Sonic the Hedgehog (vuoden 2006 videopeli)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Sonic the Hedgehog
Kehittäjä Sonic Team
Julkaisija Sega
Ohjaaja Shun Nakamura
Suunnittelija Masahiro Kumono, Shun Nakamura, Yuji Naka
Säveltäjä Tomoya Ohtani
Pelisarja Sonic the Hedgehog
Pelimoottori HaVoK-pohjainen
Julkaistu Yhdysvallat 14. marraskuuta 2006
Japani 21. joulukuuta 2006
Euroopan unionin lippu 24. marraskuuta 2006
Lajityyppi tasohyppely, seikkailu
Pelimuoto yksinpeli, kaksinpeli
Ikäluokitus 12+
Alusta Xbox 360, PlayStation 3
Jakelumuoto Muistikortti, kovalevy
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Sonic the Hedgehog on samannimiseen pelisarjaan kuuluva videopeli, joka julkaistiin marraskuussa 2006 Xbox 360:lle ja sitä seuraavana vuonna PlayStation 3:lle. Peli on ensimmäinen teräväpiirtoa hyödyntävä Sonic-peli, ja sillä juhlistettiin Sonicin 15-vuotista uraa pelihahmona. Pelin ennakkotilaajat saivat lisäetuna Sonic-patsaan. Peli esitteli sarjaan kaksi uutta hahmoa, Silver the Hedgehogin ja Mephiles the Darkin, joista Silver on esiintynyt muissakin peleissä tämän jälkeen. Akon sävelsi pelin lopetuskappaleen ”SWEET SWEET SWEET - 06 AKON MIX”, joka on tuttu Sonic the Hedgehog 2 -pelin lopusta. Pelistä on olemassa kaksi eri soundtrackia, kolmen levyn Original Soundtrack ja Several Wills Vocal Traxx -levy. Pelin englanninkieliset äänet on tuottanut 4Kids.

Peli on saanut negatiivisia arvosteluita julkaisun aikoihin muun muassa heikosta, keskeneräisestä toteutuksesta, pitkistä latausajoista, vaikeustasosta ja pelin juonesta. Vuonna 2010 Sega poisti jäljelle jääneet kappaleet pois markkinoilta puhdistaakseen Sonic the Hedgehog 4- ja Sonic Colours -tuotesarjoja.[1]

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Peli noudattaa Sonicin suhteen perinteistä nopeatempoista tasoloikintaa. Shadowlla pelatessa pelaaja joutuu toisinaan käyttämään ajoneuvoja (kuten Shadow the Hedgehog -pelissä edetäkseen. Silverillä pelatessa pelaaja saa vaihelua Silverin telekineettisten kykyjen muodossa. Liki jokaisessa pelin kentässä joutuu pelaamaan myös muilla hahmoilla. Kenttien välissä kuljetaan Adventure Field -alueella (vastaava kuin Sonic Adventure -pelissä) ja suoritellaan pikkutehtäviä ja hankitaan voimanlisäyksiä.

Pelissä on myös kaksinpelimahdollisuus, joka käsittää tiimityöpohjaisen pelaamisen ja vastakkain pelaamisen, molemmissa pelimuodoissa päämääränä on päästä taso läpi kohti lopussa odottavaa Kaaossmaragdia.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Silver matkaa Blaze the Catin kanssa menneisyyteen korjaamaan aikajanaa, jotta voisi muuttaa tulevaisuuttaan paremmaksi. Mephiles the Dark kertoo heille, että Maailman voi pelastaa vain muuttamalla menneisyyttä. Tämän saavuttamiseksi heidän tulee eliminoiden henkilö, joka vapautti Ibliksen, Ibliksen Sytyttäjän ("Iblis Trigger"). Mephiles kertoo, että Sonic the Hedgehog on vastuussa Ibliin vapautumisesta. Hän vie Silverin ja Blazen menneisyyteen.

Menneisyydessä Silver yhyttää Sonicin, mutta Amy Rose luulee Silveriä Soniciksi halaten tätä, jolloin Sonic pääsee karkuun tästä tietämättä. Myöhemmin Silver löytää Sonicin ja taistelee häntä vastaan. Sonic ei mahda Silverin telekineesille mitään ja pian hän on alakynnessa. Amy tulee väliin ja Sonic pääsee pakoon.

Shadow on G.U.N.in etsivä ja hänet tehtävänään on auttaa toinen agentti ulos Eggmanin tukikohdasta. Yllätyksekseen hän kohtaa Rouge the Batin, jolla on Scepter of Darkness hallussaan. He pakenevat, mutta Eggman saa heidät kiinni ja valtikka rikkoutuu. Eggman pakenee ja rikkoutuneesta valtikasta syöksähtää savua, joka painuu maahan Shadown varjon kohdalla. Pian varjosta nousee hahmo, joka muistuttaa Shadowta. Savusta muodostuu Mephiles the Dark. Shadow ja Rouge pyytävät G.U.N.ilta lisäinformaatiota tästä rikkoutuneesta esineestä.

Toisella kertaa kun Silver kohtaa Sonicin saaden taas yliotteen, Shadow the Hedgehog tulee väliin. Silver luulee tätä Mephileeksi (koska Mephileen ulkomuoto muistuttaa Shadowta, koska hän vapautui "Pimeyden valtikasta" Shadown varjon kautta). Shadow ja Silver taistelevat ja lopulta he indusoivat Chaos Controllin Kaaossmaragdeillaan. Shadow paljastaa Silverille Mephileen valehdelleen hänelle. He menevät 10 vuotta menneisyyteen ja saavat selville sekä Mephileen että Ibliksen alkuperän: he ovat Solaris Projektin kaksi osaa. Shadow jahtaa Mephilestä ja Silver Iblistä. He palaavat nykypäivään teljettyään Mephileen Pimeyden valtikkaan ja Ibliksen prinsessa Elisen sieluun. Silver aikoo auttaa Sonicia pelastamaan Elisen Tri. Ivo "Eggman" Robotnikin Egg Carrier-alukselta, joka räjähtää. He myöhästyvät, mutta he käyttävät Chaos Controllia palatakseen ajassa taaksepäin, jotta Sonic pääsisi Egg Carrierin kyytiin ennen kuin se räjähtäisi. Silver ja Blaze palaavat tulevaisuuteen päihittämään Ibliksen lopullisesti. Blazen on uhrattava itsensä Maailman puolesta saatuaan Ibliksen omaan sieluunsa siirtymällä toiseen ulottuvuuteen. Menneisyydessä Sonic onnistuu pelastamaan Elisen. Shadow on taas onnistunut tekemään uuden Pimeyden valtikan ja yrittää vangita Mephileksen siihen. Mutta tällä kertaa se ei onnistu. Mephiles yrittää vakuuttaa Shadowta siitä, että maailma on hänen vihollisensa, mutta Shadow päättää taistella silloinkin, jos maailma kääntyy häntä vastaan.

Viimeisessä tarinassa Mephileen onnistuu tappaa Sonic, jolloin Elise murtuu itkuun vapauttaen Ibliksen. Mephiles yhdistyy tämän kanssa muuttuen Solarikseksi. Silver ja muut pelin hahmot (myös Eggman) joutuvat aika-avaruusrepeämään ja päättävät etsiä Kaaossmaragdit, joilla Sonic voitaisiin herättää henkiin. Sonic herää henkiin ja muuttuen samalla Super Soniciksi muuttaen Shadown ja Silverin Super-muotoihinsa, jotta voisivat tuhota Solariksen menneisyydessä, nykyhetkessä sekä tulevaisuudessa. Solariksen tuhouduttua Sonic ja Elise menevät menneisyyteen alkuperäisen Solariksen luo, joka on pieni valkoinen liekki. Elise puhaltaa sen sammuksiin ja käy niin, ettei Iblistä tai Mephilestä koskaan tule olemaan.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Vastaanotto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Peli sai julkaisunsa aikoihin negatiivista palautetta pelimediassa. Yleisimpiä kritiikin aiheita ovat olleet muun muassa juoni, buginen pelattavuus, kameraongelmat sekä pitkät lataustauot.[2] Gamespotin mukaan Adventure Field -osioiden kaupungit ja ympäristöt ovat lähes autioita sekä kertovat monien pelattavien hahmojen "näyttävän aluksi hyvältä idealta, mutta useimmat niistä eivät ole kovin mielenkiintoisia."[3] GameTrailers kertoo arvostelussaan juonen elementtien olevan "melko naurettavaa tavaraa."[3] Myöhemmin Sonic Teamin tuottaja selvensi haastattelussa syitä olleen lukuisia. Yhtenä näistä oli, että peli tuotiin Xbox 360 -version julkaisun aikoihin hätiköidysti, jotta se ehtisi vielä joulumarkkinoille Sonicin 15-vuotisjuhlan kunniaksi. [4]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lisätietoa aiheesta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]