Luettelo digimoneista H–L

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo digimoneista H–L.

H[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hackmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hackmon (engl. Huckmon) on Rookie-tason minilohikäärmedigimon. Hackmonin hyökkäyksiä ovat Fifth Rush, Teen Ram ja Baby Flame. Digimon Reference Book -kirjan mukaan Gankoomon näki hänessä merkkejä Royal Knights -ryhmän kolmannestatoista jäsenestä ja laittoi hänet ankaraan koulutukseen. Sistermon-sisarusten kanssa käydyn harjoittelun myötä Hackmonista tuli voimakas digimon, josta oli vastusta jopa Ultimate-tason digimoneille. Hackmon voi kehittyä BaoHuckmoniksi. Hackmonin Mega-muoto Jesmon on Royal Knights -ryhmän jäsen.

Hackmon nähdään Digimon Adventure tri. -elokuvasarjan ensimmäisessä osassa, Reunion, tarkkailemassa Valittujen lasten taistelua Kuwagamoneja vastaan. Hän oli myös paikalla, kun Alphamon jahtasi Meicoomonia, mutta teleporttasi itsensä pois paikalta ennen Valittujen lasten saapumista. Toisessa osassa, Determination, hän jatkoi Valittujen lasten tarkkailua ja Leomon melkein huomasi hänet. Mutta Hackmon ehti paeta paikalta. Kolmannessa osassa, Confession, Hackmonin kuultiin puhuvan ensimmäistä kertaa. Hän puhui jonkun kanssa, sanoen, ettei ollut löytänyt Meicoomonin olinpaikkaa. Hän myös välttyi uudelleenkäynnistyksen vaikutuksilta ja Valittujen lasten saavuttua Digimaailmaan, nämä näkivät hänen Mega-muotonsa Jesmonin taistelemassa Alphamonia vastaan. Neljännessä osassa, Loss, Hackmon paljasti itsensä Daigo Nishijimalle ja kertoi toimineensa Gennain sijaan Homeostasiksen viestintuojana, koska digimonien "vapauttamista" ja ihmiskunnan tuhoamista tavoitteleva Yggdrasilin toimien vuoksi Gennai oli estynyt toimimaan itse. Viidennessä osassa, Coexistence, hän kertoo Nishijimalle ja professori Mochizukille Homeostasiksen päättäneen, että Meicoomon on kokonaan tuhottava. Myöhemmin hän palaa Jesmoniksi digivoituneena tehdäkseen sen, mutta samalla Meicoomon digivoituu Ultimate-muodostaan Meicrackmonista ensimmäistä kertaa Raguelmoniksi ja lisäksi sekä Valitut lapset että Yggdrasilin kätyriksi paljastunut Alphamon yrittävät estää Jesmonin aikeet. Kuudennessa osassa Future Hackmon kertoo lapsille Homeostasiksen yrittävän kukistaa Ordinemonin uudelleenkäynnistämällä kaiken ihmisten maailman digiteknologian. Tämä saatiin estettyä kun Valitut lapset onnistuivat avaamaan Meicoomonin tiedoston, joka sisälsi kaikki digimonien kadonneet muistot. Myöhemmin Hackmon palasi Jesmonina ja auttoi taistelussa Ordinemonia vastaan pelastamalla Tailmonin Ordinemonista.

Rookie Champion Ultimate Mega
Hackmon BaoHuckmon SaviorHuckmon Jesmon

Hagurumon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hagurumon on Rookie-tason digimon, joka muistuttaa mustaa hammasratasta, jolla on kultainen reunus ja valkoiset hammasrattaat käsinä. Hagurumonin perushyökkäyksen nimi on Darkness Gear. Muita Hagurumonin hyökkäyksiä ovat Command Input, Crush Devise, Haguru Attack, Makikomi, Machine Attack ja Great Rollers. Hagurumonista on olemassa myös X-Antibodyversio, jolla on porat käsissään ja kaksi KoHagurumonia olkapäissään ja joka pystyy ampumaan KoHagurumon-nimisiä hammasrattaita vastustajaa kohti. Hagurumon voi kehittyä Guardromoniksi. Digimon Adventuressa kaksi Hagurumonia esiintyi Mugendramonin kätyreinä ohjeistaen Mugendramonin joukkoja. Heidän kohtalonsa jäi tuntemattomaksi Mugendramonin tuhouduttua. Sarjassa Digimon Zero Two Hagurumon nähdään lopputaistelussa BelialVamdemonia vastaan. Digimon Tamersissa Hagurumon esiintyy yhdessä Clockmonin kanssa vartijoina Clock Plain -alueella, jossa on pyöriviä hammasrattaita ja kello. Rika vahingossa käynnistää kellon, jolloin Megadramon pääsee pakenemaan vankilastaan. Ryo ja Cyberdramon saavat kuitenkin taltutettua Megadramonin ja vangittua hänet uudelleen. Hagurumon esiintyy myös Digimon Data Squadissa, jossa hän ilmestyttyään ihmisten maailmaan muuttaa lelurobotin eläväksi Darkness Gear -hyökkäyksellään ja vangitsee Michellen sen sisälle. RizeGreymon onnistuu tuhoamaan Hagurumonin jolloin robotti palaa normaaliksi. Digimon Fusionissa Hagurumon esiintyy GranLocomonin kätyrinä. Pinomon onnistuu tuhoamaan Hagurumonin tämän hyökättyä hänen kimppuunsa. Digimon Adventure tri. -elokuvasarjan neljännessä elokuvassa Loss Hagurumon oli yksi niistä digimoneista, joka syntyi uudelleen Digimaailman uudelleenkäynnistymisen seurauksena Himekawan tietokoneen mukaan. Digimon Next -mangassa Hagurumoneja nähtiin Nanomonin avustajina Tailmoniksi naamioituneina Angewomonin kylpylässä. Yksi Hagurumon naamioitui Trailmoniksi huijatakseen lapsia. Vuoden 2020 Digimon Adventure -sarjassa lapset löysivät muinaisten raunioiden alta tehtaan, joka sisälsi useita sammuneita Hagurumoneja. Myöhemmin Soundbirdmon herätti Hagurumonit ja lähetti heidät lasten kimppuun. Myöhemmin Abbadomonin kukistumisen jälkeen kaksi Hagurumonia nähtiin pyörivän kasvillisuuden peittämän Andromonin ruumiin ympärillä. Digimon Ghost Gamessä Hagurumon nähtiin Petermonin Mikä-Mikä-Maassa. Myöhemmin Hagurumon kehittyi Guardromoniksi. Hagurumonin vaihtoehtoinen muoto on Solarmon.

Harpymon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Harpymon on Armor-tason myyttinen eläindigimon. Harpymon voi kehittyä Hawkmonista Valon Digi-Eggin avulla. Harpymon muistuttaa linnun ja ihmisen risteytystä. Harpymonin hyökkäyksiä ovat Wind Seeker ja Silent Symphony. Digimon Tamersissa Harpymon realisoitui ihmisten maailmaan. Renamon oli voitolla Harpymonia vastaan, mutta Harpymon sai lyötyä Renamonin maahan ja oli kukistamaisillaan hänet, kunnes Rika pisti Harpymonia selkään puunoksalla. Harpymon iski Rikan maahan mutta Renamon kehittyi Kyubimoniksi ja tuhosi Harpymonin muttei ladannut hänen dataa itseensä tajuttuaan että hän tarvitsee vain Rikan vahvistuakseen. Digimon Fusionissa Harpymoneja nähtiin Sky Zonen asukkaina. Digimon Fusionin kolmannella kaudella Harpymon hypnotisoi Nenen ja Ewanin isän mutta Arresterdramon ja Sparrowmon onnistuivat kukistamaan Harpymonin. Tagiru käytti myöhemmin Harpymonia taistelussa Betsumonia vastaan. Harpymon esiintyi myös Digimon Xros Wars -mangassa. Vuoden 2020 Digimon Adventure -sarjassa Harpymon nähtiin niiden digimonien joukossa, joiden kodit Millenniummon oli tuhonnut, sekä yrittämässä auttaa ElDradimonia pääsemään takaisin omaan kotiinsa.

Hawkmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hawkmon on sarjassa Digimon Zero Two Miyako Inouen kumppani. Hawkmon on haukan näköinen, tummanpunainen lintudigimon. Hawkmon on Rookie-tason digimon, joka on kehittynyt Poromonista ja kehittyy digivoitumalla Aquilamoniksi. Digi-Eggien avulla siitä voi tulla myös Holsmon tai Shurimon. Hawkmonin yleisin hyökkäys on Feather Slash (Sulkasivallus), jossa hän käyttää otsassaan olevaa sulkaa bumerangina. Muita Hawkmonin hyökkäyksiä ovat Beak Pecker, Loop the Hawk ja Beak Attack. Digimon Frontierissa Hawkmoneja nähtiin Autumn Leaf Fairilla. Digimon Fusionissa Hawkmoneja nähtiin Mikeyn unessa. Digimon Next -mangassa Hawkmon oli yksi digimoneista, jotka kannustivat lapsia lopputaistelussa NEOa vastaan. Digimon Ghost Gamessä kaksi Hawkmonia nähtiin Kazuma-nimisen ihmisen digimonystävinä. Hawkmonit pyysivät Hiron apua Kazuman pelastamiseksi ja antoivat Petermonin siepata heidät Mikä-Mikä-Maahan ja löydettyään Kazuman he kehittyivät Orcamoneiksi suojellakseen Kazumaa Petermonilta.

Hawkmonin nimi tulee englannin sanasta hawk eli haukka.

Fresh In-Training Rookie Champion DNA-Ultimate DNA-Mega
Pururumon Poromon Hawkmon Aquilamon Silphymon Valkyrimon
Armor 1 Armor 2
Holsmon Shurimon

HeavyLeomon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

HeavyLeomon on Mega-tason konedigimon. HeavyLeomon muistuttaa konemaista Leomonia, jolla on ruskea haarniska. HeavyLeomonin hyökkäyksiä ovat Barrage Sweeper, Resting Burner ja Sonic Excavator. HeavyLeomon on esiintynyt Digimon ReArise -pelissä. HeavyLeomon voi kehittyä GrapLeomonista.

HerculesKabuterimon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

HerculesKabuterimon (jap. ヘラクルカブテリモン, HerakleKabuterimon) on hyönteisdigimon ja Tentomonin Mega-muoto. Herculeskabuterimon on edellistä muotoa (AtlurKabuterimonia) suurempi ja hieman kullanvärinen. Digimon Adventure tri. -elokuvasarjan kolmannessa osassa, Confession, Koushiro Izumin digimonkumppani Tentomon digivoitui HerculesKabuterimoniksi, Meicrackmonia vastaan käydyn taistelun aikana, kun muut kumppanidigimonit olivat altistuneet tartunnalle. Hän pakotti nämä mukanaan vääristymän läpi, mutta ei ehtinyt viemään näitä varmuuskopiokenttään ennen Digimaailman "uudelleenkäynnistymistä". Neljännessä osassa, Loss, muistonsa menettänyt Tentomon oppi digivoitumaan Koushiron avulla uudelleen HerculesKabuterimoniksi, auttaakseen Hououmonia ja Seraphimonia tuhoamaan Mugendramonin.

Vuoden 2020 Digimon Adventure -sarjassa HerculesKabuterimon oli alun perin yksi kuudesta soturidigimonista, jotka auttoivat pyhiä digimoneja taistelussa Ghoulmonia, Millenniummonia ja muita pimeyden digimoneja vastaan, ja joka kuoltuaan syntyi uudelleen Tentomonina, josta tuli Koushiron kumppani. HerculesKabuterimon aura ilmestyi hetkellisesti AtlurKabuterimonin sisältä, kun tämän tähtäsi ohjauspisteeseen, jolla Zurumonit olivat ohjanneet Kansainvälisen avaruusaseman putoamaan Tokiota kohti. Taistelussa GranKuwagamonia vastaan, Koushiro onnistui viimein saavuttamaan AtlurKabuterimonin täydellisen kehittymisen HerculesKabuterimoniksi.

HerculesKabuterimonista on myös X-Antibodymuoto HerculesKabuterimon X, joka on esiintynyt videopelissä Digimon World 4.

Hyökkäykset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Horn Buster II: Iskee suurilla sarvillaan vastustajaa.
 • Giga Blaster (Mega Electro Shocker): Kerää suuret määrät sähköenergiaa sarviinsa ja laukaisee sen voimakkaana sähköiskuna, jonka tarkoitus on kärventää monta vihollista yhtäaikaa.
 • Giga Scissor Claw: Iskee vastustajaansa kynsillään.
Fresh In-Training Rookie Champion Ultimate Mega
Pabumon Motimon Tentomon Kabuterimon AtlurKabuterimon HerculesKabuterimon

Hermmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hermmon on Mega-tason digimon, joka esiintyy Digimon Adventure V-Tamer 01 -mangassa Daemonin kätyrinä. Hermmonin nimi tulee Hermesistä, kreikkalaisesta viestintuojien ja varkaiden jumalasta.

Hexeblaumon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hexeblaumon on Mega-tason ritaridigimon. Hexeblaumon muistuttaa ritaria, jolla on sininen haarniska ja punainen viitta ja jääpuikkoja muistuttavat ulokkeet selässään. Hexeblaumonin hyökkäyksiä ovat Summon Frost, Hectoedge Blizzard ja Absolute Blast. Hexeblaumon on esiintynyt Digimon Encounters -pelissä. Hexeblaumon voi kehittyä CrysPaledramonista.

HiAndromon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

HiAndromon on Andromonin Mega-muoto. HiAndromon muistuttaa Andromonia, mutta on väriltään musta ja sillä on sininen ja punainen turbiini olkapäissään. HiAndromonin perushyökkäys on Atomic Ray, jossa HiAndromon yhdistää olallaan olevien turbiinien energiat ja ampuu säteen vihollista kohti. HiAndromon voi myös kopioida muiden digimonien hyökkäyksiä Copy Paste -iskullaan. HiAndromon on esiintynyt peleissä Digimon World 2003, Digimon World DS ja Digimon World Dawn/Dusk.

Hippogriffomon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hippogriffomon on Ultimate-tason eläindigimon, joka muistuttaa Pegasosta, jolla on linnun pää, siivet ja petomaiset jalat. Hippogriffomonin hyökkäyksiä ovat Heat Wave ja Sonic Voice. Hippogriffomon esiintyi elokuvassa Digimon Frontier: Island of Lost Digimon, jossa hän johti joukkojaan sotaan Human Type-digimoneja vastaan. Hippogriffomon naamioitui Champion-muotoonsa Darcmoniksi huijatakseen lapsia ja myöhemmin muuttui Mega-muotoonsa Murmukusmoniksi taistellakseen lapsia vastaan. Agunimon onnistui kuitenkin tuhoamaan Murmukusmonin. Digimon Fusionissa parvi Hippogriffomoneja toimi Gravimonin armeijassa. Hippogriffomonin toinen virallinen Mega-muoto on Gryphonmon. Hippogriffomon esiintyi myös elokuvasarjan Digimon Adventure tri. takaumakohtauksissa yhtenä ennen Taichi Yagamin ja muiden aikaa edeltäneiden Valittujen lasten digimonkumppaneista, joka taistelussa Pimeyden valtiaita vastaan digivoitui Zhuqiaomoniksi, yhdeksi Digimaailman neljästä vartijasta. Hippogriffomonin nimi tulee hippogriffistä eli hevoskotkasta.

Hisyaryumon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hisyaryumon on Ultimate-tason lohikäärmedigimon. Hisyaryumon muistuttaa punaista lohikäärmettä, jolla on käsissään oranssi ja vihreä kuula. Hisyaryumon omaa myös X-Antibodyn. Hisyaryumonin hyökkäyksiä ovat Legendary Dragon Blade ja Every Direction Wheel. Hisyaryumon on esiintynyt Digimon D-Cyber -mangassa ja Digimon Masters, Digimon Heroes! ja Digimon Story: Cyber Sleuth - Hacker's Memory -peleissä. Hisyaryumon kehittyy Ginryumonista ja voi kehittyä Owryumoniksi.

Holsmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Holsmon (engl. Halsemon) on Armor-tason Digimon-hahmo, joka tunnetaan myös ”Rakkauden Siipinä”. Holsmon muistuttaa linnun ja pedon risteytystä. Holsmonilla on neljä jalkaa, jotka muistuttavat Birdramonin ja Garudamonin jalkoja, siivet selässä ja valkoiset siipiä muistuttavat pääsuojat. Holsmon syntyy Hawkmonista Yolein Rakkauden Digi-Eggin avulla. Holsmonin hyökkäyksiä ovat Red Sun, Tempest Wing, Mach Impulse ja Udjat Gaze. Holsmon onnistui vapauttamaan lukuisia digimoneja digimonkeisarin pimeiden renkaiden vallasta. Holsmon esiintyy myös Digimon Xros Wars -mangassa. Holsmonin nimi tulee Horuksesta, egyptiläisestä lintujumalasta.

Fresh In-Training Rookie Champion DNA-Ultimate DNA-Mega
Pururumon Poromon Hawkmon Aquilamon Silphymon Valkyrimon
Armor 1 Armor 2
Holsmon Shurimon

HolyAngemon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

HolyAngemon (engl. MagnaAngemon) on Ultimate-tason arkkienkelidigimon ja sarjassa Digimon Adventure Takeru Takaishin kumppani. Se superlatautuu tarpeen tullen Angemonista Takerun ja hänen Toivon Tunnuksensa avulla. HolyAngemon eroaa Angemonista selkeimmin siinä, että sillä on pyhä miekka Excalibur oikeassa ranteessa ja vasenta käsivartta peittää violetti kilpi. Sen kypärä on myös violetti ja korkeampi kuin Angemonilla. Lisäksi siinä on siipikoristeet. Siipiä HolyAngemonilla on kahdeksan ja sen vartaloa kietova nauha on keltainen. Jaloissa sillä on kookkaat, harmaat saappaat. Digimon Adventuressa HolyAngemon taisteli Piamonia ja myöhemmin Apocalymonia vastaan. HolyAngemon tavataan myös sarjassa Digimon Zero Two, jolloin se muuttuu Pyhän Kiven ansiosta ja myöhemmin Qinglongmonin valon ansiosta. HolyAngemon taisteli BlackWarGreymonia vastaan yrittäen tuhota hänet Heaven's Gate-hyökkäyksellään, mutta jäi tappiolle BlackWarGreymonin tuhottua Pyhän Kiven, jolloin HolyAngemon menetti voimansa. Myöhemmin HolyAngemon taisteli Mamemonia, BigMamemonia, MetalMamemonia ja Giromonia vastaan. Digimon Fusionissa Mikey käytti HolyAngemonin DigiMemory-korttia lähettääkseen armeijan SkullScorpionmoneja temppelin ulkopuolelle HolyAngemonin Heaven's Gate-hyökkäyksellä. HolyAngemon oli yksi niistä digimoneista, jotka yhdistyivät Shoutmonin kanssa Shoutmon X7 Superior Modeen lopputaistelussa MegaDarknessBagramonia vastaan. Digimon Adventure tri.-elokuvasarjan kuudennessa osassa Future HolyAngemon onnistui kukistamaan uudelleensyntyneen Devimonin ja tämän Vilemon-armeijan. HolyAngemon esiintyi myös Digimon Adventure V-Tamer 01 -mangassa, jossa hän kykeni kehittymään vaihtoehtoiseen Mega-muotoonsa Dominimoniksi. Digimon Next -mangassa Barbamonin korruptio oli muuttanut HolyAngemonin Murmukusmoniksi. Myöhemmin lasten avulla Murmukusmon muuttui takaisin HolyAngemoniksi ja auttoi lapsia taistelussa NEOta vastaan. Vuoden 2020 Digimon Adventure -sarjassa Angemon kehittyi HolyAngemoniksi Takerun avulla ja HolyAngemon vapautti itsensä ja muut vangitut Valitut ja kumppanidigimonit Sakkakumonin kuulasta sekä tuhosi kuulan numero 6.

HolyAngemonin nimi tulee englannin sanoista holy, pyhä ja angel, enkeli. HolyAngemon voi kehittyä Seraphimoniksi.

Muodot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Fresh In-Training Rookie Champion Ultimate Mega
Poyomon Tokomon Patamon Angemon HolyAngemon Seraphimon
(Goldramon)
Armor DNA-Ultimate
Pegasmon Shakkoumon

Hyökkäykset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Heaven's Gate (Gate of Destiny): Piirtää miekallaan ilmaan ympyrän, jonka sisäpuolelle avautuu portti, joka imee vastustajat tyhjyyteen, josta ei ole paluuta.
 • Holy Disinfection (Magna Antidote): Lähettää siivistään värikästä valoa, joka parantaa liittolaiset.
 • Excalibur: Iskee vastustajaa Excalibur-miekallaan.
 • Soul Banish (Soul Vanisher): Hyökkää vastustajaa vastaan puhdistavalla energialla.
 • Angel Rod: Hyökkää vastustajan kimppuun "Angel Rod" -sauvallaan.

HolyDigitamamon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

HolyDigitamamon on Digitamamonin oikea Mega-muoto. HolyDigitamamon muistuttaa Digitamamonia, jolla on siivet ja sädekehä päänsä ympärillä. HolyDigitamamonin hyökkäys on Holy Dream. HolyDigitamamon on esiintynyt Digimon-kännykkäpelissä.

Holydramon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Holydramon

Holydramon (engl. Magnadramon) on Tailmonin vaihtoehtoinen Mega-muoto, joka muistuttaa vaaleanpunaista lohikäärmettä. Sillä on neljä raajaa, vaaleanpunainen turkki ja sulkia selässä sekä niskassa, ja se osaa lentää. Holydramon on myös yksi Neljästä Lohikäärmeestä. Tämä Digimon esiintyi ensi kerran Digimon-elokuvassa ja siinäkin vain noin puolen minuutin ajan. Angemon ja Angewomon digivoituivat Mega-muotoihinsa auttaakseen Valittuja lapsia saamaan kultaiset Digi-Eggit, Kohtalon ja Ihmeiden Digi-Eggit pahalta Cherubimonilta. Angemon digivoitui Seraphimoniksi, ja Angewomon Holydramoniksi. Kultaisten Digi-Eggien avulla V-mon ja Terriermon haarniskoituvat Magnamoniksi ja Rapidmoniksi. Ollessaan jo valmiiksi Ultimate-muodossaan, Angewomonin tarvitsi vain megadigivoitua tähän muotoon. Holydramon esiintyi Tailmonin todellisena Mega-muotona Digimon Adventure tri. -elokuvasarjan kuudennessa osassa Future. Normaalista ulkomuodostaan poiketen Holydramonin hännän pää oli elokuvassa kaksihaarainen ja kaksoiskierteinen niin kuin Meicoomonin häntä.

Vuoden 2020 Digimon Adventure -sarjassa Holydramon esiintyy Tailmonin vaihtoehtoisena Mega-muotona. Kun kaikkien kahdeksan Valitun sisäinen toivo ja valo antoi Angewomonille ja HolyAngemonille lisää voimaa, Angewomon äärikehittyi Holydramoniksi ja yhdessä Goldramonin kanssa melkein voittivat taistelussa Millenniummonin. Millenniummon kuitenkin kehittyi ZeedMillenniummoniksi ja alkoi tuoda Digimaailmaan maailmanloppua. Mutta Digimaailman sekä Valittujen kanssa ystävystyneiden digimonien sisäinen toivo ja valo antavat Holydramonin ja Goldramonin kanssa lisää voimaa WarGreymonin tavallista voimakkaampaan Gaia Force -hyökkäykseen, joka tuhoaa ZeedMillenniummonin. Alkuperäisestä Adventure-jatkumosta poiketen, tämän jatkumon versio Holydramonista oli kooltaan kolossaalinen, lähes saman kokoinen kuin Millenniummon.

Holydramonin nimi tulee englannin kielen sanoista holy, joka tarkoittaa pyhää, ja dragon, joka tarkoittaa lohikäärmettä. Holydramonista on myös X-Antibodyversio Holydramon X.

Hyökkäykset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Fire Tornado (Holy Flame): Laukaisee spiraalinmuotoisen liekin suustaan.
 • Dragon Fire (Apocalypse): Holydramon kutsuu taivaasta valtavia energiasalamoita, jotka iskevät sen vihollisiin.
 • Hermit Fog: Holydramon suihkuttaa suustaan sumua, joka syövyttää kaiken, mihin osuu.

Muodot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Fresh In-Training Rookie Champion Ultimate Mega
YukimiBotamon Nyaromon Plotmon Tailmon Angewomon Ophanimon
(Holydramon)
Armor DNA-Ultimate
Nefertimon Silphymon

Honeybeemon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Honeybeemon on Armor-tason hyönteisdigimon. Honeybeemon voi kehittyä V-monista Tiedon Digieggin avulla. Honeybeemon muistuttaa keltaista kimalaista, jolla on Tiedon Tunnus otsassaan. Honeybeemonin hyökkäyksiä ovat Poison Powder ja Paralyze Sting. Digimon Frontierissa kolme Honeybeemonia nähtiin Ranamonin ihailijakerhossa ja avustajina. Honeybeemonit yrittivät tehdä ansoja Zoelle, mutta joutuivatkin omiin ansoihinsa ja Zoe joutui auttamaan heitä. Honeybeemonit kääntyivät Zoen puolelle taistelussa Ranamonia vastaan ja Ranamonin kukistuttua he auttoivat Zoea pakenemaan Sakkakumonia. Tämän jälkeen Honeybeemonit perustivat Zoen ihailijakerhon. Digimon Fusionissa Honeybeemoneja nähtiin Jungle Zonen asukkaina ja Zamielmonin armeijassa. Zamielmon yhdisti Honeybeemonit GrandisKuwagamonin kanssa GrandisKuwagamon Honey Modeen. Lasten kukistaessa GrandisKuwagamonin Honeybeemonitkin tuhoutuivat. Vuoden 2020 Digimon Adventure -sarjassa Honeybeemonit olivat osa Wisemonin tutkimustiimiä, jotka kyyditsivät Taichia ja Agumonia näiden seuraavaan määränpäähän. Mutta he joutuivat Argomonien hyökkäyksen kohteeksi, jotka sieppasivat Taichin ja Agumonin. Myöhemmin, Champion-tason Argomonien kukistuttua ja Ultimate-tason Argomonin paettua, Honeybeemonit löysivät Taichin ja Agumonin.

Hookmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hookmon on Champion-tason mutanttidigimon. Hookmon muistuttaa pientä ihmistä, jolla on violetti merirosvoasu, mustat kengät, valkoiset housut, silmälappu, oikea koukkukäsi ja tykinmuotoinen vasen käsi. Hookmonin hyökkäyksiä ovat Captain Cannon ja Liquid Bullet. Hookmon on esiintynyt peleissä Digimon World 2003, Digimon World DS ja Digimon World Dawn and Dusk. Hookmon voi kehittyä CaptainHookmoniksi.

Hopmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hopmon on In-Traning -tason limadigimon, joka on kehittynyt Ketomonista. Hopmon muistuttaa violettia olentoa, jolla on pienet siivet ja sarvi otsassaan. Hopmonin hyökkäys on Hop Hip. Digimon Tamersissa Cyberdramon dedigivoitui Hopmoniksi ennen paluutaan Digimaailmaan. Hopmon on esiintynyt myös Digimon Tamers: Brave Tamer, Digimon Battle ja Digimon Soul Chaser -peleissä. Hopmon voi kehittyä Monodramoniksi.

Hououmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hououmon (esiintynyt myös nimellä Phoenixmon) on Piyomonin Mega-muoto. Hououmon muistuttaa suurikokoista lintua, jolla on neljä kultaista siipeä ja voimasormukset jaloissaan. Hououmon esiintyi lyhyen aikaa Digimon Tamersissa taistelussa D-Reaperiä vastaan. Hououmonin englanninkielinen nimi tulee feenikslinnusta. Digimon Adventure tri. -elokuvasarjan neljännessä osassa, Loss muistinsa menettänyt Piyomon ei aluksi luottanut Soraan ennen kuin tajusi mitä tämä oli valmis tekemään hänen suojelemisekseen. Tämä seurauksena hän oppi digivoitumaan Hououmoniksi ja yhdessä Seraphimonin ja HerculesKabuterimonin avustuksella tuhosi Mugendramonin. Hououmon nähtiin myös Digimon Xros Wars -mangassa Jupiter Zonella puolustamassa Bagramonin linnaa.

Vuoden 2020 Digimon Adventure -sarjassa Hououmon oli alun perin yksi kuudesta soturidigimonista, jotka auttoivat pyhiä digimoneja taistelussa Ghoulmonia, Millenniummonia ja muita pimeyden digimoneja vastaan, ja joka kuoltuaan syntyi uudelleen Piyomonina, josta tuli Soran kumppani. Yrittäessään pysäyttää Junkmonin työmaata uhkaavan tulivuorenpurkauksen, Sora sai Garudamonin kehittymään Hououmoniksi. Myöhemmin Hououmon onnistui rauhoittamaan mieleltään järkkyneen Shakkoumonin Starlight Explosion -hyökkäyksellään.

Digimon Chronicle X -mangasarjassa esiintyi Hououmonin X-Antibodymuoto Hououmon X, joka esti Laylamonia tappamasta Examonia ja avusti Examonia kukistamaan Laylamonin.

Fresh In-Training Rookie Champion Ultimate Mega
Nyokimon Pyocomon Piyomon Birdramon Garudamon Hououmon

Hyökkäykset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Crimsom Flame: lähettää suustaan voimakkaita liekkejä siipiensä avulla.
 • Starlight Explosion: kaataa siivistään kultaista puhdistusjauhetta vastustajan päälle.
 • Life Force: Hououmon luo energia-aallon, joka vie vastustajansa fyysiset voimat.

HoverEspimon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

HoverEspimon on Champion-tason kyborgidigimon ja Espimonin Champion-muoto. HoverEspimonin hyökkäyksiä ovat Stamper Missile, Chest Cannon, Dronger ja Divanish.

Digimon Ghost Gamessä Espimon kehittyi ensi kertaa HoverEspimoniksi taistelussa ClavisAngemonia vastaan, kun Hiro Amanokawa synkronoitui väliaikaisesti hänen kanssaan todistaakseen olevansa oikea Hiro (Espimonin luultua häntä huijariksi, koska oli ymmärtänyt Hiron muistuttavan enemmän isäänsä Hokutoa). HoverEspimon loi savuverhon, joka hämäsi ClavisAngemonia niin, että alakynnessä aiemmin ollut Siriusmon voisi päihittää ClavisAngemonin.

Huanglongmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Huanglongmon (esiintyi vanhassa Digimon-korttipelissä nimellä Fanglongmon) on Mega-tason jumaladigimon. Hän on neljän muun digimonjumalan Qinglongmonin, Zhuqiaomonin, Ebonwumonin ja Baihumonin luoja ja johtaja. Huanglongmon on Digimaailman keskustan suojelija. Huanglongmon on väriltään kultainen ja hänellä on kahdeksan silmää ja kuusi valtavaa piikkiä ja 10 punaista Digiydintä selässään. Huanglongmon on myös kookkain jumaldigimoneista. Huanglongmonin hyökkäyksiä ovat Taikyoku, Oukai, Koutei no Kiba ja Dragon Smash. Huanglongmon esiintyi ensimmäistä kertaa Digimon Fusionissa Dorbickmonin kätyrinä. Huanglongmon voi yhdistyä Dorbickmonin kanssa Darkness Modeen. Kun ZekeGreymon onnistui haavoittamaan Dorbickmonia kuolettavasti tässä muodossa, Huanglongmon tuhoutui samalla kun Dorbickmonkin. Huanglongmonin nimi tulee kiinalaisessa mytologiassa esiintyvästä Huang Long -lohikäärmeestä.

Hyökkäykset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Taikyoku (Taiji)
 • Oukai (Yellow Circle): Luo keltaisen ympyrän, joka toimii suojana sekä hyökkäyksenä.
 • Koutei-no-Kiba (Fang of the Emperor)

Hudiemon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hudiemon on Champion-tason keijudigimon, joka muistuttaa perhosen ja keijukaisen risteytystä, jolla on siniset siivet. Hudiemonin hyökkäyksiä ovat Infinity Dream ja Flying kick. Hudiemon on esiintynyt Digimon Story: Cyber Sleuth - Hacker's Memory -pelissä.

Hydramon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hydramon on Mega-tason kasvidigimon. Hydramon muistuttaa Hydran näköistä olentoa, jolla on vihreät lonkeromaisia kasveja muistuttavat päät ja vartalo. Hydramonin hyökkäyksiä ovat Biotoxin, Scatterblaster ja Fault Break. Hydramon on esiintynyt Vital Bracelet Digital Monster: Hermit in the Jungle -pelissä. Pelissä Hydramon voi kehittyä Toropiamonista.

Hyogamon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hyogamon on Champion-tason örkkidigimon. Hyogamon muistuttaa Ogremonia, mutta on väriltään sininen ja pitää kylmästä ympäristöstä. Hyogamonin hyökkäyksiä ovat Ice Club, Iceball Throw ja Snow Barrier. Hyogamon on esiintynyt Digimon World, Digimon World 2, Digimon World 2003 ja Digimon World Dawn and Dusk -peleissä. Hyogamon voi kehittyä SnowGoblimonista.

Hyokomon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hyokomon on Rookie-tason lintudigimon. Hyokamon muistuttaa keltaista kananpoikaa, jolla on munankuorta muistuttava alaosa, jossa on vihreä vyö, punaiset hiukset ja miekka selässään. Hyokomonin hyökkäys on Cleaving Cut. Hyokomon on esiintynyt Digimon Story: Lost Evolution -pelissä. Hyokomon kehittyy Chicchimonista ja voi kehittyä Buraimoniksi.

I[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

IceDevimon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

IceDevimon on Devimonin vaihtoehtoinen muoto. IceDevimon on väriltään valkoinen ja nimensä mukaisesti pitää kylmästä ympäristöstä ja jäädyttää vastustajansa. IceDevimonin hyökkäyksiä ovat Frozen Claw, Icy Shower, Tundra Freeze ja Razor Wing. IceDevimon esiintyi ensimmäisen kerran Digimon Tamersin jaksossa 10, jossa hän kaappasi Rikan ja sanoi haluavansa ryhtyä Rikan digimonkumppaniksi. Rika kieltäytyi ja Renamon ilmestyi paikalle ja alkoi taistella IceDevimonin kanssa. Guilmon onnistui tuhoamaan IceDevimonin ja latasi hänen datan itseensä. IceDevimon esiintyi Digimon Frontierin jaksossa 36, jossa paljastetaan että IceDevimon vangittiin Cherubimonin linnaan kauan sitten pitkän taistelun jälkeen. Cherubimonin muututtua pahaksi IceDevimon vapautui ja hyökkäsi lasten kimppuun. IceDevimon jäädytti Takuyan ja Kojin digivicet estääkseen heitä muuntautumasta digimoneiksi. Loweemonin kehityttyä KaiserLeomoniksi hän lopulta tuhosi IceDevimonin Zephyrmonin, Korikakumonin ja MetalKabuterimonin avustuksella. Digimon Fusionissa IceDevimon oli yksi Laylamonin kätyreistä. IceDevimon hyökkäsi Lake Zonelle Icemon ja Troopmon armeijansa kanssa. Taistelussa lapsia vastaan IceDevimon absorboi Icemoneja itseensä vahvistuakseen, mutta lapset voittivat hänet. Laylamon fuusioi IceDevimonin Daipenmonin kanssa luoden vahvan hybridi-digimonin. Shoutmon X4K onnistui kuitenkin kukistamaan tämän voimakkaan digimonin, jolloin IceDevimonkin tuhoutui.

Hyökkäykset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Frost Claw (Frozen Claw): Sivaltaa vastustajaa terävillä kynsillään.
 • Icy Shower (Avalanche Claw): Vapauttaa vyöryn jääpuikkoja siivistään.
 • Zero Freeze (Tundra Freeze): Ampuu vastustajaa silmistään lähtevällä jäädyttävällä säteellä.
 • Razor Wing (Leather Wing): Heiluttaa siipiään luoden pimeän tuulen joka viiltää vastustajaa. (Devimonin vastaavaa iskua muistuttava hyökkäys).
 • Water Ray (Cold Blood): Ampuu jääkylmää vettä vastustajaa kohti.
 • Cold Breath: Ampuu jääkylmän henkäyksen vastustajaa kohti.
 • Ice Punch: Iskee vastustajaa jääkylmällä nyrkillään.

IceLeomon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

IceLeomon (jap. Panjyamon) on Ultimate-tason eläindigimon. IceLeomon muistuttaa Leomonia, mutta on väriltään valkoinen ja pitää kylmästä ympäristöstä. IceLeomonin hyökkäyksiä ovat Ice Beast Fist, Blizzard Breath ja Reikikou Hazan. Digimon Frontierissa Takuya kohtasi IceLeomonin Sakkakumonin Jääalueella. IceLeomon hyökkäsi Takuyan kimppuun, mutta Takuya muuntautui Agunimoniksi ja kukisti IceLeomonin ladaten tämän fraktaalikoodin. Digimon Adventure V-Tamer 01 -mangassa Leomon kehittyi IceLeomoniksi ja kukisti taistelussa Boltmonin, mutta Arkadimon onnistui kukistamaan IceLeomonin. IceLeomonista on myös X-Antibodymuoto IceLeomon X, joka on esiintynyt Digimon Collectors ja Digimon World Re:Digitize: Decode -peleissä.

Icemon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Icemon on Champion-tason jäädigimon. Icemon muistuttaa Gotsumonia, mutta on väriltään valkoinen ja pitää kylmästä ympäristöstä. Icemonin hyökkäyksiä ovat Iceball Bomb, Ice Block, Ice Strike ja Defensive Ray. Digimon Fusionissa Icemoneja nähtiin Lake Zonella IceDevimonin armeijassa. IceDevimon yhdisti osan Icemoneista itseensä muuntautuen IceDevimon Enhancement Absorbent-muotoon. Lapset kuitenkin onnistuivat kukistamaan Icemonit ja IceDevimonin. Digimon Ghost Gamessä Icemon oli yksi Frozomonin mukana kulkeneista digimoneista, jonka hän oli pelastanut. Icemon voi kehittyä Meteormoniksi.

Ignitemon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ignitemon on Champion-tason demonidigimon. Ignitemon muistuttaa ihmistä, jolla on punaiset kynnet ja valkoinen kalloa muistuttava pääsuojus, jossa on punaisia piikkejä ja aseinaan kaksi chakrams-terää, joilla hän pystyy luomaan halvaannuttavia aaltoja. Ignitemonin hyökkäys on Crushing Sound Waves. Digimon Fusionissa Ignitemon nähtiin Honey Landin asukkaana Zamielmonin armeijassa ja Mervamonin veljenä. Lapset saivat Ignitemonin puolelleen ja Ignitemon paljasti lapsille Zamielmonin heikkouden. Lasten tuhottua Zamielmonin Ignitemon jäi alueen vartijaksi yhdessä Stingmonin kanssa Mervamonin liityttyä lasten armeijaan. Myöhemmin Ignitemon oli yksi niistä digimoneista, jotka lopputaistelussa yhdistyivät Shoutmonin kanssa Shoutmon Times X7F Superior Modeen ja auttoivat tuhoamaan MegaDarknessBagramonin.

Ikkakumon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ikkakumon on Digimon-hahmo. Se on Champion-tasolla ja kehittyy Digimon Adventuressa Gomamonista tarpeen tullen Joun digivicen avulla. Joun Luotettavuuden Tunnus saa Ikkakumonin muuttumaan Zudomoniksi. Ikkakumon on mursun näköinen merieläindigimon. Se on tuuhean, valkoisen karvan peitossa. Ikkakumon on erittäin hyödyllinen silloin, kun täytyy liikkua vedessä. Ikkakumonin tunnetuin hyökkäys on Vulcan Harpoon (Tuliharppuuna). Muita Ikkakumonin hyökkäyksiä ovat Northern Lights, Horn Attack, Icicle Coat, Body Blow ja Heat Top.

Digimon Tamersissa Ikkakumon oli yksi niistä digimoneista, jotka halusivat Rikan kesyttäjäkseen. Digimon Data Squadissa Ikkakumon hyökkäsi Spencer Damonin ryhmän kimppuun Akihiro Kuratan ammuttua yhden digimonin. Ikkakumon esiintyi myös Digimon Adventure V-Tamer 01 -mangassa.

Ikkakumonin nimi tulee japanin sanasta ikkaku, joka tarkoittaa yhtä sarvea tai jäävuorta.

Fresh In-Training Rookie Champion Ultimate Mega
Pichimon Pukamon Gomamon Ikkakumon Zudomon Plesiomon

Imperialdramon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Imperialdramon on V-monin ja Wormmonin Mega-muoto. Se kehittyy V-monin ja Wormmonin DNA-digivoituneesta muodosta, Paildramonista. Imperialdramon syntyy Digimon Zero Two -sarjassa, kun Valittujen lapsien pitää tuhota pahoja digimoneja eri puolilta maailmaa. Imperialdramon toimii sekä taistelijana, että lapsien kuljettajana. Imperialdramon voi olla joko nelijalkaisessa lohikäärmemuodossa tai taistelijamuodossa. Se voi kuitenkin hyökätä molemmissa muodoissaan. Taistelijamuodossa sen hyökkäystaso on kolminkertainen nelijalkaiseen muotoon verrattuna.

Imperialdramonista on olemassa vielä voimakkaampi muoto, Paladin Mode, joka nähdään elokuvassa Digimon Adventure 02: Diaboromon Strikes Back, joka syntyi, kun Omnimon antoi Imperialdramonille voimansa. Se on vielä voimakkaampi kuin Imperialdramonin muut muodot ja yksi voimakkaimmista Mega-tason digimoneista. Imperialdramon Paladin Mode on myös Royal Knightsien alkuperäinen perustaja.

Digimon Adventure tri. -elokuvasarjan toisessa elokuvassa, Ketsui, paha versio Imperialdramonista esiintyi Digimon-keisarin vaatteissa ilmestyneen Ken Ichijoujin apuna, kun he kaappasivat Meicoomonin. Rosemon, Vikemon ja Leomon kuitenkin kukistivat hänet ja pelastivat Meicoomonin.

Hyökkäykset lohikäärmemuodossa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Positron Laser: Laukaisee suuren positroneista muodostuneen lasersäteen selässään olevasta tykistä.
 • Splendor Blade: Iskee vihollistaan etujalkojensa energioiduilla terillä.
 • Mega Crusher (Mega Death): Laukaisee pimeää ainetta suustaan. Vihollinen imeytyy syntyneeseen mustaan aukkoon.
 • Mega Fire: Iskee vastustajaansa suustaan ampumallaan tulipallolla (Isku on käytössä Digimon World 2 -pelissä).
 • Eternal Zeal: Vapauttaa valtavan tulikurimuksen.

Hyökkäykset taistelijamuodossa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Positron Laser: Ampuu suuren violetinvalkoisen positroneista muodostuneen lasernuolen kädessään olevasta tykistään.
 • Giga Crusher (Giga Death): Muuttaa kädessään olevant tykin isommaksi tykiksi ja ampuu molempien käsien avulla. samankaltaisen, mutta voimakkaamman lasersäteen kuin Positron Laser. Saman hyökkäyksen voi tehdä "lohikäärmen suusta", joka sijaitsee taistelumuodon ylävartalolla. "Lohikäärmeen suusta" tulee valkoinen lasersäde.

Hyökkäykset Paladin Modessa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Omni Sword (Omega Blade): Iskee vihollistaan omegaterällä. Erikoiskykynä terä saattaa sisältää dataa ihmisten positiivisista tunteista.
 • Hyper Prominence: Ampuu vihollistaan joka puolelta ruumiistaan tulevilla iskuilla.
 • Imperial Claw: Viiltää vastustajaa kynsillään.
 • Imperial Kick: Potkaisee vastustajaansa ilmasta.

Muodot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

V-monin muodot:

Fresh In-Training Rookie Champion DNA-Ultimate DNA-Mega
Chicomon Chibimon V-mon XV-mon Paildramon Imperialdramon
Armor 1 Armor 2 Armor 3
Fladramon Lightdramon Magnamon

Wormmonin muodot:

Fresh In-Training Rookie Champion DNA-Ultimate DNA-Mega
Leafmon Minomon Wormmon Stingmon Paildramon Imperialdramon
Armor
Pucchiemon

Impmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Impmon
Japanilainen nimi インプモン Inpumon
Ryhmä Evil
Taso Rookie
Tyyppi Virus
Hyökkäykset Badda-Boom
Dark Fire
Infernal Funnel
Ääninäyttelijät Hiroki Takahashi (jap.)
Derek Stephen Prince (eng.)
Ihmiskumppanit Ai ja Makoto
Muodot
Baby Kiimon
In-Training Yaamon
Rookie Impmon
Mega Beelzemon
Mega Beelzemon Blast Mode

Impmon (jap. インプモン, Inpumon) on yksi pääosahahmoista animesarjassa Digimon Tamers. Impmon on mukana myös Digimon elokuvassa Digimon Tamers: Runaway Locomon. Impmon on Ain ja Makoton digimonkumppani, mutta koska nuo kohtelivat häntä kuin lelua ja ottivat hänet mukaan lapsellisiin tappeluihinsa, hän karkasi. Impmon ei pidä ihmistä ja hänen mielestään ihmisten kanssa veljeilevät digimonit eivät kunnioita itseään. Myöhemmin Ai ja Makoto pyytävät anteeksi Impmonilta sitä miten he kohtelivat häntä.

Impmon on pienikokoinen imppiä muistuttava olento. Sillä on pitkät pystyt korvat sekä häntä. Käsissään sillä on suuret punaiset hansikkaat ja kaulassaan se pitää punaista huivia. Vatsassa sillä on ilkeästi hymyilevän hymiön kuva. Impmon on ilmeikäs hahmo. Impmon esiintyi ensimmäisen kerran Digimon Tamersin jaksossa 6, jossa hän pyysi leipää Guilmonilta. Impmon kiusasi jatkuvasti muita ihmisiä ja digimoneja koska halveksi heitä. Impmon yritti haastaa itseään selvästi vahvemman Indramonin taisteluun Renamonin varoituksista huolimatta ja kärsi nöyryyttävän ja kivuliaan tappion. Myöhemmin Impmon kohtasi Devojen johtajan Caturamonin, joka tarjosi Impmonille mahdollisuutta kehittyä vahvaksi digimoniksi, jos Impmon tuhoaa digimon-kesyttäjät ja heidän digimoninsa. Hetken epäröityään Impmon suostui tarjoukseen ja kehittyi Beelzemoniksi. Beelzemon onnistui surmaamaan Leomonin mutta kärsi tappion Gallantmonille. Myöhemmin Beelzemon dedigivoitui Impmoniksi ja palasi takaisin ihmisten maailmaan. Impmon päätti alkaa auttamaan lapsia ja kehittyi Beelzemon Blast Modeen ja yritti pelastaa Jenin D-Reaperin kynsistä mutta D-Reaper iski Beelzemonia kuolettavasti ja Beelzemon dedigivoitui Impmoniksi, joka loukkaantui vakavasti. Myöhemmin D-Reaperin tuhouduttua Impmon pyysi anteeksiantoa Jeniltä Leomonin tappamisesta. Jenin annettua Impmonille anteeksi hän sai vihdoinkin välinsä kuntoon ihmisten kanssa.

Sarjassa Digimon Frontier Impmoneja nähtiin Autumn Leaf Fairilla. Impmon esiintyy myös DigiMemorynä, muinaisen sankari-Digimonin digitaalisena, muistikortin kaltaiselle levylle jääneenä henkiolentona sarjassa Digimon Fusion. Mikey Kudo käyttää Impmonin DigiMemoryä sarjan aikana kerran taistelussa Shurimonia ja tämän joukkoja vastaan, ja sarjan jaksossa 54 Impmonin DigiMemory auttaa Mikeya pääsemään MegaDarknessBagramonin sisälle Dark Stoneksi muuttuneiden koodikruunujen luo. Impmonin keho palautuu yhdessä muiden sankaridigimonien kanssa kun kaikki Digimaailman digimonit ja DigiMemoryt yhdistyvät Shoutmoniin, jolloin syntyy Shoutmon X7F Superior Mode, joka tuhosi MegaDarknessBagramonin. Impmonista on olemassa myös X-Antibodymuoto Impmon X.

Impmonin suomenkielisenä äänenä toimi Juha Varis.

Infermon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Infermon

Infermon on Ultimate-tason digimon joka muistuttaa hämähäkkiä. Infermon esiintyi Digimon-elokuvassa, jossa Keramon kehittyi suoraan Infermoniksi hypäten Champion-muotonsa ohi. Infermon voitti helposti taistelussa Greymonin ja Kabuterimonin. Infermon onnistui kukistamaan heidät jopa ennen kuin he ehtivät kehittyä ultimate-muotoihinsa. Infermon pakeni ja hakkeroi itsensä Yhdysvaltain puolustusjärjestelmään ja laukaisi kaksi ydinohjusta japaniin ja yhdysvaltoihin. Agumon ja Gabumon kehittyivät Mega-muotoihinsa kukistaakseen Infermonin, mutta Infermon imi itseensä energiaa internetistä ja kehittyi Diaboromoniksi ja voitti taistelussa WarGreymonin ja MetalGarurumonin. Myöhemmin Omnimon onnistui kukistamaan Diaboromonin.

Digimon Tamersissa Beelzemonin taistellessa Chrysalimoneja vastaan, Calumonin voima sai jäljellä olevat Chrysalimonit kehittymään Infermoniksi. Infermon ampui Beelzemonia Spider Shooter -hyökkäyksellään mutta tämä ei vahingoittanut Beelzemonia millään tavalla. Beelzemon tuhosi Infermonin Darkness Claw -hyökkäyksellään ja latasi tämän datan itseensä.

Muodot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Fresh In-Training Rookie Champion Ultimate Mega
Kuramon Tsumemon Keramon Chrysalimon Infermon Diaboromon
Armageddemon

Hyökkäykset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Spider Shooter (Cocoon Attack): Paljastaa suustaan tykin ja ampuu siitä energia-ammuksia.
 • Network Granade
 • Virus Skater

J[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jagamon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jagamon (jap. Jyagamon) on Ultimate-tason kasvidigimon. Jagamon muistuttaa perunanväristä olentoa, jolla on kuoressaan perunoiden näköisiä ulokkeita ja kasvintainta muistuttava vihreä häntä. Jagamonin hyökkäyksiä ovat Potato Smash, Body Blow, Smashed Potatoes, Fried Charge ja Fried Potato. Digimon Tamersissa lapset kohtasivat digimaailmassa lauman Jagamoneja, jotka jyräsivät Meramonin yli tappaen hänet. Seuraavana päivänä yksi Jagamoneista selitti lapsille että he vain puolustautuivat. Jagamon kertoi lapsille minne Makuramon oli vienyt Calumonin. Elokuvassa Digimon Tamers: Runaway Locomon Jagamon nähtiin kun Locomon palasi Digimaailmaan. Digimon Frontierissa Jagamoneja nähtiin Ennustajakylässä ja Autumn Leaf Fairilla. Digimon Fusionissa Jagamon oli yksi Ryouma Mogamin nappaamista digimoneista. Digimon Next -mangassa Jagamon oli menneisyydessä yksi Sunflowmonin ryhmään kuulunut, jotka asuivat viljavalla alueella ennen sen aavikoitumista. Vuoden 2020 Digimon Adventure -sarjassa Jagamon nähtiin Potamonin Ultimate-muotona. Potamon oli kehittynyt Jagamoniksi pettyneenä siitä, kun Burgermon ilmoitti, ettei se huomenna enää tarjoili ranskanperunoita, koska muille keitaan digimoneille ne eivät kelvanneet. Jagamon hyökkäsi raivostuneena muiden kimppuun ja Zudomon tyrmäsi Jagamonin Angewomonin vahvistamalla hyökkäyksellä. Jou sai puheellaan Jagamonin tulemaan järkiinsä ja Sora ehdotti Jagamonin hyökkäyksissä käytettyjen jättiläisperunoiden hyödyntämistä uusiin resepteihin. Uusien perunaruokien suosio sai Burgermonin perumaan päätöksensä perunoiden tarjoilemisen lopettamisesta. Jagamon oli myöhemmin tavannut muita Valittujen kanssa ystävystyneitä digimoneja, kuten Leomonin, Lopmonin ja ElDradimonin, samaan aikaan kun Valitut valmistautuivat Sinetöidyillä mailla kohtaamaan Millenniummonin. Jagamonin nimi tulee sanasta Jagaimo, mikä tarkoittaa perunaa.

JagerLoweemon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

JagerLoweemon (jap. KaiserLeomon) on Ultimate-tason kyborgidigimon. JagerLoweemon voi syntyä kenestä tahansa hyvän Pimeyden Petohengen avulla. JagerLoweemon muistuttaa osittain konemaista Leomonia, jonka iho on ruskeaa digikromattua metallia. JagerLoweemonin hyökkäyksiä ovat Ebony Blast, Dark Master, Blaze Black, Black Rifle ja Air Black King. Digimon Frontierissa Kouichi Kimura pystyi muuntautumaan JagerLoweemoniksi hyvän Pimeyden Petohengen avulla. JagerLoweemon on esiintynyt myös Digimon Masters, Digimon Heroes! ja Digimon Battle Spirit 2 -peleissä.

Jazamon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jazamon on Rookie-tason digimon, joka muistuttaa harmaata konemaista lintua. Jazamonin hyökkäys on Tap-tapping Pick. Jazamon on esiintynyt Digimon Links -pelissä. Jazamon voi kehittyä Jazardmoniksi.

Jazardmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jazardmon on Champion-tason digimon, joka muistuttaa harmaata konemaista lintua, joka kykenee lentämään äänen nopeudella. Jazardmonin hyökkäys on Sonic Vulcan. Jazardmon on esiintynyt Digimon Links -pelissä. Jazardmon kehittyy Jazamonista ja voi kehittyä Jazarichmoniksi.

Jazarichmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jazarichmon on Ultimate-tason digimon, joka muistuttaa harmaata konemaista linnun ja lentokoneen risteytystä, joka kykenee lentämään äänen nopeudella. Jazarichmonin hyökkäys on Messer Spiral. Jazarichmon on esiintynyt Digimon Links -pelissä. Jazarichmon kehittyy Jazardmonista ja voi kehittyä Metallicdramoniksi.

Jellymon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jellymon on Rookie-tason nilviäisdigimon sekä Digimon Ghost Gamessä Kiyoshiro Higashimitarain digimonkumppani. Jellymon muistuttaa ihmisen ja meduusan risteytystä, ja sen hyökkäyksiä ovat Bibi Thunder, Volt Knucle ja Spiral Kick.

Jellymon ilmestyi eräänä päivänä Kiyoshiron huoneeseen ja hän luuli Jellymonia kummitukseksi. Samalla Kiyoshiron ranteeseen ilmestyi Digivice, ja Hiro Amanokawa ja Gammamon saapuivat paikalle ja selittivät mitä digimonit ovat. Jellymon oli ottanut selvää Kiyoshiron menneisyydestä ja paljasti tietonsa myös Hirolle ja Gammamonille, mutta oli huvittunut nähdessään millainen pelkuri Kiyoshiro oli luonteeltaan. Jellymon tuli muuttaneeksi Kiyoshiron virtuaalitalismaaniohjelman virtuaalivaluuttaa sotkevaksi ohjelmaksi, mikä herätti Majiramonin huomion. BetelGammamonin pysäytettyä Majiramonin kätyrit, Kiyoshiro ja Jellymon pyysivät anteeksi.

Jellymon kehittyy Puyoyomonista ja voi kehittyä TeslaJellymoniksi.

Muodot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Fresh In-Training Rookie Champion Ultimate Mega
Puyomon Puyoyomon Jellymon TeslaJellymon Thetismon Amphimon

Jesmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jesmon on Mega-tason ritaridigimon ja yksi Royal Knights -ryhmän jäsenistä. Jesmon muistuttaa valkohaarniskaista ritaria, jolla on punainen miekka ja viitta sekä Atho, Por ja René -nimiset olennot ympärillään. Jesmonin hyökkäyksiä ovat Tekken Seibai, Schwertgeist, OS Generics ja Un Pour Tous ja Jesmon GX-muodossa Sacred Fist Destroyer ja Knights' Intruder. Jesmonin nimi tulee Jeesuksesta tai jesuiitoista. Jesmon on esiintynyt Digimon Adventure tri. -elokuvasarjassa Hackmonin Mega-muotona, jonka Valitut lapset näkivät ensi kertaa elokuvan Confession lopussa tämän taistellessa Alphamonia vastaan. Viidennessä elokuvassa Coexistence Jesmon ilmestyi tuhotakseen Raguelmoniksi digivoituneen Meicoomonin Homeostasiksen käskystä. Kuudennessa elokuvassa Future Jesmon auttoi taistelussa Ordinemonia vastaan pelastamalla Tailmonin Ordinemonista. Jesmon esiintyi myös Digimon Links -pelissä. Jesmon voi kehittyä SaviorHuckmonista.

Digimon Chronicle X -mangassa Yggdrasil antoi Jesmonille X-Antibodyn muuttaen hänet Jesmon X-muotoon. Jesmon X taisteli yhdessä mentorinsa Gankoomonin kanssa Lucemonia ja Beelzemonia vastaan, kunnes paha Cherubimon ja Ophanimon Falldown Mode liittyivät mukaan taisteluun, jolloin Jesmon ja Gankoomon kukistettiin. Jesmon yritti suojella Gankoomonia, joka oli kuolettavasti haavoittunut ja Gallantmonin saavuttua avuksi Jesmon ja Gallantmon pelastivat Gankoomonin kuolemalta antamalla tälle X-Antibodyn muuttaen hänet Gankoomon X-muotoon. Myöhemmin Jesmon X taisteli Gankoomonin kanssa seitsemää Diaboromonia vastaan, jotka myöhemmin yhdistyivät keskenään Ogudomon X-muotoon. Viimeisenä keinonaan Gankoomon X antoi voimansa Jesmonille, joka muuntautui Jesmon GX-muotoon, joka pitkän taistelun jälkeen onnistui kukistamaan Ogudomonin muiden Royal Knightsien annettua voimansa Jesmonille, joka tuhosi Ogudomonin Knights' Intruder-hyökkäyksellään.

Muodot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rookie Champion Ultimate Mega
Hackmon BaoHuckmon SaviorHuckmon Jesmon

JetSilphymon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

JetSilphymon on Hybrid-tason kyborgidigimon. JetSilphymon muistuttaa naista, jolla on valkoiset siivet, valkoinen vaatetus ja hän kantaa kädessään jättimäistä sinivalkoista tuulipropellia. JetSilphymonin hyökkäyksiä ovat Ultra Turbulence ja Jet Binter. JetSilphymon voi syntyä yhdistämällä molemmat Tuulen henget. JetSilphymon on esiintynyt Digital Monster Card Game -korttipelissä ja Digimon All-Star Rumble, Digimon World Re:Digitize Decode ja Digimon World -next 0rder- -peleissä. JetSilphymonin nimi tulee Jet-lentokoneesta ja Sylphistä.

JewelBeemon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

JewelBeemon on Ultimate-tason hyönteisdigimon. JewelBeemon muistuttaa ihmismäistä Chrysochroa fulgidissima-hyönteistä, jolla on keihäs kädessään. JewelBeemonin hyökkäyksiä ovat Spike Buster ja Shot Claw. JewelBeemon on esiintynyt Digimon Battle ja Digimon Masters -peleissä. JewelBeemon voi kehittyä Stingmonista.

Jijimon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jijimon on Mega-tason digimon, joka muistuttaa vanhaa miestä. Jijimonilla on pitkä valkoinen tukka ja parta, resuiset vaatteet ja leijonankäpäläsauva kädessään. Jijimonin hyökkäyksiä ovat Hung on Death, Cat Cane, Claw of Doom, Beckoning Cat ja Gentle Punch. Jijimon esiintyi Digimon Tamersissa Babamonin miehenä. Jijimon ja Babamon tykkäsivät nahistella keskenään viihteen vuoksi. Jijimon aluksi halusi suostua Kazun ja Kentain digimonkumppaniksi, mutta Renamon ympäripuhui hänet toisiin aatoksiin. Myöhemmin Jijimon nähtiin lopputaistelussa D-Reaperiä vastaan. Digimon Frontierissa Jijimoneja nähtiin Ennustajakylässä ja Autumn Leaf Fairilla. Digimon Fusionissa Jijimon nähtiin Green Zonella Hymyjenkylän asukkaana. Myöhemmin Jijimon liittyi Xros Heartin jäseneksi. Jijimon voi yhdistyä Shoutmonin kanssa JijiShoutmon-muotoon tai Golemonin ja Kamemonin kanssa GolemJijiKamemoniksi. Vuoden 2020 Digimon Adventure -sarjassa Jijimon oli Babamonin kanssa perustanut digimon-koulun Tanemonien kylään. Hän oli oppilaita kohtaan sympaattisempi ja kehotti näitä antamaan Babamonin ankarille opetusmetodeille mahdollisuuden. Jijimon esiintyi myös Digimon Adventure V-Tamer 01 -mangassa Hospitownin lääkärinä hoitaen usein taisteluissa loukkaantunutta Zeromarua. Jijimonin nimi tulee sanasta Jiji, mikä tarkoittaa "vanhaa miestä".

Jokermon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jokermon on Ultimate-tason digimon, joka muistuttaa Jokeria, jolla on punainen viikate. Jokermonin hyökkäyksiä ovat Lunatic Slash ja Gaia Magicar. Jokermon nähtiin Digimon Fusionin kolmannella kaudella Sakkakumonin avustajana Digimon Amusement Parkissa. Tagiru onnistui kukistamaan Jokermonin Bacomonien avustuksella ja vangitsemaan hänet.

JumboGamemon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

JumboGamemon on Mega-tason kyborgidigimon. JumboGamemon muistuttaa valtavaa konemaista kilpikonnaa, jolla on tykit käsissään ja nenässään. JumboGamemonin hyökkäyksiä ovat Megaton Hydro Laser, Jumbo Crater ja Jumbo Jetter. JumboGamemon on esiintynyt Digimon World Data Squad ja Digimon World Dawn and Dusk -peleissä. JumboGamemon voi kehittyä Shawjamonista.

JungleMojyamon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

JungleMojyamon on Champion-tason harvinainen eläindigimon. JungleMojyamon muistuttaa Mojyamonia, mutta on väriltään ruskea. JungleMojyamonin hyökkäyksiä ovat Jungle Punch, Jungle Bone, Jungle Head, Parameter Patch ja Jungle Kick. JungleMojyamon on esiintynyt Digimon World, Digimon World 2, Digimon World 2003 ja Digimon World Dawn and Dusk -peleissä.

Junkmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Junkmon on Rookie-tason nukkedigimon. Junkmon muistuttaa oravamaista olentoa, jolla on pitkät metalliset kynnet, keltainen työmaakypärä päässään, pyöriä muistuttavat takajalat ja selässään tölkkiä muistuttava tykki, josta Junkmon ampuu roskia vastustajaa kohti. Junkmonin hyökkäyksiä ovat Parabolic Junk ja Scrap Teeth. Junkmon on esiintynyt Digimon Reference Book -kirjassa. Vuoden 2020 Digimon Adventure -sarjassa Junkmon johti erään tulivuorisaaren työmaata, jossa oli tarkoitus rakentaa suojaava teräsmuuri estämään laavavirtaus, mikäli tulivuori purkautuisi. Teräsmuurin rakentamisessa hänellä oli rakentamistyössä palveluksessaan Floramoneja, Kamemoneja, Mushroomoneja ja Bacomoneja. Myöhemmin Junkmon lähti Taichin ja Agumonin mukaan auttamaan Blossomonia ja Nanimoneja saamaan takaisin ShogunGekomonin valtaamat kuumat lähteet. Hän johti myös uusien vihannesviljelmien työmaata, jota Neemon, Bearmon, Labramonit, Kyaromonit, Pomumonit ja FanBeemonit hoitivat.

Junomon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Junomon on Mega-tason jumaldigimon ja yksi Olympos XII:n jäsenistä. Junomon muistuttaa naista, jolla on valkoinen vaatetus, violetti viitta ja kullanvärinen keihäs ja sauva käsissään. Junomon on Jupitermonin kumppani ja suojelee tätä taistelukentillä. Junomonista on olemassa myös Hysteric Mode, kun Junomon joutuu pahojen tunteidensa valtaan. Junomonin hyökkäyksiä ovat Love Basket ja Hysteric Modessa Welcome Lost. Junomon on esiintynyt Digimon Collectors -pelissä. Junomonin nimi tulee roomalaisesta Juno-jumalasta.

Jupitermon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jupitermon on Mega-tason jumaldigimon ja yksi Olympos XII:n jäsenistä. Jupitermon muistuttaa ihmistä, jolla on kultainen haarniska, siipiä muistuttava viitta ja kultaiset pikarit käsissään. Jupitermonin uskollinen kumppani on Junomon, joka suojelee Jupitermonia kaikessa. Jupitermonista on olemassa myös Wrath Mode, joka syntyy kun Jupitermon joutuu vihan valtaan. Jupitermonin hyökkäyksiä ovat Mabolt, Punish Judge ja Wide Plasment. Jupitermonin kovin kilpailija on Plutomon, jota ei hyväksytty Olympos XII:een hänen julmuutensa takia. Jupitermon on esiintynyt Digimon Crusader ja Digimon Collectors -peleissä. Jupitermonin nimi tulee roomalaisesta ukkosenjumala Jupiterista.

Justimon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Justimon on Mega-tason Androididigimon. Justimon muistuttaa Ridermania Kamen Rider sarjakuvasta. Justimonin hyökkäyksiä ovat Trinity Arm, Accel Arm, Blitz Arm, Critical Arm ja Justice Kick. Digimon Tamersissa Cyberdramon kehittyi Justimoniksi Ryo Akiyaman avulla ja taisteli D-Reaperia ja tämän agentteja vastaan. Digimon Fusionin kolmannella kaudella mystinen kellokauppias kutsui Justimonin taistelemaan Quartzmonia vastaan. Justimonista on olemassa myös X-Antibodyversio Justimon X, joka esiintyi Digimon Chronicle X -mangassa. Justimon X yhdessä Seasarmon X:n kanssa onnistuivat kukistamaan pahan Mephistomonin.

Jyarimon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jyarimon on Fresh-tason limadigimon. Jyarimon muistuttaa punaista olentoa, jolla on lohikäärmemäiset korvat. Jyarimonin hyökkäys on Heated Bubbles. Digimon Frontierissa Jyarimoneja nähtiin Digimonien koulun oppilaina ja Aikojen Alun kaupungissa vastustamassa Dynasmonia ja Crusadermonia. Digimon Data Squadissa Jyarimoneja nähtiin jaksossa 47. Jyarimon voi kehittyä Gigimoniksi.

K[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kabukimon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kabukimon on Armor-tason mutanttidigimon. Kabukimon voi syntyä Tailmonista Viattomuuden Digi-Eggin avulla. Kabukimon muistuttaa ihmistä, jolla on kukkia muistuttavat kädet ja kasvot. Kabukimonin hyökkäyksiä ovat Cherry Blossom Storm ja Lion Dance. Digimon Fusionissa Kabukimon nähtiin Warrior Zonella. Dorulumon onnistuu kukistamaan Kabukimonin taistelussa. Vuoden 2020 Digimon Adventure: -sarjassa Kabukimon oli yksi ShogunGekomonin apulaisista, joka oli Gekomonien kanssa kuivattanut kuumien lähteiden vedet ja ohjannut ne ShogunGekomonin omaan lähteeseen. Kun Jou ja Zudomon taistelivat ShogunGekomonia vastaan, Kabukimon kohtasi Greymonin. Gekomonit puolustivat Kabukimonia ääniaalloilla, mutta MetalGreymon lopulta osuu sekä Gekomoneihin että Kabukimoniin, ja saa Kabukimonin syöksymään jääkylmään veteen. Ja kaiken lopuksi Zudomon iski Kabukimonia ja ShogunGekomonia vasarallaan, ja he molemmat makasivat vedessä kukistettuina. Ja kun kaikki olivat kylpemässä kuumissa lähteissä, Joe antoi, Kabukimonin, ShogunGekomonin ja Gekomonien myös kylpeä kuumissa lähteissä heidän kanssaan. Kabukimon oli myöhemmin lähtenyt yhdessä ShogunGekomonin kanssa etsimään uutta kotia kuumien lähteiden kuivuttua kokonaan. Jou johdatti heidät erehdyksessä lumiselle alueelle, josta Mimi ja Blimpmon onnistuivat pelastamaan heidät. Jou, Gomamon ja ShogunGekomon jäivät myöhemmin Olegmonin miehistön vangiksi, mutta Jou ja Gomamon pääsivät pois laivan tyrmästä, ja Gomamonin kehityttä Vikemoniksi, Olegmon kukistettiin ja ShogunGekomon vapautettiin. Myöhemmin Kabukimon asettui asumaan yhdessä ShogunGekomonin, muiden ystäviensä sekä Olegmonin ja hänen miehistönsä kanssa Joun löytämälle saarelle. Ja sen jälkeen kun Omnimon Alter-S tuhosi Abbadomonin, Kabukimon juhli yhdessä Dondokomonin, Gekomonien, Blossomonin, kahden Nanimonin, Divermonin ja Gwappamonin kanssa Olegmonin laivalla.

Kabuterimon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kabuterimon on Digimon-hahmo. Se on Champion-tasolla ja kehittyy sarjassa Digimon Adventure Tentomonista tarpeen tullen Koushiro Izumin digivicen avulla. Koushiron Tiedon Tunnus saa Kabuterimonin muuttumaan AtlurKabuterimoniksi. Kabuterimon on iso, sininen, nelisiipinen hyönteisdigimon.

Digimon Frontierissa Kabuterimon oli yksi niistä digimoneista, jotka menneisyydessä vangitsivat IceDevimonin. Digimon Fusionissa Bagramonin korruptio oli muuttanut Kabuterimonin Kongoumoniksi. Lasten tuhottua Kongoumonin tämä syntyi uudelleen Kabuterimonina. Kabuterimon oli yksi niistä digimoneista, jotka yhdistyivät Shoutmonin kanssa Shoutmon X7 Superior Modeen lopputaistelussa MegaDarknessBagramonia vastaan.

Kabuterimonin nimi tulee japanin sanasta kabutomushi eli kovakuoriainen.

Muodot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Fresh In-Training Rookie Champion Ultimate Mega
Pabumon Motimon Tentomon Kabuterimon AtlurKabuterimon HerculesKabuterimon

Hyökkäykkset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Mega Blaster (Electro Shocker): Ampuu vihollistaan sähköpallolla.
 • Beetle Horn (Beetle Horn Attack): Iskee vihollista sähköllä varatulla sarvella.
 • Electric Storm: Varaa kehonsa sähköllä ja lentää ympäriinsä, iskien lähellä olevia vastustajia satunnaisilla salamoilla.
 • Danger Sting
 • Quick Thrust

Kakkinmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kakkinmon on In-Traning-tason panssaridigimon. Kakkinmon muistuttaa pientä oranssia olentoa, jolla on vihreä kilpeä muistuttava kuparinen kypärä päässään. Kakkinmonin hyökkäys on Kankan, jossa Kakkinmon viiltää vastustajaansa kypäränsä terävällä reunalla. Kakkinmon on esiintynyt myös Digimon Reference Book -kirjassa ja Digimon Pendulum Ver.20th -pelissä. Kakkinmon kehittyy Cotsucomonista ja voi kehittyä Ludomoniksi.

Kamemon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kamemon on Rookie-tason kyborgidigimon, joka muistuttaa kilpikonnaa, jolla on sininen kypärä päässään ja tietokoneen hiirtä muistuttava selkäkilpi. Kamemonin hyökkäyksiä ovat Pointer Arrow, Torto-Tacle, Shell Guard ja Shell Attack. Kamemon esiintyi Digimon Data Squadissa Homer Yushiman digimonkumppanina. Digimon Fusionissa erilainen Kamemon nimeltään Chibitortomon esiintyi Island Zonen asukkaana. Myöhemmin Chibitortomon liittyi Mikeyn ryhmän jäseneksi. Digimon Next -mangassa Kamemon avusti Tsurugia ja tämän ystäviä taistelussa NEOta vastaan. Vuoden 2020 Digimon Adventure -sarjassa Kamemoneja nähtiin asiakkaina Burgermonin ravintolassa. Myöhemmin Kamemoneja nähtiin myös työläisinä Junkmonin työmaalla yhdessä Floramonien, Mushroomonien ja Bacomonien. Kolme Kamemonia nähtiin myöhemmin niiden digimonien joukossa, joiden kodit Millenniummon oli tuhonnut, sekä yrittämässä auttaa ElDradimonia pääsemään takaisin omaan kotiinsa. Kamemon voi kehittyä Gwappamoniksi.

Muodot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rookie Champion Ultimate Mega
Kamemon Gwappamon Shawjamon JumboGamemon

Kangarumon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kangarumon on Armor-tason eläindigimon. Kangarumon voi syntyä V-monista Lempeyden Digieggin avulla. Kangarumon muistuttaa kengurua, jolla on nyrkkeilyhanskat käsissä, sininen kypärä päässä, punaiset kengät ja pussissaan sininen nallea muistuttava nukke, jolla on pienet punaiset nyrkkeilyhanskat käsissään. Kangarumonin hyökkäyksiä ovat Jumping Jab ja Hot Step Punch. Kangarumon on esiintynyt Digimon-korttipelissä ja Digimon Heroes! -pelissä.

Kapurimon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kapurimon on In-Training-tason digimon, joka muistuttaa sinertävää karvaista olentoa, jolla on häntä ja harmaa metallikypärä päässään. Kapurimonin hyökkäys on Howling Blow. Digimon Tamersissa Guardromon dedigivoitui Kapurimoniksi ennen palaamistaan Digimaailmaan. Digimon Frontierissa Kapurimon nähtiin Digimonien koulun oppilaana. Toinen Kapurimon nähtiin Autumn Leaf Fairilla ja Trailmonien kilpailussa. Vuoden 2020 Digimon Adventure -sarjassa Kapurimoneja nähtiin työläisinä Junkmonin työmaalla. Kapurimon kehittyy MetalKoromonista ja voi kehittyä Kokuwamoniksi tai Kotemoniksi.

Karatenmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Karatenmon on Ultimate-tason velhodigimon, joka muistuttaa korpin ja ihmisen risteymää. Karatenmonilla on kaksi kultaista miekkaa käsissään ja mustat siivet selässään. Karatenmonin hyökkäyksiä ovat Harmony Swords ja Frather Flare. Digimon Frontierissa Kouji Minamoto kohtaa Karatenmonin Sakkakumonin Wind Spherellä. Kouji muuntautuu Lobomoniksi ja taistelee Karatenmonia vastaan. Lobomonin muuntauduttua KendoGarurumoniksi hän onnistuu kukistamaan Karatenmonin. Digimon Fusionissa valkosiipinen Karatenmon nähdään Sand Zonella. Myöhemmin toinen Karatenmon nähdään Shinobi Zonella vartioimassa koodikruunua. Karatenmon lupaa antaa koodikruunun sille, joka saa hänet nauramaan. Lopulta Angie ja Nene saavat hänet nauramaan. Karatenmon voi DNA-Digivoitua Taomonin kanssa Kuzuhamoniksi. Karatenmonin nimi tulee Karasu-tengusta.

KaratsukiNumemon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

KaratsukiNumemon on Champion-tason limadigimon. KaratsukiNumemon muistuttaa Numemonia, jolla on selässään etanan kuori. KaratsukiNumemonin hyökkäyksiä ovat Shell's Attack ja Slamming Attack. Digimon Frontierissa KaratsukiNumemoneja nähtiin KaratsukiNumemonien vuorella. KaratsukiNumemonit vangitsivat lapset aikeenaan saada Grumblemonin vapauttamaan vangitsemansa KaratsukiNumemonien tyttäret vaihdossa. Grumblemon kieltäytyy, jolloin KaratsukiNumemonit vapauttavat lapset. Grumblemon muuttuu Beast Spiritinsä avulla Gigasmoniksi ja tuhoaa vuoren. Myöhemmin KaratsukiNumemoneja nähtiin Autumn Leaf Fairilla. Vuoden 2020 Digimon Adventure -sarjassa KaratsukiNumemon nähtiin niiden digimonien joukossa, joiden kodit Millenniummon oli tuhonnut, sekä yrittämässä auttaa ElDradimonia pääsemään takaisin omaan kotiinsa.

KausGammamon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

KausGammamon on Champion-tason ihmislohikäärmdigimon ja yksi Gammamonin Champion-muodoista. KausGammamon on väriltään sininen ja omaa lentokyvyn siipimäisillä ulokkeillaan. KausGammamonin hyökkäyksiä ovat Urda Impulse ja Lamberta Kick. KausGammamonin nimi tulee sanoista Kaus Australis, Kaus Borealis ja Kaus Media.

Digimon Ghost Gamessä Gammamon kehittyi ensi kertaa KausGammamoniksi taistellessaan Crowmonia vastaan.

Muodot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Fresh In-Training Rookie Champion Ultimate Mega DNA-Mega
Curimon Gurimon Gammamon BetelGammamon
GulusGammamon
KausGammamon
WezenGammamon
Canoweissmon
Regulusmon
Siriusmon
Arcturusmon
Proximamon

Kazuchimon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kazuchimon on Mega-tason jumaldigimon. Kazuchimon muistuttaa samurai-tyylistä soturia, jolla on salaman muotoiset miekat ja vihreä sähköinen aura ympärillään. Kazuchimonin hyökkäyksiä ovat Dual Sword Stance Lightning, Chivalry Tenacity ja Divine Electricity-summoned Lightning. Kazuchimon on esiintynyt Vital Bracelet Digital Monster -pelissä. Kazuchimonin nimi tulee japanilaisesta ukkosen ja miekkailun jumalasta Takemikazuchista.

KendoGarurumon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

KendoGarurumon on Ultimate-tason androididigimon. KendoGarurumon voi syntyä kenestä tahansa Valon Petohengen avulla. KendoGarurumon muistuttaa osittain valkoista MetalGarurumonia. KendoGarurumonin hyökkäyksiä ovat Solar Laser, Howling Star, Blade Windmill, Militant Attack, Light Torpedo ja Blade Whirlwind. Digimon Frontierissa Kouji pystyi muuntautumaan KendoGarurumoniksi Valon Petohengen avulla kukistaen taistelussa Grumblemonin.

Kenkimon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kenkimon on Armor-tason konedigimon. Kenkimon voi syntyä Armadillomonista Ystävyyden Digieggin avulla. Kenkimon muistuttaa trukin ja kaivurin risteytystä. Kenkimonin hyökkäyksiä ovat Crazy Crane ja Hyper Bulldozer. Kenkimon on esiintynyt peleissä Digimon World DS, Digimon World Dawn and Dusk ja Digimon Story: Lost Evolution. Kenkimon voi kehittyä Bulbmoniksi.

Kentaurosmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kentaurosmon (jap. Sleipmon) on Mega-tason ritaridigimon, joka muistuttaa kentauria. Kentaurosmon on myös yksi Royal Knightseista. Kentaurosmonin haarniska on punaista digikromattua metallia ja hyvin kestävä. Kentaurosmonilla on kaksi kättä ja kuusi jalkaa ja hän on hyvin nopea. Kentaurosmon kantaa Múspellsheimr-nimistä jousta toisessa kädessään ja Niflheimir -nimistä kilpeä oikeassa kädessään. Kentaurosmonin hyökkäyksiä ovat Inferno Frost, Odin's Breath ja Tactic Smear. Digimon Data Squadissa Yggdrasil lähetti Kentaurosmonin pitämään silmällä ihmisiä valmistellessaan suunnitelmaansa hyökätä ihmisten maailmaan. Kentaurosmon kieltäytyi tuhoamasta ihmisiä ja pelasti DATSin jäsenet muilta Royal Knightseilta. Myöhemmin Kentaurosmon taisteli Gallantmonia vastaan ja jäädytti itsensä ja Gallantmonin jolloin molemmat putosivat järven pohjalle jolloin molempien oletettiin kuolleen. Myöhemmin Gallantmon palasi kantaen Kudamonia sylissään ja selitti muille Kentaurosmonin selittäneen syyn siirtymiseen ihmisten puolelle ja vapautti hänet. Myöhemmin Kudamon palasi digimaailmaan Yggdrasilin tuhouduttua.

Kentaurosmonista on olemassa myös Burst Mode -versio, joka muistuttaa liekehtivää Kentaurosmonia. Kentaurosmon Burst Mode on esiintynyt Digimon Neo Ver. 2 -pelissä. Digimon Chronicle X -mangassa Yggdrasil antoi Kentaurosmonille X-Antibodyn muuttaen hänet Kentaurosmon X-muotoon. Kentaurosmon X yhdessä Craniamonin ja Jesmonin kanssa tutkivat vanhaa digimaailmaa huomaten sen ajautuneen kaaokseen. Kentaurosmon X taisteli yhdessä Craniamonin kanssa Leviamonia ja Belphemonia vastaan ja myöhemmin Daemonin ja UlforceVeedramonin liityttyä mukaan taisteluun, he onnistuivat kukistamaan Leviamonin, Belphemonin ja Daemonin.

Muodot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rookie Champion Ultimate Mega
Kudamon Reppamon Chirinmon Kentaurosmon

Keramon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Keramon on Kuramonin Rookie-muoto. Keramon muistuttaa sinertävää olentoa, jolla on pitkät kädet ja lonkeromaiset ulokkeet. Keramonin hyökkäyksiä ovat Bug Blaster, Fool Out, Crazy Turn, Crazy Smoke ja Network Flapping. Digimon-elokuvassa Tsumemon kehittyi Keramoniksi ja alkoi syödä internetin dataa. Agumon ja Tentomon yrittivät pysäyttää Keramonin, mutta Keramon kehittyi suoraan Ultimate-muotoonsa Infermoniksi ja kukisti Greymonin ja Kabuterimonin. Digimon Data Squadissa Keramon kehittyi isoksi Chrysalimoniksi ja kukisti Marcusin ja Agumonin ja oli voitolla kunnes GeoGreymon tuhosi hänet. Digimon Fusionin kolmannella kaudella Quartzmon loi useita Tsumemoneja, jotka kehittyivät Keramoneiksi ja eteenpäin Chrysalimoneiksi, Infermoneiksi ja Diaboromoneiksi. Digimon Chronicle X -mangassa Lucemon X kohtasi Keramonin X-Antibodymuodon Keramon X:än ja ohjeisti tätä kehittymään aina Diaboromoniksi saakka, jonka jälkeen Diaboromon X jakaantui seitsemään osaan joista jokainen otti miekakseen yhden kukistuneista demonilordidigimoneista. Myöhemmin kaikki seitsemän Diaboromonia yhdistyivät keskenään Ogudomon X-muotoon.

Ketomon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ketomon on Fresh-tason limadigimon. Ketomon muistuttaa pientä sinistä olentoa, jolla on vinoneliöä muistuttava kuva otsassaan. Ketomonin hyökkäys on Bubble Blow. Ketomon on esiintynyt Digimon Tamers: Brave Tamer -pelissä. Ketomon voi kehittyä Hopmoniksi.

Kiimon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kiimon on Fresh-tason limadigimon. Kiimon muistuttaa pientä violettia olentoa, jolla on pienet korvat. Kiimonin hyökkäys on Acid Bubbles. Digimon Frontierissa Kiimoneja nähtiin Aikojen Alun kaupungissa. Kiimon voi kehittyä Yaamoniksi.

Kimeramon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kimeramon

Kimeramon (jap. キメラモン, Chimeramon) on synteettinen luomusdigimon, jonka ruumis koostuu muiden digimonien osista. Se nähtiin animesarjassa Digimon Zero Two. Se on Ultimate-tasoa, mutta voi olla myös Mega-tasoa. Se on datatyyppiä, ja sen koko on 20 G.

Kimeramonin tunnetuin hyökkäys on Heat Viper, joka on niin voimakas, että se kykenee tuhoamaan vastustajansa kokonaan, ja monet kutsuvatkin tätä hyökkäystä nimellä Kimeramonin loitsu (engl. Kimeramon's Spell). Yhdistettynä Kimeramonin lähes kohtuuttoman kovaan taisteluviettiin, tämä hyökkäys on erittäin vaaralinen.

Kuten jo aiemmin sanottu, Kimeramon koostuu useiden eri Digimonien osista. Sen keho ja pää ovat Greymonin, pääpanssari Kabuterimonin, harja MetalGreymonin, ylempi käsipari Devimonin, alempi oikea käsi SkullGreymonin, alempi vasen käsi Kuwagamonin, ylemmät siivet Angemonin keskimmäinen siipipari, alemmat siivet Airdramonin, jalat Garurumonin ja häntä Monochromonin.

Kimeramon on saanut nimensä kreikkalaisen taruhirviön, khimairan mukaan. Kimeramon voi yhdistyä Mugendramonin kanssa Millenniummoniksi.

Hyökkäykset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Heat Viper: Laukaisee kuuman, vihreän säteen suustaan. Jopa jos vastustaja yrittää väistää, pelkkä hyökkäyksen iskuaalto riittää iskemään sen sivuun.
 • Poison Wing (Hybrid Arms)
 • Scissor Claw (Death Claw)

Muodot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Fresh In-Training Rookie Champion Ultimate Mega DNA-Mega
Ketomon Hopmon Monodramon Deltamon Kimeramon Millenniummon (+Mugendramon)

Animessa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Digimon-keisari loi Kimeramonin eri Digimonien voimakkaimmista osista voidakseen käyttää sitä kumppaninaan Digimaailman valloitukseen. Mutta koska hän käytti Devimonia sen osana, sen pimeät voimat estivät häntä ohjaamasta Kimeramonia. Kimeramon raivosi ympäri Digimaailmaa, tuhoten kaiken tieltään, aivan kuten keisari halusikin, eikä totuus aluksi paljastunut hänelle, vaikka hän kuulikin outoa ääntä ja näki näkyjä. Kimeramon hyökkäsi Valittujen lasten kimppuun heidän hyökätessään keisarin tukikohtaan ja jopa pysähtyi keisarin käskystä, kun hän epäröi. Kun hän komensi sen taas liikkeelle, se ei enää totellut häntä vaan lensi pois. Hän ei silti tajunnut totuutta. Huolestuneena Kenistä Wormmon johdatti Daisuken ja V-monin keisarin tukikohdan energianlähteen luo, joka paljastui kultaiseksi Digi-Eggiksi, Ihmeiden Digi-Eggiksi (engl. Digi-Egg of Miracles). Daisuke käytti sitä ja sai V-monin haarniskoitumaan Magnamoniksi. Kimeramon aisti Magnamonista säteilevän energian ja palasi takaisin. Kimeramon ja Magnamon taistelivat, mutta Magnamonin voimat eivät riittäneet ja Kimeramon näytti voittavan. Silloin Wormmon antoi kaiken voimansa Magnamonille, joka sitten tuhosi Kimeramonin Extreme Jihad -hyökkäyksellä.

Toisin kuin keisarin palvelijoilla yleensä, Kimeramonilla ei ollut pahaa rengasta (mikä ei olisi siihen tehonnut) tai pahaa spiraalia (näillä alistetut digimonit saatettiin vapauttaa keisarin vallasta). Tämä ylenkatsomus saattaa olla yksi tekijä, minkä takia Kimeramon kapinoi.

Digimon Fusionin kolmannella kaudella Kimeramon oli yksi Ren Tobarin nappaamista digimoneista. Digimon Xros Wars -mangassa Shademon loi Kimeramonin yhdistämällä Monochromonin, Kabuterimonin, Garurumonin, Airdramonin, Kuwagamonin ja SkullGreymonin keskenään. Tällä Kimeramonilla ei ollut Angemonin, Greymonin, MetalGreymonin ja Devimonin osia ruumiissaan. Myöhemmin Shademon yhdisti Kimeramonin Mugendramonin kanssa Millenniummoniksi.

Vuoden 2020 Digimon Adventure -sarjassa valkoinen ja osittain epämuodostunut Kimeramon kehittyi Sakkakumonista, kun se sai osuman Mugendramonin jäänteiden sekä Pilvimantereen pimeyden miasman muodostamien pilvien mustista salmoista. Kimeramon yhdistyi hitaasti FAGA:n ja Moon=Millenniummonin hengen kanssa Millenniummoniksi. Se irtaannutti kuitenkin kesken yhdistymisprosessin itsestään palasen ja muutti sen Gryphonmoniksi puolustaakseen itseään Valittujen hyökkäykseltä.

KingChessmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

KingChessmon on Mega-tason nukkedigimon, joka edustaa valkoista kuningasta shakissa. KingChessmonilla on violetti viitta, kruunu päässään ja kultainen valtikka, jonka kärjessä on topaasia muistuttava jakokivi kädessään. KingChessmon johtaa Chessmonien valtakuntaa yhdessä QueenChessmonin kanssa. Tosin kuin QueenChessmon, KingChessmon on arka ja melkein aina pakenee mieluummin kuin taistelee. KingChessmonin tunnuslause on "Pakene, mutta voita". KingChessmonin älykkyys vastaa supertietokonetta. KingChessmon on esiintynyt Digimon World Dawn and Dusk, Digimon Masters, Digimon Heroes! ja Digimon Story: Super Xros Wars Blue and Red -peleissä. KingChessmon voi kehittyä BishopChessmonista.

Rookie Champion Ultimate Mega
PawnChessmon KnightChessmon BishopChessmon KingChessmon

Hyökkäykset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Checkmate: Vapauttaa voimakkaan hyökkäyksen kun elämä on pelissä.
 • King Stick: Luo varjosotilaita valtikallaan.
 • King Dash: Juoksee pois valon nopeudella.

KingEtemon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

KingEtemon on Mega-tason nukkedigimon ja Etemonin vaihtoehtoinen Mega-muoto. KingEtemon muistuttaa lihaksikasta kellertävää Etemonia, jolla on punainen viitta, punainen kruunu päässään ja siniset kengät sekä vyössään Rohkeuden tunnus. KingEtemonin hyökkäyksiä ovat Monkey Wrench ja King mon-kick. KingEtemon on esiintynyt Digimon World 2003, Digimon World DS ja Digimon Masters -peleissä. KingEtemonin nimi tulee sanoista King ja Etemon.

KingSukamon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

KingSukamon on Sukamonien kuningas peleissä Digimon World, Digimon World Re:Digitize ja Digimon World Next Order.

Kinkakumon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kinkakumon on Champion-tason örkkidigimon. Kinkakumon muistuttaa naispuolista ihmistä, jolla on Shichisei Kanabou-niminen piikkinuija olallaan ja kullanvärinen kypärä päässään, viitta selässään ja kultaiset hanskat ja saappaat. Kinkakumonin hyökkäyksiä ovat Ogre's Explosive Burial, Thump, Thump, Thwomp ja Lightning Ogre Kick. Kinkakumonin veli on Ginkakumon. Digimon Ghost Gamessä Kinkakumon ilmestyi ihmisten maailmaan yhdessä Ginkakumonin kanssa, ja tunkeutui kamppailuotteluihin, haastaen parhaat ottelijat itseään vastaan ja kukistettuaan heidät oli vanginnut heidät voittopalkintoinaan Ginkakumonin selässä olevaan kurpitsamaiseen pulloon ja Ginkakumon oli liuottanut heidät osaksi alkoholijuomaansa. TeslaJellymon onnistui kukistamaan Kinkakumonin taistelussa, mutta Kinkakumon vannoi tappionsa jälkeen haastavansa hänet uudelleen ystävällisempään otteluun. Kinkakumon on esiintynyt myös Digimon Reference Book -kirjassa ja Digimon Heroes!, Digimon Collectors ja Digimon Crusader -peleissä. Kinkakumonin nimi tulee Kinkakusta.

Kiwimon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kiwimon on Champion-tason lintudigimon. Kiwimonilla on vihreä lehtitukka, harmaa nokka ja punaiset kynnet. Kiwimonin hyökkäyksiä ovat Little Pecker, High Jumping Kick ja Nose Mattock. Digimon Adventuressa Kiwimon toimi Pinomonin kätyrinä. Pinomon lähetti Kiwimonin estämään lapsia löytämästä Takerua. Taistelussa lapsia vastaan Birdramon tuhosi Kiwimonin mikä suututti Yamaton, koska hän olisi voinut kertoa Takerun sijainnin. Takeru kuitenkin ilmestyi samalla hetkellä jolloin Yamato hämmentyi. Sarjassa Digimon Zero Two Kiwimonien nähtiin pakenevan Kimeramonia. Myöhemmin Floramon kehittyi Kiwimoniksi auttaakseen lapsia taistelussa Mamemoneja vastaan. Kiwimon nähtiin myös lopputaistelussa BelialVamdemonia vastaan. Digimon Tamersissa Kiwimon oli yksi IceDevimonin uhreista. Myöhemmin toinen Kiwimon hyökkäsi Suzie Wongin kimppuun tämän saavuttua digimaailmaan. Kiwimon juoksi myöhemmin pois nauraen. Digimon Frontierissa Kiwimoneja nähtiin Ennustajakylässä ja Autumn Leaf Fairilla. Digimon Data Squadissa loukkaantuneita Kiwimoneja nähtiin Nyokimonien hoidossa Treemonin metsässä. Digimon Fusionissa Kiwimon esiintyi jaksossa 66. Digimon Next -mangassa Kiwimon nähtiin taustalla kouluttajansa kanssa Toorun selittäessä Net Battlesta. Elokuvassa Digimon Adventure: Last Evolution Kizuna Kiwimon nähtiin tuntemattoman valitun lapsen digimonkumppnina ja kehittyi Blossomoniksi taistelussa Ultimate-tason Eosmonia vastaan, joka yritti viedä lasten tietoisuudet Mikä-Mikä-Maahan. Vuoden 2020 Digimon Adventure -sarjassa Taichi, Koushiro ja Mimi kohtaavat aavikolla lauman Kiwimoneja, jotka johdattavat heidät luolaan. Takaumakohtauksissa yksi Kiwimon nähtiin yhtenä Machmonin entisistä vastustajista Grand Prix -radalla. Myöhemmin kun Omnimon Alter-S tuhosi Abbadomonin, Gazimoneja ratsasti Kiwimonien selissä kun ne juoksivat Tankmonilla ratsastavien Etemonin ja Volcamonin kanssa. Digimon Ghost Gamessä Kiwimon oli yksi digimoneista, joka osallistui Sistermonin ja MetalPhantomonin järjestämään kilpailuun. Kiwimonin nimi tulee kiivilinnusta. Peleissä Kiwimon voi kehittyä Deramoniksi.

Knightmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Knightmon on Ultimate-tason soturidigimon, joka muistuttaa ritaria. Knightmonin haarniska on digikromattua metallia ja hyvin kestävä. Knightmon kantaa kahta pientä miekkaa ja yhtä isoa miekkaa vyötäisillään. Knightmonin rinnassa on Toivon tunnus. Knightmonin hyökkäyksiä ovat Berserk Sword, The Duel, Grand Smash ja Armor Knife. Sarjassa Digimon Zero Two Archnemon loi Knightmonin 10 pimeästä tornista. Knightmon alkoi tuhota ensimmäistä Pyhää Kiveä ja rikkoi kiveä ympäröivän sinetin mikä vaikutti BlackWarGreymoniin. Knightmon kukisti taistelussa Pegasmonin ja Ankylomonin mutta BlackWarGreymonin saavuttua paikalle hän tuhosi Knightmonin yhdellä iskulla. Toinen Knightmon ilmestyi myöhemmin ihmisten maailmaan. Imperialdramon sai kukistettua hänet ja palautti hänet takaisin Digimaailmaan. Digimon Tamersissa Knightmon vartioi linnaa, jossa lapset viettivät yötään. Ryo selitti heille ettei Knightmon tee heille mitään jos he eivät häiritse sitä.

Digimon Frontierissa Knightmoneja nähtiin Crusadermonin palvelijoina. Osa heistä tuhoutui putoamalla kuoppaan, kun Royal Knightsit tuhosivat Forest Terminalin. Myöhemmin Meteormonit auttoivat lapsia kukistamaan loput Knightmonit. Digimon Data Squadissa lukematon määrä Knightmoneja hyökkäsivät yhdessä Royal Knightsien kanssa ihmisten maailmaan Japaniin, Yhdysvaltoihin, Egyptiin, Ranskaan ja Kiinaan. MirageGaogamon, Rosemon, Ravemon ja Shawjamon onnistuivat kukistamaan osan heistä. MirageGaogamonin kehityttya Burst Modeen, hän onnistui tuhoamaan loput Knightmonit ja Crusadermonin.

Digimon Fusionissa Knightmon nähdään komentamassa PawnChessmoneja Lake Zonella. Knightmon kykeni tekemään Checkmate Break yhteishyökkäyksen PawnChessmonien kanssa. Myöhemmin taisteltuaan IceDevimonia vastaan Knightmon ja PawnChessmonit liittyvät Mikeyn joukkoihin. Knightmon kykeni yhdistymään Wisemonin kanssa Knightmon Wise-Sword Modeen ja Shoutmonin, Ballistamonin, Dorulumonin, Starmonien ja PawnChessmonien kanssa Shoutmon X4K-muotoon. Digimon Adventure V-Tamer 01 -mangassa kaksi Knightmonia nähtiin Leomonin apulaisina. Knightmonit puolustivat HolyAngemonin linnaa hyökkäykseltä kukistamalla Megadramonin ja Gigadramonin, kunnes Boltmon tuhosi Knightmonit. Knightmon voi kehittyä Gladimonista.

Vuoden 2020 Digimon Adventure -sarjassa useita Knightmoneja oli taistellut muinaisessa sodassa Ghoulmonia, Millenniummonia ja pimeyden digimoneja vastaan. Yksi eloonjäänyt Knightmon vartioi nykyään linnaa, josta Taichi toivoi voivansa löytää vastauksen Rohkeuden Tunnuksen todellisen voiman herättämiseen. Knightmon päästi sisään linnaan myös Valkyrimonin hengen, joka auttoi Taichia löytämään sen, mitä hän oli etsimässä.

KnightChessmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

KnightChessmon on PawnChessmonin Champion-muoto. KnightChessmon muistuttaa ritarimaista ratsua, jolla on isokokoinen nuoli selässään. KnightChessmonista on olemassa valkoinen ja musta versio. KnightChessmonin hyökkäyksiä ovat Big Darts, Gallop Whole ja Knight Lancer. Digimon Data Squadissa valkoinen PawnChessmon ja musta PawnChessmon kehittyivät KnightChessmoneiksi taistelussa Boarmoneja ja Pteramoneja vastaan. Valkoinen KnightChessmon voi kehittyä BishopChessmoniksi ja musta KnightChessmon voi kehittyä RookChessmoniksi. Digimon Fusionissa mustia KnightChessmoneja nähtiin puolustamassa Bagramonin linnaa. Shoutmon X7 onnistui kukistamaan heidät. Digimon Fusionin kolmannella kaudella valkoinen KnightChessmon muuntautui mustaksi KnightChessmoniksi ja kehittyi RookChessmoniksi taistelussa lapsia vastaan. Ewan Amano onnistui kukistamaan RookChessmonin ja palautti hänet KnightChessmoniksi ja nappasi tämän.

KoDokugumon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

KoDokugumon on In-Traning -tason hyönteisdigimon. KoDokugumon muistuttaa pienikokoista Dokugumonia. KoDokugumon hyökkää usein isoissa parvissa vastustajan kimppuun ja on voimakas tasostaan huolimatta. KoDokugumonista on olemassa myös susihämähäkkiä muistuttava Rookie-muoto, jolla on violetti vartalo, kultainen kypärää muistuttava pääsuojus ja etujaloissaan punaiset hanskat, joissa on pääkallokuviot. KoDokugumonin hyökkäys on Poison Nails. Digimon Adventuressa KoDokugumonit yrittivät Dokugumonin kanssa estää Valittuja lapsia seuraamasta Vamdemonia ihmisten maailmaan mutta WereGarurumon tuhosi heidät. Digimon Fusionissa KoDokugumoneja nähtiin muinaisen temppelin raunioissa mutta Baalmon ajoi ne pois Mikeyn kimpusta. KoDokugumonin Rookie-muotoja nähtiin Digimon Ghost Gamessä, jossa useat KoDokugumonit absorboivat Toropiamonin myrkkyä ostoskeskuksessa ja käyttivät sitä ihmisiin vahvistuakseen. Kun Thetismon voitti Toropiamonin ja loi vasta-aineen hänen myrkylleen, hän paransi kaikki KoDokugumonien myrkyttämät ihmiset minkä jälkeen KoDokugumonit juoksivat karkuun. KoDokugumon voi kehittyä Dokugumoniksi.

Kogamon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kogamon on Champion tason mutanttidigimon. Kogamon muistuttaa Ninjamonia, jolla on violetti naamio. Kogamonin hyökkäyksiä ovat Kōga-ryū Kage Bunshin ja Makibishi. Kogamon on esiintynyt Digimon World Dawn and Dusk -pelissä, jossa se kehittyy Mushroomonista.

KoKabuterimon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

KoKabuterimon on Rookie-tason hyönteisdigimon. KoKabuterimon muistuttaa pienikokoista Kabuterimonia, jolla on vihreät silmät. KoKabuterimonin hyökkäyksiä ovat Scoop Slash ja Beetle Lariat. Digimon Next -mangassa Yu Inui ja Gaomon pelastivat loukkaantuneen KoKabuterimonin puukasan alta. KoKabuterimon kertoi heille ja Sunflowmonille ja Tsurugi Tatsunolle Shou Kaharan ja Peckmonin taistelusta AtlurKabuterimonia vastaan. KoKabuterimon on esiintynyt myös Digimon Heroes! -pelissä.

Kokatorimon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kokatorimon on Champion-tason lintudigimon. Kokatorimon muistuttaa isoa kanamaista lintua. Kokatorimonin hyökkäyksiä ovat Petra Fire, Feather Cutter, Beak Slide, Again Star ja Feather Shoot. Digimon Adventureissa Kokatorimon esiintyi Etemonin kätyrinä. Kokatorimon käytti Numemoneja tuottamaan tehoa hänen autiomaassa olevaan liikkuvaan alukseen. Kokatorimon vangitsi lapset alukseensa ja varasti lasten digivicet ja Tunnukset ja muutti Agumonin, Gomamonin, Gabumonin, Tentomonin ja Tokomonin kiveksi. Birdramon ja Togemon onnistuivat kukistamaan Kokatorimonin ja palauttivat muut digimonit normaaleiksi. Kokatorimon yritti törmätä lapsiin aluksellaan, mutta törmäsi itse jättikaktukseen ja tuhoutui. Toinen Kokatorimon nähtiin asiakkaana Digitamamonin ravintolassa. Digimon Frontierissa Kokatorimoneja nähtiin Autumn Leaf Fairilla. Digimon Data Squadissa isokokoinen Kokatorimon ilmestyi ihmisten maailmaan ja taisteli Agumonia ja Marcusta vastaan mutta Agumon kehittyi GeoGreymoniksi ja tuhosi Kokatorimonin. DATS lähetti myöhemmin Kokatorimonin digimunan takaisin Digimaailmaan. Digimon Fusionissa Kokatorimon oli yksi Ren Tobarin nappaamista digimoneista. Digimon Adventure tri. -elokuvasarjan kuudennessa osassa Future nähtiin kolme Meicoomonin levittämälle tartunnalle altistunutta Kokatorimonia, jotka Ordinemon kutsui vääristymien läpi todelliseen maailmaan. Digimon Ghost Gamessä Kokatorimon oli yksi digimoneista, joka osallistui Sistermonin ja MetalPhantomonin järjestämään kilpailuun.

Digimon Adventure V-Tamer 01 -mangassa Kokatorimon nähtiin Neo Saiban joukoissa. Kokatorimon taisteli Taichia ja Zeromarua vastaan onnistuen muuttamaan Gabumonin kiveksi. Myöhemmin Neo yhdisti Kokatorimonin Kuwagamonin kanssa Megadramoniksi. Kokatorimonin vaihtoehtoinen muoto on Akatorimon. Kokatorimon voi kehittyä Sinduramoniksi.

Kokomon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kokomon (jap. Chokomon) on In-Traning -tason limadigimon. Kokomon muistuttaa Gummymonia, mutta on väriltään ruskea ja sillä on kolme sarvea otsassaan. Kokomonin hyökkäys on Double Bubble. Elokuvassa Digimon Hurricane Landing!!/Transcendent Evolution!! The Golden Digimentals Kokomon oli toinen Willis-nimisen pojan digimonkumppaneista. Myöhemmin tietokonevirus vaikutti Kokomoniin ja Kokomon muuttui korruptoituneeseen Champion-muotoonsa Wendigomoniksi jahdaten Willisiä. Digimon Tamersissa Lopmon dedigivoitui Kokomoniksi ennen paluutaan Digimaailmaan. Digimon Fusionissa Kokomoneja nähtiin Vampire Landilla Kokomonien kylän asukkaina. Kokomon kehittyy Conomonista ja voi kehittyä Lopmoniksi. Kokomonin japaninkielinen nimi tulee suklaasta ja englanninkielinen nimi kaakaosta.

Kokuwamon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kokuwamon on Rookie-tason konedigimon. Kokuwamon muistuttaa mustaa konemaista kampasarvista. Kokuwamon pystyy luomaan sähköisyyttä kynsistään. Kokuwamonin hyökkäyksiä ovat Mini Scissor Claws, Mini Electro Shocker ja Assemble Work. Kokuwamon kehittyy Kapurimonista ja voi kehittyä Guardromoniksi. Elokuvassa Digimon Tamers: Battle of Adventurers Kokuwamon ilmestyi ihmisten maailmaan Mephistomonin aktivoitua V-Pet ohjelman, mutta Seasarmonin aktivoitua puhdistusohjelman Kokuwamon tuhoutui. Digimon Frontierissa Kokuwamoneja nähtiin metsässä Wind Factoryn lähistöllä. Snimon oli pakottanut Kokuwamonit orjikseen heidän sähköntuotantokyvyn takia. Beetlemon onnistui kukistamaan Snimonin ja vapauttamaan Kokuwamonit, jotka palasivat koteihinsa kiitettyään lapsia pelastamisestaan. Digimon Fusionissa Kokuwamoneja nähtiin Jungle Zonen asukkaina. Myöhemmin Kokuwamoneja nähtiin Honey Landilla. Elokuvassa Digital Monster X-Evolution nähtiin erilainen Kokuwamon, jolla oli X-Antibody. Omnimon tuhosi Kokuwamon X:än tämän yrittäessä paeta. Vuoden 2020 Digimon Adventure -sarjassa Kokuwamoneja nähtiin lyhyesti pakenemassa alueelta, jossa SkullKnightmon yritti elvyttää Millenniummonin ruumiin. Yksi Kokuwamon nähtiin myöhemmin niiden digimonien joukossa, joiden kodit Millenniummon oli tuhonnut, sekä yrittämässä auttaa ElDradimonia pääsemään takaisin omaan kotiinsa. Digimon Ghost Gamessä Kokuwamon oli yksi digimoneista, joka osallistui Sistermonin ja MetalPhantomonin järjestämään kilpailuun.

Komondomon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Komondomon on Champion-tason petodigimon. Komondomon muistuttaa tuuheaturkkista koiraa, jolla on päässään silmikkokypärä. Komondomonista on kaksi variaatiota. Normaaleilla on harmaat silmikkokypärät, kun taas johtavalla Komondomonilla on punainen silmikkokypärä, jossa on kolme sarvea. Komondomonin hyökkäyksiä ovat Howling Wiper ja Full-speed Run. Komondomoneja esiintyi vuoden 2020 Digimon Adventure -sarjassa, jossa niiden muinainen tehtävä oli suojella Digimaailman sotien sivullisia uhreja. Lopmon herätti nukkuvat Komondomonit viemään Woodmonit ja Budmonit turvaan. Punakypäräinen Komondomon toimi Valittujen kuljettajana Ikuisen mantereen halki. Valitut kohtasivat myöhemmin muut Komondomonit uudelleen Lunamonin pesulassa. Komondomonin nimi tulee Komondor-koirarodusta.

Kongoumon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kongoumon on Armor-tason hyönteisdigimon. Kongoumon voi kehittyä Wormmonista Ihmeiden Digieggin avulla. Kongoumon muistuttaa kuusikätistä kullanväristä hyönteistä. Kongoumonin hyökkäyksiä ovat Power Slapping ja Multible Arm Bombs. Kongoumon nähtiin Digimon Frontierissa ravintolanomistajana KaratsukiNumemonin vuorilla, mutta ei hyväksynyt lasten rahoja maksuksi. Toinen Kongoumon nähtiin Autumn Leaf Fairilla mutta hän ei pystynyt auttamaan Takuyaa löytämään Toucanmonia ja digiviceja. Digimon Data Squadissa loukkaantunut Kongoumon nähtiin Nyokimonien hoidossa Treemonin metsässä. Digimon Fusionissa Kongoumon nähtiin Jungle Zonella Bagra-armeijan jäsenenä. Kongoumon oli ennen Kabuterimon, jonka Bagramon korruptoi pahaksi. Kongoumon yritti saada Code Crownin itselleen ja lähetti sinisiä AtlurKabuterimoneja lasten kimppuun. Kongoumon yritti päästä Hidden Sanctuarylle, mutta Blue Flaren ja Midnightin joukot kukistavat hänet. Kongoumon lähetti myöhemmin GranKuwagamoneja lasten kimppuun. Lapset kuitenkin kukistavat Kongoumonin ja hänen joukkonsa. Myöhemmin Kongoumon syntyy uudelleen Kabuterimonina ja yhdistyy lopputaistelussa Shoutmonin kanssa Shoutmon X7F Superior Modeen tuhoten MegaDarknessBagramonin. Digimon Ghost Gamessä Kongoumon toimi Asuramonin palveluksessa ja auttoi Asuramonia Mushroomonin kanssa varastamaan ihmisiltä kasvoja, kunnes Angoramon sai Asuramonin luopumaan kasvojen varastamis-aikeista, jolloin Kongoumon palautti kaikki varastetut kasvot takaisin ihmisille.

Koromon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Koromon (jap. コロモン) on In-training -tason digimon, joka on kehittynyt Botamonista ja kehittyy Agumoniksi. Koromonin hyökkäys on Bubble Blow (Kuplapuhallus). Koromon on vaaleanpunainen digimon, jolla on pitkät korvat ja punaiset silmät.

Digimon Adventuressa lapset saapuivat Koromonien kylään, jota Pagumonit asuttivat. Myöhemmin Botamon kehittyi Koromoniksi Aikojen alun kaupungissa. WarGreymon taantui aina Koromoniksi taistelun jälkeen. Koromon on ainoa In-Training -tason digimon, joka on tuhonnut jonkun lasten vihollisista. Koromon alkoi puhua ystävyydestä ja luottamuksesta, minkä seurauksena aiemmin epäonnistuneelta yritykseltä vaikuttanut WarGreymonina tehty Dramon Killer -hyökkäys sai Mugendramonin, Pimeyden Valtiaiden toiseksi voimakkaimman jäsenen, tuhoutumaan. Digimon Frontierissa Koromoneja nähtiin Autumn Leaf Fairilla ja Aikojen Alun kaupungissa taistelemassa Dynasmonia ja Crusadermonia vastaan. Digimon Data Squadissa ShineGreymon muuttui Marcusin vihan seurauksena Ruin Modeen ja myöhemmin taantui takaisin digimunaksi, joka taistelussa Belphemonia vastaan kuoriutui Koromoniksi, joka myöhemmin kehittyi jälleen Agumoniksi. Digimon Adventure V-Tamer 01 -mangassa Koromon halusi kätellä Taichia ja Zeromarua Star Cityssä. Koromon esiintyi myös Digimon Next -mangassa.

Koromonin nimi tulee japanin kielen sanasta korokoro, joka tarkoittaa pientä, pyöreää ja pyörivää.

Fresh In-Training Rookie Champion Ultimate Mega DNA-Mega
Botamon Koromon Agumon Greymon MetalGreymon
(SkullGreymon)
WarGreymon
BlitzGreymon
Agumon (Bond of Bravery)
Omnimon

Kotemon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kotemon on Rookie-tason matelijadigimon, joka muistuttaa kendoasuista pientä dinosaurusta. Kotemonilla on myös kendosauva kädessään. Kotemonin hyökkäyksiä ovat Hothead ja Thunder Kote. Elokuvassa Digimon Frontier: Island of Lost Digimon Kotemon nähtiin Dinohyumonin nuorempana veljenä tämän armeijassa ja Bearmonin hyvänä ystävänä. Ornismon tappoi Kotemonin, mutta lasten ansiosta hän syntyi uudelleen Ornismonin tuhouduttua. Digimon Data Squadissa Kotemoneja nähtiin Baromonin joukoissa Holy Capitalissa. Digimon Fusionin ensimmäisellä kaudella Kotemoneja nähtiin Magma Zonen asukkaina ja yksi sellainen nähtiin myös Warrior Zonella Musyamonin kätyrinä. Sarjan kolmannella kaudella Kotemon oli yksi Tagirun nappaamista digimoneista. Kotemon pystyi yhdistymään Gumdramonin kanssa hybridimuotoon. Vuoden 2020 Digimon Adventure: -sarjassa Kotemon nähtiin pakolaisena Mojyamonin kylässä. Kotemon voi kehittyä Dinohyumoniksi tai Musyamoniksi.

KoZenimon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

KoZenimon on In-Traning-tason mutanttidigimon. KoZenimon muistuttaa japanilaista yhden Yenin kolikkoa, jolla on kädet ja jalat. KoZenimonin hyökkäyksiä ovat Strength in Solidarity ja ¥UE-N. Digimon Fusionissa KoZenimoneja nähtiin yhdessä Zenimonien kanssa Ganemonin apulaisina varastamassa hänelle rahaa. Arresterdramon ja Dobermon onnistuivat kukistamaan KoZenimonit, Zenimonit ja Ganemonin.

Kudamon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kudamon on Rookie-tason petodigimon. Kudamon muistuttaa valkoista olentoa, jolla on pitkä häntä, korvarengas, selässään keltaisia kuvioita ja Pyhä Sormus kaulassaan. Kudamonin hyökkäyksiä ovat Bullet Whirlwind, Blinding Ray ja Holy Shot. Kudamon esiintyi Digimon Data Squadissa Richard Sampsonin digimonkumppanina. Kudamon voi kehittyä Reppamoniksi, Chirinmoniksi tai suoraan Mega-muotoonsa Kentaurosmoniksi.

Kumamon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kumamon (jap. Chackmon) on Hybrid-tason petodigimon. Kumamon voi syntyä kenestä tahansa Jään Spiritin avulla. Kumamon muistuttaa valkoista karhua, jolla on armeijatyyliset saappaat, liivit, pääsuojus ja Romeo-niminen raketinheitin kädessään ja Jään Spiritin tunnus vyössään. Kumamonin hyökkäyksiä ovat Snow Bomber, Crystal Breeze ja Frozen Tundra. Digimon Frontierissa Tommy pystyi muuntautumaan Kumamoniksi Jään Spiritin avulla. Digimon Fusionin kolmannella kaudella mystinen kellokauppias kutsui Kumamonin avuksi taistelussa Quartzmonia vastaan.

Kunemon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kunemon on Rookie-tason toukkadigimon. Kunemon muistuttaa keltaista toukkaa, jolla on punainen alavatsa, siniset kynnet, sininen suu ja sininen piikki pyrstössään. Kunemonin hyökkäyksiä ovat Electric Thread, Poison Winder, Super Shocker, Tail Strike ja Poison Ride. Digimon Zero Twossa Kunemoneja nähtiin Giga Housessa Archnemonin loitsun alaisena. Kunemonien hyökkäys iskee Kenin ja Stingmonin pesukoneen sisälle. Ankylomon taantuu takaisin Armadillomoniksi ja muuttuu Submarimoniksi pelastaen heidät. Samalla Daisuke ja ExVeemon pakenevat koneesta tulevaa vettä, joka huuhtoo Kunemonin mukaansa. Digimon Frontierissa Kunemoneja nähtiin kylässä KaratsukiNumemonin vuoren lähistöllä. Digimon Data Squadissa Yoshino Fujieda ja Lalamon taistelevat Kunemonia vastaan, joka kehittyy Flymoniksi. Myöhemmin loukkaantuneita Kunemoneja nähtiin Nyokimonien hoidossa Treemonin metsässä. Kunemon nähdään myös lasiputkessa huoneessa, jossa Relena oli. Digimon Fusionissa Kunemoneja nähtiin Jungle Zonen asukkaina. Kaksi Kunemonia vartioivat tietä Hidden Sanctuarylle Stingmonin käskystä. Kunemonit olivat läsnä Jeremyn ja Angien tanssiesityksessä ja myöhemmin kiittivät lapsia heidän kukistettua alueelle hyökänneet Bagra-armeijan joukot. Myöhemmin Kunemoneja nähtiin Honey Landilla. Digimon Adventure tri. -elokuvasarjan neljännessä elokuvassa Loss Kunemon oli yksi niistä digimoneista, joka syntyi uudelleen digimaailman uudelleenkäynnistämisen seurauksena Himekawan tietokoneen mukaan. Vuoden 2020 Digimon Adventure -sarjassa Kunemon nähtiin tarjoilijana Burgermonin ravintolassa. Myöhemmin Kunemoneja nähtiin pakolaisina Mojyamonin kylässä. Kunemon voi kehittyä Flymoniksi.

Kuramon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kuramon on Fresh-tason tunnistamaton digimon, joka muistuttaa vaaleansinistä limaklönttiä, jolla on iso silmä. Kuramonin hyökkys on Glare Eye. Kuramon esiintyi Digimon-elokuvassa, jossa Kuramon kuoriutui digimunasta, joka oli muodostunut tietokoneviruksista. Kuramon aiheutti katkoksia internetin toimivuudessa ja puhelinyhteyksissä. Kuramon myöhemmin kehittyi Tsumemoniksi. Elokuvassa Digimon Adventure 02: Revenge of Diaboromon Diaboromon loi tuhansia Kuramoneja, jotka ilmestyivät ihmisten maailmaan puhelinten ja tietokoneiden kautta. Kuramonit pakenivat Omnimonin tuhottua Diaboromonin. Myöhemmin Kuramonit ilmestyivät Tokionlahdelle ja yhdistyivät valtavaksi Digiegg-munaksi, josta kuoriutui Armageddemon. Kun Imperialdramon Paladin Mode iski Armageddemonia Omni Sword-hyökkäyksellään, Armageddemon jakautui miljooniksi Kuramoneiksi, jotka lähetettiin takaisin digimaailmaan digivicien ja puhelinten avulla.

Digimon Data Squadissa Kuramonit toimivat valvontakameroina Gotsumonille lasten kohdatessa MetalPhantomonin. Digimon Fusionissa Kuramon oli yksi Airun nappaamista digimoneista. Kuramon voi kehittyä Tsumemoniksi.

Kuwagamon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kuwagamon on virustyypin Champion-tason hyönteisdigimon. Kuwagamonin hyökkäyksiä ovat Scissor Arms, Power Guillotine, Trap Scissors, Shadow Slash ja Crunch Arm. Kuwagamon esiintyi heti Digimon Adventuren avausjaksossa, jossa hän hyökkäsi lasten kimppuun. Lasten digimonit eivät pärjänneet Kuwagamonille, mutta heidän kehityttyä Rookie-muotoihinsa, he pystyivät pitämään puoliaan Kuwagamonia vastaan, kunnes Kuwagamon mursi allaan olevan kallioharjanteen, jolloin lapset ja Kuwagamon putosivat jokeen. Lapset selvisivät, mutta Kuwagamonin kohtalo jäi tuntemattomaksi. Myöhemmin Kuwagamon hyökkäsi aavikolla Taichin ja Agumonin kimppuun, mutta Piccolomon onnistui kukistamaan Kuwagamonin. Kun lapset olivat kukistaneet VenomVamdemonin, Kuwagamon ilmestyi ihmisten maailmaan, hyökäten lentokoneen kimppuun. Kuwagamonin kosketus kiteytti toisen lentokoneen siivistä ja Kabuterimonin hyökkäykset menivät Kuwagamonin läpi vahinkoa aiheuttamatta. Kyseinen Kuwagamon oletettavasti katosi vasta Pimeyden valtiaiden ja Apocalymonin tuhouduttua.

Sarjassa Digimon Zero Two muutama pahan renkaan vallassa ollut Kuwagamon taisteli yhdessä DarkTyrannomonien kanssa Tuskmoneja vastaan. Yksi Kuwagamon taisteli Ioria, Koushiroa ja Digmonia vastaan. Digimonkeisari käytti myöhemmin Kuwagamonin kättä osana Kimeramonia. Kuwagamon nähtiin myöhemmin metsässä BlackWarGreymonin kulkiessa ohi. Kuwagamon ilmestyi myöhemmin Yamaton konserttiin ja New Yorkiin. Kuwagamon nähdään myös venäläispoika Yurin digimonkumppanina ja useita Kuwagamoneja nähtiin lopputaistelussa BelialVamdemonia vastaan.

Digimon Adventure tri. -elokuvasarjan ensimmäisessä osassa Reunion kolme "tartutettua" Kuwagamonia ilmestyy ihmisten maailmaan. Valitut lapset kukistavat niistä kaksi, mutta Alphamon raahaa kolmannen takaisin Digimaailmaan. Digimon Adventure V-Tamer 01 -mangassa Kuwagamon nähtiin Neo Saiban joukoissa. Myöhemmin Neo yhdisti Kuwagamonin Kokatorimonin kanssa Megadramoniksi. Eri Kuwagamon nähtiin Leomonin koulutusjoukoissa taistellen Zeromarua vastaan. Myöhemmin Airdramon tuhosi Kuwagamonin hyökätessään HolyAngemonin linnaan. Digimon Next -mangassa Kuwagamon ilmestyi ihmisten maailmaan taistellen Greymonia vastaan, kunnes molemmat katosivat jälkeäkään jättämättä. Vuoden 2020 Digimon Adventure -sarjassa useita Kuwagamoneja hyökkäsivät yhdessä Okuwamonin kanssa Taichin, Koushiron ja Mimin kimppuun kanjonissa. AtlurKabuterimon onnistui lopulta tuhoamaan Kuwagamonit ja Okuwamonin. Kuwagamonista on myös X-Antibodymuoto Kuwagamon X, joka esiintyi Digimon Collectors -pelissä. Kuwagamon voi kehittyä Okuwamoniksi.

Fresh In-Training Rookie Champion Ultimate Mega
MetalKoromon Kapurimon Kokuwamon Kuwagamon Okuwamon GranKuwagamon

Kuzuhamon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kuzuhamon on Mega-tason Jumaldigimon. Kuzuhamon muistuttaa Sakuyamonia, mutta on väriltään violetti. Kuzuhamon voi syntyä Doumonista tai kun Taomon ja Karatenmon DNA-Digivoituvat keskenään. Kuzuhamonin hyökkäyksiä ovat Reverse Izuna ja Womb Realm Mandara. Kuzuhamon voi myös muuntautua Miko Modeen. Kuzuhamon on esiintynyt Digital Monster D-Project, Digimon World DS, Digimon World Dawn and Dusk, Digimon World: Next Order, Digimon Battle ja Digimon Masters -peleissä.

Kyaromon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kyaromon on In-Traning-tason minidigimon. Kyaromon muistuttaa oravamaista pientä olentoa, jolla on turkki, korvat ja häntä, jossa on kaksi violettia raitaa. Kyaromonin hyökkäys on Tail Swing. Kyaromon on esiintynyt Digimon Reference Book -kirjassa ja Digimon Accel: Ultimate Genome -pelissä. Vuoden 2020 Digimon Adventure -sarjassa Kyaromoneja nähtiin osana Neemonin johtamaa digimonien ryhmää, joka ylitti SkullScorpionmonin hallitsemaa aavikkoa. Aluksi Valitut auttoivat heitä kukistamalla heitä uhkaavat SandYanmamonit sekä SkullScorpionmonin. Myöhemmin, Kyaromonit ja muut Neemonin alamaiset rakensivat erämaahan uuden vihannesviljelmän Junkmonin, Pomumonien ja FanBeemonien avulla. Kyaromon voi kehittyä Pafumonista.

KyodaiNumemon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

KyodaiNumemon on Champion-tason digimon, joka muistuttaa ulkonäöltään Numemonia. KyodaiNumemonin hyökkäyksiä ovat Poop Paradise, Hyper Giga Smell ja Nume Squall. KyodaiNumemon on esiintynyt Digimon Story: Lost Evolution -pelissä.

Kyokyomon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kyokyomon on In-Traning-tason minidigimon, joka muistuttaa keltaista minilohikäärmettä. Kyokyomon omaa myös X-Antibodyn. Kyokyomonin hyökkäys on Metal Straw. Kyokyomon on esiintynyt Digimon Pendulum X 2.0 -pelissä. Kyokyomon voi kehittyä Fufumonista.

Kyubimon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kyubimon on Renamonin Champion-muoto. Kyubimon muistuttaa myyttistä yhdeksänhäntäistä kettua, jolla on sinertävät liekit hännissään ja punavalkoinen rusettimainen köysi kaulassaan. Kyubimonin hyökkäyksiä ovat Fox Flame Dragon, Fox Tail Inferno, Headbutt, Fox Attack, Fox Electric Attack ja Amatsu-kitsune. Digimon Tamersissa Renamon kehittyi Kyubimoniksi taistelussa Dokugumonia vastaan. Kyubimon esiintyi myös Digimon Xros Wars -mangassa. Kyubimon voi kehittyä Taomoniksi. Kyubimonin vaihtoehtoinen muoto on Youkomon.

Kyukimon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kyukimon on Ultimate-tason petodigimon. Kyukimon muistuttaa vaaleanpunaista Kamaitachi-olentoa. Kyukimonin hyökkäyksiä ovat Blade Twister ja Sanrensei. Kyukimon on esiintynyt Digimon World 2003, Digimon World DS ja Digimon World Dawn and Dusk -peleissä.

Kyupimon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kyupimon on In-Traning -tason minienkelidigimon, joka on kehittynyt Puttimonista. Kyupimon muistuttaa valkoista olentoa, jolla on selässään pienet keltaiset enkelimäiset siivet ja pienet punaiset kynnet. Kyupimonin hyökkäys on Angel Ring. Digimon Fusionissa Kyupimoneja nähtiin Sky Zonen asukkaina. Vuoden 2020 Digimon Adventure -sarjassa Kyupimonit ja Puttimonit olivat aikoinaan uhranneet itsensä sinetöidäkseen maan sisään mieletään ja ruumiiltaan järkkyneen suojelijansa Shakkoumonin.

L[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Labramon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Labramon on Rookie-tason eläindigimon. Labramon muistuttaa valkoista labradorinnoutajaa, jolla on vaaleanpunaiset korvat ja vaaleanpunainen häntä. Labramonin hyökkäyksiä ovat Cure Liqueur ja Retriever-bark. Elokuvassa Digimon Tamers: Battle of Adventurers Mephistomonin hyökkäys pakotti Seasarmonin dedigivoitumaan Labramoniksi, joka kuoli Minamin käsivarsille suojattuaan tätä hyökkäykseltä. Vuoden 2020 Digimon Adventure -sarjassa Labramoneja nähtiin osana Neemonin johtamaa digimonien ryhmää, joka ylitti SkullScorpionmonin hallitsemaa aavikkoa. Aluksi Valitut auttoivat heitä kukistamalla heitä uhkaavat SandYanmamonit sekä SkullScorpionmonin. Myöhemmin, Labramonit ja muut Neemonin alamaiset rakensivat erämaahan uuden vihannesviljelmän Junkmonin, Pomumonien ja FanBeemonien avulla. Digimon Ghost Gamessä Labramon nähtiin ihmisten maailmassa osana Angoramonin ryhmää jakamassa tietoa toisilleen tapahtumista. Digimon Next -mangassa Labramon nähtiin taustalla yhdessä kouluttajansa kanssa Toorun selittäessä Net Battlesta. Myöhemmin eri Labramon nähtiin Light Cityn asukkaana. Labramon kehittyy Xiaomonista ja voi kehittyä Seasarmoniksi.

LadyDevimon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

LadyDevimon on virustyypin Ultimate-tason langennut enkelidigimon. LadyDevimon muistuttaa mustaa naispuolista ihmistä, jolla on mustat siivet, mustat saappaat, pitkät valkoiset hiukset, pitkät punaiset kynnet käsissään ja rautaiset ketjut ruumiinsa ympärillä. Digimon Adventuressa LadyDevimon toimi Piamonin uskollisena kätyrinä. LadyDevimon kysyi Piamonilta lupaa rankaista lapsia ja Piamon suostui. LadyDevimon kohtasi lapset ja tarjoutui lopettamaan heidän väsymyksensä "ikiunella". Tailmon kehittyi Angewomoniksi ja taisteli Ladydevimonin kanssa. Kamppailusta muodostui kissatappelu kahden osapuolen välillä. AtlurKabuterimonin tultua väliin Angewomon tuhosi LadyDevimonin Heaven's Charm hyökkäyksellään.

Sarjassa Digimon Zero Two LadyDevimon toimi Daemonin kätyrinä. LadyDevimon saapui ihmisten maailmaan ja aloitti hyökkäyksen heitä vastaan. LadyDevimon kohtasi Angewomonin ja aloitti jälleen kissatappelun osapuolten välillä. LadyDevimon oli voitolla kunnes joutui pakenemaan WereGarurumonin ja Garudamonin saavuttua paikalle. Myöhemmin LadyDevimon putkahti esiin toimittaakseen Ken Ichijoujin Yukio Oikawalle, mutta Silphymon esti sen. Auringon laskettua LadyDevimon otti pojan panttivangikseen estääkseen Silphymonia hyökkäämästä, mutta Miyako iski LadyDevimonia selkään skeittilaudalla jolloin poika pääsi vapaaksi. Kysyttyään syytä tähän LadyDevimon selitti nauttivansa toisten kärsimyksistä. LadyDevimon yritti tappaa Miyakon, mutta Silphymon tuhosi LadyDevimonin.

Digimon Tamersissa LadyDevimon teki cameo-roolin, kun Leomon tuhosi Orochimonin LadyDevimonin Poison-hyökkäyksellä. Digimon Fusionissa lukemattomia LadyDevimoneja nähtiin NeoVamdemonin armeijassa. LadyDevimonien punaisen värinen johtaja taisteli kahden muun LadyDevimonin kanssa Mikeyta ja Shoutmonia vastaan Kokomonien kylässä, kunnes MetalGreymon kukisti heidät. Kaksi muuta LadyDevimonia vartioivat NeoVamdemonin linnaa. Myöhemmin NeoVamdemon absorboi LadyDevimonit itseensä muuntautuen Darkness Modeen. Shoutmon DX:n tuhottua NeoVamdemonin LadyDevimonitkin tuhoutuivat. Myöhemmin paljastui että yksi LadyDevimoneista oli ennen Angewomon, jonka Bagramon korruptoi pahaksi. LadyDevimon voi kehittyä Laylamoniksi. LadyDevimonista on myös X-Antibodyversio LadyDevimon X.

Fresh In-Training Rookie Champion Ultimate Mega
YukimiBotamon Nyaromon Plotmon BlackTailmon LadyDevimon Laylamon

Hyökkäykset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Darkness Wave: LadyDevimon kutsuu lukemattomia mustia lepakoita ja panee ne hyökkäämään vastustajaansa.
 • Poison: LadyDevimon heikentää vastustajaansa mustalla Pimeän Energian aallolla.
 • Darkness Spear: LadyDevimon muuttaa kätensä myrkkyneulaksi ja iskeytyy vastustajaansa.
 • Evil Wing: LadyDevimon kutsuu palavia lepakoita ja panee ne hyökkäämään vastustajaansa.
 • Vile Wing: LadyDevimon viiltää vastustajaansa kynsillään.
 • Eye Laser: LadyDevimon ampuu vastustajaansa silmistään tulevilla säteillä.
 • Slap: LadyDevimon lyö vastustajaansa kädellään.
 • Stun Whip: LadyDevimon iskee vastustajaansa sähköshokeilla.

Lalamon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lalamon on Rookie-tason kasvidigimon. Lalamon muistuttaa kukansilmua, jolla on vihreä alaosa, vaaleanpunainen kukkaa muistuttava yläosa ja keltaiset lehdet päänsä yllä. Lalamonin hyökkäyksiä ovat Seed Blast, Lala Spiral, Sing a Song, Nuts Gun, Nuts Bazooka ja Nuts Explosion. Lalamon esiintyi Digimon Data Squadissa Yoshino Fujiedan digimonkumppanina. Vuoden 2020 Digimon Adventure: -sarjassa Babamonin tiukka koulutus oli saanut osan kylän Tanemoneista kehittymään Lalamoneiksi. Lalamon esiintyi myös elokuvissa Digimon Savers the Movie: Ultimate Power! Activate Burst Mode!! ja Digimon Savers 3D: The Digital World in Imminent Danger! ja Digimon Next ja Digimon Xros Wars -mangassa. Lalamon kehittyy Budmonista ja voi kehittyä Sunflowmoniksi.

Lamortmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lamortmon on Ultimate-tason meri-ihmispetodigimon ja Angoramonin Ultimate-muoto. Lamortmonin hyökkäyksiä ovat Calamity Claws, Strike and Destroy, Wind Fangs ja Great Grudge Killer.

Digimon Ghost Gamessä SymbareAngoramon superkehittyi ensi kertaa Lamortmoniksi taistellessaan Manticoremonia vastaan. Taistellessaan Shawjamonia vastaan, Angoramon oppi harppauskehittymään suoraan Lamortmoniksi, kun Hokuto Amanokawan suunnittelema synkronointiohjelma muutti Rulin Digivice -V-:n uudenlaiseksi Digivice -VV-:ksi.

Muodot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Fresh In-Training Rookie Champion Ultimate Mega
Pyonmon Bosanmon Angoramon SymbareAngoramon Lamortmon Diarbbitmon

Lampmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lampmon on Mega-tason velhodigimon, joka muistuttaa vihreää lampun henkeä. Lampmonilla on violetti turbaani päässä, kultaiset renkaat käsissään, käyrä tikari vyötäisillään ja kultaiset sarvet olkapäissään. Lampmon on yleensä suljettuna kultaiseen lamppuun, mutta joka vapauttaa Lampmonin saa kolme toivomusta, jotka Lampmon toteuttaa. Lampmonin hyökkäyksiä ovat Phantom Turban ja Golden Smog. Lampmon on esiintynyt peleissä Digimon Tamers: Brave Tamer ja Digimon World Dawn and Dusk.

Lavogaritamon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lavogaritamon on Ultimate-tason kivilohikäärmedigimon. Lavogaritamon muistuttaa mustasta kivestä koostuvaa lohikäärmettä, jolla on liekehtivät siivenpäät ja keltaiset kynnet. Lavogaritamonin hyökkäyksiä ovat Merudaina ja Wild Blast. Lavogaritamon on esiintynyt Digimon Links -pelissä. Lavogaritamon kehittyy Lavorvomonista ja voi kehittyä Volcanicdramoniksi.

Lavorvomon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lavorvomon on Champion-tason kivilohikäärmedigimon. Lavorvomon muistuttaa mustasta kivestä koostuvaa pikkulohikäärmettä, jolla on keltainen pyrstö ja keltaiset kynnet. Lavorvomonin hyökkäyksiä ovat Great Flame ja Earth-stamp. Lavorvomon on esiintynyt Digimon Links -pelissä. Lavorvomon kehittyy Vorvomonista ja voi kehittyä Lavogaritamoniksi.

Laylamon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Laylamon (jap. Lilithmon) on LadyDevimonin Mega-muoto. Laylamon on yksi Seitsemästä Demonilordista ja edustaa himon syntiä ja kuuta. Hänen japanilainen nimensä tulee Lilithistä, joka petti Aatamin. Nimi Laylamon taas viittanee länsiaasialaiseen tarinan hahmoon Leilaan.

Laylamon on esiintynyt animesarjassa Digimon Fusion, missä hän on yksi Bagra-armeijan jäsenistä. Laylamon on taitavin manipuloija Bagramonin kolmesta upseerista. Hän hyökkäsi yhdessä palvelijansa IceDevimonin kanssa Järvialueelle varastaakseen koodikruunun. Hän otti Angien mielen valtaansa mutta Akari vapautui viime hetkellä ja viilsi Laylamonia kasvoihin. Laylamon kosti tämän digifuusioimalla IceDevimonin Daipenmonin kanssa luoden vahvan hybridi-digimonin. Shoutmonin kukistettua tämän hybridi-digimonin Laylamon pakeni. Laylamon hyökkäsi lasten kimppuun uudestaan Hiekka-alueelle Ebemonin ja SkullScorpionmon armeijansa kanssa. Laylamon iski Baalmonia kuolettavasti, mutta Baalmon syntyi uudestaan Beelzemonina auttaen Shoutmonia kukistamaan HiMugendramonin. Myöhemmin Laylamonin palvelija Lucemon vapautti Mustan energia-aallon Heavens Zonelle, kunnes Shoutmon X5 tuhosi hänet. Myöhemmin Laylamon teki sopimuksen AxeKnightmonin kanssa lasten tuhoamisesta ja lähetti Tankmon-armeijansa Tomualueelle, mutta MetalGarurumon tuhosi heidät. Laylamon lähetti Arkadimonin vangitsemaan lapset Sinobialueelle, mutta Shoutmon X5 tuhosi hänet Darkdramonin avulla. Paljon myöhemmin Honey Landillä AxeKnightmon ja Laylamon ilmestyvät lapsille yhdessä Yuu Amanon kanssa. Yuu yhdistää Darkness Loaderin avulla Laylamonin Blastmonin ja Vilemonien kanssa Laylamon Combined-muotoon. Taistelun seurauksena ryhmät joutuivat erilleen. Myöhemmin Laylamon jahtaa Neneä, Mervamonia ja Beelzemonia Bright Landillä. Laylamonin loukkaannuttua taistelussa Apollomon fuusioi Laylamonin Blastmonin kanssa EvilBeast Modeen. Shoutmon X7 iskee Laylamonia hyökkäyksellään mutta Laylamon selviytyy. Beelzemon uhraa itsensä antaessaan kuolettavan iskun Laylamoniin, joka tuhoutui lopullisesti.

Digimon Chronicle X -mangassa Laylamon sai itselleen X-Antibodyn muuntautuen Laylamon X-muotoon onnistuen kukistamaan taistelussa Examonin, minkä seurauksena lukemattomia pahoja digimoneja onnistui pakenemaan Dark Areasta. Laylamon X yritti tappaa Examonin, mutta Hououmon X esti sen viime hetkellä ja Examon sai itselleen X-Antibodyn muuntautuen Examon X-muotoon, joka Hououmonin avulla kukisti Laylamonin. Myöhemmin Diaboromon X käytti Laylamonia miekkanaan taistellessaan Royal Knightseja vastaan.

Hyökkäykset perusmuodossa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Phantom Pain: Mädättää vastustajansa ruumiin pimeyden huokaisulla, joka hajottaa datan ruumiista ja tuottaa tuskaisen kuoleman.
 • Nazar Nail: Syövyttää kaiken koskemansa Nazar Naililla, jolla viiltää vastustajiaan.
 • Darkness Love: Sekavoi vastustajansa himon auran avulla.
 • Empress Embrance: Kutsuu vääristyneen pimeyden olennon tuhotakseen vastustajansa.
 • Evil Sigh: Lähettää pahan huokaisun vastustajaa kohti.

Hyökkäykset Combined-muodossa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Spin Cycle: Pyörittää vinhasti Blastmonin päätä ruoskassaan luoden läpäisemättömän tornadon.
 • Flame Spires: Manipuloi ja hyökkää tuli-iskulla.

Leafmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Leafmon on Wormmonin Fresh-muoto, joka muistuttaa vihreää olentoa, jolla on vaaleanpunainen tutti ja iso lehti pään yläpuolella. Leafmonin hyökkäys on Bubble Blow. Leafmon esiintyi ensimmäisen kerran Digimon Zero Twon jaksossa 23, jossa Ken löytää hänet Aikojen Alun kaupungista. Leafmon syntyy myös, kun Paildramon menettää niin paljon energiaa etteivät Wormmon ja Veemon pysty olemaan Rookie-muodoissaan. Leafmon nähdään myös Kenin poikavauvan digimonkumppanina 25 vuotta myöhemmin. Digimon Frontierissa Leafmoneja nähtiin Autumn Leaf Fairilla ja Aikojen Alun kaupungissa. Digimon Fusionin kolmannella kaudella kaksi Leafmonia kulkivat Ogremonin ja Fugamonin ravintolan ohi ylittäessään katua. Leafmon voi kehittyä Minomoniksi. Leafmonin nimi tulee sanasta leaf, mikä tarkoittaa lehteä.

Fresh In-Training Rookie Champion DNA-Ultimate DNA-Mega
Leafmon Minomon Wormmon Stingmon Paildramon Imperialdramon
Armor (lempeys)
Pucchiemon

Lekismon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lekismon on Champion-tason ihmispetodigimon. Lekismon muistuttaa ihmismäistä Rex-kania. Lekismonin hyökkäyksiä ovat Moon Night Bomb, Moon Night Kick ja Tear Arrow. Lekismon on esiintynyt Digimon World Dawn and Dusk, Digimon Story Lost Evolution, Digimon World Championship ja Digimon Story: Cyber Sleuth - Hacker's Memory -peleissä. Lekismon kehittyy Lunamonista ja voi kehittyä Crescemoniksi.

Leomon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Leomon on Champion-tason Digimon-hahmo, joka muistuttaa puoliksi ihmistä ja puoliksi leijonaa. Leomonilla on mustat housut ja nyrkkirauta ja nahkaremmit toisessa kädessään. Leomon kantaa myös miekkaa mukanaan. Leomonin päähyökkäys on Leijonannyrkki (engl. Fist of the Beast King). Muita Leomonin hyökkäyksiä ovat Hundred Beasts Fist, Beast King Destruction, The King of Fists, Lion Sword, Beast Fang ja Crushing Kick. Leomon oli ensimmäisiä hyviä Digimoneja, joita valitut lapset kohtasivat. Leomon huomasi taivaalla lentävän mustan rattaan ja taisteli hetken Ogremonia vastaan. Devimon otti Leomonin mielen valtaansa Touch of Evil hyökkäyksellään ja Leomon yritti tuhota lapset. Taichi ja Agumon "muuttivat" hänet hetkeksi normaaliksi Leomonin astuttua vahingossa Digivicen päälle ja hän ehti pelastaa lapset. Devimon sai hänet kuitenkin taas valtaansa. Kun Leomon hyökkäsi Takerun ja Patamonin kimppuun, Devimon lähetti häneen 7 mustaa rengasta ja hän kasvoi kooltaan ja voimiltaan jättimäiseksi. Lapset kuitenkin vapauttivat hänet rattaiden vallasta Digivicensa avulla. Kun Leomon oli taas muuttunut hyväksi hän auttoi lapsia tuhoamaan Devimonin.

Myöhemmässä vaiheessa, kun Pimeyden valtiaat olivat vallanneet Digimaailman, Leomon palasi SaberLeomonina joka kertoi lapsille saaneensa voimansa Taichin ja Yamaton Digivicen säteilysuihkusta ja auttoi voittamaan MetalEtemonin Zudomonin kanssa, mutta sai samalla surmansa käytettyään kaikki voimansa taantuen takaisin Leomoniksi ja kuollen vammoihinsa. Leomon palasi myöhemmin takaisin uudelleensyntyneenä Aikojen alun kaupungissa. Sarjassa Digimon Zero Two Leomon nähtiin lyhyen aikaa lopputaistelussa BelialVamdemonia vastaan.

Digimon Tamersissa Leomon ilmestyy ihmisten maailmaan ja auttaa lapsia tuhoamaan Kumbhiramonin. Myöhemmin Leomonista tulee Jenin digimonkumppani. Leomon saa kuitenkin surmansa taistelussa Beelzemonia vastaan. Leomonin henki säilyi Jenin Digivicessa kun Jen oppi valitsemaan itse oman kohtalon.

Leomon esiintyy lyhyen aikaa elokuvassa Digital Monster: X-Evolution, jossa hän taistelee Dorumonia vastaan yrittäen sada hänen X-Antibodynsa. Leomon kuolee X-viruksen vaikutettua häneen.

Digimon Fusionissa Bagramon oli korruptoinut Leomonin MadLeomoniksi. Myöhemmin lasten kukistama MadLeomon syntyy uudelleen Leomonina, joka toivotetaan tervetulleeksi Hymyjen kylään.

Digimon Adventure tri. -elokuvasarjan toisessa osassa Determination Leomon puolusti Aikojen Alun kaupunkia Ogremonilta. Leomon myöhemmin raahasi ihmisten maailmaan ilmestyneen Ogremonin takaisin Digimaailmaan. Leomon kertoi lapsille Digimaailmassa vallitsevasta tartunnasta, mikä saastutti digimoneja. Leomon myöhemmin avusti Vikemonia ja Rosemonia taistelussa Imperialdramonia vastaan. Kun Meicoomon oli pelastettu, hän yllättäen muuttui pahaksi ja tappoi Leomonin repimällä hänet kappaleiksi lasten nähden. Leomon myöhemmin oletettavasti syntyi uudelleen Digimaailman uudelleenkäynnistämisen seurauksena muistinsa menettäneenä.

Digimon Adventure V-Tamer 01 -mangassa Leomon nähtiin HolyAngemonin palvelijana kouluttaen nuoria digimoneja. Leomon vakuuttui Taichin kyvyistä Zeromarun kukistettua Kuwagamonin taistelussa. Myöhemmin Leomon kehittyi IceLeomoniksi onnistuen kukistamaan taistelussa Boltmonin, mutta Arkadimonin Rookie-muoto onnistui kukistamaan IceLeomonin absorboiden osan tämän dataa itseensä. Myöhemmin Neon toisen hyökkäyksen aikana Leomon kehittyi vaihtoehtoiseen Mega-muotoonsa Regulumoniksi taistellen Daemonin armeijaa vastaan.

Elokuvassa Digimon Adventure: Last Evolution Kizuna Leomon nähtiin nimettömän valitun lapsen digimonkumppanin Gazimonin Champion-muotona. Myöhemmin Leomon taisteli yhdessä Vegiemonin ja Tyrannomonin kanssa kolmea Ultimate-tason Eosmonia vastaan, jotka yrittivät vangita heidän kumppaniensa tietoisuudet ja viedä ne Eosmonin luomaan virtuaalimaailmaan.

Vuoden 2020 Digimon Adventure sarjassa Kyaromonit kertoivat lapsille Leomonin olleen heidän kylänsä alkuperäinen suojelija, joka katosi mystisesti. Myöhemmin lasten tuhottua SkullScorpionmonin, Kyaromonit toivoivat Leomonin palaavan pian takaisin heidän luokseen. Myöhemmin Taichi ja Yamato kohtasivat Leomonin aavikolla ratsastaen Peckmonilla ja Leomon yhdessä apulaistensa Spadamonin ja Falcomonin kanssa pelastivat lapset Troopmoneilta. Leomon myöhemmin kertoi lapsille tietonsa Devimonista ja Bulbmonin sisällä olevasta holvista. Päästyään Bulbmonin sisälle Leomon kukisti loput Troopmonit ja Minotarumonin. Myöhemmin Velgemonin siepattua Takerun, Leomon jäi taistelemaan Megadramonia vastaan, jotta Taichi ja Yamato voivat pelastaa Takerun. Leomon myöhemmin todisti, kuinka Angemon pelasti Takerun ja muuttui digimunaksi annettuaan voimansa MetalGreymonille ja WereGarurumonille Velgemonin kukistamiseksi. Myöhemmin DanDevimonin kukistumisen jälkeen Leomon, Spadamon, Falcomon ja Peckmonit pelastavat Taichin, Yamaton ja Takerun laumalta Mamemoneja ja BigMamemoneja ja kukistettuaan Mamemonit taistelussa he auttoivat ElDradimonia laskeutumaan turvallisesti maan alle. Leomonin ja hänen ryhmänsä tiet Valittujen kanssa erkanevat, kun Valittujen saapuessa Ikuiselle mantereelle, he jäävät puolustamaan ElDradimonia mustilta salamoilta. Myöhemmin paljastui, että Leomon ja muut olivat selvinneet hengissä ja koonneet Lopmonin sekä muita eloonjääneitä Valittujen ystäviä turvaan ElDradimonin selkään. Hän oli myöhemmin myös auttamassa ElDradimonia palaamaan omaan kotiinsa, kun taas Spadamon, Falcomon ja osa Peckmoneista olivat lähteneet auttamaan Lopmonia etsimään uutta kotia Millenniummonin takia kodittomiksi jääneille digimoneille. Kun Valitut lopulta kukistivat Abbadomonin ja palasivat omaan maailmaansa, Leomon kertoi ElDradimonin selässä Bearmonille sekä digimonien uuden sukupolven edustajille tarinoita Valituista. Kausi oli ensimmäinen Digimon-sarjan kausi, jossa Leomon selvisi hengissä koko kauden läpi eikä kertaakaan kuollut tai uhrautunut.

Leomonin nimi tulee latinan sanasta leo, joka tarkoittaa leijonan tähdistöä.

Leomonin vaihtoehtoisia muotoja ovat BanchoLeomon, MadLeomon, IceLeomon, KaiserLeomon ja BlackLeomon. Leomonista on olemassa myös X-Antibodymuoto Leomon X.

Fresh In-Training Rookie Champion Ultimate Mega
Zurumon Pagumon Elecmon Leomon GrapLeomon SaberLeomon

Leopardmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Leopardmon (jap. Duftmon) on Mega-tason ritaridigimon ja yksi Royal Knightseista. Leopardmonin haarniska on ruskeaa digikromattua metallia ja hyvin kestävä. Leopardmonilla on valkoiset siivet, pitkä keltainen tukka, punainen viittavyö ja pitkä valkoinen miekka oikeassa kädessään. Leopardmonin hyökkäyksiä ovat Extinction Wave ja Black Aura Blast. Leopardmon voi myös kehittyä Leopard Modeen, voimakkaampaan Mega-muotoonsa jos taistelu muuttuu henkilökohtaiseksi. Leopardmonin motto on "oikeus on valtaa". Digimon Data Squadissa Leopardmon esittelee itsensä Yggdrasilille ja hänen annettiin liittyä mukaan taisteluun. Leopardmon hyökkäsi Japaniin ja taisteli Rosemonia ja Ravemonia vastaan. Taistelun aikana Leopardmon selitti heille Royal Knightsien oikeudentajun sanoen Digimaailman pelastamisen olevan jopa omien liittolaistensa ja asukkaiden uhraamisen arvoista. Yoshido ja Keenan kehittivät Rosemonin ja Ravemonin Burst Modeen jolloin he onnistuivat tuhoamaan Leopardmonin. Leopardmon muuntautui digimunaksi joka siirtyi takaisin Digimaailmaan.

Digimon Chronicle X -mangassa Yggdrasil antoi Leopardmonille X-Antibodyn muuntautuen Leopardmon X-muotoon. Yggdrasil lähetti Leopardmonin, Magnamonin, Dynasmonin ja UlforceVeedramonin avustamaan taistelussa demonilordidigimoneja vastaan. Gallantmonin avustettua Gankoomonia, hän käski Leopardmonin avustamaan muita ja Leopardmon X auttoi Crusadermonia kukistamaan Barbamonin ja AxeKnightmonin, joka pakeni.

Leviamon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Leviamon on Mega-tason digimon, joka esiintyy peleissä Digimon World Data Squad ja Digimon World DS. Leviamon on yksi Seitsemästä Suuresta Demonilordista ja edustaa kateuden syntiä ja Merkuriusta. Leviamonin nimi tulee Leviatan-nimisestä hirviöstä, joka mainitaan Raamatussa. Leviamon muistuttaa kaksihäntäistä lohikäärmettä jolla on valtava kita. Leviamonin sanotaan oleilevan Nettimeren syvyyksissä lähellä Dark Areaa.

Digimon Fusionissa Mikey kutsui Leviamonin käytettyään tämän DigiMemories-muistitikkua ja Leviamon vapautti Shoutmonin Ebidramonin kynsistä Rostrum-hyökkäyksellään. Muita Leviamonin hyökkäyksiä ovat Cauda ja Anima. Myöhemmin Leviamon oli yksi niistä digimoneista, jotka lopputaistelussa yhdistyivät Shoutmonin kanssa Shoutmon X7 Superior Modeen, joka tuhosi MegaDarknessBagramonin.

Digimon Chronicle X -mangassa Leviamon oli selvinnyt Projekti X:ästä ja nukkui Nettimeren pohjassa. Kukaan ei uskaltanut lähestyä Leviamonia tämän ison koon takia. Lopulta Lucemon X herätti nukkuvan Leviamonin ja antoi tälle X-Antibodyn, jolloin Leviamon muuntautui Leviamon X-muotoon. Leviamon X taisteli yhdessä Belphemonin kanssa Kentaurosmonia ja Craniamonia vastaan, jotka myöhemmin UlforceVeedramonin avulla kukistivat Leviamonin, Belphemonin ja Daemonin. Myöhemmin Diaboromon X käytti Leviamonia miekkanaan taistellessaan Royal Knightseja vastaan.

Liamon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Liamon on Champion-tason eläindigimon, joka muistuttaa leijonaa. Liamonin hyökkäyksiä ovat Thunder of King ja Critical Strike. Liamon on esiintynyt Digimon-korttipelissä. Liamon voi kehittyä Liollmonista ja Digimon Heroes! -pelissä Liamon voi kehittyä LoaderLiomoniksi.

Lightdramon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lightdramon (engl. Raidramon) on Armor-tason Digimon-hahmo, joka tunnetaan myös ”Jyrisevänä Ystävyytenä”. Se haarniskoituu V-monista Ystävyyden Digi-Eggin avulla. Se käyttää hyökkäyksissään sähköistä sarveaan ja sähköisiä piikkejään, jonka avulla toteuttaa hyökkäyksensä "Blue Thunder" (Sininen ukkonen).

Lightdramon on V-monin toinen haarniskoitumismuoto. Ensimmäisen kerran V-mon kehittyi Lightdramoniksi Digimon Zero Twon jaksossa 11 ja sai poistettua Garurumonin avulla MetalGreymonilta pahan spiraalin. Lightdramon esiintyi myös Digimon Adventure V-Tamer 01 -mangassa.

Lightdramonin nimi tulee englannin kielen sanoista lightning eli salama sekä dragon eli lohikäärme.

Hyökkäykset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Blue Thunder (Thunder Blaster): Lightdramonin perushyökkäys. Ampuu salaman selkänsä piikeistä.
 • Lightning Blade: Ampuu salaman sarvestaan.
 • Thunder Bite (Electric Bite): Puree vihollistaan sähköllä varatuin hampain tai ampuu sähköä suustaan.
Fresh In-Training Rookie Champion DNA-Ultimate DNA-Mega
Chicomon Chibimon V-mon XV-mon Paildramon Imperialdramon
Armor 1 Armor 2 Armor 3
Fladramon Lightdramon Magnamon

Lilamon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lilamon on Ultimate-tason keijudigimon, joka muistuttaa ulkonäöltään pihasyreenikukkaa. Lilamonilla on kukkamaiset kädet ja jalat, vihreä rintamus, kukkaa muistuttava pääsuojus ja vihreät hiukset. Lilamonin hyökkäyksiä ovat Lila Shower, Beauty Slap, Marvel Shot, One Two Pollen, Lilac Dagger, Lila Needle, Lovely Cologne ja Beauty Shock. Lilamon voi kehittyä Sunflowmonista. Lilamon esiintyi Digimon Data Squadissa, kun Yoshi kehitti Lalamonin Lilamoniksi taistelussa Mammothmonia vastaan. Digimon Fusionissa Lilamon nähtiin Jungle Zonella Stingmonin sielunkumppanina. Lilamon ohjeistaa lapsia suorittamaan rituaalin, jotta Deckerdramon päästäisi lapset Hidden Sanctuarylle. Myöhemmin Lilamon nähtiin Honey Landilla, jossa Honeybeemonit hyökkäsivät hänen kimppuunsa, mutta Mervamon pelasti hänet. Lilamon oli yksi niistä digimoneista, jonka Mikey yhdisti Shoutmonin kanssa Shoutmon Times Seven Superior Modeen lopputaistelussa MegaDarknessBagramonia vastaan. Lilamon voi kehittyä Rosemoniksi.

Lilimon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lilimon (engl. Lillymon) on Digimon-hahmo. Mimi Tachikawan Viattomuuden Tunnus saa Togemonin muuttumaan Lilimoniksi tarpeen tullen. Lilimonin hyökkäyksiä ovat Flower Cannon (Kukkakanuuna) ja "Flower Wreath" ja Digimon World 2 -videopelissä "Petit Heal". Lilimon on Ultimate-tason kukkaistytön tapainen keijudigimon, jolla on päässään vaaleanpunainen ruusu ja niskasta roikkuu alaspäin köynnöksiä selkään asti. Lilithmonilla on vaaleanpunainen ruusu myös hameena ja lehtikuvioinen paita sekä kukkakengät. Lilithmonin neljä siipeä muistuttavat lehtiä. Käsissä Lilithmonilla on kukkahansikkaat. Lilimon on Mimin kokoinen digimon. Digimon Adventuressa Lilimon poisti DarkTyrannomonilta kirouksen Flower Wreath -iskullaan. Vamdemon halvaannutti Lilimonin Death Scream -iskullaan, mutta Wizardmon paransi hänet. Lilimon myöhemmin avusti lapsia taistelussa Pimeyden Valtiaita ja Apocalymonia vastaan. Myöhemmin sarjassa Digimon Zero Two Lilimon auttoi taistelussa Treemonia vastaan. Digimon Tamersissa Lilimonin kortti nähtiin yhdessä Togemonin kortin kanssa jaksossa 2. Digimon Frontierissa Lilimoneja nähtiin Autumn Leaf Fairilla.

Digimon Fusionissa Lilimon esiintyi Hymyjen Kylän asukkaana. Lilimon yritti saada Sunflowmonien avulla Mikeyn vakuuttuneeksi Shoutmonin pyynnöstä auttaa heitä. Lilimon myöhemmin avusti tarkkailemaan Tactimonia ja jäi kylään Mikeyn onnistuttua torjumaan uhan. Paljon myöhemmin Lilimon ilmestyi valeasussa Dragon Landilla kertoen Mikeylle tilanteesta. Lilimon liittyi Mikeyn ryhmään Dorbickmonin tuhouduttua. Lilimon lohdutti Ballistamonia kun Shoutmon ja tämän ystävät joutuivat Olegmonin loitsun valtaan. Myöhemmin Lilimon auttoi vapauttamaan Mikemonit ja Turuiemonit Bright Landilla. Lopputaistelussa MegaDarknessBagramonia vastaan Lilimon tuhosi armeijan Bulbmoneja Bombmonien avustuksella ja yhdistyi Shoutmonin kanssa Shoutmon X7 Superior Modeen Final Fusionin yhteydessä.

Lilimonin nimi tulee englannin sanasta lily eli lilja. Lilimon voi kehittyä Rosemoniksi. Lilimonista on myös X-Antibodymuoto Lilimon X, joka esiintyi Digimon Heroes! -pelissä.

Fresh In-Training Rookie Champion Ultimate Mega
Yuramon Tanemon Palmon Togemon Lilimon Rosemon

Liollmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Liollmon on Rookie-tason eläindigimon. Liollmon muistuttaa leijonanpentua, jolla on Pyhä Sormus kaulassaan. Liollmonin hyökkäyksiä ovat Lio Claw ja Critical Bite. Liollmon on esiintynyt Digimon Accel: Justice Genome -pelissä. Liollmon voi kehittyä Liamoniksi.

LoaderLiomon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

LoaderLiomon on Ultimate-tason konedigimon. LoaderLiomon muistuttaa konemaista leijonaa, jolla on piikkinuija hännässään. LoaderLiomonin hyökkäyksiä ovat Boring Storm ja Loader Morningstar. LoaderLiomon on esiintynyt Digimon-korttipelissä ja Digimon Heroes! ja Digimon ReArise -peleissä. Elokuvasarjassa Digimon Adventure tri. LoaderLiomon oli Daigo Nishijiman digimonkumppanin Bearmonin Ultimate-muoto, joka taistelussa Pimeyden valtiaita vastaan digivoitui Baihumoniksi, yhdeksi Digimaailman neljästä vartijasta.

Lobomon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lobomon (jap. Wolfmon) on Hybrid-tason soturidigimon. Lobomon voi syntyä kenestä tahansa Valon ihmishengen avulla. Lobomon muistuttaa ihmistä, jolla on liilan ja valkoisen värinen haarniska ja valosta tehdyt miekat. Lobomonin hyökkäyksiä ovat Lobo Kendo ja Howling Laser. Lobomon pystyy myös tekemään Chaos Field yhteishyökkäyksen Duskmonin kanssa ja Shining Burst Slash yhteishyökkäyksen Agunimonin kanssa. Digimon Frontierissa Koji pystyi muuttumaan Lobomoniksi AncientGarurumonin Valon ihmishengen avulla.

Locomon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Locomon on Ultimate-tason digimon, joka esiintyy elokuvassa Digimon Tamers: Runaway Locomon. Locomon muistuttaa valtavaa höyryveturia vaunuineen. Locomonin hyökkäyksiä ovat Steam Bomb ja Wheel Grinder. Locomon ilmestyy ihmisten maailmaan ja aiheuttaa kaaosta juna-asemilla. Growlmon ei pysty pidättämään Locomonia kauan mutta Takato, Rika ja Renamon onnistuvat livahtamaan vaunuihin. Rika yrittää tuhota veturin tulipesän, mutta Parasimon ottaa Rikan mielen valtaansa. Beelzemon yrittää taistella Locomonia vastaan mutta Locomon tuhoaa Beelzemonin moottoripyörän. Takato onnistuu vapauttamaan Rikan hetkeksi Parasimonin hallinnasta. Parasimon pakottaa Locomonin kehittymään mega-muotoonsa, GranLocomoniksi. Takato ja Guilmon kehittyvät Gallantmoniksi, joka tuhoaa Parasimonin, mutta Parasimon lähettää signaalin Digimaailmaan, jonka seurauksena lukemattomia Parasimoneja ilmestyy ihmisten maailmaan. Lapset ovat tappiolla, kunnes Gallantmon muuntautuu Crimson Modeen ja tuhoaa Parasimonit Crimson Light -iskullaan. GranLocomon muuntautuu takaisin Locomoniksi ja palaa Digimaailmaan. Digimon Fusionissa Locomon esiintyy Kiichi Funabashin digimonkumppanina. Tämä Locomon omaa lentokyvyn tosin kuin muut Locomonit. Locomon voi yhdistyä Dorulumonin kanssa hybridimuotoon.

Muodot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Champion Ultimate Mega
Tankmon Locomon GranLocomon

Lopmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lopmon on Rookie-tason jänisdigimon, joka muistuttaa Terriermonia. Lopmon on väriltään ruskea ja hänellä on kolme pientä sarvea päässään. Lopmonin hyökkäyksiä ovat Petit Twister, Blazing Ice, Spinning Slap, Dark Twister ja Lop Balloon. Lopmon voi myös tehdä Double Typhoon yhteishyökkäyksen Terriermonin kanssa. Lopmon esiintyi ensimmäisen kerran Digimon-elokuvassa jossa lasten tuhottua pahan Cherubimonin, Willis löysi hänen digimunansa joka kuoriutui Lopmoniksi. Tämä kohtaus tosin oli leikattu pois elokuvasta. Digimon Tamersissa Zhuqiaomon dedigivoi Antylamonin takaisin Lopmoniksi rangaistuksena petturuudesta. Myöhemmin Lopmonista tuli Shiuchon Wongin digimonkumppani. Lopmon vei lapset Zhuqiaomonin luo ja pyysi ettei hän vahingoita lapsia. Zhuqiaomon hyökkäsi Lopmonin kimppuun, mutta WarGrowlmon pelasti hänet. Myöhemmin Lopmon sai takaisin kykynsä kehittyä Antylamoniksi taistelussa D-Reaperiä vastaan. Lopmon myöhemmin palasi Digimaailmaan lasten digimonien kanssa. Lopmon esiintyi myös elokuvassa Digimon Tamers: Runaway Locomon, jossa Parasimonit uhkailivat häntä ja Shiuchonia, mutta Beelzemon pelasti heidät. Myöhemmin Lopmon osallistui Rikan syntymäpäiville.

Digimon Frontierissa lasten tuhottua pahan Cherubimonin he löytävät hänen digimunansa joka kuoriutuu Lopmoniksi. Lopmon oli läsnä lopputaistelussa Lucemonia vastaan. Digimon Fusionissa Lapset pelastavat Lopmonin LadyDevimoneilta. Lopmon kertoo heille NeoVamdemonin vanginneen hänen sukulaisiaan linnaansa. Taistelussa NeoVamdemonia vastaan Lopmon alkaa hehkua valkoisena. Lopmon uhraa itsensä taistelussa, jotta OmniShoutmon ja ZekeGreymon voivat yhdistyä keskenään Shoutmon DX-muotoon. Myöhemmin Lopmon oli yksi niistä digimoneista, joka yhdistyi Shoutmonin kanssa Shoutmon X7F Superior Modeen lopputaistelussa MegaDarknessBagramonia vastaan.

Vuoden 2020 Digimon Adventure -sarjassa Lopmon on pyhiin digimoneihin kuuluvan Cherubimonin Rookie-muoto, joka eli nykyään Woodmonien ja Budmonien metsässä. WarGreymonin näkeminen sai hänen muistonsa entisestä elämästään palaamaan, jolloin hän kertoi Taichille ja Soralle Millenniummonin uhasta. Hän herätti Komondomonit, muinaiset kuljetusdigimonit, viemään Woodmonit ja Budmonit turvaan. Ennen lähtöään näiden mukaan, hän selitti Taichille, että Ophanimonin reinkarnaation oli tarkoitus tulla Hikarin digimonkumppaniksi niin kuin Seraphimonin reinkarnaatiosta oli tullut Takerun digimonkumppani. Lopmon oli myöhemmin löytänyt tiensä Leomonin, ElDradimonin ja Valittujen muiden eloonjääneiden luokse.

Digimon Survive-pelissä Shuuji Kayaman digimonkumppani on Lopmon.

Lopmon voi kehittyä Wendigomoniksi, Turuiemoniksi tai suoraan Antylamoniksi. Lopmonista on myös X-Antibodymuoto Lopmon X.

Lotosmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lotosmon (jap. Lotusmon) on Mega-tason keijudigimon. Lotosmon muistuttaa naista, jolla on violetti vaatetus, valkoiset siivet ja mustat kengät. Lotosmon kantaa toisessa kädessään Caduceus-nimistä sauvaa ja toisessa kädessään kukallista sateenkaarenväristä sauvaa. Lotosmonin hyökkäyksiä ovat Serpent Cure, Serpent Ruin ja Seven's Fantasia. Lotosmon on esiintynyt peleissä Digimon World Dawn and Dusk ja Digimon Story: Super Xros Wars Red and Blue. Digimon Data Squadissa Nanami pystyi muuntautumaan BioLotosmoniksi Kuratan annettua hänelle enemmän voimia. BioLotosmon tuhosi vesiputouksen Holy Capitalin lähellä ja taisteli MirageGaogamonia vastaan, mutta MirageGaogamon kukisti hänet ja palautti takaisin Nanamiksi. Lotosmonin nimi tulee Nymphaea lotusista.

LovelyAngemon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

LovelyAngemon on Mega-tason enkelidigimon. LovelyAngemon muistuttaa naista, jolla on pitkät keltaiset hiukset joiden ympärillä on violetit serpentiininauhat, kultainen silmikko, valkoinen vaatetus, joissa on violetteja raitoja, punaiset jalkasuojukset, joissa on kultaiset siivet ja käsissään punavalkoiset hanskat. LovelyAngemonin hyökkäyksiä ovat Dream Hurricane ja Marble Impact. LovelyAngemon on esiintynyt V-Jump -mangassa ja Digimon ReArise -pelissä Angewomonin vaihtoehtoisena Mega-muotona.

Loweemon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Loweemon on Champion-tason soturidigimon. Loweemon voi syntyä kenestä tahansa hyvän Pimeyden Hengen avulla. Loweemon muistuttaa ihmistä, jolla on sfinksin pää ja musta haarniska ja Danzai no Yari -niminen keihäs. Loweemonin hyökkäyksiä ovat Shadow Meteor, Shadow Lance, Flash Spear, Dark Slice, Dark Rocket, Dark Coffin ja Air Intence Finite Meteor. Digimon Frontierissa Kouichi Kimura pystyi muuntautumaan Loweemoniksi hyvän Pimeyden Hengen avulla. Myöhemmin Loweemon uhrasi itsensä ottamalla vastaan Lucemonin Dead or Alive hyökkäyksen pelastaakseen Koujin. Loweemon on esiintynyt myös Digimon Masters, Digimon Heroes! ja Digimon Battle Spirit 2 -peleissä.

Lucemon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lucemon on Rookie-tason enkelidigimon, joka muistuttaa nuorta lasta. Lucemonin hyökkäyksiä ovat Divine Feat ja Grand Cross.

Lucemonilla on poskessa ja rinnassa violetti tatuointi ja hänellä on vaaleat lyhyet hiukset. Lucemonilla on molemmissa jaloissa ja käsissä kultaiset renkaat. Lucemonilla on useita enkelimäisiä siipiä, jotka ovat valkoiset. Lucemon on hyvin vahva huolimatta siitä, että on Rookie-tasoa. Hän pystyy pitämään puoliaan jopa Mega-tason digimoneja vastaan. Lucemonin nimi tulee Lucifer arkkienkelistä. Lucemon on myös yksi Seitsemästä Suuresta Demonilordista ja edustaa ylpeyden syntiä ja aurinkoa.

Lucemon on Digimon Frontierin päävihollinen. Ennen sarjan tapahtumia Lucemon pysäytti sodan ihmis- ja petodigimonien välillä luoden säännöt yhteiskunnalle, jossa hän toimi täydellisenä hallitsijana. Hänen omat voimansa kuitenkin turmelivat hänet ja hän alkoi painostaa muita digimoneja. Lucemon taisteli 10 Legendaarista Soturia vastaan, mutta kärsi tappion, jonka jälkeen hänet vangittiin Dark Areaan. Lucemon alkoi korruptoida Cherubimonia ja Royal Knightseja keräämään dataa elvyttämään hänet. Heidän onnistuttua tässä Lucemon pystyi vapautumaan omasta vankeudestaan. Ollessaan tappiolla lapsia vastaan Lucemon latasi itseensä Dynasmonin ja Crusadermonin datan ja muuttui Ultimate-muotoonsa, Chaos Modeen. Tässä muodossa Lucemon muistuttaa ihmistä, jolla on valkoinen vaatetus ja musta päällysasu ja hänellä on selässään kymmenen siipeä, joista vasemmat ovat mustanvärisiä demonisiipiä ja oikeat valkoisia enkelimäisiä siipiä. Lucemon voitti helposti taistelussa EmperorGreymonin ja MagnaGarurumonin ja lapset eivät pärjänneet hänelle, kunnes Kouichi uhrasi henkensä antaen voimansa Takuyalle ja Koujille jotka muuntautuivat Susanoomoniksi. Lucemonin Ultimate-muoto oli hyvin vahva ja edes Susanoomon ei pärjännyt hänelle nopeudessa, kunnes Susanoomon halkaisi Lucemonin Celestial Blade hyökkäyksellään. Lucemon ei kuitenkaan kuollut vaan jakautui kahdeksi digimunaksi, joista toinen räjähti valoksi ja toinen absorboi itseensä Dark Arean energian muuntautuen Mega-muotoonsa, Satan Modeen (virallisesti Shadowlord Mode), joka muistuttaa tuhon lohikäärmettä, joka kantaa siivissään harjanteita, jotka kuvaavat Seitsemää Demonilordia ja käsissään Gehenna nimistä isoa mustaa valopalloa. Tässä muodossa Lucemon onnistui avaamaan portaalin ihmisten maailmaan ja pystyi torjumaan lasten hyökkäykset kunnes Susanoomon onnistui raahaamaan Lucemonin takaisin Digimaailmaan. Lucemon tuhosi kaiken vähän mikä Digimaailmasta oli jäljellä ja lapset huomasivat Lucemonin tämän muodon olevan vain nukke Lucemonin todelliselle Mega-muodolle, Lucemon Larvalle, joka erkani tästä muodosta, jonka Susanoomon voitti. Lucemon Larva muistuttaa kalpeaa keltaista toukkaa, jolla on 12 kullanväristä siipeä ja pitkä pistin pyrstössään. Lucemon Larva pisti Susanoomonia pistimellään jolloin Susanoomon jakautui 10 Legendaariseksi Soturiksi, jotka jokainen iskivät miekkansa Lucemoniin. Lucemon Larva hajosi dataksi ja Lucemon tuhoutui lopullisesti.

Digimon Fusionissa Lucemon esiintyy Heaven Zonen asukkaana. Lucemon puolustaa lapsia oikeudessa SlushAngemonia vastaan ja osoituksena armostaan ja kannatuksestaan hänet kruunataan alueen johtajaksi. Lucemon kuitenkin paljastuu Laylamonin vakoojaksi ja saatuaan koodikruunun itselleen Lucemon muuntautuu Chaos Modeensa ja repii alueen kahtia. Shoutmon ja Shakkoumon onnistuvat kukistamaan Lucemonin mutta hän selviytyy ja kidnappaa Nenen ja absorboi itseensä pimeää energiaa ja muuntautuu Shadowlord Modeen ja vangitsee Nenen käsissään olevaan pimeään palloon Gehennaan. Lucemonin yrittäessä absorboida itseensä Heaven Zonen datan, Shoutmon rikkoo Lucemonin käsissä olevan pimeän kuulan vapauttaen Nenen. Tämän jälkeen Sparrowmon yhdistyi Shoutmon X4 kanssa Shoutmon X5-muotoon onnistuen tuhoamaan Lucemonin.

Digimon Chronicle X -mangassa Lucemon oli saanut itselleen X-Antibodyn muuntautuen Lucemon X -muotoon, joka vastasi voimiltaan Mega-tasoa ja ulkonäöltään valkohaarniskaista Lucemonin Chaos Modea, jolla oli useita kullanvärisiä siipiä. Lucemon X halusi tuhota kaikki olemassaolevat digimaailmat ja hän aiheutti kapinan Dark Areassa saaden muut pahat digimonit yrittämään pakoa todistaen Laylamonin ja Examonin välisen taistelun. Lucemon herätti nukkuvat Leviamonin ja Belphemonin ja antoi heille X-Antibodyt ja usutti heidät Kentaurosmonin ja Craniamonin kimppuun taistellen itse Beelzemonin, pahan Cherubimonin ja Ophanimon Falldown Moden kanssa Jesmonia ja Gankoomonia vastaan onnistuen kukistamaan heidät. Lucemon X myöhemmin pakeni kun Royal Knightsit onnistuivat kukistamaan kaikki muut demonilordidigimonit. Tämän jälkeen Lucemon raahasi kukistetut demonilordidigimonit Dark Areaan ja paljasti salaisen suunnitelmansa Keramon X:än, jonka Lucemon ohjeisti kehittymään Diaboromoniksi, joka jakaantui seitsemään osaan. Kukin Diaboromoneista otti miekakseen yhden kukistuneista demonilordidigimoneista Lucemonin yhdistäessä itsensä vapaaehtoisesti viimeisen Diaboromonin kanssa. Diaboromonit taistelivat Royal Knightseja vastaan ja yhdistyivät keskenään Ogudomon X-muotoon. Jesmon GX:n onnistuttua kukistamaan Ogudomonin tämä palautui takaisin seitsemäksi demonilordidigimoniksi Lucemonin käyttäessä viimeiset voimansa paetessaan takaisin Dark Areaan.

Hyökkäykset Perusmuodossa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Grand Cross: Luo kymmenen valopalloa ja lähettää ne vastustajaa kohti ristin muodossa.
 • Divine Feat: Luo miekan näköisen valonhehkuisen keihään ja iskee sillä vastustajaansa.

Hyökkäykset Chaos Modessa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Paradise Lost Punch: Lucemon iskee vastustajaansa toistuvilla alaspäin kohdistuvilla potkuilla ja nyrkiniskuilla.
 • Ultimate Destruction (Dead or Alive): Pysäyttää vastustajansa valon palloon, jonka hän sekoittaa pimeyden palloon vangiten vastustajansa pyöriviin Sphereihin, jonka jälkeen pallo räjähtää joko vahingoittaen tai tuhoten vastustajansa.
 • Terrible Dance: Hyökkää vastustajan kimppuun potkaisemalla tätä vinhasti pyörien.
 • Deadly Roll: Hyökkää taianomaisesti vastustajan kimppuun potkien tätä useasti.

Hyökkäykset ShadowLord Modessa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Tide of Despair (Purgatorial Flame): Hengittää ulos murskaavan aallon kiirastulen liekkejä.
 • Anihilism Maelstrom (Divine Atonement) ampuu energiasäteitä siivissään olevista harjanteista.
 • Wrath of Darkness: Ampuu käsissään olevasta mustasta valopallosta Gehennasta tuhon säteen.
 • Destructive Field:
 • Dimension Slasher: (vain peleissä) Viiltää vastustajiaan kynsillään muuttaen heidät digiegg-muniksi.

Hyökkäykset Larva Modessa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Grand Stinger: Ampuu vastustajaansa pistimestään tulevilla energiaiskuilla.

Hyökkäykset X-Modessa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Seventh Divine Cruz: Ampuu vastustajaa kohti kymmenen kuumaa tuhon valopalloa ristin muodossa.

Ludomon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ludomon on Rookie-tason Armordigimon. Ludomon muistuttaa pientä olentoa, jolla on vihreä armeijamainen haarniska ja kypärä ja kilvet käsissään. Ludomonin hyökkäys on Wall Rake. Ludomon on esiintynyt Digimon Reference Book -kirjassa ja Digimon Pendulum Ver.20th -pelissä. Ludomon kehittyy Kakkinmonista ja voi kehittyä TiaLudomoniksi.

Luminamon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Luminamon on Ultimate-tason keijudigimon. Luminamon muistuttaa valkoista olentoa, jolla on pitkät korvat, sädekehä päänsä ympärillä ja vaaleanpunainen vaatetus. Luminamonin hyökkäyksiä ovat Lightening Feel ja Lumina Flash. Luminamon on esiintynyt Digimon Xros Wars -mangassa ja Digimon All-Star Rumble -pelissä. Luminamon voi kehittyä Shademonista. Luminamon kykeni Shademonin tavoin yhdistymään Nene Amanon kanssa hybridimuotoon.

Lunamon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lunamon on Rookie-tason eläindigimon, joka muistuttaa neljäkorvaista jänistä. Lunamonin hyökkäyksiä ovat Luna Claw, Tear Shot ja Lop-ear Ripple. Digimon Fusionissa Lunamon nähtiin Disc Zonen asukkaana. Lunamon kauhistui kun Christopher Aonuma tappoi Mercurymonin. Lunamon seurasi sivusta lasten ja Bagra Armyn joukkojen taistelua ja myöhemmin evakuoitiin Warrior Zonelle muiden alueen asukkaiden mukana Disc Zonen tuhouduttua. Myöhemmin aivopesty Lunamon nähtiin Olegmonin miehistössä. Olegmonin tuhouduttua Lunamon, Coronamon ja Spadamon ottivat hänen laivansa auttaakseen Gold Landin asukkaita. Lunamon oli yksi niistä digimoneista, jotka yhdistyivät Shoutmonin kanssa Shoutmon X7F Superior Modeen lopputaistelussa MegaDarknessBagramonia vastaan. Vuoden 2020 Digimon Adventure -sarjassa Lunamoneja nähtiin ylläpitämässä pesulaa matkustelevien digimonien turvapaikkana toimivalla keitaalla. Myöhemmin Lunamon auttoi lapsia torjumaan Komondomoneihin kohdistuvat Jagamonin hyökkäykset kuplien avulla. Lasten lähdettyä Lunamon antaa heille kupliaan mukaan, jotta nämä voisivat vastaisuudessa pestä Komondomonin aina, kun oli tarvetta. Lunamon oli myöhemmin tavannut muita Valittujen kanssa ystävystyneitä digimoneja, kuten Leomonin, Lopmonin ja ElDradimonin, samaan aikaan kun Valitut valmistautuivat Sinetöidyillä mailla kohtaamaan Millenniummonin. Lunamon kehittyy Moonmonista ja voi kehittyä Lekismoniksi.

Lycamon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lycamon on Mega-tason digimon, joka esiintyy Digimon Adventure V-Tamer 01 -mangassa Daemonin kätyrinä. Lycamonin nimi tulee Lycaonista, Arkadian kuninkaasta, jonka Zeus muutti sudeksi.

Lynxmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lynxmon on Armor-tason eläindigimon. Lynxmon voi syntyä Tailmonista Rohkeuden Digi-Eggin avulla. Lynxmon muistuttaa palavaa ilvestä ja on Garurumonin kovin kilpailija. Lynxmonin hyökkäyksiä ovat Howling Buster ja Wild Nail Claws. Digimon Tamersissa Lynxmon taisteli Renamonia vastaan, mutta Renamon tuhosi Lynxmonin. Digimon Data Squadissa ennen sarjan tapahtumia Lynxmon hyökkäsi Akihiro Kuratan kimppuun, mutta Spencer Damon pelasti Kuratan heittämällä Lynxmonin mereen. Digimon Ghost Gamessä Lynxmon nähtiin Piamonin johtaman sirkusryhmän jäsenenä. Lynxmon taisteli BetelGammamonia vastaan, mutta hävisi Piamonin miekan pistettyä häntä.