Luettelo digimoneista U–Z

Kohteesta Wikipedia
(Ohjattu sivulta V-mon)
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä on luettelo digimoneista U–Z. Luettelo ei ole täydellinen.

U[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

UlforceVeedramon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

UlforceVeedramon on Mega-tason ritaridigimon ja yksi Royal Knightseista. UlforceVeedramonin haarniska on sinistä digikromattua metallia ja hyvin kestävä. UlforceVeedramonilla on myös sininen viitta ja kullanvärinen V-kirjain rinnassaan. UlforceVeedramon on yksi harvoja Mega-tasoa korkeammalle Ultra-tasolle kehittyviä digimoneja ja voi kehittyä sille tasolle muuttumalla Future-muotoonsa. UlforceVeedramonin hyökkäyksiä ovat Shining V-force, Ulforce Saber ja Tensegrity Shield. Digimon Data Squadissa UlforceVeedramon hyökkää Egyptiin Knightmon-pataljoonansa kanssa mutta lapset torjuvat hyökkäyksen. UlforceVeedramon nähdään myös lyhyen aikaa kun Yggdrasil erkani Spencer Damonin kehosta. Myöhemmin UlforceVeedramon avusti yhdessä muiden Royal Knightsien kanssa Craniamonia pitämään digimaailman ja ihmisten maailman erillään. Lasten tuhottua Yggdrasilin UlforceVeedramon palaa muoden Royal Knightsien kanssa digimaailmaan. Digimon Adventure V-Tamer 01 -mangassa UlforceVeedramon Future Mode kukisti Daemonin halkaisemalla hänet kahtia.

Champion Ultimate Mega
Veedramon AeroVeedramon UlforceVeedramon

UltimateBrakimon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

UltimateBrakimon on mega-tason kyborgidigimon, joka muistuttaa konemaista dinosaurusta, jolla on tomahawk-kirves hännässään ja savupiippuja selässään. UltimateBrakimonin hyökkäyksiä ovat Ultimate Blast ja Ultimate Quake. UltimateBrakimon kantaa myös X-Antibodya. UltimateBrakimon on esiintynyt Digimon-korttipelissä.

UltimateKhaosmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

UltimateKhaosmon on mega-tason uniikki digimon. UltimateKhaosmon syntyy kun BanchoLeomon, Darkdramon, Valdurmon ja Kentaurosmon yhdistyvät keskenään. UltimateKhaosmonilla on Pyhä Sormus vasemmassa ranteessaan. UltimateKhaosmonin hyökkäyksiä ovat Broken Destroy ja Ultima Burst. UltimateKhaosmon on esiintynyt Digimon Xros Wars -mangassa.

Unimon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Unimon on champion-tason eläindigimon, joka muistuttaa yksisarvista, jolla on siivet ja punainen pääsuojus. Unimonin hyökkäyksiä ovat Holy Shot, Horn Thrust, Aerial Gallop ja Aerial Attack. Digimon Adventuressa Jou ja Gomamon kohtasivat Unimonin ollessaan patikoimassa vuorella. He näkivät kuinka Devimonin lähettämä Musta Ratas iskeytyi Unimonin selkään ja muutti Unimonin pahaksi. Unimon hyökkäsi Greymonin ja Birdramonin kimppuun kunnes Jou hyppäsi Unimonin selkään ja aikoi poistaa rattaan itse, mutta Unimon pudotti Joun selästään. Tämä sai Gomamonin kehittymään Ikkakumoniksi, joka pelasti Joun ja tuhosi mustan rattaan vapauttaen Unimonin. Paljon myöhemmin sama Unimon avusti lapsia taistelussa Piamonia vastaan. Digimon Zero Two -sarjassa Unimon nähdään digimonkeisarin pimeän renkaan vaikutuksen alaisena. Unimon hyökkäsi Tailmonin kimppuun saaden tämän kadottamaan hännässään olevan sormuksen. Unimonin kohtalo jäi tuntemattomaksi. Myöhemmin Unimon nähtiin metsässä BlackWarGreymonin kulkiessa ohi. Unimon nähdään myös venäläistytön digimonkumppanina, joka auttoi kukistamaan parven Flymoneja. Unimon nähtiin myös lopputaistelussa BelialVamdemonia vastaan. Digimon Fusionissa Unimoneja nähtiin Sky Zonella. Unimon voi kehittyä Indramoniksi.[1]

Upamon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Upamon on Digimon-hahmo. Upamon on Armadillomonin In-Traning -muoto, joka syntyy aina kun Armadillomon siirtyy ihmisten maailmaan. Upamon muistuttaa valkoista pyöreää olentoa, jolla on mustat silmät ja pitkät korvat. Upamonin hyökkäys on Shock Shout. Upamon nähdään myös Iorin tyttären digimonkumppanina 25 vuotta myöhemmin. Upamonin nimi tulee sanasta upa, mikä tarkoittaa nuorta aksolotlia.

Fresh In-Training Rookie Champion DNA-Ultimate DNA-Mega
Tsubumon Upamon Armadimon Ankylomon Shakkoumon Vikemon
Armor 1 Armor 2
Digmon Submarimon

V[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

V-mon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

V-mon (engl. Veemon) on Digimon-hahmo. TV-sarjassa se on Daisuke Motomiyan kumppani. V-mon on Rookie-tason digimon. Se on kehittynyt Chibimonista ja kehittyy digivoitumalla XV-moniksi. Digieggien avulla siitä voi tulla myös Fladramon, Lightdramon tai Magnamon. V-monin aseen nimi on yleensä V-mon Head (V-mon-pää). V-mon on sininen, ihmismäisen liskon näköinen lohikäärmedigimon.

V-monin nimi tulee englannin sanonnasta V for victory eli V niin kuin voitto.

Hyökkäykset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • V-mon Head (Vee Headbutt): Pukkaa vihollistaan päällään.
 • Bunbun Punch/Buzzing Punch (Vee Punch): Pyörittää molempia käsiään ympyröissä ja lyö niillä vastustajaa.

Muodot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Fresh In-Training Rookie Champion DNA-Ultimate DNA-Mega
Chicomon Chibimon V-mon XV-mon Paildramon Imperialdramon
Armor (rohkeus) Armor (ystävyys) Armor (ihme)
Fladramon Lightdramon Magnamon

Vademon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vademon on ultimate-tason aliendigimon, joka muistuttaa lonkeromaista olentoa jolla on iso aivojen näköinen pää. Vademon kantaa myös sädeasetta toisessa kädessään. Vademonin hyökkäyksiä ovat Unidentifined Flying Kiss ja Alien Ray. Digimon Adventuressa Koushiro ja Tentomon joutuivat Vademonin luomaan aika-avaruustaskuun. Vademon sai Koushiron luovuttamaan hänelle ajatuksensa ja tunnuksensa jolloin Koshiro joutui apaattiseen tilaan. PicoDevimon yritti ostaa Vademonilta Koshiron tunnuksen mutta Pabumonin autettua Koushiroa saamaan ajatuksensa takaisin hän sai taisteltua itselleen tunnuksensa takaisin. Vademon oli voitolla Kabuterimonia vastaan mutta Koushiron käytettyä Tunnustaan, Kabuterimon kehittyi AtlurKabuterimoniksi joka onnistui kukistamaan Vademonin jolloin hänen luomansa avaruudellinen tila romahti. Digimon Frontierissa Vademon toimi ennustajana Ennustajakylässä. Vademon nähtiin myös Autumn Leaf Fairilla ja Trailmonien kilpailussa. Digimon Data Squadissa Vademon nähtiin lasiputkessa huoneessa, jossa Thomasin sisko oli. Vademon voi kehittyä Ebemoniksi.

Valdurmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valdurmon on mega-tason lintudigimon. Valdurmon muistuttaa valtavaa kuusisiipistä lintua, jonka sulat ja höyhenet hehkuvat pyhää valoa. Valdurmonin sanotaan olleen olemassa Digimaailman synnystä saakka. Valdurmonin hyökkäyksiä ovat Purge Shine ja Aurora Undulation. Valdurmon on esiintynyt peleissä Digimon Masters, Digimon World DS, Digimon World Dawn and Dusk ja Digimon Story: Lost Evolution. Valdurmon voi kehittyä Sinduramonista. Valdurmonin nimi tulee myyttisestä Baldrsta.

Valkyrimon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valkyrimon on mega-tason digimon, joka syntyy kun Silphymon ja Garudamon DNA-Digivoituvat keskenään. Valkyrimon on soturidigimon, joka muistuttaa linnun ja ihmisen risteytystä. Valkyrimonilla on kaksi miekkaa vyötäisillään ja varsijousi selässään. Valkyrimonin kumppanina toimii Freyr niminen kultainen haukka, joka varoittaa häntä vaarasta. Hän voi liikkua silmänräpäyksessä paikasta toiseen ja voi halkaista vastustajansa salamannopeasti. Valkyrimon on esiintynyt peleissä Digimon World 2003, Digimon World DS, Digimon World Dawn/Dusk ja Digimon korttipelissä. Valkyrimonin hyökkäyksiä ovat Fenir Sword, Lightning Arrow, Laser Javelin ja Punishing Storm. Valkyrimonin nimi tulee norjalaisessa muinaisuskonnossa esiintyneestä Valkyriestä.

Fresh In-Training Rookie Champion DNA-Ultimate DNA-Mega
Pururumon Poromon Hawkmon Aquilamon Silphymon Valkyrimon

Vandemon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vandemon
VenomVandemon

Vandemon (jap. ヴァンデモン, engl. Myotismon) on fiktiivinen henkilö anime-sarjasta Digimon Adventure ja sarjan kolmas päävihollinen. Sen nimi tulee sanoista vampyyri (engl. vampire) ja demoni (engl. demon). Vandemonin hahmo on saanut vaikutteita vampyyreistä, ja hahmo muistuttaakin lähinnä vampyyriä, jolla on selässään punainen viitta. Vandemon oli siihenastisista Digimoneista älykkäin ja voimakkain ja kidutti Digimaailmaa, kunnes Valitut lapset tuhosivat hänet.

Eräässä vaiheessa Vandemon hyökkäsi Japaniin ja aiheutti sekasortoa, kun monet voimakkaat, hänen alaisuudessaan olleet Digimonit riehuivat Japanissa, ja Bakemonit ja Phantomon aiheuttivat lisää kaaosta. Lopulta Tailmon tuhosi Vandemonin kehittyessään Angewomoniksi sen jälkeen, kun Vandemon oli tuhonnut Tailmonin hyvän ystävän, Wizardmonin, joka oli henkensä hinnalla suojannut Hikaria ja Tailmonia Vandemonin hyökkäykseltä.

Vandemon on Ultimate-Digimon, eli siis hyvin voimakas. Vandemonin perusiskuja ovat Bloody Stream, Dead Scream sekä Night Raid, joita vastaan edes moni toinen Ultimate-digimon ei pärjää. Häntä kykeni haavoittamaan ainoastaan yllätyshyökkäyksillä tai pyhillä voimilla.

Vandemonilla oli myös kyky pysy elossa niin kauan kuin pienikin osa hänen dataansa selvisi. Tämän kyvyn ansiosta hän ei kuollut Angewomonin hyökkäyksestä, vaan palasi pian entistäkin julmempana ja vahvempana, joskin vähemmän älykkäänä Mega-tason Digimonina, VenomVandemonina (jap. ヴェノムヴァンデモン, engl. VenomMyotismon) ja hyökkäsi Japaniin. Agumon ja Gabumon kehittyivät WarGreymoniksi ja MetalGarurumoniksi ja yhteisvoimin tuhosivat VenomVandemonin.

Vandemon palasi vielä sarjan Digimon Zero Two lopussa vieläkin julmempana ja voimakkaampana sekä myös älykkäänä (toisin kuin pikemminkin petomainen VenomVandemon oli ollut) BelialVandemonina (jap. ベリアルヴァンデモン, engl. MaloMyotismon). BlackWarGreymon ja myöhemmin Tailmon huomaavat, että Vandemon oli kaiken juonien varjoissa. Hän oli selvinnyt elämällä Yukio Oikawan sisällä ja oli toiminut koko sarjan ajan kaiken pahan taustavaikuttajana. Lapset onnistuivat heti taistelun alussa miltei tuhoamaan BelialVandemonin, mutta tämä sai uutta energiaa, kun he siirtyivät taistelun aikana Digimaailmaan. BelialVandemon saatiin tuhottua lopullisesti kaikkien maailman valittujen lasten avulla, koska se ei kestänyt sitä hyvyyttä eikä toivoa ja valoa, joka vallitsi lasten sydämissä. Viimeisen armoniskun antoi Imperialdramon, joka tuhosi BelialVandemonin ruumiin tuhouduttua jäljelle jääneen pimeän hengen Giga Death -hyökkäyksellä.

Digimon Frontierissa Vandemonin kuva nähtiin ravintolassa Autumn Leaf Fairilla. Digimon Fusionin kolmannella kaudella Quartzmon lähetti useita Vandemoneja lasten kimppuun. Osa Vandemoneista kehittyivät VenomVandemoneiksi ja BelialVandemoneiksi ja olivat voitolla lapsia vastaan kunnes aiemmista sarjoista tutut Taichi, Marcus, Daisuke, Takato ja Takuya saapuivat auttamaan heitä. Yhdistämällä voimansa lapset onnistuivat tuhoamaan VenomVandemonit ja BelialVandemonit.

Muodot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Fresh In-Training Rookie Champion Ultimate Mega
Zurumon Pagumon PicoDevimon Devimon Vandemon BelialVandemon
(VenomVandemon)

Hyökkäykset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vandemonina:

 • Bloody Stream (suom. Verivirta) (Crimson Lightning): Luo punaisen energianuoran, jota käyttää piiskan tavoin.
 • Dead Scream (suom. Kuoleman huuto) (Nightmare Claw): Lähettää viitastaan mustan, kummitusmaisen hahmon, joka muuttaa vastustajan mustaksi ja kangistaa tämän.
 • Night Raid (suom. Lepakkoyöhyökkäys) (Grisly Wing): Päästää viittansa alta joukon lepakoita, jotka pahimmassa tapauksessa tuhoavat vastustajan.
 • Nightmare Wave: Ampuu sähköisyyttä joka vahvistaa kohteen epäilyä ja epäluottamusta.
 • Blood Punch:
 • Cloud Minion:

VenomVandemonina:

 • Venom Infusion (Venom Infuse): Laukaisee voimakkaita, sateenkaaren värisiä säteitä silmistään.
 • Tyrant Savage: Iskee vastustajaansa kynsillään.
 • Nightmare Claw: Koskee tai viiltää vihollistaan painajaisella, joka halvaannuttaa heidät.
 • Chaos Flame:
 • Inferno:

BelialVandemonina:

 • Melting Blood (Crimson Mist): Vapauttaa punaisen sumun, joka ympäröi vastustajan ja saa tämän sulamaan olemattomiin.
 • Pandemonium Flame (Screaming Darkness): Laukaisee pimeitä säteitä olillaan olevista elävistä tykeistä, joiden nimet ovat Sodom ja Gomorra.
 • Mind Illusion (Mental Illusion): Saa vastustajansa kokemaan suurimmat unelmansa/murheensa tai painajaisensa ja käyttää niitä hyväkseen.
 • Chaos Crusher: Viiltää vastustajaansa kynsillään.
 • Black Rain: Aiheuttaa pimeän energian satamisen taivaalta.
 • Soul Shield: muodostaa pimeää energiaa kilveksi suojellakseen itseään hyökkäyksiltä.
 • Black Device: Katoaa mustaan pilveen ja siirtyy toiseen paikkaan.
 • Dark Stream: Ampuu raskaan pimeän energiasäteen ruumiistaan.
 • Dark Cannon: Ampuu käsistään pimeän sähköenergia-aallon.
 • Healing of Darkness: Tummansininen säde iskee häneen parantaen hänet tai kasvattaen hänet suuremmaksi.
 • Photon Cracker: Vapauttaa siivistään shokeeraavan hyökkäyksen.
 • Distance Kick: Potkaisee vastustajansa pois pimeän energian avulla.
 • Instant Lockdown: Ampuu mustan liekehtivän pilven joka halvaannuttaa vastustajan.
 • Black Hovering: Pyörii ilmassa jottei häntä saada kiinni, mikä aiheuttaa paremman Black Rain iskun.
 • Kickdown: Potkaisee ilmassa vastustajaa mustalla energia-aallolla.
 • Critical Darkness: Nappaa vastustajan hännällään ja heittää hänet maahan.

Vegiemon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vegiemon on Champion-tason kasvidigimon ja väriltään keltainen. Vegiemonilla on pitkät köynnösmäiset kädet, punaiset silmät ja kuusi punaisensinistä sulkaa päässään. Vegiemon pystyy myös avaamaan kitansa suureksi tarvittaessa. Vegiemonin hyökkäyksiä ovat Compost Bomber ja Stink Jet. Digimon Adventuressa Vegiemon työskenteli tarjoilijana Digitamamonin ravintolassa. Vegiemon suuttui kun Jou ei pystynyt maksamaan laskuaan dollareilla ja ilmoitti tästä Digitamamonille joka määräsi Joun työhön maksaakseen laskunsa. Myöhemmin kun Taichi ja Takeru saapuivat auttamaan häntä, Vegiemon piti Jouta aisoissa ja uhkaili Takerua kunnes Garurumon kehittyi WereGarurumoniksi ja kukisti Digitamamonin taistelussa jolloin Vegiemon pakeni. Myöhemmin Vegiemon nähtiin Vamdemonin armeijassa. Digimon Zero Two -sarjassa Vegiemoneja ja RedVegiemon olivat digimonkeisarin pimeän renkaan vaikutuksen alaisina. He pitivät panttivankeina Gazimonien kylän asukkaita ja hakkasivat Gomamonin. Lasten tuhottua Pimeän Tornin he vapauttivat Vegiemonit. Vegiemoneja nähtiin myöhemmin ranskalaisen valittujen lasten digimonkumppaneina ja lopputaistelussa BelialVamdemonia vastaan. Digimon Tamersissa Gorillamon tuhosi Vegiemonin ja Numemonin Henryn pelissä. Vegiemon oli myös yksi IceDevimonin uhreista. Digimon Frontierissa Vegiemoneja nähtiin Autumn Leaf Fairilla ja Trailmonien kilpailussa. Vegiemon joutui myös IceDevimonin uhriksi. Vegiemonin vaihtoehtoisia muotoja ovat RedVegiemon ja Weedmon.

Velgemon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Velgemon on Hybrid-tason lintudigimon. Velgemon voi syntyä kenestä tahansa pahan Pimeyden petohengen avulla. Velgemon muistuttaa valtavaa punaista lintua, jonka ulkomuoto on peräisin myyttisestä Hræsvelgrista. Velgemonin hyökkäyksiä ovat Dark Obliteration ja Master of Darkness. Digimon Frontierissa Duskmon muuttui Velgemoniksi pahan Pimeyden petohengen avulla. Velgemon pystyi kukistamaan BeoWolfmonin taistelussa, mutta Aldamonin avulla BeoWolfmon onnistui lopulta kukistamaan Velgemonin ja palauttamaan hänet takaisin Koichiksi.

Venusmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Venusmon on Mega-tason jumaldigimon ja yksi Olympos XII:n jäsenistä. Venusmon muistuttaa naishahmoa, jolla on valkoinen vaatetus, pitkä kellertävä tukka, punainen koru kaulassaan ja valkoiset saappaat, joissa on siivet. Venusmon kantaa myös valkoista kyyhkystä kädessään. Venusmonin hyökkäyksiä ovat Healing Therapy, LOVE YOU ja Peace Fantasia. Venusmon ei ole toistaiseksi esiintynyt Digimon-sarjassa eikä peleissä. Venusmonin nimi tulee Venus-jumalasta.

Vermilimon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vermilimon on ultimate-tason dinosaurusdigimon. Vermilimon muistuttaa punaista Monochromonia. Vermilimonin hyökkäyksiä ovat Volcanic Strike ja Verm Blaze. Vermilimon on esiintynyt videopeleissä Digimon World, Digimon World 2 ja Digimon World Dawn and Dusk.

Vikemon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vikemon on Armadimonin Mega-muoto sekä yksi Gomamonin Mega-muodoista, joka esiintyy Digimon Adventure V-Tamer 01, Digimon World DS, Digimon World 2003 ja Digimon-korttipelissä. Vikemon on petomiesdigimon, joka kantaa kädessään Mjolnir-nimistä vasarakirvestä, jolla on voima taivuttaa avaruutta. Vikemonin hyökkäyksiä ovat Arctic Blizzard, Viking Axe, Viking Flare ja Berserk Howl. Vikemon on merirosvo Nettimeressä ja komentaa omia joukkojaan. Vikemonin nimi tulee sanasta viking mikä tarkoittaa viikinkiä. Vikemon voi myös kehittyä Zudomonista. Digimon Adventure tri. -elokuvasarjan toisessa osassa Determination, Joe Kidon digimonkumppani Gomamon sai kyvyn digivoitua Vikemoniksi Imperialdramonia vastaan käydyn taistelun aikana.

Gomamonin muodot:

Fresh In-Training Rookie Champion Ultimate Mega
Pichimon Pukamon Gomamon Ikkakumon Zudomon Vikemon
(Plesiomon)

Armadimonin muodot:

Fresh In-Training Rookie Champion DNA-Ultimate DNA-Mega
Tsubumon Upamon Armadimon Ankylomon Shakkoumon Vikemon
Armor 1 Armor 2
Digmon Submarimon

Vilemon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vilemon (jap. Evilmon, suom. Menacemon) on Champion-tason digimon, joka muistuttaa vampyyrilepakkoa, jolla on punertava töyhtö päässään ja keltaiset kädet. Vilemonin hyökkäyksiä ovat Nightmare Shocker ja Demon Darts. Digimon Adventuressa Piamon kutsui valtavan Vilemon-armeijansa lasten kimppuun kun HolyAngemon oli pelastanut lapset ja digimonit. Mimi kuitenkin saapui Unimonin, Ogremonin, Frigimonin, Meramonin, Elecmonin, Gekomonien ja Otamamonien kanssa jotka onnistuivat kukistamaan osan Vilemoneista. Taistelu päättyi kun HolyAngemon käytti Heaven's Gate hyökkäystään joka imi sisäänsä kaikki Vilemonit ja Piamonin WarGreymonin ja MetalGarurumonin avustuksella. Digimon Zero Two -sarjassa kaksi Vilemonia nähtiin ranskalaislasten digimonkumppaneina.

Digimon Tamersissa Vilemon ilmestyi ihmisten maailmaan ja aiheutti hämminkiä. Vilemon loukkaantui Guilmonin kutsuttua häntä pieneksi ja iski häntä Demon Darts hyökkäyksellään. Terriermon ja Henry saapuivat paikalle Takaton kanssa ja auttoivat Guilmonia kunnes Rika ja Renamon saapuivat paikalle ja käskivät Takaton ja Guilmonin vetäytyä. Vilemon yliarvioi itsensä sanomalla ettei yleensä taistele tyttöjä vastaan mutta jos hän kerran vaatii. Renamon kuitenkin tuhosi helposti Vilemonin Diamond Storm hyökkäyksellään ja latasi tämän datan itseensä. Takaton paheksuttua asiaa Rika sanoi että digimonit ovat vain dataa.

Digimon Data Squadissa Vilemon ilmestyi ihmisten maailmaan kolmen PicoDevimonin kanssa. Vilemon kohtasi Connorin isän ja huomasi tämän rahanahneuden ja naamioitui kun PicoDevimonit salaa auttoivat miestä voittamaan hevoskilpailun. Marcusin ja Agumonin saavuttua paikalle Vilemon paljasti itsensä ja käytti Connorin isän vihaa kasvaakseen jättikokoiseksi. Agumon kehittyi GeoGreymoniksi ja tuhosi Vilemonin ja PicoDevimonit. Digimon Fusionissa kolme Vilemonia toimivat Blastmonin palvelijoina ja viestintuojina. Myöhemmin Ewan Amano pakotti Vilemonit väkisin yhdistymään Laylamonin kanssa Combined-muotoon.

Volcamon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Volcamon on ultimate-tason androididigimon. Volcamon muistuttaa lihaksikasta ihmistä, jolla on pieni tulivuori selässään. Volcamonin hyökkäyksiä ovat Magma Bass ja Tacle Time. Volcamon esiintyi Digimon Frontierissa Sakkakumonin Earth-arealla. Volcamon hyökkäsi Junpein kimppuun ja kyseenalaisti hänen ystävyytensä muita lapsia kohtaan. Junpei muuttui Beetlemoniksi ja onnistui kukistamaan Volcamonin, mutta hänen mieleensä jäi Volcamonin sanat ystävyydestä.

Volcdramon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Volcdramon on ultimate-tason lohikäärmedigimon. Volcdramon muistuttaa liekehtivää lohikäärmettä, jolla on kolme tulivuorta selässään. Volcdramonin hyökkäyksiä ovat Volcanic Fount ja Circle of Death. Volcdramon esiintyi Digimon Fusionin kolmannella kaudella DigiQuartzissa. Christopher onnistui lopulta kukistamaan Volcdramonin.

Vulcanusmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vulcanusmon on mega-tason jumaldigimon ja yksi Olympos XII:n jäsenistä. Vulcanusmon muistuttaa monikätistä olentoa, jolla on punainen panssarointi ja kupu päänsä ympärillä. Vulcanusmon kantaa käsissään useita aseita kuten Berenjenaa, Oro Salmónia ja Zanahoriaa. Vulcanusmonin hyökkäyksiä ovat Pinpoint Weapons Works, Appropriate Works ja Bomber Art. Vulcanusmon ei ole toistaiseksi esiintynyt Digimon-sarjassa eikä peleissä. Vulcanusmonin nimi tulee roomalaisesta tulen jumalasta Vulcanista.

W[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Wanyamon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Wanyamon on in-training tason digimon, joka muistuttaa sinistä kissanpäätä, jolla on pitkä häntä ja M-kirjain otsassaan. Wanyamonin hyökkäys on Smile Fang. Wanyamon on esiintynyt mangasarjoissa Digimon Next ja Digimon World Re:Digitize, sekä videopeleissä Digimon World Dawn and Dusk ja Digimon Story: Lost Evolution. Wanyamon voi kehittyä Gaomoniksi.

WarGreymon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

WarGreymon (jap. ウォーグレイモン) on Mega-tason Digimon-hahmo Digimon-animesarjasta. Agumon "muotoharppaa" WarGreymoniksi. Se on humanoitu versio Greymonista. Se on lähes kokonaan panssaroitu ja sillä on selässään metalliset siivet, joita se käyttää myös suojakilpenään, ja niissä on Taichi Yagamin tunnus, rohkeus. Sen tärkeimmät aseet ovat kädet, joista se luo esimerkiksi Terra Force -nimisen hyökkäyksen. BlackWarGreymon on täysin WarGreymonia muistuttava antisankari (BlackWarGreymon on musta versio WarGreymonista ja sillä on eri hyökkäykset kuin WarGreymonilla). Digimon Adventure tri. -elokuvasarjan neljännessä osassa, Loss, Agumon oli menettänyt muistonsa Digimaailman "uudelleenkäynnistyksen" seurauksena, mutta oppi digivoitumaan Taichin avulla uudelleen WarGreymoniksi, auttaakseen MetalGarurumonia tuhoamaan MetalSeadramonin.

Hyökkäykset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Terra Force (Gaia Force): WarGreymon kerää ympäröivästä energiasta ison, keltaisen pallon, ja heittää sillä vastustajaansa. Englanninkielisessä versiossa tätä hyökkäystä kutsutaan joskus myös nimellä "Nova Force".
 • Mega Claw (Dramon Killer): Lyö vastustajiaan "Dramon-käsillään".
 • Great Tornado: Pyörii tornadon nopeudella suoraan vastustajaa päin.
 • Poseidon Force: WarGreymon imee vettä isoksi palloksi ja heittää sen. (X-Muodossa)
Fresh In-Training Rookie Champion Ultimate Mega DNA-Mega
Botamon Koromon Agumon Greymon MetalGreymon
(SkullGreymon)
WarGreymon Omnimon

WaruMonzaemon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

WaruMonzaemon (suomenkielisessä versiossa WickedMonzaemon) on Monzaemonin paha ultimate-muoto, joka syntyy Monzaemonista tietokoneviruksen avulla. WaruMonzaemon on väriltään musta ja sillä on punainen viitta. WaruMonzaemonin hyökkäyksiä ovat Heart Brake Attack, Bear Claw ja Nasty Step. WaruMonzaemon esiintyi Digimon Adventuren jaksossa 49, jossa hän orjuutti valtavaa Numemon laumaa, jotka tuottivat sähkön Mugendramonin hallitsemalle kaupungille. Hikari, Sora ja Takeru onnistuivat vapauttamaan Numemonit ja kukistamaan WaruMonzaemonin. Kun WaruMonzaemon kertoi tästä Mugendramonille ja pyysi tältä apua, Mugendramon tuhosi WaruMonzaemonin Mugen Cannon hyökkäyksellään. (englanninkielisessä versiossa Mugendramon ampui ainoastaan WaruMonzaemonin käden irti).

Digimon Zero Two -sarjassa WaruMonzaemon ilmestyi ihmisten maailmaan joulupäivänä Japaniin. Imperialdramon onnistui kukistamaan hänet ja lähetti takaisin digimaailmaan. Digimon Tamersissa WaruMonzaemon oli yksi niistä digimoneista, jotka halusivat Rikan kouluttajakseen. WaruMonzaemonin kuva oli myös Henryn tietokoneessa.

Digimon Frontierissa BlackToyAgumon muutti Monzaemonin WaruMonzaemoniksi tietokoneviruksella. WaruMonzaemon kidnappasi Tommyn ja vei tämän pois. Lasten tuhottua BlackToyAgumonin, he löytävät Tommyn pelaamasta Monzaemonin kanssa. Monzaemon kertoi heille Tommyn halun leikkiä hänen kanssaan tuhonneen viruksen ja muuttaneen hänet normaaliksi.

Digimon Fusionissa WaruMonzaemon nähtiin Matadormonin kokkina. Angie haastaa WaruMonzaemonin kilpailuun kumpi on parempi kokki. Angie voittaa kilpailun, mistä WaruMonzaemon suuttuu. WaruMonzaemon yhdistyy Monzaemonien kanssa GigaWaruMonzaemoniksi kasvaen jättimäiseksi. Shoutmon X4 onnistuu kukistamaan GigaWaruMonzaemonin yhdistymällä Spadamonin kanssa Shoutmon X4S -muotoon. WaruMonzaemon oli yksi niistä digimoneista, jotka lopputaistelussa yhdistyivät Shoutmonin kanssa Shoutmon X7F Superior Modeen tuhoten MegaDarknessBagramonin.

Wendigomon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Wendigomon on Lopmonin "paha" Champion-muoto. Wendigomon muistuttaa ruskeaa petomaista olentoa, jolla on punaiset kädet ja jalat, vihreät jänismäiset korvat ja päässään valkoinen kolmipiikkinen hattu ja kaksi isoa piikkiä olkapäissään. Wendigomonin hyökkäyksiä ovat Destroyed Voice ja Club Arm. Wendigomon esiintyi elokuvassa Digimon Adventure 02: Digimon Hurricane Landing!!/Transcendent Evolution!! The Golden Digimentals, jossa Lopmon joutui Diaboromonin tuhosta jäljelle jääneen viruksen valtaan ja muuttui Wendigomoniksi. Myöhemmin Wendigomon muuttui virus-tyypin Antylamoniksi. Digimon Fusionissa Wendigomoneja nähtiin Gravimonin armeijassa.

WereGarurumon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

WereGarurumon (jap. ワーガルルモン) on Digimon-hahmo. Se on Ultimate-tason eläindigimon ja Digimon Adventuressa Yamato Ishidan kumppani. Se superdigivoituu Garurumonista tarpeen tullen Yamaton ja hänen Ystävyyden Tunnuksensa avulla. WereGarurumon muistuttaa kahdella jalalla seisovaa Garurumonia ja samalla ihmissutta. Sillä on siniset farkut, nahkahihnoja ja koruja. Kaksijalkaisena WereGarurumon on hitaampi kuin Garurumon, mutta sillä on voimakkaammat hyökkäykset ja kyky puolustautua. Sen ase on Kaiser Nails (Keisarinkynnet). WereGarurumonin seuraava muoto on MetalGarurumon.

WereGarurumonin nimi tulee englannin sanasta werewolf eli ihmissusi ja japanin sanasta garuru, joka kuvaa murinan ääntä.

Hyökkäykset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Wolf Claw (Kaiser Nail): WereGarurumon sivaltaa vastustajaansa voimakkailla kynsillään.
 • Garuru Kick: Potkaisee vastustajaansa voimakkaasti.
Fresh In-Training Rookie Champion Ultimate Mega DNA-Mega
Punimon Tsunomon Gabumon Garurumon WereGarurumon MetalGarurumon Omnimon

Whamon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Whamon on isoa valasta muistuttava digimon, josta on olemassa sekä Champion- että Ultimate-tason versiot. Whamonin hyökkäys on Tidal Wave. Digimon Adventuressa, kun Valitut lapset olivat lautalla matkalla Sarba-mantereelle, mustan rattaan vaikutuksen alaisena ollut Whamon nielaisi lapset sisäänsä. Lapset onnistuivat tuhoamaan pimeän renkaan ja Whamon palautui hyväksi. Whamon pyysi anteeksi lapsilta ja vei heidät merenalaiseen luolaan, josta tunnusten kotelot löytyivät. Whamon vei lapset Sarba-mantereelle. Myöhemmin Whamon auttoi Valittuja lapsia taistelussa MetalSeadramonia vastaan, mutta sai samalla surmansa. Digimon Zero Two -sarjassa Whamon pelasti lapset, jotka olivat loukussa öljynporauslautalla. Whamon nähdään myös ihmisten maailmassa Suuren Koralliriutan liepeillä Australiassa. Digimon Tamersissa Whamon nähdään vilaukselta repeämässä taivaalla Vikaralmonin hyökättyä ihmisten maailmaan.

Digimon Frontierissa lapset löytävät klaustrofobiasta kärsivän Whamonin merenalaisesta luolasta. MetalKabuterimonin tuhottua Grumblemonin, luola alkoi täyttyä vedellä, mutta Whamon pelasti lapset. Whamon vei lapset kiitokseksi rauhallisempaan paikkaan turvaan. Digimon Fusionissa nähtiin erilainen Whamon, joka oli väriltään valkoinen ja joka kantoi saarta selässään. Whamon vartioi Island Zonen Code Crownia mahassaan. Whamon esti Flymoneja varastamasta Code Crownia ja antoi Mikeylle vasta aineen Flymonin myrkkyyn parantaakseen Shoutmonin. Whamon myöhemmin pelasti lapset hyökyaallolta Neptunemonin tuhouduttua.

Wisemon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Wisemon on Ultimate-tason demonidigimon, joka muistuttaa kultinjohtajaa. Wisemonilla on punainen kaapu, valkoinen huppu, siivet selässä ja käsissään punainen ja keltainen pallo, jotka kuvaavat aikaa ja avaruutta. Wisemon pystyy kulkemaan kirjansa avulla maailmojen välissä. Wisemonin hyökkäyksiä ovat Pandora Dialogue ja Eternal Nirvana. Wisemon esiintyy Digimon Fusionissa, jossa hän kohtasi Mikeyn matkatessaan kirjansa avulla digimaailman välillä. Wisemon kertoi Mikeylle koodikruunujen merkityksen ja oudoista tapahtumista ihmisten maailmassa. Wisemon kuunteli Mikeyn puheita ja auttoi tätä taistelussa Arkadimonia vastaan uhraamalla kirjansa. Wisemon myöhemmin liittyi Xros Heartin jäseneksi oppiakseen lisää Mikeysta ja tämän ystävistä. Wisemonin ansiosta lapset onnistuivat pakenemaan Digital Underworldista. Wisemon voi yhdistyä Mervamonin kanssa Wide-Hi-Vision Sword muotoon tai Knightmonin kanssa Wise Sword -muotoon. Digimon Fusionin kolmannella kaudella Wisemon rakensi koneen, jolla Mikey onnistui siirtämään digimoneja Digiviceensa. Wisemonin nimi tulee sanoista Wise-man eli "viisas ihminen".

Witchmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Witchmon on champion-tason demonidigimon. Witchmon muistuttaa naispuolista noitaa, jolla on punainen vaatetus, punainen hattu, pitkät punaiset kynnet, musta viitta ja kengät ja luuta. Witchmonin hyökkäyksiä ovat Baluluna Gale ja Aquary Pressure. Witchmon esiintyi Digimon Fusionin kolmannella kaudella Harukin digimonkumppanina.

Wizardmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Wizardmon on champion-tason velhodigimon. Wizardmon muistuttaa ihmistä, jolla on iso musta hattu ja sauva kädessä. Wizardmonin aseena on sauva ja oranssin värinen valopallo hyökkäys.

Digimon Adventuressa Wizardmon oli ollut Tailmonin ystävä siitä lähtien kun Tailmon pelasti hänet kun Wizardmon oli matkannut monta päivää uupuneena. Tailmon kertoi hänelle odottaneensa jotakuta, joka tarkoitti valittua lasta, hänen omaa kumppaniaan. Kun Tailmon myöhemmin unohti kaiken tämän Wizardmon palautti hänen mieleensä kaiken ja siten Tailmon saattoi jättää pahan Vandemonin jonka käskyläisinä hän ja Wizardmon olivat olleet jo kauan. Wizardmon kuitenkin kuoli kun Vamdemon iski hyökkäyksensä häntä kohti. Wizardmon ei koskaan syntynyt uudelleen kuten digimonit tavallisesti, koska hän kuoli ihmisten maailmassa, mutta Digimon Zero Two -sarjassa hän ilmestyy Tailmonin luo haamuna antaakseen Valituille lapsille viestin ”Hyvyys levittää kultaista valoa”, joka auttaisi palauttamaan Ken Ichijoujin Digimon-keisarista takaisin Valituksi lapseksi. Tailmon ja muut uskovat että he näkevät hänet vielä. Digimon Frontierissa Candlemon kehittyi Wizardmoniksi, mutta lapset kukistivat hänet. Wizardmon nähdään myös Autumn Leaf Fairilla Tailmonin vieressä. Digimon Data Squadissa Wizardmon nähdään lasiputkessa Kuratan laboratoriossa. Widardmon nähdään myös elokuvassa Digital Monster X-Evolution X-digimonien kannattajana. Wizardmon pelasti Dorugamonin telekineesin avulla siirtäen hänet luolaan. Wizardmon antoi myöhemmin Dorugamonin Mushroomonien huomaan ja taisteli Silphymonin ja Mummymonin kanssa DexDoruGreymonia vastaan.

Digimon Adventure tri. -sarjan kuudennessa elokuvassa Future Wizardmon oli digimaailman uudelleenkäynnistyksen myötä herännyt henkiin muistinsa menettäneenä.

Muodot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Fresh In-Training Rookie Champion Ultimate Mega
Mokumon DemiMeramon Candlemon Wizardmon Mystimon Hermmon

Hyökkäykset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Thunder Cloud (Electro Squall): Muodostaa pienen ukkospilven, joka iskee voimakkaan salaman.
 • Magic Game (Magical Game): Satunnaisia taikatemppuja, kuten näkymättömyys tai illuusioita.
 • Terror Illusion (Vision of Terror): Käyttää vastustajan pelkoja hyväkseen luodakseen tätä kauhistuttavia näkyjä.
 • Blink Breeze:

Woodmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Woodmon on Champion-tason kantoa muistuttava Digimon. Woodmonin hyökkäyksiä ovat Branch Drill ja Woody Smash. Digimon Adventuressa lauma Woodmoneja taisteli Ogremonia vastaan. Ogremon oli häviämäisillään heille, kunnes MetalEtemon ilmestyi taivaalta meteoriitissa, joka liiskasi Woodmonit. Digimon Zero Two -sarjassa lapset vapauttavat Woodmonin pimeän renkaan vaikutuksesta kaatamalla Pimeän Tornin hänen päälleen. Woodmon kertoo heille missä Digimonkeisari on, mutta vajoaa maahan Pimeän Tornin painosta. Myöhemmin Woodmoneja nähdään jälleenrakentamassa digimaailmaa Kimeramonin kukistumisen jälkeen. Digimon Tamersissa kolme Woodmonia tarkkailevat Calumonia, joka piirtää maahan erikoista kuviota. Calumon tietämättään kuvion avulla saa Woodmonit kehittymään Treemoneiksi. Digimon Frontierissa kolme Mushroomonia muuntautuvat yhdeksi isoksi Woodmoniksi, joka onnistuu voittamaan taistelussa Kazemonin, kunnes Lobomon onnistuu kukistamaan hänet ja palauttamaan Mushroomoneiksi. Woodmon nähdään myös Autumn Leaf Fairilla. Digimon Data Squadissa SaberLeomon kertoo Gotsumonille Woodmonin olleen yksi Kuratan ryhmän uhreista 10 vuotta sitten. Digimon Fusionissa Woodmoneja nähtiin Jungle Zonen asukkaina. Woodmoneja nähtiin myös Honey Landilla. Digimon Adventure tri. -elokuvasarjan viidennessä osassa Coexistence useita Woodmoneja näkyi Digimaailmassa Meicoomonin levittämälle tartunnalle altistuneina.

Muodot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Fresh In-Training Rookie Champion Ultimate Mega
Nyokimon Pyocomon Mushroomon Woodmon Treemon Pinomon

Wormmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Wormmon on Digimon-hahmo. Digimon Zero Two -sarjassa se on Ken Ichijoujin kumppani. Wormmon on Rookie-tason digimon. Se on kehittynyt Minomonista ja kehittyy Stingmoniksi. Wormmonin aseen nimi on yleensä Sticky Net (Tahmea verkko). Wormmon on vihreä, toukkamainen hyönteisdigimon. Sarjassa se pysyi uskollisena kumppanilleen Kenille, vaikka tämä toimi Digimonkeisarina ja kohteli Wormmonia kaltoin. Wormmon menehtyi jaksossa "Hyvästi Ken" annettuaan kaiken voimansa Magnamonille, mutta syntyi uudelleen Aikojen Alun kaupungissa Leafmonina. Myöhemmin Wormmon toimii yhteistyössä Kenin ja muiden lasten kanssa.

Wormmonin nimi tulee englannin sanasta worm eli mato.

Fresh In-Training Rookie Champion DNA-Ultimate DNA-Mega
Leafmon Minomon Wormmon Stingmon Paildramon Imperialdramon
Armor (lempeys)
Pucchiemon

X[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

XV-mon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

XV-mon (engl. ExVeemon) on Digimon-hahmo. Se on Champion-tasolla ja kehittyy Digimon Zero Two -sarjassa V-monista tarpeen tullen Daisuken digivicen avulla. XV-mon voi DNA-digivoitua Stingmonin kanssa Paildramoniksi. XV-mon on sininen ja siivekäs, ihmismäisen liskon näköinen lohikäärmedigimon. Sen ase on X-Laser.

XV-monin nimen X tulee englannin sanasta extreme eli ääriurheilu ja V sanonnasta V for victory eli V niin kuin voitto.

Hyökkäykset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • X-Laser (Vee-Laser): Laukaisee X:n muotoisen lasersäteen rinnastaan.
 • Strong Crunch (Critical Crunch): Puree ja rusentaa vihollistaan.
 • Vee-Punch/Vee-Kick: Englanninkielisessä versiossa joskus nähtyjä hyökkäyksiä, nyrkiniskuja ja potkuja.
 • X-Tornado: Käyttää siipiään luodakseen tornadon, jonka lähettää vihollistaan päin.
Fresh In-Training Rookie Champion DNA-Ultimate DNA-Mega
Chicomon Chibimon V-mon XV-mon Paildramon Imperialdramon
Armor 1 Armor 2 Armor 3
Fladramon Lightdramon Magnamon

Y[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yakiimon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yakiimon on Rookie-tason digimon, joka muistuttaa bataattia, jolla on nyrkkeilyhanskat ja punaiset kengät ja harmaa käärittyä sanomalehteä muistuttava vaatetus vyötäröllään ja jalkojensa ympärillä. Yakiimonin hyökkäyksiä ovat Beniazuma Uppercut ja Beniazuma Straight. Yakiimon esiintyi Digimon Fusionin jaksossa 75.

Yanmamon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yanmamon on Champion-tason hyönteisdigimon. Yanmamon muistuttaa keltaista sudenkorentoa. Yanmamonin hyökkäyksiä ovat Sonic Bite, Bug Swarm, Thunder Ray ja Assassin Arrow. Yanmamon nähtiin Digimon Data Squadissa kantamassa Gotsumonia paikasta toiseen Digimaailmassa. Yanmamonin kohtalo jäi tuntemattomaksi lasten tuhottua Meteormonin.

Yasyamon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yasyamon on Armor-tason nukkedigimon. Yasyamon voi kehittyä V-Monista Viattomuuden Digieggin avulla. Yasyamon muistuttaa ihmistä, jolla on naamio, puiset miekat ja kilvet ja nahkahousut. Yasyamonin hyökkäyksiä ovat Double Strike ja Puppet Master. Yasyamon esiintyi Digimon Frontier: Island of Lost Digimon elokuvassa Dinohyumonin armeijassa. Digimon Data Squadissa Yasyamon nähtiin Holy Capitalin asukkaana. BioSpinomon tuhosi Yasyamonin taistellessaan Rosemonia vastaan. Digimon Fusionissa Yasyamoneja nähtiin Sword Zonella harjoittelemassa miekkailua. Sarjan kolmannella kaudella Dracmon pystyi kehittymään Yasyamoniksi. Yasyamonin nimi tulee Yakshasta.

YukimiBotamon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

YukimiBotamon (jap. ユキミボタモン, suom. Snowbotamon) on vauva-asteen Digimon-hahmo. Se luokitellaan lima-digimoniksi, kuten useimmat tämän asteen digimoneista. Väriltään se on valkea, toisin kuin Botamon, jota se kovasti muistuttaa. YukimiBotamon digivoituu Nyaromoniksi.

Fresh In-Training Rookie Champion Ultimate Mega DNA-Mega
YukimiBotamon Nyaromon Plotmon Tailmon Angewomon Ophanimon
(Holydramon)
Ordinemon

Yuramon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yuramon on Fresh-tason digimon, joka muistuttaa karvaista sinistä olentoa, jolla on pitkät siniset korvat ja mustat silmät. Yuramonin aseena on Bubble Blow. Yuramon nähtiin lyhyen aikaa takaumassa Digimon Adventure -sarjassa, kun Valittujen lasten digimonit kuoriutuivat. Yuramonin nimi tulee japanin kielen sanasta Yurayura joka tarkoittaa ravistamista. Yuramon voi kehittyä Tanemoniksi.

Fresh In-Training Rookie Champion Ultimate Mega
Yuramon Tanemon Palmon Togemon Lilimon Rosemon

Z[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Zamielmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Zamielmon on Mega-tason demonidigimon. Zamielmon muistuttaa ihmistä, jolla on vihreä vaatetus, keltaiset kengät, nuolet olkapäissään ja keihäs selässään. Zamielmonin hyökkäyksiä ovat Snipe Headshot, Bow Cutter, Foot Shot, Arrow Lance, Turbulence Arrow ja Ultimate Arrow. Zamielmon esiintyi Digimon Fusionin toisella kaudella yhtenä Pimeyden Kenraaleista ja Honey Landin hallitsijana. Zamielmon yhdisti GrandisKuwagamonin Honeybeemonien kanssa GrandisKuwagamon Honeybee Modeen. Lasten kukistettua hänet Zamielmon vetäytyi linnaansa. Zamielmon lähettää lapset Honey Land Amusement Parkiin testatakseen heidän selviytymiskykyään. Myöhemmin JetMervamon ja Shoutmon DX onnistuvat tuhoamaan Zamielmonin. Myöhemmin AxeKnightmon käytti Zamielmonin ruumista osana GrandGeneramonia. Zamielmonin henki joutui Prison Landille. GrandGeneramonin tuhouduttua Zamielmonin henki tuhoutui myös. Zamielmonin nimi tulee Zamielista.

Zanbamon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Zanbamon on mega-tason digimon, joka muistuttaa soturikentauria. Zanbamon kantaa toisessa käsessään Zanbato nimistä miekkaa ja toisessa Youtou katanaa. Zanbamon omaa myös lentokyvyn. Zanbamonin hyökkäyksiä ovat Focal Blade, Mystic Flame ja Hunting Knife. Digimon Frontierissa Zanbamon johti joukkoa, johon kuuluivat mm Gryphonmon, Pteramon, GranKuwagamon ja viisi Airdramonia. Zanbamon lähetti heidät Royal Knightsien kimppuun heidän aloittaessaan invaasiota Autumn Leaf Fairille. Zanbamon sai sidottua Dynasmonin maahan, mutta tämä rikkoi Zanbamonin miekat ja tuhosi tämän samalla kun Crusadermon kukisti Zanbamonin joukot.

Digimon Next -mangassa Zanbamon toimi Barbamonin joukkojen komentajana ja määräsi lapset antautumaan. GeoGreymon yritti taistella häntä vastaan mutta hän taantui Koromoniksi. Lapset onnistuivat pakenemaan Koromonin purtua Zanbamonia. Myöhemmin Zanbamon kääntyy lasten puolelle ja auttaa heitä taistelussa NEOa vastaan.

Pelissä Digimon Tamers: Brave Tamer Zanbamon toimii yhdessä Lampmonin kanssa ZeedMillenniummonin joukoissa. Zanbamon sai luvan tuhota Ryo Akiyama ja tämän digimonit mutta he kukistivat Zanbamonin ja Lampmonin.

Muodot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Fresh In-Training Rookie Champion Ultimate Mega
MetalKoromon Kapurimon Kotemon Musyamon Asuramon Zanbamon

ZeedGarurumon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

ZeedGarurumon on mega-tason kyborgidigimon. ZeedGarurumon on MetalGarurumonin voimakkaampi muoto, jolla on Zeed Cannon -niminen tykki selässään. ZeedGarurumonin hyökkäyksiä ovat Zeed Cannon, Full Metal Breath ja Blowback Breath. ZeedGarurumon on esiintynyt Digimon Next-mangassa sekä peleissä Digimon World Championship ja Digimon Masters.

ZeedMillenniummon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

ZeedMillenniummon on Millenniummonin voimakkaampi mega-muoto. ZeedMillenniummon muistuttaa kaksipäistä hirviömäistä olentoa, jolla on ympärillään vihreä datasta muodostunut kehä. ZeedMillenniummonin hyökkäyksiä ovat Time Destroyer ja Chrono Paradox. ZeedMillenniummon on esiintynyt Digimon Xros Wars -mangassa sekä videopeleissä Digimon Tamers: Brave Tamer, Digimon Tamers: Battle Spirit Ver. 1.5 ja Digimon World Dawn and Dusk.

ZekeGreymon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

ZekeGreymon on kyborgidigimon, joka on MetalGreymonin (Greymonin ja MailBirdramonin yhdistelmän) kehittyneempi muoto. ZekeGreymonin panssari koostuu kultaisesta digikromatusta metallista. ZekeGreymonin hyökkäyksiä ovat Trident Fang, Tail Gun Fire, Zeke Flame, Plasma Railgun, Final Trident Strike ja Hyper Launcher. ZekeGreymon esiintyi Digimon Fusionin toisella kaudella, kun Christopherin tunteet saivat MetalGreymonin kehittymään ZekeGreymoniksi, joka onnistui tuhoamaan Dorbickmonin. ZekeGreymon voi myös yhdistyä OmniShoutmonin kanssa Shoutmon DX -muotoon.

Zhuqiaomon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Zhuqiaomon on fiktiivinen hahmo Digimon-animessa. Zhuqiaomon on Digimaailman eteläisen alueen vartija, Tulen ja Lennon jumala. Digimon Adventuren tapahtumien aikaan Pimeyden valtiaat vangitsivat hänet ja kolme muuta vartijaa Qinglongmonin (Tamersissa Azulongmon), Ebonwumonin ja Baihumonin pitkän taistelun jälkeen. Valitut lapset kukistivat Pimeyden valtiaat ja vapauttivat vartijat Tunnuksiensa voimalla. Myöhemmin Digimonkeisarin luomat Pimeät Tornit alkoivat heikentää heidän voimiaan ja digimonien digivoituminen ei onnistunut, joten he loivat Valituille lapsille uudet Digivicet joilla pystyi käyttämään ikivanhaa digivoitumismenetelmää, haarniskoitumista, tunnuksilla varustettujen digieggien avulla. Elokuvasarjan Digimon Adventure tri. takaumakohtauksissa Zhuqiaomon oli yksi ennen Taichi Yagamin ja muiden aikaa toimineiden Valittujen lasten kumppanidigimonien Mega-muodoista, joka taisteli Pimeyden valtiaita vastaan ennen tulemistaan yhdeksi Digimaailman neljästä vartijasta.

Zhuqiaomon näyttäytyy Digimon Tamersissa. Kun D-Reaper oli tuhoamassa Digimaailmaa, Zhuqiaomon uskoi että digimonien tulisi käyttää loistavaa evoluutiota taistellakseen vastaan kun taas Azulongmon uskoi digimonien kykyyn kehittyä vahvemmaksi olevan syynä D-Reaperin tuloon. Azulongmon loi Calumonin, jolle hän antoi kyvyn kehittää muita digimoneja vahvempaan muotoon. Zhuqiaomon uskoi digimonien vahvistuvan lyömällä ihmiskunnan ja lähetti 12 Devaansa ihmisten maailmaan. Yksi heistä Makuramon löysi Calumonin ja aikoi toimittaa hänet Zhuqiaomonille. Lapset seurasivat häntä digimaailmaan jossa Makuramon onnistui kadottamaan Calumonin mutta Caturamon onnistui löytämään hänet. Zhuqiaomon myös kehitti Impmonin Beelzemoniksi. Myöhemmin Antylamon kääntyi Zhuqiaomonia vastaan, jolloin rangaistuksena Zhuqiaomon muutti hänet Lopmoniksi. Lapset kohtasivat Zhuqiaomonin ja joutuivat taistelemaan häntä vastaan mutta Azulongmon keskeytti tappelun ja onnistui lopettamaan erimielisyydet Zhuqiaomonin ja lasten välillä. Myöhemmin Zhuqiaomon lähetti Dobermonin tuomaan lapsille viestin jonka mukaan Zhuqiaomon luovuttaa lapsille voiman kehittyä mega-muotoihinsa ihmisten maailmassa jotta he voivat taistella D-Reaperiä vastaan. Zhuqiaomon ja muut vartijat avustivat lapsia D-Reaperin tuhoamisessa raahaten hänen valtavan Reaper-agenttinsa digimaailmaan.

Zudomon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Zudomon on Ultimate-tason merieläindigimon ja Digimon Adventuressa Jou Kidon kumppani. Se superdigivoituu tarpeen tullen Ikkakumonista Joun ja hänen Luotettavuuden Tunnuksensa avulla. Zudomon muistuttaa valtavaa, kaksijalkaista mursua, jolla on piikikäs kilpi selässä. Sillä on kookas vasara kädessä ja sarvi päässä. Sen iho on harmaa ja ruskeaa karvaa sillä on päässä, toisessa kädessä ja jaloissa. Takaa kilven alta pilkistää monta pitkää hiuksen- tai hännänkaltaista säiettä. Zudomon pärjää hyvin vedessä. Sen pääase on Hammer Spark (Vasarakipinä) ja toinen Hammer Boomerang. Zudomonin kolmas hyökkäys on Shell Bombing. Zudomon pelasti Joun hukkumiselta ja kukisti MetalSeadramonin. Zudomon myös onnistui vasarallaan murtamaan MetalEtemonin panssarin. Digimon Data Squadissa Gotsumon lähettää pahan Zudomonin DATSin kimppuun. DATS onnistuu kuitenkin tuhoamaan hänet. Digimon Fusionissa Zudomoneja nähtiin Trailmonien kilpailussa.

Zudomonin nimi tulee japanin sanasta zudon, joka kuvaa tömähdyksen ääntä.

Hyökkäykset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Hammer Spark (Vulcan's Hammer): Iskee vasarallaan maata, lähettäen siitä ison sähkökipinän päin vastustajaansa.
 • Hammer Boomerang: Heittää vastustajaa vasarallaan, joka sitten palaa takaisin.
Fresh In-Training Rookie Champion Ultimate Mega
Pichimon Pukamon Gomamon Ikkakumon Zudomon Vikemon
(Plesiomon)

Zurumon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Zurumon on Digimon-hahmo. Zurumon syntyi kun hakkeri käytti hyväkseen tietokonevirusta, joka fuusioitui pahan tietokoneohjelman kanssa. Zurumon muistuttaa limaista olentoa, joka on rasvainen ja myrkkyliman peitossa ja liikkuu ryömimällä. Zurumonin aseena on myrkkykuplat. Zurumon on esiintynyt videopeleissä Digimon V-Pet, Digimon World Championship, Digital Monster D-Project ja Digimon Battle. Digimon Frontierissa Zurumoneja nähtiin Aikojen Alun kaupungissa. Zurumon voi kehittyä Pagumoniksi. Zurumonin nimi tulee japanin kielen sanasta zuru, mikä tarkoittaa ovelaa.

Fresh In-Training Rookie Champion Ultimate Mega
Zurumon Pagumon PicoDevimon Devimon Vandemon BelialVamdemon
(VenomVamdemon)

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]