Luettelo digimoneista P–R

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Renamon)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo digimoneista P–R. Luettelo ei ole täydellinen.

P[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pabumon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pabumon (jap. Bubbmon) on fiktiivinen hahmo sarjassa Digimon Adventure. Se on Fresh-tasolla ja samalla Tentomonin vauvamuoto. Pabumon kuuluu limadigimoneihin.

Pabumon on vihreä digimon, joka vaikuttaa pieneltä läiskältä, jolla on suussaan pieni, tuttia muistuttava pilkku. Sen hyökkäys on Bubble Blow (Kuplapuhallus). Digimon Adventuressa Tentomon dedigivoitui Pabumoniksi Vademonin luomassa ulottovuudessa, mutta palasi normaaliksi Koshiron avulla. Sarjassa Digimon Zero Two useista Pabumoneista tuli Pimeyden Siemenelle altistuneiden lasten digimonkumppaneita BelialVamdemonin kukistumisen jälkeen. Digimon Frontierissa Pabumoneja nähtiin Aikojen Alun kaupungissa ja yksi Pabumon leimaantui Zoeen, jota piti äitihahmonaan ja suri tämän lähtöä. Pabumoneja nähtiin myös Yellow Moonissa. Digimon Data Squadissa Pabumonien nähtiin pakenevan Kuratan ryhmää, jotka tuhosivat digimoneja. Toinen Pabumon oli Ikuto Noguchin lapsuudenystävä. Pabumon oli myös yksi digimoneista, jonka Piyomon toi mukanaan ihmisten maailmaan. Digimon Adventure V-Tamer 01 -mangassa Pabumon halusi kätellä Taichia ja Zeromarua Star Cityssä.

Pabumonin nimi tulee japanin kielen sanasta babu eli kupla.

Fresh In-Training Rookie Champion Ultimate Mega
Pabumon Motimon Tentomon Kabuterimon AtlurKabuterimon HerculesKabuterimon

Pafumon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pafumon on Fresh-tason limadigimon. Pafumon muistuttaa pientä karvaista valkoista olentoa, jolla on mustat silmät ja pienet korvat, joissa on ruskeat kärjet. Pafumon omaa myös X-Antibodyn. Pafumonin hyökkäys on Puff Balloon. Pafumon on esiintynyt Digimon Accel: Ultimate Genome -pelissä. Pafumon voi kehittyä Kyaromoniksi.

Pagumon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pagumon on In-Traning -tason digimon, jonka hyökkäys on Poison Bubbles. Digimon Adventuressa Valitut lapset löytävät Pagumon-lauman Koromonien kylästä. Pagumonit ottivat lapset vastaan kunniavieraina ja väittivät olevansa Koromonin Fresh-muotoja. Samana yönä Pagumonit piilottivat Tokomonin luolaan vesiputouksen takana. Aamulla Pagumonit väittivät auttavansa lapsia Tokomonin etsimisessä mutta Mimin löydettyä Botamonin, Koromonin oikean Fresh muodon, lapset saivat tietää Pagumonien valehdelleen heille ja ne lähtivät pois. Samalla Etemon hyökkäsi kylään tuhoten sen. Pagumonien kohtalo jäi tuntemattomaksi.

Sarjassa Digimon Zero Two Tentomon havaitsee muutaman Pagumonin olevan pimeän renkaan vaikutuksen alaisena ja vapauttaa heidät. Digimon Frontierissa Pagumonit kysyvät Junpeilta ja Tommylta suuntaa Flame Terminaalille. Riitaannuttua Junpein suklaasta, Pagumonit jahtaavat heitä maan alle kunnes Kouji ajaa heidät pois. Yksi Pagumon kehittyi vihansa voimalla Raremoniksi ja taisteli Agunimonia vastaan, kunnes Lobomon tuhosi Raremonin ja skannasi tämän Fraktaalikoodin. Myöhemmin Pagumoneja nähdään puolustamassa Flame Terminaalia yhdessä Piyomonien ja Elecmonien kanssa SkullSatamoneilta. Pagumoneja nähtiin myös Autumn Leaf Fairilla ja Aikojen Alun kaupungissa. Digimon Fusionissa Pagumon oli yksi Tagirun nappaamista digimoneista. Digimon Adventure tri. -elokuvasarjan neljännessä elokuvassa Loss Pagumon oli yksi niistä digimoneista, joka syntyi uudelleen Digimaailman uudelleenkäynnistyksen seurauksena Himekawan tietokoneen mukaan. Digimon Next -mangassa Pagumon joutui Tankdramonin uhriksi. Pagumon voi kehittyä Champion-muotoonsa Raremoniksi. Pagumonin Rookie-, Ultimate- ja Mega-muodot ovat tuntemattomia.

Paildramon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Paildramon on Ultimate-tason Digimon sarjassa Digimon Zero Two. Se syntyi XV-monin ja Stingmonin DNA-digivoitumisesta.

Paildramon on erityisen voimakas Digimon, joka sarjan loppupuolella kehittyä edelleen Imperialdramoniksi. Se on tyypiltään ihmismäinen lohikäärmedigimon, joskin siinä on myös Stingmonin vaikutteita. Sen aseista tunnetuin on Desperado Blaster. Paildramon on myös hyvin suuri Digimon.

Paildramonin nimi tulee englannin kielen sanoista pail = kiulu, sanko tai ämpäri ja dragon = lohikäärme.

Hyökkäykset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Desperado Blastet: Ampuu energialuoteja lanteillaan olevista energia-aseista konekiväärivauhdilla.
 • Esgrima (Sting Strike): Pidentää kämmenselässään olevaa piikkiä ja iskee sillä vastustajaa.
 • Elemental Bolt (Electric Bolt): Ampuu sähköä käsistään.
 • Cable Catcher: Ampuu kyntensä vaijerien päässä, sitoen tai iskien niillä vastustajaa.

Muodot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

V-monin muodot:

Fresh In-Training Rookie Champion DNA-Ultimate DNA-Mega
Chicomon Chibimon V-mon XV-mon Paildramon Imperialdramon
Armor 1 Armor 2 Armor 3
Fladramon Lightdramon Magnamon

Wormmonin muodot:

Fresh In-Training Rookie Champion DNA-Ultimate DNA-Mega
Leafmon Minomon Wormmon Stingmon Paildramon Imperialdramon
Armor
Pucchiemon

Paledramon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Paledramon on Champion-tason lohikäärmedigimon. Paledramon muistuttaa siivekästä sinistä kristallisoitua lohikäärmemäistä olentoa. Paledramonin hyökkäyksiä ovat Frost and Snow ja Precipitation Assault. Paledramon on esiintynyt Digimon Encounters -pelissä. Paledramon kehittyy Bulcomonista ja voi kehittyä CrysPaledramoniksi.

Palmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Palmon on Digimon-hahmo. Digimon Adventuressa se on Mimi Tachikawan kumppani. Palmon on Rookie-tason digimon. Se on kehittynyt Tanemonista ja kehittyy Togemoniksi. Palmonin aseen nimi on Poison Ivy (Myrkkymuratti). Palmon on vaaleanvihreä kasvidigimon, jonka päässä on vaaleanpunainen kukka. Palmonin kädet muistuttavat kasvin lehtiä ja kynnet juuria. Jaksosta 27 lähtien Palmonin suomenkielinen ääni oli Mirjami Heikkinen.

Digimon Frontierissa Palmoneja nähtiin Liekkikylän asukkaina ja Autumn Leaf Fairilla. Digimon Fusionissa Palmon oli yksi niistä digimoneista, jotka yhdistyivät Shoutmonin kanssa Shoutmon X7 Superior Modeen lopputaistelussa MegaDarknessBagramonia vastaan. Myöhemmin Digimon Fusionin kolmannella kaudella mystinen kellokauppias kutsui Palmonin ja Mimin avuksi taistelussa Quartzmonia vastaan. Palmonin vaihtoehtoinen muoto on Aruraumon. Palmonista on myös X-Antibodyversio Palmon X, joka esiintyi Digimon Collectors -pelissä.

Palmonin nimi tulee englannin sanasta palm eli palmu.

Fresh In-Training Rookie Champion Ultimate Mega
Yuramon Tanemon Palmon Togemon Lilimon Rosemon

Panbachimon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Panbachimon on Rookie-tason eläindigimon. Panbachimon muistuttaa pientä pandaa, jolla on keltainen paita ja kaksi mustaa vyötä ja keltaiset tuntosarvia muistuttavat ulokkeet päässään. Panbachimon kantaa myös isoa bambukeppiä ja vaaleanpunaista liskonukkea kädessään. Panbachimonin hyökkäyksiä ovat Bamboo-leaf Cutter, Antenna Slap ja Venomous Stinger. Digimon Fusionissa Panbachimon esiintyi Disc Zonen asukkaana. Mikey evakuoi Panbachimonin muiden asukkaiden kanssa Warrior Zonelle Disc Zonen tuhouduttua.

Pandamon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pandamon on Ultimate-tason nukkedigimon, joka muistuttaa isopandaa, jolla on teippi napansa ympärillä ja iso punainen huivi kaulassaan. Pandamonin hyökkäys on Animal Nails. Digimon Frontierissa Pandamon esiintyi Toy Countryn asukkaana. Pandamon piileskeli BlackToyAgumonia Toy Countyn linnan alla. Pandamon pelasti Takuyan ja Kojin BlackToyAgumonin romahdettua linnaan vievän sillan heidän altaan. Pandamon selitti Takuyalle ja Kojille Toy Countyn historiaa. Lasten tuhottua BlackToyAgumonin Pandamon kiitti lapsia. Pandamoneja nähtiin myös Autumn Leaf Fairilla. Digimon Data Squadissa Pandamon nähtiin Holy Capitalin areenalla ja Baromonin joukoissa. Digimon Fusionissa useita Pandamoneja nähtiin Lake Zonella Bastemonin joukoissa vartioimassa Bastia Castlea IceDevimonin ja Bagra-armeijan hyökkäyksiltä. Pandamon voi kehittyä Grizzlymonista.

Panimon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Panimon on Mega-tason digimon, joka esiintyy Digimon Adventure V-Tamer 01 -mangassa Daemonin kätyrinä. Panimonin nimi tulee kreikkalaisesta paimenten jumalasta Panista.

Paomon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Paomon on Fresh-tason limadigimon. Paomon muistuttaa pientä valkoista olentoa, jolla on vaaleanpunaiset korvat ja vaaleanpunainen häntä. Paomonin hyökkäyksiä ovat Acid Bubbles ja Tsumo. Elokuvassa Digimon Frontier: Island of the Lost Digimon Paomoneja nähtiin Lost Islandin lapsiasukkaina. Paomon voi kehittyä Xiaomoniksi.

Parallelmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Parallelmon on Mega-tason mutanttidigimon. Parallelmon metsästää kouluttajia, jotka kulkevat aika-avaruuden kautta. Parallelmonin hyökkäyksiä ovat Absorbent Bang ja Endless Trance. Parallelmon on esiintynyt Digimon Adventure V-Tamer 01 -mangassa, jossa Zeromaru ja Magnamon kukistivat hänet.

Parasaurmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Parasaurmon on Champion-tason dinosaurusdigimon. Parasaurmon muistuttaa vihreää Parasaurolophusta, jolla on oranssit raidat ja leopardimaiset täplät hännässään ja päälaessaan. Parasaurmonin hyökkäyksiä ovat Palsy Sweet ja Wavy Oktavist. Parasaurmonista kerrottiin ensi kerran Digimon Reference Bookissa.

Vuoden 2020 Digimon Adventure -sarjassa Pasasaurmoneja nähtiin juoksemassa pakoon tulivuorenpurkausta, joka oli seurausta Millenniummonin hyökkäyksestä. Parasaurmoneja nähtiin myös, kun Valitut olivat matkalla puulle, jossa oli kaikki Digimaailmaa koskeva tieto.

Parasimon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Parasimon on Mega-tason loisdigimon ja kehittynyt Archnemonista. Parasimon muistuttaa suurta vaaleanpunaista vesimittaria, jolla on edessä valtava silmä ja sen jättimäisellä takapuolella valtava suu. Parasimon voi singota suustaan lonkeroita, joiden päistä tulee kynsiä, joiden avulla Parasimon voi hallita vastustajansa mieltä. Parasimonin hyökkäyksiä ovat Electric Bind ja Digicabolic Steroid. Parasimon nähdään elokuvassa Digimon Tamers: Runaway Locomon, jossa Parasimon oli vallannut Locomonin ja Digimon-kesyttäjien tultua paikalle, Parasimon otti Rikan mielen hallintaansa, mutta menetti otteensa Rikasta ja pakotti Locomonin muuntautumaan GranLocomoniksi. Parasimon kutsui oikeaan maailmaan suunnattoman määrän Parasimoneja, jotka olivat voitolla lapsia vastaan, mutta Gallantmonin muututtua Crimson Modeensa, CrimsonGallantmon käytti mahtavaa Crimson Light -hyökkäystään ja tuhosi joka ikisen Parasimonin viimeistäkin data-palaa myöten. Tämän jälkeen Parasimonia ei enää nähdä. Parasimon esiintyy myös Digimon Fusionin kolmannella kaudella Airu Suzakin Digimonina, yrittäen saada Kiichi Funabashin Locomonin (Joka oli silloin Airun tiimikaverin Ren Tobarin Digimon) menemään nopeammin, mutta sitten Parasimon alkaa imeä Locomonin matkustajien henkistä energiaa, ja muuttuu hallitsemattomaksi, mutta Tagiru ja Gumdramon onnistuivat päihittämään Parasimonin, kun Parasimonin huomio ja ote herpaantuvat. Vuoden 2020 Digimon Adventure -sarjassa Parasimon oli ottanut valtaansa Machmonin, joka oli Digimaailman Grand Prix -radan viimeinen jäljellä oleva kilpailija. Parasimon oli auttanut Machmonia tulemaan mestariksi, vaikka muut kilpailijat olivat myöhemmin hylänneet radan. Mutta Machmon antoi Parasimonin tehdä niin, koska ei halunnut Parasimonin ottavan valtaansa ketään muuta ja aikoi kisata siihen asti, kunnes hän ja Parasimon tuhoutuisivat yhdessä. Yamato ja MetalGarurumon kuitenkin poistivat Parasimonin Machmonista ja tuhosivat sen.

Parrotmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Parrotmon on Ultimate-tason lintudigimon. Parrotmon muistuttaa jättimäistä papukaijaa, jolla on kultaiset rannerenkaat käsissään. Parrotmonin hyökkäyksiä ovat Sonic Destroyer ja Mjollnir Lightning. Parrotmon esiintyi ensimmäisessä Digimon-elokuvassa, jossa Parrotmon ilmestyi ihmisten maailmaan. Greymon taisteli Parrotmonia vastaan ja ilmeisesti voitti hänet. Sarjassa Digimon Zero Two Parrotmon ilmestyi Central Parkiin. Parrotmon nähtiin myös lopputaistelussa BelialVamdemonia vastaan. Digimon Frontierissa Parrotmon nähtiin Sakkakumonin Ukkosalueella. Parrotmon hyökkäsi Takuyan kimppuun, mutta Takuya muuntautui Agunimoniksi ja tuhosi Parrotmonin. Elokuvassa Digimon Adventure: Last Evolution Kizuna Parrotmon ilmestyi ihmisten maailmaan Nakanoon ja Taichi, Yamato, Takeru, Hikari ja Koushiro onnistuivat kukistamaan Parrotmonin. Vuoden 2020 Digimon Adventure -sarjassa Parrotmon ilmestyi Megadramonien, Allomonien ja Vegiemonin avuksi Tankdramonin tuhouduttua. Parrotmon itse kuitenkin hyökkäsi vasta, kun Megadramonit olivat tuhoutuneet. Taistelun aikana musta salama kehitti Parrotmonin Eaglemoniksi. Myöhemmin WarGreymon onnistui tuhoamaan Eaglemonin taistelussa.

Patamon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Patamon

Patamon on Digimon-hahmo. Digimon Adventuressa se on Takeru Takaishin kumppani. Patamon on Rookie-tason digimon. Se on kehittynyt Tokomonista ja kehittyy digivoitumalla Angemoniksi. Digieggin avulla siitä voi tulla myös Pegasumon. Patamonin perushyökkäyksen nimi on Air Shot (Ilmaisku). Patamonin harvinaisemmat hyökkäykset ovat Wing Slap, Air Gust ja Body Slam. Patamon on vaaleanruskea nisäkäsdigimon ja se näyttää hamsterilta, jonka korvat muistuttavat lepakon siipiä. Patamon osaa lentää korviensa avulla. Patamonin läheisin ystävä ja kumppani on Tailmon. Jaksosta 27 lähtien Patamonin suomenkielinen ääni oli Henna Haverinen.

Digimon Frontierissa Mercurymonin tuhoama Seraphimon syntyy uudelleen Patamonina. Tämä Patamon oli hyvin leikkisä ja utelias. Digimon Fusionissa Patamoneja nähtiin Mikeyn unessa. Myöhemmin Mikey käytti Patamonin DigiMemories-muistikorttia, jolloin kolme Patamonia loivat Air Gust hyökkäyksillään pilvet, jotta Shoutmon ja Sparrowmon voisivat pelastaa Nenen Lucemonilta. Myöhemmin Patamonit yhdistyivät Shoutmonin kanssa Shoutmon X7 Superior Modeen lopputaistelussa MegaDarknessBagramonia vastaan. Digimon Next -mangassa Patamon taisteli Plotmonia vastaan Net Battlessa. Myöhemmin useita Patamoneja nähtiin tervehtimässä Piccolomonia, Tsurugia ja Agumonia heidän saapuessa Hidden Valleylle. Yksi Patamon tunnisti Agumonin kädessä olevan merkin. Patamonit myöhemmin todistivat Agumonin ja Sealsdramonin välisen taistelun.

Patamonin nimi tulee japanin sanasta patapata, joka kuvaa lepatuksen ääntä. Patamonin vaihtoehtoinen muoto on Tsukaimon.

Fresh In-Training Rookie Champion Ultimate Mega
Poyomon Tokomon Patamon Angemon HolyAngemon Seraphimon
Armor DNA-Ultimate
Pegasumon Shakkoumon

PawnChessmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

PawnChessmon on Rookie-tason nukkedigimon. PawnChessmon muistuttaa shakin sotilasta ja voi olla väriltään valkoinen tai musta. PawnChessmonin hyökkäyksiä ovat Pawn Spear, Pawn Buckler, Pawn Penetrate ja Pawn Charge. PawnChessmon voi myös tehdä Pyramid Formation hyökkäyksen muiden PawnChessmonien kanssa ja Storm of Steel yhteishyökkäyksen Knightmonin kanssa. Valkoinen PawnChessmon voi kehittyä valkoiseksi KnightChessmoniksi ja musta PawnChessmon voi kehittyä mustaksi KnightChessmoniksi. Digimon Data Squadissa valkoinen PawnChessmon nähtiin Megumi Shirakawan digimonkumppanina ja musta PawnChessmon nähtiin Miki Kurosakin digimonkumppanina. Digimon Fusionissa valkoisia PawnChessmoneja nähtiin Knightmonin joukoissa suojelemassa Bastia Castlea. Myöhemmin PawnChessmonit liittyivät yhdessä Knightmonin kanssa Mikeyn armeijaan. PawnChessmon voi yhdistyä Shoutmonin kanssa PawnShoutmoniksi. Myöhemmin mustia PawnChessmoneja nähtiin Bagra Castlen puolustajina.

Peacockmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Peacockmon on Armor-tason konedigimon. Peacockmon voi syntyä Hawkmonista Ihmeiden Digieggin avulla. Peacockmon muistuttaa sinistä konemaista linnun ja ihmisen risteytystä. Peacockmon pystyy lentämään yli 100 metrin korkeuteen. Peacockmonin hyökkäyksiä ovat Rainbow Shower ja Strelitzia. Peacockmon on esiintynyt Digimon-korttipelissä.

Peckmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Peckmon on Falcomonin Champion-muoto. Peckmon muistuttaa strutsia, jolla on siniset housut, keltainen kaulahuivi ja leijonamainen harja ja pyrstö. Peckmonin hyökkäyksiä ovat Spiral Claw, Thousand Beak, Kunai Wing, Burning Spiral, Front Kick ja Strong Front Kick. Digimon Data Squadissa Falcomon kehittyi Peckmoniksi taistelussa DATSin jäseniä vastaan. Keenan Crier myöhemmin pakeni Peckmonilla Treemonin metsästä. Digimon Next -mangassa Peckmon nähtiin Shou Kaharan digimonkumppanina. Vuoden 2020 Digimon Adventure -sarjassa Spadamon, Falcomon ja Leomon ratsastivat Peckmoneilla saapuen auttamaan Taichia ja Yamatoa. Peckmon voi kehittyä Crowmoniksi.

Pegasumon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pegasumon on Armor-tason Digimon-hahmo. Se haarniskoituu Patamonista Toivon Digi-Eggin avulla. Se on Patamonin ainoa haarniskoitumismuoto kun taas toisilla Valituilla Digimoneilla (Tailmonia lukuun ottamatta) on ainakin kaksi haarniskoitumismuotoa. Pegasumon muistuttaa oranssia lentävää hevosta, jolla on valkoinen harja, kultainen pää- ja rintasuojus ja kultaiset kengät jaloissa. Pegasumonin hyökkäyksiä ovat Shooting Star, Silver Blaze, Needle Rain, Rodeo Gallop ja Sanctuary Bind, jossa Pegasumon yhdessä Nefertimonin kanssa luo kultaisen nuoran, joka sitoo vastustajat yhteen. Pegasumonin nimi tulee Pegasuksesta. Digimon Fusionissa Pegasumoneja nähtiin Sky Zonen asukkaina. Pegasumonista on myös X-Antibodyversio Pegasumon X.

Vuoden 2020 Digimon Adventure -sarjassa Pegasumon esiintyi Patamonin vaihtoehtoisena kehitysmuotona (mutta tasoksi on ilmoitettu ”???” Armorin ja Championin sijasta), johon kehittyminen vaatii vähemmän energiaa kuin Angemoniksi kehittyminen ja joka onnistui kyseisessä sarjassa jopa ilman Digi-Eggin käyttöä. Patamon kehittyi ensi kerran Pegasumoniksi auttaakseen MetalGreymonia ja Garudamonia voittamaan taistelussa Fangmonit ja Cerberumonin. Alkuperäisestä Adventure-jatkumosta poiketen, tämän jatkumon versio Pegasumonista oli kooltaan huomattavasti suurempi.

Fresh In-Training Rookie Champion Ultimate Mega
Poyomon Tokomon Patamon Angemon HolyAngemon Seraphimon
Armor DNA-Ultimate
Pegasumon Shakkoumon

Penguinmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Penguinmon on Rookie-tason eläindigimon. Penguinmon muistuttaa violettia pingviiniä. Penquinmonin hyökkäyksiä ovat Eternal Slapping, Slide Attack, Beak Attack ja Ice Prism. Penguinmoniin viitattiin lyhyesti Digimon Tamersissa kun Guilmon kysyi Calumonilta muistuttaako Vilemonin astelu Penguinmonin astelua. Digimon Adventure tri. -elokuvasarjan neljännessä elokuvassa Loss Penguinmon oli yksi Digimaailman uudelleenkäynnistymisen seurauksena uudelleensyntyneistä digimoneista Himekawan tietokoneen mukaan. Penguinmonin vaihtoehtoinen muoto on Muchomon.

Petaldramon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Petaldramon on Hybrid-tason kasvidigimon. Petaldramon voi syntyä kenestä tahansa Puun petohengen avulla. Petaldramon muistuttaa lohikäärmettä, jolla on kukan näköinen pää, punaiset terälehtiä muistuttavat kynnet, selässä vihreää kasvillisuutta ja pitkät juuria muistuttava hännät. Petaldramonin hyökkäyksiä ovat Thousand Spike ja Leaf Cyclone. Digimon Frontierissa Arbormon pystyi muuntautumaan Petaldramoniksi Maan petohengen avulla. Petaldramon yritti harhauttaa Agunimonia ja Lobomonia kun Grumblemon lähetti Golemon-armeijansa lasten kimppuun. Petaldramon hautautuu kivikasan alle, kun MetalKabuterimon romahduttaa luolan ja tuhoaa Grumblemonin. Myöhemmin lapset kukistavat Petaldramonin tämän kartanossa ja Petaldramon palaa takaisin Arbormoniksi menetettyään petohenkensä, minkä jälkeen Duskmon tuhoaa Arbormonin. Vuoden 2020 Digimon Adventure -sarjassa Petaldramon oli tarunomainen digimon, joka tunnettiin myös ”kävelevänä metsänä”. Muchomon ja kaksi Puwamonia olivat asettuneet asumaan sen selkään, kun Entmon oli tuhonnut näiden alkuperäisen kotimetsän. Entmon yritti tämän jälkeen tuhota itse Petaldramonin ja oli vähällä voittaa, kunnes Angewomon paransi Petaldramonin haavat. Petaldramon uhrasi itsensä tuhotakseen Entmonin, mutta alueelle alkoi tämän jälkeen kasvaa uusi metsä.

Digimon Xros Wars -mangassa Petaldramoneja nähtiin puolustamassa Bagramonin linnaa Jupiter Zonella.

Petermon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Petermon on Champion-tason keijudigimon, jonka nimi ja ulkonäkö tulevat Peter Panista. Petermonilla on vyötäisillään kaksi tikaria ja naamio kasvoillaan. Petermon toimii myös yhteistyössä Tinkermonin kanssa. Petermonin hyökkäyksiä ovat Snipe Sting, Twinkle Shoot ja Midnight Fantasia. Petermon on esiintynyt Digimon-korttipelissä ja Digimon Heroes! -pelissä.

PetitMamon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

PetitMamon on Rookie-tason demonidigimon, joka muistuttaa violettia pikkupaholaista. PetitMamonin hyökkäyksiä ovat Petit Curse ja Petit Nightmare. Digimon Adventure V-Tamer 01 -mangassa kaksi PetitMamonia nimeltään Pal ja Pul auttoivat Rei Saibaa pakenemaan Daemonin linnasta nähtyään Neo Saiban hulluuden.

Petitmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Petitmon on Fresh-tason limadigimon. Petitmon muistuttaa pientä vaaleansinistä olentoa, jolla on pienet siivet ja pienet sarvet päässään. Petitmonin hyökkäys on Hot Sigh. Petitmon on esiintynyt Digimon World Championship -pelissä. Petitmon voi kehittyä Babydmoniksi.

Phantomon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Phantomon on Ultimate-tason kummitusdigimon, joka muistuttaa ominaisuuksiltaan viikatemiestä. Phantomon kantaa käsissään kultaista sirpin muotoista viikatetta, jolla hän voi leikata esineitä tai repiä sieluja. Phantomonilla on punainen huppu päässään ja silmän muotoinen kristalli niskassaan. Digimon Adventuressa Phantomon nähdään Vamdemonin uskollisena kätyrinä. Ensin hänet nähtiin vain Digimaailmassa Vamdemonin vaunujen ajurina ja myöhemmin todellisessa maailmassa johtamassa Bakemon-armeijaa. Phantomon esti Valittuja lapsia tekemästä Bakemoneja toimintakyvyttömiksi ja kukisti Greymonin taistelussa. Myöhemmin hän johdatti Tuskmonin ja Snimonin Yamaton ja Soran kimppuun. Kun Hikari paljasti hänelle olevansa kahdeksas Valittu lapsi, Phantomon vei Hikarin Odaiban televisioasemalle odottamaan Vamdemonin saapumista. Myöhemmin MetalGreymon esti Phantomonia ja Vamdemonia tuhoamasta Hikaria ja Angemon onnistui tuhoamaan Phantomonin Heaven's Knuckle -iskullaan, joka myös vahingoitti Vamdemonia kivuliaasti.

Sarjassa Digimon Zero Two Phantomon ilmestyy ihmisten maailmaan Yamaton konserttiin. Holsmon onnistuu lumoamaan Phantomonin ja lähettämään hänet takaisin digimaailmaan. Digimon Tamersissa Phantomon oli yksi niistä digimoneista, jotka halusivat Rikan kesyttäjäkseen. Digimon Frontierissa Phantomoneja nähdään Fortune Teller Villagessa, Autumn Leaf Fairilla ja Trailmonien kilpailussa. Kaksi Phantomonia nähtiin Cherubimonin palvelijoina ja vartioivat Rose Morning Starin sisäänkäyntiä. Kun Valitut Lapset muuttuivat digimoneiksi, Phantomonit yrittivät vangita heidät mutta Loweemon pääsi pakenemaan ja sai Phantomonit osumaan toisiinsa ja tuhosi heidät Shadow Lance hyökkäyksellään. Digimon Fusionissa Phantomon oli yksi Ren Tobarin nappaamista digimoneista. Phantomon esiintyi myös Digimon Xros Wars -mangassa. Digimon Adventure tri. -elokuvasarjan kuudennessa osassa Future nähtiin Meicoomonin levittämälle tartunnalle altistunut Phantomon, jonka Ordinemon kutsui vääristymien läpi todelliseen maailmaan. Lisäksi Ordinemonin siivistä irronneista sulista syntyi lisää Phantomoneja. Phantomon voi kehittyä Piamoniksi tai MetalPhantomoniksi.

Hyökkäykset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Shadow Scythe (Soul Chopper): viiltää vastustajiaan sirpillään.
 • Father Time (Death Sentence): muuttaa vastustajansa väliaikaisesti vanhoiksi ja heikoiksi.
 • Magical Game (Diabolic Star):

Phascomon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Phascomon on Rookie-tason demonipetodigimon. Phascomon muistuttaa koalaa, jolla on pienet punaiset siivet ja kynnet, pienet sarvet päässään ja demonimainen häntä ja punaiset arvet silmiensä kohdalla. Phascomoneja tavataan Dark Arean Pahassa metsässä. Phascomonin hyökkäyksiä ovat Evil Snore ja Eucalyptus Claw. Phascomon on esiintynyt Digimon World Dusk -pelissä. Phascomon voi kehittyä Porcupamoniksi.

Rookie Champion Ultimate Mega
Phascomon Porcupamon Astamon Belphemon

Pharaohmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pharaohmon on Mummymonin Mega-muoto. Pharaohmon muistuttaa faaraota, jolla on kullanväriset siteet ympärillään, valkoinen viitta ja kultainen naamio kasvoillaan. Pharaohmonin hyökkäyksiä ovat Necromist, Fist of Nile, Mummy Mayhem ja Tut-ankh-lyl. Digimon Fusionissa Pharaohmon nähtiin Sand Zonen kuninkaana. Pharaohmon lähettää Deputymonin tuomaan Mikeyn hänen luokseen testattavaksi Deputymonin kertoessa Mikeylle tämän kammiossa olevasta aarteesta. Pharaohmon kysyy Mikeylta tuoko hän maailmaan valoa vai pimeyttä mihin Mikey vastaa digivicensa tuomalla valolla. Pharaohmon kukistaa helposti taistelussa Shoutmon X4:n mutta Mikey läpäisee testin ja Pharaohmon antaa Mikeylle alueen Code Crownin. Myöhemmin kun Mikey valittiin Valon soturiksi Pharaohmon neuvoo Mikeyta käyttämään Code Crownia Baalmonin elvyttämiseksi ja viemään Baalmonin pyramidiin. Myöhemmin Pharaohmon hyvästelee lapset. Pharaohmon oli yksi niistä digimoneista, jotka yhdistyivät Shoutmonin kanssa Shoutmon X7 Superior Modeen lopputaistelussa MegaDarknessBagramonia vastaan.

Phelesmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Phelesmon on Ultimate-tason langennut enkelidigimon. Phelesmon muistuttaa Boogiemonia, mutta hänellä on musta viitta ja vaatetus ja punainen hiilihanko kädessään. Phelesmonin hyökkäyksiä ovat Black Statue ja Demon's Shout. Phelesmon esiintyi Digimon Fusionin kolmannella kaudella. Phelesmon teeskenteli olevansa Makaton ystävä ja yritti kirota Makaton, mutta Tagiru pelasti hänet ja Arresterdramon onnistui tuhoamaan Phelesmonin. Phelesmonin nimi tulee Mephistophelesista.

Piamon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Piamon

Piamon (jap. ピエモン, Piemon, engl. Piedmon) on Digimon -sarjan hahmo ja esiintyy animesarjassa Digimon Adventure yhtenä Pimeyden valtiaista. Näin ollen sillä oli hyvin tärkeä osa sarjan tapahtumissa. Piamon on Mega-tasoa. Ulkomuodoltaan tämä Digimon muistuttaa pelleä tai hovinarria. Sillä on koristeellinen, valkoinen kaulus, korkeavartiset, keltaiset kengät, vihreät housut, punainen paita, jonka olkapäissä on pääkallon muotoiset patamerkit, ja selässään se kantaa neljää miekkaa, joita se käyttää hyökkäämiseen. Lisäksi Piamonilla on keltaoranssit hiukset ja kasvojen yläosaa peittää oikealta puolelta valkoinen ja vasemmalta puolelta musta naamio.

Piamon animessa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Piamon oli yksi neljästä Pimeyden valtiaasta, jotka hallitsivat Digimaailmaa ja muokkasivat suurimmasta osasta sitä Spiraalivuoren (engl. Spiral Mountain), josta käsin he hallitsivat sitä. Kullakin Pimeyden valtiaalla oli oma osansa vuoresta hallittavanaan ja Piamon hallitsi vuoren huippua ja siihen syntynyttä pimeyden peittämää vanhaa Digimaailmaa. Piamon oli pimeyden valtiaista voimakkain ja myös niiden johtaja. Se oli myös heistä viimeinen, jota vastaan valitut lapset taistelivat. Kun lapset olivat ensi kertaa kohdanneet Piamoniin, se oli voittanut sekä WarGreymonin että MetalGarurumonin yhtäaikaisesti ilman ongelmia. Mutta koska nämä olivat saaneet kokemusta taistellessaan muita pimeyden valtiaita vastaan, ne saivat Piamonista melko pian taistelun alettua yliotteen. Mutta tällöin Piamon alkoi muuttaa lapsia ja heidän kumppaneitaan (mukaan lukien taistelussa mukana olleen Andromonin) avaimenperiksi, kunnes jäljellä olivat vain Takeru, Hikari, Angemon sekä kumppaneita taisteluun noutavat Mimi ja Lilimon. Takerun toivon tunnus sai Angemonin digivoitumaan Ultimate-muotoonsa HolyAngemoniksi, joka varasti avaimenperät Piamonilta ja palautti ne ennalleen. Vaikka Piamon hyökkäsikin lasten kimppuun Menacemon-armeijansa kanssa, Mimin paikalle tuomille vahvistusjoukoille ne eivät mahtaneet mitään ja Menacemonit joutuvat alakynteen. HolyAngemon avasi Heaven's Gate -portin ja imi Menacemonit sen sisään. WarGreymon ja MetalGarurumon suorittavat yhteishyökkäyksen Piamonin kimppuun, joka lennähti portin läpi tyhjyyteen, ja portti haihtui olemattomiin.

Piamon oli pimeyden valtiaista voimakkain ja pystyi jopa kaukohyökkäämään psykokinesian avulla. Näin hän teki lasten taistellessa Mugendramonia vastaan hyökkäämällä Greymonin kimppuun. Hän kykeni myös muuttamaan ulkomuotoaan. Englanniksi dubatussa versiossa Piamon käyttää puheissaan teatterikieltä, kun taas alkuperäisessä japaninkielisessä versiossa hän on pahis, joka pitää taistelemisesta vertaistansa vastustajaa vastaan.

Digimon Adventure tri. -elokuvasarjan neljännessä osassa, Loss, paljastui, että myös Daigo Nishijima, Maki Himekawa ja kolme muuta Valittua lasta ajalta ennen Taichi Yagamia ja muita olivat aikoinaan taistelleet myös Piamonia ja muita Pimeyden valtiaita vastaan, Himekawan kumppanin uhratessa itsensä onnistuakseen siinä.

Digimon Adventure V-Tamer 01 -mangassa Piamon nähtiin Sigman digimonkumppanina. Arkadimon onnistui kukistamaan Piamonin ja absorboi tämän datan itseensä.

Tekniikat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Trump Sword: Heittää selässään kantamansa neljä miekkaa ja ohjailee niitä ympäri vastustajaa, hämmentäen tämän, ja lopulta ohjaten ne iskeytymään vastustajaan.
 • Clown Trick: Tekee satunnaisia taikatemppuja, kuten naamioituu, muuttaa muotoa tai heijastaa vastustajan hyökkäyksen takaisin.
 • Toy Wonderness: Luo voimakkaan tuulenpuuskan.
 • Ending Spell: Laukaisee voimakkaan energiapulssin käsistään päin vastustajaa.

Muodot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Fresh In-Training Rookie Champion Ultimate Mega
Poyomon Tokomon Tsukaimon Bakemon Phantomon Piamon

Piccolomon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Piccolomon (engl. Piximon) on Digimon-hahmo. Piccolomon on Ultimate-tason keijudigimon, joka pienestä koostaan huolimatta on voimakas. Piccolomon kantaa kädessään Fairy Tale-nimistä keihästä. Piccolomon nähtiin Digimon Adventuressa kun hän tuhosi Kuwagamonin Pixie Bomb -hyökkäyksellään. Piccolomon vei lapset piilotettuun viidakkoon, josta Etemon ei tiennyt. Hän laittoi Taichin ja Agumonin selviytymistestiin ja loput siivoamaan paikkoja. Myöhemmin Yamato ja Koshiro hiipivät salaa pois etsimään tunnuksiaan, jotka löytyivät kaivosta viidakon ulkopuolelta. Etemon sai tietää tästä ja lähetti Tyrannomonin lasten kimppuun. Piccolomon suojeli lapsia kunnes Taichi palasi Greymonin kanssa ja kukisti Tyrannomonin. Piccolomon tiesi että Valitut lapset voivat pelastaa Digimaailman ja toivotti heille onnea tehtävässään. Myöhemmin Piccolomon palasi suojellakseen lapsia Pimeyden valtiailta ja uhrasi henkensä jotta lapset pääsivät pakenemaan. Digimon Frontierissa Piccolomon nähtiin Autum Leaf Fairilla. Digimon Data Squadissa muutama Piccolomon nähtiin Baromonin armeijassa. Kun Gizumonit hyökkäsivät heidän kimppuunsa, osa heistä tuhoutui. Digimon Fusionissa Piccolomoneja nähtiin Sky Zonen asukkaina. Digimon Next -mangassa Piccolomon pelasti Tsurugin ja Greymonin ja vei heidät Hidden Valleylle. Piccolomon kertoi Tsurugille Barbamonista ja hänen joukoistaan. Sealsdramonin hyökätessä paikalle hän onnistui haavoittamaan Piccolomonia hyökkäyksellään ja varasti tämän DigiMemoryn. Piccolomon päivitti Tsurugin digivicen ja neuvoi tätä menemään Light Cityyn. Piccolomon myöhemmin oli läsnä taistelussa NEOa vastaan ja tämän kukistuttua lähetti lapset takaisin ihmisten maailmaan.

Hyökkäykset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Pixie Bomb (Keijupommi): Piirtää kolmionmuotoisen piirroksen maahan joka luo lepakonmuotoisen olennon, joka iskeytyy vastustajaansa.
 • Magical Tail: Pistää vastustajaansa keihäällään.
 • Pixie Portal: Luo portaalin, joka johdattaa eri paikkoihin.

Pichimon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pichimon (engl. Pitimon) on Digimon-hahmo. Pichimon on Fresh-tason digimon, joka muistuttaa valkoista nuijapäätä, jolla on pitkät korvat, kädentyngät ja kolme harjannetta selässään. Pichimonin aseena on Bubble Blow. Pichimon nähtiin lyhyen aikaa takaumassa Digimon Adventuressa, kun Valittujen Lasten digimonit kuoriutuivat. Digimon Zero Twossa Pichimoneja nähtiin metsässä yhdessä Elecmonin kanssa BlackWarGreymonin kuljettua ohi. Digimon Frontierissa Pichimoneja nähtiin Aikojen Alun kaupungissa taistelemassa Dynasmonia ja Crusadermonia vastaan. Digimon Fusionissa Pichimoneja nähtiin Gold Landilla Pichimonien kylässä. Myöhemmin Pichimon joutui Airu Suzakin ansaan. Pichimon voi kehittyä Pukamoniksi. Digimon Next -mangassa Pichimon nähtiin Ami Kitajiman digimonkumppanina. Mangassa Pichimon voi muotoharpata suoraan MarineAngemoniksi. Pichimonin nimi tulee japanin kielen sanasta Pichipichi, joka tarkoittaa hyppivää kalaa.

Pickmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pickmon on In-Traning-tason minidigimon. Pickmon muistuttaa kitaranplektraa, jolla on sarvet ja voi olla väriltään hopeinen, valkoinen tai punainen joista ensiksimainitulla on mustat aurinkolasit päässään. Pickmonin hyökkäyksiä ovat Power Picks ja Chinchikurin ja Pickmonit voivat tehdä Meteor Squall yhteishyökkäyksen Starmonin kanssa. Pickmonit voivat yhdistyä Starmonin kanssa Tähtimiekaksi tai Tähtikirveeksi. Digimon Fusionissa Pickmoneja nähtiin yhdessä Starmonin kanssa Valon kylässä ja Forest Zonella. Pickmonit ja Starmon myöhemmin liittyivät osaksi Mikeyn armeijaa. Pickmon kehittyy Chibickmonista ja voi kehittyä Starmoniksi. Vuoden 2020 Digimon Adventure -sarjassa Mephistomonille työskentelevät Troopmonit jahtasivat Pickmoneja.

PicoDevimon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

PicoDevimon (eng. DemiDevimon) on Rookie-tason digimon, joka muistuttaa sinistä pyöreää lepakkoa, jolla on punaiset kynnet ja pääkallotatuointi otsassaan. PicoDevimonin hyökkäyksiä ovat Demi Dart, Bat Flutter ja Evil Whisper. PicoDevimon voi kehittyä Devimoniksi. Digimon Adventuressa PicoDevimon esiintyi Vamdemonin kätyrinä. Kun Valitut Lapset joutuivat erilleen heidän tuhottua Etemonin, Vamdemon lähetti PicoDevimonin pitämään huolen että he pysyisivät erillään. Hän sai Takerun ja Tokomonin riitaantumaan keskenään ja yritti saada Taichin ja Takerun menettämään muistinsa. PicoDevimon myös huijasi Yamaton ja Joun Digitamamonin ravintolaan ja neuvoi Digitamamonia pitämään heidät siellä loputtomasti maksamalla hänelle. PicoDevimon myös vangitsi Koushiron ja Tentomonin Vademonin huostaan ja sai Mimin korottamaan itsensä prinsessaksi Gekomonien ja Otamamonien linnaan. PicoDevimon kuitenkin epäonnistui joka kerta, jolloin Vamdemon rankaisi häntä.

Myöhemmin lapset kohtasivat tunteellisen Soran, joka kertoi heille PicoDevimonin sanoneen ettei hänen Rakkauden Tunnuksensa toimi, koska hänellä ei ole kykyä rakastaa muita. PicoDevimonin epäonnistuttua Soran tappamisessa Vamdemon päätti hoidella lapset itse mutta Soran tajuttua äidinrakkautensa hän sai Birdramonin kehittymään Garudamoniksi jolloin lapset pääsivät pakenemaan. Myöhemmin PicoDevimon alkoi keräämään armeijaa joka hyökkäisi ihmisten maailmaan tuhoamaan kahdeksannen valitun lapsen, joka paljastui Hikariksi. Lapset tunkeutuivat Vamdemonin linnaan mutta eivät pystyneet estämään Vamdemonia hyökkäämästä armeijoineen ihmisten maailmaan. Myöhemmin lasten päästyä oikeaan maailmaansa he taistelivat Vamdemonin kätyreitä vastaan suojellakseen kahdeksatta lasta. Myöhemmin Wizardmonin löydettyä hänet hän huijasi PicoDevimonin pois jotta hän voisi yhdessä Tailmonin kanssa hankkia Valon Tunnuksen. Vamdemonin saatua tämän selville hän vangitsi Tailmonin ja määräsi PicoDevimonin keräämään Bakemonien avustuksella kaikki kaupungin lapset jotta valittu lapsi löytyisi. Muiden lasten hyökättyä Vamdemonin kimppuun PicoDevimon varasti Hikarin digivicen, muttei pystynyt pitämään sitä kynsissään voimakasta valoa vastaan ja Hikarin huudettua Wizardmonin kuolemasta. Tailmon kehittyi Angewomoniksi joka onnistui tuhoamaan Vamdemonin muiden avustuksella. Tämän jälkeen PicoDevimon alkoi keräämään dataa elvyttääkseen Vamdemonin ja onnistui jolloin Vamdemon palasi VenomVamdemonina. VenomVandemon kuitenkin petti PicoDevimonin imaisemalla hänet sisäänsä jolloin PicoDevimon tuhoutui.

Digimon Frontierissa PicoDevimoneja nähtiin Ennustajakylässä ja Autumn Leaf Fairilla. Digimon Data Squadissa kolme PicoDevimonia ilmestyivät ihmisten maailmaan Vilemonin kanssa. He suuntasivat hevosradalle ja tarjoutuivat auttamaan Connerin isää voittamaan rahaa. PicoDevimonit käyttivät Demi Dart hyökkäystään nopeuttaakseen hevosta joka voitti kilpailun. Myöhemmin Vilemon ja PicoDevimonit hyökkäsivät Marcuksen, Agumonin ja Lalamonin kimppuun. Vilemonin tuhouduttua GeoGreymon tuhosi PicoDevimonit hyökkäyksellään. Digimon Fusionissa PicoDevimon oli yksi Ren Tobarin nappaamista digimoneista. Lyhytelokuvassa Digimon Adventure 3D: Digimon Grandprix! PicoDevimon yritti huijata itselleen kilpailun voiton ja melkein onnistui siinä, kunnes Agumon kuljetti kaikki muut digimonit ajokillaan maalilinjan yli aivan PicoDevimonin nenän edestä ja tuhosi PicoDevimonin ajokin, jolloin hän jäi kilpailun viimeiseksi.

Hyökkäykset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Pico Dart (Demi Dart): Heittää siivistään myrkkyä täynnä olevia injektioneuloja.
 • Bat Flutter: Läpsii vastustajaa siivillään.
 • Demon's Whisper (Evil Whisper): Kuiskii vastustajan korvaan suloisia valheita, hypnotisoiden tämän ja saaden tämän vaipumaan uneen.

Piddomon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Piddomon on Champion-tason enkelidigimon. Piddomon muistuttaa Angemonia, mutta hänellä on vaaleanpunainen vaatetus ja pitkä tukka. Piddomonin hyökkäyksiä ovat Fire Feather, Piddo Speed ja Apollo Tornado. Digimon Frontierissa Piddomon nähtiin kuuluttajana Trailmonien kilpailussa selostaen kilpailun tapahtumia. Takuyan voitettua kilpailun hän ilmoitti palkinnon olevan matka Hamburger Villageen. Piddomon myöhemmin pyysi anteeksi Zoelta, joka luuli palkinnon tarkoittaneen juustohampurilaista. Digimon Fusionissa Piddomoneja nähtiin Sky Zonen asukkaina. Piddomonin nimi tulee Cupidista. Vuoden 2020 Digimon Adventure -sarjassa Piddomoneja nähtiin takaumakohtauksessa taistelemassa Cherubimonin, Seraphimonin ja Ophanimonin rinnalla Millenniummonia vastaan muinaisessa sodassa.

PileVolcamon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

PileVolcamon on Mega-tason kyborgidigimon. PileVolcamon muistuttaa ammattipainijan näköistä Volcamonia. PileVolcamonin hyökkäyksiä ovat Volcanic Driver ja Diamond Fist. PileVolcamon on esiintynyt Digimon Battle, Digimon Masters ja Digimon Story: Cyber Sleuth - Hacker's Memory -peleissä. PileVolcamon voi kehittyä Volcamonista.

Pillomon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pillomon on In-training tason nisäkäsdigimon. Pillomon muistuttaa lampaan näköistä vaaleanpunaista tyynyä. Pillomonin hyökkäyksiä ovat Lullaby Bubble ja Nightmare Bubble. Digimon Fusionin kolmannella kaudella Pillomoneja nähtiin Digimon Landilla DigiQuarzilla.

Pinamon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pinamon on In-Traning-tason lintudigimon, joka on kehittynyt Puwamonista. Pinamon muistuttaa lintumaista olentoa, jolla on kaksi häntää joiden päässä on sulka. Pinamonin hyökkäys on Tingling Sparks. Pinamon on esiintynyt Digimon Reference Book -kirjassa. Vaikka sitä ei Animessa ole sanottu, Pinamon on Piyomonin vaihtoehtoinen In-Traning-muoto Digimon Data Squad -sarjassa.

Pinomon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pinomon

Pinomon (jap. ピノッキモン, Pinocchimon, engl. Puppetmon) on Digimon -sarjan hahmo ja esiintyy animesarjassa Digimon Adventure yhtenä Pimeyden valtiaista. Näin ollen sillä oli hyvin tärkeä osa sarjan tapahtumissa. Pinomon on Mega-tasoa. Se muistuttaa ulkomuodoltaan marionettia, jolla on punainen lakki ja selässään se kantaa yleensä marionetin ohjaamiseen käytettävää puuristiä. Lisäksi sillä on yleensä mukanaan nuijaa muistuttava aseensa luotivasara, jota se käyttää hyökkäämiseen. Se kykenee myös kiinnittämään vastustajaansa ohuita lankoja, joiden avulla se voi ohjata näiden liikkeitä.

Pinomonin japanin- ja suomenkieliset nimet ovat peräisin kuuluisan tarinan puunukesta, Pinokkiosta. Pinomonin englanninkielinen nimi taas tulee sanasta puppet, joka tarkoittaa nukkea.

Pinomon animessa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pinomon oli yksi neljästä Pimeyden valtiaasta, jotka hallitsivat Digimaailmaa ja muokkasivat suurimmasta osasta sitä Spiraalivuoren (engl. Spiral Mountain), josta käsin he hallitsivat sitä. Kullakin Pimeyden valtiaalla oli oma osansa vuoresta hallittavanaan ja Pinomon hallitsi vuoren metsiä. Se oli Pimeyden valtiaista järjestyksessä toinen, jota vastaan valitut lapset taistelivat. Taistelu tosin pitkittyi hiukan lasten vanhan vihollisen, Etemonin palattua MetalEtemonina ja lasten ystävän Leomonin palattua SaberLeomonina. Pinomon jäi lopulta tappiolle, kun Garudamon tuhosi Pinomonin vasaran. Pinomon herätti talonsa henkiin viimeisenä keinonaan lasten tuhoamiseksi. Lopulta Yamato ahdisti Pinomonin nurkkaan ja MetalGarurumon tuhosi sen Ultimate Breath -hyökkäyksellä.

Pinomonilla oli ilkeä huumorintaju ja se rakasti erilaisia leikkejä, jotka tosin sisälsivät paljon tappamista ja tuhoamista. Pinomon ei tunne ystävyyttä vaan ajattelee, että kaikkien olisi tehtävä niin kuin heille sanotaan. Oikeastaan suurin osa Pinomonin alaisista pysyi hänen alaisinaan vain kuolemanpelon takia. Yksi osoitus Pinomonin julmuudesta oli se kun tämä ampui Mushroomonin ja Blossomonin ja vihoissaan tuhosi RedVegiemonin tämän pyydettyä Pinomonin apua, että lisäksi hän ei kuunnellut Treemonin varoituksia siitä, että lapsilla oli jotakin, mitä Pinomonilla ei ole, minkä seurauksena Pinomon tuhosi Treemonin vihoissaan.

Digimon Fusionissa Pinomon esiintyi Dust Zonen asukkaana. GranLocomon huijasi Pinomonin varastamaan Mikeyn Digivicen ja tuomaan sen hänelle, luvaten jättää hänet ja alueen muut asukkaat rauhaan. Kun Pinomon tajusi GranLocomonin huijanneen häntä, Pinomon tuhosi GranLocomonin apulaisen Hagurumonin ja auttoi lapsia saamaan Digivicen takaisin ja tuhoamaan GranLocomonin. GranLocomonin tuhouduttua Pinomon kiitti lapsia. Myöhemmin Laylamonin hyökättyä joukkoineen alueelle Pinomon auttoi lapsia pakenemaan. Pinomon löysi myöhemmin maasta MetalGarurumonin DigiMemories-kortin ja antoi sen Mikeylle, joka käytti korttia tuhotakseen Laylamonin Tankmon-armeijan. Paljon myöhemmin Pinomon oli yksi niistä digimoneista, jotka yhdistyivät Shoutmonin kanssa X7F Superior Modeen ja auttoivat tätä tuhoamaan MegaDarknessBagramonin.

Vuotta myöhemmin aivopesty Pinomon johdatti Mikeyn ja Tagirun DigiQuarziin, jossa he joutuivat taistelemaan GigaBreakdramonia vastaan. Mikey sai Pinomonin muistamaan hänet, jolloin Pinomon ymmärsi virheensä ja yhdistyi jälleen Shoutmonin kanssa, tuhoten GigaBreakdramonin.

Digimon Adventure tri. -elokuvasarjan neljännessä osassa, Loss, paljastui, että myös Daigo Nishijima, Maki Himekawa ja kolme muuta Valittua lasta ajalta ennen Taichi Yagamia ja muita olivat aikoinaan taistelleet myös Pinomonia ja muita Pimeyden valtiaita vastaan, Himekawan kumppanin uhratessa itsensä onnistuakseen siinä.

Tekniikat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Bullet Hammer (Puppet Pummel): Ampuu nuijastaan energia-ammuksia, jotka tuhoavat vastustajan täysin.
 • Flying Cross Cutter: Heittää vastustajaa selässään olevalla puuristillä.
 • Wires Choking: Yhdistää vastustajaansa ohuita lankoja ja ohjailee tätä kuin sätkynukkea.
 • Drill Nose: Iskee vastustajaa poran tavoin pyörivällä nenällään.
 • Big Lies: Kertoo useita valheita saaden nenänsä kasvamaan pidemmäksi ja iskee sillä vastustajaansa.
 • Big Dutch Doll: Herättää talonsa henkiin valtavana olentona ja laittaa sen hyökkäämään vastustajien kimppuun.

Muodot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Fresh In-Training Rookie Champion Ultimate Mega
Nyokimon Pyocomon Mushroomon Woodmon Treemon Pinomon

Pipismon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pipismon on Armor-tason mutanttidigimon. Pipismon voi syntyä Patamonista Rakkauden Digieggin avulla. Pipismon muistuttaa sinistä lepakkoa, jolla on punaiset siivet, koukkumaiset raajat ja isot korvat ja suu. Pipismonin hyökkäyksiä ovat Crazy Sonic Blaster ja Sky Jacker. Elokuvassa Digimon Tamers: Battle of Adventurers Pipismon oli yksi digimoneista, jotka hyökkäsivät VP-laboratorioon ja vangitsivat Ryuuji Tamashiron ja Takehito Ueharan. Growlmon onnistui tuhoamaan Pipismonin taistelussa. Digimon Frontierissa Pipismoneja nähtiin Continent of Darknessin metsässä. Arbormon tuhosi osan Pipismoneista hyökätessään lasten kimppuun. Digimon Data Squadissa Pipismon nähtiin lasituubissa Kuratan laboratoriossa. Elokuvassa Digimon Savers the Movie: Ultimate Power! Activate Burst Mode!! Argomon lähetti Pipismoneja Lalamonin kimppuun, mutta Lalamon kukisti Pipismonit helposti. Digimon Fusionin kolmannella kaudella Pipismon nähtiin DigiQuartzissa.

Piranimon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Piranimon on Ultimate-tason merieläindigimon. Piranimon muistuttaa piraijaa, jolla on musta päälaki, vihreä vartalo, jossa on pääkallokuvio ja sääriluut, valkoinen koukkumainen pyrstö ja punaiset evät. Piranimonin hyökkäyksiä ovat Cruel Invite ja Calamity Vise. Piranimon on esiintynyt Digimon Reference Book -kirjassa. Piranimon voi kehittyä MetalPiranimoniksi.

Pistmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pistmon on Ultimate-tason kasvidigimon. Pistmon muistuttaa ihmistä, jolla on kypärä päässään ja polkupyörää muistuttava alaruumis ja vihreät polkupyörän renkaita muistuttavat piikikkäät köynnösjalat. Pistmonin hyökkäyksiä ovat Bramble Shot, Crimson Spores ja Killing Cadence. Pistmon on esiintynyt Digimon Reference Book -kirjassa. Pistmonin nimi tulee ratapyöräilyä tarkoittavasta sanasta.

Piyomon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Piyomon (jap. ピヨモン), (engl. Biyomon) on Digimon-hahmo. Digimon Adventuressa se on Sora Takenouchin kumppani. Piyomon on Rookie-tason digimon. Se on kehittynyt Pyocomonista ja kehittyy Birdramoniksi. Piyomonin aseen nimi on Magical Fire (Taikatuli). Piyomon on vaaleanpunainen ja lentokykyinen lintudigimon. Jaksosta 27 lähtien Piyomonin suomenkielinen ääni oli Heljä Heikkinen. Digimon Data Squadissa nähtiin miespuolisen persoonallisuuden omaava Piyomon Kristy Damonin digimonkumppanina.

Piyomonin nimi tulee japanin sanasta piyopiyo, joka kuvaa viserryksen ääntä.

Muodot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Fresh In-Training Rookie Champion Ultimate Mega
Nyokimon Pyocomon Piyomon Birdramon Garudamon Hououmon

PlatinumNumemon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

PlatinumNumemon on Mega-tason mutanttidigimon. PlatinumNumemon muistuttaa hopeanväristä Numemonia, jolla on isot kultaiset siivet ja koru kaulassaan. PlatinumNumemonin hyökkäyksiä ovat Platinum Excrement, Excrement, Platinum Burp ja Huge Yucky Tongue. PlatinumNumemon on esiintynyt Digimon World Data Squad, Digimon Links, Digimon World: Next Order, Digimon Story: Cyber Sleuth, Digimon Story: Cyber Sleuth - Hacker's Memory, Digimon Heroes! ja Digimon ReArise -peleissä. PlatinumNumemon voi kehittyä GoldNumemonista.

PlatinumSukamon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

PlatinumSukamon on Champion-tason mutanttidigimon. PlatinumSukamon muistuttaa platinanväristä Sukamonia. PlatinumSukamonin hyökkäyksiä ovat Metal Bomber ja Poop Slider. PlatinumSukamon on esiintynyt Digimon World, Digimon World 2, Digimon World 3, Digimon World: Next Order, Digimon World DS, Digimon World Dawn and Dusk, Digimon Story: Cyber Sleuth ja Digimon Story: Cyber Sleuth - Hacker's Memory -peleissä.

Plesiomon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Plesiomon on Gomamonin vaihtoehtoinen Mega-muoto. Plesiomon muistuttaa pitkäkaulaista valkoista lohikäärmettä ja poiketen muista merieläindigimoneista omaa lentokyvyn. Plesiomon nähtiin lyhyen aikaa Digimon Tamersissa taistelemassa D-Reaperiä vastaan. Digimon Fusionin kolmannella kaudella Plesiomon oli yksi niistä digimoneista, jotka Ren Tobari oli napannut DigiQuartzissa. Toinen Plesiomon nähtiin myöhemmin laivojen hautausmaalla DigiQuartzissa. Plesiomon varoitti Mizukia tuhoamasta riuttaa, jota Dragomon yritti tuhota. Myöhemmin Dragomonin hypnoosin vallassa ollut Mizuki hyökkäsi Submarimonin kanssa Plesiomonin kimppuun yrittäen varastaa Plesiomonin vartioiman digimunan. Plesiomon vapautti Mizukin hypnoosista ja taisteli Dragomonia vastaan. Plesiomon yhdistyi Submarimonin kanssa ja avusti Arresterdramonia Dragomonin tuhoamisessa. Digimon Xros Wars-mangassa Plesiomon nähtiin Jupiter Zonella puolustamassa Bagramonin linnaa. Pelissä Digimon World DS Plesiomon digivoituu Whamonista. Plesiomonin nimi tulee Plesiosauruksesta. Plesiomonista on myös X-Antibodyversio Plesiomon X, joka esiintyi Digimon Collectors -pelissä.

Fresh In-Training Rookie Champion Ultimate Mega
Pichimon Pukamon Gomamon Ikkakumon Zudomon Vikemon
(Plesiomon)

Hyökkäykset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Sorrow Blue: ampuu voimakkaan ääniaallon vihollista kohti.
 • Shaking Pulse: aiheuttaa pienen maanjäristyksen.
 • Water Tail Blaster: ampuu vesisuihkun hännästään.
 • Sad Water Blast: syöksee haikeaa vettä suustaan.

Plotmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Plotmon (engl. Salamon) on Digimon-hahmo. Digimon Adventuressa se on Hikari Yagamin kumppani. Plotmon on kehittynyt Nyaromonista. Plotmon on valkoisen, luppakorvaisen koiranpennun näköinen nisäkäsdigimon, jolla on Pyhää Sormusta muistuttava kaulapanta. Plotmonin hyökkäyksiä ovat Puppy Howling (Pentu-ulvonta), Petit Punch, Sledge Crash, Petty Punch, Holy Shoot ja Happy Paw. Plotmon on Rookie-tason digimon, mutta se esiintyy normaalitilassa Champion-hahmossaan Tailmonina toisin kuin muut Valitut Digimonit. Tailmonina Plotmon oppi pysyttelemään oltuaan erossa muista sarjan alussa. Takauma paljasti, että Plotmon oli kohdannut Vamdemonin ja oli myöhemmin tuskan ja kidutuksen kautta kehittynyt Tailmoniksi ja ryhtynyt Vamdemonin apulaiseksi. Myöhemmin Angewomon dedigivoitui Plotmoniksi tuhottuaan Vamdemonin ja lasten palattua digimaailmaan Plotmon kehittyi uudelleen Tailmoniksi. Digimon Zero Two sarjan epilogissa Plotmon nähtiin Hikarin pojan digimonkumppanina. Digimon Frontierissa Ophanimon syntyi uudelleen Plotmonina. Plotmoneja nähtiin myös Ennustajakylässä ja Autumn Leaf Fairilla. Digimon Next -mangassa Plotmon taisteli Patamonia vastaan Battle Stagella Net Game Worldissa. Lyhytelokuvassa Digimon Adventure 3D: Digimon Grandprix! useita Plotmoneja nähtiin mukana kilpailussa.

Plotmonin japaninkielinen nimi tulee väärinkirjoitetusta englannin sanasta prototype eli prototyyppi. Plotmonin englanninkielinen nimi tulee Terri-Lei O'Malleyn lemmikkikissan nimestä. Plotmonista on myös X-Antibodymuoto Plotmon X, jolla on kaulassaan isokokoinen Pyhä Sormus. Plotmon X on esiintynyt Digimon World Re:Digitize: Decode -pelissä.

Fresh In-Training Rookie Champion Ultimate Mega DNA-Mega
YukimiBotamon Nyaromon Plotmon Tailmon Angewomon Ophanimon
(Holydramon)
Ordinemon
Armor DNA-Ultimate
Nefertimon Silphymon

Plutomon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Plutomon on Mega-tason jumaldigimon, joka esiintyy videopeleissä Digimon Crusaders ja Digimon Collectors. Plutomon muistuttaa mustahaarniskaista olentoa, jolla on punainen viitta. Plutomon kilpailee Jupitermonia vastaan, joka ei hyväksynyt Plutomonia Olympos XII:een tämän julmuuden takia. Plutomonin nimi tulee roomalaisesta kuolleiden jumalasta Plutosta.

Pomumon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pomumon on Rookie-tason kasvidigimon. Pomumon muistuttaa pitaijan näköistä lintua, jolla on punaiset lehtiä muistuttavat höyhenet. Pomumonin hyökkäyksiä ovat Rapid Seed ja Fruits Rush. Pomumon on esiintynyt Digimon Reference Book -kirjassa. Pomumonin nimi tulee latinan kielen sanasta Pōmum eli hedelmä.

Vuoden 2020 Digimon Adventure -sarjassa Pomumoneja asui rauhassa ilmassa leijuvassa saarella, johon oli pudonnut ihmisten maailman kodinkoneita. Nyt sinne oli kuitenkin ilmestynyt Toropiamon ja lauma Flymoneja, jotka sieppasivat Pomumoneja ja säilöivät niitä Toropiamonin kotipuun hedelmien sisään, jotta Toropiamon voisi myöhemmin syödä heidät. Vain yksi Pomumon pääsi pakoon ja Sora auttoi sitä pelastamaan toverinsa.

Ponchomon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ponchomon on Armor-tason mutanttidigimon. Ponchomon voi syntyä Patamonista Viattomuuden Digieggin avulla. Ponchomon muistuttaa haamumaista kaktusta, jolla on ponchohattu päässään, oranssi huivi yllään ja nyrkkiraudat punaisissa käsissään. Ponchomonin hyökkäyksiä ovat Tequila Knucle ja Cactus Bat. Elokuvassa Digimon Tamers: Battle of Adventurers Ponchomon oli yksi digimoneista, jotka hyökkäsivät VP-laboratorioon. Growlmon onnistui tuhoamaan Ponchomonin taistelussa. Digimon Frontierissa Ponchomoneja nähtiin ennustajakylässä, Autumn Leaf Fairilla ja Trailmonien kilpailussa. Digimon Fusionin kolmannella kaudella kaksi Ponchomonia nähtiin Digimon Landin puistossa. Vuoden 2020 Digimon Adventure -sarjassa Ponchomon esiintyy Palmonin vaihtoehtoisena kehitysmuotona. Palmon sai väliaikaisesti kyvyn kehittyä tähän muotoon Etemonin ja Volcamonin aiheuttamien ääniaaltojen seurauksena.

Popomon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Popomon on Fresh-tason limadigimon. Popomon mistuttaa korealaista voikukkaa, jolla on punaiset silmät ja lehteä muistuttava häntä. Popomonin hyökkäys on Hair Mist. Popomon on esiintynyt Digimon-korttipelissä ja Digimon Accel Justice Genome -pelissä. Popomon voi kehittyä Frimoniksi.

Porcupamon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Porcupamon on Champion-tason nukkedigimon. Porcupamon muistuttaa nallea, joka on väriltään violetti ja sen toinen käsi ja puolet kasvoistaan ovat harmaat. Porcupamonilla on kasvoillaan kaasunaamaria muistuttava naamio, josta menee letku rinnassa olevaan sydämeen. Porcupamonilla on piikkejä käsissään ja jaloissaan ja nahkaremmit toisen jalkansa ympärillä. Porcupamonilla on päässään rastinmuotoiset silmät, letkuja muistuttavat korvat ja piikkejä muistuttavat sarvet. Porcupamonin hyökkäyksiä ovat Madness Broach ja Slap and Rip. Porcupamon on esiintynyt Digimon-Korttipelissä ja Digimon Heroes! -pelissä. Porcupamon kehittyy Phascomonista ja voi kehittyä Astamoniksi. Porcupamonin nimi tulee piikkisiasta.

Poromon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Poromon on Digimon-hahmo. Poromon on Hawkmonin In-Traning -muoto, joka syntyy aina kun Hawkmon siirtyy ihmisten maailmaan. Poromon muistuttaa pinkkiä pyöreää olentoa, jolla on siivet, linnun nokka ja sulka niskassaan. Poromonin hyökkäys on Pororo Breeze. Digimon Frontierissa parvi Poromoneja nähtiin pakenevan Dynasmonia ja Crusadermonia. Poromon nähtiin myös Yellow Moonissa. Digimon Data Squadissa Poromon nähtiin lentämässä kun Marcus ja Agumon etsivät Norsteinia ja Gaomonia. Toinen Poromon nähtiin Piyomonin kanssa Marcusin asunnossa. Poromon nähtiin myös Digimon Fusionin kolmannella kaudella. Poromonin nimi tulee japanin kielen sanasta porori, mikä tarkoittaa pudottamista.

Fresh In-Training Rookie Champion DNA-Ultimate DNA-Mega
Pururumon Poromon Hawkmon Aquilamon Silphymon Valkyrimon
Armor 1 Armor 2
Holsmon Shurimon

Potamon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Potamon on Champion-tason ruokadigimon, joka muistuttaa lasta, joka pukeutuu keltaiseen paitaan, sinisiin henkselihousuihin, ja jolla on perunaa muistuttava pää, punainen kaulahuivi kaulassaan ja lohkoperunoista tehty peruukki. Potamonin hyökkäyksiä ovat Shuba Shuba Potato ja Bashed Potato. Potamon esiintyi ensi kerran vuoden 2020 Digimon Adventure -sarjassa, jossa hän oli Burgermonin ravintolan ainut ranskanperunoita syövä asiakas ennen Valittujen saapumista. Potamon välittömästi solmi ystävyyssuhteen Joun kanssa nähtyään tämän pitävän kovasti ranskanperunoista. Potamon harmistui pahasti, kun Burgermon paljasti, ettei hän voisi huomenna enää tarjota ranskanperunoita, koska muut keitaan digimonit eivät syöneet niitä. Pettymyksen tunne saa Potamonin kehittymään Jagamoniksi ja hyökkäämään keitaan digimonien kimppuun. Jou ja Zudomon tyrmäävät Angewomonin avustuksella Jagamonin ja saavat hänet rauhoittumaan, minkä jälkeen Sora ehdotti Jagamonin hyökkäyksissä käytettyjen jättiläisperunoiden hyödyntämistä uusiin resepteihin. Uusien perunaruokien suosio sai Burgermonin perumaan päätöksensä perunoiden tarjoilemisen lopettamisesta. Potamonin nimi tulee sanasta Potato, mikä tarkoittaa perunaa.

Poyomon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Poyomon on Digimon-hahmo. Poyomon on Fresh-tason digimon, joka muistuttaa vaaleansinistä limaolentoa, jolla on mustat silmät. Poyomonin hyökkäys on Bubble Blow. Poyomon esiintyi ensimmäisen kerran, kun Digimon Adventuressa Angemon uhrasi henkensä tuhottuaan Devimonin ja syntyi uudelleen Poyomonina. Myöhemmin Poyomon kehittyi Tokomoniksi Koromonien kylässä. Poyomon nähtiin myös takaumassa, jossa Valittujen Lasten digimonit kuoriutuivat. Digimon Frontierissa Poyomoneja nähtiin Liekkikylän asukkaina, Trailmonien kilpailussa ja Aikojen Alun kaupungissa sekkä Yellow Moonilla. Elokuvassa Digimon Frontier: Island of Lost Digimon Poyomoneja nähtiin Lost Islandin lapsiasukkaina. Digimon Data Squadissa Poyomon oli yksi Kuratan ryhmän uhreista tämän jouduttua pyörteeseen. Digimon Fusionissa Poyomon otti Opossumonin valtaansa, mutta vapautti tämän Kaorun vapautettua vangitun Patamonin. Vuoden 2020 Digimon Adventure -sarjassa Angemonin annettua voimansa MetalGreymonille ja WereGarurumonille Velgemonin voittamiseksi, hän muuntautui digimunaksi, joka myöhemmin kuoriutui Poyomoniksi. Myöhemmin Takeru kehitti Poyomonin Tokomoniksi puolustaessaan Yamatoa ja Taichia Devimonilta.

Fresh In-Training Rookie Champion Ultimate Mega
Poyomon Tokomon Patamon Angemon HolyAngemon Seraphimon
Armor DNA-Ultimate
Pegasmon Shakkoumon

Prairiemon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Prairiemon on Armor-tason eläindigimon. Prairiemon voi syntyä Patamonista Lempeyden Digieggin avulla. Prairiemon muistuttaa preeriakoiraa, jolla on metalliset hanskat ja pitkät punaiset kynnet. Prairiemonin hyökkäyksiä ovat Sonic Ear ja Dimension Hole. Elokuvassa Digimon Frontier: Island of Lost Digimon Prairiemon nähtiin Grizzlymonin armeijassa. Digimon Fusionissa Prairiemoneja nähtiin Magma Zonen asukkaina.

PrinceMamemon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

PrinceMamemon on Mega-tason mutanttidigimon. PrinceMamemon muistuttaa keltaista Mamemonia, jolla on sininen vaatetus, kruunu päässään ja kuninkaallinen punainen viitta selässään. PrinceMamemonin hyökkäyksiä ovat Smiley Warhead ja Purple Rain. PrinceMamemon on esiintynyt Digimon World 2, Digimon World 3, Digimon World 4, Digimon World DS, Digimon World Dawn and Dusk, Digimon Story: Lost Evolution ja Digimon Championship -peleissä. PrinceMamemon voi kehittyä Mamemonista. PrinceMamemonista on olemassa myös X-Antibodyversio PrinceMamemon X, joka esiintyi Digimon Heroes! -pelissä.

Psychemon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Psychemon on Rookie-tason digimon, joka muistuttaa violettiraitaista Gabumonia. Psychemonin hyökkäyksiä ovat Colorful Spark, Striped Horn Attack, Colorful Dance, Horn Attack ja Psyche Horn. Digimon Fusionin kolmannella kaudella Psychemon nähtiin Ryouma Mogamin digimonkumppanina. Sarjassa Psychemon pystyi kehittymään Astamoniksi. Myöhemmin paljastui että Psychemon oli todellisuudessa Quartzmon naamioituneena.

Pteramon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pteramon on Armor-tason dinosaurusdigimon. Pteramon voi syntyä Armadillomonista Rakkauden Digieggin avulla. Pteramon muistuttaa sinertävää konemaista lentoliskoa. Pteramonin hyökkäyksiä ovat Missile Storm ja Sharp Wing. Elokuvassa Digimon Tamers: Battle of Adventurers Pteramon ilmestyi ihmisten maailmaan teollisuusalueelle, mutta Renamon tuhosi hänet. Toinen Pteramon nähtiin repeämässä digimaailmaan ja ihmisten maailman välillä, mutta Omnimon tuhosi hänet ennen kuin Pteramon ilmestyi ihmisten maailmaan. Kolmas Pteramon ilmestyi myöhemmin ihmisten maailmaan, mutta tuhoutui puhdistusohjelman aktivoiduttua. Digimon Frontierissa Pteramon nähtiin Zanbamonin armeijassa. Crusadermon onnistui tuhoamaan Pteramonin helposti. Digimon Data Squadissa valtava lauma Pteramoneja hyökkäsivät ihmisten maailmaan. RizeGreymon, MachGaogamon, Lilamon, KnightChessmon ja Peckmon taistelivat Pteramoneja vastaan kunnes Kurata aktivoi portaalin mikä imi Pteramonit takaisin digimaailmaan. Digimon Fusionin kahdella ensimmäisellä tuotantokaudella Pteramoneja nähtiin Forest Zonella, Lake Zonella ja MegaDarknessBagramonin armeijassa, ja kolmannella kaudella yksi Pteramon nähtiin DigiQuartzissa ja Ren Tobari nappasi sen. Elokuvassa Digital Monster X-Evolution Pteramonien nähtiin pakenavan Omnimonia, mutta Omnimon tuhosi heidät. Digimon Xros Wars -mangassa useita Pteramoneja nähtiin Jupiter Zonella puolustamassa Bagramonin linnaa. Pteramonista on myös X-Antibodyversio Pteramon X.

Pucchiemon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pucchiemon on Armor-tason keijudigimon, joka syntyy Wormmonista Lempeyden Digi-Eggin avulla. Pucchiemon muistuttaa valkoista olentoa, jolla on punaiset hanskat, punaiset saappaat, punainen rusettia muistuttava kauluri ja päässään punainen lakki, jossa on pitkät punaiset korvat, joiden päässä on sydämen muotoinen uloke. Pucchiemonin hyökkäyksiä ovat Heavy Beam ja Talon Arrow. Pucchiemonista on olemassa myös vihreä versio.

Pucchiemon mainitaan Digimon Adventure 02: Armor Evolution to the Unknown kuunnelma-CD:llä, jossa Ken saa Lempeyden Digi-Eggin haltuunsa ja muuntaa Wormmonin Pucchiemoniksi, joka auttaa Daisukea ja Boltmonia taistelussa Pukumonia vastaan.

Digimon Frontierissa Pucchiemoneja nähdään Autumn Leaf Fairilla. Elokuvassa Digimon Frontier: Island of Lost Digimon Pucchiemoneja nähdään Darcmonin joukoissa.

Digimon Fusionissa Pucchiemoneja nähdään Sky Zonen asukkaina.

Vuoden 2020 Digimon Adventure -sarjassa sekä punaisia että vihreitä Pucchiemoneja nähtiin useiden tietoa etsivien digimonien joukossa, jotka oleskelivat puulla, joka sisälsi kaiken Digimaailmaa koskevan tiedon.

Fresh In-Training Rookie Champion DNA-Ultimate DNA-Mega
Leafmon Minomon Wormmon Stingmon Paildramon Imperialdramon
Armor (lempeys)
Pucchiemon

Pukamon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pukamon on Digimon-hahmo. Se on kehittynyt Pichimonista ja voi kehittyä Gomamoniksi. Pukamonin aseena on Bubble Blow (kuplapuhallus). Pukamon muistuttaa harmahtavaa merieläintä, jolla on oranssi irokeesi. Digimon Adventuressa Pukamon taisteli yhdessä muiden Valittujen lasten digimonien kanssa Kuwagamonia vastaan suojellakseen Jouta. Sarjassa Digimon Zero Two Pukamon nähtiin Australialaisen valitun lapsen digimonkumppanina. Digimon Frontierissa Pukamoneja nähtiin Autumn Leaf Fairilla. Digimon Data Squadissa Pukamon oli yksi Kuratan ryhmän uhreista tämän jouduttua pyörteeseen. Toinen Pukamon nähtiin Piyomonin kanssa Marcusin asunnossa. Digimon Fusionissa Pukamonja nähtiin Island Zonen asukkaina. Pukamonit myöhemmin yhdistyivät Shoutmonin kanssa Shoutmon X7 Superior Modeen lopputaistelussa MegaDarknessBagramonia vastaan. Pukamonin nimi tulee japanin sanasta pukapuka mikä tarkoittaa tulvan ääntä.

Fresh In-Training Rookie Champion Ultimate Mega
Pichimon Pukamon Gomamon Ikkakumon Zudomon Plesiomon

Pukumon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pukumon on Mega-tason merieläindigimon. Pukumon muistuttaa sinistä pallokalaa, jolla on lihaksikkaat kädet joiden päässä on nyrkkiraudat, digikromattu metallinen pääsuojus ja siivekäs pyrstö. Pukumonin hyökkäyksiä ovat Needle Squall ja Globefish Punch. Pukumon esiintyi Digimon Tamersissa yhtenä Mega-digimoneista, jotka auttoivat taistelussa D-Reaperiä vastaan. Pukumon on esiintynyt myös Digimon Adventure 02: Armor Evolution to the Unknown kuunnelma CD-llä ja Digimon Xros Wars-mangassa Pukumon nähtiin puolustamassa Bagramonin linnaa Jupiter Zonella. Pukumonin nimi tulee Pukupukusta eli pallokalasta.

Pulsemon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pulsemon on Rookie-tason petodigimon. Pulsemon muistuttaa keltaista olentoa, jolla on salamaa muistuttava sarvi ja häntä ja kolme terävää kynttä käsissään ja metallisia kenkiä muistuttavat jalat. Pulsemonin hyökkäyksiä ovat Elec Rush ja Petit Impulse. Pulsemon on esiintynyt Digimon Reference Book -kirjassa ja Vital Bracelet Digital Monster -pelissä. Pulsemon kehittyy Bibimonista ja voi kehittyä Bulkmoniksi, Exermoniksi, Runnermoniksi tai Namakemoniksi. Pulsemonin nimi tulee sähkömagneettisesta pulssista ja sydämen sykkeestä.

Pumpkinmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pumpkinmon (joissain suomennoksissa Pulpmon) on Digimon-hahmo. Pumpkinmon näyttää valkoiselta täytenukelta, jolla vihreä, repeytynyt viitta, kurpitsa päänä ja kirves kallossa. Pumpkinmon on koostaan huolimatta Ultimate-tason digimon, ja hän oli todennäköisesti voimiltaan heikoin Ultimate-tason digimon, jonka lapset kohtasivat. Pumpkinmonin hyökkäyksiä ovat "Trick or Trickie" (Karkki tai kepponen), "Chirwe Stringle", "Jack O' Lantern" ja "Body Blow". Digimon Adventuressa Pumpkinmon saapui Vamdemonin joukon jäsenenä Japaniin, nuorten kaupunkiin Shibuyaan, Gotsumonin kanssa. He pitivät hauskaa ja tapasivat Yamaton, Takerun ja Gabumonin. He kieltäytyivät Vamdemonin käskystä tuhota lapset ja halusivat vain pitää hauskaa, kunnes Vamdemon tuhosi Pumpkinmonin ja Gotsumonin petturuudesta. Sarjassa Digimon Zero Two Pumpkinmon nähdään takaumassa, jossa Yamato ja Takeru kulkivat ohi saman kaupan, jossa Pumpkinmon ja Gotsumon pitivät hauskaa muistellen heitä. Digimon Tamersissa Pumpkinmon oli yksi IceDevimonin uhreista.

Digimon Frontierissa Pumpkinmoneja nähtiin Ennustajakylässä ja Autumn Leaf Fairilla. Osa heistä nähtiin yhdessä Gotsumonien kanssa. Digimon Data Squadissa Pumpkinmoneja nähtiin Baromonin joukoissa Holy Capitalissa. Kuratan hyökättyä kaupunkiin kaksi Pumpkinmonia yhdistivät hyökkäyksensä Gizumon XT:tä vastaan saaden tuhottua sen. Pumpkinmonien kohtalo jäi tuntemattomaksi Holy Capitalin tuhouduttua. Pumpkinmon nähtiin myös lasituubissa huoneessa, jossa Thomasin sisko oli. Digimon Fusionissa Pumpkinmoneja nähtiin Magma Zonen asukkaina Bagra Armyn orjina. Lapset onnistuivat kuitenkin vapauttamaan heidät. Pumpkinmon ilmestyy myös Digimon Fusionin kolmannella kaudella Kiichi Funabashin Digimonina jakamassa karkkia Kiichin Locomonilla, kun Doggymon jakoi nakkisämpylöitä. Pumpkinmon voi kehittyä NoblePumpkinmoniksi.

Punimon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Punimon on Digimon-hahmo. Se on Fresh-tason digimon. Se kehittyy Tsunomoniksi. Punimonin aseen nimi on Bubble Blow (Kuplapuhallus). Punimon on punainen "möykky", jonka päässä on kolme sarven tapaista. Digimon Adventuressa Punimon nähtiin takaumassa, jossa Valittujen lasten digimonit kuoriutuivat. Punimoneja nähtiin myös Aikojen Alun kaupungissa. Sarjassa Digimon Zero Two Punimon nähtiin Aikojen Alun kaupungissa puhumassa Ken Ichijoujin kanssa. Myöhemmin Punimoneja nähtiin pelaamassa jalkapalloa lasten autettua jälleenrakantamaan heidän kyläänsä. Punimoneja nähtiin myös Elecmonin kanssa metsässä BlackWarGreymonin kulkiessa ohi. Punimoneista tuli myös Pimeyden Siemenelle altistuneiden lasten digimonkumppaneita BelialVamdemonin kukistumisen jälkeen. Digimon Frontierissa Punimoneja nähtiin Ennustajakylässä ja Aikojen Alun kaupungissa. Digimon Data Squadissa Punimon ilmestyi Piyomonin kanssa Marcusin asuntoon.

Punimonin nimi tulee japanin kielen sanasta punipuni, mikä tarkoittaa venyvää, tai sitten englannin kielen sanasta puny, mikä tarkoittaa heiveröistä, mikä viittaa Punimonin aikaiseen Fresh-muotoon.

Fresh In-Training Rookie Champion Ultimate Mega DNA-Mega
Punimon Tsunomon Gabumon Garurumon WereGarurumon MetalGarurumon
Gabumon (Bond of Friendship)
Omnimon

Pupumon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pupumon on Fresh-tason limadigimon. Pupumon muistuttaa saippuakuplan väristä olentoa, jolla on pienet siniset siivet ja mustat silmät. Pupumon omaa myös X-Antibodyn. Pupumonin hyökkäys on Poison Bubbles. Pupumon on esiintynyt Digimon Pendulum X 3.0 -pelissä. Pupumon voi kehittyä Puroromoniksi.

Puroromon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Puroromon on In-Traning-tason toukkadigimon. Puroromon muistuttaa keltaista perhosenkaltaista olentoa, jolla on kolme paria sinertäviä siipiä, tummansiniset tuntosarvet ja tummanvihreät silmät. Puroromon omaa myös X-Antibodyn. Puroromonin hyökkäys on Chikkuritto. Puroromon on esiintynyt Digimon Pendulum X 3.0 ja Digimon Battle -peleissä. Puroromon kehittyy Pupumonista ja voi kehittyä FanBeemoniksi. Vuoden 2020 Digimon Adventure -sarjassa lauma Puroromoneja joutui Mon-Mon Park -huvipuiston omistajan Opossumonin salajuonen seurauksena WaruMonzaemonin vangeiksi Xiaomonien ja Frimonien kanssa. Angemon myöhemmin vapautti Puroromonit ja muut vangit ennen kuin tuhosi sekä WaruMonzaemonin ja Opossumonin. Puroromonit, Xiaomonit ja Frimonit päättävät jäädä huvipuistoon tehdäkseen siitä paikan, jossa voi oikeasti pitää hauskaa.

Pururumon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pururumon on Hawkmonin Fresh-muoto. Pururumon muistuttaa vaaleanpunaista olentoa, jolla on linnun nokka, kädentyngät ja mustat silmät. Pururumonin hyökkäys on Bubble Blow. Sarjassa Digimon Zero Two Pururumon nähtiin kun Silphymon menetti niin paljon energiaa ettei Hawkmon kyennyt pitämään rookie-muotoaan dedigivoituessaan. Digimon Frontierissa Pururumoneja nähtiin Aikojen Alun kaupungissa. Elokuvassa Digimon Frontier: Island of Lost Digimon Pururumoneja nähtiin Lost Islandin lapsiasukkaina. Digimon Fusionissa Pururumon oli yksi niistä digimoneista, jotka yhdistyivät Shoutmonin kanssa Shoutmon X7 Superior Modeen lopputaistelussa MegaDarknessBagramonia vastaan. Pururumonin nimi tulee japanin kielen sanasta purupuru mikä tarkoittaa ravistamista tai vapinaa.

Fresh In-Training Rookie Champion DNA-Ultimate DNA-Mega
Pururumon Poromon Hawkmon Aquilamon Silphymon Valkyrimon
Armor 1 Armor 2
Holsmon Shurimon

Pusumon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pusumon on Fresh-tason limadigimon. Pusumon muistuttaa pientä harmaaturkkista olentoa, jolla on siniset silmät ja keltaista salamaa muistuttava piikki otsassaan. Pusumonin hyökkäys on Oshaburi, jossa Pusumon vetää itsensä täyteen ilmaa ja ampuu vastustajaansa suussaan olevalla tutillaan. Pusumon on esiintynyt Digimon Reference Book -kirjassa ja Digimon ReArise -pelissä. Pusumon voi kehittyä Pusurimoniksi.

Pusurimon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pusurimon on In-traning-tason matelijadigimon. Pusurimon muistuttaa pientä harmaata olentoa, jolla on kolme keltaista piikkiä otsassaan ja siniset silmät ja pienet korvat. Pusurimonin hyökkäys on Acid Bubbles. Pusurimon on esiintynyt Digimon ReArise -pelissä. Pusurimon kehittyy Pusumonista ja voi kehittyä Erismoniksi. Pusurimonin nimi tulee japanin kielen sanasta Pusupusu. Vuoden 2020 Digimon Adventure -sarjassa Pusurimon nähtiin matkustavien digimonien turvapaikkana toimivalla keitaalla. Yamato ja Garurumon pelastivat sen Jagamonin hyökkäykseltä.

Puttimon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Puttimon on Fresh-tason minienkelidigimon. Puttimon muistuttaa valkoista olentoa, jolla on pienet keltaiset enkelimäiset siivet, mustat silmät ja sarvimainen uloke otsassaan. Puttimonin hyökkäys on Angel Dust. Digimon Fusionissa Puttimoneja nähtiin Sky Zonen asukkaina. SlashAngemon teloitti yhden Puttimonin rangaistukseksi tämän tekemästä rikoksesta. Puttimon voi kehittyä Kyupimoniksi.

Puwamon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Puwamon on Fresh-tason lintudigimon. Puwamon muistuttaa pientä pöllömäistä olentoa, jolla on pieni häntä. Puwamonin hyökkäys on Fluffy Feather. Digimon Data Squadissa, kun Merukimon oli pakottanut Piyomonin takaisin digiegg-munaksi, muna myöhemmin kuoriutui Puwamoniksi, joka myöhemmin digivoitui suoraan Piyomoniksi. Puwamon voi kehittyä Pinamoniksi. Vuoden 2020 Digimon Adventure -sarjassa kaksi Puwamonia nähdään Muchomonin kanssa asumassa Petaldramonin selässä kasvavassa metsässä, kun Petaldramonin vihollinen Entmon oli tuhonnut heidän alkuperäisen kotimetsänsä.

Pyocomon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pyocomon (jap. ピョコモン, engl. Yokomon) on Digimon-hahmo. Se on In-Training-tason digimon. Pyocomon on kehittynyt Nyokimonista ja kehittyy Piyomoniksi. Pyocomonin hyökkäys on Bubble Blow (Kupla-puhallus). Pyocomon on vaaleanpunainen digimon, jolla on vihreät silmät ja päässä sininen kukka, kuten Palmonilla. Digimon Adventuressa Garudamon dedigivoitui Pyocomoniksi aina taistelun jälkeen. Digimon Data Squadissa Marcus ja Agumon näkivät kaksi Pyocomonia etsiessään Norsteinia ja Gaomonia. Myöhemmin Pyocomon ilmestyi Piyomonin kanssa Marcusin asuntoon.

Pyocomonin nimi tulee japanin kielen sanasta youkou, joka tarkoittaa punertavaa violettia.

Fresh In-Training Rookie Champion Ultimate Mega
Nyokimon Pyocomon Piyomon Birdramon Garudamon Hououmon

Vaikkei sitä animessa mainitakkaan, Pyocomon on osa myös Pinomonin kehityslinjaa:

Fresh In-Training Rookie Champion Ultimate Mega
Nyokimon Pyocomon Mushroomon Woodmon Treemon Pinomon

Q[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Qinglongmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Qinglongmon (eng. Azulongmon) on Digimaailman pisin, valtava pyhä lohikäärme, yksi neljästä suuresta eläimestä ja itäisen alueen Toivon ja Valon vartija ja Mega-tason Digimon, jonka hyökkäyksiä ovat Aurora Force, Lightning Whip, Raijin no Mai, Sourai ja Fushikaden. Pimeyden valtiaat vangitsivat hänet ja toiset vartijat Zhuqiaomonin, Ebonwumonin ja Baihumonin pitkän taistelun jälkeen. Valitut lapset tuhosivat Pimeyden valtiaat ja rikkoivat sinetin lapsien tunnuksien voimalla. Takerun ja Hikarin tunnukset vapauttivat Qinglongmonin. Tämä tarkoitti myös sitä etteivät lasten digimonit voineet enää kehittyä Ultimate- tai Mega-tasolle ilman hänen apua vain äärimmäisessä tilanteessa. Sarjassa Digimon Zero Two Digimonkeisarin luomat Pimeät Tornit estivät digimoneja kehittymästä, jolloin Qinqlongmon ja muut vartijat joutuivat etsimään digimoneja, jotka pystyivät Armor-digivoitumaan. Kun Takeru ja Hikari löysivät Toivon ja Valon Digieggit, heidän lähestyessään niitä heidän Digivicet loistivat kirkkaasti ja Qinglongmon muutti ne uusiksi ja haarniskoinutti Patamonin ja Tailmonin ennen kuin Takeru ja Hikari ottivat oman Tunnuksen Digi-Eggit, joiden avulla he pystyivät haarniskoitumaan (engl. Armor Digivolving). Elokuvasarjan Digimon Adventure tri. takaumakohtauksissa Qinglongmon oli yksi ennen Taichi Yagamin ja muiden aikaa toimineiden Valittujen lasten kumppanidigimonien Mega-muodoista, joka taisteli Pimeyden valtiaita vastaan ennen tulemistaan yhdeksi Digimaailman neljästä vartijasta.

Myöhemmin kun lapset kukistivat digimonkeisarin, Archnemon loi Pimeistä Torneista BlackWarGreymonin, joka alkoi tuhota Pyhiä Kiviä, joiden tuhoutuminen olisi tuhonnut digimaailman. Viimeistä pyhää kiveä BlackWarGreymon ei onnistunut tuhoamaan lasten ansiosta ja Qinglongmon ilmestyi BlackWarGreymonille nuhdellen tätä tämän teoista. Tämän jälkeen Qinglonqmon lähetti BlackWarGreymonin matkalle selvittämään tarkoituksensa ja istutti tuhottujen kivien tilalle Valon Siemenet. Myöhemmin Qinglongmon lahjoitti Gennain kautta lapsille yhden 12 DigiYtimestään, joka palautti lasten digimoneille kyvyn kehittyä Ultimate- ja Mega-tasolle ja antoi Paildramonille kyvyn kehittyä Imperialdramoniksi. Digimon Tamersissa paljastui että Qinglongmonin toiveesta DigiGnomet olivat luoneet Calumonin ja piilottaneen digivoitumista ylläpitävän voiman sen sisään. Qinglongmon ilmestyi myöhemmin lapsille heidän taistellessaan Zhuqiaomonia vastaan. Qinglongmon onnistui lopettamaan erimielisyydet lasten ja Zhuqiaomonin välillä. Qinglongmon kertoi myöhemmin lapsille Digimaailman historiasta ja avusti muita jumaldigimoneja vapauttamaan Calumonin voiman. Qinglongmonin nimi tulee kiinalaisessa mytologiassa esiintyvästä Qinglongista, sinisestä lohikäärmeestä.

Quartzmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Quartzmon on Mega-tason digimon, jonka nimi tulee sanasta Quartz eli kvartsi. Quartzmon muistuttaa valtavaa jalustallista maapalloa, joka vahvistuu imemällä dataa itseensä. Quartzmonin voimanlähde on Gyuputo-niminen reaktori maapallon sisällä. Quartzmonin todellinen ruumis on yläpuolella oleva harmaa mutanttimainen olento, joka naamioitui Psychemoniksi ja Astamoniksi. Quartzmonin hyökkäyksiä ovat Gyuputo Particle Cannon ja Ruin Blast. Quartzmon esiintyi Digimon Fusionin kolmannella kaudella lasten päävastustajana. Quartzmon manipuloi Ryouma Mogamin avustamaan tätä suunnitelmassaan. Juuri Quartzmon oli luonut DigiQuartzin, johon hän houkutteli digimoneja. Quartzmon oli syntynyt MegaDarknessBagramonin datasta, joka yhdistyi oikean maailman digitaalisen nettiverkoston kanssa. Quartzmon yritti yhdistää koko ihmisten maailman DigiQuarziin, mutta XrosUpArresterdramon Superior Mode onnistui tuhoamaan Quartzmonin ytimen Brave Snatcherin avulla jolloin Quartzmon kukistui ja muuttui takaisin digimunaksi, jonka Shoutmon toimitti takaisin digimaailmaan.

QueenChessmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

QueenChessmon on Mega-tason nukkedigimon, joka edustaa mustaa kuningatarta shakkipelissä. QueenChessmon muistuttaa mustahaarniskaista naissoturia, jolla on punainen viitta, kruunu päässään, useita miekkoja vyötäisillään ja musta T-kirjaimen muotoinen sauva kädessään, jossa on kultainen sydänkuvio. QueenChessmon on luotettava ja toimii yhteistyössä KingChessmonin kanssa. QueenChessmonin tunnuslause on "Shakin Jumala, suo anteeksi". QueenChessmon on esiintynyt Digimon World Dawn and Dusk, Digimon Masters, Digimon Heroes! ja Digimon Story: Super Xros Wars Blue and Red -peleissä. QueenChessmon voi kehittyä RookChessmonista.

Rookie Champion Ultimate Mega
PawnChessmon KnightChessmon RookChessmon QueenChessmon

Hyökkäykset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Heart Breaker: Lyö vastustajiaan haarniskansa miekoilla tärkeisiin ruumiinosiin.
 • Grand Cricet: Hakkaa ja murskaa vastustajansa Kuningatarsauvallaan.
 • Queen Stamp: Antaa energiaa taistelutahtonsa menettäneille Digimoneille.
 • Princess's Whim: Tekee vastustajansa sekavaksi.
 • Queen Stick:

Quetzalmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Quetzalmon on Armor-tason myyttinen eläindigimon. Quetzalmon voi syntyä Wormmonista Valon Digieggin avulla. Quetzalmon muistuttaa lentävää käärmemäistä olentoa, jolla on lehtiä muistuttavat vihreät hiukset. Quetzalmonin hyökkäyksiä ovat Freezing Wave, Fossil Wave, Toltec Wind ja Cold and Clammy. Quetzalmon on esiintynyt peleissä Digimon Tamers: Brave Tamer, Digimon Digital Card Battle ja Digimon World 2003. Digimon Data Squadissa Kuratan ryhmään kuulunut Nanami pystyi muuntautumaan BioQuetzalmoniksi, joka muistutti Quetzalmonia, jolla oli punainen pää.

R[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rabbitmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rabbitmon on Armor-tason eläindigimon. Rabbitmon voi syntyä Tailmonista Ystävyyden Digieggin avulla. Rabbitmon muistuttaa vaaleanpunaista jänismäistä olentoa, jolla on pitkät korvat ja sininen huivi kaulassaan. Rabbitmonin hyökkäyksiä ovat Carrot Bomb ja Ear Lancer. Elokuvassa Digimon Frontier: Island of Lost Digimon Rabbitmon nähtiin Grizzlymonin armeijassa. Rabbitmoneja nähtiin Digimon Fusionissa Gold Landin asukkaina, jotka joutuivat Olegmonin miehistön hyökkäyksen kohteiksi.

Rafflesimon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rafflesimon on Mega-tason digimon, joka syntyy kun Rosemon ja Lotosmon DNA-Digivoituvat keskenään. Rafflesimonin hyökkäyksiä ovat Ballet Gun ja Wisselen. Rafflesimon on esiintynyt Digimon Pendulum Ver.20th -pelissä. Rafflesimonin nimi tulee Rafflesia-kukasta.

RagnaLordmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

RagnaLordmon on Mega-tason digimon, joka syntyy kun Durandamon ja BryweLudramon DNA-Digivoituvat keskenään. RagnaLordmonin hyökkäyksiä ovat Direct Smasher, Ignition Prominence ja Duel Edge-Flowsion. RagnaLordmon on esiintynyt Digimon Pendulum Ver.20th -pelissä ja Digimon Reference Book -kirjassa. RagnaLordmonin nimi tulee Ragnarökistä.

Raguelmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Raguelmon on Mega-tason ihmispetodigimon, joka on Meicoomonin vaihtoehtoinen Mega-muoto ja kehittynyt Meicrackmon Vicious Modesta. Raguelmonin hyökkäys on Darkness Zone. Raquelmon esiintyi Digimon Adventure tri. -elokuvasarjan viidennessä elokuvassa Coexistence, kun Meicrackmon digivoitui Jesmonin saapuessa tuhoamaan häntä. Tämän digivoitumisen seurauksena todellinen maailma alkoi vähitellen muuttua dataksi ja yhdistyä osaksi Digimaailmaa, juuri niin kuin Yggdrasil toivoi. Toivoen voivansa saada Meicoomonin vielä entiselleen, Valitut lapset yrittivät estää Jesmonia tuhoamasta Raguelmonia, mutta Homeostasis varoitti, että jos lapset asettavat tunteensa rauhan ja tasapainon edelle, heidät tuhottaisiin Raguelmonin mukana. Taistelu siirtyi Digimaailmaan ja lopulta Jesmon, Omnimon ja Yggdrasilin palvelija Alphamon olivat pystyssä. Taistelun aikana Taichi putosi maan vajoamaan ja Hikarin järkyttyminen sai Alphamonin iskusta aiemmin heikentyneen Nyaromonin digivoitumaan Ophanimon Falldown Modeksi, joka yhdistyi Raguelmonin kanssa Ordinemoniksi ja kiihdytti todellisen maailman tuhoutumisprosessia entisestään.

Muodot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Champion Ultimate Mega DNA-Mega
Meicoomon Meicrackmon Rasielmon
Raguelmon
Ordinemon

Raidenmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Raidenmon on Mega-tason konedigimon. Raidenmon muistuttaa sotakonetta, jolla on vihreä panssarointi, isot tykit olkapäissään, konemainen häntä ja konemaiset kädet. Raidenmonin hyökkäyksiä ovat Gilead Plant, Rising Sun ja Big Charge Bomb. Raidemon esiintyy pomovastuksena Digimon World 3 -pelissä.

RaijiLudomon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

RaijiLudomon on Ultimate-tason Armordigimon. RaijiLudomon muistuttaa ritarimaista olentoa, jolla on sinertävä ja keltainen haarniska ja pitkät kynnet käsissään. RaijiLudomonin hyökkäyksiä ovat Lightning Buster ja Rocket Messer. RaijiLudomon on esiintynyt Digimon Pendulum Ver.20th -pelissä, V-Jump -mangassa ja Digimon Reference Book -kirjassa. RaijiLudomon kehittyy TiaLudomonista ja voi kehittyä BryweLudramoniksi. RaijiLudomonin nimi tulee japanilaisessa mytologiassa esiintyvästä ukkosenjumala Raijinista.

Raijinmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Raijinmon on Mega-tason kyborgidigimon. Raijinmon muistuttaa kyborgimaista robottia, jolla on Justimonin kädet, valkoinen panssarointi ja kaksi tykkiä molemmissa olkapäissään. Raijinmonin hyökkäyksiä ovat Electro Ball, Justice Burst ja Back Storm. Raijinmon on esiintynyt Digimon World 3 ja Digimon Battle -peleissä.

RampageGreymon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

RampageGreymon on Ultimate-tason digimon, joka syntyy kun MetalGreymon, Ballistamon ja Dorulumon yhdistyvät keskenään. RampageGreymonin hyökkäys on Mega Tempest. RampageGreymon on esiintynyt Digimon Fusionin mangaversiossa.

Ranamon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ranamon on Hybrid-tason keijudigimon. Ranamon voi syntyä kenestä tahansa Veden hengen avulla. Ranamon muistuttaa sinistä ihmistä, jolla on punaiset silmät ja siniset vaatteet ja pääsuojus. Ranamon pystyy hallitsemaan vettä. Ranamonin hyökkäyksiä ovat Rain Stream, Jealousy Rain ja Whipping Waves. Digimon Frontierissa Ranamon nähtiin Cherubimonin palvelijana. Ranamon löysi Veden petohenkensä Toucanmonien saarelta ja muuttui sen avulla Calmaramoniksi. Ranamonin kovin kilpailija oli Zoe, joka näytti Fairymonina ja Shutumonina paljon häntä kauniimmalta. Kun Mercurymon ja Ranamon saivat vangittua Zoen, Junpein ja Tommyn vanhassa linnassa Ranamon kidutti heitä lievästi, jotta he kertoisivat missä Takuya ja Koji olivat. Myöhemmin Sakkakumonin vesialueella Shutumon taisteli Ranamonia vastaan ja onnistui kukistamaan hänet ladaten hänen hengen sekä fraktaalikoodit itseensä.

Digimon Xros Wars-mangassa Ranamon nähtiin Christopherin Blue Flare armeijassa. Ranamon oli myös ihastunut Christopheriin. Ranamon jäi vangiksi Rain Zonella Dark Crystal Palaceen, mutta hänet pelastettiin Mikeyn ja Christopherin joukkojen toimesta.

Rapidmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rapidmon on Ultimate-tason androididigimon, joka kehittyy Gargomonista. Rapidmon muistuttaa lentävää vihreää ihmismäistä konetta. Rapidmonin hyökkäyksiä ovat Rapid Fire, Golden Triangle ja Homing Missile. Rapidmon pystyy myös tekemään Trinity Burst yhteishyökkäyksen WarGrowlmonin ja Taomonin kanssa. Rapidmon esiintyi Digimon Tamersissa. Elokuvassa Digimon Adventure 02: Supreme Evolution! The Golden Digimentals Terriermon muuttui Rapidmoniksi Kohtalon Digi-Eggin avulla. Tämä Rapidmon oli väriltään kultainen. Rapidmon voi kehittyä MegaGargomoniksi. Rapidmonista on myös X-Antibodymuoto Rapidmon X.

RaptorSparrowmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

RaptorSparrowmon on Sparrowmonin kehittyneempi muoto. RaptorSparrowmon muistuttaa lintumaista F22-Raptor-konetta, jolla on digikromattu metallipanssarointi. RaptorSparrowmonin hyökkäys on Raptor Grapple. RaptorSparrowmon on esiintynyt Digimon Xros Wars -mangassa.

Raremon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Raremon on Champion-tason kummitusdigimon, joka muistuttaa sinertävää limaklönttiä, jolla on mustat silmänympärykset, letkuja selässään ja terävät kynnet käsissään ja pitkät hampaat. Raremonin hyökkäyksiä ovat Breath of Decay, Stinking Gas, Metal Gas, Rotten Tackle ja Scar Nail. Digimon Adventuressa Raremon toimi Vamdemonin kätyrinä terrorosoiden lahtea etsiessään kahdeksatta valittua lasta. Kabuterimonin taistellessa häntä vastaan Raremon vetää hänet veden alle, mutta Kabuterimon pääsee vapaaksi ja heittää Raremonin ilmaan tuhoten tämän Electro Shocker hyökkäyksellään. Sarjassa Digimon Zero Two Raremoneja ilmestyy ihmisten maailmaan Intian/Kiinan rajalle, New Yorkiin ja Koralliriutalle Australiaan. Digimon Frontierissa Pagumon kehittyy Raremoniksi ja taistelee Agunimonia vastaan, kunnes Agunimon muuttuu takaisin Takuyaksi. Raremon iskee Kojin reikään, josta hän löytää Valon hengen ja muuntautuu Lobomoniksi ja kukistaa Raremonin yhdellä iskulla ladaten hänen fraktaalikoodin itseensä. Toinen Raremon nähdään Trailmonien kilpailussa, jossa Raremon aiheutti Junpein ja hänen ohjaamansa Trailmonin putoamisen kilpailusta asettumalla radalle heidän eteensä. Digimon Fusion -sarjassa Matadormon oli muuttanut vangitut Sweet Zonen asukkaat Raremoneiksi käyttäen heidän energiaansa Breakdramonin elvyttämiseksi. Kukistettuaan Matadormonin ja Breakdramonin lapset muuttivat koodikruunun avulla alueen asukkaat takaisin normaaleiksi. Digimon Xros Wars -mangassa Raremoneja nähtiin Neneen Midnight-armeijassa. Digimon Adventure tri. -elokuvasarjan viidennessä osassa Coexistence Raremon ilmestyy todelliseen maailmaan yhtenä monista Meicoomonin levittämälle tartunnalle altistuneista digimoneista. Raremon nähtiin myös kuudennessa osassa Future. Digimon Adventure V-Tamer 01 -mangassa Raremon hyökkäsi Taichin ja Zeromarun kimppuun heidän keskustellessa Piyomonin kanssa, mutta Zeromaru kukisti Raremonin. Digimon Next -mangassa Raremon nähtiin Kondōn digimonkumppanina. Raremon taisteli Greymonia vastaan, kunnes Peckmon kukisti Raremonin. Vuoden 2020 Digimon Adventure -sarjassa Raremon oli Garbagemonin vihollinen, joka oli syönyt sen Chuumon-apureista kaikki paitsi yhden. Garbagemon aikoi Absolute Zero Bazookansa avulla jäädyttää Raremonin kostoksi, mutta Raremon altistui jätteiden alle jääneelle Millenniummonin mustalle salamalle ja kehittyi RareRaremoniksi. MetalGreymon ja AtlurKabuterimon sekä Koushiron rakentama tehokkaampi versio Absolute Zero Bazookasta kuitenkin jäädyttivät RareRaremonin kukistaen tämän. Raremonin ulkonäkö tulee Hedorah-olennosta ja nimi sanasta rare meat.

RareRaremon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

RareRaremon on Ultimate-tason kummitusdigimon, joka on kehittynyt Raremonista. RareRaremon muistuttaa vihreää limaista olentoa, jolla on useita päitä muistuttavia käsiä ja yksi iso harmaanmusta hirviön näköinen pää, jossa on useita silmiä ja hampaita. RareRaremonin hyökkäyksiä ovat Digest ja Decayson. Vuoden 2020 Digimon Adventure -sarjassa Raremon oli kehittynyt RareRaremoniksi altistuttuaan jätteiden alle jääneelle Millenniummonin mustalle salamalle. Edes Chuumon-apureittensa kuoleman kostamiseen pyrkivän Garbagemonin ase Absolute Zero Bazooka ei tehonnut siihen. Koushiro kuitenkin rakensi aseesta tehokkaamman version ja käytti sitä RareRaremonin jäädyttämiseen, AtlurKabuterimonin pyörittäessä RareRaremonia ympäriinsä ja MetalGreymonin ensin sytytettyä RareRaremonin öljyisen vartalon tuleen.

Rasenmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rasenmon on Mega-tason petodigimon. Rasenmon muistuttaa osittain Stefilmonia, mutta sillä on pidemmät selkäpiikit ja mustat nahkahousut. Rasenmonin hyökkäyksiä ovat Gyro Smash, Qualialise Blast ja Spiral Vanish ja Fury Modessa Desperate Vortex, Predator's Bite ja Spiral Hell. Rasenmonista on myös Fury Mode, joka syntyy kun Rasenmon joutuu negatiivisien tunteidensa valtaan. Rasenmon on esiintynyt Digimon ReArise -pelissä. Rasenmon voi kehittyä Stefilmonista.

Rasielmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rasielmon on Mega-tason ihmispetodigimon, joka on Meicoomonin todellinen Mega-muoto. Rasielmonin hyökkäyksiä ovat Knowledge Stream ja Sefer Raziel. Rasielmon on esiintynyt Digital Monster Ver.20th ja Digimon ReArise -peleissä.

Rasielmon nähtiin vilaukselta vuoden 2020 Digimon Adventure -sarjassa yhtenä seitsemästä pyhästä digimonista, jotka kauan sitten johtivat valon digimoneja taisteluun pimeyden digimoneja vastaan.

Muodot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Champion Ultimate Mega DNA-Mega
Meicoomon Meicrackmon Rasielmon
Raguelmon
Ordinemon

Ravemon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ravemon on Crowmonin Mega-muoto. Ravemon muistuttaa ihmismäistä korppia jolla on valkoinen ja musta siipi. Ravemon voi kehittyä Burst Modeen. Ravemonin hyökkäyksiä ovat Spiral Raven Claw, Blast Wing ja Celestial Blade ja Burst Modessa Crimson Formation, Mourning Dance ja Lightning Thrust. Digimon Data Squadissa Crowmon kehittyi Ravemoniksi taistelussa Belphemonia vastaan. Myöhemmin Ravemon kehittyi Burst Modeen ja tuhosi Leopardmonin. Digimon Fusionin kolmannella kaudella mystinen kellokauppias kutsui Keenan Crierin ja Ravemonin avuksi taistelussa Quartzmonia vastaan. Digimon Next -mangassa Ravemon taisteli Murmukusmonia vastaan ja tuhosi SkullSatamonin Shoun vapauttaessa Nornin tämän vankilastaan.

Reapmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Reapmon (Jap. Baalmon) on Ultimate-tason demonidigimon, jonka japaninkielinen nimi tulee sanasta Baal ja englanninkielinen nimi viikatemiehestä. Reapmon muistuttaa ihmistä, jolla on vaaleanharmaa vaatetus, kellertävä tukka, sininen lakki, mustat kengät ja punainen "Dǎshénbiān niminen piikikäs ruoska kädessään. Reapmonin hyökkäyksiä ovat God Beating, Guiltish ja Leak Information. Reapmon esiintyi Digimon Fusionissa. Nuorena Reapmon halusi tulla Valon Soturiksi ja treenasi yhdessä Angemonin kanssa. Silicalian kuningatar kuitenkin torjui Reapmoinin jatkuvasti ja lopulta hän joutui surmaamaan Angemonin ja liittyi Bagra Armyn jäseneksi. Reapmon tarkkaili kun lapset kukistivat MadLeomonin ja varoitti Tactimonia Magma Zonella. Reapmon myöhemmin lähentyi Laylamonia ja tarjoutui avustamaan lasten tuhoamisessa. Reapmon hyökkää Sand Zonella Mikeyn kimppuun, mutta myöhemmin nähtyään patsaan digimonjumalattaresta hän johdattaa Mikeyn maanalaisiin raunioihin ja pelastaa lapset Ebemonilta ja hyökkää Laylamonin kimppuun. Laylamon kuitenkin iskee Reapmonia kuolettavasti Nazar Nail hyökkäyksellään. Mikey yrittää elvyttää Reapmonin Code Crownin avulla, mutta Reapmon torjuu tämän. Reapmon tajuaa viime hetkellä että soturina oleminen ei ole voimien keräämistä vaan ystävien auttamista. Reapmon laittaa jumalattarensa naamion kasvoilleen ja uhraa henkensä pelastaakseen lapset HiMugendramonilta ja jumalatar hyväksyy vihdoinkin Reapmonin Valon Soturiksi ja Reapmon syntyy uudelleen Beelzemonina ja yhdessä Shoutmon X4:n kanssa he tuhoavat HiMugendramonin.

Reapermon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Reapermon (jap. Gokumon) on Mega-tason kyborgidigimon. Reapermon muistuttaa osittain kyborgimaista viikatemiestä, jolla on kullanväriset suojukset haarniskassaan ja käsissään Guilty Chain ja Judgment Sickle nimiset sirpit. Reapermonia pidetään palkkionmetsästäjänä, joka metsästää pahoja digimoneja. Reapermonin hyökkäyksiä ovat Grim Slasher, Burning Cyclone ja Bone Duster. Vuoden 2020 Digimon Adventure -sarjassa MetalPhantomon kehittyi Reapermoniksi taistelun aikana. Reapermon taisteli lapsia vastaan, kunnes WarGreymon tuhosi Reapermonin. Reapermon on esiintynyt myös Digimon Rumble Arena ja Digimon Heroes! -peleissä. Reapermonin englanninkielinen nimi tulee viikatemiehestä ja japaninkielinen nimi vankilaa tarkoittavasta sanasta.

Rebellimon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rebellimon on Ultimate-tason kyborgidigimon. Rebellimon muistuttaa osittain konemaista Ogremonia, jolla on moottoripyörää muistuttava alavartalo, kaksi sirkkelinterää oikeassa kädessään, metalliset nyrkkiraudat ja ohjustykki vasemmassa kädessään ja pitkä irokeesitukka ja sarvet. Rebellimonin hyökkäyksiä ovat Vanquish Missile ja Maximum Demolisher. Rebellimon on Machmonin kovin kilpailija. Rebellimon on esiintynyt Digimon Reference Book -kirjassa. Rebellimonin nimi tulee sanasta rebellion eli kapina.

RedVegiemon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

RedVegiemon on Vegiemonin voimakkaampi Champion-muoto. RedVegiemon on väriltään punainen ja sillä on vihertävät piikkinuijat käsissään ja vihreä tukka. RedVegiemonin hyökkäyksiä ovat Chili Pepper Pummel, Hazard Breath, Red Thorn ja Poison Ivy. Digimon Adventuressa lauma RedVegiemoneja toimivat Pinomonin joukoissa ja väittivät Pinomonin olevan heidän ystävänsä. Taistelussa lapsia vastaan Angemon, Birdramon ja Kabuterimon saivat tuhottua heistä melkein kaikki. Viimeinen RedVegiemon pyysi päästä Pinomonin mukaan mutta Pinomon tuhosi hänet vihapäissään. Sarjassa Digimon Zero Two RedVegiemon oli digimonkeisarin pahan renkaan vaikutuksen alaisena. RedVegiemon komensi isoa Vegiemon-laumaa ja pieksi Gomamonin, mutta Gomamon putosi jokeen ennen kuin RedVegiemon sai viimeisteltyä iskunsa. Myöhemmin RedVegiemonin piestessä Veemonia, tämä iskee vahingossa iskunsa kohti Pimeää Tornia, jolloin torni vaurioituu ja Gabumon kehittyy Garurumoniksi ja taistelee Vegiemoneja vastaan samalla kun Fladramon kukistaa RedVegiemonin ja Digmon tuhoaa Pimeän Tornin vapauttaen RedVegiemonin ja Vegiemonit pahan renkaan vaikutuksesta. Myöhemmin sama RedVegiemon tarjoaa keittoa Gazimoneille ja muutamat RedVegiemonit auttavat lapsia uudelleenrakentamaan digimaailmaa. Myöhemmin kolme RedVegiemonia ilmestyvät New Yorkiin. Digimon Frontierissa RedVegiemon nähtiin Ennustajakylässä ja Trailmonien kilpailussa. Digimon Adventure tri. -elokuvasarjan viidennessä osassa Coexistence useita RedVegiemoneja näkyi Digimaailmassa Meicoomonin levittämälle tartunnalle altistuneina.

Regalecusmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Regalecusmon on Mega-tason merieläindigimon. Regalecusmon muistuttaa jättimäistä airokalaa, jolla on Zudomonin sarven näköinen miekka ja ravun pihtejä muistuttava vasen käsi. Regalecusmonin hyökkäyksiä ovat Briona Strike ja Reactor Discharge. Regalecusmon on esiintynyt Digimon Reference Book -kirjassa.

Regulumon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Regulumon on Mega-tason eläindigimon, joka muistuttaa lihaksikasta ja isokokoista Leomonia, jolla on viitta selässään. Regulumonin hyökkäyksiä ovat Beast-King Wave ja Regulus Cutter. Regulumon on esiintynyt Digimon Adventure V-Tamer 01 -mangassa. Regulumon voi kehittyä IceLeomonista.

Relemon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Relemon on Fresh-tason limadigimon. Relemon muistuttaa keltaista olentoa, jolla on ketun häntä. Relemon pystyy naamioitumaan samankokoiseksi kohteeksi Henshin-hyökkäyksellään, vaikka se ei pysty piilottamaan omaa häntäänsä. Relemon on esiintynyt Digimon Tamers: Brave Tamer ja Digimon Story: Cyber Sleuth: Hacker's Memory -peleissä. Relemon voi kehittyä Viximoniksi.

Renamon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Renamon on Rookie-tason Digimon-hahmo Digimon Tamersissa, jossa se on Rika Nonakan kumppani. Rika valitsi Renamonin kumppanikseen kaikkien muiden hakijoiden joukosta. Renamon muistuttaa keltaista kettua jolla on violetit hanskat käsiensä ympärillä. Aluksi Renamon oli Rikalle taistelukone ja Rika melkein hylkäsi Renamonin IceDevimonin kokemuksen takia, mutta he molemmat ymmärsivät ajan kanssa, että kumppanuus merkitsee ihan muuta kuin valmentamista. Rikan avulla Renamonista voi tulla mega-tason Sakuyamon. Digimon Fusionin kolmannella kaudella mystinen kellokauppias kutsui Rikan ja Renamonin avuksi taistelussa Quartzmonia vastaan. Renamonin nimi tulee ranskan kielen sanasta Renard, joka tarkoittaa kettua. Renamonista on myös X-Antibodyversio Renamon X.

Muodot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Fresh In-Training Rookie Champion Ultimate Mega
Relemon Viximon Renamon Kyubimon Taomon Sakuyamon

Hyökkäyksiä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Koyousetsu (Diamond Storm): Luo ympärilleen lukuisia teräviä timantteja, jotka se lähettää iskeytymään vastustajaansa.
 • Kohenkyo: Kopioi vastustajansa ulkonäön ja muutuu sen näköiseksi.
 • Touhakken (Power Paw): Peittää kätensä ja jalkansa sinisiin liekkeihin, ja hyökkää sivaltaen ja potkien vastustajansa kimppuun.

Reppamon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Reppamon on Champion-tason petodigimon. Reppamon muistuttaa ruskeaa kettua, jolla on ruskeat etutassut ja takajalat, valkoinen kitsune-naamio päässään ja sininen terää muistuttava häntä. Reppamonin hyökkäyksiä ovat Spinning Sky-fissure Slash, Beast Fang Frenzy ja Vacuum Kamaitachi. Digimon Data Squadissa Kudamon kehittyi Reppamoniksi raivatakseen DATSia hidastavat ajoneuvot pois tieltä. Reppamon voi kehittyä Chirinmoniksi.

Reptiledramon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Reptiledramon on Champion-tason kyborgidigimon. Reptiledramon muistuttaa keltaista Velociraptoria, jolla on harmaa digikromattu metallipanssarointi. Reptiledramon omaa myös X-Antibodyn. Reptiledramonin hyökkäyksiä ovat Crash Charge ja Ambush Crunch. Reptiledramon on esiintynyt Digimon Cronicle -mangassa Dorumonin vaihtoehtoisena Champion-muotona ja Digimon World DS, Digimon World Dawn and Dusk, Digimon Story: Lost Evolution ja Digimon Story: Cyber Sleuth - Hacker's Memory -peleissä. Reptiledramon voi kehittyä Grademoniksi.

Rhihimon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rhihimon (jap. Raihimon) on Mega-tason soturidigimon. Rhihimon voi syntyä yhdistämällä molemmat hyvät Pimeyden Henget. Rhihimon muistuttaa Loweemonin ja JagerLoweemonin risteytystä. Rhihimonin hyökkäyksiä ovat Darkness Bluster ja Rot Kreuz. Rhihimon ei ole esiintynyt Digimon-sarjassa, mutta oheistuoteleluna on. Rhihimon on myös esiintynyt Digimon-korttipelissä ja Digimon Story: Cyber Sleuth, Digimon Story: Cyber Sleuth - Hacker's Memory, Digimon World -next 0rder-, Digimon World Re:Digitize Decode, Digimon Collectors, Digimon Fortune ja Digimon Life -peleissä.

Rhinomon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rhinomon on Armor-tason eläindigimon. Rhinomon voi syntyä Patamonista Ihmeiden Digieggin avulla. Rhinomon muistuttaa kultaisen väristä konemaista sarvikuonoa. Rhinomonin hyökkäyksiä ovat Ain Soph Aur, Atomic Burst ja Split Blade. Digimon Fusionissa Rhinomoneja nähtiin Mikeyn unessa ja MadLeomonin armeijassa Forest Zonella ja MegaDarknessBagramonin hyökkäysjoukoissa. Vuoden 2020 Digimon Adventure -sarjassa Rhinomon nähtiin yhtenä Machmonin entisistä vastustajista Grand Prix -radalla.

Digimon Chronicle X -mangassa esiintyi Rhinomonin X-Antibodymuoto Rhinomon X, joka taisteli Tyrannomonia ja kolmea MameTyramonia vastaan.

RhinoKabuterimon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

RhinoKabuterimon on Hybrid-tason hyönteisdigimon. RhinoKabuterimon voi syntyä yhdistämällä molemmat Ukkosen henget. RhinoKabuterimon muistuttaa Beetlemonin ja MetalKabuterimonin risteytystä. RhinoKabuterimonin hyökkäyksiä ovat Thunder Laser, Condenser Storm ja Ultimate Thunder. RhinoKabuterimon on esiintynyt Digimon-korttipelissä ja Digimon Collectors, Digimon Life, Digimon World Re:Digitize Decode, Digimon Story: Cyber Sleuth, Digimon Story: Cyber Sleuth - Hacker's Memory, Digimon World -next 0rder- ja Digimon Fortune -peleissä.

Rinkmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rinkmon on Armor-tason androididigimon. Rinkmon voi syntyä Hawkmonista Ystävyyden Digieggin avulla. Rinkmon muistuttaa ihmistä, jolla on valkoinen ja sininen vaatetus ja luistimia muistuttavat jalkineet. Rinkmonin hyökkäyksiä ovat Spinning Cutter ja Quadruple Storm. Rinkmon on esiintynyt kuunnelma-CD:llä Digimon Adventure 02: Armor Evolution to the Unknown.

RizeGreymon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

RizeGreymon on GeoGreymonin Ultimate-muoto. RizeGreymon muistuttaa kyborgimaista Greymonia, jolla on revolverimainen käsi ja konemaiset siivet. RizeGreymonin hyökkäyksiä ovat Trident Revolver, Rising Destroyer, Solid Strike, Crack Bullet, Barrel Smash, Barrel Blow ja Heavy Barrel. Digimon Data Squadissa GeoGreymon kehittyi RizeGreymoniksi ja tuhosi Garudamonin. Myöhemmin RizeGreymon tuhosi SaberLeomonin ja Meteormonin. RizeGreymon voi kehittyä ShineGreymoniksi. RizeGreymonista on myös X-Antibodyversio RizeGreymon X.

Roachmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Roachmon on Champion-tason hyönteisdigimon, joka muistuttaa ruskeaa torakkaa, jolla on punaiset siivet. Roachmonin hyökkäyksiä ovat Dream Dust, Yard Sale Bomb, Roachmon Flyswatter, Roachmon Exterminate ja Electro Shocker. Sarjassa Digimon Zero Two kaksi Roachmonia nähtiin digimonkeisarin pahan renkaan vaikutuksen alaisina. Roachmonien veljellisyys teki suuren vaikutuksen Miyakoon. Roachmonit hyökkäsivät Mimin ja Miyakon kimppuun pommittaen heitä jätteillä ja esineillä. Holsmon sai Roachmonit lentämään päin Pimeää Tornia, jolloin Palmon kehittyi Togemoniksi ja onnistui kukistamaan Roachmonit Holsmonin tuhotessa Pimeän Tornin. Vapauduttuaan renkaiden vallasta Roachmonit alkoivat riidellä keskenään. Myöhemmin Roachmoneja nähtiin Archnemonin loitsun vallassa. XV-mon onnistui kukistamaan heidät. Digimon Frontierissa Roachmon nähtiin Ennustajakylässä. Digimon Fusionissa Roachmoneja nähtiin Jungle Zonen asukkaina. Myöhemmin Digimon Fusionin kolmannella kaudella ryhmä Roachmoneja jahtasivat Betsumonia, joka oli naamioitunut Bastemoniksi. Gumdramon onnistui kukistamaan osan Roachmoneista Betsumonin jäädyttäessä osan heistä. Roachmonin nimi tulee englannin kielen sanasta roach, mikä tarkoittaa torakkaa.

RookChessmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

RookChessmon on mustan KnightChessmonin Ultimate-muoto. RookChessmon muistuttaa konemaista shakin tornia, jolla on musta vartalo ja konemaiset kädet. RookChessmonin hyökkäyksiä ovat Stronghold, Rook Gattling ja Castle Wall. Digimon Data Squadissa musta KnightChessmon kehittyi RookChessmoniksi taistelussa Belphemonia ja Gallantmonia vastaan. Digimon Fusionissa RookChessmoneja nähtiin Bagra Castlen puolustajina. Myöhemmin Digimon Fusionin kolmannella kaudella musta KnightChessmon kehittyi RookChessmoniksi taistelussa lapsia vastaan. Ewan Amano kukisti RookChessmonin ja nappasi sen. RookChessmon voi kehittyä QueenChessmoniksi. RookChessmonista on myös valkoinen versio, joka on esiintynyt Digimon Reference Book kirjassa.

Rosemon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rosemon on Palmonin ja Lalamonin Mega-muoto. Rosemon muistuttaa punatukkaista tyttöä jolla on punaiset vaatteet ja mustat pitkät saappaat. Rosemon on kukkien kuningatar ja hänen rinnassaan oleva Tifaret Jewel, rakkauden ja kauneuden koru estää häntä vanhenemasta. Rosemonilla on vihreät lehtiä muistuttavat siivet. Rosemon esiintyi Digimon Data Squadissa kun DATS-tiimi onnistui valjastamaan uuden voiman. Rosemon onnistui kukistamaan BioSpinomonin ja auttoi DATSia taistelussa Royal Knightseja vastaan. Rosemon pystyy kehittymään Burst Modeen eli voimakkaampaan Mega-muotoonsa. Digimon Adventure tri. -elokuvasarjan toisessa osassa, Determination, Mimi Tachikawan digimonkumppani Palmon sai kyvyn digivoitua Rosemoniksi Imperialdramonia vastaan käydyn taistelun aikana. Rosemon esiintyi myös Digimon Adventure V-Tamer 01 -mangassa Mari Goutokujin digimonkumppanina. Arkadimon onnistui haavoittamaan Rosemonia kuolettavasti taistelun aikana. Rosemon onnistui viimeisillä voimillaan repimään irti Arkadimonin käden antaen Omnimonille tilaisuuden Arkadimonin kukistamiseksi, mutta Arkadimon onnistui kukistamaan Omnimoninkin. Rosemonista on myös X-Antibodymuoto Rosemon X, joka esiintyi peleissä Digimon World Re:Digitize: Decode ja Digimon Heroes!.

Vuoden 2020 Digimon Adventure -sarjassa Rosemon oli alun perin yksi kuudesta soturidigimonista, jotka auttoivat pyhiä digimoneja taistelussa pimeyden digimoneja vastaan, ja joka kuoltuaan syntyi uudelleen Palmonina, josta tuli Mimin kumppani.

Palmonin muodot:

Fresh In-Training Rookie Champion Ultimate Mega
Yuramon Tanemon Palmon Togemon Lilimon Rosemon

Lalamonin muodot:

In-Training Rookie Champion Ultimate Mega
Budmon Lalamon Sunflowmon Lilamon Rosemon

Hyökkäykset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Rose Spear: lyö vastustajansa maahan käyttämällä ruoskaansa pistimenä.
 • Forbidden Temptation: peittää vastustajansa lukemattomiin ruusun terälehtiin estääkseen tätä hyökkäämästä.
 • Thorn Whipping: kietoo vastustajansa sähköistettyihin orjantappuroihin.
 • Ivy Hug: sotkeuttaa vastustajansa köynnöksiin.
 • Kiss of Breath: vapauttaa huulistaan lasermaisen lentosuukon.
 • Jewel of Heart: ampuu vastustajaansa rintakorustaan tulevilla säteillä.
 • Charité

Runnermon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Runnermon on Champion-tason petodigimon. Runnermon muistuttaa valkoista tiikeriä, jolla on päässään musta kypärä, jossa on vihreä silmikko, salaman muotoinen keltainen sarvi otsassaan, mustat kengät jaloissaan, joissa on metalliset kynnet, mustat salamaa muistuttavat raidat selässään ja vihreät salamaa muistuttavat raidat jaloissaan ja vihreä salamaa muistuttava hännänpää. Runnermonin hyökkäyksiä ovat Lightning Rush ja Heartbeat impulse. Runnermon on esiintynyt Digimon Reference Book -kirjassa. Runnermonin nimi tulee juoksemisesta.

RustTyrannomon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

RustTyrannomon on Mega-tason kyborgidigimon. RustTyrannomon muistuttaa ruosteenväristä konemaista Tyrannomonia, jolla on selässään valtava tykki. RustTyrannomonin hyökkäyksiä ovat Terror's Cluster ja Rust Breath. RustTyrannomon on esiintynyt Digimon World Re:Digitize: Decode, Digimon World: Next Order, Digimon Story: Cyber Sleuth, Digimon Story: Cyber Sleuth - Hacker's Memory, Digimon Heroes!, Digimon Links ja Digimon ReArise -peleissä. RystTyrannomon voi kehittyä MetalTyrannomonista.

Ryudamon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ryudamon on Rookie-tason lohikäärmedigimon. Ryudamon muistuttaa pientä keltaista lohikäärmettä, jolla on samuraityylinen musta kypärä ja musta selkäpanssari, jossa on violetteja kuvioita. Ryudamon omaa myös X-Antibodyn. Ryudamonin hyökkäyksiä ovat Helmet Reversal, Katana Attack ja TERA BURST. Ryudamon on esiintynyt Digimon Chronicle ja Digimon Chronicle X -mangassa Yūji Mushan digimonkumppanina ja Digimon D-Cyber -mangassa Shēngjiàn Fāngin digimonkumppanina ja Digimon Battle, Digimon Masters ja Digimon Story: Cyber Sleuth - Hacker's Memory -peleissä. Ryudamon voi kehittyä Ginryumoniksi.