Deva (Digimon)

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Makuramon)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Devat ovat Digimon-animesarjassa ja Digimon ReArise -pelissä esiintyvät 12 Ultimate-tason petodigimonia, jotka edustavat 12 kiinalaisen horoskoopin eläintä. Devat palvelivat neljää Jumaldigimonia Azulongmonia, Zhuqiaomonia, Ebonwumonia ja Baihumonia, joista jokaisella oli palvelijanaan kolme Devaa. Devat esiintyivät sarjassa Digimon Tamers, jossa Zhuqiaomon lähetti heidät ihmisten maailmaan etsimään Calumonia. Lapset kuitenkin tuhosivat heidät kaikki paitsi Antylamonin, joka kääntyi Zhuqiaomonia vastaan.

Mihiramon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mihiramon oli ensimmäinen Deva, joka ilmestyi ihmisten maailmaan. Mihiramon edustaa tiikeriä kiinalaisessa horoskoopissa. Mihiramonin hyökkäyksiä ovat Armored Tiger Tail, Tiger Rod ja Tiger Wind Blades. Mihiramon oli Azulongmonin palvelija. Mihiramon ilmestyi, kun Mitsuo Yamaki aktivoi Shaggai-ohjelman tuhotakseen kaikki digimonit ihmisten maailmasta ja nuhteli Yamakia tämän typeryydestä tuhota digimoneja. Growlmon hyökkäsi Mihiramonin kimppuun mutta Mihiramon haavoitti Growlmonia kuolettavasti. Takato tunsi Growlmonin kivun ja pyörtyi. Havahduttuaan Takato käytti Sinistä korttia (engl. Blue Card) aktivoidakseen "Matrix Evolutionin", joka kehitti Growlmonin ensi kertaa WarGrowlmoniksi, joka tuhosi Mihiramonin Atomic Blaster -hyökkäyksellään.

Sandiramon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sandiramon oli toinen Deva, joka ilmestyi ihmisten maailmaan. Sandiramon edustaa käärmettä kiinalaisessa horoskoopissa. Sandiramonin hyökkäyksiä ovat Venom Axe ja Treasure Lance. Sandiramon oli Zhuqiaomonin palvelija. Sandiramon ilmestyi metrotunneliin Shinjukussa ja aiheutti hämminkiä. Rika ja Renamon ajavat Sandiramonin poispäin tunneleista. Sandiramon taisteli Kyubimonia ja Gargomonia vastaan kunnes Takato ja Growlmon saapuvat paikalle. Käyttämällä päivityskorttia Gargomon ja Growlmon onnistuvat kukistamaan Sandiramonin. Ennen tuhoutumistaan Sandiramon varoittaa lapsia sanomalla muiden Devojen kostavan hänen kuolemansa.

Sinduramon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sinduramon oli kolmas Deva, joka ilmestyi ihmisten maailmaan. Sinduramon edustaa kukkoa kiinalaisessa horoskoopissa. Sinduramonin hyökkäyksiä ovat Positron Pulse ja Treasure Pestle. Sinduramon oli Baihumonin palvelija. Sinduramon ilmestyi lapsille heidän ollessa retkellä. Sinduramon imi itseensä sähköisyyttä kaupungista mikä sai hänet kasvamaan Growlmonin kokoiseksi. Lapset houkuttelevat Sinduramonin padolle, jossa Growlmon ja Gargomon taistelevat häntä vastaan. Growlmonin hyökkäys pudotti Sinduramonin veteen jolloin Sinduramon tuhoutui oman sähköisyytensä takia.

Pajiramon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pajiramon oli neljäs Deva, joka ilmestyi ihmisten maailmaan yhdessä Vajramonin kanssa. Pajiramon edustaa vuohta kiinalaisessa horoskoopissa. Pajiramonin hyökkäyksiä ovat Treasure Bow, Thunder Stomp, Lullaby Beat ja Vafunijuvara. Pajiramon oli Zhuqiaomonin palvelija. Pajiramon ilmestyi Shinjukun keskustaan ja aiheutti hämminkiä. Pajiramon taisteli Gargomonia vastaan ja oli voitolla kunnes Henry käytti Sinistä korttia, joka kehitti Gargomonin Rapidmoniksi, joka tuhosi Pajiramonin Golden Triangle -hyökkäyksellään.

Vajramon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vajramon oli viides Deva, joka ilmestyi ihmisten maailmaan. Vajramon edustaa härkää kiinalaisessa horoskoopissa. Vajramonin hyökkäyksiä ovat Terra Blade ja Deva Blade. Vajramon oli Ebonwumonin palvelija. Vajramon ilmestyi yhdessä Pajramonin kanssa Shinjukun keskustaan aiheuttaen hämminkiä. Renamon pidätteli Vajramonia Gargomonin taistellessa Pajramonia vastaan. Vajramon vaikuttui Renamonin voimista ja teknillisesti ihastui häneen. Rapidmon tuhosi iskullaan sekä Pajramonin ja Vajramonin, mutta Vajramon onnistui palaamaan ja kohtasi Rikan ja Renamonin. Vajramon pyysi Renamonia mukaansa ja Renamon suostui. Vajramon halusi Renamonin liittyvän Devoihin, mutta Renamon kieltäytyi sanoen halunneensa vain tietoja Devoista ja heidän johtajistaan. Renamon taisteli Vajramonia vastaan kunnes Takato, Rika ja Henry saapuivat. Rika käytti Sinistä korttia, joka kehitti Kyubimonin Taomoniksi. Vajramon hämmentyi tästä, koska Taomon näytti melkein ihmiseltä sanoen, ettei hänen johtajansa hyväksyisi sitä. Taomon myönsi Vajramonille käyttäneensä häntä hyväksi ja tuhosi Vajramonin loitsullaan. Vajramon oli ensimmäinen Deva jonka esiintyminen kesti enemmän kuin yhden jakson verran. Digimon Fusionissa Vajramoneja nähtiin harjoittelemassa Sword Zonella. Vajramonit myöhemmin todistivat Bagra Armyn hyökkäystä alueelle ja kuinka lapset kukistivat pahan Grademonin.

Indramon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Indramon oli kuudes Deva, joka ilmestyi ihmisten maailmaan. Indramon edustaa hevosta kiinalaisessa horoskoopissa. Indramonin hyökkäyksiä ovat Horn of Desolation ja Treasure Shell. Indramon oli Zhuqiaomonin palvelija. Indramonin ilmestyttyä ihmisten maailmaan hän pilkkasi Impmonia sanoen ettei ihmisten kouluttamilla digimoneilla ole itsekunnioitusta ja että Impmonin pitää unohtaa toiveensa kehittymisestä. Renamonin saavuttua paikalle Indramon katosi mutta myöhemmin ilmestyi uudelleen taistellakseen Impmonia vastaan. Indramon sanoi Impmonilla olevan sisua, mutta suuttui Impmonin pilkattua Zhuqiaomonia ja kukisti Impmonin kivuliaasti. Lapset taistelivat Indramonia vastaan, ja olivat tappiolla kunnes Takato kehitti Growlmonin WarGrowlmoniksi Kazun antaman Sinisen kortin avulla ja WarGrowlmon onnistui kukistamaan Indramonin Atomic Blaster -hyökkäyksellään.

Kumbhiramon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kumbhiramon oli seitsemäs Deva, joka ilmestyi ihmisten maailmaan. Kumbhiramon edustaa rottaa kiinalaisessa horoskoopissa. Kumbhiramonin hyökkäyksiä ovat Deva Clone ja Treasuse Pestle. Kumbhiramon oli Ebonwumonin palvelija. Kumbhiramon ilmestyi Jenille ja Calumonille. Jen kysyi häneltä oliko hän hänen digimonkumppaninsa mihin Kumbhiramon vastasi olevansa Deva ja palvelevansa vain herraansa ja ettei hän tee liittoa ihmisten kanssa. Kumbhiramon jahtasi Jeniä ja Calumonia kunnes Leomon ilmestyi ihmisten maailmaan. Kumbhiramon kloonasi itsensä hämätäkseen Leomonia kunnes Gargomon ilmestyi paikalle ja auttoi tuhoamaan klooneja. Leomon tuhosi Kumbhiramonin Fist of the Beast King hyökkäyksellään. Kumbhiramon oli heikoin kaikista Devoista, koska Leomon, joka oli Champion-tasoa, voitti hänet helposti.

Vikaralamon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vikaralamon oli kahdeksas ja viimeinen Deva, joka ilmestyi ihmisten maailmaan. Vikaralamon edustaa sikaa kiinalaisessa horoskoopissa. Vikaralamon oli Ebonwumonin palvelija. Vikaralamon oli myös kookkain ja voimakkain Devoista. Vikaralamonin ilmestyttyä Shinjukuun hän alkoi aiheuttaa suurta tuhoa. Lasten digimonit eivät pärjänneet hänelle edes Ultimate-muodoissaan. Mitsuo Yamaki aktivoi Shaggai-ohjelman tuhotakseen digimonit, mutta Vikaralamon avasi repeämän taivaalle ja Makuramon tuhosi Hypnoksen komentokeskuksen. Vikaralamon vangitsi WarGrowlmonin Fusion Ball hyökkäyksellään ja pidätteli muita Boar Bog hyökkäyksellään. Edes armeija ei pärjännyt Vikaralamonille kunnes Takaton huuto voimisti WarGrowlmonia joka vapautui ja tuhosi Vikaralamonin Atomic Blaster hyökkäyksellään. Digimon Data Squadissa kaksi loukkaantunutta Vikaralamonia nähtiin Nyokimonien huostassa Treemonin metsässä.

Makuramon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Makuramon oli ilmestynyt ihmisten maailmaan yhdessä Indramonin kanssa. Makuramon edustaa apinaa kiinalaisessa horoskoopissa. Makuramonin hyökkäyksiä ovat Primal Orb ja Raurava. Makuramon oli Baihumonin palvelija. Hän ei kuitenkaan arvosta Devojen johtajan, Caturamonin päätöksiä. Makuramon kykeni naamioitumaan Makura-nimiseksi ihmiseksi. Makuramon oli myös ainoa Deva, joka onnistui löytämään Calumonin. Makuramon oli läsnä kun lapset kukistivat Indramonin ja Kumbhiramonin. Makuramon paljasti muotonsa lapsille heidän taistellessa Vikaralamonia vastaan sanoen heidän tarvitsevan enemmän voimaa kukistaakseen vihollisensa. Makuramon hyökkäsi Hypnoksen päämajaan ja tuhosi laitteet sammuttaen Shaggain. Lasten kukistettua Vikaralamonin Makuramon kidnappasi Calumonin ja vei hänet Digimaailmaan. Matkan aikana Makuramon kadotti Calumonin, mutta Caturamon löysi hänet ja toimitti Zhuqiaomonille. Myöhemmin Makuramon ilmestyi Beelzemonille tämän taistellessa Megidramonia vastaan. Makuramon nuhteli Beelzemonia tämän heikkoudesta Megidramonia vastaan sekä sitä, että Caturamon oli edes luottanut Beelzemoniin. Beelzemon tarttui Makuramonia päästä ja tuhosi hänet ladaten tämän datan itseensä. Beelzemon käytti Makuramonin Primal Orb -hyökkäystä vangitakseen Rapidmonin ja Taomonin ja latasi osan näiden voimasta itseensä, ennen kuin nämä palautuivat Rookie-muotoihinsa.

Majiramon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Majiramon oli ensimmäinen lasten kohtaama Deva Digimaailmassa. Majiramon edustaa lohikäärmettä kiinalaisessa horoskoopissa. Majiramonin hyökkäyksiä ovat Flaming Arrowheads ja Treasure Arrow. Majiramon oli Azulongmonin palvelija. Makuramon käytti Majiramonia kuljettaakseen Calumonin Zhuqiaomonille, mutta Calumon oli aiemmin päässyt pakenemaan häkistään. Lapset kohtasivat Majiramonin ja Makuramonin ja taistelivat heitä vastaan. Majiramon kukisti lasten digimonit, kunnes Ryo Akiyama käytti Device-korttia Cyberdramoniin, joka kasvoi kookkaammaksi ja tarttui Majiramonia päästä, kunnes tuhosi hänet rusentamalla tämän kallon. Makuramon pakeni tämän jälkeen. Digimon Ghost Gamessä Majiramon ilmestyi Quetzalmonin, Rabbitmonin ja Oryxmonin kanssa oikeaan maailmaan, kun Jellymon tuli sotkeneeksi virtuaalivaluuttajärjestelmiä. Majiramon myöhemmin palasi takaisin omaan maailmaansa kun järjestelmä palautettiin ennalleen ja Jellymonin ja Kiyoshiron pyydettyä tältä anteeksi.

Caturamon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Caturamon oli viimeinen Deva, jota vastaan lapset taistelivat. Caturamon oli Devojen johtaja ja edustaa koiraa kiinalaisessa horoskoopissa. Caturamonin hyökkäyksiä ovat Treasure Mallet, Shuvabojana ja Howl of the Heavens. Caturamon oli Baihumonin palvelija. Caturamon nähtiin ensimmäisen kerran kun hän kutsui Impmonin digimaailmaan tarjoten tälle mahdollisuutta kehittyä vahvemmaksi. Caturamon kertoi Impmonille Devojen olevan herrojensa palvelijoita ja olevansa samalla puolella kuin muut. Caturamon käski Impmonia tuhoamaan lapset lupauksena voimista ja Impmon suostui jolloin Zhuqiaomon antoi Impmonille voiman kehittyä Beelzemoniksi. Beelzemonin tuhottua Infermonin, Caturamon muistutti Beelzemonia sopimuksesta. Caturamon myöhemmin näyttäytyi lapsille ja kukisti taistelussa Taomonin ja vangitsi Calumonin ja toimitti Calumonin Zhuqiaomonille. Caturamon myöhemmin yritti tuhota Lopmonin tämän petturuudesta ja haavoitti melkein kuolettavasti Terriermonia kunnes Gallantmon tuhosi Caturamonin Royal Saber -hyökkäyksellään. Caturamonin viimeiset sanat olivat "Ylistäkää jumalaa!". Beelzemon latasi tämän jälkeen Caturamonin datan itseensä. Caturamon nähdään myös Digimon Fusionissa Warrior Zonella. Dorulumon tuhosi Caturamonin taistelun aikana.

Antylamon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Antylamon (jap. Andiramon) oli viimeinen lasten kohtaama Deva ja heistä ainut, joka selvisi hengissä. Antylamon edustaa jänistä kiinalaisessa horoskoopissa. Antylamonin hyökkäyksiä ovat Bunny Blades ja Treasure Axe. Antalymonista on kaksi versiota: data- ja virustyypin versio. Digimon Tamersissa esiintyvä Antylamon oli datatyyppiä ja Azulongmonin palvelija. Hän vartioi porttia, joka johti Zhuqiaomonin olinpaikkaan. Antylamon kohtasi Shiuchon Wongin ja päätti suojella häntä ajaen Makuramonin pois. Rangaistuksena Zhuqiaomon dedigivoi Antylamonin takaisin Lopmoniksi. Lopmon ryhtyi myöhemmin Shiuchonin digimonkumppaniksi. Myöhemmin D-Reaperin hyökättyä ihmisten maailmaan Zhuqiaomon palautti Lopmonille kyvyn kehittyä Antylamoniksi. Antylamon auttoi lapsia heidän taistelussa D-Reaperiä vastaan. Vuoden 2020 Digimon Adventure -sarjan takaumakohtauksessa nähtiin Antylamonin hohtava siluetti, kun taistelussa Millenniummonia vastaan Lopmon hyppäsi Champion- ja Ultimate-tasojen ohi kehittyäkseen Cherubimoniksi asti.

Virustyypin Antylamon nähtiin ennen Tamersia Digimon-elokuvassa, jossa se on Kokomonin korruptoituneen Champion-muodon Wendigomonin Ultimate-muoto. Virustyypin Antylamon on väriltään tummempi, sillä on punainen keskivartalo ja sen housut ovat vaaleanpunaiset. Virustyypin Antylamonin hyökkäyksiä ovat Meditation Cure, Arm Bomber ja Asipatravana. Myöhemmin taistelussa lapsia vastaan virustyypin Antylamon kehittyi virustyypin Cherubimoniksi. Digimon Ghost Game -sarjassa useita virustyypin Antylamoneja nähtiin ihmisten maailmassa.