Luettelo digimoneista M–O

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Mugendramon)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo digimoneista M–O. Luettelo ei ole täydellinen.

M[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

MachGaogamon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

MachGaogamon on Gaogamonin Ultimate-muoto. MachGaogamon muistuttaa Gaogamonia, jolla on konemaiset jalat ja kädet. MachGaogamonin hyökkäyksiä ovat Gaoga Tornado, Winning Knucle ja Howling Cannon. Digimon Data Squadissa Gaogamon kehittyi MachGaogamoniksi ja tuhosi MetalPhantomonin. MachGaogamon voi kehittyä MirageGaogamoniksi.

MachLeomon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

MachLeomon on Champion-tason epäkuollut digimon. MachLeomon muistuttaa MadLeomonia, jolla on tikarit aseinaan. MachLeomonin hyökkäys on Sonic Thrust ja Mush-Upped MachLeomon-muodossa ScudMissimon Full Fire. MachLeomon voi yhdistyä Drimogemonin, hallusinaatiosienten ja Forest Zonen Koodikruunun kanssa kanssa Mush-Upped MachLeomon-muotoon. MachLeomon on esiintynyt Digimon Xros Wars -mangassa.

Machmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Machmon on Champion-tason kyborgidigimon. Machmon muistuttaa moottoripyörää, jolla on pitkät terät runkonsa ympärillä, punaiset renkaat ja neljä asetta etupyörän ympärillä. Machmonin hyökkäyksiä ovat Full-throttle Edge ja Madness Fire. Machmon etsii itselleen Behemoth-pyörän tavoin isäntää ajajakseen. Machmonin kovin kilpailija on Rebellimon. Machmon on esiintynyt Digimon Reference Book -kirjassa. Vuoden 2020 Digimon Adventure -sarjassa Machmon oli Digimaailman Grand Prix -radan viimeinen jäljellä oleva kilpailija. Machmon oli antanut itsensä joutua Parasimonin valtaan ja tullut mestariksi, mutta menettänyt kaikki ystävänsä. Machmon aikoi kisata siihen asti, kunnes hän ja Parasimon tuhoutuisivat yhdessä. Yamato ja MetalGarurumon kuitenkin poistivat Parasimonin Machmonista ja tuhosivat sen. Lisäksi he estivät Machmonia tuhoamasta itseään ja kehottivat jätä jatkamaan kilpailua maaliin asti.

MadLeomon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

MadLeomon on Champion-tason epäkuollut digimon. MadLeomon muistuttaa Leomonia, mutta on väriltään sinertävä ja hänellä on musta harja ja mustat housut sekä mustat nahkarenkaat käsissään sekä punaiset kynnet, hampaat ja silmät ja pääkallokuva vyössään. MadLeomonin hyökkäyksiä ovat Beast Blaster ja Poison Claw ja Armed-modessa The Lion Sleeps Tonight ja Lion Heart. MadLeomon esiintyi Digimon Fusionissa ensimmäisenä lasten kohtaamana vihollisena ja Bagra-armeijan jäsenenä. MadLeomon oli ennen Leomon, kunnes Bagramon korruptoi hänet pahaksi. MadLeomon hyökkäsi lasten kimppuun Forest Zonella, mutta Shoutmon, Ballistamon ja Starmonit pelastivat heidät. MadLeomon yhdistyi Troopmonien, Chikurimonien ja Mammothmonin kanssa Armed Madleomon muotoon saaden moottorisahan toisen kätensä tilalle. Lapset onnistuivat kuitenkin kukistamaan hänet. Myöhemmin MadLeomon hyökkäsi Hymyjen Kylään Orochimonin kanssa. MadLeomon yhdistyi Orochimonin kanssa MadLeomon Orochi Modeen, mutta Shoutmon X2 onnistui kukistamaan hänet. Tactimon vangitsi MadLeomonin rangaistukseksi, mutta vapautti tämän antaen hänelle vielä yhden mahdollisuuden. MadLeomon hyökkäsi uudelleen Hymyjen kylään Apemonien kanssa. MadLeomon yhdistyi Apemonien kanssa MadLeomon Final Modeen, mutta lapset kukistivat hänet. MadLeomon yritti räjäyttää itsensä, mutta Shoutmon X3 puhkaisi MadLeomonin Victorize Boomerang iskullaan saaden MadLeomonin räjähtämään turvallisesti, jolloin MadLeomon tuhoutui. Paljon myöhemmin MadLeomon syntyi uudelleen Leomonina.

Magnamon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Magnamon

Magnamon on Armor-tason Digimon-hahmo, joka tunnetaan myös ”Loistavana Ihmeenä”. Magnamon kultahaarniskoituu V-monista kultaisen Ihmeiden Digi-Eggin avulla. Tämä oli vain poikkeuksellinen muutos ja samalla ainutkertainen, sillä Magnamon nähtiin vain Digimon Zero Twon jaksoissa Suurenmoinen digivoituminen, Magnamon ja Hyvästi, Ken! Magnamonilla oli kuitenkin tärkeä osa, sillä hän tuhosi Digimon-keisarin luoman pahan Digimonin, Kimeramonin Wormmonin annettua hänelle voimansa. Magnamon on iso, sininen Digimon, jolla on kultainen haarniska. Magnamonin haarniska on digikromattua metallia ja hyvin kestävä. Magnamonilla on Ihmeiden tunnus haarniskansa alasuojuksessa. Magnamon nähtiin myös Digimon-elokuvassa, jossa hän avusti Rapidmonia tuhoamaan pahan Cherubimonin.

Elokuvassa Digital Monster: X-Evolution Magnamon toimi Yggdrasilin uskollisena palvelijana. Magnamon vangitsi Dorugamonin ja toimitti hänet Yggdrasilille. Kun Alphamon ja Omnimon yrittivät pysäyttää Yggdrasilin, Magnamon päätti yhä uskoa johtajaansa ja varoitti häntä hyökkäyksestä. Magnamon ei kuitenkaan yrittänyt estää Alphamonia ja Omnimonia.

Digimon Data Squadissa Magnamon on yksi Royal Knightseista, jotka hyökkäsivät ihmisten maailmaan Yggdrasilin käskystä. Magnamon nähtiin keskustelemassa Dynasmonin kanssa vakuuttaen tämän Craniamonin voitosta ShineGreymonia vastaan. Myöhemmin Magnamon avusti muita Royal Knightseja pitämään molemmat maailmat erillään. Lasten tuhottua Yggdrasilin, Magnamon palasi Digimaailmaan muiden Royal Knightsien kanssa.

Digimon Fusionin kolmannella kaudella mystinen kellokauppias kutsui Magnamonin avuksi taisteluun Quartzmonin luomia Vamdemoneja, VenomVamdemoneja ja BelialVamdemoneja vastaan.

Digimon Chronicle X -mangassa Yggdrasil oli antanut Magnamonille X-Antibodyn muuttaen hänet Magnamon X-muotoon. Myöhemmin Magnamon X taisteli Beelzemonia vastaan ja onnistui kukistamaan hänet Dynasmonin avulla. Myöhemmin Magnamon X taisteli seitsemää Diaboromonia vastaan ja todisti, kuinka Diaboromonit yhdistyivät keskenään Ogudomoniksi. Magnamon X esiintyi myös Digimon D-Cyber -mangassa.

Hyökkäykset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Plasma Shot (Magna Blast(er)): Laukaisee energialuoteja ruumiinsa eri osista tai ohjuksia haarniskastaan.
 • Extreme Jihad (Magna Explosion): Vapauttaa ruumiistaan valtavan energia-aallon.
 • Magna Punch: Nyrkinisku, josta seuraa pieni iskuaalto.
 • Magna Kick: Potkuhyökkäys, josta seuraa pieni iskuaalto.
 • Aura Barrier: Peittää itsensä valoon suojellakseen itseään vihollisilta.

Muodot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Fresh In-Training Rookie Champion DNA-Ultimate DNA-Mega
Chicomon Chibimon V-mon XV-mon Paildramon Imperialdramon
Armor 1 Armor 2 Armor 3
Fladramon Lightdramon Magnamon

MagnaGarurumon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

MagnaGarurumon on Mega-tason androididigimon. MagnaGarurumon syntyy kun Valon, Teräksen, Veden, Ukkosen ja Pimeyden Spiritit yhdistetään. MagnaGarurumon muistuttaa kyborgimaista Garurumonia, jolla on konemaiset siivet ja Sniper Phantom -niminen ase oikeassa kädessä ja Strike Phantom niminen ase vasemmassa kädessä. MagnaGarurumonin hyökkäyksiä ovat Starburst Hunter, Machine Gun Destroy, Magna Missiles ja Magna Rockets. Digimon Frontierissa Koji pystyi muuntautumaan MagnaGarurumoniksi yhdistämällä Valon, Teräksen, Veden, Ukkosen ja Pimeyden Spiritit. MagnaGarurumon taisteli Cherubimonia, Crusadermonia ja Lucemonia vastaan. Digimon Fusionin kolmannella kaudella vanha kellokauppias kutsui MagnaGarurumonin avustamaan lapsia taistelussa Quartzmonia vastaan.

MagnaKidmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

MagnaKidmon on Mega-tason lohikäärmedigimon, jonka nimi tulee Billy the Kidistä ja magnum-aseesta. MagnaKidmon muistuttaa ihmistä, jolla on punainen vaatetus, mustat siivet ja aseita muistuttavat metalliset jalat. MagnaKidmonin hyökkäyksiä ovat Bind Red Trigger, Happy Bullet Showering ja Chaos Triangular. MagnaKidmon on esiintynyt pelissä Digimon Crusader.

MailBirdramon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

MailBirdramon on Champion-tason konedigimon. MailBirdramon muistuttaa lentävää konemaista lintua. MailBirdramonin hyökkäyksiä ovat Plasma Cannons, Nightflare ja Trident Tail. MailBirdramon esiintyi Digimon Fusionissa Christopherin Blue Flare armeijassa. MailBirdramon voi yhdistyä Greymonin kanssa MetalGreymoniksi.

Maildramon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Maildramon on Armor-tason kyborgidigimon. Maildramon voi syntyä Tailmonista Ihmeiden Digi-Eggin avulla. Maildramon muistuttaa konemaista dinosaurusta, jolla on siivet ja kypärä päässään. Maildramonin hyökkäyksiä ovat Iron Press ja Lightning Spear. Maildramon esiintyi Digimon Tamersin avausjaksossa, jossa Maildramon jahtasi Calumonia ja taisteli DarkTyrannomonia vastaan. Calumonin voima sai DarkTyrannomonin kehittymään MetalTyrannomoniksi, joka tuhosi Maildramonin. Tapahtuman seurauksena Calumon joutui ihmisten maailmaan. Maildramonin vaihtoehtoinen muoto on DarkMaildramon.

Mamemon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mamemon on Ultimate-tason mutanttidigimon, joka muistuttaa harmaata palloa, jolla on konemaiset kädet ja jalat ja punaiset hanskat ja jalkasuojukset. Mamemonin hyökkäyksiä ovat Smiley Bomb, Sparkling Glow, Diving Attack ja One-Two Punch. Mamemon esiintyi sarjassa Digimon Zero Two, jolloin hän ilmestyi ihmisten maailmaan yhdessä BigMamemonin ja MetalMamemonin kanssa. Mamemonit ottivat ranskalaisen Valitun lapsen Catherinen ja tämän digimonkumppanin Floramonin panttivangiksi ja taistelivat yhdessä Giromonin kanssa Greymonia ja Angemonia vastaan. Heidän kehityttyä Ultimate-muotoihinsa he Kiwimonin avustuksella kukistivat Mamemonit ja Giromonin ja lähettivät heidät takaisin Digimaailmaan. Digimon Frontierissa Mamemonit elivät Beanstalk-kylässä, jonne Crusadermon ja Dynasmon hyökkäsivät etsiessään fraktaalikoodia. Lasten taistellessa heitä vastaan ja jäätyään tappiolle vanhin Mamemon kertoi heille missä fraktaalikoodi on, jolloin he skannasivat sen minkä seurauksena kylä tuhoutui. Mamemon kertoi lapsille että he voivat uudelleenrakentaa kylän kädessään olevasta siemenestä. Vuoden 2020 Digimon Adventure -sarjassa lapset kohtasivat valtavan lauman Mamemoneja ja BigMamemoneja pudotessaan digimaailman toiselle tasolle ElDradimonin kanssa. Mamemonit taistelivat lapsia vastaan ja kiinnittyivät ElDradimonin selkään räjäyttäen kaiken lähelleen tulevan. Leomonin pelastettua lapset Greymon, Garurumon, Leomon ja Falcomon kohtaavat Mamemonit ja BigMamemonit kukistaen heidät taistelussa. Myöhemmin Mamemoneja nähtiin osana BanchoMamemonin joukkoja hyökkäämässä Babamonin perustamaan digimon-kouluun. Mamemonin nimi tulee sanasta mame, mikä tarkoittaa papua tai hernettä japaniksi. Mamemonista on olemassa myös X-Antibodyversio Mamemon X, joka esiintyi Digimon Collectors -pelissä. Mamemonin vaihtoehtoisia muotoja ovat mm BigMamemon, MetalMamemon ja CatchMamemon. Mamemon voi kehittyä PrinceMamemoniksi tai TonosamaMamemoniksi.

MameTyramon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

MameTyramon on Ultimate-tason mutanttidigimon. MameTyramon muistuttaa pientä Tyrannomonia, jolla on kypärä päässään ja piikikkäät nahkaremmit käsissään. MameTyramon kantaa myös X-Antibodya. MameTyramonin hyökkäyksiä ovat Mame Bite 1000 ja 'met Lariat. MameTyramon on esiintynyt Digimon D-Cyber ja Digimon Chronicle X -mangassa ja Digimon World Dawn and Dusk -peleissä. MameTyramon voi kehittyä Dinorexmoniksi.

Mammothmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mammothmon (jap. Mammon) on Ultimate-tason nisäkäsdigimon, joka muistuttaa villamammuttia. Mammothmonin sanotaan olleen olemassa Digimaailman alusta saakka jäätyneenä kunnes lämpöaalto sulatti ja vapautti hänet. Mammothmonin silmät ovat pienet ja kärsä ja päälaki metallinen. Mammothmonin hyökkäyksiä ovat Tusk Crusher, Tundra Breath, Nose Stomp, Tusk Strike ja Snowball. Digimon Adventuressa Mammothmon toimi Vamdemonin kätyrinä ihmisten maailmassa. Garudamon onnistui tuhoamaan Mammothmonin pitkän taistelun jälkeen. Sarjassa Digimon Zero Two 20 Mammothmonia, jotka Archnemon oli luonut 200 Pimeästä tornista, hyökkäsivät BlackWarGreymonin kimppuun. BlackWarGreymon tuhosi kuitenkin heidät kaikki helposti. Myöhemmin Mammothmoneja nähtiin ihmisten maailmassa Intian/Kiinan rajalla ja Siperiassa ja lopputaistelussa BelialVamdemonia vastaan. Digimon Tamersissa Mammothmon nähtiin hetken aikaa repeämässä taivaalla Vikaralamonin hyökkäyksen aikana. Digimon Data Squadissa Gotsumon lähetti Mammothmonin DATSin kimppuun. Mammothmon aiheutti lumivyöryn, joka melkein hautasi Yoshinon, Thomasin ja Lalamonin alleen. Lilamon onnistui kuitenkin tuhoamaan Mammothmonin. Digimon Fusionissa Mammothmoneja nähdään Taikin unessa ja MadLeomonin armeijassa. Mammothmonit hyökkäävät lasten kimppuun, mutta MadLeomon absorboi heidät itseensä muuntautuakseen vahvempaan muotoonsa. Mammothmoneja nähtiin myös Jungle Zonella, Disc Zonella ja MegaDarknessBagramonin hyökkäysjoukoissa ihmisten maailmaan. Digimon Xros Wars -mangassa Mammothmoneja nähtiin Snow Zonella. Digimon Adventure tri. -elokuvasarjan viidennessä osassa Coexistence kaksi Mammothmonia ilmestyy todelliseen maailmaan monien muiden Meicoomonin levittämälle tartunnalle altistuneiden digimonien kanssa. Vuoden 2020 Digimon Adventure -sarjassa Mammothmon hyökkäsi yhdessä Frigimonien kanssa Yamaton, Soran ja Joun kimppuun lumisessa vuoristossa aiheuttaen lumivyöryn. Myöhemmin Mammothmon jäädytti joen seuratakseen lapsia. Zudomon onnistui lopulta kukistamaan Mammothmonin taistelussa. Mammothmon voi kehittyä SkullMammothmoniksi. Mammothmonista on myös X-Antibodymuoto Mammothmon X, joka esiintyi Digimon Chronicle X -mangassa.

Manbomon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Manbomon on Armor-tason mutanttidigimon. Manbomon voi syntyä Patamonista Valon Digieggin avulla. Manbomon muistuttaa möhkäkalaa, jolla on nyrkkeilyhanskat. Manbomonin hyökkäyksiä ovat Balloon Bomb, Water Knucle, Balloon Mine, Water Lily, Combo Gloves ja Global Gloves. Manbomon on esiintynyt Digimon Adventure 02: Armor Evolution to the Unknown kuunnelma CD:llä ja Digimon World Data Squad, Digimon Heroes! ja Digimon Pendulum Ver.20th -peleissä. Vuoden 2020 Digimon Adventure -sarjassa Manbomoneja nähtiin asukkaina MarineAngemonin hallitsemassa merenalaisessa kaupungissa. Ne yrittivät puolustaa kaupunkia yksin ennen Valittujen saapumista.

Mantaraymon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mantaraymon on Armor-tason merieläindigimon. Mantaraymon voi syntyä Patamonista Luotettavuuden Digieggin avulla. Mantaraymon muistuttaa sinistä keihäsrauskua, jolla on pitkä pyrstö. Mantaraymonin hyökkäyksiä ovat Tail Booster ja Torpedo Ray. Digimon Tamers: Battle of Adventurers elokuvassa Mantaraymon vangitsi Minamin ja vei hänet VP Laboratorioon. Mantaraymon hyökkäsi myöhemmin lasten kimppuun mutta Growlmon tuhosi hänet. Digimon Fusionissa Mantaraymoneja nähtiin Neptunemonin armeijassa. Mantaraymoneja nähtiin myös Digimon Xros Wars -mangassa. Vuoden 2020 Digimon Adventure sarjassa useita Mantaraymoneja nähtiin kiertämässä merenalaista kaupunkia, jonne valitut päätyivät. Aluksi Mantaraymonit olivat hyökänneet vain, koska pitivät kaupungin digimoneja tunkeutujina, mutta myöhemmin ne olivat saaneet iskun mustasta salamasta ja hyökkäsivät kaupunkiin Scorpiomonin tukemana. Tailmon, Greymon, Pegasumon ja Birdramon onnistuivat tuhoamaan hyökkäävät Mantaraymonit. Mantaraymonista on myös X-Antibodymuoto Mantaraymon X, joka esiintyi Digimon Collectors -pelissä.

Manticoremon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Manticoremon on Ultimate-tason demonipetodigimon. Manticoremon muistuttaa kolmehäntäistä mantikoria, jolla on suut käsissään. Manticoremonin hyökkäyksiä ovat Trinity Gospel ja Acid injection. Manticoremon esiintyi ensimmäisen kerran Digimon Reference Book -kirjassa. Digimon Ghost Gamessä Manticoremoneja nähtiin Darcmonin palvelijoina. Yksi Manticoremon onnistui karkaamaan ja kuultuaan legendan ihmissusista, Manticoremon alkoi itsekin uskoa olevansa ihmissusi ja hyökkäsi ihmisten kimppuun myrkyttäen heitä myrkyllään. Manticoremon kukisti BetelGammamonin ja Thetismonin taistelussa ja Rulin yritettyä uhrata itsensä tämä sai SymbareAngoramonin kehittymään Lamortmoniksi ja onnistui kukistamaan Manticoremonin taistelussa, jonka jälkeen Darcmon saapui paikalle puhdistaen Manticoremonin korruptoituneesta datasta ja vei hänet pois.

MarineAngemon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

MarineAngemon on Mega-tason keijudigimon, joka on väriltään valkoinen ja jolla on pienet valkoiset siivet, vihreät silmät, Pyhä Sormus kaulassaan ja punainen sydänkuvio rinnassaan. MarineAngemon on pienestä koostaan huolimatta hyvin voimakas ja saa vastustajansa menettämään taistelutahtonsa hyvällä tavalla. MarineAngemonin perushyökkäys on Ocean Love, jossa MarineAngemon ampuu pieniä sydämiä jotka voivat parantaa liittolaisia tai viedä voimia vastustajilta. Muita MarineAngemonin hyökkäyksiä ovat Smiling Face, Funny Smile, Smile Attack, Pretty Heart, Marine Shot ja Extra Smile. MarineAngemon esiintyi Digimon Tamersissa kun Zhuqiaomon, Baihumon, Qinglongmon ja Ebonwumon kutsuivat joka Mega-tason digimonin taistelemaan D-Reaperiä vastaan. MarineAngemon ihastui Kentaihin niin paljon että ryhtyi tämän digimonkumppaniksi. MarineAngemon taisteli D-Reaperin agentteja vastaan ja tämän positiivisuus järkytti D-Reaperin ykkösagenttia. Kun D-Reaper oli kukistettu, MarineAngemon oli ainoa digimon, joka ei palannut In-Traning -tasolleen palatessaan Digimaailmaan. Elokuvassa Digimon Tamers: Runaway Locomon MarineAngemon oli ostoksilla Kentain kanssa kun he kuulivat uutisen Locomonista. Parasimonien ilmestyttyä ihmisten maailmaan MarineAngemon tuhosi osan heistä. Myöhemmin MarineAngemon oli läsnä Rikan syntymäpäiväjuhlissa.

Digimon Fusionissa Mikey Kudo käytti MarineAngemonin DigiMemories-korttia tehdäkseen Neptunemonin Seadramon-armeijan toimintakyvyttömäksi pelastaessaan Archelomonin. Paljon myöhemmin MarineAngemon yhdistyi Shoutmonin kanssa X7F Superior Modeen ja tuhosi MegaDarknessBagramonin. Digimon Next -mangassa Pichimon kykeni kehittymään suoraan MarineAngemoniksi. Vuoden 2020 Digimon Adventure -sarjassa MarineAngemon nähtiin merenalaisen kaupungin johtajana. MarineAngemon tarjosi lapsille yösijan ja kertoi heille kaupungin asukkaiden olevan alun perin pakolaisia merenpinnan yläpuolelta, joiden kimppuun meren alkuperäiset asukkaat, kuten Mantaraymonit ja Scorpiomon, jatkuvasti hyökkäsivät. Myöhemmin MarineAngemon todisti, kuinka lapset pysäyttivät Mantaraymonien ja Scorpiomonin viimeisimmän hyökkäyksen.

MarineChimairamon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

MarineChimairamon (jap. MarinChimairamon) on Ultimate-tason luomusdigimon. MarineChimairamon syntyi kun useat merieläindigimonit yhdistyivät keskenään. MarineChimairamonilla on Coelamonin pää ja jalat, Ikkakumonin sarvi, syöksyhampaat, korvat ja harja, Octomonin sarvet ja lonkerot pyrstössään, Seadramonin vartalo, Dolphmonin selkäevät, Gesomonin lonkerot selässään, Ebidramonin vasen käsi ja Divermonin oikea käsi, jossa on musta keihäs. MarineChimairamonin hyökkäyksiä ovat Poseidon Vortex ja Aqua Viper. MarineChimairamon on esiintynyt Digimon Reference Book-kirjassa.

MarineDevimon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

MarineDevimon (jap. MarinDevimon) on Ultimate-tason merieläindigimon. MarineDevimon muistuttaa mustekalamaista Devimonia. MarineDevimonin hyökkäyksiä ovat Guilty Black, Evil Wing ja Neck Hanging. Sarjassa Digimon Zero Two MarineDevimon nähtiin ihmisten maailmassa Daemonin kätyrinä. MarineDevimon hyökkäsi risteilijän kimppuun yrittäen upottaa sen matkustajineen, mutta Submarimon, Angemon ja Zudomon pelastivat matkustajat ja ajoivat MarineDevimonin pois. Myöhemmin MarineDevimon taisteli Shakkoumonia vastaan ja Shakkoumon tuhosi MarineDevimonin Aramitama-hyökkäyksellään. Digimon Fusionissa MarineDevimon nähtiin Olegmonin miehistössä. Digimon Adventure V-Tamer 01 -mangassa Taichi ja Zeromaru kukistivat MarineDevimonin Gomamonin avulla. MarineDevimon voi kehittyä Gesomonista. Vuoden 2020 Digimon Adventure -sarjassa MarineDevimon oli Millenniummonin palvelija, joka kantoi mukanaan yhtä pimeyden kristalleista. MarineDevimonin tehtävä oli siepata Hikari ja uudelleenkorruptoida Tailmon, mutta Hikari esti sen ja Tailmonista kehittynyt Angewomon tuhosi MarineDevimonin.

Marsmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Marsmon on Mega-tason jumaladigimon ja yksi Olympos XII:n jäsenistä. Marsmon muistuttaa lihaksikasta ihmistä, jolla on pantterin pää, jossa on punainen sarvi otsassa, pitkät mursumaiset kulmahampaat, liekehtivät etuvartalo ja punaiset kädet, joissa on kaksi hopeista metallirengasta, metalliset jalat joissa punaiset kengät, sinertävät housut ja viitta, joka on toiselta puolelta musta ja toiselta violetti. Marsmonin hyökkäyksiä ovat Corona Sanctions, Mugen Hadou, Heaven Hit, Vacuum Cannon, Brain Freeze ja Misshukikou. Marsmon esiintyi Digimon Fusionin jaksossa 45 Apollomonin kapteenina. Marsmon johdatti lapset Apollomonin tornin huipulle ja Apollomon tuhosi Marsmonin sen jälkeen kun Whispered-ohjelma vaikutti häneen. Marsmon myöhemmin syntyi uudelleen ja oli yksi niistä digimoneista, jotka yhdistyivät Shoutmonin kanssa Shoutmon X7 Superior Modeen lopputaistelussa MegaDarknessBagramonia vastaan. Marsmon on myös esiintynyt pelissä Digimon World 2003. Marsmonin nimi tulee roomalaisesta sodan jumalasta Marsista.

Mastemon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mastemon on Mega-tason enkelidigimon, jonka nimi tulee myyttisestä Mastemasta. Mastemon muistuttaa mustavalkoista enkeliä jonka toinen siipi on valkoinen ja toinen musta. Mastemon syntyy kun Angewomon ja LadyDevimon DNA-Digivoituvat keskenään. Mastemon pystyy manipuloimaan valoa ja pimeyttä. Mastemonin hyökkäys on Chaos Degrade. Mastemon on esiintynyt pelissä Digimon Story: Cyber Sleuth.

MasterTyrannomon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

MasterTyrannomon on Ultimate-tason dinosaurusdigimon. MasterTyrannomon muistuttaa harmaanväristä Tyrannomonia. MasterTyrannomonin hyökkäyksiä ovat Master Fire, Master Claw, Hyper Heat Blast ja Spiritual Infusion. MasterTyrannomon on esiintynyt Digimon World trilogian peleissä ja Digimon Battle ja Digimon Story: Lost Evolution -peleissä. MasterTyrannomon voi kehittyä Tyrannomonista.

Matadormon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Matadormon on Ultimate-tason digimon, joka muistuttaa vampyyriä. Matadormon kantaa myös X-Antibodya. Matadormon imee mielellään verta muista digimoneista. Matadormonin hyökkäyksiä ovat Thousand Arrow, Burudoggu ja Chouzetsu Rappashu. Matadormon kehittyy Sangloupmonista ja voi kehittyä GranDracmoniksi. Matadormon esiintyi Digimon Fusionissa Sweet Zonen hallitsijana. Matadormon oli orjuuttanut alueen asukkaat valmistamaan hänelle ruokia. Mikey onnistuu soluttautumaan keittiöön ja valmistaa bataattikakun Matadormonille. Kun Matadormon paljastaa itsensä Mikeyn joukoille, hän hyökkää heidän kimppuunsa heidän vapautettua osan vangeista ja saa heidät putoamaan maan alaiseen luolastoon jossa vangit valmistavat massatuhoasetta. Matadormon pitää Cutemonin vanhempia panttivankeina uhaten tappaa heidät jos he eivät peräänny. Matadormon miltei Breakdramonin avulla tappoi Shoutmon X5:n taistelussa, kunnes Cutemon antaa voimansa Shoutmon X5:lle, joka onnistuu tuhoamaan Breakdramonin ja Matadormonin. Myöhemmin Matadormon syntyi uudelleen ja oli yksi niistä digimoneista, jotka yhdistyivät Shoutmonin kanssa Shoutmon X7 Superior Modeen lopputaistelussa MegaDarknessBagramonia vastaan.

Digimon Ghost Gamessä Matadormon toimi Vamdemonin apulaisena naamioituneena tarjoilijaksi tämän yrityksessä. Matadormon pakeni yhdessä Sangloupmonin kanssa Vamdemonin kukistumisen jälkeen.

MedievalDukemon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

MedievalDukemon on Mega-tason soturidigimon, joka omaa X-Antibodyn. MedievalDukemon muistuttaa Gallantmonia, jolla on Dynas-niminen peitsi kädessään. MedievalDukemonin hyökkäyksiä ovat Rage of Wyvern ja Final Crest. MedievalDukemon on esiintynyt Digimon D-Cyber -mangassa ja Digimon Heroes! -pelissä.

Megadramon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Megadramon on Ultimate-tason lohikäärmedigimon. Megadramonilla on metallinen pääsuojus ja käsissään metalliset tykit ja violetit siivet. Megadramonin hyökkäyksiä ovat Dark Side Attack, Ultimate Slicker ja Big Mega Fire. Digimon Adventuressa Megadramon nähtiin Mugendramonin joukoissa. Megadramon ja Gigadramon alkoivat tuhota kaupungin rakennuksia etsiessään Valittuja lapsia. Lapset onnistuivat kuitenkin torjumaan heidät ja pakenemaan. Megadramonin kohtalo jäi tuntemattomaksi Mugendramonin tuhouduttua. Sarjassa Digimon Zero Two Megadramon oli yksi niistä digimoneista, jotka ilmestyivät Yamaton konserttiin. Digimon Tamersissa Rika vahingossa vapauttaa Megadramonin vankilastaan käynnistämällä jumiutuneen kellon. Megadramon kukistaa taistelussa Kyubimonin mutta Cyberdramon onnistuu kukistamaan Megadramonin ja vangitsemaan tämän uudelleen. Digimon Fusionissa Megadramoneja nähdään Dorbickmonin armeijassa. MetalGreymon ja Blue Flaren joukot onnistuvat ajamaan Megadramonit pois Dracomonin kimpusta. Myöhemmin OmniShoutmon onnistuu kukistamaan loput Megadramonit. Elokuvasarjassa Digimon Adventure tri. Megadramon oli Maki Himekawan digimonkumppanin Bakumonin Ultimate-muoto, joka uhrasi itsensä käyttääkseen LoaderLiomonista, Orochimonista, Triceramonista ja Hippogriffomonista digivoituneiden Baihumonin, Ebonwumonin, Qinglongmonin ja Zhuqiaomonin voimia Pimeyden valtiaiden voittamiseksi. Se, ettei Megadramon syntynyt uudelleen, ajoi Himekawan tekemään yhteistyötä Yggdrasilin kanssa. Digimon Adventure V-Tamer 01 -mangassa Neo Saiba loi Megadramonin yhdistämällä Kokatorimonin Kuwagamonin kanssa. Myöhemmin Neo yhdisti Megadramonin Treemonin kanssa Ghoulmoniksi. Lasten onnistuttua tuhoamaan Ghoulmonin Megadramon ja Treemonkin tuhoutuivat. Myöhemmin toinen Megadramon hyökkäsi HolyAngemonin linnaan, mutta Knightmon tuhosi Megadramonin. Myöhemmin kolmas Megadramon taisteli Agunimonia vastaan, kunnes Lobomon tuhosi Megadramonin. Vuoden 2020 Digimon Adventure -sarjassa Megadramon saapui paikalle yhdessä Velgemonin kanssa. Velgemonin siepattua Takerun, Leomon jäi taistelemaan Megadramonia vastaan, Taichin ja Yamaton lähdettyä pelastamaan Takerua. Myöhemmin useita Megadramoneja hyökkäsivät metsään yhdessä Allomonien ja Tankdramonin kanssa sytyttäen metsän tuleen, aikomuksenaan syödä sen asukkaiden dataa kehittyäkseen vahvemmiksi. Myöhemmin Megadramonit jatkoivat taistelua lapsia vastaan Tankdramonin tuhoutumisen jälkeen Parrotmonin avustuksella. Garudamon onnistui lopulta tuhoamaan Megadramonit.

MegaGargomon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

MegaGargomon on Terriermonin Mega-muoto. MegaGargomon muistuttaa isokokoista viherpanssaroitua robottia, jolla on koiramaiset kasvot, konemaiset siivet ja isot ohjukset olkapäissään. MegaGargomonin hyökkäyksiä ovat Mega Barrage, Gargo Missiles, Giant Missile, Mega Twister, Power Pummel ja GA Missile. Digimon Tamersissa Henry ja Terriermon muuttuivat MegaGargomoniksi taistelussa Zhuqiaomonia vastaan. MegaGargomonin hyökkäys vahingoitti Zhuqiaomonia, muttei tuhonnut häntä. Myöhemmin MegaGargomon avusti D-Reaperin tuhoamisessa. Elokuvassa Digimon Tamers: Runaway Locomon MegaGargomon taisteli Parasimoneja vastaan. Digimon Fusionin kolmannella kaudella mystinen kellokauppias kutsui MegaGargomonin avuksi taistelussa Quartzmonia vastaan. MegaGargomon voi muuntautua BlackMegaGargomoniksi.

MegaSeadramon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

MegaSeadramon on Seadramonin Ultimate-muoto, joka eroaa Seadramonista punaisen värinsä ja olemuksensa perusteella. Digimon Adventuressa MegaSeadramon nähtiin yhtenä Vamdemonin kätyreistä. MegaSeadramon yritti estää Jouta ja Takerua pääsemästä takaisin kaupunkiinsa meren kautta ja melkein hukutti Joun, kunnes Ikkakumon kehittyi Zudomoniksi ja kukisti MegaSeadramonin. Sarjassa Digimon Zero Two MegaSeadramon nähtiin digimonkeisarin pahan spiraalin vallassa. MegaSeadramon vangitsi valitut lapset öljynporauslautalle ja piti heitä vankinaan kunnes Jou ja Whamon vapauttivat lapset ja Iori palasi yhdessä Submarimonin ja Ikkakumonin kanssa ja tuhosivat pahan spiraalin vapauttaen MegaSeadramonin. Myöhemmin MegaSeadramon yritti estää BlackWarGreymonia tuhoamasta kuudetta Pyhää Kiveä, mutta epäonnistui. Vuoden 2020 Digimon Adventure -sarjassa MegaSeadramon saapui yhdessä kahden Seadramonin kanssa avustamaan WaruSeadramonia taistelussa lapsia vastaan. MegaSeadramon yhdisti voimansa WaruSeadramonin kanssa luoden valtavan vesipatsaan. Myöhemmin Koushiron ryhmän palattua digimaailmaan he auttoivat kukistamaan MegaSeadramonin, WaruSeadramonin ja Seadramonit. MegaSeadramon voi kehittyä MetalSeadramoniksi tai GigaSeadramoniksi. MegaSeadramonista on myös X-Antibodymuoto MegaSeadramon X, joka esiintyi Digimon D-Cyber -mangassa.

Hyökkäykset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Lightning Javelin: Ampuu sähkösykäyksiä sarvestaan.
 • Mega Ice Blast: Ampuu jääkylmää vettä suustaan.
 • Ice Storm: Kutsuu jäämyrskypilven, joka sataa jääneuloja vastustajia kohti.
 • Maelstrom: luo voimakkaan vesipyörteen ja iskee sen vastustajaa kohti.

Muodot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Fresh In-Training Rookie Champion Ultimate Mega
Pichimon Pukamon Betamon Seadramon MegaSeadramon MetalSeadramon

Megidramon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Megidramon on Guilmonin "paha" Mega-muoto. Megidramon on yksi Neljästä Lohikäärmeestä ja sillä on digitaalivaaran (engl. Digital Hazard) tunnus rinnassaan. Megidramon on väriltään punainen ja sillä on kellertävät siivet. Megidramon esiintyi Digimon Tamersissa kun Beelzemon oli surmannut Leomonin, Takaton viha sai WarGrowlmonin kehittymään Megidramoniksi. Tämä sai myös Megidramonin rinnassa olevan digitaalivaaran symbolin hehkumaan ja maan halkeilemaan. Tämän seurauksena Takaton digivice hajosi ja tuhoutui. Aluksi Megidramon oli voitolla Beelzemonia vastaan kunnes Beelzemon latasi itseensä Makuramonin sekä osan Taomonin ja Rapidmonin voimista, hän onnistui murtamaan Megidramonin rintapanssarin ja kukistamaan hänet. Takato lyyhistyi Megidramonin ruumiin viereen ja toivoi itkien, että hän ja Guilmon voisivat aloittaa alusta. Beelzemon yritti tappaa Takaton, mutta Megidramon viimeisillä voimillaan iski Beelzemonin hyökkäyksen sivuun ja muuntautui Guilmoniksi. Takato toivoi, että hän ja Guilmon yhdessä voisivat taistella Beelzemonia vastaan, jolloin Takato ja Guilmon kehittyivät Gallantmoniksi, joka kukisti Beelzemonin. Megidramonista on myös X-Antibodyversio Megidramon X, joka esiintyi Digimon Collectors -pelissä.

Muodot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Fresh In-Training Rookie Champion Ultimate Mega
Jyarimon Gigimon Guilmon Growlmon WarGrowlmon Gallantmon
(Megidramon)

Hyökkäykset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Meicoomon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Meicoomon on Champion-tason digimon, joka muistuttaa Maine coon -kissarotua. Meicoomon on väriltään oranssi ja sillä on vihreät silmät ja valkoinen kauluri. Meicoomonin hyökkäyksiä ovat X Scratch, Trichobezoar ja Shut Claw. Meicoomon esiintyi Meiko Mochizukin digimonkumppanina Digimon Adventure tri. -elokuvasarjassa.

Meicoomon esiintyi ensi kerran jo elokuvasarjan ensimmäisessä osassa Reunion, missä hän oli eksynyt Meikosta ja joutui Alphamonin takaa-ajamaksi. Hänen ympärillään esiintyi silloin tällöin salaperäinen punainen hohde. Toisessa osassa Determination Digimon-keisarin vaatteissa jälleen esiintyvä Ken Ichijouji sekä paha versio Imperialdramonista kaappasivat hänet. Imperialdramonin kukistuttua ja Digimon-keisarin päästettyä Meicoomon menemään, Meikon Digivice kuitenkin muuttui yhtäkkiä mustaksi ja Meicoomon koki "saltaation", mikä muutti hänet vihamieliseen muotoon. Hän tappoi Leomonin ja pakeni Digimaailmaan. Tämä antoi vahvistuksen siitä, että Meicoomon oli Digimaailmaa ja todellista maailmaa uhanneiden tartuntojen ja vääristymien aiheuttaja. Kolmannessa osassa Confession Meicoomon palasi ja saltatioitui Ultimate-muotoon Meicrackmon Vicious Modeksi, taistellen toisia kumppanidigimoneja vastaan. Kun Homeostasiksen aloittama "uudelleenkäynnistys" palautti Digimaailman ajassa taksepäin ennen tartuntoja, muut kumppanidigimonit menettivät muistinsa, mutta Meicoomonin muisti säilyi. Neljännessä osassa Loss syytti Meikoa siitä, ettei tämä ollut Digimaailmaan toisten Valittujen lasten mukana, ja oli vihainen hänelle siitä. Meiko saapui lopulta itsekin Digimaailmaan ja kertoi pelänneensä aiemmin, ettei voisi enää pelastaa Meicoomonia. Mutta sitten Yggdrasilia palveleva "Pimeä Gennai" kidutti Meikoa ja sai Meicoomonin kokemaan uuden saltaation, joka muutti tämän suoraan Meicrackmon Vicious Modeksi. Viidennessä osassa Coexistence paljastui, että Meicoomon, jota Hackmon kutsui "Libraksi", kantoi sisällään pientä palaa Apocalymonin datan jäänteistä ja hänessä eli koko Digimaailman pimeän puoli. Hackmon myös puhui Meicoomonin muuttumisesta "mutaationa" eikä "evoluutiona" tai "kehittymisenä". Meiko oli tavannut hänet syksyllä 1999 ja Meicoomonista tuli hänen kumppaninsa, koska pimeä voima villiinnytti Meicoomonin aina kun tämä tunti itsensä uhatuksi tai ahdistuneeksi. Meikon seura sai hänet aina rauhoittumaan ja tuntemaan olonsa taas turvalliseksi. Mutta koska se ei nykyään enää toiminut, Hackmon, Homeostasis ja kaikki maailman hallitukset päättivät, että Meicoomon on tuhottava lopullisesti. Kun Hackmonin Mega-muoto Jesmon saapuu tuhoamaan Meicoomonia, tämä saltatioitui ensimmäistä kertaa korruptoituneeseen Mega-muotoonsa Raguelmoniksi. Taistelu siirtyy Digimaailmaan ja taistelun päätteeksi Raguelmon yhdistyy Tailmonin korruptoituneen Mega-muodon, Ophanimon Falldown Moden, kanssa voimakkaimpaan muotoonsa Ordinemoniksi. Ordinemon aiheuttaa maailmanlaajuisen sähkökatkon, usutti kaikki tartutetut digimonit hyökkäämään ihmiskunnan kimppuun ja alkoi Yggdrasilin toiveiden mukaisesti yhdistää todellisen maailman osaksi Digimaailmaa. Kuudennessa osassa Future Tailmon kertoi Hikarille Wizardmonin avulla Meicoomonin sisällä olevasta valosta, joka sisälsi kaikkien digimonien kadonneet muistot, mikä selitti sen, ettei Meicoomon menettänyt muistojaan Digimaailman uudelleenkäynnistyksessä. Meiko ja Koushiro onnistuvat palauttamaan kaikki digimonien muistot avaamalla Meicoomonin lukitun tiedoston ja Jesmon onnistui vapauttamaan Tailmonin Ordinemonin sisältä. Mutta Meicoomon pysyi Ordinemonina, koska oli muuttunut sellaiseksi saltaation eikä evoluution kautta ja koska Yggdrasill siirsi omaa dataansa Tailmonin datan tilalle. Kun Omnimon oli muuttunut muiden kumppanidigimonien kanssa yhdistymällä Omnimon Merciful Modeksi, hän hyökkäyksellään halkaisi Ordinemonin, minkä seurauksena Ordinemon tuhoutui lopullisesti Meicoomonin datan mukana. Meicoomon ehti ennen kuolemaansa kiittää Meikoa tämän kärsimysten päättämisestä. Ordinemonin ja Meicoomonin tuhouduttua tämän sisältämä Apocalymonin pimeä data palautui mustaksi kuutioksi, jonka Pimeä Gennai vei takaisin Digimaailmaan.

Digimon Ghost Gamessä Meicoomon oli joutunut Betsumonien uhriksi menneisyydessä yhden Betsumoneista otettua hänen henkilöllisyytensä, mikä oli johtanut Meicoomonin katoamiseen. Meicoomon ilmestyi myöhemmin Gammamonille varoittaen tätä Betsumonien kyvyistä ennen kuin katosi kokonaan.

Meicoomon on myös saatavilla peliin Digimon World: Next Order ladattavan lisäsisällön kautta. Meicoomonin todellinen Mega-muoto Rasielmon paljastettiin kesäkuussa 2017 ja heinäkuussa Ultimate-muoto Meicrackmonin tavallinen muoto.

Muodot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Champion Ultimate Mega DNA-Mega
Meicoomon Meicrackmon Rasielmon
Raguelmon
Ordinemon

Meicrackmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Meicrackmon on Ultimate-tason digimon, joka on digivoitunut Meicoomonista. Meicrackmonista on kaksi versiota: normaali muoto ja Vicious Mode. Vicious Modella on tummempi turkki, punaiset silmät, mustia haarniskanosia purppuroilla valoilla ja punaiset demoniset kynnet. Meicrackmonin hyökkäys on Berserk Thinking.

Meicrackmon Vicious Mode esiintyi Digimon Adventure tri. -elokuvasarjan kolmannessa osassa, Confession, kun kumppanidigimoneja vastaan käydyn taistelun aikana Meicoomon digivoitui. Meicrackmon ja aiemmin tartunnalle altistunut Angemon tartuttivat muutkin kumppanidigimonit Tentomonia lukuun ottamatta. Lopulta Tentomon Mega-muoto HerculesKabuterimon vei heidät kaikki Digimaailmaan, missä Homeostasiksen toteuttama Digimaailman "uudelleenkäynnistys" palautti Digimaailman ajassa taaksepäin, pyyhkien muistot kaikilta digimoneilta. Meicrackmon oli palautunut Meicoomoniksi, mutta säilyttänyt omat muistonsa. Neljännen osan, Loss, lopussa Meicoomon digivoitui jälleen Meicrackmoniksi, kun Yggdrasilia palveleva "Pimeä Gennai" uhkasi tappaa Meikon, ellei Meicoomon tee sitä. Viidennessä osassa, Coexistence, Meicrackmon vei mukanaan useita tartutettuja digimoneja todelliseen maailmaan ja alkoi aiheuttaa siellä vakavia tuhoja. Kun Meicrackmon ilmestyi Tokioon, Valitut lapset yrittivät saada Meicrackmonin rauhoittumaan, mutta turhaan. Kun Jesmon saapui tuhotakseen hänet lopullisesti, Meicrackmon digivoitui Mega-muotoon Raguelmoniksi.

Ennen Confessionin ilmestymistä, Meicrackmon Vicious Mode tuli saataville peliin Digimon World: Next Order ladattavan lisäsisällön kautta. Meicrackmonin normaali muoto paljastettiin heinäkuussa 2017.

Muodot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Champion Ultimate Mega DNA-Mega
Meicoomon Meicrackmon Rasielmon
Raguelmon
Ordinemon

Mekanorimon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mekanorimon (suomenkielisessä versiossa Vehicmon) on Champion-tason konedigimon. Mekanorimon muistuttaa harmaata konetta, jolla on sininen kupu ja punainen lamppu rinnassaan. Mekanorimonia pystyy joko ihminen tai toinen digimon ohjaamaan sisältä. Mekanorimonin hyökkäyksiä ovat Twin Beam, Gyro Break ja Power Laser.

Digimon Adventuressa ennen sarjan tapahtumia lukuisia Mekanorimoneja hyökkäsivät Gennain tukikohtaan, missä valittujen lasten tunnukset ja digimunat olivat. Gennai kaappasi yhden Mekanorimonin ja pakeni sen avulla lasten tunnukset ja digimunat mukanaan. Myöhemmin Leomonin takaumassa Leomon taisteli useita Mekanorimoneja vastaan etsiessään valittuja lapsia. Myöhemmin Mekanorimoneja nähtiin Mugendramonin joukoissa tämän hallitsemassa kaupungissa. Yksi Mekanorimon tuhoutui törmättyään Tankmonin kanssa. Mekanorimon nähtiin myöhemmin kun Gennai keskusteli Centarumonin kanssa Tuliseinän lähellä.

Sarjassa Digimon Zero Two Mekanorimoneja nähtiin Digimon-keisarin joukoissa. Kolme Mekanorimonia tuhoutuivat imeydyttyään Pimeyden pyörteeseen. Digimon-keisari käytti Mekanorimonia laskeutuessaan pyörteen ytimeen, josta hän löysi Devimonin jäännökset.

Digimon Fusionin toisen tuotantokauden lopussa Mekanorimon oli yksi niistä digimoneista, jotka yhdistyivät Shoutmonin kanssa Shoutmon X7F Superior Modeen.

Vuoden 2020 Digimon Adventure -sarjassa Mekanorimoneja nähtiin useiden tietoa etsivien digimonien joukossa, jotka oleskelivat Tiedon puulla. Ne toimivat pääasiassa Bokomonien ajoneuvoina. Myöhemmin Soundbirdmonien hyökätessä Tiedon puulle he aivopesivät Mekanorimonit hyökkäämään lasten kimppuun. Mekanorimonit vapautuivat Ghoulmonin tuhoutumisen jälkeen.

Digimon Adventure V-Tamer 01 -mangassa Mekanorimon nähtiin Metal Factoryn asukkaana. Zeromaru tuhosi Mekanorimonin ennen kuin Taichi kohtasi Neo Saiban ensimmäisen kerran.

Mephistomon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mephistomon (jap. Mephismon) on Apocalymonin Ultimate-muoto, joka esiintyi ensimmäisen kerran elokuvassa Digimon Tamers: Battle of Adventurers. Mephistomon muistuttaa ihmismäistä Baphomet-pukkia, jolla on mustat siivet. Mephistomonin hyökkäyksiä ovat Black Sabbath ja Death Cloud. Kun Apocalymon yritti ylittää rajan ihmisten maailman ja Digimaailman välillä, hän joutui taistelemaan Omnimonia vastaan. Omnimon onnistui estämään Apocalymonia ylittämästä rajaa, mutta Apocalymonin jäännöksistä syntyi Mephistomon, joka onnistui pakenemaan maahan. Mephistomon vihasi Apocalymonin tavoin kaikkea elämää ja suunnitteli tuhoavansa ihmisten maailman. Mephistomon otti ihmisen hahmon ja alkoi suunnitella laboratoriossaan V-Pet -nimisiä lemmikkiohjelmia, jotka pystyivät kutsumaan pahoja digimoneja Digimaailmasta ihmisten maailmaan. Mephistomon paljastui lapsille kun hän löysi Seasarmonin, joka voisi tuhota hänen suunnitelmansa. Mephistomon joutui taistelemaan lapsia vastaan ja onnistui raahaamaan heidät meren alle luomaansa apokalyptiseen maailmaan, mutta lapset onnistuivat Calumonin avulla kukistamaan Mephistomonin ja Seasarmon aktivoi puhdistusohjelman, joka tuhosi V-Pet ohjelman sisältämät virukset. Mephistomon ei kuitenkaan kuollut vaan muuntautui Mega-muotoonsa Gulfmoniksi. Lasten digimonit kuitenkin tuhosivat Gulfmonin Trinity Burst yhteishyökkäyksellä. Vuoden 2020 Digimon Adventure -sarjassa Mephistomon nähtiin Millenniummonin kätyrinä, joka aikoi uhrata Gabumonin sekä violettien Elecmonien datan osaksi Millenniummonin uutta ruumista. Millenniummonin loitsut olivat niin voimakkaat, että ne melkein estivät Yamatoa pääsemästä pelastamaan Gabumonia. Jou ja Ikkakumon onnistuivat kuitenkin auttamaan Yamatoa pääsemään Gabumonin luokse. Yamato vaaransi henkensä päästäkseen rituaalisinetin läpi. Gabumonin kehittyminen WereGarurumoniksi asti keskeytti rituaalin ja WereGarurumon myös tuhosi Mephistomonin muututtuaan Sagittarius Modeen. Digimon Ghost Gamessä Mephistomon oli osa Piamonin johtamaa sirkusryhmää. Hän halusi pelata korttipelejä Piamonin kanssa, joka pelaisi vain vahvoiksi katsomiensa kanssa, mutta hän ajatteli, että hänen vuoronsa piti tulla pian. Kun Tsukiyono Ruli löi Piamonin korttipelissä, hän oli varma, että Ruli oli huijannut ja hyökkäsi tämän kimppuun, mutta Lamortmon kukisti hänet helposti taistelussa, kunnes Piamon pelasti hänet pyytäen anteeksi tämän tekoa.

Digimon Chronicle X -mangassa nähtiin Mephistomonin X-Antibodymuoto Mephistomon X. Mephistomon X aiheutti ongelmia digimaailmassa, kunnes Justimon X ja Seasarmon X kukistivat hänet.

Meramon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Meramon on Champion-tason digimon, joka muistuttaa liekehtivää ihmistä. Meramonin hyökkäyksiä ovat Burning Fist (Palava käsi), Crimson Flame, Fire Fist ja Magma Blast. Digimon Adventuressa Meramon oli ensimmäinen Valittujen lasten kohtaama Devimonin mustan rattaan vallassa ollut digimon. Birdramon onnistui vapauttamaan Meramonin mustasta rattaasta. Myöhemmin Meramon avusti Valittuja lapsia taistelussa Piamonia vastaan. Toinen Meramon nähtiin asiakkaana Digitamamonin ravintolassa ja ihmisten maailmassa lasten kukistettua Etemonin. Sarjassa Digimon Zero Two viisi Meramonia olivat digimonkeisarin pahan renkaan vallassa. Lapset onnistuivat vapauttamaan Meramonit, mutta Meramonit joutuivat SkullGreymonin uhreiksi. Lisäksi yksi Meramon nähdään intialaistyttö Minan digimonkumppanina ja lopputaistelussa BelialVamdemonia vastaan.

Digimon Tamersissa lasten mentyä Digimaailmaan, he kohtaavat Meramonin, joka aluksi erehtyy luulemaan lapsia vihollisekseen. Meramon taistelee lapsia vastaan, mutta Leomon onnistuu kukistamaan hänet. Meramon tajuaa erehdyksensä ja pyytää anteeksi lapsilta, mutta ei pysty auttamaan heidän kysyttyä häneltä Calumonista ja Makuramonista. Myöhemmin Meramon taisteli yksin valtavaa Jagamon-laumaa vastaan, mutta tuhoutui heidän jyrättyään hänen ylitseen. Meramon esiintyy myös Digimon Data Squadissa, jossa kolme DemiMeramonia yhdistyivät isokokoiseksi Meramoniksi, mutta GeoGreymon tuhosi Meramonin. Digimon Fusionissa lukemattomia Meramoneja toimii SkullMeramonin johtamassa armeijassa Magma Zonella. Shoutmon ja lapset onnistuvat kuitenkin kukistamaan heidät kaikki. Myöhemmin AncientVolcamon yhdistyi Meramonien kanssa AncientVolcamon Fused-muotoon, mutta lapset onnistuivat tuhoamaan hänet ja Meramonit. Meramon esiintyi myös Digimon Xros Wars -mangassa.

Digimon Adventure V-Tamer 01 -mangassa Meramon auttoi Greymonia ja Centarumonia kukistamaan Hospitowniin hyökänneen Tuskmonin. Digimon Next -mangassa Barbamon oli muuttanut Meramonin pahaksi Black Digicoren avulla. Meramon taisteli Sunflowmonia ja GeoGreymonia vastaan ollen voitolla, kunnes Gaogamon iski Meramonin suihkulähteeseen ja onnistui poistamaan Meramonista Black Digicoren palauttaen Meramonin takaisin hyväksi. C'mon Digimon: The capering monster BUN -mangassa Deathmon kukisti Meramonin taistelussa ja muuntautui tämän datan avulla Death Meramoniksi. Meramonista on myös X-Antibodymuoto Meramon X. Meramon voi kehittyä SkullMeramoniksi tai BlueMeramoniksi.

Rookie Champion Ultimate Mega
DemiMeramon Meramon BlueMeramon
SkullMeramon
Boltmon

Mercurymon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mercurymon on Hybrid-tason mutanttidigimon. Mercurymon muistuttaa vihreää konemaista olentoa, jolla on Irony no Tate nimiset peilit käsissään ja peiliä muistuttavat kasvot ja peili rinnassaan. Mercurymon voi syntyä kenestä tahansa Teräksen ihmishengen avulla. Mercurymonin hyökkäyksiä ovat Generous Mirror ja Offset Reflector. Digimon Frontierissa Mercurymon nähtiin Cherubimonin palvelijana. Mercurymon hyökkää Seraphimonin linnaan yhdessä Arbormonin ja Ranamonin kanssa. Mercurymon kimmottaa Seraphimonin hyökkäyksen takaisin häneen itseensä ja tuhoaa Seraphimonin ja lataa tämän fraktaalikoodin itseensä. Myöhemmin Mercurymon ja Ranamon vangitsevat Zoen, Tommyn ja J.P. Shibayaman vanhassa linnassa. Duskmonin ja Agunimonin pelastettua lapset Mercurymon muuntautuu Sakkakumoniksi vangiten lapset sisälleen. Mercurymon ilmestyy Steel Arealla Agunimonille ja vie tämän Light Arealle, missä hän muuntautuu BlackSeraphimoniksi. Agunimon muuntautuu Aldamoniksi ja kukistaa BlackSeraphimonin, joka muuttuu takaisin Mercurymoniksi. Aldamon kukistaa Mercurymonin ja lataa tämän Fractal Coden. Mercurymon palaa kuitenkin Sakkakumonina ja hyökkää lasten kimppuun, kunnes lapset huomaavat Sakkakumonin heikon kohdan ja kukistavat Sakkakumonin lopullisesti.

Digimon Fusionissa Mercurymon nähtiin Disc Zonen hallitsijana. Christopher pakottaa Mercurymonin antamaan alueen Koodikruunun hänelle ja tämän jälkeen hän tuhoaa Mercurymonin.

Mermaimon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mermaimon on Ultimate-tason merieläindigimon. Mermaimon muistuttaa merenneitoa, jolla on merirosvomaiset vaatteet ja valtava kultainen ankkuri käsissään. Mermaimonin hyökkäyksiä ovat Northern Cross Bomber, Anchor Blitz ja Charm Plunder. Digimon Fusionissa Mermaimon nähtiin Olegmonin miehistön jäsenenä. JetMervamon onnistui kukistamaan Mermaimonin taistelussa. Mermaimon myöhemmin syntyi uudelleen ja oli yksi digimoneista, jotka yhdistyivät Shoutmonin kanssa Shoutmon X7 Superior Modeen lopputaistelussa MegaDarknessBagramonia vastaan.

Merukimon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Merukimon on Mega-tason jumaladigimon ja yksi Olympos XII:n jäsenistä. Merukimonilla on ihmisen jalat ja kädet, koiran pää, vihreä leijonan harja tukkana ja Aztec niminen miekka kädessään. Merukimonin hyökkäyksiä ovat Thousand Fist, Spiritual Enchant, Super Charge, Mirage Image ja Kerykeion. Merukimon esiintyy Digimon Data Squadissa yhtenä Digimaailman hallitsijana. Merukimon kasvatti Keenanin Frigimonin kuoltua Kuratan ryhmän toimesta 10 vuotta ennen sarjan tapahtumia. Merukimon oli myös Spencer Damonin ystävä uskoen häntä että ihmiset ja digimonit voivat elää sopusoinnussa keskenään. Merukimon matkusti ihmisten maailmaan etsimään Falcomonia ja onnistui pelastamaan tämän GeoGreymonilta. Merukimon kukisti taistelussa GeoGreymonin, Gaogamonin ja Sunflowmonin ja muutti Piyomonin takaisin digiegg-munaksi. DATS lähti Merukimonin perään Digimaailmaan, jossa Treemon kertoi heille Merukimonin palatsin sijainnin. Gotsumonin varoituksista huolimatta hän ei nähnyt heitä uhkana hänelle. Merukimon kukisti DATSin digimonit, mutta nähtyään Yushiman hän epäröi jolloin Gwappamon sai pidäteltyä Merukimonia jolloin DATS pakeni. Gotsumon yritti saada Merukimonin uskomaan Keenanin pettäneen hänet mutta Merukimon ei uskonut häntä. Lopulta Merukimon oppi totuuden että Kurata ja hänen luomansa Gizumonit olivat todellinen uhka eikä lapset, kun Kurata lähetti Gizumon AT:n Merukimonin kimppuun. Merukimon uhrasi henkensä pelastaakseen lapset vahingoittamalla Gizumon XT:tä, jotta Crowmon voisi tuhota sen. Merukimon muuttui digimunaksi, joka tuhoutui. Merukimonin nimi tulee roomalaisesta Merkurius-jumalasta.

Mervamon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mervamon on Minervamonin kehittyneempi muoto. Mervamon muistuttaa naissoturia, joka kantaa Olympia Kai nimistä miekkaa oikeassa kädessään ja Medulla nimistä kilpeä vasemmassa kädessään. Mervamonin hyökkäyksiä ovat Night Stalker, Love Poison, Final Strike Roll ja Madness Merry-go-round DX ja JetMervamon-muodossa Rolling Thunder, Heartbreak Shot, Ouroboros Gate ja Spicy Hard Love ja Mervamon Wide-Hi-Vision Sword-muodossa Mervision Mind Scan ja XrosUpMervamon-muodossa Sexy the Cannon. Mervamon esiintyy Digimon Fusionissa yhtenä Honey Landin asukkaana. Mervamon toimi vapaustaistelijana taistellen Zamielmonia vastaan. Mervamon pelasti lapset mutta tietämättään johdatti heidät taisteluun Zamielmonia ja tämän kätyreitä vastaan. Nene sai Mervamonin pikkuveljen Ignitemonin avaamaan silmänsä ja kääntymään Zamielmonia vastaan. Lasten kukistettua Zamielmonin, Mervamon ryhtyi Neneen digimonkumppaniksi ja liittyi Fusion Fightersiin. Mervamon myöhemmin ihastui Beelzemoniin ja järkyttyi tämän jouduttua uhraamaan itsensä taistelussa Laylamonia vastaan. Mervamon voi yhdistyä Sparrowmonin kanssa JetMervamoniksi, jolloin Mervamon saa itselleen siivet ja lentokyvyn tai Wisemonin ja Hi-VisionMonitamonin kanssa Mervamon Wide-Hi-Vision Sword-muotoon tai Beelzemonin kanssa XrosUpMervamon-muotoon. Mervamon oli yksi niistä digimoneista, jotka yhdistyivät Shoutmonin kanssa Shoutmon X7 Superior Modeen lopputaistelussa MegaDarknessBagramonia vastaan. Mervamonin nimi tulee roomalaisesta Merva-jumalasta.

MetalEtemon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

MetalEtemon

MetalEtemon on hahmo Digimon-sarjasta ja esiintyy Digimon Adventure-animesarjassa. Se on Etemonin Mega-muoto, joka hyvin voimakas. Se muistuttaa metallista ja lihaksikasta apinaa, jolla on suoraviivaiset aurinkolasit, riipus kaulassa, kullanväriset hampaat ja WaruMonzaemon-lelu kiinnitettynä vyötäisille. Lisäksi se on kokonaan kovan Digikromatun metallin peitossa, mikä tekee siitä hyvin vaikeasti vahingoitettavan.

MetalEtemon debytoi Digimon Adventuren toisella puoliskolla, kun valitut lapset taistelivat Pinomonia vastaan. Se aikoi kostaa valituille lapsille tappionsa Etemonina. Se löysi Joen, Mimin, Palmonin, Gomamonin ja loukkaantuneen Ogremonin. Kun MetalEtemon jäi hetkeksi taistelemaan Pinomonia vastaan, lapset pakenivat ja kohtasivat SaberLeomonin, Leomonin Mega-muodon. MetalEtemon kuitenkin jäljitti heidät ja alkoi taistelu MetalEtemonin ja SaberLeomonin välillä. Ogremon yritti liittyä taisteluun, mutta Mimi esti tätä. MetalEtemon aikoi tuhota Mimin "Dark Spirit DX" -hyökkäyksellä, mutta SaberLeomon otti itse vastaan kuolettavan iskun. Joen Ikkakumon kehittyi Zudomoniksi ja mursi MetalEtemonin panssarin vasarallaan Hammer Boomerang -hyökkäyksellä. SaberLeomon teki viimeisillä voimillaan armoniskun syntyneeseen halkeamaan Nail Crusher -hyökkäyksellä, jolloin MetalEtemon tuhoutui lopullisesti.

Muodot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Fresh In-Training Rookie Champion Ultimate Mega
Poyomon Tokomon Chuumon Ogremon Etemon MetalEtemon

Hyökkäykset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Dark Spirit DX: Kutsuu taivaalta valtavan salaman negatiivista energiaa ja panee sen iskeytymään vastustajaansa.
 • Banana Slip: Heittää banaaninkuoren, johon vastustaja liukastuu.
 • Metal Punch (Mega Punch, No. 1 Punch): Voimakas nyrkinisku, josta seuraa voimakas iskuaalto.
 • Heavy Monk-ick: Iskee vastustajaansa voimakkaalla potkulla.
 • Fart Attack: Pieraisee päin vastustajaansa.

MetalGarurumon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

MetalGarurumon (jap. メタルガルルモン) on Mega-tason eli ääriasteen Digimon, joka on digivoitunut Rookie-tason Gabumonista Mega-tasoonsa. MetalGarurumon on suuri, vaaleansinisen värinen ja mekaanisen suden näköinen digimon, joka osaa lentää ja sillä on uskomaton nopeus. Sillä on myös pienet ohjuslaatikot siipiensä lähellä ja veitsimäinen häntä. MetalGarurumon esiintyi ensimmäisen kerran Digimon Adventuressa, kun Valitut lapset taistelivat VenomVamdemonia vastaan. MetalGarurumon myöhemmin tuhosi Pinomonin ja avusti WarGreymonia kukistamaan Piamonin ja Apocalymonin. Digimon Fusionissa Mikey käytti MetalGarurumonin DigiMemory-korttia tuhotakseen armeijan Tankmoneja. Myöhemmin MetalGarurumon oli yksi digimoneista, jotka yhdistyivät Shoutmonin kanssa Shoutmon X7 Superior Modeen lopputaistelussa MegaDarknessBagramonia vastaan. Digimon Fusionin kolmannella kaudella mystinen kellokauppias kutsui Yamaton ja MetalGarurumonin avuksi taistelussa Quartzmonin luomia Vamdemoneja, VenomVamdemoneja ja BelialVamdemoneja vastaan. Digimon Adventure tri. -elokuvasarjan neljännessä elokuvassa Loss Gabumon oli menettänyt muistonsa Digimaailman "uudelleenkäynnistyksen" seurauksena, mutta oppi digivoitumaan Yamaton avulla uudelleen MetalGarurumoniksi, auttaakseen WarGreymonia tuhoamaan MetalSeadramonin.

MetalGarurumonin X-Antibody -muoto esiintyi elokuvassa Digital Monster: X-Evolution. MetalGarurumon X haavoittui taistelussa Omnimonia vastaan ja pelasti Tokomonin hengen antamalla tälle X-Antibodynsä kuollen myöhemmin Dorumonin eteen. MetalGarurumonin kuolema sai järkyttyneen Dorumonin kehittymään Dorugamoniksi. MetalGarurumon X myöhemmin syntyi uudelleen ja auttoi taistelussa DexDoruGreymoneja vastaan evakuoimalla selviytyneitä digimoneja turvaan.

Vuoden 2020 Digimon Adventure -sarjassa MetalGarurumon oli alun perin yksi kuudesta soturidigimonista, jotka auttoivat pyhiä digimoneja taistelussa Ghoulmonia, Millenniummonia ja muita pimeyden digimoneja vastaan, ja joka kuoltuaan syntyi uudelleen Gabumonina, josta tuli Yamaton kumppani. MetalGarurumon aura ilmestyi hetkellisesti WereGarurumon Sagittarius Moden sisältä, kun tämä jäädytti ja tuhosi Mephistomonin. Taistelussa Parasimonin riivaamaa Machmonia vastaan, Yamato onnistui viimein saavuttamaan WereGarurumonin täydellisen kehittymisen MetalGarurumoniksi.

MetalGarurumonin nimi tulee englannin kielen sanasta metal, joka tarkoittaa metallia ja japanin kielen sanasta garuru, joka kuvaa murinan ääntä.

Hyökkäykset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Metal Wolf Claw/Metal Blaster: MetalGarurumon "syöksee" jäätä suustaan.
 • Ice Wolf Claw: MetalGarurumon ampuu pieniä jääohjuksia.
 • Ice Wolf Bite (Grace Cross Freezer/G-Cross Freezer/Garuru Cross Freezer/Burst Wolf Claw): Laukaisee ohjuksia kaikkialta kehostaan, jotka jäädyttävät kaiken, mikä tielleen osuu.
 • Metal Fang: Puremahyökkäys.
 • Giga Missile (Garuru Tomahawk): Laukaisee ison ohjuksen rinnastaan.
 • Giga Destruction: Megahyökkäys.
 • Metal Wolf Snout: Tulittaa jäisiä ohjuksia sieraimistaan.
 • Giga Spin: Pyörii osuakseen vastustajaan.
Fresh In-Training Rookie Champion Ultimate Mega DNA-Mega
Punimon Tsunomon Gabumon Garurumon WereGarurumon MetalGarurumon
CresGarurumon
Gabumon (Bond of Friendship)
Omnimon

MetalGreymon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

MetalGreymon (jap. メタルグレイモン) on Ultimate-tason androididigimon ja Digimon Adventuressa Taichi Yagamin kumppani. Se superlatautuu Greymonista tarpeen tullen Taichin ja hänen Rohkeuden Tunnuksensa avulla. MetalGreymon muistuttaa paljon Greymonia, mutta on vain suurempi ja sen toinen käsi on metallinen ja pitkäkyntinen. Sen pääkilpi on myös metallinen ja niskassa kasvaa punainen harja ja selässä sillä on reikäiset siniset siivet, joilla se voi kuitenkin lentää. MetalGreymonin tunnetuin hyökkäys on Giga Destroyer (Gigatuhoaja) ja isku jota se ei usein käytä nimeltä Metal Slash, jota hän käytti tuhotakseen SkullMeramonin. MetalGreymonin seuraava muoto on WarGreymon. MetalGreymonista on myös X-Antibodymuoto MetalGreymon X, joka esiintyi Digimon Masters -pelissä ja Digimon D-Cyber -mangassa. MetalGreymon esiintyi myös Digimon Adventure V-Tamer 01 -mangassa, jossa Neo tuhosi hänet.

MetalGreymonin nimi tulee englannin sanoista metal eli metalli ja grey, joka tarkoittaa harmaata tai väärinkirjoitettua sanaa great eli suuri tai mahtava.

Fresh In-Training Rookie Champion Ultimate Mega DNA-Mega
Botamon Koromon Agumon Greymon MetalGreymon
(SkullGreymon)
WarGreymon
BlitzGreymon
Agumon (Bond of Bravery)
Omnimon

Hyökkäykset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Giga Destroyer: Ampuu rinnassaan olevista luukuista kaksi rakettia, jotka aiheuttavat suurta tuhoa osuessaan.
 • Metal Claw: Iskee lähellä olevaa vastustajaa toisella kädellään (jossa on rautakynnet) tai voi myös ampua sen ketjun varassa ja iskeä kaukana olevaa vastustajaa tai tarttua tähän kiinni.

Anime[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

MetalGreymon esiintyi ensimmäisen kerran Digimon Adventuressa, kun Taichi sai Greymonin muuttumaan Ultimate-muotoon ja tämä päihitti Etemonin. MetalGreymon oli ensimmäinen Ultimate-tasolle kehittynyt Digimon lapsien Digimoneista. Sarjassa Digimon Zero Two Digimon-keisari sai pahan spiraalin avulla Greymonin digivoitumaan virus-tason MetalGreymoniksi, mutta tämä versio oli väriltään sininen ja sen raidat olivat harmaat. Uudet Valitut lapset kuitenkin tuhosivat pahan spiraalin, joka hallitsi MetalGreymonia, ja se palautui hyväksi.

Digimon Fusionissa esitettiin erilainen MetalGreymon, joka syntyi kun Greymon ja MailBirdramon yhdistyvät keskenään. Tämä MetalGreymon oli konemainen ja sen hyökkäyksiä olivat Giga Destroyer ja Trident Arm. MetalGreymon voi myös yhdistyä Deckerdramonin kanssa DeckerGreymoniksi. MetalGreymon toimi Christopher Aonuman johtamassa Blue Flare -armeijassa. Dorbickmon melkein tappoi MetalGreymonin, mutta MetalGreymon kehittyi ZekeGreymoniksi ja tuhosi Dorbickmonin. Myöhemmin NeoVamdemon yhdisti MetalGreymonin itseensä, mutta Shoutmon pelasti hänet.

Vuoden 2020 Digimon Adventure -sarjassa MetalGreymon muuttui Taichin rohkeuden seurauksena uuteen Alterous Modeen, jossa MetalGreymon sai oikean kätensä tilalle voimakkaan sädeaseen, jolla MetalGreymon tuhosi Splashmonin. Tässä muodossa MetalGreymonin hyökkäyksiä ovat Positron Blaster, Alter Blade, Giga Storm, Trident Arm ja Giga Destroyer.

MetalKabuterimon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

MetalKabuterimon (jap. Bolgmon) on Hybrid-tason androididigimon. MetalKabuterimon voi syntyä kenestä tahansa Ukkosen petohengen avulla. MetalKabuterimon muistuttaa violettia konemaista olentoa. MetalKabuterimonin hyökkäyksiä ovat Ultimate Thunder ja Field Destroyer. Digimon Frontierissa J.P Shibayama pystyi muuntautumaan MetalKabuterimoniksi Ukkosen petohengen avulla ja tuhosi Grumblemonin.

MetalKoromon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

MetalKoromon (jap. Choromon) on Fresh-tason digimon, joka muistuttaa harmaata tietokoneen hiirtä, jolla on punaiset silmät ja sensorimaiset korvat. MetalKoromonin hyökkäys on Jamming Powder. Digimon Tamersissa MetalKoromon oli Digimaailmaa terrorisoivan Behemoth-moottoripyörän kuljettajana. Guilmon onnistui irrottamaan pyörän otteen MetalKoromonista menemällä hänen tilalleen kunnes Leomon pelasti hänet. Digimon Data Squadissa loukkaantunut MetalKoromon nähtiin Nyokimonien hoidossa Treemonin metsässä. Vuoden 2020 Digimon Adventure -sarjassa MetalKoromonit toimivat Raremonin vakoojina. Myöhemmin MetalKoromoneja nähtiin myös työläisinä Junkmonin työmaalla. MetalKoromon voi kehittyä Kapurimoniksi tai Hagurumoniksi.

Metallicdramon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Metallicdramon on Mega-tason digimon, joka muistuttaa harmaata konemaista lintua, jolla on harmaa konemainen pyrstö, konemaiset ja enkelimäiset siivet ja joka pystyy lentämään valon nopeudella. Metallicdramonin hyökkäys on Laser Canon. Metallicdramon on esiintynyt Digimon Links -pelissä. Metallicdramon voi kehittyä Jazarichmonista.

MetallifeKuwagamon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

MetallifeKuwagamon on Ultimate-tason hyönteisdigimon. MetallifeKuwagamon muistuttaa ihmistä, jolla on kullanvärinen haarniskamainen asuste ja pienet tykit sormenpäissään. MetallifeKuwagamonin hyökkäyksiä ovat Homing laser ja Emit Blade. MetallifeKuwagamon esiintyi Digimon Fusionin kolmannella kaudella DigiQuartzissa, missä hän taisteli Tagirua ja Hideakia vastaan ja sieppasi Kanedan paetessaan. Kanedan paettua ja lasten kukistettua hänet MetallifeKuwagamon kertoi, että häntä jo metsästettiin uhrauksena pahalle olennolle mutta Quartzmon tuhosi hänet ennen kuin hän ehti kertoa jahtaajansa nimen. MetallifeKuwagamon esiintyi myös Digimon Heroes! -pelissä. Vuoden 2020 Digimon Adventure -sarjassa MetallifeKuwagamon johti BladeKuwagamoneja, jotka asuivat lähellä Digimaailman ja tietoverkon toisiinsa yhdistävää valtavaa keltaista pilaria. Ne pitivät Valittuja tunkeutujina ja hyökkäsivät, kunnes BlitzGreymon tuhosi ne.

MetalMamemon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

MetalMamemon on Ultimate-tason androididigimon. MetalMamemon muistuttaa konemaista Mamemonia, jolla on kädessään samanlainen tykki kuin Mugendramonilla on selässään. MetalMamemonin hyökkäyksiä ovat Energy Bomb, Magnet Beam, Metal Claw, Psycho Blaster ja Shaft Spike. Sarjassa Digimon Zero Two MetalMamemon ilmestyi ihmisten maailmaan yhdessä Mamemonin ja BigMamemonin kanssa. Mamemonit ottivat ranskalaisen valitun lapsen Catherinen ja hänen digimonkumppaninsa Floramonin panttivangiksi, mutta Greymon ja Angemon taistelivat heitä ja Giromonia vastaan onnistuen vapauttamaan Catherinen. MetalGreymon, HolyAngemon ja Kiwimon kukistivat Mamemonit ja Giromonin ja lähettivät heidät takaisin Digimaailmaan. Digimon Fusionissa kaksi MetalMamemonia nähtiin Dust Zonella Garbagemonin apulaisina. Digimon Xros Wars -mangassa Shademon yhdisti MetalMamemonin Megadramonin, Andromonin ja MetalTyrannomonin kanssa Mugendramoniksi. MetalMamemonista on myös olemassa X-Antibody-muoto MetalMamemon X, jonka hyökkäyksiä ovat Energy Laser Bomb ja Magnet Beam ja joka esiintyi Digimon Collectors -pelissä.

MetalPhantomon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

MetalPhantomon on Ultimate-tason kyborgidigimon. MetalPhantomon muistuttaa konemaista viikatemiestä, jolla on mustanpunainen viitta ja pitkä viikate kädessään. MetalPhantomon kantaa myös X-Antibodya. MetalPhantomonin hyökkäyksiä ovat Grave Scream ja Soul Predator. MetalPhantomon esiintyi ensi kertaa Digimon Data Squadissa. MetalPhantomon vangitsi DATSin jäsenet ja kidutti heitä painajaisilla. Thomas H. Norstein onnistui vapautumaan painajaisestaan ja sai Gaomonin kehittymään MachGaogamoniksi, joka tuhosi MetalPhantomonin. Digimon D-Cyber -mangassa MetalPhantomon nähtiin Dexmonin palvelijana. MetalPhantomon onnistui varastamaan Dorumonilta voiman Dexmonin herättämiseen ja myöhemmin Dexmon yhdisti MetalPhantomonin itseensä taistelussa lapsia vastaan. Kun Alphamon onnistui tuhoamaan Dexmonin MetalPhantomonkin tuhoutui. Vuoden 2020 Digimon Adventure -sarjassa useita Bakemoneja kehittyivät MetalPhantomoneiksi ja hyökkäsivät lasten kimppuun. Yksi MetalPhantomoneista kehittyi Reapermoniksi taistelussa MetalGreymonia vastaan. Garudamon onnistui tuhoamaan muut MetalPhantomonit, WarGreymonin tuhottua Reapermonin. Digimon Ghost Gamessä MetalPhantomon osallistui Sistermon Cielin kanssa kilpailuun tehden hänen kanssaan sopimuksen. Myöhemmin ihmisten maailmassa kartingradalla järjestetyssä ajokilpailussa MetalPhantomon ajautui taisteluun Sistermon Cielin kanssa. Myöhemmin MetalPhantomon päätyi BlackTailmonin avaaman portaalin kautta takaisin digimaailmaan yhdessä Sistermonin ja muiden kilpailuun osallistuneiden digimonien kanssa.

MetalPiranimon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

MetalPiranimon on Mega-tason merieläindigimon. MetalPiranimon muistuttaa kalaa, jolla on metalliset leuat, vihreät evät ja metallinen tulppa pyrstössään. MetalPiranimon kantaa X-Antibodya ja oleilee Nettimeressä runsaina parvina. MetalPiranimonin hyökkäyksiä ovat 3D Razor ja Max-Power vise. MetalPiranimon on esiintynyt Digimon Pendulum X 3.0 ja DigiWindow -peleissä. MetalPiranimonin nimi tulee sanoista Metal ja Piranha.

MetalSeadramon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

MetalSeadramon

MetalSeadramon (jap. メタルシードラモン, MetaruSīdoramon) on Digimon-sarjan hahmo ja esiintyy animesarjassa Digimon Adventure yhtenä pimeyden valtiaista. Näin ollen sillä oli hyvin tärkeä osa sarjan tapahtumissa. MetalSeadramon on Betamonin Mega-muoto. Se on ulkomuodoltaan pitkä, metallin peitossa oleva liskomainen Digimon, jolla on violetti harja ja lopussa kahteen osaan haarautuva pyrstö. MetalSeadramon elää pääasiassa meressä, mutta osaa myös lentää. MetalSeadramonin hyökkäyksiä ovat Ultimate Stream, Hell Squeeze, Poseidon's Divide ja Shimetsuke.

MetalSedramonin nimi tulee englannin kielen sanoista metal, joka tarkoittaa metallia, sea, joka tarkoittaa merta ja dragon, joka tarkoittaa lohikäärmettä.

MetalSeadramon animessa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

MetalSeadramon oli yksi neljästä Pimeyden valtiaasta, jotka hallitsivat Digimaailmaa ja muokkasivat suurimmasta osasta sitä Spiraalivuoren, (engl. Spiral Mountain), josta käsin he hallitsivat sitä. Kullakin pimeyden valtiaalla oli oma osansa vuoresta hallittavanaan ja MetalSeadramon hallitsi vuoren meriä. Se oli myös pimeyden valtiaista ensimmäinen, jota vastaan valitut lapset taistelivat. Taistelun tuoksinnassa surmansa sai mm. lapsia suojellut Whamon. Lopulta WarGreymon tuhosi MetalSeadramonin porautuen sen läpi Great Tornado -hyökkäyksellä.

MetalSeadramon oli hyvin ylimielinen, ja tämän takia hän menetti malttinsa helposti, jos hänen vastustajansa pärjäsivät hänelle. Toisin kuin Piamon ja Pinomon, MetalSeadramon ei nähnyt mitään syytä leikkiä vihollistensa kanssa, vaan mieluummin tuhosi heidät heti.

Digimon Adventure tri. -elokuvasarjan neljännessä osassa, Loss, paljastui, että myös Daigo Nishijima, Maki Himekawa ja kolme muuta Valittua lasta ajalta ennen Taichi Yagamia ja muita olivat aikoinaan taistelleet myös MetalSeadramonia ja muita Pimeyden valtiaita vastaan, Himekawan kumppanin uhratessa itsensä onnistuakseen siinä. Vuonna 2005 Digimaailman "uudelleenkäynnistys" oli herättänyt MetalSeadramonin jälleen henkiin. Yggdrasilia palveleva "Pimeä Gennai" usutti hänet toisten Valittujen lasten kimppuun voidaakseen itse keskittyä Meikoon ja Meicoomoniin. Uudelleen WarGreymoniksi ja MetalGarurumoniksi digivoitumaan oppineet Agumon ja Gabumon kuitenkin tuhosivat hänet MetalGarurumonin jäädyttäen MetalSeadramonin ison jääkimpaleen sisälle WarGreymonin porautuessa MetalSeadramonin läpi.

Digimon Tamersissa MetalSeadramon nähtiin repeämässä taivaalla Vikaralamonin hyökätessä kaupunkiin. Myöhemmin toinen MetalSeadramon oli yksi Mega-tason digimoneista, joka auttoi taistelussa D-Reaperiä vastaan. Digimon Xros Wars-mangassa MetalSeadramon nähtiin Jupiter Zonella puolustamassa Bagramonin linnaa. MetalSeadramonista on olemassa myös mustavalkoinen versio ChaosMetalSeadramon, joka esiintyi Digimon World 2 -pelissä.

Muodot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Fresh In-Training Rookie Champion Ultimate Mega
Pichimon Pukamon Betamon Seadramon MegaSeadramon MetalSeadramon

MetalTyrannomon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

MetalTyrannomon on Ultimate-tason digimon, joka on kehittynyt DarkTyrannomonista. MetalTyrannomonin hyökkäyksiä ovat Giga Destroyer 2 ja Nuclear Laser. MetalTyrannomon esiintyi Digimon Tamersin avausjaksossa, jossa ihmisten maailmaan siirtynyt Calumon sai DarkTyrannomonin kehittymään MetalTyrannomoniksi, joka kukisti taistelussa Maildramonin. MetalTyrannomon on varhaisimmassa vaiheessa tuotantokautta esiintynyt Ultimate-tason digimon. MetalTyrannomon esiintyi myös Digimon Tamers: Battle of Adventurers elokuvassa, jossa Omnimon tuhosi hänet. Digimon Frontier -sarjassa MetalTyrannomon nähtiin Cherubimonin armeijassa hyökkäämässä Seraphimonin linnaan. Digimon Fusion -sarjassa MetalTyrannomoneja nähtiin Splashmonin joukoissa. Myöhemmin Digimon Fusionin kolmannella kaudella Tagiru onnistui nappaamaan MetalTyrannomonin DigiQuartzissa. Myöhemmin MetalTyrannomon taisteli valtavaa Pagumon-laumaa vastaan, kunnes Tagiru käski hänen perääntyä. Myöhemmin Tagiru yhdisti MetalTyrannomonin Arresterdramonin kanssa hybridimuotoon. Digimon Xros Wars -mangassa MetalTyrannomon nähtiin vankina Dark Crystal Palacessa. Myöhemmin Shademon yhdisti MetalTyrannomonin Andromonin, MetalMamemonin ja Megadramonin kanssa Mugendramoniksi. Vuoden 2020 Digimon Adventure -sarjassa Devimon lähetti MetalTyrannomonin lasten kimppuun. MetalTyrannomon kukisti lasten digimonit ja Ogremon taisteli MetalTyrannomonia vastaan ja uhrautui, jotta lapset onnistuisivat pakenemaan. MetalTyrannomon seurasi lapsia metsään ja oli voitolla, kunnes MetalGreymon onnistui tuhoamaan MetalTyrannomonin. MetalTyrannomon voi kehittyä Mugendramoniksi tai RustTyrannomoniksi. MetalTyrannomonista on myös X-Antibodymuoto MetalTyrannomon X, joka esiintyi Digimon Heroes! -pelissä.

Metamormon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Metamormon on Mega-tason mutanttidigimon. Metamormonin hyökkäyksiä ovat Laser Translation ja Trancey Rave. Metamormon on esiintynyt Digimon Adventure V-Tamer 01 -mangassa. Metamormon hyökkäsi Babamonin kylään ja kykeni muuntautumaan rinnassaan olevan laitteen avulla Imperialdramoniksi, Ghoulmoniksi, Goldramoniksi ja Agunimoniksi taistellessaan Taichia ja Takuyaa vastaan. BurningGreymon ja Zeromaru onnistuivat lopulta kukistamaan Metamormonin.

Meteormon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Meteormon (jap. Insekimon) on Ultimate-tason mineraalidigimon. Meteormon muistuttaa timantinväristä Gotsumonia. Meteormonin hyökkäyksiä ovat Cosmo Flash, Falling Stars ja Big Bang Blow. Digimon Frontierissa Gotsumon kehittyi Meteormoniksi ja tuhosi Knightmonin, mutta Dynasmon kukisti Meteormonin. Toinen Meteormon nähtiin Moon Basen tukikohdassa. Digimon Data Squadissa Gotsumon kehittyy Meteormoniksi ja taistelee lapsia vastaan ja on voitolla, kunnes RizeGreymon onnistuu tuhoamaan hänet. Vuoden 2020 Digimon Adventure -sarjassa Meteormon nähtiin niiden digimonien joukossa, joiden kodit Millenniummon oli tuhonnut, sekä yrittämässä auttaa ElDradimonia pääsemään takaisin omaan kotiinsa. Myöhemmin se reagoi muiden uuden kotipaikan perustaneiden digimonien kanssa Soundbirdmonien hyökkäyksen.

Mikemon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mikemon on Champion-tason petodigimon, joka muistuttaa ulkonäöltään tiikerimäistä Tailmonia, jolla on ruskeat hanskat. Mikemonin hyökkäyksiä ovat Paw Punch ja Neko Claw. Digimon Fusionissa Mikemoneja nähtiin Bright Landin asukkaina. Mikemon voi kehittyä Bastemoniksi.

Milleniummon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Milleniummon on Mega-tason digimon, joka esiintyy peleissä Digimon Battle Spirit, Digimon: Anode/Cathode Tamer ja Digimon Adventure 02: Tag Tamers. Hänet myös mainittiin ohimennen sarjassa Digimon Zero Two. Milleniummon syntyi kun Mugendramon ja Kimeramon DNA-Digivoituivat keskenään. Tämä uudestisyntynyt digimon oli niin vahva että hän onnistui vangitsemaan valitut lapset ja luomaan uudelleen heidän aiemmin tuhoamansa digimonit kuten Devimonin, Etemonin, Vamdemonin ja Piamonin ja laittoi heidät vartioimaan lapsia. Agumon onnistui pakenemaan Taichin digivicen kanssa ja sai yhteyden Ryo Akiyamaan, joka suostui auttamaan Agumonia pelastamaan ystävänsä. Ryo liittoutui muiden digimonien kanssa, jotka onnistuivat kukistamaan Milleniummonin luomat digimonit ja pelastamaan Valitut lapset. Lopputaistelun aikana Ryo kukistaa Milleniummonin ja pelastaa Taichin.

Millenniummon teki cameo-roolin Digimon Zero Two -sarjassa, jossa takauma paljasti, että Ryo Akiyama ja Ken Ichijouji taistelivat Millenniummonia vastaan digimaailmassa ja onnistuivat kukistamaan tämän, mutta Millenniummon ennen kuolemaansa istutti Keniin pimeyden siemenen, joka korruptoi Kenin ja muutti hänet Digimon-keisariksi.

Digimon Xros Wars-mangassa Shademon loi Millenniummonin yhdistämällä Mugendramonin Kimeramonin kanssa. OmniShoutmon ja ZekeGreymon taistelivat Millenniummonia vastaan Rain Zonella Dark Crystal Palacessa ja onnistuivat Mikeyn ja Christopherin avulla lähettämään Millenniummonin digiportin kautta Digitaaliseen avaruuteen. Bagramon myöhemmin Shademonin avustuksella toi Millenniummonin Jupiter Zonelle ja yhdisti AxeKnightmonin Millenniummonin kanssa ZeedMillenniummoniksi.

Vuoden 2020 Digimon Adventure -sarjassa Millenniummon oli Valittujen seuraava suuri vastustaja Devimonin tuhouduttua. Millenniummon taisteli muinoin ZeedMillenniummonin hahmossa WarGreymonia, MetalGarurumonia, Hououmonia, HerculesKabuterimonia, Rosemonia, Vikemonia, Seraphimonia ja Ophanimonia vastaan. Millenniummon ei kuitenkaan tuhoutunut kokonaan, vaan hän muuttui lukuisiksi pimeyden kristalleiksi, jotka putosivat eri puolelle Ikuista mannerta. Ne imivät dataa mustista salamoista voidakseen elvyttää Millenniummonin ruumiin. Millenniummonin sielu säilyi pienemmässä kristallissa Moon=Millenniummonin hahmossa, päätyen Pilvimantereelle. Orochimon, SkullKnightmon ja NeoDevimon käyttivät sen voimaa kehittyäkseen Nidhoggmoniksi, AxeKnightmoniksi ja DanDevimoniksi taistellessaan Valittuja vastaan. DanDevimonin tuhouduttua AxeKnightmon kantoi yhä Moon=Millenniummonin kristallia mukanaan. Millenniummonin ruumiin suurin palanen, FAGA, putosi alueelle, joka nimettiin Sinetöidyiksi maiksi. FAGA:n luokse kerääntyneet Millenniummonin palvelijat, Vademonit, ohjeistavat SkullKnightmonin kraatterin muotoiselle alttarille ohjaamaan mustat salamat suurempiin pimeyden kristalleihin, jotka johdattaisivat salamoiden sisältämän datan suoraan FAGA:an Millenniummonin ruumiin elvyttämiseksi. SkullKnightmon kehittyy uudelleen AxeKnightmoniksi ja vapauttaa Moon=Millenniummonin oman kristallinsa sisältä. WarGreymonin onnistuttua tuhoamaan AxeKnightmonin ja alttarilla olleet pimeyden kristallit, Moon=Millenniummon pakeni Vademonien luokse etsimään uutta keinoa ruumiinsa takaisin saamiseksi. Moon=Millenniummon nosti lopulta itsensä ja FAGA:n esiin Sinetöidyillä mailla sijaitsevasta järvestä, yhdistäen Sakkakumonista kehittyneen Kimeramonin sekä omat Vademon-palvelijansa ja Mugendramonin jäännökset itseensä tullakseen taas Millenniummoniksi. Millenniummon käyttää Time Unlimited -tekniikkaa vangitakseen Valitut sekä kumppanidigimonit mustaan energiakuulan sisällä olevaan tasku-ulottuvuuteen. Mutta Taichi ja WarGreymon, joiden oletettiin kuolleen, paljastavat olevansa yhä elossa ja käyvät taisteluun Millenniummonia vastaan. Kun muut Valitut vapautuvat, kaikkien kahdeksan Valitun sisäinen toivo ja valo äärikehittävät HolyAngemonin ja Angewomonin Goldramoniksi ja Holydramoniksi. Goldramon ja Holydramon tuhoavat Millenniummonin, mutta Millenniummonin henki kehittyy ZeedMillenniummoniksi, joka alkaa voimillaan ajaa Digimaailmaa kohti maailmanloppua. Digimaailma sekä Valittujen kanssa ystävystyneet digimonit lähettävät omaa sisäistä toivoa ja valoaan Valituille planeetan sisältä ja antaa WarGreymonin Gaia Force -hyökkäykseen lisää voimaa. ZeedMillenniummon kuitenkin torjuu Gaia Forcen voimillaan, jolloin Goldramon ja Holydramon tehostavat Gaia Forcea vielä entisestään niin, että se tuhoaa ZeedMillenniummonin.

Mimicmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mimicmon on Champion-tason mutanttidigimon. Mimicmon muistuttaa mustaa häkkiä, jolla on kaksi kättä ja rautapallo ketjussa ja tykki kädessään. Mimicmonin hyökkäyksiä ovat Hinder Miasma ja Dead Shot. Mimicmon on esiintynyt Digimon Reference Book -kirjassa. Mimicmonin nimi tulee Dungeons & Dragons -pelissä esiintyvästä Mimic-hahmosta.

Minervamon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Minervamon on Mega-tason jumaladigimon ja yksi Olympos XII:n jäsenistä. Minervamon muistuttaa naissoturia, joka kantaa Olympia-nimistä miekkaa ja kilpeä käsissään. Minervamonin hyökkäyksiä ovat Strike Roll, Madness Merry-go-round, Dominion Blade ja Olympia Slash. Minervamon esiintyy peleissä Digimon World Dawn/Dusk, Digimon World Data Squad ja Digimon Twin. Minervamon voi kehittyä voimakkaampaan mega-ultimate muotoonsa Mervamoniksi. Minervamonin nimi tulee roomalaisesta viisauden ja strategian jumalasta Minervasta. Minervamonista on myös X-Antibodymuoto Minervamon X.

Minomon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Minomon on In-Traning-tason digimon, joka on kehittynyt Leafmonista. Minomonin hyökkäyksiä ovat Pinecone Attack ja Worm Barrier. Minomon muistuttaa vihreää olentoa ruskean kävyn sisällä ja jolla on pitkä lanka päässään. Minomon nähtiin sarjassa Digimon Zero Two Wormmonin In-Training -muotona. Digimon Tamersissa Minomon oli yksi niistä digimonesta, jotka halusivat Rikan kouluttajakseen. Digimon Frontierissa Minomoneja nähtiin Snimonin apulaisina. Myöhemmin Minomoneja nähtiin Yellow Moonilla. Digimon Fusionissa Minomoneja nähtiin Jungle Zonen asukkaina. Minomonit tarkkailivat Angien ja Jeremyn tanssia ja myöhemmin kiittivät lapsia heidän kukistettua alueella olevat Bagra Armyn joukot. Minomonin nimi tulee sanasta minomushi, joka on väännetty minoga-nimisestä hyönteisestä.

Fresh In-Training Rookie Champion DNA-Ultimate DNA-Mega
Leafmon Minomon Wormmon Stingmon Paildramon Imperialdramon
Armor (lempeys)
Pucchiemon

Minotarumon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Minotarumon on eläindigimon, josta on olemassa sekä Champion- että Ultimate-tason versiot. Minotarumon muistuttaa härän ja ihmisen risteytystä, jolla on armeijamaiset saappaat ja Demon Arm niminen ase vasemman kätensä tilalla. Minotarumonin hyökkäyksiä ovat Earthquake Drill, Demon Arm ja Heavy Attack. Sarjassa Digimon Zero Two Archnemon loi Minotarumonin Pimeästä Tornista ja lähetti hänet tuhoamaan sillan. Nefertimon ja Pegasmon sitoivat Minotarumonin ja Aquilamonin avustuksella Lightdramon tuhosi Minotarumonin. Myöhemmin Minotarumon nähtiin ihmisten maailmassa mayatemppelin raunioilla yhdessä Dokugumonin kanssa. WereGarurumon onnistui kukistamaan heidät ja lähetti heidät takaisin Digimaailmaan. Minotarumon nähtiin myös lopputaistelussa BelialVamdemonia vastaan. Digimon Data Squadissa Minotarumon oli yksi Kuratan ryhmän uhreista. Digimon Fusionin ensimmäisellä kaudella Minotarumoneja nähtiin MadLeomonin joukoissa ja toisella kaudella MegaDarknessBagramonin joukoissa, jotka hyökkäsivät ihmisten maailmaan. Paljastui että yksi Minotarumoneista oli ennen Gotsumon, jonka Bagramon korruptoi pahaksi. Vuoden 2020 Digimon Adventure -sarjassa Minotarumon ohjasi valtavaa Bulbmonia, joka kuljetti joukkoja Troopmoneja sisällään. Monotarumon lähetti osan Troopmoneista hyökkäämään Taichin ja Yamaton kimppuun. Myöhemmin Minotarumon yritti yhdessä Bullmonin kanssa puolustaa Bulbmonin sisällä olevaa holvia, mutta Leomon onnistui kukistamaan Minotarumonin taistelussa. Minotarumonin nimi tulee minotaurista.

MirageGaogamon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

MirageGaogamon on MachGaogamonin Mega-muoto. MirageGaogamon muistuttaa ritarimaista MachGaogamonia, jolla on digikromattu haarniska, punainen viitta ja samanlainen Digital Hazard symboli rinnassaan kuten Guilmonillakin. MirageGaogamon voi kehittyä Burst Modeen. MirageGaogamonin hyökkäyksiä ovat Full Moon Blaster, Double Crescent Mirage ja Gale Claw ja Burst Modessa Meteor Shackle, Final Mirage Burst ja Luna Hook Slasher. Digimon Data Squadissa MachGaogamon kehittyi MirageGaogamoniksi ja kukisti taistelussa BioLotosmonin. Myöhemmin MirageGaogamon kehittyi Burst Modeen ja tuhosi Crusadermonin.

Missimon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Missimon on In-training tason konedigimon, joka muistuttaa ohjusta, jolla on kaksi robottimaista kättä ja sinistä nuolta muistuttavat kasvot, joissa on punaiset silmät. Missimonin hyökkäys on Missile Crash, jossa Missimon iskeytyy viholliseensa. Digimon Fusionissa Missimoneja nähtiin Mikeyn unessa ja MadLeomonin armeijassa. MetalGreymon tuhosi osan heistä taistelun aikana. Missimoneja nähtiin myös MegaDarknessBagramonin hyökkäysjoukoissa ihmisten maailmaan. Digimon Next -mangassa useita Missimoneja nähtiin Barbamonin armeijassa. Missimon voi kehittyä Bommonista. Missimonin vaihtoehtoinen muoto on ScudMissimon.

Mistymon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mistymon on Ultimate-tason velhodigimon, joka on kehittynyt Wizardmonista. Mistymon muistuttaa velhosoturia, jolla on violetti viitta ja hattu ja liekehtivä miekka kädessään. Mistymonin hyökkäyksiä ovat Core Dart ja Blast Fire. Mistymon on esiintynyt Digimon Masters -pelissä. Mistymon voi kehittyä Dynasmoniksi.

Mitamamon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mitamamon on Mega-tason Jumalpetodigimon. Mitamamonin hyökkäyksiä ovat Roaring Flame Wheels, Ash and Thunderclap Eyes ja Resounding Scent Water Moon. Mitamamon on esiintynyt Digimon ReArise -pelissä ja V-Jump -mangassa. Pelissä Mitamamon voi kehittyä Chirinmonista.

ModokiBetamon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

ModokiBetamon on Rookie-tason merieläindigimon. ModokiBetamon muistuttaa Betamonia, mutta on väriltään keltainen. ModokiBetamonin hyökkäyksiä ovat Electro Shock, Fin Blade ja Aqua Tower. ModokiBetamon on esiintynyt Digimon World, Digimon World 2 ja Digimon World 2003 -peleissä.

Mojyamon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mojyamon on Champion-tason eläindigimon, joka muistuttaa lumimiestä. Mojyamonin hyökkäyksiä ovat Ice Blow, Bone Boomerang, Dancing Punch ja Bone Strike. Digimon Adventuressa lapset kohtasivat mustan rattaan vaikutuksen alaisen Mojyamonin, joka oli tavallista suurempi kooltaan. Frigimon, Greymon ja Garurumon onnistuivat vapauttamaan Mojyamonin rattaasta, jolloin Mojyamon palautui normaalikokoiseksi. Myöhemmin pienikokoinen Mojyamon nähtiin asiakkaana Digitamamonin ravintolassa. Sarjassa Digimon Zero Two Mojyamon nähdään digimonkeisarin pimeän renkaan vaikutuksen alaisena. Fladramon onnistui vapauttamaan Mojyamonin renkaan vallasta. Myöhemmin Mojyamoneja nähdään puolustamassa viidettä Pyhää Kiveä BlackWarGreymonilta, mutta epäonnistuivat. Myöhemmin Mojyamon ilmestyi ihmisten maailmaan Hongkongiin. Mojyamon nähdään myös lopputaistelussa BelialVamdemonia vastaan.

Digimon Frontierissa Mojyamoneja nähdään Ennustajakylässä, Autumn Leaf Fairilla ja Trailmonien kilpailussa. Digimon Data Squadissa SaberLeomon kertoo Mojyamonin olleen yksi Kuratan ryhmän uhreista 10 vuotta sitten. Digimon Fusionissa Mojyamon oli yksi Ren Tobarin nappaamista digimoneista. Vuoden 2020 Digimon Adventure: -sarjassa Mojyamon johti kylää, jonne oli paennut useita asukkaita Zanbamonin tuhoamista kylistä. Mojyamonin vaihtoehtoinen muoto on JungleMojyamon.

Mokumon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mokumon on Fresh-tason savudigimon, joka muistuttaa harmaata savupilveä, jolla on kädet, keltaiset silmät ja jonka päässä on pieni liekkiä muistuttava valonlähde. Mokumonin hyökkäys on Smoky Blow. Sarjassa Digimon Tamers ryhmä Mokumoneja nähtiin Shibumin apulaisina. Yksi Mokumoneista otti Shibumin hahmon mennessään oikeaan maailmaan ja muuntautui Siniseksi Kortiksi. Yamaki jahtasi Mokumonia luullen häntä Shibumiksi, mutta Mokumon katosi savupilveen. Kaksi muuta Mokumonia nähtiin Shibumin kirjastossa Water Spacessa. Digimon Frontierissa Mokumoneja nähtiin Ennustajakylässä ja Autumn Leaf Fairilla. Digimon Fusionin kolmannella kaudella Mokumon nähtiin Digimon Landin puistossa. Mokumon voi kehittyä DemiMeramoniksi.

Monimon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Monimon on In-Traning-tason digimon, joka muistuttaa pientä vihreää televisiota. Monimonin hyökkäyksiä ovat Rappa, Suppa ja Toppa. Digimon Fusionissa Monimoneja nähtiin Nene Amanon armeijassa. Vuoden 2020 Digimon Adventure -sarjassa Monimoneja nähtiin pakolaisina Mojyamonin kylässä. Monimon voi kehittyä Monitamoniksi.

Monitamon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Monitamon on Rookie-tason ninjadigimon, joka muistuttaa pientä ihmistä, jolla on tietokoneen näyttöä muistuttava pää. Monitamon voi olla väriltään joko vihreä tai punainen. Monitamonin hyökkäyksiä ovat Fire Shot, Water Dragon, Wind Wheel, Lightning Flash, CyberRecon, Foliage Concealment ja Water Concealment Technique ja Hi-VisionMonitamonina Flame Blast, Water Spout Cannon, Whirling Wind Tunnel ja Thunderous Lightning Attack. Digimon Fusionissa Monitamoneja nähtiin Nenen Midnight-armeijan tiedustelijoina ja tiedonvälittäjinä. Kuusi Monitamonia liittyi myöhemmin Mikeyn ryhmään. Monitamoneja nähtiin myös Warrior Zonen asukkaina. Kolme Monitamonia voivat yhdistyä keskenään Hi-VisionMonitamoniksi, joka on väriltään musta ja televisionkokoinen. Hi-VisionMonitamon voi yhdistyä Mervamonin ja Wisemonin kanssa Mervamon Wide-Hi-Vision Sword-muotoon. Digimon Ghost Gamessä Monitamon esiintyi Bokomonin ja Bakumonin avustajana.

Monitamonin vaihtoehtoinen muoto on SakutekiMonitamon, joka muistuttaa Monitamonia, jolla on pieni lautasantenni päässään. SakutekiMonitamon on esiintynyt Digimon Catch Ganbare Monitamon! -pelissä.

Monmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Monmon (jap. Koemon) on Rookie-tason petodigimon. Monmon muistuttaa pientä vihreää apinaa, jolla on ihmismäiset jalat, ruskeat käsineet, iso ritsa selässään ja leopardikuvioinen kaapu vyötäröllään. Monmonin hyökkäyksiä ovat Swing Swing, Banana Slip, Baby Swing ja Mischievous Hoop. Vuoden 2020 Digimon Adventure: -sarjassa Monmon nähtiin pakolaisena Mojyamonin kylässä. Digimon Ghost Gamessä Monmon oli ilmestynyt rantalomakohteeseen, mutta kukaan ei nähnyt häntä, paitsi vanha nainen, jota hän kutsui mummoksi ja joka oli vienyt Monmonin leikkimään temarin kanssa ja katsomaan ilotulitteita, jonka jälkeen Monmon oli masentunut mummon äkillsestä katoamisesta ja oli siitä lähtien yrittänyt kiinnittää ihmisten huomion ja pyytää heitä leikkimään kanssaan tuloksetta. BetelGammamon ja Jellymon luovat ilotulitteita muistuttavia räjähdyksiä ilahduttaakseen Monmonia, ja hän materialisoiduttuaan päätti jäädä kiertämään ihmisten maailmaa. Monmon on esiintynyt myös Digimon Xros Wars-mangassa ja peleissä Digimon World 2003, Digimon World DS ja Digimon World Dawn/Dusk. Monmon voi kehittyä Armormoniksi.

Monochromon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Monochromon on Champion-tason dinosaurusdigimon, joka on väriltään mustanharmaa. Monochromonilla on myös pitkä sarvi nokassaan. Monochromonin hyökkäyksiä ovat Volcano Strike, Slamming Attack, Grand Fire, Gaudy Tusk, Fiery Breath ja Tomahawk Slash. Digimon Adventuressa lapset kohtasivat kaksi Monochromonia jotka piirittivät heidät. Monochromonit taistelivat keskenään kunnes putosivat mereen. Myöhemmin Monochromoneja nähdään Etemonin kätyrinä ja vartioimassa Nanomonin Pyramidia. Monochromonit tuhoutuivat imeytymällä Etemonin verkostoon yhdessä Tyrannomonien ja Gazimonin kanssa. Sarjassa Digimon Zero Two Monochromon oli ensimmäinen lasten kohtaama pahan renkaan vallassa ollut digimon. Fladramon onnistui vapauttamaan Monochromonin renkaan vallasta. Myöhemmin digimonkeisari käytti Monochromonia osana Kimeramonia. Myöhemmin ihmisten maailmassa Gotsumon kehittyi Monochromoniksi ja taisteli Minotarumonia ja Dokugumonia vastaan. Digimon Tamersissa Gorillamon tuhosi Monochromonin Henryn videopelissä. Digimon Data Squadissa SaberLeomon kertoo Gotsumonille Monochromonin olleen yksi Kuratan ryhmän uhreista 10 vuotta sitten. Monochromon nähtiin myös lasituubissa Kuratan laboratoriossa. Elokuvassa Digital Monster: X-Evolution Monochromoneja nähdään Silphymonin johtamassa kapinallisryhmässä ja pakenemassa Omnimonia. Monochromon esiintyi myös Digimon Xros Wars -mangassa. Vuoden 2020 Digimon Adventure -sarjassa Yamato ja Gabumon päätyivät Monocromonien alueelle jouduttuaan erilleen muista. Monochromon voi kehittyä Vermilimoniksi. Monochromonista on myös X-Antibodymuoto Monochromon X, joka esiintyi Digimon Collectors -pelissä.

Monodramon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Monodramon on Rookie-tason minilohikäärmedigimon. Monodramon muistuttaa violettia pikkulohikäärmettä. Monodramonin hyökkäyksiä ovat Crack Bite ja Beat Knucle. Digimon Fusionissa Monodramon oli yksi niistä digimoneista, jotka yhdistyivät Shoutmonin kanssa Shoutmon X7 Superior Modeen lopputaistelussa MegaDarknessBagramonia vastaan. Digimon Ghost Gamessä kaksi Monodramonia nähtiin Sealsdramonin uhreina. Myöhemmin eri Monodramon nähtiin Petermonin hallitsemassa Mikä-Mikä-Maassa. Monodramon on esiintynyt myös mm Digimon Tamers: Brave Tamer, Digimon World Dawn and Dusk ja Digimon Story: Lost Evolution -peleissä ja Digimon Adventure V-Tamer 01 -mangassa. Monodramon kehittyy Hopmonista ja voi kehittyä Strikedramoniksi.

Monzaemon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Monzaemon

Monzaemon muistuttaa jättiläismäistä keltaista nallekarhua, jolla on punaiset viirusilmät. Monzaemon on normaalisti kiitettävän voimakas Ultimate-tason digimon, joskin Digimon Adventuressa hän oli yksi kaikkien aikojen heikoimmista Ultimate-tason digimoneista. Monzaemonin hyökkäyksiä ovat Heart Attack (Sydänhyökkäys), Virus Attack (Virushyökkäys), Hug ("Iso hali"), Bunbun Punch ja Love Song. Sydänhyökkäyksessä Monzaemon ampuu satoja pieniä sydämiä, jotka ovat väriltään joko sinisiä tai punaisia. Siniset sydämet tuottavat surua ja vangitsevat vastustajan, kun taas punaiset sydämet tuottavat iloa. Halihyökkäyksessä Monzaemon halaa uhriaan kovaa tukehduttaen hänet. Monzaemon voi myös iskeä vastustajaansa molemmilla käsillään tai hurmata vastustajansa rakkauslaululla.

Monzaemon on pohjimmiltaan rauhallinen digimon, joka vartioi digimonien synnyinmaata, kuten myös Elecmon. Valtava pehmolelu on vaarallinen vain, kun sen vartioimaa aluetta vahingoitetaan, lukuun ottamatta sitä, kun se joutui Devimonin pahan rattaan valtaan, ja muuttui ilkeäksi, jolloin se vain tuhosi paikkoja Digimon Adventuressa. Kohdattuaan Valitut lapset pimeän renkaan vaikutuksen alaisena Monzaemon otti lapset vangikseen Heart Attack -iskullaan ja sai heidät luulemaan itseään leluiksi. Vain Mimi ja Palmon pääsivät pakoon ja yrittivät pelastaa ystävänsä ja Palmon kehittyi Togemoniksi. Vaikka Monzaemon oli Ultimate-tason digimon, Champion-tason Togemon voitti hänet helposti taistelussa ja sai mustan rattaan lähtemään Monzaemonista. Toinen Monzaemon nähtiin asiakkaana Digitamamonin ravintolassa. Myöhemmin Sarjassa Digimon Zero Two Monzaemon ilmestyy ihmisten maailmaan Yamaton konserttiin. Monzaemon nähdään myös lopputaistelussa BelialVamdemonia vastaan.

Digimon Frontierissa Monzaemon nähdään kelluvalla lelusaarella. BlackToyAgumon muuttaa Monzaemonin viruksella WaruMonzaemoniksi, joka kidnappaa Tommyn. Lasten tuhottua BlackToyAgumonin, he huomaavat Tommyn kyenneen poistamaan viruksen Warumonzaemonista ja muuttaneen tämän takaisin normaaliksi. Myöhemmin Monzaemoneja nähdään Ennustajakylässä, Autumn Leaf Fairilla ja Trailmonien kilpailussa. Digimon Fusionissa useita Monzaemoneja nähtiin WaruMonzaemonin keittiöapulaisina. Myöhemmin WaruMonzaemon yhdisti Monzaemonit itseensä muuttuen GigaWaruMonzaemoniksi. Monzaemon nähtiin myös Digimon Xros Wars -mangassa.

Digimon Adventure tri. -elokuvasarjan kuudennessa osassa Future Monzaemon oli yksi digimoneista, joiden muistot onnistuttiin palauttamaan Meicoomonin sisälle jääneen varmuuskopiodatan avulla.

Vuoden 2020 Digimon Adventure -sarjassa Monzaemonia esittävä patsas nähdään esiintymässä Mom-Mon Park -nimisen huvipuiston maskottina, mutta olikin todellisuudessa WaruMonzaemonin käyttämä valeasu. Myöhemmin oikea Monzaemon nähtiin niiden digimonien joukossa, joiden kodit Millenniummon oli tuhonnut, sekä yrittämässä auttaa ElDradimonia pääsemään takaisin omaan kotiinsa. Myöhemmin Abbadomonin kukistumisen jälkeen Monzaemon nähtiin jakamassa ilmapalloja Mom-Mon Parkin huvipuistossa oleville digimoneille.

Digimon Ghost Gamessä Monzaemon jahtasi WaruMonzaemonia ja ExTyrannomonia, jotka muuttivat ihmisiä nukeiksi. Monzaemon myöhemmin johdatti Hiron ja Rulin heidän jäljilleen. Myöhemmin Monzemon onnistui kukistamaan WaruMonzaemonin ja ExTyrannomonin taistelussa omalla sydänhyökkäyksellään, joka muutti WaruMonzaemonin ja ExTyrannomonin hyviksi, jonka jälkeen he pyysivät tekojaan anteeksi ja palauttivat nukeiksi muuttamansa ihmiset normaaleiksi.

Monzaemonin paha Ultimate-muoto on WaruMonzaemon, joka eroaa Monzaemonista mustan värinsä ja virusmuotonsa perusteella. Monzaemon voi muuttua WaruMonzaemoniksi tietokoneviruksen avulla. Monzaemonista on myös X-Antibodymuoto Monzaemon X.

Rookie Champion Ultimate "Dark"-Ultimate Mega
Chuumon Numemon Monzaemon WaruMonzaemon Machinedramon

Moon=Millenniummon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Moon=Millenniummon on Mega-tason digimon, joka on Millenniummonin henki vangittuna Millenniummonin sisäisen maailman ytimenä toimivan kristallin sisään. Moon=Millenniummonin hyökkäyksiä ovat Death Crystal, Dimension Destroyer, Crystal Drop ja Killer Light.

Pelissä Digimon Adventure 02: Tag Tamers Ryo Akiyama löysi Millenniummonin sisältä Moon=Millenniummonin, mutta kun sitä ympäröivä kristalli tuhoutui taistelun jälkeen, Moon=Millenniummon kehittyi ZeedMillenniummoniksi. Digimon Xros Wars -mangassa ZeedMillenniummon yhdistettyään Shademonin ja Neneen itseensä hän loi Moon=Millenniummonin kristallin vangiten Neneen sen sisälle. Myöhemmin Christopher ja Kotone onnistuivat saamaan Neneen puhdistumaan Shademonista ja muuntautumaan Luminamoniksi ja vapautumaan kristallista.

Vuoden 2020 Digimon Adventure -sarjassa Moon=Millenniummonin pimeyden kristalli nähtiin Devimonin ja hänen palvelijoidensa käsissä. Kristallin avulla pahat digimonit kykenivät kehittymään ilman ihmiskumppaneita ja estämään näiden kuolemat, jos nämä eivät hävinneet taisteluitaan vahvinpaan muotoon kehittyneinä. Devimon käytti ensin kristallia pelastamaan Orochimonin kuolemalta ja kehittämään sen Nidhoggmoniksi. Myöhemmin hän käytti sitä kehittääkseen SkullKnightmonin AxeKnightmoniksi ja itsensä Calmaramonin lähettämällä datan avustuksella NeoDevimoniksi. NeoDevimonin tuhouduttua, AxeKnightmon itse käytti kristallia pelastaakseen NeoDevimonin ja kehittääkseen hänet DanDevimoniksi. DanDevimonin tuhouduttua AxeKnightmon kantoi kuitenkin yhä mukanaan Moon=Millenniummonin kristallia.

Siinä missä Millenniummonin sielu eli Moon=Millenniummonissa, Millenniummonin ruumiin jäänteet olivat levinneet ympäri Ikuista mannerta suurempien kristallien muodossa, saaden ihmisten tietokoneverkosta varastettua uutta dataa mustien salamoiden muodossa uutta ruumistaan varten. Mustat salamat saivat myös digimoneja muuttumaan väkivaltaisiksi, niin kuin Devimonin Soundbirdmon-palvelijat ja pimeyden miasma tekivät, ja lisäksi niillä oli kyky saada digimoneja kehittymään. Myöhemmin rituaalialttarilla SkullKnightmon vapauttaa Moon=Millenniummonin kristallinsa sisältä ja alkaa keskittää mustat salamat alttarilla oleviin lukuisiin suurempiin kristalleihin elvyttääkseen Millenniummonin ruumiin. Moon=Millenniummonin henki superkehittää SkullKnightmonin uudelleen AxeKnightmoniksi ja kasvattaa tämän valtavan kokoiseksi. Myöhemmin WarGreymonin tuhottua AxeKnightmonin ja alttarilla olleet pimeyden kristallit, Moon=Millenniummonin henki pakeni FAGA:an, Vademonien vartioimaan suureen pimeyden kristalliin. Moon=Millenniummon nosti lopulta itsensä ja FAGA:n esiin Sinetöidyillä mailla sijaitsevasta järvestä sekä yhdistäen Sakkakumonista kehittyneen Kimeramonin itseensä. Tämän jälkeen FAGA hajosi sirpaleiksi ja räjähti, tuhoten Vademonit sekä vapauttaen henkiinheränneen Millenniummonin Digimaailmaan.

Moonmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Moonmon on In-Traning-tason limadigimon. Moonmon muistuttaa sinistä olentoa, jolla on pitkä sininen uloke päässään. Moonmonin hyökkäys on Dark Bust. Moonmon on esiintynyt Digimon World Dawn and Dusk, Digimon Story: Lost Evolution ja Digimon World Championship -peleissä. Moonmon voi kehittyä Lunamoniksi. Moonmonin nimi tulee kuusta.

Moosemon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Moosemon on Armor-tason petodigimon. Moosemon voi syntyä Hawkmonista Toivon Digieggin avulla. Moosemon muistuttaa valkoista hirveä, jolla on siniset sarvet, sininen harja ja sinisiä raitoja. Moosemonin hyökkäyksiä ovat Horn Blade ja Hanging Twister. Moosemon esiintyi Digimon Frontier: Island of Lost Digimon -elokuvassa Grizzlymonin armeijassa. Digimon Fusionissa Moosemon oli yksi Ren Tobarin nappaamista digimoneista. Digimon Ghost Gamessä lasten kukistettua Splashmonin jäädyttämällä tämän, Moosemon saapui paikalle yhdessä BlackTailmon Uverin kanssa rekeä vetäen vieden Splashmonin jäätyneen ruumiin takaisin digimaailmaan.

MoriShellmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

MoriShellmon on Champion-tason eläindigimon. MoriShellmon muistuttaa Shellmonia, mutta on väriltään vihreä ja elää metsissä. MoriShellmonin hyökkäyksiä ovat Shell Pile, Mind Fog, Invisible Tacle ja Nature Hit Ray. Digimon Ghost Gamessä MoriShellmon asui metsässä, jossa hän luomansa sumun avulla piilotti metsään pakenevia ihmisiä pitäen heitä unessa. Osa näistä ihmisistä joutuivat myöhemmin Treemonin uhreiksi. MoriShellmon on esiintynyt myös Digimon World -trilogiassa ja Digimon World Dawn and Dusk -pelissä.

Morphomon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Morphomon on Rookie-tason hyönteisdigimon, joka esiintyi ensimmäisen kerran elokuvassa Digimon Adventure: Last Evolution Kizuna. Morphomon on väriltään valkoinen ja sillä on iso pää, siniset silmät, pitkät käsivarret, pienet mustat jalat ja pitkät korvan kaltaiset lisäykset. Sen käsivarsissa ja korvissa on kuvioita, jotka muistuttavat Morpho-perhosen siipiä. Sen päässä on myös siipimäiset lisäykset samalla kuviolla, ja antennit tummansinisillä kärjillä ja kolme samanväristä raitaa. Morphomonin hyökkäys on Rinrin Therapy.

Morphomon oli entisen lapsinero Menoa Belluccin digimonkumppani, kunnes katosi ihmisten maailmasta Menoan saatua jo 14-vuotiaana kirjeen, jossa hänet valittiin yliopistoon. Tämä johtui siitä, että Valittuna lapsena voi toimia ainoastaan ihminen, joka ei ole vielä päättänyt mitä tekee aikuisena elämällään. Kumppaninsa menetyksen myötä Menoan mielenterveys järkkyi ja aikuisena hän yritti luoda Morphomonin uudelleen, mutta saikin aikaan keinotekoisen digimonin Eosmonin, jonka alkuperäinen muoto muistutti ulkonäöltään Morphomonia ja jolla oli erikoiskyky vaivuttaa Valittuja lapsia koomaan sekä digitalisoida näiden tietoisuudet ja digimonkumppanit paikkaan, jossa he uskoivat olevansa yhä lapsia ja voivat elää digimonkumppaniensa kanssa ikuisesti, ilman pelkoa näiden menettämisestä. Myöhemmin kun Agumon ja Gabumon kukistivat Eosmonin Mega-muodon, Taichi ja Yamato neuvoivat Menoaa antamaan Morphomonin katoamisen itselleen anteeksi. Menoa muisti sillä hetkellä myös Morphomonin viimeiset sanat: ”Tulemme aina olemaan yhdessä”.

Digimon Ghost Gamessä Morphomon oli joutunut tutkijan nappaamaksi tämän leikkiessä internetissä. Morphomon oli yrittänyt kutsua apua viestittämällä muille digimoneille Rinrin Therapy hyökkäyksellään, mutta Morphomonin omat tunteet olivat värjänneet hyökkäyksensä punaiseksi, mikä oli tehnyt vaikutuksen alle joutuneet digimonit hulluiksi, mukaanlukien Numemonin. Clockmonin ja Mummymonin yrittäessä auttaa lapsia selvittämään asiaa he saivat selville Morphomonin hyökkäysten lähteen olevan punaisena hehkuva kaapattu avaruusasema kuun lähellä. WezenGammamonin tuhottua avaruusaseman hyökkäyksellään, Clockmon onnistui pelastamaan Morphomonin ja vapauttamaan tämän.

Mothmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mothmon on Armor-tason hyönteisdigimon. Mothmon voi syntyä Patamonista Tiedon Digieggin avulla. Mothmon muistuttaa perhosta, jolla on sarjatuliase pyrstössään ja Tiedon Tunnukset siivissään. Mothmonin hyökkäyksiä ovat Multible Blaster, Gauss Powder, Energy Sucking ja Poison Dust. Mothmon on esiintynyt Digimon-korttipelissä.

Motimon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Motimon jap. モチモン) on kehittynyt Pabumonista ja kehittyy Tentomoniksi. Motimonin aseen nimi on Bubble Blow (Kuplapuhallus). Motimon on vaaleanpunainen digimon, jolla on mustat silmät ja kaksi kättä, joissa kummassakin on kolme kynttä. Digimon Adventuressa AtlurKabuterimon dedigivoitui Motimoniksi aina taistelun jälkeen. Digimon Frontierissa Motimoneja nähtiin Autumn Leaf Fairilla ja Aikojen Alun kaupungissa ja Yellow Moonilla. Digimon Data Squadissa Motimon oli Keenanin lapsuudenystävä. Toinen Motimon nähtiin lasituubissa huoneessa, jossa Relena Norstein oli. Digimon Fusionissa Motimoneja nähtiin Sweet Zonen asukkaina.

Motimonin nimi tulee japanin kielen sanasta mochi, joka tarkoittaa riisitaikinaa.

Fresh In-Training Rookie Champion Ultimate Mega
Pabumon Motimon Tentomon Kabuterimon AtlurKabuterimon HerculesKabuterimon

Muchomon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Muchomon on Rookie-tason lintudigimon. Muchomon muistuttaa Penguinmonia, mutta on väriltään punainen ja kellertävä. Muchomonin hyökkäyksiä ovat Tropical Beak, Ardent Flair, Counter Binta, Super Slap ja Beak Attack. Muchomon on esiintynyt mm Digimon World trilogiassa, Digimon World DS ja Digimon World Dawn and Dusk -peleissä. Digimon Adventure tri. -elokuvasarjan neljännessä osassa Loss Muchomon oli yksi niistä digimoneista, joka syntyi uudelleen digimaailman uudelleenkäynnistymisen seurauksena Himekawan tietokoneen mukaan. Elokuvassa Digimon Adventure: Last Evolution Kizuna Muchomon nähtiin kansainvälisen valitun lapsen digimonkumppanina.

Vuoden 2020 Digimon Adventure -sarjassa Muchomoneja nähtiin asiakkaina Burgermonin ravintolassa. Muchomonit olivat myöhemmin tavanneet muita Valittujen kanssa ystävystyneitä digimoneja, kuten Leomonin, Lopmonin ja ElDradimonin, samaan aikaan kun Valitut valmistautuivat Sinetöidyillä mailla kohtaamaan Millenniummonin. Eräs toinen Muchomon nähdään kahden Puwamonin kanssa asumassa Petaldramonin selässä kasvavassa metsässä, kun Petaldramonin vihollinen Entmon oli tuhonnut heidän alkuperäisen kotimetsänsä. He yrittivät myöhemmin huolehtia metsään ilmestyneistä digimunista. Abbadomonin kukistumisen jälkeen Muchomon nähtiin leikkimässä metsässä vastasyntyneiden digimonien kanssa. Digimon Ghost Gamessä Muchomon nähtiin Angoramonin ryhmän jäsenenä ihmisten maailmassa jakamassa tietoa muille tapahtumista.

MudFrigimon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

MudFrigimon (jap. Chuchidarumon) on Champion-tason mutanttidigimon. MudFrigimon muistuttaa Frigimonia, mutta on väriltään ruskea. MudFrigimonin hyökkäyksiä ovat Heavy Punch. Mud Ball, Mad Rocker ja Mud Coat. Digimon Tamersissa lapset saapuivat MudFrigimonien kylään ja todistivat kuinka Behemoth-moottoripyörä hyökkäsi kylään ja tuhosi yhden MudFrigimonin. Lasten ajettua pyörän tiehensä MudFrigimonit tarjosivat lapsille ruokaa kiitoksena. Myöhemmin kun Behemoth-pyörä upposi laavaan se Beelzemonin ajamana lakkasi hyökkäämästä MudFrigimonien kylään. Vuoden 2020 Digimon Adventure -sarjassa MudFrigimon nähtiin niiden digimonien joukossa, joiden kodit Millenniummon oli tuhonnut, sekä yrittämässä auttaa ElDradimonia pääsemään takaisin omaan kotiinsa. MudFrigimon voi kehittyä Pandamoniksi.

Mugendramon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mugendramon

Mugendramon (jap. ムゲンドラモン, engl. Machinedramon) on Digimon-sarjan hahmo ja esiintyy animesarjassa Digimon Adventure yhtenä Pimeyden valtiaista. Näin ollen sillä oli hyvin tärkeä osa sarjan tapahtumissa. Mugendramon on Mega-tason Digimon. Se muistuttaa metallista ja konemaista lohikäärmettä, joka kävelee kahdella jalalla ja jolla on selässään kaksi isoa tykkiä. Se omaa Andromonin älykkyyden ja pääsuojat, Megadramonin pääsuojan ja oikean käden kynnet, MetalGreymonin vasemman käden kolmikärkiset kynnet, kaksi MetalMamemonin tykkiä sekä MetalTyrannomonin alaleuan ja kylkipanssarin.

Mugendramon animessa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mugendramonin kuolema

Mugendramon oli yksi neljästä Pimeyden valtiaasta, jotka hallitsivat Digimaailmaa ja muokkasivat suurimmasta osasta sitä Spiraalivuoren, (engl. Spiral Mountain), josta käsin he hallitsivat sitä. Kullakin pimeyden valtiaalla oli oma osansa vuoresta hallittavanaan ja Mugendramon hallitsi vuoren kaupunkeja, joissa se myös ohjasi valtavaa erilaisten konedigimonien armeijaa. Se oli järjestyksessä kolmas, jota vastaan valitut lapset taistelivat. Vaikka se olikin pimeyden valtiaista MetalSeadramonin jälkeen toiseksi suurin, sen voittamiseen meni pimeyden valtiaista vähiten aikaa, vain kaksi jaksoa. Lopullisessa taistelussa edes Andromonin, Birdramonin, Angemonin ja Angewomonin yhteishyökkäys ei riittänyt sen voittamiseen. Tämän jälkeen Mugendramon aikoi surmata Hikarin, mutta joukko häntä palvovia Numemoneja yritti estää tätä tekemästä sitä, vain joutuakseen tuhotuiksi yhdellä Catastrophe -hyökkäyksellä. Agumon muotoharppasi WarGreymoniksi ja hyökkäsi Mugendramonin kimppuun Dramon Killer -hyökkäyksellä. Lähes heti hyökkäyksen jälkeen WarGreymon palautui Koromoniksi, ja Mugendramon näytti säilyneen vahingoitta. Koromon kuitenkin luotti rinnallansa oleviin ystäviinsä, ja pian Mugendramon hajosikin palasiksi kuin viipaloituna ja tuhoutui.

Kaikesta huolimatta paljastui myöhemmin, että Mugendramon ei tuhoutunutkaan täysin, vaikka hädin tuskin jäikin eloon kehonsa tuhoutuessa. Se tapasi niin ikään kuolemaa tekevän Kimeramonin, ja fuusioitui sen kanssa entistäkin voimakkaammaksi Digimoniksi, Millenniummoniksi, joka sekin tosin myöhemmin tuhoutui.

Vaikka Mugendramon puhuikin hiljaa, se oli yhtä armoton ja mielipuolinen kuin Pinomon ja Piamon. Se oli hirviömäinen sadisti, joka rakasti tuhoamista, eikä säälinyt ketään, vaan surmasi jokaisen jonka halusi ilman armoa (Piamon toteaakin suomenkielisessä versiossa Mugendramonin olevan "oivallinen tappokone"). Hän oli kuitenkin myös kenties älykkäin pimeyden valtiaista, sillä hän oli hyvä taktikoija ja osasi jäljittää Taichia ja Koushiroa käyttäen hyväkseen Koushiron tietokonetta.

Digimon Tamersissa Mugendramon oli yksi niistä Mega-tason digimoneista, jonka Azulongmon ja Zhuqiaomon kutsuivat taistelemaan D-Reaperia vastaan. Digimon Frontierissa Mugendramon nähtiin Cherubimonin joukoissa tämän hyökätessä Seraphimonin linnaan. Mugendramon esiintyi myös Digimon Fusionin 14. jaksossa, jossa Laylamon lähetti hänet lasten kimppuun. Ollessaan tappiolla Shoutmonia vastaan, Mugendramon absorboi itseensä SkullScorpionmonien energian, muuntautuen HiMugendramoniksi saaden punaisen värisen panssaroinnin. Shoutmon X4K onnistui kuitenkin kukistamaan HiMugendramonin Baalmonista uudelleensyntyneen Beelzemonin avustuksella.

Digimon Adventure tri. -elokuvasarjan neljännessä osassa, Loss, paljastui, että myös Daigo Nishijima, Maki Himekawa ja kolme muuta Valittua lasta ajalta ennen Taichi Yagamia ja muita olivat aikoinaan taistelleet myös Mugedramonia ja muita Pimeyden valtiaita vastaan, Himekawan kumppanin Bakumonin uhratessa itsensä onnistuakseen siinä. Vuonna 2005 "uudelleenkäynnistys" oli herättänyt Mugendramonin jälleen henkiin. Yggdrasilia palveleva "Pimeä Gennai" usutti hänet toisten Valittujen lasten kimppuun voidaakseen itse keskittyä Meikoon ja Meicoomoniin. Hououmoniksi digivoitunut Piyomon kuitenkin tuhosi hänet yhdessä HerculesKabuterimonin ja Seraphimonin avustuksella.

Digimon Xros Wars -mangassa Shademon loi Mugendramonin yhdistämällä Megadramonin Andromonin, MetalTyrannomonin ja MetalMamemonin kanssa. Myöhemmin Shademon yhdisti Mugendramonin Kimeramonin kanssa Millenniummoniksi.

Vuoden 2020 Digimon Adventure -sarjassa Mugendramon esiintyi Agumonin korruptoituneena Mega-muotona. Kun Taichi ja MetalGreymon antoivat itsensä altistua DanDevimonin levittämälle pimeyden miasmalle estääkseen sitä osumasta Yamatoon ja WereGarurumoniin, heistä tuli tavallista aggressiivisempia. Kun DanDevimon nielaisi Taichin, MetalGreymon muuttui yhä vihaisemmaksi ja punainen Mugendramonin aura ilmestyi sen ympärille, käyden aggressiiviseen taisteluun DanDevimonia vastaan. DanDevimon pääsi kuitenkin voitolle lyöden Mugendramonin maahan pimeyden miasmasta muodostuneilla käsillään. Takerun Digivice ja Tokomon torjuivat pimeyden miasman ja Tokomonin lähettämä kuvajainen Angemonista taivutteli Mugendramonin luopuman vihastaan. Mugendramonin punainen aura vaihtui WarGreymonin keltaiseen auraan, joka tuhosi DanDevimonin ja pelasti Taichin. Myöhemmin Millenniummonin palvelijat, Vademonit, sekä Sakkakumon olivat luoneet oman versionsa Mugendramonista Agumonin ja tämän kohtaamien vihollisten kopioidun datan avulla taistelemaan Valittuja vastaan. Mugendramon ampui usein kohti Pilvimannerta pudottaakseen siellä olevan pimeyden miasman alas FAGA:an taivaalta ja keräsi kumppanidigimonien hyökkäyksestä dataa Millenniummonin uuden ruumiin luomiseksi. Taichi ja WarGreymon käskevät muita menemään turvaan ja pysäyttävät Mugendramonin. Mutta Vademonit pakottivat Mugendramonin jäänteet aktivoitumaan uudelleen ja ylilataustilassa lähettämään Taichin sekä WarGreymonin kohti Pilvimannerta tuhotakseen nämä. Taichi ja WarGreymon selvisivät, mutta Mugendramonin data ja Pilvimantereen miasma muuttuvat mustia salamoita lyöviksi pilviksi. Salamat osuvat Sakkakumoniin ja kehittävät sen Kimeramoniksi. Myöhemmin Mugendramonin data yhdistyi Kimeramonin ja Moon=Millenniummonin ja FAGA:n kanssa Millenniummoniksi.

Tekniikat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Mugen Cannon (Giga Cannon): Ampuu valtavia energia-ammuksia selässään olevista tykeistä.
 • Catastrophe Day: Vapauttaa ruumiistaan voimakkaan shokkiaallon.
 • Infinite Hand: Ampuu energiapurkauksen kädestään.

Muodot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Fresh In-Training Rookie Champion Ultimate Mega DNA-Mega
MetalKoromon Koromon Hagurumon Mekanorimon Gigadramon Mugendramon Millenniummon (+Kimeramon)

Mummymon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mummymon on fiktiivinen hahmo sarjassa Digimon Zero Two. Mummymon on siitä erikoinen digimon, että se oli luotu Yukio Oikawan DNAsta ja sillä on ihmismuoto kumppaninsa Archnemonin tapaan. Archnemon ja Mummymon ovat Ultimate-tasolla.

Mummymon on epäkuollut digimon, joka peittyy lähes kokonaan valkoisista kääreistä. Sillä on mukanaan Obelisk-niminen konekivääri, jolla se ampuu ektoplasmamaista energiaa.

Mummymonin tehokas tekniikka on nimeltään Snake Bandage, missä se heittää käsistään kääreitä, eikä vastustaja pääse niistä helposti pois. Long Machine Gun-tekniikassa Mummymon käyttää konekivääriään. Mummymon on paha digimon, joka taistelee valittuja lapsia vastaan. Mummymon pelasti Archnemonin lasten kynsistä ja ehdotti että he tuhoaisivat Pyhiä Kiviä horjuttaakseen Digimaailman tasapainoa.

Mummymon on hieman koominen ja yksinkertainen hahmo, joka on hieman rakastunut Archnemoniin. He ovat miltei erottamattomat ja ovat aina yhdessä. Mummymon on Archnemonin tapaan vaihtelevan voimakas Ultimate-tason digimon, sillä paikoitellen Mummymon päihitti helposti lasten Ultimate-tason digimonit, mutta välillä lasten digimonit voittivat hänet taisteluissa jopa Champion-muodoissaan. Mummymon järkyttyi kun BelialVamdemon tuhosi ensiksi Archnemonin. Mummymon hyökkäsi BelialVamdemonin kimppuun, mutta BelialVamdemon tuhosi Mummymonin Melting Blood-tekniikallaan. Mummymon esiintyi kaikkiaan 19 jaksossa mikä on yksi pisimmistä esiintymisistä digimon-sarjassa pahalta digimonilta.

Digimon Tamersissa Mummymon oli yksi niistä digimoneista, jotka halusivat Rikan kouluttajakseen. Digimon Frontierissa Mummymon nähtiin yhdessä Archnemonin kanssa Ennustajakylässä. Digimon Next -mangassa Mummymon nähtiin Light Cityssä. Mummymon taisteli GeoGreymonia vastaan ja tuhosi Trailmonin C-89 -mallin, kunnes BlackGaogamon tuhosi Mummymonin.

Mummymon esiintyy myös elokuvassa Digital Monster: X-Evolution, jossa hän toimi X-tyypin digimonien kannattajana yhdessä ystävänsä Wizardmonin ja Silphymonin kanssa. Mummymon taisteli DexDoruGreymonin joukkoja vastaan yhdessä ystäviensä kanssa. Mummymonin kohtalo jäi tuntemattomaksi mutta hän oletettavasti selvisi.

Digimon Ghost Gamessä Mummymon nähtyään egyptiläisten muumioiden muinaisen muumiointimenetelmän museossa vangitsi väsyneitä ihmisiä ja muumioi heidät uskoen näin parantavansa heidät ja antaen heille ikuisen elämän. Hiro ja BetelGammamon myöhemmin kukistivat Mummymonin taistelussa ja selittivät tälle, ettei kyseinen menetelmä toimi ja että ihmiset eivät voi herätä kuolleista. Taistelun jälkeen Mummymon päätti jäädä oppimaan parantamaan ihmisiä oikeissa sairaaloissa ja Hiro pyysi Mummymonia olemaan varovainen, jottei häntä löydetä.

Mummymonin nimi tulee englannin kielen sanasta mummy, joka tarkoittaa muumiota. Mummymon voi kehittyä Pharaohmoniksi.

Murmukusmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Murmukusmon on Mega-tason demonilordidigimon. Murmukusmon muistuttaa demonia, jolla on punaiset siivet ja Gryphonmonin kädet ja jalat. Murmukusmon oli ennen enkelidigimon, mutta hän muuttui pahaksi ja ryhdyi demonilordiksi. Murmukusmonin hyökkäyksiä ovat Gehenna Flame ja Necro Interrogation. Murmukusmon esiintyi Digimon Frontier: Island of the Lost Digimon elokuvassa. Murmukusmon karkoitettiin Lost Islandille kauan sitten pahojen tekojensa takia. Murmukusmon suunnitteli elvyttävänsä Ornismonin ja aiheutti sodan Human- ja Beast-type digimonien välille keräten samalla fraktaalikoodeja Ornismonin elvyttämiseksi. Murmukusmon naamioitui Darcmoniksi ihmisdigimonien armeijaan ja Hippogriffomoniksi petodigimonien armeijaan. Murmukusmon onnistuu lopulta keräämään tarpeeksi fraktaalikoodeja Ornismonin elvyttämiseksi. Murmukusmonin joukot kuitenkin kääntyvät häntä vastaan ja Agunimon lopulta tuhoaa Murmukusmonin hyökkäyksellään. Digimon Next -mangassa Murmukusmon nähtiin Barbamonin kätyrinä. Myöhemmin paljastui, että Murmukusmon oli ennen HolyAngemon, jonka Barbamon korruptoi pahaksi. Myöhemmin Murmukusmon muuttui takaisin HolyAngemoniksi ja auttoi lapsia taistelussa NEOta vastaan.

Mushroomon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mushroomon on Rookie-tason kasvidigimon, joka muistuttaa sientä, jolla on violetti lakki, jossa on keltaisia ympyröitä ja vaaleanpunaiset kengät ja hanskat, joiden ympärillä on nahkaremmit sekä pääkallokuvio toisessa hanskassaan. Mushroomonin hyökkäyksiä ovat Mushroom Mash, Laughing Smasher, Fungus Cruncher ja Super Shocker. Mushroomon voi kehittyä Woodmoniksi.

Mushroomon nähtiin lyhyen aikaa Digimon Adventuressa, kun Takeru pakeni Pinomonia tämän taloon. Takeru kohtasi Mushroomonin ja Blossomonin ja pyysi etteivät he kerro hänestä Pinomonille. Mushroomon kuitenkin kavalsi Takerun, mutta koska Pinomon ei löytänyt häntä, hän luuli heidän valehtelevan hänelle, jolloin Pinomon ampui heidät. Sarjassa Digimon Zero Two lukemattomia Mushroomoneja joutui digimonkeisarin mustien renkaiden valtaan. Lapset onnistuivat kuitenkin vapauttamaan heidät, kun Pimeä Torni tuhottiin. Myöhemmin Iori vapautti vangittuja Mushroomoneja digimonkeisarin tukikohdasta. Mushroomon nähtiin myös lopputaistelussa BelialVamdemonia vastaan. Digimon Tamersissa Mushroomon oli yksi IceDevimonin uhreista.

Digimon Frontierissa kolme Mushroomonia elivät yhdessä Floramonien kanssa kunnes Cherubimonin pahuus otti heidät valtaansa. Mushroomonit yhdistyivät keskenään isoksi Woodmoniksi, joka voitti taistelussa Fairymonin, mutta Lobomon sai kukistettua Woodmonin ja palautti Mushroomonit normaaleiksi. Myöhemmin Mushroomoneja nähtiin KaratsukiNumemonin vuoren lähettyvillä ja Autumn Leaf Fairilla. Digimon Data Squadissa Gizumon XT latasi Mushroomonin datan itseensä ja tuhosi tämän digimunan. Toinen Mushroomon nähtiin Digimaailmassa Baromonin armeijassa Holy Capitalissa. Mushroomon nähtiin myös lasituubissa Akihiro Kuratan laboratoriossa.

Elokuvassa Digital Monster: X-Evolution Mushroomonien nähtiin hyökkäävän Dorumonin kimppuun. Myöhemmin Mushroomoneja nähtiin myös Silphymonin kapinallisjoukoissa ja Wizardmon määräsi Mushroomonit huolehtimaan Dorugamonista. Mushroomonit taistelivat myös DexDoruGreymonia vastaan, joka onnistui kukistamaan heidät.

Digimon Fusionissa Mushroomoneja nähtiin Honey Landin asukkaina. Mushroomoneja nähtiin myös Digimon Xros Wars -mangassa, jossa Ballistamon voi yhdistyä Mushroomonien kanssa Ballistamon Mush Cottage -muotoon. Digimon Adventure tri. -elokuvasarjan neljännessä elokuvassa Loss Mushroomon oli yksi niistä digimoneista, joka syntyi uudelleen digimaailman uudelleenkäynnistymisen seurauksena Himekawan tietokoneen mukaan. Elokuvassa Digimon Adventure: Last Evolution Kizuna Mushroomon nähtiin tuntemattoman valitun lapsen digimonkumppanina. Digimon Next -mangassa Mushroomon nähtiin yleisön joukossa yhdessä kouluttajansa kanssa Battle Stagella.

Vuoden 2020 Digimon Adventure -sarjassa Mushroomoneja nähtiin työläisinä Junkmonin työmaalla yhdessä Floramonien, Kamemonien ja Bacomonien kanssa. Digimon Ghost Gamessä Mushroomonin varjo nähtiin ikkunassa sarjan avausjaksossa. Myöhemmin Mushroomon nähtiin Asuramonin apulaisena auttaen häntä varastamaan ihmisten kasvoja peläten omien kasvojensa menettämistä. Myöhemmin Asuramonin hyökättyä ihmisiä täynnä olevalle stadionille, Mushroomon käytti tilaisuuden hyväksi ja pakeni. Myöhemmin Mushroomon kertoi Hirolle ja Angoramonille missä Asuramon oli.

Fresh In-Training Rookie Champion Ultimate Mega
Nyokimon Pyocomon Mushroomon Woodmon Treemon Pinomon

Musyamon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Musyamon on Champion-tason digimon, joka muistuttaa samuraita. Musyamonin hyökkäyksiä ovat Shogun Sword ja Ninja Blade. Sarjassa Digimon Zero Two Musyamon ilmestyi ihmisten maailmaan BlackWarGreymonin kanssa. Shurimon onnistui kukistamaan Musyamonin ja palautti hänet Digimaailmaan. Digimon Tamersissa Musyamon oli yksi niistä digimoneista, jotka halusivat Rikan kouluttajakseen. Toinen Musyamon ilmestyi myöhemmin ihmisten maailmaan ja tuhosi Yuggoth-ohjelman. Musyamon taisteli Takatoa ja Guilmonia vastaan kunnes Gargomon tuhosi hänet ja latasi hänen datan itseensä. Digimon Fusionissa Musyamon nähtiin Shinobi Zonella Bagra Armyn jäsenenä. Musyamon sieppaa Babamonin mutta lapset onnistuvat pelastamaan hänet ja tuhoamaan Musyamonin. Musyamon esiintyi myös Digimon Ghost Gamessä. Musyamon kehittyy Kotemonista ja voi kehittyä Asuramoniksi.

Musyamonista on olemassa vaihtoehtoinen muoto OchiMusyamon, joka muistuttaa sotaisampaa Musyamonia. OchiMusyamon on esiintynyt Digimon Xros Wars -mangassa.

N[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Namakemon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Namakemon on Champion-tason nukkedigimon. Namakemon muistuttaa laiskiaisen näköistä keltaista nukkea, jolla on vihreät hiukset ja vihreät kynnet ja pitkä kieli. Namakemonin hyökkäyksiä ovat Paralyze Lick ja Unchi Nage. Namakemon on esiintynyt Digimon Reference Book -kirjassa. Namakemonin nimi tulee sanasta Namakemono, joka tarkoittaa laiskaa.

Nanimon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nanimon on Champion-tason hyökkääjädigimon, joka on hyvä nyrkkeilyssä. Nanimon muistuttaa jalallista potkupalloa, jolla on pulisonkimaiset viikset, mustat aurinkolasit ja punaiset hansikkaat ja nyrkkeilijän saappaat, joissa on tähti keskellä. Nanimonin hyökkäyksiä ovat Power Drive. Poo Throw, Old Man Punch ja Dark Spell. Digimon Adventuressa PicoDevimon määräsi Nanimonin kouluttamaan Vamdemonin armeijan heikoimpia digimoneja, joihon kuuluivat Chuumon, Sukamon, Numemoneja ja Vegiemoneja. Agumon ja Palmon onnistuivat livahtamaan valepuvussa Nanimonin joukkoihin ja taivuttelivat Numemonin livahtamaan torniin ja lähettämään laskuvarjon avustuksella alas viinipulloja (japaninkielisessä versiossa (sakepulloja), jotka Nanimon ryyppäsi ja sammui. Näin Valitut lapset pääsivät pujahtamaan Vamdemonin linnaan. Kun lasten digimonit kehittyivät Champion-muotoihinsa, Nanimon antautui ja pakeni paikalta, minkä jälkeen Tailmon lähetti Devidramonit lasten kimppuun. Nanimonin kohtalo jäi tuntemattomaksi. Digimon Frontierissa Nanimon nähdään kylässä KaratsukiNumemonin vuorella ja Autumn Leaf Fairilla. Digimon Fusionin kolmannella kaudella Nanimon oli yksi Ren Tobarin nappaamista digimoneista. Vuoden 2020 Digimon Adventure -sarjassa Nanimon nähtiin rentoutumassa samoilla kuumilla lähteillä, jonne Jou ja Gomamon päätyivät. Nanimonin läsnäolo sai Joun tuntemaan olonsa epämukavaksi ja myöhemmin Nanimoneja tuli paikalle lisää. Ne yrittivät Blossomonin kanssa estää Jouta ja Gomamonia lähtemästä ja saada nämä jäämään lähteille jatkamaan rentoutumista. Myöhemmin Nanimoneja nähdään seuraamassa konserttia, jossa Etemon ja Volcamon kilpailevat ”digimonien kuninkaan” tittelistä. Myöhemmin Joun palattua kuumille lähteille hän huomasi alueen peittyneen lumeen ja Nanimonien hytisevän ilman lähteiden veden lämpöä. Myöhemmin lähteiden kuivuttua kokonaan Nanimonit ja Blossomon olivat lähteneet etsimään uutta kotia. Jou johdatti myöhemmin Nanimonit ja Blossomonin saarelle, josta he löysivät uuden kodin. Yksi Nanimon nähtiin myöhemmin niiden digimonien joukossa, joiden kodit Millenniummon oli tuhonnut, sekä yrittämässä auttaa ElDradimonia pääsemään takaisin omaan kotiinsa.

Nanimonin vaihtoehtoisia muotoja ovat BomberNanimon ja HustleNanimon, joka muistuttaa Nanimonia, jolla on pokaali päässään. HustleNanimon on esiintynyt Digimon Xros Wars-mangassa. Nanimonin hahmo perustuu japanilaiseen Tamagotchi-hahmo Oyajitchiin.

Nanomon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nanomon (engl. Datamon) on virus-tyypin Ultimate-tason digimon. Nanomonin hyökkäyksiä ovat Plug Bomb (Tulppapommi) ja Nano Crush. Kun Valitut lapset löysivät Nanomonin Etemonin pyramidista, Nanomon kertoi heille joutuneensa vangiksi pyramidiin taistellessaan Etemonin kanssa 10 vuotta sitten ja kärsittyään tappion. Nanomon menetti osan muistiaan mutta onnistui uudelleenrakentamaan itsensä. Lapset vapauttavat Nanomonin mutta Etemon ilmestyy paikalle. Lasten jäätyä tappiolle Nanomon sieppaa Soran ja Piyomonin aikeenaan käyttää valmistamaansa Sora-kopiota Etemonia vastaan. Taichin yrittäessä pelastaa Soran, Nanomon kertoo Etemonin maailman koostuvan verkostosta, joka tuhoaa kaiken mikä koskee siihen ja yrittää estää Taichia pelastamasta Soraa, mutta epäonnistuu. Myöhemmin lasten paettua Nanomon asettaa viruksen Plug Bombin avulla Etemonin verkostoon, joka alkaa imeä itseensä kaikki lähistöllä olevat digimonit. Nanomon vetää Etemonin mukanaan ja tuhoutuu, mutta Etemon selviytyy yhdistymällä verkostoonsa. MetalGreymon kuitenkin tuhoaa verkoston Digivicejen voiman tehostamalla Giga Destroyer -hyökkäyksellään saaden Etemonin imeytymään aika-avaruusjatkumoon, jossa Etemon kehittyi MetalEtemoniksi.

Digimon Frontierissa Nanomon nähtiin kauppiaana Autumn Leaf Fairilla. Nanomon vaihtoi Toucanmonien varastamat lasten digivicet kameraan. Tommyn saavuttua kauppaan ja avustettua Nanomonia tietokonepelin pelaamisessa loppuun Nanomon lupaa palauttaa digivicet jos Tommy löytää vaihtamisen arvoista kauppatavaraa. Arbormon kuitenkin pakottaa Toucanmonit palauttamaan kameran takaisin. Nanomon näki kamerasta Tommyn pelastavan Toucanmonit ja hyväksyy Tommyn pyynnön digivicien palauttamisesta. Arbormon hyökkää Nanomonin kimppuun ja muuttuu Petaldramoniksi ollen voitolla tappelussa. Nanomon antaa Tommylle tämän Jään Beast Spiritin palkinnoksi pelin voittamisesta ja Tommy muuttuu Blizzarmoniksi ja voittaa Petaldramonin. Myöhemmin Nanomon avusti lapsia taistelussa Dynasmonia ja Crusadermonia vastaan vahvistamalla Autumn Leaf Fairin puolustusta. Myöhemmin Nanomon evakuoidaan yhdessä muiden alueen asukkaiden kanssa. Kolme muuta Nanomonia nähtiin Mercurymonin ja Ranamonin avustajina yrittäen poistaa Spiritit lasten digiviceista Tommyn, Zoen ja Junpein jäätyä Mercurymonin ja Ranamonin vangeiksi. Agunimonin ja Lobomonin saavuttua paikalle Nanomonit pakenivat. Digimon Fusionin kolmannella kaudella Nanomon oli yksi Ren Tobarin nappaamista digimoneista.

Digimon Adventure tri. -elokuvasarjan viidenneessä osassa Coexistence todelliseen maailmaan ilmestyy Nanomoneja, jotka ovat monien muiden Digimaailmasta tulleiden digimonien tavoin altistuneet Meicoomonin levittämälle tartunnalle. Nanomon esiintyy myös Digimon Next -mangassa Barbamonin kätyrinä. Myöhemmin Nanomon kääntyi lasten puolelle avustaen heitä taistelussa NEOta vastaan.

Vuoden 2020 Digimon Adventure -sarjassa Nanomon oli Garbagemonin ystävä, joka oli joutunut Soundbirdmonien aivopesemäksi. Hän piti Whamonia panttivankina GranKuwagamonin avulla ja yritti houkutella Koushiron haasteeseen, jossa tämän piti löytää hänen olinpaikkansa 30 minuutin sisällä. Kaksi Koushiron vastauksista menivät väärin, joten Taichi ja Agumon joutuivat myös vangeiksi. Lopulta Koushiro keksi Nanomonin piileskelevät Whamonin vatsassa ja houkutteli tämän ulos samalla, kun HerculesKabuterimon taisteli GranKuwagamonia vastaan. GranKuwagamonin hävittyä, Nanomon vapautui aivopesustaan ja oli iloinen tavatessaan Koushiron, josta hän oli kuullut paljon Garbagemonilta. Myöhemmin Wisemon mainitsi Nanomonin lyhyesti esimerkkinä Soundbirdmonien valtaan joutuneena digimonina.

Digimon Ghost Gamessä Nanomon kohtasi kuolemaa tekevän Shadramonin ja muutti tämän muistisiemeneksi ja istutti tämän Ihara Tamotsu nimiseen ihmiseen. Nanomon salaa piiloutui Iharan korvaan ja tarkkaili Shadramonia varmistaakseen kokeensa onnistumisen. Shadramonin tajuttua kokeen epäonnistuneen ja yritettyään pyytää Hiron ja Kyoshiron apua, Nanomon muistutti häntä siitä, että koe ei ollut vielä ohi ja otti Shadramonin ja Iharan ruumiin hallintaansa sähköshokkien avulla ja laittoi heidät hyökkäämään Hiron ja Kyoshiron kimppuun. TeslaJellymon onnistui luomansa sähkömagneetin ja Espimonin avustuksella erottamaan Nanomonin Iharasta ja vangitsi tämän purkkiin. Shadramon itse kuoli, kun Thetismon onnistui erottamaan hänet Iharasta.

Neemon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Neemon on Rookie-tason petodigimon. Neemon muistuttaa kellertävää jänismäistä olentoa, jolla on punaiset housut. Neemonin hyökkäyksiä ovat Escape Dash ja Feign Sleep. Digimon Frontierissa Neemon nähtiin Liekkikylän asukkaana. Neemon toimi yhdessä Bokomonin kanssa lasten neuvonantajina ja avustajina. Neemon nähtiin myös Digimon Xros Wars -mangassa yhdessä Bokomonin kanssa. Vuoden 2020 Digimon Adventure -sarjassa Neemon nähtiin johtamassa Bearmonin, Labramonien ja Kyaromonien joukkoa, joka matkusti aavikon halki löytääkseen Leomonin vastarintalikkeen. Aluksi Valitut auttoivat heitä kukistamalla heitä uhkaavat SandYanmamonit sekä SkullScorpionmonin. Myöhemmin, Neemonin ryhmä rakensi erämaahan uuden vihannesviljelmän Junkmonin, Pomumonien ja FanBeemonien avulla.

Nefertimon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nefertimon on Armor-tason Digimon-hahmo, joka tunnetaan myös ”Kirkkaana Säteenä”. Nefertimon syntyy Tailmonista Valon Digi-Eggin avulla. Nefertimon muistuttaa Sfinksiä jolla on siivet ja pitkä häntä. Nefertimonin hyökkäyksiä ovat Rosetta Stone, Queen's Paw, Cat's Eye Beam ja Sanctuary Bind, jossa Nefertimon yhdessä Pegasumonin kanssa luo kultaisen nauhan, joka sitoo vastustajat yhteen. Nefertimonin nimi tulee egyptiläisestä kuningattaresta Nefertitistä.

Digimon Frontierissa Nefertimon nähtiin Ophanimonin linnan huolehtijana ja avusti lapsia taistelussa Dynasmonia ja Crusadermonia vastaan. Lucemonin saavuttua paikalle hän kukisti lapset, jolloin Dynasmon ja Crusadermon tuhosivat Nefertimonin ja skannasivat tämän Fraktaalikoodin. Nefertimonista on myös X-Antibodymuoto Nefertimon X, joka esiintyi Digimon Collectors -pelissä.

Fresh In-Training Rookie Champion Ultimate Mega
YukimiBotamon Nyaromon Plotmon Tailmon Angewomon Ophanimon
(Holydramon)
Armor DNA-Ultimate
Nefertimon Silphymon

Negamon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Negamon on vuoden 2020 Digimon Adventure -sarjan pääroistona esiintyvä digimon, joka tunnetaan myös ”Suurena katastrofina” (engl. Great Catastrophe). Negamonin hyökkäys on Downer Eye. Negamonin nimi tulee latinankielen sanasta Negāre, mikä tarkoittaa kieltämistä tai mitätöintiä. Negamonilla oli kaksi erilaista muotoa. Heikommalla In-Training -tason muodolla on lonkeroita, joissa hohtaa pieniä punaisia valoja, sekä iso keltainen silmä, jonka tilalle voi ilmestyä myös suuaukko. Voimakkaamalla ”jättläismuodolla” taas on kaskelotin muotoinen vartalo, jossa on yksi valtava suu ja isot hampaat sekä useita pieniä ulokkeita, joiden päissä oli pienempiä suita ja hampaita. Valtavan suun tilalle voi myös ilmestyä iso keltainen silmä.

Negamon piileskeli aluksi tietoverkossa valtavan mustan kuulan sisällä. Sen olemassaolon tehtävä oli koetella Digimaailmaa katastrofeilla, siinä missä Tunnusten voiman tehtävä oli suojella Digimaailmaa. Molempien voimien olemassaolo oli välttämätöntä Digimaailman kehittymiseksi. Negamonin olemassaolostaan ei aluksi tiedetty Digimaailmassa lainkaan, mutta myöhemmin paljastui, että Ghoulmon oli aikoinaan käynnistänyt muinaisen sotansa pyhiä digimoneja ja valon armeijaa vastaan sekä valon että pimeyden tuhoamiseksi juuri Negamonin käskemänä. Vaikka Ghoulmonin armeija sekä sen äärimmäinen ase Millenniummon, joka taisteli ZeedMillenniummonin hahmossa, kukistettiin, avaimet uuden katastrofin tuomiseen jäivät, kun Ghoulmon jäi elämään lukuisina Soundbirdmoneina, ZeedMillenniummonin jäänteet säilyivät pimeyden kristallien muodossa ja osa Pilvimantereesta saastui pimeyden miasmalla. Negamon päätti käyttää seuraavaan katastrofiinsa myös ihmisten tietoverkon energiaa.

Vuosia sodan jälkeen, Negamon alkoi jälleen aktiivisesti edistää uuden pimeyden aallon tuloa, kun hän pudotti ensin Argomonien digimunia aiheuttamaan häiriöitä Tokion metrolinjoihin sekä murtautumaan Yhdysvaltain sotilasverkkoon laukaistakseen ydinohjuksen Tokiota kohti. Taichin, Yamaton ja Omnimonin tuhottua Mega-tason Argomonin ja pysäytettyä ohjuksen, Negamon pudotti tietoverkkoon uuden digimunan, josta kuoriutui Eyesmon, joka aiheutti Tokioon laajan sähkökatkon imemällä sen digitaalilaitteista dataa itseensä ja Tokiosta tehtyyn digitaaliseen kopioon, aikomuksenaan tuhota Tokio ja kaikki sen teknologia 72 tunnin sisällä. Negamon välitti käskyjä myös Digimaailmaan Devimonille, joka Soundbirdmonien ja pimeyden miasman avulla aiheutti ongelmia Pilvimantereella.

Taichin, Yamaton ja Omnimonin tuhottua viime hetkellä Eyesmonin Mega-muodon Nidhoggmonin ja keskeytettyä Tokion tuhoon johtava laskuri 6 sekuntiin ja tuhottua vale-Tokion, Negamon käynnisti laskurin uudestaan. Laskurin laskeminen nollaan aiheutti Soran, Koushiron, Mimin ja Joun päätymisen takaisin oikeaan maailmaan. Negamon käski myös Devimonia lähettämään Calmaramonin auttamaan uutta Argomonien aaltoa varastamaan dataa laivoista eri puolelta maailmaa sekä sotkemaan niiden ohjausjärjestelmiä.

Devimonin kukistuttua ja Zurumonien epäonnistuttua Tokion tuhoamisessa Kansainvälisen avaruusaseman pudottamisella taivaalta, Negamon oli jonkin aikaa toimettomana. Hän alkoi jälleen toimia aktiivisesti, kun WarGreymon, Goldramon ja Holydramon, kaikkien hyväntahtoisten digimonien toivon valon avulla, tuhosivat ZeedMillenniummonin lopullisesti. Kun Valitut saivat ensimmäistä kertaa kuulla uhkaavasta Suuresta katastrofista, hän komensi Soundbirdmoneja lähettämään Burpmonin Tiedon puulle syömään kaiken asiaa käsittelevän datan. Pitäen Valittuja ja näiden kumppanidigimoneja yhä vakavampana uhkana suunnitelmilleen, hän lähetti myös kerran Argomoneja Taichin ja Agumonin kimppuun testatakseen Valitun ja kumppanidigimonin välisen siteen vahvuutta.

Kun kaikki Valitut olivat löytäneet Tunnustensa täyden voiman, Negamon lähetti suurimman osan Soundbirdmoneista hyökkäämään Tiedon puulle ja loput lähettämään ääniaaltoja merkiksi katastrofin tulemisesta Digimaailmaan. Taistelun aikana Soundbirdmonit myös yhdistyivät takaisin Ghoulmoniksi. Seraphimon ja Ophanimon tuhoavat Ghoulmonin ja aiheuttavat samalla myös kaikkien Soundbirdmonien tuhoutumisen, mutta tämä saa Negamonin viimein vapautumaan mustan kuulansa sisältä ja alkamaan muuttaa sekä tietoverkkoa että Digimaailmaa valkoiseksi tyhjyydeksi.

Negamon sieppasi lonkeroillaan Valitut tyhjyyteen ja Argomonit selittivät Negamonin olemassaolon todellisen tarkoituksen ja kuinka tietoverkosta varastetun datan sisälmä ihmisten sisäinen kaaos, pelko ja muu negatiivinen energia olivat olleet niin paljon Negamonille, että sen päämäärä oli nyt muuttunut Digimaailman koettelemisesta kaikkien maailmojen täydelliseksi tuhoamiseksi oman nälkänsä tyydyttämiseksi. Kun Valitut tuhosivat Argomonit lopullisesti, Negamon muuttui jättiläismuotoonsa ja alkoi ulottaa mustasta kuulasta ilmestyviä lonkeroita sekä luomaansa valkoista tyhjyyttä myös oikeaan maailmaan. Muiden tuhotessa lonkeroita, WarGreymon ja MetalGarurumon tuhoavat Negamonin. Mutta Negamonin todellinen olemus oli yhä elossa mustan kuulan sisällä. Negamon yhdisti kuulan itseensä ja kehittyi Abbadomoniksi.

NeoCrimson[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

NeoCrimson on Mega-tason kokeellinen elämänmuotodigimon, joka esiintyi Digimon World 2 -pelissä. NeoCrimson syntyi kun Crimson yhdisti itsensä kaaoskenraalien ChaosBlackWarGreymonin, ChaosMetalSeadramonin, ChaosPiamonin ja Chaos Lordin kanssa. NeoCrimsonilla on ChaosBlackWarGreymonin oikea käsi ja jalat ja selkäkilpi, ChaosMetalSeadramonin häntä, ChaosPiamonin punaiset ulokkeet selässään ja Chaos Lordin tykit, vasen käsi, olkapäät, vartalo ja pää. NeoCrimsonin hyökkäyksiä ovat Blind Attack, Giga Blaster ja Fungus Cruncher. Pelissä NeoCrimson taisteli Akiraa vastaan, joka onnistui voittamaan NeoCrimsonin, mutta ei pystynyt pelastamaan Crimsonin henkeä.

NeoDevimon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

NeoDevimon on Ultimate-tason langennut enkelidigimon. NeoDevimon muistuttaa harmaata Devimonia, jolla on punaiset siivet, kuusi silmää ja keltainen naamio kasvoillaan. NeoDevimonin hyökkäyksiä ovat Guilty Claw, Deep Sorrow ja Stun Claw. Digimon Adventure V-Tamer 01 -mangassa NeoDevimoneja nähtiin Daemonin ja myöhemmin Neon apulaisina. Kaksi NeoDevimonia pidättelivät loukkaantunutta Omnimonia jotta kolmas kykenisi tappamaan Zeromarun, mutta Zeromaru kukisti kaksi NeoDevimonia Jijimonin ja Birdramonin saapuessa paikalle. Myöhemmin Callismon paljasti Neon luoneen NeoDevimonin Devimonin pohjalta.

Vuoden 2020 Digimon Adventure -sarjassa NeoDevimon esiintyy Devimonin Ultimate-muotona, johon Devimon kehittyi käyttämällä dataa, jota Calmaramon oli lähettänyt Digimaailmaan oikean maailman tietoverkosta. Garudamonin, AtlurKabuterimonin, Lilimonin ja Zudomonin tuhottua Calmaramonin ja obeliskin, jonka kautta Calmaramon oli lähettänyt dataa digimaailmaan, NeoDevimonin voimat heikentyivät, jonka jälkeen MetalGreymon Alterous Mode ja WereGarurumon Sagittarius Mode tuhoavat NeoDevimonin. AxeKnightmon onnistui Moon=Millenniummonin kristallilla palauttamaan mestarinsa jäänteet ja niiden sisältä ilmestyy Devimonin Mega-muoto DanDevimon. Myöhemmin Sakkakumonin kuulan sisällä uudelleenluotu Devimon yritti korruptoida Angemonin NeoDevimoniksi, mutta Takeru esti sen.

NeoDevimon on esiintynyt myös Digimon Heroes! ja Digimon Masters -peleissä.

NeoVamdemon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

NeoVamdemon (engl. NeoMyotismon) on Mega-tason epäkuollut digimon. Neovamdemon muistuttaa Vamdemonia, mutta on väriltään violetti ja hänellä on vaalea tukka, mustat siivet, piikkejä ympäri ruumistaan ja terävät kynnet ja kuun symboli rinnassaan. NeoVamdemonin hyökkäyksiä ovat Nightmare Leeches, Bloody Stream Glade ja Doom Cammon ja Darkness Modessa Giga Guardiac Raid. NeoVamdemon esiintyi Digimon Fusionin toisella kaudella Bagra-armeijan jäsenenä ja yhtenä Pimeyden Kenraaleista ja Vampire Landin johtajana. NeoVamdemon varastaa Mikeyn digivicen, mutta Lopmon varastaa sen takaisin. Shoutmon X5 auttaa myöhemmin Mikeyta pakenemaan. NeoVamdemon yhdistyy LadyDevimonien ja Devimonien kanssa Darkness Modeen ja hetkeä myöhemmin myös MetalGreymonin kanssa muuttuen voimakkaampaan Darkness Modeen. Lopmonin alettua hehkua valkoisena lapset onnistuvat pakenemaan. Maanalaisella temppelillä NeoVamdemon hyökkää Mikeyn kimppuun ja yhdistää Shoutmonin ja Lopmonit itseensä muuttuen erikoiseen Darkness Modeensa. Valkoinen Lopmon uhrautuu antaen Shoutmonille ja MetalGreymonille voiman kehittyä OmniShoutmoniksi ja ZekeGreymoniksi jotka yhdistyvät keskenään Shoutmon DX muotoon tuhoten NeoVamdemonin sisältä käsin Beelzemonin antaessa lopullisen iskun. Myöhemmin AxeKnightmon käytti NeoVamdemonin ruumista osana GrandGeneramonia. NeoVamdemonin henki joutui Prison Landille. GranGeneramonin tuhouduttua NeoVamdemonin henki tuhoutui myös.

Neptunemon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Neptunemon on Mega-tason jumaladigimon ja yksi Olympos XII:n jäsenistä. Neptunemon muistuttaa merikäärmeen ja kalan risteytystä, joka kantaa kädessään Kings Bite -nimistä hainpääkeihästä. Neptunemonilla on myös punainen viitta vyötäisillään. Neptunemonin hyökkäyksiä ovat Vortex Penetrate, Wave of Depth, Gate of Atlantis ja Terrible Bite. Neptunemon esiintyi Digimon Fusionissa Island Zonen hallitsijana ja Tactimonin palvelijana. Neptunemon johdatti joukkonsa etsimään alueen Code Crownia. Neptunemon otti Archelomonin panttivangiksi ja yritti varastaa lasten Code Crownit. Shoutmon X3 onnistui tuhoamaan Neptunemonin ohjattuaan tämän Kings Bite -keihäänsä takaisin häntä kohti. Myöhemmin Neptunemon syntyi uudelleen ja muuttui hyväksi. Neptunemonin nimi tulee roomalaisesta merijumalasta Neptunuksesta.

Nidhoggmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nidhoggmon on valtava Mega-tason digimon, joka imee itseensä suuren määrän energiaa ja on jatkuvasti ylikuumenevassa tilassa. Nidhoggmonin ulkonäkö ja nimi tulevat norjalaisessa mytologiassa esiintyvästä Nidhöggr-olennosta. Nidhoggmonin hyökkäyksiä ovat Annihilention ja Rudiment. Vuoden 2020 Digimon Adventure -animesarjassa Nidhoggmon esiintyi Eyesmonin Mega-muotona ja kehittyi sen Ultimate-muodon, Orochimonin, oikeasta päästä. Orochimonin kehittyminen Nidhoggmoniksi pahensi Tokion sähkökatkoa. Oikean maailman teknologia alkoi häiriöiden ilmenemisen lisäksi myös ylikuumentua ja Valituilla oli ilmestyneen laskurin mukaan vain 10 minuuttia aikaa tuhota Nidhoggmon. Kun Hikari Yagamin ja Takeru Takaishin käsissä oikeassa maailmassa olevat pyhien digimonien sulat reagoivat, heidän isoveljiensä, Taichi Yagamin ja Yamato Ishidan, digimonkumppanit Agumon ja Gabumon yhdistyvät jo toisen kerran Omnimoniksi ja tuhoavat Nidhoggmonin, jolloin Tokion sähkökatkokset lakkasivat. Tämän jälkeen Omnimon tuhosi vielä Tokion digitaalisen kopio Tokion.

Ninjamon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ninjamon (jap. Igamon) on fiktiivinen hahmo Digimon-televisiosarjassa. Ninjamon muistuttaa pallopäätä, jolla on kasvoillaansa punainen naamio, olkapäilläänsä piikkien peittämät suojukset, saappaat jaloissaan ja jalkojen ja käsien peittämät hihat ja lahkeet ja lisäksi se kantaa selässään katanaa. Ninjamon on Champion-tason datatyypin digimon, jonka hyökkäystekniikoita ovat "Darting Shuriken", "Clone Team", "Ninja Jujitsu", "Tree Leaf Dance", "Shadow Slash", "Ninja Knife Throwing" ja "Ninja Hopping". Ninjamon voi myös tehdä "Fire Waltz Sword" yhteishyökkäyksen Gabumonin kanssa. Ninjamon nähdään ensimmäistä kertaa Digimon Zero Twon jaksossa ”Shurimonin taistelutaidot”. Ninjamon oli Digimon-keisarin valtaamassa Gekomonien kylässä ja ikävä kyllä itsekin aivopestynä. Ninjamon suuttui, kun Miyako sanoi Ninjamonin olevan toiseksi paras heittotähden käsittelijä. Raivopäissään Ninjamon haastoi Shurimonin kamppailuun. Ninjamon myös laittoi Gekomonien valtiaalle, ShogunGekomonille, Pahan Spiraalin Digimon-keisarin käskystä. Taistelussa Ninjamon oli niskan päällä ja taisteli loppuun asti Shurimonia vastaan, jopa senkin jälkeen, kun hänellä ei enää ollut Pahaa Rengasta. Ninjamon ikävä kyllä hävisi Shurimonin pilkottua hänen katanansa ja leikkaamalla hänen naamionsa. Ninjamon heitti savupommin ja lupasi ensi kerralla voittaa Shurimonin. Digimon Data Squadissa Ninjamon nähdään vakoilemassa Kuratan aikeita vallata niin ihmisten kuin digimonien maailma. Ninjamoneja nähtiin myös Baromonin joukoissa Holy Capitalissa. Ninjamonit taistelivat hyökkääviä Gizumoneja vastaan tuhoten osan heistä. Ninjamonien kohtalo jäi tuntemattomaksi Holy Capitalin tuhouduttua. Digimon Fusionissa Ninjamoneja nähtiin Musyamonin armeijassa. Ninjamon esiintyi myös Digimon Adventure V-Tamer 01 -mangassa HolyAngemonin joukoissa toimien vakoojana. Ninjamonin vaihtoehtoinen muoto on Kogamon.

NiseDrimogemon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

NiseDrimogemon on Champion-tason eläindigimon, joka muistuttaa Drimogemonia, mutta on väriltään violetti. NiseDrimogemonin hyökkäyksiä ovat Imitation Drill Spin, Imitation Bone, Fake Special Attack, Fake Mole's Claw, Drill Spin ja Mech Ray. Vuoden 2020 Digimon Adventure -sarjassa NiseDrimogemon nähtiin niiden digimonien joukossa, joiden kodit Millenniummon oli tuhonnut, sekä yrittämässä auttaa ElDradimonia pääsemään takaisin omaan kotiinsa. NiseDrimogemon on esiintynyt myös Digimon World, Digimon World 2, Digimon World 2003, Digimon World Dawn and Dusk ja Digimon Digital Card Battle -peleissä.

NoblePumpkinmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

NoblePumpkinmon on Pumpkinmonin Mega-muoto. NoblePumpkinmon muistuttaa ihmistä, jolla on kurpitsalyhtyä muistuttava pää, siniset siivet, sininen silinteri päässään ja valkoinen asu ja sauva kädessään. NoblePumpkinmonin hyökkäyksiä ovat TRICK or TREAT Wallace ja Atlantic Dam. NoblePumpkinmon on esiintynyt Digimon ReArise -pelissä. NoblePumpkinmon voi kehittyä Pumpkinmonista.

Nohemon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nohemon on Armor-tason nukkedigimon. Nohemon voi syntyä Wormmonista Viattomuuden Digi-Eggin avulla. Nohemon muistuttaa linnunpelätintä, jolla on jousipyssy ja korppi kädessään. Nohemonin hyökkäyksiä ovat Delusion Crow ja William Arrow. Digimon Tamersissa viisi Nohemonia nähtiin mustavalkoisessa Digimaailmassa. He pelottelivat lapsia mutta eivät tehneet muuta kuin pysyivät paikallaan. Digimon Frontierissa Nohemoneja nähtiin Autumn Leaf Fairilla ja Trailmonien kilpailussa. Elokuvassa Digimon Frontier: Island of Lost Digimon Nohemon nähtiin Dinohyumonin armeijassa. Digimon Next -mangassa Nohemon nähtiin yleisössä Tsurugin saapuessa Battle Arenalle. Digimon Xros Wars -mangassa Nohemon ilman korppia nähtiin Corridor Zonen asukkaana. Vuoden 2020 Digimon Adventure -sarjassa Nohemon yritti estää Gaossmonia ja Minidekachimonia saamasta haltuunsa vesiallasta, joka oli Millenniummonin mustien salamoiden iskujen jälkeen ainut paikallinen vedenlähde. Hän auttoi Taichia ja Agumonia vapauttamaan Joun ja Gomamonin, ja pysäytti Gaossmonin ratsuna toimivan Tyrannomonin, luvaten antaa sen elää, jos tämä lakkaa palvelemasta Gaossmonia. Nohemonin nimi tulee Japanin kielen sanasta Henohenomoheji, joka tarkoittaa Hiragana-tyylillä piirrettyjä piirroshahmoja.

Numemon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numemon on Champion-tason digimon, joka muistuttaa vihreää limaklönttiä, jolla on kaksi silmää. Numemonit liikkuvat yleensä laumoissa. Numemon voi nuolaista vastustajaansa pitkällä kielellään ja hönkäistä pahanhajuisen röyhtäyksen vastustajaansa päin tai peittää vastustajansa omalla limallaan.

Digimon Adventuressa Valitut lapset kohtasivat Numemonit ensimmäisen kerran kun ne hyökkäsivät lasten kimppuun metallitunnelissa ja pommittivat lapsia vaaleanpunaisilla sontakikkareilla (mikä onkin Numemonin tunnetuin hyökkäys). Toisen kerran lauma Numemoneja hyökkäsivät lasten kimppuun heidän löytäessä alueen, joka oli täynnä juoma-automaatteja. Myöhemmin Numemonit puolustivat Mimiä ja Palmonia mustan rattaan vallassa olevalta Monzaemonilta. Numemoneja nähtiin myöhemmin työskentelemässä Kokatorimonin aluksella. Numemonit pakenivat Togemonin kukistettua Kokatorimonin. Numemoneja nähtiin myös asiakkaina Digitamamonin ravintolassa ja Nanimonin koulutusjoukoissa.

Jaksossa 49 Hikari vapautti lauman Numemoneja WaruMonzaemonin orjuudesta. Numemonit alkoivat pitää Hikaria kuningattarenaan. Numemonit yrittivät puolustaa lapsia taistelussa Mugendramonia vastaan, mutta Mugendramon tuhosi Numemonit Catastrophe-hyökkäyksellään. WarGreymonin tuhottua Mugendramonin Hikari teki yhdessä Takerun kanssa hautakummun Numemonien muistolle.

Sarjassa Digimon Zero Two Daisuke löysi Numemonin piileskelemästä automaatista ensimmäisenä päivänään Digimaailmassa. Myöhemmin Numemonit auttoivat lapsia digimaailman jälleenrakentamisessa digimonkeisarin kukistumisen jälkeen ja lauma Numemoneja jekuttivat Daisukea ja V-monia pukeutumalla Monzaemonia muistuttavaksi nalleksi. Numemoneja myös ilmestyi ihmisten maailmaan Yamaton konserttiin joulupäivänä. Digimon Tamersissa Gorillamon tuhosi Numemonin ja Vegiemonin Henryn pelissä. Digimon Frontierissa Numemoneja nähtiin Ennustajakylässä, Autumn Leaf Fairilla, Trailmonien kilpailussa ja Ranamonin ihailijakerhon jäseninä.

Digimon Data Squadissa Lalamon tuhosi Numemonin, joka pakeni viemäristä. Myöhemmin MetalPhantomonin aiheuttamassa painajaisessa Marcus taisteli yksin valtavaa Numemon-laumaa vastaan. Ennen sarjan tapahtumia Akihiro Kuratan joukot tuhosivat lukuisia Numemoneja ihmisten maailmassa Merukimonin mukaan. Digimon Fusionissa Numemon nähtiin Digimon Hunterien kokoontumistilaisuudessa. Numemon nähtiin myös kummitustalossa Digimon Landilla.

Elokuvassa Digimon Adventure: Last Evolution Kizuna Numemon nähtiin tuntemattoman valitun lapsen digimonkumppanina ja taisteli Ultimate-tason Eosmonia vastaan joka yritti viedä lasten tietoisuudet Mikä-Mikä-maahan. Toinen Numemon nähtiin toisen valitun lapsen digimonkumppanina, jonka tietoisuuden Eosmon oli onnistunut viemään.

Vuoden 2020 Digimon Adventure -sarjassa kuusi Numemonia nähtiin niiden digimonien joukossa, joiden kodit Millenniummon oli tuhonnut, sekä yrittämässä auttaa ElDradimonia pääsemään takaisin omaan kotiinsa.

Digimon Ghost Gamessä Numemon oli yksi digimoneista, joka oli tullut hulluksi Morphomonin hyökkäyksen seurauksena. Clockmon pysäytti Numemonin ajan, jotta tämä ei voi satuttaa ketään.

Digimon Next -mangassa Tsurugin mukaan Agumon olisi kehittynyt Numemoniksi, jos hän olisi kasvattanut hänet väärin. Myöhemmin kaksi Numemonia joutuivat Tankdramonin uhreiksi Middle Townissa. Myöhemmin Numemoneja nähtiin Light Cityn asukkaina ja kannustamassa lapsia lopputaistelussa NEOa vastaan. Digimon Xros Wars -mangassa useita Numemoneja liittyi Mikeyn joukkoihin.

Numemonista on myös X-Antibodymuoto Numemon X, joka on väriltään vaaleanpunainen. Numemonin vaihtoehtoisia muotoja ovat KyodaiNumemon ja Geremon. Numemon voi kehittyä GoldNumemoniksi ja pelissä Digimon World Re:Digitize Numemon voi kehittyä Monzaemoniksi.

Nyaromon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nyaromon on kehittynyt YukimiBotamonista ja kehittyy Plotmoniksi. Nyaromonin hyökkäyksiä ovat Tail Whip (Häntäpiiska), Bubble Blow, Galactica Magnum Tail ja Atomic Bomber Tail. Nyaromon on keltainen digimon, jolla on punaiset silmät ja häntä, jossa on violetteja raitoja.

Digimon Adventuressa Nyaromon esiintyi Tailmonin takaumassa. Sarjassa Digimon Zero Two Nyaromon nähtiin Hikarin kuvitelmassa taistelussa BelialVamdemonia vastaan. Digimon Frontierissa Nyaromoneja nähtiin Digimonien koulun oppilaina ja Trailmonien kilpailussa. Digimon Data Squadissa 10 vuotta ennen sarjan tapahtumia Nyaromon imeytyi pyörteeseen, minkä ihmisten saapuminen Digimaailmaan portaalin kautta aiheutti. Myöhemmin Piyomon tuo Nyaromonin turvaan Marcus Damonin kotiin Royal Knightsien hyökkäyksen aikana. Digimon Adventure tri. -elokuvasarjan viidennessä elokuvassa Coexistence Hikarin suru ja pelko veljensä menettämisestä sai Nyaromonin muuntautumaan Ophanimon Falldown Modeen, joka yhdistyi Raguelmonin kanssa Ordinemoniksi.

Nyaromonin nimi tulee japanin kielen sanasta nyaa, joka kuvaa naukumisen ääntä.

Fresh In-Training Rookie Champion Ultimate Mega DNA-Mega
YukimiBotamon Nyaromon Plotmon Tailmon Angewomon Ophanimon
(Holydramon)
Ordinemon
Armor DNA-Ultimate
Nefertimon Silphymon

Nyokimon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nyokimon on Fresh-tason digimon, joka muistuttaa mustaa siementä, jolla on kaksi lehteä päässä. Nyokimonin aseena on Seed Cracker. Nyokimon voi kehittyä Pyocomoniksi. Nyokimon esiintyi lyhyen aikaa takaumassa Digimon Adventuressa ja uudestaan sarjassa Digimon Zero Two yhdessä Elecmonin kanssa metsässä, jonka ohi BlackWarGreymon kulki. Myöhemmin useista Nyokimoneista tuli Pimeyden Siemenelle altistuneiden lasten digimonkumppaneita. Digimon Frontierissa Nyokimoneja nähtiin Aikojen Alun kaupungissa taistelemassa Dynasmonia ja Crusadermonia vastaan. Digimon Data Squadissa lukemattomia Nyokimoneja nähtiin Treemonin armeijassa hoitamassa loukkaantuneita digimoneja. Vuoden 2020 Digimon Adventure -sarjassa Nyokimon kuoriutui aiemmin saastuneena digimunasta, joka oli jääkylmä eikä näyttänyt elonmerkkejä, kunnes Hikari viime hetkellä taistelussa Soulmoneja ja SkullBaluchimonia vastaan sai munan puhdistumaan ja kuoriutumaan Nyokimoniksi. Nyokimonin kuoriutuminen antoi Hikarille tarvittavan päättäväisyyden ja voiman tuhota SkullBaluchimon ja Soulmonit.

Fresh In-Training Rookie Champion Ultimate Mega
Nyokimon Pyocomon Piyomon Birdramon Garudamon Hououmon

Vaikkei sitä animessa mainitakkaan, Nyokimon on osa myös Pinomonin kehityslinjaa:

Fresh In-Training Rookie Champion Ultimate Mega
Nyokimon Pyocomon Mushroomon Woodmon Treemon Pinomon

O[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Oboromon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Oboromon on Ultimate-tason haamudigimon. Oboromon muistuttaa samuraityylistä olentoa, jolla on vasemmassa kädessään sininen pääkallo, jossa on pitkä katanamiekka ja luurankomainen oikea käsi ja vartalo, jonka ympärillä on hehkuva pääkalloa muistuttava aura ja pitkä arpi kaulansa ympärillä. Oboromonin hyökkäyksiä ovat Countless Tachi, Silk-burned Gate ja Yugen. Oboromon esiintyi ensimmäisen kerran Vital Bracelet Digital Monster: Ryudamon -pelissä. Digimon Ghost Gamessä viisi Oboromonia, joilla jokaisella oli omanvärinen aura nähtiin kilpailevan kuninkaan tittelistä ja sieppasivat ihmisiä tehden heistä osan auraansa. Oboromonin siepattua Hiron ja Rulin ja voitettua kuninkaan tittelin, Gammamon kehittyi GulusGammamoniksi ja tappoi voittaneen Oboromonin pelastaen Hiron ja Rulin ja muut Oboromonien uhrit. GulusGammamon kukisti neljä muuta Oboromonia syömällä heidän auransa ja pakotti heidät vetäytymään. Oboromonin nimi tulee japanilaisessa mytologiassa esiintyvästä Oborogurumasta.

Octomon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Octomon on Champion-tason merieläindigimon. Octomon muistuttaa punaista mustekalaa, jolla on Fujitsumoneja sisältävä pataa muistuttava kuori päässään, keltainen kruunu ja sarvet, miekka yhdessä lonkerossaan ja toisessa lonkerossaan hiustenkuivainta muistuttava ase. Fujitsumonit ovat pieniä äyriäisiä, joita Octomonilla on padassaan ja ne varoittavat Octomonia mahdollisesta vaarasta. Octomonin hyökkäyksiä ovat Spurting Ink, Octopus Trap ja Deadly Shade. Sarjassa Digimon Zero Two kolme Syakomonia, jotka toimivat kiinalaisten valittujen lasten digimonkumppaneina kehittyivät Octomoneiksi taistellakseen Mojyamonia vastaan. Myöhemmin intian ja kiinan rajalla Octomon kirjoitti musteellaan viestin muuriin "tulemme rauhassa". Octomonit olivat myöhemmin läsnä lopputaistelussa BelialVamdemonia vastaan. Digimon Tamersissa kaksi Octomonia nähtiin repeämässä taivaalla Vikaralamonin hyökättyä kaupunkiin. Digimon Fusionissa Octomon nähtiin Neptunemonin armeijassa. Octomon yritti hukuttaa Mikeyn kunnes Shoutmon X2 Chibitortomonin avulla tuhosi Octomonin. Digimon Fusionin kolmannella kaudella Octomon taisteli Ebidramonia vastaan DigiQuartzissa. Digimon Adventure V-Tamer 01 -mangassa Octomon toimi MarineDevimonin palvelijana. Octomon esiintyi myös Digimon Xros Wars -mangassa. Octomon voi kehittyä Syakomonista.

Ogremon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ogremon (suomennoksissa Orgamon) on virustyypin Champion-tason örkkidigimon. Ogremon muistuttaa vihreää örkkiä, jolla on pitkät valkoiset hiukset, sarvet päässä, mustat ja punaiset nahkaremmit jalkojensa ympärillä ja musta lannevaate. Ogremonin tunnetuin hyökkäys on Keisarinnyrkki (Overlord Fist). Ogremon kantaa myös luista nuijaa, jolla hän iskee vihollisiinsa. Muita Ogremonin hyökkäyksiä ovat Bone Mace, Bone Strike, Strong Maul ja Faint Punch. Ogremonista on myös X-Antibodymuoto Ogremon X, jossa Ogremon on petomaisempi ja sillä on pidempi kieli ja kädessään kirves, joka muistuttaa moottorisahaa ja kitaraa. Ogremon X:n hyökkäyksiä ovat Tyrant Fist ja Week End. Ogremon voi kehittyä Goblimonista. Ogremonin vaihtoehtoisia muotoja ovat Fugamon ja Hyogamon.

Ogremonin päävihollinen sarjassa Digimon Adventure on hänen kilpailijansa Leomon. Heidän taistellessaan keskenään, Devimon otti Leomonin mielen haltuunsa ja Ogremon suostui vapaaehtoisesti tuhoamaan Valitut lapset. Devimon myöhemmin yhdisti Ogremonin itsensä kanssa. Devimonin tuhouduttua Leomon pelotti Ogremonin pois. Taichin jouduttua yllättäen takaisin ihmisten maailmaan, hän huomaa Ogremonin kaupungissa ja taistelun jälkeen Ogremon palaa Digimaailmaan. Eri Ogremon nähtiin Digitamamonin ravintolan asiakkaana. Myöhemmin Ogremon taisteli yksin valtavaa Woodmon-laumaa vastaan ja oli tappiolla. Yhtäkkiä MetalEtemon iskeytyi taivaalta meteoriitissa (Pimeän verkoston voimakeskus) tuhoten Woodmonit ja haavoittaen Ogremonia. Mimi ja Jou Kido löysivät hänet ja hoitivat hänen haavansa. Tämä liikutti Ogremonia, koska he aiemmin olivat vihollisia. Ogremon kertoi heille miksi hänestä ja Leomonista tuli kilpailijat ja mitä tapahtuu, kun toinen voittaa toisen pysyvästi. Ogremon liittoutuu heidän kanssaan Leomonin kuoleman jälkeen tajuttuaan Leomonin olleen enemmäin kuin kilpailija, ja auttaa Valittuja lapsia taistelussa Pimeyden valtiaita vastaan. Ogremon on läsnä viimeisessä taistelussa Piamonia ja Menacemon-joukkoa vastaan ja kiittää lapsia heidän tuhottua Apocalymonin. Osallistuttuaan yhteisvalokuvaan Valittujen lasten kanssa Ogremon marssii metsään. Tämän jälkeen häntä ei enää nähdä sarjassa. Digimon Zero Twon epilogissa 25 vuotta myöhemmin, kun Jousta on tullut Digimaailman tohtori, Ogremon nähdään yhtenä hänen potilaistaan. Digimon Adventure tri. -elokuvasarjan toisessa osassa Determination, tartunnalle altistunut Ogremon hyökkäsi Aikojen Alun kaupunkiin tuhoten siellä olevia Digimunia. Leomon onnistui kuitenkin ajamaan Ogremonin pois. Myöhemmin Ogremon ilmestyy ihmisten maailmaan ja taistelee Meicoomonia ja Togemonia vastaan kunnes Leomon raahaa hänet takaisin Digimaailmaan.

Digimon Tamersissa Takato vitsailee, että hänen opettajansa näyttää Ogremonilta.

Elokuvassa Digimon Savers the Movie: Ultimate Power! Activate Burst Mode!! Ogremon nähtiin komentamassa useita Goblimoneja, jotka hyökkäsivät Rhythmin kimppuun, mutta Agumon kukisti Ogremonin ja Lalamon ja Gaogamon kukistavat Goblimonit.

Digimon Fusionin kolmannella kaudella DigiQuartzissa Ogremon ja Fugamon vangitsivat ihmisiä, jotka tulivat heidän nuudeliravintolaansa. Tagiru onnistui kukistamaan Ogremonin ja nappaamaan hänet. Myöhemmin Tagiru yhdisti Ogremonin Arresterdramonin kanssa jaksossa 77.

Digimon Adventure V-Tamer 01 -mangassa useita Ogremoneja nähtiin Daemonin palvelijoina. Ogremon nähtiin myös Vandemonin joukoissa Nightmare Castlessa. Myöhemmin Rein paettua Demon Castlesta Ogremon tarjoutuu etsimään hänet, mutta Callismon tuhosi Ogremonin. Myöhemmin Neo yhdisti Ogremonin Devimonin kanssa SkullSatamoniksi.

Digimon Next -mangassa Ogremon taisteli Garurumonia vastaan Battle Stagella Net Game Worldissa.

Ogremon nähdään vuoden 2020 Digimon Adventure -sarjassa toisena Devimonin kahdesta luutnantista yhdessä sinisen Coredramonin kanssa. Ogremon menetti toisen sarvensa taistellessaan Greymonia vastaan, mikä sai Ogremonin raivostumaan ja hän vannoi kostavansa tapahtuneen Greymonille. Mutta hävittyään toistamiseen Greymonille kohdattuaan tämän uudelleen ja MetalTyrannomonin voitettua Greymonin hänen sijastaan, Ogremon koki kunniansa ja ylpeytensä menetetyksi ja tajuttuaan Devimonin hylänneen hänet Ogremon päätti taistella MetalTyrannomonia vastaan sekä paljastaa Valituille, että mihin suuntaan näiden oli mentävä pyhien digimonien löytämiseksi. Tämän jälkeen MetalTyrannomon hyökkäsi Ogremonin kimppuun, jolloin Ogremonin luultiin kuolleen. Mutta myöhemmin paljastui, että Ogremon olikin menettänyt muistinsa ja kehittynyt Rebellimoniksi. Taichi ja Agumon melkein tunnistivat hänet, kun Rebellimon mainitsi sanat ”suoraan eteenpäin”, mutta pitivät sitä myöhemmin vain sattumana.

Ogudomon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ogudomon on Mega-tason demonilordidigimon, joka esiintyy pelissä Digimon Battle Terminal 02. Ogudomonin nimi tulee Ogdoad-nimisistä kahdeksasta jumalolennosta Egyptiläisessä muinaisuskonnossa. Ogudomon kuvataan seitsemänjalkaisena "Superdemonilordina" jonka jaloissa on silmät ja polvissa miekat, jotka sinetöivät yhden Seitsemästä Kuolemansynnistä. Ogudomon kantaa päässään kruunua, joka kuvaa kuolemansyntejä. Ogudomon sisältää kaikki Digimaailman synnit sisällään ja on inkarnaatio jolla on kyky hyvittää ne kaikki. Ogudomonin voi voittaa vain se digimon, jolla ei ole pienintäkään pahantahtoisuutta hyvitettävänä. Ogudomon voi syntyä kun kaksi Seitsemästä Demonilordista DNA-digivoituvat keskenään.

Digimon Chronicle X -mangassa seitsemän Diaboromonia, jotka käyttivät miekkanaan yhtä seitsemästä demonilordidigimonista yhdistyivät keskenään Ogudomon X-muotoon. Ogudomon X oli voitolla Royal Knightseja vastaan ja ei tuhoutunut Alphamonin, Omnimonin ja Gallantmonin itsemurhahyökkäyksessä ja viimeisenä keinona Ogudomonin tuhoamiseksi Gankoomon X antoi voimansa Jesmonille, joka muuttui Jesmon GX-muotoon ja onnistui pitkän taistelun jälkeen kukistamaan Ogudomonin muiden Royal Knightsien annettua voimansa Jesmonille. Ogudomon X kuollessaan jakaantui takaisin seitsemäksi suureksi demonilordidigimoniksi, jotka viimeisillä voimillaan pakenivat takaisin Dark Areaan.

Hyökkäykset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Oratio Grandiloqua: Juoksee hetken aikaa vinhasti hekumoiden.
 • Catedral: Ampuu suustaan shokkiaallon.
 • Gradus: Murskaa vastustajansa valtavilla jaloillaan.
 • Destiny Death Destruction: Muuttaa kuusi jalkaansa valtaviksi keihäiksi ja ampuu säteitä, jotka tuhoavat kaiken koskemansa.

Ohakadamon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ohakadamon on digimon, joka esiintyy Digimon V-Pet -pelissä. Ohakadamon syntyy kun digimon kuolee. Ohakadamon muistuttaa joko hautaristiä tai hautakiveä. Ohakadamonin nimi tulee japanin kielen sanasta O-hakada, mikä tarkoittaa hautaa.

Oinkmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Oinkmon (jap. Buumon) on digimon, joka muistuttaa vaaleanpunaista pikkupossua. Oinkmon on esiintynyt Digimon World 2003 -pelissä. Pelissä Oinkmon voi syntyä digimaailmaan joutuneesta ihmisestä, joka on menettänyt Matrix-datansa.

Okuwamon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Okuwamon on Kuwagamonin Ultimate-muoto. Okuwamon muistuttaa osittain Kuwagamonia, mutta on väriltään harmaa ja isokokoisempi. Okuwamonin hyökkäyksiä ovat Double Scissor Claw ja Destructive Impulse. Sarjassa Digimon Zero Two Archnemon loi Okuwamonin 10 pimeästä tornista ja lähetti sen lasten kimppuun. Okuwamon oli voitolla kunnes ExVeemon ja Stingmon DNA-digivoituivat Paildramoniksi, joka tuhosi Okuwamonin. Toinen isokokoisempi Okuwamon nähtiin myöhemmin ihmisten maailmassa New Yorkissa ja lopputaistelussa BelialVamdemonia vastaan. Digimon Tamersissa Okuwamon nähtiin repeämässä taivaalla Vikaralamonin hyökättyä kaupunkiin. Digimon Data Squadissa Gotsumon lähetti kolme Okuwamonia Keenan Crierin kimppuun. RizeGreymon ja Lilamon tuhosivat kaksi heistä ja Gotsumon pakeni kolmannella. Digimon Fusionissa Okuwamon nähtiin Bagra-armeijan jäsenenä Island Zonella, mutta MailBirdramon tuhosi sen. Digimon Adventure V-Tamer 01 -mangassa Okuwamon nähtiin Daemonin palvelijana. Okuwamon vangitsi Rei Saiban ja uhkasi tappaa hänet, jos Taichi ja Zeromaru eivät peräänny. Zeromaru onnistui Flymonin pistimen avulla tainnuttamaan Okuwamonin ja vapauttamaan Rein, minkä jälkeen Zeromaru tuhosi Okuwamonin. Ennen kuolemaansa Okuwamon kertoi heille pian syntyvästä Ultra-tason digimonista ja Neo Saiban olevan elossa. Vuoden 2020 Digimon Adventure -sarjassa Okuwamon hyökkäsi Taichin, Koushiron ja Mimin kimppuun kanjonissa useiden Kuwagamonien kanssa. AtlurKabuterimon onnistui lopulta kukistamaan Okuwamonin taistelussa ja tuhoamaan Kuwagamonit. Okuwamon voi kehittyä GranKuwagamoniksi. Okuwamonista on myös X-Antibodymuoto Okuwamon X, joka esiintyi Digimon Collectors-pelissä.

Oleamon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Oleamon on Ultimate-tason kasvidigimon, joka muistuttaa ihmisen ja kukan risteytystä, jolla on vihreänharmaa vartalo, lehtimäiset kädet ja punaiset kukanlehdet päänsä ympärillä. Oleamonin hyökkäyksiä ovat Jameal ja Leaf Red. oleamon on esiintynyt Digimon Ghost Game-sarjassa. Oleamonin nimi tulee Oleaceae sukuun kuuluvasta Nerium oleander-kasvista.

Olegmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olegmon esiintyy sarjassa Digimon Fusion. Olegmon on Mega-tason merieläindigimon, joka muistuttaa kullanväristä viikinkisoturia, jolla on kullanväriset suojukset ja kypärä, turkki vyötäisillään ja lukollinen vyö vyötäisillään. Olegmonin olkapäissä on lukolliset kirstut, jotka pitävät Surtr ja Jörmungandr nimiset olennot sisällään. Olegmon kantaa myös kahta kirvestä käsissään. Olegmon on Gold-thief Armyn kenraali ja komentaa omaa sotajoukkoaan aluksellaan. Olegmonin hyökkäyksiä ovat Dual Tomahawk Boomerang, Viking Vuffet, Age of Discovery ja Dream Comes True. Olegmon esiintyi Digimon Fusionin toisella kaudella yhtenä Pimeyden Kenraaleista. Ennen sarjan tapahtumia Olegmon komensi armeijaa johon kuuluivat DarkVolumon, Mermaimon, Depthmon, Scorpiomon ja MarineDevimon. Olegmonin miehistön jäsenet hyökkäsivät säännöllisesti Gold Zonen kyliin. DarkVolumon katosi erään hyökkäyksen aikana testattuaan voimiaan joutuen Hymyjen Kylään muistinsa menettäneenä. Shoutmon löysi hänet ja uudelleenohjelmoi hänet Ballistamoniksi. Myöhemmin Bagramonin muokattua Digimaailman seitsemään alueeseen Olegmonista tehtiin Gold Landin johtaja. Lasten kohdattua Olegmonin miehistöineen Olegmon tarjosi lapsille mahdollisuutta liittyä miehistöönsä ja heidän kieltäydyttyä Olegmon hypnotisoi lasten digimonit ja palautti Ballistamonin DarkVolumoniksi. Shoutmon onnistui vapauttamaan ystävänsä Olegmonin vallasta ja DarkVolumon kääntyi Olegmonia vastaan ja tuhosi hänet. Myöhemmin AxeKnightmon käytti Olegmonin ruumista osana GrandGeneramonia. Olegmonin henki joutui Prison Landille. Olegmon ja Apollomon kääntyivät muita Death Generalseja vastaan ja palattuaan ruumiiseensa Olegmon auttoi Shoutmonia tuhoamaan GrandGeneramonin uhraten henkensä. Myöhemmin Olegmon syntyy uudelleen ja yhdistyy Shoutmonin kanssa Shoutmon X7F Superior Modeen ja tuhoaa MegaDarknessBagramonin. Olegmon palasi tämän jälkeen Digimaailmaan muiden digimonien kanssa. Vuoden 2020 Digimon Adventure -sarjassa Olegmon on merirosvokapteeni, joka ryösti Gwappamonien ja Divermonien avulla ruokaa, koska hänen oma kotisaarensa oli saastunut. Olegmon hyökkäsi Mimin ja Joun seurueiden kimppuun ryöstääkseen näiden ruokavarannot, mutta päätyi myöhemmin kaksintaisteluun Jouta ja Gomamonia vastaan. Olegmon lopulta häviää, kun Gomamon äärikehittyy Vikemoniksi. Olegmonin hävittyä, Jou johdattaa heidät saarelle, josta he saavat uuden asuinpaikan.

Omekamon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Omekamon on Champion-tason nukkedigimon. Omekamon muistuttaa pientä Omnimonin näköistä robottia, jolla on iso värikynä selässään. Omekamonin hyökkäyksiä ovat Graffiti Rocket ja Omeka Kick. Omekamon omaa myös X-Antibodyn. Omekamon on esiintynyt Digimon D-Cyber -mangassa ja Digimon World Dawn and Dusk -pelissä.

Omnimon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Omnimon

Omnimon (jap. Omegamon) on erittäin voimakas Mega-tason Digimon joka syntyi, kun WarGreymon ja MetalGarurumon Fuusioituvat eli DNA-digivoituvat keskenään. Omnimon muistuttaa lähinnä ihmistä, jolla on yllään vaalea haarniska ja selässään punainen viitta sekä jaloissa suuret kynnet. Omnimonin oikeassa kädessä on MetalGarurumonin pää, ja vasemmassa WarGreymonin pää. Näiden avulla se pystyy käyttämään kahta voimakasta hyökkäystä: Transcendent Swordia ja Supreme Cannonia. Omnimonilla on vasemmassa olkapäässään kilpi, jossa on Rohkeuden Tunnus. Rinnassaan Omnimonilla on Ystävyyden ja Rohkeuden tunnusten muodostama yhteiskuvio. Omnimonista on olemassa myös musta versio Omnimon Zwart, joka syntyy kun BlackWarGreymon ja BlackMetalGarurumon DNA-digivoituvat keskenään. Omnimon Zwart on esiintynyt Digimon Story: Cyber Sleuth, Digimon Story: Cyber Sleuth - Hacker's Memory ja Digimon World: Next Order -peleissä. Omnimonin toinen vaihtoehtoinen muoto on Omnimon Alter-S, joka syntyy kun BlitzGreymon ja CresGarurumon DNA-digivoituvat keskenään. Omnimon Alter-S -muodolla on BlitzGreymonin päätä muistuttava tykki vasemmassa kädessään ja oikeassa kädessään CresGarurumonin päätä muostuttava pitkä keltainen miekka ja musta viitta. Omnimon Alter S:n hyökkäyksiä ovat Garuru Sword ja Grey Cannon. Omnimon Alter-S voi myös korruptoitua Omnimon Alter B-muotoon, jolla on täysin musta haarniska ja on täysin vihan vallassa. Pelissä Digimon ReArise esiintyi Omnimonin kolmas vaihtoehtoinen muoto Omedamon, joka syntyi kun Metabee ja Rokusho nimiset digitaaliset elämänmuodot DNA-Digivoituivat keskenään. Omedamon muistuttaa Omnimonia, jolla oli Metabeen ja Rokushon päät olkapäissään ja Rokushon käyttämä miekka ja Metabeen käyttämä tykki käsissään. Omedamonin hyökkäyksiä ovat Scissors Sword ja Beetle Cannon. Omedamonin haarniska koostuu itsekorjautuvasta "Cyplasium Digizoid" metallista, joka on digikromattua metalliakin kestävämpää.

Ensimmäisessä Digimon-elokuvassa Omnimon taisteli Diaboromonia vastaan ja voitti tämän iskemällä tätä päähän miekallaan. Elokuvassa Digimon Tamers: Battle of Adventurers Omnimon taistelee Apocalymonia vastaan. Apocalymon muuntautuu Mephistomoniksi ja pakenee ihmisten maailmaan. Myöhemmin Omnimon johdattaa lapset Mephistomonin piilopaikkaan.

Elokuvassa Digimon Adventure 02: Diablomon Strikes Back Omnimon kukisti Diaboromonin uudelleen ja taisteli myöhemmin Armageddemonia vastaan, mutta jäi tappiolle. Omnimon antoi voimansa Imperialdramonille, joka muuttui kaikkein voimakkaimpaan muotoonsa, Paladin Modeen ja kukisti Armageddemonin.

Elokuvassa Digital Monster: X-Evolution Omnimon toimi Royal Knightsien johtajana ja Yggdrasilin uskollisena avustajana. Omnimon toteutti Yggdrasilin suunnitelmaa puhdistaa Digimaailmaa turhista digimoneista tuhoten lukuisia X-digimoneja. Kun Omnimon kohtasi Gallantmonin Yggdrasilin luona, Omnimon tahtomattaan oli tottelematon Yggdrasilia kohtaan ja tappoi Gallantmonin kaksintaistelun aikana. Järkyttyneenä ystävänsä kuolemasta Omnimon alkoi kyseenalaistaa Yggdrasilin yksinvaltiutta. Myöhemmin Alphamon pelasti Omnimonin hengen antamalla hänelle X-Antibodynsä, jolloin Omnimon jätti Yggdrasilin muuttuen Omnimon X-muotoon. Omnimon X tuhosi Yggdrasilin All Delete hyökkäyksellään, joka nollaa Digimaailman. Myöhemmin Omnimon X keskusteli uudelleensyntyneen Gallantmonin kanssa Yggdrasilin suunnitelman todellisesta tarkoituksesta.

Elokuvassa Digimon Tamers: Battle of Adventurers Omnimon oli tuhonnut Maan tuhoamista yrittäneen Apocalymonin ja jahtasi Apocalymonin jäänteistä syntynyttä Mephistomonia. Omnimon ei voinut itse poistua ulottuvuudesta, jossa oli, joten hän auttoi Henryä ja Rikaa pääsemään Okinawaan auttamaan Takatoa pysäyttämään Mephistomonin.

Digimon Data Squadissa Omnimon oli yksi Royal Knightseista. Yggdrasil määräsi Royal Knightsit hyökkäämään DATSin kimppuun. Omnimon nähtiin hyökkäämässä ihmisten kaupunkiin. Kun Yggdrasil kukistettiin, Omnimon palasi muiden Royal Knightsien kanssa Digimaailmaan.

Digimon Fusionissa Omnimon esiintyy DigiMemorynä, joka auttaa Mikey Kudon ja Shoutmonin palaamaan takaisin Digimaailmaan. Myöhemmin, sarjan kolmannella kaudella mystinen kellokauppias kutsui Omnimonin taistelemaan Quartzmonin luomia Vamdemoneja, VenomVamdemoneja ja BelialVamdemoneja vastaan. Omnimon antoi voimansa Arresterdramonille, jotta hän ja Tagiru saisivat Brave Snatcherin haltuunsa tuhotakseen Quartzmonin.

Elokuvasarjan Digimon Adventure tri. ensimmäisessä elokuvassa Reunion Agumon ja Gabumon joutuvat kehittymään Omnimoniksi asti tuhotakseen Meicoomonia jahtaavan Alphamonin. Alphamon kuitenkin siirtyy takaisin Digimaailmaan viime hetkellä. Myöhemmissä elokuvissa Agumon ja Gabumon menettävät muiden kumppanidigimonien tavoin muistonsa Digimaailman "uudelleenkäynnistyksessä", mutta viidennessä elokuvassa Coexistence he oppivat jälleen digivoitumaan Omnimoniksi taistellakseen Meicoomonin villiintynyttä Mega-muotoa, Raguelmonia, Homeostasiksen palvelijaa Jesmonia sekä Yggdrasilin palvelijaksi paljastunutta Alphamonia, vastaan. Kuudennessa elokuvassa Future nähtiin Omnimonin voimakkaampi muoto, Merciful Mode, jolla on sinivalkoinen päivitetty haarniska ja aseet sekä valkeat hyöhenpeitteiset siivet, mutta ei viittaa. Omnimon siirtyi tähän muotoon, kun Hououmon, HerculesKabuterimon, Rosemon, Vikemon, Seraphimon ja Holydramon yhdistyivät hänen kanssaan. Omnimon Merciful Mode tuhosi Fearsome Blade -hyökkäyksellään lopullisesti Meicoomonin, joka oli yhä Ordinemon-muodossaan ja täysin pelastamattomissa, koska Yggdrasil oli varmistanut, että Tailmonin mukana menetetty data korvaantuisi uudella datalla.

Digimon Chronicle X -mangassa Omnimon X oli kadonnut salaperäisesti ja palattuaan keräsi armeijan pahoja digimoneja vastaan. Myöhemmin Omnimon X taisteli seitsemää Diaboromonia vastaan ja heidän yhdistyttyä keskenään Ogudomon X-muotoon, Omnimon X yritti tuhota Ogudomonin itsemurhahyökkäyksellä, mutta epäonnistui. Omnimon X esiintyi myös Digimon D-Cyber -mangassa, jossa hän auttoi Alphamonia kukistamaan Dexmonin. Digimon Adventure V-Tamer 01 -mangassa Omnimon nähtiin Hideto Fujimoton digimonkumppanina. Omnimon taisteli Arkadimonia vastaan, mutta jäi tappiolle.

Elokuvassa Digimon Adventure: Last Evolution Kizuna Omnimon tuhosi useita Eosmonin klooneja, kunnes aito Eosmon muuntautui Menoan avulla Mega-muotoonsa ja kukisti Omnimonin palauttaen hänet takaisin Agumoniksi ja Gabumoniksi.

Vuoden 2020 Digimon Adventure -sarjassa Omnimon kykeni ilmestymään vain silloin, kun Seraphimon ja Ophanimon vastasivat pelastusta toivovien ihmisten ja digimonien rukouksiin, ja vain jos Taichi, Yamato, Agumon ja Gabumon olivat erittäin päättäväisiä, rohkeita ja yhteistyökykyisiä. Omnimon oli aikoinaan auttanut muinaisessa sodassa pimeyden digimoneja vastaan Seraphimonia ja Ophanimonia voittamaan Millenniummonin ja hajottamaan hänet lukuisiksi pimeyden kristalleiksi. Myöhemmin, tultuaan Taichin ja Yamaton kumppaneiksi, Greymon ja Garurumon yhdistyivät keskenään Omnimoniksi kukistaakseen Argomonin Mega-muodon ja pysäyttääkseen tämän Tokiota kohti laukaiseman ydinohjuksen. Myöhemmin Greymon and Garurumon yhdistyivät uudelleen Omnimoniksi, kun he taistelivat Tokion sähkökatkosten aiheuttajaa Eyesmonin Mega-muotoa Nidhoggmonia vastaan ja tuhosivat tämän. Molemmat kerrat johtuivat pyhien digimonien siipien sulista, jotka olivat päätyneet Takeru Takaishin ja Hikari Yagamin käsiin. Taichi sai myöhemmin kuulla Valkyrimonin hengeltä miten Omnimonin voimat toimivat ja että Omnimonia tarvittaisiin myös Suuren katastrofin pysäyttämiseen. Viimeisessä taistelussa Abbadomonia vastaan, sekä Digimaailmasta että ihmisten maailmasta tullut toivo ja valo, lähetettynä ensin Soran, Koushiron, Mimin ja Joun kautta Takerulle, Hikarille, Seraphimonille ja Ophanimonille, jotka lähettävät sen yhä eteenpäin Taichille ja Yamatolle, saa WarGreymonin ja MetalGarurumonin yhdistymään Omnimoniksi jälleen kerran. Tämän jälkeen Omnimon tekee aukon Abbadomonin kuoreen tunkeutuakseen sen sisään taistelemaan Abbadomonin ydintä vastaan. Omnimon ja Abbadomonin ydinkeho käyvät tasaväkistä taistelua toisiaan vastaan, mutta Omnimonin miekan lävistäessä Abbadomonin rinnan, Omnimon alkaa itsekin muuttua osaksi valkoista tyhjyyttä. Valittujen periksiantamattomuus sekä kaikkien kahdeksan Tunnuksen voimat pelastavat Omnimonin ja saavat tämän siirtymään vaihtoehtoiseen Alter-S -muotoon. Omnimon Alter-S tuhoaa Abbadomonin ytimen halkaisemalla tämän kahtia, jonka jälkeen Abbadomonin ydinkehon sisältä Abbadomonin henki ilmestyy violettina sumuna, jolla on valtava kita. Abbadomonin kita nielaisee Omnimon Alter-S:n, joka kuitenkin tuhoaa hengen sisältä käsin. Abbadomonin muututtua digimunaksi, Omnimon palautuu normaaliin tilaansa ja tuhoaa vielä Abbadomonin luoman avaruuden.

Omnimonin nimitys juontuu latinankielisestä sanasta omnia, eli kaikki, ja toinen nimi, Omegamon, kreikan kielen aakkosten kirjainten viimeisestä kirjaimesta, omegasta.

Muodot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Agumonin muodot:

Fresh In-Training Rookie Champion Ultimate Mega DNA-Mega
Botamon Koromon Agumon Greymon MetalGreymon
(SkullGreymon)
WarGreymon
BlitzGreymon
Agumon (Bond of Bravery)
Omnimon

Gabumonin muodot:

Fresh In-Training Rookie Champion Ultimate Mega DNA-Mega
Punimon Tsunomon Gabumon Garurumon WereGarurumon MetalGarurumon
CresGarurumon
Gabumon (Bond of Friendship)
Omnimon

Hyökkäykset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Transcendent Sword (Grey Sword): Iskee vihollista WarGreymonin päästä esiin tulevalla Transcendent Swordilla.
 • Supreme Cannon (Garuru Cannon): Ampuu valtavia energiapalloja MetalGarurumonin päästä esiin tulevasta tykistä.
 • Double Shot (Double Torrent): Tuhoaa vastustajansa WarGreymonin ja MetalGarurumonin päistä tulevilla tuli ja jääiskuilla.
 • All Delete: Voimakas hyökkäys joka nollaa kaiken. (Nähtiin Digital Monster X-Evolution-elokuvassa.)
 • Omega Blast: Iskee voimakkaan salaman vihollista kohti.

Omnimon Alter-S:n hyökkäykset:

 • Garuruzoid (Garuru Sword): Iskee vihollista CresGarurumonin päästä esiin tulevalla Garuruzoidilla.
 • Transcendent Cannon (Grey Cannon): Ampuu paslmaa BlitzGreymonin päästä esiin tulevasta tykistä.

OmniShoutmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

OmniShoutmon (jap. OmegaShoutmon) on Shoutmonin kehittyneempi muoto. OmniShoutmonilla on kultainen haarniska ja vastaa voimiltaan Ultimate-tason digimonia. OmniShoutmonin hyökkäyksiä ovat Heavy Metal Vulcan, Victorize Banking, Hard Rock Damashī, Beat Slash, Omega the Fusion, Flare Rock Damashī, Heavy Heat Vulcan ja Zeal Magnum. Digimon Fusion-kaudella Shoutmon kehittyi OmniShoutmoniksi Tactimonia vastaan käydyn taistelun aikana ja OmniShoutmon tuhosi Tactimonin porautumalla hänen läpi hyökkäyksellään. Myöhemmin OmniShoutmon yhdistyi ZekeGreymonin kanssa Shoutmon DX-muotoon taistelussa NeoVamdemonia vastaan. OmniShoutmonista on myös X-Antibodyversio OmniShoutmon X.

Ophanimon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ophanimon

Ophanimon (jap. Ofanimon) on Tailmonin virallinen Mega-muoto. Ophanimon muistuttaa enkeliä, jolla on 10 siipeä ja metallinen haarniska. Ophanimon kantaa toisessa kädessään Beautys Golden Shield nimistä kilpeä ja toisessa Shining Javelin nimistä keihästä, jossa on siivet renkaissa ja jolla voi puhdistaa melkein minkä tahansa virus-tyypin digimonin. Ophanimon esiintyi Digimon Frontierissa yhtenä Digimaailman vartijoista. Kun 10 Legendaarista Soturia olivat kukistaneet Lucemonin, Ophanimon, Seraphimon ja Cherubimon saivat tehtäväkseen suojella Digimaailmaa pahuudelta. Ophanimon sai Tulen, Ukkosen ja Jään henget itselleen. Ophanimonin vastuulla oli Digimaailman hoivaaminen ja elämän ja rakkauden säilöminen. Kun Lucemonin korruptoima Cherubimon hyökkäsi hänen kimppuunsa, Ophanimon antautui vapaaehtoisesti, jos Cherubimon säästäisi Seraphimonin hengen. Cherubimon vangitsi Ophanimonin linnaansa. Ophanimon onnistui lähettämään viestin Valituille lapsille jotka saapuivat Digimaailmaan ja alkoivat keräämän Henkiä. Ophanimon johdatti lapset Seraphimonin linnaan ja lapset onnistuivat pelastamaan Seraphimonin, joka uhrasi henkensä pelastaakseen lapset. Ophanimon onnistui myöhemmin vapauttamaan Duskmonin Cherubimonin vallasta. Lapset onnistuivat pelastamaan Ophanimonin, mutta Cherubimon onnistui varastamaan lasten Digivicet ja niihin tallennetut henget. Ophanimon onnistui varastamaan henget takaisin mutta joutui uhraamaan itsensä antamalla Takuyalle ja Koujille voiman kehittyä EmperorGreymoniksi ja MagnaGarurumoniksi jotta he voisivat kukistaa Cherubimonin. Myöhemmin lapset löysivät Ophanimonin digimunan, joka kuoriutui Plotmoniksi.

Ophanimonista on olemassa harvinaisempi Falldown Mode, joka syntyy kun Ophanimon joutuu vihan ja omien tunteidensa valtaan. Tällä Ophanimonin muodolla on erilaisen muotoinen haarniska ja siivet ja sen hyökkäyksiä ovat Flame Hellscythe ja Demon's Crystal.

Ophanimon Falldown Mode esiintyi elokuvasarjan Digimon Adventure tri. viidennessä elokuvassa Coexistence, jossa Hikarin suru ja pelko veljensä menettämisestä sai Nyaromonin kehittymään Ophanimon Falldown Modeen. Ophanimon Falldown Mode yhdistyi Meicoomonin Mega-muodon Raguelmonin kanssa Ordinemoniksi, joka siirtyi valtavan portaalin kautta todelliseen maailmaan, aiheuttaen maailmanlaajuisen sähkökatkon ja alkaen Yggdrasilin toiveiden mukaisesti vajottaa todellista maailmaa osaksi Digimaailmaa. Digimon Chronicle X -mangassa Lucemon X kutsui Ophanimon Falldown Moden avukseen taistelussa Royal Knightseja vastaan antaen tälle X-Antibodyn muuttaen tämän Ophanimon Falldown Mode X-muotoon. Myöhemmin hyvä Ophanimon X taisteli pahaa Ophanimonia vastaan kukistaen tämän.

Vuoden 2020 Digimon Adventure -sarjassa Ophanimon oli yksi seitsemästä pyhästä digimonista, jotka kauan sitten johtivat valon digimoneja taisteluun Ghoulmonia, Millenniummonia ja muita pimeyden digimoneja vastaan. Seraphimon ja Ophanimon olivat yhdessä kuuden soturidigimonin kanssa voittaneet Millenniummonin, mutta Ophanimon oli muuttunut digimunaksi, joka korruptoitui ja josta kuoriutui SkullKnightmon, Devimonin ja Millenniummonin palvelija. Tailmonin henki oli kuitenkin kutsunut Hikaria Digimaailmaan haarniskan sisältä. AxeKnightmonin, SkullKnightmonin Ultimate-muodon, tuhoutumisen myötä Tailmon sai kehonsa takaisin ja hänestä tuli Hikarin digimonkumppani. Ophanimonia esittävä patsas oli aiemmin nähty Sateenkaarivuorella, missä Taichi ja Sora puhuivat Valdurmonin hengen kanssa.

Ophanimonin aura ilmestyi Angewomonin ympärille taistelussa SkullBaluchimonia ja tämän Soulmon-palvelijoita vastaan. Auran vahvistamana Angewomon tuhosi viholliset ja muutti heidät digimuniksi. Vasta taistelussa Ghoulmonia vastaan Angewomon onnistui viimein saavuttamaan täydellisen kehittymisen Ophanimoniksi, joka yhdessä Seraphimonin kanssa tuhosi Ghoulmonin.

Pelissä Digimon World Dusk esiintyi Ophanimon C, joka syntyy kun Ophanimon yhdistyy ChronoCoren kanssa. Ophanimon C:n hyökkäyksiä ovat Holy Destroy, Call Dramon, Volcano Napalm, Holy Slash ja AT Change.

Ophanimonin nimi tulee Ophanista, joka tarkoittaa taivaallisen olennon arvoastetta Raamatun mukaan.

Hyökkäykset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Air Sefirot Chrystals: Heittää käsistään 10 myyttistä kristallia, jotka saavat vastustajansa pyörimään heltymättömästi.
 • Eden's Javelin: Ampuu keihäästään Pyhää Energiaa, joka tuhoaa vastustajansa datan.
 • Eden's Needle
 • Eden's Air

Falldown Modessa:

 • Flame Hellscyte: Hukuttaa vastustajansa helvetintuleen.
 • Demon's Crystal: Kiduttaa vastustajansa kuoliaaksi.

Muodot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Fresh In-Training Rookie Champion Ultimate Mega DNA-Mega
YukimiBotamon Nyaromon Plotmon Tailmon Angewomon Ophanimon
(Holydramon)
Ordinemon

Opossumon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Opossumon on Armor-tason petodigimon, jonka nimi tulee opossumista. Opossumon voi syntyä Tailmonista Lempeyden Digieggin avulla. Opossumon muistuttaa pientä pitkäkorvaista opossumia, jolla on punaiset hanskat, kengät ja lakki sekä ilmapalloja kädessään. Opossumonin hyökkäyksiä ovat Mad Balloon Bomb ja Mystery Hat. Opossumon voi kehittyä Cho Hakkaimoniksi. Opossumon esiintyi Digimon Fusionin kolmannella kaudella Airu Suzakin digimonkumppanina. Opossumon voi yhdistyä Candlemonin kanssa, jolloin hänen Mad Balloon Bomb -hyökkäyksestä tulee räjähdysmäinen. Vuoden 2020 Digimon Adventure -sarjassa Opossumon omisti Mon-Mon Park -nimisen huvipuiston, joka oli salajuoni houkutella digimoneja uhrattavaksi Monzaemoniksi naamioituneelle WaruMonzaemonille. Opossumon onnistui vangitsemaan lauman Xiaomoneja, Puroromoneja ja Frimoneja WaruMonzaemonin sisään ja myöhemmin myös Takerun ja Patamonin. Patamon kuitenkin kehittyi Angemoniksi, vapautti vangit ja tuhosi WaruMonzaemonin, joka ennen kuolemaansa kaatuu Opossumonin päälle, murskaten hänet. Digimon Ghost Gamessä Opossumon nähtiin Piamonin johtaman sirkusryhmän jäsenenä.

Orcamon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Orcamon on Armor-tason merieläindigimon. Orcamon voi syntyä Hawkmonista Luotettavuuden Digieggin avulla. Orcamon muistuttaa miekkavalasta, jolla on uimarengas ja pelastusliivit ja Luotettavuuden Tunnus mahassaan. Orcamonin hyökkäyksiä ovat Ultrasonic Crusher ja Reflection Wave. Digimon Ghost Gamessä kaksi Hawkmonia kehittyivät Orcamoneiksi suojellakseen ihmisystäväänsä Kazunaa Petermonilta. Orcamon on esiintynyt myös Digimon-korttipelissä ja Digimon Story: Cyber Sleuth, Digimon Story: Cyber Sleuth Hacker's Memory, Digimon Collectors ja Digimon Life -peleissä.

Ordinemon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ordinemon on elokuvasarjassa Digimon Adventure tri. esiintyvä Mega-tason digimon ja Meicoomonin voimakkain muoto, joka syntyi kun Raguelmon ja Ophanimon Falldown Mode yhdistyivät. Ordinemonilla on valkoiset hiukset ja vartalo, punaisella ja sinisellä jalokivellä koristellut suuret tummanharmaat höyhenpeitteiset siivet sekä käsissä, jaloissa ja hiusten päissä oranssit, vihreät ja siniset kaksoiskierremäiset lisäkkeet. Ordinemonin hyökkäyksiä ovat Magna Visibility, Summon Apocalypse ja End of the World. Ordinemon syntyi elokuvasarjan viidennen elokuvan Coexistence lopussa, kun Nyaromonista varjodigivoitunut Ophanimon Falldown Mode yhdisti Meicoomonin Mega-muodon Raguelmonin itseensä. Ordinemonin hahmossa Meicoomonin sisällä ollut pimeä voima saavutti täyden potentiaalinsa, kun kaikki todellisen maailman sähköt katkesivat ja tartutetut digimonit lähtivät liikkeelle. Ordinemon siirtyi luomansa valtavan portaalin läpi todelliseen maailmaan ja alkoi yhdistää sen osaksi Digimaailmaa. Kuudennessa elokuvassa Future Valitut lapset onnistuvat vapauttamaan muistidatan, johon kuului kaikkien uudelleenkäynnistyksessä muistinsa menttäneiden digimonien muistot. Tämän ja Jesmonilta saadun avun ansiosta lapset onnistuvat pelastamaan Tailmonin ja poistamaan hänet Ordinemonista. Mutta Meicoomon ei palaudukaan entiselleen, vaan Yggdrasil korvaa Tailmonin ja muistidatan mukana menetetyn datan uudella korruptoituneella datalla. Omnimon yhdistyi muiden kumppanidigimonien Mega-muotojen kanssa Omnimon Merciful Modeksi ja onnistui hyökkäyksellään halkaisemaan Ordinemonin, joka tuhoutui lopullisesti, minkä seurauksena Meicoomonkin tuhoutui.

Muodot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Champion Ultimate Mega DNA-Mega
Meicoomon Meicrackmon Rasielmon
Raguelmon
Ordinemon

Ornismon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ornismon on Mega-tason muinainen lintudigimon. Ornismon muistuttaa valtavaa sinertävää lintua, jolla on vaaleanpunaiset höyhenet ja vaaleanpunainen pää. Ornismonin hyökkäyksiä ovat Cosmic Ray ja Tempest. Ornismon esiintyi elokuvassa Digimon Frontier: Island of Lost Digimon. Ornismon vangittiin Lost Islandille AncientGreymonin ja AncientGarurumonin toimesta kauan sitten tämän terrorisoitua Digimaailmaa. Murmukusmon yritti elvyttää Ornismonin keräämällä fraktaalikoodeja aloittamalla sodan Beast- ja Human-type digimonien välille. Murmukusmon onnistuu suunnitelmassaan lasten estelystä huolimatta ja herättää Ornismonin henkiin. Ornismon tappaa Kotemonin, mutta Kotemonin rukoukset ja uhrautuminen aiheuttavat AncientGreymonin ja AncientGarurumonin ilmestymisen paikalle ja he onnistuvat tuhoamaan Ornismonin lopullisesti. Ornismon esiintyi myös Digimon Xros Wars -mangassa, jossa Nene kuljetti itsensä, Mikeyn ja AxeKnightmonin Ornismonin selässä Dark Crystal Palaceen Sweet Zonella.

Orochimon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Orochimon on Ultimate-tason lohikäärmedigimon. Orochimonilla on seitsemän päätä ja keltainen karvoitus vatsan alla. Orochimonin hyökkäyksiä ovat Inferno Blast ja Ame no Murakumo. Digimon Tamersissa lapset kohtasivat Orochimonin taistelemassa Andromonia vastaan. Orochimon kukisti Andromonin mutta lapset pelastivat hänet. Myöhemmin paljastui, että Orochimon piti hallussaan Gekomoneja valmistamassa hänelle sakea. Orochimon nappasi Jenin joka yritti juottaa Orochimonin humalaan, mutta Orochimon paljasti hänelle että sake vain vahvistaa häntä. Lapset eivät pärjänneet Orochimonille kunnes Jen käytti LadyDevimonin modifykorttia Leomoniin, joka tuhosi Orochimonin LadyDevimonin Poison-hyökkäyksellä. Digimon Fusionissa Orochimon toimi Bagra Armyn kätyrinä MadLeomonin joukoissa. MadLeomon vapautti Orochimonin Green Zonelle sen asukkaiden ja myöhemmin lasten kimppuun. Orochimon saa lapset ansaan kallionreunalle, mutta Shoutmon ja Ballistamon pelastavat heidät. MadLeomon absorboi Orochimonin itseensä muuttuen Orochi Modeen. Lapset kuitenkin kukistavat hänet jolloin Orochimon tuhoutui. Orochimon esiintyi myös elokuvasarjan Digimon Adventure tri. takaumakohtauksissa yhtenä ennen Taichi Yagamin ja muiden aikaa edeltäneiden Valittujen lasten digimonkumppaneista, joka taistelussa Pimeyden valtiaita vastaan digivoitui Ebonwumoniksi, yhdeksi Digimaailman neljästä vartijasta.

Vuoden 2020 Digimon Adventure -animesarjassa Orochimon esiintyi Eyesmonin, Tokion sähkökatkoista vastuussa olleen pimeyden digimonin, Ultimate-muotona. Orochimon kykeni datansiirron lisäksi aiheuttamaan elektromagneettisia pulsseja oikeassa maailmassa ja oli voitolla lapsia vastaan, kunnes MetalGreymon onnistui lopulta kukistamaan Orochimonin tuhoamalla tämän oikean pään hyökkäyksellään. Sähkökatkot eivät kuitenkaan päättyneet, vaan Digimaailmaan ja oikeaan maailmaan ilmestyi 10 minuutin laskuri. Moon=Millenniummonin voimat elvyttivät Orochimonin oikean pään ja kehittivät sen Mega-muotoon Nidhoggmoniksi.

Digimonin nimi tulee japanilaisen tarun kahdeksanpäisestä käärmeestä Yamata no Orochi, joka muistuttaa kreikkalaisen taruston Hydraa.

Oryxmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Oryxmon (jap. Goatmon) on Armor-tason eläindigimon. Oryxmon voi syntyä Tailmonista Toivon Digieggin avulla. Oryxmon muistuttaa harmaanmustaa vuohta, jolla on kultaiset sarvet ja kauluri, jossa on japaninkielinen teksti かりと影を/結びと/に向かいし/眼に我を. Oryxmonin hyökkäyksiä ovat Mystic Bell ja Milky Erode. Digimon Frontierissa Oryxmon nähtiin Cherubimonin palvelijana. Cherubimon tuhosi Oryxmonin tämän autettua lapsia. Elokuvassa Digimon Frontier: Island of Lost Digimon Oryxmoneja nähtiin Grizzlymonin armeijassa. Digimon Fusionissa Oryxmoneja nähtiin Apollomonin armeijassa. Digimon Ghost Gamessä Oryxmon nähtiin yhtenä Majiramonin kätyreistä. Digimon Next -mangassa Oryxmoneja nähtiin yhdessä Unimonien kanssa laiduntamassa pellolla Tsurugin ja Agumonin matkatessa Trailmonilla Light Cityyn.

Otamamon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Otamamon on Rookie-tason merieläindigimon, joka muistuttaa sinistä nuijapäätä, jolla on pyrstö ja kädet. Otamamonit liikkuvat usein yhdessä Gekomonien kanssa. Otamamonin hyökkäyksiä ovat Lullaby Bubble, Kid Claw, Wrappling Bubble, Slamming Attack, Water Jet ja Water Shot. Lisäksi pelissä Digimon World Dawn/Dusk Otamamonilla on myös Tsume Kougeki, Tsuyoi San no Ava ja Lyashi no Mizu -nimiset hyökkäykset. Otamamonista on olemassa myös punainen versio. Otamamon voi kehittyä Gekomoniksi. Digimon Adventuressa Otamamoneja nähtiin yhdessä Gekomonien kanssa ShogunGekomonin linnassa. Otamamonit ja Gekomonit yrittivät saada Mimin laulamaan jotta ShogunGekomon heräisi unestaan ja lopulta onnistuivat. Otamamonit myöhemmin avustivat lapsia taistelussa Piamonia vastaan. Sarjassa Digimon Zero Two samaiset Otamamonit joutuivat Digimon-keisarin pahan renkaan vaikutuksen alle mutta lapset vapauttivat heidät. Myöhemmin Otamamoneja nähtiin avustamassa lapsia digimaailman jälleenrakentamisessa digimonkeisarin kukistumisen jälkeen. Digimon Tamersissa Otamamon ja Gekomon katsoivat kun Doggymon jahtasi Calumonia. Myöhemmin Takato ja Henry löysivät lauman Otamamoneja vedenalaisesta luolasta jota Divermon vartioi. Digimon Frontierissa Otamamoneja nähtiin kylässä KaratsukiNumemonin vuorilla ja Autumn Leaf Fairilla. Tommy kysyi yhdeltä Otamamonilta Toucanmonien sijaintia, mutta Otamamon ei osannut auttaa häntä.

Digimon Data Squadissa ennen sarjan tapahtumia kaksi Otamamonia pakenivat Kuratan ryhmää jotka tuhosivat digimoneja. Otamamon oli myös Keenan Crierin lapsuudenystävä. Myöhemmin loukkaantuneita Otamamoneja nähtiin Nyokimonien hoidossa Treemonin metsässä. Myöhemmin Otamamon nähtiin lasituubissa huoneessa, jossa Thomasin sisko oli ja Piyomon toi myöhemmin Otamamonin mukanaan Marcusin kotiin. Otamamon esiintyi myös Digimon Fusionin jaksossa 66. Digimon Adventure tri. -elokuvasarjan neljännessä elokuvassa Loss Otamamon oli yksi digimoneista, joka syntyi uudelleen digimaailman uudellenkäynnistymisen seurauksena Himekawan tietokoneen mukaan. Elokuvassa Digimon Adventure: Last Evolution Kizuna Otamamon nähtiin tuntemattoman valitun lapsen digimonkumppanina ja kehittyi ShogunGekomoniksi taistelussa Ultimate-tason Eosmonia vastaan, joka yritti viedä lasten tietoisuudet Mikä-Mikä-maahan. Kaksi muuta Otamamonia nähtiin kahden muun valitun lapsen digimonkumppanina, joiden tietoisuudet Eosmon oli onnistunut viemään. Digimon Ghost Gamessä Otamamon nähtiin Petermonin hallitsemassa Mikä-Mikä-Maassa. Otamamonista on myös X-Antibodymuoto Otamamon X, joka on isokokoisempi ja jolla on pieni kruunu päässään. Otamamon X on esiintynyt pelissä Digimon Collectors.

Owryumon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Owryumon (engl. Ouryumon) on Mega-tason lohikäärmedigimon. Owryumon kantaa X-Antibodya ja käsissään Gairyū Sadaijin ja Gairyū Udaijin nimisiä miekkoja. Owryumonin hyökkäyksiä ovat Immortal Dragon King Blade ja Golden Armor. Owryumon on esiintynyt Digimon D-Cyber-, Digimon Chronicle- ja Digimon Chronicle X -mangassa. Owryumonin nimi tulee Shogista ja myyttisestä Huang Longista. Owryumon voi kehittyä Hisyaryumonista ja DNA-digivoitua Alphamonin kanssa Alphamon Ouryukeniksi. Digimon Adventure tri. -elokuvasarjassa Alphamon pystyi muuttumaan Alphamon Ouryukeniksi omin voimin, eikä Owryumonia nähty lainkaan.

Muodot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rookie Champion Ultimate Mega DNA-Mega
Ryudamon Ginryumon Hisyaryumon Owryumon Alphamon Ouryuken