Luettelo digimoneista P–R

Kohteesta Wikipedia
(Ohjattu sivulta Qinglongmon)
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä on luettelo digimoneista P–R. Luettelo ei ole täydellinen.

P[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pabumon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pabumon on fiktiivinen hahmo sarjassa Digimon Adventure. Se on Fresh-tasolla ja samalla Tentomonin vauvamuoto. Pabumon kuuluu limadigimoneihin.

Pabumon on vihreä digimon, joka vaikuttaa pieneltä läiskältä, jolla on suussaan pieni, tuttia muistuttava pilkku. Sen hyökkäys on Bubble Blow (Kuplapuhallus).

Pabumonin nimi tulee japanin kielen sanasta babu eli kupla.

Fresh In-Training Rookie Champion Ultimate Mega
Pabumon Motimon Tentomon Kabuterimon AtlurKabuterimon HerculesKabuterimon

Pagumon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pagumon on iIn-Traning -tason digimon, jonka aseena on Poison Bubbles. Digimon Adventuressa Valitut lapset löytävät Pagumon-lauman Koromonien kylästä. Pagumonit ottivat lapset vastaan kunniavieraina ja väittivät olevansa Koromonin Fresh-muotoja. Samana yönä Pagumonit piilottivat Tokomonin luolaan vesiputouksen takana. Aamulla Pagumonit väittivät auttavansa lapsia Tokomonin etsimisessä mutta Mimin löydettyä Botamonin, Koromonin oikean fresh muodon, lapset saivat tietää Pagumonien valehdelleen heille ja ne lähtivät pois. Samalla Etemon hyökkäsi kylään tuhoten sen. Pagumonien kohtalo jäi tuntemattomaksi.

Sarjassa Digimon Zero Two Tentomon havaitsee muutaman Pagumonin olevan pimeän renkaan vaikutuksen alaisena ja vapauttaa heidät. Digimon Frontierissa Pagumonit kysyvät Junpeilta ja Tommylta suuntaa Flame Terminaalille. Riitaannuttua Junpein suklaasta, Pagumonit jahtaavat heitä maan alle kunnes Kouji ajaa heidät pois. Myöhemmin Pagumoneja nähdään puolustamassa Flame Terminaalia yhdessä Piyomonien ja Elecmonien kanssa SkullSatamoneilta. Pagumon voi kehittyä Champion-muotoonsa Raremoniksi. Pagumonin Rookie-, Ultimate- ja Mega-muodot ovat tuntemattomia.

Paildramon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Paildramon on Ultimate-tason Digimon sarjassa Digimon Zero Two. Se syntyi XV-monin ja Stingmonin DNA-digivoitumisesta.

Paildramon on erityisen voimakas Digimon, joka sarjan loppupuolella kehittyä edelleen Imperialdramoniksi. Se on tyypiltään ihmismäinen lohikäärmedigimon, joskin siinä on myös Stingmonin vaikutteita. Sen aseista tunnetuin on Desperado Blaster. Paildramon on myös hyvin suuri Digimon.

Paildramonin nimi tulee englannin kielen sanoista pail = kiulu, sanko tai ämpäri ja dragon = lohikäärme.

Hyökkäykset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Desperado Blastet: Ampuu energialuoteja lanteillaan olevista energia-aseista konekiväärivauhdilla.
 • Esgrima (Sting Strike): Pidentää kämmenselässään olevaa piikkiä ja iskee sillä vastustajaa.
 • Elemental Bolt (Electric Bolt): Ampuu sähköä käsistään.
 • Cable Catcher: Ampuu kyntensä vaijerien päässä, sitoen tai iskien niillä vastustajaa.

Muodot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

V-monin muodot:

Fresh In-Training Rookie Champion DNA-Ultimate DNA-Mega
Chicomon Chibimon V-mon XV-mon Paildramon Imperialdramon
Armor 1 Armor 2 Armor 3
Fladramon Lightdramon Magnamon

Wormmonin muodot:

Fresh In-Training Rookie Champion DNA-Ultimate DNA-Mega
Leafmon Minomon Wormmon Stingmon Paildramon Imperialdramon
Armor
Pucchiemon

Palmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Palmon on Digimon-hahmo. Digimon Adventuressa se on Mimi Tachikawan kumppani. Palmon on Rookie-tason digimon. Se on kehittynyt Tanemonista ja kehittyy Togemoniksi. Palmonin aseen nimi on Poison Ivy (Myrkkymuratti). Palmon on vaaleanvihreä kasvidigimon, jonka päässä on vaaleanpunainen kukka. Palmonin kädet muistuttavat kasvin lehtiä ja kynnet juuria. Jaksosta 27 lähtien Palmonin suomenkielinen ääni oli Mirjami Heikkinen.

Palmonin nimi tulee englannin sanasta palm eli palmu.

Fresh In-Training Rookie Champion Ultimate Mega
Yuramon Tanemon Palmon Togemon Lilimon Rosemon

Panbachimon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Panbachimon on rookie-tason eläindigimon. Panbachimon muistuttaa pientä pandaa, jolla on keltainen paita ja kaksi mustaa vyötä ja keltaiset tuntosarvia muistuttavat ulokkeet päässään. Panbachimon kantaa myös isoa bambukeppiä ja vaaleanpunaista liskonukkea kädessään. Panbachimonin hyökkäyksiä ovat Bamboo-leaf Cutter, Antenna Slap ja Venomous Stinger. Digimon Fusionissa Panbachimon esiintyi Disc Zonen asukkaana. Mikey evakuoi Panbachimonin muiden asukkaiden kanssa Warrior Zonelle Disc Zonen tuhouduttua.

Pandamon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pandamon on Ultimate-tason nukkedigimon, joka muistuttaa isopandaa, jolla on teippi napansa ympärillä ja iso punainen huivi kaulassaan. Pandamonin hyökkäys on Animal Nails. Digimon Frontierissa Pandamon esiintyi Toy Countryn asukkaana. Pandamon piileskeli BlackToyAgumonia Toy Countyn linnan alla. Pandamon pelasti Takuyan ja Kojin BlackToyAgumonin romahdettua linnaan vievän sillan heidän altaan. Pandamon selitti Takuyalle ja Kojille Toy Countyn historiaa. Lasten tuhottua BlackToyAgumonin Pandamon kiitti lapsia. Pandamoneja nähtiin myös Autumn Leaf Fairilla. Digimon Data Squadissa Pandamon nähtiin Holy Capitalin areenalla ja Baromonin joukoissa. Digimon Fusionissa useita Pandamoneja nähtiin Lake Zonella Bastemonin joukoissa vartioimassa Bastia Castlea IceDevimonin ja Bagra-armeijan hyökkäyksiltä. Pandamon voi kehittyä Grizzlymonista.

Parallelmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Parallelmon on mega-tason mutanttidigimon. Parallelmon metsästää kouluttajia, jotka kulkevat aika-avaruuden kautta. Parallelmonin hyökkäyksiä ovat Absorbent Bang ja Endless Trance. Parallelmon on esiintynyt mangassa Digimon Adventure V-Tamer 01.

Parasimon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Parasimon on loisdigimon. Se muistuttaa suurta vaaleanpunaista vesimittaria. Sillä on edessä valtava silmä ja sen jättimäisellä takapuolella valtava suu. Se voi singota suustaan lonkeroita, joiden päistä tulee kynsiä, joiden avulla Parasimon voi hallita vastustajansa mieltä. Parasimon on myös mega-tason digimon ja kehittynyt Archnemonista. Parasimon nähdään vain elokuvassa Digimon Tamers: Runaway Locomon, jossa Parasimon oli vallannut Locomonin ja Digimon-kesyttäjien tultua paikalle, Parasimon otti Rikan mielen hallintaansa, mutta menetti otteensa Rikasta ja pakotti Locomonin muuntautumaan GranLocomoniksi. Parasimon kutsui oikeaan maailmaan suunnattoman määrän Parasimoneja, jotka olivat voitolla lapsia vastaan, mutta Gallantmonin muututtua Crimson Mode'eensa, CrimsonGallantmon käytti mahtavaa Crimson Light -hyökkäystään ja tuhosi joka ikisen Parasimonin viimeistäkin data-palaa myöten. Tämän jälkeen Parasimonia ei enää nähdä. Parasomon esiintyy myös Digimon Fusionin kolmannella kaudella Airu Suzakin Digimonina, yrittäen saada Kiichi Funabashin Locomonin (Joka oli silloin Airun tiimikaverin Ren Tobarin Digimon) menemään nopeammin, mutta sitten Parasimon alkaa imeä Locomonin matkustajien henkistä energiaa, ja muuttuu hallitsemattomaksi, mutta Tagiru ja Gumdramon onnistuivat päihittämään Parasimonin, kun Parasimonin huomio ja ote herpaantuvat.

Parrotmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Parrotmon on Ultimate-tason lintudigimon. Parrotmon muistuttaa jättimäistä papukaijaa, jolla on kultaiset rannerenkaat käsissään. Parrotmonin hyökkäyksiä ovat Sonic Destroyer ja Mjollnir Lightning. Parrotmon esiintyi ensimmäisessä Digimon-elokuvassa, jossa Parrotmon ilmestyi ihmisten maailmaan. Greymon taisteli Parrotmonia vastaan ja ilmeisesti voitti hänet. Sarjassa Digimon Zero Two Parrotmon ilmestyi Central Parkiin. Parrotmon nähtiin myös lopputaistelussa BelialVamdemonia vastaan. Digimon Frontierissa Parrotmon nähtiin Sakkakumonin Ukkosalueella. Parrotmon hyökkäsi Takuyan kimppuun, mutta Takuya muuntautui Agunimoniksi ja tuhosi Parrotmonin. Parrotmon voi kehittyä Eaglemoniksi.

Patamon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Patamon

Patamon on Digimon-hahmo. Digimon Adventuressa se on Takeru Takaishin kumppani. Patamon on Rookie-tason digimon. Se on kehittynyt Tokomonista ja kehittyy digivoitumalla Angemoniksi. Digieggin avulla siitä voi tulla myös Pegasumon. Patamonin aseen nimi on Air Shot (Ilmaisku). Patamonin harvinaisemmat aseet ovat Wing Slap ja Body Slam. Patamon on vaaleanruskea nisäkäsdigimon ja se näyttää hamsterilta, jonka korvat muistuttavat lepakon siipiä. Se osaa lentää korvillaan. Hänen läheisin ystävä ja kumppani on Tailmon. Jaksosta 27 lähtien Patamonin suomenkielinen ääni oli Henna Haverinen.

Digimon Frontierissa Seraphimon syntyy uudelleen Patamonina. Tämä Patamon oli hyvin leikkisä ja utelias. Digimon Fusionissa Mikey käytti Patamonin DigiMemories-muistikorttia, jotta Shoutmon ja Sparrowmon voisivat pelastaa Nenen Lucemonilta.

Patamonin nimi tulee japanin sanasta patapata, joka kuvaa lepatuksen ääntä.

Fresh In-Training Rookie Champion Ultimate Mega
Poyomon Tokomon Patamon Angemon HolyAngemon Seraphimon
Armor DNA-Ultimate
Pegasumon Shakkoumon

Peacockmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Peacockmon on Armor-tason konedigimon. Peacockmon voi syntyä Hawkmonista Ihmeiden Digieggin avulla. Peacockmon muistuttaa sinistä konemaista linnun ja ihmisen risteytystä. Peacockmon pystyy lentämään yli 100 metrin korkeuteen. Peacockmonin hyökkäyksiä ovat Rainbow Shower ja Strelitzia. Peacockmon on esiintynyt Digimon-korttipelissä.

Pegasumon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pegasumon on Digimon-hahmo. Se haarniskoituu Patamonista Toivon Digi-Eggin avulla. Se on Patamonin ainoa haarniskoitumismuoto kun taas toisilla Valituilla Digimoneilla (Tailmonia lukuun ottamatta) on ainakin kaksi haarniskoitumismuotoa. Pegasumon muistuttaa oranssia lentävää hevosta, jolla on valkoinen harja, kultainen pää- ja rintasuojus ja kultaiset kengät jaloissa. Pegasumonin hyökkäyksiä ovat Shooting Star, Silver Blaze, Needle Rain ja Golden Noose, jossa Pegasumon yhdessä Nefertimonin kanssa luo kultaisen nuoran, joka sitoo vastustajat yhteen. Pegasumonin nimi tulee Pegasuksesta.

Fresh In-Training Rookie Champion Ultimate Mega
Poyomon Tokomon Patamon Angemon HolyAngemon Seraphimon
Armor DNA-Ultimate
Pegasumon Shakkoumon

Penguinmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Penguinmon on rookie-tason eläindigimon. Penguinmon muistuttaa violettia pingviiniä. Penquinmonin hyökkäyksiä ovat Eternal Slapping, Slide Attack ja Ice Prism. Penguinmoniin viitattiin lyhyesti Digimon Tamersissa kun Guilmon kysyi Calumonilta muistuttaako Vilemonin astelu Penguinmonin astelua.

Petaldramon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Petaldramon on Hybrid-tason kasvidigimon. Petaldramon voi syntyä kenestä tahansa Puun petohengen avulla. Petaldramon muistuttaa lohikäärmettä, jolla on kukan näköinen pää, punaiset terälehtiä muistuttavat kynnet, selässä vihreää kasvillisuutta ja pitkät juuria muistuttava hännät. Petaldramonin hyökkäyksiä ovat Thousand Spike ja Leaf Cyclone. Digimon Frontierissa Arbormon pystyi muuntautumaan Petaldramoniksi Maan petohengen avulla. Petaldramon yritti harhauttaa Agunimonia ja Lobomonia kun Grumblemon lähetti Golemon-armeijansa lasten kimppuun. Petaldramon hautautuu kivikasan alle, kun MetalKabuterimon romahduttaa luolan ja tuhoaa Grumblemonin. Myöhemmin lapset kukistavat Petaldramonin tämän kartanossa ja Petaldramon palaa takaisin Arbormoniksi menetettyään petohenkensä, minkä jälkeen Duskmon tuhoaa Arbormonin.

Petermon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Petermon on champion-tason keijudigimon, jonka nimi ja ulkonäkö tulevat Peter Panista. Petermonilla on vyötäisillään kaksi tikaria ja naamio kasvoillaan. Petermon toimii myös yhteistyössä Tinkermonin kanssa. Petermonin hyökkäyksiä ovat Snipe Sting, Twinkle Shoot ja Midnight Fantasia. Petermon on esiintynyt Digimon-korttipelissä.

PetitMamon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

PetitMamon on rookie-tason demonidigimon, joka muistuttaa violettia pikkupaholaista. PetitMamonin hyökkäyksiä ovat Petit Curse ja Petit Nightmare. PetitMamon on esiintynyt Digimon Adventure V-Tamer 01-mangassa.

Phantomon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Phantomon on Ultimate-tason kummitusdigimon, joka muistuttaa ominaisuuksiltaan viikatemiestä. Phantomon kantaa käsissään kultaista sirpin muotoista viikatetta, jolla hän voi leikata esineitä tai repiä sieluja. Phantomonilla on punainen huppu päässään ja silmän muotoinen kristalli niskassaan. Digimon Adventuressa Phantomon nähdään Vamdemonin uskollisena kätyrinä. Ehsin hänet nähtiin vain Digimaailmassa Vamdemonin vaunujen ajurina ja myöhemmin todellisessa maailmassa johtamassa Bakemon-armeijaa. Phantomon esti Valittuja lapsia tekemästä Bakemoneja toimintakyvyttömiksi ja kukisti Greymonin taistelussa. Myöhemmin hän johdatti Tuskmonin ja Snimonin Yamaton ja Soran kimppuun. Kun Hikari paljasti hänelle olevansa kahdeksas Valittu lapsi, Phantomon vei Hikarin daiban televisioasemalle odottamaan Vamdemonin saapumista. Myöhemmin MetalGreymon esti Phantomonia ja Vamdemonia tuhoamasta Hikaria ja Angemon onnistui kukistamaan Phantomonin Heaven's Knuckle -iskullaan, joka myös vahingoitti Vamdemonia kivuliaasti.

Sarjassa Digimon Zero Two Phantomon ilmestyy ihmisten maailmaan Yamaton konserttiin. Holsmon onnistuu lumoamaan Phantomonin ja lähettämään hänet takaisin digimaailmaan. Digimon Tamersissa Phantomon oli yksi niistä digimoneista, jotka halusivat Rikan kesyttäjäkseen. Digimon Frontierissa Phantomoneja nähdään Fortune Teller Villagessa, Autumn Leaf Fairilla ja Trailmonien kilpailussa. Kaksi Phantomonia nähtiin Cherubimonin palvelijoina ja vartioivat Rose Morning Starin sisäänkäyntiä. Kun Valitut Lapset muuttuivat digimoneiksi, Phantomonit yrittivät vangita heidät mutta Lowemon pääsi pakenemaan ja sai Phantomonit osumaan toisiinsa ja tuhosi heidät Shadow Lance hyökkäyksellään. Phantomon voi kehittyä Piamoniksi tai MetalPhantomoniksi.

Hyökkäykset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Shadow Scythe (Soul Chopper): viiltää vastustajiaan sirpillään.
 • Father Time (Death Sentence): muuttaa vastustajansa väliaikaisesti vanhoiksi ja heikoiksi.
 • Magical Game (Diabolic Star):

Phascomon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Phascomon on Rookie-tason demonipetodigimon. Phascomon muistuttaa koalaa, jolla on pienet punaiset siivet ja kynnet, pienet sarvet päässään ja demonimainen häntä ja punaiset arvet silmiensä kohdalla. Phascomoneja tavataan Dark Arean Pahassa metsässä. Phascomonin hyökkäyksiä ovat Evil Snore ja Eucalyptus Claw. Phascomon on esiintynyt Digimon World Dusk-pelissä. Phascomon voi kehittyä Porcupamoniksi.

Rookie Champion Ultimate Mega
Phascomon Porcupamon Astamon Belphemon


Phelesmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Phelesmon on Ultimate-tason langennut enkelidigimon. Phelesmon muistuttaa Boogiemonia, mutta hänellä on musta viitta ja vaatetus ja punainen hiilihanko kädessään. Phelesmonin hyökkäyksiä ovat Black Statue ja Demon's Shout. Phelesmon esiintyi Digimon Fusionin kolmannella kaudella. Phelesmon teeskenteli olevansa Makaton ystävä ja yritti kirota Makaton, mutta Tagiru pelasti hänet ja Arresterdramon onnistui tuhoamaan Phelesmonin. Phelesmonin nimi tulee Mephistophelesista.

Piamon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Piamon

Piamon (jap. ピエモン, Piemon, engl. Piedmon) on Digimon -sarjan hahmo ja esiintyy animesarjassa Digimon Adventure yhtenä Pimeyden valtiaista. Näin ollen sillä oli hyvin tärkeä osa sarjan tapahtumissa. Piamon on Mega-tasoa. Ulkomuodoltaan tämä Digimon muistuttaa pelleä tai hovinarria. Sillä on koristeellinen, valkoinen kaulus, korkeavartiset, keltaiset kengät, vihreät housut, punainen paita, jonka olkapäissä on pääkallon muotoiset patamerkit, ja selässään se kantaa neljää miekkaa, joita se käyttää hyökkäämiseen. Lisäksi Piamonilla on keltaoranssit hiukset ja kasvojen yläosaa peittää oikealta puolelta valkoinen ja vasemmalta puolelta musta naamio.

Piamon animessa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Piamon oli yksi neljästä Pimeyden valtiaasta, jotka hallitsivat Digimaailmaa ja muokkasivat suurimmasta osasta sitä Spiraalivuoren (engl. Spiral Mountain), josta käsin he hallitsivat sitä. Kullakin Pimeyden valtiaalla oli oma osansa vuoresta hallittavanaan ja Piamon hallitsi vuoren huippua ja siihen syntynyttä pimeyttä peittynyt vanhaa Digimaailmaa. Piamon oli pimeyden valtiaista voimakkain ja myös niiden johtaja. Se oli myös heistä viimeinen, jota vastaan valitut lapset taistelivat. Kun lapset olivat ensi kertaa kohdanneet Piamoniin, se oli voittanut sekä WarGreymonin että MetalGarurumonin yhtäaikaisesti ilman ongelmia. Mutta koska nämä olivat saaneet kokemusta taistellessaan muita pimeyden valtiaita vastaan, ne saivat Piamonista melko pian taistelun alettua yliotteen. Mutta tällöin Piamon alkoi muuttaa lapsia ja heidän kumppaneitaan (mukaan lukien taistelussa mukana olleen Andromonin) avaimenperiksi, kunnes jäljellä olivat vain Takeru, Hikari, Angemon sekä kumppaneita taisteluun noutavat Mimi ja Lilimon. Takerun toivon tunnus sai Angemonin digivoitumaan Ultimate-muotoonsa HolyAngemoniksi, joka varasti avaimenperät Piamonilta ja palautti ne ennalleen. Vaikka Piamon hyökkäsikin lasten kimppuun Menacemon-armeijansa kanssa, Mimin paikalle tuomille vahvistusjoukoille ne eivät mahtaneet mitään ja Menacemonit joutuvat alakynteen. HolyAngemon avasi Heaven's Gate -portin ja imi Menacemonit sen sisään. WarGreymon ja MetalGarurumon suorittavat yhteishyökkäyksen Piamonin kimppuun, joka lennähti portin läpi tyhjyyteen, ja portti haihtui olemattomiin.

Piamon oli pimeyden valtiaista voimakkain ja pystyi jopa kaukohyökkäämään psykokinesian avulla. Näin hän teki lasten taistellessa Mugendramonia vastaan hyökkäämällä Greymonin kimppuun. Hän kykeni myös muuttamaan ulkomuotoaan. Englanniksi dubatussa versiossa Piamon käyttää puheissaan teatterikieltä, kun taas alkuperäisessä japaninkielisessä versiossa hän on pahis, joka pitää taistelemisesta vertaistansa vastustajaa vastaan.

Tekniikat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Trump Sword: Heittää selässään kantamansa neljä miekkaa ja ohjailee niitä ympäri vastustajaa, hämmentäen tämän, ja lopulta ohjaten ne iskeytymään vastustajaan.
 • Clown Trick: Tekee satunnaisia taikatemppuja, kuten naamioituu, muuttaa muotoa tai heijastaa vastustajan hyökkäyksen takaisin.
 • Toy Wonderness: Luo voimakkaan tuulenpuuskan.
 • Ending Spell: Laukaisee voimakkaan energiapulssin käsistään päin vastustajaa.

Muodot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Fresh In-Training Rookie Champion Ultimate Mega
Poyomon Tokomon Tsukaimon Bakemon Phantomon Piamon

Piccolomon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Piccolomon (engl. Piximon) on Digimon-hahmo. Piccolomon on Ultimate-tason keijudigimon, joka pienestä koostaan huolimatta on voimakas. Piccolomon kantaa kädessään Fairy Tale-nimistä keihästä. Piccolomon nähtiin Digimon Adventuressa kun hän tuhosi Kuwagamonin Pixie Bomb -hyökkäyksellään. Piccolomon vei lapset piilotettuun viidakkoon, josta Etemon ei tiennyt. Hän laittoi Taichin ja Agumonin selviytymistestiin ja loput siivoamaan paikkoja. Myöhemmin Yamato ja Koshiro hiipivät salaa pois etsimään tunnuksiaan, jotka löytyivät kaivosta viidakon ulkopuolelta. Etemon sai tietää tästä ja lähetti Tyrannomonin lasten kimppuun. Piccolomon suojeli lapsia kunnes Taichi palasi Greymonin kanssa ja kukisti Tyrannomonin. Piccolomon tiesi että Valitut lapset voivat pelastaa Digimaailman ja toivotti heille onnea tehtävässään. Myöhemmin Piccolomon palasi suojellakseen lapsia Pimeyden valtiailta ja uhrasi henkensä jotta lapset pääsivät pakenemaan. Digimon Frontierissa Piccolomon nähtiin Autum Leaf Fairilla. Digimon Data Squadissa muutama Piccolomon nähtiin Baronmonin armeijassa. Kun Gizumonit hyökkäsivät heidän kimppuunsa, osa heistä tuhoutui. Digimon Fusionissa Piccolomoneja nähtiin Sky Zonen asukkaina.

Hyökkäykset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Pixie Bomb: Piirtää kolmionmuotoisen piirroksen maahan joka luo lepakonmuotoisen olennon, joka iskeytyy vastustajaansa.
 • Magical Tail: Pistää vastustajaansa keihäällään.
 • Pixie Portal: Luo portaalin, joka johdattaa eri paikkoihin.

Pichimon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pichimon (engl. Pitimon) on Digimon-hahmo. Pichimon on Fresh-tason digimon, joka muistuttaa valkoista nuijapäätä, jolla on pitkät korvat, kädentyngät ja kolme harjannetta selässään. Pichimonin aseena on Bubble Blow. Pichimon nähtiin lyhyen aikaa takaumassa Digimon Adventureissa, kun Valittujen Lasten digimonit kuoriutuivat. Pichimon voi kehittyä Pukamoniksi. Digimon Next -mangassa Pichimon voi muotoharpata MarineAngemoniksi. Pichimonin nimi tulee japanin kielen sanasta Pichipichi, joka tarkoittaa hyppivää kalaa.

PicoDevimon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

PicoDevimon (eng. DemiDevimon) on Rookie-tason digimon, joka muistuttaa sinistä pyöreää lepakkoa, jolla on punaiset kynnet ja pääkallotatuointi otsassaan. PicoDevimonin hyökkäyksiä ovat Demi Dart, Bat Flutter ja Evil Whisper. PicoDevimon voi kehittyä Devimoniksi. Digimon Adventuressa PicoDevimon esiintyi Vamdemonin kätyrinä. Kun Valitut Lapset joutuivat erilleen heidän tuhottua Etemonin, Vamdemon lähetti PicoDevimonin pitämään huolen että he pysyisivät erillään. Hän sai Takerun ja Tokomonin riitaantumaan keskenään ja yritti saada Taichin ja Takerun menettämään muistinsa. PicoDevimon myös huijasi Yamaton ja Joun Digitamamonin ravintolaan ja neuvoi Digitamamonia pitämään heidät siellä loputtomasti maksamalla hänelle. PicoDevimon myös vangitsi Koushiron ja Tentomonin Vademonin huostaan ja sai Mimin korottamaan itsensä prinsessaksi Gekomonien ja Otamamonien linnaan. PicoDevimon kuitenkin epäonnistui joka kerta, jolloin Vamdemon rankaisi häntä.

Myöhemmin lapset kohtasivat tunteellisen Soran, joka kertoi heille PicoDevimonin sanoneen ettei hänen Rakkauden Tunnuksensa toimi, koska hänellä ei ole kykyä rakastaa muita. PicoDevimonin epäonnistuttua Soran tappamisessa Vamdemon päätti hoidella lapset itse mutta Soran tajuttua äidinrakkautensa hän sai Birdramonin kehittymään Garudamoniksi jolloin lapset pääsivät pakenemaan. Myöhemmin PicoDevimon alkoi keräämään armeijaa joka hyökkäisi ihmisten maailmaan tuhoamaan kahdeksannen valitun lapsen, joka paljastui Hikariksi. Lapset tunkeutuivat Vamdemonin linnaan mutta eivät pystyneet estämään Vamdemonia hyökkäämästä armeijoineen ihmisten maailmaan. Myöhemmin lasten päästyä oikeaan maailmaansa he taistelivat Vamdemonin kätyreitä vastaan suojellakseen kahdeksatta lasta. Myöhemmin Wizardmonin löydettyä hänet hän huijasi PicoDevimonin pois jotta hän voisi yhdessä Tailmonin kanssa hankkia Valon Tunnuksen. Vamdemonin saatua tämän selville hän vangitsi Tailmonin ja määräsi PicoDevimonin keräämään Bakemonien avustuksella kaikki kaupungin lapset jotta valittu lapsi löytyisi. Muiden lasten hyökättyä Vamdemonin kimppuun PicoDevimon varasti Hikarin digivicen, muttei pystynyt pitämään sitä kynsissään voimakasta valoa vastaan ja Hikarin huudettua Wizardmonin kuolemasta. Tailmon kehittyi Angewomoniksi joka onnistui tuhoamaan Vamdemonin muiden avustuksella. Tämän jälkeen PicoDevimon alkoi keräämään dataa elvyttääkseen Vamdemonin ja onnistui jolloin Vamdemon palasi VenomVamdemonina. VenomVandemon kuitenkin petti PicoDevimonin imaisemalla hänet sisäänsä jolloin PicoDevimon tuhoutui.

Digimon Frontierissa PicoDevimoneja nähtiin Ennustajakylässä ja Autumn Leaf Fairilla. Digimon Data Squadissa kolme PicoDevimonia ilmestyivät ihmisten maailmaan Vilemonin kanssa. He suuntasivat hevosradalle ja tarjoutuivat auttamaan Connerin isää voittamaan rahaa. PicoDevimonit käyttivät Demi Dart hyökkäystään nopeuttaakseen hevosta joka voitti kilpailun. Myöhemmin Vilemon ja PicoDevimonit hyökkäsivät Marcuksen, Agumonin ja Lalamonin kimppuun. Vilemonin tuhouduttua GeoGreymon tuhosi PicoDevimonit hyökkäyksellään.

Hyökkäykset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Pico Dart (Demi Dart): Heittää siivistään myrkkyä täynnä olevia injektioneuloja.
 • Bat Flutter: Läpsii vastustajaa siivillään.
 • Demon's Whisper (Evil Whisper): Kuiskii vastustajan korvaan suloisia valheita, hypnotisoiden tämän ja saaden tämän vaipumaan uneen.

Piddomon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Piddomon on Champion-tason enkelidigimon. Piddomon muistuttaa Angemonia, mutta hänellä on vaaleanpunainen vaatetus ja pitkä tukka. Piddomonin hyökkäyksiä ovat Fire Feather, Piddo Speed ja Apollo Tornado. Digimon Frontierissa Piddomon nähtiin kuuluttajana Trailmonien kilpailussa selostaen kilpailun tapahtumia. Takuyan voitettua kilpailun hän ilmoitti palkinnon olevan matka Hamburger Villageen. Piddomon myöhemmin pyysi anteeksi Zoelta, joka luuli palkinnon tarkoittaneen juustohampurilaista. Digimon Fusionissa Piddomoneja nähtiin Sky Zonen asukkaina. Piddomonin nimi tulee Cupidista.

Pillomon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pillomon on In-training tason nisäkäsdigimon. Pillomon muistuttaa lampaan näköistä vaaleanpunaista tyynyä. Pillomonin hyökkäyksiä ovat Lullaby Bubble ja Nightmare Bubble. Digimon Fusionin kolmannella kaudella Pillomoneja nähtiin Digimon Landilla DigiQuarzilla.

Pinomon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pinomon

Pinomon (jap. ピノッキモン, Pinocchimon, engl. Puppetmon) on Digimon -sarjan hahmo ja esiintyy animesarjassa Digimon Adventure yhtenä Pimeyden valtiaista. Näin ollen sillä oli hyvin tärkeä osa sarjan tapahtumissa. Pinomon on Mega-tasoa. Se muistuttaa ulkomuodoltaan marionettia, jolla on punainen lakki ja selässään se kantaa yleensä marionetin ohjaamiseen käytettävää puuristiä. Lisäksi sillä on yleensä mukanaan nuijaa muistuttava aseensa luotivasara, jota se käyttää hyökkäämiseen. Se kykenee myös kiinnittämään vastustajaansa ohuita lankoja, joiden avulla se voi ohjata näiden liikkeitä.

Pinomonin japanin- ja suomenkieliset nimet ovat peräisin kuuluisan tarinan puunukesta, Pinokkiosta. Pinomonin englanninkielinen nimi taas tulee sanasta puppet, joka tarkoittaa nukkea.

Pinomon animessa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pinomon oli yksi neljästä Pimeyden valtiaasta, jotka hallitsivat Digimaailmaa ja muokkasivat suurimmasta osasta sitä Spiraalivuoren (engl. Spiral Mountain), josta käsin he hallitsivat sitä. Kullakin Pimeyden valtiaalla oli oma osansa vuoresta hallittavanaan ja Pinomon hallitsi vuoren metsiä. Se oli Pimeyden valtiaista järjestyksessä toinen, jota vastaan valitut lapset taistelivat. Taistelu tosin pitkittyi hiukan lasten vanhan vihollisen, Etemonin palattua MetalEtemonina ja lasten ystävän Leomonin palattua SaberLeomonina. Lopulta Yamato ahdisti Pinomonin nurkkaan ja MetalGarurumon tuhosi sen Ultimate Breath -hyökkäyksellä.

Pinomonilla oli ilkeä huumorintaju ja se rakasti erilaisia leikkejä, jotka tosin sisälsivät paljon tappamista ja tuhoamista. Pinomon ei tunne ystävyyttä vaan ajattelee, että kaikkien olisi tehtävä niin kuin heille sanotaan. Oikeastaan suurin osa Pinomonin alaisista pysyi hänen alaisinaan vain kuolemanpelon takia. Yksi osoitus Pinomonin julmuudesta oli se kun tämä ampui Mushroomonin ja Blossomonin ja vihoissaan tuhosi RedVegiemonin tämän pyydettyä Pinomonin apua, että lisäksi hän ei kuuntele Treemonin varoituksia.

Digimon Fusionissa Pinomon esiintyi Dust Zonen asukkaana. GranLocomon huijasi Pinomonin varastamaan Taikin Digivicen ja tuomaan sen hänelle, luvaten jättää hänet ja alueen muut asukkaat rauhaan. Kun Pinomon tajusi GranLocomonin huijanneen, häntä Pinomon tuhosi GranLocomonin apulaisen Hagurumonin ja auttoi lapsia saamaan Digivicen takaisin ja tuhoamaan GranLocomonin. Myöhemmin Laylamonin hyökättyä joukkoineen alueelle Pinomon auttoi lapsia pakenemaan. Pinomon löysi myöhemmin maasta MetalGarurumonin DigiMemories-kortin ja antoi sen Mikeylle, joka käytti korttia tuhotakseen Laylamonin Tankmon-armeijan. GranLocomonin tuhouduttua Pinomon kiitti lapsia. Paljon myöhemmin Pinomon yhdistyi Shoutmonin kanssa X7F Superior Modeen ja auttoi tätä tuhoamaan MegaDarknessBagramonin.

Vuotta myöhemmin aivopesty Pinomon johdatti Taikin ja Tagirun DigiQuarziin, jossa he joutuivat taistelemaan GigaBreakdramonia vastaan. Taiki sai Pinomonin muistamaan hänet,jolloin Pinomon ymmärsi virheensä ja yhdistyi jälleen Shoutmonin kanssa, tuhoten GigaBreakdramonin.

Tekniikat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Bullet Hammer (Puppet Pummel): Ampuu nuijastaan energia-ammuksia, jotka tuhoavat vastustajan täysin.
 • Flying Cross Cutter: Heittää vastustajaa selässään olevalla puuristillä.
 • Wires Choking: Yhdistää vastustajaansa ohuita lankoja ja ohjailee tätä kuin sätkynukkea.
 • Drill Nose: Iskee vastustajaa poran tavoin pyörivällä nenällään.

Muodot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Fresh In-Training Rookie Champion Ultimate Mega
Nyokimon Pyocomon Mushroomon Woodmon Treemon Pinomon

Pipismon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pipismon on Armor-tason mutanttidigimon. Pipismon voi syntyä Patamonista Rakkauden Digieggin avulla. Pipismon muistuttaa sinistä lepakkoa, jolla on punaiset siivet, koukkumaiset raajat ja isot korvat ja suu. Pipismonin hyökkäyksiä ovat Crazy Sonic Blaster ja Sky Jacker. Elokuvassa Digimon Tamers: Battle of Adventurers Pipismon oli yksi digimoneista, jotka hyökkäsivät VP-laboratorioon ja vangitsivat Ryuuji Tamashiron ja Takehito Ueharan. Growlmon onnistui tuhoamaan Pipismonin taistelussa. Digimon Frontierissa Pipismoneja nähtiin Continent of Darknessin metsässä. Arbormon tuhosi osan Pipismoneista hyökätessään lasten kimppuun. Digimon Data Squadissa Pipismon nähtiin lasituubissa Kuratan laboratoriossa. Elokuvassa Digimon Savers: Ultimate Power! Active Burst Mode Argomon lähetti Pipismoneja Lalamonin kimppuun, mutta Lalamon tuhosi Pipismonit helposti. Digimon Fusionin kolmannella kaudella Pipismon nähtiin DigiQuartzissa.

Piyomon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Piyomon (jap. ピヨモン), (engl. Biyomon) on Digimon-hahmo. Digimon Adventuressa se on Sora Takenouchin kumppani. Piyomon on Rookie-tason digimon. Se on kehittynyt Pyocomonista ja kehittyy Birdramoniksi. Piyomonin aseen nimi on Magical Fire (Taikatuli). Piyomon on vaaleanpunainen ja lentokykyinen lintudigimon. Jaksosta 27 lähtien Piyomonin suomenkielinen ääni oli Heljä Heikkinen.

Piyomonin nimi tulee japanin sanasta piyopiyo, joka kuvaa viserryksen ääntä.

Muodot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Fresh In-Training Rookie Champion Ultimate Mega
Nyokimon Pyocomon Piyomon Birdramon Garudamon Hououmon

PlatinumNumemon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

PlatinumNumemon on mega-tason mutanttidigimon. PlatinumNumemon muistuttaa hopeanväristä Numemonia, jolla on isot kultaiset siivet. PlatinumNumemonin hyökkäyksiä ovat Platinum Excrement, Excrement ja Platinum Burp. PlatinumNumemon on esiintynyt Digimon World Data Squad-pelissä.

Plesiomon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Plesiomon on yksi Gomamonin Mega-muodoista. Plesiomon muistuttaa pitkäkaulaista lohikäärmettä ja poiketen muista merieläindigimoneista omaa lentokyvyn. Plesiomon nähtiin lyhyen aikaa Digimon Tamersissa taistelemassa D-Reaperiä vastaan. Digimon Fusionin kolmannella kaudella Plesiomon oli yksi niistä digimoneista, jotka Ren Tobari oli napannut DigiQuartzissa. Toinen Plesiomon nähtiin myöhemmin laivojen hautausmaalla DigiQuartzissa. Plesiomon varoitti Mizukia tuhoamasta riuttaa, jota Dragomon yritti tuhota. Myöhemmin Dragomonin hypnoosin vallassa ollut Mizuki hyökkäsi Submarimonin kanssa Plesiomonin kimppuun yrittäen varastaa Plesiomonin vartioiman digimunan. Plesiomon vapautti Mizukin hypnoosista ja taisteli Dragomonia vastaan. Plesiomon yhdistyi Submarimonin kanssa ja avusti Arresterdramonia Dragomonin tuhoamisessa. Pelissä Digimon World DS Plesiomon digivoituu Whamonista. Plesiomonin nimi tulee Plesiosauruksesta.

Fresh In-Training Rookie Champion Ultimate Mega
Pichimon Pukamon Gomamon Ikkakumon Zudomon Vikemon
(Plesiomon)

Hyökkäykset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Sorrow Blue: ampuu voimakkaan ääniaallon vihollista kohti.
 • Shaking Pulse: aiheuttaa pienen maanjäristyksen.
 • Water Tail Blaster: ampuu vesisuihkun hännästään.
 • Sad Water Blast: syöksee haikeaa vettä suustaan.

Plotmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Plotmon (engl. Salamon) on Digimon-hahmo. Digimon Adventuressa se on Hikari Yagamin kumppani. Plotmon on Rookie-tason digimon, mutta se esiintyy normaalitilassa Champion-hahmossaan Tailmonina toisin kuin muut Valitut Digimonit. Tailmonina se oppi pysyttelemään oltuaan erossa muista sarjan alussa. Plotmon on kehittynyt Nyaromonista. Sen aseen nimi on Puppy Howling (Pentu-ulvonta). Se on valkoisen, luppakorvaisen koiranpennun näköinen nisäkäsdigimon.

Plotmonin nimi tulee väärinkirjoitetusta englannin sanasta prototype eli prototyyppi.

Fresh In-Training Rookie Champion Ultimate Mega DNA-Mega
YukimiBotamon Nyaromon Plotmon Tailmon Angewomon Ophanimon
(Holydramon)
Ordinemon
Armor DNA-Ultimate
Nefertimon Silphymon

Plutomon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Plutomon on Mega-tason jumaldigimon, joka esiintyy videopeleissä Digimon Crusaders ja Digimon Collectors. Plutomon muistuttaa mustahaarniskaista olentoa, jolla on punainen viitta. Plutomon kilpailee Jupitermonia vastaan, joka ei hyväksynyt Plutomonia Olympos XII:een tämän julmuuden takia. Plutomonin nimi tulee roomalaisesta kuolleiden jumalasta Plutosta.

Porcupamon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Porcupamon on Champion-tason nukkedigimon. Porcupamon muistuttaa nallea, joka on väriltään violetti ja sen toinen käsi ja puolet kasvoistaan ovat harmaat. Porcupamonilla on kasvoillaan kaasunaamaria muistuttava naamio, josta menee letku rinnassa olevaan sydämeen. Porcupamonilla on piikkejä käsissään ja jaloissaan ja nahkaremmit toisen jalkansa ympärillä. Porcupamonilla on päässään rastinmuotoiset silmät, letkuja muistuttavat korvat ja piikkejä muistuttavat sarvet. Porcupamonin hyökkäyksiä ovat Madness Broach ja Slap and Rip. Porcupamon on esiintynyt Digimon-Korttipelissä. Porcupamon kehittyy Phascomonista ja voi kehittyä Astamoniksi. Porcupamonin nimi tulee piikkisiasta.

Ponchmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ponchmon on Armor-tason mutanttidigimon. Ponchmon voi syntyä Patamonista Viattomuuden Digieggin avulla. Ponchmon muistuttaa haamumaista kaktusta, jolla on ponchohattu päässään, oranssi huivi yllään ja nyrkkiraudat punaisissa käsissään. Ponchmonin hyökkäyksiä ovat Tequila Knucle ja Cactus Bat. Elokuvassa Digimon Tamers: Battle of Adventurers Ponchmon oli yksi digimoneista, jotka hyökkäsivät VP-laboratorioon. Growlmon onnistui tuhoamaan Ponchmonin taistelussa. Digimon Frontierissa Ponchmoneja nähtiin ennustajakylässä, Autumn Leaf Fairilla ja Trailmonien kilpailussa. Digimon Fusionin kolmannella kaudella kaksi Ponchmonia nähtiin Digimon Landin puistossa.

Poromon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Poromon on Digimon-hahmo. Poromon on Hawkmonin In-Traning -muoto, joka syntyy aina kun Hawkmon siirtyy ihmisten maailmaan. Poromon muistuttaa pinkkiä pyöreää olentoa, jolla on siivet, linnun nokka ja sulka niskassaan. Poromonin hyökkäys on Pororo Breeze. Poromonin nimi tulee japanin kielen sanasta porori, mikä tarkoittaa pudottamista.

Fresh In-Training Rookie Champion DNA-Ultimate DNA-Mega
Pururumon Poromon Hawkmon Aquilamon Silphymon Valkyrimon
Armor 1 Armor 2
Holsmon Shurimon

Poyomon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Poyomon on Digimon-hahmo. Poyomon on Fresh-tason digimon, joka muistuttaa vaaleansinistä limaolentoa, jolla on mustat silmät. Poyomonin aseena on Bubble Blow. Poyomon esiintyi ensimmäisen kerran, kun Digimon Adventuressa Angemon uhrasi henkensä tuhottuaan Devimonin ja syntyi uudelleen Poyomonina. Myöhemmin Poyomon kehittyi Tokomoniksi Koromonien kylässä. Poyomon nähtiin myös takaumassa, jossa Valittujen Lasten digimonit kuoriutuivat. Poyomonin nimi tulee japanin kielen sanasta Poyon joka tarkoittaa pehmeää ja puuromaista.

Fresh In-Training Rookie Champion Ultimate Mega
Poyomon Tokomon Patamon Angemon HolyAngemon Seraphimon
Armor DNA-Ultimate
Pegasmon Shakkoumon

Prairiemon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Prairiemon on Armor-tason eläindigimon. Prairiemon voi syntyä Patamonista Lempeyden Digieggin avulla. Prairiemon muistuttaa preeriakoiraa, jolla on metalliset hanskat ja pitkät punaiset kynnet. Prairiemonin hyökkäyksiä ovat Sonic Ear ja Dimension Hole. Elokuvassa Digimon Frontier: Island of Lost Digimon Prairiemon nähtiin Grizzlymonin armeijassa. Digimon Fusionissa Prairiemoneja nähtiin Magma Zonen asukkaina.

Psychemon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Psychemon on rookie-tason digimon, joka muistuttaa violettiraitaista Gabumonia. Psychemonin hyökkäyksiä ovat Colorful Spark, Striped Horn Attack, Colorful Dance, Horn Attack ja Psyche Horn. Digimon Fusionin kolmannella kaudella Psychemon nähtiin Ryouma Mogamin digimonkumppanina. Sarjassa Psychemon pystyi kehittymään Astamoniksi. myöhemmin paljastui että Psychemon oli todellisuudessa Quartzmon naamioituneena.

Pteramon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pteramon on Armor-tason dinosaurusdigimon. Pteramon voi syntyä Armadillomonista Rakkauden Digieggin avulla. Pteramon muistuttaa sinertävää konemaista lentoliskoa. Pteramonin hyökkäyksiä ovat Missile Storm ja Sharp Wing. Elokuvassa Digimon Tamers: Battle of Adventurers Pteramon ilmestyi ihmisten maailmaan teollisuusalueelle, mutta Renamon tuhosi hänet. Toinen Pteramon nähtiin repeämässä digimaailmaan ja ihmisten maailman välillä, mutta Omnimon tuhosi hänet ennen kuin Pteramon ilmestyi ihmisten maailmaan. Kolmas Pteramon ilmestyi myöhemmin ihmisten maailmaan, mutta tuhoutui puhdistusohjelman aktivoiduttua. Digimon Frontierissa Pteramon nähtiin Zanbamonin armeijassa. Crusadermon onnistui tuhoamaan Pteramonin helposti. Digimon Data Squadissa valtava lauma Pteramoneja hyökkäsivät ihmisten maailmaan. RizeGreymon, MachGaogamon, Lilamon, KnightChessmon ja Peckmon taistelivat Pteramoneja vastaan kunnes Kurata aktivoi portaalin mikä imi Pteramonit takaisin digimaailmaan. Digimon Fusionin kahdella ensimmäisellä tuotantokaudella Pteramoneja nähtiin Forest Zonella, Lake Zonella ja MegaDarknessBagramonin armeijassa, ja kolmannella kaudella yksi Pteramon nähtiin DigiQuartzissa. Elokuvassa Digital Monster X-Evolution Pteramonien nähtiin pakenavan Omnimonia, mutta Omnimon tuhosi heidät.

Pucchiemon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pucchiemon on Armor-tason keijudigimon, joka syntyy Wormmonista Lempeyden Digi-Eggin avulla. Pucchiemon mainitaan vain kuunnelma-CD:llä, jossa Ken saa Lempeyden Digi-Eggin haltuunsa ja muuntaa Wormmonin Pucchiemoniksi, joka auttaa Daisukea ja Boltmonia taistelussa Pukumonia vastaan. Digimon Frontierissa Pucchiemon nähdään Autumn Leaf Fairilla. Elokuvassa Digimon Frontier: Island of Lost Digimon Pucchiemoneja nähdään D'Arcmonin joukoissa.

Fresh In-Training Rookie Champion DNA-Ultimate DNA-Mega
Leafmon Minomon Wormmon Stingmon Paildramon Imperialdramon
Armor (lempeys)
Pucchiemon

Pukamon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pukamon on Digimon-hahmo. Se on kehittynyt Pichimonista ja voi kehittyä Gomamoniksi. Pukamonin aseena on Bubble Blow (kuplapuhallus). Pukamon muistuttaa harmahtavaa merieläintä, jolla on oranssi irokeesi. Digimon Adventuressa Pukamon taisteli yhdessä muiden valittujen lasten digimonien kanssa Kuwagamonia vastaan suojellakseen Jouta. Pukamonin nimi tulee japanin sanasta pukapuka mikä tarkoittaa tulvan ääntä.

Fresh In-Training Rookie Champion Ultimate Mega
Pichimon Pukamon Gomamon Ikkakumon Zudomon Plesiomon

Pukumon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pukumon on mega-tason merieläindigimon. Pukumon muistuttaa sinistä pallokalaa, jolla on lihaksikkaat kädet joiden päässä on nyrkkiraudat, digikromattu metallinen pääsuojus ja siivekäs pyrstö. Pukumonin hyökkäyksiä ovat Needle Squall ja Globefish Punch. Pukumon esiintyi Digimon Tamerissa yhtenä mega-digimoneista, jotka auttoivat taistelussa D-Reaperia vastaan. Pukumon on esiintynyt myös Digimon Adventure 02: Armor Evolution to the Unknown -pelissä. Pukumonin nimi tulee Pukupukusta eli pallokalasta.

Pumpkinmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pumpkinmon (joissain suomennoksissa Pulpmon) on Digimon-hahmo. Se näyttää valkoiselta täytenukelta, jolla vihreä, repeytynyt viitta, kurpitsa päänä ja kirves kallossa. Pumpkinmon on koostaan huolimatta Ultimate-tason digimon ja sen hyökkäyksiä ovat "Trick or Trickie" ja "Chirwe Stringle". Digimon Adventuressa Pumpkinmon saapui Vamdemonin joukon jäsenenä Japaniin, nuorten kaupunkiin Shibuyaan, Gotsumonin kanssa. He pitivät hauskaa ja tapasivat Yamaton, Takerun ja Gabumonin. He kieltäytyivät Vamdemonin käskystä tuhota lapset ja halusivat vain pitää hauskaa, kunnes Vamdemon tuhosi Pumpkinmonin ja Gotsumonin petturuudesta. Sarjassa Digimon Zero Two Pumpkinmon nähdään takaumassa, jossa Yamato ja Takeru kulkivat ohi saman kaupan, jossa Pumpkinmon ja Gotsumon pitivät hauskaa muistellen heitä. Digimon Tamersissa Pumpkinmon oli yksi IceDevimonin uhreista.

Digimon Frontierissa Pumpkinmoneja nähtiin Ennustajakylässä ja Autumn Leaf Fairilla. Osa heistä nähtiin yhdessä Gotsumonien kanssa. Digimon Data Squadissa Pumpkinmoneja nähtiin Baromonin joukoissa Holy Capitalissa. Kuratan hyökättyä kaupunkiin kaksi Pumpkinmonia yhdistivät hyökkäyksensä Gizumon XT:tä vastaan saaden tuhottua sen. Pumpkinmonien kohtalo jäi tuntemattomaksi Holy Capitalin tuhouduttua. Digimon Fusionissa Pumpkinmoneja nähtiin Magma Zonen asukkaina Bagra Armyn orjina. Lapset onnistuivat kuitenkin vapauttamaan heidät. Pumpkinmon ilmestyy myös Digimon Fusionin kolmannella kaudella Kiichi Funabashin Digimonina jakamassa karkkia Kiichin Locomonilla, kun Doggymon jakoi nakkisämpylöitä.

Punimon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Punimon on Digimon-hahmo. Se on Fresh-tason digimon. Se kehittyy Tsunomoniksi. Punimonin aseen nimi on Bubble Blow (Kuplapuhallus). Punimon on punainen "möykky", jonka päässä on kolme sarven tapaista.

Punimonin nimi tulee japanin kielen sanasta punipuni, mikä tarkoittaa venyvää, tai sitten englannin kielen sanasta puny, mikä tarkoittaa heiveröistä, mikä viittaa Punimonin aikaiseen Fresh-muotoon.

Fresh In-Training Rookie Champion Ultimate Mega DNA-Mega
Punimon Tsunomon Gabumon Garurumon WereGarurumon MetalGarurumon Omnimon

Pururumon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pururumon on Hawkmonin Fresh-muoto. Pururumon muistuttaa vaaleanpunaista olentoa, jolla on linnun nokka, kädentyngät ja mustat silmät. Pururumonin hyökkäys on Bubble Blow. Pururumonin nimi tulee japanin kielen sanasta purupuru mikä tarkoittaa ravistamista tai vapinaa.

Fresh In-Training Rookie Champion DNA-Ultimate DNA-Mega
Pururumon Poromon Hawkmon Aquilamon Silphymon Valkyrimon
Armor 1 Armor 2
Holsmon Shurimon

Pyocomon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pyocomon (jap. ピョコモン, engl. Yokomon) on Digimon-hahmo. Se on In-Training-tason digimon. Pyocomon on kehittynyt Nyokimonista ja kehittyy Piyomoniksi. Pyocomonin aseen nimi on Bubble Blow (Kupla-puhallus). Pyocomon on vaaleanpunainen digimon, jolla on vihreät silmät ja päässä sininen kukka, kuten Palmonilla.

Pyocomonin nimi tulee japanin kielen sanasta youkou, joka tarkoittaa punertavaa violettia.

Fresh In-Training Rookie Champion Ultimate Mega
Nyokimon Pyocomon Piyomon Birdramon Garudamon Hououmon

Vaikkei sitä animessa mainitakkaan, Pyocomon on osa myös Pinomonin kehityslinjaa:

Fresh In-Training Rookie Champion Ultimate Mega
Nyokimon Pyocomon Mushroomon Woodmon Treemon Pinomon

Q[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Qinglongmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Qinglongmon (eng. Azulongmon) on Digimaailman pisin, valtava pyhä lohikäärme, yksi neljästä suojelueläimestä ja itäisen alueen Toivon ja Valon vartija ja Mega-tason Digimon, jonka hyökkäyksiä ovat Aurora Force, Lightning Whip ja Raijin no Mai. Pimeyden valtiaat vangitsivat hänet ja toiset vartijat Zhuqiaomonin, Ebonwumonin ja Baihumonin pitkän taistelun jälkeen. Valitut lapset tuhosivat Pimeyden valtiaat ja rikkoivat sinetin lapsien tunnuksien voimalla. Takerun ja Hikarin tunnukset vapauttivat Qinglongmonin. Tämä tarkoitti myös sitä etteivät lasten digimonit voineet enää kehittyä Ultimate- tai Mega-tasolle ilman hänen apua vain äärimmäisessä tilanteessa. Sarjassa Digimon Zero Two Digimonkeisarin luomat Pimeät Tornit estivät digimoneja kehittymästä, jolloin Qinqlongmon ja muut vartijat joutuivat etsimään digimoneja, jotka pystyivät Armor-digivoitumaan. Kun Takeru ja Hikari löysivät Toivon ja Valon Digieggit, heidän lähestyessään niitä heidän Digivicet loistivat kirkkaasti ja Qinglongmon muutti ne uusiksi ja haarniskoinutti Patamonin ja Tailmonin ennen kun Takeru ja Hikari ottivat oman Tunnuksen Digi-Eggit, joiden avulla he pystyivät haarniskoitumaan (engl. Armor Digivolving). Elokuvasarjan Digimon Adventure tri. takaumakohtauksissa Qinglongmon oli yksi ennen Taichi Yagamin ja muiden aikaa toimineiden Valittujen lasten kumppanidigimonien Mega-muodoista, joka taisteli Pimeyden valtiaita vastaan ennen tulemistaan yhdeksi Digimaailman neljästä vartijasta.

Myöhemmin kun lapset kukistivat digimonkeisarin, Archnemon loi Pimeistä Torneista BlackWarGreymonin, joka alkoi tuhota Pyhiä Kiviä, joiden tuhoutuminen olisi tuhonnut digimaailman. Viimeistä pyhää kiveä BlackWarGreymon ei onnistunut tuhoamaan lasten ansiosta ja Qinglongmon ilmestyi BlackWarGreymonille nuhdellen tätä tämän teoista. Tämän jälkeen Qinglonqmon lähetti BlackWarGreymonin matkalle selvittämään tarkoituksensa ja istutti tuhottujen kivien tilalle Valon Siemenet. Myöhemmin Qinglongmon lahjoitti Gennain kautta lapsille yhden 12 DigiYtimestään, joka palautti lasten digimoneille kyvyn kehittyä ultimate- ja mega-tasolle ja antoi Paildramonille kyvyn kehittyä Imperialdramoniksi. Digimon Tamersissa paljastui että Qinglongmonin toiveesta DigiGnomet olivat luonut Calumonin ja piilotaneen digivoitumista ylläpitävän voiman sen sisään. Qinglongmon ilmestyi myöhemmin lapsille heidän taistellessaan Zhuqiaomonia vastaan. Qinglongmon onnistui lopettamaan erimielisyydet lasten ja Zhuqiaomonin välillä.

Quartzmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Quartzmon on mega-tason digimon, jonka nimi tulee sanasta Quartz eli kvartsi. Quartzmon muistuttaa valtavaa jalustallista maapalloa, joka vahvistuu imemällä dataa itseensä. Quartzmonin voimanlähde on Gyuputo-niminen reaktori maapallon sisällä. Quartzmonin todellinen ruumis on yläpuolella oleva harmaa mutanttimainen olento. Quartzmonin hyökkäyksiä ovat Gyuputo Particle Cannon ja Ruin Blast. Quartzmon esiintyi Digimon Fusionin kolmannella kaudella lasten päävastustajana. Juuri Quartzmon oli luonut DigiQuartzin, johon hän houkutteli digimoneja. Quartzmon oli syntynyt MegaDarknessBagramonin datasta, joka yhdistyi oikean maailman digitaalisen nettiverkoston kanssa. Quartzmon yritti yhdistää koko ihmisten maailman DigiQuarziin, mutta XrosUpArresterdramon Superior Mode onnistui tuhoamaan Quartzmonin ytimen Brave Snatcherin avulla jolloin Quartzmon kukistui ja muuttui takaisin digimunaksi, jonka Shoutmon toimitti takaisin digimaailmaan.

QueenChessmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

QueenChessmon on mega-tason nukkedigimon, joka edustaa mustaa kuningatarta shakkipelissä. QueenChessmon muistuttaa mustahaarniskaista naissoturia, jolla on punainen viitta, kruunu päässään, miekka vyötäisillään ja musta T-kirjaimen muotoinen sauva kädessään, jossa on kultainen sydänkuvio. QueenChessmon on luotettava ja toimii yhteistyössä KingChessmonin kanssa. QueenChessmonin tunnuslause on "Shakin Jumala, suo anteeksi". QueenChessmon ei ole esiintynyt yhdessäkään animesarjassa.

Rookie Champion Ultimate Mega
PawnChessmon KnightChessmon RookChessmon QueenChessmon

Hyökkäykset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Heart Breaker: Lyö vastustajiaan miekallaan tärkeisiin ruumiinosiin.
 • Grand Cricet: Hakkaa ja murskaa vastustajansa Kuningatarsauvallaan.
 • Queen Stamp: Antaa energiaa taistelutahtonsa menettäneille Digimoneille.

Quetzalmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Quetzalmon on Armor-tason myyttinen eläindigimon. Quetzalmon voi syntyä Wormmonista Valon Digieggin avulla. Quetzalmon muistuttaa lentävää käärmemäistä olentoa, jolla on lehtiä muistuttavat vihreät hiukset. Quetzalmonin hyökkäyksiä ovat Freezing Wave, Fossil Wave, Toltec Wind ja Cold and Clammy. Quetzalmon on esiintynyt peleissä Digimon Tamers: Brave Tamer, Digimon Digital Card Battle ja Digimon World 2003. Digimon Data Squadissa Kuratan ryhmään kuulunut Nanami pystyi muuntautumaan BioQuetzalmoniksi, joka muistutti Quetzalmonia, jolla oli punainen pää.

R[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rabbitmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rabbitmon on Armor-tason eläindigimon. Rabbitmon voi syntyä Tailmonista Ystävyyden Digieggin avulla. Rabbitmon muistuttaa vaaleanpunaista jänismäistä olentoa, jolla on pitkät korvat ja sininen huivi kaulassaan. Rabbitmonin hyökkäyksiä ovat Carrot Bomb ja Ear Lancer. Elokuvassa Digimon Frontier: Island of Lost Digimon Rabbitmon nähtiin Grizzlymonin armeijassa. Rabbitmoneja nähtiin Digimon Fusionissa Gold Landin asukkaina, jotka joutuivat Olegmonin miehistön hyökkäyksen kohteiksi.

Raguelmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Raguelmon on Mega-tason ihmispetodigimon, joka on Meicoomonin vaihtoehtoinen Mega-muoto ja kehittynyt Meicrackmon Vicious Modesta. Raguelmonin hyökkäys on Darkness Zone. Raquelmon esiintyi Digimon Adventure tri. -elokuvasarjan viidennessä elokuvassa Coexistence, kun Meicrackmon digivoitui Jesmonin saapuessa tuhoamaan häntä. Tämän digivoitumisen seurauksena todellinen maailma alkoi vähitellen muuttua dataksi ja yhdistyä osaksi Digimaailmaa, juuri niin kuin Yggdrasil toivoi. Toivoen voivansa saada Meicoomonin vielä entiselleen, Valitut lapset yrittivät estää Jesmonia tuhoamasta Raguelmonia, mutta Homeostasis varoitti, että jos lapset asettavat tunteensa rauhan ja tasapainon edelle, heidät tuhottaisiin Raguelmonin mukana. Taistelu siirtyi Digimaailmaan ja lopulta Jesmon, Omnimon ja Yggdrasilin palvelija Alphamon olivat pystyssä. Taistelun aikana Taichi putosi maan vajoamaan ja Hikarin järkyttyminen sai Alphamonin iskusta aiemmin heikentyneen Nyaromonin digivoitumaan Ophanimon Falldown Modeksi, joka yhdistyi Raguelmonin kanssa Ordinemoniksi ja kiihdytti todellisen maailman tuhoutumisprosessia entisestään.

Muodot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Champion Ultimate Mega DNA-Mega
Meicoomon Meicrackmon Rasielmon
Raguelmon
Ordinemon

RampageGreymon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

RampageGreymon on Ultimate-tason digimon, joka syntyy kun MetalGreymon, Ballistamon ja Dorulumon yhdistyvät keskenään. RampageGreymonin hyökkäys on Mega Tempest. RampageGreymon on esiintynyt Digimon Fusionin mangaversiossa.

Ranamon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ranamon on Hybrid-tason keijudigimon. Ranamon voi syntyä kenestä tahansa Veden hengen avulla. Ranamon muistuttaa sinistä ihmistä, jolla on punaiset silmät ja siniset vaatteet ja pääsuojus. Ranamon pystyy hallitsemaan vettä. Ranamonin hyökkäyksiä ovat Rain Stream, Jealousy Rain ja Whipping Waves. Digimon Frontierissa Ranamon nähtiin Cherubimonin palvelijana. Ranamon löysi Veden petohenkensä Toucanmonien saarelta ja muuttui sen avulla Calmaramoniksi. Ranamonin kovin kilpailija oli Zoe, joka näytti Fairymonina ja Shutumonina paljon häntä kauniimmalta. Kun Mercurymon ja Ranamon saivat vangittua Zoen, Junpein ja Tommyn vanhassa linnassa Ranamon kidutti heitä lievästi, jotta he kertoisivat missä Takuya ja Koji olivat. Myöhemmin Sakkakumonin vesialueella Shutumon taisteli Ranamonia vastaan ja onnistui kukistamaan hänet ladaten hänen hengen sekä fraktaalikoodit itseensä.

Rapidmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rapidmon on Ultimate-tason androididigimon, joka kehittyy Gargomonista. Rapidmon muistuttaa lentävää vihreää ihmismäistä konetta. Rapidmonin hyökkäyksiä ovat Rapid Fire, Golden Triangle ja Homing Missile. Rapidmon pystyy myös tekemään Trinity Burst yhteishyökkäyksen WarGrowlmonin ja Taomonin kanssa. Rapidmon esiintyi Digimon Tamersissa. Elokuvassa Digimon Adventure 02: Supreme Evolution! The Golden Digimentals Terriermon muuttui Rapidmoniksi Kohtalon Digi-Eggin avulla. Tämä Rapidmon oli väriltään kultainen. Rapidmon voi kehittyä MegaGargomoniksi.

Raremon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Raremon on Champion-tason kummitusdigimon, joka muistuttaa sinertävää limaklönttiä, jolla on letkuja selässään ja terävät kynnet käsissään. Raremonin hyökkäyksiä ovat Breath of Decay, Stinking Gas ja Metal Gas. Digimon Adventuressa Raremon toimi Vamdemonin kätyrinä terrorosoiden lahtea etsiessään kahdeksatta valittua lasta. Kabuterimonin taistellessa häntä vastaan Raremon vetää hänet veden alle, mutta Kabuterimon pääsee vapaaksi ja heittää Raremonin ilmaan tuhoten tämän Electro Shocker hyökkäyksellään. Sarjassa Digimon Zero Two Raremoneja ilmestyy ihmisten maailmaan Intian/Kiinan rajalle, New Yorkiin ja Koralliriutalle Australiaan. Digimon Frontierissa Pagumon kehittyy Raremoniksi ja taistelee Agunimonia vastaan, kunnes Agunimon muuttuu takaisin Takuyaksi. Raremon iskee Kojin reikään, josta hän löytää Valon hengen ja muuntautuu Lobomoniksi ja kukistaa Raremonin yhdellä iskulla ladaten hänen fraktaalikoodin itseensä. Toinen Raremon nähdään Trailmonien kilpailussa. Digimon Adventure tri. -elokuvasarjan viidennessä osassa Coexistence Raremon ilmestyy todelliseen maailmaan yhtenä monista Meicoomonin levittämälle tartunnalle altistuneista digimoneista.

Rasielmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rasielmon on Mega-tason ihmispetodigimon, joka on Meicoomonin todellinen Mega-muoto. Rasielmonin hyökkäyksiä ovat Knowledge Stream ja Sefer Raziel.

Muodot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Champion Ultimate Mega DNA-Mega
Meicoomon Meicrackmon Rasielmon
Raguelmon
Ordinemon

Reapmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Reapmon (Jap. Baalmon) on Ultimate-tason demonidigimon, jonka japaninkielinen nimi tulee sanasta Baal ja englanninkielinen nimi viikatemiehestä. Reapmon muistuttaa ihmistä, jolla on vaaleanharmaa vaatetus, kellertävä tukka, sininen lakki, mustat kengät ja punainen "Dǎshénbiān niminen piikikäs ruoska kädessään. Reapmonin hyökkäyksiä ovat God Beating, Guiltish ja Leak Information. Reapmon esiintyi Digimon Fusionissa. Nuorena Reapmon halusi tulla Valon Soturiksi ja treenasi yhdessä Angemonin kanssa. Silicalian kuningatar kuitenkin torjui Reapmoinin jatkuvasti ja lopulta hän joutui surmaamaan Angemonin ja liittyi Bagra Armyn jäseneksi. Reapmon tarkkaili kun lapset kukistivat MadLeomonin ja varoitti Tactimonia Magma Zonella. Reapmon myöhemmin lähentyi Laylamonia ja tarjoutui avustamaan lasten tuhoamisessa. Reapmon hyökkää Sand Zonella Mikeyn kimppuun, mutta myöhemmin nähtyään patsaan digimonjumalattaresta hän johdattaa Mikeyn maanalaisiin raunioihin ja pelastaa lapset Ebemonilta ja hyökkää Laylamonin kimppuun. Laylamon kuitenkin iskee Reapmonia kuolettavasti Nazar Nail hyökkäyksellään. Mikey yrittää elvyttää Reapmonin Code Crownin avulla, mutta Reapmon torjuu tämän. Reapmon tajuaa viime hetkellä että soturina oleminen ei ole voimien keräämistä vaan ystävien auttamista. Reapmon laittaa jumalattarensa naamion kasvoilleen ja uhraa henkensä pelastaakseen lapset HiMugendramonilta ja jumalatar hyväksyy vihdoinkin Reapmonin Valon Soturiksi ja Reapmon syntyy uudelleen Beelzemonina ja yhdessä Shoutmon X4:n kanssa he tuhoavat HiMugendramonin.

Reapermon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Reapermon on Mega-tason kyborgidigimon. Reapermon muistuttaa osittain viikatemiestä, jolla on kullanväriset suojukset haarniskassaan ja käsissään Guilty Chain ja Judgment Sickle nimiset sirpit. Reapermonia pidetään palkkionmetsästäjänä, joka metsästää pahoja digimoneja. Reapermonin hyökkäyksiä ovat Grim Slasher, Burning Cyclone ja Bone Duster. Reapermon on esiintynyt Digimon Rumble Arena -pelissä. Reapermonin nimi tulee viikatemiehestä.

RedVegiemon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

RedVegiemon on Vegiemonin voimakkaampi Champion-muoto. RedVegiemon on väriltään punainen ja sillä on vihertävät piikkinuijat käsissään ja vihreä tukka. RedVegiemonin hyökkäyksiä ovat Chili Pepper Pummel, Hazard Breath, Red Thorn ja Poison Ivy. Digimon Adventuressa lauma RedVegiemoneja toimivat Pinomonin joukoissa ja väittivät Pinomonin olevan heidän ystävänsä. Taistelussa lapsia vastaan Angemon, Birdramon ja Kabuterimon saivat tuhottua heistä melkein kaikki. Viimeinen RedVegiemon pyysi päästä Pinomonin mukaan mutta Pinomon tuhosi hänet vihapäissään. Sarjassa Digimon Zero Two RedVegiemon oli digimonkeisarin pahan renkaan vaikutuksen alaisena. RedVegiemon komensi isoa Vegiemon-laumaa ja pieksi Gomamonin, mutta Gomamon putosi jokeen ennen kuin RedVegiemon sai viimeisteltyä iskunsa. Myöhemmin RedVegiemonin piestessä Veemonia, tämä iskee vahingossa iskunsa kohti Pimeää Tornia, jolloin torni vaurioituu ja Gabumon kehittyy Garurumoniksi ja taistelee Vegiemoneja vastaan samalla kun Fladramon kukistaa RedVegiemonin ja Digmon tuhoaa Pimeän Tornin vapauttaen RedVegiemonin ja Vegiemonit pahan renkaan vaikutuksesta. Myöhemmin sama RedVegiemon tarjoaa keittoa Gazimoneille ja muutamat RedVegiemonit auttavat lapsia uudelleenrakentamaan digimaailmaa. Myöhemmin kolme RedVegiemonia ilmestyvät New Yorkiin. Digimon Frontierissa RedVegiemon nähtiin Ennustajakylässä ja Trailmonien kilpailussa. Digimon Adventure tri. -elokuvasarjan viidennessä osassa Coexistence useita RedVegiemoneja näkyi Digimaailmassa Meicoomonin levittämälle tartunnalle altistuneina.

Renamon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Renamon on fiktiivinen Digimon-hahmo Digimon Tamersissa, jossa se on Rika Nonakan kumppani. Rika valitsi Renamonin kumppanikseen kaikkien muiden hakijoiden joukosta. Renamon muistuttaa keltaista kettua jolla on violetit hanskat käsiensä ympärillä. Aluksi Renamon oli Rikalle taistelukone ja Rika melkein hylkäsi Renamonin IceDevimonin kokemuksen takia, mutta he molemmat ymmärsivät ajan kanssa, että kumppanuus merkitsee ihan muuta kuin valmentamista. Rikan avulla Renamonista voi tulla mega-tason Sakuyamon. Renamonin nimi tulee ranskan kielen sanasta Renard, joka tarkoittaa kettua.

Muodot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Fresh In-Training Rookie Champion Ultimate Mega
Reremon Viximon Renamon Kyubimon Taomon Sakuyamon

Hyökkäyksiä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Koyousetsu (Diamond Storm): Luo ympärilleen lukuisia teräviä timantteja, jotka se lähettää iskeytymään vastustajaansa.
 • Kohenkyo: Kopioi vastustajansa ulkonäön ja muutuu sen näköiseksi.
 • Touhakken (Power Paw): Peittää kätensä ja jalkansa sinisiin liekkeihin, ja hyökkää sivaltaen ja potkien vastustajansa kimppuun.

Reppamon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Reppamon on Champion-tason petodigimon. Reppamon muistuttaa ruskeaa kettua, jolla on ruskeat etutassut ja takajalat, valkoinen kitsune-naamio päässään ja sininen terää muistuttava häntä. Reppamonin hyökkäyksiä ovat Spinning Sky-fissure Slash, Beast Fang Frenzy ja Vacuum Kamaitachi. Digimon Data Squadissa Kudamon kehittyi Reppamoniksi raivatakseen DATSia hidastavat ajoneuvot pois tieltä. Reppamon voi kehittyä Chirinmoniksi.

Rhihimon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rhihimon on Mega-tason soturidigimon. Rhihimon voi syntyä yhdistämällä molemmat Pimeyden Spiritit. Rhihimon muistuttaa Loweemonin ja JagerLoweemonin risteytystä. Rhihimonin hyökkäyksiä ovat Darkness Bluster ja Rot Kreuz. Rhihimon ei ole esiintynyt Digimon-sarjassa, mutta oheistuoteleluna on.

Rhinomon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rhinomon on Armor-tason eläindigimon. Rhinomon voi syntyä Patamonista Ihmeiden Digieggin avulla. Rhinomon muistuttaa kultaisen väristä konemaista sarvikuonoa. Rhinomonin hyökkäyksiä ovat Ain Soph Aur, Atomic Burst ja Split Blade. Digimon Fusionissa Rhinomoneja nähtiin Mikeyn unessa ja MadLeomonin armeijassa Forest Zonella ja MegaDarknessBagramonin hyökkäysjoukoissa.

RhinoKabuterimon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

RhinoKabuterimon on Hybrid-tason hyönteisdigimon. RhinoKabuterimon voi syntyä yhdistämällä molemmat Ukkosen henget. RhinoKabuterimon muistuttaa Beetlemonin ja MetalKabuterimonin risteytystä. RhinoKabuterimonin hyökkäyksiä ovat Thunder Laser, Condenser Storm ja Ultimate Thunder. RhinoKabuterimon on esiintynyt Digimon-korttipelissä.

Rinkmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rinkmon on Armor-tason androididigimon. Rinkmon voi syntyä Hawkmonista Ystävyyden Digieggin avulla. Rinkmon muistuttaa ihmistä, jolla on valkoinen ja sininen vaatetus ja luistimia muistuttavat jalkineet. Rinkmonin hyökkäyksiä ovat Spinning Cutter ja Quadruple Storm. Rinkmon on esiintynyt kuunnelma-CD:llä Digimon Adventure 02: Armor Evolution to the Unknown.

Roachmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Roachmon on Champion-tason hyönteisdigimon, joka muistuttaa ruskeaa torakkaa, jolla on punaiset siivet. Roachmonin hyökkäyksiä ovat Dream Dust, Roachmon Flyswatter ja Roachmon Exterminate. Sarjassa Digimon Zero Two kaksi Roachmonia nähtiin digimonkeisarin pahan renkaan vaikutuksen alaisina. Roachmonien veljellisyys teki suuren vaikutuksen Miyakoon. Roachmonit hyökkäsivät Mimin ja Miyakon kimppuun pommittaen heitä jätteillä ja esineillä. Holsmon sai Roachmonit lentämään päin Pimeää Tornia, jolloin Palmon kehittyi Togemoniksi ja onnistui kukistamaan Roachmonit Holsmonin tuhotessa Pimeän Tornin. Vapauduttuaan renkaiden vallasta Roachmonit alkoivat riidellä keskenään. Myöhemmin Roachmoneja nähtiin Arukenimonin loitsun vallassa. XV-mon onnistui kukistamaan heidät. Digimon Frontierissa Roachmon nähtiin Ennustajakylässä. Roachmon nähtiin myös Digimon Fusionissa. Roachmonin nimi tulee englannin kielen sanasta roach, mikä tarkoittaa torakkaa.

Rosemon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rosemon on Palmonin ja Lalamonin Mega-muoto. Rosemon muistuttaa punatukkaista tyttöä jolla on punaiset vaatteet ja mustat pitkät saappaat. Rosemon on kukkien kuningatar ja hänen rinnassaan oleva Tifaret Jewel, rakkauden ja kauneuden koru estää häntä vanhenemasta. Rosemonilla on vihreät lehtiä muistuttavat siivet. Rosemon esiintyi Digimon Data Squadissa kun DATS-tiimi onnistui valjastamaan uuden voiman. Rosemon onnistui kukistamaan Biospinomonin ja auttoi DATSia taistelussa Royal Knightseja vastaan. Rosemon pystyy kehittymään Burst Modeen eli voimakkaampaan Mega-muotoonsa. Digimon Adventure tri. -elokuvasarjan toisessa osassa, Determination, Mimi Tachikawan digimonkumppani Palmon sai kyvyn digivoitua Rosemoniksi Imperialdramonia vastaan käydyn taistelun aikana.

Palmonin muodot:

Fresh In-Training Rookie Champion Ultimate Mega
Yuramon Tanemon Palmon Togemon Lilimon Rosemon

Lalamonin muodot:

In-Training Rookie Champion Ultimate Mega
Budmon Lalamon Sunflowmon Lilamon Rosemon

Hyökkäykset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Rose Spear: lyö vastustajansa maahan käyttämällä ruoskaansa pistimenä.
 • Forbidden Temptation: peittää vastustajansa lukemattomiin ruusun terälehtiin estääkseen tätä hyökkäämästä.
 • Thorn Whipping: kietoo vastustajansa sähköistettyihin orjantappuroihin.
 • Ivy Hug: sotkeuttaa vastustajansa köynnöksiin.
 • Kiss of Breath: vapauttaa huulistaan lasermaisen lentosuukon.
 • Jewel of Heart: ampuu vastustajaansa rintakorustaan tulevilla säteillä.
 • Charité

RustTyrannomon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

RustTyrannomon on Mega-tason kyborgidigimon. RustTyrannomon muistuttaa ruosteenväristä konemaista Tyrannomonia, jolla on selässään valtava tykki. RustTyrannomonin hyökkäyksiä ovat Terror's Cluster ja Rust Breath. RustTyrannomon on esiintynyt videopelissä Digimon World Re:Digitize: Decode. RystTyrannomon voi kehittyä MetalTyrannomonista.