin Central Parkiin. Digimon Frontierissa Ophanimon kertoi lapsille ShogunGekomonin olleen Cherubimonin joukoissa tämän hyökättyä Seraphimonin linnaan. Digimon Fusionissa ShogunGekomon oli yksi Ren Tobarin nappaamista digimoneista. ShogunGekomon esiintyi myös Digimon Adventure V-Tamer 01 -mangassa HolyAngemonin apulaisena. Vuoden 2020 Digimon Adventure: -sarjassa ShogunGekomon oli vallannut Nanimonien ja Blossomonin kuumat lähteet palvelijoidensa Gekomonien ja Kabukimonin avulla. Kaikki muiden lähteiden vedet oli ohjattu ShugonGekomonin omaan lähteeseen. Jou kohtasi ShogunGekomonin tämän palatsissa ja ShogunGekomon ihastui Gomamoniin ja yritti tehdä tästä väkisin morsiamensa. ShogunGekomon myös vahvistui kuumien lähteiden veden lämmöstä. Junkmonin avulla osa vedestä ohjattiin takaisin yhteen muista lähteistä, mikä ärsytti ShogunGekomonia astumaan ulos palatsistaan. Samalla Gomamon onnistui pakenemaan ja kehittyi taistelemaan ShogunGekomonia vastaan. ShogunGekomon piti myös Ikkakumonista, mutta Zudomonin ulkonäköä hän ei pitänyt kauniina. Zudomon onnistui kukistamaan ShogunGekomonin pudottamalla lunta tämän lähteeseen, jolloin kylmyys heikensi ShogunGekomonin voimia, jonka jälkeen Zudomon kukisti ShogunGekomonin hyökkäyksellään. Myöhemmin Joun pakotettua ShogunGekomonin palauttamaan kuumat lähteet ennalleen, tämän sallittiin kylpeä lähteen vedessä muiden ohella, koska Joun mielestä kuumat lähteet kuuluivat "kaikille".

Shootmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Shootmon on Ultimate-tason konedigimon. Shootmon muistuttaa punaista pallon näköistä olentoa, jolla on toisessa kädessään palloja ampuva tykki ja pitkät jousimaiset jalat. Shootmonin hyökkäyksiä ovat Cannonball Shooter, Wild Pitch ja Round Jail. Shootmon on esiintynyt Vital Bracelet Digital Monster -pelissä. Shootmonin nimi tulee pallourheilutermistä shoot eli laukaisu/potkaisu.

Shortmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Shortmon on Rookie-tason digimon, joka muistuttaa ihmistä, jolla on kakunpalaa muistuttava pää. Shortmonin hyökkäyksiä ovat Strawberry Shot ja Whipped Cream. Shortmon on esiintynyt Digimon Xros Wars -mangassa. Shortmon voi yhdistyä Candlemonin ja Weddinmonin kanssa Reverse Weddinmon-muotoon.

Shoutmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Shoutmon on fiktiivinen hahmo Digimon Fusionissa. Shoutmon muistuttaa punaista lohikäärmettä, jolla on piikikäs suu ja luurit korvillaan. Shoutmon on Mikey Kudon digimonkumppani ja voi yhdistyä muiden digimonien kanssa vahvemmaksi hybridi-digimoniksi. Shoutmon on aggressiivinen mutta uskollinen ystävilleen ja haluaa suojella kylänsä asukkaita tulemalla Digimonien Kuninkaaksi. Sarjan toisella kaudella MegaDarknessBagramon onnistuu tappamaan Shoutmonin mutta hän syntyy uudelleen ja pelastaa Mikeyn.

Sarjan kolmannella kaudella The Young Hunters Who Leap Through Time Shoutmon on varttunut (ihmisten maailmassa kuluneen ajan) vuoden ajassa suuresti: Tästä on tullut vahvempi, rauhallisempi ja älykkäämpi, eikä tämä enää säntää taisteluun ajattelematta. Shoutmon on myös saavuttanut unelmansa ja tullut näin Digimonien Kuninkaaksi.

Muodot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Shoutmon X2 syntyy kun Shoutmon digifuusioituu Ballistamonin kanssa.
 • Shoutmon X2+ syntyy kun Shoutmon X2 digifuusioituu Chibitortomonin kanssa.
 • Shoutmon X3 syntyy kun Shoutmon, Ballistamon ja Dorulumon digifuusioituvat keskenään.
 • Shoutmon X4 syntyy kun Shoutmon X3 saa tähtimiekkansa.
 • Shoutmon X4K syntyy kun Shoutmon X4 yhdistyy Knightmonin ja PawnChessmonien kanssa.
 • Shoutmon X4B syntyy kun Shoutmon X4K yhdistyy Beelzemonin kanssa.
 • Shoutmon X4S syntyy kun Shoutmon X4 yhdistyy Spadamonin kanssa.
 • Shoutmon X5 syntyy kun Shoutmon X4 yhdistyy Sparrowmonin kanssa.
 • Shoutmon X5B syntyy kun Shoutmon X5 yhdistyy Beelzemonin kanssa.
 • OmniShoutmon digivoituu Shoutmonista.
 • Shoutmon DX syntyy kun OmniShoutmon ja ZekeGreymon yhdistyvät.
 • Shoutmon EX6 syntyy kun OmniShoutmon, ZekeGreymon, AtlurBallistamon, YaegerDorulumon ja RaptorSparrowmon yhdistyvät. (esiintynyt vain mangassa)
 • Shoutmon X7 syntyy kun Shoutmon DX, Ballistamon, Dorulumon, Starmon, Pickmonit ja Sparrowmon yhdistyvät.
 • Shoutmon X7F Superior Mode (jap. Shoutmon X7 Superior Mode) syntyy kun Shoutmon X7 yhdistyy jokaisen digimaailman digimonin kanssa Final Fusionin kautta.
 • JijiShoutmon syntyy kun Shoutmon yhdistyy Jijimonin kanssa.
 • CuteShoutmon syntyy kun Shoutmon yhdistyy Cutemonin kanssa.
 • DonShoutmon syntyy kun Shoutmon yhdistyy Dondokomonin kanssa.
 • PawnShoutmon syntyy kun Shoutmon yhdistyy PawnChessmonin kanssa.
 • Shonitamon syntyy kun Shoutmon yhdistyy Monitamonin kanssa.
 • Shoutmon + Puppetmon syntyy kun Shoutmon yhdistyy Puppetmonin kanssa.

Hyökkäykset perusmuodossa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Fiery Fastball (Rock Soul): ampuu vihollistaan 8 nuotin muotoisella energiapallolla.
 • Bellow Blaster (Soul Crusher): käyttää mikrofoniaan vahvistaakseen rinnassaan liekehtiviä tunteitaan ja lyö vastustajansa lyttyyn.
 • Rock and Roller (Rowdy Rocker): käyttää mikrofoniaan aseena vihollisia vastaan.
 • Sun Sword (Star Blade): iskee vihollisiaan tähtimiekastaan tulevilla liekkiaalloilla.
 • Tempest Blast (Air Shooter): Sparrowmon yhdistyy Shoutmonin kanssa ja ampuu vihollista paineilmalla.
 • Plasma Blaster: Ampuu vihollistaan plasmaiskulla.

Hyökkäykset X2-muodossa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Horn Breaker DX: Murtaa vihollisen linjat leijumalla ja lennättää vastustajansa tiehensä.
 • Fusion Fist (Arm Bunker): lataa energiaa käsillään.
 • Sonic Tsunami (Buddy Blaster): Ampuu voimakkaan sinisen energiakuulan rinnastaan.
 • Optic Laser: Ampuu lasersäteitä silmistään.
 • Miya Vulcan: Ampuu tulta olkapäistään.
 • Mac Arrow:

Hyökkäykset X3-, X4- ja X5-muodoissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Varooma-Boomerang (Victorize Boomerang): Ampuu V:n muotoisen bumerangin rinnastaan ja iskee sen vihollistaan päin.
 • Varooma-Boomerang (Three Victorize): Ampuu V:n muotoisen energiasäteen rinnastaan.
 • High Atmospheric Pressure: Iskee vihollista pyörivällä energiakuulalla.
 • Great Sword of Victory (Burning Star Crusher): Hyökkää tähtimiekallaan viiltäen V-kirjaimen muotoisen viillon vihollisiinsa halkaisten heidät kahtia.
 • Star's Blade Celestrike: X4B -muodossaan ampuu vastustajaansa luotisateella halkaisten heidät kahtia.
 • Chaos Flare Cannon (Chaos Flare): X4B -muodossaan ampuu Beelzemonin Berenjenasta voimakkaan iskun joka voi lävistää vuoren.
 • Earth Shaker (Meteor Buster Attack): Törmää vastustajaansa ilmasta meteoriitin lailla luoden valtavan kraatterin maahan.
 • Atomic Uppercut (Meteor Impact): Kerää energiansa oikeaan nyrkkiinsä ja iskee vastustajaansa lähietäisyydeltä.
 • Impact Laser: Ampuu valtavan lasersäteen vastustajaa kohti.

Hyökkäykset OmniShoutmonina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Twin Fireball Strike (Hard Rock Damashi): muodostaa molemilla käsillään energiapallon ja ampuu sen vihollista päin.
 • Doom Drillpress (Beat Slash): Yhdistää jalkansa poraksi ja poraa sillä vihollisen läpi.
 • Heavy Metal Vulcan: Iskee vastustajaansa voimakkaalla tuli-iskuilla.
 • Victorize Banking: Hyökkää hehkuen vastustajaa kohti päässään olevan V:n energiaiskulla.
 • Omega the Fusion: Luo voimakkaan energia-auran ja iskee sen vastustajaa kohti.
 • Dorulu Cannon: Dorulumon muuttaa itsensä energiatykiksi OmniShoutmonin käyttöön.

Hyökkäykset DX-muodossa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Trident Jusfang: Vapauttaa voimakkaan iskun kynsistään.
 • Electric Buster Xros: Iskee vastustajaa aseellaan ja miekallaan.
 • Brave Beat Rock Double Xros: Peittää itsensä liekkeihin syöksyen meteoriitin lailla vastustajaa kohti tuhoten hänet.
 • Hyper Lock Magnum: Ampuu vihollistaan jatkuvilla iskuilla.
 • Victorize Banking: Ampuu vihollista päästään tulevalla V-kirjaimella.

Hyökkäykset EX6-muodossa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Sol Calibur: Iskee vastustajaa oikean kätensä terävällä miekalla.
 • Demolition Horn: Vapauttaa kovan iskun vasemman kätensä porasta.
 • Shooting Star Rock Soul: Ampuu ShootingStarmoneja meteoriittiparven lailla vastustajaa kohti.

Hyökkäykset X7-muodossa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Xros Burning Rocker: Käyttää palavaa sieluaan sytyttääkseen kädessään olevan mikrofonin liekkeihin ja heittää sen vastustajaansa kohti.
 • Double Flare Buster: Ampuu vihollisiaan Zanahoriasta tulevalla energiaiskulla.
 • Seven Victorize: Ampuu kultaisen V:n muotoisen energiasäteen rinnastaan.
 • Seven Victorize Maximum: Voimistaa edellisen iskun seitsemäksi säteeksi.
 • All Omega the Fusion: Ampuu Omnimonin näköisen auran vastustajaa kohti.

Hyökkäykset X7F Superior Modessa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Final Xros Blade: Laajentaa kädessään olevan mikrofonin kiiltäväksi keihääksi ja iskee sillä vastustajaansa.
 • Double Flare Buster: Ampuu kaiken energian Zanahoriasta.

Hyökkäykset Shoutmon + Puppetmon muodossa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Burning Hammer: Muodostaa Puppetmonin vasaralla tulipallon ympärilleen hyökäten vinhasti pyörien vastustajaa kohti.

Shoutmon X7:n paha muoto BlackShoutmon X7, joka muistuttaa mustahaarniskaista Shoutmon X7:ää esiintyi Digimon Xros Wars: Super Digica Taisen -pelissä.

Shroudmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Shroudmon on Mega-tason ihmisdemonidigimon. Shroudmon muistuttaa Asuran näköistä lihaksikasta ihmistä, jolla on pääkalloa muistuttavat rautaiset nyrkit, Argomonin silmää muistuttava vyö ja mustat ja violetit housut ja metalliset saappaat ja palava aura ympärillään. Shroudmonin hyökkäyksiä ovat Oni Instantaneous Roaring Fist, Hellfire Destructive Turning Kick ja Devouring Thunder and Fire Breaker. Shroudmon on esiintynyt Vital Bracelet Digital Monster -pelissä. Shroudmonin nimi tulee sanasta Shroud (シュラウド Shuraudo) eli Shura, mikä tarkoittaa japaniksi tuhon polulla olevaa vallanhimoista henkilöä.

Shurimon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Shurimon on Armor-tason Digimon-hahmo. Se haarniskoituu Hawkmonista Miyakon digivicen ja Rehellisyyden Digi-Eggin avulla. Sarjassa Digimon Zero Two Shurimon onnistui vapauttamaan Digitamamonin pahan spiraalin vallasta. Shurimon muistuttaa kovasti samuraita ja väittääkin olevansa Digimaailman paras ninja. Shurimon voitti kamppailun Ninjamonia vastaan, kun tämä väitti olevansa paras ninja ja haastoi Shurimonin. Shurimonin hyökkäyksiä ovat Double Stars, Ninja Wind ja Shooting Star Shurimonin nimi tulee ninjojen käyttämästä Shuriken-heittotähdestä.

Digimon Fusionissa Shurimonin musta versio nähtiin Warrior Zonella Musyamonin avustajana. Shoutmon X5 ja Hi-VisionMonitamon kukistivat Shurimonin ja tämän joukot taistelussa Monita Castlessa. Digimon Xros Wars -mangassa Nene lähetti Shurimonin taistelemaan Christopheria ja tämän Blue Flare-joukkoja vastaan. Myöhemmin Shurimon liittyi Fusion Fighters-ryhmän jäseneksi.

Fresh In-Training Rookie Champion DNA-Ultimate DNA-Mega
Pururumon Poromon Hawkmon Aquilamon Silphymon Valkyrimon
Armor 1 Armor 2
Holsmon Shurimon

Shutumon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Shutumon (eng. Zephyrmon) on Digimon Frontierissa Izumin Digimon-muoto, johon hän muuttuu käyttämällä Tuulen petohenkeä.

Shutumonilla on asussaan hieman samoja piirteitä kuin aikaisemman Fairymon-muodon asusteessa, mutta se eroaa edellisestä silti valtavasti.

 • Shutumonilla on reisiin asti ulottuvat ihomyötäiset vaalean lilat suojukset, ja jalkaterä on pitkä ja päättyy kolmeen pitkään varpaaseen. Polvien kohdalla on vaaleanharmaat suojukset
 • Suojuksista lähtee ulkoreittä pitkin ihomyötäiset nauhat asun alusvaatemaiseen alaosaan, jälleen v.lila
 • Alaosa liittyy yläosaan kyljissä olevia nauhoja pitkin, ja yläosa jatkuu vaalean lilaa väriä ylläpitäen hartioihin ja käsivarsiin asti
 • Olkapäissä Shutumonilla on isot vaaleanharmaat olkasuojukset, ja vähän päälle kyynärpäästä kämmeniin asti on vaaleanharmaat hansikkaat, jotka päättyvät pitkiin sormiin. Hanskojen kämmenselkä on vaalean lila.
 • Kaulassaan Shutumon kantaa tummanharmaata kaulaliinan tapaista asustessa, jonka pää ylettyy selän takaa lähes nilkkoihin asti
 • Suun edessä Shutumonilla on ninjamallinen v.lila suojus, joka peittää suun ja nenän. Hänellä näkyy vain silmät.
 • Shutumonin hiukset ovat vaaleansiniset, ja hyvin lyhyet. Pään sivuista häneltä lähtee kaksi v.sinistä siipeä
 • Selässään Shutumon kantaa kahta suurta siipeä, jotka ovat toffeenruskeat, mutta vaalenevat sulkien kärkiin päin mennessä

Hyökkäykset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Wind of Pain: Muodostaa pyörteen, joka on täynnä plasmateriä.
 • Gilgamesh Slicer: Luo käsiinsä ja jalkoihinsa suuret, tulipunaiset plasmapallot, jotka sitten iskee vastustajaan.
 • Gilgamesh Upper: Iskee vastustajaa voimakkaalla koukulla.
 • Cross Fire: Yhteishyökkäys Agunimonin kanssa.

Silphymon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Silphymon on Ultimate-tason Digimon-hahmo. Silphymon syntyy, kun Tailmon ja Aquilamon DNA-Digivoituvat keskenään. Silphymon muistuttaa osaksi ihmistä ja osaksi lintua. Silphymonilla on Aquilamonin jalat ja pyrstö ja siivet käsissä, ja Tailmonin korvat ja lihaksikas keskivartalo. Silphymon voi myös paikantaa vastustajansa päässään olevalla metallitutkalla. Sarjassa Digimon Zero Two Silphymon esiintyi ensimmäisen kerran kun Hikari ja Yolei kohtasivat Pimeistä Torneista luodun Blossomonin. Silphymon tuhosi Blossomonin Top Gun-hyökkäyksellään. Silphymon onnistui myös tuhoamaan LadyDevimonin. Silphymon taisteli myös BlackWarGreymonia ja BelialVamdemonia vastaan. Elokuvassa Digital Monster: X-Evolution Silphymon esiintyi yhtenä X-tyypin digimonien kannattajana. Silphymon johti kapinallisryhmää johon kuuluivat Mummymon, Wizardmon, Apemon, Tyrannomon, Monochromon, Mushroomon ja Triceramon X. Silphymon taisteli DexDoruGreymonin joukkoja vastaan. Digimon Fusionissa Silphymon oli yksi valon sotureista menneisyydessä. Silphymon esiintyi myös Digimon Xros Wars -mangassa. Silphymonin nimi tulee sanasta sylph mikä tarkoittaa tuulen olomuotoa. Silphymon voi kehittyä Valkyrimoniksi.

Hyökkäykset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Top Gun (Static Force): Muodostaa käsiinsä punaisen energiapallon, josta se laukaisee voimakkaan energiasäteen.
 • Dual Sonic (Astral Laser): Muodostaa ympärilleen itsensä muotoisen energia-auran, jonka sitten laukaisee päin vastustajaa.
 • Air Field:
 • Dual Sonic Laser:
Fresh In-Training Rookie Champion DNA-Ultimate DNA-Mega
Pururumon Poromon Hawkmon Aquilamon Silphymon Valkyrimon

Sirenmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sirenmon on Ultimate-tason Jumaldigimon. Sirenmon muistuttaa linnun ja kalan näköistä Seireeniä. Sirenmonin hyökkäyksiä ovat No.1 (Polyphony), No.2 (Aria) ja No.3 (Canon). Sirenmon on esiintynyt Digimon Heroes! -pelissä.

Sistermon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sistermon on Rookie-tason nukkedigimon. Sistermon muistuttaa pikkutyttöä, jolla on valkoinen vaatetus, jänismäinen vaaleanpunainen talja ja Cross Barbée -niminen kolmikärki kädessään. Sistermonin hyökkäyksiä ovat Divine Pierce, Protect Wave ja Cross Barbée. Sistermonista on olemassa myös musta versio, joka muistuttaa nunnaa ja on Champion-tasoa ja jolla on Anthony nimiset aseet käsissään. Mustan Sistermonin hyökkäyksiä ovat Mickey Bullet, Bless Fire ja Anthony. Molemmat Sistermonit voivat tehdä Grand Sister Cruz yhteishyökkäyksen. Molemmat Sistermonit ovat esiintyneet Digimon Collectors ja Digimon Fortune -peleissä. Pelissä Digimon Story: Cyber Sleuth - Hacker's Memory esiintyi Sistermon Ciel, jolla on hiirenpään näköinen huppu ja joka on Champion-tasoa. Sistermon Cielin hyökkäyksiä ovat Silent Bullet ja Fury Fire.

SkullBaluchimon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

SkullBaluchimon on Ultimate-tason epäkuollut digimon, joka omaa X-Antibodyn. SkullBaluchimon muistuttaa luurankomaista siivekästä olentoa, jolla on sinertävät luut. SkullBaluchimonin hyökkäyksiä ovat Grave Bone ja Deadly Fear. SkullBaluchimon on esiintynyt Digimon World Dusk, Digimon Story: Lost Evolution, Digimon Story: Super Xros Wars Blue and Red ja Digimon Heroes! -peleissä.

SkullGreymon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

SkullGreymon

SkullGreymon on MetalGreymonin "paha" digitaatio, mutta paljon sitä voimakkaampi. MetalGreymon taas on Agumonin Ultimate-muoto, ja Agumon on Taichi Yagamin kumppani, tutuksi tullut Digimon Adventure -sarjasta.

SkullGreymonin ilkeä ase on "Ground Zero" (engl. versio Dark Shot), valtava ydinohjus SkullGreymonin selässä. SkullGreymon voi tosin laukaista sen vain kerran per digitaatio (joskin yhdessä anime-jaksossa nähtiin useampikin laukaisu), ja seuraavan kerran sen voi laukaista vasta kun se digivoituu uudelleen SkullGreymoniksi. Ground Zeron tuhovoima onkin valtava. SkullGreymon itsekin on todella valtava ja voimakas, ja voittaa muut Ultimate-Digimonit leikiten.
SkullGreymonin ei voi pysyä muodossaan pitkään, joten lopulta se palautuu takaisin alemmaksi muodokseen.

Fresh In-Training Rookie Champion Ultimate Mega DNA-Mega
Botamon Koromon Agumon Greymon MetalGreymon
(SkullGreymon)
WarGreymon
Agumon (Bond of Bravery)
Omnimon

Hyökkäykset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Ground Zero (Dark Shot): Ampuu kalan muotoisen ohjuksen selästään.
 • Curse Breath (Buffalo Breathe): Ampuu suustaan violetinvärisen henkäyksen, joka halvaannuttaa vastustajan.
 • Skull Destroy
 • Death Nail
 • Obvilion Bird

Animessa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

SkullGreymon esiintyi sarjassa Digimon Adventure ensi kerran jaksossa Kallo-Graymonin saapuminen (The Arrival of SkullGreymon), jossa paha Etemon pakotti Greymonin taistelemaan villiä Greymonia vastaan. Taichi heittäytyi ilkeän Greymonin eteen saadakseen kumppaninsa digivoitumaan. Silloin Taichin Greymon varjodigivoitui SkullGreymoniksi ja hyökkäsi villin Greymonin, Birdramonin, Garurumonin ja Kabuterimonin kimppuun ja tuhosi colosseumin, jossa he olivat olleet. Uupuneena tästä kaikesta se palautui pian Koromoniksi. Jaksossa 45 Katkerat kamppailut Taichi tajuaa, että Greymonista tuli SKullGreymon, koska hän ei osoittanut todellista rohkeutta.

Digimon Zero Twon jaksossa Pahan renkaan maaginen voima (The Emperor's New Home) Digimon-keisari, Ken Ichijouji vangitsee Greymonin pahan renkaan avulla ja yrittää digivoida sen MetalGreymoniksi. Paha rengas ei kuitenkaan ollut kyllin vahva, ja Greymon varjodigivoitui SkullGreymoniksi, päihitti ryhmän Airdramoneja, Meramoneja, Fladramonin, Digmonin ja Holsmonin ja tuhosi sitten pimeän tornin Ground Zero-ohjuksella, minkä jälkeen se teki vielä selvää joukosta Digimon-keisarin alaisuudessa toimineesta DarkTyrannomonista. Tämän jälkeen se palautui Agumoniksi.

SkullGreymon nähtiin pari kertaa myös seuraavassa jaksossa, jaksossa MetalGreymon iskee! (The Captive Digimon), jossa Digimon-keisari yritti varjodigivoida Greymonin MetalGreymoniksi, mutta saikin sen vain muuttumaan SkullGreymoniksi, kunnes hän muutaman yrityksen jälkeen keksi pahan spiraalin, jolla hän alisti Agumonin ja sai sen varjodigivoitumaan siniväriseksi MetalGreymoniksi. Digimon-keisari myös käytti SkullGreymonin oikeaa kättä osana itse luomassaan Digimonissa, Kimeramonissa.

Digimon Tamersissa SkullGreymon nähtiin lyhyen aikaa repeämässä taivaalla Vikaralamonin hyökättyä kaupunkiin. Digimon Fusionissa SkullGreymon nähtiin AxeKnightmonin joukoissa. SkullGreymon hyökkäsi lasten kimppuun Dust Zonella. MetalGreymon onnistui kukistamaan SkullGreymonin taistelussa. Myöhemmin AxeKnightmon yhdistyi SkullGreymonin ja SkullSatamonin kanssa SuperDarkKnightmoniksi.

SkullKnightmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

SkullKnightmon on Champion-tason epäkuollut digimon, joka muistuttaa myyttistä kuolematonta ritaria. SkullKnightmonilla on musta viitta, musta haarniska, jossa on pääkallokuvio keskellä ja käsissä punaiset peitset. SkullKnightmonin hyökkäyksiä ovat Spear Needle ja Breast-eye Wink ja Cavalier Modessa Kiba Braver ja BigAxe Modessa Axe Rider ja Storm Axe. SkullKnightmon voi yhdistyä Axemonin kanssa AxeKnightmoniksi tai vaihtoehtoiseen Cavalier Modeen, BigAxe Modeen, Arrow Modeen tai Naginata Modeen.

SkullKnightmon esiintyi Digimon Fusionissa. SkullKnightmon vei Ewan Amanon digimaailmaan ja antoi tälle mustan digivicen. SkullKnightmon pyysi Ewania yhdistämään hänet Axemonin kanssa AxeKnightmoniksi. Kun Shoutmon X4 ja MetalGreymon saivat AxeKnightmonin köysiin, hän pyysi Neneen jakamaan hänet SkullKnightmoniksi ja Axemoniksi voidakseen hyökätä lasten kimppuun kahdessa osassa. Nenee tämän jälkeen yhdistää Axemonin SkullKnightmonin kanssa Cavalier Modeen ja BigAxe Modeen. Myöhemmin Hell Fieldilla SkullKnightmon toimittaa Ewan Amanon Bagramonin linnaan ja yhdistyy jälleen Axemonin kanssa AxeKnightmoniksi.

Vuoden 2020 Digimon Adventure -sarjassa SkullKnightmon nähdään Devimonin ja Millenniummonin palvelijana sekä Tailmonin korruptoituneena muotona. Velgemonin tuhouduttua, hänet lähetettiin noutamaan Angemonin digimuna takaisin Devimonin käsiin. SkullKnightmon saapui lasten luo ratsastaen DarkMaildramonilla ja onnistui varastamaan digimunan ja vei sen ElDradimonin selässä olevaan linnaan. Myöhemmin SkullKnightmon taisteli lapsia vastaan ja Devimon kehitti SkullKnightmonin AxeKnightmoniksi Moon=Millenniummonin kristallilla. Myöhemmin WereGarurumon Sagittarius Mode voitti AxeKnightmonin ja luuli tuhonneensa tämän, kunnes AxeKnightmon ilmestyi myöhemmin pelastamaan Devimonista kehittyneen NeoDevimonin kuolemalta ja kehittämään tämän DoneDevimoniksi. Myöhemmin AxeKnightmon dedigivoitui takaisin SkullKnightmoniksi hävittyään taistelun Angemonille menettäen tajuntansa ja myöhemmin SkullKnightmon virkosi saatuaan osuman mustasta salamasta. SkullKnightmon ilmestyi myöhemmin DarkMaildramonilla ratsastaen Taichin ja Agumonin luo heidän kukistettua Volcdramonin onnistuen vangitsemaan Hikarin. Myöhemmin SkullKnightmon saapuu Vademonien ohjeistamana alttarille täynnä isompia pimeyden kristalleja eli Millenniummonin ruumiin palasia. Hän kehittyy jälleen AxeKnightmoniksi ja Hikari menee vaihtoehtoisesti haarniskansa sisälle löytääkseen häntä kutsuvan äänen. AxeKnightmon tuhoaa tämän jälkeen Moon=Millenniummonia ympäröivän kristallin kasvaen kooltaan valtavaksi. Hikari löytää haarniskan sisältä Tailmonin hengen, joka oli kutsunut häntä. Lopulta WarGreymon tuhoaa AxeKnightmonin haarniskan sekä muut alttarin pimeyden kristallit ennen kuin pelastaa Hikarin sekä Tailmonin, joka saa todellisen kehonsa takaisin.

SkullMammothmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

SkullMammothmon on Mega-tason haamudigimon. SkullMammothmon muistuttaa luurankomaista Mammothmonia, jolla on kullanvärinen kärsä ja syöksyhampaat ja violetit siipiä muistuttavat korvat. SkullMammothmonin hyökkäyksiä ovat Spiral Bone Crusher, Gran Charge ja Dash. SkullMammothmonista on olemassa myös X-Antibodya kantava versio SkullMammothmon X. SkullMammothmon on esiintynyt mm Digimon Adventure 02: Tag Tamers, Digimon World 2 ja 3 sekä Digimon Masters -peleissä. SkullMammothmonin nimi tulee nimistä skull ja mammoth.

SkullMeramon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

SkullMeramon on Meramonin "paha" Ultimate-muoto ja suomennoksena (DeathMeramon). Sen aseena ovat Heavy Metal Fire ja Heat Chain. SkullMeramon muistuttaa lihaksikasta ihmistä, jolla on mustat housut, sininen tukka, metallinen naama, pääkallokengät ja ketjuja ympäri ruumista. SkullMeramonin iho on tulikuuma ja tulihyökkäykset vain vahvistavat häntä. Digimon Adventuressa SkullMeramon oli yksi Vamdemonin kätyreistä. SkullMeramon etsi kahdeksatta valittua lasta takkiin ja hattuun naamioituneena jottei häntä tunnistettaisi. SkullMeramon paljasti itsensä kohdattuaan Mimin ja Soran. SkullMeramon oli voitolla lapsia vastaan kunnes MetalGreymon sai otteen SkullMeramonin ketjuista ja heitti hänet taivasta kohti ja tuhosi SkullMeramonin Giga Destroyer iskullaan. Digimon Tamersissa takkiin ja hattuun pukeutunut SkullMeramon oli yksi niistä digimoneista, jotka halusivat Rikan kouluttajakseen. Toinen SkullMeramon nähtiin repeämässä taivaalla Vikaralamonin hyökättyä kaupunkiin.

Digimon Fusionissa SkullMeramon oli yksi AncientVolcamonin kätyreistä. SkullMeramon komensi lukemattomia Meramoneja ja hyökkäsi lasten kimppuun heidän ollessa rentoutumassa kuumissa lähteissä. Dorulumon sai häädettyä hänet pois. Myöhemmin SkullMeramon saa lapset ansaan, mutta Dorulumon keskeyttää hänet. Tuhottuaan BlueMeramonin petturuudesta Shoutmon X3 tuhoaa SkullMeramonin iskullaan. SkullMeramon voi kehittyä Boltmoniksi.

SkullSatamon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

SkullSatamon on Digimon-hahmo. SkullSatamon on Ultimate-tason haamudigimon ja hyvin julma persoonallisuudeltaan. SkullSatamon muistuttaa punertavaa luurankoa jolla on mustat siivet ja päälaki. SkullSatamon kantaa myös sauvaa käsissään. SkullSatamonin hyökkäyksiä ovat Nail Bone ja Skull Hammer. SkullSatamon on myös hyvin nopea liikkeiltään, ja voimiltaan lähempänä Mega- kuin Ultimate-tasoa, sillä hän voitti lähes leikiten kaikki valittujen lasten Ultimate-digimonit. Sarjassa Digimon Zero Two SkullSatamon toimi Demonin kätyrinä. SkullSatamon yritti napata Kenin, mutta joutui tekemisiin MetalGreymonin, AtlurKabuterimonin ja Paildramonin kanssa. SkullSatamon voitti heidät nopeutensa ansiosta kunnes Paildramon muuntautui Imperialdramoniksi. SkullSatamon halvaannutti Imperialdramonin Nail Bone iskullaan ja uhkasi pudottaa bussilastillisen lapsia alas. Muut paikalle saapuneet digimonit antoivat voimansa Imperialdramonille, joka muuntautui Fighter Modeen ja tuhosi SkullSatamonin iskullaan. Digimon Frontierissa kolme SkullSatamonia etsivät Flame Terminaalin Fraktaalikoodia. He taistelivat EmperorGreymonia ja MagnaGarurumonia vastaan, jotka onnistuivat kukistamaan heidät kovan taistelun jälkeen. Digimon Fusionissa SkullSatamon nähtiin AxeKnightmonin armeijassa. Cyberdramon onnistui kukistamaan SkullSatamonin taistelussa. Myöhemmin AxeKnightmon yhdistyi SkullSatamonin ja SkullGreymonin kanssa SuperDarkKnightmoniksi. Digimon Next -mangassa SkullSatamon nähtiin Nornin vankilan vartijana System Worldilla. Ravemon tuhosi SkullSatamonin Shon vapautettua Nornin vankeudesta. Digimon Adventure V-Tamer 01 -mangassa Neo Saiba loi SkullSatamonin yhdistämällä Devimonin Ogremonin kanssa. SkullSatamon tuhosi Etemonin huomattuaan tämän kääntyneen lasten puolelle. Myöhemmin Zeromaru onnistui kukistamaan SkullSatamonin taistelussa.

SkullScorpionmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

SkullScorpionmon on Ultimate-tason hyönteisdigimon. SkullScorpionmon muistuttaa valkoista luurankomaista Scorpiomonia. SkullScorpionmonin hyökkäyksiä ovat Poison Pierce ja Black Out. Digimon Fusionissa SkullScorpionmoneja nähtiin Bagra Armyn joukoissa Sand Zonella Blastmonin ja Laylamonin kätyreinä. SkullScorpionmonien harmaanvärinen johtaja lähetti joukkonsa lasten kimppuun heidän saavuttua alueelle ja jahdatessaan heitä SkullScorpionmonit eristivät lapset temppeliin mutta Mikey lähetti SkullScorpionmonit pois käyttämällä HolyAngemonin Digimemories-korttia, jonka jälkeen Sparrowmon harhautti SkullScorpionmoneja. Myöhemmin Laylamon tappoi SkullScorpionmonien johtajan ja kutsui Mugendramonin paikalle, joka yhdisti SkullScorpionmonit itseensä muuntautuen HiMugendramoniksi. HiMugendramonin tuhouduttua SkullScorpionmonitkin tuhoutuivat. Vuoden 2020 Digimon Adventure -sarjassa SkullScorpionmon hyökkäsi lasten kimppuun Kyaromonien kylässä, mutta Garurumon kehittyi WereGarurumoniksi ja onnistui tuhoamaan SkullScorpiomonin.

SlashAngemon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

SlashAngemon on Mega-tason enkelidigimon. SlashAngemonilla on metalliset siivet ja kädet, joissa on sinikuvioiset viikatteet. SlashAngemonin hyökkäyksiä ovat Holy Sword ja Heaven's Ripper.

SlashAngemon esiintyi Digimon Fusionissa Sky Zonen hallitsijana. SlashAngemon teloittaa vastustajansa pienimmästäkin rikkeestä, kuten hän teloitti Puttimonin lasten nähden. Dondokomonin hajotettua vahingossa patsaan SlashAngemon vangitsi lapset ja uhkasi teloittaa heidät kaikki. Lapset onnistuivat kuitenkin pakenemaan vankilasta ja Shoutmon X4B onnistui pitämään puoliaan taistelussa SlashAngemonia vastaan. Alueen asukkaiden pitämissä vaaleissa Lucemon, joka puolusti lapsia valittiin uudeksi alueen hallitsijaksi. Lucemon kuitenkin paljastui Bagra-armeijan jäseneksi ja varasti Koodikruunun. SlashAngemon tajuaa että Koodikruunua suojannut Phantom Mist teki hänestä diktaattorimaisen. Lasten kukistettua Lucemonin SlashAngemon katsoo sivusta kun Shakkoumon antaa Koodikruunun lapsille. SlashAngemon oli yksi niistä digimoneista, jotka lopputaistelussa yhdistyivät Shoutmonin kanssa Shoutmon X7F Superior Modeen kukistaen MegaDarknessBagramonin.

SlashAngemon nähtiin vilaukselta vuoden 2020 Digimon Adventure -sarjassa yhtenä seitsemästä pyhästä digimonista, jotka kauan sitten johtivat valon digimoneja taisteluun pimeyden digimoneja vastaan.

Slayerdramon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Slayerdramon on Mega-tason lohikäärmedigimon. Slayerdramon muistuttaa ihmisen ja lohikäärmeen risteytystä, jolla on digikromattu haarniska, vihreä viitta ja Fragarach-niminen miekka selässään. Slayerdramonin hyökkäyksiä ovat Tenryu Slash, Shoryu Slash ja Koryu Slash. Slayerdramon on esiintynyt Digimon World Championship, Digimon Battle Terminal 02 ja Digimon Masters -peleissä. Slayerdramon voi kehittyä Wingdramonista. Slayerdramonin nimi tulee sanoista slayer ja dramon.

Muodot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Fresh In-Training Rookie Champion Ultimate Mega
Petitmon Babydmon Dracomon Coredramon Wingdramon Slayerdramon

Snatchmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Snatchmon on Ultimate-tason digimon, joka syntyy kun neljä Vemmonia yhdistyvät keskenään. Snatchmon esiintyy Digimon World 2003 -pelissä. Snatchmon voi kehittyä Galactimoniksi.

Snimon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Snimon on Champion-tason hyönteisdigimon, joka on virus-tyyppiä. Snimon nähtiin Digimon Adventuressa yhtenä Vamdemonin kätyreistä. Phantomon lähetti hänet ja Tuskmonin Garudamonin ja Garurumonin kimppuun. WereGarurumon, Zudomon ja Garudamon onnistuivat kukistamaan hänet ja Tuskmonin. Myöhemmin Vamdemonin lepakot absorboivat Snimonin ja Tuskmonin datan itseensä, jotta pystyisivät elvyttämään Vamdemonin joka syntyi uudelleen VenomVamdemonina. Sarjassa Digimon Zero Two Snimon oli digimonkeisarin pahan renkaan vaikutuksen alaisena. Holsmon onnistui vapauttavaan Snimonin renkaan vallasta. Stingmon tuhosi myöhemmin Pimeästä Tornista luodun Snimonin. Myöhemmin Snimoneja nähtiin jättikokoisessa talossa Archnemonin loitsun vaikutuksen alaisina. Shurimon, Pegasmon ja Nefertimon onnistuivat pidättelemään heitä lasten onnistuessa vapauttamaan heidät hypnoosista. Snimon nähtiin myös venäläistytön digimonkumppanina. Digimon Tamersissa Rika käytti Snimonin digimodifykorttia Renamonin taistellessa Dokugumonia vastaan. Snimon nähtiin myös repeämässä taivaalla Vikaralamonin hyökättyä kaupunkiin. Digimon Frontierissa Snimon lähetti Goblimonin kaappaamaan Kokuwamoneja orjikseen Wind Factoryyn. Kokuwamonit taistelivat kuitenkin vastaan ja Beetlemon onnistui tuhoamaan Snimonin. Snimoneja nähtiin myös Ennustajakylässä. Digimon Fusionissa Snimon nähtiin Jungle Zonella. Vuoden 2020 Digimon Adventure -sarjassa Snimon hyökkäsi yhdessä Coelamonin kanssa Taichin ja Soran kimppuun, mutta Greymon ja Birdramon kukistivat Snimonin ja Coelamonin.

Hyökkäykset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Twin Sickles: laukaisee kaksi sirpin näköistä sädettä vastustajaa kohti.
 • Ultimate Twin Sickle: Voimakkaampi versio edellisestä neljän säteen voimin.
 • Slamming Attack: Iskeytyy vastustajaa päin voimalla.
 • Green Sickle Cut: Viiltää vastustajaansa horisontaalisesti.

SnowAgumon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

SnowAgumon on Rookie-tason matelijadigimon. SnowAgumon muistuttaa Agumonia, mutta on väriltään valkoinen ja pitää kylmästä ympäristöstä. SnowAgumonin hyökkäyksiä ovat Frozen Wind, Little Blizzard, Hail Storm ja Ice Bite. Digimon Tamersissa Rika jäädytti Allomonin SnowAgumonin Frozen Wind hyökkäyksellä, minkä jälkeen Renamon tuhosi Allomonin.

SnowGoblimon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

SnowGoblimon on Rookie-tason jäädigimon. SnowGoblimon muistuttaa Goblimonia, mutta on väriltään sininen ja pitää kylmästä ympäristöstä. SnowGoblimonin hyökkäyksiä ovat Bolt Strike, Freezing Gobu Breath ja Snow Gobu Mace. SnowGoblimon on esiintynyt Digimon World, Digimon World 2, Digimon World: Next Order, Digimon World Dawn and Dusk ja Digimon Racing -peleissä. SnowGoblimon voi kehittyä Hyogamoniksi.

Solarmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Solarmon on Rookie-tason konedigimon. Solarmon muistuttaa Hagurumonia, mutta on väriltään oranssi. Solarmonin hyökkäyksiä ovat Solar Flare, Soul Shocker, Little Burn, Shiny Attack, Shiny Tackle, Shine Ball ja Machine Attack. Solarmonin nimi tulee auringosta.

Solarmon voi kehittyä Clockmoniksi tai kullanväriseksi Guardromoniksi. Solarmon on esiintynyt Digimon World Dawn and Dusk, Digimon Story: Cyber Sleuth, Digimon Story: Cyber Sleuth - Hacker's Memory ja Digimon World: Next Order -peleissä. Digimon Adventure tri. -elokuvasarjan neljännessä elokuvassa Loss Solarmon oli yksi niistä digimoneista, jotka syntyivät uudelleen Digimaailman uudelleenkäynnistymisen seurauksena Himekawan tietokoneen mukaan. Vuoden 2020 Digimon Adventure -sarjassa kaksi Solarmonia nähtiin sotilastukikohdassa, jonne Valitut saapuivat.

Sorcermon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sorcermon on Champion-tason digimon, joka muistuttaa valkoasuista Wizardmonia. Sorcermon myös kantaa lumihiutaleen näköistä sauvaa kädessään, jolla hän ampuu jäähyökkäyksiä. Sorcermonin hyökkäyksiä ovat Crystal Cloud, Aquarius Fill ja Ice Illusion. Digimon Frontierissa Sorcermon nähtiin Seraphimonin palvelijana. Cherubimonin hyökättyä armaijansa kanssa Sorcermon varoitti Ophanimonia hyökkäyksestä. Cherubimonin nukutettua Seraphimonin, Sorcermon pantiin vartioimaan hänen linnaansa tunkeilijoilta. Lasten saavuttua Seraphimonin linnaan Sorcermon päästi lapset sisään ja lapset herättivät Seraphimonin. Sorcermon myöhemmin näki kauhukseen, kuinka Mercurymon tuhosi Seraphimonin ohjattua tämän hyökkäyksen takaisin häneen itseensä ja ladattua hänen fraktaalikoodin. Sorcermon kuitenkin tajusi että toivoa on yhä niin kauan kuin Seraphimonin Digiegg-muna pysyy lasten hallussa. Sorcermon avaa salaisen pakoreitin ja uhraa henkensä jotta lapset pääsisivät pakoon. Myöhemmin Sorcermonin henki ilmestyy puolustamaan linnaa Dynasmonin ja Crusadermonin hyökkäyksiltä ohjaten lapset Forest Kingdomin avaimen luo. Sorcermon käytti viimeiset voimansa torjuakseen Dynasmonin hyökkäyksen pelastaakseen lapset.

Soulmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Soulmon on Champion-tason haamudigimon, joka muistuttaa Bakemonia, jolla on velhon hattu. Soulmonin hyökkäyksiä ovat Necro Magic ja End Trance. Digimon Frontierissa Soulmoneja nähtiin Ennustajakylässä. Digimon Data Squadissa Soulmon ilmestyi ihmisten maailmaan ja huijasi Marcusia kepposilla Thomasin kartanossa. Vain Agumon pystyi näkemään Soulmonin. Marcus uskoi Agumonia vasta kun Soulmon nappasi veneen ja yritti litistää Marcusin. Marcus sai spraymaalilla Soulmonin näkyväksi ja Agumon kehittyi GeoGreymoniksi ja tuhosi Soulmonin. Digimon Fusionin kolmannella kaudella Soulmon joutui Airu Suzakin ansaan.

Soundbirdmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Soundbirdmon on Rookie-tason lintudigimon, joka muistuttaa mustaa kahdeksaisnuottia, jonka lepakkomaisissa siivissä on punaisia pisteitä ja kasvoissa on punainen harja, jonka keskellä on yksi valkoinen ja punainen silmä. Soundbirdmonin hyökkäyksiä ovat Soundfinish ja Giga Scream.

Soundbirdmon esiintyi ensimmäisen kerran Digimon Fusionin jakson 52 japanilaisversiossa mainostauolla yhtenä viidestä Digimonista, joka voitti vuoden 2011 alkuperäisen Digimon-kilpailun.

Soundbirdmoneja esiintyy myös vuoden 2020 Digimon Adventure -animesarjassa, jossa niillä oli kyky aivopestä muita digimoneja viilliintymään tai hyökkäämään Valittujen ja viattomien digimonien kimppuun. Joskus Soundbirdmonit lensivät yksin, mutta joskus Devimonin kätyrit, kuten Ogremon ja Coredramonit, kantoivat niitä mukanaan. Soundbirdmonit jatkoivat kuitenkin toimintaansa jopa Devimonin ja Millenniummonin kukistumisien jälkeen ja työskentelevät tuntemattomalle digimonille, joka aikoo tuoda ”Suuren katastrofin”.

Spadamon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Spadamon on Rookie-tason digimon, joka muistuttaa valkoista leijonamaista olentoa, jolla on siniset jalka- ja käsisuojukset, sininen haarniska ja pääsuojus ja sininen miekka. Spadamonin hyökkäyksiä ovat Sugar Pound, Blade Bender ja Aurora Blazer. Digimon Fusionissa Spadamon nähtiin Sweet Zonen asukkaana ja Coronamonin hyvänä ystävänä. Spadamon onnistui pakenemaan Bagra Armyn hyökkäystä Warrior Zonelle, missä Mikey ja Cutemon pelastavat hänet kuopasta. Mikey lupaa auttaa Spadamonia vapauttamaan Sweet Zonen asukkaat. Spadamon avusti Angieta tämän haastaessa WaruMonzaemonin kokkauskilpailuun. Spadamon yhdistyi Shoutmon X4:n kanssa Shoutmon X4S muotoon auttaen GigaWaruMonzaemonin kukistamisessa. Spadamon onnistuu vapauttamaan Cutemonin vanhemmat tähtimiekan avulla. Myöhemmin Spadamon, Coronamon ja Lunamon nähtiin Gold Landilla Olegmonin loitsun vallassa. Olegmonin kukistumisen jälkeen kolmikko sai Olegmonin aluksen itselleen käyttäen sitä alueen asukkaiden auttamiseen. Spadamon oli yksi niistä digimoneista, jotka lopputaistelun aikana yhdistyivät Shoutmonin kanssa Shoutmon X7F Superior Modeen auttaeen kukistamaan MegaDarknessBagramonin. Vuoden 2020 Digimon Adventure -sarjassa Spadamon nähtiin taistelijana Leomonin joukoissa.

Sparrowmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sparrowmon on Champion-tason konedigimon, jonka ulkonäkö tulee Heinkel He 162 -lentokoneesta ja nimi sanasta Sparrow. Sparrowmonin hyökkäyksiä ovat Crash Boom, Wingtip Laser ja Lightning Lasers. Sparrowmon voi kehittyä RaptorSparrowmoniksi. Sparrowmon esiintyi Digimon Fusionissa Nene Amanon joukoissa. Sparrowmon liittyi myöhemmin Mikeyn joukkoihin. Sparrowmon voi yhdistyä Shoutmon X4:n kanssa Shoutmon X5 -muotoon antaen hänelle lentokyvyn. Sparrowmon voi myös yhdistyä Mervamonin kanssa JetMervamon muotoon.

Spinomon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Spinomon on Mega-tason dinosaurusdigimon. Spinomon muistuttaa oranssia dinosaurusta, jolla on useita piikkejä selässään. Spinomonin hyökkäyksiä ovat Sonic Slash Rain ja Blue Prominence. Spinomon on esiintynyt Digimon World Dawn ja Digimon Story: Lost Evolution -peleissä. Digimon Data Squadissa Ivan pystyi muuntautumaan BioSpinomoniksi Kuratan annettua hänelle enemmän voimia. BioSpinomon tuhosi Yasyamonin ja taisteli Rosemonia vastaan melkein tuhoten hänet, mutta Rosemon kukisti BioSpinomonin ja palautti hänet Ivaniksi.

Splashmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Splashmon on Mega-tason vesidigimon, jonka nimi tulee sanasta Splash. Splashmon muistuttaa ihmistä, jolla on valkoinen vaatetus, pitkä liila tukka ja kyky hallita vettä. Splashmonin hyökkäyksiä ovat Poisonous Force, Hydro-Pressure, Bubble Head ja Darkness Modessa Tiger Typhoon. Jälkimmäisessä Darkness Modessa Splashmon muuttuu tiikerin näköiseksi. Splashmon esiintyi Digimon Fusionissa Bagra-armeijan jäsenenä ja Pimeyden Kenraalien jäsenenä, joka hallitsi Cyber Landia. Splashmon sai alueen asukkaat tappamaan toisensa ja nykyiset asukkaat ovatkin hänen armeijansa jäseniä Splashereita. Splashmon yritti huijata lapsia muuttumalla Cutemonin, Dorulumonin, Neneen ja Mikeyn näköisiksi klooneiksi, mutta tajusi tulleensa itse huijatuksi ja yhdistyi armeijansa kanssa Darkness Modeen kasvaen lihaksikkaammaksi ja suuremmaksi. Splashmon muuttui myöhemmin tiikerimäiseksi olennoksi. Shoutmon DX onnistui lopulta tuhoamaan Splashmonin. Myöhemmin AxeKnightmon käytti Splashmonin tiikerinnäköistä muotoa osana GrandGeneramonia. Splashmonin henki joutui Prison Landille. GrandGeneramonin tuhouduttua Splashmonin henki tuhoutui myös. Vuoden 2020 Digimon Adventure -sarjassa Devimon loi Splashmonin tiikerimäisen muodon pimeyden miasmasta ja lähetti hänet lasten kimppuun. Splashmon kukisti taistelussa WereGarurumonin ja melkein tappoi MetalGreymonin, kunnes Taichin rohkeus sai MetalGreymonin siirtymään Alterous Modeen, jossa hänellä oli uusi aseen toisen kätensä tilalla ja onnistui sillä tuhoamaan Splashmonin taistelussa.

Starmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Starmon on Champion-tason mutanttidigimon, joka muistuttaa hopeatähteä. Starmonilla on myös siniset saappaat ja hansikkaat ja huopahattu. Starmonin hyökkäyksiä ovat Meteor Squall, Hypnotism, Star Upper, Ring Laser ja Mind Scan. Starmonista on myös X-Antibodymuoto Starmon X, joka esiintyi Digimon World Re:Digitize: Decode ja Digimon Collectors-peleissä. Digimon Zero Two -sarjassa Starmon nähtiin sheriffinä villin lännen aavekaupungissa. Starmonin jouduttua pahan renkaan vaikutuksen alaiseksi hän vangitsi Piyomonin vankilaan. Myöhemmin Starmon kohtasi valitut lapset ja tarjosi heille maitotuopit. Starmon "paljasti" lapsille että hän on pahan renkaan vallassa riisumalla hatun päästään ja kertoi heille digimonkeisarin suunnittelevan uutta pahaa spiraalia. Lapset yrittivät paeta mutta Starmon löi lapset maahan Meteor Squall iskullaan ja vangitsi heidät vankilaan köytettyinä. Myöhemmin Deputymon ilmestyi ja vapautti Soran ja Yolein vankilasta jättäen Daisuken ja Iorin sinne. Starmonin saatua tietää tästä hän suuttui ja haastoi Deputymonin kaksintaisteluun. Deputymon oli voitolla kunnes häneltä loppuivat luodit jolloin Starmon iski Deputymonin maahan hyökkäyksellään. Myöhemmin Lightdramon ilmestyi paikalle mutta Starmon kukisti hänet. Fladramon iski Starmonin päin pimeää tornia jolloin torni tuhoutui ja Starmon vapautui. Jälkeenpäin sekä Starmon että Deputymon pelasivat korttia valittujen lasten kanssa. Myöhemmin Starmon nähtiin lopputaistelussa BelialVamdemonia vastaan. Starmon nähtiin myös Digimon Adventure V-Tamer 01 -mangassa Star Cityn hallitsijana.

Digimon Frontierissa Starmoneja nähtiin Ennustajakylässä ja Autumn Leaf Fairilla. Myöhemmin Starmon auttoi IceDevimonin nappaamisessa ja muutama Starmon nähtiin Seraphimoonissa avaruusasemalla SuperStarmonin alaisuudessa. Starmonit auttoivat lapsia palaamaan digimaailmaan.

Digimon Fusionissa esitellään erilainen Starmon. Tämä Starmon on väriltään keltainen ja sillä on aurinkolasit päässä ja se muistuttaa kultaista tähteä. Tämän Starmonin hyökkäyksiä ovat Rock'n Rolling ja Wish Upon a Star. Starmon kulkee myös Pickmonien kanssa ja voi yhdistyä heidän kanssaan Tähtikirveeksi tai Tähtimiekaksi tai ShootingStarmon-muotoon. Tässä muodossa Starmonin hyökkäyksiä ovat Astro Bomber ja Dynamite Soul. Starmon voi myös käskeä Pickmonit hyökkäämään parvena vastustajan kimppuun.

Stefilmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Stefilmon on Ultimate-tason petodigimon. Stefilmon muistuttaa osittain Leomonmaista Filmonia, jolla on pitkä keltainen piikikäs harja, siniset housut, nahkaremmejä käsiensä ja vartalonsa ympärillä ja useita punaisia piikkejä rinnassaan, olissaan ja selässään. Stefilmonin hyökkäyksiä ovat Vermillion Vortex ja Giga Crimson Dive. Stefilmon on esiintynyt Digimon ReArise -pelissä. Stefilmon kehittyy Filmonista ja voi kehittyä Rasenmoniksi.

Stegomon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Stegomon on Armor-tason dinosaurusdigimon. Stegomon voi syntyä Patamonista tai Gotsumonista Ystävyyden Digieggin avulla. Stegomon muistuttaa vihreää stegosaurusta, jolla on oransseja raitoja ja paljon piikkejä selässään. Stegomonin hyökkäyksiä ovat Shell Needle Rain ja Guillotine Wheel. Stegomon on esiintynyt Digimon-korttipelissä. Digimon Data Squadissa Kuratan ryhmään kuulunut Ivan pystyi muuntautumaan BioStegomoniksi, joka muistutti Stegomonia jolla oli punainen pää.

Stingmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Stingmon on Champion-tason ihmismäinen hyönteisdigimon ja kehittyy sarjassa Digimon Zero Two Wormmonista tarpeen tullen Kenin digivicen avulla. Stingmon voi DNA-digivoitua XV-monin kanssa Paildramoniksi. Stingmonin päähyökkäys on Spiking Finish (Piikikäs loppu). Muita Stingmonin hyökkäyksiä ovat Hell Squeeze, Moon Shooter, Multi Moon Shooter ja Evil Antenna. Stingmon nähtiin ensimmäistä kertaa, kun hän tuhosi Thundermonin, yhden pimeästä tornista tehdyn digimonin. Muut lapset luulivat alkuksi Keniä pahaksi, kun hän käski digimoninsa tappaa toisen. Myöhemmin muut lapset saivat selville, että Ken ja Stingmon tuhoavat pimeistä torneista muodostuneita pahoja digimoneja. Digimon Fusionissa Stingmon nähtiin Jungle Zonella Lilamonin puolisona. Stingmon vei Jeremyn ja Angien Hidden Sanctuarylle turvaan. Stingmonin haavoituttua kuolettavasti Bagra Armyn hyökkäyksessä Deckerdramon paransi Stingmonin. Bagra Armyn kukistuttua Stingmonista tuli alueen uusi suojelija yhdessä Lilamonin kanssa Deckerdramonin liityttyä Christopherin armeijaan. Myöhemmin Stingmon nähtiin Honey Landilla vastarintajoukoissa yhdessä Lilamonin kanssa. Zamielmonin kukistuttua Stingmon ja Lilamon jäivät suojelemaan alueen asukkaita. Stingmon oli yksi niistä digimoneista, jotka yhdistyivät Shoutmonin kanssa Shoutmon X7 Superior Modeen lopputaistelussa MegaDarknessBagramonia vastaan. Myöhemmin Digimon Fusionin kolmannella kaudella mystinen kellokauppias kutsui Kenin ja Stingmonin avuksi taistelussa Quartzmonia vastaan.

Stingmonin nimi tulee englannin sanasta stingpistää’.

Fresh In-Training Rookie Champion DNA-Ultimate DNA-Mega
Leafmon Minomon Wormmon Stingmon Paildramon Imperialdramon
Armor (lempeys)
Pucchiemon

Strabimon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Strabimon on Rookie-tason demonidigimon. Strabimon muistuttaa ihmisen ja suden risteytystä. Strabimonin hyökkäyksiä ovat Darkness Hand ja Licht Bein. Strabimon voi kehittyä Lobomoniksi. Strabimon on esiintynyt Digimon-korttipelissä ja Digimon Life, Digimon Collectors, Digimon Story: Cyber Sleuth, Digimon Story: Cyber Sleuth Hacker's Memory, Digimon World Re:Digitize Decode, Digimon World -next 0rder-, Digimon New Century ja Digimon Fortune -peleissä.

Strikedramon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Strikedramon on Champion-tason lohikäärmedigimon. Strikedramon muistuttaa ihmismäistä lohikäärmettä, jolla on vihreät housut, punaiset hiukset ja silmät peittävä kypärä päässään. Strikedramonin hyökkäyksiä ovat Strike Fang ja Strike Claw. Strikedramon on esiintynyt Digimon Tamers: Brave Tamer, Digimon Story: Lost Evolution, Digimon Story: Cyber Sleuth - Hacker's Memory ja Digimon Masters -peleissä. Strikedramon kehittyy Monodramonista ja voi kehittyä Cyberdramoniksi.

Submarimon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Submarimon on Armor-tason Digimon-hahmo. Submarimon syntyy Armadillomonista Luotettavuuden digieggin avulla. Submarimon muistuttaa valkoista sukellusveneen kaltaista digimonia, jolla on ohjaamon kaltainen kuljetusalusta päässään ja terävä, poramainen sarvi nokassaan. Sarjan Digimon Zero Two jaksossa 16 Submarimon onnistui vapauttamaan MegaSeadramonin pahan spiraalin vallasta ja pelastamaan lapset öljynporauslautalta Whamonin avustuksella. Submarimonin hyökkäyksiä ovat Oxygen Torpedo, Submarine Attack ja Aqua Vulcan. Digimon Fusionissa Submarimon esiintyy Mizukin digimonkumppanina. Submarimon voi yhdistyä ZekeGreymonin ja Plesiomonin kanssa hybridimuotoon.

Hyökkäykset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Oxygen Torpedo (Oxygen Homing): Laukaisee vastustajaa kohti supertiivistetystä hapesta muodostuvia torpedoja.
 • Submarine Attack: Syöskyy päin vastustajaansa sarvi pyörien.
 • Aqua Vulcan: Laukaisee vesiammuksia sarvensa päästä.
Fresh In-Training Rookie Champion DNA-Ultimate DNA-Mega
Tsubumon Upamon Armadimon Ankylomon Shakkoumon Vikemon
Armor 1 Armor 2
Digmon Submarimon

Suijinmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Suijinmon on Mega-tason konedigimon. Suijinmon muistuttaa konemaista olentoa, jolla on punainen panssarointi, kaksi Justimonin Accel Arms-kättä ja neljä Mugendramonin tykkiä olkapäissään. Suijinmonin hyökkäyksiä ovat Mugen Cannon ja Accel Arm. Suijinmon on esiintynyt Digimon World 2003 -pelissä.

Sukamon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sukamon

Sukamon (jap. Scumon) on Champion-tason Digimon-hahmo. Sukamon on Digimon Adventuresta tuttu keltainen mutanttidigimon. Sukamonilla on ala- sekä yläleuka, joita ei tunnu yhdistävän mikään, sekä kädet, joissa on mustia nahkaremmejä sekä hopeisia renkaita sormien ympärillä ja päässä töyhtö.

Sukamon kulkee yleensä Chuumonin kanssa. Sukamonit ja Chuumonit kuuluvatkin Digimaailman tyhmimpiin Digimoneihin. Sukamonin hyökkäyksiä ovat mm Smash Bomber, jossa Sukamon ampuu vihollista hiusvaahdolla. Muita Sukamonin hyökkäyksiä ovat Poop Blast, Scar Nail, Quick Poop Shot, Desperate Smash ja Defecation Pheromone.

Ensimmäisen kerran Sukamon nähtiin, kun Mimi ja Palmon kävelivät Tiedostosaaren metsissä, ja törmäsivät Sukamoniin ja Chuumoniin. Mimi suuttui, kun Sukamon halusi suudella Mimiä ja yritti varastaa tämän käsilaukun. Sukamon ja Chuumon nähtiin myös Nanimonin digiarmeijassa, jota Vamdemon hallitsi. Myöhemmin kun Pimeyden Valtiaat loivat Spiraalivuoren, Sukamon putosi syvään halkeamaan ja menehtyi. Sukamon myöhemmin syntyi uudelleen Aikojen alun kaupungissa lasten tuhottua Apocalymonin. Sarjassa Digimon Zero Two Sukamon pyysi Mimiä treffeille ja Mimi kieltäytyi potkaisemalla Sukamonia. Myöhemmin Sukamon nähtiin yhdessä Chuumonin kanssa lentämässä New Yorkin yläpuolella. Digimon Frontierissa Sukamoneja nähtiin Ennustajakylässä ja Autumn Leaf Fairilla. Sukamon esiintyi myös Digimon Adventure V-Tamer 01- ja Digimon Next -mangassa. Sukamon voi kehittyä Garbagemoniksi ja peleissä Etemoniksi. Sukamonin vaihtoehtoinen muoto on PlatinumSukamon.

Muodot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Fresh In-Training Rookie Champion Ultimate Mega
Poyomon Numemon KaratsukiNumemon Sukamon Garbagemon KingSukamon

Sunarizamon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sunarizamon on Rookie-tason matelijadigimon. Sunarizamon muistuttaa keltaista liskomaista olentoa, jolla on ruskeita piikkejä ympäri kehoaan ja ruskea päälaki. Sunarizamonin hyökkäyksiä ovat Grit Nail ja Sand Blast. Sunarizamon on esiintynyt Digimon Reference Book -kirjassa. Sunarizamonin nimi tulee sanoista Suna ja Lizard. Vuoden 2020 Digimon Adventure -sarjassa Sunarizamoneja nähtiin Gogmamonin kätyreinä Goblimonien kanssa.

Sunflowmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sunflowmon on Champion-tason kasvidigimon. Sunflowmon muistuttaa auringonkukkaa, jolla on vihreät jalat ja kädet ja vihreät lehdet olkapäillään ja piikikäs häntä. Sunflowmonin hyökkäyksiä ovat Sunshine Beam, Smiley Slap ja Cactus Tail. Lisäksi videopelissä Digimon World Data Squad Sunflowmonilla on hyökkäyksinä Sunshine Gun, Sunshine Bazooka ja Sunshine Explosion. Sunflowmon voi kehittyä Lalamonista. Digimon Data Squadissa Lalamon kehittyi Sunflowmoniksi ja taisteli Kunemonia vastaan, mutta Kunemon kehittyi Flymoniksi ja halvaannutti Sunflowmonin myrkyllään mutta GeoGreymon tuhosi Flymonin. Digimon Fusionissa Sunflowmoneja nähtiin Hymyjen Kylän asukkaina. Myöhemmin Sunflowmoneja nähtiin Dragon Landilla. Digimon Next -mangassa Sunflowmon kohtasi Yu Inuin ja Gaomonin aavikolla ja neuvoi heille tien AtlurKabuterimonin luo. Sunflowmon voi kehittyä Lilamoniksi.

Sunmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sunmon on In-Traning-tason digimon, joka muistuttaa pientä punaista aurinkoa, jolla on liekki päässään. Sunmonin hyökkäys on Starlight. Sunmon on esiintynyt Digimon World Dawn and Dusk, Digimon Story: Lost Evolution ja Digimon World Championship -peleissä. Sunmon voi kehittyä Coronamoniksi.

SuperStarmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

SuperStarmon on Ultimate-tason mutanttidigimon, joka on kehittynyt Starmonista. SuperStarmon muistuttaa keltaista tähteä, jolla on sininen kristalli otsassaan, mustat aurinkolasit, punainen huivi ja valkoiset hanskat ja kengät, joissa on punainen raita. SuperStarmonin hyökkäyksiä ovat Halley Squall, Galactica Eyes ja Super Star Soaker. Digimon Frontierissa SuperStarmon nähtiin Blue Moonilla Moon Basen komentajana. SuperStarmon avusti lapsia rakentamaan laukaisumekanismin raketille, jolla lapset pääsivät pois kuusta. SuperStarmon tuhoutui kun Lucemon Chaos Mode tuhosi kaikki kolme kuuta. Digimon Fusionin kolmannella kaudella SuperStarmon nähtiin komentamassa Star Armies -joukkoaan, mikä koostui keltaisista Starmonia muistuttavista tähdistä ilman aurinkolaseja.

Susanoomon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Susanoomon on Mega-tason Digimon-hahmo. Susanoomon esiintyi Digimon Frontierissa. Susanoomon syntyi kun valitut lapset yhdistivät kaikki 20 Muinaisten Soturien jättämää henkeä. Susanoomon taisteli Lucemonia vastaan ja onnistui voittamaan hänet halkaisemalla hänet miekallaan. Myöhemmin Susanoomon taisteli Lucemonin Shadowlord-muotoa vastaan ja onnistui raahaamaan hänet takaisin digimaailmaan. Susanoomon onnistui halkaisemaan Lucemonin tämän muodon iskullaan mutta Lucemon Larva, joka erkani tästä muodosta pisti Susanoomonia pistimellään. Susanoomon jakautui 10 Legendaariseksi Soturiksi, jotka jokainen iskivät miekkansa Lucemoniin tuhoten tämän lopullisesti.

Digimon Fusionissa Mystisen kellokauppiaan kutsuma Takuya muuntautui Kumamonin tuomien henkien voimilla Susanoomoniksi ja taisteli Quartzmonin luomia VenomVamdemoneja ja BelialVamdemoneja vastan. Myöhemmin Susanoomon antoi voimansa Arresterdramonille, jotta tämä kykenisi Brave Snatcherin avulla kukistamaan Quartzmonin.

Susanoomon muistuttaa ominaisuuksiltaan Omnimonia. Susanoomonin vasen käsi on EmperorGreymonin pään näköinen ja oikea käsi MagnaGarurumonin. Omnimonin kädet ovat WarGreymonin ja MetalGarurumonin pään näköisiä. Susanoomonin nimi tulee Shintolaisessa uskonnossa esiintyvästä ukkosenjumala Susanoosta.

Hyökkäykset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Celestial Blade (Amanohabakin): Luo valtavan energiasädemiekan, jolla Susanoomon halkaisee vastustajansa kahtia.
 • Heaven's Thunder (Yakusanoikazuchi): Luo lohikäärmeen muotoisen ukkospilven, joka ampuu salamoita vastustajaansa kohti.

Swanmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Swanmon on Armor-tason lintudigimon. Swanmon voi syntyä Tailmonista Rakkauden Digieggin avulla. Swanmon muistuttaa joutsenta, jolla on kultaiset kengät jalassa. Swanmonin hyökkäyksiä ovat Down Tornado ja White Marie. Digimon Frontierissa Swanmon nähtiin Aikojen Alun kaupungin vartijana. Swanmon huolehti ja hoivasi vastasyntyneitä digimonlapsia. Swanmon luuli aluksi lapsia tunkeilijoiksi, mutta he saivat hänet vakuuttuneeksi etteivät he ole vaaraksi. Swanmon hyväksyi lasten tarjouksen hoitaa digimonlapsia. Swanmon loukkaantui Royal Knightsien hyökkäyksen aikana mutta lapset pelastivat hänet ja evakuoivat hänet turvaan muiden digimonien mukana. Digimon Fusionin kolmannella kaudella Swanmon nähtiin DigiQuartzissa ja Ren Tobari nappasi sen.

Swimmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Swimmon on Rookie-tason trooppinen kaladigimon. Swimmon muistuttaa värikästä kirjokeisarikalaa. Swimmonin hyökkäyksiä ovat Slash Fin ja Brine Pistol. Swimmon on esiintynyt Digimon Masters -pelissä. Vuoden 2020 Digimon Adventure -sarjassa Swimmoneja nähtiin asukkaina MarineAngemonin hallitsemassa merenalaisessa kaupungissa. Swimmon voi kehittyä Tylomoniksi.

Syakomon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Syakomon (jap. Shakomon) on Rookie-tason merieläindigimon. Syakomon muistuttaa punaista jättiläissimpukkaa, jonka sisällä on vihreä olento. Syakomonin hyökkäyksiä ovat Black Pearl, Water Screw ja Water Shot. Sarjassa Digimon Zero Two kolme Syakomonia nähtiin kiinalaisten valittujen lasten Poin veljesten digimonkumppaneina. Syakomonit nähtiin myös lopputaistelussa BelialVamdemonia vastaan. Digimon Fusionissa Syakomoneja nähtiin Island Zonen asukkaina. Syakomonit avustivat lapsia taistelussa Neptunemonia ja tämän armeijaa vastaan. Myöhemmin Syakomon oli yksi niistä digimoneista, jotka yhdistyivät Shoutmonin kanssa Shoutmon X7 Superior Modeen lopputaistelussa MegaDarknessBagramonia vastaan. Digimon Adventure tri. -elokuvasarjan neljännessä elokuvassa Loss Syakomon oli yksi digimoneista, joka syntyi uudelleen digimaailman uudelleenkäynnistymisen seurauksena Himekawan tietokoneen mukaan. Vuoden 2020 Digimon Adventure -sarjassa useita Syakomoneja nähtiin asukkaina MarineAngemonin hallitsemassa merenalaisessa kaupungissa. Syakomon voi kehittyä Octomoniksi. Syakomonista on myös X-Antibodymuoto Syakomon X.

T[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tactimon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tactimon on Mega-tason digimon, joka muistuttaa ulkonäöltään samuraita. Tactimonilla on musta vaatetus, tummansininen viitta, kypärä, jossa on liekinmuotoiset koristeet ja Sword of Storms -niminen miekka. Tactimonin hyökkäyksiä ovat mm Earth Shaker, Tectonic Tremor, Earth Hammer, Ultimate Tactic, Penetrating Blast ja Primary Tactic. Tactimon esiintyi Digimon Fusionissa Bagra-armeijan jäsenenä ja yhtenä Kolmesta Upseerista. Tactimon ilmestyi lapsille Magma Zonella. Paljastui että Dorulumon oli Tactimonin oikea käsi ennen kuin hän petti herransa ja jätti hänet. Tactimon ilmestyi uudelleen Jungle Zonella ohjeistaen Kongoumonia. Tactimon melkein tappoi Shoutmon X2:n mutta Dorulumon esti sen. Mikey yhdisti Shoutmon X2:n Dorulumonin ja Beelzemonin kanssa Shoutmon X4B muotoon, joka onnistui pitämään puoliaan Tactimonia vastaan, joka joutui vetäytymään taistelusta. Sword Zonella Tactimon hyökkää lasten kimppuun, mutta Shoutmon X5 ja DeckerGreymon taistelevat Tactimonia vastaan, kunnes Tactimon lyö heidät maahan miekallaan. Shoutmon X5B onnistuu Grademonin avustuksella lähettämään Tactimonin ihmisten maailmaan. Tämän jälkeen Bagramon lähettää Mikeyn ja lapset ihmisten maailmaan. Tactimon vangitsi Angien ja Jeremyn vaatien Mikeyn luovuttamaan Fusion Loaderinsa hänelle. Shoutmon kuitenkin kehittyy OmniShoutmoniksi ja porautuu Tactimonin läpi Doom Drillpress hyökkäyksellään tuhoten Tactimonin lopullisesti. Samalla Tactimonin miekka putosi Tokionlahteen. Tactimonin nimi tulee sanasta Tactics.

Tailmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tailmon (engl. Gatomon) on Digimon-hahmo. Tailmon on Champion-tasolla, mutta on silti jopa useimpia Rookie-tason digimoneja pienikokoisempi. Digimon Adventuressa ja Digimon Zero Twossa Tailmon on Hikari Yagamin kumppani. Muista kumppanidigmoneista poiketen hän oli harjoitellut pysymään Champion-muodossaan, eikä siksi palautunut Rookie-muotoonsa Plotmoniksi, ellei häneltä kulunut tarpeeksi energiaa. Hikarin Valon Tunnus saa Tailmonin muuttumaan Angewomoniksi. Digieggin avulla siitä voi tulla Nefertimon. Tailmon voi myös DNA-digivoitua Aquilamonin kanssa Silphymoniksi. Tailmon on valkoinen, pitkähäntäinen kissa, jolla on käsineet. Hännässä sillä on sormus josta se saa lisävoimaa. Tailmon tosin menettää sen sarjassa Digimon Zero Two, mikä vie hänen tavallisista voimistaan puolet, mutta Gennai palauttaa Sormuksen takaisin hänelle viimeisessä jaksossa. Gennai selittää Tailmonille sormuksen olleen keino eristää Digimon-keisarin tukikohdan pimeä energia ja olleen osasyynä kykyyn DNA-digivoitua. Muista valituista digimoneista erityisesti Patamon on Tailmonille läheisin ystävä ja kumppani.

Toisin kuin muut valitut digimonit, Tailmon esiintyi ensimmäisen kerran vasta Digimon Adventuren puolessavälissä jaksossa 27. Tailmonin oli kuitenkin tarkoitus olla jo alusta asti yksi heistä, mutta ennen valittujen digimonien syntymää kun he olivat vielä munissa, Tailmonin muna eksyi toisista ja hän eli syntymästään asti pitkään yksin. Ollessaan vielä Plotmonina, Tailmon kohtasi pahan digimonin, Vandemonin ja alistui yksinäisyydessään välittömästi hänen kumppanikseen ja työskenteli siitä eteenpäin hänelle.

Monien vaiheiden jälkeen kun Vandemon kylvää pahuutta ihmisten maailmassa, hän alkaa etsiä Hikari Yagamia, kahdeksatta valittua lasta. Hän lähettää Tailmonin tuhoamaan Hikarin. Tailmon pian löytääkin hänet, mutta tajuaa ystävänsä Wizardmonin avulla olevansa Hikarin Digimon-kumppani. Vandemonin saatua tämän selville hän vangitsee Tailmonin tunnistamaan Hikarin muiden vangittujen lasten joukosta. Hikari lopulta paljasti itse itsensä Tailmonin protestista huolimatta. Wizardmonin kuoltua Tailmon kehittyi Angewomoniksi ja tuhosi Vandemonin. Tailmonin suomenkielisenä ääninäyttelijänä toimi Tiina Bergström.

Digimon Frontierissa Tailmoneja nähtiin Autumn Leaf Fairilla. Yksi Tailmon nähtiin Wizardmonin kanssa. Digimon Fusionissa Tailmoneja nähtiin Mikeyn unessa. Myöhemmin Mikey käytti Tailmonin Digimemories-korttia kaivautuakseen onkalon läpi Tailmonin Neko Scratch-hyökkäyksellä. Tailmon oli yksi niistä digimoneista, jotka yhdistyivät Shoutmonin kanssa Shoutmon X7 Superior Modeen lopputaistelussa MegaDarknessBagramonia vastaan. Tailmon esiintyi myös Digimon Xros Wars -mangassa. Digimon Next -mangassa Tailmoneja nähtiin apulaisina Angewomonin kylpylässä. Myöhemmin paljastui että Tailmonit olivat oikeasti Hagurumoneja, jotka toimivat Nanomonin apulaisina aikeenaan vangita Tsurugi Tatsuno, Yu Inui ja Ami Kitajima.

Digimon Chronicle X -mangassa esiintyi Tailmonin X-Antibodymuoto Tailmon X. Tailmon X yritti suojella In-traning tason digimoneja, kun Vandemon X hyökkäsi hänen kimppuunsa. Wizardmon X onnistui estämään Vandemonia tappamasta Tailmonia ja Tailmon X kehittyi Angewomon X-muotoon ja Wizardmonin avulla kukisti Vandemonin.

Vuoden 2020 Digimon Adventure -sarjassa Tailmon oli seitsemään pyhään digimoniin kuuluvan Ophanimonin Champion-muoto. Kauan sitten pyhät digimonit johtivat valon digimoneja taisteluun pimeyden digimoneja vastaan. Seraphimon ja Ophanimon olivat yhdessä kuuden soturidigimonin kanssa voittaneet Millenniummonin, mutta soturidigimonit muuttuivat jälkeenpäin digimuniksi, kun taas Seraphimon ja Ophaminon jäivät pimeyden digimonien vangiksi. Ophanimon oli muuttunut digimunaksi, joka korruptoitui ja josta kuoriutui SkullKnightmon, Devimonin ja Millenniummonin palvelija. Tailmonin henki oli kuitenkin yrittänyt kutsua hänen ihmiskumppanikseen tarkoitettua Hikaria haarniskan sisältä vuosien ajan. Viimeisessä taistelussa AxeKnightmonia, SkullKnightmonin Ultimate-muotoa, vastaan, Hikari meni vapaaehtoisesti DarkKnightmonin haarniskan sisään ja onnistui löytämään Tailmonin hengen. Taichin ja WarGreymonin tuhottua AxeKnightmonin haarniskan ja ajettua Moon=Millenniummonin tiehensä, Tailmon sai todellisen kehonsa takaisin ja hänestä tuli Hikarin digimonkumppani. Koska Tailmon oli ainut, jolla oli yhä jäljellä omat muistonsa muinaisesta sodasta.

Tailmonin nimi tulee englannin sanasta tail eli häntä.

Muodot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Fresh In-Training Rookie Champion Ultimate Mega DNA-Mega
YukimiBotamon Nyaromon Plotmon Tailmon Angewomon Ophanimon
Holydramon)
Ordinemon
Armor DNA-Ultimate
Nefertimon Silphymon

Hyökkäykset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Cat Punch (Lightning Paw/Lightning Claw): Iskee vastustajaa voimakkaasti nyrkillään.
 • Cat's Eye (Cat's Eye Hypnotism): Tuijottaa vastustajaa hohtavin silmin, saaden sen halvaantumaan.
 • Neko Kick: Potkaisee vastustajaansa.
 • Cat Tail:
 • Cat Laser:
 • Neko Scratch: Kaivautuu kynsillään kovan pinnan läpi.

Tanemon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tanemon on Digimon-hahmo. Se on kehittynyt Yuramonista ja kehittyy Palmoniksi. Tanemonin aseen nimi on Bubble Blow (Kupla-puhallus). Tanemon on vihreä kasvidigimon, jolla on punaiset silmät, neljä pientä jalkaa ja päässä kaksi lehteä. Tanemon nähtiin Digimon Adventuressa aina, kun Lilimon dedigivoitui taistelun jälkeen. Sarjassa Digimon Zero Two Tanemon nähtiin epilogissa Mimin pojan digimonkumppanina. Digimon Frontierissa Tanemoneja nähtiin Ennustajakylässä, Autumn Leaf Fairilla, Trailmonien kilpailussa ja Aikojen Alun kaupungissa. Digimon Data Squadissa Tanemoneja nähtiin kun Rosemon taisteli BioSpinomonia vastaan. Digimon Fusionissa Tanemoneja nähtiin Honey Landin asukkaina. Tanemonit olivat myös niitä digimoneja, jotka yhdistyivät Shoutmonin kanssa Shoutmon X7 Superior Modeen lopputaistelussa MegaDarknessBagramonia vastaan.

Tanemonin nimi tulee japanin kielen sanasta tane, joka tarkoittaa siementä.

Fresh In-Training Rookie Champion Ultimate Mega
Yuramon Tanemon Palmon Togemon Lilimon Rosemon

Tankdramon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tankdramon on Ultimate-tason konedigimon. Tankdramon muistuttaa lohikäärmeen ja panssarivaunun risteytystä. Tankdramonin hyökkäyksiä ovat Striver Cannon ja Blast Gattling. Tankdramon on esiintynyt Digimon Next -mangassa Barbamonin kätyrinä. Tankdramon tuhosi Bakemonin, Wormmonin, Numemonin ja Pagumonin. Myöhemmin GeoGreymon ja Gaomon onnistuivat kukistamaan Tankdramonin. Vuoden 2020 Digimon Adventure -sarjassa Tankdramon hyökkäsi metsään Megadramonien ja Allomonien kanssa sytyttäen metsän tuleen, aikomuksenaan syödä sen asukkaiden dataa kehittyäkseen vahvemmiksi. Tankdramon oli voitolla MetalGreymonia vastaan, kunnes Sora ja Garudamon saapuivat paikalle. Woodmonit ja Budmonit hämäävät Tankdramonia, kunnes MetalGreymon onnistuu tuhoamaan Tankdramonin keskittämällä hyökkäyksensä sen päätykkiin. Hyökkäys ei kuitenkaan päättynyt Tankdramonin tuhoon, sillä Megadramonit ja Allomonit saivat avukseen Parrotmonin. Tankdramon kehittyy Sealsdramonista ja voi kehittyä Darkdramoniksi.

Tankmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tankmon on Champion-tason digimon, joka muistuttaa vihreää panssarivaunua. Tankmonin hyökkäyksiä ovat Hyper Cannon, Machine Gun Arms, Hell Drive, Sub Vulcan ja Metal Shot. Digimon Adventuressa Tankmoneja nähdään Mugendramonin hallitsemassa kaupungissa. Koushiro ja Taichi saivat yhden Tankmonin törmäämään Mekanorimoniin ja molemmat tuhoutuivat. Koushiro sai tietokoneensa avulla Mugendramonin joukot sekaviksi jolloin MetalGreymon sai tuhottua osan heistä. Tankmonien kohtalo jäi tuntemattomaksi Mugendramonin tuhouduttua. Digimon Data Squadissa Tankmon nähtiin puolustustehtävissä Holy Capitalissa. Digimon Fusionissa Tankmoneja nähdään Taikin unessa. Myöhemmin Laylamon lähetti valtavan Tankmon-armeijansa hyökkäämään Dust Zonelle. Taikin käytettyä MetalGarurumonin DigiMemory-korttia lapset onnistuivat kukistamaan Tankmonit. Tankmoneja nähtiin myös Disc Zonella ja MegaDarknessBagramonin hyökkäysjoukoissa. Digimon Next -mangassa Tankmon taisteli Togemonia vastaan Battle Stagella Net Game Worldissa. Digimon Adventure tri. -elokuvasarjan viidenneessä osassa Coexistence todelliseen maailmaan ilmestyy Tankmoneja, jotka ovat monien muiden Digimaailmasta tulleiden digimonien tavoin altistuneet Meicoomonin levittämälle tartunnalle. Vuoden 2020 Digimon Adventure -sarjassa useita Tankmoneja nähtiin sotilastukikohdassa, jonne valitut lapset saapuivat. Myöhemmin useita Tankmoneja nähtiin taistelemassa Deckerdramonia vastaan alueella, jossa Koushiro ja Kabuterimon olivat. Myöhemmin keitaalla, jonne Valitut saapuivat yksi Tankmon nähtiin asiakkaana Lunamonin pesulassa. Takaumakohtauksissa yksi Tankmon nähtiin yhtenä Machmonin entisistä vastustajista Grand Prix -radalla. Peleissä Tankmon voi kehittyä Locomoniksi tai Tankdramoniksi.

Taomon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Taomon on Kyubimonin Ultimate-muoto. Taomon muistuttaa ihmismäistä kettua, jolla on siniset housut ja valkoinen vaatetus. Taomonin hyökkäyksiä ovat Sanskrit Pen Flash, Fox Sealing Paper, Talisman Star, Talisman Spell, One Stroke ja One Flash. Taomon voi myös tehdä Trinity Burst yhteishyökkäyksen WarGrowlmonin ja Rapidmonin kanssa. Digimon Tamersissa Kyubimon muuttui Taomoniksi ja tuhosi Vajramonin. Digimon Frontierissa Taomoneja nähtiin Autumn Leaf Fairilla. Taomon nähtiin myös Digimon Xros Wars -mangassa. Taomon voi kehittyä Sakuyamoniksi ja yhdistyä Karatenmonin kanssa Kuzuhamoniksi. Taomonin vaihtoehtoinen muoto on Doumon.

Targetmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Targetmon on Champion-tason nukkedigimon, joka muistuttaa pientä vaaleanpunaista Etemonia, jolla on punaiset aurinkolasit ja käsissään lenkkarit. Targetmonin hyökkäyksiä ovat Shocking Hug-hug Sneaker, Pointy Head ja Anja Serenade. Targetmon on esiintynyt Digimon-korttipelissä ja Digimon Heroes! -pelissä.

Technodramon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Technodramon on Mega-tason digimon, joka muistuttaa mustaa lohikäärmettä. Technodramonin hyökkäys on Techno Ball. Technodramon esiintyi helmikuun 2000 Digimon Web Dot-art Contest -kilpailussa voittaen kilpailun.

Tekkamon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tekkamon on Ultimate-tason konedigimon. Tekkamon muistuttaa Giromonia, mutta on väriltään violetti ja sillä on moottorisahan sijaan miekka kädessään ja sillä ei ole sarvia. Tekkamonin hyökkäyksiä ovat Electronic Blast Sword ja Slamming Skull. Tekkamon on esiintynyt Digimon World, Digimon World 2 ja Digimon World Dawn and Dusk -peleissä.

Tempomon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tempomon on Ultimate-tason ihmislintudigimon. Tempomon muistuttaa ihmistä, jolla on lintumaiset kädet ja jalat, joissa on pitkät kynnet ja valkoiset housut ja päällään sininen takki, jossa on linnunpäätä muistuttava huppari ja rinnassaan kaiutinta muistuttava kovaääninen ja vihreät korvalaput. Tempomonin hyökkäyksiä ovat Rhythmic Arts, Howling Blast ja Upbeat Twister. Tempomon on esiintynyt Digimon Reference Book -kirjassa. Tempomonin nimi tulee sanasta Tempo, mikä tarkoittaa liikkeiden aktiivisuutta tai musiikin vahvuutta.

Tentomon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tentomon on Digimon-hahmo. Tentomon on Digimon Adventuressa Koushiro Izumin kumppani. Tentomon on Rookie-tason digimon. Se on kehittynyt Motimonista ja kehittyy Kabuterimoniksi. Tentomon on leppäkertun näköinen hyönteisdigimon. Jaksosta 27 lähtien Tentomonin suomenkielinen ääni oli Jukka Rasila. Digimon Fusionissa mystinen kellokauppias kutsui Tentomonin ja Koushiron avuksi taistelussa Quartzmonia vastaan. Tentomon esiintyy myös lyhytelokuvissa Digimon Savers 3D: The Digital World in Imminent Danger! ja Digimon Adventure 3D: Digimon Grandprix!. Sarjassa Digimon Universe: Appli Monsters Tentomonin kuva nähtiin Torajiro "Asutora" Asukan esi-isien muotokuvien joukossa.

Tentomonin nimi tulee japanin sanasta tentoumushi eli leppäkerttu.

Muodot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Fresh In-Training Rookie Champion Ultimate Mega
Pabumon Motimon Tentomon Kabuterimon AtlurKabuterimon HerculesKabuterimon

Hyökkäykset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Petit Thunder (Super Shocker): Ampuu sähköä tuntosarvistaan.
 • Talon Attack ("Hard Claw")
 • Body Blow
 • Double Punch (Twice Arm)
 • Rolling Guard
 • Shock Jaw
 • Rhino Spin
 • Dynamo Spin

Terriermon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Terriermon on fiktiivinen Digimon-hahmo, joka muistuttaa jänistä tai koiraa, jolla on sarvi päässä. Se pystyy lentämään korviensa avulla. Ensimmäisessä Digimon-elokuvassa Terriermon nähtiin Willisin digimonkumppanina. Terriermon esiintyi myös Digimon Tamersissa videopelissä, jonka Henry sai lahjaksi isältään. Terriermon materialisoitui oikeaksi kun Henry käytti sinistä korttia, joka muutti pelin Digiviceksi. Terriermon onnistui tuhoamaan Gorillamonin huolimatta siitä että on Rookie-tasoa. Terriermonin seuraava kehitysmuoto on Gargomon. Gargomon voi kehittyä Rapidmoniksi, josta se voi vielä kehittyä Henryn (eli kumppaninsa) kanssa MegaGargomoniksi. Terriermon käyttää usein sanontaa Momentai, joka tarkoittaa kantoninkiinaksi "ei ongelmaa". Digimon Frontierissa Terriermoneja nähtiin Ennustajakylässä ja Autumn Leaf Fairilla. Digimon Fusionissa Terriermon oli yksi niistä digimoneista, jotka yhdistyivät Shoutmonin kanssa Shoutmon X7 Superior Modeen lopputaistelussa MegaDarknessBagramonia vastaan. Sarjassa Digimon Universe: Appli Monsters Terriermonin tarra nähtiin Rei Katsuran kannettavassa tietokoneessa. Elokuvassa Digimon Adventure: Last Evolution Kizuna Terriermon nähtiin rannalla leikkimässä Willisin ja Lopmonin kanssa Eosmonin lopullisen kukistumisen jälkeen. Terriermonin nimi tulee Terrieri-koirarodusta. Terriermonista on myös X-Antibodymuoto Terriermon X.

Muodot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Fresh In-Traning Rookie Champion Ultimate/Armor Mega
Zerimon Gummymon Terriermon Gargomon Rapidmon MegaGargomon

Hyökkäykset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Petit Twister (Terrier Tornado): Luo pienen tornadon pyörittämällä nopeasti isoja korviaan.
 • Blazing Fire (Bunny Blast): Ampuu suustaan laukauksia superkuumaa ilmaa.
 • Double Typhoon: Yhteishyökkäys Lopmonin oman Petit Twisterin kanssa.

Thunderbirmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Thunderbirmon on Champion-tason lintudigimon. Thunderbirmon muistuttaa jättikokoista sinistä lintua, joka voi luoda ukkosia ja salamoita. Thunderbirmonin hyökkäyksiä ovat Spark Wing ja Thunder Storm. Digimon Data Squadissa Kuratan ryhmään kuulunut Kouki Tsubasa pystyi muuntautumaan BioThunderbirmoniksi, joka muistutti punapäistä Thunderbirmonia. Digimon Fusionissa Thunderbirmon nähtiin Gravimonin armeijassa. Gravimon yhdistyi Thunderbirmonin ja armeijansa kanssa Darkness Modeen.

Thundermon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Thundermon (jap. Thunderboltmon) on Champion-tason mutanttidigimon. Thundermon muistuttaa sinistä palloa, jolla on kädet ja jalat ja salaman muotoinen kuvio otsassaan. Thundermonin hyökkäyksiä ovat Thunder Ball, Thunder Bolt, Thunder Bomber, Intercept Bomb ja Powerful Punch.

Sarjassa Digimon Zero Two Thundermon ole ensimmäinen lasten kohtaama Pimeästä Tornista luotu digimon. Thundermon hyökkäsi Punimonien kylään ja taisteli Ankylomonia vastaan ja oli voitolla kunnes Stingmon ilmestyi ja tuhosi Thundermonin. Myöhemmin kaksi Thundermonia nähtiin lopputaistelussa BelialVamdemonia vastaan.

Vuoden 2020 Digimon Adventure -sarjassa Thundermoneja nähtiin useiden tietoa etsivien digimonien joukossa, jotka oleskelivat puulla, joka sisälsi kaiken Digimaailmaa koskevan tiedon.

Thundermonista on myös X-Antibodymuoto Thundermon X, joka esiintyi Digimon World Championship -pelissä. Peleissä Thundermon kehittyy Kokuwamonista ja voi kehittyä Mamemoniksi.

TigerVespamon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

TigerVespamon on Mega-tason kyborgidigimon. TigerVespamon kantaa X-Antibodya ja muistuttaa ihmistä, jolla on kellertävänmusta haarniska ja Royal Meister nimiset siniset miekat käsissään. TigerVespamonin hyökkäyksiä ovat Mach Stinger Victory, Royal Meister ja Gear Stinger. TigerVespamon on esiintynyt videopeleissä Digimon Story Lost Evolution, Digimon Story: Cyber Sleuth ja Digimon Masters. TigerVespamon voi kehittyä CannonBeemonista.

Muodot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Fresh In-Training Rookie Champion Ultimate Mega
Pupumon Puroromon FanBeemon Waspmon CannonBeemon TigerVespamon

TiaLudomon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

TiaLudomon on Champion-tason Armordigimon. TiaLudomon muistuttaa sinihaarniskaista olentoa, jolla on siniset kilvet käsissään. TiaLudomonin hyökkäyksiä ovat Frisbicker ja Assault Claw. TiaLudomon on esiintynyt Digimon Reference Book -kirjassa ja Digimon Pendulum Ver.20th -pelissä. TiaLudomon kehittyy Ludomonista ja voi kehittyä RaijiLudomoniksi.

Tinkermon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tinkermon on Rookie-tason keijudigimon, jonka nimi ja ulkonäkö tulevat Helinä-keijusta. Tinkermon kantaa myös käsissään punaista sauvaa, jonka kärjessä on kolme piikkiä sivuilla. Tinkermonin hyökkäyksiä ovat Speed Nightmare, Nightmare Pandemic, Fairy Powder ja Petermon Syndrome. Tinkermon on esiintynyt Digimon-korttipelissä ja Digimon Heroes! -pelissä.

Tinmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tinmon (jap. Blikmon) on Ultimate-tason digimon, joka muistuttaa pientä lelurobottia. Tinmonin hyökkäyksiä ovat Thunder Ray ja Recovery Power. Tinmon on esiintynyt Digimon World ja Digimon World 2 -peleissä.

Titamon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Titamon on Mega-tason digimon, jonka nimi tulee myyttisistä titaaneista. Titamon muistuttaa vihreää lihaksikasta ihmistä, jolla on Zanjintou-niminen luurankomainen miekka kädessään. Titamon metsästää Olympos XII:n jäseniä. Titamonin hyökkäyksiä ovat Soul Core Attack, Phantom Blade Unscarred ja Pact with Nether God. Titamon on esiintynyt videopelissä Digimon World Re:Digitize: Decode.

Tobiumon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tobiumon on Champion-tason merieläindigimon. Tobiumon muistuttaa sinistä lentokalaa. Tobiumonin hyökkäyksiä ovat Suckerfish Darts ja Flying Finish. Tobiumon on esiintynyt Digimon Reference Book -kirjassa.

TobuCatmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

TobuCatmon on Champion-tason nukkedigimon, joka muistuttaa myyttistä lentävää kissaa ja Grumman F-14 Tomcat-konetta. TobuCatmon omaa myös X-Antibodyn. TobuCatmonin hyökkäyksiä ovat Spinning Fight ja Flying Phoenix. TobuCatmon on esiintynyt Digimon-korttipelissä ja Digimon Heroes! -pelissä.

Togemon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Togemon on Digimon-hahmo. Se on Champion-tasolla ja kehittyy Digimon Adventuressa Palmonista tarpeen tullen Mimin digivicen avulla. Mimin Viattomuuden Tunnus saa Togemonin muuttumaan Lilimoniksi. Togemon on kasvidigimon, joka näyttää kaktukselta, jolla on nyrkkeilyhanskat. Togemonin hyökkäyksiä ovat Thorns Attack (Piikkihyökkäys), Mach Jab ja Coconut Punch. Digimon Adventuressa Togemon onnistui vapauttamaan Monzaemonin Devimonin mustan rattaan vaikutuksesta. Sarjassa Digimon Zero Two Togemon avusti Holsmonia Roachmonien kukistamisessa. Digimon Frontierissa Togemon toimi opettajana Digimonien koulussa. Eri Togemon nähtiin myöhemmin Autumn Leaf Fairilla ja Trailmonien kilpailussa. Digimon Data Squadissa Togemon ilmestyi ihmisten maailmaan ja ystävystyi nyrkkeilijän tyttären kanssa. Togemon kasvoi kookkaaksi taistellessaan Gaomonia vastaan. Gaomon kehittyi Gaogamoniksi ja onnistui kukistamaan Togemonin ja palauttamaan hänet takaisin digimunaksi. Digimon Fusionissa Togemoneja nähtiin Mikeyn unessa.

Togemonin nimi tulee japanin sanasta toge eli piikki. Togemon voi kehittyä Lilimoniksi. Togemonista on myös X-Antibodymuoto Togemon X, jolla on meksikolaistyylinen hattu ja vaatetus. Togemon X on esiintynyt Digimon Collectors-pelissä.

Fresh In-Training Rookie Champion Ultimate Mega
Yuramon Tanemon Palmon Togemon Lilimon Rosemon

Togemogumon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Togemogumon on Armor-tason eläindigimon. Togemogumon voi syntyä Wormmonista Ystävyyden Digieggin avulla. Togemogumon muistuttaa sinistä piikkisikaa jolla on kristallimaisia piikkejä selässään ja Ystävyyden Tunnus jalassaan. Togemogumonin hyökkäyksiä ovat Hail Machine Gun ja Crystal Guard. Digimon Fusionissa Togemogumoneja nähtiin Disc Zonen asukkaina. Mikey vei heidät Warrior Zonelle Disc Zonen tuhouduttua.

Tokomon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tokomon on Digimon-hahmo. Tokomon on In-Traning -tason digimon, jonka aseena on Bubble Blow. Tokomon muistuttaa pientä valkoista olentoa, jolla on pitkät korvat ja kulmahampaat ja poskissa vaaleanpunaiset pisteet. Digimon Adventure -sarjassa Tokomon suojeli Takerua Kuwagamonilta kehittymällä Patamoniksi. Myöhemmin Patamonin Champion-muodon Angemonin synnyttyä uudelleen Poyomonina, hän kehittyi uudelleen Tokomoniksi Koromonien kylässä. Myöhemmin Tokomon kehittyi uudestaan Patamoniksi suojellakseen Takerua PicoDevimonilta. Digimon Frontierissa Tokomoneja nähtiin Aikojen Alun kaupungissa ja Yellow Moonilla. Digimon Data Squadissa Tokomon nähtiin Piyomonin kanssa tämän saavuttua Marcusin asuntoon. Elokuvassa Digital Monster: X-Evolution MetalGarurumon X pelasti Tokomonin hengen antamalla tälle X-Antibodynsa, jolloin Tokomon muuttui Tokomon X-muotoon. Vuoden 2020 Digimon Adventure -sarjassa Poyomon kehittyi Tokomoniksi Takerun avulla. Myöhemmin Tokomonin lähettämän Angemonin kuvan avulla Mugendramon puhdistui vihastaan ja muuttui WarGreymoniksi, joka tuhosi DoneDevimonin. Taistelun jälkeen Tokomon kehittyi Patamoniksi. Tokomonin nimi tulee japanin kielen sanasta Tokoton joka tarkoittaa hyvin viimeistä.

Fresh In-Training Rookie Champion Ultimate Mega
Poyomon Tokomon Patamon Angemon HolyAngemon Seraphimon
Armor DNA-Ultimate
Pegasumon Shakkoumon

TonosamaMamemon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

TonosamaMamemon on Mega-tason mutanttidigimon. TonosamaMamemon muistuttaa Mamemonia, jolla on valkoiset kasvot, sininen hame, keltaiset hanskat ja viuhka kädessään ja päässään uloke, jossa on hymynaama. TonosamaMamemon on esiintynyt Digimon iC 20x -pelissä.

TorikaraBallmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

TorikaraBallmon on In-Traning -tason ruokadigimon. TorikaraBallmon muistuttaa kellertävää kanamaista olentoa, jolla on pienet siivet ja jalat. TorikaraBallmon voi kehittyä Burgermoniksi. Digimon Frontierissa TorikaraBallmoneja nähtiin Hamburger Villagessa Burgermonien lapsina. Myöhemmin TorikaraBallmoneja nähtiin Moon Basella. TorikaraBallmonit tuhoutuivat kun Lucemon Chaos Mode tuhosi kaikki kolme kuuta. Digimon Next -mangassa TorikaraBallmoneja nähtiin Light Cityn asukkaina. Vuoden 2020 Digimon Adventure -sarjassa TorikaraBallmoneja nähtiin työntekijöinä Burgermonin ravintolassa. TorikaraBallmonin nimi tulee Lotteria-pikaruokaravintoloissa myytävistä kananugeteista.

Toropiamon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Toropiamon on Ultimate-tason kasvidigimon. Toropiamon muistuttaa liskomaista olentoa, jolla on kukanlehtiä muistuttava kauluri, pitkät siniset kynnet, lehtiä muistuttavat siivet ja kaksi häntää. Toropiamonin hyökkäyksiä ovat Petally Carnage ja Tropical Venom. Toropiamon on esiintynyt Digimon Reference Book -kirjassa.

Vuoden 2020 Digimon Adventure -sarjassa Toropiamon ja lauma Flymoneja olivat eräänä päivänä ilmestyneet Pomumonien asuttamalle ilmassa leijuvalle saarelle. Flymonit sieppasivat Pomumoneja ja veivät niitä Toropiamonin kotipuuhun säilöttäviksi puun hedelmien sisään, jotta Toropiamon voisi syödä ne myöhemmin. Sora auttoi yhtä Pomumonia vapauttamaan toverinsa ja Soran opastamina ne myös tukkivat ampumillaan siemenillä Toropiamonin suun, jotta se ei voisi käyttää Tropical Venom -hyökkäystään. Tämä antoi MetalGreymonille ja Garudamonille mahdollisuuden tuhota Toropiamon.

Tortomon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tortomon on Champion-tason matelijadigimon. Tortomon muistuttaa keltaista kilpikonnamaista olentoa, jolla on keltaisia piikkejä selässään. Tortomonin hyökkäyksiä ovat Shell Phalanx, Spinning Body Blow ja Grand Dash. Sarjassa Digimon Zero Two Tortomon jahtasi Daisukea ja Veemonia, kunnes Veemon kehittyi ExVeemoniksi ja kukisti Tortomonin. Toinen Tortomon nähtiin myöhemmin Lou-nimisen lapsen digimonkumppanina ja lopputaistelussa BelialVamdemonia vastaan. Digimon Tamersissa Tortomon nähtiin repeämässä taivaalla Vikaralamonin hyökättyä kaupunkiin. Digimon Data Squadissa Tortomon ilmestyi Yokohamaan, mutta GeoGreymon kukisti hänet. Tortomon esiintyi myös Digimon Adventure V-Tamer 01 -mangassa, jossa Tortomon jahtasi Gabumonia, mutta Taichi ja Zeromaru onnistuivat kukistamaan Tortomonin. Digimon Next -mangassa Tortomon nähtiin taustalla kouluttajansa kanssa Toorun kertoessa Net Battlesta. Vuoden 2020 Digimon Adventure -sarjassa lauma Tortomoneja hyökkäsivät lasten kimppuun heidän saavuttua uudelle mantereelle. Myöhemmin Groundramon liittyi mukaan taisteluun ja alkoi syödä Tortomoneja vahvistuakseen entisestään.

Toucanmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Toucanmon on Armor-tason lintudigimon. Toucanmon voi syntyä Hawkmonista Lempeyden Digieggin avulla. Toucanmon muistuttaa tukaania, jolla on pitkä sinikeltainen nokka, punainen vartalo, joka muistuttaa puolikasta kananmunaa, pienet mustat siivet ja punakeltaiset kengät. Toucanmonin hyökkäyksiä ovat Pinch Cutter, Marble Peck ja Fancy Cut. Digimon Frontierissa Toucanmoneja nähtiin Ranamonin ihailijakerhon jäsenenä. Ranamon määräsi heidät varastamaan lasten digivicet. Toucanmonit onnistuivat rannalla viemään digivicet mutta paljastuivat paetessaan. Ranamon muuntautuu Veden hengen avulla Calmaramoniksi mikä etoo Toucanmoneja. Toucanmonit hylkäävät Ranamonin ja päättävät myydä digivicet Autumn Leaf Fairilla Datamonille joka vaihtaa ne kameraan. Tommy juoksee Toucanmoneja kohti ja Toucanmonit pakenevat kameran kanssa mutta putoavat jäihin. Tommy pelastaa Toucanmonit mutta Toucanmonit pakenevat uudestaan kunnes Arbormon saa heidät kiinni ja pakottaa Toucanmonit viemään kameran takaisin Datamonille ja palauttamaan digivicet. Toucanmonit pakenavat tämän jälkeen. Toucanmonit ovat yhä Autumn Leaf Fairilla Dynasmonin ja Crusadermonin hyökkäyksen aikana ja avustavat lapsia lumikatapultin rakentamista ennen evakuointiaan muiden kanssa. Digimon Data Squadissa Toucanmonin nähtiin pakenevan Kuratan ryhmää. Myöhemmin loukkaantuneita Toucanmoneja nähtiin Nyokimonien hoidossa Treemonin metsässä. Digimon Fusionissa Toucanmoneja nähtiin Sweets Zonen asukkaina.

ToyAgumon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

ToyAgumon on Rookie-tason nukkedigimon. ToyAgumon muistuttaa legopalikoista koottua Agumonia. ToyAgumonin hyökkäyksiä ovat Toy Flame, Block Punch, Fancy Star, Pepper Breath, Machine Attack ja Million Punches. ToyAgumonista on olemassa myös paha mustanvärinen virus-tyyppinen muoto BlackToyAgumon. Digimon Frontierissa ToyAgumoneja nähtiin Toy Countrylla. Cherubimonin pahuus oli muuttanut ToyAgumonit pahoihin muotoihinsa BlackToyAgumoneiksi. Agunimon ja Lobomon onnistuvat muuttamaan BlackToyAgumonit takaisin ToyAgumoneiksi. ToyAgumonit kiittivät lapsia ja yksi heistä kyyditsi lapset lentokoneella Forest Terminalille. Myöhemmin ToyAgumoneja nähtiin Autumn Leaf Fairilla. Digimon Fusionissa ToyAgumoneja nähtiin Bastemonin armeijassa Lake Zonella suojelemassa Bastia Castlea Bagra Armyn ja IceDevimonin joukkojen hyökkäyksiltä. Myöhemmin ToyAgumonin mustia virus-muotoja nähtiin Dust Zonella. Digimon Adventure tri. -elokuvasarjan neljännessä elokuvassa Loss ToyAgumon oli yksi digimoneista, joka syntyi uudelleen digimaailman uudelleenkäynnistymisen seurauksena Himekawan tietokoneen mukaan. ToyAgumonin vaihtoehtoinen muoto on ClearAgumon.

Trailmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Trailmon on Champion-tason konedigimon, joka muistuttaa junan veturia. Trailmoneja on lukuisia erilaisia mm Trailmon Angler, Trailmon Buffalo, Trailmon Worm, Trailmon Franken, Trailmon Ball, Trailmon Kettle, Dark Trailmon, Trailmon Mole, Trailmon Raccoon Dog, Trailmon C-89 Model ja Trailmon Battle Armament. Kaikilla Trailmoneilla on samat hyökkäykset Cool Running ja Emergency Break Spark. Trailmon C-89 Model ja Trailmon Battle Armament ovat esiintyneet ainoastaan Digimon Next -mangassa, jossa Mummymon ajoi Battle Armament Trailmonilla ja tuhosi Trailmon C-89 Modelin. Trailmon Ball on esiintynyt elokuvassa Digimon Frontier: Island of Lost Digimon ja Digimon Fusionin jaksossa 75. Digimon Frontierissa lukuisia Trailmoneja nähtiin Trailmonien kilpailussa. Trailmonit myös kuljettivat lapsia eri paikkoihin digimaailmassa. Dark Trailmon vei Takuyan takaisin digimaailmaan tämän hävittyä taistelun Duskmonille. Zoe, J.P. ja Tommy kohtasivat Trailmon Anglerin Trailmonien hautausmaalla. Trailmon Angler kertoi lapsille tietonsa Rose Morning Starista ja vei lapset sinne. Digimon Fusionin ensimmäisellä kaudella useita Trailmoneja nähtiin Dust Zonella.

Treemon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Treemon (jap. ジュレイモン Jyureimon, engl. Cherrymon) on kirsikkapuuta muistuttava virustyyppinen Ultimate-tason digimon. Treemonin hyökkäyksiä ovat Cherry Bomb, Vine Attack ja Illusion Mist.

Digimon Adventuressa Treemon esiintyi Pimeyden Valtiaisiin kuuluvan Pinomonin kätyrinä. Treemon onnistuu huijaamaan Yamaton Taichin kimppuun, mutta ymmärtää, mitä ystävyys on. Treemon yrittää varoittaa Pinomonia tästä sanoen lapsilla olevan jotakin, mitä Pinomonilla ei ole eikä tule olemaan. Pinomon suuttuu tästä ja tappaa Treemonin.

Sarjassa Digimon Zero Two villi Treemon eksyy oikeaan maailmaan ja alkaa riehua nähtyään joulukuusen. Lapset kuitenkin voittavat Treemonin ja palauttavat hänet digimaailmaan. Digimon Tamersissa Calumon tietämättään kehittää kolme Woodmonia Treemoneiksi. Digimon Frontierissa Treemon nähdään Sakkakumonin metsässä, jossa hän hyökkäsi Shibayaman kimppuun. Poika kuitenkin muuntautui Beetlemoniksi ja onnistui kukistamaan Treemonin. Digimon Data Squadissa lapset kohtasivat Treemonin metsässä paettuaan Falcomonia. Treemon kertoi heille olevansa metsän suojelija yhdessä Nyokimon-armeijansa kanssa. Treemon taisteli Peckmonia vastaan ennen kuin Gotsumon saapui vahingoittaen metsää kivihyökkäyksillään. Treemon kertoi lapsille mistä Merukimon löytyy. Myöhemmin Treemon ja Nyokimonit vahingoittuivat Akihiro Kuratan hyökättyä metsään ryhmineen mutta he selviytyivät. Digimon Adventure V-Tamer 01 -mangassa Treemon nähtiin Tag of Sky-alueen vartijana. Treemon yhdistyi Megadramonin kanssa Ghoulmoniksi ja taisteli lapsia vastaan, kunnes AeroVeedramon tuhosi Ghoulmonin, jolloin Treemonkin tuhoutui.

Fresh In-Training Rookie Champion Ultimate Mega
Nyokimon Pyocomon Mushroomon Woodmon Treemon Pinomon

Triceramon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Triceramon on triceratopsiin perustuva Ultimate-tason dinosaurusdigimon. Triceramonin hyökkäyksiä ovat Tri-Horn Attack, Mega Dash ja Tail Slap.

Sarjassa Digimon Zero Two Daisuke Motomiya ja Ken Ichijouji kohtasivat villin Triceramonin, joka oli eksynyt oikeaan maailmaan. Paildramon yritti palauttaa sen Digimaailmaan, mutta Triceramon oli kova vastustaja. Lisäksi Mummymon päätti käyttää tilaisuutta hyväksi tuhotakseen Paildramonin lopullisesti. Mutta Gennain mukanaan tuoma Qinglongmonin valo antoi Paildramonille kyvyn digivoitua Imperialdramoniksi, joka lähetti Triceramonin takaisin Digimaailmaan ja tuhosi kaikki Japaniin ilmestyneet Pimeät tornit. Elokuvassa Digital Monster: X-Evolution nähtiin Triceramonin X-Antibodymuoto Triceramon X, joka johti laumaa Triceramoneja. Omnimon tappoi Triceramon X:än murskaamalla tämän pään. Muiden Triceramonien nähtiin pakenevan Omnimonia, mutta Omnimon tuhosi ne. Myöhemmin kaksi Triceramonia nähtiin Silphymonin kapinallisryhmässä, joka joutui DexDoruGreymonien hyökkäyksen kohteeksi. Digimon Fusionissa Triceramon oli yksi Ryouma Mogamin nappaamista digimoneista. Triceramon esiintyi myös elokuvasarjan Digimon Adventure tri. takaumakohtauksissa yhtenä ennen Taichi Yagamin ja muiden aikaa edeltäneiden Valittujen lasten digimonkumppaneista, joka taistelussa Pimeyden valtiaita vastaan digivoitui Qinglongmoniksi, yhdeksi Digimaailman neljästä vartijasta. Triceramon nähtiin myös Digimon Adventure V-Tamer 01 -mangassa jossa Taichi ja Zeromaru kukistivat hänet.

Troopmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Troopmon on Champion-tason epäkuollut digimon. Troopmon muistuttaa mustaa olentoa, jolla on kaasunaamari kasvoillaan. Troopmonin hyökkäyksiä ovat Splendid Attack ja Death March. Digimon Fusionissa useita Troopmoneja nähtiin MadLeomonin armeijassa. MadLeomon yhdisti osan Troopmoneista itseensä muuntautuen Armed Modeen. Troopmoneja nähtiin myös Forest Zonella, Lake Zonella, Sweet Zonella, Sword Zonella ja Laylamonin ja Tactimonin palvelijoina sekä MegaDarknessBagramonin hyökkäysjoukoissa. Digimon Xros Wars-mangassa Troopmoneja nähtiin Snow Zonella Zanbamonin armeijassa ja Jupiter Zonella puolustamassa Bagramonin linnaa. Vuoden 2020 Digimon Adventure -sarjassa Minotarumon komensi laumaa Troopmoneja Bulbmonin sisällä. Minotarumon lähetti Troopmoneja Taichin ja Yamaton kimppuun, mutta Leomon, Spadamon ja Falcomon pelastivat lapset. Myöhemmin Leomon onnistui kukistamaan loput Troopmonit Bulbmonin sisällä. Troopmoneja nähtiin myöhemmin myös Mephistomonin kätyreinä.

Tsubumon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tsubumon on Digimon-hahmo. Tsubumon on Armadillomonin Fresh-muoto, joka muistuttaa valkoista olentoa, jolla on punaiset poskipäät, isot mustat silmät ja irokeesia muistuttava siipi päässään. Tsubumonin hyökkäys on Bubble Blow. Tsubumon syntyy kun Shakkoumon de-digivoituu taistelun jälkeen. Digimon Tamersissa Tsubumon oli yksi niistä digimoneista, jotka halusivat Rikan kouluttajakseen. Digimon Frontierissa Tsubumoneja nähtiin Aikojen Alun kaupungissa. Elokuvassa Digimon Frontier: Island of the Lost Digimon Tsubumoneja nähtiin Lost Islandin lapsiasukkaina. Tsubumon voi kehittyä Upamoniksi. Tsubumonin nimi tulee japanin kielen sanasta Tsubu, mikä tarkoittaa putoamista tai jyvää.

Fresh In-Training Rookie Champion DNA-Ultimate DNA-Mega
Tsubumon Upamon Armadimon Ankylomon Shakkoumon Vikemon
Armor 1 Armor 2
Digmon Submarimon

Tsukaimon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tsukaimon on Digimon-hahmo. Tsukaimon muistuttaa Patamonia mutta on väriltään sininen ja pahaluonteinen. Tsukaimon on Rookie-tason digimon, joka esiintyy Digimon World -pelissä. Tsukaimon voi kehittyä Bakemoniksi tai Devidramoniksi.

Tsumemon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tsumemon on Kuramonin In-Traning-muoto. Tsumemon muistuttaa jalan näköistä olentoa, jolla on pitkät kynnet ja silmä. Tsumemonin hyökkäys on Nail Scratch. Digimon-elokuvassa Kuramon kehittyi Tsumemoniksi ja alkoi aiheuttaa ongelmia internetissä saaden tuotteiden hinnat nousemaan pilviin. Myöhemmin Tsumemon kehittyi Keramoniksi. Digimon Data Squadissa Tsumemoneja nähtiin Merukimonin linnassa. Lapset ja heidän digimoninsa tuhosivat suurimman osan heistä raivatessaan tietä Merukimonin luo. Digimon Fusionin kolmannella kaudella Quartzmon loi useita Tsumemoneja, jotka kehittyivät Keramoneiksi, Chrysalimoneiksi, Infermoneiksi ja Diaboromoneiksi.

Tsunomon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tsunomon (jap. ツノモン) on Digimon-hahmo. Se on In-Training -tason digimon. Tsunomon on kehittynyt Punimonista ja kehittyy Gabumoniksi. Tsunomonin aseen nimi on Bubble Blow (Kuplapuhallus). Tsunomon on oranssinkeltainen pyöreänmuotoinen digimon, jonka otsassa on tylppä, harmaa sarvimainen uloke. Digimon Adventuressa MetalGarurumon dedigivoitui Tsunomoniksi aina taistelun jälkeen. Digimon Frontierissa Tsunomon nähtiin Digimonien koulun oppilaana. Tsunomon kehittyi Gabumoniksi ja pelasti Kapurimonin hukkumasta. Myöhemmin Tsunomoneja nähtiin Autumn Leaf Fairilla ja Aikojen Alun kaupungissa. Digimon Data Squadissa kaksi Tsunomonia nähtiin Marcusin ja Agumonin toimesta kun Norstein ja Gaomon taistelivat Drimogemonia vastaan. Tsunomon oli myös yksi Kuratan ryhmän uhreista 10 vuotta ennen sarjan tapahtumia jouduttuaan tuulipyörteeseen.

Tsunomonin nimi tulee japanin kielen sanasta tsuno, joka tarkoittaa sarvea.

Fresh In-Training Rookie Champion Ultimate Mega DNA-Mega
Punimon Tsunomon Gabumon Garurumon WereGarurumon MetalGarurumon
Gabumon (Bond of Friendship)
Omnimon

Turuiemon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Turuiemon on Lopmonin oikea Champion-muoto. Turuiemon muistuttaa violettia jänistä, jolla on keltaiset housut ja paita, mustat kengät, punaiset hanskat ja Tokaku Tessou nimiset nyrkkiraudat käsissä ja sininen huivi kaulassa. Turuiemonin hyökkäyksiä ovat Gauntlet Claw ja Ninja Fist. Digimon Fusionissa Turuiemoneja nähtiin Bright Landin asukkaina. Turuiemon voi kehittyä Antylamoniksi. Vuoden 2020 Digimon Adventure -sarjan takaumakohtauksessa nähtiin Turuiemonin hohtava sielutti, kun taistelussa Millenniummonia vastaan Lopmon hyppäsi Champion- ja Ultimate-tasojen ohi kehittykseen Cherubimoniksi asti.

Tuskmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tuskmon on Digimon-hahmo. Tuskmon on Champion-tason vihreä dinosaurusdigimon, jolla on isot punamustarenkaiset kulmahampaat selässä ja piikkejä nenässä, hännässä ja pääkallosymbolit olkapäissä. Tuskmonin hyökkäyksiä ovat Slamming Tusk, Horn Driver ja Bayonet Lancer. Tuskmon esiintyi Digimon Adventuressa Vamdemonin kätyreinä. Phantomon lähetti Tuskmonin yhdessä Snimonin kanssa Yamaton ja Soran kimppuun. Tuskmon kukisti taistelussa Garurumonin ja oli voitolla kunnes Hikari antautui Phantomonille jotta hän säästäisi heidän henkensä. Myöhemmin Zudomon kukisti Tuskmonin ja löi tämän tajuttomaksi. Tuskmon tuhoutui kun Vamdemonin lepakot absorboivat hänet ja yhdistyivät VenomVamdemoniksi. Sarjassa Digimon Zero Two Tuskmon oli digimonkeisarin pimeän renkaan vaikutuksen alaisena ja jahtasi Elecmonia. Myöhemmin Tuskmonit taistelivat DarkTyrannomoneja ja Kuwagamoneja vastaan. Myöhemmin Tuskmon nähtiin ihmisten maailmassa Intian ja Kiinan rajalla. Digimon Tamersissa Tuskmon oli yksi niistä digimoneista jotka halusivat Rikan kouluttajakseen. Tuskmon nähtiin myös Digimon Adventure V-Tamer 01 -mangassa Daemonin kätyrinä. Tuskmon hyökkäsi yhdessä Cyclonemonin kanssa Hospitowniin ja taisteli Greymonia, Meramonia ja Centarumonia vastaan, mutta he onnistuivat kukistamaan Tuskmonin. Vuoden 2020 Digimon Adventure -sarjassa lauma Soundbirdmonin aivopesemiä Tuskmoneja hyökkäsivät lasten kimppuun Tanemonien kylässä, mutta lapset onnistuivat kukistamaan Tuskmonit.

Tuwarmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tuwarmon on Damemonin kehittyneempi muoto. Tuwarmon muistuttaa ninjaa, jolla on keltainen panssarointi ja selässään nunchakuja muistuttavat harmaanvalkoiset Mantis Arm-aseet. Tuwarmonin hyökkäyksiä ovat Mantis Dance, Smokescreen Ditch, Mantis Arm, Hermit Restoration, Body Replacement Technique, Fūjin's Waves, Spider Bind, Furoshiki Wrapping ja Body Dodging Technique ja RuthlessTuwarmon Beast Modessa Tuwarmon Missile Storm, Burning Boogie ja Hell,s Mantis Dance. Digimon Fusionissa Damemon kehittyi Tuwarmoniksi ja taisteli lapsia vastaan. Ewan Amano yhdisti Tuwarmonin AxeKnightmonin kanssa MusoKnightmoniksi ja Axemonin Tuwarmonin kanssa RuthlessTuwarmoniksi ja myöhemmin Hell Fieldilla Ewan yhdisti Apollomonin joukot Sethmonin, Dobermonin, Grizzlymonin, Bullmonin, Oryxmonin, ja Gorillamonin RuthlessTuwarmonin kanssa RuthlessTuwarmon Beast Modeen. Shoutmon X7 onnistui taistelun aikana haavoittamaan RuthlessTuwarmonia kuolettavasti iskullaan, minka seurauksena Tuwarmon taantui Damemoniksi ja kuoli vammoihinsa.

Tylomon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tylomon on Armor-tason merieläindigimon. Tylomon voi syntyä Tailmonista Luotettavuuden Digieggin avulla. Tylomon muistuttaa hain ja tylosauruksen risteytystä. Tylomonin hyökkäyksiä ovat Torpedo Attack, Shark Fin Blade, Hydro Wave ja Terror Plankton. Elokuvassa Digimon Tamers: Battle of Adventurers Tylomon jahtasi Minamia ja hyökkäsi Takaton, Kain ja Guilmonin kimppuun ja veti Guilmonin pinnan alle. Guilmon nousi myöhemmin pintaan, mikä paljasti että hän todennäköisesti tuhosi Tylomonin. Digimon Data Squadissa Marcus Damon, Agumon, Keenan ja Falcomon ylittivät järven Tylomonin avulla. Vuoden 2020 Digimon Adventure -sarjassa lauma Tylomoneja, jotka olivat Soundbirdmonin vallassa hyökkäsivät Whamonin kimppuun, mutta Kabuterimon tuhosi Soundbirdmonin, mikä palautti Tylomonit normaaleiksi. Tylomonista on myös X-Antibodymuoto Tylomon X, joka esiintyi Digimon Collectors -pelissä.

Tyrannomon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tyrannomon on Digimon-hahmo. Tyrannomon on Champion-tason dinosaurusdigimon ja on väriltään punainen. Tyrannomonin selässä ja hännässä olevat harjanteet ovat vihreitä. Tyrannomonin hyökkäyksiä ovat Fire Breath, Slash Nail, Dino Kick ja Wild Buster. Digimon Adventuressa Etemon lähetti Tyrannomonin Yamaton ja Koushiron perään heidän löydettyään tunnuksensa. Piccolomon suojeli lapsia Tyrannomonilta, kunnes Taichi ja Greymon tulivat paikalle ja Greymon kukisti Tyrannomonin. Tyrannomoneja nähdään myöhemmin vartioimassa Nanomonin Pyramidia. Myöhemmin Tyrannomonit imeytyivät Etemonin verkostoon ja tuhoutuivat. Tyrannomon myös ilmaantuu hetkeksi Tokioon ja Pariisiin yhtenä lukuisista Digimaailmasta ilmestyneistä digimoneista, jotka kiteyttivät kaiken mitä koskettivat ja joihin muiden digimonien aseet eivät tehonneet. Se lopulta katosi Pimeyden valtiaiden ja Apocalymonin tuhouduttua. Sarjassa Digimon Zero Two kuusi Tyrannomonia olivat digimonkeisarin pahan renkaan vaikutuksen alaisina. Lasten digimonit eivät pärjänneet heille, kunnes Pegasmon ja Nefertimon ilmestyivät paikalle ja sitoivat Tyrannomonit yhteen Golden Noose -hyökkäyksellään, mikä vapautti Tyrannomonit renkaiden vallasta. Myöhemmin Tyrannomoneja ilmestyy ihmisten maailmaan Aasiaan ja New Yorkiin. Tyrannomon nähtiin myös lopputaistelussa BelialVamdemonia vastaan. Digimon Tamersissa kaksi Tyrannomonia nähtiin repeämässä taivaalla Vikaralamonin hyökättyä Shinjukuun. Digimon Data Squadissa SaberLeomon kertoo Gotsumonille Tyrannomonin olleen yksi Kuratan ryhmän uhreista 10 vuotta sitten. Elokuvassa Digital Monster: X-Evolution Tyrannomoneja nähdään Silphymonin kapinallisryhmässä ja pakenemassa Omnimonia. Digimon Adventure V-Tamer 01 -mangassa Starmon haastoi Zeromarun voittamaan Tyrannomonin kädenväännössä. Toinen Tyrannomon joutui myöhemmin Neo Saiban uhriksi. Digimon Next -mangassa Tyrannomon taisteli Golemonia vastaan Net Battlessa. C'mon Digimon -mangassa Deathmon kukisti Tyrannomonin ja latasi tämän datan itseensä muuttuen Death Tyrannomoniksi. Elokuvassa Digimon Adventure: Last Evolution Kizuna Chuumon kehittyi Tyrannomoniksi ja taisteli yhdessä Leomonin ja Vegiemonin kanssa kolmea Ultimate-tason Eosmonia vastaan. Vuoden 2020 Digimon Adventure -sarjassa Tyrannomon toimi Gaossmonin ratsuna, mutta Nohemonin voitettua sen, se kääntyi Gaossmonia vastaan.

Tyrannomon voi kehittyä MasterTyrannomoniksi. Tietokonevirus voi muuttaa Tyrannomonin DarkTyrannomoniksi. Tyrannomonista on myös X-Antibodymuoto Tyrannomon X, joka esiintyi Digimon Chronicle X -mangassa taistelemassa Rhinomonia ja kolmea MameTyramonia vastaan.

TyrantKabuterimon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

TyrantKabuterimon on Mega-tason hyönteisdigimon. TyrantKabuterimonilla on violetti digikromattu kuori, hyönteismäiset kellertävät siivet ja terävät kynnet. TyrantKabuterimon on ötököiden kuningas. TyrantKabuterimonin hyökkäyksiä ovat Shine of Bee ja Bee Cyclone. TyrantKabuterimon on esiintynyt videopeleissä Digimon Masters, Digimon All-Star Rumble ja Digimon Mini Version 2.

Tyutyumon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tyutyumon on Rookie-tason petodigimon. Tyutyumon muistuttaa kellertävää hiirtä, jolla on punaiset hanskat. Tyutyumon nähdään yleensä yhdessä Damemonin kanssa aivan kuin Chuumon Sukamonin kanssa. Tyutyumonin hyökkäys on Tyutyu Twitter.

Tyutyumon nähtiin Digimon Fusionissa Bagra-armeijan jäsenenä. Tyutyumon istuu Damemonin selässä. Kun Damemon kuoli, Tyutyumon otti Ewan Amanon vangiksi ja kasvoi jättimäiseksi kooltaan. Lapset onnistuivat kuitenkin kukistamaan Tyutyumonin ja Bastemon söi hänet.

Vuoden 2020 Digimon Adventure -sarjassa Tyutyumoneja nähtiin useiden tietoa etsivien digimonien joukossa, jotka oleskelivat puulla, joka sisälsi kaiken Digimaailmaa koskevan tiedon.