Luettelo digimoneista A–C

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Agumon)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo digimoneista A–C. Luettelo ei ole täydellinen.

Muut luettelot:

A[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Abbadomon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Abbadomon on vuoden 2020 Digimon Adventure: -sarjassa esiintyvä Mega-tason digimon sekä Negamonin voimakkain muoto. Abbadomon muistuttaa ulkonäöltään Shademonin ja Fullmetal Alchemist -sarjan Priden risteytystä eli mustanväristä kuulaa, jolla on iso valtava suu, punaisia halkeamilta näyttäviä raitoja ympärillään ja useita Shademonia muistuttavia lonkeroita punaisilla silmillä ja terävähampaisilla kidoilla. Abbadomonin hyökkäyksiä ovat Gaze Erasier, Gaia-lightness ja White Liner. Abbadomonin sisällä sijaitsee tämän ydinkeho ja todellinen muoto Abbadomon Core, joka on silmistä ja terävähampaisista suista koostuva olento, jonka muu ruumiinrakenne muistuttaa kovasti Omnimonia. Abbadomon Coren hyökkäyksiä ovat Eclipse None, Death Charge, Binjerādo ja Gaze Erasier. Abbadomonin nimi tulee raamatussa mainitusta Abaddonista, mikä tarkoittaa kaiken tuhoamista.

Negamon kehittyi Abbadomoniksi pian sen jälkeen, kun Taichi Yagami, WarGreymon, Yamato Ishida ja MetalGarurumon luulivat tuhonneensa sen. Abbadomon nielaisi Sora Takenouchin, Hououmonin, Koushiro Izumin, HerculesKabuterimonin, Mimi Tachikawan, Rosemonin, Jou Kidon ja Vikemonin, muuttaen heidät aineettomiksi sekä täysin kyvyttömiksi auttamaan muita Valittuja. Abbadomon kesti WarGreymonin ja MetalGarurumonin hyökkäykset ja melkein tuhosi heidätkin. Mutta toivon valo, jota virtasi Digimaailman lisäksi myös oikean maailman ihmisistä, palautti Soran, Piyomonin, Koushiron, Tentomonin, Mimin, Palmonin, Joun ja Gomamonin fyysiset olomuodot sekä kehitti kumppanidigimonit taas Mega-muotoihinsa. He lähettivät toivon valon eteenpäin Takeru Takaishille, Seraphimonille, Hikari Yagamille ja Ophanimonille, jotka käyttivät sitä pelastaakseen Taichin, WarGreymonin, Yamaton ja MetalGarurumonin sekä yhdistääkseen WarGreymonin ja MetalGarurumonin jälleen Omnimoniksi.

Omnimon murtautuu Abbadomonin kuoren sisään kohtaamaan Abbadomon Coren. Abbadomon Core ja Omnimon käyvät tasaväkistä taistelua, kunnes Omnimon lävistää Abbadomon Coren miekallaan, jolloin Abbadomonin voimat alkavat muuttaa myös Omnimonia valkoiseksi tyhjyydeksi. Valittujen periksiantamattomuus sekä kaikkien kahdeksan Tunnuksen voima pelastaa Omnimonin ja saa tämän siirtymään Alter-S -muotoon, minkä jälkeen Omnimon Alter-S tuhoaa Abbadomonin ytimen halkaisemalla tämän kahtia. Abbadomon Coren yläosa muuttuu violetiksi pilveksi, jolla on valtava terävähampainen kita, ja yrittää nielaista Omnimon Alter-S:n, joka tuhoaa hänet sisältä päin. Abbadomon luulee katoavansa kokonaan, mutta Omnimon vakuuttaa Abbadomonin syntyvän uudelleen digimunasta kuten muutkin digimonit, ja toivon mukaan valosta ja pimeydestä neutraalina digimonina. Abbadomonin ulkoinen olemus ja ydinkehon jäännökset muuttuivat digimunaksi, joka hajosi lopulta valkoiseksi valoksi Omnimonin tuhotessa Abbadomonin luoman valkoisen tyhjyyden.

Achillesmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Achillesmon on Mega-tason ihmispetodigimon. Achillesmon muistuttaa harmaata lihaksikasta ihmistä, jolla on jaloissaan kultaiset kilvet, joissa on siniset siivet, kultaiset suojukset käsissään ja nilkoissaan, valkoiset kengät, valkoinen rintapanssari, kultainen kypärä päässään ja kädessään kultainen keihäs. Achillesmonin hyökkäyksiä ovat Anemodarmenos, Asteroeidis ja Ruthless Spear. Achillesmon on esiintynyt Digimon Reference Book -kirjassa. Achillesmonin nimi tulee kreikkalaisessa mytologiassa esiintyvästä Akhilleus-soturista.

Aegiochusmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aegiochusmon on Ultimate-tason jumaldigimon. Aegiochusmonilla on ihmisen vartalo, vuohen jalat ja sarvet, punaiset lihaksikkaat kädet ja pitkä valkoinen tukka. Aegiochusmon voi kehittyä Aegiomonista. Aegiochusmonin hyökkäyksiä ovat Bolt Break Knockdown, Lightning Pile ja Charging Strike. Aegiochusmonista on olemassa myös sininen, vihreä, musta ja Holy-versio, joista viimeksi mainittu voi kehittyä Jupitermoniksi. Aegiochusmon on esiintynyt pelissä Digimon Crusader. Aegiochusmonin nimi tulee Jove Aegiochusista.

Aegiomon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aegiomon on Champion-tason jumaldigimon. Aegiomon muistuttaa ihmistä, jolla on vuohen jalat, mustat sarvet päässään, punainen kaulaliina, pieni repeytynyt musta vaatetus ja valkoiset hanskat. Aegiomonilla on Syrinx-niminen huilu vyötäisillään. Aegiomonin hyökkäyksiä ovat Attract Echo, Iron Trust ja Stun Beat Blow. Aegiomon voi kehittyä Aegiochusmoniksi. Aegiomon on esiintynyt videopelissä Digimon Crusader.

Aegisdramon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aegisdramon on Mega-tason kyborgidigimon. Aegisdramon muistuttaa kyberneettistä lohikäärmettä, jolla on kyberneettiset kädet ja siivet. Aegisdramonin hyökkäyksiä ovat Shine Breaker ja Tera Hydro Breath. Aegisdramon on esiintynyt Digimon Story: Lost Evolution ja Digimon All-Star Rumble -peleissä. Aegisdramonin nimi tulee sanoista Aegis ja Dramon.

AeroVeedramon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

AeroVeedramon on Ultimate-tason lohikäärmedigimon. AeroVeedramon muistuttaa isokokoista Veedramonia, jolla on punaiset siivet. AeroVeedramonin hyökkäyksiä ovat V-Wing Blade, Dragon Impulse, V-Breath Arrow, Magnum Crasher, Wind Guardian ja Twister Saber. AeroVeedramon on esiintynyt mangassa Digimon Adventure V-Tamer 01 Taichin Veedramon Zeromarun Ultimate-muotona sekä peleissä Digimon Adventure: Anode/Cathode Tamer, Digimon Adventure 02: Tag Tamers, Digimon Tamers: Brave Tamer, Digital Monster D-Project, Digimon World 2, Digimon World: Next Order, Digimon World Dawn and Dusk, Digimon Story: Lost Evolution, Digimon Story: Cyber Sleuth ja Digimon Story: Cyber Sleuth - Hacker's Memory. AeroVeedramon voi kehittyä UlforceVeedramoniksi.

Agumon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Agumon (jap. アグモン) on Digimon Adventuressa Taichi Yagamin kumppani. Agumon on Rookie-tason digimon, joka on kehittynyt Koromonista ja kehittyy Greymoniksi. Agumonin hyökkäyksiä ovat Baby Flame (Pieni liekki), Pepper Breath, Spit Fire tai Claw Attack. Agumon on pieni ja keltainen, dinosauruksen näköinen matelijadigimon. Se on sarjan tunnetuimpia hahmoja. Se on myös tuotesarjan virallinen maskotti. Jaksosta 27 eteenpäin Agumonin suomenkielisenä äänenä oli Antti Pääkkönen. Agumon voi muotoharpata suoraan Mega-tason WarGreymoniksi asti. Tähän pystyy myös Gabumon. Agumonin nimi tulee japanin sanasta agurabana, joka tarkoittaa isoa, litteää kuonoa.

Digimon Tamersissa Agumon nähtiin Takaton unessa. Digimon Frontierissa Agumoneja nähtiin Autumn Leaf Fairilla. Digimon Data Squadissa Agumon nähdään Marcus Damonin digimonkumppanina. Tässä sarjassa Agumonin vaihtoehtoiset kehitysmuodot ovat GeoGreymon, RizeGreymon ja ShineGreymon. Agumon voi myös muuntautua Burst Modeen, jossa Agumon saa punaiset lohikäärmemäiset siivet ja pyrstön ja käsiinsä punaiset suojukset. Agumoneja nähtiin myös takaumassa, jossa Kuratan ryhmä tuhosi digimoneja. Digimon Fusionissa Agumoneja nähtiin Mikeyn unessa. Myöhemmin Mikey käytti Agumonin Digimemories-korttia, jossa kolme Agumonia käyttivät Triple Baby Flame-hyökkäystään taistelussa AncientVolcamonia vastaan. Myöhemmin kolme Agumonia yhdistyivät Shoutmonin kanssa Shoutmon X7 Superior Modeen lopputaistelussa MegaDarknessBagramonia vastaan. Digimon Fusionin kolmannella kadella mystinen kellokauppias kutsui Agumonin ja Taichin avuksi taistelussa Quartzmonia vastaan. Agumon teki myös vierailevan esiintymisen animesarjassa Digimon Universe: Appli Monsters ja Agumon esiintyi myös Digimon Adventure V-Tamer 01 -mangassa ja Digimon Next -mangassa Tsurugi Tatsunon digimonkumppanina. Mangassa Agumonin vaihtoehtoinen Mega-muoto oli VictoryGreymon. Agumonin X-Antibodymuoto Agumon X esiintyi Digimon D-Cyber -mangassa ja Digimon Battle -pelissä. Agumonin vaihtoehtoisia muotoja ovat mm BlackAgumon, SnowAgumon, ToyAgumon, ClearAgumon ja Agumon Expert.

Fresh In-Training Rookie Champion Ultimate Mega DNA-Mega
Botamon Koromon Agumon Greymon MetalGreymon
(SkullGreymon)
WarGreymon
BlitzGreymon
Agumon (Bond of Bravery)
Omnimon

Agumon (Bond of Bravery)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Agumon (Bond of Bravery) (jap. Agumon -Yuki no Kizuna-) on Mega-tason digimon, joka esiintyi elokuvassa Digimon Adventure: Last Evolution Kizuna. Se muistuttaa oranssiin ja siniraitaiseen haarniskaan pukeutunutta ihmistä. Sen kypärä muistuttaa Greymonia ja sen kädet ovat aseistettu hansikkaissa olevilla punaisilla kynsimäisillä terillä. Se on Agumonin legendaarinen ja voimakkain yksilöllinen kehitysmuoto ja sen hyökkäyksiä ovat Str-lash Salamander, Red Reamer ja Gaia Brave.

Fresh In-Training Rookie Champion Ultimate Mega DNA-Mega
Botamon Koromon Agumon Greymon MetalGreymon
(SkullGreymon)
WarGreymon
BlitzGreymon
Agumon (Bond of Bravery)
Omnimon

Agumon Expert[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Agumon Expert on Rookie-tason digimon, joka muistuttaa yliopistosta valmistunutta Agumonia, jolla on valkoinen tohtorimainen takki, jossa on pinssi ja ylioppilashattu päässään ja kädessään karttakeppiä muistuttava sauva. Agumon Expertin hyökkäyksiä ovat Baby Flame, Professor's Hat, Professor's Rod ja Sharp Claw. Agumon Expert on esiintynyt peleissä Digimon Twin L & R ja Digivice iC 20X. Agumon Expertistä on olemassa myös sininen viruspohjainen versio Fake Agumon Expert, jolla on musta tohtorinkaapu ja musta ylioppilaslakki ja vaaleanpunainen lepakkoa muistuttava sauva kädessään. Fake Agumon Expertin hyökkäyksiä ovat Imitation Professor's Hat ja Imitation Professor's Rod. Fake Agumon Expert on esiintynyt pelissä Digimon Story: Cyber Sleuth.

Agunimon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Agunimon (jap. Agnimon) on Hybrid-tason velhodigimon. Agunimon voi syntyä kenestä tahansa Tulen ihmishengen avulla. Agunimonilla on pitkä keltainen tukka, punainen haarniska ja Tulen hengen tunnus vyössään ja naamiossaan. Agunimonin hyökkäyksiä ovat Pyro Punch, Pyro Darts ja Pyro Tornado. Agunimon voi myös tehdä Cross Fire yhteishyökkäyksen Shutumonin kanssa ja Shining Burn Slash hyökkäyksen Lobomonin kanssa. Agunimon esiintyi Digimon Frontierissa, kun Takuya sai haltuunsa AncientGreymonin Tulen ihmishengen ja muuttui sen avulla Agunimoniksi. Digimon Fusionissa Agunimoneja nähtiin Mikeyn unessa. Digimon Xros Wars-mangassa Agunimon nähtiin Colosseum Zonen asukkaana. Agunimonin nimi tulee Agnista.

Airdramon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Airdramon on Champion-tason lohikäärmedigimon, jolla on punertavat siivet, sininen vartalo ja keltainen harja pyrstössä ja kaulassa. Airdramonin hyökkäyksiä ovat Spinning Needle, God Tornado, Wing Cutter, Tail Whip ja Big Jaw. Digimon Adventuressa Airdramon nähtiin ainoastaan jaksossa 38, jossa hänet nähdään valokuvassa riehumassa Moskovassa yhtenä lukuisista Digimaailmasta ilmestyneistä digimoneista, jotka kiteyttivät kaiken mitä koskettivat ja joihin muiden digimonien aseet eivät tehonneet. Airdramon oletettavasti katosi vasta Pimeyden valtiaiden ja Apocalymonin tuhouduttua. Sarjassa Digimon Zero Two lukemattomia Airdramoneja oli Digimon-keisarin pahan renkaan vaikutuksen alaisena. Myöhemmin digimonkeisari käytti Airdramonin siipiä osana Kimeramonia. Airdramon ilmestyi myös Pimeyden Merellä ja hyökkäsi Hikarin kimppuun mutta Angewomon tuhosi Airdramonin. Airdramon nähtiin myös amerikkalaisen Valitun lapsen digimonkumppanina ja lopputaistelussa BelialVamdemonia vastaan. Digimon Tamersissa Airdramon nähtiin repeämässä taivaalla Vikaralamonin hyökättyä kaupunkiin.

Digimon Frontierissa viisi Airdramonia toimivat Zanbamonin joukoissa yrittäessään puolustaa Autumn Leaf Fairia Dynasmonilta ja Crusadermonilta. Dynasmon tuhosi helposti kolme heistä ja Crusadermon yritti tuhota loput kaksi mutta EmperorGreymon ja MagnaGarurumon estivät sen. Mitä muille Airdramoneille tapahtui on tuntematonta. Digimon Data Squadissa kolme Airdramonia lensivät Marcuksen ja Agumonin yli heidän ollessa etsimässä Torsteinia ja Gaomonia. Airdramon nähtiin myös Digimon Adventure V-Tamer 01 -mangassa ja Digimon Ghost Gamessä.

Ajatarmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ajatarmon on Ultimate-tason kasvidigimon. Ajatarmon muistuttaa kasvimaista ihmistä, jolla on vihreät housut, lonkeroita muistuttavat kädet, vihreät lonkerot selässään, myrkkypistimiä muistuttavat hiukset ja oikeassa kädessään musta sirppiä muistuttava ase ja Parasaurmonin kalloa muistuttava kilpi. Ajatarmonin hyökkäyksiä ovat Assault Hatchet, Entangling Ivy ja Shotgun Moss. Ajatarmon esintyi ensimmäisen kerran Vital Bracelet Digital Monster: Hermit in the Jungle -pelissä. Digimon Ghost Gamessä Ajatarmon oli ilmestynyt ihmisten maailmaan ja ihastunut Yuto-nimiseen poikaan, joka työskenteli kukkakaupassa hoitaen kasvejaan rakkaudella. Ajatarmon suunnitteli muuttavansa pojan Ajatarmoniksi, jotta he voisivat olla yhdessä ikuisesti ja harjoitellut muuttamalla Yuton kanssa tekemisissä olevien ihmisten ruumiinosia kasveiksi ruumiinsa mahlan avulla. Yuton pyydettyä Rulin, Hiron ja Kiyoshiron apua he kohtasivat Ajatarmonin ja kukistivat tämän, mutta Ajatarmon ei luovuttanut ja yritti muuttaa mahlallaan itsensä ihmiseksi, mutta tämä aiheutti Ajatarmonin kuoleman. Ajatarmonin nimi tulee suomalaisessa mytologiassa esiintyvästä Ajatarista.

Akatorimon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Akatorimon on Champion-tason lintudigimon. Akatorimon muistuttaa Kokatorimonia, mutta sillä on lyhyemmät jalat. Akatorimonin hyökkäyksiä ovat Scar-Red Eye ja Akatori Kick. Akatorimon on esiintynyt peleissä Digimon World, Digimon World 2, Digimon World DS, Digimon World Dawn and Dusk ja Digimon World Championship.

Aldamon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aldamon on Hybrid-tason velhodigimon. Aldamon syntyy kun molemmat Tulen henget yhdistetään keskenään. Aldamon muistuttaa Agunimonin ja BurningGreymonin risteytystä. Aldamonin hyökkäyksiä ovat Solar Wind Destroyer ja Atomic Inferno. Digimon Frontierissa Takuya muuntautui Aldamoniksi ja tuhosi BlackSeraphimonin ja Mercurymonin. Aldamonin nimi tulee Ardhanarista.

Allomon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Allomon on Armor-tason dinosaurusdigimon. Allomon syntyy Hawkmonista Rohkeuden Digieggin avulla. Allomon muistuttaa sinistä allosaurusta, jolla on punaiset raidat. Allomonin hyökkäyksiä ovat Dino Burst ja Dynamite Head. Digimon Tamersissa Allomon taistelee Renamonia vastaan ja on voitolla kunnes Guilmon ja Terriermon tulevat väliin, minkä jälkeen Rika jäädyttää Allomonin SnowAgumonin DigiModify-kortilla ja Renamon tuhoaa Allomonin Koyosetsu-hyökkäyksellään ja lataa tämän datan itseensä. Digimon Fusionissa Allomon esiintyi Noborun digimonkumppanina. Vuoden 2020 Digimon Adventure -sarjassa useita Allomoneja hyökkäsivät metsään Megadramonien ja Tankdramonin kanssa sytyttäen metsän tuleen, aikomuksenaan syödä sen asukkaiden dataa kehittyäkseen vahvemmiksi. Myöhemmin Allomonit jatkoivat taistelua lapsia vastaan Tankdramonin tuhoutumisen jälkeen. Vegiemon nähtiin myöhemmin ratsastamalla yhdellä Allomoneista. Lopulta WarGreymon tuhosi sekä Allomonit että Vegiemonin. Mustia versioita Allomonista esiintyi Valkyrimonin kokeessa jahtaamassa Botamonia, jonka oli osa Taichin koetta Rohkeuden Tunnuksen täyden voiman löytämiseksi. Botamonista kehittynyt Greymon kuitenkin tuhosi ne. Allomonista on olemassa myös X-Antibodymuoto Allomon X, joka esiintyi pelissä Digimon World Re:Digitize: Decode.

Alphamon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alphamon on Mega-tason ritaridigimon ja yksi Royal Knightseista. Alphamonilla on musta digikromattu haarniska joka on hyvin kestävä. Alphamonilla on myös sininen viitta selässään. Alphamonin hyökkäyksiä ovat Seiken Gradalpha ja Digitalize of Soul. Alphamon kantaa myös X-Antibodya. Alphamonilla on myös Ouryuken-muoto, jossa Alphamon DNA-Digivoituu Owryumonin kanssa, saaden siivet ja Ouryuken nimisen miekan. Tällä Alphamonin muodolla on Kyūkyokusenjin Ouryūken -niminen hyökkäys. Elokuvassa Digital Monster: X-Evolution DoruGreymon kehittyy Alphamoniksi Omnimonin hyökättyä hänen kimppuunsa. Alphamon kertoo Omnimonille ettei voi antaa Yggdrasilille anteeksi tämän tekoja ja saa Omnimonin vakuutettua, että heidän tulee molempien kohdata Yggdrasil. Alphamon onnistuu tuhoamaan DexDorugoramonin matkan aikana kehityttyään Ouryukeen-muotoonsa. Kohdattuaan Yggdrasilin, Dexmon hyökkää heidän kimppuunsa. Alphamon taistelee Dexmonia vastaan mutta tuntee saman tuskan kuin Dexmon aina vahingoittaessaan häntä. Tällöin Alphamon tajuaa, että Dexmon on hänen "toinen puoliskonsa" jonka Yggdrasil loi Dorugamonin datasta. Alphamon tarttuu Dexmoniin ja lävistää sekä itsensä että Dexmonin miekallaan. Ennen kuolemaansa Alphamon antaa X-Antibodynsä Omnimonille, joka muuntautuu X-muotoonsa. Alphamon yhdistyy Dexmonin kanssa ja taantuu takaisin Dorumoniksi. Tämän jälkeen Omnimon tuhoaa Yggdrasilin All Delete -hyökkäyksellään, mikä luo Digimaailman uudelleen.

Digimon Data Squadissa Alphamon ja Examon ovat ainoat Royal Knightsit, jotka eivät esiinny sarjassa vaikka Alphamon tekee pienen cameo-roolin sarjan toisessa jaksossa.

Digimon Adventure tri. -elokuvasarjassa Alphamon esiintyy Yggdrasilin palvelijana ja hän kykenee siinä siirtymään Ouryuken-muotoon ilman DNA-digivoitumista. Hänet nähtiin ensin ensimmäisen osan, Reunion, alussa, kun hän kukisti Daisuke Motomiyan, Ken Ichijoujin, Miyako Inouen ja Iori Hidan. Myöhemmin hän raahasi kädellään ensin yhden ihmisten maailmaan ilmestyneistä tartutetuista Kuwagamoneista takaisin Digimaailmaan. Sitten hän saapui etsimään Meicoomonia, josta oli tullut Meiko Mochizukin digimonkumppani. Omnimon ajoi hänet kuitenkin tiehensä. Alphamon teki lyhyen paluun kolmannen osan, Confessionin, lopussa, kun Valitut lapset näkivät hänet Digimaailmassa taistelemassa Jesmonia vastaan. Viidennessä osassa, Coexistence, hän paljastui Yggdrasilin palvelijaksi ja yritti estää Jesmonia tuhoamasta Raguelmonia. Alphamonia ei tämän jälkeen enää nähty, mutta kuudennessa osassa, Future, paljastettiin, että Alphamon oli hyökännyt Daisuken ja muiden kimppuun, koska nämä olivat saaneet tietää Yggdrasilin aikeista.

Digimon Chronicle -mangassa Alphamon taisteli Dexmonia vastaan ja kukisti tämän muututtuaan Ouryuken-muotoon. Digimon Chronicle X -mangassa Alphamon taisteli yhdessä Omnimonin ja muiden Royal Knightsien kanssa seitsemää Diaboromonia vastaan, jotka käyttivät yhtä Seitsemästä Suuresta Demonilordidigimonista miekkanaan. Myöhemmin Alphamon muuntautui Ouryuken-muotoonsa yrittäen kukistaa Ogudomonin kamikazehyökkäyksellään, mutta epäonnistui.

Rookie Champion Ultimate Mega DNA-Mega
Dorumon Dorugamon DoruGreymon Alphamon Alphamon Ouryuken

Amphimon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Amphimon on Mega-tason kyborgidigimon ja Jellymonin Mega-muoto. Sen hyökkäyksiä ovat Frozen Crystal, Aqua Blade, Thunder Break ja Umbrella Defender. Digimon Ghost Gamessä Thetismon megakehittyi ensimmäistä kertaa Amphimoniksi taistellessaan Cthyllamonia vastaan.

Muodot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Fresh In-Training Rookie Champion Ultimate Mega
Puyomon Puyoyomon Jellymon TeslaJellymon Thetismon Amphimon

AncientBeetlemon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

AncientBeetlemon on Mega-tason myyttinen hyönteisdigimon ja yksi Kymmenestä Legendaarisesta Soturista. AncientBeetlemon muistuttaa ulkonäöltään japanilaisen Dynastinaen ja tamminkaisen risteytystä. AncientBeetlemonin hyökkäyksiä ovat Calamity Thunder ja Tera Blaster. Digimon Frontierissa AncientBeetlemon oli yksi niistä digimoneista, jotka menneisyydessä taistelivat Lucemonia vastaan. AncientBeetlemon oli myöhemmin antanut Ukkosen ihmis- ja petohenget Ophanimonille. Lopputaistelussa Lucemon Larvaa vastaan Susanoomon jakautui 10 Legendaariseksi Soturiksi ja AncientBeetlemon antoi iskunsa Lucemoniin, joka tuhoutui lopullisesti. AncientBeetlemon voi kehittyä sinisestä AtlurKabuterimonista.

AncientGarurumon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

AncientGarurumon on Mega-tason myyttinen eläindigimon ja yksi Kymmenestä Legendaarisesta Soturista. AncientGarurumon muistuttaa kyborgimaista ja ihmismäistä BeoWolfmonia, jolla on valkoinen panssarointi ja isot kirveitä muistuttavat miekat käsissään. AncientGarurumonin hyökkäyksiä ovat Sharpness Claymore ja Absolute Zero. Digimon Frontierissa AncientGarurumon oli yksi niistä digimoneista, jotka menneisyydessä taistelivat Lucemonia vastaan. AncientGarurumon oli myöhemmin antanut Valon ihmis- ja petohenget Seraphimonille. Lopputaistelussa Lucemon Larvaa vastaan Susanoomon jakautui 10 Legendaariseksi Soturiksi ja AncientGarurumon antoi iskunsa Lucemoniin, joka tuhoutui lopullisesti. Elokuvassa Digimon Frontier: Island of Lost Digimon AncientGarurumon ilmestyi yhdessä AncientGreymonin kanssa ja tuhosi Ornismonin.

AncientGreymon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

AncientGreymon on Mega-tason lohikäärmedigimon ja yksi Kymmenestä Legendaarisesta Soturista. AncientGreymon muistuttaa lohikäärmettä jolla on punainen panssarointi ja liekehtivät siivet. AncientGreymonin hyökkäyksiä ovat Gaia Tornado ja Omega Burst. Digimon Frontierissa AncientGreymon oli yksi niistä digimoneista, jotka menneisyydessä taistelivat Lucemonia vastaan. AncientGreymon oli myöhemmin antanut Tulen ihmis- ja petohenget Ophanimonille. Lopputaistelussa Lucemon Larvaa vastaan Susanoomon jakautui 10 Legendaariseksi Soturiksi ja AncientGreymon antoi iskunsa Lucemoniin, joka tuhoutui lopullisesti. Elokuvassa Digimon Frontier: Island of Lost Digimon AncientGreymon ilmestyi yhdessä AncientGarurumonin kanssa ja tuhosi Ornismonin.

AncientKazemon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

AncientKazemon on Mega-tason muinainen ihmislintudigimon ja yksi Kymmenestä Legendaarisesta Soturista. AncientKazemon muistuttaa ihmisen ja linnun risteytystä, jolla on kultaiset siivet ja sateenkaarenvärinen vaatetus ja miekka kädessään. AncientKazemonin hyökkäyksiä ovat Storm Gazer ja Rainbow Symphony. Digimon Frontierissa AncientKazemon oli yksi niistä digimoneista, jotka menneisyydessä taistelivat Lucemonia vastaan. AncientKazemon oli myöhemmin antanut Tuulen ihmis- ja petohenget Seraphimonille. Lopputaistelussa Lucemon Larvaa vastaan Susanoomon jakautui 10 Legendaariseksi Soturiksi ja AncientKazemon antoi iskunsa Lucemoniin, joka tuhoutui lopullisesti.

AncientMegatheriummon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

AncientMegatheriummon on Mega-tason muinainen petodigimon ja yksi Kymmenestä Legendaarisesta Soturista. AncientMegatheriummon muistuttaa valtavaa Pelorovista, jolla on pitkä valkoinen turkki. AncientMegatheriummonin hyökkäyksiä ovat Freezing Blizzard ja Great Snowplow. Digimon Frontierissa AncientMegatheriummon oli yksi niistä digimoneista, jotka menneisyydessä taistelivat Lucemonia vastaan. AncientMegatheriummon oli myöhemmin antanut Jään ihmis- ja petohenget Ophanimonille. Lopputaistelussa Lucemon Larvaa vastaan Susanoomon jakautui 10 Legendaariseksi Soturiksi ja AncientMegatheriummon antoi iskunsa Lucemoniin, joka tuhoutui lopullisesti.

AncientMermaimon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

AncientMermaimon on Mega-tason muinainen ihmisvesipetodigimon ja yksi 10 Legendaarisesta Soturista. AncientMermaimon muistuttaa sinistä merenneidon ja ihmisen risteytystä, jolla on siivet, pitkät valkoiset hiukset ja kultainen kolmikärki käsissään. AncientMermaimonin hyökkäyksiä ovat Great Maelstrom ja Crystal Billow. Digimon Frontierissa AncientMermaimon oli yksi niistä digimoneista, jotka menneisyydessä taistelivat Lucemonia vastaan. AncientMermaimon oli myöhemmin antanut Veden ihmis- ja petohenget Cherubimonille. Lopputaistelussa Lucemon Larvaa vastaan Susanoomon jakautui 10 Legendaariseksi Soturiksi ja AncientMermaimon antoi iskunsa Lucemoniin, joka tuhoutui lopullisesti. AncientMermaimon voi kehittyä Mermaimonista.

AncientSphinxmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

AncientSphinxmon on Mega-tason myyttinen petodigimon ja yksi Kymmenestä Legendaarisesta Soturista. AncientSphinxmon muistuttaa mustaa Sfinksiä, jolla on kultaiset siivet. AncientSphinxmonin hyökkäyksiä ovat Dark Blast ja Necro Eclipse. Digimon Frontierissa AncientSphinxmon oli yksi niistä digimoneista, jotka menneisyydessä taistelivat Lucemonia vastaan. AncientSphinxmon oli myöhemmin antanut Pimeyden ihmis- ja petohenget Cherubimonille. Lopputaistelussa Lucemon Larvaa vastaan Susanoomon jakautui 10 Legendaariseksi Soturiksi ja AncientSphinxmon antoi iskunsa Lucemoniin, joka tuhoutui lopullisesti. AncientSphinxmon myöhemmin viestitti Koujille että tämän veli Koichi on yhä elossa.

Digimon Ghost Gamessä AncientSphinxmon muutti ihmisiä kivilaatoiksi, kun he eivät osanneet vastata hänen heille esittämiinsä arvoituksiin, jättäen jälkeensä vain kengät. Heidän joukossaan oli Tsukiyono Rulin ystävä Kaoru, joka johti hänet ja muut etsimään häntä läheltä kulttuurikohteita. Hiro Amanokawa ja Gammamon löysivät hänet lopulta, kun hän muutti taidemaalarin kiveksi, mutta se johti vain siihen, että myös Hiro muuttui, samoin kuin Higashimitarai Kiyoshiro, joka saapui pian sen jälkeen. Gammamon ja Jellymon menivät takaisin Rulin luo ja kertoivat hänelle mitä oli tapahtunut, ja sitten he menivät pyytämään Mummymonin apua, joka päätteli oikein, että tämä oli AncientSphinxmonin teko. Pian tämän jälkeen taivaalle ilmestyi massiivinen mutta epätäydellinen pyramidi, joka oli rakennettu kivilaatoista. Ruli lensi Airdramonin päälle päästäkseen lähelle sitä, ja AncientSphinxmon ilmestyi heidän eteensä selittäen, kuinka pyramidi toisi muinaisen digitaalisen maailman hallitsijan Pharaohmonin ihmisten maailmaan, muuttaen sen muinaiseksi maailmaksi, jota AncientSphinxmon piti ihmissivilisaatiota parempana. Angoramon kehittyi Lamortmoniksi taistelemaan AncientSphinxmonia vastaan ​​muiden Digimonien rinnalla, mutta AncientSphinxmon voitti heidät helposti. Ruli yritti auttaa Lamortmonia, mutta AncientSphinxmon osui Airdramoniin ja tyrmäsi Rulin taivaalta. AncientSphinxmon yritti muuttaa Rulin kivilaataksi, pyramidin yläkiveksi, mutta Lamortmon ja Ruli kieltäytyivät luovuttamasta, koska he rakastivat ihmiskulttuuria ja halusivat oppia lisää siitä, minkä vuoksi Lamortmon kehittyi ensimmäistä kertaa Diarbbitmoniksi. Diarrbitmon voitti helposti AncientSphinxmonin tuhoten hänen Dark Blastinsa, mutta sitten AncientSphinxmon yritti vetää hänet kuoleman maailmaan Necro Eclipsella. Diarrbitmon onnistui vapautumaan ja työnsi vahingossa AncientSphinxmonin pyörteeseen, eikä pystynyt sitten pelastamaan häntä. AncientSphinxmonin kuollessa kivilaatat palasivat ihmismuotoonsa, eikä Pharaohmon materialisoitunut ihmisten maailmaan.

AncientSphinxmon voi kehittyä Cerberumonista.

AncientTroiamon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

AncientTroiamon on Mega-tason muinainen kasvidigimon ja yksi Kymmenestä Legendaarisesta Soturista. AncientTroiamon muistuttaa Troijan hevosta, jolla on tykit rinnassaan, suussaan ja sivuillaan. AncientTroiamonin hyökkäyksiä ovat Epeius Gimmick ja Suprise Cannon. Digimon Frontierissa AncientTroiamon oli yksi niistä digimoneista, jotka menneisyydessä taistelivat Lucemonia vastaan. AncientTroiamon oli myöhemmin antanut Puun ihmis- ja petohenget Cherubimonille. Lopputaistelussa Lucemon Larvaa vastaan Susanoomon jakautui 10 Legendaariseksi Soturiksi ja AncientTroiamon antoi iskunsa Lucemoniin, joka tuhoutui lopullisesti. AncientTroiamon kehittyy Pinomonista ja voi kehittyä Apocalymoniksi Digimon Masters -pelissä.

AncientVolcamon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

AncientVolcamon on Mega-tason mineraalidigimon ja yksi Kymmenestä Legendaarisesta Soturista. AncientVolcamon muistuttaa lihaksikasta ihmistä, joka kantaa tulivuorta selässään. AncientVolcamonin hyökkäyksiä ovat Atomic Bomber, Super Nova/Lava Lance ja Big Bang Boom ja Fused-muodossa Maximum Big-Bang. Digimon Frontierissa AncientVolcamon oli yksi niistä digimoneista, jotka menneisyydessä taistelivat Lucemonia vastaan. AncientVolcamon oli myöhemmin antanut Maan ihmis- ja petohenget Cherubimonille. Lopputaistelussa Lucemon Larvaa vastaan Susanoomon jakautui 10 Legendaariseksi Soturiksi ja AncientVolcamon antoi iskunsa Lucemoniin, joka tuhoutui lopullisesti. AncientVolcamon esiintyi Digimon Fusionissa Magma Zonen johtajana ja lasten vihollisena orjuuttaen alueen asukkaat. Lasten onnistuttua vapauttamaan alueen digimonit AncientVolcamon hyökkää lasten kimppuun mutta Shoutmon X4 onnistuu kukistamaan AncientVolcamonin. Myöhemmin lasten saatua alueen Code Crownin haltuunsa AncientVolcamon yhdistyy Meramonien kanssa AncientVolcamon Fused-muotoon. Lapset kuitenkin voittavat hänet helposti. AncientVolcamon myöhemmin syntyy uudelleen ja muuttuu hyväksi. AncientVolcamonin nimi tulee sanoista Ancient ja Volcamon.

AncientWisemon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

AncientWisemon on Mega-tason muinainen mutanttidigimon ja yksi Kymmenestä Legendaarisesta Soturista. AncientWisemon muistuttaa Zhuge Liang-olentoa, jolla on valtava vihreä kaapumainen vaatetus, valtava peili rinnassaan ja vihreä hattu, jossa on harmaat ulokkeet, joiden päissä ovat kuuta ja aurinkoa muistuttavat koristeet. AncientWisemonin hyökkäyksiä ovat Laplace no Mia ja Elder Sign. Digimon Frontierissa AncientWisemon oli yksi niistä digimoneista, jotka menneisyydessä taistelivat Lucemonia vastaan. AncientWisemon oli myöhemmin antanut Teräksen ihmis- ja petohenget Cherubimonille. Lopputaistelussa Lucemon Larvaa vastaan Susanoomon jakautui 10 Legendaariseksi Soturiksi ja AncientWisemon antoi iskunsa Lucemoniin, joka tuhoutui lopullisesti.

Vuoden 2020 Digimon Adventure -sarjassa puussa, joka sisältää kaiken Digimaailmaa koskevan tiedon, on Tunnuksia käsittelevä kammio, jonka sisäänkäyntiä koristaa AncientWisemonia esittävä patsas.

AncientWisemon voi kehittyä Wisemonista.

Andromon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Andromon on Ultimate-tason androididigimon. Andromonin nimi tulee sanasta androidi, mikä tarkoittaa koneihmistä. Andromonin hyökkäyksiä ovat Spiral Sword, Gattling Missiles ja Weak Slap. Andromon voi kehittyä HiAndromoniksi. Digimon Adventuressa Andromon oli ensimmäinen Valittujen lasten kohtaama Ultimate-tason digimon, joka oli Devimonin musta rattaan vaikutuksen alaisena. Andromon voitti helposti taistelussa Greymonin ja Garurumonin, mutta lopulta Kabuterimon sai vapautettua Andromonin pahasta renkaasta. Seuraavan kerran Andromon nähtiin Mugendramonin hallitsemassa kaupungissa. Andromon auttoi Valittuja lapsia voittamaan Mugendramonin ja Piamonin. Lasten tuhottua Apocalymonin Digimaailmaan tuli rauha, ja Andromon otti valituista lapsista kuvan muistoksi ennen heidän paluutaan oikeaan maailmaan.

Sarjassa Digimon Zero Two Andromon oli Digimonkeisarin apulainen: hän oli mustan renkaan vaikutuksen alaisena. Andromon taisteli Daisukea ja Pegasmonia vastaan, kunnes Hikari onnistui vapauttamaan Andromonin renkaan vaikutuksesta, minkä jälkeen Andromon tuhosi Pimeän Tornin Gattling Missiles -hyökkäyksellä.

Digimon Tamersissa Andromon nähtiin yhdessä jaksossa, jossa hän hävittyään taistelun Orochimonille dedigivoitui vammojensa seurauksena Guardromoniksi. Myöhemmin Guardromonista tuli Kazun digimonkumppani.

Elokuvassa Digital Monster X-Evolution Andromon esiintyy Yggdrasilin kätyrinä. Hän saa surmansa WarGreymon X:n Dramon Killer -iskusta. Digimon Next -mangassa Andromon nähdään Light Cityssä. Chaosdramon tuhoaa Andromonin tämän asetettua viruksen, joka muuttaa koneita NEO:n osiksi.

Digimon Fusionissa useita Andromoneja nähtiin Splashmonin armeijassa Cyber Landilla. Andromon nähtiin myös Digimon Xros Wars -mangassa.

Vuoden 2020 Digimon Adventure -sarjassa Soundbirdmonin aivopesemä Andromon hyökkäsi Mimin ja Palmonin kimppuun ja tappoi Guardromonin. Myöhemmin Lilimon onnistui vangitsemaan Andromonin kasvattamansa kasvillisuuden sisään, jolloin lapset pääsivät pakenemaan.

Fresh In-Training Rookie Champion Ultimate Mega
MetalKoromon Kapurimon Hagurumon Guardromon Andromon HiAndromon

Angemon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Angemon on Champion-tason digimon ja kehittyy Digimon Adventuressa Patamonista tarpeen tullen Takerun digivicen avulla. Takerun Toivon Tunnus saa Angemonin muuttumaan HolyAngemoniksi. Angemon voi myös DNA-digivoitua Ankylomonin kanssa Shakkoumoniksi. Angemon on kuusisiipinen, miespuolinen enkelidigimon. Angemonilla on valkosiniset vaatteet, pitkät, kullanruskeat hiukset ja kypärä päässä ja kultainen sauva kädessä. Angemonin naispuolinen vastine on Tailmonin Ultimate-muoto Angewomon, johon Angemon on rakastunut. Angemonin hyökkäyksiä ovat Heaven's Knuckle, Holy Rod, God Typhoon, Halo Attack, Angel Slap, Staff Sweep ja Holy Shot.

Digimon Adventuressa Patamon kehittyi Angemoniksi ja tuhosi Devimonin Heaven's Knucle hyökkäyksellään tuhoutuen samalla itse. Angemonin sulat kuitenkin yhdistyivät Digiegg-munaksi ja myöhemmin muna kuoriutui Poyomoniksi. Angemon on Adventuressa hyvin voimakas Champion-tason Digimoniksi. Hän tuhosi Phantomonin ja oli ainoa, joka pystyi edes haavoittamaan Vandemonia ennen kuin Tailmon kehittyi Angewomoniksi ja pärjäsi taistelussa myös jonkin aikaa Piamonillekin.

Digimon Frontierissa Angemon oli yksi Ophanimonin palvelijoita. Juuri Angemon kutsui lapset Digimaailmaan Ophanimonin pyynnöstä. Digimaailmaan kutsutuista lapsista Katsuharu, Teppei, Chiaki, ja Teruo kieltäytyivät palaamasta takaisin omaan maailmaansa kun heitä ei valittu ja Angemon sai tehtäväksi tarkkailla heitä. Angemon asettui heidän kanssa Steel Towniin, jossa Angemon joutui taistelemaan Sagittarimonia vastaan. Angemon pelasti valitut lapset, jotka yllättyivät nähdessään muita lapsia Digimaailmassa. Angemon selitti valituille lapsille muiden lasten taustat. Sagittarimonin hyökättyä Centarumon-armeijansa kanssa Angemon taisteli Sagittarimonia ja tämän armeijaa vastaan. Valitut lapset onnistuivat kukistamaan Centarumonit ja Angemon sai kukistettua Sagittarimonin. Muut lapset päättivät tämän jälkeen uskoa valittujen lasten puheita ja päättivät lähteä omaan maailmaansa. Tämän jälkeen Dynasmon ja Crusadermon hyökkäsivät lasten kimppuun ja Dynasmon tuhosi Angemonin ja latasi tämän Fraktaalikoodin.

Digimon Fusionissa menneisyydessä Angemon koulutti nuorta Baalmonia Sand Zonella tulemaan Valon Soturiksi huolimatta siitä että alueen kuningatar torjui hänet jatkuvasti. Eräänä päivänä Baalmonin korruptio sai hänet tappamaan Angemonin itsepuolustukseksi. Myöhemmin Angemoneja nähtiin Mikeyn unessa ja Sky Zonen asukkaina. Digimon Fusionin kolmannella kaudella Mystinen kellokauppias kutsui Angemonin avuksi taistelussa Quartzmonia vastaan. Digimon Adventure V-Tamer 01 -mangassa useita Angemoneja nähtiin HolyAngemonin joukoissa. Yksi Angemon joutui Neo Saiban uhriksi. Yksi Angemon taisteli isoa Devidramonia vastaan Neon hyökättyä HolyAngemonin linnaan. Myöhemmin Arkadimonin Ultra-muoto tuhosi hyökkäyksellään lukuisia itsemurhahyökkäystä yrittäneitä Angemoneja. Digimon Next -mangassa Angemon taisteli Devimonia vastaan Net Game Worldissa. Myöhemmin eri Angemon avusti Tsurugi Tatsunoa ja tämän ystäviä taistelussa NEOa vastaan. Angemon esiintyi myös Digimon Xros Wars -mangassa.

Vuoden 2020 Digimon Adventure -sarjassa useita Angemonin patsaita nähtiin temppelissä Sateenkaarivuorella, jonne Taichi, Sora, Agumon ja Piyomon saapuivat. Myöhemmin selvisi, että Angemon oli seitsemään pyhään digimoniin kuuluvan Seraphimonin Champion-muoto. Kauan sitten pyhät digimonit johtivat valon digimoneja taisteluun pimeyden digimoneja vastaan. Seraphimon ja Ophanimon olivat yhdessä kuuden soturidigimonin kanssa voittaneet Millenniummonin, mutta soturidigimonit muuttuivat jälkeenpäin digimuniksi, kun taas Seraphimon ja Ophanimon jäivät pimeyden miasman vangeiksi, jotka yrittivät korruptoida Seraphimonista BlackSeraphimonin. Välttyäkseen tältä kohtalolta, Seraphimon oli palautunut Angemoniksi, mutta hänen pimeä puolisko oli silti irtaantunut erilliseksi digimoniksi: Devimoniksi. Vuosia myöhemmin Angemonin ja Angewomonin sulkia päätyi oikeaan maailmaan, missä Takeru sai käsiinsä Angemonin sulan. Aina kun pyhien digimonien sulat reagoivat, Agumon ja Gabumon kykenivät yhdistymään Omnimoniksi, kuten taistelussa Argomoneja tai Nidhoggmonia vastaan. Angemon itse oli yhä Devimonin vankina ja Devimon sieppasi Takerun heti, kun Angemonin sulka oli kutsunut pojan Digimaailmaan. Myöhemmin Taichin ja Yamaton pelastettua Takerun, Angemon onnistui pakenemaan ja saavuttuaan Taichin ja Yamaton luo, Angemon antoi Takerulle Digivicen ja muuttui digimunaksi annettuaan osan voimistaan MetalGreymonille ja WereGarurumonille Velgemonin tuhoamiseksi. SkullKnightmon kuitenkin varasti munan ja vei sen Devimonin vankina olleen ElDradimonin selässä olevaan linnaan. Myöhemmin selvisi, että Devimon aikoi korruptoida Angemonin digimunan, jotta munasta kuoriutuisi pimeyden digimon. Lapset onnistuivat kuitenkin saamaan munan takaisin haltuunsa ja muna kuoriutui Poyomoniksi. Myöhemmin Poyomon kehittyi Tokomoniksi ja Tokomon Patamoniksi. Myöhemmin Patamon kehittyi Angemoniksi taistelussa AxeKnightmonia vastaan ja Angemon onnistui kukistamaan AxeKnightmonin pakottaen tämän dedigivoitumaan takaisin SkullKnightmoniksi. Patamon oli kuitenkin tämän jälkeen pitkään kykenemätön digivoitumaan uudelleen Angemoniksi, kunnes sai kykynsä takaisin taistelussa WaruMonzaemonia ja Opossumonia vastaan. Myöhemmin Takerun ja Angemonin jouduttua Sakkakumonin kuulan sisälle tämä loi Devimonin uudelleen Angemonin pimeästä puoliskosta ja Devimon yritti jälleen korruptoida Angemonin muuttamalla tämän NeoDevimoniksi, mutta Takerun toivon ansiosta Angemon vapautui ja kehittyi HolyAngemoniksi yhdistäen Devimonin takaisin itseensä.

Angemonin nimi tulee englannin sanasta angel eli enkeli. Angemonin vaihtoehtoinen muoto on Piddomon.

Fresh In-Training Rookie Champion Ultimate Mega
Poyomon Tokomon Patamon Angemon HolyAngemon Seraphimon
(Goldramon)
Armor DNA-Ultimate
Pegasmon Shakkoumon

Angewomon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Angewomon on Ultimate-tason enkelidigimon. Angewomon kehittyy tarpeen tullen Tailmonista Valon Tunnuksen avulla, ja on Hikari Yagamin kumppani sarjassa Digimon Adventure. Angewomonin päähyökkäys on Holy Arrow (Pyhä nuoli). Angewomonilla on vaaleat, pitkät hiukset, siivekäs kypärä silmillä, vaaleanpunainen, pitkä nauha käsivarsien ympärillä ja pään yllä, valkoinen hansikas vasemmassa kädessä, valkoinen puku, joka peittää myös vasemman jalan sekä kengät, joista oikeanpuoleinen on höyhenten peittämä. Angewomonin hansikkaan siipikoristeista muodostuu jousipyssy, kun hän ampuu nuolensa. Angewomon on tuhonnut Digimon Adventure -sarjassa kaksi pahaa Digimonia, Vamdemonin sekä LadyDevimonin. Angewomonin miespuolinen vastine on Angemon. Angewomon voi Digimon-elokuvan ja Digimon Adventure tri.n mukaan digivoitua Holydramoniksi tai peleissä Ophanimoniksi ja DNA-Digivoitua LadyDevimonin kanssa Mastemoniksi. Digimon ReArise -pelissä Angewomon voi kehittyä LovelyAngemoniksi

Digimon Frontierissa Angewomonin kuva nähtiin teltan ulkopuolella Autumn Leaf Fairilla. Digimon Data Squadissa Angewomon nähtiin lasituubissa huoneessa, jossa Thomas H. Norsteinin sisko oli. Digimon Fusionissa Bagramonin korruptio oli muuttanut Angewomonin LadyDevimoniksi. Myöhemmin Digimon Fusionin kolmannella kaudella mystinen kellokauppias kutsui Angewomonin avuksi taistelussa Quartzmonia vastaan. Digimon Adventure V-Tamer 01 -mangassa Angewomon nähtiin yhtenä HolyAngemonin hoitajista ja myöhemmin juhlimassa Daemonin kukistumista. Digimon Next -mangassa Nanomonin rakentama Angewomon-robotti piti kylpylää, jossa Tailmoniksi naamioituneet Hagurumonit toimivat hänen apulaisinaan. Myöhemmin oikea Angewomon avusti Tsurugi Tatsunoa ja tämän ystäviä taistelussa NEOa vastaan. Angewomon esiintyy myös Digimon Xros Wars -mangasarjassa. Angewomonin X-Antibodymuoto Angewomon X esiintyi Digimon Chronicle X -mangassa, jossa Tailmon X kehittyi Angewomon X-muotoon taistellessaan Vamdemon X:ää vastaan yhdessä Wizardmon X:n kanssa.

Vuoden 2020 Digimon Adventure -sarjassa Angewomon nähtiin ensi kerran takaumakohtauksessa, jossa hän kehittyi Ophanimoniksi, yhdeksi seitsemästä pyhästä digimonista, taistellessaan muinaisessa sodassa Angemonista kehittyneen Seraphimonin ja Lopmonista kehittyneen Cherubimonin rinnalla Millenniummonia vastaan. Taichille paljastui myöhemmin, että Angewomonin reinkarnaation olisi tarkoitus tulla Hikarin digimonkumppaniksi. Vaikka Angewomon oli syntynyt uudelleen korruptoidusta digimunasta SkullKnightmonina, Angewomonin ja Angemonin sulkia oli vuosien aikana päätynyt oikeaan maailmaan, missä Hikari sai käsiinsä Angewomonin sulan. Kun Tailmonista, Angewomonin Champion-muodosta, tuli Hikarin digimonkumppani, hän kehittyi ensi kertaa Angewomoniksi sen jälkeen taistellessaan MarineDevimonia vastaan. Taistelussa Millenniummonia vastaan Hikari sai Angewomonin kehittymään Holydramoniksi. Myöhemmin Angewomon paransi Petaldramonin vammat taistelussa Entmonia vastaan ja myöhemmin Ophanimonin auran vahvistamana Angewomon tuhosi SkullBaluchimonin ja tämän Soulmon-palvelijat. Taistelussa Ghoulmonia vastaan Angewomon onnistui viimein saavuttamaan täydellisen kehittymisen Ophanimoniksi.

Angewomonin nimi tulee englannin sanoista angel, enkeli ja woman, nainen.

Hyökkäykset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Celestial Arrow (Holy Arrow): Muodostaa nuolen ja iskee sillä vihollistaan.
  • Heaven's Charm (Grand Cross): Luo ristin muotoisen valon, jota voidaan käyttää hyökkäykseen tai puolustautumiseen.
  • Heaven's Charge (Saint Air): Luo renkaan muotoisen energiavoiman, joka voi halvaannuttaa vastustajan ja parantaa liittolaiset, jotka sitten voivat lainata energiaansa hänelle.
  • Divine Kick (Heaven's Kick): Hyppää ja potkaisee vihollistaan äärimmäisellä tarkkuudella ja ketteryydellä.
  • Heel of Justice (Holy Heel): Lataa kaiken energiansa jalkoihinsa ja työntää itsensä äärimmäisellä tarkkuudella, ketteryydellä, tasapainolla, keskittymisellä ja voimalla päin vihollistaan ja yleensä tyrmää tämän.
  • Holy Slap: Lyö vihollista kädellään.
  • Holy Dash
  • Angel Wings: Suojaa itsensä siivillään.
  • Holy Charm
Fresh In-Training Rookie Champion Ultimate Mega DNA-Mega
YukimiBotamon Nyaromon Plotmon Tailmon Angewomon Ophanimon
(Holydramon)
Ordinemon
Armor DNA-Ultimate
Nefertimon Silphymon

Angoramon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Angoramon on Rookie-tason petodigimon sekä Digimon Ghost Gamessä Ruli Tsukiyonon digimonkumppani. Angoramon muistuttaa ulkonäöltään jänismäistä Jetiä, jolla on pitkät korvat, ja sen hyökkäyksiä ovat Double Lariat, Petit Tornado ja Pyon Dumb.

Hiro Amanokawa ja Gammamon näkivät Angoramonin ensi kertaa ihmisten maailmassa, kun tämä seurasi Rulia, pian sen jälkeen, kun Mummymon oli voitettu. Myöhemmin, kun Rulin käsi alkoi kadota Dracmonin asettaman kirouksen seurauksena ja Hiro tuli auttamaan häntä ongelman ratkaisemiseksi, Angoramon näyttäytyi uudestaan, vaikka Ruli ei nähnyt häntä. Angoramon selitti Dracmonin osuuden tapahtumiin. Kun Dracmon yritti kirota myös Hiron, Ruli onnistui materialisoimaan Angoramonin, josta tuli hänen digimonkumppaninsa ja joka pysäytti Dracmonin. Angoramon auttoi myös Hiroa ja Rulia ymmärtämään digimoneja ja Digimaailmaa paremmin. Angoramon myöhemmin liittyi ihmisten maailmassa digimonien ryhmään, jotka raportoivat toisilleen oudoista tapahtumista.

Angoramon kehittyy Bosanmonista ja voi kehittyä SymbareAngoramoniksi.

Muodot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Fresh In-Training Rookie Champion Ultimate Mega
Pyonmon Bosanmon Angoramon SymbareAngoramon Lamortmon Diarbbitmon

Ankylomon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ankylomon on Champion-tason digimon ja kehittyy sarjassa Digimon Zero Two Armadimonista tarpeen tullen Iorin digivicen avulla. Ankylomon voi DNA-digivoitua Angemonin kanssa Shakkoumoniksi. Ankylomon on ankylosauruksen näköinen dinosaurusdigimon. Sen hyökkäyksiä ovat Tail Hammer (Häntävasara), Megaton Press, Armor Stampede ja Rhythmical Knock. Digimon Tamersissa Ankylomonin kortti nähtiin Takaton Digimodify-korttien joukossa. Ankylomon nähtiin myös Digimon Xros Wars -mangassa.

Ankylomonin nimi tulee ankylosauruksesta, joka tarkoittaa kreikaksi yhteensulautunutta liskoa.

Hyökkäykset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Tail Hammer: Iskee vastustajaansa häntänsä päässä olevalla rautapallolla.
  • Megaton Press: Hyppää ja laskeutuu vastustajansa päällä koko painollaan.
  • Armor Stampede
  • Rhythmical Knock
  • Rock Breaker
Fresh In-Training Rookie Champion DNA-Ultimate DNA-Mega
Tsubumon Upamon Armadimon Ankylomon Shakkoumon Vikemon
Armor 1 Armor 2
Digmon Submarimon

Anubismon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Anubismon on Mega-tason digimon, joka muistuttaa siivekästä Anubis-jumalaa egyptiläisessä muinaisuskonnossa. Anubismon on Dark Arean vartija, joka valvoo Dark Areaan joutuneita digimoneja. Jos digimon on ollut hyvä eläessään, Anubismon palauttaa hänet Digimaailmaan digimunana. Jos digimon on ollut paha, Anubismon lähettää hänet Dark Areaan tuomittavaksi ja vangittavaksi. Anubismonin hyökkäyksiä ovat Amemit ja Pyramid Power. Anubismon esiintyi Digimon Fusionissa Gravimonin luutnanttina. Cyberdramon onnistui kukistamaan kyseisen Anubismonin taistelussa. Muita Anubismoneja nähtiin myöhemmin Gravimonin armeijassa. Greymon ja MailBirdramon kukistivat kaksi Anubismonia. Yksi Anubismon todisti myöhemmin Gravimonin regeneroitumisen ja vangitsi hiiviskelevän Hi-VisionMonitamonin. Myöhemmin Shoutmon X7 tuhosi loput Anubismonit. Anubismonin alempi muoto on Cerberumon, joka vartioi Dark Arean porttia.

Digimon Chronicle X -mangassa Anubismon joutui pyytämään Examonin apua estämään pahoja digimoneja pakenemasta Dark Areasta. Anubismon ja Examon tuhosivat lukuisia pahoja digimoneja, mutta joutuivat ylivoiman edessä perääntymään ja Laylamonin kukistettua Examonin taistelussa, lukuisia pahoja digimoneja onnistui pakenamaan Dark Areasta Anubismonin kauhuksi.

Apemon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Apemon (jap. Hanumon) on Champion-tason eläindigimon. Apemon muistuttaa ihmisapinaa, jolla on kellertävä karvoitus, iso luuta muistuttava nuija selässään ja Pyhä Sormus vasemman käden sormessaan. Apemonin hyökkäyksiä ovat Mega Bone Stick, Metallic Fur, Magical Monkey Punch ja Bone Strike. Sarjassa Digimon Zero Two Apemon ilmestyy ihmisten maailmaan BlackWarGreymonin kanssa. Apemon aiheuttaa ongelmia kunnes Stingmon onnistuu kukistamaan hänet ja palauttamaan Digimaailmaan. Toinen Apemon nähdään kiinalaislapsen digimonkumppanina ja lopputaistelussa BelialVamdemonia vastaan. Digimon Tamersissa Apemon oli yksi niistä digimoneista, jotka halusivat Rikan kouluttajakseen. Apemonin kuva nähtiin myös Henryn tietokoneessa. Digimon Frontierissa Apemon nähtiin Cherubimonin joukoissa tämän hyökätessä Seraphimonin linnaan. Digimon Data Squadissa SaberLeomon kertoi Gotsumonille Apemonin olleen yksi Kuratan ryhmän uhreista. Elokuvassa Digital Monster X-Evolution Apemon nähtiin WarGreymon X:n järjestämässä tapaamisessa. Omnimon tuhosi Apemonin hyökätessään tapaamiseen. Toinen Apemon nähtiin Silphymonin kapinallisryhmässä. Digimon Fusionissa Apemoneja nähtiin MadLeomonin armeijassa. MadLeomon absorboi heidät itseensä muuttuakseen Final Modeen. Lapset kuitenkin tuhosivat hänet, jolloin Apemonitkin tuhoutuivat. Apemoneja nähtiin myös Digimon Xros Wars -mangassa. Vuoden 2020 Digimon Adventure: -sarjassa Apemon taisteli Zanbamonia vastaan yhdessä Grizzlymonin ja Strabimonin kanssa, mutta Zanbamon tuhosi Apemonin taistelussa. Digimon Ghost Gamessä Gazimon kehittyi Apemoniksi Petermonin hallitsemassa Mikä-Mikä-Maassa. Apemon kehittyy Shamanmonista ja voi kehittyä Gokuwmoniksi. Apemonin englanninkielinen nimi tulee sanasta ape mikä tarkoittaa apinaa ja japaninkielinen nimi Hanumanista.

Apocalymon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Apocalymon (jap. アポカリモン, Apokarimon) on hahmo Digimon Adventuressa ja toimii kyseisen sarjan ajan kaiken pahuuden taustavaikuttajana. Ulkomuodoltaan se muistuttaa valtavaa, viisikulmioista koostuvaa laatikkomaista rakennelmaa, jolla on monta pitkää lonkeroa, joiden päissä on isot, kysimäiset pihdit. Suuren "laatikon" huipulla on Apoclaymonin ruumis. Vaikka se muistuttaa Digimonia, ei ole varmaa, onko se sellainen. Apocalymon on saanut nimensä apokalypsista (engl. apocalypse), joka tarkoittaa raamatullista maailmanloppua.

Apocalymon animessa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vaikka Apocalymon oli koko sarjan ajan toiminut kaiken pahan alkulähteenä ja taustavaikuttajana, se ei esiintynyt ennen sarjan loppua, jolloin Valitut lapset olivat voittaneet viimeisen alaisensa ja Pimeyden valtiaan, Piamonin. Paljastui, että Apocalymon oli luonut kaikki lasten kohtaamat pahat Digimonit, joihin lukeutuivat Pimeyden valtiaiden lisäksi myös Devimon, Etemon ja Vamdemon. Hänen olemuksensa oli järkyttänyt myös maailmankaikkeuden tasapainoa ja siten aiheuttanut sen, että todellisen maailman ja Digimaailman aika kulkivat eri tahtiin. Apocalymon oli muodostunut evoluution tieltä väistyneiden digimonien surusta ja katkeruudesta. Tämän takia se puhui itsestään aina monikkomuodossa, puhuen kaikkien sisältämiensä lukemattomien kadonneiden digimonien datan puolesta. Koska Apocalymon oli luonut muut pahat digimonit ja antanut niille niiden voimat, se saattoi halutessaan käyttää niiden hyökkäyksiä. Se pakotti lasten digimonit takaisin Rookie-tasolle ja tuhosi lasten tunnukset, niin etteivät heidän Digimoninsa voineet kehittyä. Lapset eivät kuitenkaan luovuttaneet, ja pian he löysivät tunnuksensa sydämistään, missä ne olivat koko ajan oikeasti olleet. Alkoi viimeinen taistelu lasten ja Apocalymonin välillä, jossa lapset tuhosivat Apocalymonin lonkerot ja ruumiin. Apocalymon ei kuitenkaan luovuttanut, vaan käytti viimeistä ja voimakkainta itsemurhahyökkäystään, Grand Big Bangia, jolla se aikoi tuhota mukanaan Digimaailman ja todellisen maailman. Valittujen lasten Digivicet kuitenkin sulkivat ja mitätöivät hyökkäyksen, jolloin Digimaailma säilyi vahingoittumattomana. Lisäksi Apocalymonin tuhon takia molempien maailmojen ajankulku palautui samantahtiseksi.

Apocalymon esiintyy myös elokuvassa Digimon Tamers: Battle of Adventurers, jossa se yritti päästä ihmisten maailmaan. Apocalymon kohtasi Omnimonin ja taisteli häntä vastaan. Apocalymon muuntautui Mephistomoniksi ja siirtyi ihmisten maailmaan ottaen ihmisen hahmon, valmistellen salaa suunnitelmaansa tuhota ihmisten maailma rakentamalla digitaalisia lemmikkejä, jotka lähettivät signaalin Mephistomonin joukoille siirtyä ihmisten maailmaan. Kesyttäjät ja Seasarmon onnistuivat kuitenkin kukistamaan Mephistomonin ja tuhoamaan sen istuttaman viruksen. Mephistomon ei kuitenkaan tuhoutunut, vaan muuntautui Gulfmoniksi, voimakkaampaan muotoonsa. Calumon sai lasten Digimonit kehittymään Ultimate-muotoihinsa, jolloin ne kykenivät tuhoamaan Gulfmonin Trinity Burst -yhteishyökkäyksellään.

Digimon Adventure tri. -elokuvasarjassa paljastui, että Apocalymonin jäänteistä oli syntynyt digimon nimeltä Meicoomon, jota Hackmon kutsui nimellä "Libra" ja jossa eli nyt koko Digimaailman pimeä puoli. Meiko Mochizukista tuli Valittu lapsi ja Meicoomonin kumppani, jotta Meikon läsnäolo estäisi Meicoomonia menettämästä hallintaansa ja hyökkäämästä kaiken ympärillään olevan kimppuun. Kolme vuotta BelialVamdemonin tuhoutumisen jälkeen, Yggdrasil aloitti palvelijoidensa, Alphamonin ja "Pimeän Gennain", sekä manipuloimansa Maki Himekawan avustuksella käyttää Meicoomonia levittämään tartuntaa, joka villiinnyttäisi digimonit ja niin aiheuttaisi niin vakavia vääristymiä ja sähköhäiriöitä, että Digimaailma täytyi "uudelleenkäynnistää". Mutta koska Meicoomon ja Apocalymonin voimien olemus hänessä säilyivät muuttumattomina siitäkin huolimatta, Homeostasis, Hackmon ja Japanin hallitus päättivät, että "Libra" oli tuhottava lopullisesti. Koska tämä epäonnistui ja Meicoomonin Mega-muoto Raguelmon yhdistyi Ophanimon Falldown Moden kanssa Ordinemoniksi, Homeostasis ja Hackmon aikoivat uudelleenkäynnistää kaiken todellisen maailman digiteknologian. Valitut lapset estivät sen vapauttamalla kaikkien digimonien muistot ajalta ennen edellistä uudelleenkäynnistystä sisältävän datan ja sitten tuhoamalla Ordinemonin. Apocalymonin dataa sisältävän musta kuutio kuitenkin selvisi Ordinemonin tuhosta ja Pimeä Gennai poimi sen talteen ennen kuin poistui paikalta, miettien yrittäisikö uudestaan Daemonin tai Diaboromonin avustuksella.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Tietoja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Laji: Tunnistamaton Digimon
  • Tyyppi: Virus
  • Koko: 50 G
  • Taso: Champion
  • Tekniikat:
    • Darkness Zone: Hajottaa vastustajansa dataksi.
    • Death Evolution (Reverse Digivolution): Tarttuu toisiin Digimoneihin lonkeroillaan ja pakottaa ne palaamaan alemmalle asteelle.
    • Grand Big Bang (Total Annihilation): Viimeinen vaihtoehto. Äärimmäinen itsemurhahyökkäys, jossa Apocalymon räjäyttää itsensä ja voi samalla tuhota kokonaisia maailmoja.
  • Kopioidut tekniikat:
    • MetalSeadramonin Ultimate Stream (MetalSeadramon's River of Power): Muuttaa lonkeronsa MetalSeadramonin pääksi ja laukaisee voimakkaan lasersäteen sen nenätykistä.
    • Vamdemonin Bloody Stream (Myotismon's Crimson Lightning): Muuttaa lonkeronsa Vandemonin torsoksi, joka luo punaisen energianuoran ja käyttää sitä piiskan tavoin.
    • Mugendramonin Mugen Cannon (Machinedramon's Giga Cannon): Muuttaa lonkeronsa Mugendramonin torsoksi ja ampuu voimakkaita energia-ammuksia sen tykeistä.
    • Devimonin Death Claw (Devimon's Death Claw (The Touch of Evil)): Vapauttaa lonkerostaan Devimonin käsiä, joilla se voi tarttua ja tuhota esineitä.
    • Nanomonin Plug Bomb (Datamon's Virus Grenades): Ampuu laserkranaatteja eri puolilta ruumistaan.

Muodot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ultimate Mega
Mephistomon Gulfmon
(Apocalymon)

Apollomon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Apollomon on Mega-tason jumaladigimon ja yksi Olympos XII:n jäsenistä. Apollomon pystyy käyttämään auringon energiaa hyväkseen ja käyttää sitä vihollisiaan vastaan. Apollomon muistuttaa ihmistä joka on keltaisten palavien säteiden peitossa ja hänellä on leijonamaiset jalat, pää, rintapanssari ja kynnet käsissään ja pitkät keltaiset hiukset. Apollomonin hyökkäyksiä ovat Sol Blaster, Phoebus Flow ja Arrow of Apollo ja Whispered muodossa Arrow of Whispered ja Sun of Lamentation. Apollomon esiintyy ensimmäisen kerran Digimon Fusionissa yhtenä Pimeyden Kenraaleista. Apollomon lähetti Marsmonin ja Sethmonin testaamaan lasten kykyjä. Apollomon tarjoutuu avustamaan lapsia Bagramonin kukistamisessa mutta samalla Bagramonin Apollomoniin asettama virus ottaa Apollomonin haltuunsa muuttaen hänet pahaan Whispered-muotoonsa. Apollomon Whispered tuhoaa Marsmonin ja hyökkää lasten kimppuun lähettäen heidät Hell Field nimiseen paikkaan. Apollomon Whispered yhdistyi Axemonin kanssa Darkness Modeen. Apollomon hetkellisesti irrottautuu Whispered-muodostaan ja pyytää Mikeyta tuhoamaan hänet jotta he voittaisivat. Mikey toteuttaa Apollomonin pyynnön antamalla Shoutmon X7:n iskeä Apollomonia kuolettavasti, jolloin sekä virus että Apollomon tuhoutuivat. Myöhemmin AxeKnightmon käytti Apollomonin ruumista osana GrandGeneramonia. Apollomonin Whispered-muoto palasi Prison Landilla ja taistelun aikana Apollomon vapautui pahasta muodostaan ja tuhosi lopullisesti Whispered-muotonsa Phoebus Flow hyökkäyksellään ja lähetti Mikeyn yhdessä Olegmonin kanssa pois Prison Landilta uhraten samalla itsensä muiden Pimeyden Kenraalien hyökättyä Apollomonin kimppuun. Apollomon myöhemmin syntyi uudelleen ja yhdistyi Shoutmonin kanssa X7F Superior Modeen ja tuhosi MegaDarknessBagramonin. Apollomon on myös esiintynyt peleissä Digimon World Dawn and Dusk ja Digimon World Championship. Apollomonin nimi tulee roomalaisessa mytologiassa esiintyvästä Apollosta.

Fresh In-Training Rookie Champion Ultimate Mega
Punimon Sunmon Coronamon Firamon Flaremon Apollomon

Aquilamon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aquilamon on Champion-tason digimon ja kehittyy sarjassa Digimon Zero Two Hawkmonista tarpeen tullen Miyakon digivicen avulla. Aquilamon voi DNA-digivoitua Tailmonin kanssa Silphymoniksi. Aquilamon on iso, punainen lintudigimon, jolla on kaksi sarvea päässä. Aquilamonin hyökkäyksiä ovat Glide Horn (Liukusarvi), Blast Laser, Wave Laser ja Wind Breath sekä Super Digica Taisenissa Storm Bomber. Digimon Tamersissa Aquilamon oli yksi niistä digimoneista, jotka halusivat Rikan kesyttäjäkseen. Digimon Frontierissa Aquilamon oli yksi niistä digimoneista, jotka menneisyydessä vangitsivat IceDevimonin. Digimon Data Squadissa pahojen tunteiden valtaan joutunut Piyomon kehittyi Aquilamoniksi ja pakeni Merukimonia ihmisten maailmaan aiheuttaen hämminkiä. Aquilamon kukisti taistelussa Gaogamonin ja Sunflowmonin ja kehittyi Garudamoniksi kohdattuaan GeoGreymonin. Digimon Fusionin kolmannella kaudella mystinen kellokauppias kutsui Aquilamonin avuksi taistelussa Quartzmonia vastaan.

Aquilamonin nimi tulee latinan sanasta aquila eli kotka.

Fresh In-Training Rookie Champion DNA-Ultimate DNA-Mega
Pururumon Poromon Hawkmon Aquilamon Silphymon Valkyrimon
Armor 1 Armor 2
Holsmon Shurimon

Arbormon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Arbormon on Hybrid-tason kyborgidigimon. Arbormon voi syntyä kenestä tahansa Puun hengen avulla. Arbormon muistuttaa valkopanssaroitua kyborgia. Arbormonin hyökkäyksiä ovat Roundhouse Punt ja Blockade Seed. Digimon Frontierissa Arbormon nähtiin Cherubimonin palvelijana. Arbomon pystyi muuntautumaan Petaldramoniksi Puun petohengen avulla. Duskmon lopulta tuhosi Arbormonin ja latasi tämän henget ja fraktaalikoodin itseensä. Vuoden 2020 Digimon Adventure: -sarjassa Arbormon nähtiin Abbadomonin kukistumisen jälkeen auttamassa Muchomonia ja Puwamoneja huolehtimaan vauvadigimoneista. Arbormonin nimi tulee latinan kielen sanasta Arbor, mikä tarkoittaa puuta.

Archelomon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Archelomon on Armor-tason eläindigimon. Archelomon syntyy Wormmonista Luotettavuuden Digieggin avulla. Archelomon muistuttaa merikilpikonnaa, jolla on veitsiä muistuttavat eturaajat, piikkejä selkäkuoressaan ja lintumainen pää. Archelomonin hyökkäyksiä ovat Ocean Storm ja Fin Cutters. Archelomon esiintyi Digimon Tamers: Battle of Adventurers -elokuvassa, jossa Archelomon hyökkäsi laboratorion uima-altaassa Takaton ja hänen serkkunsa kimppuun, mutta Growlmon tuhosi Archelomonin. Toinen Archelomon nähtiin repeämässä Digimaailman ja ihmisten maailman välillä, mutta Omnimon tuhosi hänet. Digimon Fusionissa Archelomon nähtiin Island Zonen asukkaana ja Jijimonin vanhana ystävänä. Archelomon oli aikeissa kertoa Code Crownin sijainnin lapsille, mutta Neptunemon vangitsi hänet. Archelomon vahingossa paljastaa Code Crownin sijainnin Neptunemonille, joka uhkaa tappaa Archelomonin jolleivat lapset hanki Code Crownia hänelle, mutta lapset pelastivat Archelomonin. Vuoden 2020 Digimon Adventure: -sarjassa Archelomonin kuvajainen nähtiin hetken aikaa Ikkakumonin kehittyessä Zudomoniksi.

Archnemon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Archnemon (engl. Arukenimon) on fiktiivinen hahmo sarjassa Digimon Zero Two. Archnemon ja kumppaninsa Mummymon luotiin alun perin Yukio Oikawan digitalisoidusta DNA:sta, ja he ovat myös Oikawan apulaisia. Archnemonilla sekä Mummymonilla on myös ihmismuodot, ja ihmismuodossaan Archnemon onnistuu tekemään Pimeistä Torneista digimoneja hiuksiensa avulla (niistä tunnetuin on BlackWarGreymon, joka ei kuitenkaan tottele Archnemonia). Tarpeen tulleen Archnemon muuntautuu digimon-muotoonsa, missä se on paljon tehokkaampi. Archnemon on Ultimate-tasolla.

Archnemon on hämähäkkien kuningatar, joka on väriltään punainen, mutta sillä on valkoiset kädet ja hiukset. Sen hyökkäyksistä tunnetuimmat ovat Spider Thread sekä Acid Mist. Korttipelissä hänellä on myös Predation Spider -niminen hyökkäys. Spirit Needle-hyökkäyksellään Archnemon pystyy muuttamaan hiuksillaan Pimeät Tornit digimoneiksi.

Archnemon kuului pahoihin digimoneihin ja oli yksi päävihollisista. Daisuke, Ken ja muut valitut taistelivat Archnemonia vastaan. Archnemon yhdessä Mummymonin ja Oikawan kanssa kidnappasivat lapsia ja istuttivat heihin Pimeyden Siemenen. Archnemon on vaihtelevan voimakas Ultimate-tason digimon, sillä paikoitellen Archnemon voitti helposti lasten Ultimate-tason digimonit, mutta välillä lasten digimonit voittivat hänet taisteluissa jopa Champion-muodoissaan. Lopulta BelialVamdemon tuhosi Archnemonin kiduttaessaan tätä. Digimon-keisari alias Ken Ichijoji oli alun perin Oikawan ja Archnemonin vaikutuksen alaisena. Archnemon esiintyi 24 jaksossa, mikä on yksi pisimmistä esiintymisistä vihollisdigimonilta sarjassa. Digimon Frontierissa Archnemoneja ihmishahmossaan nähdään yhdessä Mummymonien kanssa Ennustajakylässä ja Autumn Leaf Fairilla.

Digimon Ghost Gamessä Archnemon sieppasi älykkäitä ihmisiä ja söi heidän aivonsa tullakseen vahvemmaksi. Arcnemon yritti siepata Hiron, Rulin, Kiyoshiron ja heidän kumppanidigimoninsa Dokugumonien avulla, mutta yrittäessään syödä Gammamonin aivot tämä kehittyi GulusGammamoniksi ja tuhosi Archnemonin Desdemona-hyökkäyksellään pelastaen Hiron ja muut.

Archnemonin nimi tulee sanasta Archne, mikä tarkoittaa kreikkalaisessa mytologiassa esiintyvää hahmoa Arachnea, joka on naisen ja hämähäkin risteytys. Archnemon kehittyy Dokugumonista ja voi kehittyä pidemmälle Parasimoniksi.

Arcturusmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Arcturusmon on Mega-tason pimeä lohikäärmedigimon ja yksi Gammamonin Mega-muodoista, megakehittyen Regulusmonista. Sen hyökkäyksiä ovat Black Death ja Dark Confession. Arcturusmon on toistaiseksi esiintynyt vain Vital Bracelet BE -virtuaalilemmikeissä.

Muodot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Fresh In-Training Rookie Champion Ultimate Mega DNA-Mega
Curimon Gurimon Gammamon BetelGammamon
GulusGammamon
KausGammamon
WezenGammamon
Canoweissmon
Regulusmon
Siriusmon
Arcturusmon
Proximamon

Argomon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Argomon on Ultimate-tason mutanttidigimon. Argomon muistuttaa ihmismäistä olentoa, jolla on vihreät käärmemäiset lonkerot selässään, silmät jaloissaan ja rinnassaan, punaiset kynnet jaloissaan ja valkoiset kädet ja musta naamio kasvoillaan. Argomonin hyökkäyksiä ovat Elimination Line, Imprisonment, Worm Phase ja Hypnos Claw. Argomonista on olemassa myös samanniminen Mega-muoto, joka muistuttaa kyborgimaista Argomonia. Tämän Argomonin hyökkäyksiä ovat Distortion Line, Brute Force, Judecca Cannon ja Terabyte Disaster. Argomon esiintyi elokuvassa Digimon Savers the Movie: Ultimate Power! Activate Burst Mode!! lasten päävihollisena. Argomon nukutti lapset ja muuntautui Mega-muotoonsa kukistaen Agumonin helposti taistelussa. Agumon muuntautui ShineGreymoniksi mutta Argomon tuhosi ShineGreymonin miekan. Myöhemmin Marcusin vapauduttua Argomonin unitilasta ja saavuttua paikalle ShineGreymon muuntautui Burst Modeen ja tuhosi Argomonin iskemällä häntä rintaan miekallaan.

Argomonilla on olemassa myös samannimiset Fresh, In-Training-, Rookie- ja Champion-muodot. Fresh-muodossa Argomon muistuttaa vihreää olentoa, jolla on iso keltainen silmä, jossa on punainen keskiosa, ja punainen lonkeromainen uloke. In-Training -muodossa Argomon muistuttaa vihreää Kuramonin kaltaista olentoa, jolla on iso punainen silmä, violetit pienet lonkerot, pienet korvat ja pienet poria muistuttavat kynnet. Rookie-muodossaan Argomon muistuttaa violettia olentoa, jolla on iso keltainen silmä, vihreät lonkeromaiset kädet ja jalat ja käsissään vihreät pallot. Champion-muodossaan Argomon muistuttaa isoa violettia olentoa, jolla on vihreät lonkeromaiset jalat, pitkä punainen lonkeromainen kieli ja käsissään isot metalliset teollisuudenkäsittelylaitteet. Argomonin hyökkäyksiä Fresh ja In-Training -muodossa on Acid Bubbles ja Rookie-muodossa Brute Knuckle ja Imprisonment ja Champion-muodossa Bolt Line ja Imprisonment.

Fresh, In-Training, Rookie ja Champion-muotojen Argomonit tekivät ensiesiintymisensä vuoden 2020 Digimon Adventure -sarjassa. Argomonit olivat sarjassa Negamonin luoma joukkomielen omaava laji. Ne olivat kuoriutuneet digimunista, jotka Negamon oli pudottanut internetiin valtavan mustan kuulan sisältä. Argomonit aiheuttivat häiriöitä sähkölaitteisiin ja murtaumaan tietoverkkoihin ympäri maailmaa. Taichi ja Agumon tuhosivat useita In-Training -tason Argomoneja, kunnes viimeinen Argomon kehittyi Champion-muotoonsa ja oli aiheuttaa junien yhteentörmäämisen, kunnes Greymon tuhosi hänet. Myöhemmin Taichi ja Yamato matkatessaan internetissä kohtaavat Rookie-tason Argomonin, joka komensi valtavaa laumaa In-Training tason Argomoneja. Greymon ja Garurumon tuhoavat helposti muut Argomonit, mutta yksi Rookie-tason Argomon kehittyy Ultimate-muotoonsa. Greymon ja Garurumon onnistuvat yhteistyöllä kukistamaan Argomonin, mutta Argomon kehittyy Mega-muotoonsa ja kukistaa helposti Greymonin ja Garurumonin taistelussa ja laukaisee ydinohjuksen kohti Tokiota. Kun Takerun ja Hikarin käsiin putoavat oikeassa maailmassa pyhien digimonien valkoiset sulat, niiden voima saa Greymonin ja Garurumonin yhdistymään keskenään Omnimoniksi saakka, joka onnistui kukistamaan Mega-tason Argomonin ja pysäyttämään ohjuksen.

Myöhemmin Soran, Joun, Mimin ja Koushiron jouduttua takaisin ihmisten maailmaan he saavat tietää, että internettiin on ilmestynyt lisää Argomoneja, joita Calmaramon komensi. Heidän digimonkumppaninsa onnistuvat kukistamaan Calmaramonin ja Argomonit, mutta myöhemmin paljastui, että Argomonien tilalle oli ilmestynyt lauma Zurumoneja, jotka jatkoivat Argomonien toimia.

Argomonit ilmestyivät paljon myöhemmin Digimaailmaan, kun Valitut olivat etsimässä Tunnustensa todellista voimaa. Tällä kertaa ne puhuivat ja kehittyivät Champion-muotoonsa, kun taas niiden johtaja kehittyi Ultimate-muotoon. Ne sieppasivat Taichin, luoden Taichista useita kopioita ja uhaten näiden henkeä, osana Negamonin antamaa tehtävää testata Taichin ja Agumonin välistä sidettä. Agumonin oli löydettävät kopioiden joukosta oikea Taichi. Kopiot taas räjähtäisivät vapautuessaan. Muistettuaan millainen oikean Taichin luonne oli, Agumon paikansi hänet ja kehittyi WarGreymoniksi asti tuhotakseen kaikki muut paitsi Ultimate-tason Argomonin, joka varoitti Negamonin (mainitsematta tämän nimeä) aloittavan siirtonsa Suuren katastrofin toteuttamiseksi hyvin pian. Tämän jälkeen Ultimate-tason Argomon pakeni takaisin Negamonin luokse.

Argomonit pysyivät Negamonin luona siihen asti ja totesivat Suuren katastrofin alkavan, kun Negamon vapautui mustan kuulan sisältä Ghoulmonin ja Soundbirdmonien tuhoutumisien jälkeen. Kun Negamon sieppasi Valitut, Ultimate-tason Argomon ilmestyi jälleen kertoakseen totuuden Negamonin olemassaolosta js siitä miksi se halusi tuoda Suuren katastrofin. Tämän jälkeen Argomon kehittyi Mega-muotoonsa, kun taas Champion-tason Argomonit hyökkäsivät Digimaailmassa Tiedon puulle. Wisemon, Garbagemon, Searchmon ja Komondomon auttoivat kumppanidigimoneja pääsemään valkoiseen tyhjyyteen Valittujen luokse. Kumppanidigimonien Champion-muodot tuhoavat Champion-tason Argomonit ja kehittyvät tämän jälkeen omiin Mega-muotoihinsa tuhotakseen Mega-tason Argomonin.

Arkadimon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Arkadimon on petodigimon, joka eroaa muista digimoneista että sillä on sama nimi kaikilla sen muodoilla Fresh-tasosta Mega-tasolle. Arkadimon on myös yksi harvoista digimoneista, joilla on Super Ultimate -muoto. Arkadimonin hyökkäyksiä eri muodoissa ovat Data Drain/Absorption (fresh/in training-muodossa), Soul Absorption ja Erase Sicle (Rookie-muodossa), Prison Wrist ja Snatch Whip (Champion-muodossa), Dot Matrix ja Freeze Tentacle (Ultimate-muodossa), Dot Matrix ja Exile Spear (Mega-muodossa) ja God Matrix ja Dystopia Lances (Ultra-muodossa). Arkadimonin Ultimate-muoto esiintyi Digimon Fusionissa kun Laylamon lähetti hänet lasten kimppuun. Arkadimon vangitsi lapset aika-avaruusjatkumoon mutta Wisemonin ja Darkdramonin avulla Shoutmon X5 onnistui tuhoamaan hänet. Arkadimonin muut muodot ovat esiintyneet Digimon Adventure V-Tamer 01 -mangassa. Daemon oli luonut Arkadimonin Fresh-muodon ja tehnyt Neo Saibasta tämän kumppanin. Myöhemmin Arkadimon tuhosi Piamonin ja latasi tämän datan itseensä muuntautuen Rookie-muotoonsa. Myöhemmin Arkadimon kukisti IceLeomonin muuntautuen Champion-muotoonsa ja kukistettuaan Seraphimonin Arkadimon muuntautui Ultimate-muotoonsa. Myöhemmin Arkadimon suojeli Neoa Daemonin hyökkäykseltä yhdistämällä Daemonin datan itseensä muuntautuen Mega-muotoonsa. Arkadimon onnistui tappamaan Rosemonin ja kukistamaan Omnimonin taistelussa. Myöhemmin Neo onnistui kehittämään Arkadimonin Ultra-muotoonsa tämän hävittyä taistelun Zeromarulle. Arkadimon onnistui Ultra-muodossaan tuhoamaan kokonaisia armeijoita digimoneja yhdellä hyökkäyksellään. Myöhemmin Daemon onnistui ottamaan Arkadimonin ruumiin haltuunsa ja tuhosi Arkadimonin muuntautuen tämän datan avulla Ultra-muotoonsa. Arkadimonin Mega-muoto esiintyi myös Digimon Xros Wars -mangassa puolustamassa Bagramonin linnaa Jupiter Zonella, mutta UlforceVeedramon tuhosi Arkadimonin. Arkadimonin nimi tulee kreikkalaisesta Arkadian kaupungista.

Armadimon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Armadimon (engl. Armadillomon, tätä nimeä käytettiin myös suomenkielisessä jälkiäänityksessä) on Digimon-hahmo. Sarjassa Digimon Zero Two se on Iori Hidan kumppani. Armadimon on Rookie-tason digimon. Se on kehittynyt Upamonista ja kehittyy digivoitumalla Ankylomoniksi. Digi-Eggien avulla siitä voi tulla myös Digmon ja Submarimon. Armadimonin hyökkäyksiä ovat Diamond Shell (Timanttikilpi), Beat Blaster, Hard Brick, Beast Attack ja Diamond Slamming Attack. Armadimon on vyötiäisen näköinen nisäkäsdigimon.

Digimon Frontierissa Kumamon onnistui palauttamaan korruptoituneet Chamelemonit takaisin Armadimoneiksi. Myöhemmin Armadimoneja nähtiin Autumn Leaf Fairilla. Digimon Data Squadissa Armadimon oli yksi Akihiro Kuratan ryhmän uhreista. Armadimon esiintyi myös Digimon Xros Wars -mangassa.

Armadimonin nimi tulee englannin sanasta armadillo eli vyötiäinen.

Hyökkäykset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Diamond Shell (Rolling Stone): Käpertyy palloksi ja pyörii päin vastustajaansa.
  • Scratch Beat (Diamond Slamming/Diamond Slamming Attack/Claw Chopping): Iskee vastustajaansa toistuvasti kynsillään.
  • Rigid Block (Hard Brick)
  • Beast Attack
Fresh In-Training Rookie Champion DNA-Ultimate DNA-Mega
Tsubumon Upamon Armadimon Ankylomon Shakkoumon Vikemon
Armor 1 Armor 2
Digmon Submarimon

Armageddemon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Armageddemon on tunnistamaton Digimon, jonka nimi tulee sanasta Armageddon, paikka, jossa viimeinen taistelu hyvän ja pahan välillä käydään, joka on ennustettu Raamatussa. Armageddemon on Mega-tason Digimon, joka muistuttaa hyönteistä ja dinosaurusta. Armageddemonilla on kuusi jalkaa, ohjukset selässään, ja pää ja häntä, niin kuin dinosauruksella. Vaikka Armageddemon on kehittynyt Mega-tason digimonista Diaboromonista, Armageddemon on silti sama Mega-tason digimon, vaikkakin huomattavasti voimakkaampi. Armageddemon esiintyi elokuvassa Digimon Adventure 02: Revenge of Diaboromon, jossa Armageddemon syntyi kun miljoonat Kuramonit yhdistyivät valtavaksi digimunaksi, joka kuoriutui Armageddemoniksi. Armageddemon voitti helposti Omnimonin taistelussa, mutta Omnimon antoi voimansa Imperialdramonille, joka kehittyi Paladin Mode -muotoonsa, ja tuhosi Armageddemonin Omni Sword -hyökkäyksellään.

Armageddemon esiintyi pääroistona myös elokuvassa Digimon Savers 3D: The Digital World in Imminent Danger!. Elokuvassa Armageddemon absorboi Digimaailman dataa mustaan aukkoon, mutta Calumon, GeoGreymon ja Gaogamon onnistuivat tuhoamaan hänet.

Muodot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Fresh In-Training Rookie Champion Ultimate Mega
Kuramon Tsumemon Keramon Chrysalimon Infermon Diaboromon
Armageddemon

Hyökkäykset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Destiny Destroyer (Ultimate Flare): Ampuu suustaan voimakkaan energia-aallon vastustajaa kohti.
  • Full Scale Attack (Black Rain): Ampuu selästään ohjuksia taivaalle, jotka putoavat vastustajaa kohti sateen lailla.

Armamon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Armamon on Mega-tason asedigimon. Armamon muistuttaa lentävää olentoa, jolla on sinertävä haarniska ja iso Galactic Sword-niminen miekka kädessään. Armamonin hyökkäyksiä ovat Sword Masquerade, Rainbow Hand, Malkhut Crystal ja Rage Flame. Armamon on esiintynyt Digimon Story: Super Xros Wars Blue and Red -pelissä. Armamon voi yhdistyä Barbamonin kanssa OmegaArmamon Burst Modeen. OmegaArmamonin hyökkäyksiä ovat Hell & Thunder, Heaven & Break, Ice & Fire, Rage Demon Breath ja Sword of Meteor. Pelissä Barbamon loi Armamonin lasten vastustajaksi, mutta Armamon osoittautui Barbamonille vaikeasti hallittavaksi. Armamon myöhemmin yhdisti Barbamonin miekkaansa, mutta lasten kukistettua Armamonin, Barbamon otti tämän ruumiin haltuunsa muuntautuen OmegaArmamon Burst Modeen. Lapset onnistuivat kuitenkin kukistamaan OmegaArmamonin, jolloin Barbamonkin tuhoutui.

Armormon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Armormon (jap. Assaultmon) on Ultimate-tason kyborgidigimon. Armormon muistuttaa konemaista kentauria, jolla on käsissään Gattling-konekiväärit. Armormonin hyökkäyksiä ovat Justice Strike ja Suprise Attack. Armormon on esiintynyt Digimon World 2003 -pelissä. Armormon voi kehittyä Monmonista.

Arresterdramon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Arresterdramon on Gumdramonin kehittyneempi muoto. Arresterdramon muistuttaa violettia ihmismäistä lohikäärmettä, jolla on mustat housut, keltaiset kengät ja housut ja punainen kuminen rintapanssari ja ankkurin muotoinen häntä. Arresterdramonin hyökkäyksiä ovat Mach Flicker, Flog Shot, Spin Caliper, Spiral Shredder, Prism Gallet ja Eraser Flog Shot. Digimon Fusionin kolmannella kaudella Gumdramon pystyi kehittymään Arresterdramoniksi ja yhdistymään muiden digimonien kanssa hybridimuotoihin. Arrestardramon voi kehittyä Superior Modeen. Arresterdramon Superior Mode onnistui Brave Snatcherin avulla tuhoamaan Quartzmonin.

Aruraumon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aruraumon on Rookie-tason kasvidigimon. Aruraumon muistuttaa Palmonia, jolla on violetin värinen kukka päässään. Aruraumonin hyökkäyksiä ovat Nemesis Ivy, Gloomy Dust ja Hungry Hand. Aruraumon on esiintynyt Digimon World, Digimon World 2, Digimon World 2003, Digimon World: Next Order, Digimon World Dawn and Dusk, Digimon World DS ja Digimon World Championship -peleissä.

Astamon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Astamon on Ultimate-tason demonidigimon. Astamon on Dark Arean prinssi ja hänen voimansa vastaavat mega-tason digimonia. Astamon kantaa kädessään Oro Salmón nimistä konepistoolia. Astamon osoittaa julmuutta vihollisilleen ja uskollisuutta ystävilleen. Astamonin hyökkäyksiä ovat Hellfire ja Maverick. Astamon esiintyi Digimon Fusionin kolmannella kaudella. Astamon voi kehittyä Psychemonista tai Porcupamonista ja voi kehittyä Belphemoniksi.

Asuramon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Asuramon on Ultimate-tason velhodigimon. Asuramon muistuttaa monikätistä mustaa lihaksikasta ihmistä, jolla on kolmet kasvot, joista yksi edustaa vihaa, yksi armoa ja yksi siunausta, oranssi liekehtivä tukka, punainen kangas vyötäisillään ja keltaiset ranne- ja jalkarenkaat. Asuramonin hyökkäyksiä ovat Asura God-fist, Multiple Faces, Asura Sweltering Fist ja Asura Exploding Fist. Digimon Frontierissa Asuramon nähtiin Sakkakumonin Flame Arealla. Asuramon kertoi Tommylle haluavansa auttaa häntä löytämään muut lapset. Asuramonin yliystävällisyys epäilytti Tommya ja myöhemmin paljastui, että Asuramon oli hyökännyt Tommyn kimppuun aiemmin. Tommy muuntautui Kumamoniksi, mutta ei pärjännyt Asuramonille. Tommyn tajuttua veljensä opettaman tosiystävyyden hän muuntautui Korikakumoniksi ja kukisti Asuramonin ja latasi tämän Fraktaalikoodin digiviceensa. Digimon Fusionissa Asuramon nähtiin Warrior Zonella Shurimonin joukoissa. Shoutmon X5 ja Hi-VisionMonitamon onnistuivat kukistamaan hänet Monita Castlessa. Digimon Ghost Gamessä Asuramon varasti ihmisiltä kasvoja, ja otti niitä omaan käyttöönsä halutessaan tietää miltä ihmisten tunteet tuntuvat. Hänellä oli myös apunaan Kongoumon ja Mushroomon. Asuramon kohtasi Hiron urheilustadionilla ja onnistui kukistamaan Canoweissmonin taistelussa. Varastettuaan Hiron kasvot Asuramon sai Hiron kyvyttömyyden sanoa ei millekään hänelle esitetylle pyynnölle, jonka Angoramon käytti hyväkseen pyytäen Asuramonia palauttamaan kaikki varastamansa kasvot takaisin kaikille hänen uhreiksi joutuneille ihmisille Hiro mukaan lukien. Tämän jälkeen Angoramon sai Asuramonin luopumaan kasvojen varastamis-aikeista pyytämällä häntä tulemaan Angoramonin ja hänen ystäviensä kokoontumisiin oppiakseen tunteista muita satuttamatta. Asuramon kehittyy Musyamonista ja voi kehittyä Zanbamoniksi. Asuramonin nimi tulee Asurasta.

Atamadekachimon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Atamadekachimon on Champion-tason digimon, joka muistuttaa pientä punaista dinosaurusta, jolla on iso pää. Atamadekachimonin hyökkäys on Head Crush. Atamadekachimon on esiintynyt Digimon Pocket Wars -kännykkäpelissä. Atamadekachimon voi kehittyä Minidekachimonista, joka on Atamadekachimonin suussa oleva pieni punainen minilohikäärmedigimon. Minidekachimonin hyökkäyksiä ovat Minideka Flame ja Kocchon. Vuoden 2020 Digimon Adventure -sarjassa Atamadekachimon ja Minidekachimon kilpailivat Gaossmonin ja Tyrannomonin kanssa aavikolla olevan vesialtaan hallinnasta. Atamadekachimonin nimi tulee japanin kielen sanasta Atamadekkachi mikä tarkoittaa isopäistä olentoa.

AtlurBallistamon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

AtlurBallistamon on Ballistamonin kehittyneempi muoto. AtlurBallistamon muistuttaa Ballistamonia, jolla on sähkömagneettinen suojus ja paksu metallinen panssarointi. AtlurBallistamonin hyökkäyksiä ovat Plasma Crack ja Rocket Bunker. AtlurBallistamon on esiintynyt Digimon Xros Wars -mangassa.

AtlurKabuterimon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

AtlurKabuterimon (engl. MegaKabuterimon) on Koushiro Izumin kumppani ja se on kehittynyt Kabuterimonista. AtlurKabuterimon on Ultimate-muodon digimon ja se kehittyi Koushiron Tiedon Tunnuksen avulla. AtlurKabuterimon poikkeaa Kabuterimonista, joka puolestaan muistuttaa ylikasvanutta kovakuoriaista siitä, että sillä on sarvi ja punainen kuori, sillä Kabuterimonilla kuori on sininen. AtlurKabuterimonista on myös olemassa sininen versio.

Ensimmäisen kerran AtlurKabuterimon nähtiin jaksossa 24 AtlerGabterimon, missä tämä tuhosi Vademonin. Toisen kerran AtlurKabuterimon nähtiin jaksossa 28 Äkkiä takaisin Japaniin, missä AtlurKabuterimon tuhosi kaksi Devidramonia. AtlurKabuterimonin hyökkäys on nimeltään Horn Buster (suomenkielisenä Tapposarvi).

Digimon Frontierissa AtlurKabuterimoneja nähtiin Trailmonien kilpailussa. Digimon Fusionissa sinisiä ja punaisia AtlurKabuterimoneja nähtiin Jungle Zonen asukkaina. AtlurKabuterimon esiintyi myös Digimon Next -mangassa North Forestin hallitsijana. Sho ja Crowmon onnistuivat kukistamaan hänet. Sininen AtlurKabuterimon voi kehittyä AncientBeetlemoniksi ja punainen AtlurKabuterimon voi kehittyä HerculesKabuterimoniksi.

Muodot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Fresh In-Training Rookie Champion Ultimate Mega
Pabumon Motimon Tentomon Kabuterimon AtlurKabuterimon HerculesKabuterimon

Aurumon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aurumon (jap. Owlmon) on Armor-tason lintudigimon. Aurumon syntyy Wormmonista Rakkauden Digi-Eggin avulla. Aurumon muistuttaa pöllöä, jolla on lasit silmillä ja Rakkauden Tunnus otsassaan. Aurumonin hyökkäyksiä ovat Midnight Sniper, Infrared Ray ja Infrared Eye. Aurumon on esiintynyt Digimon World Dawn and Dusk -pelissä.

AvengeKidmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

AvengeKidmon on Mega-tason demonidigimon. AvengeKidmon muistuttaa ihmistä, jolla on musta haarniska, viitta, punaiset ristikuviot jaloissaan ja valopallot käsissään. AvengeKidmonin hyökkäyksiä ovat Misery Bullet Rain ja Destruction Trigger. AvengeKidmon on esiintynyt Digimon Crusader -pelissä. AvengeKidmonin nimi tulee Avengesta ja Billy the Kidistä.

Axemon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Axemon (jap. DeadlyAxemon) on Champion-tason demonipetodigimon. Axemon muistuttaa mustaa ja kullanväristä olentoa, joka toimii usein yhteistyössä SkullKnightmonin kanssa. Axemonin hyökkäyksiä ovat Air Slicer, Aqua Rage ja Aqua Regia. Axemon voi yhdistyä SkullKnightmonin kanssa AxeKnightmoniksi tai vaihtoehtoiseen hybridimuotoon Naginata Modeen, Arrow Modeen, Cavalier Modeen tai Mighty Axe Modeen. Axemon esiintyi Digimon Fusionissa, kun Nene Amano jakoi AxeKnightmonin Axemoniksi ja SkullKnightmoniksi ja yhdisti Axemonin uudelleen SkullKnightmonin kanssa Cavalier Modeen ja Mighty Axe Modeen. Myöhemmin Ewan Amano yhdisti Axemonin Tuwarmonin kanssa Ruthless Tuwarmoniksi. Apollomon, joka oli Whispered-ohjelman vaikutuksen alaisena puolestaan yhdistyi Axemonin kanssa Darkness Modeen. Pelissä Digimon Story: Super Xros Wars Blue and Red Axemon voi yhdistyä SkullKnightmonin ja MetalGreymonin kanssa GreyKnightsmoniksi ja SkullKnightmonin ja Shoutmon X3:n kanssa Shoutmon X3SD-muotoon.

AxeKnightmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

AxeKnightmon (jap. DarkKnightmon) on Ultimate-tason ritaridigimon. AxeKnightmon syntyy kun SkullKnightmon ja Axemon yhdistyvät keskenään. AxeKnightmon muistuttaa mustaa ritaria, jolla on punainen kaksoiskeihäs kädessään, musta ja sininen viitta ja C-kirjaimen muitoinen kilpi. AxeKnightmonin hyökkäyksiä ovat mm. Twin Spear, Shoulder Blade, Undead Soldier, Treason Vortex ja Choujigen Axe ja MusoKnightmon-muodossa Gōradarai Gun, Wave of Destruction ja Demonic Gravity Curse Formation ja AxeKnightmon Darkness Modessa Hand of Doom. Mangassa AxeKnightmon pystyi yhdistymään myös Blastmonin, Duskmonin, Gulfmonin ja Laylamonin kanssa hybridimuotoon. AxeKnightmon esiintyi Digimon Fusionissa Bagra-armeijan kätyrinä ja Bagramonin veljenä. AxeKnightmon oli alun perin Nene Amanon Midnight-nimisen armeijan johtava digimon, kunnes hän petti hänet ja siirtyi veljensä armeijaan. AxeKnightmon sai haltuunsa Darkness Loaderin, jolla hän yhdisti SkullGreymonin ja SkullSatamonin itseensä muuntautuen SuperAxeKnightmoniksi. Myöhemmin Ewan Amano yhdisti Tuwarmonin AxeKnightmonin kanssa MusoKnightmoniksi. Lasten tuhottua kaikki seitsemän Pimeyden Kenraalia, AxeKnightmon loi heidän ruumiinsa uudelleen Darkness Stonen avulla ja yhdisti heidät keskenään GrandGeneramoniksi. Lasten tuhottua GrandGeneramonin AxeKnightmon paljasti lapsille suunnitelmansa saada Bagramonin voimat itselleen, jolloin AxeKnightmon lävisti Bagramonin iskullaan ja latasi hänet itseensä muuntautuen AxeKnightmon Darkness Modeen. Bagramon onnistui kuitenkin metafyysisesti tuhoamaan AxeKnightmonin ja otti hänen kehonsa haltuunsa muuntautuen MegaDarknessBagramoniksi. Lasten tuhottua MegaDarknessBagramonin AxeKnightmonin ruumis tuhoutui myös lopullisesti. Digimon Fusionin kolmannella kaudella vanha kellokauppias, joka paljastuu Bagramonin reinkarnaatioksi tekee lyhyen viittauksen AxeKnightmoniin mainiten että kun hän kohtaa "veljensä" niin muiden pitää olla varuillaan.

AxeKnightmonin X-Antibodymuoto AxeKnightmon X esiintyi Digimon Chronicle X -mangassa, jossa AxeKnightmon sai itselleen X-Antibodyn taistellessaan Barbamonia vastaan. AxeKnightmon X pakeni, kun Crusadermon X ja Leopardmon X kukistivat Barbamonin. AxeKnightmon X:n hyökkäyksiä ovat Cruel Tornado, Deadly Break Lost ja Undead Soldier.

Vuoden 2020 Digimon Adventure -sarjassa Devimon kehitti palvelijansa SkullKnightmonin AxeKnightmoniksi ja lähetti hänet Taichin, Yamaton ja Takerun kimppuun. WereGarurumon onnistui Sagittarius Modeen siirryttyään pysäyttämään AxeKnightmonin hyökkäykset. Myöhemmin AxeKnightmon palautti Devimonista kehittyneen ja taistelun Valittuja vastaan hävinneen NeoDevimonin jäänteet Moon=Millenniummonin kristallilla, ja auttoi samalla NeoDevimonia kehittymään DanDevimoniksi. Myöhemmin Valittujen kukistettua Groundramonin AxeKnightmon ilmestyi taistelemaan heitä vastaan ja Angemon onnistui kukistamaan AxeKnightmonin, pakottaen tämän dedigivoitumaan takaisin SkullKnightmoniksi. Myöhemmin, siepattuaan Hikarin ja valmisteltuaan rituaalin Millenniummonin uuden ruumiin luomista varten, SkullKnightmon kehittyy jälleen AxeKnightmoniksi ja kutsuu armeijan Vilemoneja taistelemaan DarkMaildramonin kanssa Greymonia, Birdramonia ja Pegasumonia vastaan. Hikari antaa itsensä päätyä AxeKnightmonin haarniskan sisälle löytääkseen häntä kutsuvan äänen. AxeKnightmon vapauttaa Moon=Millenniummonin kristallinsa sisältä ja kasvaa valtavaksi ja voimakkaammaksi. Hikari löytää AxeKnightmonin haarniskan sisältä Tailmonin hengen, joka oli kutsunut häntä. Tailmonin korruptoituneeksi muodoksi paljastunut AxeKnightmon on voitolla MetalGreymonia vastaan, kunnes WarGreymon onnistuu lopulta tuhoamaan AxeKnightmonin haarniskan, pelastamaan Hikarin ja Tailmonin, sekä pysäyttämään rituaalin tuhoamalla alueen muut pimeyden kristallit, jotka olivat palasia Millenniummonin vanhasta ruumiista. AxeKnightmonin haarniskan tuhoutuminen palauttaa myös Tailmonin todellisen kehon ennalleen. Taistelussa MarineDevimonia vastaan Tailmon korruptoituu hetkellisesti uudelleen ja musta AxeKnightmonin aura ympäröi hänet, mutta Hikari saa auran katoamaan.

Digimon Ghost Gamessä AxeKnightmonin pää leikattiin irti tämän vartalosta ​​digimaailman ja ihmisten maailman yhdistävän portaalin sulkemisen jälkeen, mutta hänen päänsä on edelleen tietoinen näkemään asioita, vaikka se leikattiin irti ruumiistaan. Myöhemmin hänen päänsä päätyi näytille ja huutokauppoihin ja lopulta Hiron sisäoppilaitoksen kokoelmaan. Päätön AxeKnightmon alkaa hyökätä Hiron koulun oppilaiden (mukaan lukien Kiyoshiron) sekä opettajien kimppuun, minkä seurauksena hyökkäyksen kohteeksi joutuneet ihmiset pyörtyvät ja muuttuvat päättömien sotilaiden hengiksi. Kun Hiro ja Ruli yhdistävät AxeKnightmonin pään takaisin tämän ruumiiseensa, hän muuttaa kaikki uhrit takaisin normaaliksi Hiron pyynnöstä. AxeKnightmon sanoo, että hänen päänsä käyttäminen näyttelyesineenä aliarvioi hänen maineensa, ja alkaa hyökätä Hiron ja Rulin kimppuun, voittaen helposti BetelGammamonin ja SymbareAngoramonin, mutta Gammamonin pyrkimykset antoivat Hiron, Rulin ja Kiyoshiron rannekorun muuttua uuteen muotoon. Gammamon kehittyy Canoweissmoniksi ja käyttää "Gran Novaa" taistellakseen AxeKnightmonin "Twin Spear" -keihäitä vastaan. Yhdistetyt voimat saavat molemmat hyökkäykset räjähtämään, mikä heikensi AxeKnightmonin panssaria, koska se ei kestänyt vahvoja voimia, ja AxeKnightmon antaa anteeksi päähenkilöille ja vannoo, ettei hän enää koskaan hyökkää ihmisten kimppuun.

B[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Babamon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Babamon on Mega-tason digimon, joka muistuttaa vanhaa naista, jolla on harmaa nutturatukka, vihreä vaatetus, ruskeat kengät, vaaleanpunainen koru kaulassa ja luuta kädessä. Babamonin uskotaan olleen Rosemon, joka joutui ikääntymiskirouksen uhriksi. Babamonin hyökkäyksiä ovat Empress Haze, Dark Broom ja Tri Banish. Digimon Tamersissa Rika, Kazu ja Kenta löysivät talon, jossa Babamon asui yhdessä puolisonsa Jijimonin kanssa. Babamon ja Jijimon tarjosivat lapsille illallisen vieraanvaraisuutena. Kazun ja Kentain pyydettyä heitä digimonkumppaneikseen he hämmentyivät ja alkoivat kamppailla keskenään kunnes Renamon lopetti tappelun. Babamon nähtiin myöhemmin taistelussa D-Reaperiä vastaan. Digimon Frontierissa Babamoneja nähtiin Ennustajakylässä ja Autumn Leaf Fairilla. Digimon Fusionissa Babamon nähtiin Shinobi Zonen prinsessana, jonka Musyamon kidnappasi. Lapset onnistuvat kuitenkin vapauttamaan hänet. Vuoden 2020 Digimon Adventure -sarjassa Babamon oli perustanut digimon-koulun Tanemonien kylään ja valmensi digimoneja ankarasti auttaakseen näitä saavuttamaan kauniin ja puhtaan kehittymisen. Hän oli kuitenkin tehnyt opetusmetodeistaan entistä tiukempia, kun BanchoMamemon oli kapinoinut hänen opetuksiaan vastaan. Kun BanchoMamemon oli hävinnyt taistelun Rosemonia vastaan, Babamon antoi tämän palata oppilaaksi kouluunsa. Bababmon esiintyi myös Digimon Adventure V-Tamer 01 -mangassa, jossa hän kutsui Taichin ja Takuyan kyläänsä auttamaan Metamormonin kukistamisessa. Digimon Xros Wars -mangassa Babamon nähtiin Green Zonen asukkaana. Babamonin nimi tulee sanasta Baba, mikä tarkoittaa "vanhaa naista".

Baboongamon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Baboongamon on Champion-tason petodigimon. Baboongamon muistuttaa ruskeaturkkista paviaania, jolla on kiviset kädet, jalat, häntä ja kasvojenympärys ja punaiset korvat ja silmikko. Baboongamonin hyökkäyksiä ovat Mount Rock ja Glide Rocks. Baboongamon on esiintynyt Digimon Reference Book -kirjassa.

Babydmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Babydmon on In-Training-tason minilohikäärmedigimon. Babydmon muistuttaa pientä vihreää lohikäärmemäistä olentoa, jolla on pienet punaiset luita muistuttavat sarvet päässään ja pieni pyrstö. Babydmonin hyökkäys on Hot Steam. Babydmon on esiintynyt Digimon World Championship ja Digimon Battle -peleissä. Babydmon kehittyy Petitmonista ja voi kehittyä Dracomoniksi.

Bacchusmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Bacchusmon on Mega-tason jumaladigimon ja yksi Olympos XII:n jäsenistä. Bacchusmon muistuttaa punertavaa käärmemäistä olentoa, jolla on sinertävä viitta ja vihreät hanskat. Bacchusmonin hyökkäys on "Cook of the Hell". Bacchusmonista on olemassa myös voimakkaampi Desui Mode. Bacchusmon on esiintynyt Digimon Collectors ja Digimon Crusader -peleissä. Bacchusmonin nimi tulee roomalaisesta Bacchus-jumalasta.

Bacomon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Bacomon on Rookie-tason mutanttidigimon, joka muistuttaa pahvilaatikoista kasattua olentoa, jolla on teippirulla toisessa kädessään. Bakomonin hyökkäyksiä ovat Gum Roll ja Transdelivery. Digimon Fusionissa Bacomoneja nähtiin Digimon Landin puistossa Jokermonin apulaisina. Yksi Bacomoneista auttoi myöhemmin lapsia kukistaman Jokermonin ja Sakkakumonin. Vuoden 2020 Digimon Adventure: -sarjassa Bacomoneja nähtiin Junkmonin työmaalla. Bacomon on esiintynyt myös Digimon Collectors -pelissä.

Bagramon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Bagramon (Amerikan englanninkielisessä versiossa Lord Bagra) on Mega-tason demonilordidigimon, joka esiintyy kuudennen Digimon-animesarjan, Digimon Fusion, kahden ensimmäisen kauden päävastustajana. Bagramon muistuttaa valkohiuksista parrakasta mieshahmoa, jolla on rubiinimaiset silmät, mustat siivet ja iso luurankomainen käsi ja jalka, punaiset sarvet päässään ja valkoinen haarniska viittoineen keltaisella rintasuojuksella varustettuna. Bagramonin naamasta puolet on puisen naamion peitossa. Bagramonin hyökkäyksiä ovat "Astral Snatcher", "Invisible Snake-eyes", "Scarlet Blood Wine", "Choujigen Storm" ja "Kyoku Invisible Snake-eye" ja MegaDarknessBagramon -muodossa "God of Death Snatcher" ja "Eternal Darkmare". Ennen sarjan tapahtumia Digimemories-digimonit taistelivat Bagramonia ja hänen armeijaansa vastaan kärsien tappion. He lukitsivat voimansa ja ruumiinsa DigiMemories-muistitikkuihin jotka piilotettiin ympäri Digimaailmaa. Bagramon komentaa Bagra-armeijaa (Bagra Army) Tactimon, Blastmon ja Laylamon uskollisimpina upseereinaan. Bagramonin tavoitteena on kerätä kaikki 108 koodikruunua ja muokata niiden avulla Digimaailma uudeksi valtakunnakseen. Juuri Bagramon antoi Christopherille tämän Fusion Loaderinsa aikeenaan saada hänet puolelleen. Bagramon määräsi Tactimonin, Blastmonin ja Laylamonin tuhoamaan Mikeyn ja tämän joukot etteivät he olisi uhkana hänelle.

Lasten kukistettua Bagramonin joukkoja yksi kerrallaan Bagramon paljasti itsensä lapsille Miekkaalueella varastaen heidän keräämänsä koodikruunut lähettäen Mikeyn ihmisten maailmaan Tactimonin kanssa ja käytti koodikruunujen voimaa jakaakseen Digimaailman seitsemään alueeseen asettaen seitsemän Pimeyden Kenraalia hallitsemaan niitä. Mikeyn palattua Digimaailmaan hän yhdisti joukkonsa ystäviensä kanssa kukistaen Pimeyden Kenraalit yksi kerrallaan ja kohtasivat Bagramonin tämän linnassa. Bagramon paljasti lapsille suunnitelmansa tuhota ihmisten maailma päivänä nimeltä D5 (Day of Dimension Delete and Deadly Destruction), kun Pimeyden Kenraalit olivat keränneet tarpeeksi negatiivista energiaa koodikruunuista. Vaikka Bagramonin suunnitelma aluksi onnistui, lasten tuhottua GrandGeneramonin, Bagramonin veli AxeKnightmon petti hänet lävistämällä tämän iskullaan ja latasi hänet itseensä muuttuen Darkest AxeKnightmoniksi. Bagramon kuitenkin oli voimakkaampi kuin AxeKnightmon tuhoten hänet metafyysisesti muuntautuen MegaDarknessBagramoniksi (jap. DarknessBagramon). MegaDarknessBagramon tappoi Shoutmonin ja lähetti lapset toiseen ulottovuuteen hyökäten ihmisten maailmaan joukkojensa kanssa. Lapset onnistuivat palaamaan ihmisten maailmaan ja tuhosivat MegaDarknessBagramonin joukot. MegaDarknessBagramon oli voitolla lapsia vastaan kunnes Shoutmon syntyi uudelleen ja yhdistyi kaikkien maailman digimonien kanssa Shoutmon X7F Superior Modeen. MegaDarknessBagramon hajotti maan ympäriltään ja latasi sen datan itseensä kasvaen kooltaan jättimäiseksi. Tästä huolimatta Shoutmon X7F Superior Mode tuhosi MegaDarknessBagramonin yhdellä iskulla pelastaen sekä Digimaailman ja ihmisten maailman. Myöhemmin Digimon Fusionin kolmannella kaudella paljastui että lasten päävastustaja Quartzmon oli syntynyt MegaDarknessBagramonin datasta. Vielä myöhemmin paljastui että lasten tapaama mystinen kellokauppias oli todellisuudessa Bagramonin reinkarnaatio. Bagramonin nimi tulee Gabriel-nimisestä demonista.

Baihumon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Baihumon on Mega-tason jumaladigimon. Se on läntisen alueen vartija ja suuren valkoisen tiikerin näköinen, jolla on sinisiä raitoja kaikkialla ympäri kehoansa. Baihumonilla on punaiset silmät ja kasvoillaan valtava sininen naamio, joiden kulmissa on pitkät terät, jotka muistuttavat sapelihampaita. Baihumonilla on myös rautaiset suojukset etujaloissaan ja piikikkäät renkaat takajaloissaan ja hännässään. Baihumonin hyökkäyksiä ovat Gold Strenght, Iron-armored Claws, Spine-ringed Tail, Bronze Cannon, Spiky ringed tail ja protect. Baihumon nähdään ensimmäistä kertaa Digimon Tamersissa, jolloin Ryo Akiyama ja tämän kumppani, Cyberdramon, olivat tulleet haastamaan Baihumonin. Baihumon ei kuitenkaan voinut taistella heitä vastaan, koska koko Digimaailma oli vaarassa pyyhkiytyä pois D-Reaper -nimisen viruksenpoisto-ohjelman mukana. Calumonin luovutettua kaiken energiansa ja voimansa Digimaailman digimoneille, Baihumon ja kaikki muut kolme jumaladigimonia kutsuivat jokaisen Mega-tason digimonin luokseen ja yrittivät ankarasti taistella D-Reaperia vastaan. Vuoden kuluttua D-Reaper saatiin oikeasta maailmasta käsin tuhotuksi ja sekä oikea maailma että Digimaailma olivat turvassa. Elokuvasarjan Digimon Adventure tri. takaumakohtauksissa Baihumon oli Daigo Nishijiman digimonkumppanin Bearmonin Mega-muoto, joka muiden ennen Taichi Yagamin ja muiden aikaa toimineiden Valittujen lasten kumppanidigimonien ohella taisteli Pimeyden valtiaita vastaan ennen tulemistaan yhdeksi Digimaailman neljästä vartijasta. Baihumonin nimi tulee kiinalaisessa mytologiassa esiintyvästä valkoisesta tiikeristä Bai Hu:sta.

Bakemon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Bakemon on Champion-tason kummitusdigimon. Bakemonin tunnetuin hyökkäys on Paholaisen Kädet (Hell's Hand) eli Bakemon iskee tai pelottelee vastustajaansa sinertävällä kädellään. Muita Bakemonin hyökkäyksiä ovat Death Charm, Ghost Chop, Death Claw ja Poison Breath. Bakemon esiintyi ensimmäisen kerran Digimon Adventuren jaksossa 11, jossa Sora ja Jou Kido löysivät erikoisen kirkon, joka myöhemmin paljastui kummitustaloksi. Bakemonien paljastettua olomuotonsa he vangitsivat Soran ja Joun ja aikoivat syödä heidät seremoniansa aikana. Bakemonit yhdistyivät isoksi Bakemoniksi, jota he kutsuivat "johtajaksi". Birdramon ja Ikkakumon onnistuivat kuitenkin tuhoamaan Bakemonin. Myöhemmin ihmisten maailmaan ilmestyi lukemattomia Bakemoneja Vamdemonin kanssa. Bakemonit eivät olleet normaalimuodossaan kovin voimakkaita Champion-tason digimoneja, sillä valittujen lasten digimonit onnistuivat kukistamaan ison joukon Bakemoneja jopa Rookie-muodoissaan.

Sarjassa Digimon Zero Two Digimonkeisari komensi viittä Bakemonia, jotka olivat naamioituneet lapsiksi. Digimonkeisari pakotti Daisuken valitsemaan, kenet hän pelastaa ennen kuin Deltamon tuhoaa heidät. Oikeiden lasten saavuttua paikalle Bakemonit paljastuivat huijareiksi. Pegasmon onnistui vapauttamaan Bakemonit pimeistä renkaista samalla, kun Nefertimon ja Holsmon tuhosivat Pimeän Tornin. Myöhemmin Bakemoneja oli Digimonkeisarin tukikohdassa. Osan heistä tuhosi Kimeramon. Myöhemmin Bakemoneja ilmestyi ihmisten maailmaan Yamaton konserttiin ja New Yorkiin. Digimon Frontierissa Bakemoneja nähtiin Ennustajakylässä ja Autumn Leaf Fairilla. Digimon Fusionin kolmannella kaudella Bakemon oli yksi Ren Tobarin nappaamista digimoneista. Digimon Adventure tri. -elokuvasarjan viidennessä osassa Coexistence nähtiin Meicoomonin levittämälle tartunnalle altistuneina useita Bakemoneja lentämässä vääristymien läpi todelliseen maailmaan. Elokuvassa Digimon Adventure: Last Evolution Kizuna Bakemon nähtiin tuntemattoman valitun lapsen digimonkumppanina Eosmonin luomassa Mikä-Mikä-Maassa. Digimon Adventure V-Tamer 01 -mangassa Bakemon nähtiin Vamdemonin apulaisena naamioutuneena Patamoniksi. Bakemon hyökkäsi Taichin ja Gabumonin kimppuun, mutta Taichin saatua selville Bakemonin heikkouden Gabumon onnistui kukistamaan Bakemonin. Digimon Next -mangassa Bakemon oli yksi Tankdramonin uhreista. Vuoden 2020 Digimon Adventure -sarjassa useita Bakemoneja hyökkäsivät lasten kimppuun saatuaan osumia mustista salamoista. Myöhemmin Bakemonit kehittyivät MetalPhantomoneiksi taistelun aikana. Myöhemmin Bakemoneja nähtiin Opossumonin apulaisina Mon-Mon Parkissa avustaen häntä vangitsemaan Xiaomoneja, Puroromoneja ja Frimoneja Monzaemonia muistuttavan patsaan sisälle. Peleissä Bakemon kehittyy Tsukaimonista ja voi kehittyä Phantomoniksi tai MetalPhantomoniksi. Bakemonin vaihtoehtoinen muoto on Soulmon. Bakemonin nimi tulee Bakemonosta, japanilaisesta Yōkai-henkiolennosta.

Bakumon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Bakumon (engl. Tapirmon) on Rookie-tason eläindigimon. Bakumon muistuttaa malaijantapiiria, jolla on Pyhä Sormus vasemmassa etujalassaan ja harmaat savumaiset takajalat. Bakumonin hyökkäyksiä ovat Nightmare Syndrome, Virus Delete ja Holy Shoot. Bakumon voi myös tehdä Double Nightmare Syndrome yhteishyökkäyksen Digitamamonin kanssa. Sarjassa Digimon Zero Two Bakumon nähtiin tarjoilijana Digitamamonin kiinalaisravintolassa. Bakumon ei suostunut kertomaan Mummymonille herkullisen keittonsa reseptiä. Myöhemmin Bakumon yritti yhdessä Digitamamonin kanssa estää Mummymonia juomasta lähteestä, josta keitto oli peräisin, mutta Mummymon sitoi heidät. Myöhemmin Bakumon ja Digitamamon estivät Archnemonia tappamasta lapsia heidän taistellessa BlackWarGreymonia vastaan. Myöhemmin Bakumon nähtiin lopputaistelussa BelialVamdemonia vastaan. Digimon Tamersissa Bakumon oli yksi niistä digimoneista, jotka halusivat Rikan kouluttajakseen. Myöhemmin Suzien jouduttua Digimaailmaan hän kohtasi Bakumonin ja jahtasi tätä kysyessään tältä Terriermonin sijaintia, mutta Bakumon pakeni maassa olevaan reikään. Digimon Frontierissa Bakumoneja nähtiin Autumn Leaf Fairilla ja Ennustajakylässä. Myöhemmin Cherubimonin korruptoima Bakumon hyökkäsi lasten kimppuun TV Forestilla ja sai Tommyn näkemään painajaisia, mikä sai Tommyn hyökkäämään lasten kimppuun. Takuya sai myöhemmin tietää asiasta ja muuttui Agunimoniksi ja kukisti Bakumonin muuttaen hänet takaisin hyväksi. Bakumon myöhemmin pyysi anteeksi lapsilta ja palkitsi heidät hyvillä unilla. Digimon Data Squadissa Bakumonin nähtiin pakenevan Kuratan ryhmää, jotka tuhosivat digimoneja. Digimon Fusionissa Bakumoneja nähtiin Sky Zonen asukkaina. Digimon Next -mangassa Bakumon nähtiin Light Cityn asukkaana. Digimon Ghost Gamessä Bakumon oli Bokomonin avustaja, joka oli joutunut ihmisten maailmaan yhdessä Bokomonin kanssa portaalin kautta tietämättä miten palata takaisin.

Elokuvasarjassa Digimon Adventure tri. esiintynyt Bakumon oli alun perin vuosia sitten Maki Himekawan digimonkumppani, jonka Ultimate-muoto Megadramon uhrasi itsensä käyttääkseen LoaderLiomonista, Orochimonista, Triceramonista ja Hippogriffomonista digivoituneiden Baihumonin, Ebonwumonin, Qinglongmonin ja Zhuqiaomonin voimia Pimeyden valtiaiden voittamiseksi. Bakumonin kuolema oli Himekawalle niin kova trauma, että hän päätti etsiä keinoa "uudelleenkäynnistää" Digimaailman ja palauttaa sen aikaan ennen Bakumonin kuolemaa. Yggdrasilia palveleva "Pimeä Gennai" lupasi auttaa tätä saamaan haluamansa. Mutta kun uudelleenkäynnistys oli toteutunut ja Himekawa kohtasi Bakumonin Digimaailmassa, Bakumon ei muistanut Himekawaa, joka ei tiennyt Yggdrasilin tahtoneen vain eristää digimonit ja ihmiset toisistaan lopullisesti. Bakumon ei uskonut Himekawan puhetta tämän olleen ennen tämän digimonkumppani ja pakeni, minkä seurauksena Himekawa tuli hulluksi. Elokuvassa Digimon Adventure: Last Evolution Kizuna Bakumon nähtiin kansainvälisen valitun lapsen digimonkumppanina. Peleissä Bakumon voi kehittyä Boarmoniksi.

Ballistamon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ballistamon on Champion-tason konedigimon. Ballistamon muistuttaa konemaista robottia, jonka rinnassa on paikka tavaroiden kuljetukseen. Ballistamonin hyökkäyksiä ovat Horn Breaker, Heavy Speaker, Arm Bunker ja Doomsday Woofer. Ballistamon kykenee muuntautumaan DarkVolumoniksi ja kehittymään AtlurBallistamoniksi. Ballistamon voi myös yhdistyä Shoutmonin kanssa Shoutmon X2-muotoon ja Bastemonin kanssa BalliBastemoniksi. Digimon Fusionissa Ballistamon oli ennen DarkVolumon, joka oli Olegmonin miehistön jäsen. Jouduttuaan epäonnistuneen voimakokeilun seurauksena Hymyjen kylään muistinsa menettäneenä, Shoutmon uudelleenohjelmoi DarkVolumonin Ballistamoniksi. Ballistamon myöhemmin liittyi Shoutmonin kanssa Mikeyn armeijaan. Kun lapset kohtasivat Olegmonin, tämä hypnotisoi Ballistamonin ja palautti hänet DarkVolumoniksi, mutta DarkVolumon kääntyi Olegmonia vastaan ja tuhosi hänet, minkä jälkeen hän palautui Ballistamoniksi.

Baluchimon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Baluchimon on Champion-tason petodigimon. Baluchimon muistuttaa vuohimaista olentoa, jolla on ruskea turkki ja sinertävä selkä ja jaloissaan ja kaulassaan ja päälaessaan kultaiset suojukset ja valkoisia liekkimäisiä pilviä muistuttavat siipimäiset ulokkeet selässään. Baluchimonin hyökkäyksiä ovat Psychic Chain ja Cloud Vision. Baluchimon on esiintynyt Digimon Reference Book -kirjassa. Vuoden 2020 Digimon Adventure -sarjassa Baluchimonin henki nähtiin lyhyesti, kun Ophanimonin auran vahvistama Angewomon puhdisti SkullBaluchimonin ja muutti tämän digimunaksi. Baluchimonin nimi tulee Baluchitherium-olennosta. Baluchimon voi korruptoitua SkullBaluchimoniksi.

BanchoGolemon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

BanchoGolemon on Mega-tason mineraalidigimon. BanchoGolemon muistuttaa lihaksikasta kivestä koostuvaa ihmistä, jolla on sininen viitta ja poraa muistuttava kaivuri vasemmassa kädessään. BanchoGolemon kouluttaa eristettyjä digimoneja Tiedostosaaren vuorten syvyyksissä. BanchoGolemonin hyökkäyksiä ovat Heaven Parapet, Kanshaku Dust ja Yobori Claw Drill. BanchoGolemon on esiintynyt Digimon-korttipelissä ja Digimon Collectors ja Digimon Heroes! -peleissä.

BanchoLeomon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

BanchoLeomon on Mega-tason eläindigimon. Bancholeomon muistuttaa osittain Leomonia, mutta hänellä on yllään violetti takki, miekka vyötäisillään ja vaaleat hiukset. BanchoLeomon voi kehittyä Burst Modeen voimakkaimpaan mega-muotoonsa. BanchoLeomonin hyökkäyksiä ovat Lion King Slash, Flash Bantyo Punch, Otokogi ja Otokodama ja Burst Modessa Burning Bancho Punch. BanchoLeomon esiintyi Digimon Data Squadissa Spencer Damonin digimonkumppanina. BanchoLeomon ystävystyi Spencer Damonin kanssa pienen kahakan jälkeen ja taisteli Craniamonia vastaan Burst Modessa. Myöhemmin Yggdrasilin vangittua Spencerin ja määrättyä hänet teloitettavaksi BanchoLeomon yritti estää hänen teloituksen ja koskettaessaan häntä Spencerin sielu siirtyi BanchoLeomoniin Yggdrasilin otettua Spencerin ruumiin haltuunsa. BanchoLeomon ilmestyy myöhemmin lapsille auttaen heitä tuhoamaan Gizumonit ja kouluttaen heitä. BanchoLeomon myöhemmin näytti lapsille tien Pyhään Kaupunkiin heidän kukistettua BioThunderbirmonin, BioQuetzalmonin ja BioStegomonin. BanchoLeomon ilmestyi myöhemmin ihmisten maailmaan ohjeistaen Marcusia kehittämään ShineGreymonin Burst Modeen. BanchoLeomon ilmestyi Yggdrasilin linnaan ja kertoi Marcusille tarinan yhteydestään Spencer Damoniin. BanchoLeomon nappasi Spencer Damonin syleilyynsä ja pyysi ShineGreymonia tuhoamaan heidät molemmat jotta Spencerin sielu vapautuisi. Näin tapahtui ja BanchoLeomon kuoli sankarikuoleman. Digimon Xros Wars-mangassa BanchoLeomon nähtiin Study Zonen asukkaana. BanchoLeomonin nimi tulee sanoista Banchō ja Lion.

BanchoLilimon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

BanchoLilimon on Mega-tason keijudigimon. BanchoLilimon muistuttaa naista, jolla on musta nahkainen hame ja mustat saappaat, mustaa ruusua muistuttavat hiukset ja mustat hansikkaat, valkoiset rintsikat, punainen kaapu, violetit siivet ja piikikäs Togemonin kasvot omaava vihreä jojo kädessään. BanchoLilimonin hyökkäyksiä ovat Absolute Territory, Twin Petal ja Nightmare Assemble. BanchoLilimon on esiintynyt Digimon Collectors -pelissä.

BanchoMamemon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

BanchoMamemon on Mega-tason mutanttidigimon. BanchoMamemon muistuttaa konemaista Mamemonia, jolla on musta viitta, sininen hattu, kahleet käsissään ja jaloissaan, jotka BanchoMamemon kykenee pidentämään ja vangitsemaan vastustajansa niihin ja käsissään kultaiset mailat, joiden alaosassa on punaiset nyrkkiraudat ja yläosassa kultaiset Mamemonin kuvat. BanchoMamemonin hyökkäyksiä ovat Golden Rush, Golden Bats, Striking Man's Soul ja Thousand Blasting. Vuoden 2020 Digimon Adventure: -sarjassa BanchoMamemon oli Babamonin koulun entinen oppilas, joka oli vastustanut Babamonin tiukkoja opetusmetodeja ja lähtenyt pois koulusta. Myöhemmin BanchoMamemon hyökkäsi kouluun useiden Mamemonien ja BigMamemonien kanssa kostaakseen Babamonille. Rosemon onnistui kukistamaan BanchoMamemonin taistelussa tuhoten tämän mailat ja BanchoMamemon sai palata koulun oppilaaksi Mimin taivuteltua hänet luopumaan vihastaan Babamonia kohtaan. BanchoMamemon alkoi myöhemmin matkustaa Blimpmonin kyydissä Mimin, Palmonin ja Tanemonien kanssa tutkimaan Pilvimantereen ulkopuolisia alueita. BanchoMamemon on esiintynyt myös Digimon Heroes!, Digimon Collectors ja Digimon ReArise -peleissä.

BanchoStingmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

BanchoStingmon on Mega-tason hyönteisdigimon. BanchoStingmon muistuttaa punaista Stingmonia, jolla on mustat housut, violetti takki ja valkoiset pistimet käsissään. BanchoStingmonin hyökkäyksiä ovat Bloody Finish ja Depth Charge Sky. BanchoStingmon on esiintynyt Digimon-korttipelissä.

BaoHuckmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

BaoHuckmon on Champion-tason lohikäärmedigimon. BaoHuckmon muistuttaa kyborgimaista Hackmonia, jolla on punainen viitta selässään. BaoHuckmonin hyökkäyksiä ovat Fif Cross ja Teen Blade. BaoHuckmon on esiintynyt Digimon Story: Cyber Sleuth - Hacker's Memory ja Digimon Collectors -peleissä. BaoHuckmon voi kehittyä SaviorHuckmoniksi.

Barbamon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Barbamon on Mega-tason digimon, joka esiintyy Digimon Next -mangassa ja Digimon World Data Squad, Digimon World: Next Order, Digimon World DS, Digimon Story: Lost Evolution, Digimon Story: Super Xros Wars, Digimon Story: Cyber Sleuth ja Digimon Story: Cyber Sleuth - Hacker's Memory -peleissä. Barbamonin nimi tulee Barbatos demonista. Barbamon muistuttaa parrakasta vanhaa miestä, joka kantaa Death Lure-nimistä sauvaa kädessään. Barbamon on yksi Seitsemästä Suuresta Demonilordista ja edustaa ahneuden syntiä ja Saturnusta. Barbamon oleilee Dark Arean sydämessä, josta käsin se manipuloi langenneita enkelidigimoneja sanoinkuvaamattomaan pahuuteen. Barbamonilla on pakkomielle Verkkomeren aarteisiin, ja se voi julman persoonallisuutensa ja ahneutensa takia surmata aarteen takia kenet tahansa. Barbamon on kaikkein ovelin Demonilordeista ja voi manipuloida Ghoulmonin avulla vaikka Mega-tason digimoneja lankeamaan pahaksi. Barbamon voi yhdistyä Armamonin kanssa OmegaArmamon Burst Modeen.

Digimon Next -mangassa Barbamon oli ottanut Digimaailman isäntätietokoneen Yggdrasilin haltuunsa System Worldissa. Barbamon oli manipuloinut HolyAngemonin muuttumaan Murmukusmoniksi ja komensi omaa armeijaa. Barbamon oli myöhemmin yhdistänyt itsensä Yggdrasilin kanssa muuttuen itse Cigimaailman isäntätietokoneeksi. Myöhemmin VictoryGreymon oli onnistunut tuhoamaan Barbamonin, joka oli antanut ennen kuolemaansa keräämänsä DigiMemoryt NEOlle. Barbamonin X-Antibodymuoto Barbamon X esiintyi Digimon Chronicle X -mangassa, jossa Barbamon sai itselleen X-Antibodyn taistellessaan AxeKnightmonia vastaan. Myöhemmin Crusadermon X ja Leopardmon X onnistuivat kukistamaan Barbamonin, minkä jälkeen Axeknightmon X pakeni. Myöhemmin Diaboromon X käytti Barbamonia miekkanaan taistellessaan Royal Knightseja vastaan.

Pelissä Digimon Story: Super Xros Wars Blue and Red Barbamon loi Armamonin lasten vastustajaksi ja hallitakseen Cigimaailmaa, mutta Armamon osoittautui Barbamonille vaikeasti hallittavaksi. Armamon myöhemmin yhdisti Barbamonin miekkaansa, mutta lasten kukistettua Armamonin, Barbamon otti tämän ruumiin haltuunsa muuntautuen OmegaArmamon Burst Modeen. Lapset onnistuivat kuitenkin kukistamaan OmegaArmamonin, jolloin Barbamonkin tuhoutui.

Hyökkäykset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Death Lure: Sauvansa avulla Barbamon houkuttelee digimoneja vääjäämättömään hornaneloon ja muuttaa heidät pahoiksi.
  • Pandemonium Lost: Vapauttaa kaiken Dark Arean pahuuden energian yhteen jättiräjähdykseen, joka tuhoaa kaiken jälkiä jättämättä. (Tämä isku on paljon voimakkaampi kuin BelialVamdemonin "Screaming Darkness", joka on vain murto-osa tämän iskun tuhosta).
  • Dark Inferno: Polttaa vastustajansa pimeällä tulella.
  • Greedy Wand: Iskee vihollistaan sauvallaan.

Baromon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Baromon on Armor-tason digimon, joka syntyy Patamonista Rohkeuden Digi-Eggin avulla. Baromon muistuttaa ihmistä, jolla on punainen viitta, ruskeat kengät ja hanskat, vihreä vaatetus ja kiinalaisen naamarin näköinen pää. Baromonin hyökkäyksiä ovat Meteor Dance, Scarlet Hair, Pyrokinesis ja Storming Knives. Baromon esiintyi ensimmäisen kerran elokuvassa Digimon Tamers: Battle of Adventurers jossa hän toimi Mephistomonin kätyrinä. Baromon yhdessä Sepikmonin, Pipismonin ja Ponchomonin kanssa pitivät Minamia panttivankina yrittäen saada hänen isänsä paljastamaan heille V-Pet -ohjelman puhdistajan. Seasarmonin ja Growlmonin saavuttua paikalle Baromon pidätteli heitä kunnes Growlmon sokaisi hänet ja tuhosi hänet Dragon Slash hyökkäyksellään.

Digimon Frontierissa Baromon ilmestyi lapsille heidän kukistettua Cherubimonin ja varoitti heitä Lucemonin tulosta. Lasten oltua epäuskoisia häntä kohtaan, Baromon joutui tukkimaan heidän tiensä Meteor Dance -hyökkäyksellään saadakseen heidät kuuntelemaan häntä. Lasten yritettyä hyökätä hänen kimppuunsa Baromon paljasti henkilöllisyytensä ja vei lapset maanalaiseen luolaan minne Digimaailman historia oli kirjoitettu. Baromon paljasti lapsille Lucemonin korruptoineen Cherubimonin aikeenaan luoda itsensä uudelleen. Kun Lucemonin palvelijat Dynasmon ja Crusadermon hyökkäsivät heidän kimppuunsa lapset eivät pärjänneet heille. Baromon puolusti lapsia mutta tuhoutui Dynasmonin ja Crusadermonin yhdistettyä iskunsa häntä kohti.

Digimon Data Squadissa Baromon nähtiin Holy Capitalin pormestarina. Baromon toivotti lapset tervetulleiksi mutta myöhemmin vangitsi heidät areenalle uskoen heidän aikeensa olleen samat kuin Kuratalla. Baromon lähetti Cerberumonin lasten kimppuun mutta säästi heidät huomattuaan Marcuksen yhteyden Spencer Damoniin. Ninjamonin vakoiltua Kuratan ryhmän aikeet Baromon laati suunnitelman heitä vastaan. Gizumonien hyökättyä Holy Capitaliin, Baromon sai tuhottua yhden heistä. Kun Holy Capital materialisoitui ihmisten maailmaan, Gizumon-XT tuhosi Baromonin.

Vuoden 2020 Digimon Adventure -sarjassa Baromon nähtiin useiden tietoa etsivien digimonien joukossa, jotka oleskelivat Tiedon puulla.

Bastemon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Bastemon (engl. Beastmon) on Ultimate-tason eläindigimon. Bastemon muistuttaa naista, jolla on pitkät punaiset kynnet ja pitkä punainen tukka, kaksi häntää, joissa on rannerenkaita muistuttavat korut, pitkät korvat ja pantterikuvioiset housut. Bastemonin hyökkäyksiä ovat Witch Warp ja Vampire Dance ja BalliBastemon-muodossa Belly Balli Dance, Cat Speaker, Sonic Dancing ja Ultimate Speaker. Bastemon voi kehittyä Mikemonista. Bastemon esiintyi Digimon Fusionissa Lake Zonen prinsessana ja Bastia Castlen asukkaana. Bastemon liittyi myöhemmin Mikeyn Fusion Fighters -tiimin jäseneksi. Bastemon voi yhdistyä Ballistamonin kanssa BalliBastemoniksi tai Cutemonin, Dondokomonin, Knightmonin, PawnChessmonin, Chibitortomonin, ja Jijimonin kanssa Gratest Cutemon muotoon. Bastemon esiintyi myös Digimon Ghost Gamessä. Bastemonin japaninkielinen nimi tulee sanasta Bastet ja englanninkielinen nimi sanasta Beast eli peto.

Batterymon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Batterymon on paristoa muistuttava digimon, joka esiintyy Digimon Xros Loader -pelissä. Batterymon ilmestyy aina kun pelin paristo on loppumassa.

Bearmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Bearmon on Rookie-tason eläindigimon. Bearmon muistuttaa mustaa karhua, jolla on sininen lippalakki, sininen vyö ja siniset nauhat käsissään. Bearmonin hyökkäyksiä ovat Bear Fist, Bear Roll ja Beast Attack. Bearmon voi kehittyä Grizzlymoniksi. Elokuvassa Digimon Frontier: Island of Lost Digimon Bearmon nähtiin Grizzlymonin nuorempana veljenä tämän armeijassa ja Kotemonin hyvänä ystävänä. Ornismonin tuhottua Kotemonin, Bearmonin itku ja Kotemonin rukokset kutsuivat AncientGreymonin ja AncientGarurumonin paikalle, jotka tuhosivat Ornismonin. Bearmon myöhemmin hyvästeli lapset ja kohtasi uudelleensyntyneen Kotemonin. Digimon Fusionissa Bearmoneja nähtiin Magma Zonen asukkaina.

Elokuvasarjassa Digimon Adventure tri. Bearmon oli vuosia sitten Daigo Nishijiman digimonkumppani, jonka Ultimate-muoto LoaderLiomon taisteli Orochimonin, Triceramonin, Hippogriffomonin ja Megadramonin ohella kauan sitten Pimeyden valtiaita vastaan. Lopulta hän digivoitui Baihumoniksi ja antoi Ebonwumonin, Qinglongmonin sekä Zhuqiaomonin avulla Megadramonille voimaa Pimeyden valtiaden voittamiseksi, vaikka Megadramon ei enää syntynyt uudelleen. Baihumon ja kolme muuta pysyivät Mega-muodoissaan ja ryhtyivät Digimaailman neljäksi vartijaksi, Baihumonin vartioidessa Digimaailman läntistä osaa. Vuoden 2020 Digimon Adventure -sarjassa Bearmon nähtiin osana Neemonin johtamaa digimonien ryhmää, joka ylitti SkullScorpionmonin hallitsemaa aavikkoa. Aluksi Valitut auttoivat heitä kukistamalla heitä uhkaavat SandYanmamonit sekä SkullScorpionmonin. Myöhemmin, Bearmon ja muut Neemonin alamaiset rakensivat erämaahan uuden vihannesviljelmän Junkmonin, Pomumonien ja FanBeemonien avulla. Digimon Ghost Gamessä Bearmon nähtiin Petermonin hallitsemassa Mikä-Mikä-Maassa. Myöhemmin Bearmon kehittyi Grizzlymoniksi.

Beelzemon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Beelzemon (jap. ベルゼブモン, Beelzebumon) on Mega-tason demonilordidigimon, jonka nimi ja ulkonäkö on johdettu mytologisesta hahmosta nimeltä Beelzebub. Beelzemon on yksi Seitsemästä Suuresta Demonilordista. Beelzemon edustaa ylensyönnin syntiä ja planeetta Venusta. Sillä on voima komentaa monia demonidigimoneja, mutta se pitää enemmän yksinolosta. Beelzemonin voimilla voisi johtaa painajaissotureiden armeijaa, vaikkei se olekaan vahvin demonilordeista. Sen lempiase on sen haulikko, Berenjena (espanjaksi munakoiso) ja se ajaa riivatulla jättimäisellä moottoripyörällä, Behemothilla. Vaikka se on persoonallisuudeltaan julma ja säälimätön, sillä on silti suurehko käsitys kunniasta, eikä se siksi yleensä hyökkää heikkojen kimppuun. Beelzemonin arkkivihollisena pidetään Gallantmonia, jolle se hävisi pitkän taistelun jälkeen Digimon Tamersissa.

Digimon Tamersissa Impmon kehittyy Beelzemoniksi saatuaan voiman Zhuqiaomonilta. Beelzemon saa tehtäväkseen tuhota lapset ja hän tappaa Leomonin taistelussa lapsia vastaan. Gallantmon onnistuu lopulta kukistamaan Beelzemonin, joka tajuaa virheensä. Myöhemmin ihmisten maailmassa Beelzemon kehittyy Blast Modeen ja auttaa lapsia kukistamaan D-Reaperin agentteja. Yrittäessään pelastaa Jeniä, D-Reaper iskee Beelzemonia kuolettavasti mutta Gallantmon pelastaa hänet. Beelzemon esiintyi myös elokuvassa Digimon Tamers: Runaway Locomon.

Digimon Fusionissa Laylamonin tappama Baalmon syntyy uudelleen Beelzemonina joka auttaa Shoutmonia tuhoamaan HiMugendramonin. Beelzemon liittyi Xros Heartiin ja auttaa lapsia taistelussa pahoja digimoneja vastaan. Beelzemon uhrasi henkensä tuhotakseen Laylamonin ja pelastaakseen Mervamonin ja Cutemonin. Myöhemmin Beelzemon syntyi uudelleen ja yhdistyi Shoutmonin kanssa Shoutmon X7F Superior Modeen ja tuhosi MegaDarknessBagramonin. Digimon Fusionin kolmannella kaudella Mystinen kellokauppias kutsui Beelzemonin moottoripyörineen avuksi taistelussa Quartzmonia vastaan.

Beelzemonin X-Antibodymuoto Beelzemon X esiintyi Digimon Chronicle X -mangassa, jossa Beelzemon sai itselleen X-Antibodyn ja Lucemonin yllyttämänä liittyi taisteluun hyviä digimoneja vastaan. Beelzemon X onnistui Lucemonin, pahan Cherubimonin ja Ophanimon Falldown Moden avulla kukistamaan taistelussa Jesmonin ja Gankoomonin. Myöhemmin Magnamon X ja Dynasmon X onnistuivat kukistamaan Beelzemonin taistelussa. Myöhemmin Diaboromon X käytti Beelzemonia miekkanaan taistellessaan Royal Knightseja vastaan.

Beetlemon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Beetlemon jap. Blitzmon on Hybrid-tason androididigimon. Beetlemon voi syntyä kenestä tahansa Ukkosen hengen avulla. Beetlemon muistuttaa androidia, jolla on sinertävä keltakoristeltu haarniska. Beetlemonin hyökkäyksiä ovat Thor Hammer, Mjöllnir Thunder, Lightning Bomber ja Lightning Blitz. Digimon Frontierissa J.P. Shibayama pystyi muuntautumaan Beetlemoniksi Ukkosen hengen avulla. Digimon Fusionin kolmannella kaudella mystinen kellokauppias kutsui Beetlemonin avuksi taistelussa Quartzmonia vastaan.

BelleStarmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

BelleStarmon on Mega-tason demonilordidigimon, jonka nimi tulee Belle Starrista. BelleStarmon on naispuolinen versio Beelzemonista. BelleStarmonilla on samanlainen sininen naamio kuin Beelzemonilla, mustat housut ja vaatteet, mustat siivet ja pitkä vaalea tukka sekä aseet käsissään. BelleStarmonin hyökkäyksiä ovat Fly Bullet, Double Claw, Hurricane Screw Shot ja Rizoma de Loto. BelleStarmon on esiintynyt Digimon-korttipelissä ja Digimon Story: Cyber Sleuth - Hacker's Memory, Digimon Heroes! ja Digimon Pendulum Ver.20th -peleissä. BelleStarmonin X-Antibodymuoto BelleStarmon X esiintyi Digimon Chronicle X -mangassa, jossa BelleStarmon X liittyi mukaan Jesmonin Battle Royaliin päättämään vanhan Cigimaailman kohtalon. BelleStarmon X:n hyökkäyksiä ovat Fly Bullet: Segundo ja Distancia Cero.

Belphemon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Belphemon on Digimon Data Squadissa esiintyvä Mega-tason digimon. Belphemon on myös yksi Seitsemästä Suuresta Demonilordista ja edustaa laiskuuden syntiä ja Mars-planeettaa. Belphemonin nimi tulee Belphegor-nimisestä demonista. Ennen Saversin tapahtumia Akihiro Kurata löysi muinaisesta digimontemppelistä Belphemonin digimunan ja vei sen ihmisten maailmaan. Munan kuoriuduttua Belphemon muuntautui Sleep Modeen, lievempään Mega-muotoonsa. Kurata halusi valloittaa Digimaailman ja ihmisten maailman ja aloitti kampanjan kerätäkseen energiaa herättämään Belphemonin täyteen voimaansa. Kurata kehitti Thomas H. Norsteinin avulla hallintalaitteen, jolla hän uskoi hallitsevansa Belphemonia. Belphemonin hyökättyä Thomas petti Kuratan ja tuhosi Belphemonin hallintalaitteen. Kurata muutti itsensä dataksi ja yhdistyi Belphemonin kanssa jolloin Belphemon muuntautui Rage Modeen, voimakkaimpaan Mega-muotoonsa. Thomas liittoutui DATSin kanssa ja taisteli heidän kanssaan Belphemonia vastaan. Belphemon voitti helposti taistelussa MirageGaogamonin, Rosemonin, Crowmonin ja Ravemonin. Kurata menetti hallintansa Belphemonista, jonka päämääränä oli kaiken tuhoaminen. Agumonin digivoiduttua ShineGreymoniksi, Kuratan kasvot ilmestyivät Belphemonin rintaan ja alkoivat ammentaa sähköisyyttä kaupungista, mikä voimisti Belphemonia entisestään ja antoivat hänelle voimia repiä repeämiä Digimaailman ja ihmisten maailman välille aikeenaan saada maailmat törmäämään toisiinsa. Belphemon voitti RookChessmonin ja BishopChessmonin helposti taistelussa, mutta ShineGreymonin kehityttyä Burst Modeen, hän onnistui tuhoamaan Belphemonin ja pelasti Kuratan hengen. Kurata kuitenkin kuoli yritettyään suurentaa pommilla halkeamaa Digimaailman ja ihmisten maailman välillä.

Belphemonin X-Antibodymuoto Belphemon X esiintyi Digimon Chronicle X -mangassa. Belphemon oli selvinnyt Projekti X:stä ja oli kymmenen vuoden ajan unitilassa Sleep Modessaan. Belphemon oli onnistunut tuhoamaan ajatuksen voimalla jokaisen hänen tuhoamistaan yrittäneen pahan digimonin. Myöhemmin Lucemon herätti nukkuvan Belphemonin ja antoi tälle X-Antibodyn ja Belphemon X taisteli Craniamonia, Kentaurosmonia ja UlforceVeedramonia vastaan, mutta he onnistuivat kukistamaan Belphemonin. Myöhemmin Diaboromon X käytti Belphemonia miekkanaan taistellessaan Royal Knightseja vastaan.

BeoWolfmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

BeoWolfmon on Hybrid-tason Hybrididigimon. BeoWolfmon syntyy kun molemmat Valon henget yhdistetään. BeoWolfmon muistuttaa Lobomonin ja KendoGarurumonin risteytystä. BeoWolfmonin hyökkäyksiä ovat Frozen Hunter, Cleansing Light ja Beo Saber. Digimon Frontierissa Koji pystyi muuntautumaan BeoWolfmoniksi yhdistämällä molemmat Valon henget. Digimon Fusionissa BeoWolfmoneja nähtiin harjoittelemassa Sword Zonella. BeoWolfmonit myöhemmin todistivat Bagra Armyn hyökkäystä alueelle ja Grademonin kukistumisen lasten toimesta.

Betamon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Betamon on Rookie-tason sammakkodigimon, jolla on neljä jalkaa ja iso punainen harjanne otsassaan. Betamonin perushyökkäys on Electric Shot, jossa Betamon laukaisee sarvestaan miljoonan voltin sähkösykäyksen. Muita Betamonin hyökkäyksiä ovat Fin Cutter, Water Tower, Beta Slugger, Water Shot ja Mach Jab. Digimon Adventuressa Betamon nähtiin asiakkaana Digitamamonin ravintolassa. Sarjassa Digimon Zero Two Betamon esiintyi amerikkalaisen Valitun Lapsen Michaelin digimonkumppanina. Betamon kehittyi Seadramoniksi ja voitti taistelussa Gorillamonin. Betamon oli myös läsnä taistelussa Treemonia ja BelialVamdemonia vastaan. Digimon Frontierissa Betamoneja nähtiin Autumn Leaf Fairilla. Digimon Fusionissa Betamon keskusteli Crabmonin kanssa vesiputouksen lähellä Dragon Landilla. Betamon oli myös yksi niistä digimoneista, jotka yhdistyivät Shoutmonin kanssa Shoutmon X7 Superior Modeen lopputaistelussa MegaDarknessBagramonia vastaan. Digimon Fusionin kolmannella kaudella Betamon joutui Airu Suzakin ansaan. Digimon Adventure tri. -elokuvasarjan neljännessä elokuvassa Loss Betamon oli yksi digimoneista, joka syntyi uudelleen Digimaailman uudelleenkäynnistymisen seurauksena Himekawan tietokoneen mukaan. Elokuvassa Digimon Adventure: Last Evolution Kizuna Betamon nähtiin tuntemattoman valitun lapsen digimonkumppanina ja heidän ollessa rannalla kaksi Ultimate-tason Eosmonia hyökkäsivät heidän kimppuunsa ja Betamon kehittyi Seadramoniksi taistelun aikana puolustaen kumppaniaan menestyksekkäästi. Toinen Betamon nähtiin toisen valitun lapsen digimonkumppanina, jonka tietoisuuden Eosmon oli onnistunut viemään Mikä-Mikä-maahan. Betamonista on olemassa myös X-Antibodymuoto Betamon X, joka esiintyi Digimon Collectors ja Digimon World Re:Digitize: Decode -peleissä. Betamonin vaihtoehtoinen muoto on ModokiBetamon.

Fresh In-Training Rookie Champion Ultimate Mega
Pichimon Pukamon Betamon Seadramon MegaSeadramon MetalSeadramon

BetelGammamon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

BetelGammamon on Champion-tason ihmislohikäärmedigimon ja yksi Gammamonin Champion-muodoista. BetelGammamon on väriltään punainen ja sillä on pitkä sininen viittamainen huivi kaulassaan. BetelGammamonin hyökkäyksiä ovat Sol Blow ja Sol Shot. BetelGammamonin nimi tulee Betelgeusesta.

Digimon Ghost Gamessä Gammamon kehittyi ensi kertaa BetelGammamoniksi taistellessaan Mummymonia vastaan.

Muodot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Fresh In-Training Rookie Champion Ultimate Mega DNA-Mega
Curimon Gurimon Gammamon BetelGammamon
GulusGammamon
KausGammamon
WezenGammamon
Canoweissmon
Regulusmon
Siriusmon
Arcturusmon
Proximamon

Betsumon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Betsumon on Ultimate-tason nukkedigimon, joka muistuttaa Tailmonia. Betsumonin päähyökkäyksiä ovat Cold Gag ja Tsukkomi Punch. Betsumon voi myös naamioitua muiksi digimoneiksi ja kopioida heidän hyökkäyksiä. Betsumon esiintyi ensimmäisen kerranDigimon Fusionin kolmannella kaudella. Betsumon oli ollut menneisyydessä Gumdramonin ystävä ja rikoskumppani, kunnes eräänä päivänä hylkäsi tämän kesken kaiken, mikä johti Gumdramonin vangitsemiseen. Betsumon myöhemmin unohti Gumdramonin ja myöhemmin saavuttuaan ihmisten maailmaan Betsumon yritti napata Digimon-metsästäjiä aikeenaan auttaa häntä saamaan valmiiksi Examon-pukunsa. Betsumon naamioitui useiksi eri digimoneiksi huijatakseen lapsia. Gumdramon kehittyi Arresterdramoniksi ja taisteli Betsumonia vastaan tämän naamioiduttua Examoniksi. Tagiru onnistui nappaamaan Betsumonin tämän kukistuttua ja palautti Betsumonille tämän muistot Gumdramonista.

Digimon Ghost Gamessä lauma Betsumoneja saapuivat ihmisten maailmaan ja sieppasivat muiden henkilöllisyyksiä saaden heidät katoamaan. Yksi Betsumoneista naamioitui Gammamoniksi saaden Hiron ja muut epäilemään oikeaa Gammamonia valehtelijaksi. Gammamon onnistui todistamaan aitoutensa voittamalla Betsumonin syömiskilpailussa. Betsumonin paljastettua itsensä hän kutsui muut Betsumonit hyökkäämään lasten kimppuun. Canoweissmon onnistui lopulta kukistamaan Betsumonit Meteor Lux hyökkäyksellään. Tämän jälkeen Clockmon saapui paikalle ja vei Betsumonit pois.

Betsumonin nimi tulee sanasta Tailmon-Betsu.

Bibimon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Bibimon on In-Training tason digimon. Bibimon muistuttaa pientä keltaista olentoa, jolla on neljä jalkaa ja otsassaan vihreä V-kirjain ja valkoinen salamaa muistuttava sarvi. Bibimon on esiintynyt Vital Bracelet Digital Monster -pelissä. Bibimon kehittyy Dokimonista ja voi kehittyä Pulsemoniksi. Bibimonin nimi tulee sanasta Bibibi, mikä tarkoittaa sydänkäyrämonitorin piippausta muistuttavaa ääntä.

BigMamemon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

BigMamemon on Ultimate-tason mutanttidigimon. BigMamemon nimensä perusteella muistuttaa isokokoista Mamemonia, jonka kenkien pohjissa ovat tekstit Big ja Mame. BigMamemonin hyökkäyksiä ovat Big Smiley Bomber, Buster Dive, Heavy Dive ja Big Smirk Bomb. Sarjassa Digimon Zero Two BigMamemon ilmestyi ihmisten maailmaan yhdessä Mamemonin ja MetalMamemonin kanssa pitäen ranskalaista valittua lasta Catherinea ja Floramonia vankina. Greymon ja Angemon vapauttivat Catherinen ja Floramonin samalla kun Giromon ilmestyi auttamaan Mamemoneja. MetalGreymon, HolyAngemon ja Kiwimon onnistuivat kukistamaan Mamemonit ja Giromonin ja lähettivät heidät takaisin Digimaailmaan. Digimon Fusionin ensimmäisellä kaudella BigMamemon nähtiin Sand Zonella temppelissä vierien käytävää pitkin lapsia kohti ison kiven tavoin. Shoutmon teki seinään reiän, johon lapset suojautuivat. Tämän jälkeen Blastmon tuhosi BigMamemonin tämän vieriessä häntä kohti. Sarjan kolmannella kaudella BigMamemon oli yksi Ren Tobarin nappaamista digimoneista. Vuoden 2020 Digimon Adventure -sarjassa useita BigMamemoneja nähtiin paikassa, jonne Taichi, Yamato ja Takeru joutuivat yhdessä ElDradimonin kanssa. Greymon, Garurumon ja Leomon saivat hyökkäyksillään BigMamemonit putoamaan veteen ja kimpoamaan ElDradimonin alavatsaan, jolloin ElDradimon kykeni turvallisesti laskeutumaan, jonka jälkeen BigMamemonit huuhtoutuivat mereen. Myöhemmin BigMamemoneja nähtiin osana BanchoMamemonin joukkoja hyökkäämässä Babamonin perustamaan digimon-kouluun.

BigUkkomon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

BigUkkomon on Mega-tason muinainen keijudigimon ja Ukkomonin Mega-muoto. BigUkkomon muistuttaa valtavankokoista vaaleanpunaista Ukkomonia. BigUkkomon voi myös muuttua Predatory Modeen, jolloin BigUkkomonin pää aukeaa ja siitä ilmestyy useita imukuppimaisia piikikkäitä lonkeroita ja jonka keskellä on valtava kultainen puu, jossa kasvaa digimunia ja jonka suppilomaisessa suussa on Buddhaa muistuttava hahmo, jota on virheellisesti pidetty BigUkkomonin todellisena muotona. BigUkkomonin hyökkäys on Violent Punisher. BigUkkomon esiintyi elokuvassa Digimon Adventure 02: The Beginning, jossa BigUkkomon ilmestyi Tokion yläpuolelle valtavassa digimunassa. BigUkkomon aikoi antaa Lui Ohwadalle tämän syntymäpäivälahjan, minkä seurauksena kaikki maailman ihmiset saisivat itselleen oman digimonkumppanin, mikä suistaisi yhteiskunnan kaaokseen. Lui kohtasi BigUkkomonin, jonka jälkeen Valitut lapset yhdistivät voimansa ja taistelijamuodossa oleva Imperialdramon tuhosi BigUkkomonin Giga Death -hyökkäyksellään, jonka jälkeen BigUkkomon muuttui digimunaksi, joka päätyi Luin haltuun.

Birdramon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Birdramon (jap. バ-ドラモン) on Digimon-hahmo. Se on Champion-tasolla ja kehittyy Digimon Adventuressa Piyomonista tarpeen tullen Soran digivicen avulla. Soran Rakkauden Tunnus saa Birdramonin muuttumaan Garudamoniksi. Birdramon on liekehtivä feenikslinnun näköinen lintudigimon. Vain hyväsydämiset ihmiset voivat koskettaa sitä palamatta sen liekeissä. Birdramonin hyökkäyksiä ovat Meteor Wing (Meteorisiipi), Fire Flap, Mach Grinder, Phoenix Taze, Talon Tear, Fireball, Assault ja Bir-Flame. Digimon Adventure V-Tamer 01 -mangassa Birdramon nähtiin Jijimonin kanssa sen jälkeen, kun hyökkäys HolyAngemonin linnaan torjuttiin ja ennen kuin Taichi ja Zeromaru taistelivat Neo Saibaa ja Arkadimonia vastaan, Digimon Next -mangassa Birdramon nähtiin lentämässä kaupungin läpi Tsurugin osallistuessa Net Battleen. Birdramon nähtiin myös Digimon Xros Wars -mangassa.

Birdramonin nimi tulee englannin sanoista birdlintu’ ja dragonlohikäärme’. Birdramonin vaihtoehtoinen muoto on Saberdramon.

Fresh In-Training Rookie Champion Ultimate Mega
Nyokimon Pyocomon Piyomon Birdramon Garudamon Hououmon

BishopChessmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

BishopChessmon on valkoisen KnightChessmonin Ultimate-muoto. BishopChessmon muistuttaa shakin lähettiä, jolla on violetti viitta ja sauva kädessään. BishopChessmonin hyökkäyksiä ovat Bishop Laser, Bishop Cross ja Magical Stick. Digimon Data Squadissa valkoinen KnightChessmon kehittyi BishopChessmoniksi taistelussa Belphemonia ja Gallantmonia vastaan. Digimon Fusionissa musta BishopChessmon vartioi Bagra Castlea. BishopChessmon voi kehittyä KingChessmoniksi.

BlackAgumon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

BlackAgumon on Agumon-digimonin musta virustyyppinen muoto.

Digimon Ghost Gamessä BlackAgumon nähtiin tarkkailemassa lapsia ja näiden kumppaneita sen jälkeen, kun GulusGammamon oli palautunut takaisin Gammamoniksi.

BlackAgumon voi kehittyä BlackGreymoniksi tai DarkTyrannomoniksi. BlackAgumon esiintyy peleissä Digimon World 2003, Digimon Battle Spirit, Digimon Rumble Arena 2, Digimon World DS ja Digimon World Dawn/Dusk. BlackAgumonista on olemassa myös X-Antibodymuoto BlackAgumon X.

BlackGabumon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

BlackGabumon on Gabumonin musta, virustyyppinen muoto. BlackGabumon on esiintynyt Digimon World: Next Order, Digimon Rumble Arena 2, Digimon World Data Squad, Digimon Story: Cyber Sleuth, Digimon Story: Cyber Sleuth - Hacker's Memory ja Digimon Links -peleissä. BlackGabumon voi kehittyä BlackGarurumoniksi.

BlackGaogamon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

BlackGaogamon on Gaogamonin musta, virustyyppinen muoto. BlackGaogamonin hyökkäys on Dash Double Claw. BlackGaogamon on esiintynyt Digimon Next -mangassa, jossa Yuun negatiiviset tunteet saivat Gaomonin kehittymään BlackGaogamoniksi. BlackGaogamon aiheutti hämminkiä tuhoten alueella olevia Barbamonin joukkoja, kunnes hän dedigivoitui takaisin Wanyamoniksi.

BlackGargomon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

BlackGargomon on Gargomonin musta, virustyyppinen muoto. BlackGargomon on esiintynyt Digimon-korttipelissä ja Digimon Ghost Gamessä.

BlackGarurumon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

BlackGarurumon on Garurumonin musta, virustyyppinen muoto. Digimon Data Squadissa ihmisten maailmaan ilmestynyt villiintynyt Elecmon kehittyi BlackGarurumoniksi aiheuttaen hämminkiä. GeoGreymon onnistui kukistamaan BlackGarurumonin palauttaen hänet takaisin Digiegg-munaksi. BlackGarurumon voi kehittyä BlackWereGarurumoniksi.

BlackGreymon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

BlackGreymon on Greymonin paha virustyyppinen muoto, joka on väriltään sininen, jolla on mustat raidat. BlackGreymon on esiintynyt peleissä Digimon World Data Squad, Digital Monster D-Project, Digimon Rumble Arena 2, Digimon Story: Cyber Sleuth, Digimon Story: Cyber Sleuth - Hacker's Memory ja Digimon World: Next Order. BlackGreymon voi kehittyä virustyypin MetalGreymoniksi.

BlackGrowlmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

BlackGrowlmon on Growlmonin musta, virustyyppinen muoto. BlackGrowlmon on esiintynyt Digimon Ghost Gamessä sekä peleissä Digimon Rumble Arena 2 ja Digimon World Data Squad.

BlackGuilmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

BlackGuilmon on Guilmonin musta, virustyyppinen muoto. BlackGuilmon on esiintynyt Digimon Rumble Arena 2 -pelissä.

BlackImperialdramon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

BlackImperialdramon on Imperialdramonin musta, virustyyppinen muoto. BlackImperialdramon on esiintynyt Digimon World 2003, Digimon World DS ja Digimon World Dawn and Dusk -peleissä.

BlackKingNumemon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

BlackKingNumemon on Ultimate-tason limadigimon. BlackKingNumemon muistuttaa mustaa Numemonia, jolla on viikset ja musta kruunu takanaan. BlackKingNumemonin hyökkäyksiä ovat Dark Pupil ja Poison Muchus. BlackKingNumemon on esiintynyt Digimon World 2003, Digimon Story: Cyber Sleuth ja Digimon Story: Cyber Sleuth - Hacker's Memory -peleissä.

BlackMachGaogamon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

BlackMachGaogamon on MachGaogamonin musta, virustyyppinen muoto. BlackMachGaogamon on esiintynyt Digimon Heroes! -pelissä.

BlackMegaGargomon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

BlackMegaGargomon on MegaGargomonin musta, virustyyppinen muoto. BlackMegaGargomon on esiintynyt Digimon World 2003, Digital Monster D-Project, Digimon World DS, Digimon World Dawn and Dusk, Digimon Battle ja Digimon Masters -peleissä. BlackMegaGargomon voi kehittyä BlackRapidmonista.

BlackMetalGarurumon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

BlackMetalGarurumon on MetalGarurumonin musta, virustyyppinen muoto. BlackMetalGarurumon on esiintynyt Digimon World Data Squad, Digimon Rumble Arena 2, Digimon World: Next Order, Digimon Story Cyber Sleuth ja Digimon World Championship -pelessä.

BlackRapidmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

BlackRapidmon on Rapidmonin musta, virustyyppinen muoto. BlackRapidmon on esiintynyt Digital Monster D-Project, Digimon World DS, Digimon World Dawn and Dusk ja Digimon World Championship -peleissä. BlackRapidmon voi kehittyä BlackMegaGargomoniksi.

BlackSeraphimon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

BlackSeraphimon on Seraphimonin paha virustyyppinen muoto. BlackSeraphimon muistuttaa Mercurymonin ja Seraphimonin risteytystä, jolla on violetit siivet. BlackSeraphimonin hyökkäyksiä ovat Seven Hells, Testament ja Shadow Shockwave. Digimon Frontierissa Mercurymon muuntautui Seraphimonin fraktaalikoodin avulla BlackSeraphimoniksi Sakkakumonin Light Arealla ja taisteli Agunimonia ja BurningGreymonia vastaan, mutta Takuya muuntautui Aldamoniksi ja kukisti BlackSeraphimonin ja skannasi tämän fraktaalikoodin palauttaen hänet Mercurymoniksi. Pelissä Digimon World 2003 nähtiin erilainen BlackSeraphimon, joka muistutti mustahaarniskaista Seraphimonia, jolla oli punaiset siivet.

Vuoden 2020 Digimon Adventure -sarjassa BlackSeraphimon esiintyi Patamonin korruptoituneena Mega-muotona. Ennen kuin Patamonista tuli Takerun digimonkumppani, hän oli aikoinaan Seraphimonina pimeyden digimonien vankina ja hänet yritettiin korruptoida BlackSeraphimoniksi. Mutta Seraphimon vastusti korruptiota ja palautui takaisin Angemoniksi, joka vapautui vasta kun Takeru saapui Digimaailmaan.

BlackTailmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

BlackTailmon (engl. BlackGatomon) on Tailmonin musta, virustyyppinen muoto, jolla on violetit raidat hännässään ja korvissaan ja violetit hanskat käsissään. BlackTailmonilla on samat hyökkäykset kuin Tailmonilla ja oma hyökkäys Dangerous Love.

Digimon Ghost Gamessä esiintyi BlackTailmon Uver., jolla oli yllään ihmisen vaatteet ja punainen reppu selässään. BlackTailmon Uverin hyökkäyksiä ovat Neko Punch ja Bakōnya. BlackTailmon Uver nähtiin lyhyesti sarjan avausjaksossa. Myöhemmin sama BlackTailmon nähtiin, kun Hiro asetti Gammamonin DiM-kortin Digiviceensa osoittaen sillä Gammamonin suuntaan. Myöhemmin kartingradalla järjestetyssä kilpailussa BlackTailmon Uver. ilmestyi paikalle ja avasi portaalin, joka imi kaikki kilpailussa mukana olleet digimonit takaisin Digimaailmaan. BlackTailmon Uver nähtiin myöhemmin keräämässä Sealsdramonin uhrien datasta muodostuneet digimunat. Hän esittäytyi ensi kertaa Hirolle toimittaessaan erään paketin tälle. DarkLizardmon ja Saberdramon hyökkäsivät myöhemmin Hiron kimppuun, koska uskoivat tämän tietävän BlackTailmonin olinpaikan. He halusivat löytää BlackTailmonin päästäkseen takaisin Digimaailmaan. Lopulta BlackTailmon ilmestyi vapaahetoisesti ja avasi kahdelle digimonille portaalin. Myöhemmin BlackTailmon saapui lasten luokse Moosemonin vetämällä reellä vieden Splashmonin jäätyneen ruumiin takaisin Digimaailmaan. Dragomonia vastaan käydyn taistelun jälkeen BlackTailmon Uver. saapui Hiron luokse ja pyysi häneltä allekirjoitusta eräänlaisen erikoistoimituksen vastaanottamisen merkiksi. Tämä erikoistoimitus paljastui Hiron isäksi Hokutoksi, joka palasi oikeaan maailmaan yhdessä Terriermon Assistantin kanssa.

BlackTailmon on esiintynyt myös mm Digimon World Data Squad, Digimon Story: Cyber Sleuth Hacker's Memory ja Digimon Masters -peleissä. BlackTailmon voi kehittyä LadyDevimoniksi.

Fresh In-Training Rookie Champion Ultimate Mega
YukimiBotamon Nyaromon Plotmon BlackTailmon LadyDevimon Laylamon

BlackToyAgumon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

BlackToyAgumon on ToyAgumonin musta, virustyyppinen muoto. Digimon Frontierissa Cherubimon oli korruptoinut ToyAgumonit BlackToyAgumoneiksi. Yksi BlackToyAgumon muutti viruksella Monzaemonin WaruMonzaemoniksi, joka sieppasi Tommyn. Agunimon ja Lobomon onnistuivat kukistamaan BlackToyAgumonit ja palauttamaan heidät takaisin ToyAgumoneiksi.

BlackWarGreymon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

BlackWarGreymon on Mega-tason digimon, joka esiintyi animesarjassa Digimon Zero Two. Se oli aluksi paha digimon, toimien jonkin aikaa antisankarina, mutta siirtyi lopulta hyvien puolelle. Sarjassa BlackWarGreymon ei ole oikea Digimon, vaan Pimeistä Torneista luotu ei-elävä digimon. BlackWarGreymon on aivan WarGreymonin, Agumonin Mega-muodon näköinen, mutta sillä on musta panssari. Se käyttää samanlaista Dramon Killer -tekniikkaa aseenaan kuin WarGreymon (siis käsiään ja kynsiään).

Archnemon loi BlackWarGreymonin yhdistämällä sata Pimeää Tornia yhdeksi Digimoniksi, jonka ei alun perin pitänyt olla elävä. BlackWarGreymonille kuitenkin muodostui sadan Pimeän Tornin myötä oma tietoisuus eikä hän suostunut tottelemaan itseään heikompia. Hän yrittää selvittää, mistä hänen sisällään olevan tyhjyyden tunne johtuu. Se puhui Taichin Agumonin kanssa, mutta se vaistosi suurta kipua, lähti ja löysi Valitut lapset, jotka yrittivät suojata Pyhää kiveä Archnemonilta, Mummymonilta sekä Pimeistä Torneista luodulta Knightmonilta. BlackWarGreymon tuhosi Knightmonin ja Pyhän Kiven ja päätti, että hänen kohtalonsa olisi tuhota kaikki Pyhät kivet, uskoen, että saisi siten kärsimyksensä päätökseen. Pyhien Kivien tuho tarkoittaisi kuitenkin myös sekä Digimaailman että oikean maailman tuhoa.

Tuhottuaan toisen kiven BlackWarGreymon siirtyi vääristymän vaikutuksesta Kiotoon muutaman muunkin Digimonin kanssa, jossa Kyo oli luokkaretkellä. Se palasi pian takaisin Digimaailmaan. Tuhottuaan kolmannen kiven BlackWarGreymon näki Qinglongmonin ja päätti tuhota loput kivet löytääkseen ja tuhotakseen vertaisekseen vastustajaksi kokemansa Digimonin. Vaikka Valitut lapset yrittivät estää häntä tuhoamasta kiviä, hän tuhosi niitä, kunnes vain yksi oli jäljellä. Viimeisen kiven luona BlackWarGreymon taisteli ja voitti Valittujen Lasten DNA-digivoituneet Digimonit, joskin vahingoittuen itsekin. Silloin Qinglongmon ilmestyi ja BlackWarGreymon halusi taistella tätä vertaisenaan vastustajanaan pitämää Mega-tasoista Digimonia vastaan, mutta Qinglongmon paljasti BlackWarGreymonille tämän alkuperän ja sanoi tälle, että kaikella maailmassa on merkityksensä. BlackWarGreymon lähti tämän jälkeen etsimään omaa merkitystään.

27. joulukuuta 2002 BlackWarGreymon saapui oikeaan maailmaan löytääkseen ja tuhotakseen Yukio Oikawan, Archnemonin ja Mummymonin johtajan, joka oli sekoittanut Digimaailman ja oikean maailman välisen tasapainon. Ennen kuin hän saattoi tappaa Oikawan, WarGreymon saapui paikalle ja taisteli häntä vastaan. Taistelu oli tasaväkinen, kunnes Imperialdramon liittyi mukaan kuvioihin. Taistelun jälkeen Wormmon, Agumon ja V-mon puhuivat BlackWarGreymonille ja saivat hänet hylkäämään ajatuksen Oikawan tappamisesta ja opettivat häntä nauttimaan elämästä.

BlackWarGreymon nähtiin taas, kun Iorin isoisä yritti saada Oikawan luopumaan suunnitelmastaan. BelialVandemon otti Oikawan valtaansa, käytti yhden Pimeän kukan voimaa ja laukaisi säteen pimeää energiaa, aikoen tappaa Iorin isoisän. BlackWarGreymon meni tielle ja otti itse iskun vastaan, haavoittuen samalla kuolettavasti. Oikawa lähti, ja BlackWarGreymon tajusi BelialVandemonin ohjaavan Oikawaa kuin nukkea. Viimeisillä voimillaan BlackWarGreymon sulki kaupungissa olleen digiportin ruumiillaan estääkseen BelialVandemonia pääsemästä Digimaailmaan. Samalla hän tajusi pitkään etsimänsä tarkoituksen elämälleen, ja teki sankarikuoleman.

BlackWarGreymonista on olemassa myös X-Antibodyversio BlackWarGreymon X, joka esiintyi Digimon World 4 -pelissä ja harmaan ja hopeanvärinen versio ChaosBlackWarGreymon, joka esiintyi Digimon World 2 -pelissä.

Hyökkäykset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Terra Destroyer (Gaia Force): BlackWarGreymon kerää negatiivista energiaa ympäriltään ja muodostaa massiivisen, punaisen, pimeyttä täynnä olevan pallon ja heittää sen päin vastustajaansa (muistuttaa WarGreymonin Gaia Forcea).
  • Dragon Crusher (Dramon Killer): BlackWarGreymon käyttää dramon-tuhoojia (hyökkäys on melkein sama kuin WarGreymonin Dramon Killeria).
  • Black Tornado: BlackWarGreymon pyörii hyvin nopeasti muodostaen pyörremyrskyn ja suuntaa sen vastustajaansa kohti (ajaa saman asian kuin WarGreymonin Great Tornado).
  • Ultra Tornado (Black Strom Tornado): BlackWarGreymon pyörii kovaa muodostaen yhden suuren ja kaksi pientä pyörremyrskyä, jotka se lähettää vastustajaansa päin.
  • War Blaster: Luo käsillään vihreitä datapalloja ja laukoo ne vastustajaa kohti.
  • Mega Destroyer: Syöksyy päin vastustajaansa.

Hyökkäykset X-muodossa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Dark Gaia Force
  • Hades Force

Muodot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Fresh In-Training Rookie Champion Ultimate Mega DNA-Mega
Botamon Koromon BlackAgumon BlackGreymon/

Darktyrannomon

SkullGreymon / MetalGreymon (virus) BlackWarGreymon Omnimon Zwart

BlackWarGrowlmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

BlackWarGrowlmon on WarGrowlmonin musta, virustyyppinen muoto. BlackWarGrowlmon on esiintynyt Digimon World 2003, Digimon World: Next Order, Digimon World DS, Digimon World Dawn and Dusk ja Digital Monsters: D-Project -peleissä. BlackWarGrowlmon voi kehittyä ChaosGallantmoniksi.

BlackWereGarurumon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

BlackWereGarurumon on Ultimate-tason eläindigimon. BlackWereGarurumon muistuttaa WereGarurumonia, mutta on väriltään musta ja hänellä on vihreät housut. BlackWereGarurumonin hyökkäyksiä ovat Shadow Claw, Full Moon Kick, Baldy Blow ja Garuru Kick. Digimon Frontierissa BlackWereGarurumon nähtiin kilpailijana Trailmonien kilpailussa yhdessä apulaisensa Doggymonin kanssa. BlackWereGarurumon on luonteeltaan kova ja ilkeä ja tekee mitä tahansa voittaakseen kilpailun. BlackWereGarurumon yritti sabotoida Takuyaa ja hänen Trailmonia, mutta Takuya muuntautui BurningGreymoniksi ja iski BlackWereGarurumonin Trailmonin ulos radalta, mikä johti BlackWereGarurumonin häviöön. Myöhemmin BlackWereGarurumon ja Doggymon evakuoitiin Autumn Leaf Fairilta yhdessä muiden digimonien kanssa Dynasmonin ja Crusadermonin hyökättyä alueelle. BlackWereGarurumon voi kehittyä BlackMetalGarurumoniksi.

BladeKuwagamon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

BladeKuwagamon on Champion-tason konedigimon, joka muistuttaa lentävää hyönteismäistä miekkaa. BladeKuwagamonin hyökkäyksiä ovat Spark Blade ja Air Knife. BladeKuwagamoneja nähtiin Digimon Next -mangassa, jossa CannonBeemon Aircraft Carrier-muodossaan kykeni ampumaan BladeKuwagamoneja vastustajaa kohti katapultistaan. Vuoden 2020 Digimon Adventure -sarjassa BladeKuwagamonit ja niitä johtava MetallifeKuwagamon asuivat lähellä Digimaailman ja tietoverkon toisiinsa yhdistävää valtavaa keltaista pilaria. Ne pitivät Valittuja tunkeutujina ja hyökkäsivät, kunnes BlitzGreymon tuhosi ne.

Blastmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Blastmon on Mega-tason mineraalidigimon, jonka nimi tulee sanasta Blast. Blastmon muistuttaa kristallisoitua olentoa, jolla on mustanpunainen viitta, isot metalliset hanskat, joissa on erivärisiä kristalleja ja saappaat sekä häntä, jossa on kristallipallo. Blastmonin hyökkäyksiä ovat mm Diamond Machine Gun, Diamond Hedgehog, Crystal Breath, Atomic Super-Sized Punch ja Kenran Crystal Volcano. Blastmon esiintyi Digimon Fusionissa Bagra-armeijan jäsenenä yhtenä Kolmesta Upseerista. Blastmon on voimakkain Kolmesta Upseerista ja rauhallisin. Blastmon esittäytyi lapsille heidän paetessa SkullScorpionmoneja. Blastmon kukistaa helposti Christopher Aonuman ja Nene Amandon digimonit taistelussa. Myöhemmin Blastmon taistelee Christopheria vastaan Disc Zonella. Blastmon on voitolla DeckerGreymonia vastaan, kunnes Mikey saapuu paikalle Shoutmon X4K:n kanssa. Blastmon kutsuu Bulbmonin avukseen, mutta lapset kukistavat hänet. Blastmon yrittää tuhota lapset Warrior Zonella, mutta Shoutmon X5B onnistuu tuhoamaan Blastmonin lähes kokonaan jättäen vain pään jäljelle. Myöhemmin Blastmon yhdistyi Laylamonin ja Vilemonien kanssa jolloin Laylamon käytti Blastmonin päätä ruoskassaan. Myöhemmin Apollomon Whispered yhdisti Laylamonin Blastmonin kanssa Evilbeast Laylamon muotoon Blastmonin ollessa Laylamonin vyötärönä. Shoutmon X7 ja Beelzemon onnistuvat tuhoamaan Laylamonin, jolloin Blastmonkin tuhoutui lopullisesti.

Blimpmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Blimpmon on Champion-tason konedigimon, joka muistuttaa ilmalaivaa. Blimpmonin hyökkäyksiä ovat Zeppelin Explosion ja Helium Bomb. Vuoden 2020 Digimon Adventure -sarjassa Blimpmon nähtiin asiakkaana Lunamonin pesulassa. Birdramon suojeli sitä Jagamonin hyökkäykseltä. Myöhemmin Blimpmon auttoi Mimiä ja Palmonia näyttämään Tanemonien kylän asukkaille millaista Pilvimantereen ulkopuolella on. Blimpmon on esiintynyt myös Digimon-korttipelissä ja Digimon Heroes! -pelissä, jossa se voi kehittyä Bulbmoniksi.

BlitzGreymon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

BlitzGreymon on Mega-tason kyborgidigimon. BlitzGreymon muistuttaa ihmismäistä WarGrowlmonia, jolla on käsissään kolmoistykit. BlitzGreymonin hyökkäyksiä ovat Plasma Stake, Thunder Vernier ja Elec Guard. BlitzGreymon on esiintynyt Digimon-korttipelissä ja Digimon Links, Digimon Masters ja Digimon ReArise -peleissä. Peleissä BlitzGreymon voi kehittyä virustyypin MetalGreymonista.

Vuoden 2020 Digimon Adventure -sarjassa BlitzGreymon esiintyy Agumonin vaihtoehtoisena Mega-muotona. Taistelussa MetallifeKuwagamonia ja BladeKuwagamoneja vastaan, MetalGreymon altistui Digimaailman ja tietoverkon toisiinsa yhdistävän keltaisen jättiläispilarin energialle. Sopeutuen paikalliseen ympäristöön, MetalGreymon kehittyi BlitzGreymoniksi ja tuhosi sekä MetallifeKuwagamonin että BladeKuwagamonit.

Fresh In-Training Rookie Champion Ultimate Mega DNA-Mega
Botamon Koromon Agumon Greymon MetalGreymon
(SkullGreymon)
WarGreymon
BlitzGreymon
Agumon (Bond of Bravery)
Omnimon

Blizzarmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Blizzarmon (eng. Korikakumon) on Ultimate-tason petodigimon. Blizzarmon voi syntyä kenestä tahansa Jään petohengen avulla. Blizzarmon muistuttaa jetiä, jolla on intiaanipäähineen sulkia muistuttavat hiukset ja Eji ja Oji nimiset Tomahawk-kirveet käsissään. Blizzarmonin hyökkäyksiä ovat Avalance Axes ja Frozen Arrowheads. Blizzarmon voi myös tehdä Plasma Double Tomahawk nimisen yhteishyökkäyksen Beetlemonin kanssa. Digimon Frontierissa Tommy pystyi muuntautumaan Blizzarmoniksi Jään petohengen avulla.

BloomLordmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

BloomLordmon on Mega-tason keijudigimon. BloomLordmon muistuttaa ritaria, jolla on kasvien verhoama haarniska ja kukkamainen keihäs oikeassa kädessään. BloomLordmonin hyökkäyksiä ovat Seed Belt, Sprout Rush ja Gran del Sol. BloomLordmon on esiintynyt Digimon Reference Book -kirjassa.

Digimon Ghost Gamessä BloomLordmon nähtiin vahtimassa polkua, joka johtaisi Digimaailmaa hallitsevan Quantumonin luokse. Hän esti lapsia kulkemasta eteenpäin ja kieltäytyi antamasta heidän nähdä Quantumonia, joka lähetti Digimonin todelliseen maailmaan, koska hän näki sen poluksi, jota heidän oli seurattava pelastuakseen digitaalista maailmaa uhkaavilta mustuneilta Digimonilta. Hän taisteli Siriusmonia, Amphimonia ja Diarbbitmonia vastaan ja laittoi helposti liikkumattomaksi kaksi jälkimmäistä, heidän kumppaninsa ja HoverEspimonin Multiple Seedillä ja teki samalla selväksi, että hän oli suojellut digitaalista maailmaa toistaiseksi kohtaamalla useita voimistettuja mustattuja Digimoneja. Ymmärtäessään, että Siriusmon oli korruption syy, hän yritti tappaa hänet haavoittaen häntä tarpeeksi saadakseen hänet palaamaan Gammamoniksi. GulusGammamon kuitenkin vakuutti Gammamonin antamaan hänelle kontrollin kehostaan. Sitten hän kehittyi Regulusmoniksi ja taisteli BloomLordmonia vastaan. Taistelu johti Regulusmonin sarven murtumiseen hänen Gran Tracen ja BloomLordmonin Gran Del Solin välisessä yhteenotossa. Amanokawa Hiro käytti tilaisuutta synkronoida Regulusmonin kanssa tuodakseen takaisin Canoweissmonin, mikä johti siihen, että heidät kaikki lähetettiin Gammamonin sisäiseen maailmaan. Siellä sankarit vakuuttivat BloomLordmonin päästämään heidät menemään, jotta he voisivat taistella Regulusmonia vastaan, koska se oli jotain heidän täytyi tehdä, ja BloomLordmon haavoittui edellisestä taistelusta. Vaikka hän suostui ja teki niin, hän teki selväksi, että tämä ei tehnyt heistä liittolaisia, ja Hiro kertoi hänelle, että hän antaisi heidän päästä Quantumonin puheille.

Blossomon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Blossomon on Ultimate-tason kasvidigimon, jonka pää ja kukat lonkeroissaan muistuttavat auringonkukkaa. Blossomon voi myös kietoutua köynnöksillään vastustajiensa ympärille. Digimon Adventuressa Blossomon nähtiin lyhyen aikaa Pinomonin asunnossa Mushroomonin kanssa. He kertoivat Pinomonille Takerun olinpaikan, mutta kun Pinomon ei löytänyt Takerua, hän luuli heidän valehtelevan hänelle jolloin Pinomon ampui heidät. Sarjassa Digimon Zero Two Pimeistä Torneista luotu Blossomon hyökkäsi Hikarin, Kenin ja Miyakon kimppuun heidän ollessa jumissa vääristymässä. Blossomon voitti taistelussa helposti Aquilamonin ja Stingmonin, mutta kun Tailmon ja Aquilamon DNA-Digivoituivat Silphymoniksi, tämä tuhosi Blossomonin Top Gun -hyökkäyksellään. Digimon Data Squadissa Gotsumon lähetti Blossomonin DATSin kimppuun estääkseen heitä toimittamasta parannuskeinoa virukseen. Blossomon taisteli RizeGreymonia ja MachGaogamonia vastaan, mutta RizeGreymon onnistuu tuhoamaan hänet. Elokuvassa Digital Monster X-Evolution Blossomon oli yksi Yggdrasilin kannattajista ja Tokomonin huolehtija. Hän inhosi X-tyypin digimoneja heidän taistelusta Royal Knightseja vastaan, koska se vaaransi lapsia. Hän oli läsnä WarGreymon X:n järjestämässä tapaamisessa jossa keskusteltiin mitä tehdä Yggdrasilille. Omnimon kuitenkin hyökkäsi tapaamiseen ja tappoi Blossomonin. Digimon Fusionissa Blossomoneja nähtiin Zamielmonin joukoissa Honey Landilla. Christopher Aonuma onnistui tuhoamaan osan heistä. Digimon Fusionin kolmannella kaudella esiintyi erilainen Blossomon, jolla oli vaaleanpunaiset kukat. Blossomon yritti vangita Miho Sudoun, mutta XrosUpArresterdramon ja OmniShoutmon onnistuivat kukistamaan hänet. Myöhemmin Tagiru käytti Blossomonia hillitäkseen RookChessmonia. Elokuvassa Digimon Adventure: Last Evolution Kizuna Blossomon nähtiin tuntemattoman valitun lapsen kumppanidigimonin Kiwimonin Ultimate-muotona. Blossomon taisteli Ultimate-tason Eosmonia vastaan, joka yritti vangita lasten tietoisuudet ja viedä ne Mikä-Mikä-maahan. Vuoden 2020 Digimon Adventure -sarjassa Blossomon ilmestyi kuumille lähteille, joissa Jou, Gomamon ja Nanimonit oleskelivat, ja yritti Nanimonien kanssa estää Jouta ja Gomamonia lähtemästä. Myöhemmin Yamaton kohdattua Joun ja Gomamonin paetessaan Troopmoneja viittasi siihen, että Jou ja Gomamon onnistuivat kukistamaan Blossomonin ja pakenemaan lähteiltä. Myöhemmin Joun palattua samaisille lähteille hän huomasi alueen peittyneen lumeen ja Blossomonin hytisevän viluissaan ilman lähteiden lämpöä. Mutta Jou, Takeru ja Hikari päättivät auttaa Blossomonia ja Nanimoneja saamaan lämmön takaisin, samalla kun he yrittivät myös pelastaa Gomamonin ShogunGekomonilta, ja yhdessä he pelastivat Gomamonin, kukistivat ShogunGekomonin ja sen jälkeen Blossomon ja Nanimonit saivat lämmön takaisin. Myöhemmin lähteiden kuivuttua kokonaan Blossomon lähti yhdessä Nanimonien kanssa etsimään uutta kotipaikkaa. Jou löysi myöhemmin uuden saaren, jonne Blossomon asettui asumaan ystäviensä sekä Olegmonin ja hänen piraattimiehistön kanssa. Myöhemmin kun Omnimon Alter-S tuhosi Abbadomonin, juhli yhdessä kahden Nanimonin, Kabukimonin, Dondokomonin, Gekomonin, Gwappamonin ja Divermonin kanssa Olegmonin laivalla.

Hyökkäykset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Spiral Flower: Heittää lonkeroiden päissä olevat purevat kukat vastustajaa kohti heittotähden lailla.
  • Polinosis Shower: Heittää myrkyllistä siitepölyä vastustajaa kohti.
  • Thorn Whip: Heikompi versio Rosemonin hyökkäyksestä.
  • Flower Poison Bite: Puree vastustajaansa lonkeroissaan olevilla kukilla.
  • Poison Dream: Vapauttaa myrkkykaasua vastustajaa kohti.

BlueMeramon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

BlueMeramon on Ultimate-tason liekkidigimon. BlueMeramon muistuttaa Meramonia, mutta on väriltään sininen ja ampuu jäähyökkäyksiä tulihyökkäysten sijaan. BlueMeramonin hyökkäyksiä ovat Ice Phantom, Cold Flame, Vision Bind, Ice Bomb ja Frost Knucle. BlueMeramon nähtiin elokuvassa Digimon Tamers: Battle of Adventurers, jossa BlueMeramon taisteli Rikaa ja Renamonia vastaan, mutta Renamonin kehityttyä Kyubimoniksi hän onnistui tuhoamaan BlueMeramonin. Digimon Fusionissa BlueMeramon nähtiin Magma Zonella SkullMeramonin kätyrinä. Dorulumon oli menneisyydessä pelastanut BlueMeramonin hengen heidän valloittaessaan Magma Zonea. Tactimonin määrättyä Mikeyn ja Dorulumonin teloitettavaksi, BlueMeramon pelastaa heidät Christopherin aiheuttaman hämmennyksen seurauksena. BlueMeramon selittää Mikeylle hänen ja Dorulumonin menneisyyden. BlueMeramon uhrautuu ottaen vastaan SkullMeramonin kuolettavan iskun, joka olisi tappanut Dorulumonin. Viimeisiksi sanoikseen BlueMeramon sanoo Dorulumonille maksaneensa velkansa hänelle.

Boarmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Boarmon on Armor-tason eläindigimon. Boarmon syntyy Armadimonista Rohkeuden Digieggin avulla. Boarmon muistuttaa villisikaa, joka on väriltään oranssi ja hänellä on punainen harja ja punaraidalliset pitkät torahampaat. Boarmonin hyökkäyksiä ovat Nose Blaster ja Slamming Attack. Boarmon nähtiin Grizzlymonin joukoissa elokuvassa Digimon Frontier: Island of Lost Digimon. Digimon Data Squadissa lauma Boarmoneja toimivat SaberLeomonin ja Gotsumonin ja Merukimonin palvelijoina ja hyökkäsivät ihmisten maailmaan. RizeGreymon, MachGaogamon, Lilamon, KnightChessmon ja Peckmon taistelivat Boarmoneja vastaan kunnes Kurata aktivoi portaalin, joka imaisi Boarmonit takaisin Digimaailmaan. Vuoden 2020 Digimon Adventure -sarjassa Taichi ja Greymon auttavat Rebellimonia taistelemaan lainsuojattomia Boarmoneja vastaan, jotka olivat uhanneet Cutemonia menneisyydessä.

Bokomon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Bokomon on Rookie-tason mutanttidigimon. Bokomon muistuttaa valkoista olentoa, jolla on vaaleanpunainen haramaki-vaatetus vatsansa ympärillä. Bokomonin hyökkäyksiä ovat Wild Escape Dash ja Book of Knowledge. Bokomonin nimi tulee japanin kielen sanasta Bokoboko, mikä tarkoittaa onomatopoeiaa osumasta johonkin onttoon.

Digimon Frontierissa Bokomon nähtiin Liekkikylän asukkaana. Bokomon toimi yhdessä Neemonin kanssa lasten neuvonantajana kertoen lapsille Digimaailmasta. Bokomon kantoi myös vihreää kirjaa käsissään. Myöhemmin Bokomon piti huolta Seraphimonin digimunasta sen kuoriutumiseen saakka.

Vuoden 2020 Digimon Adventure -sarjassa useita Bokomoneja nähtiin useiden tietoa etsivien digimonien joukossa, jotka oleskelivat Tiedon puulla. Myöhemmin Bokomonien nähtiin pakenevan puun luota Soundbirdmonien hyökkäyksen aikana. Myöhemmin Abbadomonin kukistumisen jälkeen Bokomonit kuuntelivat Wisemonin tarinaa Valituista puun luona useiden muiden digimonien kanssa.

Digimon Ghost Gamessä Bokomon, jolla oli yllään tohtorin vaatetus oli digimaailman tutkija, joka oli päätynyt ihmisten maailmaan yhdessä avustajansa Bakumonin kanssa portaalin kautta, mutta ei tiennyt, miten palata takaisin. Bokomon uhrasi myöhemmin itsensä yrittäessään suojella Gammamonia Sealsdramonin salamurhayritykseltä. Järkyttynyt Gammamon varjokehittyi GulusGammamoniksi ja tappoi Sealsdramonin, mutta Hiro sai GulusGammamonin palautumaan Gammamoniksi.

Bokomon nähtiin myös Digimon Xros Wars -mangassa yhdessä Neemonin kanssa. Digimon Next -mangassa Bokomon nähtiin Light Cityn asukkaana. Bokomon nähtiin myös Digimon Universe: Appli Monsters -mangassa.

Boltboutamon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Boltboutamon on Mega-tason demonilordidigimon. Boltboutamon syntyy kun Piamon ja Vamdemon DNA-digivoituvat keskenään. Boltboutamon muistuttaa olentoa, jolla on merirosvomainen asu, demoniset siivet ja demoniset kädet ja pyrstö. Boltboutamonin hyökkäyksiä ovat Palaces' Waltz ja Quartzione. Boltboutamon on esiintynyt Digimon World Next Order -pelin kansainvälisessä versiossa.

Digimon Survive-pelissä Boltboutamon on Kaito Shinomonen kumppanidigimonin, Dracumonin, vaihtoehtoinen Megamuoto.

Boltmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Boltmon on Mega-tason androididigimon ja SkullMeramonin Mega-muoto. Boltmon muistuttaa osittain Frankesteinin hirviötä, jolla on kirves selässään. Boltmonin hyökkäyksiä ovat Tomahawk Crunch, Tomahawk Knucle ja Battle Tomahawk. Digimon Tamersissa Boltmon oli yksi digimoneista, joka ilmestyi auttamaan taistelussa D-Reaperia vastaan. Digimon Fusionissa Dorulumon taisteli Boltmoneja vastaan kun hän oli Bagra-armeijan jäsenenä. Vuoden 2020 Digimon Adventure -sarjassa Rebellimon oli taistellut Boltmonia vastaan ja jäänyt tappiolle. Myöhemmin kohdatessa Boltmonin uudelleen Rebellimon Cutemonin kiltteyden voimistamana onnistuu tuhoamaan Boltmonin. Digimon Adventure V-Tamer 01 -mangassa Boltmoneja nähtiin Daemonin palvelijoina. Myöhemmin Boltmon hyökkäsi HolyAngemonin linnaan ja tuhosi kaksi Knightmonia, kunnes IceLeomon tuhosi Boltmonin. Myöhemmin Callismon tuhosi toisen Boltmonin. Boltmon on myös esiintynyt Digimon Adventure 02: Armor Evolution to the Unknown kuunnelma CD:llä ja peleissä Digimon Adventure 02: Tag Tamers, Digimon World Dawn and Dusk ja Digimon All-Star Rumble. Boltmonin nimi tulee sanasta Bolt.

BomberNanimon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

BomberNanimon on Champion-tason digimon, joka muistuttaa Nanimonia, mutta on väriltään harmaa ja sillä on nyrkkeilyhanskat ja punaiset kengät ja aurinkolasit. BomberNanimonin hyökkäyksiä ovat Free Throw Bomb ja Explosive OYAJI Punch. Digimon Data Squadissa jaksossa 7 BomberNanimon ilmestyi ihmisten maailmaan aiheuttaen hämminkiä. Gaomon muuttui Gaogamoniksi ja tuhosi BomberNanimonin tämän omilla pommeilla. Englanninkielisessä versiossa BomberNanimonin tilalla oli Citramon, joka muistutti oranssinväristä Nanimonia. Citramonin hyökkäys oli Fruit Punch Nova.

Bombmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Bombmon on In-Training -tason digimon, joka muistuttaa sinistä kirsikkapommia. Bombmonin hyökkäyksiä ovat Bomberhead ja Fireworks Revolution. Digimon Fusionissa useita Bombmoneja nähtiin Christopherin Blue Flare armeijassa Dragon Landilla. Digimon Xros Wars -mangassa Mikey heitti Bagramonia Bombmonilla taistellessaan ZeedMillenniummonia vastaan.

Bommon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Bommon on Fresh-tason limadigimon. Bommon muistuttaa mustaa pommia, jolla on kolme silmää, korvat ja kipinöivä sytytyslanka. Bommon voi pelotella vastustajaansa Crack-Crack-Crackle-hyökkäyksellään. Digimon Next -mangassa useita Bommoneja nähtiin Barbamonin armeijassa. Myöhemmin selviytyneet Bommonit liittyivät lasten puolelle heidän taistellessa NEOa vastaan. Vuoden 2020 Digimon Adventure: -sarjassa Bommon oli yksi tulivuorisaaren asukkaista. Bommon voi kehittyä Missimoniksi.

Boogiemon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Boogiemon on Champion-tason demonidigimon. Boogiemon muistuttaa punaista pirua, jolla on musta kolmikärkinen hiilihanko kädessään ja ympäri ruumistaan sillä on useita pahoja loitsuja sisältäviä symboleja. Boogiemonin hyökkäyksiä ovat Death Crush ja Ruby Eye. Boogiemon voi kehittyä Phelesmoniksi.

Vuoden 2020 Digimon Adventure: -sarjassa Boogiemoneja nähtiin takaumassa osana pimeyden digimonien armeijaa, jotka taistelivat menneisyydessä valon armeijan digimoneja vastaan. Digimon Ghost Gamessä Boogiemonit toimivat ennustajan telttaa pitäneen ja ihmisiä kiveksi muuttaneen Phelesmonin apureina.

Boogiemon on esiintynyt myös Digimon-korttipelissä. Boogiemonin nimi tulee Boogeymanista eli möröstä.

Botamon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Botamon (jap. ボタモン) on pieni, musta vauvadigimon, joka kasvaessaan kehittyy Koromoniksi. Botamon muistuttaa hieman nallenpäätä, ja sillä on pyöreät, keltaiset silmät. Botamon kuuluu limadigimoneihin. Botamonin valkoinen muunnos on nimeltään YukimiBotamon. Digimon-elokuvassa Botamon ilmestyi Taichin ja Hikarin kotiin ja kehittyi Koromoniksi. Digimon Adventuressa Botamon nähtiin takaumassa jossa Valittujen lasten digimonit kuoriutuivat. Botamon nähtiin myös Koromonien kylässä, jota Pagumonit asuttivat. Botamoneja nähtiin myös Aikojen Alun kaupungissa. Sarjassa Digimon Zero Two Botamoneja nähtiin Elecmonin kanssa metsässä, jonka ohi BlackWarGreymon kulki. Digimon Frontierissa Botamoneja nähtiin Aikojen Alun kaupungissa. Digimon Data Squadissa Agumon leikki Botamonin kanssa, joka äänteli kissan lailla. Digimon Adventure V-Tamer 01 -mangassa Botamon oli Zeromarun Fresh-muoto. Digimon Next -mangassa Botamon kuoriutui Yu Inuin poimimasta digimunasta. Botamon teki vierailevan esiintymisen animesarjassa Digimon Universe: Appli Monsters, jossa sen kuva nähtiin Asutoran kannettavassa tietokoneessa.

Vuoden 2020 Digimon Adventure -sarjassa Taichi kohtasi Valkyrimonin kokeessa Botamonin ja suojeli tätä Goblimoneilta, Seadramonilta sekä mustilta Allomoneilta, inspiroiden Botamonia samalla itsekin olemaan rohkea. Rohkeuden Tunnuksen voima sai oranssin auran ilmestymään Botamonin ympärille. Aura otti ensin Koromonin, sitten Agumonin ja lopulta Greymonin muodon ennen kuin se tuhosi viholliset.

Botamonin nimi tulee japanin sanasta bota, joka tarkoittaa hiilenlouhinnassa esiin kaivettua kiveä.

Fresh In-Training Rookie Champion Ultimate Mega DNA-Mega
Botamon Koromon Agumon Greymon MetalGreymon
(SkullGreymon)
WarGreymon
BlitzGreymon
Agumon (Bond of Bravery)
Omnimon

Boutmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Boutmon on Ultimate-tason ihmispetodigimon. Boutmon muistuttaa ihmistä, jolla on keltaiset piikikkäät hiukset, punaiset kasvot, keltainen lannevaate, musta vartalo, pitkät punaiset kynnet jaloissaan, joita ympäröivät valkoiset siteet ja käsissään keltaiset kanskat, joissa on punaiset nyrkkiraudat ja vihreä koru kaulassaan. Boutmonin hyökkäyksiä ovat Lightning Heel, Violent Lightning Destructive Shot ja Thunderclap Tide-turning Fight. Boutmon on esiintynyt Digimon Reference Book -kirjassa. Boutmonin nimi tulee sanasta Bout, joka tarkoittaa nyrkkeily- ja painiottelussa esiintyvästä väliaikaisesta aktiivisuudesta.

Brachiomon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Brachiomon on Ultimate-tason dinosaurusdigimon, joka muistuttaa oranssia Brachiosaurusta. Brachiomonin hyökkäyksiä ovat Brachio Bubble ja Hammer Head. Digimon Fusionissa useita Brachiomoneja nähtiin Dorbickmonin armeijassa Dragon Landilla. Myöhemmin Dorbickmon yhdisti Brachiomonit muun armeijansa kanssa itseensä muuntautuen Darkness Modeensa. Vuoden 2020 Digimon Adventure -sarjassa Brachiomon nähtiin uimassa järvessä Taichin jouduttua Digimaailmaan ja kohdattuaan Agumonin.

Breakdramon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Breakdramon on Mega-tason konedigimon. Breakdramonilla on poria selässään, käsissään ja naamassaan. Breakdramonin hyökkäyksiä ovat Gravity Press, Infinity Boring ja Destroyed Rush. Breakdramonista on olemassa myös isokokoisempi GigaBreakdramon-muoto. Breakdramon esiintyi Digimon Fusionissa, kun Matadormon lähetti Breakdramonin lasten kimppuun. Breakdramon melkein tappoi Shoutmon X5:n, mutta lapset onnistuivat kuitenkin kukistamaan hänet. Digimon Fusionin kolmannella kaudella GigaBreakdramon ilmestyi ihmisten maailmaan ja aiheutti ongelma, kunnes Shoutmon ja Pinomon onnistuivat kukistamaan hänet. Breakdramonin nimi tulee sanoista Break ja Dramon. Breakdramon voi kehittyä Groundramonista.

Muodot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Fresh In-Training Rookie Champion Ultimate Mega
Petitmon Babydmon Dracomon Coredramon Wingdramon
Groundramon
Breakdramon
Slayerdramon

BryweLudramon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

BryweLudramon on Mega-tason Armordigimon. BryweLudramon muistuttaa punaista konemaista lohikäärmettä, jolla on siniset liekit siivissään. BryweLudramonin toinen silmä on väriltään vihreä ja toinen on sininen. BryweLudramonin hyökkäyksiä ovat Guren Storm ja Blast Smash. BryweLudramon on esiintynyt Digimon Pendulum Ver.20th -pelissä, V-Jump -mangassa ja Digimon Reference Book -kirjassa. BryweLudramon voi kehittyä RaijiLudomonista. BryweLudramon voi myös DNA-Digivoitua Durandamonin kanssa RagnaLordmoniksi.

Muodot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Fresh In-Training Rookie Champion Ultimate Mega
Cotsucomon Kakkinmon Ludomon TiaLudomon RaijiLudomon BryweLudramon

Budmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Budmon on In-Training-tason kasvidigimon. Budmon muistuttaa vihreää olentoa, jolla on lehteä muistuttava häntä ja useita vaaleanpunaisia piikkejä ympärillään joista kolme isoa piikkiä päässään. Budmonin hyökkäyksiä ovat Poison Thorns ja Frothy Spit. Digimon Data Squadissa Budmonin digimuna ilmestyi ihmisten maailmaan Yoshin pianonsoiton aikana, jonka jälkeen muna kuoriutui Budmoniksi. Vuoden 2020 Digimon Adventure -sarjassa Budmoneja nähtiin asukkaina metsässä, jossa Taichi ja Agumon olivat. Myöhemmin Budmonit pakenivat metsään hyökänneitä Allomoneja, Megadramoneja ja Tankdramonia vastaan. Budmonit myöhemmin avustivat Woodmoneja Tankdramonin hämäämisessä, jotta MetalGreymon kykeni tuhoamaan Tankdramonin. Myöhemmin Lopmon herättää muinaiset digimonit Komondomonit auttamaan heitä viemään Woodmonit ja Budmonit turvaan. Myöhemmin yksi Budmon nähtiin asiakkaana Burgermonin ravintolassa. Kaikki Budmonit olivat myöhemmin paenneet muiden Valittujen kanssa ystävystyneiden digimonien tavoin ElDradimonin selkään. Budmon kehittyy Yuramonista ja voi kehittyä Lalamoniksi.

Bulbmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Bulbmon (jap. Valvemon) on Ultimate-tason konedigimon. Bulbmon muistuttaa valtavaa moniraajaista kullanväristä kuutiopalloa, joka kykenee kuljettamaan sisällään muita digimoneja. Bulbmonin hyökkäyksiä ovat Mud Pump, Octagon Attack, Valve Extreme ja Force Rain. Bulbmon on esiintynyt peleissä Digimon World 2003 ja Digimon World Data Squad sekä Digimon Fusionissa Mikeyn unessa sekä Blastmonin armeijassa Disc Zonella. Shoutmon X4 tuhosi Bulbmonin Greymonin avulla. Bulbmoneja nähtiin myös MegaDarknessBagramonin armeijassa, jotka hyökkäsivät ihmisten maailmaan. Vuoden 2020 Digimon Adventure-sarjassa Taichi ja Yamato kohtasivat Bulbmonin aavikolla ja huomasivat Bulbmonin kuljettavan Minotarumonin ohjaamana joukkoja Troopmoneja. Myöhemmin Leomon kertoi lapsille Bulbmonin sisällä olevassa holvissa olevasta lastista, joka liittyi pyhiin digimoneihin. Leomonin avulla Taichi ja Yamato onnistuivat tunkeutumaan Bulbmonin sisälle ja löysivät holvista nestesäiliön, joka sisälsi nukkuvan Takerun. Myöhemmin Velgemon ja Megadramon saapuivat paikalle, sieppasivat Takerun ja tuhosivat Bulbmonin. Bulbmon voi kehittyä Kenkimonista.

Bulcomon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Bulcomon on Rookie-tason dinosaurusdigimon. Bulcomon muistuttaa pientä sinistä kristallisoitua lohikäärmettä. Bulcomonin hyökkäyksiä ovat Power Edge Ice Arrow ja Ice Seal Battering. Bulcomon on esiintynyt Digimon Encounters -pelissä. Bulcomon voi kehittyä Paledramoniksi.

Bulkmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Bulkmon on Champion-tason ihmislohikäärmedigimon. Bulkmon muistuttaa lihaksikasta ihmismäistä keltaista lohikäärmettä, jolla on käsissään mustat hanskat, joissa on metalliset nyrkkiraudat, päässään musta kypärää muistuttava päälaki, jossa on valkoinen salamaa muistuttava sarvi ja rinnassaan vihreä V-kirjain ja vihreät selkäharjanteet ja raidat ruumiinsa ympärillä ja metalliset kynnet jaloissaan. Bulkmonin hyökkäyksiä ovat Electrical Fist ja Thunder Dread. Bulkmon on esiintynyt Digimon Reference Book -kirjassa ja Vital Bracelet Digital Monster -pelissä. Bulkmon voi kehittyä Pulsemonista. Bulkmonin nimi tulee kehonrakennusta tarkoittavasta sanasta.

Bullmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Bullmon on Armor-tason eläindigimon. Bullmon syntyy Wormmonista Toivon Digi-Eggin avulla. Bullmon muistuttaa härkää, jolla on punainen viitta ja sininen pääsuojus ja rintapanssari. Bullmonin hyökkäyksiä ovat Matador Dash ja Tail Whip. Bullmon nähtiin elokuvassa Digimon Frontier: Island of Lost Digimon Grizzlymonin armeijassa. Digimon Fusionissa Bullmoneja nähtiin Apollomonin armeijassa. Vuoden 2020 Digimon Adventure-sarjassa Bullmon nähtiin yhdessä Minotarumonin kanssa puolustamassa Bulbmonin sisällä olevaa holvia. Greymon ja Garurumon onnistuivat kukistamaan Bullmonin taistelussa. Takaumakohtauksissa yksi Bullmon nähtiin yhtenä Machmonin entisistä vastustajista Grand Prix -radalla.

Buraimon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Buraimon on Champion-tason ihmislintudigimon. Buraimon muistuttaa ihmismäistä lintua, jolla on keltaiset siivet, punainen aasialainen asuste, vietnamilainen hattu ja miekat käsissään. Buraimonin hyökkäys on Swallow Duet Reverse. Buraimon on esiintynyt Digimon Story: Lost Evolution -pelissä. Buraimon kehittyy Hyokomonista ja voi kehittyä Butenmoniksi.

Burgermon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Burgermon (jap. Burgamon) on Rookie-tason ruokadigimon. Burgermon muistuttaa kellertävää olentoa, jolla on ruskea hampurilaista muistuttava hattu. Burgermonin hyökkäyksiä ovat Delicious Patty ja Green Pickles. Burgermon on kehittynyt TorikaraBallmonista. Burgermonista on olemassa samanniminen Champion-muoto, joka muistuttaa ihmismäistä Burgermonia, jolla on sipulia muistuttavat hiukset ja jonka hyökkäyksiä ovat Spicy Onion ja Delicious Patty. Burgermonista on olemassa myös vaaleanpunaisen värinen EbiBurgamon-muoto, jonka hyökkäyksiä ovat Fresh Shrimp ja Hot Cutlet. EbiBurgamon nähtiin Digimon Frontierissa Trailmonien kilpailussa Piddomonin vieressä julistamassa voittajan palkinnon olevan matka kotikyläänsä. Myöhemmin Burgermoneja nähtiin Hamburger Villagen asukkaina. Kun kaikki Digimaailman kolme kuuta Red Moon, Yellow Moon ja Blue Moon olivat linjassa, Petaldramon säännöllisesti pakotti Burgermonit valmistamaan hänelle hampurilaisia. Lapset päättivät auttaa Burgermoneja hampurilaisten valmistuksessa. Chamelemonien saavuttua kylään he hyväksyvät Tommyn valmistamat hampurilaiset mutta samalla vangitsevat Tommyn. TorikaraBallmonien avulla lapset kukistivat Chamelemonit ja vapauttivat Petaldramonin vangitsevat Burgermonit. Myöhemmin Burgermoneja nähtiin Moon Basella. Burgermonit auttoivat lapsia rakentamaan raketin jolla lapset pystyivät pakenemaan. Burgermonit tuhoutuivat kun Lucemon Chaos Mode tuhosi kaikki kolme kuuta. Digimon Xros Wars -mangassa Angie Hinomoton penaalissa oli Burgermonia muistuttava avaimenperä. Vuoden 2020 Digimon Adventure -sarjassa Burgermon nähtiin ylläpitämässä pikaruokaravintolaa matkustelevien digimonien turvapaikkana toimivalla keitaalla. Lähes kaikki sen asiakkaat söivät pelkkiä hampurilaisia, Potamonin ollessa ainut, joka söi pelkkiä ranskanperunoita. Burgermonin ilmoittaessa lopettavansa huomenna perunoiden tarjoilemisen, pettynyt Potamon kehittyi Jagamoniksi ja hyökkäsi. Joun saatua Jagamonin rauhoittumaan, Sora antoi Burgermonille ideoita uusiin perunaruokiin, joiden suosio sai Burgermonin perumaan päätöksensä perunoiden tarjoilemisen lopettamisesta. Burgermon oli myöhemmin tavannut muita Valittujen kanssa ystävystyneitä digimoneja, kuten Leomonin, Lopmonin ja ElDradimonin, samaan aikaan kun Valitut valmistautuivat Sinetöidyillä mailla kohtaamaan Millenniummonin. Burgermonin nimi tulee hampurilaisesta ja EbiBurgamonin nimi japaninkielen sanasta Ebi mikä tarkoittaa katkarapua.

BurningGreymon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

BurningGreymon (jap. Vritramon) on Hybrid-tason lohikäärmedigimon. BurningGreymon voi syntyä kenestä tahansa Tulen petohengen avulla. BurningGreymon muistuttaa lohikäärmemäistä ihmistä jolla on oranssit siivet, punainen haarniska ja kultaiset olkasuojukset. BurningGreymonin hyökkäyksiä ovat Pyro Barrage ja Wildfire Tsunami. Digimon Frontierissa Takuya pystyi muuntautumaan BurningGreymoniksi löydettyään Tulen petohenkensä Shamanmonilta ja kukisti Gigasmonin taistelussa.

Burpmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Burpmon on vaaleanpunainen sianpäätä muistuttava mutanttidigimon, joka esiintyy Digimon Twin L & R -pelissä. Pelissä mikä tahansa digimon voi muuttua Burpmoniksi, jos sen paino nousee yli 80G. Burpmon nimensä mukaisesti jatkuvasti röyhtäilee eikä mikään ruoka tyydytä sen nälkää. Burpmon voi myös muuttaa lähellään olevat digimonit Burpmoneiksi. Burpmonin nimi tulee röyhtäyksestä.

Vuoden 2020 Digimon Adventure: -sarjassa, kun Valitut olivat kuulleet Wisemonilta Tunnuksista, Soundbirdmonit reagoivat tähän ja lähettivät Burpmonin Tiedon puulle syömään kaikki tutkimusdata, erityisesti se, joka koski ”Suurta katastrofia”. Burpmon kasvoi yhä isommaksi mitä enemmän söi. Burpmon yritti myös syödä Garbagemonin, vaikka sylkäisikin tämän ulos. Burpmon syö myös Valittujen kumppanidigimonien hyökkäykset. Koushiron ehdotuksesta he syöttävät Burpmonille suuren määrän jätedataa, jolloin Burpmon syö liikaa ja räjähtää, jolloin kaikki Burpmonin syömä data levisi ympäriinsä. Sarjassa Burpmonin ulkomuoto perustui Kirby-nimiseen hahmoon.

BushiAgumon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

BushiAgumon on Rookie-tason dinosaurusdigimon. BushiAgumon muistuttaa Agumonia, jolla on poninhännälle sidotut ruskeat hiukset, musta kimono, harmaat hakama-housut, violettia köyttä muistuttava vyö ja katana kädessään. BushiAgumonin hyökkäyksiä ovat Super Low Speed Straight Cut ja Super High Speed Straight Cut. BushiAgumon on esiintynyt Digimon Pocket Wars -kännykkäpelissä.

Butenmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Butenmon on Ultimate-tason Jumaldigimon. Butenmon muistuttaa samuraityylistä soturia, jolla on punainen haarniska ja iso miekka. Butenmonin hyökkäyksiä ovat Dance of the Sun ja Dawn Light Flash. Butenmon on esiintynyt Digimon Story: Lost Evolution -pelissä. Butenmon kehittyy Buraimonista ja voi kehittyä Chronomon Holy Modeen.

Butterflymon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Butterflymon on Armor-tason hyönteisdigimon. Butterflymon syntyy Tailmonista Tiedon Digieggin avulla. Butterflymon muistuttaa keltaista perhosta, jolla on Tiedon Tunnukset siivissään. Butterflymonin hyökkäyksiä ovat Sweet Honey Straw, Sweet Pheromone, Honey Wave ja Sweet Kick. Butterflymon on esiintynyt Digimon Adventure 02: Armor Evolution to the Unknown kuunnelma CD-llä ja Digimon Word Data Squad -pelissä.

C[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Callismon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Callismon on Mega-tason synteettinen petodigimon. Callismon muistuttaa Grizzlymonia, jolla on oikeassa kädessään kolmepiippuinen ase. Callismonin hyökkäyksiä ovat Deep Forest ja Rodeo Bullet. Callismon on esiintynyt Digimon Adventure V-Tamer 01 -mangassa, jossa Neo Saiba loi Callismonin yhdistämällä Arkadimonin dataa Grizzlymoniin. Callismon tuhosi Boltmonin ja kukisti Devimonin ja Ogremonin lyömällä heidät maahan. Myöhemmin Zeromaru onnistui kukistamaan Callismonin. Callismonin nimi tulee Callistosta.

Calmaramon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Calmaramon on Hybrid-tason merieläindigimon. Calmaramon voi syntyä Ranamonista Veden petohengen avulla. Calmaramon muistuttaa mustekalan ja ihmisen risteytystä. Calmaramonin hyökkäyksiä ovat Titanic Tempest ja Acid Ink. Digimon Frontierissa Ranamon muuttui Calmaramoniksi löydettyään Veden petohenkensä. Shutumon onnistui kukistamaan Calmaramonin Sakkakumonin Vesialueella. Vuoden 2020 Digimon Adventure -sarjassa Calmaramon nähtiin Devimonin kätyrinä. Nidhoggmonin tuhouduttua, Devimon lähetti Calmaramonin ihmisten maailmaan komentamaan uutta Argomonien laumaa, jotka olivat ilmestyneet internettiin. Calmaramon murtautui useiden Malakkan lähellä olevien tankkereiden järjestelmään ja ohjasi ne täyttä vauhtia tuhoamaan paikallista satamaa. Calmaramon pakeni, heti kun Birdramon, Kabuterimon, Togemon ja Ikkakumon hyökkäsivät sen kimppuun, mutta tankkerit olivat yhä sen hallinnassa. Lisäksi paljastui, että Calmaramon oli lähettänyt obeliskia muistuttavan rakennelman kautta dataa oikeasta maailmasta Digimaailmaan, niin kuin Nidhoggmon oli tehnyt luodessaan digitaalisen kopion Tokiosta. Devimon käytti tätä samaa dataa kehittyäkseen NeoDevimoniksi taistellessaan MetalGreymonia ja WereGarurumonia vastaan. Calmaramon vangitsi Birdramonin, Kabuterimonin, Togemonin ja Ikkakumonin lonkeroihinsa, mutta lasten kehitettyä kumppaninsa Ultimate-muotoihin Garudamon, AtlurKabuterimon ja Lilimon tuhoavat Calmaramonin ja Zudomon tuhoaa obeliskin antaakseen Taichille ja Yamatolle mahdollisuuden NeoDevimonin tuhoamiseen. Calmaramonin tuhosta sekä NeoDevimonin Mega-muodon, DanDevimonin, tuhosta huolimatta, tankkereiden ohjausjärjestelmiin oli yhä jäänyt ohjelmointivirheitä, jotka Koushiro onnistui korjaamaan, ja lauma Zurumoneja oli ilmestynyt tietoverkkoon Argomonien tilalle. Calmaramon nähtiin myös Digimon Ghost Gamessä.

Calumon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Calumon (jap. Culumon) on Digimon Tamersissa esiintyvä pieni valkoinen In-Training tason digimon, joka päätyy oikeaan maailmaan. Calumonilla on pitkät siipiä muistuttavat korvat, vihreät silmät ja otsassaan Zero Unit-niminen punainen kristalli. Calumon osaa lentää, mutta hitaasti.

Ensimmäisessä jaksossa Calumon seuraa erästä toista digimonia. Kun Calumon päätyy oikeaan maailmaan hän ei tiedä mistään mitään, hän vain kyselee itseltään sitä, mitä ei tiedä. Jaksossa 5 Calumon tapaa Takaton ja Guilmonin. Calumon oli silloin ujo ja ujosteli Takatoa. Myöhemmin selviää, että Calumon on Digievoluution avain, jota Jumaldigimonit kutsuivat Digihaamuksi. Devoiksi kutsuttuihin digimoneihin kuulunut Makuramon kidnappaa Calumonin, jolloin Takato ja muut lähtevät Digimaailmaan pelastamaan tämän. Myöhemmin selviää, että Devojen lähettäjä, Jumaldigimon nimeltä Zhuqiaomon, oli määrännyt Calumonin haettavaksi takaisin uskoen, että pidemmälle digivoituminen oli ainoa keino pelastua "todelliselta viholliselta" (D-Reaperiltä). Calumon oli alun perin muuttunut digimoniksi DigiGnomejen avulla, jotka toteuttivat Azulongmonin toiveen Digihaamun piilottamisesta. Calumon itse kuitenkin uskoi näistä puheista huolimatta olleensa digimon koko ajan. Myöhemmin Calumon vapautti sisällään olleen voiman, jolloin kaikki läsnä olleet digimonit muuttuivat Mega-muotoihinsa taistellakseen D-Reaperiä vastaan.

Calumonilla ei ole kuin yksi voima, ja se on Shining Evolution, jolla se antaa ympärillään oleville digimoneille kyvyn digivoitua jopa Mega-tasolle asti. Pelissä Digimon World Dawn and Dusk Calumonilla on Culumon Prayer -niminen hyökkäys, joka palauttaa pelaajan voimat ja kestokyvyn.

Calumon esiintyi myös elokuvassa Digimon Savers 3D: The Digital World in Imminent Danger!, jossa Calumon sulki voimillaan Armageddemonin luoman mustan aukon. Digimon Fusion -sarjassa Calumon oli yksi digimoneista, jota Matadormon käytti palauttaakseen Breakdramonin voimat. Calumonin nimi ja ulkonäkö tulevat Latinalaisen Amerikan mytologiassa esiintyvästä Carbuncle-olennosta, jolla oli punainen kivi otsassaan.

Candlemon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Candlemon on Rookie-tason digimon, joka muistuttaa kynttilää kultaisella jalustalla. Candlemonin liekki muistuttaa DemiMeramonia. Candlemonin hyökkäyksiä ovat Bonfire, Melt Wax, Candle Ring, Candle Night, Dark Fire, Karmic Flame ja Tai Atari. Digimon Frontierissa Candlemoneja nähtiin Autumn Leaf Fairilla ja Candlemonien kylässä. Candlemonit testaavat lapsia ja yksi Candlemoneista kehittyy Wizardmoniksi, mutta Agunimon ja Kumamon kukistavat hänet ja lataavat tämän fraktaalikoodin. Digimon Fusionissa Candlemon oli yksi Airu Suzakin nappaamista digimoneista. Airu pystyi Candlemonin avulla tehostamaan Opossumonin hyökkäystä. Digimon Adventure V-Tamer 01 -mangassa useita Candlemoneja nähtiin Vandemonin palvelijoina. Zeromaru onnistui kukistamaan hyökkäävät Candlemonit. Myöhemmin Candlemon yritti käyttää Nightmare Wave hyökkäystä aivopestäkseen Zeromarun. Digimon Xros Wars -mangassa Candlemoneja nähtiin Weddinmonin armeijassa. Weddinmon myöhemmin yhdisti Candlemonit itseensä muuntautuen Reverse Weddinmon-muotoon. Digimon Ghost Gamessä Candlemoneja nähtiin Pumpkinmonin apureina. Candlemon voi kehittyä Wizardmoniksi. Candlemonin nimi tulee sanasta Candle eli kynttilä.

CannonBeemon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

CannonBeemon on Ultimate-tason kyborgidigimon. CannonBeemon muistuttaa mehiläismäistä olentoa, jolla on valtavat hunajakennoa muistuttavat tykit selässään. CannonBeemon omaa myös X-Antibodyn. CannonBeemonin hyökkäyksiä ovat Nitro Stinger ja Sky Rocket. CannonBeemon on esiintynyt Digimon Next -mangassa, jossa hän haavoitti Gaomonia lähes kuolettavasti, mutta GeoGreymon onnistui lopulta kukistamaan hänet. Vuoden 2020 Digimon Adventure -sarjassa CannonBeemon komensi laumaa Waspmoneja vangitsemaan FanBeemoneja. CannonBeemon kukisti taistelussa Birdramonin ja vangitsi Joun ja Gomamonin. Myöhemmin Garudamon onnistui kukistamaan CannonBeemonin taistelussa. CannonBeemon on esiintynyt myös Digimon Battle, Digimon Masters, Digimon Story: Cyber Sleuth ja Digimon Story: Cyber Sleuth - Hacker's Memory -peleissä. CanonBeemon kehittyy Waspmonista ja voi kehittyä TigerVespamoniksi. CannonBeemonista on olemassa myös Aircraft Carrier-muoto, jossa CannonBeemon pystyy ampumaan BladeKuwagamoneja katapultistaan.

Cannondramon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Cannondramon on Mega-tason kyborgidigimon. Cannondramon muistuttaa diplodochusta, jolla on kypärä päässään ja tykit selässään ja rinnassaan. Cannondramonin hyökkäyksiä ovat Dynamo Cannon ja Grenade Storm. Cannondramon on esiintynyt Digimon World 2003, Digimon World DS ja Digimon World Dawn and Dusk -peleissä.

Canoweissmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Canoweissmon on Ultimate-tason lohikäärmedigimon ja yksi Gammamonin Ultimate-muodoista, kehittyen joko BetelGammamonista, KausGammamonista tai WezenGammamonista. Sen hyökkäyksiä ovat Gallia Fissure, Dragonia, Meteor Lux ja Gran Nova. Digimon Ghost Gamessä BetelGammamon superkehittyi ensimmäistä kertaa Canoweissmoniksi taistellessaan Vamdemonia vastaan. WezenGammamonista hän superkehittyi ensi kertaa taistellessaan Digitamamonia vastaan, ja KausGammamonista taistellessaan Asuramonia vastaan. Taistellessaan AxeKnightmonia vastaan, Gammamon oppi harppauskehittymään Rookie-muodostaan suoraan Canoweissmoniksi, kun Hokuto Amanokawan suunnittelema synkronointiohjelma muutti Hiron Digivice -V-:n uudenlaiseksi Digivice -VV-:ksi.

Muodot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Fresh In-Training Rookie Champion Ultimate Mega DNA-Mega
Curimon Gurimon Gammamon BetelGammamon
GulusGammamon
KausGammamon
WezenGammamon
Canoweissmon
Regulusmon
Siriusmon
Arcturusmon
Proximamon

CaptainHookmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

CaptainHookmon on Ultimate-tason merimiesdigimon, jonka nimi tulee Kapteeni Koukusta. CaptainHookmon muistuttaa merirosvokapteenia, jolla on musta vaatetus, valtava Rage Giga Anchor -niminen koukku kädessään ja revolveria muistuttava jalka. CaptainHookmonin hyökkäyksiä ovat Rage Giga Anchor, Pirate's Punisher ja Leg Revolver. Digimon Ghost Gamessä CaptainHookmon hyökkäsi Petermonin hallitsemaan Mikä-Mikä-Maahan. CaptainHookmon lupasi Petermonille, että he voivat aikuisinakin pitää hauskaa ja Petermon lähti pois tämän laivalla. CaptainHookmon on esiintynyt myös Digimon-korttipelissä ja Digimon Heroes!, Digimon Collectors ja Digimon Crusader -peleissä. CaptainHookmon voi kehittyä Hookmonista.

Cardmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Cardmon on pieni palloa muistuttava digimon jolla on mustat silmät. Cardmon on väriltään joko keltainen tai sininen ja sillä on yksi, kaksi, kolme tai neljä pelikorttia ympärillään. Cardmon esiintyy Digimon World 2003 -pelissä.

CatchMamemon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

CatchMamemon on Ultimate-tason mutanttidigimon. CatchMamemon muistuttaa Mamemonia, jolla on pitkäkätinen lentävä ufomainen alusta, jota se ohjaa. CatchMamemonin hyökkäyksiä ovat Magic Arm ja Miracle Bomb. CatchMamemon on esiintynyt Digimon Story: Cyber Sleuth ja Digimon Story: Cyber Sleuth - Hacker's Memory -peleissä.

Centarumon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Centarumon (jap. ケンタルモン, Centalmon, joissain versioissa Kentarumon), on Digimon-hahmo. Centarumon on Champion-tason eläindigimon, joka muistuttaa kentauria, jonka vasen käsi on metallinen ja oikea käsi muistuttaa tykkiä. Centarumon kantaa päässään kypärää josta näkyy vain toinen hänen silmistään. Centarumonin hyökkäyksiä ovat Solar Ray, Jet Gallop, Heat Upper ja Energy Ray. Digimon Adventuressa Centarumon vartioi muinaista temppeliä, joka rakennettiin ensimmäisten valittujen lasten kunniaksi. Centarumon joutui kuitenkin Devimonin mustan rattaan vaikutuksen alaiseksi ja muuttui pahaksi. Kabuterimon ja Togemon onnistuivat vapauttamaan Centarumonin rattaan vaikutuksesta. Centarumon kertoi Koushirolle ja Mimille digivicen tarkoituksen ja historian, kunnes Devimonin vallassa ollut Leomon hyökkäsi heidän kimppuunsa. Centarumon ei pärjännyt Leomonille kunnes Koushiron ja Mimin digivicet alkoivat hehkua, mikä pelotti Leomonin pois. Myöhemmin Centarumon löytää muinaisen Tuliseinämän ja kertoo tästä Gennaille ennen Apocalymonin saapumista. Lasten tuhottua Apocalymonin Centarumon osallistui yhteisvalokuvaan lasten kanssa. Sarjassa Digimon Zero Two Centarumon nähdään amerikkalaistytön digimonkumppanina. Centarumon auttoi lapsia kukistamaan Treemonin. Centarumon nähdään myös lopputaistelussa BelialVamdemonia vastaan. Digimon Frontierissa Centarumoneja nähdään Sagittarimonin armeijassa. Centarumonit pakenivat Angemonin lähetettyä Sagittarimonin pois. Digimon Data Squadissa Centarumon nähtiin puolustustehtävissä Holy Capitalissa. Digimon Fusionissa Centarumoneja nähtiin Gravimonin armeijassa. Digimon Adventure V-Tamer 01 -mangassa kaksi Centarumonia nähtiin puolustustehtävissä Hospitownissa. Centarumonit suostuivat päästämään loukkaantuneen Zeromarun Jijimonin hoidettavaksi. Myöhemmin Centarumonit auttoivat Greymonia ja Meramonia kukistamaan Tuskmonin, joka hyökkäsi kaupunkiin.

Cerberumon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Cerberumon on Ultimate-tason eläindigimon, jonka nimi tulee Kerberuksesta. Cerberumon muistuttaa kolmipäistä mustaa koiraa, jolla on jaloissaan pitkät digikromatut metallikynnet normaalien kynsien lisäksi. Cerberumonin hyökkäyksiä ovat Portal of Darkness, Emerald Blaze ja Styx Killer. Cerberumon on Dark Arean portinvahti, joka estää pahoja digimoneja karkaamasta Dark Areasta. Cerberumonilla on myös kestävä panssarikilpi, jolla on kyky korjata itsensä haavoituttuaan. Cerberumon pystyy myös aistimaan häntä kohti tulevat hyökkäykset. Cerberumon kehittyy Dobermonista tai Seasarmonista ja voi kehittyä Anubismoniksi tai AncientSphinxmoniksi. Cerberumon voi myös muuntautua Werewolf Modeen, jossa hän muuttuu ihmismäiseksi ja saa käsiinsä Cerberumonin päätä muistuttavat tykit. Tässä muodossa Cerberumonin hyökkäyksiä ovat Hellfire, Cerberus Erase ja Inferno Divide. Cerberumon Werewolf Mode voi kehittyä Plutomoniksi. Cerberumonista on olemassa myös X-Antibodymuoto Cerberumon X, joka on esiintynyt Digimon Heroes! -pelissä.

Digimon Frontierissa Cerberumon oli ensimmäinen lasten kohtaama Cherubimonin vallassa ollut digimon. Cerberumon hyökkäsi Flame Terminaalille ja absorboi itseensä Tulikaupungin fraktaalikoodin etsiessään Henkiä. Cerberumon hyökkäsi Bokomonin ja Neemonin kimppuun, jotka pakenivat lapsia kohti. Takuyan yrittäessä huijata Cerberumonin poispäin, hän löysi Tulen ihmishengen ja muuntautui Agunimoniksi ja taisteli Cerberumonia vastaan. Cerberumon käytti Portal of Darkness hyökkäystään edukseen kunnes Agunimon onnistui kukistamaan hänet ja muutti takaisin digimunaksi. Takuya vapautti digivicellaan fraktaalikoodin, joka palautti kylän ja lähialueen normaaliksi.

Digimon Data Squadissa lasten jouduttua Holy Capitalin areenalle sidottuina paaluihin, Baromon lähetti Cerberumonin heidän kimppuunsa. Kamemon vapautti heidät ja digimoninsa hyökkäämään Cerberumonin kimppuun. Cerberumon väisti Marcuksen nyrkiniskun ja juoksi Yoshia kohti, joka hyökkäsi Cerberumonin kimppuun härkätaistelutyylillä, mikä antoi Marcukselle tilaisuuden iskeä Cerberumonia nyrkillään. Kun Marcus aikoi kehittää Agumonin Cerberumonia vastaan, Baromon säästi heidät huomattuaan Marcuksen yhteyden Spencer Damoniin.

Digimon Fusionin toisella kaudella lauma Cerberumoneja palvelivat Gravimonin armeijassa. Myöhemmin Gravimon yhdisti osan Cerberumoneista itseensä muuttuessaan Darkness Modeensa. Shoutmon X7 onnistui myöhemmin tuhoamaan loput Cerberumonit. Myöhemmin Digimon Fusionin kolmannella kaudella Cerberumon oli yksi Ryouma Mogamin nappaamista digimoneista. Myöhemmin Ryouma yhdisti Cerberumonin Astamonin kanssa hybridimuotoon.

Vuoden 2020 Digimon Adventure -sarjassa Cerberumon johti Fangmoneja, jotka jahtasivat Taichia, Soraa ja Takerua. Cerberumon oli voimakas vastustaja, mutta kun Fangmonit oli tuhottu, Pegasumon käytti Rodeo Gallop -hyökkäystään pysäyttääkseen Cerberumonin hyökkäyksen, jotta Garudamon ja MetalGreymon saisivat tilaisuuden tuhota Cerberumonin.

Digimon Ghost Gamessä Cerberumon oli Laylamonin palvelija, joka auttoi häntä sieppaamaan ihmisiä mustaan haamutaksiin tämän metsästysretkellä. Cerberumon muuntautui Werewolf Modeen taistellessaan Thetismonia ja Lamortmonia vastaan, mutta he onnistuivat voittamaan hänet. Myöhemmin Siriusmonin haavoitettua Cerberumonia pahasti Laylamon vei Cerberumonin portaalin kautta takaisin digimaailmaan hoidettavaksi.

Ceresmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ceresmon on Mega-tason jumaldigimon ja yksi Olympos XII:n jäsenistä. Ceresmon muistuttaa valtavaa lintua, joka kantaa selässään metsää, joka sisältää Digimaailman makeimpia hedelmiä. Ihmismuodossaan Ceresmon muistuttaa naishahmoa, jolla on kruunu päässään ja käsissä ja jaloissa juurimaiset ulokkeet. Ceresmonin hyökkäyksiä ovat "Fruit Flechette" ja "Famēs". Ceresmon on esiintynyt Digimon Crusader ja Digimon Collectors -peleissä. Ceresmonin nimi tulee roomalaisesta Ceres-jumalasta.

Chamblemon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Chamblemon on Champion-tason kasvidigimon. Chamblemon muistuttaa Mushroomonia, mutta on väriltään punainen ja sillä on valkoinen lakki ja mustat hanskat ja kengät. Chamblemonin hyökkäyksiä ovat Sweet Spore ja Chamble Bomb. Digimon Ghost Gamessä lauma Chamblemoneja hyökkäsivät häihin varastaen morsiamia ja altistaen heidät sienille. Kiyoshiron jouduttua altistuneeksi hänen ruumiinsa ympärille alkoi kasvaa sieniä, jotka sairastuttivat Chamblemonit. Thetismonin onnistuttua kukistamaan Chamblemonit äänihyökkäyksellään ja vapautettua Chamblemonien vangitsemat ihmiset lauma Geremoneja saapuivat paikalle ja lupasivat, etteivät Chamblemonit enää hyökkää ihmisten kimppuun ja ottivat Chamblemonit huostaansa sanoen pitävänsä sienistä. Yksi Chamblemoneista yritti anella apua ihmisiltä viitaten siihen, että Geremonit aikovat syödä heidät, mutta Angoramon yritti vakuuttaa Hiron, että hän ei ole koskaan kuullut moisesta. Chamblemonin nimi tulee sanasta Shamble ja ulkonäkö Agaricus bisporus sienestä.

Chamelemon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Chamelemon on Armor-tason matelijadigimon. Chamelemon syntyy Armadillomonista Lempeyden Digieggin avulla. Chamelemon muistuttaa vihreää kameleonttia jolla on punaiset raidat ja kypärää muistuttava tummanvihreä pääsuojus. Chamelemonin hyökkäyksiä ovat Tongue Lashing ja Wide Eyes. Digimon Frontierissa Chamelemoneja nähtiin Petaldramonin palvelijoina tämän piilopaikassa. Chamelemonit hyökkäävät Burgermonien kylään ja pakottavat Burgermonit tekemään hampurilaisia Petaldramonille. Myöhemmin Chamelemonit vangitsevat Tommyn ja taistelevat lapsia vastaan. Fairymon, Beetlemon ja Kumamon kukistavat Chamelemonit TorikaraBallmonin avulla. Digimon Fusionin kolmannella kaudella Chamelemon on yksi digimoneista, jotka Ren Tobari kukistaa DigiQuartzissa.

Chaosdramon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Chaosdramon on Mega-tason konedigimon. Chaosdramon muistuttaa Mugendramonia, mutta on väriltään punainen ja sillä on lohikäärmemäinen pää. Chaosdramonin hyökkäyksiä ovat Hyper Cannon, Destroyed Hook ja Chaos Crusher. Chaosdramon esiintyi lyhyen aikaa Digimon Fusionin jaksossa 30 Digimon Data Collectionissa. Chaosdramon on esiintynyt myös Digimon Next -mangassa Barbamonin kätyrinä. Chaosdramon tuhosi Andromonin ja taisteli MachGaogamonia vastaan, mutta MachGaogamon kukisti Chaosdramonin. Chaosdramon esiintyi myös Digimon Masters -pelissä. Chaosdramonista on olemassa myös X-Antibodymuoto Chaosdramon X.

ChaosGallantmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

ChaosGallantmon on Gallantmonin musta, virustyyppinen muoto, jolla on tummansininen viitta. ChaosGallantmonin hyökkäyksiä ovat Damaging Pierce, Judecca Prison, Chaos Shot ja Cruel Balmung. ChaosGallantmon on esiintynyt Digimon World Dawn and Dusk, Digital Monsters: D-Project, Digimon Rumble Arena 2 ja Digimon World DS -peleissä. ChaosGallantmon voi muuntautua Gallantmon Chaos Modeen tai ChaosGallantmon C-muotoon, mikä muistuttaa jäänväristä ChaosGallantmonia. ChaosGallantmon voi kehittyä BlackWarGrowlmonista.

ChaosGrimmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

ChaosGrimmon on Ultimate-tason digimon, joka esiintyy pelissä Digimon World Dawn and Dusk. ChaosGrimmon voi syntyä kun Grimmon yhdistyy Chrono Coren kanssa. ChaosGrimmonin hyökkäyksiä ovat Chrono Destruction, Multi Gatling, Call Rainer, Call Machines, Chaos Slash ja AT Change. ChaosGrimmon voi kehittyä ExoGrimmoniksi.

Chaos Lord[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Chaos Lord on Mega-tason virustyypin digimon, joka esiintyy Digimon World 2 -pelissä. Chaos Lord muistuttaa konemaista dinosaurusta, jolla on punainen ja musta panssarointi. Chaos Lordin hyökkäyksiä ovat Chaos Cannon ja Pulse Blast. Pelissä Akira taisteli Chaos Lordia vastaan onnistuen voittamaan tämän, mutta Crimson yhdisti Chaos Lordin ja kaaoskenraalit itseensä muuntautuen NeoCrimsoniksi.

Chaosmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Chaosmon on Mega-tason uniikki digimon. Chaosmon syntyy kun BanchoLeomon ja Darkdramon DNA-Digivoituvat keskenään. Chaosmonin kädet muistuttavat BanchoLeomonin ja Darkdramonin päitä. Chaosmonin hyökkäyksiä ovat Bantyo Blade, Dark Prominence ja End of Paradox. Chaosmon on esiintynyt Digimon World Data Squad ja Digimon World Dawn and Dusk -peleissä. Chaosmonista on olemassa myös Valdur Arm-muoto, joka syntyy kun Valdurmon ja BanchoLeomon DNA-Digivoituvat keskenään. Tämän Chaosmonin muodon hyökkäyksiä ovat Tyrant Bisection Sword ja Aurora Blaster.

ChaosPiamon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

ChaosPiamon on Mega-tason digimon, joka muistuttaa Piamonia, mutta on väriltään musta ja sillä on valkoiset housut ja saappaat ja punaiset nauhat selässään. ChaosPiamonin hyökkäyksiä ovat Trump Sword ja Mask's Square. ChaosPiamon on esiintynyt Digimon World 2 ja Digimon Masters -peleissä.

Chapmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Chapmon on In-Training-tason minidigimon, joka muistuttaa vihreää ankanpoikasta, jolla on lehteä muistuttava uloke päässään. Chapmonin hyökkäys on Foam Shower. Chapmon on esiintynyt Digimon Reference Book -kirjassa. Vuoden 2020 Digimon Adventure -sarjassa useita Chapmoneja nähtiin asukkaina MarineAngemonin hallitsemassa merenalaisessa kaupungissa.

Cherubimon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Cherubimon on Mega-tason enkelityypin digimon joka muistuttaa etäisesti jänistä jolla on hovinarrin kaulus. Cherubimonilla on sekä hyvä että paha muoto; hyvässä muodossa se on kauttaaltaan vaaleanpunainen/valkoinen ja sillä on molemmissa korvissaan kultainen Pyhä rengas, joka symboloi sen pyhyyttä. Pahassa muodossa Cherubimon on kauttaaltaan violetti/sininen/turkoosin värinen ja sen korvat ovat repaleiset.

Cherubimonin nimi tulee kerubista, jolla nimitetään kristillisessä mytologiassa esiintyvää taivaan toiseksi korkeinta enkeliryhmää.

Cherubimon esiintyi ensi kertaa Digimon-elokuvassa, joka oli osa Suomessa julkaistua yhtenäistä Digimon-elokuvaa. Elokuvassa Cherubimon kehittyy amerikkalaisen Willis-pojan viruksen saastuttamasta digimonkumppanin Ultimate-muodosta Antylamonista (jota nimitetään koko elokuvan ajan Kokomoniksi). Cherubimon omaa kyvyn korjata nopeasti saamiaan haavoja ja jopa menettämiään raajoja sekä kykenee kääntämään ajan kulun toiseen suuntaan paikallisesti. Cherubimonin uhatessa syödä muiden valittujen digimonit, Angemon ja Angewomon saapuvat paikalle auttamaan ja kehittyvät Mega-muotoihinsa Seraphimoniksi ja Magnadramoniksi jotta Daisuke ja Willis saisivat Ihmeiden ja Kohtalon Digi-Eggit käyttöönsä. Digi-Eggien avulla kehittyneet Magnamon ja Rapidmon joutuvat Cherubimonin nielemäksi ja tuhoavat sitä kautta sen sisällä olevan viruksen. Cherubimon puhdistuu viruksesta, mutta kuolee.

Seuraavan kerran Cherubimon esiintyi Digimon Frontierissa yhtenä kolmesta suuresta enkelistä. Kun 10 Legendaarista soturia olivat vanginneet Lucemonin, Cherubimon, Ophanimon ja Seraphimon saivat tehtäväkseen hallita Digimaailmaa. Cherubimon jäi vastaamaan viiden edesmenneen Legendaarisen soturin hengestä: pimeyden, teräksen, maan, veden ja puun. Kokiessaan jäävänsä Seraphimonin ja Ophanimonin pettämäksi, Cherubimon jäi vähitellen entistä pahemmin Lucemonin vaikutusvallan alaiseksi ja lopulta muuttui pahaan muotoonsa. Cherubimon aloitti Seraphimonin ja Ophanimonin yllätykseksi sodan näitä vastaan, joka päättyi Seraphimonin nukuttamiseksi horrokseen ja Ophanimonin vangitsemiseen. Cherubimon sai näin koko Digimaailman hallintaansa ja alkoi kerätä koko Digimaailman dataa vapauttaakseen Lucemonin. Onnistuakseen tavoitteessaan hän asetti omistamansa henget neljään digimoniin sekä Kouichi Kimuraan ja teki näistä palvelijoitaan, kunnes Ophanimonin kutsumat lapset kukistivat nämä ja puhdistivat Kouichin Cherubimonin vaikutuksen alaisuudesta. Lasten matkattua Ophanimonin linnaan vapauttamaan tätä, Cherubimon sai heidät kiinni ja onnistui väliaikaisesti varastamaan näiden digivicetkin. Vapautunut Ophanimon palautti kuitenkin digivicet lapsille ja uhrasi itsensä jotta Takuya ja Kouji onnistuisivat kehittymään EmperorGreymoniksi ja MagnaGarurumoniksi. EmperorGreymon onnistui lopulta tuhoamaan Cherubimonin iskettyään miekkansa tämän otsaan, jonne Cherubimonin voimat olivat pääosin keskittyneet. Cherubimon puhdistettiin Lucemonin kirouksesta, mutta tämä kuitenkin menehtyi vammoihinsa, pyytäen ennen kuolemaansa anteeksi tekojaan Ophanimonilta ja Seraphimonilta. Myöhemmin Cherubimon syntyi uudestaan Lopmonina digimunasta Ophanimoonilla jonne kaikki Aikojen alun kaupungista evakuoidut digimunat oli viety, onnistuen auttamaan hieman lapsia taistelussa vapautunutta Lucemonia vastaan.

Vuoden 2020 Digimon Adventure -sarjassa Cherubimon oli yksi seitsemästä pyhästä digimonista, jotka kauan sitten johtivat valon digimoneja taisteluun Ghoulmonia, Millenniummonia ja muita pimeyden digimoneja vastaan ja Millenniummonia vastaan. Cherubimon oli aikoinaan uhrannut itsensä ja syntynyt uudelleen Lopmonina Woodmonien ja Budmonien keskuuteen Ikuiselle mantereelle. Cherubimonia esittävä patsas oli aiemmin nähty Sateenkaarivuorella, missä Taichi ja Sora puhuivat Valdurmonin hengen kanssa. Lopmonin muistot ajastaan Cherubimonina palasivat, kun hän näki WarGreymonin taistelun Eaglemonia vastaan.

Cherubimonin X-Antibodymuodot Cherubimon X (hyvä ja paha) esiintyivät Digimon Chronicle X -mangassa, jossa Lucemon X kutsui pahan Cherubimonin X-Antibodymuodon avuksi taistelussa Jesmonia ja Gankoomonia vastaan. Myöhemmin Cherubimon kohtasi taistelussa hyvän Cherubimon X:än, joka onnistui kukistamaan pahan vastustajansa.

Fresh In-Training Rookie Champion Ultimate Mega
Conomon Kokomon Lopmon Wendigomon/Turuiemon Antylamon Cherubimon

Hyökkäykset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Heaven's Judgement: Kutsuu ukkospilven, joka ampuu useita salamoita vastustajaa kohti.
  • Lightning Spear: Luo ukonvasaman, jonka heittää vihollista kohti.
  • Lightning Blast: Ampuu energiapurkauksen suustaan.
  • Terminal Judgement: Voimakkaampi versio Heavens Judgement iskusta.

Chibickmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Chibickmon on Fresh-tason limadigimon. Chibickmon muistuttaa pienikokoista valkoista Pickmonia. Chibickmonin hyökkäyksiä ovat Chinchikurinrin ja Petit Sugar Plum. Digimon Fusionissa Chibickmoneja nähtiin yhdessä Starmonien ja Pickmonien kanssa. Valkoinen Pickmon voi myös ampua Chibickmoneja suustaan parvena. Myöhemmin Chibickmonit liittyivät Starmonin ja Pickmonien kanssa Mikeyn armeijaan. Chibickmon voi kehittyä Pickmoniksi. Vuoden 2020 Digimon Adventure -sarjassa Mephistomonille työskentelevät Troopmonit jahtasivat Chibickmoneja.

Chibimon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Chibimon (engl. DemiVeemon) on kehittynyt Chicomonista ja kehittyy V-moniksi. Chibimonin aseen nimi on Pop Attack (Poksahdushyökkäys). Chibimon on kirkkaansininen digimon, jolla on punaiset silmät ja pieni häntä. Digimon Zero Two-sarjassa Veemon taantui aina Chibimoniksi siirtyessään ihmisten maailmaan Digimaailmasta. Myöhemmin Chibimon nähtiin Daisuken pojan digimonkumppanina Digimon Zero Twon epilogissa. Digimon Frontierissa Chibimoneja nähtiin Autumn Leaf Fairilla. Digimon Next -mangassa HolyAngemon oli ottanut hoiviinsa Chibimonin, jonka kouluttaja oli hylännyt. Myöhemmin Chibimonin kuolema ilman kumppaninsa rakkautta ja suru olivat yhdessä Barbamonin korruption kanssa saaneet HolyAngemonin muuttumaan Murmukusmoniksi ja liittymään Barbamonin puolelle.

Chibimonin nimi tulee japanin kielen sanasta chibi, joka tarkoittaa pientä.

Fresh In-Training Rookie Champion DNA-Ultimate DNA-Mega
Chicomon Chibimon V-mon XV-mon Paildramon Imperialdramon
Armor 1 Armor 2 Armor 3
Fladramon Lightdramon Magnamon

Chibitortomon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Chibitortomon on Rookie-tason eläindigimon. Chibitortomon muistuttaa pienikokoista Kamemonia, jolla on sininen kypärä päässään. Chibitortomonin hyökkäyksiä ovat Pointer Arrow, Torto Tacle ja Koura Guard. Digimon Fusionissa Chibitortomon nähtiin Island Zonen asukkaana. Chibitortomon liittyi Mikeyn ryhmään Neptunemonin kukistuttua. Lake Zonella Chibitortomon pelasti Mikeyn hukkumiselta. Sand Zonella Chibitortomon taisteli HiMugendramonia vastaan. Chibitortomon voi yhdistyä Jijimonin ja Golemonin kanssa GolemJijiKamemoniksi tai Cutemonin, Dondokomonin, Knightmonin, PawnChessmonin, Bastemonin ja Jijimonin kanssa Greatest Cutemoniksi.

Chicchimon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Chicchimon on In-Training-tason digimon, joka muistuttaa pientä keltaista linnunpoikasta, jolla on punaiset kulmakarvat ja pitkä punainen hius päässään. Chicchimon on esiintynyt Digimon World Dawn and Dusk ja Digimon Story: Lost Evolution -peleissä. Chicchimon voi kehittyä Hyokomoniksi.

Chicomon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Chicomon (engl. Chibomon) on V-monin Fresh-muoto. Se kehittyy Chibimoniksi. Chicomonin aseen nimi on Bubble Blow (Kuplapuhallus). Chicomon on sininen pallon näköinen vauvadigimon, jolla on vaaleanpunaiset silmät. Chicomon nähtiin sarjassa Digimon Zero Two, kun Paildramon menetti niin paljon energiaa, ettei V-mon kyennyt pitämään Rookie-muotoaan dedigivoituessaan. Digimon Frontierissa Chicomoneja nähtiin Aikojen Alun kaupungissa ja Yellow Moonilla.

Chicomonin nimi tulee espanjan kielen sanasta chico, joka tarkoittaa poikaa.

Fresh In-Training Rookie Champion DNA-Ultimate DNA-Mega
Chicomon Chibimon V-mon XV-mon Paildramon Imperialdramon
Armor 1 Armor 2 Armor 3
Fladramon Lightdramon Magnamon

Chikurimon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Chikurimon on Rookie-tason miinadigimon, joka muistuttaa merimiinaa. Chikurimon voi räjäyttää itsensä vastustajan lähellä Final Chikurimon hyökkäyksellään. Toinen Chikurimonin hyökkäys on Kompeitō Hammer. Chikurimoneja nähtiin Digimon Fusionissa MadLeomonin armeijassa. MadLeomon yhdisti osan Chikurimoneista itseensä muuntautuen Armed Modeen. Digimon Xros Wars -mangassa Chikurimoneja nähtiin Snow Zonella Zanbamonin armeijassa. Vuoden 2020 Digimon Adventure -sarjassa Chikurimoneja nähtiin linnassa, johon SkullKnightmon oli vienyt Angemonin digimunan. Myöhemmin Chikurimoneja nähtiin myös meren alla, missä ne taistelivat Ebidramonin ja siitä kehittyneen Gusokumonin rinnalla.

Chirinmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Chirinmon on Ultimate-tason petodigimon. Chirinmon muistuttaa kettua, jolla on siivet, vihreä pääsuojus, jossa on punainen salamaa muistuttava uloke ja pitkä kellertävä häntä. Chirinmon on hyvin voimakas Ultimate-tason digimon, joka pystyy taistelemaan tasavertaisesti jopa Mega-tason digimoneja vastaan. Chirinmonin hyökkäyksiä ovat Wind Cutter Sword, Knowledge of Swift ja Wave of Reformation. Digimon Data Squadissa Kudamon kehittyi Chirinmoniksi taistelussa Kuratan ryhmää vastaan. Chirinmon voi kehittyä Kentaurosmoniksi.

Cho Hakkaimon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Cho Hakkaimon on Ultimate-tason nukkedigimon. Cho Hakkaimon muistuttaa naista, joka on pukeutunut sika-asuun ja kantaa kädessään Roketto Dīng​pá nimistä piikikästä vasaraa. Cho Hakkaimonin hyökkäyksiä ovat Hard-swung Homerun, Dadada Minchi ja Roast of the Pig. Cho Hakkaimon voi kehittyä Opossumonista. Cho Hakkaimon esiintyi Digimon Fusionin kolmannella kaudella. Cho Hakkaimonin nimi tulee Cho Hakkaista.

Chronomon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Chronomon on Mega-tason legendaarinen lintudigimon. Chronomon muistuttaa lintua, jolla on valkoinen paperihaarniskaa muistuttava asu ja sinipunaraidalliset housut. Chronomon voi muuntautua Ultra-tasolleen Holy Modeen tai pahaan Destroy-Modeen. Chronomonin hyökkäyksiä ovat Holy Flare ja Chronos Chop ja Destroy-Modessa Dread Night, Dark Vanish, Cool Avenger, Pray of God, Power Sink, Wind Blade, Ghoul Bind, Poison Hole, Finger Bomb ja Corona. Chronomon Holy Mode on esiintynyt Digimon World DS, Digimon World Dawn and Dusk, Digimon Story: Lost Evolution ja Digimon Story: Super Xros Wars Red and Blue -peleissä. Chronomon Destroy-Mode on esiintynyt Digimon World DS ja Digimon World Dawn and Dusk -peleissä. Chronomon Holy Mode voi kehittyä Butenmonista.

Fresh In-Training Rookie Champion Ultimate Mega
Botamon Chicchimon Hyokomon Buraimon Butenmon Chronomon

Chrysalimon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Chrysalimon (kutsuttu joskus myös nimellä Kurisarimon) on Diaboromonin Champion-muoto. Chrysalimon muistuttaa violetinsinistä lentävää olentoa, jolla on kynsimäiset lonkerot ja punainen piikki otsassaan. Chrysalimonit liikkuvat yleensä suurissa laumoissa ja voivat pitää puoliaan jopa Mega-tason digimoneja vastaan. Chrysalimonin hyökkäyksiä ovat Data Crusher, Unconnect Buster ja Internet Surge. Digimon Tamersissa Beelzemon kohtasi lauman Crysalimoneja ja taisteli heidän kanssaan. Beelzemon tuhosi heistä lähes kaikki, kunnes Calumonin voima sai jäljellä olevat Chrysalimonit kehittymään Infermoniksi. Beelzemon kuitenkin tuhosi Infermonin helposti ja latasi hänen datan itseensä. Myöhemmin toinen lauma Crysalimoneja hyökkäsivät Beelzemonin kimppuun dedigivoiden hänet Impmoniksi. Rika ja Renamon kuitenkin pelastivat Impmonin Chrysalimoneilta. Myöhemmin Calumonin voima sai Chrysalimonit muuttumaan kolmeksi Diaboromoniksi, jotka taistelivat D-Reaperiä vastaan. Digimon Data Squadissa isokokoinen Keramon kehittyi Chrysalimoniksi joka taisteli Gaogamonia vastaan kunnes GeoGreymon tuhosi sen. Digimon Fusionin kolmannella kaudella osa Quartzmonin luomista Tsumemoneista kehittyivät Chrysalimoneiksi. Chrysalimon voi kehittyä Infermoniksi.

Chuumon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Chuumon (jap. Tyumon) on Rookie-tason eläindigimon, joka muistuttaa vaaleanpunaista rottaa. Chuumonin hyökkäyksiä ovat Cheese Bomb, Tell a Lie, Whisper Voice, Crunchy Munchy ja Friendly Junk Attack. Chuumon kulkee lähes aina yhdessä Sukamonin kanssa. Digimon Adventuressa Chuumon ja Sukamon kohtasivat Mimin ja Palmonin Tiedostosaarella. Chuumon yritti suudella Mimiä ja Sukamon yritti varastaa Mimin käsilaukun, mutta Mimin digivicen alettua hehkumaan he jättivät Mimin rauhaan ja kertoivat heille missä Koushiro ja Tentomon olivat. Myöhemmin Chuumon ja Sukamon olivat hetken aikaa mukana Nanimonin koulutusjoukoissa, mutta lopettivat nopeasti nähtyään Vandemonin julmuuden. Myöhemmin Chuumon jäi yksin kun Sukamon menehtyi pudottuaan syvään halkeamaan Spiraalivuoren syntyessä. Kun Piamon yritti tappaa Mimin, Chuumon uhrasi henkensä pelastaakseen Mimin. Sekä Chuumon että Sukamon syntyivät uudelleen Aikojen alun kaupungissa, kun Pimeyden Valtiaat ja Apocalymon tuhottiin. Sarjassa Digimon Zero Two sama Chuumon nähdään yhdessä Sukamonin kanssa pyytämässä Mimiä treffeille, mutta Mimi kieltäytyi iskemällä heitä nyrkillään. Myöhemmin Chuumon ilmestyi yhdessä Sukamonin kanssa New Yorkiin.

Digimon Frontierissa Chuumoneja nähtiin KaratsukiNumemonin vuorella, Ennustajakylässä ja Autumn Leaf Fairilla. Digimon Data Squadissa Chuumoneja nähtiin Holy Capitalissa Baromonin joukoissa. Digimon Fusionissa Chuumoneja nähdään Magma Zonen asukkaina orjina Bagra-armeijalle. Lapset ja Shoutmon kuitenkin vapauttavat heidät. Digimon Adventure tri. -elokuvasarjan neljännessä osassa Loss Chuumon oli yksi niistä digimoneista, joka syntyi uudelleen Digimaailman uudelleenkäynnistyksen seurauksena Himekawan tietokoneen mukaan. Myöhemmin elokuvasarjan kuudennessa osassa Future Chuumon oli yksi digimoneista, joiden muistot onnistuttiin palauttamaan Meicoomonin sisälle jääneen varmuuskopiodatan avulla. Elokuvassa Digimon Adventure: Last Evolution Kizuna Chuumon nähtiin tuntemattoman valitun lapsen digimonkumppanina. Myöhemmin Chuumon kehittyi Tyrannomoniksi ja taisteli yhdessä Vegiemonin ja Leomonin kanssa kolmea Ultimate-tason Eosmonia vastaan. Digimon Next -mangassa haavoittunut Chuumon nähtiin Light Cityn asukkaana. Myöhemmin eri Chuumon kannusti lapsia lopputaistelussa NEOa vastaan.

Vuoden 2020 Digimon Adventure -sarjassa Chuumoneja toimi alun perin Garbagemonin apureina, mutta Raremon oli syönyt niistä kaikki paitsi yhden. Garbagemon halusi kostaa tämän aseella, joka jäädyttäisi Raremonin, mutta Raremon kehittyi RareRaremoniksi mustan salaman avulla. Taichin ja Koushiron autettua tuhoamaan RareRaremonin, viimeinen jäljellä oleva Chuumon kehittyi Searchmoniksi ollakseen Garbagemonille yhä suuremmaksi avuksi. Digimon Ghost Gamessä Chuumonin haamu nähtiin lyhyesti ihmisten maailmassa.

ClavisAngemon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

ClavisAngemon on Mega-tason enkelidigimon, joka omaa X-Antibodyn. ClavisAngemon muistuttaa enkeliä, jolla on valkoinen haarniska, valkoiset siivet ja kultaista avainta muistuttava käsi. ClavisAngemonin hyökkäyksiä ovat The Key, Zenith Gate ja Heaven's Arrow. ClavisAngemon on esiintynyt peleissä 'Digimon World 4 ja Digimon World DS.

ClavisAngemon nähtiin vilaukselta vuoden 2020 Digimon Adventure -sarjassa yhtenä seitsemästä pyhästä digimonista, jotka kauan sitten johtivat valon digimoneja taisteluun Ghoulmonia, Millenniummonia ja muita pimeyden digimoneja vastaan.

Digimon Ghost Game sarjassa ClavisAngemon on Digimon, joka valvoo sopimuksia ja tarjoaa suojaa Digimoneille, joilla ei ole paikkaa, minne mennä. ClavisAngemon tarjoaa koteja Digimoneille Aoi Udagawan kerrostalossa, kerrosten 10 ja 18 välillä. Hän luo erityisiä mittoja kerrosten välisiin tiloihin, mutta käyttää myös ihmisten vapauttamia huoneita, olettaen, että siinä ei olisi mitään ongelmaa. Digimonin tavallisten huoneiden käyttö kauhistuttaa ihmisiä ja saa rakennuksen tunnetuksi kummittelevana, mikä saa monet ihmiset muuttamaan pois, mukaan lukien jotkut Aoin ystävät. Hän tarjoaa kodin Espimonille sen jälkeen, kun hän lähtee Hazakura-poikien asuntolasta. Kun Hiro Amanokawa, Gammamon, Ruli Tsukiyono, Angoramon, Kiyoshiro Higashimitarai ja Jellymon tutkivat Aoin katoamista, ClavisAngemon syyttää ryhmää sekaantumisesta Digimonin koteihin ja päättää erottaa hänen käyttämät kerrokset ihmismaailmasta ja kuljettaa sinne kaikki ihmiset rakennuksen sisäänkäynnille. Kun Espimon lainaa avaimensa auttaakseen Aoia poistumaan 13.5. kerroksesta, ClavisAngemon suuttuu sopimusrikkomuksesta ja alkaa taistella joukkuetta vastaan. Hän kukistaa helposti Lamortmonin ja Amphimonin ja aikoo sinetöidä Siriusmonin, kun Espimon itse alkaa taistella vastaan ​​ja kehittyy HoverEspimoniksi Hiron avulla. HoverEspimon pystyy riisumaan ClavisAngemonin aseista, jolloin Siriusmon voi voittaa hänet. Hiro saa ClavisAngemonin kuuntelemaan väittelyään. ClavisAngemon palauttaa siepatut kerrokset ihmismaailmaan ja käskee Digimoneja käyttämään vain kerrosten välistä tilaa eikä ottamaan tarpeettomia kontakteja ihmisiin.

ClearAgumon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

ClearAgumon on Rookie-tason nukkedigimon, joka muistuttaa läpinäkyvää ToyAgumonia. ClearAgumonin hyökkäyksiä ovat Dream Missile, Precious Flame, Wonder Light ja Mullion Punch. ClearAgumon on esiintynyt Digimon World-pelisarjassa sekä peleissä Digimon World: Next Order ja Digimon World Data Squad.

Climbmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Climbmon on Ultimate-tason hyönteisdigimon. Climbmon muistuttaa vuorikiipeilijän näköistä mustaa hyönteistä, jolla on useita käsiä ja hakun muotoiset kynnet pitkissä käsissään ja pienet miekat pienissä käsissään ja pitkät oranssinkeltaiset tuntosarvet päässään. Climbmonin hyökkäyksiä ovat Giton Isolation, Crack Haken ja Dynamic Scyther. Climbmon on esiintynyt Vital Bracelet Digital Monster -pelissä. Climbmonin nimi tulee kalliokiipeilystä.

Clockmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Clockmon on Champion-tason konedigimon. Clockmon muistuttaa yksisilmäistä herätyskelloa, jonka päällä on harmaata nuijaa kantava humanoidimainen olento, jolla on punainen kaapu ja punaiset hanskat. Clockmonin hyökkäyksiä ovat Chrono Breaker, Time Buster ja Ear Bursting. Clockmon voi kehittyä Solarmonista. Digimon Tamersissa Clockmon nähtiin yhdessä Hagurumonin kanssa Digimaailmassa pilvimäisessä paikassa, jossa oli useita kelloja. Clockmon varoitti Rikaa käynnistämästä jumiutunutta käkikelloa, mutta Rika ei kuunnellut häntä ja käynnisti kellon, mikä vapautti Megadramonin vankilastaan. Cyberdramonin kukistettua Megadramonin Clockmon ja Hagurumon kiittivät Ryoa. Myöhemmin kun Calumon vapautti voimansa tämä voima vaikutti myös Clockmoniin.

Digimon Fusionin toisella kaudella Clockmon oli yksi digimoneista, jotka lopputaistelussa MegaDarknessBagramonia vastaan yhdistyivät Shoutmonin kanssa Shoutmon X7n Superior Modeen. Sarjan kolmannella kaudella nähtiin erilainen Clockmon, joka toimi mystisen kellokauppiaan kumppanina. Clockmonilla oli kyky manipuloida aikaa ja paikkaa. Lopputaistelussa Quartzmonia vastaan Clockmon kutsui lasten avuksi muita valittuja lapsia eri maailmoista.

Digimon Ghost Gamessä Clockmon oli ensimmäinen Hiron ja Gammamonin kohtaama hologrammiaavedigimon. Se sai digitaaliset kellot sekoamaan ja hyökkäsi ihmisten kimppuun, muuttaen heitä ajan voimalla vanhuksiksi. Uhrit palautuivat takaisin nuoriksi kun Gammamon kukisti Clockmonin. Myöhemmin Clockmon yritti kostaa tappionsa hyökkäämällä Hiron kimppuun ja sekoittamalla tämän ajantajun. Taistellessaan Gammamonia vastaan, GulusGammamonin aura torjuu Clockmonin hyökkäyksen, mikä saa Clockmonin ajan vääristymään ja Gammamonin kehittyessä BetelGammamoniksi hän Angoramonin ja Jellymonin avulla kukisti Clockmonin ja pelasti Hiron.

Coelamon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Coelamon on Champion-tason merieläindigimon. Coelamon muistuttaa muinaista kalaa, jolla on metallinen ulkokuori. Coelamonin hyökkäyksiä ovat Fossil Bite, Ancient Bite, Iron Scale, Water Bullet ja Water Wave. Sarjassa Digimon Zero Two Crabmon kehittyi Coelamoniksi taistelussa Scorpiomonia vastaan. Digimon Fusionissa Coelamon nähdään MadLeomonin armeijassa. Coelamon hyökkää Angien ja Cutemonin kimppuun, mutta Dorulumon tuhoaa Coelamonin pelastaen heidät. Vuoden 2020 Digimon Adventure -sarjassa Coelamon hyökkäsi Taichin ja Soran kimppuun heidän kulkiessa lautalla jokea pitkin, mutta Greymon ja Birdramon onnistuivat kukistamaan Coelamonin.

Commandramon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commandramon on Rookie-tason kyborgidigimon. Commandramon muistuttaa pientä sinertävää lohikäärmettä, jolla on armeijamainen asuste, kypärä ja M16 konekivääri käsissään. Commandramonin hyökkäyksiä ovat M16 Assassin ja DCD Bomb. Digimon Next -mangassa Commandramoneja nähtiin Barbamonin hyökkäysjoukoissa. Commandramon on esiintynyt myös Digimon Heroes! ja Digimon Masters -peleissä. Commandramon voi kehittyä Sealsdramoniksi. Commandramonin nimi tulee kommandosta.

Conomon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Conomon (jap. Cocomon) on Fresh-tason limadigimon. Conomon muistuttaa Zerimonia, mutta on väriltään ruskea ja sillä on kolme sarvea otsassaan. Conomonin hyökkäys on Acid Bubbles. Digimon Frontierissa Conomoneja nähtiin Digimonien koulun oppilaina ja Aikojen Alun kaupungissa vastustamassa Dynasmonia ja Crusadermonia. Conomon voi kehittyä Kokomoniksi.

Coredramon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Coredramon on Champion-tason lohikäärmedigimon. Coredramon muistuttaa keskikokoista lohikäärmettä ja on väriltään joko sininen tai vihreä. Sinisen Coredramonin hyökkäyksiä ovat Blue Flare Breath, Strike Bomber ja G Shurunen ja vihreän Coredramonin hyökkäyksiä ovat Green Flare Breath, Strike Bomber ja G Shurunen. Sininen ja vihreä Coredramon ovat esiintyneet Digimon World Championship, Digimon Battle, Digimon Masters ja Digimon Story: Cyber Sleuth - Hacker's Memory -peleissä. Coredramon kehittyy Dracomonista ja sininen Coredramon voi kehittyä Wingdramoniksi ja vihreä Coredramon voi kehittyä Groundramoniksi.

Coredramoneja nähdään vuoden 2020 Digimon Adventure -sarjassa Devimonin palvelijoina. Sininen Coredramon toimii Ogremonin ratsuna, kun taas vihreät Coredramonit ovat tavallisia sotureita ja vakoojia. Sininen Coredramon hävisi taistelun Birdramonia vastaan Tanemonia vastaan tehdyn hyökkäyksen aikana, eikä sitä enää nähty. Vihreät Coredramonit nähtiin viimeisen kerran avustamassa Ogremonia Gorillamonille kuuluneeseen sotilastukikohtaan tehdyssä hyökkäyksessä. Coredramonit kuitenkin yrittivät hyökätä myös Taichin ja Greymonin kimppuun, vaikka Ogremon halusi tuhota nämä itse. Niinpä Ogremon hyökkäsi Coredramoneja vastaan, jolloin nämä hylkäsivät hänet.

Coronamon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Coronamon on Rookie-tason petodigimon. Coronamon muistuttaa punaista leijonamaista olentoa, jolla on liekehtivä häntä ja aurinkoa muistuttava otsapanta ja rannekorut ja leijonanharja rinnassaan ja keltaiset kynnet. Coronamonin hyökkäyksiä ovat Corona Knucle, Corona Flame ja Petit Prominence. Digimon Fusionissa Coronamon nähtiin Sweet Zonen asukkaana ja Spadamonin ystävänä. Coronamon oli muiden alueen asukkaiden tapaan joutunut Bagra Armyn orjuuttamaksi ja pakotettu kokkaamaan ruokia Matadormonille. Nene Amano onnistui vapauttamaan Coronamonin ja lasten tuhottua GigaWaruMonzaemonin Coronamon kertoi missä Cutemonin vanhempia pidetään vankeina. Lasten kukistettua Matadormonin Coronamon kiitti lapsia ennen heidän lähtöään. Myöhemmin Coronamon nähtiin yhdessä Spadamonin ja Lunamonin kanssa Olegmonin aluksella. Olegmonin kukistuttua kolmikko otti laivan käyttöönsä auttaakseen Gold Landin asukkaita. Coronamon oli yksi niistä digimoneista, jotka yhdistyivät Shoutmonin kanssa Shoutmon X7 Superior Modeen lopputaistelussa MegaDarknessBagramonia vastaan. Coronamon kehittyy Sunmonista ja voi kehittyä Firamoniksi.

Cotsucomon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Cotsucomon on Fresh-tason Armordigimon. Cotsucomon muistuttaa keltaista olentoa, jolla on ruskea nahkainen sotilaskypärä päässään. Cotsucomonin hyökkäys on Kottsun, jossa Cotsucomon iskee vastustajaansa kypäränsä lierillä. Vuoden 2020 Digimon Adventure: -sarjassa kaksi Cotsucomonia nähtiin tulivuorisaaren asukkaina Junkmonin työmaalla. Cotsucomon on esiintynyt Digimon Reference Book -kirjassa ja Digimon Pendulum Ver.20th -pelissä. Cotsucomon voi kehittyä Kakkinmoniksi.

Crabmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Crabmon (jap. Ganimon) on Rookie-tason merieläindigimon, joka muistuttaa sinertävänpunaista kivirapua. Crabmonin hyökkäyksiä ovat Scissors Attack, Hard Shell Crab ja Water Shot. Sarjassa Digimon Zero Two Crabmon nähtiin Australialaisen valitun lapsen Derekin digimonkumppanina. Crabmon avusti lapsia taistelussa Gesomonia, Shellmonia, Ebidramonia ja Scorpiomonia vastaan. Crabmon nähtiin myös lopputaistelussa BelialVamdemonia vastaan. Digimon Tamersissa Crabmon oli yksi IceDevimonin uhreista. Crabmonin kuva nähtiin myös Henryn tietokoneessa. Digimon Frontierissa ruskea Crabmon nipisti Junpeita Toucanmonien saaren rannalla. Digimon Fusionissa Crabmon jutteli Betamonin kanssa Dragon Landin vesiputouksen lähellä ja järkyttyi huomattuaan Neneen, joka oli naamioitunut lohikäärmedigimoniksi. Vuoden 2020 Digimon Adventure: -sarjassa Crabmon nähtiin lyhyesti Soundbirdmonien hyökätessä Digimaailman eri osiin levittäessään ääniaaltojaan Suuren katastrofin saapumisen merkiksi. Digimon Adventure V-Tamer 01 -mangassa valkoinen Crabmon oli Gomamonin ystävä. Crabmon voi kehittyä Coelamoniksi. Crabmonista on olemassa myös X-Antibodymuoto Crabmon X, joka on esiintynyt Digimon Collectors ja Digimon World Re:Digitize: Decode -peleissä.

Craniamon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Craniamon on Mega-tason ritaridigimon ja yksi Royal Knightseista. Craniamon on Yggdrasilin uskollisin kannattaja ja tottelee jokaista määräystä empimättä. Craniamonin haarniska on digikromattua metallia ja hyvin kestävä. Craniamon kantaa myös Omni Shield -nimistä kilpeä. Craniamonin hyökkäyksiä ovat Shock Ringer ja God Breath. Digimon Data Squadissa Craniamon esiintyy Yggdrasilin kätyrinä. Ennen sarjan tapahtumia BanchoLeomon ja Spencer Damon voittivat Craniamonin taistelussa kohdatakseen Yggdrasilin. Paljon myöhemmin lasten kukistettua Belphemonin ja Kuratan, Craniamon kuuntelee Yggdrasilin puhetta ihmiskunnan tuhoamisesta ja tarjoutuu toteuttamaan suunnitelman. Craniamon oli ensimmäinen Royal Knightseista joka taisteli DATSia vastaan. Craniamon oli voitolla kunnes Marcus kehitti ShineGreymonin Burst Modeen joka onnistui pitämään puoliaan Craniamonia vastaan kunnes Gallantmon saapui paikalle muiden Royal Knightsien kanssa ja kukisti ShineGreymonin yhdellä iskulla. Yggdrasil saapui paikalle ja käski heidät tuhoamaan DATSin mutta Kentaurosmon pelasti lapset ja vei heidät ihmisten maailmaan. Myöhemmin Craniamon taisteli uudelleen DATSia vastaan Yggdrasililta saadun päivitetyn Omni Shieldin kanssa. Kuitenkin kaikkien lasten digimonien kehityttyä Burst Modeen ja suunnattua iskunsa kilpeen he onnistuivat tuhoamaan sen jolloin Craniamon vakuuttui ettei Yggdrasilin valta ole täydellinen. Craniamon salli DATSin kohdata Yggdrasilin ja itse suuntasi Fuji vuorelle korvatakseen BanchoLeomonin, joka piti Digimaailman ja ihmisten maailman erillään. Craniamon kamppaili tehtävän kanssa kunnes muut Royal Knightsit saapuivat auttamaan häntä. Myöhemmin lasten tuhottua Yggdrasilin, Craniamon palasi muiden Royal Knightsien kanssa Digimaailmaan.

Digimon Chronicle X -mangassa Yggdrasil antoi Craniamonille X-Antibodyn, mikä muutti hänet Craniamon X-muotoon. Craniamon onnistui muiden Royal Knightsien avulla kukistamaan taistelussa Leviamonin ja Belphemonin.

Crescemon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Crescemon on Ultimate-tason ihmisdemonidigimon. Crescemon muistuttaa myyttistä kuujänistä, jolla on puolikuun näköinen kirves ja kilpi kädessään. Crescemonin hyökkäyksiä ovat Lunatic Dance, Ice Archery ja Dark Archery. Crescemon on esiintynyt Digimon World Dawn and Dusk, Digimon Story: Lost Evolution, Digimon Story: Cyber Sleuth - Hacker's Memory ja Digimon World Championship -peleissä. Crescemon kehittyy Lekismonista ja voi kehittyä Dianamoniksi. Crescemonin nimi tulee puolikuusta.

CresGarurumon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

CresGarurumon on Mega-tason ritaripetodigimon. CresGarurumon muistuttaa ritarin näköistä Garurumonia, jolla on kultainen haarniska, sininen viitta ja keihäskirves kädessään. CresGarurumonin hyökkäyksiä ovat Beast Cyclone, Fury: Ice Moon Fang ja Yellow Beast Crescent Blade. CresGarurumon on esiintynyt Digimon-korttipelissä ja Digimon Links, Digimon Masters ja Digimon ReArise -peleissä. Peleissä CresGarurumon voi kehittyä WereGarurumonista.

Vuoden 2020 Digimon Adventure -sarjassa CresGarurumon esiintyy Gabumonin vaihtoehtoisena Mega-muotona. Vuosia sitten CresGarurumon oli vanginnut Zanbamonin luolaan, jonne jätti myös miekkansa. Zanbamon vapautui myöhemmin ja tuhosi aina yöaikaan useita kyliä. Kun Yamato ja Gabumon saapuivat metsään, Gabumon alkoi nähdä unia CresGarurumonista taistelemassa Zanbamonia vastaan. He etsivät miekan, jossa CresGarurumonin sielu yhä oli, ja sen voiman vaikuttaessa Yamaton Digiviceen, Gabumon onnistui äärikehittymään itse CresGarurumoniksi ja tuhoamaan Zanbamonin.

Fresh In-Training Rookie Champion Ultimate Mega DNA-Mega
Punimon Tsunomon Gabumon Garurumon WereGarurumon MetalGarurumon
CresGarurumon
Gabumon (Bond of Friendship)
Omnimon

Crusadermon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Crusadermon (jap. LordKnightmon) on Mega-tason soturidigimon ja yksi Royal Knightseista. Crusadermonilla on vaaleanpunainen haarniska ja kullanvärinen kilpi oikeassa kädessään. Crusadermon kehittyy Knightmonista ja komentaa itse Knightmoneja alaisuudessaan. Crusadermonin hyökkäyksiä ovat Spiral Slice, Fist of Athena, Laser Lattice ja Scarlet Tempest. Digimon Frontierissa Crusadermon oli Lucemonin palvelija. Lasten kukistettua Cherubimonin, Crusadermon ja Dynasmon alkoivat keräämään fraktaalikoodeja elvyttääkseen Lucemonin. Crusadermon helposti kukisti taistelussa MagnaGarurumonin ja lapset. Onnistuttuaan elvyttämään Lucemonin Crusadermon pyysi Lucemonilta avainta ihmisten maailmaan mistä Lucemon kieltäytyi. Lucemon lähetti Crusadermonin ja Dynasmonin hoitelemaan lapset mutta lopputaistelun aikana lapset onnistuivat kukistamaan heidät. Lucemon petti heidät ja latasi heidän datansa itseensä kehittyäkseen Chaos Modeen. Crusadermon tekee cameo-roolin elokuvassa Digital Monster X-Evolution.

Digimon Data Squadissa Crusadermon hyökkää ihmisten maailmaan Yggdrasilin käskystä lukemattomien Knightmonien kanssa. Crusadermon taisteli MirageGaogamonia ja Shawjamonia vastaan ja voitti heidät mutta Thomas kehitti MirageGaogamonin Burst Modeen jonka jälkeen hän onnistui tuhoamaan Crusadermonin, joka muuttui digiegg-munaksi ja siirtyi takaisin Digimaailmaan. Crusadermon esiintyy myös Digimon Fusionissa.

Digimon Chronicle X -mangassa Crusadermon oli muuttunut X-Antibodyn avulla Crusadermon X-muotoon. Crusadermon X onnistui Leopardmonin avustuksella kukistamaan taistelussa Barbamonin ja AxeKnightmonin, joka jälkikäteen onnistui pakenemaan.

Crowmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Crowmon (jap. Yatagaramon) on Peckmonin Ultimate-muoto. Crowmon muistuttaa varista, jolla on mustat ja violetit sulat, punaiset kynnet ja kullanvärinen Dokkosho molemmissa siivissään. Crowmonin hyökkäyksiä ovat Savage Emperor, Black Feather, Fire Jewels, Flaming Claw, Shining Feet, Dokkosho ja Sun Bird. Digimon Data Squadissa Peckmon kehittyi Crowmoniksi ja tuhosi Gizumon XT:n, joka oli kuolettavasti haavoittanut Merukimonia. Digimon Ghost Gamessä Crowmon hallitsi ryhmää lintuja, jotka Crowmonin antamien voimien avulla kykenivät vapauttamaan häkkeihin vangittuja lajitovereitaan Daigo-nimisen miehen avustuksella. Crowmon pakeni taisteltuaan KausGammamonia vastaan. Crowmon nähtiin myös Digimon Next -mangassa, jossa Peckmon kehittyi Crowmoniksi ja tuhosi AtlurKabuterimonin. Erilainen versio Crowmonista on esiintynyt japaninkielisellä nimellään Digimon Story: Cyber Sleuth, Digimon Story: Cyber Sleuth - Hacker's Memory, Digimon Story ja Digimon Crusader -peleissä. Crowmon voi kehittyä Ravemoniksi.

CrysPaledramon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

CrysPaledramon on Paledramonin Ultimate-muoto, joka muistuttaa sinistä kristallisoitua ihmismäistä olentoa. CrysPaledramonin hyökkäyksiä ovat Ice Sword Floating Cannon ja Paradise Frozen Soil. CrysPaledramon on esiintynyt Digimon Encounters -pelissä. CrysPaledramon voi kehittyä Hexeblaumoniksi.

Cthyllamon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Cthyllamon on Mega-tason keijudigimon, joka muistuttaa ulkonäöltään MarineAngemonia, mutta on väriltään sininen ja virustyyppinen. Cthyllamonilla on rinnassaan punainen pääkallokuvio ja nahkaremmi kaulansa ympärillä ja violetit siivet. Cthyllamonin hyökkäyksiä ovat Buccal Rush, Ocean Hell ja Aqua Grinder. Cthyllamon esiintyi Digimon Ghost Gamessä, jossa hän päädyttyään ihmisten maailmaan joutui vangiksi puuhun ja kuivui veden puutteen seurauksena. Cthyllamon komensi useita Divermoneja jotka kuivattivat vesiä ihmisistä Cthyllamonille. Cthyllamon taisteli Thetismonia vastaan ja oli voitolla kunnes Thetismon kehittyi Amphimoniksi ja kukisti Cthyllamonin. Cthyllamon sanoi itkien halunneensa vain tehdä maailmasta leikkikenttänsä, mihin Amphimon vastasi, että Cthyllamonin tulisi oppia rakastamaan ihmisiä ja palauttamaan heidät normaaleiksi. Cthyllamon tämän jälkeen lähti merelle leikkimään Divermonien kanssa. Cthyllamonin nimi tulee Cthyllasta.

Cutemon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Cutemon on Rookie-tason keijudigimon, joka muistuttaa vaaleanpunaista jänismäistä olentoa, jolla on valkoiset korvalappustereot ja pitkä vaaleanpunainen huivi kaulassaan ja punaiset kengät. Cutemonin hyökkäyksiä ovat Healing Glow, Supersonic Wave ja Ultrasonic Song. Cutemon voi yhdistyä Shoutmonin kanssa CuteShoutmon-muotoon tai Dondokomonin, Knightmonin, PawnChessmonin, Bastemonin, Chibitortomonin ja Jijimonin kanssa Greatest Cutemon-muotoon. Cutemonin nimi tulee sanasta cute, mikä tarkoittaa söpöä tai somaa. Digimon Fusionissa Cutemon nähtiin Cutemonien kylässä vanhempiensa kanssa. Cutemon joutui pakenemaan kylästään Bagra Armyn hyökättyä kylään. Cutemon joutui kolmen Goblimonin vangiksi, mutta Dorulumon pelasti hänet. Dorulumon ryhtyi myöhemmin Cutemonin suojelijaksi. Cutemon oli läsnä kun lapset torjuivat MadLeomonin hyökkäyksen Valojen kylään. Cutemon nähtiin myöhemmin Island Zonella ja Magna Zonella. Cutemon liittyi myöhemmin Mikeyn armeijaan yhdessä Dorulumonin kanssa. Cutemon onnistui vapauttamaan vangitut vanhempansa Sweet Zonella. Cutemon hyvästeli vanhempansa ennen kuin lähti Mikeyn mukaan. Digimon Fusionin kolmannella kaudella Airu Suzaki yritti napata Cutemonin, mutta Ewan Amano esti sen. Vuoden 2020 Digimon Adventure -sarjassa Cutemon oli joutunut lainsuojattomien Giromonien, Boarmonien, Tekkamonien ja Goblimonien hyökkäyksien kohteeksi, mutta Rebellimon oli pelastanut hänet useasti, vaikka Rebellimon jatkuvasti torjui Cutemonin. Cutemon onnistui myöhemmin lopettamaan Rebellimonin ja MetalGreymonin välisen taistelun. Cutemon pelkäsi, että Rebellimon tapattaisi itsensä taistelussa Boltmonia vastaan. Myöhemmin Rebellimon pelasti Cutemonin Boltmonilta ja onnistui tuhoamaan Boltmonin muistamalla, kuinka kiltti Cutemon oli ollut hänelle kaikesta huolimatta Cutemonin parantaessa Rebellimonin vammat ja voimistamalla tätä. Myöhemmin Rebellimon salli Cutemonin lähteä hänen mukaansa.

Cyberdramon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Cyberdramon on Ultimate-tason kyborgidigimon, joka toimi Digimon Tamersissa Ryo Akiyaman digimonkumppanina. Cyberdramon muistuttaa soturia, jolla on neljä punaista siipeä ja vahva musta panssari. Cyberdramonin hyökkäyksiä ovat Erase Claw ja Cyber Nail ja MetalGreymon Cyberdramon-muodossa Cyber Crusher. Cyberdramon on innokas taistelemaan vahvoja virus-tyypin digimoneja vastaan, jolloin Ryon on välillä pidettävä Cyberdramon aisoissa. Cyberdramon onnistui kukistamaan Megadramonin ja Majiramonin taisteluissa. Myöhemmin Ryo ja Cyberdramon kohtasivat Ebonwumonin ja Baihumonin, jotka taistelivat D-Reaperiä vastaan. Cyberdramon voi Ryon avulla kehittyä Justimoniksi, joka auttoi lapsia taistelussa D-Reaperiä vastaan. Cyberdramon esiintyi myös elokuvassa Digimon Tamers: Runaway Locomon, jossa hän oli läsnä Rikan syntymäpäiväjuhlissa. Erilainen Cyberdramon esiintyi Digimon Fusionissa yhtenä Christopher Aonuman digimoneista armeijassa Blue Flare. Tämän Cyberdramonin hyökkäyksiä olivat Cyber Talons, Fang Crusher, Cyber Blader ja Death Divider. Cyberdramon voi yhdistyä Dracomonin kanssa CyberDracomoniksi tai MetalGreymonin kanssa MetalGreymon Cyberdramon-hybridimuotoon. Cyberdramonista on olemassa myös X-Antibodyversio Cyberdramon X. Fusionin versioita Cyberdramonista esiintyi myös vuoden 2020 Digimon Adventure -sarjassa, jossa Deckerdramon yritti syödä niitä voidakseen kehittyä vahvemmaksi.

Fresh In-Training Rookie Champion Ultimate Mega
Ketomon Hopmon Monodramon Strikedramon Cyberdramon Justimon

Cyclonemon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Cyclonemon (jap. サイクロモン, Cyclomon) on Champion-tason lohikäärmedigimon. Cyclonemon muistuttaa keltaista Gigan-olentoa. Cyclonemonin hyökkäyksiä ovat Hyper Heat ja Strenght Arm. Cyclonemon on esiintynyt Digimon Adventure V-Tamer 01 -mangassa Daemonin kätyrinä. Cyclonemon hyökkäsi yhdessä Tuskmonin kanssa Hospitowniin ja taisteli Zeromarua vastaan, mutta Zeromaru kukisti Cyclonemonin. Cyclonemon on esiintynyt myös peleissä Digimon World 2, Digimon World 2003, Digimon All-Star Rumble, Digimon Story: Cyber Sleuth ja Digimon Story: Cyber Sleuth - Hacker's Memory. Cyclonemonin alkuperäinen nimi tulee kykloopista ja englanninkielisen version nimi syklonista.