Digimonin sivuhahmot

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Digimon-tuotesarjan sivuhahmoja.

Akihiro Kurata[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Akihiro Kurata on sarjassa Digimon Data Squad esiintyvä tiedemies. 10 vuotta ennen sarjan tapahtumia Kurata oli mukana Digimaailman tutkimusryhmässä, jonka tarkoituksena oli tutkia Digimaailmaa ja löytää Keenan Crier. Ryhmä joutui SaberLeomonin jahtaamaksi ja Kurata avasi pommin avulla portaalin ihmisten maailmaan ja ryhmä onnistui pakenemaan. Kurata halusi tuhota kaikki digimonit ja kerätä niiden voimat tullakseen maailman valtiaaksi. Kurata loi kokeellisia digimoneja Gizumoneja, joita hän käytti digimonien tuhoamiseen. Kurata hyökkäsi Digimaailmaan Gizumon-armeijansa kanssa aiheuttaen digimonien kansanmurhan. Merukimon sai Kuratan pakenemaan takaisin ihmisten maailmaan. Kurata myöhemmin sai portaalin avulla lähetettyä armeijan Boarmoneja ja Pteramoneja takaisin Digimaailmaan paljastaen itsensä DATSin jäsenille. SaberLeomonin ilmestyttyä ihmisten maailmaan Kurata käytti Gizumonia tuhotakseen hänet. Kurata palasi Digimaailmaan lasten kanssa mutta Merukimon paljasti lapsille Kuratan aiheuttaneen digimonien kansanmurhan vuosia aiemmin. Kurata haavoitti Merukimonia kuolettavasti Gizumon XT:n avulla. Kurata pakeni Crowmonin tuhottua Gizumonin. Kurata väitti ihmisten maailmassa DATSin jäsenien olevan pettureita ja onnistui pyyhkimään heidän muistinsa ja vangitsemaan heidät. Marcus, Thomas ja Yoshino saivat kuitenkin viime hetkellä muistinsa takaisin ja vapauttivat muut. Kurata räjäytti DATSin rakennuksen ja pakeni Digimaailmaan Gizumonien kanssa. Kurata lähetti Koukin, Ivanin ja Nanamin hoitelemaan lapset. Myöhemmin hyökättyään Holy Capitaliin Kurata antoi heille kyvyn kehittyä mega-tason digimoniksi. Kurata toi ElDradimonin ihmisten maailmaan Digiporttien avulla ja tuhosi ElDradimonin Gizumon XT:n avulla. Kurata väitti voivansa parantaa Thomasin isän Franzin tyttären Relenan leikkauksen avulla tekemällä hänestä digimon-ihminen hybridin. Kurata asetti räjähtävän kaulurin Relenalle varmistaakseen että Thomas pysyy hänen puolellaan. Kurata paljasti Thomasille löytäneensä Belphemonin ja käyttäneensä muiden digimonien dataa voimistaakseen häntä. Thomasin hajotettua digimonin hallintalaitteen Kurata yhdistyi Belphemonin kanssa jolloin Belphemon muuttui Rage Modeen. Kuratan kasvot ilmestyivät Belphemonin rintaan. ShineGreymon Burst Mode onnistui tuhoamaan Belphemonin. Kurata selviytyi ja yritti pommin avulla laajentaa halkeamaa Digimaailman ja ihmisten maailman välillä, mutta Kurata imeytyi maailmojen väliseen aika-avaruudelliseen tilaan ja tuhoutui. Kuratan tekojen takia Yggdrasil lähetti Royal Knightsinsa hyökkäämään ihmisten maailmaan.

D-Reaper[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

D-Reaper, kutsuttu myös "todelliseksi viholliseksi", on digitaalinen ohjelma, joka toimi sarjan Digimon Tamers päävihollisena. Toisin kuin muut viholliset, D-Reaper ei ole tarkoituksella paha. Se ja sen laajennuksina toimivat hirviöt eli Agentit toimivat vain ohjelmointinsa mukaisesti. Se oli aluksi pelkkä alkukantainen ohjelma, jolla ei ollut minkäänlaisia tunteita ja esiintyi Digimaailmassa laajenevana punertavana mönjänä. D-Reaperin japaninkielinen ääninäyttelijä on Yōko Asada, englanninkielinen ääninäyttelijä Bridget Hoffman ja suomenkielinen ääninäyttelijä Katja Sirkiä.

D-Reaper on todennäköisesti vanhempi kuin DigiGnomet ja digimonit ja se suunniteltiin alun perin tuhoamaan kaikki ongelmalliset ohjelmistot ja tekoälyt, jotka ylittävät sille alun perin määritellyt rajat. Epäonnistuttuaan ensimmäisessä yrityksessään pyyhkiä pois Digimaailma, D-Reaper vaipui horrokseen. Kun internet laajeni 2000-luvun alussa huomattavasti, se kasvatti myös Digimaailman entistä suuremmaksi. Vaikka se ei ollut nykypäivän tietokoneille liikaa, Azulongmon aisti sen ja pelkäsi D-Reaperin heräävän, jos digimonit alkaisivat taas muuttua ja digivoitua vahvemmiksi. Niinpä Azulongmon piilotti digivoitumisen lähteen, voiman nimeltä "Digihaamu", antamalla DigiGnome-olentojen muuttaa se digimoniksi nimeltä Calumon. Mutta tästä huolimatta D-Reaper lopulta heräsi ja sen olemassaolo paljastui, kun Azulongmon saapui tekemään lopun kesyttäjien ja Zhuqiaomonin välisestä eripurasta.

D-Reaper sieppasi Leomonin kuolemasta masentuneen Jen Katoun ja lähettä ensimmäisen Agenttinsa, Jenin digitaalisen kopion kesyttäjien mukana todelliseen maailmaan, nähden ihmiset pahoina ja liian pitkälle edistyneitä kuten digimonit. D-Reaper alkoi levitä Japanin lisäksi myös Yhdysvalloissa, Kanadassa, Iso-Britanniassa, Australiassa ja Uudessa-Seelannissa. D-Reaperin ydin realisoituu Tokion metropolin hallintorakennukseen, jossa sijaitsi myös Hypnosin päämaja. D-Reaperin laajeneminen pakottaa kesyttäjät, heidän perheensä sekä Hypnosin työntekijät vaihtamaan turvapaikkaa muutamaan otteeseen. Epätavallinen tiedonnopeus D-Reaperin mönjän sisällä loi lämpöenergiaa, jonka seurauksena ilmastokin oli Tokiossa tavallista kuumempi. Digimaailmassa toimiva osa D-Reaperistä puolestaan ehti samalla pyyhkiä pois melkein 50 prosenttia Digimaailmasta. Lopulta Hypnoksen väki ja kesyttäjät toteuttavat "Operaatio Aikapyörteen", jonka alussa Kesyttäjät käyttävät Punaista Korttia, jotta D-Reaperin kosketus ei vaikuttaisi heihin. Sen jälkeen, Gallantmonin pelastaessa Jenin, MegaGargomon aktivoi Shaggai-ohjelman aukossa, jonka kautta D-Reaper virtasi sekä todelliseen maailmaan että Digimaailmaan. Shaggai käänsi virtauksen suunnan ja jäätyään ansaan pyörteen sisään, D-Reaper palautui takaisin harmittomaksi ohjelmaksi.

Daigo Nishijima[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Daigo Nishijima (jap. 西島 大吾, Nishijima Daigo) on Digimon Adventure tri. -elokuvasarjassa esiintyvä hahmo. Nishijima oli yksi viidestä alkuperäisestä Valitusta lapsesta ennen Taichi Yagamin ja muiden aikaa. Nykyään hän kuuluu Japanin hallituksen organisaatioon, joka tarkkailee digimonien toimia. Nishijiman japaninkielinen ääninäyttelijä on Daisuke Namikawa ja englanninkielinen ääninäyttelijä Doug Erholtz.

Nishijima oli kyseisen sukupolven lapsista se, joka käytti laseja niin kuin Taichi ja Daisuke Motomiya myöhemmin käyttivät. Hänen digimonkumppaninsa oli Bearmon. Taistelussa Pimeyden valtiaita vastaan Bearmonin Ultimate-muoto LoaderLiomon kehittyi Baihumoniksi, josta tuli yksi Digimaailman neljästä vartijasta ja antoi muiden ohella voimaa Maki Himekawan kumppanidigimonin, Bakumonin, Ultimate-muodolle Megadramonille, joka voitti Pimeyden valtiaat, mutta kuoli eikä syntynyt uudelleen niin kuin digimonit yleensä. Nähdessään kuinka Himekawa yritti epätoivoisesti keksiä keinoa, jolla "uudelleenkäynnistää" Digimaailmaan, Nishijima yritti suostutella hänet menemään elämässään eteenpäin ja tunnusti tunteensa häntä kohtaan, vaikka aluksi Himekawa vain nauroi ajatukselle.

Kolme vuotta BelialVamdemonin kukistumisen jälkeen, aikuiseksi varttunut Nishijima oli työskenteli hallitukselle ja oli peitetehtävissä sijaisopettajana Tsukishiman lukiossa, jossa Taichi, Yamato Ishida, Sora Takenouchi, Koushiro Izumi ja myöhemmin myös Mimi Tachikawa ja Meiko Mochizuki opiskelivat. Kun tartunnalle altistuneet Kuwagamonit ilmestyivät Tokioon, Nishijima antoi Taichille kyydin Hanedan lentoasemalle, jonne ne olivat menneet. Myöhemmin Taichin ja Yamaton tullessa hänen puheilleen, Nishijima paljasti todellisen työnsä. Nishijima usein toivoi, että Valitut lapset saisivat välillä elää normaalia elämää. Hän myös suhtautui epämiellyttävästi siihen, että Himekawa piti heiltä salaisuuksia. Kun Valitut lapset olivat uudelleenkäynnistyksen jälkeen lähteneet katsomaan mitä Digimaailmalle oli tapahtunut, Himekawa oli kadonnut. Nishijima tutki Himekawan salaisia tiedostoja Projekti R:stä ja sai selville miten Himekawa oli ollut mukana uudelleenkäynnistyksen toteuttamisessa yhteistyössä pahaksi kääntyneen Gennain ja Yggdrasilin kanssa. Silloin Gennain tilalle Homeostasiksen lähettilääksi värvätty Hackmon kertoi Nishijimalle Himekawan olevan Digimaailmassa ja varoitti kuinka Meicoomon, jota hän kutsui "Libraksi", voisi Yggdrasilin käyttämänä koitua molempien maailmojen tuhoksi. Myöhemmin Hackmon selitti Nishijimalle ja Meikon isälle, professori Mochizukille, "Libran" olevan jäänne Apocalymonin datasta ja kuinka sen pitäminen vakaana oli syy miksi Meicoomonista oli tehty Meikon digimonkumppani. Mutta koska Meicoomonin voimat olivat riistäytyneet hallinnasta ja kasvaneet entisestään, Hackmon ja Homeostasis päättivät tuhota Meicoomonin, vaikka Nishijima vastusti päätöstä. Nishijima vapautti myöhemmin Valitut lapset poliisin huostasta ja kertoi heille kaiken. Seuratessaan lasten kanssa seuraavana päivänä kumppanidigimonien taistelua Meicoomonin Mega-muotoa Raguelmonia, Hackmonin Mega-muotoa Jesmonia sekä Yggdrasilin palvelijaa Alphamonia vastaan, hän alkoi miettiä miksi Homeostasis aikoinaan valitsi kunkin Valitun lapsen, jos näitä ei enää tarvittu. Hän myös syytti itseään Himekawan osallisuudesta Yggdrasilin toimiin ja siitä, ettei ollut riittävästi tämän tukena Bakumonin alkuperäisen kuoleman jälkeen. Nishijima ja Taichi putosivat taistelun aikana maahan syntyneeseen halkeamaan ja päätyvät maanalaiseen laboratorioon jossa Gennai piti Daisukea, Keniä, Miyakoa, Ioria ja Miyakoa vankeina. Pahasti haavoittunut Nishijima kertoo Taichille totuuden Himekawan menneisyydestä ja tämän osallisuudesta Yggdrasilin juoniin. Gennai saapuu paikalle ja sabotoi vankiensa elossapitojärjestelmää. Heidän ainoa pelastukena oli lähettäminen todelliseen maailmaan. Koska heidän lisäkseen oli vain yksi ylimääräinen pelastuskapseli, laitoksen itsetuhomekanismin aktivoituessa Nishijima jää kuolemaan, jotta Taichi pelastaa Daisuken ja muut.

Daisuke Motomiya[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Daisuke Motomiya (engl. Davis Motomya) on 11-vuotias poika Digimon Zero Two -sarjasta. Hänen digimonkumppani on V-mon. Daisuken tunnuksina ovat Taichilta peritty Rohkeuden Tunnus ja Yamatolta peritty Ystävyyden Tunnus. Daisuke onkin joukkonsa rohkein ja hyvin temperamenttinen, jonka takia hän joskus syyllistyy hiukan hölmöilemiseen. Daisuke on ihastunut Hikariin on siksi kateellinen siitä miten läheinen tämä on Takerun kanssa. Daisuke japaninkielinen ääninäyttelijä oli Reiko Kiuchi, englanninkielinen ääninäyttelijä Brian Donovan ja suomenkielinen ääninäyttelijä Jan Lindroos.

25 vuotta myöhemmin[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Daisukesta tuli menestyvä liikemies. Hän on naimisissa ja hänellä on poika jolla on Chibimon

Gennai[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Gennai on fiktiivinen hahmo animesarjoissa Digimon Adventure, Digimon Zero Two ja Digimon Adventure tri.. Hän toimii lasten oppaana Digimaailmassa ja palvelee Homeostasista, materialisoitumatonta olentoa, joka haluaa rauhaa ja vakautta Digimaailman ja joka valitsi Valitut lapset.

Muoto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Gennai on tietokoneohjelma ja dataa. Hän näyttäytyi Valituille lapsille aluksi pelkkinä hologrammeina. Gennai on Adventuressa vanhus (käyttää sarjan loppupuolella Mekanorimonia) ja sarjassa Zero Two keski-ikäinen mies.

Menneisyys[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Gennai loi yhdessä tutkimusryhmänsä kanssa Valittujen lasten Digivicet ja Tunnukset sekä valitsi lapsille sopivat kumppanidigimonit. Pimeyden valtiaiden saatua tämän selville Piamon hyökkäsi Guardromon- ja Mekanorimon-armeijansa kanssa tukikohtaan. Gennai pelasti Valittujen lasten digimonien digimunat ja Digivicet Piamonilta. Hän kaappasi yhden Bakemonien ohjaamista Mekanorimoneista ja pakeni sillä, mutta valitettavasti taivaalla Guardromonin ampumien ohjuksien räjähdyksien aikana Tailmonin muna tippui kauaksi muista. Taistelun aikana Piamon asetti Gennaihin mustan valopallon, joka ilmeisesti ikäännytti Gennain. Myöhemmin Gennain ja tämä tovereiden salaisesta tukikohdasta tuli Vamdemonin linna. Gennain menneisyydestä ei ole paljastunut enempää.

Gennai animessa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Devimonin kukistuttua Gennai ilmestyi hologrammina Valituille lapsille ja neuvoi heitä menemään Sarba-mantereelle ja keräämään Tunnukset ja Tuntolevyt. Myöhemmin kun Greymon kehittyi SkullGreymoniksi, Taichi syytti häntä siitä. Gennai sanoi, että on opittava digivoitumaan oikealla tavalla. Mimi taas sanoi, ettei edes halunnut Tuntolevyä. Gennai taas sanoi, että he saavat ne haluamattakin.

Seuraava tapaamiskerta oli, kun Etemon oli tuhottu ja lapset olivat paenneet Vamdemonia, jolloin Gennai kertoi, että kahdeksas Valittu lapsi on Japanissa, mutta Vandemon tietää sen myös. Vielä myöhemmin, kun Vandemon oli jo mennyt oikeaan maailmaan, Gennai antoi Valituille lapsille avainkorttia, joissa oli digimonien kuvia). Silloin Gennai näyttäytyi ensimmäisen kerran omana itsenään hologrammin sijasta. Samalla paljastui, että Gennain talo on veden alla. Kun Valitut lapset olivat palanneet oikeaan maailmaan, Gennai lähetti sähköpostitse neuvoja ja myös käännetyn ennustuksen, jonka avulla Koushiro pyysi Angemonia ja Angewomonia ampumaan Taichia ja Yamatoa ihmenuolilla. Sen avulla WarGreymon ja MetalGarurumon syntyivät eli digivoituivat Agumonista ja Gabumonista. Vielä myöhemmin Digimaailmassa, kun Pimeyden valtiaat oli tuhottu, Gennai lähetti sähköpostina uuden kääntämänsä tarun. Siitä paljastui, että päävihollisena eivät olleet Pimeyden valtiaat, vaan niiden luoja itse Apocalymon. Jokin aika myöhemmin lasten tuhottua Apocalymonin, Gennai pyysi lapsia palaamaan Digimaailmaan ja vapauttamaan tunnusten voimat luodakseen suojakerroksen Digimaailman päälle ja vapauttaakseen Qinglongmonin, Zhuqiaomonin, Ebonwumonin ja Baihumonin vankiloistaan. Tämä tarkoitti sitä, etteivät lasten digimonit voineet enää kehittyä Ultimate-tasolle.

Kolme vuotta Apocalymonin kukistumisen jälkeen nuoren näköinen Gennai luovuttaa lasten digimoneille yhden Qinglongmonin 12 DigiYtimestä, joka antaa heille kyvyn kehittyä Ultimate-muotoihinsa sekä Paildramonille kyvyn digivoitua Imperialdramoniksi. Gennain toverit Benjamin, Jackie, Eucaly, Jose ja Ilya auttavat muita Valittuja lapsia ympäri maailmaa tuhoamaan Pimeät tornit ja palauttamaan takaisin Digimaailmaan digimonit, jotka Archnemon, Mummymon ja Yukio Oikawa olivat tuoneet pitääkseen lapset kiireisinä. BelialVamdemonin kukistumisen jälkeen Gennai palauttaa Tailmonille tämän kadottaman sormuksen ja selittää hänelle sormuksen olleen DNA-Digivoitumisen voimanlähde.

Kolme vuotta tästä eteenpäin, Gennai oli joutunut Homeostasiksen vihollisen, Yggdrasilin, käsiin, jonka mielestä ihmisten ja digimonien ei olisi koskaan pitänyt tietää toistensa olemassaolosta. Yggdrasil korruptoi Gennain palvelemaan häntä ja varmistamaan, että Meicoomonin levittämä tartunta tuhoaisi ihmiskunnan ja vaarantaisi Digimaailman vakauden niin, että se olisi pakko "uudelleenkäynnistää" eli palauttaa tilaan, jollainen se oli ennen kuin ihmiset ja digimonit kommunikoivat keskenään ensimmäistä kertaa. Gennai käytti oikeassa maailmassa liikkuakseen holograafisena valeasuna 14-vuotiasta Ken Ichijoujia Digimon-keisarin vaatteissa ja usutti digitaalisessa ulottuvuudessa Imperialdramonin korruptoituneen version sekä myöhemmin Digimaailmassa MetalSeadramonin ja Mugendramonin pitämään lapset kiireisinä, jotta voisi jälleen aktivoida Meicoomonin voimat. Onnistuttuaan toistamiseen tekemään niin, Gennai tarkkaili tyytyväisenä sivusta kuinka riehaantunut Meicoomon kehittyi yhä voimakkaammaksi ja kiihdyttäisi Yggdrasilin todellista suunnitelmaa: ihmiskunnan tuhoutumista ja todellisen maailman yhdistymistä osaksi Digimaailmaa. Gennain ollessa korruptoituna, Homeostasis oli antanut Hackmonille tehtäväksi toimia viestintuojanaan tämän sijasta. Mutta toisin kuin Gennai, Hackmon pysytteli lähinnä piilossa ja paljasti itsensä aluksi vain Daigo Nishijimalle ja professori Mochizukille. Valitut lapset itse näkivät Hackmonin ensin Mega-muodossaan Jesmonina taistelemassa Alphamonia sekä riehaantunutta Meicoomonia vastaan. Gennai tarkkaili myös Ordinemonin, Raguelmonin ja Ophanimon Falldown Moden, aiheuttamia tuhoja, ilkkuen Valittuja lapsia ja Hackmonia sekä ylistäen Yggdrasilin tavoitetta. Valitut lapset tuhosivat Ordinemonin ja sen mukana myös itse Meicoomonin, mutta Gennai oli yhä Yggdrasilin puolella ja keräsi talteen pienen mustan kuution, joka oli kuusi vuotta sitten jäänyt jäljelle Apocalymonista ja Meicoomonin riehaantumisen lähde.

Hikari Yagami[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hikari Yagami (englanniksi Kari Kamiya, japaniksi 八神 ヒカリ Yagami Hikari) on 8-vuotias tyttö Digimon Adventure-animesarjassa, ja hänen digimonkumppaninsa on Tailmon. "Hikari" on japania ja tarkoittaa valoa. Hikari on Taichin pikkusisko. Hikarin japaninkielinen ääninäyttelijä sarjoissa Digimon Adventure ja Digimon Zero Two oli Kae Araki ja elokuvasarjassa Digimon Adventure tri. M·A·O. Hikarin englanninkielinen ääninäyttelijä sarjoissa Digimon Adventure ja Digimon Zero Two oli Lara Jill Miller ja elokuvasarjassa Digimon Adventure tri. Tara Sands. Digimon Adventuren jaksosta 31 lähtien Hikarin suomenkielinen ääninäyttelijä oli Heljä Heikkinen.

Hikarin tunnus on valo. Hikari löytää sarjan toisella kaudella valon digieggin, mutta peleissä hän voi löytää myös muiden tunnuksien digieggin. Hikarin paras ystävä on Miyako. Daisuke Motomiya on ihastunut Hikariin mutta ei saa vastakaikua tältä ja tämä ongelma tuntuu hänestä joskus pahemmaltakin, koska toisinaan vaikuttaa siltä että Takeru Takaishi ja Hikari olisivat ihastuneet toisiinsa. Todellisuudessa Takerun ja Hikarin suhde on kuitenkin vain sisarussiteinen. He ovat pikemminkin kuin kaksoset. Hikarilla on ensimmäisellä kaudella keltainen paita, pinkit housut ja kaulassa pilli, johon on sidottu naru, mutta hän jättää pillinsä ensimmäisen kauden lopussa muistoksi Tailmonille.

Hikari on erittäin kiltti ja sydämellinen. Hän välittää aina toisista, joskus jopa enemmän kuin itsestään. Hikari sairastui pahasti pienenä, mutta se ei näytä haittaavan häntä paitsi ensimmäisen kauden jaksossa 48: Hikari vaarassa. Hikari ei mennyt lastentarhaan, koska oli flunssainen. Taichi luuli, että Hikari oli terve, ja vei hänet puistoon leikkimään. Taichi panosti Hikaria pelaamaan jalkapalloa, joka ei jaksanut pelata. Yhtäkkiä Hikari makasi maassa. Hänet vietiin sairaalaan. Kun Hikari parani ja tuli kotiin, hän sanoi vain: ”Anteeksi, etten potkinut palloa kunnolla. Et halua varmaan enää ikinä pelata kanssani.”

Zero Two -sarjassa Hikari on 11-vuotias ja samalla luokalla kuin Daisuke ja Takeru. Hän kuuluu edelleen Valittuihin lapsiin.

25 vuotta myöhemmin[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hikari on ammatiltaan lastentarhanhoitaja. Hänellä on yksi lapsi, jonka digimonkumppani on Plotmon.

Homeostasis[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Homeostasis on digitaalinen elämänmuoto, joka sanoo tahtovansa "rauhaa ja vakautta" Digimaailmaan ja on myöskin se, joka valitsi Valitut lapset. Hän esiintyi ensimmäisen kerran Digimon Adventuren jaksossa 45, jossa hän asettui Hikarin kehoon, kommunikoiden hänen suullaan ja näyttäen Valituille lapsille kuvajaisia menneisyydestä kertoakseen syyn siihen miksi heidät valittiin, Hikarigaokan tapahtumista siihen kun Piamon hyökkäsi linnaan (josta tuli myöhemmin Vandemonin linna), jossa Gennai tovereineen oli valinnut lapsille sopivat kumppanidigimonit ja rakentanut näiden Digivicet ja Tunnukset. Hän esiintyi myös elokuvasarjan Digimon Adventure tri. kolmannessa elokuvassa Confession, jossa hän kertoi kuinka Meicoomon ja "tartutetut digimonit" voivat pahimmassa tapauksessa saada Digimaailmaan vajoamaan takaisin "kvanttimereen" ja aiheuttaa kaiken sähköllä toimivan ihmisteknologian tuhoutumisen. Hän päätti tartuntojen lopettamiseksi ja Meicoomonin tuhoamiseksi toteuttaa "uudelleenkäynnistyksen", joka palauttaisi Digimaailman sekä kaikkien digimonien muistot takaisin tilaan ennen Valittujen lasten saapumista ja Meicoomonin syntymää. Yritys kuitenkin epäonnistui, koska Meicoomon oli yhä olemassa ja muisti yhä Meikon. Neljännen elokuvan Loss takaumakohtauksissa Homeostasis oli kommunikoinut ennen Taichi Yagamin ja muiden aikaa toimineiden Valitujen lasten kanssa asettumalla Maki Himekawan kehoon. Hän antoi Himekawan Digivicelle voimaa saada muiden kumppanidigimonien Ultimate-muodot LoaderLiomon, Orochimon, Triceramon ja Hippogriffomon digivoituimaan Baihumoniksi, Ebonwumoniksi, Qinglongmoniksi ja Zhuqiaomoniksi, joiden antamalla voimalla Himekawan oma kumppani Megadramon uhrasi itsensä kukistaakseen Pimeyden valtiaat. Viidennessä elokuvassa Coexistence paljastui, että Homeostasis oli alun perin valinnut Meikon Meicoomonin kumppaniksi varmistaakseen, ettei Meicoomonin sisällä elävä jäänne Digimaailman pimeästä puolesta koskaan uhkaisi maailmoja. Mutta koska se ei auttanut eikä "uudelleenkäynnistys" tuhonnut Meicoomonin sisällä olevaa pimeää dataa, Homeostasis antoi palvelijalleen Hackmonille tehtäväksi tuhota Meicoomonin itse. Valitut lapset eivät hyväksyneet, että Meicoomonin uhraus oli ainut keino tasapainon säilyttämiseksi, mutta Homeostasis ei muuttanut mieltään ja varoitti tuhoavansa myös lapset, jos nämä yrittäisivät estää häntä. Myöhemmin Homeostasis kertoi Hikarille Hackmonin kautta aikovansa Ordinemonin tuhoamiseksi uudelleenkäynnistää ihmisten maailman digiteknologian, mikä kuitenkin romahduttaisi ihmiskunnan nykyisen infrastruktuurin, sen ollessa liian riippuvainen digitekonlogian käytöstä. Kun Meicoomonin sisältä löytyneen muistidatatiedoston avulla digimonien muistot saatiin palautettua ja Jesmonin avustuksella Tailmon pelastettua Ordinemonista, Homeostasis perui uudelleenkäynnistyksen. Ordinemonin tuhoutumisen jälkeen Homeostasis pakotti Yggdrasilin sammumaan, mikä lopetti taistelut lasten ja Yggdrasilin välillä.

Iori Hida[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Iori Hida (engl. Cody Hida, (jap. 火田 伊織, Hida Iori) on 9-vuotias poika Digimon Zero Two -sarjasta. Hän on joukosta nuorin ja vakavin. Iorin digimonkumppani on Armadimon. Iorilla on sekä Koushirolta peräisin oleva Viisauden että Joen Luotettavuuden Tunnus. Iorin japaninkielinen ääninäyttelijä oli Megumi Urawa, englanninkielinen ääninäyttelijä Philece Sampler ja suomenkielinen ääninäyttelijä Jan Lindroos.

Iori on joukosta nuorin, mutta hän on vakava, kypsynyt ja rauhallinen. Iori harrastaa kendoa. Hänen valmentajansa on Chikara Hida, joka on Iorin isoisä. Iorin isä Hiroki kuoli Iorin ollessa pieni; Hiroki oli itse asiassa lasten viimeisen arkkivihollisen, kolmessa viimeisessä jaksossa ilmaantuneen BelialVamdemonin huijaaman Yukio Oikawan ainoa ystävä, ja he tosiasiassa "löysivät" Digimaailman.

25 vuotta myöhemmin[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Iorista on tullut asianajaja. Hän on naimisissa, ja hänellä on tytär, jolla on Upamon.

Izumi Orimoto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Izumi Orimoto (engl.Zoe Orimoto), (jap. 織本 泉 , Orimoto Izumi) on tyttö Digimon Frontier -sarjassa.

Luonne ja ulkonäkö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Izumi on lapsijoukon ainoa tyttö. Hän syntyi Japanissa, mutta muutti Italiaan (Italian Digimon-dubbauksessa Izumi asui Italiassa mutta muutti Japaniin, eli toisin päin). Hän halusi ystävystyä, mutta jouduttuaan muuton takia vaihtamaan koulua niin usein, hän ei saanut mahdollisuutta. Takuya ja Junpei ovat ihastuneet Izumiin. Izumilla on lila hattu, raitapaita ja lila liivi.

Izumin Digimon-muodot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Izumilla on hallussaan AncientKazemonin Tuulen henget.

 • Fairymon (jap. Kazemon): Izumista tulee Fairymon hänen käytettyä engl. Human Spirit of Wind-nimistä henkeä.
 • Shutumon (eng. Zephyrmon): Izumi käyttää engl. Beast Spirit of Wind-nimistä henkeä muuttuakseen Shutumoniksi.
 • JetSilphymon: Yhdistämällä molemmat Tuulen henget Izumi voi muuttua JetSilphymoniksi.
 • Susanoomon: 20 Muinaisten Soturien jättämää henkeä on yhdistetty tässä digimonissa. Sillä on 10 Legendaarisen Soturin voimat.

Junpei Shibayama[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Junpei Shibayama (jap. 柴山 純平 , Shibayama Junpei, engl. J.P. Shibayama) on poika Digimon Frontier-sarjassa. Hän on joukosta vanhin.

Luonne ja ulkonäkö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sarjan alussa Junpei oli mustasukkainen Takuyaa kohtaan, kun Tomoki Himi piti Takuyaa sankarinaan, ja että Takuyalla oli enemmän Digimon-muotoja. Junpei on ihastunut Izumiin, mutta Junpei ei saanut kylläkään vastakaikua. Junpeilla on sininen puku.

Junpeilla näyttää olevan salainen yksin jäämisen pelko – kuitenkin hän oli ihmisten ympäröimä, mutta hänestä tuntui, ettei hänellä ole siltikään oikeata ystävää.

Junpein Digimon-muodot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Junpeilla on hallussaan AncientBeetlemonin Ukkosen henki.

 • Beetlemon (jap.Blitzmon): Kun Junpei käyttää Human Spirit of Thunder -nimistä henkeä, hän muuttuu Beetlemoniksi.
 • MetalKabuterimon (jap. Bolgmon): Junpei käyttää Beast Spirit of Thunder -nimistä henkeä muuttuakseen MetalKabuterimoniksi.
 • RhinoKabuterimon: Yhdistämällä molemmat Ukkosen henget Junpei voi muuttua RhinoKabuterimoniksi
 • Susanoomon: Susanoomonilla on 20 Muinaisen Soturin henget ja 10 Legendaarisen Soturin voimat.

Ken Ichijouji[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ken Ichijouji (jap. 一乗寺 賢) on fiktiivinen hahmo Digimon Zero Two -sarjassa. Kenin japaninkielinen ääninäyttelijä oli Romi Paku, englanninkielinen ääninäyttelijä Derek Stephen Prince ja suomenkielinen ääninäyttelijä Samuel Harjanne.

Kenin ollessa nuori hän tunsi aina jäävänsä isoveljensä Osamun varjoon ja että vanhempansa eivät välitä hänestä, vaikka hänellä oli hyvät välit veljeensä. Eräänä päivänä Ken ja Osamu saivat digivicen, joka ilmestyi tietokoneen kautta heidän eteensä. Osamu oletti sen kuuluvan hänelle ja kielsi Keniä koskemasta siihen. Ken ei kuitenkaan totellut Osamua ja koskettuaan digiviceen Ken joutui digimaailmaan, jossa tapasi digimonkumppaninsa Wormmonin. Ken auttoi Ryo Akiyamaa kukistamaan Millenniummonin joka kuitenkin ehti ennen tuhoutumistaan istuttamaan Keniin Pimeyden Siemenen. Palattuaan Osamu torui Keniä tottelemattomuudesta ja Ken toivoi ettei Osamua olisi koskaan ollutkaan. Kenin toive toteutui yllättävällä tavalla kun Osamu kuoli auton ajettua hänen ylitseen. Ken tunsi syyllisyyttä tapahtuneesta. Hetkeä myöhemmin Ken sai salaperäisen sähköpostiviestin (jonka lähettäjäksi paljastui myöhemmin Yukio Oikawa), joka neuvoi Keniä käyttämään Digiviceä paetakseen syyllisyyttään. Ken joutui Pimeyden Merelle, jossa hänen digivicensä muuttui mustaksi digiviceksi.

Pimeyden Siemenen myötä Kenistä tuli lapsinero, joka menestyi kaikessa opiskelemassaan. Kenistä tuli apaattinen yhteiskuntaa kohtaan ja hän alkoi halveksia kaikkia ihmisiä, kuten vanhempiaankin. Archnemonin korruption ansiosta Kenistä tuli Digimon-keisari, ja hän alkoi alistaa digimaailmaa valtaansa pimeillä renkailla, jotka toimivat samalla tavalla kuin Devimonin mustat rattaat. Ken loi myös Pimeitä Torneja, joista Archnemon pystyi luomaan digimoneja hiustensa avulla. Ken joutui useisiin konflikteihin valittujen lapsien kanssa, jotka vapauttivat digimoneja Digimon-keisarin vallasta ja tuhosivat pimeitä torneja. Ken onnistuu kehittämään vangitsemansa Agumonin pahan spiraalin avulla MetalGreymoniksi jonka lapset kuitenkin onnistuvat vapauttamaan. Ken luo muiden digimonien osista Kimeramonin, joka kääntyy kuitenkin Digimon-keisaria vastaan. Lapset onnistuvat tuhoamaan Kimeramonin Wormmonin annettua voimansa Magnamonille, mutta Wormmon kuoli Kenin käsivarsille. Ken tajusi julmuutensa ja palasi takaisin ihmisten maailmaan. Myöhemmin herättyään koomasta Ken palasi Digimaailmaan ja kohtasi Leafmonin, Wormmonin Fresh-muodon. Ken alkoi auttaa valittuja lapsia tuhoamaan pimeistä torneista luotuja digimoneja.

Myöhemmin Yukio Oikawa vangitsi Kenin ja poisti hänestä Pimeyden Siemenen ja istutti sen muihin kaappaamiinsa lapsiin. Kenin kukistettua Daemonin, valitut lapset yrittivät estää Oikawaa avaamasta portaalia Digimaailmaan. Oikawan avattua portaalin, hän ja muut lapset joutuivat erikoiseen paikkaan, joka ei ollut digimaailma. Valitut Lapset kohtasivat Vamdemonin haamun, joka erkani Oikawasta ja muuntautui BelialVamdemoniksi. Lapset onnistuvat kuitenkin kukistamaan BelialVamdemonin ja Oikawa muuttaa itsensä dataksi. BelialVamdemonin tuhon myötä Pimeyden Siemen ei enää vaikuttanut muihin lapsiin.

25 vuotta myöhemmin[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kenistä on tullut yksityisetsivä. Hän on naimisissa Yolein kanssa ja hänellä on tytär, jolla on Poromon, poika, jolla on Minomon, ja poikavauva, jolla on Leafmon.

Kouji Minamoto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kouji Minamoto (jap. 源 輝二, Minamoto Kouji) on poika Digimon Frontier-sarjassa.

Luonne ja ulkonäkö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kouji on joukon hiljaisin ja vetäytyvin. Sarjan alussa hän toimi muun lapsijoukon ulkopuolella yksinään, mutta tavattuaan Junpein ja Tomokin ja pelastettuaan heidät, Kouji alkoi vähitellen liikkua joukon mukana. Kun Kouji sai kännykkäänsä oudon viestin, hän oli ostamassa kukkia äitipuolelleen. Kouji meni maan alle ja meni Digimaailmaan vievään junaan.

Koujilla on päässään huivi ja päällään sininen takki.

Perhe[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kun Kouji sai kännykkäänsä kutsun Digimaailman, hän oli ostamassa kukkia äitipuolelleen. Koujin isä oli kertonut Koujille hänen oikean äitinsä kuolleen, vaikka oikeasti tämä asui kauempana Koujin kaksoisveljen Kouichin kanssa. Kouji ja Kouichi eivät tienneet toisistaan ja tutustuivat vasta myöhemmin Kouichin liityttyä lasten joukkoon. Kuitenkin Koujista ja Kouichista tuli hyvin läheiset.

Koujin Digimon-muodot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kouji pitää hallussaan AncientGarurumonin Valon spiritiä.

 • Lobomon (jap. Wolfmon): Kouji käyttää (engl. Human Spirit of Light)-nimistä henkeä muuttuessaan Lobomoniksi.
 • KendoGarurumon (jap.Garmmon): Kouji käyttää (engl. Beast Spirit of Light-nimistä henkeä muuttuakseen KendoGarurumoniksi.
 • BeoWolfmon: Kun Kouji yhdistää molemmat Valon spiritit,hänestä tulee Beowolfmon. Beowolfmonilla on Lobomonin pää ja KendoGarurumonin kädet.
 • MagnaGarurumon: Koujista tulee MagnaGarurumon, kun hän yhdistää Valon, Pimeyden, Ukkosen, Veden and Teräksen henget.
 • Susanoomon: Susanoomon tulee,kun kaikki 20 Muinaisten Soturien jättämää spiritiä on yhdistetty. Susanoomonilla on 10 Legendaaristen Soturien voimat.

Koushiro Izumi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Koushiro Izumi (jap. 泉 光子郎, Izumi Kôshirô, engl. Izzy Izumi) on fiktiivinen 10-vuotias poika Digimon-sarjassa. Hän on saman ikäinen kun Mimi Tachikawa. Koushiron digimonkumppani on Tentomon. Koushiron tunnus on Tieto/Viisaus. Koushiro on luonteeltaan hyvin utelias ja kohtelias. Koushiron japaninkielinen ääninäyttelijä sarjoissa Digimon Adventure ja Digimon Zero Two oli Umi Tenjin ja elokuvasarjassa Digimon Adventure tri. Mutsumi Tamura. Koushiron englanninkielinen ääninäyttelijä oli Mona Marshall. Digimon Adventuren jaksosta 27 lähtien Koushiron suomenkielinen ääninäyttelijä oli Santeri Kaleva.

Koushiro on tietokoneasiantuntija ja käyttää paljon ajastaan etsimällä tietoa keltaisesta kannettavasta tietokoneestaan. Hänellä onkin se aina mukanaan. Koushiro on adoptoitu, hänen vanhempansa kuolivat auto-onnettomuudessa, joten hänen isänsä veli adoptoi Koushiron. Koushiro oli kuullut eräänä iltana adoptiovanhempiensa keskustelun ja saanut selville,että nämä eivät olleet hänen oikeat vanhempansa. Koushiro pakeni todellisuutta tietokonemaailmaan ja luullut, että se auttaisi häntä unohtamaan tragedian.

Digimon Zero Two[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kolme vuotta myöhemmin Koushiro on 13-vuotias ja yläasteella, hän auttaa uusia valittuja lapsia aina kun pystyy.

25 vuotta myöhemmin[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Koushiro tutkii Digimaailmaa. Hänellä on tytär, jonka digimonkumppani on Motimon. Koushiron kumppania ei näytetä.

Maki Himekawa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Maki Himekawa (jap. 姫川 マキ, Himekawa Maki) on Digimon Adventure tri. -elokuvasarjassa esiintyvä hahmo. Himekawa oli alun perin yksi viidestä alkuperäisestä Valitusta lapsesta ennen Taichi Yagamin ja muiden aikaa. Nykyään hän kuuluu Japanin hallituksen organisaatioon, joka tarkkailee digimonien toimia. Himekawan japaninkielinen ääninäyttelijä on Yūko Kaida ja englanninkielinen ääninäyttelijä Cherami Leigh.

Hänen digimonkumppaninsa oli Bakumon, joka taisteli Ultimate-muodossaan Megadramonina Pimeyden valtiaita vastaan. Lopulta Digimaailman rauhaa ja tasapainoa valvova Homeostasis asettui Himekawan kehoon ja antoi tämän Digivicelle voimaa saada neljän muun lapsen kumppanit digivoitumaan Ebonwumoniksi, Zhuqiaomoniksi, Qinglongmoniksi ja Baihumoniksi, jotka keskittivät kaiken voimansa Megadramoniin, joka voitti Pimeyden valtiaat, mutta kuoli eikä syntynyt uudelleen niin kuin digimonit yleensä. Himekawa piti kumppaninsa kohtaloa epäreiluna ja yritti opiskella niin ahkerasti, että löytäisi keinon "uudelleenkäynnistää" Digimaailman. Hän toivoi siten saavansa Bakumonin takaisin ja voivansa olla jälleen Valittu lapsi. Sitten Nishijima myös tunnusti tunteensa hänelle, mutta aluksi Himekawa vain nauroi ajatukselle.

Kolme vuotta BelialVamdemonin kukistumisen jälkeen, aikuiseksi varttunut Himekawa työskenteli hallitukslle. Hän oli avustanut Mochizukin perhettä muutossa Tottorista Tokioon ja oli Nishijimaa korkeammassa asemassa. Hän piti tarkasti silmässä Meiko Mochizukin digimonkumppania, Meicoomonia, ja tiesi alusta asti tämän olevan digimonien villiintymisen ja sähköhäiriöitä aiheuttavan tartunnan lähde. Meicoomonin villiinnyttyä ja tapettua Leomon, Himekawalla oli salaa tyytyväinen ilme. Hän kertoi myöhemmin kumppanidigimoneille uudelleenkäynnistyksestä ja uskotteli sen olevan viimeinen keino tartunnan pysäyttämiseksi. Mutta uudelleenkäynnistyksen tapahduttua ja Valittujen lasten mentyä Digimaailmaan, Himekawa seurasi heitä ja tapasi pahaksi kääntyneen Gennain, joka oli aiemmin salaa viestitellyt Himekawan kanssa ja antanut ohjeita. Nishijima löysi myöhemmin heidän salaiset tiedostonsa Projekti R:stä, jossa paljastui että Himekawa ja Gennai olivat osana Yggdrasilin suunnitelmaa varmistaneet Digimaailman ajautumisen tilaan, jossa se piti uudelleenkäynnistää. Kun Himekawa lopulta löytää Bakumonin, jonka pitäisi olla herännyt henkiin, Bakumon ei kuitenkaan muistanut häntä, jolloin Himekawa menetti järkensä ja yritti epätoivoisesti saada Bakumonin muistamaan hänet. Bakumon pakeni, mutta Himekawa yritti etsiä hänet. Huomatessaan Digimaailman vääristymät, hän mielipuolisesti uskoi saavansa Bakumonin luottamuksen ja että tällä kertaa hän tulisi pelastamaan Digimaailman ilman uhrauksia. Hän ajautui lopulta Pimeyden Merelle, raivosi sen asukkaille ja yritti epätoivoisesti huutaa Bakumonia palaamaan. Lopulta aallot nielaisivat hänet ja hän alkoi upota meren pohjaan, jolloin hän oletettavasti hukkui.

Meiko Mochizuki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Meiko Mochizuki (jap. 望月 芽心, Mochizuki Meiko) on 17-vuotias tyttö Digimon Adventure tri. -elokuvasarjassa. Meikon digimonkumppani on Meicoomon. Meikon japaninkielinen ääninäyttelijä on Miho Arikawa ja englanninkielinen ääninäyttelijä Cristina Vee.

Meiko on luonteeltaan ujo ja helposti nolostuva. Hänellä on pitkät mustat hiukset ja silmälasit. Hän tapasi kumppaninsa Meicoomonin ja sai oman Digivicensa syksyllä 1999, kun hän asui perheensä kanssa Tottorissa. Meikon isä oli tiedemies ja tutkittuaan Meicoomonia, havaitsi sillä erikoisia voimia. Mutta ollessaan erossa Meikosta ja ollessaan tutkimusten aikana häkissä, Meicoomon tunsi itsensä ahdituneeksi ja alkoi mystisesti riehaantua. Vain Meikon läsnäolo sai hänet rauhoittumaan. Kun Meikon perhe muutti kuusi vuotta myöhemmin Tokioon, hänet siirrettiin samalla luokalle Taichin ja Soran kanssa. Alphamonin hyökkäyksen jälkeen hän paljasti näille ja kuudelle muulle Valitulle lapselle oman Digivicensa ja esitteli Meicoomonin. Tokiossa oli tapahtunut salaperäisiä sähköhäiriöitä ja ihmisten maailmaan oli ilmestynyt mystiselle tartunnalle altistuneita digimoneja. Digimon-keisariksi naamioituneen ja Yggdrasilin puolelle kääntyneen Gennain sekä Imperialdramonin hyökkäyksen jälkeen, Meicoomon yllättäen villiintyi ja kävi ilmi, että Meicoomon oli tartuntojen lähde. Tietäen Meicoomonin olleen erityinen digimon, Meiko syytti itseään kaikesta eikä tuntenut ansaitsevansa olla Valittu lapsi. Hän kuitenkin myöhemmin seurasi muita Valittuja lapsia Digimaailmaan pyytääkseen Meicoomonilta anteeksi, mutta Gennain uhkaillessa Meikon henkeä, Meicoomon antoi itsensä jälleen villiintyä. Lopulta paljastui, että Meicoomon syntyi "Librasta", joka oli Apocalymonin voimien jäänne ja edusti koko Digimaailman pimeää puolta. Meikosta oli tehty Valittu lapsi, jotta se pysyisi tasapainossa. Mutta pimeyden voiman oltua liian pitkään pidäteltynä, Meiko ei enää saanut Meicoomonia rauhoittumaan, joten Homeostasis ja Huckmon päättivät, että Meicoomon on tuhottava. Epätoivoisen taistelun jälkeen Meiko ja Taichi olivat melkein valmiita antamaan sen tapahtua, koska muuta keinoa maailman pelastamiseksi ei ollut ja jotta Meicoomon voisi vapautua tuskistaan. Mutta toiset uskoivat yhä, että olisi olemassa keino, jolla Meicoomon voitaisiin pysäyttää tuhoamatta häntä, vaikka se tarkoittaisi Yggdrasilin lisäksi myös Homeostasiksen vastustamista. Meiko masentui lopulta niin pahasti, että pyytää toisia tuhoamaan Meicoomonin. Myöhemmin Meikon avulla Koushiro onnistuu avaamaan Meicoomonin tiedoston, mikä palauttaa kaikki digimonien muistot. Lopulta Meikon Digivicen antamilla voimilla Hououmon, HerculesKabuterimon, Rosemon, Vikemon, Seraphimon ja Holydramon yhdistyvät Omnimonin kanssa, joka siirtyy normaalista muodostaan Merciful Modeen ja tuhoaa Ordinemonin sekä kaiken Meicoomonin datan. Meicoomon ehtii ennen kuolemaansa kiittää Meikoa tämän kärsimysten lopettamisesta. Tapahtumien jälkeen Meiko muutti perheineen takaisin Tottoriin, mutta pysyi yhteyksissä Taichiin ja muihin, saaden heiltä jokaiselta jopa joululahjat.

Mimi Tachikawa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mimi Tachikawa (jap. 太刀川 ミミ, Tachikawa Mimi) on 10-vuotias tyttö Digimon-animesarjasta. Mimin digimonkumppani on Palmon. Mimin tunnus on Viattomuus/Rehellisyys. Mimin japaninkielinen ääninäyttelijä sarjoissa Digimon Adventure ja Digimon Zero Two oli Ai Maeda ja elokuvasarjassa Digimon Adventure tri. Hitomi Yashida. Mimin englanninkielinen ääninäyttelijä oli Philece Sampler. Digimon Adventuren jaksosta 27 lähtien Mimin suomenkielinen ääninäyttelijä oli Henna Haverinen.

Mimi on hemmoteltu ja luonteeltaan "isän pikku prinsessa" eli hän rakastaa ylellisyyttä ja sitä että häntä palvellaan. Hän on myös aika herkkä, turhamainen ja usein valittava, mutta silti huolehtivainen ja kiltti. Palmonin avulla Mimistä on tullut vahvempi ihminen. Mimillä on iso vaaleanpunainen lierihattu ja punainen mekko. Hänen perheestään tiedetään ainakin äiti ja isä.

Digimon Zero Two[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mimi on 13-vuotias ja yläasteella. Hänen hiustyylinsä ja vaatetuksensa on muuttunut, ja muuttuu Digimon Zero Twon aikana lisää.

25 vuotta myöhemmin[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mimistä on tullut kuuluisa kokki ja hänellä on oma ruokaohjelma. Hänellä on poika, jolla on Tanemon. Mimin puolisosta ei tiedetä.

Miyako Inoue[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Miyako Inoue (englanninkielisessä versiossa Yolei ja suomeksi dubatuissa jaksoissa Kyo) on nuori 12 vuotias tyttö sarjassa Digimon Zero Two. Hänen digimonkumppaninsa on Hawkmon. Miyakon japaninkielinen ääninäyttelijä oli Rio Natsuki, englanninkielinen ääninäyttelijä Tifanie Christun ja suomenkielinen ääninäyttelijä Mirjami Heikkinen.

25 vuotta myöhemmin[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Miyako on naimisissa Kenin kanssa. Hänellä on tytär, jolla on Poromon, poika, jolla on Minomon, ja poikavauva, jolla on Leafmon.

Sora Takenouchi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sora Takenouchi (jap. 武の内 空, Takenouchi Sora) on 11-vuotias tyttö Digimon-animesarjasta. Hän on samanikäinen kuin Taichi ja Yamato. Hänen digimonkumppaninsa on Piyomon. Sora on japania ja tarkoittaa taivasta. Soran tunnus on Rakkaus. Soran japaninkielinen ääninäyttelijä sarjoissa Digimon Adventure ja Digimon Zero Two oli Yūko Mizutani ja elokuvasarjassa Digimon Adventure tri. Suzuko Mimori. Soran englanninkielinen ääninäyttelijä oli Colleen O’Shaughnessey. Digimon Adventuren jaksosta 27 lähtien Soran suomenkielinen ääninäyttelijä oli Tiina Bergström.

Sora on poikamainen, mutta hän esittää äitihahmoa joillekin lapsille, varsinkin Takerulle ja Hikarille. Sora pelasi jalkapalloa samassa joukkueessa kuin Taichi, mutta hänen äitinsä Toshiko halusi, että Sora lopettaa jalkapallon ja keskittyy enemmän kukkien asetteluun (ikebana,生花). Kiitos Piyomonin, Soran ja hänen äitinsä onnistui sopia ja heidän välinsä paranivat. Soralla on oranssit hiukset, oranssit silmät ja sininen hattu.

Digimon Zero Two[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kolme vuotta myöhemmin Soralta häviää poikamaisuus, ja hän opettelee kukkien asettelua. Sora on muutenkin luonteeltaan paljon rauhallisempi ja varmempi. Sora ei enää pelaa jalkapalloa, mutta hän pelaa tennistä.

25 vuotta myöhemmin[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sora suunnittelee ammatikseen kimonoita, ja hän on naimisissa Yamaton kanssa. Heillä on kaksi lasta, tytär, jolla on Pyocomon sekä poika, jolla on Tsunomon.

Takeru Takaishi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Takeru Takaishi (jap. 高石 タケル, Takaishi Takeru) on fiktiivinen hahmo Digimon-sarjassa. Takerun japaninkielinen ääninäyttelijä sarjassa Digimon Adventure oli Hiroko Konishi, sarjassa Digimon Zero Two Taisuke Yamamoto ja elokuvasarjassa Digimon Adventure tri. Junya Eroki. Takerun englanninkielinen ääninäyttelijä sarjassa Digimon Adventure oli Wendee Lee, sarjassa Digimon Zero Two Doug Erholtz ja elokuvasarjassa Digimon Adventure tri. Johnny Yong Bosch. Takerun suomenkielinen ääninäyttelijä Digimon Adventuressa jaksosta 27 lähtien oli Santeri Kaleva. Digimon Zero Twossa Takerun suomenkielinen ääninäyttelijä oli Aksu Palmén.

Takeru on Yamaton 8-vuotias pikkuveli. Hänen tunnuksensa on toivo ja hänen digimonkumppaninsa on Patamon. Takeru on iloinen ja joskus nokkelakin poika, mutta ensimmäisen tuotantokauden alussa jolloin hän oli valituista lapsista nuorin, hänelle sattui usein itkukohtauksia ja hän välillä tunsi itsensä heikoksi isompien ympärillä. Yamato suhtautuukin Takeruun varsin ylisuojelevaisesti. Takeru kuitenkin kasvaa veljensä hoivasta ajan myötä ja oppii vaaran kohdatessa huolehtimaan itsestään. Zero Two -sarjassa Takeru on viidenellä luokalla, samalla kuin Hikari ja Daisuke. Hän on hyväkäytöksinen, tyyni, lujatahtoinen ja varmaotteisempi kuin pienempänä. Hänellä on jotain ihastuksen kaltaista säpinää Hikarin kanssa, mutta ei varsinaisesti mitään syvällisempää.

25 vuotta myöhemmin[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Takerusta tuli kirjailija ja hän kirjoitti kirjan hänen ja tovereidensa seikkailuista. Takerulla on yksi poika, jonka digimonkumppani on Tokomon.

Tomoki Himi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tomoki Himi (jap. 氷見 友樹, Himi Tomoki, engl. Tommy Himi) on fiktiivinen poika Digimon Frontier -animesarjassa. Hän on yksi sarjan kuudesta päähahmosta sekä sarjassa olevan lapsijoukon nuorin. Sarjassa lapset voivat itse muuttua digimoneiksi.

Luonne ja ulkonäkö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ensimmäisessä jaksossa kaksi poikaa työntää Tomokin vasten hänen tahtoaan junaan, joka vie lapset Digimaailmaan. Tomoki on ensin peloissaan ja tahtoo palata kotiin, mutta Takuya saa suostuteltua hänet jäämän, kun turvallista paluukeinoa ei löydy.

Tomoki on joskus pelkurimainen ja itkupilli, mutta hän on realistinen, eikä roiku pää pilvissä. Tomoki pitää sarjan toista hahmoa Takuya Kanbaraa sankarinaan. Sarjan edetessä Tomoki oppii pitämään puoliaan ja jopa taistelemaan omia taistelujaan tullen rohkeammaksi ja itsenäisemmäksi. Tomokilla on ruskeat hiukset ja iso, oranssi lippalakki.

Tomokin Digimon-muodot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tomoki pitää hallussaan AncientMegatheriummonin Jään henkeä (engl. Human Spirit of Ice), jolla hän voi muuttua digimoniksi.

 • Kumamon (jap. Chakmon): Tomoki käyttää Jään henkeä muuttuakseen Kumamoniksi.
 • Blizzarmon (eng. Korikakumon): Beast Spirit of Ice -hengellä Tomoki muuttuu Blizzarmoniksi.
 • Daipenmon: Yhdistämällä molemmat Jään henget Tomoki voi muuttua Daipenmoniksi.
 • Susanoomon: Muinaisten Soturien jättämät henget ovat Susanoomonissa. Susanoomonilla on myös 10 Legendaaristen Soturien voimat.

Yamato Ishida[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yamato Ishida

Yamato Ishida (engl. Matt Ishida), (jap. 石田 ヤマト, Ishida Yamato) on 11-vuotias poika Digimon-animesarjasta. Yamaton Digimon-kumppani on Gabumon. Yamatolla on 8-vuotias pikkuveli Takeru, johon hän suhtautuu ylisuojelevasti. Sarjassa esiintyvät myös veljesten vanhemmat jotka ovat kuitenkin eronneet. Yamato asuu isän luona ja Takeru äidin luona. Yamaton tunnus on ystävyys. Yamaton japaninkielinen ääninäyttelijä sarjoissa Digimon Adventure ja Digimon Zero Two oli Yūto Kazama ja elokuvasarjassa Digimon Adventure tri. Yoshimasa Hosoya. Yamaton englanninkielinen ääninäyttelijä sarjoissa Digimon Adventure ja Digimon Zero Two oli Michael Reisz ja elokuvasarjassa Digimon Adventure tri. Vic Mignogna. Digimon Adventuren jaksosta 27 lähtien Yamaton suomenkielinen ääninäyttelijä oli Petteri Halmela.

Yamato on hiljainen, vetäytyvä ja sisäänpäin suuntautuva persoona. Vaikka johtajuus ei ole Yamatolle tärkeää, hänelle tulee usein Taichin kanssa kinaa. Yamatolla on vaalea tukkapehko, vaikkakin pienempi kuin Taichilla, ja siniset silmät. Yamatolla on huuliharppu mukanaan, ja hän soittaa sitä joskus.

Digimon Zero Two[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yamato on 14-vuotias ja yläasteella. Hänen ja Taichin ystävyys on parempi, mutta vielä on vähän kilpailuhenkisyyttä. Yamato soittaa rokkibändissä nimeltä The Teenage Wolves (Teinisudet). Jun Motomiya, Daisuken sisko, on Yamaton ykkösfani, usein jopa liiallisuuteen asti ja heidän tultuaan sattumalta Daisuken kautta tutuiksi pyrkii Jun aina hänen kanssaan läheisiin ja kahdenkeskisiin hetkiin ja tilanteisiin, jotka eivät ole oikeastaan ollenkaan Yamaton mieleen.

25 vuotta myöhemmin[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yamatosta tuli ensimmäinen astronautti, jolla on digimonkumppani ja hän meni naimisiin Soran kanssa. Heillä on kaksi lasta, tytär, jolla on Pyocomon ja poika, jolla on Tsunomon.

Triviaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yamaton ja Takerun nimet viittaavat legendaariseen japanilaiseen prinssiin Yamato-dynastialla, Yamato Takeruun.

Yggdrasil[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yggdrasil (englanninkielisissä versioissa King Drasil) on fiktiivinen hahmo Digimon-sarjassa. Yggdrasil on Digimaailmaa hallitseva päätietokone jota useat digimonit pitävät jumalanaan. Yggdrasilin hyökkäyksiä ovat Crystal Shards, Huge Crystal ja Self-Repair. Yggdrasil komentaa 13 Royal Knightsia, jotka suojelevat häntä ja Digimaailmaa. Yggdrasil on saanut nimensä maailmanpuusta norjalaisessa mytologiassa. Mangassa Digimon Next Yggdrasil esiintyy Digimaailman hallitsijana ja järjestelmämaailman (engl. System World). Lähetettyään Norn Mikiharan ihmisten maailmaan, Yggdrasil fuusioitui Barbamonin kanssa nähtyään ihmisten digimoneille aiheutetun kärsimyksen. Barbamonin tuhouduttua Yggdrasilkin tuhoutui jolloin Nornista tuli uusi Yggdrasil.

Elokuvassa Digital Monster X-Evolution Yggdrasil esiintyi sinisenä kuplana jalustallaan. Kun Digimaailma tuli niin ylikansoitetuksi ettei Yggdrasil kyennyt enää hallitsemaan sitä, hän päätti luoda uuden Digimaailman ja pyyhkiä suurimman osan digimoneista pois X-viruksella käynnistäen Project Ark nimellä tunnetun suunnitelman. Osa selvinneistä digimoneista saivat X-Antibodyn, joka suojasi heitä X-virukselta ja he asettuivat uuteen Digimaailmaan mikä ei kuulunut Yggdrasilin suunnitelmaan. Yggdrasil määräsi palvelijansa Omnimonin tuhoamaan nämä X-digimonit. Saavuttaakseen tavoitteensa Yggdrasil loi kokeellisen olennon Dorumonin, jonka datasta syntyivät myöhemmin DexDoruGreymon, DexDorugoramon ja Dexmon. Selvittääkseen johtajansa aikeet Gallantmon kääntyi Yggdrasilia vastaan ja liittyi X-digimoneihin. Myöhemmin Dorumon kehittyi Alphamoniksi joka onnistui vakuuttamaan Omnimonin kohtaamaan Yggdrasilin. Alphamon onnistui kukistamaan DexDorugoramonin ja Dexmonin mutta kuoli itse antaen X-Antibodynsä Omnimonille, joka muuttui X-muotoonsa. Omnimon X tuhosi Yggdrasilin All Delete hyökkäyksellään minkä seurauksena Digimaailma syntyi uudelleen. Myöhemmin Omnimon ja Gallantmon keskustelivat Project Arkin todellisesta tarkoituksesta.

Digimon Data Squadissa Yggdrasil esiintyy Digimaailman valtiaana. 10 vuotta ennen sarjan alkua BanchoLeomon ja Spencer Damon (Marcus Damonin isä) löysivät Yggdrasilin kukistettuaan Craniamonin taistelussa. Yggdrasil ilmestyi heille maailmanpuun muodossa. Kuratan hyökättyä Digimaailmaan ja aloitettua massiivisen digimonien massamurhan aallon, Yggdrasil alkoi uskoa kaikkien ihmisten olevan uhka ja vangitsi Spencerin. Yggdrasil määräsi Royal Knightsit tuhoamaan Spencerin kuultuaan Merukimonin kuolemasta. Spencerin sielu kuitenkin siirtyi BanchoLeomoniin joka onnistui pakenemaan. Yggdrasil itse asettui Spencerin kehoon ottaen hänen olomuotonsa. Yggdrasil määräsi Royal Knightsit hyökkäämään ihmisten maailmaan ja tuhoamaan ihmiset pelastaakseen Digimaailman. Lapset onnistuivat kuitenkin torjumaan hyökkäyksen ja lopulta kohtasivat Yggdrasilin. BanchoLeomon nappasi Yggdrasilin ja pyysi Marcusta tuhoamaan heidät jotta Spencerin sielu vapautuisi. ShineGreymon tuhosi heidät mutta tämä osoittautui turhaksi kun Yggdrasil muuntautui robottimaiseksi olennoksi ja siirtyi ihmisten maailmaan. Yggdrasil kukisti lasten digimonit taistelussa ja pyrki saamaan sekä Digimaailman että ihmisten maailman törmäämään toisiinsa. Yggdrasil kertoi lapsille olevansa tietokone, joka suunniteltiin hallitsemaan Digimaailman elämää. Kuratan aikeiden takia Yggdrasil menetti luottamuksen ihmisiin ja halusi aloittaa alusta tuhoamalla molemmat maailmat. Royal Knightsit kääntyivät Yggdrasilia vastaan ja alkoivat avustaa Craniamonia pitämään maailmat erillään. Viimeisessä taistelussa Fuji-vuorella Marcus ja Agumon onnistuivat murtamaan Yggdrasilin rintapanssarin minkä seurauksena Yggdrasil ilmestyi oikeassa muodossaan, kristallisoituna naishahmona. Marcus iski Yggdrasilia kasvoihin murtaen sen jolloin Yggdrasil tuhoutui lopullisesti. Ennen tuhoutumistaan Yggdrasil tunnusti tappionsa sanoen ymmärtävänsä nyt elämisen arvon ja viimeisenä tekonaan toi Spencer Damonin takaisin elävien kirjoihin. Yggdrasilin tuhon myötä Digimaailma jäi ilman johtajaa jolloin lapset palasivat korjaamaan Digimaailman ja Marcus ja Agumon ryhtyivät virallisiksi rauhanpitäjiksi.

Elokuvasarjassa Digimon Adventure tri. Yggdrasil mainittiin olentona, joka toisin kuin Homestasis, uskoi että ihmisten ja digimonien ei olisi koskaan pitänyt tietää toistensa olemassaolosta, pitäen kumppanidigmoneja pelkkinä ihmisten orjina. Hänen puolelleen aivopesty Gennai kuvaili uudelleenkäynnistyksen ja Meicoomonin levittämän tartunnan olevan Yggdrasilin suunnitelmaa. Uudelleenkäynnistys pyyhki kaiken tiedon ihmisten olemassaolosta pois digimonien mielestä ja toi takaisin kaikki ne digimonit, jotka eivät olleet syntyneet uudelleen. Ja varmistaakseen, etteivät ihmiset enää ikinä astuisi Digimaailmaan tai väärinkäyttäisi sen tietoa, Alphamon ja Gennai käyttivät Meicoomonia ja tartutettuja digimoneja todellisen maailman valloittamiseksi. Hän myös manipuloi puolelleen Maki Himekawan, joka oli ollut yksi viidestä alkuperäisestä Valitusta lapsesta ennen Taichi Yagamin ja muiden aikaa. Himekawa itse halusi toteuttaa uudelleenkäynnistyksen nähdäkseen jälleen oman digimonkumppaninsa Bakumonin, joka oli uhrannut kykynsä syntyä uudelleen kukistaakseen Pimeyden valtiaat. Gennai itse kertoi korruption alaisena totuuden Taichille ja muille, Himekawan tovereihin kuuluneen Daigo Nishijiman kuultua asiasta Hackmonilta, jonka Homeostasis oli nimittänyt Gennain tilalle uudeksi viestintuojakseen. Yggdrasilin suunnitelma eteni viimeiseen vaiheeseensa, kun Meicoomonin Mega-muoto Raguelmon sekä Tailmonin korruptoitunut Mega-muoto Ophanimon Falldown Mode yhdistyivät Ordinemoniksi, joka alkaa nielaista todellisen maailman osaksi Digimaailmaa. Valitut lapset saavat Tailmonin irrotettua Ordinemonista, mutta Yggdrasil korvaa menetetyn datan uudella korruptoituneella datalla. Lapset ja Omnimon Merciful Mode joutuvat Yggdrasilin suunnitelman pysäyttämiseksi tuhoamaan Ordinemonin niin, että Meicoomon kuolee lopullisesti. Homeostasis pakottaa Yggdrasilin sammumaan, mutta korruptoituneena pysynyt Gennai kerää Meicoomonin korruption aiheuttaneen jäänteen Apocalymonin datasta talteen ja pakenee.

Yukio Oikawa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yukio Oikawa on Digimon Zero Two -sarjassa esiintyvä fiktiivinen hahmo. Hän oli nuorempana erään Iori Hidan isän Hirokin ystävä. He molemmat olivat tietoisia Digimaailmasta ja unelmoivat pääsevänsä sinne. Hirokin kuoltua useita vuosia myöhemmin Vamdemon teki sopimuksen murtuneen ja epätoivoisen Oikawan kanssa ja lupasi auttaa tätä pääsemään Digimaailmaan, jos tämä luopuisi omastatunnostaan ja alkaisi kerätä "Pimeyden siemeniä". Luotuaan Mummymonin ja Archnemonin Oikawa pystyi tarkastelemaan tilannetta Digimaailmassa ja löydettyään Ken Ichijojin, yhden Valituista lapsista, hän teki tästä Digimon-keisarin ja asetti tämän rakennuttamaan Pimeyden Torneja. Valittujen lasten yrityksistä huolimatta Oikawan onnistui kerätä tarpeeksi "Pimeyden siemeniä" satunnaisista lapsista ja näiden kanssa hän matkusti tietokoneen läpi maailmaan, jota luuli ensin Digimaailmaksi. Osoittautui, ettei kyseessä ollut Digimaailma, vaan jokin toinen ulottuvuus, jossa kaikki toiveet toteutuvat. Siellä Vamdemon paljasti itsensä ja tuli ulos Oikawasta, joka oli loppujen lopuksi hyvin heikossa kunnossa. Juuri, kun hän Vamdemonin kukistuksen jälkeen pääsi Digimaailmaan ja sai oman digimonkumppanin Datirimonin, hän hajosi dataksi ja jäi sieluna leijailemaan Digimaailman ympärille.