Digimon Adventure (vuoden 2020 animesarja)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Digimon Adventure:
デジモンアドベンチャー:
(Digimon Adventure:)
Genre - seikkailu, komedia, draama, fantasia, toiminta ja science fiction seikkailu
TV-anime
Ohjaaja Masato Mitsuka
Studio Toei Animation
Lähetyskanavat
Alkuperäinen lähetyskierros 2020-4-55. huhtikuuta 20202021-9-2626. syyskuuta 2021
Jaksojen määrä 67 (luettelo jaksoista)

Digimon Adventure (tyylitelty Digimon Adventure:) on kahdeksas Digimon-animesarja sekä uusi versio vuosina 1999–2000 esitetystä samannimisestä animesarjasta, mutta alkuperäisestä sarjasta poiketen tämä sijoittuu vuoteen 2020 ja vastassa on uudenlaisia vihollisia. Sarjan esittäminen alkoi 5. huhtikuuta 2020.[1]

Sarja julkaistiin kokonaisuudessaan englanniksi jälkiäänitettynä Microsoft Storeen 13. huhtikuuta 2023.[2] Lisäksi jaksoja alettiin julkaista yksitellen Huluun 1. heinäkuuta 2023 alkaen.[3]

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Algomonit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 2020 Tokion sähkölaitteissa ilmenee vakavia sähköhäiriöitä sekä Tokion metroon kohdistuvia kyberhyökkäyksiä. Sarjan päähenkilö Taichi Yagami ja hänen naapurinsa Koushiro Izumi saavat tietää Algomoneiksi kutsuttujen digimonien olevan siitä vastuussa. Taichi päätyy digitaaliseen ulottuvuuteen ja kohtaa siellä Koromonin, joka kehittyy ensin Agumoniksi ja sitten Greymoniksi. He tapaavat myös Yamato Ishidan ja tämän kumppanin Gabumonin, joka voi kehittyä Garurumoniksi. Algomonit murtautuvat myös Yhdysvaltain sotilasverkkoon ja ampuvat ydinohjuksen Tokiota kohti. Taistelun aikana oikeassa maailmassa tuntemattomat valkoiset sulat päätyvät Taichin pikkusiskon, Hikari Yagamin, ja Yamaton pikkuveljen, Takeru Takaishin, käsiin. Niiden voima saa Greymon ja Garurumon yhdistymään voimakkaaksi digimoniksi nimeltä Omegamon, joka tuhoaa Mega-tason Algomonin, ja uudelleenohjaa ydinohjuksen räjähtämään yläilmoissa. Tämän jälkeen Taichi ja Yamato päätyvät takaisin oikeaan maailmaan.

Eyesmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Algomonien tuhosta huolimatta tuntematon olento lähettää tietoverkkoon digimunan, jonka kuoriutuessa Tokiossa alkaa sähkökatkoja. Lisäksi sähkölaitteisiin ilmestyy laskuri, jonka mukaan 72 tunnin sisällä kaikki teknologia lakkaa kokonaan toimimasta. Taichi, Yamato, Koushiro sekä Taichin lapsuudenystävä Sora Takenouchi päätyvät Digimaailmaan, digimonien kotiulottuvuuteen. Siellä he tapaavat kaksi muuta lasta: Mimi Tachikawan ja Jou Kidon. Sora, Koushiro, Mimi ja Jou tapaavat omat kumppanidigimoninsa Piyomonin, Tentomonin, Palmonin ja Gomamonin, ja lisäksi lapset saavat kuulla pyhiin digimoneihin kuuluvan Valdurmonin hengeltä, että hän ja kuusi muuta pyhää digimonia olivat yhdessä kuuden soturidigimonin kanssa johtaneet taistelua Deathmonia ja tämän johtamia pimeyden digimoneja vastaan. Pimeyden digimonit kukistettiin, mutta Digimaailma kärsi vakavia tuhoja, ja pyhät digimonit sekä soturidigimonit uhrasivat itsensä. Soturidigimonit olivat muuttuneet digimuniksi, joista Agumon ja muut olivat kuoriutuneet. Soturidigimonien oli nyt jälleensyntyneinä tehtävä yhteistyötä ”Valituiksi” (engl. Chosen Ones) kutsuttujen ihmislasten kanssa taistellakseen pimeyden digimonien seuraavaa aaltoa vastaan, joka vaikuttaa jo nyt oikeaan maailmaan Tokion sähkökatkon kautta.

Tämä seuraava aalto on jo osoittanut näkymisen merkkejä myös Digimaailmassa, jossa paha digimon nimeltä Devimon aivopesee Soundbirdmonien sekä pimeyden miasmaksi kutsutun mustan sumun avulla muita digimoneja villiintymään ja hyökkäämään muiden kimppuun. Valittujen oppiessa kehittämään kumppanidigimonejaan Champion- ja superkehittämään Ultimate-muotoihinsa sekä taistellessa aivopestyjä digimoneja vastaan, heidän on myös matkustettava Pilvimantereelle (engl. Cloud Continent), josta Valdurmon on kertonut yhden muista pyhien digimoneista löytyvän. Lopulta Valitut löytävät itsensä Tokion virtuaalisesta kopiosta, jonka oli luonut Eyesmon, sama digimon, joka oli kuoriutunut tietoverkkoon ilmestyneestä digimunasta ja aiheuttanut Tokion sähkökatkot. Se kehittyy Ultimate-muotoonsa Orochimoniksi, jonka MetalGreymon, WereGarurumon, Garudamon, AtlurKabuterimon, Lilymon ja Zudomon tuhoavat, mutta jonka tuntematon voima herättää henkiin Mega-tason Nidhoggmoniksi kehittyneenä. Mutta Hikarin ja Takerun käsissä olevat valkoiset sulat saavat Greymonin ja Garurumonin yhdistymään jälleen Omegamoniksi ja tuhoamaan Nidhoggmonin. Sähkökatko päättyy ja digitaalinen Tokio katoaa.

Devimon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sama tuntematon olento, joka oli vastuussa Eyesmonin toimista, lähettää Soran, Koushiron, Mimin ja Joun takaisin oikeaan maailmaan. Saman olennon käskemänä, Devimon paljastaa itsensä Taichille ja Yamatolle, ja lähettää Calamaramonin auttamaan uutta Algomonien aaltoa valtaamaan verkkoyhteyden avulla toimivia laivoja ja sotkemaan niiden ohjausjärjestelmiä. Taichi ja Yamato tapaavat Leomonin, Spadamonin ja Falcomonin, jotka ratsujensa Peckmonien kanssa muodostavat Devimonia vastustavan vastarintaliikkeen. Yhdessä he pelastavat Digimaailmaan päätyneen Takerun, kohtaavat lisää pimeyden miasmalle altistuneita digimoneja ja tapaavat pimeyden miasmasta vapautuneen Angemonin, joka oli pyhiin digimoneihin kuuluvan Seraphimonin Champion-muoto. Angemonista tulee Takerun digimonkumppani ja muuttuu digimunaksi, jonka SkullKnightmon onnistuu kuitenkin varastamaan. Sillä välin Sora, Koushiro, Mimi ja Jou lähettävät oikeasta maailmasta käsin kumppaninsa tietoverkkoon taistelemaan Calamaramonia vastaan. Taichi, Yamato ja Takeru seuraavat SkullKnightmonia pimeyden miasman vankina olleen ElDoradimonin selkään rakennettuun Devimonin linnaan, missä Devimon superkehittää SkullKnightmonin DarkKnightmoniksi salaperäisellä pimeyden kristallilla. He vapauttavat ElDoradimonin, tuhoavat linnan ja saavat munan takaisin, minkä jälkeen munasta kuoriutuu Poyomon.

Devimon päättää itse taistella Valittuja vastaan ja käyttää Calamaramonin lähettämää dataa sekä pimeyden kristallia superkehittyäkseen taistelun aikana NeoDevimoniksi. Garudamon, AtlurKabuterimon ja Lilymon tuhoavat Calamaramonin, ja Zudomon tuhoaa Calamaramonin apunaan käyttämän obeliskimaisen rakennelman, antaen MetalGreymonille ja WereGarurumonille tilaisuuden tuhota NeoDevimon. DarkKnightmon kuitenkin kerää pimeyden kristallin talteen, herättää NeoDevimonin jälleen henkiin ja äärikehittää hänet DoneDevimoniksi, samalla tavalla kuin Orochimon tuotiin takaisin Nidhoggmonina. Taistelun aikana Poyomon kehittyy ensin Tokomoniksi ja sen jälkeen Patamoniksi. MetalGreymon altistuu pimeyden miasmalle ja sen ympärille ilmestyy sen korruptoituneen Mega-muotonsa Mugendramonin punainen aura. Takerun Digivice ja Angemon puhdistavat Mugendramonin auran, joka muuttuu Agumonin todellisen Mega-muodon, WarGreymonin, keltaiseksi auraksi ja tuhoaa DoneDevimonin. Mutta Calamaramonin ja DoneDevimonin tuhoista huolimatta laivojen ohjausjärjestelmät ovat yhä sekaisin ja tietoverkko täynnä Zurumoneja, jotka syövät vioittunutta dataa. Koushiro lähettää aluksesta toiseen kiertävän signaalin, joka korjaa aluksiin jääneet ohjelmointivirheet ja saa Zurumonit siirtymään toiseen osaan tietoverkkoa. Hikari löytää tiensä Soran, Koushiron, Mimin ja Joun luokse, ja tuntien jonkin kutsuvan häntä, hän ja muut päätyvät yhtäkkiä Digimaailmaan Taichin, Yamaton ja Takerun luokse.

SkullKnightmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valitut, Leomonin ryhmä ja ElDoradimon putoavat Pilvimantereen läpi mereen. Leomonin ja muiden jäädessä huolehtimaan ElDoradimonista, Valitut selvittävät tiensä Ikuiselle mantereelle (engl. Eternal Continent), jossa digimonit yrittävät tuhota toisiaan ja syödä toistensa dataa kehittyäkseen korkeammille tasoille. Mantereen yllä esiintyy myös mustia salamoita, jotka saavat digimonit joko väkivaltaisiksi tai niiden kehittymisen nopeutumaan. Samaan aikaan oikeassa maailmassa, Zurumonien toiminnan seurauksena avaruusraketteja räjähtää laukaisualustoille ja satelliittien sekä avaruusromun kiertoradat muuttuvat niin, että ne uhkaavat törmätä Kansainväliseen avaruusasemaan (ISS) ja pudottaa sen Tokioon. DarkKnightmon ilmestyy Ikuiselle mantereelle, ja Angemon kuluttaa taistelussa paljon energiaa palauttaakseen hänet takaisin SkullKnightmoniksi, mutta suojellakseen Valittuja lähettää heidät eri puolilla mannerta. Lisäksi SkullKnightmon onnistuu sieppaamaan Hikarin. Taichi saa Agumonin saavuttamaan ensi kertaa täydellisen äärikehittymisen WarGreymoniksi. Patamon on pitkään kyvytön kehittymään Angemoniksi, mutta oppii kehittymään vaihtoehtoiseen muotoon Pegasmoniksi.

Valitut tapaavat myös Lopmonin, pyhiin digimoneihin kuuluvan Cherubimonin Rookie-muodon, joka kertoo taistelleensa Seraphimonin ja Ophanimonin sekä kuuden soturidigimonin kanssa kauan sitten pimeyden digimonien lisäksi myös Millenniummonia, pimeyden voimien muinaista asetta, vastaan. Suurin osa Millenniummonin ruumiin jäänteistä olivat suurempien pimeyden kristallien muodossa levinneet ympäri Ikuista mannerta ja mustat salamat lähettivät niihin dataa elvyttääkseen Millenniummonin, jonka sielu oli selviytynyt MoonMillenniummonin hahmossa Pilvimantereella saman pienen kristallin sisällä, jota Devimon ja SkullKnightmon olivat käyttäneet kehittymiseen. Koska Seraphimonin reinkarnaatiosta oli tullut Takerun digimonkumppani, Ophanimonin reinkarnaation oli tarkoitus olla Hikarin digimonkumppani.

Taichi, Sora ja Takeru lopulta löytävät Hikarin ja SkullKnightmonin rituaalialttarilta, jossa SkullKnightmon vapauttaa MoonMillenniummonin omasta kristallistaan ja alkaa keskittää mustat salamat alttarilla oleviin lukuisiin kristalleihin elvyttääkseen Millenniummonin ruumiin. MoonMillenniummon superkehittää SkullKnightmonin uudelleen DarkKnightmoniksi, joka vapauttaa MoonMillenniummonin hengen kristallistaan ja kasvaa itse valtavan kokoiseksi. Hikari löytää DarkKnightmonin haarniskan sisältä häntä kutsuneen Tailmonin hengen, Ophanimonin Champion-muodon, joka oli aikoinaan uudelleensyntynyt korruptoituneena SkullKnightmoniksi. WarGreymon tuhoaa DarkKnightmonin haarniskan ja Tailmon saa kehonsa takaisin, tullen Hikarin digimonkumppaniksi. MoonMillenniummonin henki pakenee palvelijoidensa Vademonien luokse. Taichi, Sora, Takeru ja Hikari tapaavat Koushiron valtavan pilarin luona, joka yhdistää Digimaailman tietoverkkoon. Agumonin vaihtoehtoisen Mega-muodon BlitzGreymonin tuhotessa pilarin lähellä asuvat vihamieliset MetallifeKuwagamonin ja BladeKuwagamonit, Koushiro pääsee tietoverkkoon, missä Tentomonin Mega-muodon, HerakleKabuterimonin, auran tehostamalla hyökkäyksellä AtlurKabuterimon tuhoaa Zurumonien hallinnassa olevan ohjauspisteen, jolloin ISS putoaa Tokionlahden mereen vahingoittumattomana.

Millenniummon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mimin, Yamaton ja Joun päästyä takaisin toisten Valittujen luokse, kaikki suuntaavat Tailmonin opastamina seuraavaksi kohti Sinetöityjä maita (engl. Sealed Grounds), joiden kautta pääsisi FAGA:n luokse. FAGA oli valtava pimeyden kristalli ja suurin kaikista Millenniummonin entisen ruumiin palasista. ISS:n putoamisen jälkeen mustat salamat olivat kadonneet ja muuttuneet kodinkoneiksi ja muiksi jätteiksi, joita putosi silloin tällöin taivaalta eri puolille Ikuista mannerta, jonka ympäristö alkoi samalla muuttua muillakin tavoilla. Matkan aikana Valitut kohtaavat lisää digimoneja, jotka joko metsästävät muita ravinnokseen tai uhreiksi Millenniummonille.

Hikarin avulla Tailmon pääsee lopullisesti yli ajastaan SkullKnightmonina ja oppii superkehittymään Angewomoniksi. Ja lisäksi Patamon saa takaisin kykynsä kehittyä Angemoniksi. Pimeyden miasman vaikutuksesta aikoinaan irtautuneeksi Angemonin pimeän puoleksi paljastunut Devimon saa itselleen uuden ruumiin Millenniummonin palvelijan, Sephirothmonin, kautta, mutta Takerun toivon tunteen avulla Angemon yhdistää Devimonin takaisin osaksi itseään ja saa kyvyn superkehittyä HolyAngemoniksi. Lisäksi matkan aikana Yamato oppii äärikehittämään Gabumonin MetalGarurumoniksi. Gerbemonin kaatopaikalta löytyneen muistitikun sisältämän kartan avulla Valitut lopulta löytävät Sinetöidyt maat. MoonMillenniummon ja Vademonit käyttävät Sephirothmonin keräämää dataa luodakseen oman versionsa Mugendramonista, joka ampuu Pilvimannerta kohti pudottaakseen siellä olevan pimeyden miasman FAGA:an ja taistelee Valittuja vastaan kerätäkseen näiltä lisää dataa. WarGreymon onnistuu lopulta tuhoamaan Mugendramonin, mutta sen jäänteet aktivoituvat uudelleen ja lähettävät Taichin sekä WarGreymonin kohti Pilvimannerta, jolloin Hikari melkein olettaa näiden kuolleen aiheutuneessa räjähdyksessä. Mugendramonin jäänteet ja Pilvimantereen pimeyden miasma muuttuvat mustia salamoita lyöviksi pilviksi, jotka kehittävät Sephirothmonin Chimairamoniksi, joka yhdistyy FAGA:n ja MoonMillenniummonin hengen kanssa. Yhdistymisprosessin jälkeen FAGA räjähtää, tuhoten Vademonit ja vapauttaen täysiin voimiinsa palanneen Millenniummonin.

Millenniummon käyttää Time Unlimited -tekniikkaansa vangitakseen Valitut sekä kumppanidigimonit luomaansa tasku-ulottuvuuteen. Mutta Taichi ja WarGreymon paljastavat olevansa yhä elossa ja käyvät taisteluun Millenniummonia vastaan. Muut Valitut vapauttavat itsensä ja kaikkien kahdeksan Valitun sisäinen toivo ja valo saa Patamonin ja Tailmonin äärikehittymään vaihtoehtoisiin Mega-muotoihin Goddramoniksi ja Holydramoniksi. Goddramon ja Holydramon onnistuvat tuhoamaan Millenniummonin, mutta Millenniummonin henki kehittyy ZeedMillenniummoniksi, joka alkaa voimillaan tuoda Digimaailmaan maailmanloppua. Digimaailma sekä Valittujen kanssa ystävystyneet digimonit lähettävät omaa sisäistä toivoaan ja valoaan Valituille, mikä antaa WarGreymonin Gaia Force -hyökkäykseen lisää voimaa. Goddramon ja Holydramon tehostavat Gaia Forcea vielä entisestään, jolloin se lopulta tuhoaa ZeedMillenniummonin.

Negamon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valitut tapaavat uudelleen Gerbemonin, joka esittelee heidät Wisemonille, joka kertoo Digiviceissa esiintyvien Tunnuksiksi (engl. Crests) kutsuttujen symbolien ja niihin täsmäävien luonteenpiirteiden olevan syy miksi Valitut valittiin kantamaan niiden voimaa. Wisemon ja Gerbemon kertovat myös, että Digimaailmaa uhkaa Suuri katastrofi (engl. Great Catastrophe), jonka pysäyttämiseen tarvittaisiin Tunnusten todellista voimaa. Sen takana oli sama tuntematon mustassa kuulassa piileskelevä olento, joka oli luonut Algomonit ja Eyesmonin sekä komentanut Soundbirdmoneja ja Devimonia. Valittujen Digiviceihin ilmestyvät kompassineulat, jotka kertovat mihin kunkin heistä on suunnattava löytääkseen omat vastauksensa Tunnuksensa ymmärtämiseen ja niiden todellisen voiman saavuttamiseen.

Matkan aikana he auttavat lukuisia vanhoja ystäviään jälleenrakentamaan Devimonin ja Millenniummonin aiheuttamia tuhoja. Lisäksi Sora, Mimi, Koushiro ja Jou saavat omat kumppanidigimoninsa kehittymään Mega-muotoihinsa, kun taas Yamato saa Gabumonin äärikehittymään vaihtoehtoiseen Mega-muotoon CresGarurumoniksi. Taichi puolestaan saa kuulla Valkyrimonin hengeltä kuinka pyhien digimonien sulkien lisäksi myös toivovien digimonien ja ihmisten rukoukset, pyhien digimonien sulat, sekä Agumonin, Gabumonin, Taichin ja Yamaton päättäväisyys ja rohkeus olivat olleet yhdessä se mikä oli saanut Omegamonin ilmestymään myös taisteluissa Algomoneja ja Nidhoggmonia vastaan. Kun kaikki kahdeksan Valittua löytävät lopulta Tunnustensa täyden voiman, suurin osa Soundbirdmoneista hyökkää Tiedon puulle ja yhdistyy hyökkäyksen aikana itse Deathmoniksi, joka oli aikoinaan käynnistänyt sodan valon digimoneja vastaan kauan sitten Suuren katastrofin tuojan, Negamonin, käskemänä. Deathmon lähettää loput Soundbirdmonit eri puolille Digimaailmaa julistamaan ääniaaltojensa kautta Suuren katastrofin tulemista. Patamon ja Tailmon äärikehittyvät Seraphimoniksi ja Ophanimoniksi, ja tuhoavat Deathmonin, jonka tuhoutuminen tuhoaa myös kaikki Soundbirdmonit. Mutta samalla myös Negamon vapautuu mustan kuulan sisältä ja alkaa muuttaa tietoverkkoa sekä Digimaailmaa valkoiseksi tyhjyydeksi.

Tunnusten edustaessa luonnollisesti vaistoa, joka halusi pitää Digimaailman elossa, Negamon edusti luonnollisesti vaistoa, joka halusi koetella Digimaailmaa katastrofeilla. Kummankin vaiston olemassaolo oli välttämätöntä Digimaailman kehittymiseksi. Mutta Negamonin alettua käyttää ihmisten tietoverkosta varastettua dataa seuraavan katastrofinsa toteuttamiseksi, datan sisältämä ihmissydänten negatiivinen energia oli saanut Negamonin muuttamaan uudeksi päämääräkseen tuhota kaikki maailmat pelkän oman nälkänsä tyydyttämiseksi. Valittujen tuhottua Algomonien viimeinen aalto, Negamon omaksuu jättiläismuotonsa ja alkaa muuttaa myös oikeaa maailmaa tyhjyydeksi. Valittujen yrittäessä estää sen, musta kuula, jonka sisällä Negamonin todellinen olemus yhä oli, muuttuu Abbadomoniksi, joka saa Soran, Piyomonin, Koushiron, Tentomon, Mimin, Palmonin, Joun ja Gomamonin menettämään fyysiset olomuotonsa, ja melkein tuhoaa Taichin, WarGreymonin, Yamaton, MetalGarurumonin, Takerun, Seraphimonin, Hikarin ja Ophanimonin.

Oikeasta maailmasta virtaava ihmisten toivo ja valo kuitenkin virtaa datan muodossa tietoverkkoon, palauttaen Soran, Koushiron, Mimin, Joun ja heidän kumppaneidensa fyysiset olomuodot. Tunnustettuaan toivon valon mahdin, Devimonin ja SkullKnightmonin varjot pelastavat Seraphimonin ja Ophanimonin, ja katoavat lopullisesti heidän sisältään. Takeru, Seraphimon, Hikari ja Ophanimon lähettävät toivon valon Taichille ja Yamatolle, jotka yhdistävät sen avulla WarGreymonin ja MetalGarurumon jälleen Omegamoniksi. Taichi, Yamato ja Omegamon tunkeutuvat Abbadomonin ytimeen ja taistelevat sen todellista kehoa vastaan. Omegamonin miekan kosketus Abbadomoniin melkein saa Taichin, Yamaton ja Omegamonin muuttumaan itsekin tyhjyydeksi, mutta Valittujen periksiantamattomuus ja Tunnusten voima pelastaa heidät, saaden Omegamonin myös siirtymään BlitzGreymonin ja CresGarurumonin datasta koostuvaan Alter-S -muotoon. Omegamon Alter-S tuhoaa Abbadomonin, joka muuttuu digimunaksi, ja Digivicejen voima palauttaa tyhjyyden tuhoamat alueet Digimaailmassa ja tietoverkossa ennalleen. Valittujen kanssa ystävystyneiden digimonien kertoessa tarinoita heistä digimonien uusille sukupolville, Valitut ja heidän kumppanidigimoninsa elävät yhdessä oikeassa maailmassa. Lopuksi Taichi ja Agumon nähdään Digimaailmassa aloittamassa uutta seikkailua.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Ääninäyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alkuperäiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Masako Nozawa  kertoja  
 Yūko Sanpei  Taichi Yagami  
 Daisuke Namikawa  Yamato Ishida  
 Ryōko Shiraishi  Sora Takenouchi, Opossumon  
 Yumiko Kobayashi  Koushiro Izumi  
 Marika Kōno  Mimi Tachikawa, Satoe Tachikawa (Mimin äiti), Xiaomon  
 Takeshi Kusao  Jou Kido, Shin Kido (Joun veli)  
 Megumi Han  Takeru Takaishi  
 Misaki Watada  Hikari Yagami  
 Chika Sakamoto  Koromon/Agumon/Greymon/MetalGreymon/WarGreymon/BlitzGreymon/Omegamon  
 Mayumi Yamaguchi  Tsunomon/Gabumon/Garurumon/WereGarurumon/MetalGarurumon/CresGarurumon/Omegamon  
 Atori Shigematsu  Piyomon/Birdramon/Garudamon/Hououmon  
 Takahiro Sakurai  Tentomon/Kabuterimon/AtlurKabuterimon/HerakleKabuterimon, Keisuke Tachikawa (Mimin isä)  
 Kinoko Yamada  Palmon/Togemon/Ponchomon/Lilymon/Rosemon  
 Junko Takeuchi  Gomamon/Ikkakumon/Zudomon/Vikemon  
 Miwa Matsumoto  Poyomon/Tokomon/Patamon/Angemon/Pegasmon/HolyAngemon/Goddramon/Seraphimon  
 Mie Sonozaki  Tailmon/Angewomon/Holydramon/Ophanimon, SkullKnightmon/DarkKnightmon, Yuuko Yagami (Taichin ja Hikarin äiti)  
 Ryōtarō Okiayu  Tsukaimon/Devimon/NeoDevimon/DoneDevimon  
 Kensuke Ōta  Millenniummon/ZeedMillenniummon, Deathmon, Nidhoggmon, Andromon, Woodmonit, Golemon, Volcamon  
 Takashi Matsuyama  Abbadomon, Algomon, Gaossmon, Boltmon  
 Masami Kikuchi  Neamon  
 Rie Kugimiya  FunBeemon  
 Hiroaki Hirata  Leomon  
 Asami Sanada  Spadamon  
 Chinami Nishimura  Lopmon  
 Daisuke Yokoyama  Komondomon  
 Kanae Itō  Pomumon  
 Naoki Tatsuta  Gerbemon  
 Ryō Hirohashi  Muchomon  
 Shō Hayami  Wisemon  
 Kappei Yamaguchi  Junkmon  
 Kōzō Shioya  TonosamaGekomon, Olegmon  
 Kōichi Tōchika  Kabukimon  
 Hideo Ishikawa  BanchoMamemon  
 Hisao Egawa  Orgemon/Rebellimon  
 Yasuhiro Takato  Vademon  
 Ai Maeda  Valdurmon (toinen äänistä)  
 Yūto Kazama  Valdurmon (toinen äänistä)  
 Masaya Takatsuka  Manbomonit  
 Yukana  MarinAngemon  
 Ayaka Saitō  Burgamon  
 Motoko Kumai  Potamon/Jyagamon  
 Hiromi Konno  Lunamon  
 Nobuyuki Hiyama  Machmon  
 Hideyuki Tanaka  Nohemon  
 Hitomi Ōwada  Punainen Pucchiemon  
 Shiori Hashimoto  Vihreä Pucchiemon  
 Chihaya Terasaki  Mushroomon  
 Momo Ishibashi  Floramon  
 Yudai Mino  Bacomon  
 Hōko Kuwashima  Cutemon  
 Shizuka Okohira  Babamon  
 Masafumi Kimura  Jijimon  
 Hiroshi Kamiya  Storabimon  
 Ryōichi Tanaka  Mojyamon  
 Hisako Kanemoto  Nanomon  
 Shigeru Nakahara  Gravimon  
 Rio Natsuki  Valkyrimon  
 Katsuhisa Hōki  Minotarumon  
 Kenji Nomura  Gogmamon  
 Mitsuo Iwata  Mephismon  
 Yasunori Masutani  Etemon  
 Wasabi Mizuta  Atamadekachimon  
 Mami Horikoshi  Burpmon  
 Michihiro Ikemizu  Genichiro Tachikawa (Mimin isoisä)  
 Takayoshi Tanimoto  tunnuslaulu (Mikakunin Hikousen), kehittymisen tunnuslaulut (Be the Winners, X-treme Fight ja Break the Chain)  
 Chiai Fujikawa  lopputekstien laulu #1 (Kuyashisa wa Tane jaksoissa 1–13)  
 Reol  lopputekstien laulu #2 (Q? jaksoissa 14–26)  
 Maica_n  lopputekstien laulu #3 (Mind Game jaksoissa 27–38)  
 Wolpis Carter  lopputekstien laulu #4 (Overseas Highway jaksoissa 39–54)  
 ATEEZ  lopputekstien laulu #5 (Dreamers jaksoissa 55–67)  

Englanninkieliset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Rachel Robinson  kertoja  
 Zeno Robinson  Tai Kamiya  
 A. J. Beckles  Matt Ishida  
 Cherami Leigh  Sora Takenouchi  
 Anne Yatco  Izzy Izumi  
 Suzie Yeung  Mimi Tachikawa  
 Daman Mills  Joe Kido  
 Corina Boettger  T.K. Takaishi, Palmon/Togemon/Lillymon/Rosemon  
 Ryan Bartley  Kari Kamiya  
 Ben Diskin  Agumon/Greymon/MetalGreymon/WarGreymon/BlitzGreymon/Omnimon, Mugendramon, Cutemon  
 Dave B. Mitchell  Gabumon  
 Christopher Swindle  Garurumon/WereGarurumon/MetalGarurumon/CresGarurumon/Omnimon, Tentomon/Kabuterimon/MegaKabuterimon/HerculesKabuterimon  
 Tara Sands  Biyomon/Birdramon/Garudamon/Phoenixmon  
 Alejandro Saab  Ponchomon  
 Alex Cazares  Gomamon/Ikkakumon/Zudomon/Vikemon  
 Lizzie Freeman  Patamon  
 Chris Hackney  Angemon/MagnaAngemon/Goldramon/Seraphimon  
 Erin Yvette  Gatomon/Angewomon/Ophanimon  
 Xander Mobus  Argomon, SkullKnightmon/AxeKnightmon, Golemon, ShogunGekomon, Olegmon, Minotarumon  
 Aaron LaPlante  Leomon  
 Brittany Lauda  Spadamon, Tanemon/Lalamon, Pomumon, Vademon, Datamon  
 Veronica Taylor  Lopmon  
 Landon McDonald  Garbagemon, BanchoMamemon  
 Kaiji Tang  Kabukimon  
 Bill Butts  Ogremon/Rebellimon, Andromon  
 Kayli Mills  Potamon/Jagamon, Lunamon  
 Cedric Williams  Nohemon  
 Chris Niosi  Gravimon  
 Hans Hessburg  tunnuslaulu (Mikakunin Hikousen)  
 Cristina Vee  lopputekstien laulu #1 (Kuyashisa wa Tane jaksoissa 1–38)  
 Jenny Karr  lopputekstien laulu #2 (Overseas Highway jaksoissa 39–67)  

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Pineda, Rafael: 'Digimon Adventure:' Reboot Anime's English-Subtitled Trailer Reveals April 5 Premiere Anime News Network. 5.3.2020. Viitattu 17.3.2020. (englanniksi)
  2. ToeiAnimation: Enter into another world within the internet...the Digital World. Get all episodes of "Digimon Adventure:" (2020) in new English dub! Twitter. 13.4.2023. Viitattu 14.4.2023. (englanniksi)
  3. What's New on Hulu in July 2023 Lifehacker. 16.6.2023. Viitattu 10.7.2023. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]