Luettelo digimoneista M–O

Wikipedia
(Ohjattu sivulta Numemon)
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä on luettelo digimoneista M–O. Luettelo ei ole täydellinen.

M[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

MadLeomon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

MadLeomon on champion-tason epäkuollut digimon. MadLeomon muistuttaa Leomonia, mutta on väriltään sinertävä ja hänellä on musta harja ja mustat housut sekä mustat nahkarenkaat käsissään sekä punaiset kynnet, hampaat ja silmät ja pääkallokuva vyössään. MadLeomonin hyökkäyksiä ovat Beast Blaster ja Poison Claw ja Armed-modessa The Lion Sleeps Tonight ja Lion Heart. MadLeomon esiintyi kuudennella tuotantokaudella ensimmäisenä lasten kohtaamana vihollisena ja Bagra Armyn jäsenenä. MadLeomon oli ennen Leomon, kunnes Bagramon korruptoi hänet pahaksi. MadLeomon hyökkäsi lasten kimppuun Forest Zonella, mutta Shoutmon, Ballistamon ja Starmonit pelastivat heidät. MadLeomon yhdistyi Troopmonien, Chikurimonien ja Mammothmonin kanssa Armed Madleomon muotoon saaden moottorisahan toisen kätensä tilalle. Lapset onnistuivat kuitenkin kukistamaan hänet. Myöhemmin MadLeomon hyökkäsi Hymyjen Kylään Orochimonin kanssa. MadLeomon yhdistyi Orochimonin kanssa MadLeomon Orochi Modeen, mutta Shoutmon Times Three Incomplete mode onnistui kukistamaan hänet. Tactimon vangitsi MadLeomonin rangaistukseksi, mutta vapautti tämän antaen hänelle vielä yhden mahdollisuuden. MadLeomon hyökkäsi uudelleen Hymyjen kylään Apemonien kanssa. MadLeomon yhdistyi Apemonien kanssa MadLeomon Final Modeen, mutta lapset kukistivat hänet. MadLeomon yritti räjäyttää itsensä, mutta Shoutmon Times Three puhkaisi MadLeomonin Victorize Boomerang iskullaan saaden MadLeomonin räjähtämään turvallisesti, jolloin MadLeomon tuhoutui. Paljon myöhemmin MadLeomon syntyi uudelleen Leomonina.

Magnamon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Magnamon

Magnamon on Digimon-hahmo. Magnamon kultahaarniskoituu V-monista kultaisen Ihmeiden Digi-Eggin avulla. Tämä oli vain poikkeuksellinen muutos ja samalla ainutkertainen, sillä Magnamon nähtiin vain jaksoissa Suurenmoinen digivoituminen, Magnamon ja Hyvästi, Ken! (Magnamon tosin nähtiin myös Digimon-elokuvassa, jossa Magnamon avusti Rapidmonia tuhoamaan pahan Cherubimonin). Magnamonilla oli kuitenkin tärkeä osa, sillä hän tuhosi Digimon-keisarin luoman pahan Digimonin, Kimeramonin Wormmonin annettua hänelle voimansa. Magnamon on iso, sininen Digimon, jolla on kultainen haarniska. Magnamonin haarniska on digikromattua metallia ja hyvin kestävä. Magnamonilla on ihmeiden tunnus haarniskansa alasuojuksessa.

Elokuvassa Digimon X-Evolution Magnamon toimi Yggdrasilin uskollisena palvelijana. Magnamon vangitsi Dorugamonin ja toimitti hänet Yggdrasilille. Kun Alphamon ja Omnimon yrittivät pysäyttää Yggdrasilin, Magnamon päätti yhä uskoa johtajaansa ja varoitti häntä hyökkäyksestä. Magnamon ei kuitenkaan yrittänyt estää Alphamonia ja Omnimonia.

Digimon Data Squadissa Magnamon on yksi Royal Knightseista, jotka hyökkäsivät ihmisten maailmaan Yggdrasilin käskystä. Magnamon nähtiin keskustelemassa Dynasmonin kanssa vakuuttaen tämän Craniamonin voitosta ShineGreymonia vastaan. Myöhemmin Magnamon avusti muita Royal Knightseja pitämään molemmat maailmat erillään. Lasten tuhottua Yggdrasilin, Magnamon palasi digimaailmaan muiden Royal Knightsien kanssa.

Hyökkäykset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Plasma Shot (Magna Blast(er)): Laukaisee energialuoteja ruumiinsa eri osista tai ohjuksia haarniskastaan.
 • Extreme Jihad (Magna Explosion): Vapauttaa ruumiistaan valtavan energia-aallon.
 • Magna Punch: Nyrkinisku, josta seuraa pieni iskuaalto.
 • Magna Kick: Potkuhyökkäys, josta seuraa pieni iskuaalto.
 • Aura Barrier: Peittää itsensä valoon suojellakseen itseään vihollisilta.

Muodot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Fresh In-Training Rookie Champion DNA-Ultimate DNA-Mega
Chicomon Chibimon V-mon XV-mon Paildramon Imperialdramon
Armor 1 Armor 2 Armor 3
Fladramon Lightdramon Magnamon

MagnaKidmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

MagnaKidmon on mega-tason lohikäärmedigimon, jonka nimi tulee Billy the Kidistä ja magnum-aseesta. MagnaKidmon muistuttaa ihmistä, jolla on punainen vaatetus, mustat siivet ja aseita muistuttavat metalliset jalat. MagnaKidmonin hyökkäyksiä ovat Bind Red Trigger, Happy Bullet Showering ja Chaos Triangular. MagnaKidmon on esiintynyt Digimon Crusader -pelissä.

Mamemon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mamemon on Ultimate-tason mutanttidigimon, joka muistuttaa harmaata palloa, jolla on konemaiset kädet ja jalat. Mamemonin hyökkäyksiä ovat Smiley Bomb ja Sparkling Glow. Mamemon esiintyi sarjassa Digimon Zero Two, jolloin hän ilmestyi ihmisten maailmaan yhdessä BigMamemonin ja MetalMamemonin kanssa. Mamemonit ottivat ranskalaisen Valitun lapsen ja tämän digimonkumppanin Floramonin panttivangiksi ja taistelivat yhdessä Giromonin kanssa Greymonia ja Angemonia vastaan. Heidän kehityttyä Ultimate-muotoihinsa he Kiwimonin avustuksella kukistivat Mamemonit ja Giromonin ja lähettivät heidät takaisin digimaailmaan. Digimon Frontierissa Mamemoneja elivät Beanstalk-kylässä, jonne Crusadermon ja Dynasmon hyökkäsivät etsiessään fraktaalikoodia. Lasten taistellessa heitä vastaan ja jäätyään tappiolle vanhin Mamemon kertoi heille missä fraktaalikoodi on, jolloin he skannasivat sen minkä seurauksena kylä tuhoutui. Mamemon kertoi lapsille että he voivat uudelleenrakentaa kylän kädessään olevasta siemenestä. Mamemon voi kehittyä PrinceMamemoniksi. Mamemonin nimi tulee sanasta mame, mikä tarkoittaa papua tai hernettä japaniksi.

Mammothmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mammothmon (jap. Mammon) on ultimate-tason nisäkäsdigimon, joka muistuttaa villamammuttia. Mammothmonin sanotaan olleen olemassa Digimaailman alusta saakka jäätyneenä kunnes lämpöaalto sulatti ja vapautti hänet. Mammothmonin silmät ovat pienet ja kärsä ja päälaki metallinen. Mammothmonin hyökkäyksiä ovat Tusk Crusher ja Tundra Breath. Digimon Adventuressa Mammothmon toimi Vamdemonin kätyrinä. Garudamon onnistui tuhoamaan Mammothmonin pitkän taistelun jälkeen. Sarjassa Digimon Zero Two 20 Mammothmonia, jotka oli luotu 200 Pimeästä tornista, hyökkäsivät BlackWarGreymonin kimppuun. BlackWarGreymon tuhosi kuitenkin heidät kaikki. Myöhemmin Mammothmoneja nähtiin ihmisten maailmassa Intian/Kiinan rajalla ja Siperiassa ja lopputaistelussa BelialVamdemonia vastaan. Digimon Tamersissa Mammothmon nähtiin hetken aikaa repeämässä taivaalla Vikaralamonin hyökkäyksen aikana. Digimon Data Squadissa Gotsumon lähetti Mammothmoneja DATSin kimppuun. Lilamon onnistui kuitenkin tuhoamaan heidät. Digimon Fusionissa Mammothmoneja nähdään Taikin unessa ja MadLeomonin armeijassa. Mammothmonit hyökkäävät lasten kimppuun mutta MadLeomon absorboi heidät itseensä muuntautuakseen vahvempaan muotoonsa. Mammothmon voi kehittyä SkullMammothmoniksi.

MarineAngemon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

MarineAngemon on Mega-tason keijudigimon, joka on väriltään valkoinen ja jolla on pienet valkoiset siivet, vihreät silmät, Pyhä Sormus kaulassaan ja punainen sydänkuvio rinnassaan. MarineAngemon on pienestä koostaan huolimatta hyvin voimakas ja saa vastustajansa menettämään taistelutahtonsa hyvällä tavalla. MarineAngemonin perushyökkäys on Ocean Love, jossa MarineAngemon ampuu pieniä sydämiä jotka voivat parantaa liittolaisia tai viedä voimia vastustajilta. Muita MarineAngemonin hyökkäyksiä ovat Smiling Face, Funny Smile, Smile Attack ja Pretty Heart. MarineAngemon esiintyi Digimon Tamersissa kun Zhuqiaomon, Baihumon, Qinglongmon ja Ebonwumon kutsuivat joka mega-tason digimonin taistelemaan D-Reaperiä vastaan. MarineAngemon ihastui Kentaihin niin paljon että ryhtyi tämän digimonkumppaniksi. MarineAngemon taisteli D-Reaperin agentteja vastaan ja tämän positiivisuus järkytti D-Reaperin ykkösagenttia. Kun D-Reaper oli kukistettu, MarineAngemon oli ainoa digimon, joka ei palannut In-Traning -tasolleen palatessaan digimaailmaan. Elokuvassa Digimon: Runaway Locomon MarineAngemon oli ostoksilla Kentain kanssa kun he kuulivat uutisen Locomonista. Parasimonien ilmestyttyä ihmisten maailmaan MarineAngemon tuhosi osan heistä. Myöhemmin MarineAngemon oli läsnä Rikan syntymäpäiväjuhlissa.

Digimon Fusionissa Mikey Kudo käytti MarineAngemonin DigiMemories-korttia tehdäkseen Neptunmonin Seadramon-armeijan toimintakyvyttömäksi pelastaessaan Archelomonin. Paljon myöhemmin MarineAngemon yhdistyi Shoutmonin kanssa Times Seven Superior Modeen ja tuhosi DarknessBagramonin.

Marsmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Marsmon on Mega-tason jumaladigimon ja yksi Olympus Twelvestä. Marsmon muistuttaa lihaksikasta ihmistä, jolla on pantterin pää, jossa on punainen sarvi otsassa, pitkät mursumaiset kulmahampaat, liekehtivät etuvartalo ja punaiset kädet, joissa on kaksi hopeista metallirengasta, metalliset jalat joissa punaiset kengät, sinertävät housut ja viitta, joka on toiselta puolelta musta ja toiselta violetti. Marsmonin hyökkäyksiä ovat Corona Sanctions, Mugen Hadou, Heaven Hit, Vacuum Cannon, Brain Freeze ja Misshukikou. Marsmon esiintyi Digimon Fusionin jaksossa 45 Apollomonin kätyrinä. Apollomon tuhosi Marsmonin sen jälkeen kun Whispered-ohjelma vaikutti häneen. Marsmon on myös esiintynyt pelissä Digimon World 3. Marsmonin nimi tulee roomalaisesta sodan jumalasta Marsista.

Mastemon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mastemon on mega-tason enkelidigimon, jonka nimi tulee myyttisestä Mastemasta. Mastemon muistuttaa mustavalkoista enkeliä jonka toinen siipi on valkoinen ja toinen musta. Mastemon syntyy kun Angewomon ja LadyDevimon DNA-Digivoituvat keskenään. Mastemon pystyy manipuloimaan valoa ja pimeyttä. Mastemonin hyökkäys on Chaos Degrade. Mastemon on esiintynyt Digimon Story: Cyber Sleuth -pelissä.

Matadormon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Matadormon on Ultimate-tason digimon, joka muistuttaa vampyyriä. Matadormon kantaa myös X-Antibodya. Matadormon imee mielellään verta muista digimoneista. Matadormonin hyökkäyksiä ovat Thousand Arrow, Burudoggu ja Chouzetsu Rappashu. Matadormon kehittyy Sangloupmonista ja voi kehittyä GranDracmoniksi. Matadormon esiintyi Digimon Fusionissa Sweet Zonen hallitsijana. Matadormon oli orjuuttanut zonen asukkaat valmistamaan hänelle ruokia. Taiki onnistuu soluttautumaan keittiöön ja valmistaa bataattikakun Matadormonille. Kun Matadormon paljastaa itsensä Taikin joukoille, hän hyökkää heidän kimppuunsa heidän vapautettua osan vangeista ja saa heidät putoamaan maan alaiseen luolastoon jossa vangit valmistavat massatuhoasetta. Matadormon pitää Cutemonin vanhempia panttivankeina uhaten tappaa heidät jos he eivät peräänny. Matadormon miltei tappaa Shoutmonin taistelussa kunnes Cutemon antaa voimansa Shoutmonille, joka onnistuu tuhoamaan Matadormonin.

Megadramon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Megadramon on Ultimate-tason lohikäärmedigimon. Megadramonilla on metallinen pääsuojus ja käsissään metalliset tykit ja violetit siivet. Megadramonin hyökkäyksiä ovat Dark Side Attack ja Ultimate Slicker. Digimon Adventuressa Megadramon nähtiin Mugendramonin joukoissa. Megadramon ja Gigadramon alkoivat tuhota kaupungin rakennuksia etsiessään Valittuja lapsia. Lapset onnistuivat kuitenkin torjumaan heidät ja pakenemaan. Megadramonin kohtalo jäi tuntemattomaksi Mugendramonin tuhouduttua. Sarjassa Digimon Zero Two Megadramon oli yksi niistä digimoneista, jotka ilmestyivät Yamaton konserttiin. Digimon Tamersissa Rika vahingossa vapauttaa Megadramonin vankilastaan käynnistämällä jumiutuneen kellon. Megadramon kukistaa taistelussa Kyubimonin mutta Cyberdramon onnistuu kukistamaan Megadramonin ja vangitsemaan tämän uudelleen. Digimon Fusionissa Megadramoneja nähdään Dorubikkumonin armeijassa. MetalGreymon ja Blue Flaren joukot onnistuvat ajamaan Megadramonit pois Dracomonin kimpusta. Myöhemmin OmniShoutmon onnistuu kukistamaan loput Megadramonit.

MegaSeadramon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

MegaSeadramon on Seadramonin Ultimate-muoto, joka eroaa Seadramonista punaisen värinsä ja olemuksensa perusteella. Digimon Adventuressa MegaSeadramon nähtiin yhtenä Vamdemonin kätyreistä. MegaSeadramon yritti estää Jouta ja Takerua pääsemästä takaisin kaupunkiinsa meren kautta ja melkein hukutti Joun, kunnes Ikkakumon kehittyi Zudomoniksi ja kukisti MegaSeadramonin. Sarjassa Digimon Zero Two MegaSeadramon nähtiin digimonkeisarin pahan spiraalin vallassa. MegaSeadramon vangitsi valitut lapset öljynporauslautalle ja piti heitä vankinaan kunnes Jou ja Whamon vapauttivat lapset ja Iori palasi yhdessä Submarimonin ja Ikkakumonin kanssa ja tuhosivat pahan spiraalin vapauttaen MegaSeadramonin. Myöhemmin MegaSeadramon yritti estää BlackWarGreymonia tuhoamasta kuudetta Pyhää Kiveä, mutta epäonnistui. MegaSeadramon voi kehittyä MetalSeadramoniksi tai GigaSeadramoniksi.

Hyökkäykset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Lightning Javelin: Ampuu sähkösykäyksiä sarvestaan.
 • Mega Ice Blast: Ampuu jääkylmää vettä suustaan.
 • Ice Storm: Kutsuu jäämyrskypilven, joka sataa jääneuloja vastustajia kohti.
 • Maelstrom: luo voimakkaan vesipyörteen ja iskee sen vastustajaa kohti.

Muodot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Fresh In-Training Rookie Champion Ultimate Mega
Botamon Koromon Betamon Seadramon MegaSeadramon MetalSeadramon

Megidramon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Megidramon on Guilmonin "paha" Mega-muoto. Megidramon on yksi Neljästä Lohikäärmeestä ja sillä on digitaalivaaran (engl. Digital Hazard) tunnus rinnassaan. Megidramon on väriltään punainen ja sillä on kellertävät siivet. Megidramon esiintyi Digimon Tamersissa kun Beelzemon oli surmannut Leomonin, Takaton viha sai WarGrowlmonin kehittymään Megidramoniksi. Tämä sai myös Megidramonin rinnassa olevan digitaalivaaran symbolin hehkumaan ja maan halkeilemaan. Tämän seurauksena Takaton digivice hajosi ja tuhoutui. Aluksi Megidramon oli voitolla Beelzemonia vastaan kunnes Beelzemon latasi itseensä Makuramonin sekä osan Taomonin ja Rapidmonin voimista, hän onnistui murtamaan Megidramonin rintapanssarin ja kukistamaan hänet. Takato lyyhistyi Megidramonin ruumiin viereen ja toivoi itkien, että hän ja Guilmon voisivat aloittaa alusta. Beelzemon yritti tappaa Takaton, mutta Megidramon viimeisillä voimillaan iski Beelzemonin hyökkäyksen sivuun ja muuntautui Guilmoniksi. Takato toivoi, että hän ja Guilmon yhdessä voisivat taistella Beelzemonia vastaan, jolloin Takato ja Guilmon kehittyivät Gallantmoniksi, joka kukisti Beelzemonin.

Muodot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Fresh In-Training Rookie Champion Ultimate Mega
Jyarimon Gigimon Guilmon Growlmon WarGrowlmon Gallantmon
(Megidramon)

Hyökkäykset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mephistomon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mephistomon on Apocalymonin Ultimate-muoto, joka esiintyi ainoastaan elokuvassa Digimon Tamers: Battle of Adventurers. Kun Apocalymon yritti ylittää rajan ihmisten maailman ja Digimaailman välillä, hän joutui taistelemaan Omnimonia vastaan. Omnimon onnistui estämään Apocalymonia ylittämästä rajaa, mutta Apocalymonin jäännöksistä syntyi Mephistomon, joka onnistui pakenemaan maahan. Mephistomon vihasi Apocalymonin tavoin kaikkea elämää ja suunnitteli tuhoavansa ihmisten maailman. Mephistomon otti ihmisen hahmon ja alkoi suunnitella laboratoriossaan V-Pet -nimisiä lemmikkiohjelmia, jotka pystyivät kutsumaan pahoja digimoneja Digimaailmasta ihmisten maailmaan. Mephistomon paljastui lapsille kun hän löysi Seasarmonin, joka voisi tuhota hänen suunnitelmansa. Mephistomon joutui taistelemaan lapsia vastaan ja onnistui raahaamaan heidät meren alle luomaansa apokalyptiseen maailmaan, mutta lapset onnistuivat Calumonin avulla kukistamaan Mephistomonin ja Seasarmon aktivoi puhdistusohjelman, joka tuhosi V-Pet ohjelman sisältämät virukset. Mephistomon ei kuitenkaan kuollut vaan muuntautui mega-muotoonsa Gulfmoniksi. Lasten digimonit kuitenkin tuhosivat Gulfmonin Trinity Burst yhteishyökkäyksellä.

Meramon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Meramon on Champion-tason digimon, joka muistuttaa liekehtivää ihmistä. Meramonin aseena ovat tulipallot ja Burning Fist. Meramon oli ensimmäinen valittujen lasten kohtaama pimeän renkaan vallassa ollut digimon. Birdramon onnistui vapauttamaan Meramonin pimeästä renkaasta. Myöhemmin Meramon avusti valittuja lapsia taistelussa Piamonia vastaan. Toisella tuotantokaudella viisi Meramonia olivat digimonkeisarin vallassa. Lapset onnistuivat vapauttamaan Meramonit, mutta Meramonit joutuivat SkullGreymonin uhreiksi.

Digimon Tamersissa lasten mentyä digimaailmaan, he kohtaavat Meramonin, joka aluksi erehtyy luulemaan lapsia vihollisekseen. Meramon taistelee lapsia vastaan, mutta Leomon onnistuu kukistamaan hänet. Meramon tajuaa erehdyksensä ja pyytää anteeksi lapsilta, mutta ei pysty auttamaan heidän kysyttyä häneltä Calumonista ja Makuramonista. Myöhemmin Meramon taisteli yksin valtavaa Jagamon-laumaa vastaan, mutta tuhoutui heidän jyrättyään hänen ylitseen. Meramon esiintyy myös Digimon Frontierissa ja Digimon Data Squadissa. Digimon Fusionissa lukemattomia Meramoneja toimii SkullMeramonin johtamassa armeijassa. Shoutmon onnistuu kuitenkin kukistamaan heidät kaikki.

Rookie Champion "Dark"-Ultimate
DemiMeramon Meramon SkullMeramon

Merukimon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Merukimon on Mega-tason jumaladigimon ja yksi Olympus Twelvestä. Merukimonilla on ihmisen jalat ja kädet, koiran pää, vihreä leijonan harja tukkana ja Aztec niminen miekka kädessään. Merukimonin hyökkäyksiä ovat Thousand Fist, Spiritual Enchant, Super Charge, Mirage Image ja Kerykeion. Merukimon esiintyy Digimon Data Squadissa yhtenä digimaailman hallitsijana. Merukimon kasvatti Keenanin Frigimonin kuoltua Kuratan ryhmän toimesta 10 vuotta ennen sarjan tapahtumia. Merukimon oli myös Spencer Damonin ystävä uskoen häntä että ihmiset ja digimonit voivat elää sopusoinnussa keskenään. Merukimon matkusti ihmisten maailmaan etsimään Falcomonia ja onnistui pelastamaan tämän GeoGreymonilta. Merukimon kukisti taistelussa GeoGreymonin, Gaogamonin ja Sunflowmonin ja muutti Puwamonin takaisin digiegg-munaksi. DATS lähti Merukimonin perään digimaailmaan, jossa Treemon kertoi heille Merukimonin palatsin sijainnin. Gotsumonin varoituksista huolimatta hän ei nähnyt heitä uhkana hänelle. Merukimon kukisti DATSin digimonit, mutta nähtyään Yushiman hän epäröi jolloin Gwappamon sai pidäteltyä Merukimonia jolloin DATS pakeni. Gotsumon yritti saada Merukimonin uskomaan Keenanin pettäneen hänet mutta Merukimon ei uskonut häntä. Lopulta Merukimon oppi totuuden että Kurata ja hänen luomansa Gizumonit olivat todellinen uhka eikä lapset, kun kurata lähetti Gizumon AT:n Merukimonin kimppuun. Merukimon uhrasi henkensä pelastaakseen lapset vahingoittamalla Gizumon XT:tä, jotta Crowmon voisi tuhota sen. Merukimon muuttui digimunaksi, joka tuhoutui. Merukimonin nimi tulee roomalaisesta Merkurius-jumalasta.

Mervamon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mervamon on Minervamonin kehittyneempi muoto. Mervamon muistuttaa naissoturia, joka kantaa Olympia Kai nimistä miekkaa oikeassa kädessään ja Medulla nimistä kilpeä vasemmassa kädessään. Mervamonin hyökkäyksiä ovat Night Stalker, Love Poison, Final Strike Roll ja Madness Merry-go-round DX. Mervamon esiintyy kuudennella tuotantokaudella yhtenä Honey Landin asukkaana. Mervamon toimi vapaustaistelijana taistellen Zamielmonia vastaan. Mervamon pelasti lapset mutta tietämättään johdatti heidät taisteluun Zamielmonia ja tämän kätyreitä vastaan. Nene sai Mervamonin pikkuveljen Ignitemonin avaamaan silmänsä ja kääntymään Zamielmonia vastaan. Lasten kukistettua Zamielmonin, Mervamon ryhtyi Neneen digimonkumppaniksi ja liittyi Xros Heartiin. Mervamonin nimi tulee roomalaisesta Merva-jumalasta.

MetalEtemon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

MetalEtemon

MetalEtemon on hahmo Digimon-sarjasta ja esiintyy Digimon Adventure-animesarjassa. Se on Etemonin Mega-muoto, joka hyvin voimakas. Se muistuttaa metallista ja lihaksikasta apinaa, jolla on suoraviivaiset aurinkolasit, riipus kaulassa, kullanväriset hampaat ja WaruMonzaemon-lelu kiinnitettynä vyötäisille. Lisäksi se on kokonaan kovan Digikromatun metallin peitossa, mikä tekee siitä hyvin vaikeasti vahingoitettavan.

MetalEtemon debytoi Digimon Adventuren toisella puoliskolla, kun valitut lapset taistelivat Pinomonia vastaan. Se aikoi kostaa valituille lapsille tappionsa Etemonina. Se löysi Joen, Mimin, Palmonin, Gomamonin ja loukkaantuneen Ogremonin. Kun MetalEtemon jäi hetkeksi taistelemaan Pinomonia vastaan, lapset pakenivat ja kohtasivat SaberLeomonin, Leomonin Mega-muodon. MetalEtemon kuitenkin jäljitti heidät ja alkoi taistelu MetalEtemonin ja SaberLeomonin välillä. Ogremon yritti liittyä taisteluun, mutta Mimi esti tätä. MetalEtemon aikoi tuhota Mimin "Dark Spirit DX" -hyökkäyksellä, mutta SaberLeomon otti itse vastaan kuolettavan iskun. Joen Ikkakumon kehittyi Zudomoniksi ja mursi MetalEtemonin panssarin vasarallaan Hammer Boomerang -hyökkäyksellä. SaberLeomon teki viimeisillä voimillaan armoniskun syntyneeseen halkeamaan Nail Crusher -hyökkäyksellä, jolloin MetalEtemon tuhoutui lopullisesti.

Muodot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Fresh In-Training Rookie Champion Ultimate Mega
Poyomon Tokomon Chuumon Ogremon Etemon MetalEtemon

Hyökkäykset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Dark Spirit DX: Kutsuu taivaalta valtavan salaman negatiivista energiaa ja panee sen iskeytymään vastustajaansa.
 • Banana Slip: Heittää banaaninkuoren, johon vastustaja liukastuu.
 • Metal Punch (Mega Punch, No. 1 Punch): Voimakas nyrkinisku, josta seuraa voimakas iskuaalto.
 • Heavy Monk-ick: Iskee vastustajaansa voimakkaalla potkulla.
 • Fart Attack: Pierasee päin vastustajaansa.

MetalGarurumon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

MetalGarurumon (jap. メタルガルルモン) on Mega-tason eli ääriasteen Digimon, joka on digivoitunut Rookie-tason Gabumonista Mega-tasoonsa. Metalgarurumon on suuri, vaaleansinisen värinen ja mekaanisen suden näköinen digimon, joka osaa lentää. Sillä on myös pienet ohjuslaatikot siipiensä lähellä ja veitsimäinen häntä. MetalGarurumon esiintyi ensimmäisen kerran Digimon Adventuressa, kun Valitut lapsettaistelivat VenomVandemonia vastaan. Metalgarurumon osaa lentää ja sillä on uskomaton nopeus.

MetalGarurumonin nimi tulee englannin kielen sanasta metal, joka tarkoittaa metallia ja japanin kielen sanasta garuru, joka kuvaa murinan ääntä.

Hyökkäykset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Metal Wolf Claw/Metal Blaster: Metalgarurumon "syöksee" jäätä suustaan.
 • Ice Wolf Claw: Metalgarurumon ampuu pieniä jääohjuksia.
 • Ice Wolf Bite (Grace Cross Freezer/G-Cross Freezer/Garuru Cross Freezer/Burst Wolf Claw): Laukaisee ohjuksia kaikkialta kehostaan, jotka jäädyttävät kaiken, mikä tielleen osuu.
 • Metal Fang: Puremahyökkäys.
 • Giga Missile (Garuru Tomahawk): Laukaisee ison ohjuksen rinnastaan.
 • Giga Destruction: Megahyökkäys.
 • Metal Wolf Snout: Tulittaa jäisiä ohjuksia sieraimistaan.
 • Giga Spin: Pyörii osuakseen vastustajaan.
Fresh In-Training Rookie Champion Ultimate Mega DNA-Mega
Punimon Tsunomon Gabumon Garurumon WereGarurumon MetalGarurumon Omnimon

MetalGreymon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

MetalGreymon (jap. メタルグレイモン) on Digimon-hahmo. Se on Ultimate-tason androididigimon ja Digimon Adventuressa Taichi Yagamin kumppani. Se superlataus|superlatautuu Greymonista tarpeen tullen Taichin ja hänen Rohkeuden Tunnuksensa avulla. MetalGreymon muistuttaa paljon Greymonia. Se on vain suurempi ja sen toinen käsi on metallinen ja pitkäkyntinen]. Sen pääkilpi on myös metallinen ja niskassa kasvaa punainen harja. Selässä sillä on reikäiset siivet, joilla se voi kuitenkin lentää. Sen ase on Giga Destroyer (Gigatuhoaja) ja isku jota se ei usein käytä nimeltä Metal Slash; sillä se tuhosi SkullMeramonin. MetalGreymonin seuraava muoto on WarGreymon.

MetalGreymonin nimi tulee englannin sanoista metal eli metalli ja grey, joka tarkoittaa harmaata tai väärinkirjoitettua sanaa great eli suuri tai mahtava.

Fresh In-Training Rookie Champion Ultimate Mega DNA-Mega
Botamon Koromon Agumon Greymon MetalGreymon
(SkullGreymon)
WarGreymon Omnimon

Hyökkäykset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Giga Destroyer: Ampuu rinnassaan olevista luukuista kaksi rakettia, jotka aiheuttavat suurta tuhoa osuessaan.
 • Metal Claw: Iskee lähellä olevaa vastustajaa toisella kädellään (jossa on rautakynnet) tai voi myös ampua sen ketjun varassa ja iskeä kaukana olevaa vastustajaa tai tarttua tähän kiinni.

Anime[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

MetalGreymon esiintyi ensimmäisen kerran Digimon Adventuressa, kun Taichi sai Greymonin muuttumaan Ultimate-muotoon ja tämä tuhosi Etemonin. MetalGreymon oli ensimmäinen Ultimate Digimon lapsien Digimoneista. Sarjassa Digimon Zero Two Digimon-keisari sai Greymonin digivoitumaan MetalGreymoniksi, mutta tämä versio oli sininen ja sen raidat olivat harmaat. Uudet Valitut lapset kuitenkin tuhosivat pahan spiraalin, joka hallitsi MetalGreymonia, ja se palautui hyväksi.

Digimon Fusionissa esitettiin erilainen MetalGreymon, joka syntyy kun Greymon ja MailBirdramon yhdistyvät keskenään. Tämä MetalGreymon oli konemainen ja sen hyökkäyksiä olivat Giga Destroyer ja Trident Arm. MetalGreymon voi myös yhdistyä Deckerdramonin kanssa DeckerGreymoniksi. MetalGreymon toimi Chirstopher Aonuman johtamassa Blue Flare -armeijassa. Dorbickmon melkein tappoi MetalGreymonin, mutta MetalGreymon kehittyi ZekeGreymoniksi ja tuhosi Dorbickmonin. Myöhemmin NeoMyotismon yhdisti MetalGreymonin itseensä, mutta Shoutmon pelasti hänet.

MetalPiranimon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

MetalPiranimon on mega-tason merieläindigimon. MetalPiranimon muistuttaa kalaa, jolla on metalliset leuat, vihreät evät ja metallinen tulppa pyrstössään. MetalPiranimon kantaa X-Antibodya ja oleilee Nettimeressä runsaina parvina. MetalPiranimonin hyökkäyksiä ovat 3D Razor ja Max-Power vise. MetalPiranimon on esiintynyt Digimon Pendulum X 3.0 ja DigiWindow -peleissä. MetalPiranimonin nimi tulee sanoista Metal ja Piranha.

MetalSeadramon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

MetalSeadramon

MetalSeadramon (jap. メタルシードラモン, MetaruSīdoramon) on Digimon-sarjan hahmo ja esiintyy animesarjassa Digimon Adventure yhtenä pimeyden valtiaista. Näin ollen sillä oli hyvin tärkeä osa sarjan tapahtumissa. MetalSeadramon on Betamonin Mega-tasoa. Se on ulkomuodoltaan pitkä, metallin peitossa oleva liskomainen Digimon, jolla on violetti harja ja lopussa kahteen osaan haarautuva pyrstö. Se elää pääasiassa meressä, mutta osaa myös lentää.

MetalSedramonin nimi tulee englannin kielen sanoista metal, joka tarkoittaa metallia, sea, joka tarkoittaa merta ja dragon, joka tarkoittaa lohikäärmettä.

MetalSeadramon animessa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

MetalSeadramon oli yksi neljästä Pimeyden valtiaasta, jotka hallitsivat Digimaailmaa ja muokkasivat suurimmasta osasta sitä Spiraalivuoren, (engl. Spiral Mountain), josta käsin he hallitsivat sitä. Kullakin pimeyden valtiaalla oli oma osansa vuoresta hallittavanaan ja MetalSeadramon hallitsi vuoren meriä. Se oli myös pimeyden valtiaista ensimmäinen, jota vastaan valitut lapset taistelivat. Taistelun tuoksinnassa surmansa sai mm. lapsia suojellut Whamon. Lopulta MetalSeadramonin tuhosi WarGreymon, joka porautui sen läpi Great Tornado -hyökkäyksellä.

MetalSeadramon oli hyvin ylimielinen, ja tämän takia hän menetti malttinsa helposti, jos hänen vastustajansa pärjäsivät hänelle. Toisin kuin Piamon ja Pinomon, MetalSeadramon ei nähnyt mitään syytä leikkiä vihollistensa kanssa, vaan mieluummin tuhosi heidät heti.

Muodot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Fresh In-Training Rookie Champion Ultimate Mega
Botamon Koromon Betamon Seadramon MegaSeadramon MetalSeadramon

MetalTyrannomon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

MetalTyrannomon on Ultimate-tason digimon, joka on kehittynyt DarkTyrannomonista. MetalTyrannomon esiintyi Digimon Tamersin avausjaksossa, jossa ihmisten maailmaan siirtynyt Calumon sai DarkTyrannomonin kehittymään MetalTyrannomoniksi, joka kukisti taistelussa Maildramonin. MetalTyrannomon on varhaisimmassa vaiheessa tuotantokautta esiintynyt ultimate-tason digimon. MetalTyrannomon esiintyi myös Digimon Tamers: Battle of Adventurers elokuvassa, jossa Omnimon tuhosi hänet. MetalTyrannomonin hyökkäyksiä ovat Giga Destroyer 2 ja Nuclear Laser. MetalTyrannomon voi kehittyä Mugendramoniksi.

Milleniummon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Milleniummon on mega-tyypin digimon, joka esiintyy peleissä Digimon Battle Spirit, Digimon: Anode/Cathode Tamer ja Digimon Adventure 02: Tag Tamers. Hänet myös mainittiin ohimennen sarjassa Digimon Zero Two. Milleniummon syntyi kun Mugendramon ja Kimeramon DNA-Digivoituivat keskenään. Tämä uudestisyntynyt digimon oli niin vahva että hän onnistui vangitsemaan valitut lapset ja luomaan uudelleen heidän aiemmin tuhoamansa digimonit kuten Devimonin, Etemonin, Vamdemonin ja Piamonin ja laittoi heidät vartioimaan lapsia. Agumon onnistui pakenemaan Taichin digivicen kanssa ja sai yhteyden Ryo Akiyamaan, joka suostui auttamaan Agumonia pelastamaan ystävänsä. Ryo liittoutui muiden digimonien kanssa, jotka onnistuivat kukistamaan Milleniummonin luomat digimonit ja pelastamaan Valitut lapset. Lopputaistelun aikana Ryo kukistaa Milleniummonin ja pelastaa Taichin.

On epäilty että juuri Milleniummon istutti Ken Ichijoujiin pimeyden siemenen, joka muutti Kenin Digimonkeisariksi.

Minervamon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Minervamon on Mega-tason jumaladigimon ja yksi Olympus Twelvestä. Minervamon muistuttaa naissoturia, joka kantaa Olympia-nimistä miekkaa ja kilpeä käsissään. Minervamonin hyökkäyksiä ovat Strike Roll, Madness Merry-go-round, Dominion Blade ja Olympia Slash. Minervamon esiintyy peleissä Digimon World Dawn/Dusk, Digimon World Data Squad ja Digimon Twin. Minervamon voi kehittyä voimakkaampaan mega-ultimate muotoonsa Mervamoniksi. Minervamonin nimi tulee roomalaisesta viisauden ja strategian jumalasta Minervasta.

Minomon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Minomon on In-Traning -tason digimon, joka on kehittynyt Leafmonista. Minomonin hyökkäyksenä on Pinecone Attack. Minomon muistuttaa vihreää olentoa ruskean kävyn sisällä ja jolla on pitkä lanka päässään. Minomon nähtiin sarjassa Digimon Zero Two [[Wormmon]in In-Training -muotona. Minomonin nimi tulee sanasta minomushi, joka on väännetty minoga-nimisestä hyönteisestä.

Fresh In-Training Rookie Champion DNA-Ultimate DNA-Mega
Leafmon Minomon Wormmon Stingmon Paildramon Imperialdramon
Armor (lempeys)
Pucchiemon

Mojyamon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mojyamon on Champion-tason eläindigimon, joka muistuttaa lumimiestä. Mojyamonin hyökkäyksiä ovat Ice Blow ja Bone Boomerang. Digimon Adventuressa lapset kohtasivat mustan rattaan vaikutuksen alaisen Mojyamonin, joka oli tavallista suurempi kooltaan. Frigimon, Greymon ja Garurumon onnistuivat vapauttamaan Mojyamonin rattaasta, jolloin Mojyamon palautui normaalikokoiseksi. Myöhemmin pienikokoinen Mojyamon nähtiin asiakkaana Digitamamonin ravintolassa. Sarjassa Digimon Zero Two Mojyamon nähdään digimonkeisarin pimeän renkaan vaikutuksen alaisena. Fladramon onnistui vapauttamaan Mojyamonin renkaan vallasta. Myöhemmin Mojyamoneja nähdään puolustamassa viidettä Pyhää Kiveä BlackWarGreymonilta, mutta epäonnistuivat. Myöhemmin Mojyamon ilmestyi ihmisten maailmaan Hongkongiin. Mojyamon nähdään myös lopputaistelussa BelialVamdemonia vastaan.

Digimon Frontierissa Mojyamoneja nähdään Ennustajakylässä, Autumn Leaf Fairilla ja Trailmonien kilpailussa. Digimon Data Squadissa SaberLeomon kertoo Mojyamonin olleen yksi Kuratan ryhmän uhreista 10 vuotta sitten. Mojyamonin vaihtoehtoinen muoto on JungleMojyamon.

Monochromon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Monochromon on Champion-tason dinosaurusdigimon, joka on väriltään mustanharmaa. Monochromonilla on myös pitkä sarvi nokassaan. Monochromonin hyökkäyksiä ovat Volcano Strike ja Slamming Attack. Digimon Adventuressa lapset kohtasivat kaksi Monochromonia jotka piirittivät heidät. Monochromonit taistelivat keskenään kunnes putosivat mereen. Toinen Monochromon nähdään Etemonin kätyrinä ja vartioimassa Nanomonin Pyramidia. Monochromonit tuhoutuivat imeytymällä Etemonin verkostoon yhdessä Tyrannomonin ja Gazimonin kanssa. Sarjassa DIgimon Zero Two Monochromon oli ensimmäinen lasten kohtaama pahan renkaan vallassa ollut digimon. Fladramon onnistui vapauttamaan Monochromonin renkaan vallasta. Myöhemmin Gotsumon kehittyi Monochromoniksi ja taisteli Minotarumonia ja Dokugumonia vastaan. Digimon Tamersissa Gorillamon tuhosi Monochromonin Henryn videopelissä. Digimon Data Squadissa SaberLeomon kertoo Gotsumonille Monochromonin olleen yksi Kuratan ryhmän uhreista 10 vuotta sitten. Elokuvassa Digimon X-Evolution Monochromoneja nähdään Silphymonin johtamassa kapinallisryhmässä ja pakenemassa Omnimonia. Monochromon voi kehittyä Vermilimoniksi.

Monzaemon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Monzaemon

Monzaemon on Digimon-hahmo. Se muistuttaa jättiläismäistä keltaista nallekarhua, jolla on punaiset viirusilmät. Monzaemon on kiitettävän voimakas Ultimate- tason digimon, jonka hyökkäyksiä ovat Heart Attack (Sydänhyökkäys), Virus Attack (Virushyökkäys) sekä Hug ("Iso hali"). Sydänhyökkäyksessä Monzaemon ampuu satoja pieniä sydämiä, jotka ovat väriltään joko sinisiä tai punaisia. Siniset sydämet tuottavat surua ja vangitsevat vastustajan, kun taas punaiset sydämet tuottavat iloa. Halihyökkäyksessä Monzaemon halaa uhriaan kovaa tukehduttaen hänet.

Monzaemon on pohjimmiltaan rauhallinen digimon, joka vartioi digimonien synnyinmaata, kuten myös Elecmon. Valtava pehmolelu on vaarallinen vain, kun sen vartioimaa aluetta vahingoitetaan, lukuun ottamatta sitä, kun se joutui Devimonin pahan rattaan valtaan, ja muuttui ilkeäksi, jolloin se vain tuhosi paikkoja Digimon Adventuressa. Kohdattuaan Valitut lapset pimeän renkaan vaikutuksen alaisena Monzaemon otti lapset vangikseen Heart Attack -iskullaan ja sai heidät luulemaan itseään leluiksi. Vain Mimi ja Palmon pääsivät pakoon ja yrittivät palastaa ystävänsä. Palmon kehittyi Togemoniksi ja sai mustan rattaan lähtemään Monzaemonista. Myöhemmin Sarjassa Digimon Zero Two Monzaemon ilmestyy ihmisten maailmaan Yamaton konserttiin. Monzaemon nähdään myös lopputaistelussa BelialVamdemonia vastaan.

DIgimon Frontierissa Monzaemon nähdään kelluvalla lelusaarella. BlackToyAgumon muuttaa Monzaemonin viruksella WaruMonzaemoniksi, joka kidnappaa Tommyn. Lasten tuhottua BlackToyAgumonin, he huomaavat Tommyn kyenneen poistamaan viruksen Warumonzaemonista ja muuttaneen tämän takaisin normaaliksi. Myöhemmin Monzaemoneja nähdään Ennustajakylässä ja Autumn Leaf Fairilla.

Monzaemonin paha Ultimate-muoto on WaruMonzaemon, joka eroaa Monzaemonista mustan värinsä ja virusmuotonsa perusteella. Monzaemon voi muuttua WaruMonzaemoniksi tietokoneviruksen avulla.

Rookie Champion Ultimate "Dark"-Ultimate Mega
Chuumon Numemon Monzaemon WaruMonzaemon Machinedramon

Motimon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Motimon jap. モチモン) on Digimon-hahmo. Se on kehittynyt Pabumonista ja kehittyy Tentomoniksi. Motimonin aseen nimi on Bubble Blow (Kuplapuhallus). Motimon on vaaleanpunainen digimon, jolla on mustat silmät ja kaksi kättä, joissa kummassakin on kolme kynttä.

Motimonin nimi tulee japanin kielen sanasta mochi, joka tarkoittaa riisitaikinaa.

Fresh In-Training Rookie Champion Ultimate Mega
Pabumon Motimon Tentomon Kabuterimon AtlurKabuterimon HeraclesKabuterimon

Mugendramon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mugendramon

Mugendramon (jap. ムゲンドラモン, engl. Machinedramon) on Digimon -sarjan hahmo ja esiintyy animesarjassa Digimon Adventure yhtenä Pimeyden valtiaista. Näin ollen sillä oli hyvin tärkeä osa sarjan tapahtumissa. Mugendramon on Mega-tason Digimon. Se muistuttaa metallista ja konemaista lohikäärmettä, joka kävelee kahdella jalalla ja jolla on selässään kaksi isoa tykkiä. Se omaa Andromonin älykkyyden ja pääsuojat, Megadramonin pääsuojan ja oikean käden kynnet, MetalGreymonin vasemman käden kolmikärkiset kynnet, kaksi MetalMamemonin tykkiä sekä MetalTyrannomonin alaleuan ja kylkipanssarin.

Mugendramon animessa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mugendramonin kuolema

Mugendramon oli yksi neljästä Pimeyden valtiaasta, jotka hallitsivat Digimaailmaa ja muokkasivat suurimmasta osasta sitä Spiraalivuoren, (engl. Spiral Mountain), josta käsin he hallitsivat sitä. Kullakin pimeyden valtiaalla oli oma osansa vuoresta hallittavanaan ja Mugendramon hallitsi vuoren kaupunkeja, joissa se myös ohjasi valtavaa erilaisten konedigimonien armeijaa. Se oli järjestyksessä kolmas, jota vastaan valitut lapset taistelivat. Vaikka se olikin pimeyden valtiaista MetalSeadramonin jälkeen toiseksi suurin, sen voittamiseen meni pimeyden valtiaista vähiten aikaa, vain kaksi jaksoa. Lopullisessa taistelussa edes Andromonin, Birdramonin, Angemonin ja Angewomonin yhteishyökkäys ei riittänyt sen voittamiseen. Tämän jälkeen Mugendramon aikoi surmata Hikarin, mutta joukko häntä palvovia Numemoneja yritti estää tätä tekemästä sitä, vain joutuakseen tuhotuiksi yhdellä Catastrophe -hyökkäyksellä. Agumon muotoharppasi WarGreymoniksi ja hyökkäsi Mugendramonin kimppuun Dramon Killer -hyökkäyksellä. Lähes heti hyökkäyksen jälkeen WarGreymon palautui Koromoniksi, ja Mugendramon näytti säilyneen vahingoitta. Koromon kuitenkin luotti rinnallansa oleviin ystäviinsä, ja pian Mugendramon hajosikin palasiksi kuin viipaloituna ja tuhoutui.

Kaikesta huolimatta paljastui myöhemmin, että Mugendramon ei tuhoutunutkaan täysin, vaikka hädin tuskin jäikin eloon kehonsa tuhoutuessa. Se tapasi niin ikään kuolemaa tekevän Kimeramonin, ja fuusioitui sen kanssa entistäkin voimakkaammaksi Digimoniksi, Millenniummoniksi, joka sekin tosin myöhemmin tuhoutui.

Vaikka Mugendramon puhuikin hiljaa, se oli yhtä armoton ja mielipuolinen kuin Pinomon ja Piamon. Se oli hirviömäinen sadisti, joka rakasti tuhoamista, eikä säälinyt ketään, vaan surmasi jokaisen jonka halusi ilman armoa (Piamon toteaakin suomenkielisessä versiossa Mugendramonin olevan "oivallinen tappokone"). Hän oli kuitenkin myös kenties älykkäin pimeyden valtiaista, sillä hän oli hyvä taktikoija ja osasi jäljittää Taichia ja Koushiroa käyttäen hyväkseen Koushiron tietokonetta.

Mugendramon esiintyi myös Digimon Fusionin 14. jaksossa, jossa Lilithmon lähetti hänet lasten kimppuun. Ollessaan tappiolla Shoutmonia vastaan, Mugendramon absorboi itseensä SkullScorpiomonien energian, muuntautuen HiMugendramoniksi. Shoutmon onnistui kuitenkin kukistamaan tämän Baalmonista uudelleensyntyneen Beelzemonin avustuksella.

Tekniikat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Mugen Cannon (Giga Cannon): Ampuu valtavia energia-ammuksia selässään olevista tykeistä.
 • Catastrophe: Vapauttaa ruumiistaan voimakkaan shokkiaallon.

Muodot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Fresh In-Training Rookie Champion Ultimate Mega DNA-Mega
Metalkoromon Koromon Hagurumon Mekanorimon Gigadramon Mugendramon Millenniummon (+Kimeramon)

Mummymon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mummymon on fiktiivinen hahmo sarjassa Digimon Zero Two. Mummymon on siitä erikoinen digimon, että se oli luotu Yukio Oikawan DNAsta ja sillä on ihmismuoto kumppaninsa Archnemonin tapaan.

Mummymon on epäkuollut digimon, joka peittyy lähes kokonaan valkoisista kääreistä. Sillä on mukanaan konekivääri, jolla se ampuu ektoplasmamaista energiaa. Archnemon ja Mummymon ovat Ultimate-tasolla.

Mummymonin tehokas tekniikka on nimeltään Snake Bandage, missä se heittää käsistään kääreitä, eikä vastustaja pääse niistä helposti pois. Long Machine Gun-tekniikassa Mummymon käyttää konekivääriään. Mummymon on paha digimon, joka taistelee valittuja vastaan. Mummymon pelasti Archnemonin lasten kynsistä ja ehdotti että he tuhoaisivat Pyhiä Kiviä horjuttaakseen digimaailman tasapainoa.

Mummymon on hieman koomillinen ja yksinkertainen hahmo, joka on hieman rakastunut Archnemoniin. He ovat miltei erottamattomat ja ovat aina yhdessä. BelialVandemon tuhosi ensiksi Archnemonin. Mummymon hyökkäsi BelialVandemonin kimppuun, mutta BelialVandemon tuhosi Mummymonin Melting Blood-tekniikallaan. Mummymon esiintyi kaikkiaan 19 jaksossa mikä on yksi pisimmistä esiintymisistä digimon-sarjassa pahalta digimonilta.

Digimon Tamersissa Mummymon oli yksi niistä digimoneista, jotka halusivat Rikan kouluttajakseen. Digimon Frontierissa Mummymon nähtiin yhdessä Archnemonin kanssa Ennustajakylässä.

Mummymon esiintyy myös elokuvassa Digimon X-Evolution, jossa hän toimi X-tyypin digimonien kannattajana yhdessä ystävänsä Wizardmonin ja Silphymonin kanssa. Mummymon taisteli DexDoruGreymonin joukkoja vastaan yhdessä ystäviensä kanssa. Mummymonin kohtalo jäi tuntemattomaksi mutta hän oletettavasti selvisi.

Mummymonin nimi tulee englannin kielen sanasta mummy, joka tarkoittaa muumiota. Mummymon voi kehittyä Pharaohmoniksi.

Mushroomon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mushroomon on Rookie-tason kasvidigimon, joka muistuttaa sientä.

Mushroomon nähtiin lyhyen aikaa ensimmäisellä tuotantokaudella, kun Takeru pakeni Pinomonia tämän taloon. Takeru kohtasi Mushroomonin ja Blossomonin ja pyysi etteivät he kerro hänestä Pinomonille. Mushroomon kuitenkin kavalsi Takerun, mutta koska Pinomon ei löytänyt häntä, hän luuli heidän valehtelevan hänelle, jolloin Pinomon ampui heidät. Sarjassa Digimon Zero Two lukemattomia Mushroomoneja joutui digimonkeisarin mustien renkaiden valtaan. Lapset onnistuivat kuitenkin vapauttamaan heidät, kun Pimeä Torni tuhottiin. Digimon Tamersissa Mushroomon oli yksi IceDevimonin uhreista.

Digimon Frontierissa kolme Mushroomonia elivät yhdessä Floramonien kanssa kunnes Cherubimonin pahuus otti heidät valtaansa. Mushroomonit yhdistyivät isoksi Woodmoniksi, joka voitti taistelussa Kazemonin, mutta Lobomon sai kukistettua Woodmonin ja palautti Mushroomonit normaaleiksi. Myöhemmin Mushroomoneja nähtiin KaratsukiNumemonin vuoren lähettyvillä. Digimon Data Squadissa Gizumon latasi Mushroomonin datan itseensä ja tuhosi tämän digimunan. Toinen Mushroomon nähtiin digimaailmassa Baronmonin armeijassa.

Elokuvassa Digimon X-Evolution Mushroomonien nähtiin hyökkäävän Dorumonin kimppuun. Myöhemmin Mushroomoneja nähtiin myös Silphymonin kapinallisjoukoissa ja Wizardmon huolehtimassa Dorugamonista. Mushroomonit taistelivat myös DexDoruGreymonia vastaan, joka onnistui kukistamaan heidät.

Fresh In-Training Rookie Champion Ultimate Mega
Nyokimon Pyocomon Mushroomon Woodmon Treemon Pinomon

Musyamon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Musyamon on Champion-tason digimon, joka muistuttaa samuraita. Musyamonin hyökkäyksiä ovat Shogun Sword ja Ninja Blade. Sarjassa Digimon Zero Two Musyamon ilmestyi ihmisten maailmaan BlackWarGreymonin kanssa. Shurimon onnistui kukistamaan Musyamonin ja palautti hänet digimaailmaan. Digimon Fusionissa Musyamon oli yksi niistä digimoneista, jotka halusivat Rikan kouluttajakseen. Toinen Musyamon ilmestyi myöhemmin ihmisten maailmaan ja tuhosi Yuggoth-ohjelman. Musyamon taisteli Takatoa ja Guilmonia vastaan kunnes Gargomon tuhosi hänet ja latasi hänen datan itseensä. Digimon Fusionissa Musyamon nähtiin Shinobi Zonella Bagra Armyn jäsenenä. Musyamon sieppaa Babamonin mutta lapset onnistuvat pelastamaan hänet ja tuhoamaan Musyamonin. Musyamon kehittyy Kotemonista ja voi kehittyä Asuramoniksi.

N[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nanimon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nanimon on Champion-tason hyökkääjädigimon, joka on hyvä nyrkkeilyssä. Nanimon muistuttaa jalallista potkupalloa, jolla on viikset ja mustat aurinkolasit. Nanimonin hyökkäyksiä ovat Power Drive. Poo Throw, Old Man Punch ja Dark Spell. Digimon Adventuressa PicoDevimon määräsi Nanimonin kouluttamaan Vamdemonin armeijaa, johon kuuluivat mm .Chuumon, Sukamon, Numemon ja Vegiemon. Agumon ja Palmon onnistuivat livahtamaan valepuvussa Nanimonin joukkoihin ja taivuttelivat Numemonin livahtamaan torniin ja lähettämään laskuvarjon avustuksella alas viinapulloja, jotka Nanimon ryyppäsi ja sammui, jolloin Valitut Lapset pääsivät pujahtamaan Vamdemonin linnaan. Kun lasten digimonit kehittyivät Champion-muotoihinsa, Nanimon pakeni oppilaineen kunnes Tailmon lähetti DeviDramonit lasten kimppuun. Nanimonin kohtalo jäi tuntemattomaksi. Digimon Frontierissa Nanimon nähdään kylässä KaratsukiNumemonin vuorella ja Autumn Leaf Fairilla. Nanimonin hahmo perustuu japanilaiseen Tamagotchi-hahmo Oyajitchiin.

Nanomon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nanomon (engl. Datamon) on virus-tyypin ultimate-tason digimon. Nanomonin aseena on Plug Bomb (Tulppapommi). Kun Valitut lapset löysivät Nanomonin Etemonin pyramidista, Nanomon kertoi heille joutuneensa vangiksi pyramidiin taistellessaan Etemonin kanssa 10 vuotta sitten ja kärsittyään tappion. Nanomon menetti osan muistiaan mutta onnistui uudelleenrakentamaan itsensä. Lapset vapauttavat Datamonin mutta Etemon ilmestyy paikalle. Lasten jäätyä tappiolle Nanomon sieppaa Soran ja Piyomonin ja aikeenaan käyttää valmistamaansa Sora-kopiota Etemonia vastaan. Taichin yrittäessä pelastaa Soran, Nanomon kertoo Etemonin maailman koostuvan verkostosta, joka tuhoaa kaiken mikä koskee siihen ja yrittää estää Taichia pelastamasta Soraa, mutta epäonnistuu. Myöhemmin lasten paettua Nanomon asettaa viruksen Plug Bombin avulla Etemonin verkostoon, joka alkaa imeä itseensä kaikki lähistöllä olevat digimonit. Nanomon vetää Etemonin mukanaan ja tuhoutuu, mutta Etemon selviytyy yhdistymällä verkostoonsa. MetalGreymon kuitenkin tuhoaa verkoston Giga Destroyer -hyökkäyksellään saaden Etemonin imeytymään aika-avaruusjatkumoon, jossa Etemon kehittyi MetalEtemoniksi.

Nefertimon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nefertimon on Digimon-hahmo. Nefertimon syntyy Tailmonista Valon Digi-Eggin avulla. Nefertimon muistuttaa Sfinksiä jolla on siivet ja pitkä häntä. Nefertimonin hyökkäyksiä ovat Rosetta Stone, Queen's Paw, Cat's Eye Beam ja Golden Noose, jossa Nefertimon yhdessä Pegasmonin kanssa luo kultaisen nauhan, joka sitoo vastustajat yhteen. Nefertimonin nimi tulee egyptiläisestä kuningattaresta Nefertitistä.

Fresh In-Training Rookie Champion Ultimate Mega
YukimiBotamon Nyaromon Plotmon Tailmon Angewomon Holydramon / Ophanimon
Armor DNA-Ultimate
Nefertimon Silphymon

NeoVamdemon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

NeoVamdemon on mega-tason epäkuollut digimon. Neovamdemon muistuttaa Vamdemonia, mutta on väriltään violetti ja hänellä on vaalea tukka, mustat siivet, piikkejä ympäri ruumistaan ja terävät kynnet ja kuun symboli rinnassaan. NeoVamdemonin hyökkäyksiä ovat Nightmare Leeches, Bloody Stream Glade ja Doom Cammon ja Darkness Modessa Giga Guardiac Raid. NeoVamdemon esiintyi kuudennella tuotantokaudella Bagra Armyn jäsenenä yhtenä Death Generalsina ja Vampire Landin johtajana. NeoVamdemon varastaa Mikeyn digivicen, mutta Lopmon varastaa sen takaisin. Shoutmon Times 5 auttaa myöhemmin Mikeyta pakenemaan. NeoVamdemon yhdistyy LadyDevimonien ja Devimonien kanssa Darkness Modeen ja hetkeä myöhemmin myös MetalGreymonin kanssa muuttuen voimakkaampaan Darkness Modeen. Lopmonin alettua hehkua valkoisena lapset onnistuvat pakenemaan. Maanalaisella temppelillä NeoVamdemon hyökkää Mikeyn kimppuun ja yhdistää Shoutmonin ja Lopmonit itseensä muuttuen erikoiseen Darkness Modeensa. Valkoinen Lopmon uhrautuu antaen Shoutmonille ja MetalGreymonille voiman kehittyä OmegaShoutmoniksi ja ZekeGreymoniksi jotka yhdistyvät keskenään Shoutmon DX muotoon tuhoten NeoVamdemonin sisältä käsin Beelzemonin antaessa lopullisen iskun. Myöhemmin AxeKnightmon käytti NeoVamdemonin ruumista osana GranGeneramonia. NeoVamdemonin henki joutui Prison Landille. GranGeneramonin tuhouduttua NeoVamdemonin henki tuhoutui myös.

Neptunemon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Neptunemon on Digimon-hahmo. Neptunemon on Mega-tason jumaladigimon ja yksi Olympus Twelvestä. Neptunemon muistuttaa merikäärmeen ja kalan risteytystä, joka kantaa kädessään Kings Bite -nimistä hainpääkeihästä. Neptunemonilla on myös punainen viitta vyötäisillään. Neptunemonin hyökkäyksiä ovat Vortex Penetrate, Wave of Depth, Gate of Atlantis ja Terrible Bite. Neptunemon esiintyi Digimon Fusionissa Island Zonen hallitsijana ja Tactimonin palvelijana. Neptunemon johdatti joukkonsa etsimään alueen Code Crownia. Neptunemon otti Archelomonin panttivangiksi ja yritti varastaa lasten Code Crownit. Shoutmon onnistui tuhoamaan Neptunemonin ohjattuaan tämän Kings Bite -keihäänsä takaisin häntä kohti. Myöhemmin Neptunmon syntyi uudelleen ja muuttui hyväksi. Neptunemonin nimi tulee roomalaisesta merijumalasta Neptunuksesta.

Ninjamon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ninjamon (Malline:K-jaIgamon) on fiktiivinen hahmo televisiosarjassa Digimon. Se muistuttaa pallopäätä, jolla on kasvoillaansa naamio, olkapäilläänsä piikkien peittämät suojukset, saappaat jaloissaan ja jalkojen ja käsien peittämät hihat ja lahkeet. lisäksi se kantaa selässään katanaa. Se on Champion-tason datatyypin digimon, jonka hyökkäystekniikoita ovat muun muassa: "Darting Shuriken" ja "Clone Team". Ninjamon nähdään ensimmäistä kertaa Digimon Zero Twon jaksossa 15, Shurimonin taistelutaidot. Ninjamon oli Digimonkeisarin valtaamassa Gekomonien kylässä ja ikävä kyllä itsekin aivopestynä. Se suuttui, kun Kyo sanoi Ninjamonin olevan toiseksi paras heittotähden käsittelijä. Raivopäissään Ninjamon haastoi Shurimonin kamppailuun. Se myös laittoi Gekomonien valtiaalle, ShogunGekomonille, Pahan Spiraalin keisarin käskystä. Taistelussa Ninjamon oli niskan päällä ja taisteli loppuun asti Shurimonia vastaan, jopa silloin, kun hänellä ei enää ollut Pahaa Rengasta. Ninjamon ikävä kyllä hävisi Shurimonin pilkottua hänen katanansa ja leikkaamalla hänen naamionsa. Ninjamon heitti savupommin ja sanoi viimeisinä sanoina: "Ensi kerralla minä lupaan voittaa sinut" (eng. Next time I promice win you). Tämän jälkeen Ninjamonia ei enää nähdä sarjassa. Seuraavan kerran Ninjamon nähdään viidennellä tuotantokaudella vakoilemassa Kuratan aikeita vallata niin ihmisten kuin digimonien maailma. Ninjamonien kohtalo jäi tuntemattomaksi Holy Capitalin tuhouduttua. Kuudennella tuotantokaudella Ninjamoneja nähtiin Musyamonin armeijassa.

Numemon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numemon on Champion-tason digimon, joka muistuttaa vihreää limaklönttiä, jolla on kaksi silmää. Numemonit liikkuvat yleensä laumoissa.

Digimon Adventuressa Valitut lapset kohtasivat Numemonit ensimmäisen kerran kun ne hyökkäsivät lasten kimppuun metallitunnelissa ja pommittivat lapsia vaaleanpunaisilla sontakikkareilla (mikä onkin numemonin ainoa tunnettu hyökkäys). Toisen kerran lauma Numemonit hyökkäsivät lasten kimppuun heidän löytäessä alueen, joka oli täynnä juoma-automaatteja. Myöhemmin Numemonit puolustivat Mimiä ja Palmonia pimeän renkaan vallassa olevalta Monzaemonilta. Numemoneja oli myöhemmin työskentelemässä Kokatorimonin aluksella. Numemonit pakenivat Togemonin kukistettua Kokatorimonin. Numemoneja kävi myös asiakkaina Digitamamonin ravintolassa ja Nanimonin koulutusjoukoissa.

Jaksossa 49 Hikari vapautti Numemonit WaruMonzaemonin orjuudesta. Numemonit alkoivat pitää Hikaria kuningattarenaan. Numemonit yrittivät puolustaa lapsia taistelussa Mugendramonia vastaan, mutta Mugendramon tuhosi Numemonit Mugen Cannon hyökkäyksellään. WarGreymonin tuhottua Mugendramonin Hikari teki yhdessä Takerun kanssa hautakummun Numemonien muistolle.

Sarjassa Digimon Zero Two Daisuke löysi Numemonin piileskelemästä automaatista ensimmäisenä päivänään digimaailmassa. Myöhemmin lauma Numemoneja jekuttivat Daisukea ja V-monia pukeutumalla Monzaemonia muistuttavaksi nalleksi. Numemoneja myös ilmestyi ihmisten maailmaan Yamaton konserttiin joulupäivänä. Digimon Tamersissa Gorillamon tuhosi Numemonin ja Vegiemonin Henryn pelissä. Digimon Frontierissa Numemoneja nähtiin Ennustajakylässä, Autumn Leaf Fairilla ja Trailmonien kilpailussa.

Digimon Data Squadissa Lalamon tuhosi Numemonin, joka pakeni viemäristä. Myöhemmin MetalPhantomonin aiheuttamassa painajaisessa Marcus taisteli yksin valtavaa Numemon-laumaa vastaan. Ennen sarjan tapahtumia Kuratan joukot tuhosivat lukuisia Numemoneja ihmisten maailmassa Merukimonin mukaan.

Nyaromon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nyaromon on Digimon-hahmo. Se on kehittynyt YukimiBotamonista ja kehittyy Plotmoniksi. Nyaromonin aseen nimi on Tail Whip (Häntäpiiska). Nyaromon on keltainen digimon, jolla on punaiset silmät ja häntä, jossa on violetteja raitoja.

Nyaromonin nimi tulee japanin kielen sanasta nyaa, joka kuvaa naukumisen ääntä.

Fresh In-Training Rookie Champion Ultimate Mega
YukimiBotamon Nyaromon Plotmon Tailmon Angewomon Holydramon / Ophanimon
Armor DNA-Ultimate
Nefertimon Silphymon

Nyokimon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nyokimon on Fresh-tason digimon, joka muistuttaa mustaa siementä, jolla on kaksi lehteä päässä. Nyokimonin aseena on Seed Cracker. Nyokimon voi kehittyä Pyocomoniksi. Nyokimon esiintyi lyhyen aikaa takaumassa Digimon Adventuressa ja uudestaan sarjassa Digimon Zero Two yhdessä Elecmonin kanssa. Digimon Data Squadissa lukemattomia Nyokimoneja nähtiin Treemonin armeijassa.

Fresh In-Training Rookie Champion Ultimate Mega
Nyokimon Pyocomon Piyomon Birdramon Garudamon Hououmon

Vaikkei sitä animessa mainitakkaan, Nyokimon on osa myös Pinomonin kehityslinjaa:

Fresh In-Training Rookie Champion Ultimate Mega
Nyokimon Pyocomon Mushroomon Woodmon Treemon Pinomon

O[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ogremon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ogremon (joissakin suomennoksissa Orgamon) on virustyypin Champion-tason örkkidigimon. Hänen pääaseensa on Keisarinnyrkki (Overlord Fist). Hän kantaa myös luista nuijaa, jolla hän iskee vihollisiinsa. Ogremonin päävihollinen on hänen kilpailijansa Leomon. Heidän taistellessaan keskenään, Devimon otti Leomonin mielen haltuunsa ja Ogremon suostui vapaaehtoisesti tuhoamaan Valitut lapset. Devimonin tuhouduttua Leomon pelotti Ogremonin pois. Taichin jouduttua yllättäen takaisin ihmistem maailmaan, hän huomaa Ogremonin kaupungissa ja taistelun jälkeen Ogremon palaa digimaailmaan.

Myöhemmin Ogremon taisteli yksin valtavaa Woodmon-laumaa vastaan ja oli tappiolla. Yhtäkkiä MetalEtemon iskeytyi taivaalta meteoriitissa (Pimeän verkoston voimakeskus) tuhoten Woodmonit ja haavoittaen Ogremonia. Mimi ja Jou Kido löysivät hänet ja hoitivat hänen haavansa. Tämä liikutti Ogremonia, koska he aiemmin olivat vihollisia. Ogremon kertoi heille miksi hänestä ja Leomonista tuli kilpailijat ja mitä tapahtuu, kun toinen voittaa toisen pysyvästi. Ogremon liittoutuu heidän kanssaan Leomonin kuoleman jälkeen tajuttuaan Leomonin olleen enemmäin kuin kilpailija, ja auttaa Valittuja lapsia taistelussa Pimeyden valtiaita vastaan. Ogremon on läsnä viimeisessä taistelussa Piamonia ja Menacemon-joukkoa vastaan ja kiittää lapsia heidän tuhottua Apocalymonin. Osallistuttuaan yhteisvalokuvaan Valittujen lasten kanssa Ogremon marssii metsään. Tämän jälkeen häntä ei enää nähdä sarjassa. Digimon Zero Twon epilogissa 25 vuotta myöhemmin, kun Jousta on tullut digimaailman tohtori, Ogremon nähdään yhtenä hänen potilaistaan. Kolmannella tuotantokaudella Takato vitsailee että hänen opettajansa näyttää Ogremonilta. Orgemon kehittyy Godlimonista taisetllessaan Renamonia vastaan. Ogremon kehittyy peleissä Goblimonista.

Ogudomon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ogudomon on Mega-tason demonilordidigimon, joka esiintyy pelissä Digimon Battle Terminal 02. Ogudomonin nimi tulee Ogdoad-nimisistä kahdeksasta jumalolennosta Egyptiläisessä muinaisuskonnossa. Ogudomon kuvataan seitsemänjalkaisena "Superdemonilordina" jonka jaloissa on silmät ja polvissa miekat, jotka sinetöivät yhden Seitsemästä Kuolemansynnistä. Ogudomon kantaa päässään kruunua, joka kuvaa kuolemansyntejä. Ogudomon sisältää kaikki digimaailman synnit sisällään ja on inkarnaatio jolla on kyky hyvittää ne kaikki. Ogudomonin voi voittaa vain se digimon, jolla ei ole pienintäkään pahantahtoisuutta hyvitettävänä. Ogudomon voi syntyä kun kaksi Seitsemästä Demonilordista DNA-digivoituvat keskenään.

Hyökkäykset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Oratio Grandiloqua: juoksee hetken aikaa vinhasti hekumoiden.
 • Catedral: ampuu suustaan shokkiaallon.
 • Gradus: murskaa vastustajansa valtavilla jaloillaan.

Olegmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olegmon on Digimon-hahmo, joka esiintyy sarjassa Digimon Fusion. Olegmon on Mega-tason merieläindigimon, joka muistuttaa kullanväristä viikinkisoturia, jolla on kullanväriset suojukset ja kypärä, turkki vyötäisillään ja lukollinen vyö vyötäisillään. Olegmonin olkapäissä on lukolliset kirstut, jotka pitävät Surtr ja Jörmungandr nimiset olennot sisällään. Olegmon kantaa myös kahta kirvestä käsissään. Olegmon on Gold-thief Armyn kenraali ja komentaa omaa sotajoukkoaan aluksellaan. Olegmonin hyökkäyksiä ovat Dual Tomahawk Boomerang, Viking Vuffet, Age of Discovery ja Dream Comes True. Olegmon esiintyi kuudennella tuotantokaudella yhtenä Death Generalsina. Ennen sarjan tapahtumia Olegmon komensi armeijaa johon kuuluivat DarkVolumon, Mermaimon, Depthmon, Scorpiomon ja MarineDevimon. Olegmonin miehistön jäsenet hyökkäsivät säännöllisesti Gold Zonen kyliin. DarkVolumon katosi erään hyökkäyksen aikana testattuaan voimiaan joutuen Hymyjen Kylään muistinsa menettäneenä. Shoutmon löysi hänet ja uudelleenohjelmoi hänet Ballistamoniksi. Myöhemmin Bagramonin muokattua Digimaailman seitsemään alueeseen Olegmonista tehtiin Gold Landin johtaja. Lasten kohdattua Olegmonin miehistöineen Olegmon tarjosi lapsille mahdollisuutta liittyä miehistöönsä ja heidän kieltäydyttyä Olegmon hypnotisoi lasten digimonit ja palautti Ballistamonin DarkVolumoniksi. Shoutmon onnistui vapauttamaan ystävänsä Olegmonin vallasta ja DarkVolumon kääntyi Olegmonia vastaan ja tuhosi hänet. Myöhemmin Olegmonin henki palasi Prison Landilla. Olegmon ja Apollomon kääntyivät muita Death Generalseja vastaan ja palattuaan ruumiiseensa auttoivat Shoutmonia tuhoamaan GrandGeneramonin uhraten henkensä. Myöhemmin Olegmon syntyy uudelleen ja yhdistyy Shoutmonin kanssa X7 Superior Modeen ja tuhoaa DarknessBagramonin. Olegmon palasi tämän jälkeen digimaailmaan muiden digimonien kanssa.

Omnimon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Omnimon

Omnimon (jap. Omegamon) on erittäin voimakas Mega-tason Digimon joka syntyi, kun WarGreymon ja MetalGarurumon Fuusioituvat eli DNA-digivoituvat. Omnimon muistuttaa lähinnä ihmistä, jolla on yllään vaalea haarniska ja selässään punainen viitta sekä jaloissa suuret kynnet. Omnimonin oikeassa kädessä on MetalGarurumonin pää, ja vasemmassa WarGreymonin pää. Näiden avulla se pystyy käyttämään kahta voimakasta hyokkäystä: Transcendent Swordia ja Supreme Cannonia. Omnimonilla on vasemmassa olkapäässään kilpi, jossa on Rohkeuden Tunnus. Rinnassaan Omnimonilla on Ystävyyden ja Rohkeuden tunnusten muodostama yhteiskuvio.

Ensimmäisessä Digimon-elokuvassa Omnimon taisteli Diaboromonia vastaan ja voitti tämän. Elokuvassa Digimon Tamers: Battle of Adventurers Omnimon taistelee Apocalymonia vastaan. Apocalymon muuntautuu Mephistomoniksi ja pakenee ihmisten maailmaan. Myöhemmin Omnimon johdattaa lapset Mephistomonin piilopaikkaan.

Elokuvassa Digimon Adventure 02: Diablomon Strikes Back Omnimon taisteli Armageddemonia vastaan, mutta jäi tappiolle. Omnimon antoi voimansa Imperialdramonille, joka muuttui kaikkein voimakkaimpaan muotoonsa, Paladin Modeen ja kukisti Armageddemonin.

Elokuvassa Digimon X-Evolution Omnimon toimi Royal Knightsien johtajana ja Yggdrasilin uskollisena avustajana. Omnimon toteutti Yggdrasilin suunnitelmaa puhdistaa Digimaailmaa turhista digimoneista. Kun Omnimon kohtasi Gallantmonin Yggdrasilin luona, Omnimon tahtomattaan oli tottelematon Yggdrasilia kohtaan ja tappoi Gallantmonin kaksintaistelun aikana. Järkyttyneenä ystävänsä kuolemasta Omnimon alkoi kyseenalaistaa Yggdrasilin yksinvaltiutta. Alphamonin pelastettua Omnimonin hengen antamalla hänelle X-Antibodynsä, jolloin Omnimon jätti Yggdrasilin. Omnimon X tuhosi Yggdrasilin All Delete hyökkäyksellään mikä resetoi digimaailman.

Digimon Data Squadissa Omnimon oli yksi Royal Knightseista. Yggdrasil määräsi Royal Knightsit hyökkäämään DATSin kimppuun. Omnimon nähtiin hyökkäämässä ihmisten kaupunkiin. Kun Yggdrasil kukistettiin, Omnimon palasi muiden Royal Knightsien kanssa digimaailmaan.

Digimon Fusionissa Omnimon esiintyy DigiMemorynä, joka auttaa Mikey Kudoun ja Shoutmonin palaamaan takaisin Digimaailmaan.

Omnimonin nimitys juontuu latinankielisestä sanasta omnia, eli kaikki, ja toinen nimi, Omegamon, kreikan kielen aakkosten kirjainten viimeisestä kirjaimesta, omegasta.

Muodot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Agumonin muodot:

Fresh In-Training Rookie Champion Ultimate Mega DNA-Mega
Botamon Koromon Agumon Greymon MetalGreymon
(SkullGreymon)
WarGreymon Omnimon

Gabumonin muodot:

Fresh In-Training Rookie Champion Ultimate Mega DNA-Mega
Punimon Tsunomon Gabumon Garurumon WereGarurumon MetalGarurumon Omnimon

Hyökkäykset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Transcendent Sword (Grey Sword): Iskee vihollista WarGreymonin päästä esiin tulevalla Transcendent Swordilla.
 • Supreme Cannon (Garuru Cannon): Ampuu valtavia energiapalloja MetalGarurumonin päästä esiin tulevasta tykistä.
 • Double Shot (Double Torrent): Tuhoaa vastustajansa WarGreymonin ja MetalGarurumonin päistä tulevilla tuli ja jääiskuilla.
 • All Delete: Voimakas hyökkäys joka resetoi kaiken. (Nähtiin Digimon X-Evolution elokuvassa).
 • Omega Blast:

Ophanimon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ophanimon

Ophanimon on Digimon-hahmo ja Tailmonin virallinen Mega-muoto. Ophanimon muistuttaa enkeliä, jolla on 10 siipeä ja metallinen haarniska. Ophanimon kantaa toisessa kädessään Beautys Golden Shield nimistä kilpeä ja toisessa Shining Javelin nimistä keihästä, jossa on siivet renkaissa ja jolla voi puhdistaa melkein minkä tahansa virus-tyypin digimonin. Ophanimon esiintyi Digimon Frontierissa yhtenä digimaailman vartijoista. Kun 10 Legendaarista Soturia olivat kukistaneet Lucemonin, Ophanimon, Seraphimon ja Cherubimon saivat tehtäväkseen suojella digimaailmaa pahuudelta. Ophanimon sai Tulen, Ukkosen ja Jään Henget itselleen. Ophanimonin vastuulla oli digimaailman hoivaaminen ja elämän ja rakkauden säilöminen. Kun Lucemonin korruptoima Cherubimon hyökkäsi hänen kimppuunsa, Ophanimon antautui vapaaehtoisesti, jos Cherubimon säästäisi Seraphimonin hengen. Cherubimon vangitsi Ophanimonin linnaansa. Ophanimon onnistui lähettämään viestin Valituille Lapsille jotka saapuivat digimaailmaan ja alkoivat keräämän Henkiä. Ophanimon johdatti lapset Seraphimonin linnaan ja lapset onnistuivat pelastamaan Seraphimonin, joka uhrasi henkensä pelastaakseen lapset. Ophanimon onnistui myöhemmin vapauttamaan Duskmonin Cherubimonin vallasta. Lapset onnistuivat pelastamaan Ophanimonin, mutta Cherubimon onnistui varastamaan lasten Digivicet ja Henget. Ophanimon onnistui varastamaan spiritit takaisin mutta joutui uhraamaan itsensä antamalla Takuyalle ja Kojille voiman kehittyä EmperorGreymoniksi ja MagnaGarurumoniksi jotta he voisivat kukistaa Cherubimonin. Myöhemmin lapset löysivät Ophanimonin digimunan, joka kuoriutui Plotmoniksi.

Ophanimonista on olemassa harvinaisempi Falldown Mode, joka syntyy kun Ophanimon joutuu vihan ja omien tunteidensa valtaan. Tällä Ophanimonin muodolla on erilaisen muotoinen haarniska ja siivet ja sen hyökkäyksiä ovat Flame Hellscythe ja Demon's Crystal.

Ophanimonin nimi tulee Ophanista, joka tarkoittaa taivaallisen olennon arvoastetta Raamatun mukaan.

Hyökkäykset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Air Sefirot Chrystals: Heittää käsistään 10 myyttistä kristallia, jotka saavat vastustajansa pyörimään heltymättömästi.
 • Eden's Javelin: Ampuu keihäästään Pyhää Energiaa, joka tuhoaa vastustajansa datan.
 • Eden's Needle
 • Eden's Air

Falldown Modessa:

 • Flame Hellscyte: Hukuttaa vastustajansa helvetintuleen.
 • Demon's Crystal: Kiduttaa vastustajansa kuoliaaksi.

Muodot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Fresh In-Training Rookie Champion Ultimate Mega
YukimiBotamon Nyaromon Plotmon Tailmon Angewomon Holydramon / Ophanimon

Opossumon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Opossumon on Armor-tason petodigimon, jonka nimi tulee opossumista. Opossumon voi syntyä Tailmonista Lempeyden Digieggin avulla. Opossumon muistuttaa pientä pitkäkorvaista opossumia, jolla on punaiset hanskat, kengät ja lakki sekä ilmapalloja kädessään. Opossumonin hyökkäyksiä ovat Mad Balloon Bomb ja Mystery Hat. Opossumon voi kehittyä Cho Hakkaimoniksi. Opossumon esiintyi seitsemännellä tuotantokaudella Airu Suzakin digimonkumppanina. Opossumon voi yhdistyä Candlemonin kanssa, jolloin hänen Mad Balloon Bomb hyökkäyksestä tulee räjähdysmäinen.

Orochimon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Orochimon on Ultimate-tason lohikäärmedigimon. Orochimonilla on seitsemän päätä ja keltainen karvoitus vatsan alla. Orochimonin hyökkäyksiä ovat Inferno Blast ja Ame no Murakumo. Digimon Tamersissa lapset kohtasivat Orochimonin taistelemassa Andromonia vastaan. Orochimon kukisti Andromonin mutta lapset pelastivat hänet. Myöhemmin paljastui, että Orochimon piti hallussaan Gekomoneja valmistamassa hänelle sakea. Orochimon nappasi Jerin joka yritti juottaa Orochimonin humalaan, mutta Orochimon paljasti hänelle että sake vain vahvistaa häntä. Lapset eivät pärjänneet Orochimonille kunnes Jeri käytti LadyDevimonin modifykorttia Leomoniin, joka tuhosi Orochimonin LadyDevimonin Poison-hyökkäyksellä. Digimon Fusionissa Orochimon toimi Bagra Armyn kätyrinä MadLeomonin joukoissa. MadLeomon vapautti Orochimonin Green Zonelle sen asukkaiden ja myöhemmin lasten kimppuun. Orochimon saa lapset ansaan kallionreunalle, mutta Shoutmon ja Ballistamon pelastavat heidät. MadLeomon absorboi Orochimonin itseensä muuttuen Orochi Modeen. Lapset kuitenkin kukistavat hänet jolloin Orochimon tuhoutui.

Digimonin nimi tulee japanilaisen tarun kahdeksanpäisestä käärmeestä Yamata no Orochi, joka muistuttaa kreikkalaisen taruston Hydraa.

Otamamon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Otamamon on Digimon-hahmo. Otamamon on Rookie-tason merieläindigimon, joka muistuttaa sinistä nuijapäätä, jolla on pyrstö ja kädet. Otamamonit liikkuvat usein yhdessä Gekomonien kanssa. Otamamonin hyökkäyksiä ovat Lullaby Bubble, Kid Claw, Wrappling Bubble ja Slamming Attack. Lisäksi pelissä Digimon World Dawn/Dusk Otamamonilla on myös Water Shot, Tsume Kougeki, Tsuyoi San no Ava ja Lyashi no Mizu nimiset hyökkäykset. Digimon Adventuressa Otamamoneja nähtiin yhdessä Gekomonien kanssa ShogunGekomonin linnassa. Otamamonit ja Gekomonit yrittivät saada Mimin laulamaan jotta ShogunGekomon heräisi unestaan ja lopulta onnistuivat. Otamamonit myöhemmin avustivat lapsia taistelussa Piamonia vastaan. Sarjassa Digimon Zero Two samaiset Otamamonit joutuivat digimonkeisarin pahan renkaan vaikutuksen alle mutta lapset vapauttivat heidät. Digimon Tamersissa Otamamon ja Gekomon katsoivat kun Dogmon jahtasi Calumonia. Myöhemmin Takato ja Henry löysivät lauman Otamamoneja vedenalaisesta luolasta jota Divermon vartioi. Digimon Frontierissa Otamamoneja nähtiin kylässä KaratsukiNumemonin vuorilla ja Autumn Leaf Fairilla.

Digimon Data Squadissa ennen sarjan tapahtumia kaksi Otamamonia pakenivat Kuratan ryhmää jotka tuhosivat digimoneja. Myöhemmin loukkaantuneita Otamamoneja nähtiin Nyokimonien hoidossa Treemonin metsässä.

Owryumon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Owryumon on mega-tason lohikäärmedigimon. Owryumon kantaa X-Antibodya ja käsissään Gairyū Sadaijin ja Gairyū Udaijin nimisiä miekkoja. Owryumonin hyökkäyksiä ovat Eiseiryūoujin ja Golden Armor. Owryumon on esiintynyt Digimon D-Cyber ja Digimon Chronicle -peleissä. Owryumonin nimi tulee Shogista ja myyttisestä Huang Longista. Owryumon voi kehittyä Hisyarumonista.

Muodot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rookie Champion Ultimate Mega
Ryudamon Ginryumon Hisyarumon Owryumon