Luettelo televisiosarjan Digimon hahmoista

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Yggdrasil (Digimon))
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tässä artikkelissa käsitellään Digimon-animesarjojen ihmishahmoja.

Airu Suzaki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Airu Suzaki on teini-ikäinen tyttö Digimon Fusion -sarjan kolmannella kaudella. Hänen kumppanidigimoninsa on Opossumon. Airu on Digimon Hunter ja kuuluu Ryouman tiimiin. Airu asuu isänsä ja äitinsä luona ja hänellä on nuorempi veli. Airu metsästää söpöjä digimoneja ja hän on hyvä keksimään ansoja. Airu on onnistunut nappaamaan Candlemonin, jota hän käytti tehostaakseen Opossumonin hyökkäystä. Airu on myös ihastunut Ewaniin. Airu yritti myös napata Cutemonin, mutta Ewan esti sen. Airu yritti myös Parasimonin avulla napata Locomonin mutta Tagiru ja Gumdramon estivät sen.

Akihiro Kurata[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Akihiro Kurata on sarjassa Digimon Data Squad esiintyvä tiedemies. 10 vuotta ennen sarjan tapahtumia Kurata oli mukana Digimaailman tutkimusryhmässä, jonka tarkoituksena oli tutkia Digimaailmaa ja löytää Keenan Crier. Ryhmä joutui SaberLeomonin jahtaamaksi ja Kurata avasi pommin avulla portaalin ihmisten maailmaan ja ryhmä onnistui pakenemaan. Kurata halusi tuhota kaikki digimonit ja kerätä niiden voimat tullakseen maailman valtiaaksi. Kurata loi kokeellisia digimoneja Gizumoneja, joita hän käytti digimonien tuhoamiseen. Kurata hyökkäsi Digimaailmaan Gizumon-armeijansa kanssa aiheuttaen digimonien kansanmurhan. Merukimon sai Kuratan pakenemaan takaisin ihmisten maailmaan. Kurata myöhemmin sai portaalin avulla lähetettyä armeijan Boarmoneja ja Pteramoneja takaisin Digimaailmaan paljastaen itsensä DATSin jäsenille. SaberLeomonin ilmestyttyä ihmisten maailmaan Kurata käytti Gizumonia tuhotakseen hänet. Kurata palasi Digimaailmaan lasten kanssa mutta Merukimon paljasti lapsille Kuratan aiheuttaneen digimonien kansanmurhan vuosia aiemmin. Kurata haavoitti Merukimonia kuolettavasti Gizumon XT:n avulla. Kurata pakeni Crowmonin tuhottua Gizumonin. Kurata väitti ihmisten maailmassa DATSin jäsenien olevan pettureita ja onnistui pyyhkimään heidän muistinsa ja vangitsemaan heidät. Marcus, Thomas ja Yoshino saivat kuitenkin viime hetkellä muistinsa takaisin ja vapauttivat muut. Kurata räjäytti DATSin rakennuksen ja pakeni Digimaailmaan Gizumonien kanssa. Kurata lähetti Koukin, Ivanin ja Nanamin hoitelemaan lapset. Myöhemmin hyökättyään Holy Capitaliin Kurata antoi heille kyvyn kehittyä mega-tason digimoniksi. Kurata toi ElDradimonin ihmisten maailmaan Digiporttien avulla ja tuhosi ElDradimonin Gizumon XT:n avulla. Kurata väitti voivansa parantaa Thomasin isän Franzin tyttären Relenan leikkauksen avulla tekemällä hänestä digimon-ihminen hybridin. Kurata asetti räjähtävän kaulurin Relenalle varmistaakseen että Thomas pysyy hänen puolellaan. Kurata paljasti Thomasille löytäneensä Belphemonin ja käyttäneensä muiden digimonien dataa voimistaakseen häntä. Thomasin hajotettua digimonin hallintalaitteen Kurata yhdistyi Belphemonin kanssa jolloin Belphemon muuttui Rage Modeen. Kuratan kasvot ilmestyivät Belphemonin rintaan. ShineGreymon Burst Mode onnistui tuhoamaan Belphemonin. Kurata selviytyi ja yritti pommin avulla laajentaa halkeamaa Digimaailman ja ihmisten maailman välillä, mutta Kurata imeytyi maailmojen väliseen aika-avaruudelliseen tilaan ja tuhoutui. Kuratan tekojen takia Yggdrasil lähetti Royal Knightsinsa hyökkäämään ihmisten maailmaan.

Kuratan japaninkielinen ääninäyttelijä on Masami Kikuchi ja englanninkielinen ääninäyttelijä Brian Palermo.

Angie Hinomoto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Angie Hinomoto on 12-vuotias tyttö Digimon Fusion -sarjassa. Angie on Mikeyn hyvä ystävä. Angie joutui digimaailmaan seuratessaan Mikeyta. Angie halusi välittömästi palata kotiin mutta joutui hyväksymään ettei paluu tulisi olemaan helppoa. Angie myöhemmin ajatteli, että auttamalla Shoutmonia tulemaan Digimonien Kuninkaaksi hän pääsisi palaamaan kotiin. Sand Zonella Angie avusti koodikruunun ja neljän Digimemories-kortin saamisessa. Lake Zonella Laylamon hypnotisoi Angien tuomaan koodikruunun hänelle, mutta Jeremyn ja Mikeyn avulla Angie vapautui hypnoosistaan ja viilsi Laylamonia kasvoihin koodikruunulla. Angie myöhemmin sai Jeremyn avulla Karatenmonin nauramaan koodikruunun saamiseksi. Myöhemmin Tactimonin hyökättyä Mikeyn ja Christopherin kimppuun Bagramon avasi portaalin, jonka kautta Mikey, Tactimon, Angie ja Jeremy palasivat ihmisten maailmaan. Myöhemmin OmniShoutmonin tuhottua Tactimonin Mikey palasi digimaailmaan Angien ja Jeremyn jäätyä ihmisten maailmaan. Myöhemmin Angie avusti Mikeyta taistelussa MegaDarknessBagramonia vastaan. Vuotta myöhemmin Angie asui toisessa kaupungissa mutta piti edelleen yhteyttä Mikeyyn. Myöhemmin Angie sai mystiseltä kellokauppiaalta oman Fusion Loaderinsa ja Cutemon, Dorulumon ja PawnChessmonit ryhtyivät Angien digimonkumppaneiksi ja avustivat taistelussa Quartzmonia vastaan.

Angien japaninkielinen ääninäyttelijä on Ryoko Shiraishi ja englanninkielinen ääninäyttelijä Colleen O’Shaughnessey.

Christopher Aonuma[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Christopher Aonuma (jap. Kiriha Aonuma) on nuori poika Digimon Fusion -sarjassa. Hänen kumppanidigimoninsa on Greymon. Christopherin vanhemmat olivat Daigo ja Maria Aonuma. Christopherin ollessa 10-vuotias hänen isänsä rohkaisi häntä olemaan vahva johtaja, mutta Christopherin jouduttua tappeluun ja haettua turvaa äidiltään hänen isänsä sanoi häntä häviäjäksi. Myöhemmin Daigo loukkaantui kuolettavasti onnettomuudessa ja hän pyysi Christopheria olemaan häntä vahvempi. Christopher ei aluksi tajunnut että hänen isänsä rakasti häntä kovasti ja halusi ettei hän ajautuisi itsesääliin ja epäilisi itseään. Myöhemmin Bagramon antoi Christopherille sinisen Fusion Loader digivicen ja Christopherista tuli Blue Flare nimisen armeijan komentaja, johon kuuluivat mm Greymon, MailBirdramon, Golemoneja ja Bombmoneja ja Gaossmoneja. Christopher pystyi yhdistämään Greymonin MailBirdramonin kanssa MetalGreymoniksi. Christopher kohtasi Mikeyn tämän kukistettua MadLeomonin. Christopher halusi Mikeyn liittyvän joukkoihinsa mutta Mikey kieltäytyi jolloin Christopher lakkasi auttamasta Mikeyta. Myöhemmin Christopher poisti yhden Golemonin armeijastaan tämän satutettua Mikeyta ja tämän joukkoja mistä Mikey raivostui. Christopher liittoutui Nenen kanssa, mutta jätti hänet kieltäydyttyään kiduttamasta Stingmonia tiedon saamiseksi. Myöhemmin Jungle Zonella Deckerdramon liittyi Christopherin armeijaan. Myöhemmin Disc Zonella Christopher tappoi Mercurymonin otettuaan tältä väkisin alueen koodikruunun. Christopher melkein hylkäsi Greymonin ja MailBirdramonin heidän pudottua syvyyksiin Disc Zonella. Myöhemmin Dragon Landilla Christopher sai MetalGreymonin kehittymään ZekeGreymoniksi, joka tuhosi Dorbickmonin. Tämän jälkeen Christopher liittyi armeijoineen Mikeyn joukkoihin. Christopher avusti Mikeyta kukistamaan MegaDarknessBagramonin. Myöhemmin Christopher muutti Yhdysvaltoihin ja alkoi kiertää maailmaa tutkien DigiQuartzia. Christopher pelasti Mikeyn hengen taistelussa Volcdramonia vastaan ja onnistui nappaamaan Volcdramonin. Myöhemmin Christopher kohtasi Nenen Hong Kongissa ja avusti taistelussa Quartzmonin luomia Vamdemoneja vastaan.

Christopherin japaninkielinen ääninäyttelijä on Takeshi Kusao ja englanninkielinen ääninäyttelijä Vic Mignogna.

D-Reaper[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

D-Reaper, kutsuttu myös "todelliseksi viholliseksi", on digitaalinen ohjelma, joka toimi sarjan Digimon Tamers päävihollisena. Toisin kuin muut viholliset, D-Reaper ei ole tarkoituksella paha. Se ja sen laajennuksina toimivat hirviöt eli Agentit toimivat vain ohjelmointinsa mukaisesti. Se oli aluksi pelkkä alkukantainen ohjelma, jolla ei ollut minkäänlaisia tunteita ja esiintyi Digimaailmassa laajenevana punertavana mönjänä. D-Reaperin japaninkielinen ääninäyttelijä on Yōko Asada, englanninkielinen ääninäyttelijä Bridget Hoffman ja suomenkielinen ääninäyttelijä Katja Sirkiä.

D-Reaper on todennäköisesti vanhempi kuin DigiGnomet ja digimonit ja se suunniteltiin alun perin tuhoamaan kaikki ongelmalliset ohjelmistot ja tekoälyt, jotka ylittävät sille alun perin määritellyt rajat. Epäonnistuttuaan ensimmäisessä yrityksessään pyyhkiä pois Digimaailma, D-Reaper vaipui horrokseen. Kun internet laajeni 2000-luvun alussa huomattavasti, se kasvatti myös Digimaailman entistä suuremmaksi. Vaikka se ei ollut nykypäivän tietokoneille liikaa, Azulongmon aisti sen ja pelkäsi D-Reaperin heräävän, jos digimonit alkaisivat taas muuttua ja digivoitua vahvemmiksi. Niinpä Azulongmon piilotti digivoitumisen lähteen, voiman nimeltä "Digihaamu", antamalla DigiGnome-olentojen muuttaa se digimoniksi nimeltä Calumon. Mutta tästä huolimatta D-Reaper lopulta heräsi ja sen olemassaolo paljastui, kun Azulongmon saapui tekemään lopun kesyttäjien ja Zhuqiaomonin välisestä eripurasta.

D-Reaper sieppasi Leomonin kuolemasta masentuneen Jen Katoun ja lähetti ensimmäisen Agenttinsa, Jenin digitaalisen kopion kesyttäjien mukana todelliseen maailmaan, nähden ihmiset pahoina ja liian pitkälle edistyneitä kuten digimonit. D-Reaper alkoi levitä Japanin lisäksi myös Yhdysvalloissa, Kanadassa, Iso-Britanniassa, Australiassa ja Uudessa-Seelannissa. D-Reaperin ydin realisoituu Tokion metropolin hallintorakennukseen, jossa sijaitsi myös Hypnoksen päämaja. D-Reaperin laajeneminen pakottaa kesyttäjät, heidän perheensä sekä Hypnoksen työntekijät vaihtamaan turvapaikkaa muutamaan otteeseen. Epätavallinen tiedonnopeus D-Reaperin mönjän sisällä loi lämpöenergiaa, jonka seurauksena ilmastokin oli Tokiossa tavallista kuumempi. Digimaailmassa toimiva osa D-Reaperistä puolestaan ehti samalla pyyhkiä pois melkein 50 prosenttia Digimaailmasta. Lopulta Hypnoksen väki ja kesyttäjät toteuttavat "Operaatio Aikapyörteen", jonka alussa kesyttäjät käyttävät Punaista Korttia, jotta D-Reaperin kosketus ei vaikuttaisi heihin. Sen jälkeen, Gallantmonin pelastaessa Jenin, MegaGargomon aktivoi Shaggai-ohjelman aukossa, jonka kautta D-Reaper virtasi sekä todelliseen maailmaan että Digimaailmaan. Shaggai käänsi virtauksen suunnan ja jäätyään ansaan pyörteen sisään, D-Reaper palautui takaisin harmittomaksi ohjelmaksi.

Daigo Nishijima[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Daigo Nishijima (jap. 西島 大吾, Nishijima Daigo) on Digimon Adventure tri. -elokuvasarjassa esiintyvä hahmo. Nishijima oli yksi viidestä alkuperäisestä Valitusta lapsesta ennen Taichi Yagamin ja muiden aikaa. Nykyään hän kuuluu Japanin hallituksen organisaatioon, joka tarkkailee digimonien toimia. Nishijiman japaninkielinen ääninäyttelijä on Daisuke Namikawa ja englanninkielinen ääninäyttelijä Doug Erholtz.

Nishijima oli oman sukupolvensa Valituista lapsista se, joka käytti laseja niin kuin Taichi ja Daisuke Motomiya myöhemmin käyttivät. Hänen digimonkumppaninsa oli Bearmon. Taistelussa Pimeyden valtiaita vastaan Bearmonin Ultimate-muoto LoaderLiomon kehittyi Baihumoniksi, josta tuli yksi Digimaailman neljästä vartijasta ja antoi muiden ohella voimaa Maki Himekawan kumppanidigimonin, Bakumonin, Ultimate-muodolle Megadramonille, joka voitti Pimeyden valtiaat, mutta kuoli eikä syntynyt uudelleen niin kuin digimonit yleensä. Nähdessään kuinka Himekawa yritti epätoivoisesti keksiä keinoa, jolla "uudelleenkäynnistää" Digimaailmaan, Nishijima yritti suostutella hänet menemään elämässään eteenpäin ja tunnusti tunteensa häntä kohtaan, vaikka aluksi Himekawa vain nauroi ajatukselle.

Kolme vuotta BelialVamdemonin kukistumisen jälkeen, aikuiseksi varttunut Nishijima oli työskenteli hallitukselle ja oli peitetehtävissä sijaisopettajana Tsukishiman lukiossa, jossa Taichi, Yamato Ishida, Sora Takenouchi, Koushiro Izumi ja myöhemmin myös Mimi Tachikawa ja Meiko Mochizuki opiskelivat. Kun tartunnalle altistuneet Kuwagamonit ilmestyivät Tokioon, Nishijima antoi Taichille kyydin Hanedan lentoasemalle, jonne ne olivat menneet. Myöhemmin Taichin ja Yamaton tullessa hänen puheilleen, Nishijima paljasti todellisen työnsä. Nishijima usein toivoi, että Valitut lapset saisivat välillä elää normaalia elämää. Hän myös suhtautui epämiellyttävästi siihen, että Himekawa piti heiltä salaisuuksia. Kun Valitut lapset olivat uudelleenkäynnistyksen jälkeen lähteneet katsomaan mitä Digimaailmalle oli tapahtunut, Himekawa oli kadonnut. Nishijima tutki Himekawan salaisia tiedostoja Projekti R:stä ja sai selville miten Himekawa oli ollut mukana uudelleenkäynnistyksen toteuttamisessa yhteistyössä Gennain ulkomuotoa käyttävän ilkeän salaperäisen miehen sekä Yggdrasilin kanssa. Silloin oikean Gennain katoamisen johdosta Homeostasiksen uudeksi lähettilääksi värvätty Hackmon kertoi Nishijimalle Himekawan olevan Digimaailmassa ja varoitti kuinka Meicoomon, jota hän kutsui "Libraksi", voisi Yggdrasilin käyttämänä koitua molempien maailmojen tuhoksi. Myöhemmin Hackmon selitti Nishijimalle ja Meikon isälle, professori Mochizukille, "Libran" olevan jäänne Apocalymonin datasta ja kuinka sen pitäminen vakaana oli syy miksi Meicoomonista oli tehty Meikon digimonkumppani. Mutta koska Meicoomonin voimat olivat riistäytyneet hallinnasta ja kasvaneet entisestään, Hackmon ja Homeostasis päättivät tuhota Meicoomonin, vaikka Nishijima vastusti päätöstä. Nishijima vapautti myöhemmin Valitut lapset poliisin huostasta ja kertoi heille kaiken. Seuratessaan lasten kanssa seuraavana päivänä kumppanidigimonien taistelua Meicoomonin Mega-muotoa Raguelmonia, Hackmonin Mega-muotoa Jesmonia sekä Yggdrasilin palvelijaa Alphamonia vastaan, hän alkoi miettiä miksi Homeostasis aikoinaan valitsi kunkin Valitun lapsen, jos näitä ei enää tarvittu. Hän myös syytti itseään Himekawan osallisuudesta Yggdrasilin toimiin ja siitä, ettei ollut riittävästi tämän tukena Bakumonin alkuperäisen kuoleman jälkeen. Nishijima ja Taichi putosivat taistelun aikana maahan syntyneeseen halkeamaan ja päätyvät maanalaiseen laboratorioon jossa Alphamon ja "Pimeä Gennai" olivat pitäneet Daisukea, Keniä, Miyakoa, Ioria ja oikeaa Gennaita vankeina. Pahasti haavoittunut Nishijima kertoo Taichille totuuden Himekawan menneisyydestä ja tämän osallisuudesta Yggdrasilin juoniin. Pimeä Gennai saapuu paikalle ja sabotoi vankiensa elossapitojärjestelmää. Heidän ainoana pelastuksena oli lähettäminen todelliseen maailmaan. Koska heidän lisäkseen oli vain yksi ylimääräinen pelastuskapseli, laitoksen itsetuhomekanismin aktivoituessa Nishijima jää kuolemaan, jotta Taichi voi pelastaa Daisuken ja muut.

Daisuke Motomiya[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Daisuke Motomiya (engl. Davis Motomya) on 11-vuotias poika, joka esiteltiin sarjassa Digimon Zero Two. Hänen digimonkumppani on V-mon. Daisuken tunnuksina ovat Taichilta peritty Rohkeuden Tunnus ja Yamatolta peritty Ystävyyden Tunnus. Daisuke onkin joukkonsa rohkein ja hyvin temperamenttinen, jonka takia hän joskus syyllistyy hiukan hölmöilemiseen. Daisuke on ihastunut Hikariin ja on siksi kateellinen siitä, miten läheinen tämä on Takerun kanssa. Daisuken japaninkielinen ääninäyttelijä Digimon Zero Twossa oli Reiko Kiuchi sekä elokuvassa Digimon Adventure: Last Evolution Kizuna Fukujūrō Katayama, englanninkielinen ääninäyttelijä sarjassa Digimon Zero Two Brian Donovan sekä elokuvassa Digimon Adventure: Last Evolution Kizuna Griffin Burns ja suomenkielinen ääninäyttelijä Jan Lindroos.

Digimon Fusion -sarjan kolmannella kaudella mystinen kellokauppias kutsui Daisuken avuksi taistelussa Quartzmonia vastaan.

Digimon Adventure tri. -elokuvasarjassa Alphamon kukisti Daisuken ystävineen ja ”Pimeä Gennai” piti Daisukea vankina maanalaisessa laboratoriossa kapselissa, joka ylläpiti elintoimintoja. Taichi onnistui pelastamaan Daisuken, joka kolme kuukautta sairaalassa oltuaan toipui täysin.

25 vuotta myöhemmin[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Daisukesta tuli menestyvä liikemies. Hän on naimisissa ja hänellä on poika jolla on Chibimon.

Ewan Amano[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ewan Amano (jap. Yuu Amano) on Nene Amanon pikkuveli Digimon Fusion -sarjassa. Hänen kumppanidigimoninsa on Damemon. Ewan asui yhdessä isänsä ja siskonsa kanssa. Ewan karkasi kuultuaan isoäitinsä kuolemasta ja kohtasi leikkikentällä Damemonin, joka vei hänet digimaailmaan, missä SkullKnightmon antoi hänelle Fusion Loader digivicen, jolla Ewan yhdisti SkullKnightmonin Axemonin kanssa AxeKnightmoniksi. AxeKnightmon pyysi Ewania liittymään peliin, missä kukaan ei voi kuolla kun hän kasvaa isommaksi. Myöhemmin AxeKnightmon palasi ja vei Ewanin ja Neneen digimaailmaan. AxeKnightmon piilotti Ewanin Neneeltä ja määräsi tämän avustamaan Darkness Loaderin etsimisessä. Ewan tarkkaili Mikeyta tämän palattua digimaailmaan ja ilmestyi Christopherille Honey Landilla. Neneen löydettyä veljensä hän kauhistui huomattuaan miten julma hänestä oli tullut ja Doumonin avulla Ewan kidutti Neneeta ja pakeni muiden pelastettua hänet. Bright Landilla Ewan astutti Apollomoniin viruksen, joka muutti hänet Apollomon Whispered-muotoon. Jouduttuaan Digital Underworldiin Ewan ei usko Mikeyn puheita että digimaailma on totta ja digimonien kivut todellisia. Ewan yhdistää Apollomonin armeijan Tuwarmonin kanssa RuthlessTuwarmon Hell Modeen mutta Shoutmon X7 kukistaa hänet. Myöhemmin Damemon kuolee Ewanin käsivarsille ja Tyutyumon ottaa Ewanin vangiksi, kunnes hänet pelastetaan. Myöhemmin Ewan todistaa kuinka Shoutmon X7 Superior Mode kukistaa MegaDarknessBagramonin. Vuotta myöhemmin Ewan pelaa samassa koripallojoukkueessa kuin Mikey ja Tagiru ja kohtaa uudelleensyntyneen Damemonin. Ewan myöhemmin DigiQuartzissa onnistuu nappaamaan SuperStarmonin ja RookChessmonin ja avustaa muita taistelussa Quartzmonia vastaan.

Ewanin japaninkielinen ääninäyttelijä on Kanae Oki ja englanninkielinen ääninäyttelijä Cindy Robinson.

Gennai[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Gennai on fiktiivinen hahmo animesarjoissa Digimon Adventure, Digimon Zero Two ja Digimon Adventure tri. sekä elokuvassa Digimon Adventure: Last Evolution Kizuna. Hän toimii lasten oppaana Digimaailmassa ja palvelee Homeostasista, materialisoitumatonta olentoa, joka haluaa rauhaa ja vakautta Digimaailman ja joka valitsi Valitut lapset.

Muoto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Gennai on tietokoneohjelma ja dataa. Hän näyttäytyi Valituille lapsille aluksi pelkkinä hologrammeina. Gennai on alkuperäisessä Adventuressa vanhus (käyttää sarjan loppupuolella Mekanorimonia), mutta sen takaumakohtauksissa ja myöhemmissä sarjoissa keski-ikäinen mies.

Menneisyys[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Gennai loi yhdessä tutkimusryhmänsä kanssa Valittujen lasten Digivicet ja Tunnukset sekä valitsi lapsille sopivat kumppanidigimonit. Pimeyden valtiaiden saatua tämän selville Piamon hyökkäsi Guardromon- ja Mekanorimon-armeijansa kanssa tukikohtaan. Gennai pelasti Valittujen lasten digimonien digimunat ja Digivicet Piamonilta. Hän kaappasi yhden Bakemonien ohjaamista Mekanorimoneista ja pakeni sillä, mutta valitettavasti taivaalla Guardromonin ampumien ohjuksien räjähdyksien aikana Tailmonin muna tippui kauaksi muista. Taistelun aikana Piamon asetti Gennaihin mustan valopallon, joka ilmeisesti ikäännytti Gennain. Myöhemmin Gennain ja tämä tovereiden salaisesta tukikohdasta tuli Vamdemonin linna. Gennain menneisyydestä ei ole paljastunut enempää.

Gennai animessa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Devimonin kukistuttua Gennai ilmestyi hologrammina Valituille lapsille ja neuvoi heitä menemään Sarba-mantereelle ja keräämään Tunnukset ja Tuntolevyt. Myöhemmin kun Greymon kehittyi SkullGreymoniksi, Taichi syytti häntä siitä. Gennai sanoi, että on opittava digivoitumaan oikealla tavalla. Mimi taas sanoi, ettei edes halunnut Tuntolevyä. Gennai taas sanoi, että he saavat ne haluamattakin.

Seuraava tapaamiskerta oli, kun Etemon oli tuhottu ja lapset olivat paenneet Vamdemonia, jolloin Gennai kertoi, että kahdeksas Valittu lapsi on Japanissa, mutta Vandemon tietää sen myös. Vielä myöhemmin, kun Vandemon oli jo mennyt oikeaan maailmaan, Gennai antoi Valituille lapsille avainkorttia, joissa oli digimonien kuvia). Silloin Gennai näyttäytyi ensimmäisen kerran omana itsenään hologrammin sijasta. Samalla paljastui, että Gennain talo on veden alla. Kun Valitut lapset olivat palanneet oikeaan maailmaan, Gennai lähetti sähköpostitse neuvoja ja myös käännetyn ennustuksen, jonka avulla Koushiro pyysi Angemonia ja Angewomonia ampumaan Taichia ja Yamatoa ihmenuolilla. Sen avulla WarGreymon ja MetalGarurumon syntyivät eli digivoituivat Agumonista ja Gabumonista. Vielä myöhemmin Digimaailmassa, kun Pimeyden valtiaat oli tuhottu, Gennai lähetti sähköpostina uuden kääntämänsä tarun. Siitä paljastui, että päävihollisena eivät olleet Pimeyden valtiaat, vaan niiden luoja itse Apocalymon. Jokin aika myöhemmin lasten tuhottua Apocalymonin, Gennai pyysi lapsia palaamaan Digimaailmaan ja vapauttamaan tunnusten voimat luodakseen suojakerroksen Digimaailman päälle ja vapauttaakseen Qinglongmonin, Zhuqiaomonin, Ebonwumonin ja Baihumonin vankiloistaan. Tämä myös tarkoitti sitä, etteivät jatkossa lasten digimonit voineet enää kehittyä Ultimate-tasolle.

Kolme vuotta Apocalymonin kukistumisen jälkeen nuoren näköinen Gennai luovuttaa lasten digimoneille yhden Qinglongmonin 12 DigiYtimestä, joka antaa heille takaisin kyvyn kehittyä Ultimate-muotoihinsa sekä Paildramonille kyvyn digivoitua Imperialdramoniksi. Gennain toverit Benjamin, Jackie, Eucaly, Jose ja Ilya auttavat muita Valittuja lapsia ympäri maailmaa tuhoamaan Pimeät tornit ja palauttamaan takaisin Digimaailmaan digimonit, jotka Archnemon, Mummymon ja Yukio Oikawa olivat tuoneet pitääkseen lapset kiireisinä. BelialVamdemonin kukistumisen jälkeen Gennai palauttaa Tailmonille tämän kadottaman sormuksen ja selittää hänelle sormuksen olleen DNA-Digivoitumisen voimanlähde.

Kolme vuotta tästä eteenpäin, Gennai oli joutunut Homeostasiksen vihollisen, Yggdrasilin, käsiin, jonka mielestä ihmisten ja digimonien ei olisi koskaan pitänyt tietää toistensa olemassaolosta. Lisäksi näyttäytyi mustaan kaapuun pukeutunut pahantahtoinen Gennain näköinen mies. Englanninkielisen version mukaan mies olisi itse Gennai Yggdrasilin korruptoimana, kun taas japaninkielisen version lopussa vahvistettiin epäsuorasti, että tämä ”Pimeäksi Gennaiksi” tai ”salaperäinen mieheksi” kutsuttu hahmo on eri henkilö. Pimeä Gennai pyrki varmistamaan, että Meicoomonin levittämä tartunta tuhoaisi ihmiskunnan ja vaarantaisi Digimaailman vakauden niin, että se olisi pakko "uudelleenkäynnistää" eli palauttaa tilaan, jollainen se oli ennen kuin ihmiset ja digimonit kommunikoivat keskenään ensimmäistä kertaa. Pimeä Gennai käytti oikeassa maailmassa liikkuakseen holograafisena valeasuna 14-vuotiasta Ken Ichijoujia Digimon-keisarin vaatteissa ja usutti digitaalisessa ulottuvuudessa Imperialdramonin korruptoituneen version sekä myöhemmin Digimaailmassa MetalSeadramonin ja Mugendramonin pitämään lapset kiireisinä, jotta voisi jälleen aktivoida Meicoomonin voimat. Onnistuttuaan toistamiseen tekemään niin, Pimeä Gennai tarkkaili tyytyväisenä sivusta kuinka riehaantunut Meicoomon kehittyi yhä voimakkaammaksi ja kiihdyttäisi Yggdrasilin todellista suunnitelmaa: ihmiskunnan tuhoutumista ja todellisen maailman yhdistymistä osaksi Digimaailmaa. Pimeä Gennai oli myös huijannut Maki Himekawan auttamaan suunnitelmissaan ja pitänyt vankeinaan oikeaa Keniä, Daisukea, Miyakoa, Ioria sekä oikeaa Gennaita. Kun Taichi ja Daigo Nishijima joutuivat vangiksi samaan paikkaan, Pimeä Gennai sabotoi muiden vankien elossapitojärjestelmää, jolloin vain todelliseen maailmaan palaaminen voisi pelastaa heidät. Mutta vapaita pelastuskapseleita ei ollut kuin yksi, joten Nishijima jäi kuolemaan tukikohdan itsetuhomekanismin aktivoituessa, jotta Taichi voisi pelastaa itsensä ja muut vangit. Tämän jälkeen Pimeä Gennai vain seurasi sivusta Raguelmonin ja Ophanimon Falldown Moden yhdistymisestä syntyneen digimonin, Ordinemonin, aiheuttamia tuhoja, ilkkuen Valittuja lapsia, Hackmonia ja Homeostasista sekä ylistäen Yggdrasilin tavoitetta. Valitut lapset tuhosivat Ordinemonin ja sen mukana myös itse Meicoomonin, mutta Pimeä Gennai keräsi talteen pienen mustan kuution, joka oli kuusi vuotta sitten jäänyt jäljelle Apocalymonista ja Meicoomonin riehaantumisen lähde, ja pakeni Digimaailmaan suunnitellen seuraavaa siirtoaan, joka olisi yrittää uudestaan joko Daemonin tai Diaboromonin kanssa.

Elokuvassa Digimon Adventure: Last Evolution Kizuna Gennai nähtiin vain lyhyesti, kun hän ilmestyi Taichin asuntoon kertoakseen hänelle ja Agumonille, että Menoa puhui heille totta siitä, että Taichin ja Yamaton aika Valittuina lapsina oli päättymässä. Hän myös kertoi, että Agumon ja Gabumon tulisivat samalla katoamaan. Taichin ihmetellessä miksi tätä ei ollut kerrottu aiemmin, Gennai totesi, että eivät ihmisetkään usein halua tietää omien kuolemiensa lähestymisestä. Gennai kuitenkin sanoi, että tämä kohtalo voidaan estää vain, mikäli Valittujen lasten potentiaali säilyy rajattomana.

Henry Wong[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Henry Wong (jap. 李 健良, Lee Jianliang) on 10-vuotias poika Digimon Tamers -sarjassa. Hänen kumppanidigimoninsa on Terriermon. Henryllä on 7-vuotias pikkusisko nimeltä Shiuchon, 15-vuotias isosisko Jaarin sekä 17-vuotias isoveli nimeltä Rinchei. Henrystä tuli digimonkesyttäjä, kun hänen isänsä osti hänelle pelin, joka sisälsi Terriermonin. Pelissä Henry kehitti Terriermonin Gargomoniksi ja taisteli Gorillamonia vastaan. Gorillamon kuitenkin kukisti Gargomonin ja Henry alkoi itkemään tajuttuaan satuttaneensa Terriermonia. Samalla Sininen Kortti ilmestyi Henryn eteen ja käytettyään sitä peliin, Terriermon ilmestyi ihmisten maailmaan ja ryhtyi Henryn digimonkumppaniksi. Henry ylitti salata Shiuchonilta Terriermonin alkuperän uskottelemalla Terriermonin oleva puhuva nukke. Henry myöhemmin ystävystyi toisen digimonkesyttäjän Takaton kanssa. Henry oli aluksi haluton antamaan Terriermonin taistella kunnes hän tajusi että taisteleminen ystävien hengen suojelemiseksi on hyvä syy taistella. Myöhemmin Henryn isä Janyu paljasti että hän oli mukana ryhmässä, jotka loivat digimonit kauan sitten. Henry myöhemmin lähti digimaailmaan muiden kanssa etsimään Calumonia. Myöhemmin digimaailmassa Henry ja Terriermon löytävät kirjaston, jossa Gorou Mizuno (ystäviensä kesken Shibumi), yksi Janyun vanhoista tovereista, oli. Shibumi selitti Henrylle DigiGnomien tarkoituksen ja miksi hänestä tuli kouluttaja. Henry myöhemmin järkyttyi huomattuaan Shiuchonin joutuneen Digimaailmaan ja oli hänelle vihainen. Myöhemmin taistelussa Zhuqiaomonia vastaan Henry yhdistyi Terriermonin kanssa MegaGargomoniksi ja kukisti Zhuqiaomonin, mutta ei tuhonnut häntä. Myöhemmin D-Reaperin ilmestyttyä ihmisten maailmaan Shibumi antoi Henrylle Punaisen Kortin, jonka avulla Henry, Takato ja Rika pääsivät D-Reaperin sisälle ja Henry käynnisti Operaatio Aikapyörteen, mikä palautti D-Reaperin takaisin alkuperäiseen tilaansa. D-Reaperin kukistumisen jälkeen paljastui että Operaatio Aikapyörre teki saman kumppanidigimoneille, jotka dedigivoituivat In-Training -muotoihinsa ja palasivat digimaailmaan. Myöhemmin Henry ja Terriermon taistelivat Locomonia ja ihmisten maailmaan ilmestyneitä Parasimoneja vastaan MegaGargomonina. Taistelun jälkeen Henry osallistui Rikan syntymäpäiville. Henryn japaninkielinen ääninäyttelijä oli Mayumi Yamaguchi, englanninkielinen ääninäyttelijä Dave Wittenberg ja suomenkielinen ääninäyttelijä Aksu Palmén.

Hideaki Mashimo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hideaki Mashimo on nuori poika Digimon Fusion -sarjan kolmannella kaudella. Hänen kumppanidigimoninsa on Dobermon. Hideaki kuuluu Digimonien metsästäjiin ja hänellä on unelma kerätä omaisuutta ja perustaa oma takoyakikauppa kun hän täyttää 20 vuotta. Hideaki näkee digimonien metsästämisen työnä ja hän metsästää digimoneja rahasta, mutta hän ei huoli vääryydellä hankittua rahaa. Hideaki onnistui nappaamaan Ganemonin ja tämän apulaiset Zenimonin ja KoZenimonin ja pakotti Ganemonin palauttamaan varastamansa rahat takaisin omistajilleen.

Hikari Yagami[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hikari Yagami (englanniksi Kari Kamiya, japaniksi 八神 ヒカリ Yagami Hikari) on 8-vuotias tyttö Digimon-sarjassa, ja hänen digimonkumppaninsa on Tailmon. "Hikari" on japania ja tarkoittaa valoa. Hikari on Taichin pikkusisko. Hikarin japaninkielinen ääninäyttelijä sarjoissa Digimon Adventure ja Digimon Zero Two oli Kae Araki ja elokuvasarjassa Digimon Adventure tri., sekä elokuvissa Digimon Adventure: Last Evolution Kizuna ja Digimon Adventure 02: The Beginning M·A·O. Hikarin englanninkielinen ääninäyttelijä sarjoissa Digimon Adventure ja Digimon Zero Two oli Lara Jill Miller ja elokuvasarjassa Digimon Adventure tri. sekä elokuvassa Digimon Adventure: Last Evolution Kizuna Tara Sands. Digimon Adventuren jaksosta 31 lähtien Hikarin suomenkielinen ääninäyttelijä oli Heljä Heikkinen.

Hikarin tunnus on valo. Hikari löytää sarjan toisella kaudella valon digieggin, mutta peleissä hän voi löytää myös muiden tunnuksien digieggin. Hikarin paras ystävä on Miyako. Daisuke Motomiya on ihastunut Hikariin mutta ei saa vastakaikua tältä ja tämä ongelma tuntuu hänestä joskus pahemmaltakin, koska toisinaan vaikuttaa siltä että Takeru Takaishi ja Hikari olisivat ihastuneet toisiinsa. Todellisuudessa Takerun ja Hikarin suhde on kuitenkin vain sisarussiteinen. He ovat pikemminkin kuin kaksoset. Hikarilla on ensimmäisellä kaudella keltainen paita, pinkit housut ja kaulassa pilli, johon on sidottu naru, mutta hän jättää pillinsä ensimmäisen kauden lopussa muistoksi Tailmonille.

Hikari on erittäin kiltti ja sydämellinen. Hän välittää aina toisista, joskus jopa enemmän kuin itsestään. Hikari sairastui pahasti pienenä, mutta se ei näytä haittaavan häntä paitsi ensimmäisen kauden jaksossa 48: Hikari vaarassa. Hikari ei mennyt lastentarhaan, koska oli flunssainen. Alkuperäisessä japaninkielisessä versiossa Taichi luuli, että Hikari oli terve, ja vei hänet puistoon leikkimään. Taichi panosti Hikaria pelaamaan jalkapalloa, joka ei jaksanut pelata. Yhtäkkiä Hikari makasi maassa. Hänet vietiin sairaalaan. Kun Hikari parani ja tuli kotiin, hän sanoi vain: ”Anteeksi, etten potkinut palloa kunnolla. Et halua varmaan enää ikinä pelata kanssani.”

Zero Two -sarjassa Hikari on 11-vuotias ja samalla luokalla kuin Daisuke ja Takeru. Hän kuuluu edelleen Valittuihin lapsiin.

25 vuotta myöhemmin[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hikari on ammatiltaan lastentarhanhoitaja. Hänellä on yksi lapsi, jonka digimonkumppani on Plotmon.

Homeostasis[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Homeostasis on digitaalinen elämänmuoto, joka sanoo tahtovansa "rauhaa ja vakautta" Digimaailmaan ja on myöskin se, joka valitsi Valitut lapset. Hän esiintyi ensimmäisen kerran Digimon Adventuren jaksossa 45, jossa hän asettui Hikarin kehoon, kommunikoiden hänen suullaan ja näyttäen Valituille lapsille kuvajaisia menneisyydestä kertoakseen syyn siihen miksi heidät valittiin, Hikarigaokan tapahtumista siihen kun Piamon hyökkäsi linnaan (josta tuli myöhemmin Vandemonin linna), jossa Gennai tovereineen oli valinnut lapsille sopivat kumppanidigimonit ja rakentanut näiden Digivicet ja Tunnukset.

Hän esiintyi myös elokuvasarjan Digimon Adventure tri. kolmannessa elokuvassa Confession, jossa hän otti Hikarin kehon hallintaansa ja kertoi kuinka Meicoomon ja "tartutetut digimonit" voivat pahimmassa tapauksessa saada Digimaailmaan vajoamaan takaisin "kvanttimereen" ja aiheuttaa kaiken sähköllä toimivan ihmisteknologian tuhoutumisen. Hän päätti tartuntojen lopettamiseksi ja Meicoomonin tuhoamiseksi toteuttaa "uudelleenkäynnistyksen", joka palauttaisi Digimaailman sekä kaikkien digimonien muistot takaisin tilaan ennen Valittujen lasten saapumista ja Meicoomonin syntymää. Yritys kuitenkin epäonnistui, koska Meicoomon oli yhä olemassa ja muisti yhä Meikon. Neljännen elokuvan Loss takaumakohtauksissa Homeostasis oli kommunikoinut ennen Taichi Yagamin ja muiden aikaa toimineiden Valitujen lasten kanssa asettumalla Maki Himekawan kehoon. Hän antoi Himekawan Digivicelle voimaa saada muiden kumppanidigimonien Ultimate-muodot LoaderLiomon, Orochimon, Triceramon ja Hippogriffomon digivoituimaan Baihumoniksi, Ebonwumoniksi, Qinglongmoniksi ja Zhuqiaomoniksi, joiden antamalla voimalla Himekawan oma kumppani Megadramon uhrasi itsensä kukistaakseen Pimeyden valtiaat.

Viidennessä elokuvassa Coexistence paljastui, että Homeostasis oli alun perin valinnut Meikon Meicoomonin kumppaniksi varmistaakseen, ettei Meicoomonin sisällä elävä Apocalymonin jäänne Digimaailman pimeästä puolesta koskaan uhkaisi maailmoja. Mutta koska se ei auttanut eikä "uudelleenkäynnistys" tuhonnut Meicoomonin sisällä olevaa pimeää dataa, Homeostasis antoi palvelijalleen Hackmonille tehtäväksi tuhota Meicoomonin itse. Homeostasis oli myös laittanut Digimaailman ja sen kasvillisuuden kohtelemaan Valittuja lapsia vihollisina uskoen, etteivät lapset aio tehdä mitään Meicoomonin tuhoamiseksi ja heidän muuttuneen hyödyttömiksi. Valitut lapset eivät hyväksyneet, että Meicoomonin uhraus oli ainut keino tasapainon säilyttämiseksi, mutta Homeostasis ei muuttanut mieltään ja asettui jälleen Hikarin kehoon ja varoitti tuhoavansa myös lapset, jos nämä yrittäisivät estää häntä. Homeostasis perusteli tekojaan ylläpitää rauhaa uhrauksista huolimatta, minkä seurauksena Hikari työnsi Homeostasiksen pois kehostaan sanoen Homeostasiksen olevan itsekäs, jolloin Homeostasis menetti otteensa Hikarista ja lähti käskien lapsia sivuuttamaan näkemyksensä ystävyydestä, mikä on ristiriidassa suuremman kokonaisuuden kanssa. Myöhemmin, kun Meicoomonin Mega-muoto Raguelmon ja Tailmonin korruptoitunut Mega-muoto Ophanimon Falldown Mode olivat yhdistyneet Ordinemoniksi, Hackmon kertoi lapsille Homeostasiksen aikovan viimeisenä ratkaisunaan uudelleenkäynnistää ihmisten maailman digiteknologian, mikä kuitenkin romahduttaisi ihmiskunnan nykyisen infrastruktuurin, sen ollessa liian riippuvainen digiteknologian käytöstä. Kun Meicoomonin sisältä löytyneen muistidatatiedoston avulla digimonien muistot saatiin palautettua ja Hackmonin Mega-muodon, Jesmonin, avustuksella Tailmon pelastettua Ordinemonista, Homeostasis perui digiteknologian uudelleenkäynnistyksen. Ordinemonin tuhoutumisen jälkeen Homeostasis pakotti Yggdrasilin sammumaan, mikä lopetti taistelut lasten ja Yggdrasilin välillä.

Digimon Xros Wars -mangassa Homeostasis oli digitaalinen kokonaisuus, joka oli luotu huolehtimaan digimaailmasta ja toimimaan Yggdrasilin seuraajana, kun Yggdrasil oli seonnut menneisyydessä ja yrittänyt tuhota ihmisten maailman. Wizardmon kuvaili Homeostasiksen olevan Yggdrasilia rauhallisempi ja suojelevampi ja olevan tiedoltaan ääretön mutta ei kaikkitietäväinen. Myöhemmin Wizardmon kertoi UlforceVeedramonille Homeostasiksen ennustuksen digimaailman skannauksen perusteella, jonka mukaan kaksipäinen lohikäärmedigimon tulisi tuhoamaan sekä digimaailman, että todellisen maailman. Myöhemmin Homeostasis nähtiin takaumassa, jossa Bagramon kyseenalaisti maailmojen oikeudenmukaisuuden tämän jouduttua epäsuosioon.

Pelissä Digimon World Re:Digitize Decode Homeostasis otti Hikarin kehon hallintaansa kommunikoidakseen Taigan kanssa. Homeostasis käytti Taigan taistelua Hikarin kanssa selvittääkseen, onko Taigalla tarpeeksi valoa maailmojen pelastamiseksi. Taigan kukistettua Hikarin Homeostasis tuli tulokseen että on.

Homer Yushima[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Homer Yushima on Digimon Data Squad -sarjassa esiintyvä mies. Hänen digimonkumppaninsa on Kamemon. Menneisyydessä Yushima ja Richard Sampson tutkivat ihmisten katoamisia ja lähtivät digimaailmaan yhdessä Spencer Damonin ja Akihiro Kuratan kanssa mutta he joutuivat palaamaan ilman Spenceriä. Spencer onnistui lähettämään Yushimalle viestin ja neuvoi tätä perustamaan Digimon Data Squad-järjestön yhdessä Sampsonin kanssa lähettämään kaikki ihmisten maailmaan ilmestyvät digimonit takaisin digimaailmaan. Myöhemmin Kamemon ilmestyi ihmisten maailmaan ja ryhtyi Yushiman digimonkumppaniksi. Yushima neuvoi säännöllisesti Marcusia ja antoi tälle ohjeita. Myöhemmin Yushima lähti digimaailmaan avustamaan muita ja kohtaamaan Merukimonin. Yushima auttoi muita pakenemaan ja yritti estää Gizumon XT:tä tuhoamasta ElDradimonia, mutta turhaan. Myöhemmin Yushima ja Kamemon tunkeutuivat sairaalaan, missä Thomasin siskoa Relenaa pidettiin ja he huomasivat että Kurata suunnitteli tekevänsä Relenasta leikkauksen avulla Bio-Hybridin. Yushima vangittiin ja hänet erotettiin Kamemonista, mutta he onnistuivat pakenemaan. Myöhemmin Yushima ja Kamemon olivat läsnä lopputaistelussa Yggdrasilia vastaan. Viisi vuotta sarjan tapahtumien jälkeen Yushima nähtiin kalastamassa seuraten edelleen ystäviään.

Iori Hida[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Iori Hida (engl. Cody Hida, jap. 火田 伊織, Hida Iori) on 9-vuotias poika, joka esiteltiin sarjassa Digimon Zero Two. Hän on joukosta nuorin ja vakavin. Iorin digimonkumppani on Armadimon. Iorilla on sekä Koushirolta peräisin oleva Viisauden että Joen Luotettavuuden Tunnus. Iorin japaninkielinen ääninäyttelijä Digimon Zero Twossa oli Megumi Urawa, sekä elokuvissa Digimon Adventure: Last Evolution Kizuna ja Digimon Adventure 02: The Beginning Yoshitaka Yamaya, englanninkielinen ääninäyttelijä sarjassa Digimon Zero Two Philece Sampler sekä elokuvassa Digimon Adventure: Last Evolution Kizuna Bryce Papenbrook ja suomenkielinen ääninäyttelijä Jan Lindroos.

Iori on joukosta nuorin, mutta hän on vakava, kypsynyt ja rauhallinen. Iori harrastaa kendoa. Hänen valmentajansa on Chikara Hida, joka on Iorin isoisä. Iorin isä Hiroki kuoli Iorin ollessa pieni; Hiroki oli itse asiassa lasten viimeisen arkkivihollisen, kolmessa viimeisessä jaksossa ilmaantuneen BelialVamdemonin huijaaman Yukio Oikawan ainoa ystävä, ja he tosiasiassa "löysivät" Digimaailman.

Digimon Adventure tri. -elokuvasarjassa Alphamon kukisti Iorin ystävineen ja ”Pimeä Gennai” piti Ioria vankina maanalaisessa laboratoriossa kapselissa, joka ylläpiti elintoimintoja. Taichi onnistui pelastamaan Iorin, joka kolme kuukautta sairaalassa oltuaan toipui täysin.

25 vuotta myöhemmin[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Iorista on tullut asianajaja. Hän on naimisissa, ja hänellä on tytär, jolla on Upamon.

Ivan[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ivan on mies Digimon Data Squad -sarjassa. Ivan on kansalaisuudeltaan venäläinen ja hän on lihaksikas ja hänellä on vihreät housut ja mustat saappaat ja takki. Ivan kuului Kuratan ryhmään, jotka kykenivät muuntautumaan digimoneiksi. Ivan pystyi Digivicensa avulla muuntautumaan BioStegomoniksi. Ivan esiintyi ensimmäisen kerran jaksossa 27 jossa hän taisteli DATSin jäseniä vastaan. Ivan myöhemmin osoitti ihastuneensa Yoshinoon. Yoshino onnistui lopulta kukistamaan Ivanin. Myöhemmin Kurata antoi Ivanille kyvyn muuntautua mega-tason digimoniksi BioSpinomoniksi. BioSpinomon taisteli Rosemonia vastaan ja taistelun aikana hän tappoi Yasyamonin kylmäverisesti. Rosemon onnistui lopulta kukistamaan BioSpinomonin ja palautti hänet Ivaniksi. Ivan myöhemmin tunnusti Yoshinolle liittyneensä Kuratan puolelle tienatakseen rahaa perheelleen. Ivan oli myöhemmin läsnä lopputaistelussa Yggdrasilia vastaan.

Izumi Orimoto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Izumi Orimoto (engl. Zoe Orimoto), (jap. 織本 泉 , Orimoto Izumi) on tyttö Digimon Frontier -sarjassa.

Luonne ja ulkonäkö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Izumi on lapsijoukon ainoa tyttö. Hän syntyi Japanissa, mutta muutti Italiaan (Italian Digimon-dubbauksessa Izumi asui Italiassa mutta muutti Japaniin, eli toisin päin). Hän halusi ystävystyä, mutta jouduttuaan muuton takia vaihtamaan koulua niin usein, hän ei saanut mahdollisuutta. Takuya ja Junpei ovat ihastuneet Izumiin. Izumi on luonteeltaan määrätietoinen, suorasukainen ja yhteistyöhaluinen. Izumilla on yllään lila hattu, raitapaita joka paljastaa hänen napansa ja lila liivi, jota hän käyttää samanvärisen hameen kanssa.

Izumin Digimon-muodot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Izumilla on hallussaan AncientKazemonin Tuulen henget.

  • Fairymon (jap. Kazemon): Izumista tulee Fairymon hänen käytettyä engl. Human Spirit of Wind-nimistä henkeä.
  • Shutumon (engl. Zephyrmon): Izumi käyttää engl. Beast Spirit of Wind-nimistä henkeä muuttuakseen Shutumoniksi.
  • JetSilphymon: Yhdistämällä molemmat Tuulen henget Izumi voi muuttua JetSilphymoniksi.
  • Susanoomon: 20 Muinaisten Soturien jättämää henkeä on yhdistetty tässä digimonissa. Sillä on 10 Legendaarisen Soturin voimat.

Jen Katou[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jen Katou (engl. Jeri Katou, jap. 加藤 樹莉, Katō Juri) on 10-vuotias tyttö Digimon Tamers -sarjassa. Jenillä on ruskeat silmät ja hiukset ja vihreä paita ja valkoiset lenkkarit. Jen pitää myös usein koiran näköistä käsinukkea kädessään. Jen asuu isänsä Hajime Katoun (englanninkielisessä versiossa Tadashi Katoun) kanssa hänen äitinsä kuoltua Jenin ollessa nuori. Jenin äitipuoli on Shizue Katou ja velipuoli Masahiko Katou. Jen kävi samaa koulua Takaton kanssa, joka oli ihastunut häneen. Jen halusi tulla digimon-kesyttäjäksi Takaton, Rikan ja Henryn lailla ja myöhemmin hänen toiveensa toteutui Leomonin ilmestyttyä ihmisten maailmaan ja ryhdyttyä Jenin digimonkumppaniksi. Jen myöhemmin lähti muiden kanssa digimaailmaan etsimään Calumonia. Beelzemonin tapettua Leomonin Jenin Digivice lakkasi toimimasta. Jen esti Gallantmonia tappamasta Beelzemonia sanoen ettei se toisi Leomonia takaisin. Jen ymmärsi väärin Leomonin viimeiset sanat kohtalosta ja uskoi kohtalonsa olla yksin. Myöhemmin D-Reaper sieppasi Jenin ja käytti tämän surua vahvistuakseen ja lähetti ykkösagenttinsa Jeniksi naamioituneena tarkkailemaan Takatoa, Henryä ja Rikaa. Lasten huomattua tämän he yrittivät pelastaa Jenin tämän vankilasta ja Beelzemon melkein onnistui tässä, mutta Jen epäröi liian kauan, jolloin D-Reaper muuntautui Mother D-Reaper -muotoon Jenin surun myötä. Gallantmon Crimson Moden tuhottua D-Reaperin ykkösagentin ja palauduttua Takatoksi ja Guilmoniksi he pystyivät lopulta vapauttamaan Jenin ja pelastamaan hänet. Jen pääsi eroon masennuksestaan ja antoi Impmonille anteeksi Leomonin kuoleman. Myöhemmin Jen osallistui Rikan syntymäpäiville avustaen tämän isoäitiä koristeluissa. Jenin japaninkielinen ääninäyttelijä oli Yōko Asada, englanninkielinen ääninäyttelijä Bridget Hoffman ja suomenkielinen ääninäyttelijä Emilia Korenius.

Jeremy Tsurgi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jeremy Tsurgi on 12-vuotias poika Digimon Fusion -sarjassa. Jeremy harrastaa kendoa ahkerasti. Jeremy joutui yhdessä Angien kanssa digimaailmaan seurattuaan Mikeyta. Jeremy käytti usein aseenaan Rare Star Swordia, joka oli Starmonista ja Pickmoneista muodostunut tähtimiekka. Island Zonella Jeremy käytti tähtimiekkaa ajaakseen lauman Divermoneja pois Mantaraymonien kimpusta. Lake Zonella Mikeyn menetettyä tajuntansa hetkeksi Jeremy komensi tämän armeijaa taistelussa IceDevimonia vastaan. Myöhemmin Knightmon pelasti Jeremyn Daipenmonilta. Jeremy myöhemmin pelasti Angien Laylamonilta PawnChessmonin keihään avulla. Myöhemmin Tactimonin hyökättyä Mikeyn ja Christopherin kimppuun Bagramon avasi portaalin, jonka kautta Mikey, Tactimon, Angie ja Jeremy palasivat ihmisten maailmaan. Myöhemmin OmniShoutmonin tuhottua Tactimonin Mikey palasi digimaailmaan Angien ja Jeremyn jäätyä ihmisten maailmaan. Myöhemmin Jeremy avusti Mikeyta taistelussa MegaDarknessBagramonia vastaan. Vuotta myöhemmin mystinen kellokauppias antoi Jeremylle oman Fusion Loaderin ja Mikey antoi Jeremylle Ballistamonin ja Deputymonin avustamaan taistelussa Quartzmonia vastaan. Myöhemmin Ballistamon ryhtyi Jeremyn digimonkumppaniksi.

Jeremyn japaninkielinen ääninäyttelijä on Daisuke Kishio ja englanninkielinen ääninäyttelijä Derek Stephen Prince.

Jou Kido[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jou Kido (engl. Joe Kido, jap. 城戸 丈, Kido Jō) on kuvitteellinen henkilö, joka esiintyy Digimon-sarjassa. Joun Digimon-kumppani on Gomamon. Joun tunnus on vilpittömyys.

Japanilaisessa animessa Joulla on kaksi veljeä, Shuu ja Shin, mutta englanninkielisessä dubbauksessa meni yksi asia sekaisin. Kahdesta veljestä ”tuli” yksi veli nimeltä Jim.

Jou on joukosta vanhin, ja hän hermoilee usein. Hän haluaa suojella muita koska hän on vanhin ja hän tuntee itsensä vastuulliseksi, mutta Gomamon teki hänet rauhallisemmaksi. Joulla on siniset hiukset ja rannekello. Joun japaninkielinen ääninäyttelijä sarjoissa Digimon Adventure ja Digimon Zero Two oli Masami Kikuchi ja elokuvasarjassa Digimon Adventure tri. sekä elokuvassa Digimon Adventure: Last Evolution Kizuna Junya Ikeda. Joun englanninkielinen ääninäyttelijä sarjoissa Digimon Adventure ja Digimon Zero Two oli Micahel Lindsay ja elokuvasarjassa Digimon Adventure tri. sekä elokuvassa Digimon Adventure: Last Evolution Kizuna Robbie Daymond. Digimon Adventuren jaksosta 27 lähtien Joun suomenkielinen ääninäyttelijä oli Petteri Halmela.

Digimon Zero Two[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jou on nyt 15 vuotta vanha. Hänen rankka opiskelunsa tuotti tulosta, ja hän on nyt yksityisesä juniorilukiossa.

25 vuotta myöhemmin[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jou on ammatiltaan Digimaailman tohtori, ja hänellä on poika, jolla on Pukamon.

Junpei Shibayama[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Junpei Shibayama (jap. 柴山 純平 , Shibayama Junpei, engl. J.P. Shibayama) on poika Digimon Frontier -sarjassa. Hän on joukosta vanhin.

Luonne ja ulkonäkö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sarjan alussa Junpei oli mustasukkainen Takuyaa kohtaan, kun Tomoki Himi piti Takuyaa sankarinaan, ja että Takuyalla oli enemmän Digimon-muotoja. Junpei on ihastunut Izumiin, mutta Junpei ei saanut kylläkään vastakaikua. Junpeilla on sininen puku.

Junpeilla näyttää olevan salainen yksin jäämisen pelko – kuitenkin hän oli ihmisten ympäröimä, mutta hänestä tuntui, ettei hänellä ole siltikään oikeata ystävää.

Junpein Digimon-muodot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Junpeilla on hallussaan AncientBeetlemonin Ukkosen henki.

  • Beetlemon (jap. Blitzmon): Kun Junpei käyttää Human Spirit of Thunder -nimistä henkeä, hän muuttuu Beetlemoniksi.
  • MetalKabuterimon (jap. Bolgmon): Junpei käyttää Beast Spirit of Thunder -nimistä henkeä muuttuakseen MetalKabuterimoniksi.
  • RhinoKabuterimon: Yhdistämällä molemmat Ukkosen henget Junpei voi muuttua RhinoKabuterimoniksi
  • Susanoomon: Susanoomonilla on 20 Muinaisen Soturin henget ja 10 Legendaarisen Soturin voimat.

Kazu Shioda[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kazu Shioda (jap. 塩田 博和, Shiota Hirokazu) on 10-vuotias poika Digimon Tamers -sarjassa. Hänen kumppanidigimoninsa on Guardromon. Kazulla on sininen T-paita, jossa on Luotettavuuden Tunnusta muistuttava kuva. Kazu on Takaton läheinen ystävä. Takato voitti Kazun digimonkorttipelissä, mistä Kazu hämmästyi. Myöhemmin Kazun nähtyä Guilmonin hän juoksi karkuun. Myöhemmin taistelussa Indramonia vastaan Kazu antoi Takatolle itse tekemänsä Sinisen Kortin, jonka avulla Growlmon muuttui WarGrowlmoniksi ja kukisti Indramonin. Myöhemmin Kazu lähti Takaton, Henryn, Rikan ja Kentan kanssa Digimaailmaan oman kumppanidigimonin toivossa. Myöhemmin Kazu joutuu Rikan ja Kentan kanssa erilleen muista ja kohtaa Jijimonin ja Babamonin ja ystävystyy heidän kanssaan. Myöhemmin Kazu kohtaa Ryo Akiyaman, joka oli hänen idolinsa. Myöhemmin Gekomonien kylässä Kazu kohtaa Andromonin, joka dedigivoitui Guardromoniksi hävittyään taistelun Orochimonille. Orochimonin tuhouduttua Digivice ilmestyi Kazun eteen ja Guardromon ryhtyi Kazun digimonkumppaniksi. Taistelussa Beelzemonia vastaan Kazu pelasti Gallantmonin Guardromonin hyökkäyksen avulla, jolloin Gallantmon kykeni kukistamaan Beelzemonin. Taistelussa D-Reaperia vastaan Kazu ja Guardromon pelastivat lukuisia poliiseja D-Reaperin agenttien hyökkäyksiltä ja myöhemmin auttoivat ystävänsä pois D-Reaperin sisältä. Kazu myöhemmin hyvästeli Guardromonin, joka palasi Digimaailmaan Kapurimonina. Myöhemmin taistelussa Locomonia vastaan Kazu ja Guardromon jahtasivat Locomonia junavaunulla yhdessä Henryn ja Kentan kanssa ja taistelivat Parasimoneja vastaan. Myöhemmin Kazu ja Guardromon osallistuivat Rikan syntymäpäiville. Kazun japaninkielinen ääninäyttelijä oli Yukiko Tamaki, englanninkielinen ääninäyttelijä Brad MacDonald ja suomenkielinen ääninäyttelijä Kasper Kaijanen.

Keenan Crier[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Keenan Crier on 10-vuotias poika Digimon Data Squad -sarjassa. Hänen kumppanidigimoninsa on Falcomon. Keenan oli vahingossa joutunut digimaailmaan jo vauvana ja Frigimon ja Merukimon olivat kasvattaneet hänet ja Falcomon ryhtyi hänen suojelijakseen ja digimonkumppanikseen. Kuratan hyökätessä digimaailmaan hän tuhosi Frigimonin, mikä sai Keenanin vihaamaan ihmisiä ja päätti suojella digimaailmaa heiltä. Keenan hyökkäsi DATSin jäsenten kimppuun heidän saavuttua digimaailmaan ja kehitti Falcomonin Peckmoniksi, joka kukisti GeoGreymonin, Gaogamonin ja Sunflowmonin. Tämän jälkeen Treemon ilmestyi heille ja nuhteli heitä siitä että heidän taistelunsa oli vaarantanut hänen hoidossaan olevia Nyokimoneja. Gotsumonin hyökättyä heidän kimppuun kivisateella, Keenan pakeni paikalta Peckmonin kanssa. Myöhemmin DATSin jäsenten kukistettua MetalPhantomonin, Keenan avusti Norsteinia saamaan lääkkeen Yoshin virustautiin. Keenan kertoo Marcusille menneisyytensä ja ettei hän voi antaa ihmisille anteeksi. Myöhemmin Keenan joutui ihmisten maailmaan vastoin tahtoaan ja kohtasi oikeat vanhempansa. Hagurumon vangitsi Keenanin äidin Michellen lelurobotin sisään, mutta Keenan pelasti hänet Falcomonin avulla. Keenan saa myös tietää että hänellä on pikkusisko Ruka. Keenan myöhemmin pelastaa perheensä kuulusteluilta ja karkaa Falcomonin kanssa. Myöhemmin Keenan avusti DATSin jäseniä taistelussa Boarmoneja ja Pteramoneja vastaan. Keenan myöhemmin lähti DATSin jäsenten kanssa tapaamaan Merukimonia aikeenaan saada rauha ihmisten ja digimonien välille. Kurata kuitenkin haavoittaa Merukimonia kuolettavasti Gizumon XT:n avulla ja Merukimonin loukkaantuminen saa Keenanin kehittämään Peckmonin Crowmoniksi, joka tuhoaa Gizumon XT:n Merukimonin avulla. Kuratan paettua ja valehdeltua muille DATSin jäsenten olevan pettureita heidät erotetaan digimonkumppaneistaan heidän palattua ihmisten maailmaan, mutta digimonit pakenevat ja vapauttavat ystävänsä. Keenan tapaa perheensä ennen paluutaan digimaailmaan ja he tekevät lupauksen että he ovat jälleen yhteinen perhe hänen palattuaan. Keenan ja DATSin jäsenet yrittävät puolustaa Holy Capitalia Kuratan hyökkäykseltä, mutta Kurata tuo digiporttien avulla ElDradimonin ja heidät ihmisten maailmaan ja tuhoaa ElDradimonin Gizumonien avulla. Myöhemmin taistelussa Belphemonia vastaan Keenan pystyi kehittämään Crowmonin Ravemoniksi. Myöhemmin Yggdrasilin lähetettyä Royal Knightinsa hyökkäämään ihmisten maailmaan, Keenan sai kehitettyä Ravemonin Burst modeen, joka tuhosi Leopardmonin. Myöhemmin Yggdrasilin kukistuttua Keenan hyvästeli Falcomonin, joka palasi digimaailmaan. Viisi vuotta myöhemmin Keenan meni lukioon yhdessä Kristy Damonin kanssa.

Digimon Fusionin kolmannella kaudella mystinen kellokauppias kutsui Keenanin ja Ravemonin avuksi taistelussa Quartzmonia vastaan.

Keenanin japaninkielinen ääninäyttelijä on Rie Kugimiya ja englanninkielinen ääninäyttelijä Brianne Siddall.

Ken Ichijouji[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ken Ichijouji (jap. 一乗寺 賢) on fiktiivinen hahmo, joka esiteltiin sarjassa Digimon Zero Two. Kenin japaninkielinen ääninäyttelijä Digimon Zero Twossa oli Romi Paku, sekä elokuvissa Digimon Adventure: Last Evolution Kizuna ja Digimon Adventure 02: The Beginning amerikkalaisjapanilainen Arthur Lounsbery, englanninkielinen ääninäyttelijä Derek Stephen Prince ja suomenkielinen ääninäyttelijä Samuel Harjanne.

Kenin ollessa nuori hän tunsi aina jäävänsä isoveljensä Osamun varjoon ja että vanhempansa eivät välitä hänestä, vaikka hänellä oli hyvät välit veljeensä. Eräänä päivänä Ken ja Osamu saivat digivicen, joka ilmestyi tietokoneen kautta heidän eteensä. Osamu oletti sen kuuluvan hänelle ja kielsi Keniä koskemasta siihen. Ken ei kuitenkaan totellut Osamua ja koskettuaan digiviceen Ken joutui digimaailmaan, jossa tapasi digimonkumppaninsa Wormmonin. Ken auttoi Ryo Akiyamaa kukistamaan Millenniummonin joka kuitenkin ehti ennen tuhoutumistaan istuttamaan Keniin Pimeyden Siemenen. Palattuaan Osamu torui Keniä tottelemattomuudesta ja Ken toivoi ettei Osamua olisi koskaan ollutkaan. Kenin toive toteutui yllättävällä tavalla kun Osamu kuoli auton ajettua hänen ylitseen. Ken tunsi syyllisyyttä tapahtuneesta. Hetkeä myöhemmin Ken sai salaperäisen sähköpostiviestin (jonka lähettäjäksi paljastui myöhemmin Yukio Oikawa), joka neuvoi Keniä käyttämään Digiviceä paetakseen syyllisyyttään. Ken joutui Pimeyden Merelle, jossa hänen digivicensä muuttui mustaksi digiviceksi.

Pimeyden Siemenen myötä Kenistä tuli lapsinero, joka menestyi kaikessa opiskelemassaan. Kenistä tuli apaattinen yhteiskuntaa kohtaan ja hän alkoi halveksia kaikkia ihmisiä, kuten vanhempiaankin. Archnemonin korruption ansiosta Kenistä tuli Digimon-keisari, ja hän alkoi alistaa digimaailmaa valtaansa pimeillä renkailla, jotka toimivat samalla tavalla kuin Devimonin mustat rattaat. Ken loi myös Pimeitä Torneja, joista Archnemon pystyi luomaan digimoneja hiustensa avulla. Ken joutui useisiin konflikteihin valittujen lapsien kanssa, jotka vapauttivat digimoneja Digimon-keisarin vallasta ja tuhosivat pimeitä torneja. Ken onnistuu kehittämään vangitsemansa Agumonin pahan spiraalin avulla MetalGreymoniksi jonka lapset kuitenkin onnistuvat vapauttamaan. Ken luo muiden digimonien osista Kimeramonin, joka kääntyy kuitenkin Digimon-keisaria vastaan. Lapset onnistuvat tuhoamaan Kimeramonin Wormmonin annettua voimansa Magnamonille, mutta Wormmon kuoli Kenin käsivarsille. Ken tajusi julmuutensa ja palasi takaisin ihmisten maailmaan. Myöhemmin herättyään koomasta Ken palasi Digimaailmaan ja kohtasi Leafmonin, Wormmonin Fresh-muodon. Ken alkoi auttaa valittuja lapsia tuhoamaan pimeistä torneista luotuja digimoneja.

Myöhemmin Yukio Oikawa vangitsi Kenin ja poisti hänestä Pimeyden Siemenen ja istutti sen muihin kaappaamiinsa lapsiin. Kenin kukistettua Daemonin, valitut lapset yrittivät estää Oikawaa avaamasta portaalia Digimaailmaan. Oikawan avattua portaalin, hän ja muut lapset joutuivat erikoiseen paikkaan, joka ei ollut digimaailma. Valitut Lapset kohtasivat Vamdemonin haamun, joka erkani Oikawasta ja muuntautui BelialVamdemoniksi. Lapset onnistuvat kuitenkin kukistamaan BelialVamdemonin ja Oikawa muuttaa itsensä dataksi. BelialVamdemonin tuhon myötä Pimeyden Siemen ei enää vaikuttanut muihin lapsiin.

Digimon Fusion -sarjan kolmannella kaudella mystinen kellokauppias kutsui Kenin avuksi taistelussa Quartzmonia vastaan.

Digimon Adventure tri. -elokuvasarjassa Alphamon kukisti Kenin ystävineen ja ”Pimeä Gennai” piti Keniä vankina maanalaisessa laboratoriossa kapselissa, joka ylläpiti elintoimintoja. Taichi onnistui pelastamaan Kenin, joka kolme kuukautta sairaalassa oltuaan toipui täysin. Pimeä Gennai käytti elokuvasarjan aikana 14-vuotiaan Kenin ulkomuotoa Digimon-keisarin vaatteissa liikkuessaan ihmisten maailmassa.

25 vuotta myöhemmin[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kenistä on tullut yksityisetsivä. Hän on naimisissa Miyakon kanssa ja hänellä on tytär, jolla on Poromon, poika, jolla on Minomon, ja poikavauva, jolla on Leafmon.

Kenta Kitagawa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kenta Kitagawa on 10-vuotias poika Digimon Tamers -sarjassa. Hänen kumppanidigimoninsa on MarineAngemon. Kenta on Takaton ja Kazun hyvä ystävä. Kenta nähtyään Guilmonin ensimmäisen kerran pelästyi häntä ja juoksi karkuun. Myöhemmin Kenta lähti yhdessä muiden kanssa Digimaailmaan etsimään Calumonia. Kenta myöhemmin yhdessä Rikan ja Kazun kanssa erkani muista ja kohtasivat Jijimonin ja Babamonin ystävystyen heidän kanssaan. Myöhemmin Kenta kohtaa Ryo Akiyaman joka on hänen idolinsa. Kun Calumon vapautti voimansa kehittäen digimaailman digimonit megamuotoihinsa, MarineAngemon ilmestyi Kentan eteen ja ryhtyi Kentan digimonkumppaniksi. Taistelussa D-Reaperia vastaan Kenta ja MarineAngemon pelastavat useita poliiseja D-Reaperin agenteilta ja ystävänsä D-Reaperin sisältä. Myöhemmin MarineAngemon palasi Digimaailmaan muiden digimonien dedigivoiduttua In-Traning -tasolle. Myöhemmin taistelussa Locomonia vastaan Kenta ja MarineAngemon jahtasivat Locomonia junavaunulla yhdessä Henryn ja Kazun kanssa ja taistelivat Parasimoneja vastaan. Myöhemmin Kenta ja MarineAngemon osallistuivat Rikan syntymäpäiville. Kentan japaninkielinen ääninäyttelijä oli Touko Aoyama, englanninkielinen ääninäyttelijä Steve Blum ja suomenkielinen ääninäyttelijä Pekko Kauppila.

Kiichi Funabashi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kiichi Funabashi on 10-vuotias poika Digimon Fusion -sarjan kolmannella kaudella. Hänen kumppanidigimoninsa on Locomon. Kiichi on samalla luokalla Tagirun kanssa ja kuuluu Digimonien metsästäjiin. Kiichi pitää rautateistä ja kuljettaa säännöllisesti Xros Heartin jäseniä Locomonilla toimien konduktöörinä. Kiichi on onnistunut nappaamaan Doggymonin ja Pumpkinmonin, jotka myivät makeisia ja nakkisämpylöitä Locomonin matkustajille.

Kouichi Kimura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kouichi "Koichi" Kimura (jap. 木村 輝一, Kimura Kōichi) on fiktiivinen hahmo Digimon Frontier sarjassa.

Kouichi on Kouji Minamoton kaksoisveli. Heidän vanhempiensa erottua heidän ollessa nuoria he eivät tunteneet toisiaan kovin hyvin. Koichi sai tietää veljestään isoäitinsä kuolinvuoteella. Koichin yrittäessä juosta veljensä perään tämän mennessä digimaailmaan, hän kompastui portaissa kaatuen ja joutuen koomaan. Cherubimon kuitenkin vei hänen mielensä digimaailmaan. Cherubimon vei Koichin muistin ja antoi hänelle pahan Pimeyden spiritin, joka muutti hänet Duskmoniksi. Ophanimon auttoi Koichia saamaan muistinsa takaisin, mutta Cherubimon sai pidettyä Koichin vallassaan. Muututtuaan Velgemoniksi Koichi pääsi irti Cherubimonin vallasta Aldamonin ja BeoWolfmonin taisteltua häntä vastaan. Kouji vapautti veljensä pahojen spirittien voimasta ja Koichi muuntautui hyvien Pimeyden spiritien ansiosta Loweemoniksi ja JagerLoweemoniksi taistellen veljensä ja muiden puolella Cherubimonia vastaan.

Myöhemmin Koichi tajusi ettei hänen mielensä ole oikeasti digimaailmassa. Crusadermon paljasti Koichille tämän olevan vain haamu. Viimeisessä taistelussa Lucemonia vastaan Koichi uhrasi itsensä pelastaakseen ystävänsä ja antoi pimeyden spirittinsä Koujille, joka yhdessä Takuyan kanssa muuntautui Susanoomoniksi. Viimeisessä jaksossa paljastuu että Koichi on yhä elossa, mutta pahasti loukkaantunut. Kouji ryntää sairaalaan, mutta ymmärtää ettei voinut pelastaa veljeään. Muiden lasten digivicet onnistuivat kuitenkin elvyttämään Koichin hetkeä aiemmin hänen kuolemansa jälkeen.

Koichin Digimon-muodot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Koichi pitää hallussaan AncientSphinxmonin Pimeyden spiritiä.

  • Duskmon: Koichin käytettyä pahaa (engl. Human Spirit of Darkness)-nimistä spiritiä hän muuttui Duskmoniksi.
  • Velgemon: Koichin käytettyä pahaa (engl. Beast Spirit of Darkness)-nimistä spiritiä hän muuttui Velgemoniksi.
  • Loweemon: Kun Koichi käyttää hyvää Pimeyden Human Spiritiä, hänestä tulee Loweemon
  • JagerLoweemon (jap. KaiserLeomon): Koichi muuttuu JagerLoweemoniksi, kun hän käyttää hyvää Pimeyden Beast Spiritiä.
  • Rhihimon: Yhdistämällä molemmat Pimeyden Spiritit Koichi voi muuttua Rhihimoniksi
  • Susanoomon: Susanoomon tulee,kun kaikki 20 Muinaisten Soturien jättämää spiritiä on yhdistetty. Susanoomonilla on 10 Legendaaristen Soturien voimat.

Kouji Minamoto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kouji Minamoto (jap. 源 輝二, Minamoto Kouji) on poika Digimon Frontier -sarjassa.

Luonne ja ulkonäkö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kouji on joukon hiljaisin ja vetäytyvin. Sarjan alussa hän toimi muun lapsijoukon ulkopuolella yksinään, mutta tavattuaan Junpein ja Tomokin ja pelastettuaan heidät, Kouji alkoi vähitellen liikkua joukon mukana. Kun Kouji sai kännykkäänsä oudon viestin, hän oli ostamassa kukkia äitipuolelleen. Kouji meni maan alle ja meni Digimaailmaan vievään junaan.

Koujilla on päässään huivi ja päällään sininen takki.

Perhe[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kun Kouji sai kännykkäänsä kutsun Digimaailman, hän oli ostamassa kukkia äitipuolelleen. Koujin isä oli kertonut Koujille hänen oikean äitinsä kuolleen, vaikka oikeasti tämä asui kauempana Koujin kaksoisveljen Kouichin kanssa. Kouji ja Kouichi eivät tienneet toisistaan ja tutustuivat vasta myöhemmin Kouichin liityttyä lasten joukkoon. Kuitenkin Koujista ja Kouichista tuli hyvin läheiset.

Koujin Digimon-muodot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kouji pitää hallussaan AncientGarurumonin Valon spiritiä.

  • Lobomon (jap. Wolfmon): Kouji käyttää (engl. Human Spirit of Light)-nimistä henkeä muuttuessaan Lobomoniksi.
  • KendoGarurumon (jap. Garmmon): Kouji käyttää (engl. Beast Spirit of Light-nimistä henkeä muuttuakseen KendoGarurumoniksi.
  • BeoWolfmon: Kun Kouji yhdistää molemmat Valon spiritit,hänestä tulee Beowolfmon. Beowolfmonilla on Lobomonin pää ja KendoGarurumonin kädet.
  • MagnaGarurumon: Koujista tulee MagnaGarurumon, kun hän yhdistää Valon, Pimeyden, Ukkosen, Veden and Teräksen henget.
  • Susanoomon: Susanoomon tulee,kun kaikki 20 Muinaisten Soturien jättämää spiritiä on yhdistetty. Susanoomonilla on 10 Legendaaristen Soturien voimat.

Kouki Tsubasa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kouki Tsubasa on nuori poika Digimon Data Squad -sarjassa. Koukilla on mustat farkut ja sininen ja keltainen takki. Kouki kuului Kuratan ryhmään, jotka kykenivät muuntautumaan digimoneiksi. Kouki pystyi Digivicensa avulla muuntautumaan BioThunderbirmoniksi. Kouki esiintyi ensimmäisen kerran jaksossa 27, jossa hän puolusti Kurataa Keenanilta ja Crowmonilta. Myöhemmin Kouki taisteli Marcusia ja muita DATSin jäseniä vastaan BioThunderbirmonina. BanchoLeomonin opetuksen avulla Marcus onnistui kukistamaan Koukin. Myöhemmin Kurata antoi Koukille kyvyn muuntautua mega-tason digimoniksi BioDarkdramoniksi. BioDarkdramon oli voitolla ShineGreymonia vastaan, kunnes ShineGreymon onnistui GeoGrey Swordin avulla kukistamaan BioDarkdramonin, joka palautui takaisin Koukiksi. Myöhemmin epilogissa viisi vuotta sarjan tapahtumien jälkeen Kouki nähtiin ajamassa moottoripyörää ilman kypärää Yoshinon jahdatessa häntä.

Koushiro Izumi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Koushiro Izumi (jap. 泉 光子郎, Izumi Kōshirō, engl. Izzy Izumi) on fiktiivinen 10-vuotias poika Digimon-sarjassa. Hän on saman ikäinen kuin Mimi Tachikawa. Koushiron digimonkumppani on Tentomon. Koushiron tunnus on Tieto/Viisaus. Koushiro on luonteeltaan hyvin utelias ja kohtelias. Koushiron japaninkielinen ääninäyttelijä sarjoissa Digimon Adventure ja Digimon Zero Two oli Umi Tenjin ja elokuvasarjassa Digimon Adventure tri. sekä elokuvassa Digimon Adventure: Last Evolution Kizuna Mutsumi Tamura. Koushiron englanninkielinen ääninäyttelijä oli Mona Marshall. Digimon Adventuren jaksosta 27 lähtien Koushiron suomenkielinen ääninäyttelijä oli Santeri Kaleva.

Koushiro on tietokoneasiantuntija ja käyttää paljon ajastaan etsimällä tietoa keltaisesta kannettavasta tietokoneestaan. Hänellä onkin se aina mukanaan. Koushiro on adoptoitu, hänen vanhempansa kuolivat auto-onnettomuudessa, joten hänen isänsä veli adoptoi Koushiron. Koushiro oli kuullut eräänä iltana adoptiovanhempiensa keskustelun ja saanut selville, että nämä eivät olleet hänen oikeat vanhempansa. Koushiro pakeni todellisuutta tietokonemaailmaan ja luullut, että se auttaisi häntä unohtamaan tragedian.

Digimon Zero Two[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kolme vuotta myöhemmin Koushiro on 13-vuotias ja yläasteella, hän auttaa uusia valittuja lapsia aina kun pystyy.

25 vuotta myöhemmin[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Koushiro tutkii Digimaailmaa. Hänellä on tytär, jonka digimonkumppani on Motimon. Koushiron kumppania ei näytetä.

Kristy Damon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kristy Damon on 10-vuotias tyttö Digimon Data Squad -sarjassa. Hänen kumppanidigimoninsa on Piyomon. Kristy on Marcus Damonin pikkusisko. Kristy ystävistyi Thomas H. Norsteinin kanssa ja pyysi että tämä saattaisi hänet ja äitinsä hänen syntymäpäivilleen. Myöhemmin Kristy löysi Piyomonin Digiegg-munan, joka kuoriutui ja muuntautui Piyomoniksi. Piyomon ystävystyi Kristyn kanssa ja ryhtyi tämän suojelijaksi. Marcus yritti pitää Kristyn ja Piyomonin poissa taisteluista mutta myöhemmin digimaailmassa Merukimon palautti Piyomonin takaisin Digiegg-munaksi jonka seurauksena Piyomon menetti osittain muistinsa. Myöhemmin Piyomon hyökkäsi ihmisten maailmaan Garudamonina ja Kristy yritti puhua hänet järkiinsä mutta turhaan. Kun RizeGreymon onnistui tuhoamaan Garudamonin, Kristy oli tyytyväinen siitä että Piyomonin kärsimykset olivat päättyneet. Myöhemmin Piyomon syntyi uudelleen ja ilmestyi Marcusin kotiin muistinsa menettäneenä. Myöhemmin Kristyn katsoessa Leopardmonin ja Ravemonin taistelua, Piyomon suojasi Kristyä Leopardmonin hyökkäykseltä muuntautumalla Garudamoniksi saaden muistinsa takaisin. Myöhemmin Garudamon taisteli Craniamonia vastaan, mutta Kristy sai hänet vakuuttuneeksi ettei Craniamon ole uhka. Kristy ja Piyomon olivat läsnä lopputaistelussa Yggdrasilia vastaan. Viisi vuotta myöhemmin Kristy meni lukioon yhdessä Keenan Crierin kanssa.

Kristyn japaninkielinen ääninäyttelijä on Kokoro Kikuchi ja englanninkielinen ääninäyttelijä Melissa Fahn.

Kyotaro Yamada[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kyotaro Yamada (jap. 山田 京太郎, Yamada Kyōtarō) on 35-vuotias mies elokuvassa Digimon Adventure: Last Evolution Kizuna. Hän on FBI:n agentti, joka soluttautui Menoan tutkijaryhmään ja esiintyi hänen apulaisenaan nimellä Kyotaro Imura (jap. 井村 京太郎, Imura Kyōtarō). Myöhemmin Kyotaro matkusti Japaniin yhdessä Menoan kanssa tapaamaan Valittuja lapsia ja pyytämään heidän apuaan Eosmonin kukistamisessa. Yamato Ishida suhtautui epäilyttävästi Kyotaroon, salakuunneltuaan tämän puheluita ja nähtyään käsiaseen. Lopulta Kyotaro kertoi totuuden, kun Takeru Takaishi ja Hikari Yagami joutuivat Eosmonin kaappaamiksi. Myöhemmin Eosmonin kukistuttua lopullisesti Kyotaro pidätti Menoan, joka hyväksyi pidätyksensä.

Kyotaron japaninkielinen ääninäyttelijä on Daisuke Ono ja englanninkielinen ääninäyttelijä Kaiji Tang.

Maki Himekawa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Maki Himekawa (jap. 姫川 マキ, Himekawa Maki) on Digimon Adventure tri. -elokuvasarjassa esiintyvä hahmo. Himekawa oli alun perin yksi viidestä alkuperäisestä Valitusta lapsesta ennen Taichi Yagamin ja muiden aikaa. Nykyään hän kuuluu Japanin hallituksen organisaatioon, joka tarkkailee digimonien toimia. Himekawan japaninkielinen ääninäyttelijä on Yūko Kaida ja englanninkielinen ääninäyttelijä Cherami Leigh.

Hänen digimonkumppaninsa oli Bakumon, joka taisteli Ultimate-muodossaan Megadramonina Pimeyden valtiaita vastaan. Lopulta Digimaailman rauhaa ja tasapainoa valvova Homeostasis asettui Himekawan kehoon ja antoi tämän Digivicelle voimaa saada neljän muun lapsen kumppanit digivoitumaan Ebonwumoniksi, Zhuqiaomoniksi, Qinglongmoniksi ja Baihumoniksi, jotka keskittivät kaiken voimansa Megadramoniin, joka voitti Pimeyden valtiaat, mutta kuoli eikä syntynyt uudelleen niin kuin digimonit yleensä. Himekawa piti kumppaninsa kohtaloa epäreiluna ja yritti opiskella niin ahkerasti, että löytäisi keinon "uudelleenkäynnistää" Digimaailman. Hän toivoi siten saavansa Bakumonin takaisin ja voivansa olla jälleen Valittu lapsi. Sitten Nishijima myös tunnusti tunteensa hänelle, mutta aluksi Himekawa vain nauroi ajatukselle.

Kolme vuotta BelialVamdemonin kukistumisen jälkeen, aikuiseksi varttunut Himekawa työskenteli hallitukselle. Hän oli avustanut Mochizukin perhettä muutossa Tottorista Tokioon ja oli Nishijimaa korkeammassa asemassa. Hän piti tarkasti silmällä Meiko Mochizukin digimonkumppania, Meicoomonia, ja tiesi alusta asti tämän olevan digimonien villiintymisen ja sähköhäiriöitä aiheuttavan tartunnan lähde. Meicoomonin villiinnyttyä ja tapettua Leomonin, Himekawalla oli salaa tyytyväinen ilme. Hän kertoi myöhemmin kumppanidigimoneille uudelleenkäynnistyksestä ja uskotteli sen olevan viimeinen keino tartunnan pysäyttämiseksi. Mutta uudelleenkäynnistyksen tapahduttua ja Valittujen lasten mentyä Digimaailmaan, Himekawa seurasi heitä ja tapasi pahaksi kääntyneen Gennain, joka oli aiemmin salaa viestitellyt Himekawan kanssa ja antanut ohjeita. Nishijima löysi myöhemmin heidän salaiset tiedostonsa Projekti R:stä, jossa paljastui että Himekawa ja Pimeä Gennai olivat osana Yggdrasilin suunnitelmaa varmistaneet Digimaailman ajautumisen tilaan, jossa se piti uudelleenkäynnistää. Kun Himekawa lopulta löytää Bakumonin, jonka pitäisi olla herännyt henkiin, Bakumon ei kuitenkaan muistanut häntä, jolloin Himekawa menetti järkensä ja yritti epätoivoisesti saada Bakumonin muistamaan hänet. Bakumon pakeni, mutta Himekawa yritti etsiä hänet. Huomatessaan Digimaailman vääristymät, hän mielipuolisesti uskoi saavansa Bakumonin luottamuksen ja että tällä kertaa hän tulisi pelastamaan Digimaailman ilman uhrauksia. Hän ajautui lopulta Pimeyden Merelle, raivosi sen asukkaille ja yritti epätoivoisesti huutaa Bakumonia palaamaan. Lopulta aallot nielaisivat hänet ja hän alkoi upota meren pohjaan, jolloin hän oletettavasti hukkui.

Marcus Damon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Marcus Damon on 14-vuotias poika Digimon Data Squad -sarjassa. Hänen kumppanidigimoninsa on Agumon. Marcusilla on isä Spencer Damon, äiti Sarah Damon ja sisko Kristy Damon. Marcus kykenee iskemään digimoneja nyrkiniskullaan, mikä toimii tehokkaasti heitä vastaan. Marcus myöhemmin liittyi DATSin jäseneksi yhdessä Agumonin kanssa. Marcus myöhemmin kukisti Akihiro Kuratan ja Yggdrasilin. Digimon Fusionin kolmannella kaudella mystinen kellokauppias kutsui Marcusin ja Agumonin avuksi taistelussa Quartzmonia vastaan. Marcus ilmaisi vaikuttuneensa tavasta, millä Tagiru ja Gumdramon taistelivat.

Marcusin japaninkielinen ääninäyttelijä on Sōichirō Hoshi ja englanninkielinen ääninäyttelijä Quinton Flynn.

Megumi Shirakawa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Megumi Shirakawa on tyttö Digimon Data Squad -sarjassa. Hänen kumppanidigimoninsa on valkoinen PawnChessmon. Megumi toimii DATSin tietokoneoperaattorina yhdessä parhaan ystävänsä Miki Kurosakin kanssa tunnistaen ihmisten maailmaan ilmestyviä digimoneja ilmoittaen niistä DATSin jäsenille. Megumi ja Miki avustivat taistelussa Boarmoneja ja Pteramoneja vastaan PawnChessmonien suojatessa Marcusia, Thomasta ja Yoshinoa kehittymällä KnightChessmoneiksi. DATSin päämajan tuhouduttua Kuratan toimesta Megumi ja Miki avustivat muita kentällä PawnChessmonien kanssa. Taistelussa Belphemonia vastaan Megumi kehitti PawnChessmonin BishopChessmoniksi, joka piti puoliaan Belphemonia vastaan kunnes Belphemon muuntautui Rage Modeen ja vahvistui Kuratan avulla. Myöhemmin BishopChessmon taisteli Gallantmonia vastaan mutta kärsi tappion. Megumi ja BishopChessmon olivat läsnä taistelussa Yggdrasilia vastaan. Viisi vuotta myöhemmin Megumi toimi poliisina yhdessä Mikin, Sampsonin ja Yoshinon kanssa.

Megumin japaninkielinen ääninäyttelijä on Yukiko Hanioka ja englanninkielinen ääninäyttelijä Stephanie Sheh.

Meiko Mochizuki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Meiko Mochizuki (jap. 望月 芽心, Mochizuki Meiko) on 17-vuotias tyttö Digimon Adventure tri. -elokuvasarjassa. Meikon digimonkumppani on Meicoomon. Meikon japaninkielinen ääninäyttelijä on Miho Arikawa ja englanninkielinen ääninäyttelijä Cristina Vee.

Meiko on luonteeltaan ujo ja helposti nolostuva. Hänellä on pitkät mustat hiukset ja silmälasit. Hän tapasi kumppaninsa Meicoomonin ja sai oman Digivicensa syksyllä 1999, kun hän asui perheensä kanssa Tottorissa. Meikon isä oli tiedemies ja tutkittuaan Meicoomonia, havaitsi sillä erikoisia voimia. Mutta ollessaan erossa Meikosta ja ollessaan tutkimusten aikana häkissä, Meicoomon tunsi itsensä ahdituneeksi ja alkoi mystisesti riehaantua. Vain Meikon läsnäolo sai hänet rauhoittumaan. Kun Meikon perhe muutti kuusi vuotta myöhemmin Tokioon, hänet siirrettiin samalla luokalle Taichin ja Soran kanssa. Alphamonin hyökkäyksen jälkeen hän paljasti näille ja kuudelle muulle Valitulle lapselle oman Digivicensa ja esitteli Meicoomonin. Tokiossa oli tapahtunut salaperäisiä sähköhäiriöitä ja ihmisten maailmaan oli ilmestynyt mystiselle tartunnalle altistuneita digimoneja. Digimon-keisarin ja Gennain ulkomuotoja käyttävän sekä Yggdrasilia palvovan salaperäisen miehen hyökkäyksen jälkeen, Meicoomon yllättäen villiintyi ja kävi ilmi, että Meicoomon oli tartuntojen lähde. Tietäen Meicoomonin olleen erityinen digimon, Meiko syytti itseään kaikesta eikä tuntenut ansaitsevansa olla Valittu lapsi. Hän kuitenkin myöhemmin seurasi muita Valittuja lapsia Digimaailmaan pyytääkseen Meicoomonilta anteeksi, mutta ”Pimeän Gennain” uhkaillessa Meikon henkeä, Meicoomon antoi itsensä jälleen villiintyä. Lopulta paljastui, että Meicoomon syntyi Apocalymonin voimien jäänteestä ja edusti koko Digimaailman pimeää puolta. Meikosta oli tehty Valittu lapsi, jotta se pysyisi tasapainossa. Mutta pimeyden voiman oltua liian pitkään pidäteltynä, Meiko ei enää saanut Meicoomonia rauhoittumaan, joten Homeostasis ja Huckmon päättivät, että Meicoomon on tuhottava. Epätoivoisen taistelun jälkeen Meiko ja Taichi olivat melkein valmiita antamaan sen tapahtua, koska muuta keinoa maailman pelastamiseksi ei ollut ja jotta Meicoomon voisi vapautua tuskistaan. Mutta toiset uskoivat yhä, että olisi olemassa keino, jolla Meicoomon voitaisiin pysäyttää tuhoamatta häntä, vaikka se tarkoittaisi Yggdrasilin lisäksi myös Homeostasiksen vastustamista. Meiko masentui lopulta niin pahasti, että pyytää toisia tuhoamaan Meicoomonin. Myöhemmin Meikon avulla Koushiro onnistuu avaamaan Meicoomonin tiedoston, mikä palauttaa kaikki digimonien muistot. Lopulta Meikon Digivicen antamilla voimilla Hououmon, HerculesKabuterimon, Rosemon, Vikemon, Seraphimon ja Holydramon yhdistyvät Omnimonin kanssa, joka siirtyy normaalista muodostaan Merciful Modeen ja tuhoaa Ordinemonin sekä kaiken Meicoomonin datan. Meicoomon ehtii ennen kuolemaansa kiittää Meikoa tämän kärsimysten lopettamisesta. Tapahtumien jälkeen Meiko muutti perheineen takaisin Tottoriin, mutta pysyi yhteyksissä Taichiin ja muihin, saaden heiltä jokaiselta jopa joululahjat.

Meiko teki lyhyen esiintymisen elokuvassa Digimon Adventure: Last Evolution Kizuna yhtenä Menoa Belluccin ja Eosmonien uhreista.

Menoa Bellucci[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Menoa Bellucci on 22-vuotias entinen lapsinero ja nykyinen apulaisprofessori Belican yliopistosta, New Yorkista, elokuvassa Digimon Adventure: Last Evolution Kizuna. Kun Menoa oli 9-vuotias, Morphomon ilmestyi hänen eteensä ja ryhtyi tämän digimonkumppaniksi. Myöhemmin Menoasta tuli lapsinero ja hän sai 14-vuotiaana kirjeen, jossa hänet valittiin yliopistoon, minkä seurauksena Morphomon katosi ihmisten maailmasta, koska Valittuna lapsena voi toimia ainoastaan ihminen, joka ei ole vielä päättänyt mitä tekee aikuisena elämällään. Tämän seurauksena Menoan mielenterveys järkkyi ja vartuttuaan aikuiseksi hän yritti herättää Morphomonia uudelleen henkiin, mutta saikin Morphomonin datan jäänteistä aikaan keinotekoisen digimonin Eosmonin, jolla oli erikoiskyky vaivuttaa Valittuja lapsia koomaan ja digitalisoida näiden tietoisuudet ja digimonkumppanit paikkaan, jossa he uskoivat olevansa yhä lapsia ja voivat elää digimonkumppaniensa kanssa ikuisesti, ilman pelkoa näiden menettämisestä. Saavuttuaan Japaniin yhdessä Kyotaron kanssa, Menoa kertoi Taichille ja Yamatolle näiden kumppanuuden tulevasta päättymisestä Agumonin ja Gabumonin kanssa. Myöhemmin Menoa varasti Koushiron toimistosta luettelon Eosmonilta säästyneiltä valituista lapsista ja kohtasi Taichin ja Yamaton Eosmonin luomassa ”Mikä-Mikä-Maassa”, tarjoten heille mahdollisuutta Agumonin ja Gabumonin pelastamiseksi. Nämä kieltäytyivät ja tuhosivat osan Ultimate-tason Eosmonin klooneista, jolloin Menoa yhdisti itsensä haavoittuneen alkuperäisen Eosmonin kanssa sekä tuhottujen Eosmonin kloonien jäänteiden kanssa, muuttuen Mega-tason Eosmoniksi. Hän lähetti useita Ultimate-tason Eosmoneja hyökkäämään muiden lasten kimppuun. Myöhemmin Agumonin ja Gabumonin kehityttyä voimakkaimpiin muotoihinsa (Bond of Bravery ja Bond of Friendship) he tuhoavat Eosmonin kloonit ja kukistavat Mega-tason Eosmonin ja pelastavat Menoan, joka oli tuntenut syyllisyyttä elämänvalinnoistaan ja Morphomonin katoamisesta niiden seurauksena. Taichi ja Yamato vakuuttavat, ettei Menoa tehnyt vääriä valintoja, ja että vaikka kumppanista erkaantuminen on ennalta määrätty, kaikki muu Valitun lapsen ja tämän kumppanin elämästä ei ole ennaltamäärättyä. Menoa muistaa myös Morphomonin viimeiset sanat: ”Tulemme aina olemaan yhdessä” ja Eosmon hymyilee hänelle ennen tuhoutumistaan. Menoa luopuu syyllisyydentunnostaan ja hyväksyy tekojensa seuraukset, Kyotaron pidättäessä hänet.

Menoan japaninkielinen ääninäyttelijä on Mayu Matsuoka ja englanninkielinen ääninäyttelijä Erika Harlacher.

Mikey Kudo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mikey Kudo (jap. Taiki Kudo) on 13-vuotias poika Digimon Fusion -sarjassa. Hänen kumppanidigimoninsa on Shoutmon. Mikey uneksi omasta Digimon-armeijasta ja seuraavana päivänä ollessaan urheilukentällä ystäviensä Angien ja Jeremyn kanssa hän kuuli omituisen äänen ja sai Fusion Loaderin haltuunsa ja joutui Digimaailmaan Angien ja Jeremyn kanssa ja kohtasi Shoutmonin, joka pyysi Mikeyta johtamaan omaa digimonien armeijaa Bagramonia ja tämän Bagra-armeijaa vastaan. Mikey perustaa Fusion Fighters -nimisen armeijan, joka taistelee Bagramonin joukkoja vastaan keräten koodikruunuja ja myöhemmin hänen joukkoihinsa liittyvät myös Christopher Aonuman johtama Blue Flare ja Nene Amanon johtama Midnight. Mikey pystyi yhdistämään muita digimoneja Shoutmonin kanssa vahvemmiksi digimoneiksi ja myöhemmin sai Shoutmonin kehittymään OmniShoutmoniksi. Mikey onnistui ystäviensä avulla kukistamaan MegaDarknessBagramonin ja tämän armeijan. Vuotta myöhemmin Mikey johti Xros Heart nimistä koripallojoukkuetta ja liittyi Digimonien metsästysryhmään. Mikeyn nappaamiin digimoneihin kuuluivat mm Pinomon ja Chibitortomon ja myöhemmin Mikey luovutti osan nappaamistaan digimoneista Jeremylle ja Angielle. Mikey myöhemmin avusti muita taistelussa Quartzmonia vastaan.

Mikeyn japaninkielinen ääninäyttelijä on Minami Takayama ja englanninkielinen ääninäyttelijä Nicolas Roye.

Miki Kurosaki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Miki Kurosaki on tyttö Digimon Data Squad -sarjassa. Hänen kumppanidigimoninsa on musta PawnChessmon. Miki toimii DATSin tietokoneoperaattorina yhdessä parhaan ystävänsä Megumi Shirakawan kanssa tunnistaen ihmisten maailmaan ilmestyviä digimoneja ilmoittaen niistä DATSin jäsenille. Miki ja Megumi avustivat taistelussa Boarmoneja ja Pteramoneja vastaan PawnChessmonien suojatessa Marcusia, Thomasta ja Yoshinoa kehittymällä KnightChessmoneiksi. DATSin päämajan tuhouduttua Kuratan toimesta Miki ja Megumi avustivat muita kentällä PawnChessmonien kanssa. Taistelussa Belphemonia vastaan Miki kehitti PawnChessmonin RookChessmoniksi. RookChessmon taisteli myöhemmin Royal Knightseja vastaan ja oli läsnä taistelussa Yggdrasilia vastaan. Viisi vuotta myöhemmin Miki toimi poliisina yhdessä Megumin, Sampsonin ja Yoshinon kanssa.

Mikin japaninkielinen ääninäyttelijä on Ai Nagano ja englanninkielinen ääninäyttelijä Kate Higgins.

Mimi Tachikawa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mimi Tachikawa (jap. 太刀川 ミミ, Tachikawa Mimi) on 10-vuotias tyttö Digimon-sarjasta. Mimin digimonkumppani on Palmon. Mimin tunnus on Viattomuus/Rehellisyys. Mimin japaninkielinen ääninäyttelijä sarjoissa Digimon Adventure ja Digimon Zero Two oli Ai Maeda ja elokuvasarjassa Digimon Adventure tri. sekä elokuvassa Digimon Adventure: Last Evolution Kizuna Hitomi Yoshida. Mimin englanninkielinen ääninäyttelijä sarjoissa Digimon Adventure ja Digimon Zero Two sekä elokuvasarjassa Digimon Adventure tri. oli Philece Sampler ja elokuvassa Digimon Adventure: Last Evolution Kizuna Kate Higgins. Digimon Adventuren jaksosta 27 lähtien Mimin suomenkielinen ääninäyttelijä oli Henna Haverinen.

Mimi on hemmoteltu ja luonteeltaan "isän pikku prinsessa" eli hän rakastaa ylellisyyttä ja sitä että häntä palvellaan. Hän on myös aika herkkä, turhamainen ja usein valittava, mutta silti huolehtivainen ja kiltti. Palmonin avulla Mimistä on tullut vahvempi ihminen. Mimillä on iso vaaleanpunainen lierihattu ja punainen mekko. Digimon Zero Two:ssa Mimillä on pinkit hiukset, joissa on tähtikuvioita ja kokonaan uudet vaatteet. Usein hänellä on yllään pitkät saappaat, valkoinen minihame sekä sinipunainen napapaita, jossa on valkoinen viiva ja keskellä keltainen tähti. Mimin perheeseen kuuluu ainakin äiti ja isä. Mimi ei osaa uida ja on kokonaan uimataidoton.

Digimon Fusionin kolmannella kaudella mystinen kellokauppias kutsui 10-vuotiaan Mimin ja Palmonin avuksi taistelussa Quartzmonia vastaan.

Digimon Zero Two[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mimi on 13-vuotias ja yläasteella. Hänen hiustyylinsä ja vaatetuksensa on muuttunut, ja muuttuu Digimon Zero Twon aikana lisää.

25 vuotta myöhemmin[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mimistä on tullut kuuluisa kokki ja hänellä on oma ruokaohjelma. Hänellä on poika, jolla on Tanemon. Mimin puolisosta ei tiedetä.

Miyako Inoue[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Miyako Inoue (englanninkielisessä versiossa Yolei ja suomeksi dubatuissa jaksoissa Kyo) on nuori 12-vuotias tyttö, joka esiteltiin sarjassa Digimon Zero Two. Hänen digimonkumppaninsa on Hawkmon. Miyakon japaninkielinen ääninäyttelijä Digimon Zero Twossa oli Rio Natsuki, sekä elokuvissa Digimon Adventure: Last Evolution Kizuna ja Digimon Adventure 02: The Beginning Ayaka Asai, englanninkielinen ääninäyttelijä sarjassa Digimon Zero Two Tifanie Christun sekä elokuvassa Digimon Adventure: Last Evolution Kizuna Jeannie Tirado ja suomenkielinen ääninäyttelijä Mirjami Heikkinen.

Digimon Fusionin kolmannella kaudella mystinen kellokauppias kutsui Miyakon ja Aquilamonin avuksi taistelussa Quartzmonia vastaan.

Digimon Adventure tri. -elokuvasarjassa Alphamon kukisti Miyakon ystävineen ja ”Pimeä Gennai” piti Miyakoa vankina maanalaisessa laboratoriossa kapselissa, joka ylläpiti elintoimintoja. Taichi onnistui pelastamaan Miyakon, joka kolme kuukautta sairaalassa oltuaan toipui täysin.

25 vuotta myöhemmin[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Miyako on naimisissa Kenin kanssa. Hänellä on tytär, jolla on Poromon, poika, jolla on Minomon, ja poikavauva, jolla on Leafmon.

Nanami[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nanami on nuori tyttö Digimon Data Squad -sarjassa. Nanamilla on keltaiset hiukset ja goottilaistyylinen Lolitamainen asu ja hän kantaa sateenvarjoa kädessään. Nanami kuului Kuratan ryhmään, jotka kykenivät muuntautumaan digimoneiksi. Nanami kykeni Digivicensa avulla muuntautumaan BioQuetzalmoniksi. Nanami esiintyi ensimmäisen kerran jaksossa 27, jossa hän taisteli DATSin jäseniä vastaan. Thomas onnistui lopulta kukistamaan Nanamin. Myöhemmin Kurata antoi Nanamille kyvyn muuntautua mega-tason digimoniksi BioLotosmoniksi. BioLotosmon tuhosi vesiputouksen Holy Capitalin lähistöllä ja taisteli MirageGaogamonia vastaan. Nanami yritti saada Thomasin liittymään hänen puolelleen, mutta Thomas kieltäytyi ja MirageGaogamon onnistui lopulta kukistamaan BioLotosmonin ja palautti hänet Nanamiksi. Nanami totesi MirageGaogamonin viimeisen hyökkäyksen olleen samanlainen, minkä Marcus olisi tehnyt ennen kuin hän pyörtyi. Nanami oli myöhemmin läsnä lopputaistelussa Yggdrasilia vastaan.

Nene Amano[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nene Amano on nuori tyttö Digimon Fusion -sarjassa. Hänen kumppanidigimoninsa on Sparrowmon. Nene asuu yhdessä isänsä kanssa ja hänellä on nuorempi veli Ewan ja mangassa nuorempi sisar Kotone. Nene oli pyydystämässä hyönteisiä Ewanin kanssa, kun Ewan vahingossa tappoi perhosen ja he hautasivat sen. Nene huomasi kuinka suuresti tämä vaikutti Ewaniin. Kuultuaan isoäitinsä kuolemasta Ewan karkasi ja Nene lähti etsimään häntä leikkikentältä. Myöhemmin AxeKnightmon ilmestyi Nenelle ja Ewanille ja vei heidät digimaailmaan. AxeKnightmon valehteli Nenelle että Ewania pidettiin panttivankina ja sanoi tämän voivan vapauttaa veljensä jos hän avustaa tätä Darkness Loaderin etsimisessä, mihin Nene suostui. AxeKnightmon antoi Nenelle mustan Fusion Loaderin ja Nenestä tehtiin Midnight-nimisen armeijan komentaja johon kuuluivat AxeKnightmonin ja Sparrowmonin lisäksi Monitamoneja ja Monimoneja. Nene tarkkaili Monitamonien avulla Christopheria ja Mikeyn taisteluja MadLeomonia vastaan ja esittäytyi hänelle MadLeomonin tuhouduttua. Nene avasi portaalin Island Zonelle ennen katoamistaan. Nene näyttäytyi säännöllisesti Mikeylle ja Christopherille muilla alueilla. Heavens Zonella Nene paljastaa tehneensä liiton Bagra Armyn kanssa ja avustaa Lucemonia koodikruunun varastamisessa. Lucemon Shadowlord Mode kuitenkin vangitsee Nenen pimeään palloon mutta Mikey pelastaa hänet. Myöhemmin Jungle Zonella Nene paljastaa Mikeylle ja Christopherille toimivansa AxeKnightmonin kanssa saadakseen veljensä takaisin. Dust Zonella AxeKnightmon vangitsee Nenen torniinsa ja myöhemmin saatuaan Darkness Loaderin itselleen AxeKnightmon vapauttaa Nenen komentajuudesta ja lähtee. Nene myöhemmin liittyi Mikeyn joukkoihin Sparrowmonin ja Monitamonien kanssa. Myöhemmin pelastettuaan Babamonin Nenen Fusion Loader muuttui laventelinväriseksi. Myöhemmin Honey Landilla Mervamon liittyi Nenen joukkoihin. Nene myöhemmin kohtaa veljensä pelastaen tämän ja avustaa Mikeyta lopputaistelussa MegaDarknessBagramonia vastaan. Myöhemmin Nene muutti Hong Kongiin ja hänestä tuli arvostettu laulaja. Myöhemmin Nene lähetti Mervamonin ja Beelzemonin avustamaan muita lapsia taistelussa Quartzmonin luomia Vamdemoneja vastaan.

Mangassa Nene kykeni yhdistymään Shademonin ja Luminamonin kanssa ihminen-digimon hybridiksi.

Nenen japaninkielinen ääninäyttelijä on Hōko Kuwashima ja englanninkielinen ääninäyttelijä Melissa Fahn.

Ren Tobari[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ren Tobari on teini-ikäinen poika Digimon Fusion -sarjan kolmannella kaudella. Hänen kumppanidigimoninsa on Dracmon. Ren on Digimon Hunter ja kuuluu Ryouman tiimiin. Ren metsästää harvinaisia digimoneja ja on napannut yli 100 digimonia, joista 19 näytettiin sarjan aikana. Ren teki kaikkensa napatakseen digimonin, vaikka se vaaransi muiden hengen. Ren osoitti kunnioitusta Mikeyta ja Ewania kohtaan, mutta ei Tagirua kohtaan kun hän huijasi tätä yrittäessään napata Blossomonin.

Richard Sampson[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Richard Sampson on Digimon Data Squad -sarjassa esiintyvä mies. Hänen digimonkumppaninsa on Kudamon. Richard Sampson on DATSin johtaja ja Marcusin, Thomasin, Yoshinon, Mikin ja Megumin esimies. Juuri Richard antaa käskyjä päämajastaan DATSin jäsenille. Sampson oli ennen yksityisetsivä, joka toimi yhdessä Homer Yushiman kanssa tutkien salaperäisiä ihmisten katoamisia. Sampson lähti digimaailmaan yhdessä Yushiman, Kuratan ja Spencer Damonin kanssa, mutta he joutuivat palaamaan ilman Spenceria, joka kuitenkin onnistui lähettämään heille viestin. Myöhemmin Kudamon ilmestyi ihmisten maailmaan ja ryhtyi Sampsonin digimonkumppaniksi. Sampson ja Yushima perustivat DATSin ja Sampsonista tehtiin DATSin päällikkö. Myöhemmin Kuratan valheiden seurauksena Sampson pidätettiin ja erotettiin Kudamonista, mutta he myöhemmin kohtasivat jälleen. Sampson ja Kudamon joutuivat taistelemaan Ivania, Koukia ja Nanamia vastaan, jotka kykenivät Kuratan avulla muuttumaan digimoneiksi. Myöhemmin Kudamon sai kyvyn kehittyä Kentaurosmoniksi saakka ja taisteli Gallantmonia vastaan pelastaen Marcusin, Thomasin, Yoshinon ja Keenanin henget. 5 vuotta myöhemmin Sampson nähtiin poliisipäällikkönä Miki, Megumi ja Yoshino alaisinaan.

Rika Nonaka[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rika Nonaka (jap. 牧野ルキ Makino Ruki) on japanilaisessa versiossa 10-vuotias, amerikkalaisessa versiossa 13-vuotias tyttö Digimon Tamers -sarjassa. Hänen kumppanidigimoninsa on Renamon. Rika hävisi Ryo Akiyamalle digimon-korttiturnauksen, mutta myöhemmin hän sai arvonimen Digikuningatar. Monet digimonit halusivat Rikan kouluttajakseen, mutta Rika halusi vain yhden vahvan digimonin ja valitsi Renamonin. Rika ja Renamon taistelivat ahkerasti ihmisten maailmaan hyökänneitä digimoneja vastaan. Rika myös halveksi Takatoa tämän kokemattomuuden takia ja Henryä, koska tämä ei antanut Terriermonin taistella. Rika halusi aluksi vain tehdä Renamonista täydellisen taistelukoneen ja turhautui kun tämä ei kehittynyt tarpeeksi vahvaksi lataamalla muiden digimonien datan itseensä ja melkein hylkäsi Renamonin IceDevimonin koettelemuksen takia, mutta taistelussa Harpymonia vastaan Rika oli valmis uhrautumaan Renamonin puolesta ja tajusi että hänen ystävyytensä avulla Renamon voi kehittyä ja vahvistua. Rika myös alkoi ystävystyä Takaton ja Henryn kanssa. Myöhemmin Rika lähti muiden kanssa Digimaailmaan etsimään Calumonia. Digimaailmassa Rika yhdistyi Renamonin kanssa Sakuyamoniksi ja taisteli ihmisten maailmassa D-Reaperia ja tämän agentteja vastaan. Rika ja Renamon myöhemmin taistelivat ihmisten maailmaan hyökänneitä Parasimoneja vastaan. Digimon Fusionin kolmannella kaudella mystinen kellokauppias kutsui Rikan ja Renamonin avuksi taistelussa Quartzmonia vastaan. Rikan japaninkielinen ääninäyttelijä oli Fumiko Orisaka, englanninkielinen ääninäyttelijä Melissa Fahn ja suomenkielinen ääninäyttelijä Mirjami Heikkinen.

Ryo Akiyama[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ryo Akiyama on 14-vuotias poika Digimon Tamers -sarjassa. Hänen kumppanidigimoninsa on Cyberdramon.

Ennen sarjan tapahtumia Digimon Adventure: Anode Tamer and Cathode Tamer -pelissä 11-vuotias Ryo kohtasi Agumonin ja auttoi tätä vapauttamaan vangitut Ensimmäisen Digimonkauden valitut lapset ja kukistamaan pahan Millenniummonin. Myöhemmin Ryo oli lomailemassa Turkissa ja tarkkaili kun muut Valitut lapset kukistivat Diaboromonin. Pelissä Digimon Tamers: Brave Tamer Ryo kohtasi Monodramonin josta tuli hänen digimonkumppaninsa. Ryo ja Monodramon taistelivat ZeedMillenniummonia vastaan onnistuen voittamaan hänet. Tämän jälkeen Ryo siirtyi perheineen Adventuren maailmasta Tamersin maailmaan, muuttaen asumaan Fukuokaan.

Digimon Tamersissä Ryo voitti Rika Nonakan digimon-korttiturnauksen loppuottelussa saaden arvonimen Digikuningas, vaikka Ryo itse melkein unohti Rikan joksikin aikaa. Ryo kohtasi Cyberdramonin ja ryhtyi tämän digimon-kesyttäjäksi. Ryo ja Cyberdramon viettivät Digimaailmassa kymmenen kuukautta ennen kuin kohtasivat muut digimon-kesyttäjät ja kukistivat Majiramonin. Sen jälkeen, kun kesyttäjät olivat saaneet sovittua erimielisyytensä Zhuqiaomonin kanssa, Ryo palasi heidän mukanaan ihmisten maailmaan. Myöhemmin Ryo yhdistyi Cyberdramonin kanssa Justimoniksi auttaen lapsia taistelussa D-Reaperia vastaan. Elokuvassa Digimon Tamers: Runaway Locomon Ryo ja Cyberdramon taistelivat Parasimoneja vastaan Justimonina ja osallistuivat Rikan syntymäpäiville. Ryon japaninkielinen ääninäyttelijä oli Junichi Kanemaru, englanninkielinen ääninäyttelijä Steve Staley ja suomenkielinen ääninäyttelijä Samuel Harjanne.

Ryouma Mogami[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ryouma Mogami on 15-vuotias poika Digimon Fusion -sarjan kolmannella kaudella. Hänen kumppanidigimoninsa on Psychemon. Ryouma kuuluu Digimon Hunters-ryhmään. Ryouma todisti OmniShoutmonin ja Tactimonin taistelun ihmisten maailmassa ja MegaDarknessBagramonin hyökkäyksen ja tuhoutumisen. Myöhemmin Ryouma joutui DigiQuartziin ja kohtasi Quartzmonin, joka tarjoutui avustamaan Ryoumaa tulemaan vahvemmaksi kuin Mikey. Quartzmon naamioitui Psychemoniksi, josta tuli Ryouman digimonkumppani. Ryouma liittyi Digimonien metsästäjiin ja perusti ryhmän, johon kuuluivat hänen lisäkseen Ren Tobari ja Airu Suzaki. Ryouma metsästi DigiQuartzissa vahvoja digimoneja, joita hän kykeni hallitsemaan. Ryouma itse oli napannut viisi digimonia. Ryouma yritti tiiminsä kanssa napata MetalTyrannomonin, mutta epäonnistui. Tagirun saavuttua DigiQuartziin Ryouma kertoi hänelle että hän tarvitsee vahvan digimonin osallistuakseen Digimonien metsästykseen. Myöhemmin Ryouma todisti kuinka Tagiru ja Arresterdramon nappasivat MetalTyrannomonin. Kun kaikki Digimonien metsästäjät kokoontuivat yhteen, Ryouma nähtiin soittamassa pianoa. Kun Quartzmon oli Ryouman tiimin toimesta kerännyt tarpeeksi digimoneja vahvistuakseen, hän paljasti itsensä muille ja myöhemmin Ryouma yritti napata Brave Snatcherin, jolla Quartzmon voidaan kukistaa, mutta hän epäonnistui paljastuttuaan Quartzmonin avustajaksi menettäen tittelinsä.

Shiuchon Wong[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Shiuchon Wong (engl. Suzie Wong, jap. 李 小春, Lee Shaochung) on 7-vuotias tyttö Digimon Tamers -sarjassa. Shiuchon on Henry Wongin pikkusisko. Shiuchon leikki usein Terriermonilla, jota luuli pehmoleluksi, kunnes Henry paljasti hänelle Terriermonin olevan oikea digimon. Shiuchon jäi ihmisten maailmaan Henryn lähdettyä muiden kanssa Digimaailmaan etsimään Calumonia. Myöhemmin Shiuchonin käveltyä puistossa isänsä kanssa, digitaalinen sumu ilmestyi hänen eteensä ja vei hänet Digimaailmaan jossa Shiuchon kohtasi Antylamonin ja ystävystyi tämän kanssa. Myöhemmin Antylamonin Rookie-muoto Lopmon ryhtyi Shiuchonin digimonkumppaniksi. Myöhemmin ihmisten maailmassa Shiuchon ja Antylamon taistelivat D-Reaperia ja tämän agentteja vastaan. Kiitoksena avusta Ryo Akiyama antoi Shiuchonille DigiModify-kortin Queen Device. Myöhemmin taistelussa Locomonia vastaan kaksi Parasimonia hyökkäsivät Shiuchonin ja Lopmonin kimppuun, mutta Beelzemon Blast Mode tuhosi Parasimonit pelastaen heidät. Shiuchon myöhemmin osallistui Rikan syntymäpäiville. Shiuchonin japaninkielinen ääninäyttelijä oli Ai Nagano, englanninkielinen ääninäyttelijä Peggy O’Neal ja suomenkielinen ääninäyttelijä Emilia Korenius.

Sora Takenouchi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sora Takenouchi (jap. 武の内 空, Takenouchi Sora) on 11-vuotias tyttö Digimon-sarjasta. Hän on samanikäinen kuin Taichi ja Yamato. Hänen digimonkumppaninsa on Piyomon. Sora on japania ja tarkoittaa taivasta. Soran tunnus on Rakkaus. Soran japaninkielinen ääninäyttelijä sarjoissa Digimon Adventure ja Digimon Zero Two oli Yūko Mizutani ja elokuvasarjassa Digimon Adventure tri. sekä elokuvassa Digimon Adventure: Last Evolution Kizuna Suzuko Mimori. Soran englanninkielinen ääninäyttelijä oli Colleen O’Shaughnessey. Digimon Adventuren jaksosta 27 lähtien Soran suomenkielinen ääninäyttelijä oli Tiina Bergström.

Sora on poikamainen, mutta hän esittää äitihahmoa joillekin lapsille, varsinkin Takerulle ja Hikarille. Sora pelasi jalkapalloa samassa joukkueessa kuin Taichi, mutta hänen äitinsä Toshiko halusi, että Sora lopettaa jalkapallon ja keskittyy enemmän kukkien asetteluun (ikebana, 生花). Kiitos Piyomonin, Soran ja hänen äitinsä onnistui sopia ja heidän välinsä paranivat. Soralla on oranssit hiukset, oranssit silmät ja sininen hattu.

Digimon Zero Two[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kolme vuotta myöhemmin Soralta häviää poikamaisuus, ja hän opettelee kukkien asettelua. Sora on muutenkin luonteeltaan paljon rauhallisempi ja varmempi. Sora ei enää pelaa jalkapalloa, mutta hän pelaa tennistä.

25 vuotta myöhemmin[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sora suunnittelee ammatikseen kimonoita, ja hän on naimisissa Yamaton kanssa. Heillä on kaksi lasta, tytär, jolla on Pyocomon sekä poika, jolla on Tsunomon.

Spencer Damon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Spencer Damon on Digimon Data Squad -sarjassa esiintyvä tohtori. Hänen kumppanidigimoninsa on BanchoLeomon. Spencer Damon on Marcus Damonin ja Kristy Damonin isä. Spencer Damon oli mukana digimaailmaa tutkivassa ryhmässä 10 vuotta ennen sarjan tapahtumia. Spencer Damon jäi digimaailmaan muun ryhmän jouduttua pakenemaan SaberLeomonin hyökättyä heidän kimppuunsa. Spencer onnistui myöhemmin lähettämään viestin Homer Yushimalle ja kertoi hänelle ystävystyneensä Merukimonin kanssa ja kehotti Homeria perustamaan DATS-nimisen järjestön tarkkailemaan digimoneja. Spencer myös onnistui kehittämään Data Link Digivicen ja lähettämään Kudamonin ja Kamemonin ihmisten maailmaan. Spencer teki sopimuksen Merukimonin kanssa digimaailman ja ihmisten maailman suojelemisesta ja lähti etsimään Digimaailman luojaa Yggdrasilia. Matkan aikana Spencer pelasti ElDradimonin ja Holy Capitalin uppoamasta hiekkaan. Myöhemmin Spencer kohtasi BanchoLeomonin ja pienen kahakan jälkeen BanchoLeomon ryhtyi Spencerin digimonkumppaniksi. Spencer kehitti BanchoLeomonin Bust Modeen taistelussa Craniamonia vastaan. Spencer kohtasi Yggdrasilin, mutta Yggdrasil vangitsi Spencerin Kuratan tekojen takia. Spencer pyysi Yggdrasilia antamaan hänelle uuden mahdollisuuden mihin Yggdrasil suostui mutta Merukimonin kuoleman jälkeen Yggdrasil määräsi Spencerin teloitettavaksi. BanchoLeomonin koskettua Spenceriä, Spencerin sielu siirtyi BanchoLeomoniin Yggdrasilin otettua Spencerin ruumiin haltuunsa. Spencerin ruumista käyttäen Yggdrasil määräsi Royal Knightsit hyökkäämään ihmisten maailmaan. Myöhemmin Yggdrasilin linnassa BanchoLeomon nappasi Spencerin ruumiin syleilyynsä ja kun ShineGreymon tuhosi BanchoLeomonin ja Spencerin ruumiin, Spencer Yggdrasilin tuhouduttua muuttui takaisin ihmiseksi ja palasi perheensä luokse.

Tagiru Akashi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tagiru Akashi on 10-vuotias poika Digimon Fusion -sarjassa. Hänen kumppanidigimoninsa on Gumdramon. Tagiru on seitsemännellä luokalla ja pelaa samassa koripallojoukkueessa kuin Mikey ja Ewan. Tagirulla on sininen paita, jossa on iso tähti. Tagiru myös kayttää sinisiä aurinkolaseja, joissa on meripihkan väriset linssit. Astamon myöhemmin tuhosi hänen lasinsa mutta Mikey antoi hänelle omansa tilalle. Tagiru myöhemmin joutui DigiQuartziin ja kohtasi Gumdramonin, joka ryhtyi hänen digimonkumppanikseen. Mystinen kellokauppias vei Tagirun kellokauppaansa ja antoi Tagirulle tämän Fusion Loader digivicen ja selitti DigiQuartzin tarkoituksen. Tagiru liittyi Digimonien metsästysryhmään ja onnistui nappaamaan useita digimoneja mm MetalTyrannomonin, Sagomonin, GigaBreakdramonin, Betsumonin, Ekakimonin ja Sakkakumonin. Myöhemmin Tagiru ja Arresterdramon Superior Mode Brave Snatcherin avulla onnistuivat kukistamaan pahan Quartzmonin.

Taichi Yagami[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Taichi Yagami (engl. Tai Kamiya, jap. 八神 太一, Yagami Taichi) on päähenkilö Digimon-sarjassa. Taichilla on digimonkumppani, Agumon. Taichin pikkusisko on Hikari Yagami. Taichin tunnus on rohkeus. Taichi pitää jalkapallosta ja hän pelasi samassa joukkueessa kuin luokkatoverinsa Sora Takenouchi ja Yamato Ishida. Taichi ja Hikari asuvat äitinsä ja isänsä kanssa.

Taichi on luonteeltaan seikkailunhaluinen, ja hän hyppää ensimmäisenä toimintaan, vaikkakin se johtaa joskus hänet vaaraan. Näiden ominaisuuksien ansiosta Taichia aletaan pitää jonkilaisena joukon johtajana. Taichilla on iso ruskea tukkapehko ja ruskeat silmät. Hänellä on päässään suojalasit (hän antaa ne Zero Twossa Daisuke Motomiyalle tämän omien särkyneiden tilalle). Taichin japaninkielinen ääninäyttelijä sarjoissa Digimon Adventure ja Digimon Zero Two oli Toshiko Fujita ja elokuvasarjassa Digimon Adventure tri. sekä elokuvassa Digimon Adventure: Last Evolution Kizuna Natsuki Hanae. Taichin englanninkielinen ääninäyttelijä oli Joshua Seth. Digimon Adventuren jaksosta 27 lähtien Taichin suomenkielinen ääninäyttelijä oli Antti Pääkkönen.

Digimon Fusionin kolmannella kaudella mystinen kellokauppias kutsui Taichin ja Agumonin avuksi taistelussa Quartzmonia vastaan.

Digimon Zero Two[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kolme vuotta myöhemmin Taichi on 14-vuotias ja yläasteella. Hänen luonteensa on vähän muuttunut:hän on paljon rauhallisempi eikä enää ryntää seikkailuun miettimättä ensin.

25 vuotta myöhemmin[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Taichi on ammatiltaan diplomaatti Digimaailmalle ja hän leikkasi hiuksensa. Taichilla on poika, jonka digimonkumppani on Koromon, mutta Taichin vaimosta ei tiedetä mitään.

Takato Matsuki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Takato Matsuki (jap. 松田タカト Matsuda Takato) on 10-vuotias poika Digimon Tamers -sarjassa. Hänen kumppanidigimoninsa on Guilmon. Takaton japaninkielinen ääninäyttelijä oli Makoto Tsumura, englanninkielinen ääninäyttelijä Brian Beacock ja suomenkielinen ääninäyttelijä Akira Takaki.

Takato piirsi paperille oman unelmadigimoninsa Guilmonin joka muuttui eläväksi Sinisen Kortin avulla, joka muutti kortinlukijan Digiviceksi. Aluksi Takatolla oli vaikeuksia hallita uteliasta Guilmonia, mutta hän sai kokemusta kohdattuaan Henryn ja Rikan. Taistelussa Devidramonia vastaan Guilmon oppi digivoitumaan Growlmoniksi. Kokemuksensa myötä Takato voitti ystävänsä Kazu Shiodan digimonkorttipelissä. Takatolle kehittyi syvä suhde Guilmoniin ja taistelussa Mihiramonia vastaan Takato tunsi Growlmonin kivut ja menetti tajuntansa mutta havahduttuaan hän Sinisen Kortin avulla kehitti Growlmonin WarGrowlmoniksi joka tuhosi Mihiramonin. Taistelussa Vikaralamonia vastaan Takaton huuto voimisti WarGrowlmonia, joka onnistui tuhoamaan Vikaralamonin. Makuramonin siepattua Calumonin digimaailmaan, Takato lähti yhdessä Henryn ja Rikan kanssa etsimään Calumonia Guilmonin löydettyä digimaailmaan vievän portaalin. Digimaailmassa he kohtasivat Beelzemonin, Impmonin Meha-muodon, joka tappoi Leomonin. Takaton viha sai WarGrowlmonin kehittymään Megidramoniksi minkä seurauksena Takaton Digivice hajosi. Beelzemon melkein tappoi Megidramonin, joka viimeisillä voimillaan pelasti Takaton ja taantui Guilmoniksi, joka yhdistyi Takaton kanssa Gallantmoniksi, joka kukisti Beelzemonin. Tämän jälkeen Takato sai uuden Digivicen edellisen tilalle. Myöhemmin Takato ja Guilmon taistelivat D-Reaperiä ja tämän agentteja vastaan. Takato ja Guilmon Gallantmonina pääsivät D-Reaperin sisälle ja yhdistyttyään tuhoutumaisillaan olevan Granin kanssa Gallantmon Grimson Modeen hän tuhosi D-Reaperin ykkösagentin ja pelasti D-Reaperin vangitseman Jenin. Takato myöhemmin hyvästeli Guilmonin, joka palasi digimaailmaan Gigimonina. Takato myöhemmin löysi saman portaalin, jota kautta hän kulki digimaailmaan. Myöhemmin Takato ja Guilmon taistelivat Locomonia vastaan ja Takato ja Guilmon yhdistyivät Gallantmoniksi ja tuhosivat Crimsom Modessa lukuisia Parasimoneja. Takato myöhemmin osallistui Rikan syntymäpäiville.

Digimon Fusion -sarjan kolmannella kaudella mystinen kellokauppias kutsui Takaton ja Guilmonin avuksi taistelussa Quartzmonia vastaan.

Takeru Takaishi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Takeru Takaishi (jap. 高石 タケル, Takaishi Takeru) on fiktiivinen hahmo Digimon-sarjassa. Takerun japaninkielinen ääninäyttelijä sarjassa Digimon Adventure oli Hiroko Konishi, sarjassa Digimon Zero Two Taisuke Yamamoto, ja elokuvasarjassa Digimon Adventure tri. sekä elokuvissa Digimon Adventure: Last Evolution Kizuna ja Digimon Adventure 02: The Beginning Junya Eroki. Takerun englanninkielinen ääninäyttelijä sarjassa Digimon Adventure oli Wendee Lee, sarjassa Digimon Zero Two Doug Erholtz ja elokuvasarjassa Digimon Adventure tri. sekä elokuvassa Digimon Adventure: Last Evolution Kizuna Johnny Yong Bosch. Takerun suomenkielinen ääninäyttelijä Digimon Adventuressa jaksosta 27 lähtien oli Santeri Kaleva. Digimon Zero Twossa Takerun suomenkielinen ääninäyttelijä oli Aksu Palmén.

Takeru on Yamaton 8-vuotias pikkuveli. Hänen tunnuksensa on toivo ja hänen digimonkumppaninsa on Patamon. Takeru on iloinen ja joskus nokkelakin poika, mutta ensimmäisen tuotantokauden alussa jolloin hän oli valituista lapsista nuorin, hänelle sattui usein itkukohtauksia ja hän välillä tunsi itsensä heikoksi isompien ympärillä. Yamato suhtautuukin Takeruun varsin ylisuojelevaisesti. Takeru kuitenkin kasvaa veljensä hoivasta ajan myötä ja oppii vaaran kohdatessa huolehtimaan itsestään. Zero Two -sarjassa Takeru on viidennellä luokalla, samalla kuin Hikari ja Daisuke. Hän on hyväkäytöksinen, tyyni, lujatahtoinen ja varmaotteisempi kuin pienempänä. Hänellä on jotain ihastuksen kaltaista säpinää Hikarin kanssa, mutta ei varsinaisesti mitään syvällisempää.

25 vuotta myöhemmin[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Takerusta tuli kirjailija ja hän kirjoitti kirjan hänen ja tovereidensa seikkailuista. Takerulla on yksi poika, jonka digimonkumppani on Tokomon.

Takuya Kanbara[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Takuya Kanbara (jap. 神原拓也, Kanbara Takuya) on 10-vuotias poika Digimon Frontier -sarjassa.

Takuya on joukon johtaja, siksi hän usein joutuu kiistaan Kouji Minamoton kanssa. Takuya on kuin isoveli Tomoki Himille ja on ihastunut Izumi Orimotoon. Takuyalla on lentäjänlasit, niin kuin kaikkien tuotantokausien johtajilla (Adventure:Taichi, Zero Two:Daisuke, Tamers:Takato). Hänellä on musta-punainen digivice.

Digimon Adventure V-Tamer 01 -mangassa Takuya auttoi Taichia kukistamaan Metamormonin. Digimon Fusionin kolmannella kaudella mystinen kellokauppias kutsui Takuyan avuksi taistelussa Quartzmonia vastaan. Takuya muuntautui Kumamonin tuomien Spiritien avulla Susanoomoniksi ja taisteli Quartzmonin luomia Vamdemoneja, VenomVamdemoneja ja BelialVamdemoneja vastaan.

Takuyan Digimon-muodot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Takuya pitää hallussaan AncientGreymonin Tulen spiritiä.

  • Flamemon (jap. Flamon): Takuyan rookie-muoto.
  • Agunimon (jap. Agunmon): Takuya käyttää (engl. Human Spirit of Fire)-nimistä spiritiä muuttuakseen Agunimoniksi.
  • BurningGreymon (jap. Vritramon): Takuya käyttää (engl. Beast Spirit of Fire)-nimistä spiritiä muuttuakseen BurningGreymoniksi.
  • Aldamon: Kun Takuya yhdistää molemmat äskeiset spiritit,hänestä voi tulla Aldamon. Aldamonilla on osia Agunimonista ja BurningGreymonista: Agunimonin pää ja BurningGreymonin siivet.
  • EmperorGreymon (jap. KaizerGreymon): Takuya muuttuu EmperorGreymoniksi, kun hän yhdistää Tulen, Jään, Tuulen, Maan ja Puun spiritit. EmperorGreymon taisteli pahaa Dynasmonia, Crusadermonia ja Cherubimonia vastaan.
  • Susanoomon: Susanoomon syntyy, kun kaikki 20 Muinaisten Soturien jättämää spiritiä on yhdistetty. Susanoomonilla on 10 Legendaaristen Soturien voimat.

Thomas H. Norstein[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Thomas H. Norstein on 14-vuotias poika Digimon Data Squad -sarjassa. Hänen kumppanidigimoninsa on Gaomon. Thomas on lapsinero, joka valmistui Tukholman tiedeyliopistosta 13-vuotiaana. Thomasin isä Franz on itävaltalainen ja äiti japanilainen. Thomasin äiti kuoli onnettomuudessa Thomasin ollessa nuori. Thomasilla on nuorempi sisarpuoli Relena, joka sairastaa tuntematonta sairautta. Thomas on DATSin jäsen ja Marcusin kilpailija. Thomas lähti Digimaailmaan jahtaamaan Drimogemonia joka muuttui Digmoniksi. Thomas ja Marcus yhdessä onnistuivat kukistamaan Digmonin. Myöhemmin MetalPhantomon piinasi Thomasia painajaisilla tämän äidin kuolemasta mutta tämä sai Thomasin kehittämään Gaomonin MachGaogamoniksi. Myöhemmin Thomas pystyi kehittämmään MachGaogamonin MirageGaogamoniksi. ElDradimonin tuhoutumisen jälkeen Thomasin isä Franz pakotti Thomasin hylkäämään ystävänsä ja liittoutumaan DATSin vihollisen Akihiro Kuratan kanssa, joka väitti voivansa parantaa Relenan. Thomas joutui taistelemaan ystäviään vastaan minkä seurauksena Marcus vahingossa muunsi ShineGreymonin Ruin Modeen. Thomas onnistui myöhemmin pelastamaan sisarensa kukistamalla Gaomonin avulla Kuratan miehet. Thomas tuhosi pommilla Kuratan hallintalaitteen, mikä piti Belphemonia aisoissa ja avusti muita Belphemonin ja Kuratan kukistamisessa. Thomas riiteli isänsä kanssa ja taistelussa Crusadermonia vastaan hän kehitti MirageGaogamonin Burst Modeen joka tuhosi Crusadermonin. Thomas myöhemmin oli läsnä lopputaistelussa Yggdrasilia vastaan. Viisi vuotta myöhemmin 19-vuotiaana Thomas sai Nobelin palkinnon onnistuttuaan parantamaan sisarensa sairauden.

Thomasin japaninkielinen ääninäyttelijä on Hirofumi Nojima ja englanninkielinen ääninäyttelijä Crispin Freeman.

Tomoki Himi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tomoki Himi (jap. 氷見 友樹, Himi Tomoki, engl. Tommy Himi) on fiktiivinen poika Digimon Frontier -animesarjassa. Hän on yksi sarjan kuudesta päähahmosta sekä sarjassa olevan lapsijoukon nuorin. Sarjassa lapset voivat itse muuttua digimoneiksi.

Luonne ja ulkonäkö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ensimmäisessä jaksossa kaksi poikaa työntää Tomokin vasten hänen tahtoaan junaan, joka vie lapset Digimaailmaan. Tomoki on ensin peloissaan ja tahtoo palata kotiin, mutta Takuya saa suostuteltua hänet jäämään, kun turvallista paluukeinoa ei löydy.

Tomoki on joskus pelkurimainen ja itkupilli, mutta hän on realistinen, eikä roiku pää pilvissä. Tomoki pitää sarjan toista hahmoa Takuya Kanbaraa sankarinaan. Sarjan edetessä Tomoki oppii pitämään puoliaan ja jopa taistelemaan omia taistelujaan tullen rohkeammaksi ja itsenäisemmäksi. Tomokilla on ruskeat hiukset ja iso, oranssi lippalakki.

Tomokin Digimon-muodot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tomoki pitää hallussaan AncientMegatheriummonin Jään henkeä (engl. Human Spirit of Ice), jolla hän voi muuttua digimoniksi.

  • Kumamon (jap. Chakmon): Tomoki käyttää Jään henkeä muuttuakseen Kumamoniksi.
  • Blizzarmon (engl. Korikakumon): Beast Spirit of Ice -hengellä Tomoki muuttuu Blizzarmoniksi.
  • Daipenmon: Yhdistämällä molemmat Jään henget Tomoki voi muuttua Daipenmoniksi.
  • Susanoomon: Muinaisten Soturien jättämät henget ovat Susanoomonissa. Susanoomonilla on myös 10 Legendaaristen Soturien voimat.

Willis[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Willis (japanilaisessa versiossa Wallace) on nuori poika, joka esiintyi elokuvassa Digimon Adventure 02: Digimon Hurricane Landing!!/Transcendent Evolution!! The Golden Digimentals. Willisillä on kaksi digimonkumppania Terriermon ja Kokomon. Willis on kansalaisuudeltaan amerikkalainen ja hänellä on vihreät silmät ja vaalea tukka. Willisin ollessa lapsi hänen eteensä ilmestyi digimuna, joka kuoriutui Gummymoniksi ja Kokomoniksi, jotka ryhtyivät tämän digimonkumppaneiksi. Myöhemmin Willis yritti luoda tietokoneellaan uuden digimonin, mutta tietokonevirus vaikutti luotuun digimunaan, joka kuoriutui Kuramoniksi. Myöhemmin Diaboromonin kukistumisen seurauksena sama virus vaikutti Kokomoniin, joka muuttui Wendigomoniksi ja alkoi jahdata Willisiä. Myöhemmin Coloradossa Willis yritti pysäyttää Wendigomonin Daisuken, Miyakon ja Iorin avulla ja myöhemmin Wendigomonin kehityttyä virus-tyypin Antylamoniksi ja pahaksi Cherubimoniksi, Takeru ja Hikari liittyivät mukaan taisteluun. Myöhemmin Willis kehitti kultaisen Kohtalon digieggin avulla Terriermonin Armor-tason Rapidmoniksi joka auttoi Magnamonia, Seraphimonia ja Holydramonia tuhoamaan viruksen Cherubimonin sisältä jonka jälkeen Cherubimon hyvästeli Willisin ennen kuolemaansa. Willis ja Terriermon myöhemmin löysivät Kokomonin digimunan hyvästeltyään uudet ystävänsä.

Digimon Adventure 02 kuunnelma-CD:llä paljastui, että vuoden kuluttua tapahtuneesta Mimi kutsui Willisin yhdessä Daisuken kanssa kesälomalle. Willis paljastaa, että Kokomon ei syntynyt uudelleen, mikä suretti Terriermonia. Willisin ja Daisuken kohdattua Nat-Chan nimisen digimonin he auttoivat häntä löytämään itselleen ihmiskumppanin amerikasta. Elokuvassa Digimon Adventure: Last Evolution Kizuna Willis oli yksi lapsista, joiden tietoisuuden Eosmon oli onnistunut viemään Mikä-Mikä-maahan. Eosmonin lopullisen kukistumisen jälkeen Willis vapautui ja hänet nähtiin rannalla leikkimässä Terriermonin ja uudelleensyntyneen Lopmonin kanssa.

Yamato Ishida[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yamato Ishida

Yamato Ishida (engl. Matt Ishida, jap. 石田 ヤマト, Ishida Yamato) on 11-vuotias poika Digimon-sarjasta. Yamaton Digimon-kumppani on Gabumon. Yamatolla on 8-vuotias pikkuveli Takeru, johon hän suhtautuu ylisuojelevasti. Sarjassa esiintyvät myös veljesten vanhemmat jotka ovat kuitenkin eronneet. Yamato asuu isän luona ja Takeru äidin luona. Yamaton tunnus on ystävyys. Yamaton japaninkielinen ääninäyttelijä sarjoissa Digimon Adventure ja Digimon Zero Two oli Yūto Kazama ja elokuvasarjassa Digimon Adventure tri. sekä elokuvassa Digimon Adventure: Last Evolution Kizuna Yoshimasa Hosoya. Yamaton englanninkielinen ääninäyttelijä sarjoissa Digimon Adventure ja Digimon Zero Two oli Michael Reisz, elokuvasarjassa Digimon Adventure tri. Vic Mignogna ja elokuvassa Digimon Adventure: Last Evolution Kizuna Nicolas Roye. Digimon Adventuren jaksosta 27 lähtien Yamaton suomenkielinen ääninäyttelijä oli Petteri Halmela.

Yamato on hiljainen, vetäytyvä ja sisäänpäin suuntautuva persoona. Vaikka johtajuus ei ole Yamatolle tärkeää, hänelle tulee usein Taichin kanssa kinaa. Yamatolla on vaalea tukkapehko, vaikkakin pienempi kuin Taichilla, ja siniset silmät. Yamatolla on huuliharppu mukanaan, ja hän soittaa sitä joskus.

Digimon Fusionin kolmannella kaudella mystinen kellokauppias kutsui Yamaton ja Gabumonin avuksi taistelussa Quartzmonia vastaan.

Digimon Zero Two[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yamato on 14-vuotias ja yläasteella. Hänen ja Taichin ystävyys on parempi, mutta vielä on vähän kilpailuhenkisyyttä. Yamato soittaa rokkibändissä nimeltä The Teenage Wolves (Teinisudet). Jun Motomiya, Daisuken sisko, on Yamaton ykkösfani, usein jopa liiallisuuteen asti ja heidän tultuaan sattumalta Daisuken kautta tutuiksi pyrkii Jun aina hänen kanssaan läheisiin ja kahdenkeskisiin hetkiin ja tilanteisiin, jotka eivät ole oikeastaan ollenkaan Yamaton mieleen.

25 vuotta myöhemmin[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yamatosta tuli ensimmäinen astronautti, jolla on digimonkumppani ja hän meni naimisiin Soran kanssa. Heillä on kaksi lasta, tytär, jolla on Pyocomon ja poika, jolla on Tsunomon.

Triviaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yamaton ja Takerun nimet viittaavat legendaariseen japanilaiseen prinssiin Yamato-dynastialla, Yamato Takeruun.

Yggdrasil[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yggdrasil (englanninkielisissä versioissa King Drasil) on fiktiivinen hahmo Digimon-sarjassa. Yggdrasil on Digimaailmaa hallitseva päätietokone jota useat digimonit pitävät jumalanaan. Yggdrasilin hyökkäyksiä ovat Crystal Shards, Huge Crystal ja Self-Repair. Yggdrasil komentaa 13 Royal Knightsia, jotka suojelevat häntä ja Digimaailmaa. Yggdrasil on saanut nimensä maailmanpuusta norjalaisessa mytologiassa. Mangassa Digimon Next Yggdrasil esiintyy Digimaailman ja järjestelmämaailman (engl. System World) hallitsijana. Lähetettyään Norn Mikiharan ihmisten maailmaan, Yggdrasil fuusioitui Barbamonin kanssa nähtyään ihmisten digimoneille aiheutetun kärsimyksen. Barbamonin tuhouduttua Yggdrasilkin tuhoutui jolloin Nornista tuli uusi Yggdrasil.

Elokuvassa Digital Monster X-Evolution Yggdrasil esiintyi sinisenä kuplana jalustallaan. Kun Digimaailma tuli niin ylikansoitetuksi ettei Yggdrasil kyennyt enää hallitsemaan sitä, hän päätti luoda uuden Digimaailman ja pyyhkiä suurimman osan digimoneista pois X-viruksella käynnistäen Project Ark nimellä tunnetun suunnitelman. Osa selvinneistä digimoneista saivat X-Antibodyn, joka suojasi heitä X-virukselta ja he asettuivat uuteen Digimaailmaan mikä ei kuulunut Yggdrasilin suunnitelmaan. Yggdrasil määräsi palvelijansa Omnimonin tuhoamaan nämä X-digimonit. Saavuttaakseen tavoitteensa Yggdrasil loi kokeellisen olennon Dorumonin, jonka datasta syntyivät myöhemmin DexDoruGreymon, DexDorugoramon ja Dexmon. Selvittääkseen johtajansa aikeet Gallantmon kääntyi Yggdrasilia vastaan ja liittyi X-digimoneihin. Myöhemmin Dorumon kehittyi Alphamoniksi joka onnistui vakuuttamaan Omnimonin kohtaamaan Yggdrasilin. Alphamon onnistui kukistamaan DexDorugoramonin ja Dexmonin mutta kuoli itse antaen X-Antibodynsä Omnimonille, joka muuttui X-muotoonsa. Omnimon X tuhosi Yggdrasilin All Delete hyökkäyksellään minkä seurauksena Digimaailma syntyi uudelleen. Myöhemmin Omnimon ja Gallantmon keskustelivat Project Arkin todellisesta tarkoituksesta.

Digimon Data Squadissa Yggdrasil esiintyy Digimaailman valtiaana. 10 vuotta ennen sarjan alkua BanchoLeomon ja Spencer Damon (Marcus Damonin isä) löysivät Yggdrasilin kukistettuaan Craniamonin taistelussa. Yggdrasil ilmestyi heille maailmanpuun muodossa. Kuratan hyökättyä Digimaailmaan ja aloitettua massiivisen digimonien massamurhan aallon, Yggdrasil alkoi uskoa kaikkien ihmisten olevan uhka ja vangitsi Spencerin. Yggdrasil määräsi Royal Knightsit tuhoamaan Spencerin kuultuaan Merukimonin kuolemasta. Spencerin sielu kuitenkin siirtyi BanchoLeomoniin joka onnistui pakenemaan. Yggdrasil itse asettui Spencerin kehoon ottaen hänen olomuotonsa. Yggdrasil määräsi Royal Knightsit hyökkäämään ihmisten maailmaan ja tuhoamaan ihmiset pelastaakseen Digimaailman. Lapset onnistuivat kuitenkin torjumaan hyökkäyksen ja lopulta kohtasivat Yggdrasilin. BanchoLeomon nappasi Yggdrasilin ja pyysi Marcusta tuhoamaan heidät jotta Spencerin sielu vapautuisi. ShineGreymon tuhosi heidät mutta tämä osoittautui turhaksi kun Yggdrasil muuntautui robottimaiseksi olennoksi ja siirtyi ihmisten maailmaan. Yggdrasil kukisti lasten digimonit taistelussa ja pyrki saamaan sekä Digimaailman että ihmisten maailman törmäämään toisiinsa. Yggdrasil kertoi lapsille olevansa tietokone, joka suunniteltiin hallitsemaan Digimaailman elämää. Kuratan aikeiden takia Yggdrasil menetti luottamuksen ihmisiin ja halusi aloittaa alusta tuhoamalla molemmat maailmat. Royal Knightsit kääntyivät Yggdrasilia vastaan ja alkoivat avustaa Craniamonia pitämään maailmat erillään. Viimeisessä taistelussa Fuji-vuorella Marcus ja Agumon onnistuivat murtamaan Yggdrasilin rintapanssarin minkä seurauksena Yggdrasil ilmestyi oikeassa muodossaan, kristallisoituna naishahmona. Marcus iski Yggdrasilia kasvoihin murtaen sen jolloin Yggdrasil tuhoutui lopullisesti. Ennen tuhoutumistaan Yggdrasil tunnusti tappionsa sanoen ymmärtävänsä nyt elämisen arvon ja viimeisenä tekonaan toi Spencer Damonin takaisin elävien kirjoihin. Yggdrasilin tuhon myötä Digimaailma jäi ilman johtajaa jolloin lapset palasivat korjaamaan Digimaailman ja Marcus ja Agumon ryhtyivät virallisiksi rauhanpitäjiksi.

Elokuvasarjassa Digimon Adventure tri. Yggdrasil mainittiin olentona, joka toisin kuin Homestasis, uskoi että ihmisten ja digimonien ei olisi koskaan pitänyt tietää toistensa olemassaolosta, pitäen kumppanidigmoneja pelkkinä ihmisten orjina. Hänen puolellaan oleva ilkeä Gennain näköinen mies kuvaili uudelleenkäynnistyksen ja Meicoomonin levittämän tartunnan olevan Yggdrasilin suunnitelmaa. Uudelleenkäynnistys pyyhki kaiken tiedon ihmisten olemassaolosta pois digimonien mielestä ja toi takaisin kaikki ne digimonit, jotka eivät olleet syntyneet uudelleen. Ja varmistaakseen, etteivät ihmiset enää ikinä astuisi Digimaailmaan tai väärinkäyttäisi sen tietoa, Alphamon ja "Pimeä Gennai" käyttivät Meicoomonia ja tartutettuja digimoneja todellisen maailman valloittamiseksi. Hän myös manipuloi puolelleen Maki Himekawan, joka oli ollut yksi viidestä alkuperäisestä Valitusta lapsesta ennen Taichi Yagamin ja muiden aikaa. Himekawa itse halusi toteuttaa uudelleenkäynnistyksen nähdäkseen jälleen oman digimonkumppaninsa Bakumonin, joka oli uhrannut kykynsä syntyä uudelleen kukistaakseen Pimeyden valtiaat. Pimeä Gennai itse kertoi totuuden Taichille ja muille, Himekawan tovereihin kuuluneen Daigo Nishijiman kuultua asiasta Hackmonilta, jonka Homeostasis oli nimittänyt Gennain tilalle uudeksi viestintuojakseen. Yggdrasilin suunnitelma eteni viimeiseen vaiheeseensa, kun Meicoomonin Mega-muoto Raguelmon sekä Tailmonin korruptoitunut Mega-muoto Ophanimon Falldown Mode yhdistyivät Ordinemoniksi, joka alkaa nielaista todellisen maailman osaksi Digimaailmaa. Lisäksi paljastui, että Yggdrasil oli lähettänyt Alphamonin ja Pimeän Gennain vangitsemaan Daisuken, Miyakon, Iorin, Kenin ja oikean Gennain, koska nämä olivat saaneet tietää heidän aikeistaan. Taichi vapauttaa heidät ja toiset lapset saavat Tailmonin irrotettua Ordinemonista, mutta Yggdrasil korvaa menetetyn datan uudella korruptoituneella datalla. Lapset ja Omnimon Merciful Mode joutuvat Yggdrasilin suunnitelman pysäyttämiseksi tuhoamaan Ordinemonin niin, että Meicoomon kuolee lopullisesti. Homeostasis pakottaa Yggdrasilin sammumaan, mutta Pimeä Gennai kerää Meicoomonin korruption aiheuttaneen jäänteen Apocalymonin datasta talteen ja pakenee.

Digimon Chronicle X -mangassa Yggdrasil lähetti Jesmonin, Craniamonin ja Kentaurosmonin tutkimaan vanhaa digimaailmaa Project Arkin jälkeen antaen heille X-Antibodyn suojelemaan heitä X-virukselta. Myöhemmin Yggdrasil lähetti Magnamon X:n, Dynasmon X:n, UlforceVeedramon X:n ja Leopardmon X:n auttamaan Examonia, Jesmonia ja Gankoomonia taistelussa seitsemää suurta demonilordidigimonia vastaan. Yggdrasil ei osannut kertoa Omnimonin, Gallantmonin ja Alphamonin sijaintia muille. Myöhemmin Jesmon GX:n onnistuttua tuhoamaan Ogudomonin, Yggdrasil julisti hänet Battle Royalin voittajaksi ja poisti muurin vanhan ja uuden digimaailman välillä luvaten Kōtalle ja Yūjille ettei enää suorita Project Arkia uudestaan tajuttuaan X-Antibodyn hyödyttömyyden.

Yoshino Fujieda[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yoshino "Yoshi" Fujieda on 18-vuotias tyttö Digimon Data Squad -sarjassa. Hänen kumppanidigimoninsa on Lalamon. Yoshi on vanhin DATS-ryhmänsä jäsen, Marcusin ja Thomasin ollessa vain 14-vuotiaita ja Yoshin toimiessa välillä isosiskona molemmille. Yoshilla on äiti ja kaksi sisarta. Yoshi kärsi lapsuutensa traumasta mutta Lalamon auttoi häntä pääsemään siitä yli. Viisi vuotta sarjan tapahtumien jälkeen Yoshi toimi poliisina yhdessä Mikin, Megumin ja Sampsonin kanssa ja jahtasi Koukia, joka ajoi moottoripyörää ilman kypärää.

Yoshin japaninkielinen ääninäyttelijä on Yui Aragaki ja englanninkielinen ääninäyttelijä Colleen O’Shaughnessey.

Yukio Oikawa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yukio Oikawa on Digimon Zero Twossa esiintyvä fiktiivinen hahmo.

Hän oli nuorempana Iori Hidan isän, Hirokin, paras ystävä. He molemmat olivat tietoisia Digimaailmasta ja unelmoivat pääsevänsä sinne. Hirokin kuoltua useita vuosia myöhemmin, VenomVamdemon-muotonsa tuhoutumisen jälkeen ruumiinsa menettänyt Vamdemon teki sopimuksen murtuneen ja epätoivoisen Oikawan kanssa ja lupasi auttaa tätä pääsemään Digimaailmaan, jos tämä luopuisi omastatunnostaan. Vamdemonin hengen ohjeistamana, Oikawa loi genomitutkimusdatansa avulla Archnemonin ja Mummymonin toteuttamaan Digimaailman vääristämistä Digimaailmassa hänen puolestaan ja löydettyään Ken Ichijoujin, yhden Valituista lapsista, hän teki tästä Digimon-keisarin ja asetti tämän rakennuttamaan Pimeyden Torneja, kopioita Dragomonin hallitseman Pimeyden Meren mustista obeliskeista vääristämään, vääristämään Digimaailmaa sellaiseksi, että jopa aikuisen ihmisen olisi mahdollista päästä sinne.

Vaikka Digimon-keisari palautui Kimeramonin tuhouduttua takaisin Ken Ichijoujiksi, Archnemon ja Mummymon käyttivät Pimeistä Torneista luotuja digimoneja jatkaakseen Digimaailman vääristämistä ja tuhoamista. Vaikka yksi näistä digimoneista, BlackWarGreymon, kääntyi Archnemonia ja Mummymonia vastaan, se tuhosi omasta tahdostaan Pyhiä kiviä pahentaakseen maailmojen vääristymiä. Kun Qinglongmon sai taivultetua BlackWarGreymonin säästämään viimeisen Pyhän kiven ja Valitut lapset saivat tuhottua kaikki Digimaailman Pimeät Tornit, Oikawa, Archnemon ja Mummymon alkoivat rakentaa Pimeitä Torneja myös eri puolille oikeaa maailmaa.

Sillä välin kun Valitut lapset tuhosivat Torneja, Oikawa, Archnemon ja Mummymon keräsivät kokoon lapsia, jotka halusivat tulla Kenin kaltaisiksi lapsineroiksi, luvaten heille kopioita Pimeyden siemenestä, jollainen oli kauan sitten päätynyt Kenin sisään, tämän käydessä Digimaailmassa ensimmäistä kertaa. Kun Demon kätyreineen saapui oikeaan maailmaan saadakseen Pimeyden siemenen omaan käyttöönsä, Oikawa sieppasi Kenin ja kopioi hänen siemenensä istuttaakseen lupaamansa kopiot lapsiin, jotka sen halusivat. Oikawan suunnitelma oli käyttää Pimeyden siemeniä kantavia lapsia matkustaakseen tietokoneensa kautta Digimaailmaan.

Mutta kun hän Oikawa ja Pimeyden siemeniä kantavat lapset lopulta yrittivät päästä Digimaailmaan, he päätyivätkin ulottuvuuteen, joka toteutti toiveita. Siellä Vamdemon paljasti itsensä ja imi Oikawan elinvoiman itseensä luodakseen itselleen fyysisen kopion Oikawan kehosta. Sen jälkeen hän imi Pimeyden siemenistä kasvaneet pimeyden kukat muuttaukseen BelialVamdemoniksi. Lopulta, kun lapset saivat tuhottua BelialVamdemonin, Iori auttoi Oikawaa pääsemääm Digimaailmaan. Siellä Oikawa tapasi oman digimonkumppaninsa, Datirimonin. Mutta koska Oikawa teki kuolemaa ja Digimaailma oli muuttunut suurelta osin autiomaaksi, Oikawa muutti itsensä perhosparven muodossa esiintyväksi hengeksi ja jäljellä olevan elinvoimansa energiaksi, joka palautti Digimaailman entiseen loistoonsa. Oikawan sielu lensi perhosparven muodossa myös Valittujen lasten omien lasten yli 25 vuotta myöhemmin.

Digimon Fusionin kolmannella kaudella mystisen kellokauppiaan kutsuttua Kenin ja Stingmonin avuksi taistelussa Quartzmonia vastaan, Oikawan sielu nähtiin perhosparven muodossa lentävän Kenin takana.

Yoshin japaninkielinen ääninäyttelijä on Toshiyuki Morikawa ja englanninkielinen ääninäyttelijä Jamieson Price.