Höyrylaiva

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Höyrylaiva Marblehead, jossa oli monille alkuaikojen höyrylaivoille tyypilliseen tapaan myös mastot purjeille
Suomalaiset höyrylaivat Heinävesi I ja Heinävesi II hankki Heinäveden reitille heinäveteläinen Heinäveden Höyryvenhe Osuuskunta. Heinävesi I on vuodelta 1906 ja Heinävesi II 1907.

Höyrylaiva on höyrykoneen voimalla liikkuva laiva. Höyrylaivan nimeä edeltävät usein kirjaimet S/S, steamship (engl. höyrylaiva). Höyrylaivoiksi nimitettiin yleisesti myös höyryturbiinia käyttäviä laivoja.

Höyrylaivojen aikakausi alkoi 1800-luvulla, kun tekninen kehitys saavutti höyrykoneissa tason, jossa niiden soveltaminen laivan voimanlähteenä tuli mielekkääksi. Aluksi höyrykone oli laivassa purjeiden apuna, antamassa lisävauhtia tai takaamassa liikkumiskyvyn tyynellä säällä ja vastatuuleen. Yksinään höyrykone ei ollut usein riittävän luotettava teknisesti tai sen mahdollistama toimintasäde oli liian pieni.

Höyrykoneen käyttönotto merenkulussa sattui samaan aikaan puurunkojen asteittaisen vaihtumisen metallirunkoihin kanssa. Höyrylaivat muodostavat eräänlaisen välivaiheen purjelaivojen ja nykyaikaisen merenkulun välillä, minkä aikana meriliikenne kehittyi huomattavasti entistä riippumattomammaksi luonnonvoimista.

Höyrylaivoja käytettiin paljon aina toiseen maailmansotaan asti ja jonkin verran sen jälkeenkin. Höyryturbiini syrjäytti lopulta mäntähöyrykoneen, vaikka se onkin selvästi kalliimpi hankintahinnaltaan: höyryturbiinin hyötysuhde on moninkertainen mäntähöyrykoneeseen verrattuna, ja sillä saavutetaan myös suurempi nopeus kuin mäntähöyrykoneilla. Pian kuitenkin dieselpolttoainetta käyttävät polttomoottorit syrjäyttivät lopullisesti mäntähöyrykoneet käytettävyytensä, pienemmän kokonsa, suuremman hyötysuhteensa ja käytännöllisemmän polttoaineen vuoksi.

Nykyään lähes kaikki höyrylaivat ovat turbiinikäyttöisiä, lukuun ottamatta perinnealuksia. Höyryturbiinia käytetään myös ydinvoimalla kulkevissa laivoissa sekä joissakin kaasutankkereissa. Höyryturbiini on erityisen suosittu aluksissa, joissa nopeus on tärkeällä sijalla, kuten sota-aluksissa.

Höyrylaivoja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nykyisiä suomalaisia höyrylaivoja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Höyrylaiva S/S Ukkopekka (valmistunut 1938)
Vuonna 1920 valmistunut hinaaja S/S Otso Oravin avokanavassa.
       

Kuuluisia suomalaisia höyrylaivoja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 1836 valmistunut S/S Furst Menschikoff oli Suomen ensimmäinen merihöyrylaiva.
Vuonna 1908 valmistunut Effoan S/S Titania, joka oli suurin suomalainen matkustajahöyrylaiva.
     

Maailmalla tunnettuja höyrylaivoja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

1958 valmistunut S/S Rotterdam
   

Moottorilaivoiksi muutettuja höyrylaivoja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Höyrylaiva.
Tämä laivoihin tai muuhun vesiliikenteeseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.