Digimonin sivuhahmot

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Digimon-tuotesarjan sivuhahmoja.

Daisuke Motomya[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Daisuke Motomya (engl. Davis Motomya) on 11-vuotias poika Digimon Zero Two -sarjasta. Hänen digimonkumppani on V-mon. Daisuken tunnuksina ovat Taichilta peritty Rohkeuden Tunnus ja Yamatolta peritty Ystävyyden Tunnus. Daisuke onkin joukkonsa rohkein ja hyvin temperamenttinen jonka takia hän joskus syyllistyy hiukan hölmöilemiseen. Daisuke on ihastunut Hikariin. Daisuken japaninkielisenä äänenä on Reiko Kiuchi, englanninkielisenä äänenä Biran Donovan ja suomenkielisenä äänenä Jan Lindroos.

25 vuotta myöhemmin[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Daisukesta tuli menestyvä liikemies. Hän on naimisissa ja hänellä on poika jolla on Chibimon

Iori Hida[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Iori Hida (engl. Cody Hida, (jap. 火田 伊織, Hida Iori) on 9-vuotias poika Digimon Zero Two -sarjasta. Hän on joukosta nuorin ja vakavin. Iorin digimonkumppani on Armadimon. Iorilla on sekä Koushirolta peräisin oleva Viisauden että Joen Luotettavuuden Tunnus. Iorin japaninkielinen ääni on Megumi Urawa, englanninkielinen ääni Philece Sampler ja suomenkielinen ääni Jan Lindroos.

Iori on joukosta nuorin,mutta hän on vakava,kypsynyt ja rauhallinen. Iori harrastaa kendoa. Hänen valmentajansa on Chikara Hida,joka on Iorin isoisä. Iorilla ei ole isää, hän kuoli Iorin ollessa pieni; Iorin isä oli itse asiassa lasten viimeisen arkkivihollisen, kolmessa viimeisessä jaksossa ilmaantuneen BelialVamdemonin huijaaman Yukio Oikawan ainoa ystävä, ja he tosiasiassa "loivat" Digimaailman.

25 vuotta myöhemmin[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Iorista on tullut asianajaja. Hän on naimisissa, ja hänellä on tytär, jolla on Upamon.

Izumi Orimoto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Izumi Orimoto (engl.Zoe Orimoto), (jap. 織本 泉 , Orimoto Izumi) on tyttö Digimon Frontier -sarjassa.

Luonne ja ulkonäkö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Izumi on lapsijoukon ainoa tyttö. Hän syntyi Japanissa, mutta muutti Italiaan (Italian Digimon-dubbauksessa Izumi asui Italiassa mutta muutti Japaniin, eli toisin päin). Hän halusi ystävystyä, mutta jouduttuaan muuton takia vaihtamaan koulua niin usein, hän ei saanut mahdollisuutta. Takuya ja Junpei ovat ihastuneet Izumiin. Izumilla on lila hattu, raitapaita ja lila liivi.

Izumin Digimon-muodot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Izumilla on hallussaan AncientIrismonin Tuulen spirit.

 • Fairymon: Izumista tulee Fairymon engl. Human Spirit of Wind-nimistä spiritiä.
 • Shutumon: Izumi käyttää engl. Beast Spirit of Wind-spiritiä muuttuakseen Shutumoniksi.
 • Susanoomon: 20 Muinaisten Soturien jättämää spiritiä on yhdistetty tässä digimonissa.Sillä on 10 Legendaarisen Soturin voimat.

Junpei Shibayama[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Junpei Shibayama (jap. 柴山 純平 , Shibayama Junpei, engl. J.P.Shibayama) on poika Digimon Frontier-sarjassa. Hän on joukosta vanhin.

Luonne ja ulkonäkö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sarjan alussa Junpei oli mustasukkainen Takuyaa kohtaan, kun Tomoki Himi piti Takuyaa sankarinaan, ja että Takuyalla oli enemmän Digimon-muotoja. Junpei on ihastunut Izumiin, mutta Junpei ei saanut kylläkään vastakaikua. Junpeilla on sininen puku.

Junpeilla näyttää olevan salainen yksin jäämisen pelko – kuitenkin hän oli ihmisten ympäröimä, mutta hänestä tuntui, ettei hänellä ole siltikään oikeata ystävää.

Junpein Digimon-muodot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Junpeilla on hallussaan AncientBeetmonin Ukkosen spirit.

 • Blitzmon: Kun Junpei käyttää Human Spirit of Thunder -nimistä spiritiä, hän muuttuu Blitzmoniksi.
 • Bolgmon: Junpei käyttää Beast Spirit of Thunder -nimistä spiritiä muuttuakseen Bolgmoniksi.
 • Susanoomon: Susanoomonilla on 20 Muinaisen Soturin spiritit ja 10 Legendaarisen Soturin voimat.

Kouji Minamoto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kouji Minamoto (jap. 源 輝二, Minamoto Kouji) on poika Digimon Frontier-sarjassa.

Luonne ja ulkonäkö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kouji on joukon hiljaisin ja vetäytyvin. Sarjan alussa hän toimi muun lapsijoukon ulkopuolella yksinään, mutta tavattuaan Junpein ja Tomokin ja pelastettuaan heidät, Kouji alkoi vähitellen liikkua joukon mukana. Kun Kouji sai kännykkäänsä oudon viestin, hän oli ostamassa kukkia äitipuolelleen. Kouji meni maan alle ja meni Digimaailmaan vievään junaan.

Koujilla on päässään huivi ja päällään sininen takki.

Perhe[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kun Kouji sai kännykkäänsä kutsun Digimaailman, hän oli ostamassa kukkia äitipuolelleen. Koujin isä oli kertonut Koujille hänen oikean äitinsä kuolleen, vaikka oikeasti tämä asui kauempana Koujin kaksoisveljen Kouichin kanssa. Kouji ja Kouichi eivät tienneet toisistaan ja tutustuivat vasta myöhemmin Kouichin liityttyä lasten joukkoon. Kuitenkin Koujista ja Kouichista tuli hyvin läheiset.

Koujin Digimon-muodot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kouji pitää hallussaan AncientGarurumonin Valon spiritiä.

 • Wolfmon: Kouji käyttää (engl. Human Spirit of Light)-nimistä spiritiä muuttuessaan Wolfmoniksi.
 • Garmmon: Kouji käyttää (engl. Beast Spirit of Light-nimistä spiritiä muuttuakseen Garmmoniksi.
 • Beowulfmon: Kun Kouji yhdistää äskeiset spiritit,hänestä tulee Beowulfmon. Beowulfmonilla on Wolfmonin pää ja Garmmonin kädet.
 • MagnaGarurumon: Koujista tulee MagnaGarurumon,kun hän yhdistää Valon, Pimeyden, Ukkosen, Veden and Teräksen spiritit.
 • Susanoomon: Susanoomon tulee,kun kaikki 20 Muinaisten Soturien jättämää spiritiä on yhdistetty. Susanoomonilla on 10 Legendaaristen Soturien voimat.

Koushiro Izumi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Koushiro Izumi (jap. 泉 光子郎, Izumi Kôshirô, engl. Izzy Izumi) on fiktiivinen 10-vuotias poika Digimon-sarjassa. Hän on saman ikäinen kun Mimi Tachikawa. Koushiron digimonkumppani on Tentomon. Koushiron tunnus on tieto. Koushiro on luonteeltaan hyvin utelias ja kohtelias. Jaksosta 27 lähtien Koushiron suomenkielinen ääninäyttelijä oli Santeri Kaleva, Japanissa Koushiron ääninäyttelijä oli Umi Tenjin.

Koushiro on tietokoneasiantuntija ja käyttää paljon ajastaan etsimällä tietoa keltaisesta kannettavasta tietokoneestaan. Hänellä onkin se aina mukanaan. Koushiro on adoptoitu, hänen vanhempansa kuolivat auto-onnettomuudessa, joten hänen isänsä veli adoptoi Koushiron. Koushiro oli kuullut eräänä iltana adoptiovanhempiensa keskustelun ja saanut selville,että nämä eivät olleet hänen oikeat vanhempansa. Koushiro pakeni todellisuutta tietokonemaailmaan ja luullut, että se auttaisi häntä unohtamaan tragedian.

Digimon Zero Two[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kolme vuotta myöhemmin Koushiro on 13-vuotias ja yläasteella, hän auttaa uusia valittuja lapsia aina kun pystyy.

25 vuotta myöhemmin[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Koushiro tutkii Digimaailmaa. Hänellä on tytär, jonka digimonkumppani on Motimon. Koushiron kumppania ei näytetä.

Mimi Tachikawa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mimi Tachikawa (jap. 太刀川 ミミ, Tachikawa Mimi) on 10-vuotias tyttö Digimon -animesarjasta. Mimin Digimon-kumppani on Palmon. Mimin tunnus on viattomuus/rehellisyys.

Mimi on hemmoteltu ja luonteeltaan "isän pikku prinsessa" eli hän rakastaa ylellisyyttä ja sitä että häntä palvellaan. Hän on myös aika herkkä, turhamainen ja usein valittava, mutta silti huolehtivainen ja kiltti. Palmonin avulla Mimistä on tullut vahvempi ihminen. Mimillä on iso vaaleanpunainen lierihattu ja punainen mekko. Hänen perheestään tiedetään ainakin äiti ja isä. Mimin ääninäyttelijä oli Japanissa Ai Maeda ja Englannissa Philece Sampler. Jaksosta 27 lähtien Mimin suomenkielinen ääni oli Henna Haverinen.

Digimon Zero Two[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mimi on 13-vuotias ja yläasteella. Hänen hiustyylinsä ja vaatetuksensa on muuttunut, ja muuttuu Digimon Zero Twon aikana lisää.

25 vuotta myöhemmin[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mimistä on tullut kuuluisa kokki ja hänellä on oma ruokaohjelma. Hänellä on poika, jolla on Tanemon. Mimin puolisosta ei tiedetä.

Sora Takenouchi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sora Takenouchi (jap. 武の内 空, Takenouchi Sora) on 11-vuotias tyttö Digimon-animesarjasta. Hän on samanikäinen kuin Taichi ja Yamato. Hänen digimonkumppaninsa on Piyomon. Sora on japania ja tarkoittaa taivasta. Soran tunnus on rakkaus. Soran äänenä oli japanilaisessa versiossa Yuko Mizutani. Jaksosta 27 lähtien Soran suomenkielisenä äänenä oli Tiina Bergström.

Sora on poikamainen, mutta hän esittää äitihahmoa joillekin lapsille, varsinkin Takerulle ja Hikarille. Sora pelasi jalkapalloa samassa joukkueessa kuin Taichi, mutta hänen äitinsä Toshiko halusi, että Sora lopettaa jalkapallon ja keskittyy enemmän kukkien asetteluun (ikebana,生花). Kiitos Piyomonin, Soran ja hänen äitinsä onnistui sopia ja heidän välinsä paranivat. Soralla on oranssit hiukset, oranssit silmät ja sininen hattu.

Digimon Zero Two[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kolme vuotta myöhemmin Soralta häviää poikamaisuus, ja hän opettelee kukkien asettelua. Sora on muutenkin luonteeltaan paljon rauhallisempi ja varmempi. Sora ei enää pelaa jalkapalloa, mutta hän pelaa tennistä.

25 vuotta myöhemmin[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sora suunnittelee ammatikseen kimonoita, ja hän on naimisissa Yamaton kanssa. Heillä on kaksi lasta, tytär, jolla on Pyocomon sekä poika, jolla on Tsunomon.

Tomoki Himi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tomoki Himi (jap. 氷見 友樹, Himi Tomoki, engl. Tommy Himi) on fiktiivinen poika Digimon Frontier -anime-sarjassa. Hän on yksi sarjan kuudesta päähahmosta sekä sarjassa olevan lapsijoukon nuorin. Sarjassa lapset voivat itse muuttua digimoneiksi.

Luonne ja ulkonäkö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ensimmäisessä jaksossa kaksi poikaa työntää Tomokin vasten hänen tahtoaan junaan, joka vie lapset Digimaailmaan. Tomoki on ensin peloissaan ja tahtoo palata kotiin, mutta Takuya saa suostuteltua hänet jäämän, kun turvallista paluukeinoa ei löydy.

Tomoki on joskus pelkurimainen ja itkupilli, mutta hän on realistinen, eikä roiku pää pilvissä. Tomoki pitää sarjan toista hahmoa Takuya Kanbaraa sankarinaan. Sarjan edetessä Tomoki oppii pitämään puoliaan ja jopa taistelemaan omia taistelujaan tullen rohkeammaksi ja itsenäisemmäksi. Tomokilla on ruskeat hiukset ja iso, oranssi lippalakki.

Tomokin Digimon-muodot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tomoki pitää hallussaan AncientMegatheriumonin Jään spiritiä (engl. Human Spirit of Ice), jolla hän voi muuttua digimoniksi.

 • Chakmon: Tomoki käyttää Jään spiritiä muuttuakseen Chakkmoniksi.
 • Blizzarmon: Beast Spirit of Ice -spiritillä Tomoki muuttuu Blizzarmoniksi.
 • Susanoomon: Muinaisten Soturien jättämät spiritit ovat Susanoomonissa. Susanoomonilla on myös Legendaaristen Soturien voimat.

Kun Chakmon ja Blizzarmon yhdistyvät, syntyy Daipenmon.

Yamato Ishida[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yamato Ishida

Yamato Ishida (engl. Matt Ishida), (jap. 石田 ヤマト, Ishida Yamato) on 11-vuotias poika Digimon-animesarjasta. Yamaton Digimon-kumppani on Gabumon. Yamatolla on 8-vuotias pikkuveli Takeru, johon hän suhtautuu ylisuojelevasti. Sarjassa esiintyvät myös veljesten vanhemmat jotka ovat kuitenkin eronneet. Yamato asuu isän luona ja Takeru äidin luona. Yamaton tunnus on ystävyys.

Yamato on hiljainen, vetäytyvä ja sisäänpäin suuntautuva persoona. Vaikka johtajuus ei ole Yamatolle tärkeää, hänelle tulee usein Taichin kanssa kinaa. Yamatolla on vaalea tukkapehko, vaikkakin pienempi kuin Taichilla, ja siniset silmät. Yamatolla on huuliharppu mukanaan, ja hän soittaa sitä joskus. Yamatoa esitti Japanissa Yuuto Kazama ja Englannissa Michael Reisz. Jaksosta 27 eteenpäin Yamaton suomenkielisenä äänenä oli Petteri Halmela.

Digimon Zero Two[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yamato on 14-vuotias ja yläasteella. Hänen ja Taichin ystävyys on parempi, mutta vielä on vähän kilpailuhenkisyyttä. Yamato soittaa rokkibändissä nimeltä The Teenage Wolves (Teinisudet). Jun Motomiya, Daisuken sisko, on Yamaton ykkösfani, usein jopa liiallisuuteen asti ja heidän tultuaan sattumalta Daisuken kautta tutuiksi pyrkii Jun aina hänen kanssaan läheisiin ja kahdenkeskisiin hetkiin ja tilanteisiin, jotka eivät ole oikeastaan ollenkaan Yamaton mieleen.

25 vuotta myöhemmin[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yamatosta tuli ensimmäinen astronautti, jolla on digimonkumppani ja hän meni naimisiin Soran kanssa. Heillä on kaksi lasta, tytär, jolla on Pyocomon ja poika, jolla on Tsunomon.

Triviaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yamaton ja Takerun nimet viittaavat legendaariseen japanilaiseen prinssiin Yamato-dynastialla, Yamato Takeruun.